Microsoft Word - Ziar 10.doc

Mărimea: px
Porniți afișarea la pagina:

Download "Microsoft Word - Ziar 10.doc"

Transcriere

1 PERISCOP ZIARUL SCOLII NR. 146 I. G. DUCA Sector 5 Bucuresti NR Decembrie 2004 Colectivul de redactie Profesori Corcalciuc Virginia, Sarbu Luminita, Melnic Lorena. Elevi: Straton I., Cristescu D. Trifu Alexandru cl. a 5-a B LA MULTI ANI DE Mos Nicolae! S-au incheiat lucrarile semestriale, o mare bucurie pentru toata lumea. Sambata a avut loc concursul de matematica Grigore Gheba. Faza finala va fi in scoala noastra la 1 iunie.( Cred ca stiti cu totii ca domnul profesor Gheba a fost profesor in scoala noastra) Ne pregatim de vacanta. Unele clase si-au facut deja bradul de Craciun si parca sarbatorile de iarna au inceput. In aceasta atmosfera de sarbatoare urmeaza ultimele verificari (pentru note) si recapitulari. Ne intrebam ce ati primit de Mos Nicolae! Vom sti pana la aparitia numarului viitor al ziarului nostru.

2 Elevul Marculescu Matia de la clasa a 8-a C a realizat un proiect de ziar pentru clasa lui. Va prezentam un interviu cu Matia si fragmente din ziarul lui. Numele? Marculescu Matia. Varsta? 14 ani. Zodia? Sagetator. Clasa? 8 C. Media anului trecut? Hoby? Calculatorul. Ce obiect de studiu iti place mai mult? Lb. si literatura Romana. Ce obiect de studiu iti place cel mai putin? Lb. Latina. Ai calculator??!?!

3 Te ajuta in dobandirea de cunostinte generale? Logic! Iti este frica de examenul care te asteapta? Am dat toate examenele grele din viata Iti pare rau ca pleci din scoala noastra? Foarte mult.( Dar poate nu plec, poate mai raman!!!!) Ai o prietena? Da, nu este din scoala noastra. Ce ti-ar place sa primesti de Mosu? Un televizor cu plasma, dar nu mi-l va lua. Ce le spui colegilor tai in incheiere? Ciao! Salut! Reporteri: Oprescu Alice, Popescu Andrada si Stoica Madalina clasa a 7-a B. Colectivul de Redactie -Ziarul Scolii Generale 146 I. Gh. Duca- VERSIUNE DEMO AUTOR:MARCULESCU MATIA PENTRU TESTARE&EVALUARE Marculescu Matia??????????????????????????????????????????????????????????????

4 Cuvant de inceput Cum ne pregatim pentru teza Informatica-Tips&Tricks Interviul Saptamanii Mica Publicitate Sa radem putin Problema Cuvant de inceput Dupa cum vedeti, avem un colectiv nou de redactie si o sigla noua. Ziarul este in format optimizat pentru ca download-ul celui vechi dura foarte mult pe o conexiune dial-up. Imaginile sunt mai compresate insa speram ca o sa satisfaca cerintele voastre. Avem nevoie de imagini pentru ziar, asa ca daca aveti pe acasa imagini care credeti ca sunt bune de ziar aduceti-le. Va multumim Numar realizat de elevi clasei VIII C. Cum ne pregatim pentru teza Dupa cum stiti, intram in perioada tezelor asa ca trebuie sa ne revizuim cunostintele, insa majoritatea dintre noi se intreaba cu ce sa inceapa mai intai. Iata cateva lucruri cu care sa incepeti : -Repetati mai intai lectiile pe care nu le stiti bine -Conspectati lectiile pe ciorna, asa puteti invata lectia mai bine -In cazul matematicii, exersati, faceti cat mai multe probleme, dupa cum stiti : Practice makes perfect! -Fiti atenti la ore, nimeni nu va invata carte mai bine ca profesorul -Culcati-va devreme, asa veti fi odihniti ziua urmatoare -Mai lasati jocurile pe calculator si televizorul in zilele dinaintea tezei. Concentrati-va pe invatat -In pauze, repetati-va lectia. Asa o veti stii mai bine in timpul orelor Cam asta a fost tot ce ne-a trecut noua prin cap. Daca va mai vin idei, comunicati-ni-le iar noi le vom publica intr-un numar viitor.

5 SCOALA Informatica Tips&Tricks Calculatorul. Cine nu a lucrat macar o data in viata lui la un calculator. Acesta ne poate fi prieten dar uneori ne poate fi si dusman. Mai ales in cazul in care se strica. In acest prim articol despre calculatoare va vom explica ce sa faceti cand micul-mare vostru prieten va face probleme. Atentie : Problemele tratate in acest articol sunt pentru cei cu cunostinte minime in domeniul calculatoarelor. Ce sa fac daca : SCOALA?Cand deschid calculatorul acesta da mesajul : DISK BOOT FAILURE PLEASE INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER!Aceasta problema apare in mai multe cazuri: Sistemul de operare nu este prezent in calculator. Instalati un sistem de operare In BIOS (se invoca cu tasta DEL) este setata functia de a boot-a de pe o alta partitie(sau HDD) decat cel pe care este instalat sistemul de operare Harddiskul nu este conectat la placa URMATI-NE de baza sau e EXEMPLUL defect Aveti un HDD SCSI si sistemul nu poate boot-a de pe el?in timpul boot-ari (incarcarii Windows-ului) calculatorul se restarteaza!de obicei aceasta problema apare in Win9x/ME cand fisierele de boot (System.ini, Boot.ini, Logo.sys, etc), au fost alterate (de obicei de virusi sau programe ce lucreaza cu fisiere de sistem). Incercati sa porniti in safe-mode. Daca aveti WinXP rulati programul ASR(AutomatedSystemRecovery) de pe CD-ul de instalare al WinXP.?In WinXP, dupa ce calculatorul boot-eaza, ecranul se face negru si nu mai raspunde la comenzi!exista mai multe cauze : Ati alterat niste fisiere de sistem. Rulati CheckDisk (sub DOS :chkdsk/f) Placa video nu se poate initializa: Cand deschideti calculatorul tineti apasata tasta F8 si porniti PC-ul cu comanda ENABLE VGA MODE Ati facut niste setari incorecte : Deschideti cu F8 si apoi dati comanda LAST KNOWN GOOD CONFIGURATION Calculatorul porneste la o rezolutie si o adancime de culoare f. mici : Driverul placii video nu este instalat sau este corupt. Reinstalati driverul. (sau poate asa l-ati setat voi ) Cam atat pentru acest prim articol. Problemele pe care le-am tratat sunt unele care cer de obicei ajutor de la o persoana cu cunostinte medii de lucru pe calculator. Va uram succes in rezolvarea problemelor si... spor la butonat!

6 Interviul Saptamanii EXEMPLU DE INTERVIU. ORICE ASEMANARE CU O PERSOANA VIE SAU MOARTA ESTE PUR SI SIMPLU INTAMPLATOARE. -In primul rand, as dori sa ne spuneti numele dumneavoastra -Cobaiul de Testare pentru Ziarul Scolii! -Si cati ani aveti domnule Cobai? -Ma pot lauda ca am ajuns la varsta de 21 de ani -Cu ce va ocupati? -Sunt doar un Cobai inventat pentru interviul din Ziarul Scolii 146 -Va place munca dumneavoastra? -Pot sa spun ca este foarte interesanta. Sunt foarte multe lucruri frumoase de facut ca cobai. -Cand erati mic ce doreati sa ajungeti? -Profesor de Matematica -Sunteti casatorit? Aveti copii? -Nu sunt casatorit pentru ca starea de cobai nu mi-o permite. Copii nu am. -Ce puteti spune despre elevii din ziua de azi? -Pai, sunt foarte diferiti de cei pe care ii aveam ca colegi cand eram la scoala. Copii din ziua de azi sunt interesati doar de jocuri pe calculator si de a-si face prietenii. -Sunt elevi pe care ii simpatizati? Daca da care! -Imi plac in general elevii cuminti la ore si cu drag de invatatura. Un exemplu nu pot sa dau pentru ca sunt destui elevi buni la noi in scoala -Aveti si elevi care nu va sunt pe plac? De ce? -Da am, de exemplu Atiam Ucselucram de la clasa C8 pentru ca este rau, vorbeste in timpul orelor, si face melodii vulgare despre Anaxor Ucselevap, pe care o respect pentru ca este foarte inteligenta si nu stie ce este o armatura. -Ati mai avut elevi ca acesta? -Da, imi aduc aminte ca acum 11 ani, in primul meu an de predare am avut un elev Ehgroehg Niladam insa Atiam este mai rau. -Totusi, pareti o persoana buna domnule Cobai, ii iertati pe acesti elevi mai neastamparati? -Da, sunt si ei copiii. Asa am fost si eu cand eram elev si imi amintesc cu placere poznele pe care le faceam in timpul orelor. -Ne puteti da un exemplu? -(Rade) Imi amintesc ca eram in clasa si profesoara ne invata cum sa nu ajungem cobai pentru interviuri de test, la lectia aia m-am jucat cu avioane de hartie toata ora iar la examen am picat., asa ca iata-ma aici. -Aveti ceva sa le transmiteti cititorilor nostrii? -Sa fie mai cuminti la ore, sa isi faca temele si sa nu se mai certe pe holuri. Este viitorul lor in joc. -Va multumim pentru timpul acordat domnule Cobai de Testare. Ne-a facut placere sa va luam interviul. -Asemenea

7 Vand aparat de inima Latino. 200USD Cutarica Ixulescu cls. 8F Tanara Stilata forme, caut partener pentru rezolvarea problemelor de geometrie. Suna acum Atom de Oxigen doresc sa ma combin cu atom de Hidrogen pentru a forma apa. Cauta-ma in Tabelul Periodic al Elementelor. Vand masinute de jucarie, Lego si Supermeni. Maricica cls 2D Stapana caut Sclav sa-mi spele masina. Platesc in LEI si placinte. Manica tel.oooooooo Sa mai si radem In continuare avem o selectie de poze care n-i se par noua amuzante. Speram sa va placa si voua! Small size image

8 Medium-size image HIGH COMPRESSED PROGRESSIVE JPG. DISK 800x kb on disk Small size image Medium Size Image

9 Problma Saptamanii AICI AR VENI PROBLEMA SAPTAMANII. ( LA MATEMATICA) Atat pentru acest numar. Va multumim ca ati citit ziarul nostru. Ne vedem in numarul viitor. SFARSIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Speram ca va place ce a scris Matia.Noi l-am postat asa cum l-a scris el sau...aproape. Este foarte adevarat ca am mai cenzurat unele lucruri!!!!!!!!!!! Doamna profesoara Laza Alina- psihopedagog Numele dv.? Alina Maria Laza. Zodie? Scorpion. Ce mancare preferati? Mancarea exotica.

10 Cand ati hotarat sa deveniti cadru didactic? In clasa a 7-a. Am fost eleva acestei minunate scoli, era frumos, ma simteam bine aici, ca intr-o mare familie. Ce muzica preferati? Toata, chiar si Manele. V-au placut lucrarile noastre? Da, foarte mult! Ce culoare va place? Cred ca Rosul ma reprezinta. Ce anotimp preferati? Vara, deoarece imi plac soarele si marea. Aveti elevi preferati? Nu, deoarece nu accept discriminarea. Iubesc toti copii. Aveti ceva care sa va reprezinte? Am o gaza, gargarita. Toata viata am iubit animalele: catei, arici si o corcitura de porc mistret cu porc domestic,pe care il chema Pinochio. Aveti un animal de casa? Nu, deoarece nu am suficent timp sa ma ocup de el si apartamentul este foarte mic. Va place ploaia? Imi plac ploile de vara si imi place sa stau in ploaie. Ce inseamna a iubi? Inseamna sa te pui in pielea celuilalt. Ce este dragostea la prima vedere? O cunoastere superficiala a celuilalt care se limiteaza doar la aspectul fizic. Va plac desenele animate? DAAAAAA!!!!!!!!!

11 Reporterii cum sunt?! Agitati! Ce ati vrea sa schimbati la elevi? As vrea sa-i invat sa comunice, sa ia decizii si sa lupte singuri. Ce ati dori de Craciun? O vacanta la munte cu multa, multa zapada. La incheiere? Se aproprie..vacanta! Reporteri: Oprescu Alice, Popescu Andrada si Stoica Madalina clasa a 7-a B. Va prezentam Niste lucrari ale unor elevi de la clasa a 3-a B, inv. Axante Daniela. Din nefericire nu avem si fotografiile lor.

12

13 Cristian Iordache- clasa a 3-a B Va prezentam o poezie foarte frumoasa pe care ne-a adus-o Sandu Cristian Alexandru din clasa a 5-a C diriginta, d-na profesoara Mihalache Veronica.

14 Tot de la clasa a 5-a C doua desene foarte frumoase in stil pointillist de la elevul Paraschivu Razvan. Credem ca va amintiti cate lucrari frumoase ne-a dat domnisoara invatatoare Mihalcea Mihaela de la clasa a 1-a D. Astazi va prezentam trei dintre ele si fotografia domnisoarei invatatoare.

15

16 De la doua surori gemene Moldoveanu Miruna si Bianca, eleve in clasa a 7-a C diriginta d-na profesoara Bejan Valeria, doua desene.

17

18 O noua colaboratoare a ziarului nostru Cuconoiu Madalina din clasa a 5-a B.

19 I can handel it (Pot sa ma ocup singur) I can handel it,, este o carticica scrisa de Susan Jeffers. Citind aceasta carte te poti ocupa singur de tote problemele copilariei.cum ar fi frica de intuneric, de injectii sau altele.m-am gandit sa traduc cateva povestioare esentiale.ficare copil are temerile sale si cu timpul va reusi sa scape de ele. Michel Uneori,seara mi se face frica in pat.ma gandesc la monstri, insecte urate si la oameni rai in camera mea.chiar si daca parintii mei sunt in camera alaturata tot imi este frica.cum pot scapa: Sunt multe lucruri care ma pot face sa nu imi mai fie asa frica.pot sa-mi imbratisez animalul preferat de plus.numele lui este Road leul.sau sa o rog pe mami sa-mi cumpere o luminita care sa o bag in priza si sa faca lumina seara si sa vad mai bine in intuneric.asa cred ca o sa-mi fie mai bine in intuneric.trebuie doar sa-mi folosesc capul.vedeti, ma pot ocupa singur de probleme! Philip Unul din prietenii mei are un video-game cu o gramada de jocuri pe el.as vrea si eu unul.dar parintii mei mi-au spus ca nu isi pot permite asa ceva.deoarece costa o gramada de bani.eu trebuie sa fiu invitat la prietenul meu daca vreu sa ma joc.el se poate juca tot timpul.nu este corect.dar ma pot ocupa singur de problema. Le-am spus parintilor mei ca nu este corect ca eu nu am jocul meu.au spus ca ma inteleg.mi-au spus ca si ei vor o gramada de lucruri dar nu isi pot permite.mami are nevoie de o masina noua, deoarece ce veche se opreste cate o data. Tati spune ca are nevoie de niste costume noi, dearece celelalte sunt vechi. Cred ca nu este corect sa fiu suparata pe parintii mei doar pentru ca nu imi cumpara ce vreau. Amandoi lucreaza din greu pentru a strange bani sa imi cumpere mancare, imbracaminte si un loc bun unde sa traiesc. Deocamdata, ma bucur ca am un prieten care ma invita la el sa ma joc. Intr-o zi,cand o sa cresc mare,o sa-mi gasesc o slujba si sa-mi cumpar tot ce vreau. O sa-i cumpar deasemenea mamei o masina noua si lui tati niste costume noi.o sa le placa cu adevrat si mie la fel. Cred ca asta e corect.vedeti? Ma pot ocupa singur de probleme. Straton Irina clasa a 5-a B

20 Doua desne ale elevului Parvalescu Andrei di clasa a 7-a C, diriginta doamna profesoara Bejan Valerica.

Microsoft Word - ziar11.doc

Microsoft Word - ziar11.doc PERISCOP ZIARUL SCOLII NR. 146 I. G. DUCA Sector 5 Bucuresti www.igduca.home.ro NR. 11 13 Decembrie 2004 Colectivul de redactie Profesori Corcalciuc Virginia, Sarbu Luminita, Melnic Lorena. Elevi: Straton

Mai mult

7 Pasi simpli pentru a avea succes online Sunteti pasionat de marketingul digital si vreti sa va creati propriul site sau blog cu care sa faceti bani,

7 Pasi simpli pentru a avea succes online Sunteti pasionat de marketingul digital si vreti sa va creati propriul site sau blog cu care sa faceti bani, 7 Pasi simpli pentru a avea succes online Sunteti pasionat de marketingul digital si vreti sa va creati propriul site sau blog cu care sa faceti bani, sau din contra sunteti deja propietar al unei afaceri

Mai mult

Umeno

Umeno 1 Acesta este un translator manual. Kon'ichwa. Hello Oops, versiunea în limba engleză. Kon'ichwa. Bună Dimineata. Gogo, Gogo ( după-amiaza ). Bună ziua. În câțiva ani sau cam asa ceva, avem un telefon

Mai mult

IN NUMELE TATALUI – Mircea Oprescu, fiul primarului Capitalei Sorin Oprescu, vorbeste in premiera intr-un interviu acordat Lumeajustitiei.ro despre sp

IN NUMELE TATALUI – Mircea Oprescu, fiul primarului Capitalei Sorin Oprescu, vorbeste in premiera intr-un interviu acordat Lumeajustitiei.ro despre sp IN NUMELE TATALUI Mircea Oprescu, fiul primarului Capitalei Sorin Oprescu, vorbeste in premiera intr-un interviu acordat Lumeajustitiei.ro despre spectacolul procurorilor DNA: Orice om politic sau om de

Mai mult

Microsoft Word - Google translate-Umeno Satoshi-

Microsoft Word - Google translate-Umeno Satoshi- Satoshi UMENO s manuscript for the Romanian Speech Contest (Acesta este un translator manual.) Kon'ichiwa. Bună ziua. (Oops, versiunea în limba engleză). Kon'ichiwa. (Bună Dimineața.) Gogo, Gogo ( după-amiaza

Mai mult

C2 25 aprilie Conversatii cu Dumnezeu vol 4.indd

C2 25 aprilie Conversatii cu Dumnezeu vol 4.indd Neale Donald Walsch Conversatii, cu Dumnezeu Un dialog nou si, neasteptat, Volumul IV Trezirea speciei Traducere din limba engleză de Mihaela Ivănuș Editura For You București 1 Nu credeam că voi face asta

Mai mult

FAMILIA CREŞTINĂ PE ÎNŢELESUL COPIILOR

FAMILIA CREŞTINĂ PE ÎNŢELESUL COPIILOR FAMILIA CREŞTINĂ PE ÎNŢELESUL COPIILOR Carte de colorat Dalia Teodora Ana 27/02/2016 este locul unde venim pe lume şi în care ne dezvoltăm (creştem). Este locul unde găsim dragoste, respect, linişte, înţelegere,

Mai mult

Manual de utilizare Aplicatie Proiector I. Pornire/Oprire proiectie Pentru a porni/opri proiectia aveti 3 posibilitati: 1) Pentru pornirea proiectiei

Manual de utilizare Aplicatie Proiector I. Pornire/Oprire proiectie Pentru a porni/opri proiectia aveti 3 posibilitati: 1) Pentru pornirea proiectiei Manual de utilizare Aplicatie Proiector I. Pornire/Oprire proiectie Pentru a porni/opri proiectia aveti 3 posibilitati: 1) Pentru pornirea proiectiei tineti apasat 2 secunde pe pictograma din ecranul principal,

Mai mult

Communicate at your best - Manual - Cap 3 - RO

Communicate at your best - Manual - Cap 3 - RO 1. Principii de bază Ce trebuie să luăm în considerare atunci când comunicăm la birou? Comunicarea la birou nu este nici complicată, nici foarte simplă. Fiecare dintre noi are competențe de bază în interacțiunea

Mai mult

Vorbeşte lumea Situaţia de comunicare: Fragment dintr-un interviu realizat în cadrul emisiunii televizate Vorbește lumea (ProTV), difuzate la data de

Vorbeşte lumea Situaţia de comunicare: Fragment dintr-un interviu realizat în cadrul emisiunii televizate Vorbește lumea (ProTV), difuzate la data de Vorbeşte lumea Situaţia de comunicare: Fragment dintr-un interviu realizat în cadrul emisiunii televizate Vorbește lumea (ProTV), difuzate la data de 12.01.2017 data înregistrării: 27.05.2017 participanţi:

Mai mult

Cum sa te imprietenesti cu Google Introducere Povestea acestei carti a inceput in urma cu putin timp cand am participat la conferinta Treptele schimba

Cum sa te imprietenesti cu Google Introducere Povestea acestei carti a inceput in urma cu putin timp cand am participat la conferinta Treptele schimba Cum sa te imprietenesti cu Google Introducere Povestea acestei carti a inceput in urma cu putin timp cand am participat la conferinta Treptele schimbarii, organizata de doua persoane de la care am avut

Mai mult

CONSTIENT Marius Chirila

CONSTIENT Marius Chirila CONSTIENT Marius Chirila Stau cu mine si ma intreb ce as putea sa iti mai ofer in plus. Ai deja totul, esti deja totul. Nu exista limita la ce ai putea sa faci pentru ca nu exista limita la ceea ce esti.

Mai mult

FIŞE DE LUCRU TROCMAER SILVIA ELENA

FIŞE DE LUCRU TROCMAER SILVIA ELENA FIŞE DE LUCRU TROCMAER SILVIA ELENA FIŞA 1 - Familia mea Spune din cine este formată familia din imagine! Încercuieşte membrul rătăcit al familiei! Colorează casa familiei! FIŞA 2 Eu şi obiectele mele

Mai mult

COLCAIE CORUPTIA IN DNA – Administratorul RCS RDS Ioan Bendei a fost inregistrat in timp ce rezolva cu niste telefoane pe ofiterul judiciar din DNA, T

COLCAIE CORUPTIA IN DNA – Administratorul RCS RDS Ioan Bendei a fost inregistrat in timp ce rezolva cu niste telefoane pe ofiterul judiciar din DNA, T COLCAIE CORUPTIA IN DNA Administratorul RCS RDS Ioan Bendei a fost inregistrat in timp ce rezolva cu niste telefoane pe ofiterul judiciar din DNA, Teodosia Iordachita. Bendei aranjeaza livrarea telefoanelor

Mai mult

Layout 1

Layout 1 Ghid esențial pentru viitoarele mirese RENTROP & STRATON Cuprins Capitolul 1 Să începem: De la vis la realitate 3 Capitolul 2 Primii pași către o nuntă de vis 18 Cum răspândim vestea evenimentului Pe cine

Mai mult

ȘCOALA GIMNAZIALĂ PETRE SERGESCU DROBETA TURNU SEVERIN Revistă de creații literare ale elevilor clasei I A Prof. înv. primar: Ionica Dăgădiță Martie 2

ȘCOALA GIMNAZIALĂ PETRE SERGESCU DROBETA TURNU SEVERIN Revistă de creații literare ale elevilor clasei I A Prof. înv. primar: Ionica Dăgădiță Martie 2 ȘCOALA GIMNAZIALĂ PETRE SERGESCU DROBETA TURNU SEVERIN Revistă de creații literare ale elevilor clasei I A Prof. înv. primar: Ionica Dăgădiță Martie 2019 FLORI DE GÂND PENTRU MAMA Cu toată dragostea pentru

Mai mult

Minunea in 365 de zile - Perceptele dlui Browne -

Minunea in 365 de zile - Perceptele dlui Browne - Pentru Papi, primul meu profesor Un profesor are un impact asupra eternității; nu știe niciodată unde se termină influența lui. Henry Adams Preceptele sau maximele au mare însemnătate; dacă ai la îndemână

Mai mult

Microsoft Word - DARUIREA UNUI ZAMBET.doc

Microsoft Word - DARUIREA UNUI ZAMBET.doc Daruirea unui Zambet Odata ce ajungi sa intelegi ca toate lucrurile sunt efemere. Toate lucrurile sunt intr-o continua schimbare. In acest fel, lucrurile care te inspaimanta nu vor fi tot timpul prezente.

Mai mult

Detectivii Apei Pierdute

Detectivii Apei Pierdute by ALIN ANCHIDIN O poveste adaptată De ce ai pierderile aşa de mari, bunicuţo?, o poveste adaptată A fost odată ca niciodată, sau, mai corect spus, a fost, există şi va exista o bunicuţă care avea o nepoţică

Mai mult

EN_IV_2019_Limba_romana_Test_2

EN_IV_2019_Limba_romana_Test_2 EVALUARE NAŢIONALĂ LA FINALUL CLASEI a IV-a 2019 LIMBA ROMÂNĂ Test 2 Judeţul/sectorul... Localitatea... Şcoala... Numele şi prenumele elevului...... Clasa a IV-a... Băiat Fată EN IV 2019 Pagina 1 din 9

Mai mult

Wise King Solomon Romanian CB

Wise King Solomon Romanian CB Biblia pentru copii prezintă Înțeleptul Împărat Solomon Scrisă de: Edward Hughes Ilustraţii: Lazarus Adaptată după: Ruth Klassen Tradusă de: Ana Ionesi Produsă de: Bible for Children www.m1914.org BFC

Mai mult

a

a CONCURSUL ŞCOLAR NAŢIONAL DE COMPETENŢĂ ŞI PERFORMANŢĂ COMPER EDIŢIA 2011-2012 / ETAPA I LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ, CLASA a III-a Toate subiectele sunt obligatorii. Timpul efectiv de lucru este de 60

Mai mult

ro_022009_handicapabil.indb

ro_022009_handicapabil.indb HandiCapabil Magazin despre atelierul de lumanari pentru persoane cu handicap Redactie: Asociatia Ateliere Protejate www.ateliere-protejate.org Nr. 5, Iunie 2009 Doamne, da-mi puterea de a schimba lucrurile

Mai mult

Omagiu pentru Vasarely, Soto și Tinguely Omagiu pentru Vasarely, Soto și Tinguely Cinci tineri artiști s-au mutat la Uzina de la Mioveni, România. Tim

Omagiu pentru Vasarely, Soto și Tinguely Omagiu pentru Vasarely, Soto și Tinguely Cinci tineri artiști s-au mutat la Uzina de la Mioveni, România. Tim Omagiu pentru Vasarely, Soto și Tinguely Omagiu pentru Vasarely, Soto și Tinguely Cinci tineri artiști s-au mutat la Uzina de la Mioveni, România. Timp de o săptămână, au transformat pasiunea și talentul

Mai mult

Drumul crucii

Drumul crucii Drumul crucii Drumul crucii La sfarsitul versetului 4 al aceluiasi capitol din Evanghelia dupa Ioan, Domnul Hristos spusese: "Nu v-am spus aceste lucruri de la inceput, pentru ca eram cu voi." Dar acum,

Mai mult

Intrebari Frecvente 1. Cum pot deschide un cont PayPal? Iata cum deschideti un cont: 1. Duceti-va la site-ul nostru: 2. Faceti clic

Intrebari Frecvente 1. Cum pot deschide un cont PayPal? Iata cum deschideti un cont: 1. Duceti-va la site-ul nostru:   2. Faceti clic Intrebari Frecvente 1. Cum pot deschide un cont PayPal? Iata cum deschideti un cont: 1. Duceti-va la site-ul nostru: www.paypal.com/hu 2. Faceti clic pe Inscrieti-va in partea de sus a paginii. 3. Selectati

Mai mult

EN_IV_2018_Limba_romana_Test_2

EN_IV_2018_Limba_romana_Test_2 EVALUARE NAŢIONALĂ LA FINALUL CLASEI a IV-a 2018 LIMBA ROMÂNĂ Test 2 Judeţul/sectorul... Localitatea... Şcoala... Numele şi prenumele elevului...... Clasa a IV-a... Băiat Fată EN IV 2018 Pagina 1 din 10

Mai mult

Mic ghid de folosire a Gmail

Mic ghid de folosire a Gmail GHID Gmail Daca aveti un cont (adresa) mail la Google de exemplu: ion.xulescu@gmail sau IoN.xuLescu@googlemail este de preferat sa-l accesati cu un browser (navigator) internet. Remarca. Pentru adresa

Mai mult

ep 10

ep 10 CUM SA GESTIONEZI EFICIENT CONFLICTELE DINTRE FRATI SI DINTRE COPII IN GENERAL TRANSCRIPT Adriana Astăzi vom vorbi despre familiile cu mai mulți copii, în mod special despre copiii din aceste familii.

Mai mult

Nr.înregistrare: 88 / Social Media in the Classroom Prof.Cucuianu Marița Colegiul Național,,Neagoe Basarab"Oltenița,jud.Călărași 2.Quizizz E

Nr.înregistrare: 88 / Social Media in the Classroom Prof.Cucuianu Marița Colegiul Național,,Neagoe BasarabOltenița,jud.Călărași 2.Quizizz E Nr.înregistrare: 88 /21.01.2019 Social Media in the Classroom Prof.Cucuianu Marița Colegiul Național,,Neagoe Basarab"Oltenița,jud.Călărași 2.Quizizz Este o platformă unde se găsesc teste gata făcute sau

Mai mult

Raport Anual 2017 Lucrarea are culori

Raport Anual 2017 Lucrarea are culori Raport Anual 2017 Lucrarea are culori Adaptat timpului, dar ancorat pe stâncă CINE SUNTEM NOI?...cei care credem că fiecare copil și tânar este important și valoros în ochii Lui Dumnezeu... "Încredințează-ți

Mai mult

B1, Fișă - N-am nimic, dar..._c1.indd

B1, Fișă -  N-am nimic, dar..._c1.indd N-am nimic, dar.... Ghid de înțelegere pentru bărbați. Ce spun, de fapt, femeile? Lucrați în perechi! Potriviți cuvintele din coloana A cu semnificația lor din coloana B. A. Ce aud bărbații... c. Bine!.

Mai mult

Subiecte_funar_2006.doc

Subiecte_funar_2006.doc Clasa a VIII-a A. 1. Exista numere n Z astfel încât n si n+ sa fie patrate perfecte? (Gheorghe Stoica) A. 2. Se considera A N o multime cu 7 elemente si k N*. Aratati ca ecuatia 4x 2 4ax+b 2 +10k = 0,

Mai mult

NLP Mania CĂLĂTORIA EROULUI DESCOPERĂ CINE EȘTI CU ADEVĂRAT ȘI CUM SĂ ÎȚI ÎMPLINEȘTI DESTINUL

NLP Mania CĂLĂTORIA EROULUI DESCOPERĂ CINE EȘTI CU ADEVĂRAT ȘI CUM SĂ ÎȚI ÎMPLINEȘTI DESTINUL NLP Mania CĂLĂTORIA EROULUI DESCOPERĂ CINE EȘTI CU ADEVĂRAT ȘI CUM SĂ ÎȚI ÎMPLINEȘTI DESTINUL Cuprins: 1. Cine esti tu / cunoasterea eroului (acum faci cunostiinta cu tine insuti) a) cele 12 arhetipuri

Mai mult

EN_IV_2014_Lb_romana_Test_2

EN_IV_2014_Lb_romana_Test_2 CENTRUL NAŢIONAL DE EVALUARE ŞI EXAMINARE EVALUARE NAŢIONALĂ LA FINALUL CLASEI a IV-a 2014 Test 2 Limba română Judeţul/sectorul... Localitatea... Şcoala... Numele şi prenumele elevului...... Clasa a IV-a...

Mai mult

Oamenii de pe Pirita Cine sunt și ce își doresc locuitorii celei mai sărace comunități din Baia Mare. Fotografii și text de Mircea Reștea

Oamenii de pe Pirita Cine sunt și ce își doresc locuitorii celei mai sărace comunități din Baia Mare. Fotografii și text de Mircea Reștea Oamenii de pe Pirita Cine sunt și ce își doresc locuitorii celei mai sărace comunități din Baia Mare. Fotografii și text de Mircea Reștea În octombrie 2016 am început să fotografiez o comunitate de romi

Mai mult

GLORIA MUNDI – Dupa 46 de achitari pe lipsa de probe incasate in dosarul „Referendumului”, Ambasada Frantei i-a agatat in piept sefei DNA Laura Kovesi

GLORIA MUNDI – Dupa 46 de achitari pe lipsa de probe incasate in dosarul „Referendumului”, Ambasada Frantei i-a agatat in piept sefei DNA Laura Kovesi GLORIA MUNDI Dupa 46 de achitari pe lipsa de probe incasate in dosarul Referendumului, Ambasada Frantei i-a agatat in piept sefei DNA Laura Kovesi insemnele de cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare:

Mai mult

Banca Transilvania Ghid Accesare Credit Imobiliar - Ipotecar de la BT Impreuna dorim sa facem lucrurile simple, clare si prietenoase, oferindu-ti tot

Banca Transilvania Ghid Accesare Credit Imobiliar - Ipotecar de la BT Impreuna dorim sa facem lucrurile simple, clare si prietenoase, oferindu-ti tot Ghid Accesare Credit Imobiliar - Ipotecar de la BT Impreuna dorim sa facem lucrurile simple, clare si prietenoase, oferindu-ti tot sprijinul nostru pentru un credit responsabil si pentru alegerea casei

Mai mult

EN_IV_2018_Limba_romana_Test_1

EN_IV_2018_Limba_romana_Test_1 EVALUARE NAŢIONALĂ LA FINALUL CLASEI a IV-a 2018 LIMBA ROMÂNĂ Test 1 Judeţul/sectorul... Localitatea... Şcoala... Numele şi prenumele elevului...... Clasa a IV-a... Băiat Fată EN IV 2018 Pagina 1 din 10

Mai mult

Prezentare PowerPoint

Prezentare PowerPoint CREA Români din Diaspora Studiu Sociologic, Partea a 3-a București, 20 august 2019 47% dintre românii emigrați își doresc să se reîntoarcă în România, cu 10 procente mai puțin decât în 2017 47% dintre

Mai mult

Slide 1

Slide 1 Obiceiuri de utilizare a Smartphone-ului Raport de Cercetare Calitativă Metodologie OBIECTIV Obiectivul principal al acestui studiu a fost acela de a evalua modalitățile în care este utilizat smartphoneul

Mai mult

OBICEIURI DIGITALE SĂNĂTOASE CEVA CE CREĂM ÎMPREUNĂ Sfaturi utile pentru părinții copiilor cu vârsta între 0-18 ani

OBICEIURI DIGITALE SĂNĂTOASE CEVA CE CREĂM ÎMPREUNĂ Sfaturi utile pentru părinții copiilor cu vârsta între 0-18 ani OBICEIURI DIGITALE SĂNĂTOASE CEVA CE CREĂM ÎMPREUNĂ Sfaturi utile pentru părinții copiilor cu vârsta între 0-18 ani I BUNI STABILESC LIMITE, ASTFEL ÎNCÂT SĂ ȘTIM CUM SĂ NE COMPORTĂM ATUNCI CÂND CREȘTEM

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Sărbătoarea Mărţişorului 1 Martie MĂRŢIŞORUL Mărțișorul este un mic obiect-talisman legat cu un șnur format din două fire împletite, unul roșu și altul alb. Purtătorul lui este protejat împotriva răului.

Mai mult

GHID PENTRU EDITAREA VIDEOCLIPURILOR Autor prof. Viorel Coșeraru 1. Cum aranjăm videoclipurile în cronologie utilizând WMM (Windows Movie Maker) Atunc

GHID PENTRU EDITAREA VIDEOCLIPURILOR Autor prof. Viorel Coșeraru 1. Cum aranjăm videoclipurile în cronologie utilizând WMM (Windows Movie Maker) Atunc GHID PENTRU EDITAREA VIDEOCLIPURILOR Autor prof. Viorel Coșeraru 1. Cum aranjăm videoclipurile în cronologie utilizând WMM (Windows Movie Maker) Atunci când importați clipuri video sau fotografii, acestea

Mai mult

Teacher Training Plymouth Experience

Teacher Training Plymouth  Experience ACTIVITATI: Prezentarea sistemului educațional din UK; atelier de lucru: înțelegerea barierelor și mecanismelor pentru realizarea schimbării în procesul educativ; activități de colaborare în clasă; Prezentare:

Mai mult

Print

Print CEL MAI MARE LOC DE JOACĂ DIN ROMÂNIA E o joacă de copii să ai angajați fericiți! E O JOACĂ DE COPII SĂ AI ANGAJAȚI FERICIȚI! Noi venim cu activitățile fun și relaxante pentru oamenii tăi, tu le oferi

Mai mult

ROMÂNIA JUDEŢUL ALBA MUNICIPIUL ALBA IULIA CONSILIUL LOCAL PROCES VERBAL Încheiat azi 14 iunie 2018, în cadrul şedinţei extraordinare cu convocare de

ROMÂNIA JUDEŢUL ALBA MUNICIPIUL ALBA IULIA CONSILIUL LOCAL PROCES VERBAL Încheiat azi 14 iunie 2018, în cadrul şedinţei extraordinare cu convocare de ROMÂNIA JUDEŢUL ALBA MUNICIPIUL ALBA IULIA CONSILIUL LOCAL PROCES VERBAL Încheiat azi 14 iunie 2018, în cadrul şedinţei extraordinare cu convocare de îndată a Consiliului Local al municipiului Alba-Iulia.

Mai mult

Raionul MINISTERUL EDUCAŢIEI, CULTURII ŞI CERCETĂRII AL REPUBLICII MOLDOVA AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU CURRICULUM ŞI EVALUARE Localitatea Instituţia de î

Raionul MINISTERUL EDUCAŢIEI, CULTURII ŞI CERCETĂRII AL REPUBLICII MOLDOVA AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU CURRICULUM ŞI EVALUARE Localitatea Instituţia de î Raionul MINISTERU EDUCAŢIEI, CUTURII ŞI CERCETĂRII A REPUBICII MODOVA AGENŢIA NAŢIONAĂ PENTRU CURRICUUM ŞI EVAUARE ocalitatea Instituţia de învăţământ Numele, prenumele elevului TESTU Nr. IMBA ŞI ITERATURA

Mai mult

1 a Academia pentru vrăjitoare a doamnei Cackle veni şi vara. Nu c-ar fi contat prea mult pentru şcoala posomorâtă care era cocoţată în vârful muntelu

1 a Academia pentru vrăjitoare a doamnei Cackle veni şi vara. Nu c-ar fi contat prea mult pentru şcoala posomorâtă care era cocoţată în vârful muntelu 1 a Academia pentru vrăjitoare a doamnei Cackle veni şi vara. Nu c-ar fi contat prea mult pentru şcoala posomorâtă care era cocoţată în vârful muntelui, printre rotocoale de ceaţă şi pini. În prima dimineaţă

Mai mult

EN_IV_2014_Lb_romana_Test_2_pt_minoritate_sarba

EN_IV_2014_Lb_romana_Test_2_pt_minoritate_sarba CENTRUL NAŢIONAL DE EVALUARE ŞI EXAMINARE EVALUARE NAŢIONALĂ LA FINALUL CLASEI a IV-a 2014 Test 2 Limba română pentru elevii de la şcolile şi secţiile cu predare în limba sârbă Judeţul/sectorul... Localitatea...

Mai mult

1: VREAU SA MA APUC DE TREABA CAT MAI REPEDE, VREAU SA SLABESC ACUM Trebuie sa te pregatesti psihic inainte de a te apuca de orice fel de dieta si aic

1: VREAU SA MA APUC DE TREABA CAT MAI REPEDE, VREAU SA SLABESC ACUM Trebuie sa te pregatesti psihic inainte de a te apuca de orice fel de dieta si aic 1: VREAU SA MA APUC DE TREABA CAT MAI REPEDE, VREAU SA SLABESC ACUM Trebuie sa te pregatesti psihic inainte de a te apuca de orice fel de dieta si aici sunt 3 pasi: 1. Motivatia, de ce vrei sa slabesti

Mai mult

Ghidul in materie de fete pentru baieti:Layout 1.qxd

Ghidul in materie de fete pentru baieti:Layout 1.qxd 30 de lucruri pe care nu le po}i afla de la prieteni {i p rin}i CORINT JUNIOR Salutare, Fetele au făcut întotdeauna parte din viaţa ta. Dar până acum, tu şi prietenii tăi v - aţi văzut de treburile voastre,

Mai mult

Activitatea 2.3. Tutorial pentru utilizarea modulului multimedia pentru învățarea limbii italiene LECŢIA NR.1 Modalități de prezentare și salut în cad

Activitatea 2.3. Tutorial pentru utilizarea modulului multimedia pentru învățarea limbii italiene LECŢIA NR.1 Modalități de prezentare și salut în cad Activitatea 2.3. Tutorial pentru utilizarea modulului multimedia pentru învățarea limbii italiene LECŢIA NR.1 Modalități de prezentare și salut în cadrul unor întâlniri, indicativul prezent al verbelor

Mai mult

Microsoft Word - AFTER SCOOL doc

Microsoft Word - AFTER SCOOL doc AFTER SCHOOL SCOALA 71 IOVAN DUCICI Incepand cu anul scolar 2009-2010 Scoala cu clasele I-VIII nr. 71 Iovan Ducici, trece la functionarea intr-un singur schimb cu program intre orele 08 00 14 00. Acest

Mai mult

Viaäç Bucu,ie Dumne9eu Întâlnirea 1 Iubi,e Dumnezeule, spune-mi cine ești DESCOPERIREA LUI DUMNEZEU, CREATOR ȘI TATĂ

Viaäç Bucu,ie Dumne9eu Întâlnirea 1 Iubi,e Dumnezeule, spune-mi cine ești DESCOPERIREA LUI DUMNEZEU, CREATOR ȘI TATĂ Viaäç Bucu,ie Dumne9eu Întâlnirea 1 Iubi,e spune-mi cine ești DESCOPERIREA LUI DUMNEZEU, CREATOR ȘI TATĂ 6 5 4 3 2 1 PREGĂTIREA ÎNTÂLNIRII Tema întâlnirii Dumnezeu vrea sǎ intre în relaţie cu oamenii.

Mai mult

2013 Mituri despre abdomen Valentin Bosioc

2013 Mituri despre abdomen Valentin Bosioc 2013 Mituri despre abdomen Valentin Bosioc By Valentin Bosioc antrenor personal cu recunoaștere internațională (www.valentinbosioc.com) Despre abdomen perfect: cu această broșură cred ca voi dezamăgi multă

Mai mult

PROCES VERBAL AL ŞEDINŢEI EXTRAORDINARE DIN 20

PROCES VERBAL AL ŞEDINŢEI EXTRAORDINARE DIN 20 1 al şedinţei extraordinare din data de 20.07.2010 Dl. Sever Stana: face prezenţa: 16 consilieri prezenţi şi 11 absenţi (dl Avramescu Manuel, dl Cursaru Paul Gabriel, dl Darabont Dan Alexandru, dl Dina

Mai mult

Chestionar_1

Chestionar_1 Chestionar 1 Partea I: Informatii cu caracter general: Va rugam bifati raspunsul corespunzator: 1.1 Sunteti: Barbat Femeie Cu domiciliul in mediul urban Cu domiciliul in mediul rural Completati: 1.2. Denumirea

Mai mult

Manual scurt pentru instalare rapida a Accesoriului Wi-Fi 1. Instalare fizica a accesoriului Wi-Fi 2. Intrare in modul AP pentru conectarea la reteaua

Manual scurt pentru instalare rapida a Accesoriului Wi-Fi 1. Instalare fizica a accesoriului Wi-Fi 2. Intrare in modul AP pentru conectarea la reteaua Manual scurt pentru instalare rapida a Accesoriului Wi-Fi 1. Instalare fizica a accesoriului Wi-Fi 2. Intrare in modul AP pentru conectarea la reteaua Wi-Fi 3. Descarcarea Aplicatiei NetHome Plus 4. Setarea

Mai mult

1. Depistarea setarilor de retea necesare Primul pas pentru introducerea in retea a DVR-ului este determinarea setarilor de retea cu care lucreaza ret

1. Depistarea setarilor de retea necesare Primul pas pentru introducerea in retea a DVR-ului este determinarea setarilor de retea cu care lucreaza ret 1. Depistarea setarilor de retea necesare Primul pas pentru introducerea in retea a DVR-ului este determinarea setarilor de retea cu care lucreaza reteaua dumneavoastra. Trebuie sa aflam ce tipuri de adrese

Mai mult

Microsoft Word - Proces verbal sedinta 12 ianuarie 2007.doc

Microsoft Word - Proces verbal sedinta 12 ianuarie 2007.doc R O M Â N I A JUDEŢUL VASLUI CONSILIUL JUDEŢEAN PROCES-VERBAL încheiat astăzi, 12 ianuarie 2007, în şedinţa extraordinară a Consiliului judeţean Vaslui, care are loc la ora 16,00 ORA 16,00, preşedinte

Mai mult

Ghid de instalare ebook Pentru a accesa ebook-ul trebuie să creați un cont pe raftul de cărți VitalSource (Bookshelf account) iar apoi să introduceți

Ghid de instalare ebook Pentru a accesa ebook-ul trebuie să creați un cont pe raftul de cărți VitalSource (Bookshelf account) iar apoi să introduceți Ghid de instalare ebook Pentru a accesa ebook-ul trebuie să creați un cont pe raftul de cărți VitalSource (Bookshelf account) iar apoi să introduceți codul de acces furnizat. Puteți de asemenea să descărcați

Mai mult

Concursul interjudețean de Limba și literatura română SPLENDORILE COPILĂRIEI ETAPA JUDEȚEANĂ Ediția a X-a 23 februarie 2019 CLASA a III-a 1. Toate sub

Concursul interjudețean de Limba și literatura română SPLENDORILE COPILĂRIEI ETAPA JUDEȚEANĂ Ediția a X-a 23 februarie 2019 CLASA a III-a 1. Toate sub Concursul interjudețean de Limba și literatura română SPLENDORILE COPILĂRIEI ETAPA JUDEȚEANĂ Ediția a X-a 23 februarie 2019 CLASA a III-a 1. Toate subiectele sunt obligatorii. 2. Se acordă 10 puncte din

Mai mult

170 Haruki Murakami şi Seiji Ozawa Murakami : Schippers? Ozawa : Da, Thomas Schippers! Un om extraordinar! Era bun prieten cu Lenny şi s a căsătorit c

170 Haruki Murakami şi Seiji Ozawa Murakami : Schippers? Ozawa : Da, Thomas Schippers! Un om extraordinar! Era bun prieten cu Lenny şi s a căsătorit c 170 Haruki Murakami şi Seiji Ozawa Murakami : Schippers? Ozawa : Da, Thomas Schippers! Un om extraordinar! Era bun prieten cu Lenny şi s a căsătorit cu o tânără frumoasă şi bogată din Florida. A înfiinţat

Mai mult

Tobias_071709

Tobias_071709 Conferința de vară a Noii Energii CRIMSON CIRCLE 2009 Breckenridge, Colorado USA Channel-ul de deschidere al lui Tobias Vineri, 17 iulie Pagina 1 din 10 MATERIALELE CERCULUI CRIMSON Conferința de vară

Mai mult

_ _BDA_Dörrautomat_Klarstein.indd

_ _BDA_Dörrautomat_Klarstein.indd Uscator pentru alimente 10028629 10028630 Stimate cumparator, Felicitari pentru achizitionarea acestui produs. Va rugam sa cititi cu atentie informatiile din acest manual, si sa il pastrati pentru cazul

Mai mult

Cand ne jucam cu totii,, e Soare-n Maramures! L ),

Cand ne jucam cu totii,, e Soare-n Maramures! L ), Cand ne jucam cu totii,, e Soare-n Maramures! L ), Când ne jucăm cu toții, e Soare-n Maramureș! Pe vremuri, ne jucam în voie în curtea bunicilor cu orice prindeam la mână, de dimineața până seara. Noi

Mai mult

Microsoft Word - pv 27 decembrie 2010.doc

Microsoft Word - pv 27 decembrie 2010.doc Proces - Verbal încheiat astăzi, 27 decembrie 2010 în şedinţa de îndată a Consiliului local al municipiului Deva Consiliul local a fost convocat în şedinţă de îndată cu respectarea prevederilor art.39

Mai mult

CE AM ÎNVaTAT DESPRE VIATa DE LA Micul print

CE AM ÎNVaTAT DESPRE VIATa DE LA Micul print CE AM ÎNVaTAT DESPRE VIATa DE LA Micul print 2017 Biblioteca Respiro Toate drepturile rezervate. Este permisă descărcarea liberă, cu titlu personal, a cărții în acest format. Distribuirea gratuită sau

Mai mult

A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi, nu s-ar povesti... Este, aşa cum n-a fost niciodată, o trupă de Licurici însetată de cunoaştere, de neastâmp

A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi, nu s-ar povesti... Este, aşa cum n-a fost niciodată, o trupă de Licurici însetată de cunoaştere, de neastâmp A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi, nu s-ar povesti... Este, aşa cum n-a fost niciodată, o trupă de Licurici însetată de cunoaştere, de neastâmpăr şi freamăt continuu pentru experienţe inedite, de

Mai mult

1. Învaţă-ţi copilul regula lui Aici nu se pune mâna. În medie, un copil din cinci devine victimă a violenţei sexuale, inclusiv victimă a abuzului sex

1. Învaţă-ţi copilul regula lui Aici nu se pune mâna. În medie, un copil din cinci devine victimă a violenţei sexuale, inclusiv victimă a abuzului sex 1. Învaţă-ţi copilul regula lui Aici nu se pune mâna. În medie, un copil din cinci devine victimă a violenţei sexuale, inclusiv victimă a abuzului sexual. Poţi contribui şi tu ca acest lucru să nu i se

Mai mult

Microsoft Word - 15_BirladeanuCristina_muzica-PD.docx

Microsoft Word - 15_BirladeanuCristina_muzica-PD.docx Proiect didactic Data: 11.10.2017 Profesor: Bîrlădeanu Cristina Grădinița: Program Prelungit nr. 20 Iași Grupa: mare C Domeniul: Estetic și creativ Categoria ctivitate: Educație muzicală Tema anuală: Când,

Mai mult

Tratamente Termice ale Lemnului_Indrumar

Tratamente Termice ale Lemnului_Indrumar CRACIUN ACASA LA IL EDITIA II - 2015 Crăciun acasă la IL este o acțiune demarată în anul 2014, ce se vrea o tradiție a familiei IL. Cei care ne cunosc știu că Facultatea de Ingineria Lemnului nu este numai

Mai mult

Cum creștem copii fericiți – Bianca Gai

Cum creștem copii fericiți – Bianca Gai CUM CREȘTEM COPII FERICIȚI Ghid practic cu jocuri și activități simple Bianca Gai La ce ne ajută aceste jocuri? Beneficii pentru copii: creșterea încrederii în sine exprimarea emoțiilor în mod iubitor

Mai mult

Organizãm cursuri de limbi strãine: 1. Online 2. Faþã în faþã 3. Prin corespondenþã 4. La telefon

Organizãm cursuri de limbi strãine: 1. Online 2. Faþã în faþã 3. Prin corespondenþã 4. La telefon Organizãm cursuri de limbi strãine: 1. Online 2. Faþã în faþã 3. Prin corespondenþã 4. La telefon www.globalteam.ro Cine suntem. www.globalteam.ro PREZENTARE GENERALĂ GLOBAL TEAM a înțeles importanța stăpânirii

Mai mult

SC AI COMSYS SRL

SC AI COMSYS SRL We make IT happen! PREZENTAREA FIRMEI CINE SUNTEM NOI? Suntem o firma infiintata in anul 2005, ne numim AI COMSYS, activam in industria IT si va oferim o gama completa de servicii, solutii si vanzari IT

Mai mult

Microsoft Word - Pascale Evdochia_Sa nu uitam limba stramoseasca.docx

Microsoft Word - Pascale Evdochia_Sa nu uitam limba stramoseasca.docx Programa de opțional pentru grădiniță SĂ NU UITĂM LIMBA STRĂMOŞEASCĂ ARGUMENT Ruşii lipoveni, avându-şi originile în Rusia, fac parte din diaspora rusă europeană şi utilizează drept limbă de comunicare

Mai mult

Călătorie General General - Esențiale Română Mă puteți ajuta, vă rog? A cere ajutor Vorbiți în engleză? Întreabă dacă vorbește cineva engleză Vorbiți

Călătorie General General - Esențiale Română Mă puteți ajuta, vă rog? A cere ajutor Vorbiți în engleză? Întreabă dacă vorbește cineva engleză Vorbiți - Esențiale Mă puteți ajuta, vă rog? A cere ajutor Vorbiți în engleză? Întreabă dacă vorbește cineva engleză Vorbiți _(limba)_? A întreba dacă o persoană vorbește o anumită limbă Nu vorbesc _(limba)_.

Mai mult

Microsoft Word - Ziar 4

Microsoft Word - Ziar 4 PERISCOP ZIARUL SCOLII NR. 146 I. G. DUCA Sector 5 Bucuresti www.igduca.home.ro NR. 4 20 Octombrie 2004 Colectivul de redactie Profesori Corcalciuc Virginia, Sarbu Luminita, Melnic Lorena. Elevi:Trifu

Mai mult

The 7 Habits of Successful Families Copyright 1997 Franklin Covey Company Franklin Covey and the FC logo and trademarks are trademarks of FranklinCove

The 7 Habits of Successful Families Copyright 1997 Franklin Covey Company Franklin Covey and the FC logo and trademarks are trademarks of FranklinCove The 7 Habits of Successful Families Copyright 1997 Franklin Covey Company Franklin Covey and the FC logo and trademarks are trademarks of FranklinCovey Co Published by arrangement with St. Martin s Press,

Mai mult

DE LA VOLUNTARIAT LA ANTREPRENORIAT SOCIAL - PROIECT IMPACT O MELODIE PENTRU UN SUFLET Profesor Solomean Alice Ana Profesor Solomean Ovidiu Liceul Teh

DE LA VOLUNTARIAT LA ANTREPRENORIAT SOCIAL - PROIECT IMPACT O MELODIE PENTRU UN SUFLET Profesor Solomean Alice Ana Profesor Solomean Ovidiu Liceul Teh DE LA VOLUNTARIAT LA ANTREPRENORIAT SOCIAL - PROIECT IMPACT O MELODIE PENTRU UN SUFLET Profesor Solomean Alice Ana Profesor Solomean Ovidiu Liceul Tehnologic Someş Dej Schimbarea pornește de la TINE, întâi

Mai mult

Bizlawyer PDF

Bizlawyer PDF Interviu - Serge Durand (Airbus): Suntem aici de aproape cinci decenii; daca România doreste, mai stam cinci Airbus este în România de cinci decenii si, daca aceasta tara doreste, poate ramâne aici înca

Mai mult

Guns N' Roses Video Slots Regulile jocului Guns N' Roses Video Slots este un slot video cu 5 role, 3 rânduri și 20 de linii care conține substituții W

Guns N' Roses Video Slots Regulile jocului Guns N' Roses Video Slots este un slot video cu 5 role, 3 rânduri și 20 de linii care conține substituții W Guns N' Roses Video Slots Regulile jocului Guns N' Roses Video Slots este un slot video cu 5 role, 3 rânduri și 20 de linii care conține substituții Wild, Expanding Wilds, Appetite for Destruction Wild,

Mai mult

Plan de activități Domeniul: Siguranța online Tema: Reputația mea online Grupul țintă: Elevii claselor a VIII-a IX-a Obiective operaționale O1 Elevii

Plan de activități Domeniul: Siguranța online Tema: Reputația mea online Grupul țintă: Elevii claselor a VIII-a IX-a Obiective operaționale O1 Elevii Plan de activități Domeniul: Siguranța online Tema: Reputația mea online Grupul țintă: Elevii claselor a VIII-a IX-a Obiective operaționale O1 Elevii exprimă prin propriile cuvinte sensul noțiunilor de,,imagine

Mai mult

CONCURSUL JUDEȚEAN Izvor de gânduri și cuvinte PROBĂ SCRISĂ LA LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ Ediția I, 25 mai 2019 Clasa a IV-a Numele... Inițiala prenum

CONCURSUL JUDEȚEAN Izvor de gânduri și cuvinte PROBĂ SCRISĂ LA LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ Ediția I, 25 mai 2019 Clasa a IV-a Numele... Inițiala prenum CONCURSUL JUDEȚEAN Izvor de gânduri și cuvinte PROBĂ SCRISĂ LA LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ Ediția I, 25 mai 2019 Clasa a IV-a Numele... Inițiala prenumelui tatălui... Prenumele... Școala de proveniență......

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL LA NIVELUL FNGCIMM S.A.-IFN IN PROCESUL DE RECRUTARE-SELECTARE-ANGAJARE INFORMARE DESTINATA CANDIDATILOR

Mai mult

ROMÂNIA JUDEŢUL ALBA MUNICIPIUL ALBA IULIA CONSILIUL LOCAL PROCES VERBAL Încheiat azi 21 septembrie 2018, în cadrul şedinţei extraordinară publică a C

ROMÂNIA JUDEŢUL ALBA MUNICIPIUL ALBA IULIA CONSILIUL LOCAL PROCES VERBAL Încheiat azi 21 septembrie 2018, în cadrul şedinţei extraordinară publică a C ROMÂNIA JUDEŢUL ALBA MUNICIPIUL ALBA IULIA CONSILIUL LOCAL PROCES VERBAL Încheiat azi 21 septembrie 2018, în cadrul şedinţei extraordinară publică a Consiliului Local al municipiului Alba-Iulia. Şedinţa

Mai mult

Microsoft Word - Chestionar pt. parinti I-VIII

Microsoft Word - Chestionar pt. parinti I-VIII CHESTIONAR pentru PĂRINȚI (I-VIII) Chestionarul adresat părinților elevilor Școlii Gimnaziale Grigore Silași a avut ca scop evaluarea gradului de satisfacție al părinților în raport cu școala unde învață

Mai mult

Cum abordează retailul noua generație de antreprenori?

Cum abordează retailul noua generație de antreprenori? Cum abordează retailul noua generație de antreprenori? 27 Jul 2016 de Alina Dragomir [1] [2] [3] Pagina 1 din 7 [4] [5] [6] [7] [8] Pagina 2 din 7 [9] Modern, diferit și relaxat ar fi răspunsul, dacă ne

Mai mult

Ești un copil dacă ai mai puțin de 18 ani copii singuri în Marea Britanie Care sunt DREPTURILE TALE? câteva sfaturi și contact

Ești un copil dacă ai mai puțin de 18 ani copii singuri în Marea Britanie Care sunt DREPTURILE TALE? câteva sfaturi și contact Ești un copil dacă ai mai puțin de 18 ani copii singuri în Marea Britanie Care sunt DREPTURILE TALE? câteva sfaturi și contacte utile în sprijinul tău Co-finanțat de Uniunea Europeană BINE DE ȘTIUT Ai

Mai mult

De ce viitorul sună... sexy pentru Penny Market

De ce viitorul sună... sexy pentru Penny Market De ce viitorul sună... sexy pentru Penny Market 30 Oct 2017 de Alina Stan [1] Oliver Eifler și-a petrecut jumătate din viață lucrând în retail și de patru ani conduce operațiunile Penny Market în România,

Mai mult

Interior manual religie III_2.indd

Interior manual religie III_2.indd MINISTERUL EDUCAŢIEI ŞI CERCETĂRII ŞTIINŢIFICE Cristina Benga Aurora Ciachir Niculina Filat Mihaela Ghiţiu Ioana Niculae MANUAL PENTRU CLASA A III-A RELIGIE Cultul ortodox SEMESTRUL AL II-LEA Dumnezeu

Mai mult

GRUPA: mare EDUCATOARE: Taras Claudia TEMA ANUALA: Cu ce şi cum exprimăm ceea ce simţim? TEMA PROIECTULUI: În lumea basmelor SUBTEMA: Harnic, cinstit

GRUPA: mare EDUCATOARE: Taras Claudia TEMA ANUALA: Cu ce şi cum exprimăm ceea ce simţim? TEMA PROIECTULUI: În lumea basmelor SUBTEMA: Harnic, cinstit GRUPA: mare EDUCATOARE: Taras Claudia TEMA ANUALA: Cu ce şi cum exprimăm ceea ce simţim? TEMA PROIECTULUI: În lumea basmelor SUBTEMA: Harnic, cinstit şi bun TEMA ACTIVITĂŢII: Fata babei şi fata moşneagului

Mai mult

Percepții și atitudini ale populației privind incluziunea socială

Percepții și atitudini ale populației privind incluziunea socială BOGAŢI ŞI SĂRACI Percepții și atitudini ale populației României privind sărăcia și incluziunea socială LOGO martie 2012 Metodologia cercețării: Volumul eșantionului: 1.073 subiecți 18+ Tipul eșantionului:

Mai mult

Contact for further information about this collection United States Holocaust Memorial Museum Interv

Contact for further information about this collection United States Holocaust Memorial Museum Interv United States Holocaust Memorial Museum Interview with Anastasia Brăguţă RG-50.572*0041 Numele și prenumele intervievatului: Anastasia Brăguţă Data nașterii: 1925 Locul nașterii: Olăneşti, Republica Moldova

Mai mult

metro-privacy

metro-privacy Declarația generală privind protecția datelor pentru aplicația "METRO Companion" Prin intermediul aplicației METRO Companion (denumită în continuare "Aplicatia"),, Metro- Straße 1, 40235 Düsseldorf (denumită

Mai mult

NEWSLETTER NR. 4 ECHIPA DE REDACTIE ELEVI: Angelescu Andrei, XI E Bercu Irina, X A Constantinescu Antonia, X A Hera Veronica, IX B Ilie Mara, X A Nicu

NEWSLETTER NR. 4 ECHIPA DE REDACTIE ELEVI: Angelescu Andrei, XI E Bercu Irina, X A Constantinescu Antonia, X A Hera Veronica, IX B Ilie Mara, X A Nicu NEWSLETTER NR. 4 ECHIPA DE REDACTIE ELEVI: Angelescu Andrei, XI E Bercu Irina, X A Constantinescu Antonia, X A Hera Veronica, IX B Ilie Mara, X A Nicu Alina, X A Stirbu Delia, IX B PROFESORI: Corina Vint

Mai mult

Informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal Începând cu 25 mai 2018 Regulamentul 679/27-apr-2016 privind protecția persoanelor fizice î

Informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal Începând cu 25 mai 2018 Regulamentul 679/27-apr-2016 privind protecția persoanelor fizice î Informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal Începând cu 25 mai 2018 Regulamentul 679/27-apr-2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter

Mai mult

ZÂNA BUNĂ DIN CĂMARĂ TEMA 1. Citeşte cu atenţie textul următor! Anotimp de bucurii! (autor nespecificat) Ce e toamna, dragi copii? Anotimp de bucurii!

ZÂNA BUNĂ DIN CĂMARĂ TEMA 1. Citeşte cu atenţie textul următor! Anotimp de bucurii! (autor nespecificat) Ce e toamna, dragi copii? Anotimp de bucurii! ZÂNA BUNĂ DIN CĂMARĂ TEMA 1. Citeşte cu atenţie textul următor! Anotimp de bucurii! (autor nespecificat) Ce e toamna, dragi copii? Anotimp de bucurii!... Mere-mbujorate, fine, Stau în coşurile pline! N-am

Mai mult