Microsoft Word - Periscop 21.doc

Mărimea: px
Porniți afișarea la pagina:

Download "Microsoft Word - Periscop 21.doc"

Transcriere

1 PERISCOP ZIARUL SCOLII NR. 146 I. G. DUCA Sector 5 Bucuresti NR Aprilie 2005 Colectivul de redactie Profesori Corcalciuc Virginia, Sarbu Luminita, Elevi: Straton Irina, Cristescu Diana cl.-a 5-a B Calin Andrei cl.-a 7-a B Reporteri: Oprescu Alice, Popescu Andrada, Stoica Madalina cl.-a 7-a B Posdarescu Dani cl. A 3-a B Andrei (sau Costi cum ii spun colegii) a pus pe site-ul ziarului toate numerele. Se incarca mai repede decat pe didactic asa ca va invitam sa vedeti ziarul direct de pe site-ul facut de Andrei. Rugam toti elevii scolii care vor sa ne prezinte din creatiile lor, sa corecteze gramatical lucrarile pe care ni le dau.

2 Am aprecia si aspectul ingrijit al acestor lucrari. Intelegem ca sunt Artisti dar uneori ne dau niste foi de hartie parca luate din cosul de gunoi. Avem un CD cu o lucrare despre primavara facuta in Power Point de elevul Rasnoveanu Radu din clasa a 4-a A, invatatoare d-na Ene Florina. Este foarte frumoasa, are si muzica. Va prezentam in continuare fotografii facute elevilor participanti la cercul de ecologie in timpul desfasurarii lui. Ei sunt alaturi de doamnele invatatoare Axante Daniela, Sarbu Luminita si Ene Florina.

3

4

5 Avem mai multe lucrari de la elevii claselor a 5-a dar, nu le putem prezenta fiindca au multe greseli de ortografie. Dupa ce vor fi corectate le vom expune in ziarul nostru. Va prezentam in continuare lucrarile elevilor clasei a 1-a C, invatatoare d-na Gavrila Roxana. Prima lucrare prezentata este realizata din materiale incredibile: frunze uscate, flori uscate, fructe si panza de goblen.

6

7

8 De la elevi clasei a 4-a A, invatatoare d-na Ene Florina avem mai multe lucrari despre primavara pe care vi le prezentam.

9

10

11

12

13

14

15 Curiozit i tiin ifice Dani Posdrscu Curcubeul apare când plou i soarele strlucete. Ploaia face ca lumina alb a soarelui s fie descompus în apte culori: rou, oranj, galben, verde, albastru, indigo i violet (ROGVAIV). Ele se aeaz una dup alta formând o panglica minunat numit curcubeu. Curcubeul este un fenomen al naturii. De pe pmânt acesta se vede sub forma unui arc de cerc a crui pozi)ie depinde de cea a soarelui. Dac am fi într-un avion la o anumit înl)ime, am vedea c acesta are forma unui inel. El se vede de noi ca un arc deoarece o parte a acestuia este ascuns de orizont. În trecut oamenii nu tiau cauza acestui fenomen al naturii. În tradi)ia popular curcubeul are multe interpretri. Unii spuneau c ar fi un semn ceresc, al)ii c la capetele curcubeului se gsesc izvoare de ap sau comori iar al)ii c apari)ia acestuia semnific încetarea ploii. Culorile au influen)e pozitive sau negative asupra psihicului uman, astfel: Rou culoare optimist, stimuleaz circula)ia sanguin i mrete capacitatea de efort fizic i psihic; Oranj bun tonefiant pentru ficat, ajut nutri)ia, d impresia de sntate i optimism; Galben culoare înviortoare, creaz senza)ia de mul)umire, predispune la comunicare; Verde culoare odihnitoare, exprim linite i siguran); Albastru predispune la calm, concentrare i linite interioar; Indigo culoare grav i distant, stimuleaz glandele endocrine; Violet efect calmant la persoanele cu insomnii; Alb reflect total lumina, fiind obositoare prin strlucirea ei; Negru întunericul, culoare obositoare, pesimist i distant.

16 Micul matematician Dani Posd7r7scu Problem7 propus7: ED04. Un tâmplar are o foaie de placaj în form2 dreptunghiular2 cu lungimea de 2 m 4i l25imea de 1 m. El dore4te s2 ob5in2 cât mai multe pl2cu5e dreptunghiulare cu lungimea de 20 cm 4i l25imea de 15 cm. Cum va proceda? Câte pl2cu5e va ob5ine? Solu5ia în num2rul viitor al revistei noastre. Pân2 atunci, v2 a4tept cu r2spunsurile pe adresa : Dani Posd2r2scu, cls. a III a B, Sc. Gen. I.G. Duca, nr. 146, Bucure4ti, eugenie@rdslink.ro Succes! Solu8ia problemei din nr. 19 Se 4tie c2 între deîmp2r5it (D), împ2r5itor (I), cât (C) 4i rest (R) exist2 urm2toarea rela5ie: D = C I + R În cazul problemei noastre identificând numerele a, b 4i c vom scrie: a = c b + c Rela5ia de mai sus se mai scrie a = c ( b + 1) = ( b + 1) c. De unde: a : c = b + 1 Deci, dac2 vom împ2r5i pe a la c, se ob5ine câtul b+1 4i restul 0.

17 Guma de mestecat O posibila problema? Poate guma de mestecat fi considerata o problema in scolile din ziua de azi? Pe strada,aproape jumatate din pietoni au guma de mestecat in gura. Pe strada da,dar la scoala nu. De ce? Sa va insir motivele? Ok! - Pentru ca daca stai sa mesteci guma in ora nu mai esti atent decat la facutul baloanelor. - Pentru ca este o lipsa de respect fata de profesorul din fata clasei. - Pentru ca guma,dupa cum stim cu totii, isi pierde gustul dupa jumatate de ora, iar orele noastre dureaza cu 20 de minute mai mult. Ce faceti? Stati cu ea in gura asa fara gust,sau va duceti sa o aruncati la cosul de gunoi in timp ce profesorul isi tine ora? Este iarasi o lipsa de respect - Unii copii chiar o lipesc de banca. Si credeti-ma, este chiar neplacut sa pui mana intr-o chestie din asta atunci cand pui mana sub banca sau sa te lipesti de ea atunci cand stai pe scaun Aaaaa,dar mai este ceva sa nu confundati guma de mestecat cu guma din penar! Pe aceea sa n-o bagati in gura!!! Diana Cristescu, Clasa a V-a B.

18 (Fetelor, fiti atente!) Moda? Haine? Exact ce ne trebuia noua, fetelor! Toata lumea stie ca fetelor, in special, le place sa se imbrace la moda.mai sunt si exceptii de baieti care sunt si ei pasionati de moda. Asta se intampla foarte rar, nici nu le place sa mearga la cumparaturi Ce sa stie ei despre haine daca nu merg la cumparaturi, nu? Ce se mai poarta? Pai va spun ca pantalonii cu talie joasa nu mai sunt agreati, iar cizmele peste blugi nu prea mai merg a venit primavara, acum mai avem putin si incepem sa umblam in sandale si pantofiori. Mai nou, se poarta culorile vii, dar in cazul nostru nu la scoala. Cat despre farduri,mai putin.mai ales ca la scoala nu avem voie. Si-asa suntem prea mici pentru farduri, asa ca nu le mai folositi. Cam asta a fost calatoria in lumea noastra a modei ne mai vedem! Bye bye! Diana Cristescu, Cls. a V-a B.

19 Pandantive distractive. Pana acum, sigur ai purtat cele mai mari si mai vizibile coliere! De acum incolo, te sfatuim sa revii la "moda veche" si sa porti din nou pandantive pe lantisoare subtiri!

20 Rubrica tinuta de Boldur Alexandra ( Zozo) cl. A 7-a C. Horoscopul este luat de pe site-ul Personalitatea si ziua ta de nastere Ziua ta de nastere iti influenteaza personalitatea si destinul. In functie de ea, iti poti afla aptitudinile si chiar defectele. Indiferent de luna, ziua ta este foarte importanta. Persoanele care sunt nascute in intervalul zilelor isi calculeaza numarul facand suma celor doua numere din care este alcatuita ziua de nastere. 1 Numarul 1 sugereaza o abilitate uimitoare de a-i conduce pe altii. Esti foarte ambitios, increzator in fortele proprii si stilul tau este foarte original. Nu esti insa foarte atent cu detaliile si preferi sa iei lucrurile asa cum sunt. Esti sensibil cateodata, dar iti reprimi sentimentele. 2 Daca esti nascut in a doua zi a lunii, inseamna ca esti foarte sensibil si emotiv. Esti foarte sociabil si iti faci prieteni cu o foarte mare usurinta. Cu toate astea, devii timid intr-un grup mai vast de oameni. Ai o inima calda, esti intelegator si ai mereu nevoie de afectiune. Esti predispus la depresii, dar in general te refaci destul de repede. Insa iti este greu sa dai fata cu realitatea dupa ce ai intrat intr-o stare emotionala nefavorabila. 3 Fiind nascut pe 3, este probabil sa fii o persoana plina de energie. Ai o personalitate care suporta foarte bine suiusurile si coborasurile, mai ales ca ai parte din plin de ele. Ai o fire nelinistita, dar stii sa iti controlezi foarte bine reactiile. Esti talentat, vorbesti fara inhibitii in public si faci intotdeauna o impresie buna. Stii sa conversezi inteligent, sa scrii sau poate chiar sa canti. Ai o imaginatie bogata, dar cateodata esti prea procupat de lucruri superficiale. Esti iubitor si plin de afectiune dar cateodata hipersensibil. 4 Fiind nascut in a patra zi a lunii iti da avantajul ca ai aptitudini spre management. In general esti responsabil si organizat. Esti o persoana foarte muncitoare, sincera si amabila. Numarul sub care esti nascut poate indica faptul ca nu stii prea bine sa-ti exprimi sentimentele, pentru ca ai o atitudine foarte controlata. Cateodata ai o fire rigida si incapatanata. 5 Fiind nascut pe 5, ai o inclinatie deosebita spre relatiile cu oamenii. Esti talentat si imaginativ si stii sa-ti vinzi ideile. Cateodata te "mananca picioarele" si iti este dor sa calatoresti. Progresezi repede in orice domeniu si esti adaptabil. Ai mintea luminata, inteligenta si analitica. O neliniste in natura ta te poate face nerebdator si usor de plictisit. Ai tendinta sa ocolesti responsabilitatile. 6 Nascut sub numarul 6, esti o persoana care nu da gres in situatii limita,

21 imbratiseaza responsabilitatile, esti intelegator si iti place sa-ti ajuti semenii. Esti un om deschis si onest cu toata lumea, dar te dedici in general familiei si prietenilor. Insa, indiferent ce vei face in decursul vietii tale, vei avea mereu tendinta sa ii ajuti pe altii. 7 Daca esti nascut pe 7, ai tendinta sa fii perfectionist si individualist in multe privinte. Ai o gandire analitica complexa. Esti foarte sensibil si emotiv, si de obicei iti urmezi intuitia. Nu prea iti place sa primesti ordine, asa ca ar fi bine pentru tine sa fii sef. Aceasta zi te influenteaza sa fii egocentric si putin incapatanat. 8 Fiind nascut in ziua de 8 a lunii, ai un dar deosebi in a face afaceri si a concepe planuri la scara mare. Ai aptitudini de director si stii sa judeci bine lucrurile. Ar trebui sa incerci sa fii un freelancer, sau sa iti intemeiezi propria afacere, pentru ca iti place ca totul sa fie totul sub controlul tau. Esti o persoana pe care te poti baza cand e vorba de gestiune. Esti corect si loial. Ai o personalitate idealista si multe succese sunt asociate cu acest numar. 9 Ziua de 9 adauga un plus de idealism si visare felului tau de a fi. Ai o imaginatie bogata, dar nu prea iti va fi de folos in lumea afacerilor. Esti sensibil si atent la cei din jur si ai o intuitie deosebita. 9 este numarul care in general produce si multa tensiune interioara, dar este ziua visatorului, a aspirantului. Totusi, reusesti sa lucrezi foarte bine cu oamenii. Tinzi sa oferi mai mult decat primesti. 10 Fiind nascut pe zece, iti tragi energia din numarul care 1 sugereaza o abilitate uimitoare de a-i conduce pe altii. Esti foarte ambitios, increzator in fortele proprii si stilul tau este original. Nu esti insa foarte atent cu detaliile si preferi sa iei lucrurile asa cum sunt. Esti sensibil cateodata, dar iti reprimi sentimentele. 11 Fiind nascut pe 11, esti un visator incurabil, dar te descurci foarte bine in relatiile cu oamenii deoarece nu folosesti niciodata forta ca mijloc de convingere. Ai calitati intuitive deosebite insa ai o fire foarte temperamentala. Nu esti un foarte bun "analizator de situatii" dar esti de admirat daca intri in lumea afacerilor. Esti creativ si spontan, insa mai mult visezi decat indeplinesti.

Microsoft Word - ziar11.doc

Microsoft Word - ziar11.doc PERISCOP ZIARUL SCOLII NR. 146 I. G. DUCA Sector 5 Bucuresti www.igduca.home.ro NR. 11 13 Decembrie 2004 Colectivul de redactie Profesori Corcalciuc Virginia, Sarbu Luminita, Melnic Lorena. Elevi: Straton

Mai mult

CONSTIENT Marius Chirila

CONSTIENT Marius Chirila CONSTIENT Marius Chirila Stau cu mine si ma intreb ce as putea sa iti mai ofer in plus. Ai deja totul, esti deja totul. Nu exista limita la ce ai putea sa faci pentru ca nu exista limita la ceea ce esti.

Mai mult

NLP Mania CĂLĂTORIA EROULUI DESCOPERĂ CINE EȘTI CU ADEVĂRAT ȘI CUM SĂ ÎȚI ÎMPLINEȘTI DESTINUL

NLP Mania CĂLĂTORIA EROULUI DESCOPERĂ CINE EȘTI CU ADEVĂRAT ȘI CUM SĂ ÎȚI ÎMPLINEȘTI DESTINUL NLP Mania CĂLĂTORIA EROULUI DESCOPERĂ CINE EȘTI CU ADEVĂRAT ȘI CUM SĂ ÎȚI ÎMPLINEȘTI DESTINUL Cuprins: 1. Cine esti tu / cunoasterea eroului (acum faci cunostiinta cu tine insuti) a) cele 12 arhetipuri

Mai mult

Ghidul in materie de fete pentru baieti:Layout 1.qxd

Ghidul in materie de fete pentru baieti:Layout 1.qxd 30 de lucruri pe care nu le po}i afla de la prieteni {i p rin}i CORINT JUNIOR Salutare, Fetele au făcut întotdeauna parte din viaţa ta. Dar până acum, tu şi prietenii tăi v - aţi văzut de treburile voastre,

Mai mult

C2 25 aprilie Conversatii cu Dumnezeu vol 4.indd

C2 25 aprilie Conversatii cu Dumnezeu vol 4.indd Neale Donald Walsch Conversatii, cu Dumnezeu Un dialog nou si, neasteptat, Volumul IV Trezirea speciei Traducere din limba engleză de Mihaela Ivănuș Editura For You București 1 Nu credeam că voi face asta

Mai mult

CV

CV CV Curriculum Vitae este unul dintre elementele esenţiale de marketing personal, utilizat în demersul obţinerii unui loc de muncă. Pentru un impact puternic este recomandat să fie însoţit de scrisoarea

Mai mult

The Chalkboard

The Chalkboard Generatorul de motivatie Gandeste Pozitiv, mergi inainte si transforma-ti visele in realitate Introducere Cum am descoperit dezvoltarea personala Rolul motivatiei in atingerea obiectivelor Pregateste-te

Mai mult

Communicate at your best - Manual - Cap 3 - RO

Communicate at your best - Manual - Cap 3 - RO 1. Principii de bază Ce trebuie să luăm în considerare atunci când comunicăm la birou? Comunicarea la birou nu este nici complicată, nici foarte simplă. Fiecare dintre noi are competențe de bază în interacțiunea

Mai mult

Layout 1

Layout 1 Ghid esențial pentru viitoarele mirese RENTROP & STRATON Cuprins Capitolul 1 Să începem: De la vis la realitate 3 Capitolul 2 Primii pași către o nuntă de vis 18 Cum răspândim vestea evenimentului Pe cine

Mai mult

Banca Transilvania Ghid Accesare Credit Imobiliar - Ipotecar de la BT Impreuna dorim sa facem lucrurile simple, clare si prietenoase, oferindu-ti tot

Banca Transilvania Ghid Accesare Credit Imobiliar - Ipotecar de la BT Impreuna dorim sa facem lucrurile simple, clare si prietenoase, oferindu-ti tot Ghid Accesare Credit Imobiliar - Ipotecar de la BT Impreuna dorim sa facem lucrurile simple, clare si prietenoase, oferindu-ti tot sprijinul nostru pentru un credit responsabil si pentru alegerea casei

Mai mult

1: VREAU SA MA APUC DE TREABA CAT MAI REPEDE, VREAU SA SLABESC ACUM Trebuie sa te pregatesti psihic inainte de a te apuca de orice fel de dieta si aic

1: VREAU SA MA APUC DE TREABA CAT MAI REPEDE, VREAU SA SLABESC ACUM Trebuie sa te pregatesti psihic inainte de a te apuca de orice fel de dieta si aic 1: VREAU SA MA APUC DE TREABA CAT MAI REPEDE, VREAU SA SLABESC ACUM Trebuie sa te pregatesti psihic inainte de a te apuca de orice fel de dieta si aici sunt 3 pasi: 1. Motivatia, de ce vrei sa slabesti

Mai mult

Vorbeşte lumea Situaţia de comunicare: Fragment dintr-un interviu realizat în cadrul emisiunii televizate Vorbește lumea (ProTV), difuzate la data de

Vorbeşte lumea Situaţia de comunicare: Fragment dintr-un interviu realizat în cadrul emisiunii televizate Vorbește lumea (ProTV), difuzate la data de Vorbeşte lumea Situaţia de comunicare: Fragment dintr-un interviu realizat în cadrul emisiunii televizate Vorbește lumea (ProTV), difuzate la data de 12.01.2017 data înregistrării: 27.05.2017 participanţi:

Mai mult

Omagiu pentru Vasarely, Soto și Tinguely Omagiu pentru Vasarely, Soto și Tinguely Cinci tineri artiști s-au mutat la Uzina de la Mioveni, România. Tim

Omagiu pentru Vasarely, Soto și Tinguely Omagiu pentru Vasarely, Soto și Tinguely Cinci tineri artiști s-au mutat la Uzina de la Mioveni, România. Tim Omagiu pentru Vasarely, Soto și Tinguely Omagiu pentru Vasarely, Soto și Tinguely Cinci tineri artiști s-au mutat la Uzina de la Mioveni, România. Timp de o săptămână, au transformat pasiunea și talentul

Mai mult

Proiect aprobat în CAER Nr /2/ Domeniul cultural artistic, arte vizuale Pozitia 457

Proiect aprobat în CAER Nr /2/ Domeniul cultural artistic, arte vizuale Pozitia 457 Proiect aprobat în CAER Nr. 24986/2/22.01.2018 Domeniul cultural artistic, arte vizuale Pozitia 457 Argument Arta îl aduce pe om mai aproape de frumos, îi oferă posibilitatea să creeze frumosul, să-l descopere

Mai mult

Cum sa te imprietenesti cu Google Introducere Povestea acestei carti a inceput in urma cu putin timp cand am participat la conferinta Treptele schimba

Cum sa te imprietenesti cu Google Introducere Povestea acestei carti a inceput in urma cu putin timp cand am participat la conferinta Treptele schimba Cum sa te imprietenesti cu Google Introducere Povestea acestei carti a inceput in urma cu putin timp cand am participat la conferinta Treptele schimbarii, organizata de doua persoane de la care am avut

Mai mult

The 7 Habits of Successful Families Copyright 1997 Franklin Covey Company Franklin Covey and the FC logo and trademarks are trademarks of FranklinCove

The 7 Habits of Successful Families Copyright 1997 Franklin Covey Company Franklin Covey and the FC logo and trademarks are trademarks of FranklinCove The 7 Habits of Successful Families Copyright 1997 Franklin Covey Company Franklin Covey and the FC logo and trademarks are trademarks of FranklinCovey Co Published by arrangement with St. Martin s Press,

Mai mult

CARE ESTE OBIECTIVUL MEU PENTRU MERS? În timpul celor 4 săptămâni de antrenament, accesează pagina Te provocăm la mers sportiv, pentru a-ţi recăpăta c

CARE ESTE OBIECTIVUL MEU PENTRU MERS? În timpul celor 4 săptămâni de antrenament, accesează pagina Te provocăm la mers sportiv, pentru a-ţi recăpăta c CARE ESTE OBIECTIVUL MEU PENTRU MERS? În timpul celor 4 săptămâni de antrenament, accesează pagina Te provocăm la mers sportiv, pentru a-ţi recăpăta condiţia fizică şi a descoperi beneficiile acestui sport

Mai mult

Print

Print CEL MAI MARE LOC DE JOACĂ DIN ROMÂNIA E o joacă de copii să ai angajați fericiți! E O JOACĂ DE COPII SĂ AI ANGAJAȚI FERICIȚI! Noi venim cu activitățile fun și relaxante pentru oamenii tăi, tu le oferi

Mai mult

Microsoft Word - EN_IV_2019_Matematica_Test_1.doc

Microsoft Word - EN_IV_2019_Matematica_Test_1.doc EVALUARE NAȚIONALĂ LA FINALUL CLASEI a IV-a 2 019 MATEMATICĂ Test 1 Județul/sectorul... Localitatea... Şcoala... Numele şi prenumele elevei / elevului...... Clasa a IV-a... Băiat Fată EN IV 2019 Pagina

Mai mult

7 Pasi simpli pentru a avea succes online Sunteti pasionat de marketingul digital si vreti sa va creati propriul site sau blog cu care sa faceti bani,

7 Pasi simpli pentru a avea succes online Sunteti pasionat de marketingul digital si vreti sa va creati propriul site sau blog cu care sa faceti bani, 7 Pasi simpli pentru a avea succes online Sunteti pasionat de marketingul digital si vreti sa va creati propriul site sau blog cu care sa faceti bani, sau din contra sunteti deja propietar al unei afaceri

Mai mult

Detectivii Apei Pierdute

Detectivii Apei Pierdute by ALIN ANCHIDIN O poveste adaptată De ce ai pierderile aşa de mari, bunicuţo?, o poveste adaptată A fost odată ca niciodată, sau, mai corect spus, a fost, există şi va exista o bunicuţă care avea o nepoţică

Mai mult

Microsoft Word - DARUIREA UNUI ZAMBET.doc

Microsoft Word - DARUIREA UNUI ZAMBET.doc Daruirea unui Zambet Odata ce ajungi sa intelegi ca toate lucrurile sunt efemere. Toate lucrurile sunt intr-o continua schimbare. In acest fel, lucrurile care te inspaimanta nu vor fi tot timpul prezente.

Mai mult

III. ECONOMISIREA ŞI INVESTIŢIILE De citit. Un bănuţ pus deoparte Nu-ţi trebuie cine ştie ce formule pentru investiţii, pentru a te bucura de dobânzil

III. ECONOMISIREA ŞI INVESTIŢIILE De citit. Un bănuţ pus deoparte Nu-ţi trebuie cine ştie ce formule pentru investiţii, pentru a te bucura de dobânzil III. ECONOMISIREA ŞI INVESTIŢIILE De citit. Un bănuţ pus deoparte Nu-ţi trebuie cine ştie ce formule pentru investiţii, pentru a te bucura de dobânzile adunate. Uită-te la aceste exemple simple despre

Mai mult

Slide 1

Slide 1 Consilierea şcolară Cojanu Elena Expert Educarea/Consilierea grupului ţintă Şcoala cu clasele I-VIII nr. 12, Buzău Motto: Omul îşi poate lua cunoştinţele numai de la om. Aşa, bazinul se umple cu apă, focul

Mai mult

PENTRU TINE ȘI COPILUL TĂU Jocurile copilăriei 5 activități în aer liber Oferit de: Te așteptăm la:

PENTRU TINE ȘI COPILUL TĂU Jocurile copilăriei 5 activități în aer liber Oferit de: Te așteptăm la: PENTRU TINE ȘI COPILUL TĂU Jocurile copilăriei 5 activități în aer liber Oferit de: Sezonul cald a sosit, iar noi am pregătit o listă de jocuri perfecte pentru a petrece timpul alături de cei dragi! Echipa

Mai mult

Curs : Business skills Descriere ocupatie : Un management de calitate reprezinta fundatia pentru performanta pe termen lung a unei organizatii. A avea

Curs : Business skills Descriere ocupatie : Un management de calitate reprezinta fundatia pentru performanta pe termen lung a unei organizatii. A avea Curs : Business skills Descriere ocupatie : Un management de calitate reprezinta fundatia pentru performanta pe termen lung a unei organizatii. A avea rezultate ca manager inseamna sa actionezi in permanenta

Mai mult

UNIUNEA EUROPEANĂ JUDEŢUL ALBA CONSILIUL JUDEŢEAN Fii informat! Alege cariera care ţi se potriveşte! Titlul proiectului: Realizarea unui parteneriat î

UNIUNEA EUROPEANĂ JUDEŢUL ALBA CONSILIUL JUDEŢEAN Fii informat! Alege cariera care ţi se potriveşte! Titlul proiectului: Realizarea unui parteneriat î Fii informat! Alege cariera care ţi se potriveşte! Titlul proiectului: Realizarea unui parteneriat în vederea stabilirii unei Scheme de Garantare pentru Tineri în judeţul Alba INTERVIUL sa te pregatesti.

Mai mult

Microsoft Word - 1_ILUMINATUL ELECTRIC_Marimi & unitati fotometrice_corectat_ulterior.doc

Microsoft Word - 1_ILUMINATUL ELECTRIC_Marimi & unitati fotometrice_corectat_ulterior.doc Silvia-Maria DIGĂ UTILIZĂRILE ENERGIEI ELECTRICE Instalaţii de iluminat electric Silvia-Maria DIGĂ UTILIZĂRILE ENERGIEI ELECTRICE Instalaţii de iluminat electric Editura Universitaria Craiova, 2016 UTILIZĂRILE

Mai mult

Script-ul: primul pas în crearea unui video care vinde

Script-ul: primul pas în crearea unui video care vinde Introducere Video-ul nu mai este acum o opţiune de marketing, ci a devenit o necesitate pentru orice tip de afacere. Oricât de convingător ar fi mesajul în cuvinte, şi în marketing se foloseşte puterea

Mai mult

EDC_HRE_VOL_2_ROM.pdf

EDC_HRE_VOL_2_ROM.pdf UNITATEA DE ÎNVĂȚARE 4 CONFLICT Învățământ primar Regulile ajută la rezolvarea conflictelor 4.1. Totul este în regulă! Chiar așa? Ce probleme sau conflicte putem observa în clasa noastră? 4.2. Așa procedăm

Mai mult

Cuprins Volumul 2 Călătoria către adevărata forţă a prezentului tău - 11 Capitolul 1 - Motivaţie sau motorul care te împinge către acţiune - 13 Cum să

Cuprins Volumul 2 Călătoria către adevărata forţă a prezentului tău - 11 Capitolul 1 - Motivaţie sau motorul care te împinge către acţiune - 13 Cum să Cuprins Volumul 2 Călătoria către adevărata forţă a prezentului tău - 11 Capitolul 1 - Motivaţie sau motorul care te împinge către acţiune - 13 Cum să faci cu uşurinţă lucrurile pe care alţii le fac greu

Mai mult

De ce viitorul sună... sexy pentru Penny Market

De ce viitorul sună... sexy pentru Penny Market De ce viitorul sună... sexy pentru Penny Market 30 Oct 2017 de Alina Stan [1] Oliver Eifler și-a petrecut jumătate din viață lucrând în retail și de patru ani conduce operațiunile Penny Market în România,

Mai mult

ȘCOALA GIMNAZIALĂ PETRE SERGESCU DROBETA TURNU SEVERIN Revistă de creații literare ale elevilor clasei I A Prof. înv. primar: Ionica Dăgădiță Martie 2

ȘCOALA GIMNAZIALĂ PETRE SERGESCU DROBETA TURNU SEVERIN Revistă de creații literare ale elevilor clasei I A Prof. înv. primar: Ionica Dăgădiță Martie 2 ȘCOALA GIMNAZIALĂ PETRE SERGESCU DROBETA TURNU SEVERIN Revistă de creații literare ale elevilor clasei I A Prof. înv. primar: Ionica Dăgădiță Martie 2019 FLORI DE GÂND PENTRU MAMA Cu toată dragostea pentru

Mai mult

Inter IKEA Systems B.V Serviciul de planificare bucătării Devino designerul propriei tale bucătării! Folosește instrumentul de planificare IKEA

Inter IKEA Systems B.V Serviciul de planificare bucătării Devino designerul propriei tale bucătării! Folosește instrumentul de planificare IKEA Serviciul de planificare bucătării Devino designerul propriei tale bucătării! Folosește instrumentul de planificare IKEA în care proiectezi 3D, inserezi obiecte de mobilier în planșă și încerci diverse

Mai mult

Este Depresia post-partum o problemă de sănătate?...statisticile spun că da pentru 1 din 9 femei

Este Depresia post-partum o problemă de sănătate?...statisticile spun că da pentru 1 din 9 femei Este Depresia post-partum o problemă de sănătate?...statisticile spun că da pentru 1 din 9 femei Ce se întâmplă cu mine? Am născut şi am un copil, sunt fericită, dar în acelaşi timp mă simt tristă, neliniştită

Mai mult

CAPITOLUL 3 Cum Eliminam Emotiile Si Gandurile Negative In modulul trecut am vorbit despre importanta autocunoasterii si despre ceea ce se intampla da

CAPITOLUL 3 Cum Eliminam Emotiile Si Gandurile Negative In modulul trecut am vorbit despre importanta autocunoasterii si despre ceea ce se intampla da CAPITOLUL 3 Cum Eliminam Emotiile Si Gandurile Negative In modulul trecut am vorbit despre importanta autocunoasterii si despre ceea ce se intampla daca nu pornim pe acest drum, al cunoasterii, al descoperirii

Mai mult

EN_IV_2014_Lb_romana_Test_2

EN_IV_2014_Lb_romana_Test_2 CENTRUL NAŢIONAL DE EVALUARE ŞI EXAMINARE EVALUARE NAŢIONALĂ LA FINALUL CLASEI a IV-a 2014 Test 2 Limba română Judeţul/sectorul... Localitatea... Şcoala... Numele şi prenumele elevului...... Clasa a IV-a...

Mai mult

IN NUMELE TATALUI – Mircea Oprescu, fiul primarului Capitalei Sorin Oprescu, vorbeste in premiera intr-un interviu acordat Lumeajustitiei.ro despre sp

IN NUMELE TATALUI – Mircea Oprescu, fiul primarului Capitalei Sorin Oprescu, vorbeste in premiera intr-un interviu acordat Lumeajustitiei.ro despre sp IN NUMELE TATALUI Mircea Oprescu, fiul primarului Capitalei Sorin Oprescu, vorbeste in premiera intr-un interviu acordat Lumeajustitiei.ro despre spectacolul procurorilor DNA: Orice om politic sau om de

Mai mult

Copy of cariera var 3 intreg

Copy of cariera var 3 intreg ariera bjn03n CC h qra$3c,h 03cUa3hYYY aprilie 2017 Departamentul de Consiliere și Orientare pentru Carieră Un student și o carieră (de succes) Pe măsură ce creștem ne gândim la carieră, în ce domeniu

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Școală fără violență, viață fără violență Campanie Anti-bullying Ce ne propunem? Prin campania noastră ne-am propus să demontăm niște mituri din cercurile de elevi: - Bullyingul dezvoltă caracterul - Bâtele

Mai mult

Concursul interjudețean de Limba și literatura română SPLENDORILE COPILĂRIEI ETAPA INTERJUDEȚEANĂ Ediția a IX-a 5 mai 2018 CLASA a III-a 1. Toate subi

Concursul interjudețean de Limba și literatura română SPLENDORILE COPILĂRIEI ETAPA INTERJUDEȚEANĂ Ediția a IX-a 5 mai 2018 CLASA a III-a 1. Toate subi Concursul interjudețean de Limba și literatura română SPLENDORILE COPILĂRIEI ETAPA INTERJUDEȚEANĂ Ediția a IX-a 5 mai 2018 CLASA a III-a 1. Toate subiectele sunt obligatorii. 2. Se acordă 10 puncte din

Mai mult

Subiecte_funar_2006.doc

Subiecte_funar_2006.doc Clasa a VIII-a A. 1. Exista numere n Z astfel încât n si n+ sa fie patrate perfecte? (Gheorghe Stoica) A. 2. Se considera A N o multime cu 7 elemente si k N*. Aratati ca ecuatia 4x 2 4ax+b 2 +10k = 0,

Mai mult

Umeno

Umeno 1 Acesta este un translator manual. Kon'ichwa. Hello Oops, versiunea în limba engleză. Kon'ichwa. Bună Dimineata. Gogo, Gogo ( după-amiaza ). Bună ziua. În câțiva ani sau cam asa ceva, avem un telefon

Mai mult

Wise King Solomon Romanian CB

Wise King Solomon Romanian CB Biblia pentru copii prezintă Înțeleptul Împărat Solomon Scrisă de: Edward Hughes Ilustraţii: Lazarus Adaptată după: Ruth Klassen Tradusă de: Ana Ionesi Produsă de: Bible for Children www.m1914.org BFC

Mai mult

B1, Fișă - N-am nimic, dar..._c1.indd

B1, Fișă -  N-am nimic, dar..._c1.indd N-am nimic, dar.... Ghid de înțelegere pentru bărbați. Ce spun, de fapt, femeile? Lucrați în perechi! Potriviți cuvintele din coloana A cu semnificația lor din coloana B. A. Ce aud bărbații... c. Bine!.

Mai mult

2013 Mituri despre abdomen Valentin Bosioc

2013 Mituri despre abdomen Valentin Bosioc 2013 Mituri despre abdomen Valentin Bosioc By Valentin Bosioc antrenor personal cu recunoaștere internațională (www.valentinbosioc.com) Despre abdomen perfect: cu această broșură cred ca voi dezamăgi multă

Mai mult

ORIGINAL VERSION

ORIGINAL VERSION Cercetarea pigmenților Autori: Jiří Škoda, Pavel Doulík Conținut științific: Concepte / Aptitudini țintă: Vârsta grupului țintă: Durata activității: Rezumat: Obiective: Chimie elementară Culoare, pigment,

Mai mult

CENTRUL NAŢIONAL DE EVALUARE ŞI EXAMINARE EVALUAREA COMPETENŢELOR FUNDAMENTALE LA FINALUL CLASEI a II-a 2014 Test 1 MATEMATICĂ Judeţul / sectorul... L

CENTRUL NAŢIONAL DE EVALUARE ŞI EXAMINARE EVALUAREA COMPETENŢELOR FUNDAMENTALE LA FINALUL CLASEI a II-a 2014 Test 1 MATEMATICĂ Judeţul / sectorul... L CENTRUL NAŢIONAL DE EVALUARE ŞI EXAMINARE EVALUAREA COMPETENŢELOR FUNDAMENTALE LA FINALUL CLASEI a II-a 2014 Test 1 MATEMATICĂ Judeţul / sectorul... Localitatea... Şcoala... Numele şi prenumele elevei

Mai mult

Str. Gral. Berthelot Nr. 20, Sector 1, BUCURESTI Tel. / Fax: , PROGRAMUL ACTIVITĂŢILOR DIN SĂPTĂMÂNA ALTFEL (20-

Str. Gral. Berthelot Nr. 20, Sector 1, BUCURESTI Tel. / Fax: ,   PROGRAMUL ACTIVITĂŢILOR DIN SĂPTĂMÂNA ALTFEL (20- PROGRAMUL ACTIVITĂŢILOR DIN SĂPTĂMÂNA ALTFEL (20-24 MAI) DESFĂŞURAT ÎN CADRUL PROIECTULUI Scoala Altfel! AN ŞCOLAR 2018-2019 ŞCOALA GIMNAZIALĂ SPECIALĂ NR.10 DENUMIREA ACTIVITATII LUNI 20 MAI MARTI 21

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Sărbătoarea Mărţişorului 1 Martie MĂRŢIŞORUL Mărțișorul este un mic obiect-talisman legat cu un șnur format din două fire împletite, unul roșu și altul alb. Purtătorul lui este protejat împotriva răului.

Mai mult

CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE PROFESIA DE ASISTENT MEDICAL

CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE PROFESIA DE ASISTENT MEDICAL CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE PROFESIA DE ASISTENT - Ce este profesia de asistent medical - Ce specializări există pentru asistenții medicali în școala noastră - Calitățile și abilitățile unui asistent medical

Mai mult

Evaluare Multipla SOCIAL STYLE Profil Redactat pentru: Boris Petrov De catre: Sample Organization Sesiune: Improving Interpersonal Effectiveness U N I

Evaluare Multipla SOCIAL STYLE Profil Redactat pentru: Boris Petrov De catre: Sample Organization Sesiune: Improving Interpersonal Effectiveness U N I Evaluare Multipla SOCIAL STYLE Profil Redactat pentru: Boris Petrov De catre: Sample Organization Sesiune: Improving Interpersonal Effectiveness U N I V E R S A L APROFUNDAT 09 Apr 2014 SOCIAL STYLE, Compania

Mai mult

ZÂNA BUNĂ DIN CĂMARĂ TEMA 1. Citeşte cu atenţie textul următor! Anotimp de bucurii! (autor nespecificat) Ce e toamna, dragi copii? Anotimp de bucurii!

ZÂNA BUNĂ DIN CĂMARĂ TEMA 1. Citeşte cu atenţie textul următor! Anotimp de bucurii! (autor nespecificat) Ce e toamna, dragi copii? Anotimp de bucurii! ZÂNA BUNĂ DIN CĂMARĂ TEMA 1. Citeşte cu atenţie textul următor! Anotimp de bucurii! (autor nespecificat) Ce e toamna, dragi copii? Anotimp de bucurii!... Mere-mbujorate, fine, Stau în coşurile pline! N-am

Mai mult

EN_IV_2018_Limba_romana_Test_2

EN_IV_2018_Limba_romana_Test_2 EVALUARE NAŢIONALĂ LA FINALUL CLASEI a IV-a 2018 LIMBA ROMÂNĂ Test 2 Judeţul/sectorul... Localitatea... Şcoala... Numele şi prenumele elevului...... Clasa a IV-a... Băiat Fată EN IV 2018 Pagina 1 din 10

Mai mult

Material de presa_doc 2015

Material de presa_doc 2015 Tabăra de vară 2015 Spre înăţtimea credinţei în Munţii Maramureşului Ediţia a II-a Cronică montană Într-un cadru bucolic, feeric s-a desfăşurat şi anul acesta, pe trei serii (29.06.-03.07, 13.07-17.07,

Mai mult

1. Învaţă-ţi copilul regula lui Aici nu se pune mâna. În medie, un copil din cinci devine victimă a violenţei sexuale, inclusiv victimă a abuzului sex

1. Învaţă-ţi copilul regula lui Aici nu se pune mâna. În medie, un copil din cinci devine victimă a violenţei sexuale, inclusiv victimă a abuzului sex 1. Învaţă-ţi copilul regula lui Aici nu se pune mâna. În medie, un copil din cinci devine victimă a violenţei sexuale, inclusiv victimă a abuzului sexual. Poţi contribui şi tu ca acest lucru să nu i se

Mai mult

Chestionar_1

Chestionar_1 Chestionar 1 Partea I: Informatii cu caracter general: Va rugam bifati raspunsul corespunzator: 1.1 Sunteti: Barbat Femeie Cu domiciliul in mediul urban Cu domiciliul in mediul rural Completati: 1.2. Denumirea

Mai mult

Cand ne jucam cu totii,, e Soare-n Maramures! L ),

Cand ne jucam cu totii,, e Soare-n Maramures! L ), Cand ne jucam cu totii,, e Soare-n Maramures! L ), Când ne jucăm cu toții, e Soare-n Maramureș! Pe vremuri, ne jucam în voie în curtea bunicilor cu orice prindeam la mână, de dimineața până seara. Noi

Mai mult

Raport Anual 2017 Lucrarea are culori

Raport Anual 2017 Lucrarea are culori Raport Anual 2017 Lucrarea are culori Adaptat timpului, dar ancorat pe stâncă CINE SUNTEM NOI?...cei care credem că fiecare copil și tânar este important și valoros în ochii Lui Dumnezeu... "Încredințează-ți

Mai mult

Microsoft Word - Google translate-Umeno Satoshi-

Microsoft Word - Google translate-Umeno Satoshi- Satoshi UMENO s manuscript for the Romanian Speech Contest (Acesta este un translator manual.) Kon'ichiwa. Bună ziua. (Oops, versiunea în limba engleză). Kon'ichiwa. (Bună Dimineața.) Gogo, Gogo ( după-amiaza

Mai mult

4. Universul familiei 1. Enumeră membrii familiei tale. Scrie ocupația fiecărui membru al familiei. Mama... Tata... Fratele... Sora... Alcătuieşte enu

4. Universul familiei 1. Enumeră membrii familiei tale. Scrie ocupația fiecărui membru al familiei. Mama... Tata... Fratele... Sora... Alcătuieşte enu 4. Universul familiei 1. Enumeră membrii familiei tale. Scrie ocupația fiecărui membru al familiei. Mama... Tata... Fratele... Sora... Alcătuieşte enunţuri cu ajutorul cuvintelor: părinţi, familie, bunici.

Mai mult

Sistemul NLP – Transformă-ți Mintea într-una de Succes!

Sistemul NLP – Transformă-ți Mintea într-una de Succes! Sistemul NLP - Transformă-ți Mintea într-una de Succes! Tehnica care a schimbt viața la milioane de oameni din lumea întreaga va fi explicată pe scurt mai jos și in detalii suplimentare in posturile viitoare.

Mai mult

Ce linii trasează L’Oréal pentru divizia de mass-market

Ce linii trasează L’Oréal pentru divizia de mass-market Ce linii trasează L Oréal pentru divizia de mass-market 18 Jun 2018 de Alina Stan [1] Divizia de mass-market a L Oréal, cea mai importantă linie de business a producătorului francez de cosmetice pe piața

Mai mult

Microsoft Word - Proiect LeAF Nica Dorina

Microsoft Word - Proiect LeAF Nica Dorina Grădiniţa cu P.P. Dumbrava minunată Str. Libertăţii nr. 76 Tulcea Tel : 0240531677, Fax : 0240514976 E-mail: gradinita19tl@yahoo.com Aprobat C.A.... PROGRAMUL MONDIAL LeAF SĂ ÎNVĂŢĂM DESPRE PĂDURE PROIECT

Mai mult

Microsoft Word - Ol - M.doc

Microsoft Word - Ol - M.doc Olimpiada Liceelor istoric Iniţiativa de a oferi tinerilor liceeni posibilitatea de a-şi dezvolta abilităţile şi aptitudinile la un nivel superior, în afara şcolii, aparţine primarului municipiului Slatina,

Mai mult

Drumul crucii

Drumul crucii Drumul crucii Drumul crucii La sfarsitul versetului 4 al aceluiasi capitol din Evanghelia dupa Ioan, Domnul Hristos spusese: "Nu v-am spus aceste lucruri de la inceput, pentru ca eram cu voi." Dar acum,

Mai mult

Kaufland, pariu de 200 de milioane de euro pe creștere în 2018

Kaufland, pariu de 200 de milioane de euro pe creștere în 2018 Kaufland, pariu de 200 de milioane de euro pe creștere în 2018 26 Jan 2018 de Alina Stan [1] Cursa anului 2018 pentru retaileri nu pare a fi lipsită de obstacole. Cu toate acestea, Marco Hößl, CEO-ul Kaufland

Mai mult

3 POSTURI DIRECTIA DEZVOLTAREA AFACERILOR INITIATIVA CONNECT NORD EST DESPRE NOI Suntem o echipă mică dar cu visuri mărețe și o misiune curajoasă! O r

3 POSTURI DIRECTIA DEZVOLTAREA AFACERILOR INITIATIVA CONNECT NORD EST DESPRE NOI Suntem o echipă mică dar cu visuri mărețe și o misiune curajoasă! O r 3 POSTURI DIRECTIA DEZVOLTAREA AFACERILOR INITIATIVA CONNECT NORD EST DESPRE NOI Suntem o echipă mică dar cu visuri mărețe și o misiune curajoasă! O regiune în care oamenii cred și participă colectiv,

Mai mult

imposibilulQ8

imposibilulQ8 CUPRINS Mulţumiri...................................... 7 Ce înseamnă de fapt să realizezi imposibilul?....... 13 Introducere.................................... 15 Îndrăzneşte să faci imposibilul...................

Mai mult

GHID COMPLET PENTRU IMPLANTURI DENTARE

GHID COMPLET PENTRU   IMPLANTURI DENTARE GHID COMPLET PENTRU IMPLANTURI DENTARE CUPRINS Ce sunt Implanturile dentare Avantajele implanturilor Prezentare generala a procedurii de implantare Ghid chirurgical Intrebari adresate medicului Sa te hotarasti

Mai mult

LICEUL TEHNOLOGIC AUTO Bulevardul Decebal 105, , Craiova Telefon 0351 / ; 0351 / Fax 0351 /

LICEUL TEHNOLOGIC AUTO Bulevardul Decebal 105, , Craiova Telefon 0351 / ; 0351 / Fax 0351 / LICEUL TEHNOLOGIC AUTO Bulevardul Decebal 105, 200440, Craiova Telefon 0351 / 170323; 0351 / 170343Fax 0351 / 170323 E-mail demetrescucv2004@yahoo.com Web www.liceulautocraiova.ro PROGRAMUL ACTIVITĂŢILOR

Mai mult

Folosirea mediilor. Interviuri cu elevi si profesori Metodologie: Cercetarea a fost realizata in 7 licee din Bucuresti, un liceu din Petrosani si unul

Folosirea mediilor. Interviuri cu elevi si profesori Metodologie: Cercetarea a fost realizata in 7 licee din Bucuresti, un liceu din Petrosani si unul Folosirea mediilor. Interviuri cu elevi si profesori Metodologie: Cercetarea a fost realizata in 7 licee din Bucuresti, un liceu din Petrosani si unul din Ploiesti, in perioada octombrie-noiembrie 2009.

Mai mult

BritTeen Club Clasele 1-2 Ateliere mai iunie :30 18:00 DIY II: Crafts and Stories (Lucia Radu) Vino să vezi cum e să te distrezi în limba engle

BritTeen Club Clasele 1-2 Ateliere mai iunie :30 18:00 DIY II: Crafts and Stories (Lucia Radu) Vino să vezi cum e să te distrezi în limba engle Clasele 1-2 Ateliere mai iunie 2019 DIY II: Crafts and Stories (Lucia Radu) Vino să vezi cum e să te distrezi în limba engleză! Învăţăm să ne creăm singuri jucării, decoraţiuni și jocuri educative. Ne

Mai mult

PoloStart2 Istituto Comprensivo Marcello Candia Milano ESEMPI DI PROVE DI INGRESSO IN LINGUA MADRE a cura di Emanuela Crisà

PoloStart2 Istituto Comprensivo Marcello Candia Milano ESEMPI DI PROVE DI INGRESSO IN LINGUA MADRE a cura di Emanuela Crisà PoloStart2 Istituto Comprensivo Marcello Candia Milano ESEMPI DI PROVE DI INGRESSO IN LINGUA MADRE a cura di Emanuela Crisà TEST DE LECTURE EN MOLDAVE 1. Citeşte atent istorioarele de mai jos si desenează-le

Mai mult

EN_IV_2019_Limba_romana_Test_2

EN_IV_2019_Limba_romana_Test_2 EVALUARE NAŢIONALĂ LA FINALUL CLASEI a IV-a 2019 LIMBA ROMÂNĂ Test 2 Judeţul/sectorul... Localitatea... Şcoala... Numele şi prenumele elevului...... Clasa a IV-a... Băiat Fată EN IV 2019 Pagina 1 din 9

Mai mult

Coniacul Drobeta: istoria unui brand de succes din Romania

Coniacul Drobeta: istoria unui brand de succes din Romania Coniacul Drobeta: istoria unui brand de succes din Romania comunista. Ce s-a ales de vinarsul de Severin Alexandra Georgescu, Odata cu infiintarea judetelor, pe fondul industrializarii nationale rapide,

Mai mult

Curs 5

Curs 5 Curs 5 CV Perspectiva angajatorului Pentru o poziție de programator se strâng în medie 50-100 de CV-uri De obicei nu mai mult de 1 persoană tehnică selectează CV-urile Persoana tehnică are mereu altceva

Mai mult

Tax Free

Tax Free Tax Free Am un vis, acela de a trai intr-o tara civilizata, unde lucrurile se se aliniaze la nivelul altor tari civilizate, in cele mai mici amanunte, de la bunul simt la cadrul legislativ. Visez de asemenea

Mai mult

Bun Venit în Equestria! Alătură-te lui Twilight Sparkle şi prietenelor ei ponei în aventurile lor uimitoare din Equestria, unde prietenia magică face

Bun Venit în Equestria! Alătură-te lui Twilight Sparkle şi prietenelor ei ponei în aventurile lor uimitoare din Equestria, unde prietenia magică face Bun Venit în Equestria! Alătură-te lui Twilight Sparkle şi prietenelor ei ponei în aventurile lor uimitoare din Equestria, unde prietenia magică face totul posibil. Castelul regal al Prinţesei Celestia

Mai mult

Microsoft Word - Periscop Nr. 17.doc

Microsoft Word - Periscop Nr. 17.doc PERISCOP ZIARUL SCOLII NR. 146 I. G. DUCA Sector 5 Bucuresti www.igduca.home.ro NR. 17 28 Februarie 2005 Colectivul de redactie Profesori Corcalciuc Virginia, Sarbu Luminita, Melnic Lorena. Elevi: Straton

Mai mult

INTERVIURILE DE #VACANŢĂ Să vedem, în cele ce urmează, câteva păreri ale elevilor din şcoala noastră. Mi-am întrebat colegii şi prietenii : Ce părere

INTERVIURILE DE #VACANŢĂ Să vedem, în cele ce urmează, câteva păreri ale elevilor din şcoala noastră. Mi-am întrebat colegii şi prietenii : Ce părere INTERVIURILE DE #VACANŢĂ Să vedem, în cele ce urmează, câteva păreri ale elevilor din şcoala noastră. Mi-am întrebat colegii şi prietenii : Ce părere au despre teme? Ce ar face daca nu ar avea teme? ;)

Mai mult

INITIERE IN PSIHOPEDAGOGIA EXCEPTIONALITATII MODULUL II CARACTERISTICI PSIHOLOGICE ALE COPIILOR CU TENDINŢE DE ABANDON Studiile psihologice au relevat

INITIERE IN PSIHOPEDAGOGIA EXCEPTIONALITATII MODULUL II CARACTERISTICI PSIHOLOGICE ALE COPIILOR CU TENDINŢE DE ABANDON Studiile psihologice au relevat MODULUL II CARACTERISTICI PSIHOLOGICE ALE COPIILOR CU TENDINŢE DE ABANDON Studiile psihologice au relevat un set de caracteristici psihologice specifice copiilor cu tendinţe de abandon şcolar şi social.

Mai mult

ia

ia Sărbătorim ia, de ziua Sânzienelor! Asociaţia Judeţeană Argeş,, Basarab I a Cadrelor Militare în Rezervă şiîn Retragere în colaborare cu Muzeul Județean Argeș și Cercul Militar Piteşti organizează pentru

Mai mult

Microsoft Word - EN_IV_2019_Matematica_Test_2.doc

Microsoft Word - EN_IV_2019_Matematica_Test_2.doc EVALUARE NAȚIONALĂ LA FINALUL CLASEI a IV-a 2 019 MATEMATICĂ Test 2 Județul/sectorul... Localitatea... Şcoala... Numele şi prenumele elevei / elevului...... Clasa a IV-a... Băiat Fată EN IV 2019 Pagina

Mai mult

Salut, prietene! Banii reprezintă o parte importantă a vieții de zi cu zi. Gestionarea lor însă poate deveni foarte dificilă. Uneori auzi părinții, pr

Salut, prietene! Banii reprezintă o parte importantă a vieții de zi cu zi. Gestionarea lor însă poate deveni foarte dificilă. Uneori auzi părinții, pr Salut, prietene! Banii reprezintă o parte importantă a vieții de zi cu zi. Gestionarea lor însă poate deveni foarte dificilă. Uneori auzi părinții, prietenii, colegii cum se plâng de lipsă sau insuficiență

Mai mult

OBSERVAȚIA LA RECENSĂMÂNTUL POPULAȚIEI ȘI LOCUINȚELOR 2011 Potrivit rezultatelor ultimului Recensământ (2002), populația de etnie romă din România era

OBSERVAȚIA LA RECENSĂMÂNTUL POPULAȚIEI ȘI LOCUINȚELOR 2011 Potrivit rezultatelor ultimului Recensământ (2002), populația de etnie romă din România era OBSERVAȚIA LA RECENSĂMÂNTUL POPULAȚIEI ȘI LOCUINȚELOR 2011 Potrivit rezultatelor ultimului Recensământ (2002), populația de etnie romă din România era de 535.140 de persoane. Cercetătorii și activiștii

Mai mult

Liga Squash & We Play De ce Liga de Squash & Badminton la We Play? Dă posibilitatea de a te confrunta cu alţi jucători ai clubului, de a s

Liga Squash & We Play De ce Liga de Squash & Badminton la We Play? Dă posibilitatea de a te confrunta cu alţi jucători ai clubului, de a s Liga Squash & Badminton @ We Play De ce Liga de Squash & Badminton la We Play? Dă posibilitatea de a te confrunta cu alţi jucători ai clubului, de a simţi o parte din ceea ce reprezintă un concurs, o miză...adrenalină,

Mai mult

Avizat Director, Avizat, Director CJRAE PROGRAM DE INTERVENŢIE PERSONALIZAT Numele şi prenumele elevului(ei):.. Data şi locul naşterii: Domiciliul: Şc

Avizat Director, Avizat, Director CJRAE PROGRAM DE INTERVENŢIE PERSONALIZAT Numele şi prenumele elevului(ei):.. Data şi locul naşterii: Domiciliul: Şc Avizat Director, Avizat, Director CJRAE PROGRAM DE INTERVENŢIE PERSONALIZAT Numele şi prenumele elevului(ei):.. Data şi locul naşterii: Domiciliul: Şcoala/instituţia: Echipa de lucru: Profesorii clasei,

Mai mult

Proiect didactic Consiliere și dezvoltare personală Clasa: a VI-a Disciplina: Consiliere și dezvoltare personală Titlul lecției: Da, și eu am o imagin

Proiect didactic Consiliere și dezvoltare personală Clasa: a VI-a Disciplina: Consiliere și dezvoltare personală Titlul lecției: Da, și eu am o imagin Proiect didactic Consiliere și dezvoltare personală Clasa: a VI-a Disciplina: Consiliere și dezvoltare personală Titlul lecției: Da, și eu am o imagine pozitivă despre mine! Tipul lecției: Predare-consolidare

Mai mult

19_02_P23_Leaflet_RO.indd

19_02_P23_Leaflet_RO.indd ALEGE-ȚI STILUL pentru primăvară CU MAI PUȚIN DECÂT CREZI blugi fete, disponibili în culoarea: în mărimile: 134-164 cm 3 fete, cu imprimeu Looney Tunes,, sau cu imprimeu Emoji, băieți, cu imprimeu Batman,

Mai mult

1 a Academia pentru vrăjitoare a doamnei Cackle veni şi vara. Nu c-ar fi contat prea mult pentru şcoala posomorâtă care era cocoţată în vârful muntelu

1 a Academia pentru vrăjitoare a doamnei Cackle veni şi vara. Nu c-ar fi contat prea mult pentru şcoala posomorâtă care era cocoţată în vârful muntelu 1 a Academia pentru vrăjitoare a doamnei Cackle veni şi vara. Nu c-ar fi contat prea mult pentru şcoala posomorâtă care era cocoţată în vârful muntelui, printre rotocoale de ceaţă şi pini. În prima dimineaţă

Mai mult

SĂ ÎNVĂŢĂM CULORILE! caiet metodic pentru însuşirea culorilor în învăţământul special Clasa pregătitoare, clasa I, clasa a II-a Autori: prof. logoped

SĂ ÎNVĂŢĂM CULORILE! caiet metodic pentru însuşirea culorilor în învăţământul special Clasa pregătitoare, clasa I, clasa a II-a Autori: prof. logoped SĂ ÎNVĂŢĂM CULORILE! caiet metodic pentru însuşirea culorilor în învăţământul special Clasa pregătitoare, clasa I, clasa a II-a Autori: prof. logoped Pîrvu Carmen prof. psihopedagog Bădără Fifi Eufrosina

Mai mult

Microsoft Word - What is Essence of Buddha Dharma - Romanian .docx

Microsoft Word - What is Essence of Buddha Dharma - Romanian .docx CARE ESTE ESENTA DHARMEI BUDDHISTE? Deci, care este esenta invataturilor lui Buddha? Care este esenta Dharmei Buddhiste? Aceasta poate fi sumarizata prin trei lucruri: 1. Invatatura il incurajeaza pe student,

Mai mult

Unitatea școlară: CENTRUL ȘCOLAR DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ BRĂILA Propunător: MUȘAT STELIANA-VASILICA Funcția: PROFESOR PSIHOPEDAGOG TEMA PROPUSĂ: Rolul e

Unitatea școlară: CENTRUL ȘCOLAR DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ BRĂILA Propunător: MUȘAT STELIANA-VASILICA Funcția: PROFESOR PSIHOPEDAGOG TEMA PROPUSĂ: Rolul e Unitatea școlară: CENTRUL ȘCOLAR DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ BRĂILA Propunător: MUȘAT STELIANA-VASILICA Funcția: PROFESOR PSIHOPEDAGOG TEMA PROPUSĂ: Rolul educației nonformale în activitatea de învățare și influența

Mai mult

ENVI_2019_matematica_si_stiinte_Test_2_Caietul_elevului_Limba_romana

ENVI_2019_matematica_si_stiinte_Test_2_Caietul_elevului_Limba_romana EVALUAREA NAŢIONALĂ LA FINALUL CLASEI a VI-a Anul școlar 2018-2019 Matematică şi Ştiinţe ale naturii TEST 2 Judeţul/sectorul... Localitatea... Unitatea de învățământ... Numele şi prenumele elevei/elevului......

Mai mult

ȘCOALA GIMNAZIALĂ BROȘTENI Comuna Broșteni; Județul Mehedinți O activitate de succes însăptămâna Școala Altfel Să știi mai multe, să fii mai bun! Conc

ȘCOALA GIMNAZIALĂ BROȘTENI Comuna Broșteni; Județul Mehedinți O activitate de succes însăptămâna Școala Altfel Să știi mai multe, să fii mai bun! Conc O activitate de succes însăptămâna Școala Altfel Să știi mai multe, să fii mai bun! Concurs culinar MasterChef Junior ediția a IV-a 16 aprilie 2019 Domeniul educativ: Abilități de viață Coordonator activitate,

Mai mult

Cum creștem copii fericiți – Bianca Gai

Cum creștem copii fericiți – Bianca Gai CUM CREȘTEM COPII FERICIȚI Ghid practic cu jocuri și activități simple Bianca Gai La ce ne ajută aceste jocuri? Beneficii pentru copii: creșterea încrederii în sine exprimarea emoțiilor în mod iubitor

Mai mult

A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi, nu s-ar povesti... Este, aşa cum n-a fost niciodată, o trupă de Licurici însetată de cunoaştere, de neastâmp

A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi, nu s-ar povesti... Este, aşa cum n-a fost niciodată, o trupă de Licurici însetată de cunoaştere, de neastâmp A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi, nu s-ar povesti... Este, aşa cum n-a fost niciodată, o trupă de Licurici însetată de cunoaştere, de neastâmpăr şi freamăt continuu pentru experienţe inedite, de

Mai mult

Strategii de marketing eficiente in Motorul afacerilor este online-ul Mai sunt doar cateva zile si putem trage linie unui an care s-a incheiat

Strategii de marketing eficiente in Motorul afacerilor este online-ul Mai sunt doar cateva zile si putem trage linie unui an care s-a incheiat Strategii de marketing eficiente in 2019 1. Motorul afacerilor este online-ul Mai sunt doar cateva zile si putem trage linie unui an care s-a incheiat si in care cu totii am avut provocari, obstacole si

Mai mult

CARTEA BEBELU{ULUI FERICIT CORINT UTILIS CUM S -}I CRE{TI COPILUL CU ÎNCREDERE {I CALM GINA FORD Cea mai bine vândută autoare britanică de cărţi desti

CARTEA BEBELU{ULUI FERICIT CORINT UTILIS CUM S -}I CRE{TI COPILUL CU ÎNCREDERE {I CALM GINA FORD Cea mai bine vândută autoare britanică de cărţi desti CARTEA BEBELU{ULUI FERICIT CORINT UTILIS CUM S -}I CRE{TI COPILUL CU ÎNCREDERE {I CALM GINA FORD Cea mai bine vândută autoare britanică de cărţi destinate îngrijirii copiilor 4 Cum să înţelegeţi somnul

Mai mult