Slide 1

Mărimea: px
Porniți afișarea la pagina:

Download "Slide 1"

Transcriere

1 Proiecte colaborative de cercetare aplicativa, programul Parteneriate Contract nr. 92/ Materiale şi procese inovative pentru îndepărtarea selectivă a metalelor grele din apele uzate (HAP-CHIT-MAG) etapa a II a Director: Prof. dr. Claudia Maria SIMONESCU Durata: 39 luni Valoarea totală a contractului: lei Bugetul de stat: lei Cofinantare: lei

2 ETAPA Optimizarea metodelor de obtinere de nano/microadsorbanti (chitosan reticulat cu glutaraldehida, compozite hidroxiapatita-chitosan, compozite alginat chitosan, nanoadsorbanţi magnetici functionalizati cu organosilani si chitosan). Investigarea posibilitatii de utilizare a materialelor obtinute in procese de indepartare a metalelor grele din solutii sintetice cu compozitii similare cu cele din apele uzate, in regim continuu si discontinuu Perioada de derulare: Buget total Etapa lei (din care cofinantare lei)

3 Rezumat In această etapă a proiectului au fost obţinute micro şi nano-structuri de materiale adsorbante pe bază de chitosan, hidroxiapatită, magnetită funcţionalizată, ferita de cobalt functionalizata cu chitosan, atât prin tehnici specifice ceramice de sinterizare în fază solidă (compuşi microcristalini), cât şi prin tehnici neconvenţionale (precipitare din soluţii apoase şi respectiv, metode sol-gel, în prezenţă de microunde). S-a urmărit obţinerea de pulberi ultrafine cu suprafaţă specifică mare, reactivitate chimică crescută şi capacitate mare de sorbţie a metalelor grele (Pb(II), Cu(II), Ni(II) şi Zn(II)) din soluţii apoase sintetice mono si multicomponent. A fost evaluata capacitatea de a retine metalele grele din soluţiile apoase sintetice si s-a constatat ca aceasta este influenţată de caracteristicile materialelor precum compoziţia mineralogică, forma și dimensiunea particulelor, gradul de cristalinitate, dar și de alţi factori cum ar fi timpul de contact dintre cele două faze, valoarea ph-ului mediului, concentraţia ionului metalic în soluţia iniţială, temperatura mediului, cantitatea de sorbent folosită.

4 Obiective principale Obiectivul 2.1. Obṭinerea de diverse sorturi de pulberi nano ṣi micrometrice de hidroxiapatită, copolimeri ai chitosanului, compozite ale chitosanului ṣi nanoadsorbanṭi magnetici folosind metode tradiṭionale ṣi neconvenṭionale de sinteză. Obiectivul 2.2. Optimizarea metodelor de sinteza prin adăugarea de dispersanţi, surfactanţi şi realizarea de substituţii izomorfe în scopul modificării caracteristicilor materialelor precum, compoziţia mineralogica, forma si dimensiunea particulelor, gradul de cristalinitate, pentru creşterea performanţei de reţinere a metalelor grele din soluţii apoase sintetice şi ape uzate reale Obiectivul 2.3. Functionalizarea sistemului magnetită - silice poroasă (Fe 3 O cu molecule capabile să determine creşterea capacităţii de adsorbţie a metalelor grele din soluţii apoase şi ape uzate reale Obiectivul 2.4. Obţinerea feritei de cobalt functionalizata cu chitosan prin metoda feritizării pe cale umedă, in vederea cresterii capacitatii de adsorbtie a metalelor grele din solutiile apoase sintetice Obiectivul 2.5. Caracterizarea structurală a materialelor obṭinute, determinarea propretăṭilor texturale ṣi magnetice ale acestora.

5 Obiectivul 2.6. Realizarea unui studiu sistematic privind factorii implicaţi în procesele de sinteză în vederea optimizării și dezvoltării acelor metode de sinteză care să conducă la materiale (la scară nano şi micro) inovative cu aplicaţii în remedierea mediilor contaminate. Obiectivul 2.7. Testarea unora dintre materialele preparate în procese de îndepărtare a ionilor metalici din soluţii sintetice mono şi multicomponent de diverse concentraţii, în regim static și dinamic, în vederea stabilirii factorilor ce influenṭează procesul. Obiectivul 2.8. Realizarea de studii cinetice privind procesele de îndepărtare a ionilor metalici din soluţii sintetice folosind nano și microparticulele de sorbenţi sintetizaţi. Obiectivul 2.9. Realizarea unui studiu preliminar de fezabilitate tehnică a soluţiilor propuse pentru remedierea apelor uzate folosind materialele adsorbante sintetizate.

6 Buget proiect (etapa a II a) Coordonator CO UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN BUCURESTI (UPB) Partener P1 INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU INGINERIE ELECTRICA ICPE - CA BUCURESTI (INCDIE ICPE-CA) Partener P2 INSTITUTUL DE CHIMIE FIZICA - ILIE MURGULESCU (ICF) Director proiect Prof. Dr. Claudia Maria Simonescu Responsabil proiect Ing. Christu Tardei Responsabil proiect Dr. Daniela C. Culita Partener P3 KEMCRISTAL SRL (KEM) Responsabil proiect Ing. Mioara Dragne Partener P4 INSTITUTUL DE STUDII SI PROIECTARI ENERGETICE S.A. BUCURESTI (ISPE) Responsabil proiect Ing.Dr. Marian Dobrin lei lei lei lei lei

7 Rezultate Etapa 2 (2015) - S-au sintetizat diverse pulberi nano- ṣi micrometrice de hidroxiapatită, chitosan reticulat cu glutaraldehida, compozite chitosan-hidroxiapatita ṣi nanoadsorbanṭi magnetici pe baza de magnetita functionalizata, respectiv ferita de cobalt in prezenta de chitosan) folosind metode tradiṭionale (sinterizare în fază solidă) ṣi neconvenṭionale de sinteză (coprecipitare din soluţii apoase, sol-gel). - Caracterizarea structurală, texturala si morfologica a materialelor obtinute s-a realizat prin spectroscopie in infrarosu, analiză termică, difracṭie de raze X pe pulberi, microscopie electronică, determinarea suprafeṭei specifice BET, analiza porozimetrică prin adsorbṭie/desorbṭie de azot, respectiv măsurători magnetice. - S-a constatat ca forma, marimea si suprafata specifica a pulberilor nanometrice este foarte sensibila la variabilele procesului de sinteza. - S-a efectuat un studiu referitor la influenta concentratiei de glutaraldehida (agent de reticulare) asupra caracteristicilor texturale si capacitatii de sorbtie a copolimerilor sintetizati. -S-a realizat un studiu referitor la influenta tipului de HAP sintetizata asupra capacitatii de sorbtie si a caracteristicilor compozitelor obtinute. - S-a realizat un studiu cu privire la influenta dispersantului si a surfactantului asupra dimensiunii si capacitatii de sorbtie a nanoparticulelor de HAP sintetizate. Datorita dimensiunii nanometrice a pulberii ceramice HAP exista o puternică tendinţă de aglomerare (confirmat din etapa anterioara prin masuratori SEM si DRX); pentru a reduce aceasta tendinta s-a utilizat dispersant (Na-PAA) in proportie de %.

8 -S-a realizat un studiu privind substitutia cu Si a P din nano-hap in scopul optimizarii adsorbantului in ceea ce priveste suprafata specifica si capacitatea de sorbtie. Prin natura sa, HAP este un compus stabil, greu solubil in mediu apos. Cresterea resorbtiei/ solubilitatii s-a realizat prin substitutii ionice precum (SiO 4 ) pentru pozitia (PO 4 ); realizarea neutralitatii compusului se realizeaza prin vacante de (OH), conform compusului: Ca 10 (PO 4 ) 6-x (SiO 4 ) x (OH) 2-x -S-a realizat un studiu in care s-a utilizat drept agent de ne-aglomerare APV (sol. 5%), cu rol in reducerea dimensiunii medii de cristalit si realizarea unei morfologii controlate. Au fost realizate compozitii de nano-hap (elaborat prin precipitare) cu adaosuri de 3,5 si respectiv, 7% APV. - A fost functionalizat sistemul magnetita - silice poroasa (Fe 3 O cu molecule organice capabile sa determine cresterea capacitatii de adsorbtie a metalelor grele din solutiile apoase si testarea acestora pe solutii sintetice - S-au obtinut nanoparticule de ferită de cobalt functionalizate cu chitosan prin metoda feritizarii pe cale umeda, in doua variante, si s-a evaluat capacitatea de adsorbtie a acestora din solutii sintetice

9 - S-a realizat un studiu sistematic privind factorii implicaţi în procesele de sinteză în vederea optimizării și dezvoltării acelor metode de sinteză care să conducă la materiale inovative cu aplicaţii în remedierea mediilor contaminate. - O parte din materialele sintetizate (microparticule de chitosan modificat chimic cu glutaraldehida, micro/nanoparticule de hidroxiapatita, compozite ale chitosanului, magnetita functionalizata, ferita de cobalt functionalizata cu chitosan) au fost testate în procese de îndepărtare a ionilor metalici din soluţii sintetice de diverse concentraţii în regim static și dinamic în vederea stabilirii factorilor care influenţeaza procesul de adsorbtie. S-au folosit in acest sens atat solutii monocomponent, cat si solutii multicomponent. - S-au realizat studii cinetice privind procesele de adsorbtie a ionilor metalici din soluţii sintetice folosind adsorbantii sintetizati.

10 -S-a realizat un studiu privind sorbţia Pb(II) şi Cu(II) pe nano-hap obtinuta in prezenta de microunde din soluţii binare. Rezultatele obtinute au aratat ca procesul de sorbtie urmează o cinetică de pseudo-ordin II, deci este un proces chimic. Valoarea capacității de sorbție recomandă nano-hap ca adsorbant eficient al Pb (II) și Cu (II) din soluții apoase binare și ape uzate. Selectivitatea acestui sorbent urmează seria Pb (II)> Cu (II)). - Microparticulele de chitosan-glutaraldehida si nanoparticulele de HAP obtinuta in prezenta de microunde au fost testate cu privire la retinerea ionilor metalici de Pb(II), Ni(II), Zn(II) si Cu(II) din solutii multicomponent. S-a stabilit in cazul nanoparticuellor de HAP urmatoarea serie de selectivitate Pb(II) > Cu(II) > Zn(II) > Ni(II), iar in cazul microparticulelor de CHIT-GLA seria de selectivitate este: Cu(II) > Zn(II).> Ni(II) > Pb(II). - S-a realizat un studiu preliminar de fezabilitate tehnica a solutiilor propuse, care contine: o analiza tehnico-economica comparativă a metodelor de sinteză a micro şi nanoadsorbanţilor, in baza datelor furnizate de partenerii CO, P1, P2; o analiza tehnicoeconomica comparativă a soluţiilor tehnologice propuse pentru epurarea apelor uzate impurificate cu ioni metalici; recomandarea celor mai eficiente metode de îndepărtare a metalelor grele din apele uzate industriale, in scopul dezvoltării acestora la faza de micro-pilot.

11 Diseminarea rezultatelor Etapa 2 Articole publicate / in curs de publicare in reviste cotate ISI 1. Culiţă Daniela C., Simonescu Claudia Maria, Dragne Mioara Stănică Nicolae, Munteanu Cornel, Preda Silviu, Oprea Ovidiu, Effect of surfactant concentration on textural, morphological and magnetic properties of CoFe 2 O 4 nanoparticles and evaluation of their adsorptive capacity for Pb(II) ions Ceramics International 41, , 2015; WOS: IF 2014 = Simonescu Claudia Maria, Tătăruş Alina, Târdei Christu, Patroi Delia, Dragne Mioara, Culiţă Daniela C., Pătescu Rodica-Elena, Busuioc Teodor Laurenţiu, Melinte Ioana, Nano and Micro-Hydroxyapatite for Lead Removal from Wastewater, Revista de Chimie, ISSN (5), pp , 2015; WOS: IF 2014 = Laurenţiu Teodor Busuioc, Simonescu Claudia Maria, Rodica-Elena Pătescu, Onose Cristian, Melinte Ioana, Camelia Căpăţină, Ramona Amina Popovici, Tiberiu Cristea, The kinetic and modeling study of zinc sorption onto chitosan-glutaraldehyde beads, Revista de Chimie, ISSN (11), pp , 2015; IF 2014 = B. A. Sava, Christu Tardei, Claudia Maria Simonescu, L. Boroica, Alina Melinescu,Hydroxyapatite nanopowders obtained by sol-gel method synthesis and properties, Optoelectronics and Advanced Materials-Rapid Communications, acceptata -in curs de publicare IF 2014 = 0.394

12 Articole publicate în volumele unor conferinţe internaţionale cotate ISI 1. Simonescu Claudia Maria, Busuioc Laurenţiu, Lilea Veronica, Dragne Mioara., Tardei Christu, Copper removal from synthetic aqueous solutions by chemically modified beads of chitosan, 15th International Multidisciplinary Scientific Geoconference SGEM2015, Ecology, Economics, Education and Legislation volume 1, pg ; June 2015, Albena, Bulgaria ISBN , DOI: /sgem2015B Simonescu Claudia Maria, Melinescu Alina, Melinte Ioana, Pătescu Rodica-Elena, Dragne Mioara, Copper removal from synthetic aqueous solutions by hydroxyapatite granules synthesized using microwave heating, 15th International Multidisciplinary Scientific Geoconference SGEM2015, Ecology, Economics, Education and Legislation volume 1, pg ; June 2015, Albena, Bulgaria ISBN , DOI: /sgem2015B51

13 Lucrări prezentate sub formă de postere la conferinţe internaţionale partea I 1. Tardei Christu, Simonescu Claudia Maria, Grigore F., Tălpeanu D., Dragne Miora, Experimental Study on Efficiency of Different Synthetic Hydroxyapatite Powders for Lead Removal from Aqueous Solutions, The 8 th International Conference on Advanced Materials ROCAM 2015, 7-10 July Bucharest Romania, Abstract Book, pg. 126 ISSN , Editura Granada 2015 (poster) 2. Sava Bogdan A., Tardei Christu, Simonescu Claudia Maria, Cucos A., Boroica L., Hydroxyapatite Nanopowders Obtained by Sol-Gel Method, Synthesis and Properties, The 8 th International Conference on Advanced Materials ROCAM2015, 7-10 July Bucharest Romania, Abstract Book, pg. 13 ISSN , Editura Granada 2015 (poster) 3. Grigore Florentina, Lungu Magdalena, Talpeanu Dorinel, Velciu Georgeta, Patroi Delia, Sbarcea Beatrice Gabriela, Marinescu Virgil, Tardei Christu, Dumitru Alina, Hydroxyapatite prepared by spark plasma sintering, The 8th International Conference on Advanced Materials, ROCAM 2015, 7-10 July 2015, Bucharest, Romania, Abstract Book, pg. 86, ISSN Editura Granada 2015 (poster) 4. Simonescu Claudia Maria, Melinescu Alina, Melinte Ioana, Pătescu Rodica-Elena, Busuioc Teodor Laurenţiu, Dragne Mioara, Kinetics and Equilibrium Studies for Lead and Copper Removal from Binary Systems by Hydroxyapatite Synthesized by Microwave Irradiation, 19 th Romanian International Conference on Chemistry and Chemical Engineering, 2-5 September, Sibiu, Romania, submission ID: S5-10P 2015 (poster)

14 Lucrări prezentate sub formă de postere la conferinţe internaţionale partea a II a 5. Pătescu Rodica-Elena, Simonescu Claudia Maria, Melinte Ioana, Busuioc Teodor Laurenţiu, Dragne Mioara, Târdei Christu, Zinc Removal from Aqueous Solutions Using Chitosan- Glutaraldehyde Beads, 19 th Romanian International Conference on Chemistry and Chemical Engineering, 2-5 September, Sibiu, Romania, submission ID: S5-13P 2015 (poster) 6. Culiţă Daniela Cristina, Marinescu Gabriela, Simonescu Claudia Maria, Dragne Mioara, Patron Luminiţa, Mîndru Ioana, Preda Silviu, Stănică Nicolae, Oprea Ovidiu, Functionalised Mesoporous Silica-Coated Magnetite Nanoparticles for Efficient Removal of Pb2+ From Water, 19 th Romanian International Conference on Chemistry and Chemical Engineering, 2-5 September, Sibiu, Romania, submission ID: S5-196P 2015 (poster) 7. Culiţă Daniela Cristina, Marinescu Gabriela, Simonescu Claudia Maria, Dragne Mioara, Patron Luminiţa, Gingaşu Dana Mihaela, Stănică Nicolae, Munteanu Cornel, Preda Silviu, Oprea Ovidiu, CTAB-Assisted synthesis of CoFe 2 O 4 Nanoparticles with Controlled Mesoporosity. Evaluation of Pb 2+ Removal Capacity from Aqueous Solution, 19 th Romanian International Conference on Chemistry and Chemical Engineering, 2-5 September, Sibiu, Romania, submission ID: S5-195P 2015 (poster)

15 Lucrări prezentate sub formă de comunicări orale la conferinţe/simpozioane naţionale 1. Bogdan A. Sava, Christu Țârdei, Claudia M. Simonescu, Lucica Boroica, Alina Melinescu, Nanopulberi hidroxiapatitice obținute prin metoda sol-gel. sinteză și proprietăți, Al XII-lea SIMPOZION NAŢIONAL PULBERI CERAMICE Bucureşti organizat de Societatea Română de Ceramică, Institutul de Chimie Fizică al Academiei Române şi Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti Articolul: Culiţă Daniela C., Simonescu Claudia Maria, Dragne Mioara, Stănică Nicolae, Munteanu Cornel, Preda Silviu, Oprea Ovidiu, Effect of surfactant concentration on textural, morphological and magnetic properties of CoFe 2 O 4 nanoparticles and evaluation of their adsorptive capacity for Pb(II) ions Ceramics International 41, , 2015; WOS: IF 2014 = 2.605

RAPORT DE FAZA: ETAPA II, 30

RAPORT DE FAZA: ETAPA II, 30 Programul Cercetare de Excelenta CEEX 2006 Contract nr. 69 / 26.07.2006 Faza 4 15 martie 2008 Retea de cercetare si servicii pentru sinteza nanostructurilor cu aplicatii in produse avansate din industria

Mai mult

PRINCIPALELE REZULTATE OBTINUTE

PRINCIPALELE REZULTATE OBTINUTE PRINCIPALELE REZULTATE OBTINUTE Nanocompozitele pe baza de polimeri conductori prezinta atit interes fundamental cit si aplicativ datorita proprietatilor speciale electrice, optice, magnetice controlabile

Mai mult

IFA - Raport de autoevaluare

IFA - Raport de autoevaluare RAPORT DE AUTOEVALUARE Perioada: 01.01.2005 31.12.2007 1. Datele de autentificare ale unităţii de cercetare-dezvoltare 1.1. Denumirea: INSTITUTUL DE FIZICĂ ATOMICĂ (IFA) 1.2. Statutul juridic: instituţie

Mai mult

Microsoft Word - CV IF UV.doc

Microsoft Word - CV IF UV.doc Curriculum vitae Europass Informaţii personale Nume / Prenume Adresă(e) ILIE FILIP Bd. Unirii 43, Bl. E2, Sc. 1, Ap 14, 30824, Sect. 3, Bucuresti, Romania Telefon(oane) 0741045356 0213201355 0214029411

Mai mult

Microsoft Word - CV SG

Microsoft Word - CV SG CURICULUM VITAE 1. Nume: SUDITU 2. Prenume: GABRIEL DAN 3. Data şi locul naşterii: 24 septembrie 1975, Paşcani, jud. Iaşi 4. Cetăţenie: română 5. Stare civilă: necăsătorit 6. Studii: Instituţia Universitatea

Mai mult

METODE INOVATIVE PENTRU CRESTEREA PROPRIETATILOR DE STOCARE A ENERGIEI TERMICE LA TEMPERATURI RIDICATE A MATERIALELOR CU SCHIMBARE DE FAZA PO: Competi

METODE INOVATIVE PENTRU CRESTEREA PROPRIETATILOR DE STOCARE A ENERGIEI TERMICE LA TEMPERATURI RIDICATE A MATERIALELOR CU SCHIMBARE DE FAZA PO: Competi METODE INOVATIVE PENTRU CRESTEREA PROPRIETATILOR DE STOCARE A ENERGIEI TERMICE LA TEMPERATURI RIDICATE A MATERIALELOR CU SCHIMBARE DE FAZA PO: Competitivitate Axa prioritară 1: Cercetare, dezvoltare tehnologică

Mai mult

fb-bente-corneliu-lista-lucrari

fb-bente-corneliu-lista-lucrari L I S T A D E L U C R Ă R I 1. Teza de doctorat T1. Managementul asigurărilor în agricultura României 2. Cărţi publicate/cursuri publicate în edituri recunoscute Ca1. Benţe Corneliu, Gestiunea şi contabilitatea

Mai mult

Academia Oamenilor de Știință din România RAPORT DE ACTIVITATE Nr. 2 Suporturi magnetice destinate eliberării controlate Director de Proiect: Prof. Dr

Academia Oamenilor de Știință din România RAPORT DE ACTIVITATE Nr. 2 Suporturi magnetice destinate eliberării controlate Director de Proiect: Prof. Dr Academia Oamenilor de Știință din România RAPORT DE ACTIVITATE Nr. 2 Suporturi magnetice destinate eliberării controlate Director de Proiect: Prof. Dr. Ing. Ecaterina ANDRONESCU Membru Titular al AOSR

Mai mult

\ Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova COORDONAT: 2017 Facultatea CHIMIE ŞI TEHNOLOGIE CHIMICĂ PLAN DE ÎNVĂŢĂMÂNT Nivelu

\ Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova COORDONAT: 2017 Facultatea CHIMIE ŞI TEHNOLOGIE CHIMICĂ PLAN DE ÎNVĂŢĂMÂNT Nivelu \ Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova COORDONAT: 2017 Facultatea CHIMIE ŞI TEHNOLOGIE CHIMICĂ PLAN DE ÎNVĂŢĂMÂNT Nivelul calificării conform ISCED - 6 Domeniul general de

Mai mult

Microsoft Word - elth-2013.docx

Microsoft Word - elth-2013.docx SEMINAR OF ROMANIAN ELECTROTECHNICAL HISTORY DATA: 10 Oct 2013 LOCATIE: Bucharest INCDIE ICPE-CA Simpozionul este organizat de INCDIE IPCE-CA si CER in colaborare cu MINISTERUL EDUCATIEI, CERCETARII, TINERETULUI

Mai mult

Efectele dopajului si ale dimensionalitatii asupra proprietatilor magnetice, structurale si morfologice si dinamicii de spin in micro si nanostructuri

Efectele dopajului si ale dimensionalitatii asupra proprietatilor magnetice, structurale si morfologice si dinamicii de spin in micro si nanostructuri Efectele dopajului si ale dimensionalitatii asupra proprietatilor magnetice, structurale si morfologice si dinamicii de spin in micro si nanostructuri oxidice feromagnetice Chimia precursorilor metal-organici

Mai mult

Institutul de Cercetări în Chimie Raluca Ripan Cluj-Napoca Tel: ; int 6489 Fax: Laboratorul Compusi Anorganici Dr. Laura MUREȘAN

Institutul de Cercetări în Chimie Raluca Ripan Cluj-Napoca Tel: ; int 6489 Fax: Laboratorul Compusi Anorganici Dr. Laura MUREȘAN INFRASTRUCTURA DE CERCETARE ECHIPAMENT PENTRU DETERMINAREA SUPRAFETEI SPECIFICE Tip/Model : TRISTAR II 3020 (MICROMERITICS) Investigatii/Rezultate: Aria suprafetei suprafata intr-un punct, suprafata BET,

Mai mult

FLOSPERSE TM Agenti de dispersie

FLOSPERSE TM Agenti de dispersie FLOSPERSE TM Agenti de dispersie Incepand cu anul 1978, SNF este unul dintre cei mai importanti furnizori de produse pe baza de poliacrilamida solubila in apa si capabila de expandare in apa, precum si

Mai mult

PN Dezvoltarea de tehnici şi tehnologii moderne de pulverizare termică Faza 4: Cercetări preliminare în vederea extinderii posibilităților d

PN Dezvoltarea de tehnici şi tehnologii moderne de pulverizare termică Faza 4: Cercetări preliminare în vederea extinderii posibilităților d Faza 4: Cercetări preliminare în vederea extinderii posibilităților de apicare a procedeului de pulverizare HVOF. Plan de dezvoltare în continuare a tematicii Rezumatul fazei: Lucrarea elaborată Caracterizarea

Mai mult

S E C Ţ I U N E A 0X - X

S E C Ţ I U N E A  0X - X S E C Ţ I U N E A 02-08 ELECTROENERGETICĂ Sala EI 204 Comisia de examinare Conf.dr.ing. Marian COSTEA - Preşedinte Prof. dr.ing. Ileana BĂRAN Prof. dr.ing. Ion TRIŞTIU Conf. dr.ing. Lucian TOMA Ş.l. dr.ing.

Mai mult

1-c_CV -G Velciu Aug 2017

1-c_CV -G Velciu Aug 2017 INFORMAŢII PERSONALE Velciu Georgeta Str. Malcoci, nr. 21, Bl 40, Sc 5, Ap 56, sector 5, Bucureşti, România, +40213468297 (ext.139) +40722642461 georgeta.velciu@icpe-ca.ro Sexul Feminin Data naşterii 01/09/1958

Mai mult

Curriculum vitae Europass Informaţii personale Nume / Prenume Botez, Florina Experiența profesională Perioada Perioada Aprilie 2016-prezent Asistent d

Curriculum vitae Europass Informaţii personale Nume / Prenume Botez, Florina Experiența profesională Perioada Perioada Aprilie 2016-prezent Asistent d Curriculum vitae Europass Informaţii personale Nume / Prenume Botez, Florina Experiența profesională Aprilie 2016-prezent Asistent de cercetare cu studii superioare, Stațiunea Zoologică Sinaia, Platforma

Mai mult

Facultatea de Inginerie Departamentul de Inginerie Electrică, Electronică și Calculatoare As. drd. ing. Orha Ioan Teza de doctorat CENTRUL UNIVERSITAR

Facultatea de Inginerie Departamentul de Inginerie Electrică, Electronică și Calculatoare As. drd. ing. Orha Ioan Teza de doctorat CENTRUL UNIVERSITAR Facultatea de Inginerie Departamentul de Inginerie Electrică, Electronică și Calculatoare As. drd. ing. Orha Ioan Teza de doctorat L I S T A lucrărilor ştiinţifice Denumirea tezei Domeniul tezei Institutia

Mai mult

A TANTÁRGY ADATLAPJA

A TANTÁRGY ADATLAPJA FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca superior 1.2 Facultatea Facultatea de Stiinta si Ingineria Mediului 1.3 Departamentul Departamentul

Mai mult

CURRICULUM VITAE Informaţii personale Nume : DOLHA Prenume : MONICA Data naşterii : 24 Mai 1986 Locul naşterii : Cluj-Napoca, jud. Cluj Cetăţenie : Ro

CURRICULUM VITAE Informaţii personale Nume : DOLHA Prenume : MONICA Data naşterii : 24 Mai 1986 Locul naşterii : Cluj-Napoca, jud. Cluj Cetăţenie : Ro CURRICULUM VITAE Informaţii personale Nume : DOLHA Prenume : MONICA Data naşterii : 24 Mai 1986 Locul naşterii : Cluj-Napoca, jud. Cluj Cetăţenie : Română Adresă la locul de muncă: Institutul de Cercetări

Mai mult

FIŞA DISCIPLINEI - extras Anul universitar Denumirea disciplinei 1 METALURGIE FIZICĂ (2) Codul disciplinei 3IPM01DID Tipul disciplinei 2 DID

FIŞA DISCIPLINEI - extras Anul universitar Denumirea disciplinei 1 METALURGIE FIZICĂ (2) Codul disciplinei 3IPM01DID Tipul disciplinei 2 DID Anul universitar 2014-2015 Denumirea disciplinei 1 METALURGIE FIZICĂ (2) Codul disciplinei 3IPM01DID Tipul disciplinei 2 DID Categoria 3 DI Anul de studii III Semestrul 5 Nr. credite 4 Domeniul de studii

Mai mult

FINAL_Master_TAXA_iulie2018.xls

FINAL_Master_TAXA_iulie2018.xls învăţământul universitar de MASTERAT PE LOCURI CU TAXĂ DOMENIUL INFORMATICĂ Optiunea 2 1 MANEA E. ADRIAN-COSTIN SLA SAL 9.82 2 ALEXANDRESCU D.A. TUDOR-ALEXANDRU IA AI 9.61 3 OANCEA C. CĂTĂLIN-CONSTANTIN

Mai mult

845 – 900

845 – 900 Iaşi /ROMÂNIA SESIUNEA DE COMUNICĂRI ŞTIINŢIFICE A STUDENŢILOR, MASTERANZILOR ŞI DOCTORANZILOR www.chem.uaic.ro CHIMIA - FRONTIERĂ DESCHISĂ SPRE CUNOAŞTERE EDIŢIA VIII Iaşi 30 iunie 2017 Organizator: UNIVERSITATEA

Mai mult

Concursul pentru ocuparea postului de CONFERENŢIAR Poziţia 17, Disciplinele CHIMIE FIZICĂ; PRINCIPIILE MĂSURĂRII PARAMETRILOR FIZICO- CHIMICI; LICHIDE

Concursul pentru ocuparea postului de CONFERENŢIAR Poziţia 17, Disciplinele CHIMIE FIZICĂ; PRINCIPIILE MĂSURĂRII PARAMETRILOR FIZICO- CHIMICI; LICHIDE Concursul pentru ocuparea postului de CONFERENŢIAR Poziţia 17, Disciplinele CHIMIE FIZICĂ; PRINCIPIILE MĂSURĂRII PARAMETRILOR FIZICO- CHIMICI; LICHIDELE IONICE, SISTEME SPECIALE UTILIZATE ÎN TEHNOLOGIILE

Mai mult

Curriculum vitae Europass

Curriculum vitae Europass Curriculum vitae Europass Informaţii personale Nume / Prenume VASZILCSIN, NICOLAE Adresă 1. 300286 Str.Liniştei 17, Ap.7, Timişoara 2. Universitatea Politehnica din Timişoara, Facultatea de Chimie şi Ingineria

Mai mult

Microsoft Word _14.00-Materiale de instalatii

Microsoft Word _14.00-Materiale de instalatii FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca 1.2 Facultatea Facultatea de Instalaţii 1.3 Departamentul Ingineria Instalaţiilor 1.4

Mai mult

Microsoft Word - Tsakiris Cristian - MECANICA FLUIDELOR

Microsoft Word - Tsakiris Cristian - MECANICA FLUIDELOR Cuvânt înainte Acest curs este destinat studenţilor care se specializează în profilul de Inginerie economică industrială al Facultăţii de Inginerie Managerială și a Mediului, care funcţionează în cadrul

Mai mult

publicatie

publicatie Astăzi 11 aprilie 2019 a fost înregistrată declaraţia de căsătorie a domnului VIG ION-SILVIU şi al doamnei HOLECICĂ IASMINA-DAIANA în vârstă de 28 ani, cu domiciliul în, Astăzi 11 aprilie 2019 a fost înregistrată

Mai mult

Microsoft Word - Tabele tabere vara 2016 final fara CNP.doc

Microsoft Word - Tabele tabere vara 2016 final fara CNP.doc ROMÂNIA MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE ŞI CERCETĂRII ŞTIINŢIFICE Universitatea din Craiova FACULTATEA DE ŞTIINŢE Str. Al.I.Cuza, nr.13, tel. 40.251.41.37.28, fax: 40.251.41.26.73 A. LISTA STUDENTILOR CARE

Mai mult

Microsoft Word _Reabilitarea si modernizarea sistemelor de conducte din instalatii

Microsoft Word _Reabilitarea si modernizarea sistemelor de conducte din instalatii FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca 1.2 Facultatea de Instalaţii 1.3 Departamentul Ingineria Instalaţiilor 1.4 Domeniul de

Mai mult

UNIVERSITATEA DIN BUCUREŞTI FACULTATEA DE CHIMIE PLAN DE ÎNVĂŢĂMÂNT pentru CICLUL I - STUDII UNIVERSITARE DE LICENŢĂ PROMOȚIA Domeniul de li

UNIVERSITATEA DIN BUCUREŞTI FACULTATEA DE CHIMIE PLAN DE ÎNVĂŢĂMÂNT pentru CICLUL I - STUDII UNIVERSITARE DE LICENŢĂ PROMOȚIA Domeniul de li pentru CICLUL I - STUDII UNIVERSITARE DE LICENŢĂ PROMOȚIA 2018-2021 Durata programului de studiu: 3 ani/180 credite (ECTS) ANUL UNIVERSITAR: 2018/2019 Anul de studiu I Semestrul 1 14 săptămâni de ore credite

Mai mult

PLANIFICAREA INSPECŢIILOR PENTRU OBŢINEREA GRADELOR DIDACTICE ÎN ANUL ŞCOLAR LA SPECIALITATEA ÎNVĂŢĂMȂNT PRIMAR, sector 3 Avizat Inspector Ş

PLANIFICAREA INSPECŢIILOR PENTRU OBŢINEREA GRADELOR DIDACTICE ÎN ANUL ŞCOLAR LA SPECIALITATEA ÎNVĂŢĂMȂNT PRIMAR, sector 3 Avizat Inspector Ş PLANIFICAREA INSPECŢIILOR PENTRU OBŢINEREA GRADELOR DIDACTICE ÎN ANUL ŞCOLAR 2014-2015 LA SPECIALITATEA ÎNVĂŢĂMȂNT PRIMAR, sector 3 Avizat Şcolar General, prof. Constantin TRĂISTARU pentru inspecţie (

Mai mult

Microsoft Word - 00 Raport cercetare Facultatea de Inginerie Galati.docx

Microsoft Word - 00 Raport cercetare Facultatea de Inginerie Galati.docx FACULTATEA DE INGINERIE UNIVERSITATEA DUNĂREA DE JOS DIN GALAŢI Str. Domnească nr. 111, Tel.: +40 336 130208 800201 - Galaţi, România Fax: +40 236 314463 www.ing.ugal.ro RAPORT DE CERCETARE - 2014 În cadrul

Mai mult

5. Anexa-4-Curriculum-Vitae

5. Anexa-4-Curriculum-Vitae UNlVERSITATEA TEHNICA DE CONSTRUCTII BUCURESTI SELECTAREA SI PROMOVAREA PERSONALULUI DIDACTIC Anexa 4 CURRICULUM VITAE HALCU IONELA 1. DATA ŞI LOCUL NAŞTERII. STUDII, SPECIALIZĂRI ŞI TITLURI DATA ŞI LOCUL

Mai mult

FIŞA UNITĂŢII DE CURS/MOD ULULUI MD-2045, CHIŞINĂU, STR. STUDENŢILOR, 9/9, TEL/FAX: , 1. Date despre unitatea de curs/modul CHI

FIŞA UNITĂŢII DE CURS/MOD ULULUI MD-2045, CHIŞINĂU, STR. STUDENŢILOR, 9/9, TEL/FAX: ,   1. Date despre unitatea de curs/modul CHI MD-205, CHIŞINĂU, STR. STUDENŢILOR, 9/9, TEL/FAX: 022 50-99-60, www.utm.md 1. Date despre unitatea de curs/modul CHIMIA FIZICĂ Facultatea Tehnologia Alimentelor Catedra/departamentul Chimie Ciclul de studii

Mai mult

Universitatea din Craiova

Universitatea din Craiova Universitatea din Craiova Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor Catedra de Economie, Management, Marketing Drobeta Turnu Severin LISTA DE LUCRĂRI Candidat: lect.dr. Florentina TEZA DE DOCTORAT

Mai mult

LISTA DE LUCRĂRI PUBLICATE Daniela Simina ȘTEFAN Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti A. TEZA DE DOCTORAT, TEZE DE POSTDOCTORAT A.1. Teza de DOCTOR

LISTA DE LUCRĂRI PUBLICATE Daniela Simina ȘTEFAN Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti A. TEZA DE DOCTORAT, TEZE DE POSTDOCTORAT A.1. Teza de DOCTOR LISTA DE LUCRĂRI PUBLICATE Daniela Simina ȘTEFAN Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti A. TEZA DE DOCTORAT, TEZE DE POSTDOCTORAT A.1. Teza de DOCTORAT: 1."Influenţa compuşilor organici asupra îndepărtării

Mai mult

Fişa de verificare a îndeplinirii standardelor minimale Conform Ordinului nr. 3121/27 ianuarie 2015 privind organizarea şi desfăşurarea procesului de

Fişa de verificare a îndeplinirii standardelor minimale Conform Ordinului nr. 3121/27 ianuarie 2015 privind organizarea şi desfăşurarea procesului de Fişa de verificare a îndeplinirii standardelor minimale Conform Ordinului nr. /7 ianuarie 0 privind organizarea şi desfăşurarea procesului de obţinere a atestatului de abilitare publicat în Monitorul Oficial

Mai mult

Modularea proprietatilor filmelor epitaxiale de La MnO 3 (LSMO) La 0.66 Sr 0.33 MnO Filme de LSMO nanostructurate Traian Petrisor Jr. Monitorizare pro

Modularea proprietatilor filmelor epitaxiale de La MnO 3 (LSMO) La 0.66 Sr 0.33 MnO Filme de LSMO nanostructurate Traian Petrisor Jr. Monitorizare pro Modularea proprietatilor filmelor epitaxiale de La MnO 3 (LSMO) La 0.66 Sr 0.33 MnO Filme de LSMO nanostructurate Traian Petrisor Jr. Monitorizare proiect PCCE-ID106 Cluj-Napoca 4.04.2012 Filme epitaxiale

Mai mult

U N IU N E A E U R O ĂP E A NG U V E R N U L R O MI Ă NFIoEn d u l S o c ia l E u ro n p e a MINISTERUL MUNCII, POS DRU FAMILIEI ŞI PROTECŢIEI

U N IU N E A E U R O ĂP E A NG U V E R N U L R O MI Ă NFIoEn d u l S o c ia l E u ro n p e a MINISTERUL MUNCII, POS DRU FAMILIEI ŞI PROTECŢIEI Investeşte în oameni! Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 2013 Axa prioritară: 1 Domeniul major de intervenţie: 1.5

Mai mult

Microsoft Word - Rezumate publicate_ Ian _Dec 2017_a

Microsoft Word - Rezumate publicate_ Ian _Dec 2017_a SOLICITANT Cereri de brevet de invenţie SOLICITANT/ APPLICANT Patent Applications Rezumate publicate în: Buletinul Oficial de Proprietate Industrială Secţiunea Invenţii 2017, Oficiul de Stat pentru Invenţii

Mai mult

VIZAT,

VIZAT, Liilliiana Bobiirriică Funcƫie Şef Lucrări Deeppaarrt tmeennt tuul l: : Chhi imiee Annaal liticcăă şşi i Innggi I inneerri iaa Meeddi iuul luui i Conttactt Local Polizu Str. Gh. Polizu 1-7, S1, 011061

Mai mult

Investeşte în oameni ! FONDUL SOCIAL EUROPEAN Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – Axa prioritară nr. 1 „

Investeşte în oameni ! FONDUL SOCIAL EUROPEAN Programul Operaţional Sectorial pentru  Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – Axa prioritară nr. 1 „ Investeşte în oameni! FONDUL SOCIAL EUROPEAN Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 2013 Axa prioritară nr. 1 Educaţiaşiformareaprofesionalăînsprijinulcreşteriieconomiceşidezvoltăriisocietăţiibazatepecunoaştere

Mai mult

Slide 1

Slide 1 FACULTATEA DE INGINERIE ELECTRICĂ Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti Splaiul Independenţei 313, 060042, Bucureşti, România Tel: +4 021 402.9149; Fax: +4 021 318.10.16 www.electro.pub.ro; e-mail: inginerie.electrica@upb.ro

Mai mult

REVISTA INVATAMANTULUI PREUNIVERSITAR - NR. 04/2019 CUPRINS Sectiunea - Invatamantul prescolar 1. Politici educationale pentru invatamantul prescolar.

REVISTA INVATAMANTULUI PREUNIVERSITAR - NR. 04/2019 CUPRINS Sectiunea - Invatamantul prescolar 1. Politici educationale pentru invatamantul prescolar. REVISTA INVATAMANTULUI PREUNIVERSITAR - NR. 04/2019 CUPRINS Sectiunea - Invatamantul prescolar 1. Politici educationale pentru invatamantul prescolar. Articole 2. Psihologie prescolara. Articole 3. Curriculum

Mai mult

Ministerul Educaţiei Naționale Universitatea Lucian Blaga din Sibiu CONTRACTE CU ORGANIZAȚII TERȚE ÎN ANUL 2017 Nr. Titlul proiectului Anul de contrac

Ministerul Educaţiei Naționale Universitatea Lucian Blaga din Sibiu CONTRACTE CU ORGANIZAȚII TERȚE ÎN ANUL 2017 Nr. Titlul proiectului Anul de contrac CONTRACTE CU ORGANIZAȚII TERȚE ÎN ANUL 2017 Nr. Titlul proiectului Anul de contractare Directorul de proiect Finanțator Crt. 1 Comparative study between polyglycolic 2017 Nicolae Grigore Biosintex SRL

Mai mult

Curriculum vitae Europass

Curriculum vitae Europass Curriculum vitae Europass Informaţii personale Nume / Prenume Adresă(e) ȘTEFAN, Daniela Simina Bucuresti, România Telefon(oane) Fix: - 021 402 38 17 Mobil: +40 72 Fax(uri) E-mail(uri) Naţionalitate(-tăţi)

Mai mult

Ministerul Educaţiei şi Cercetării

Ministerul Educaţiei şi Cercetării Sisteme de monitorizare a efectelor unor nano-oxizi in descompunerea speciilor reactive ale oxigenului (SRO) din procese de interes biologic ETAPA DE EXECUTIE NR. II Studiul efectelor nanopulberilor oxidice

Mai mult

UNIVERSITATEA TEHNICA CLUJ-NAPOCA FACULTATE DOMENIU SPECIALIZARE FACULTATEA DE INGINERIA MATERIALELOR SI A MEDIULUI INGINERIA MATERIALELOR MATERIALE S

UNIVERSITATEA TEHNICA CLUJ-NAPOCA FACULTATE DOMENIU SPECIALIZARE FACULTATEA DE INGINERIA MATERIALELOR SI A MEDIULUI INGINERIA MATERIALELOR MATERIALE S A DE SI A MEDIULUI MATERIALE SI TEHNOLOGII AVANSATE M1 Pag. 1 CODUL SI DENUMIREA DISCIPLINEI Anul : I SEM 1 14 sapt SEM 2 14 C S L P Pr/Ce C S L Forma de verificare Nr.ore/disciplina sapt St. E C V Total

Mai mult

PLEDOARIE pentru Ştiinţa şi Ingineria Mediului 1

PLEDOARIE pentru Ştiinţa şi Ingineria Mediului 1 PLEDOARIE pentru Ştiinţa şi Ingineria Mediului 1 2 OFERTA EDUCAŢIONALĂ NIVEL LICENŢĂ Responsabili: Domeniul Ştiinţa mediului: Lect.dr.ing. Brişan Nicoleta Domeniul Ingineria mediului: Prof.dr. ing. Roşu

Mai mult

Microsoft Word - Rezumatul Tezei de abilitare Romana.doc

Microsoft Word - Rezumatul Tezei de abilitare Romana.doc REZUMAT al Tezei de Abilitare: STUDIUL PROPRIETĂȚILOR TRIBOLOGICE ALE STRATURILOR SUBȚIRI FORMATE LA INTERFAȚA CUPLELOR DE FRECARE ÎN TIMPUL FUNCȚIONĂRII, PE CALE FIZICO-CHIMICO-MECANICĂ Autor: Filip ILIE

Mai mult

CV_MV

CV_MV Curriculum vitae Europass Informaţii personale Nume / Prenume Adresă(e) VIŞA MARIA Brasov, str. Cloşca nr. 48, România. Telefon(oane) +40 368456031 Mobil: +40 729109355 E-mail(uri) Naţionalitate(-tăţi)

Mai mult

Consiliul Local al Municipiului Timisoara Directia de Evidenta a Persoanelor Timisoara Serviciul de Stare Civila PUBLICATIE Astazi 13 septembrie 2018

Consiliul Local al Municipiului Timisoara Directia de Evidenta a Persoanelor Timisoara Serviciul de Stare Civila PUBLICATIE Astazi 13 septembrie 2018 Astazi 13 septembrie 2018 a fost înregistrata declaratia de casatorie a domnului IOJA GEORGE în vârsta de 30 ani, cu domiciliul în si al doamnei PETCONI-BERNHARDT TEODORA în vârsta de 26 ani, cu domiciliul

Mai mult

FIŞA DISCIPLINEI

FIŞA DISCIPLINEI FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior UNIVERSITATEA DE VEST DIN TIMIŞOARA 1.2 Facultatea / Departamentul CHIMIE, BIOLOGIE GEOGRAFIE 1.3 Catedra BIOLOGIE-CHIMIE 1.4

Mai mult

Facultatea de Matematică şi Informatică Programul: Informatică Anul I ( ) Seria 1 - Grupa 1 Nr. crt. Numar legitimatie NUME PRENUME PRENUME TA

Facultatea de Matematică şi Informatică Programul: Informatică Anul I ( ) Seria 1 - Grupa 1 Nr. crt. Numar legitimatie NUME PRENUME PRENUME TA Facultatea de Matematică şi Informatică Programul: Informatică Anul I (2018-2019) Seria 1 - Grupa 1 1 192 ALEXANDRU LILI GHEORGHE 2 168 ALEXE BOGDAN-CRISTIAN VALENTIN 3 207 ALEXEI MIHAI STEFAN 4 195 ANDREESCU

Mai mult

Europass

Europass Curriculum vitae Informatii personale Nume/Prenume Adresa Telefon E-mail Cetatenia CHIȘ S. TIMUR-VASILE tchis@univ-ovidius.ro, timur.chis@gmail.com Română Data nasterii 25.10.1964 Sex Bărbătesc, Author

Mai mult

ROMÂNIA Nr. Număr crt. lucrare SECŢIA PENTRU JUDECĂTORI ORDINEA DE ZI SOLUTIONATA DIN DATA DE 17 DECEMBRIE /2014 Hotarare nr Hotara

ROMÂNIA Nr. Număr crt. lucrare SECŢIA PENTRU JUDECĂTORI ORDINEA DE ZI SOLUTIONATA DIN DATA DE 17 DECEMBRIE /2014 Hotarare nr Hotara ROMÂNIA Nr. Număr crt. lucrare SECŢIA PENTRU JUDECĂTORI ORDINEA DE ZI SOLUTIONATA DIN DATA DE 17 DECEMBRIE 2014 1. 27339/2014 1400 1401 1402 1403 1404 1405 1406 1407< Descriere lucrare NUMIRE ÎN FUNCŢIE

Mai mult

UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN BUCURESTI ANEXA 3 FIŞA DE VERIFICARE A ÎNDEPLINIRII STANDARDELOR MINIMALE NATIONALE PENTRU OBTINEREA ATESTATULUI DE ABIL

UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN BUCURESTI ANEXA 3 FIŞA DE VERIFICARE A ÎNDEPLINIRII STANDARDELOR MINIMALE NATIONALE PENTRU OBTINEREA ATESTATULUI DE ABIL UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN BUCURESTI ANEXA 3 FIŞA DE VERIFICARE A ÎNDEPLINIRII STANDARDELOR MINIMALE NATIONALE PENTRU OBTINEREA ATESTATULUI DE ABILITARE CANDIDAT: ŞTEFAN Daniela Simina, Atestat de Abilitare

Mai mult

Conferinţa PROBLEME ACTUALE ALE GANDIRII, ŞTIINŢEI ŞI PRACTICII ECONOMICO-SOCIALE" ediţia a XXI-a organizată în zilele de mai 2017, la sediul Fa

Conferinţa PROBLEME ACTUALE ALE GANDIRII, ŞTIINŢEI ŞI PRACTICII ECONOMICO-SOCIALE ediţia a XXI-a organizată în zilele de mai 2017, la sediul Fa Conferinţa PROBLEME ACTUALE ALE GANDIRII, ŞTIINŢEI ŞI PRACTICII ECONOMICO-SOCIALE" ediţia a XXI-a organizată în zilele de 10-11 mai 2017, la sediul Facultăţii de Ştiinţe Economice Cluj-Napoca, str. Teodor

Mai mult

Lista solicitărilor privind atribuirea de terenuri pentru construirea unei locuințe, conform Legii 15/2003 (dosare complete) la NR. CRT NR.

Lista solicitărilor privind atribuirea de terenuri pentru construirea unei locuințe, conform Legii 15/2003 (dosare complete) la NR. CRT NR. Lista solicitărilor privind atribuirea de terenuri pentru construirea unei locuințe, conform Legii 15/2003 (dosare complete) la 01.07.2017 NR. CRT NR.CERERE NUMELE SI PRENUMELE 1 8109/19.04.2007 Butoi

Mai mult

Științe inginerești aplicate în ingineria chimică și alimentară, cu tratarea aspectelor de mediu. Contribuții la prepararea, caracterizarea aplicarea

Științe inginerești aplicate în ingineria chimică și alimentară, cu tratarea aspectelor de mediu. Contribuții la prepararea, caracterizarea aplicarea Științe inginerești aplicate în ingineria chimică și alimentară, cu tratarea aspectelor de mediu. Contribuții la prepararea, caracterizarea aplicarea unor materiale poroase în rezolva unor probleme specifice

Mai mult

Anexa Nr. 2 Fişa de verificare a îndeplinirii standardelor minimale în vedere obţinerii atestatului de abilitare (în conformitate cu Anexele nr.20, 22

Anexa Nr. 2 Fişa de verificare a îndeplinirii standardelor minimale în vedere obţinerii atestatului de abilitare (în conformitate cu Anexele nr.20, 22 Anexa Nr. 2 Fişa de verificare a îndeplinirii standardelor minimale în vedere obţinerii atestatului de abilitare (în conformitate cu Anexele nr.20, 22 şi 23 din O.M. 6560/2012, publicat în Mon. Of. 890

Mai mult

Noi adsorbanţi de tip zeolitic obţinuţi din cenuşa de termocentrală colectată de la electro-termocentrale din România TE ; Contract nr.2/2

Noi adsorbanţi de tip zeolitic obţinuţi din cenuşa de termocentrală colectată de la electro-termocentrale din România TE ; Contract nr.2/2 Noi adsorbanţi de tip zeolitic obţinuţi din cenuşa de termocentrală colectată de la electro-termocentrale din România TE- 2012-3-0177; Contract nr.2/22.04.2013 Etapa I- mai 2013 decembrie 2013 Director

Mai mult

COLEGIUL ECONOMIC "VIRGIL MADGEARU", GALAȚI CONCURSUL JUDEȚEAN DE MATEMATICĂ "DAN HULUBEI"- Ediția a XIII-a, REZULTATE FINALE CLASA a X-a S

COLEGIUL ECONOMIC VIRGIL MADGEARU, GALAȚI CONCURSUL JUDEȚEAN DE MATEMATICĂ DAN HULUBEI- Ediția a XIII-a, REZULTATE FINALE CLASA a X-a S CLASA a X-a Stiinte ale naturii Numele şi prenumele elevului SCOALA P 1 P 2 P 3 Total PREMIUL 1 SAVIN ANDREI Colegiul Naţional Alexandru Ioan Cuza 5,00 7,00 5,00 17,00 I 2 BORDEANU GABRIELA CNVA 5,00 5,00

Mai mult

A TANTÁRGY ADATLAPJA

A TANTÁRGY ADATLAPJA FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca superior 1.2 Facultatea Facultatea de Stiinta si Ingineria Mediului 1.3 Departamentul Departamentul

Mai mult

Slide 1

Slide 1 Proiectarea optimală a dispozitivelor electromagnetice PROIECTAREA OPTIMALĂ A DISPOZITIVELOR ELECTROMAGNETICE PODE Disciplină obligatorie An IV ET CURS 1 Conf.dr.ing.ec. Claudia PĂCURAR e-mail: Claudia.Pacurar@ethm.utcluj.ro

Mai mult

Europass CV

Europass CV INFORMAŢII PERSONALE MUJEA ANA-MARIA Str. Florilor, nr. 7, oraș Horezu, județ Vâlcea, cod 245800, România mujeaanamaria@yahoo.com Sexul femeiesc Data naşterii 16/05/1987 Naţionalitatea Română EXPERIENŢA

Mai mult

Slide 1

Slide 1 Universitatea Tehnică GHEORGHE ASACHI IASI, ROMÂNIA Facultatea de Textile-Pielărie și Management Industrial PARTENI OANA BIOMATERIALE PENTRU PATOLOGII CUTANATE -Comunicare- 7 septembrie 2015 ora 10 Sala

Mai mult

LEARNING TOXICOLOGY THROUGH OPEN EDUCATIONAL RESOURCES CALITATEA MEDIULUI MONITORIZAREA AERULUI Camelia DRAGHICI, Ileana MANCIULEA Universitatea Tansi

LEARNING TOXICOLOGY THROUGH OPEN EDUCATIONAL RESOURCES CALITATEA MEDIULUI MONITORIZAREA AERULUI Camelia DRAGHICI, Ileana MANCIULEA Universitatea Tansi LEARNING TOXICOLOGY THROUGH OPEN EDUCATIONAL RESOURCES CALITATEA MEDIULUI MONITORIZAREA AERULUI Camelia DRAGHICI, Ileana MANCIULEA Universitatea Tansilvania Brașov c.draghici@unitbv.ro, i.manciulea@unitbv.ro

Mai mult

SUPLIMENT LA DIPLOMA

SUPLIMENT LA DIPLOMA R O M Â N I A MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE ŞI CERCETĂRII ŞTIINŢIFICE THE MINISTRY OF NATIONAL EDUCATION AND SCIENTIFIC RESEARCH UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN BUCUREŞTI UNIVERSITY POLITEHNICA OF BUCHAREST

Mai mult

Microsoft Word - REZUMAT RO- VD_D.docx

Microsoft Word - REZUMAT RO- VD_D.docx Universitatea POLITEHNICA din București FACULTATEA DE ANTREPRENORIAT, INGINERIA ȘI MANAGEMENTUL AFACERILOR Departamentul de Antreprenoriat și Management Teză de abilitare REZUMAT CONTRIBUTIONS ON INCREASING

Mai mult

Microsoft Word - CV Opriţoiu Flavius.doc

Microsoft Word - CV Opriţoiu Flavius.doc CURRICULUM VITAE Nume: OPRIŢOIU Prenume: FLAVIUS-GABRIEL Data naşterii: Locul naşterii: oraş Ineu, jud. Arad Naţionalitatea: Română Domiciliu: jud. Arad Telefon: Email: I Studii medii 1998-2002 Studii

Mai mult

TABEL CU AVOCATII DE SERVICIU Nr.Crt Avocat Telefon Calitate Data Avocati de serviciu din data Andrii Alin Robert 0

TABEL CU AVOCATII DE SERVICIU Nr.Crt Avocat Telefon Calitate Data Avocati de serviciu din data Andrii Alin Robert 0 TABEL CU AVOCATII DE SERVICIU 01.04.2014 30.04.2014 Avocati de serviciu din data 01.04.2014 1 Andrii Alin Robert 0722.556.172 Avocat definitiv 01.04.2014 2 Argesanu Andreea Codruta 0744.141.076 Avocat

Mai mult

FACULTATEA DE BIOLOGIE LISTA CANDIDAŢILOR ÎNSCRIŞI 12 IULIE 2018 Nr. Crt. Nume Prenume Optiunea 1 Optiunea 2 Optiunea 3 Optiunea 4 Optiunea 5 Optiunea

FACULTATEA DE BIOLOGIE LISTA CANDIDAŢILOR ÎNSCRIŞI 12 IULIE 2018 Nr. Crt. Nume Prenume Optiunea 1 Optiunea 2 Optiunea 3 Optiunea 4 Optiunea 5 Optiunea FACULTATEA DE BIOLOGIE LISTA CANDIDAŢILOR ÎNSCRIŞI 12 IULIE 2018 Nr. Crt. Nume Prenume Optiunea 1 Optiunea 2 Optiunea 3 Optiunea 4 Optiunea 5 Optiunea 6 1 MIELU GABRIELA 2 COSTEA DIANA-ANTONIA 3 RADU ERIKA-ALEXANDRA

Mai mult

TABEL CU AVOCATII ÎNSCRIȘI ÎN S.A.J.- SLATINA URGENȚE În situația în care, avocații care sunt de serviciu NU RĂSPUND LA TELEFON,

TABEL CU AVOCATII ÎNSCRIȘI ÎN S.A.J.- SLATINA URGENȚE În situația în care, avocații care sunt de serviciu NU RĂSPUND LA TELEFON, TABEL CU AVOCATII ÎNSCRIȘI ÎN S.A.J.- SLATINA URGENȚE 01.09.2019 30.09.2019 În situația în care, avocații care sunt de serviciu NU RĂSPUND LA TELEFON, vă rugăm să luați legătura cu d-nul av. Ristea Cristian

Mai mult

TABEL CU AVOCATII DE SERVICIU - SLATINA În situația în care, avocații care sunt de serviciu NU RĂSPUND LA TELEFON, vă rugăm să l

TABEL CU AVOCATII DE SERVICIU - SLATINA În situația în care, avocații care sunt de serviciu NU RĂSPUND LA TELEFON, vă rugăm să l TABEL CU AVOCATII DE SERVICIU - SLATINA 01.09.2018 30.09.2018 În situația în care, avocații care sunt de serviciu NU RĂSPUND LA TELEFON, vă rugăm să luați legătura cu d-nul av. Ristea Cristian Răzvan,

Mai mult

UNIVERSITATEA DIN BUCUREŞTI FACULTATEA DE FIZICĂ Lista candidaţilor olimpici admişi la Facultatea de Fizică pe locuri finanţate de la buget -sesiunea

UNIVERSITATEA DIN BUCUREŞTI FACULTATEA DE FIZICĂ Lista candidaţilor olimpici admişi la Facultatea de Fizică pe locuri finanţate de la buget -sesiunea Lista candidaţilor olimpici admişi la Facultatea de Fizică pe locuri finanţate de la buget Nr. Crt Nume şi Prenume Programul de Rezultat 1. BELCIU I. MIRUNA-IOANA Fizică Fizică (în limba engleză) Admis

Mai mult

REGULAMENT

REGULAMENT Anexa 3. R51 F02 Fişa de verificare Numele şi prenumele candidatului: Ioan-Cozmin Manolache-Rusu Denumirea postului didactic: Asistent Poziţia din statul de funcţii3. Nr. crt. Standarde minimale pentru

Mai mult

Microsoft Word - 2Vasiliu corr final

Microsoft Word - 2Vasiliu corr final REVISTA DE POLITICA ŞTIINTEI SI SCIENTOMETRIE SERIE NOUA Vol. 2, No. 1, Martie 2013, p. 3-20 Fizica românească în deceniul 2001-2010 (Romanian physics in the decade 2001-2010) II. Alte direcţii ale fizicii.

Mai mult

Rezumatul fazei 2 PN Evaluarea fenomenelor de uzare abraziva a straturilor dure depuse prin sudare cu aliaje pe baza de Ni-Fe-Cr Lucrarea el

Rezumatul fazei 2 PN Evaluarea fenomenelor de uzare abraziva a straturilor dure depuse prin sudare cu aliaje pe baza de Ni-Fe-Cr Lucrarea el Rezumatul fazei 2 Lucrarea elaborată Realizarea depunerilor si evaluarea fenomenelor de uzare abraziva a straturilor dure depuse prin sudare reprezintă faza a doua a proiectului PN 09-160205/2014 cu titlul

Mai mult

PLAN OPERAȚIONAL pentru anul 2019 Departamentul de Chimie Aplicată și Ingineria Compușilor Anorganici și a Mediului (CAICAM) Planul operațional al Dep

PLAN OPERAȚIONAL pentru anul 2019 Departamentul de Chimie Aplicată și Ingineria Compușilor Anorganici și a Mediului (CAICAM) Planul operațional al Dep PLAN OPERAȚIONAL pentru anul 2019 Departamentul de Chimie Aplicată și Ingineria Compușilor Anorganici și a Mediului (CAICAM) Planul operațional al Departamentului CAICAM are la bază Planul strategic de

Mai mult

Metodă nouă de separare a compuşilor enantiopuri utilizând anticorpi selectivi

Metodă nouă de separare a compuşilor enantiopuri utilizând anticorpi selectivi Metoda noua de separare a compusilor enantiopuri utilizand anticorpi selectivi ANTISEL Informatii despre proiect Tip proiect: PED Parteneri: - Institutul de cercetari pentru Instrumentatie analitica, ICIA,

Mai mult

Curriculum vitae Europass Informaţii personale Nume / Prenume Adresă Marcu Niculina Str. Bradului, Bl. 35, Sc. A apt.19, Trivale, Piteşti, judeţul Arg

Curriculum vitae Europass Informaţii personale Nume / Prenume Adresă Marcu Niculina Str. Bradului, Bl. 35, Sc. A apt.19, Trivale, Piteşti, judeţul Arg Curriculum vitae Europass Informaţii personale Nume / Prenume Adresă Str. Bradului, Bl. 35, Sc. A apt.19, Trivale, Piteşti, judeţul Argeş, România Telefon 0724.00.63.49 E-mail n_marcu@yahoo.com Naţionalitate

Mai mult

Slide 1

Slide 1 FACULTATEA DE INGINERIE ELECTRICĂ Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti Splaiul Independenţei 313, 060042, Bucureşti, România Tel: +4 021 402.9149; Fax: +4 021 318.10.16 www.electro.pub.ro; e-mail: inginerie.electrica@upb.ro

Mai mult

Scurt istoric al Departamentului Ingineria Calității și Tehnologii Industriale

Scurt istoric al Departamentului Ingineria Calității și Tehnologii Industriale Primul curs de Tehnologia Materialelor a fost predat începând din anul 1868, în cadrul Şcoalei de Poduri şi Sosele de către ing Grigore Cerchez (1851-1927) După reforma învăţămîntului din 1881, noţiuni

Mai mult

ŞCOALA GIMNAZIALǍ Nr.1 VALEA MĂRULUI STR. PREOT GHEORGHE GAFTON, NR. 9 JUDEȚUL GALAȚI TEL./ FAX 0236/ ; CATA

ŞCOALA GIMNAZIALǍ Nr.1 VALEA MĂRULUI STR. PREOT GHEORGHE GAFTON, NR. 9 JUDEȚUL GALAȚI TEL./ FAX 0236/ ; CATA ŞCOALA GIMNAZIALǍ Nr.1 VALEA MĂRULUI STR. PREOT GHEORGHE GAFTON, NR. 9 JUDEȚUL GALAȚI TEL./ FAX 0236/ 863405 E-MAIL; scoalavaleamarului@yahoo.com CATALOG EVALUARE NAȚIONALĂ 2010-2011 NUME SI PRENUME ELEV

Mai mult

PLAN DE ÎNVĂŢĂMÂNT valabil începând din anul universitar Domeniul Chimie valabil începând cu anul universitar Programul Tehnici mo

PLAN DE ÎNVĂŢĂMÂNT valabil începând din anul universitar Domeniul Chimie valabil începând cu anul universitar Programul Tehnici mo PLAN DE ÎNVĂŢĂMÂNT valabil începând din anul universitar 2016-2017 III. NUMĂRUL ORELOR PE SĂPTĂMÂNĂ UNIVERSITATEA BABEŞ-BOLYAI CLUJ-NAPOCA FACULTATEA DE CHIMIE ŞI INGINERIE CHIMICĂ Domeniul: CHIMIE Programul

Mai mult

Investește în oameni! Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane Axa pr

Investește în oameni! Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane Axa pr Investește în oameni! Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Axa prioritară 2 Corelarea învătării pe tot parcursul vieții

Mai mult

UNIVERSITATEA ALEXANDRU IOAN CUZA din IASI FACULTATEA DE FIZICA Domeniul fundamental: Ştiinţe inginereşti Domeniul de licenţă: Ştiinţe inginereşti apl

UNIVERSITATEA ALEXANDRU IOAN CUZA din IASI FACULTATEA DE FIZICA Domeniul fundamental: Ştiinţe inginereşti Domeniul de licenţă: Ştiinţe inginereşti apl (240 ) - BOLOGNA Anul I an universitar 2015/2016 ore/sem. ore/sem. 1 Fizică generală / General Physics 2 2 - - E 5 - - - - - - 2 Mecanică clasică / Classical Mechanics 3 2 2 - E 5 - - - - - - 3 Fizică

Mai mult

Lista de lucrãri - Lect.univ.dr. Mocanu Lăcrămioara MONOGRAFII ŞTIINŢIFICE ŞI CAPITOLE DE MONOGRAFIE Carte publicată în străinătate 1 Mocanu Lăcrămioa

Lista de lucrãri - Lect.univ.dr. Mocanu Lăcrămioara MONOGRAFII ŞTIINŢIFICE ŞI CAPITOLE DE MONOGRAFIE Carte publicată în străinătate 1 Mocanu Lăcrămioa Lista de lucrãri - Lect.univ.dr. Mocanu Lăcrămioara MONOGRAFII ŞTIINŢIFICE ŞI CAPITOLE DE MONOGRAFIE Carte publicată în străinătate 1 Mocanu Lăcrămioara, 'The effects of the sex education in the communist

Mai mult

FIŞA DISCIPLINEI ANEXA nr. 3 la metodologie 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea Dunarea de Jos din Galati 1.2 F

FIŞA DISCIPLINEI ANEXA nr. 3 la metodologie 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea Dunarea de Jos din Galati 1.2 F FIŞA DISCIPLINEI ANEXA nr. 3 la metodologie 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea Dunarea de Jos din Galati 1.2 Facultatea / Departamentul Medicina si Farmacie / Stiinte

Mai mult

MUNICIPIUL CRAIOVA CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI CRAIOVA HOTĂRÂREA NR. 485 Consiliul Local al Municipiului Craiova întrunit în şedinţa ordinară din

MUNICIPIUL CRAIOVA CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI CRAIOVA HOTĂRÂREA NR. 485 Consiliul Local al Municipiului Craiova întrunit în şedinţa ordinară din MUNICIPIUL CRAIOVA CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI CRAIOVA HOTĂRÂREA NR. 485 Consiliul Local al Municipiului Craiova întrunit în şedinţa ordinară din data de 23.12.2010; Având în vedere raportul nr.211257/2010

Mai mult

Activitatea stiintificã pe ani - Mocanu Lăcrămioara Anul: Punctaj total: 10 ARTICOLE ŞTIINŢIFICE * Punctaj: 10 Articol în revistă cu referenţi

Activitatea stiintificã pe ani - Mocanu Lăcrămioara Anul: Punctaj total: 10 ARTICOLE ŞTIINŢIFICE * Punctaj: 10 Articol în revistă cu referenţi Activitatea stiintificã pe ani - Mocanu Lăcrămioara Anul: 2019 - Punctaj total: 10 ARTICOLE ŞTIINŢIFICE * Punctaj: 10 Articol în revistă cu referenţi şi colective editoriale internaţionale (revistă indexată

Mai mult

ORARUL CURSURILOR DE FORMARE

ORARUL CURSURILOR DE FORMARE BACĂU - ORARUL CURSURILOR DE FORMARE Seria II: PROFESORI ( G) Locaţia: LICEUL TEOLOGIC FERICITUL IEREMIA ONEŞTI MODULUL III: FORMAREA COMPETENŢELOR IT 0.10.2012 06.10.2012 09 00-13 00 06.10.2012 13 00-17

Mai mult

UNIVERSITATEA TEHNICĂ,,GHEORGHE ASACHI DIN IAŞI Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei Metode de depunere a straturilor

UNIVERSITATEA TEHNICĂ,,GHEORGHE ASACHI DIN IAŞI Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei Metode de depunere a straturilor UNIVERSITATEA TEHNICĂ,,GHEORGHE ASACHI DIN IAŞI Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei Metode de depunere a straturilor subţiri Profesor: Sl. Dr. Ing. Ionescu Daniela Student:

Mai mult

UNIVERSITATEA DE VEST DIN TIMIȘOARA FACULTATEA DE ARTE ȘI DESIGN ADMITERE MASTER SESIUNEA IULIE 2018 Proba eliminatorie Nr. crt. Media de Nr. dosar NU

UNIVERSITATEA DE VEST DIN TIMIȘOARA FACULTATEA DE ARTE ȘI DESIGN ADMITERE MASTER SESIUNEA IULIE 2018 Proba eliminatorie Nr. crt. Media de Nr. dosar NU dosar NUME I. PRENUME Optiune 1 Conservare Restaurare- 1. 83 DAVID I. LARISA-ALEXANDRA Icoană, pictură şi restaurare Conservare Restaurare- 2. 14 KRALOWETZ I. ANA-MARIA 8.75 Icoană, pictură şi restaurare

Mai mult

Microsoft Word - burse_sociale_2012_2013site.doc

Microsoft Word - burse_sociale_2012_2013site.doc Universitatea din Bucuresti Facultatea de Geografie Tel. +40-1-314 35 08 int 189 +40-1-315 30 74 Fax +40-1-315 30 74 http://geo.unibuc.ro B-dul Nicolae Balcescu Nr. 1 70 111 Bucuresti, Sector 1 Romania

Mai mult

Slide 1

Slide 1 FACULTATEA DE INGINERIE ELECTRICĂ Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti Splaiul Independenţei 313, 060042, Bucureşti, România Tel: +4 021 402.9149; Fax: +4 021 318.10.16 www.electro.pub.ro; e-mail: inginerie.electrica@upb.ro

Mai mult

Anexa 5

Anexa 5 CURRICULUM VITAE NUMELE: MIHAIESCU DAN EDUARD 1. DATA ŞI LOCUL NAŞTERII, STUDII, SPECIALIZĂRI ŞI TITLURI DATA NAŞTERII: STARE CIVILĂ: CETĂŢENIE: 26 AUGUST 1969, BUCUREŞTI CĂSĂTORIT, 3 COPII ROMÂNĂ ADRESA

Mai mult

Microsoft PowerPoint - 20x_.ppt

Microsoft PowerPoint - 20x_.ppt Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului Ingineria proceselor chimice şi biologice/20 Titular disciplină: Prof.dr.ing. Maria Gavrilescu Catedra

Mai mult