MASURATORI PRECISE ECHIPAMENTE PROFESIONALE SOFTURI PERFORMANTE PERSONAL CU EXPERIENTA DESCRIERE GRUP

Mărimea: px
Porniți afișarea la pagina:

Download "MASURATORI PRECISE ECHIPAMENTE PROFESIONALE SOFTURI PERFORMANTE PERSONAL CU EXPERIENTA DESCRIERE GRUP"

Transcriere

1 DESCRIERE GRUP MELNY TOPO GROUP este una dintre cele mai mari companii de topografie din România ce prestează servicii topografice în România, Suedia, Slovacia și Ungaria. Grupul Melny oferă o gamă largă de soluții și servicii topografice de la asistență topografica în construcții la măsurători topografice și cadastru; de la scanare și modelare 3D la vânzare și închiriere de echipamente. MELNY TOPO GROUP este constituit din următoarele companii fiecare specializată pe un domeniu de activitate. MELNY SRL cu sediul în România specializată în lucrări de scanare și modelare 3D pe piața din Europa; MELNYTOPO SRL cu sediul în România specializată în măsurători topografice, cadastru, TK MÄTSERVICE I STOCKHOLM AB cu sediul în Suedia specializată în măsurători topografice, asistență topografică în construcții civile și de drumuri în Peninsula Scandinavă; MEL SURVEY SRL cu sediul în România specializată în asistență topografică în construcții civile și de drumuri pe piața din Europa; SURVEY TOPO SOLUTIONS SRL - cu sediul în România specializată in vânzarea și închirierea de aparatură și echipamente destinate atât topografiei cât și construcțiilor. În cei 13 ani de activitate am crescut atât economic cât și profesional. În anul 2007 am început cu 2 angajați și un manager, iar acum echipa noastră numără peste 20 de ingineri topografi. În anul 2017 am început colaborarea cu 90 Grader Mätteknik Sverige AB o companie de topografie din Suedia marcând astfel începutul activității noastre în Suedia. În anul 2018 am început activitatea de asistență topografică pentru construcția de drumuri și infrastructură rutieră pe piața din Europa Centrala prin participarea la proiectul D4R7 Bratislava Bypass Motorway and Expressway în Slovacia. Anul 2019 a marcat un nou pas pentru grupul nostru prin deschiderea unei noi companii de topografie TK Mätservice I Stockholm AB pe piața din Peninsula Scandinavă în colaborare cu o altă firmă de topografie din Suedia.

2 Putem afirma cu certitudine că atât ca grup cât și ca membri ai echipei suntem în fiecare an tot mai buni. Pregătirea, o continuă formare profesională și mediul profesional sunt doar câteva dintre beneficiile pe care le avem ca membrii ai grupului. Ceea ce ne distinge de alte companii din domeniu este calitatea oamenilor, pregătirea lor, capacitatea de adaptabilitate la situații noi și experiența personală și profesională în realizarea unui vast portofoliu de proiecte și lucrări. Cele mai importante aspecte care ne definesc sunt: 1. Experiența profesională În decursul celor peste 10 ani de activitate grupul MELNY a reușit să formeze un colectiv de ingineri, absolvenți a unor renumite universități cu profil în domeniul topografiei și măsurătorilor terestre, care participând la numeroase proiecte au acumulat o vasta experiență profesională 2. Seriozitate și profesionalism Acuratețea și precizia execuției tuturor lucrărilor au amprenta unui profesionalism desăvârșit îmbunătățit cu ajutorul aparaturii și tehnicii topografice folosite. 3. Rapiditate și atenție Datorită experienței acumulate și a profesionalismului reușim întotdeauna să respectăm cu strictețe termenele contractuale oferind fiecărui proiect în parte acuratețe în detalii. 4. Echipamente profesionale Pentru executarea proiectelor utilizăm aparatură de înaltă performanță, softuri și programe de calcul licențiate. Calitatea serviciilor și profesionalismul ne sunt dovedite prin portofoliul de clienți și proiectele finalizate. Având implementat calitatea sistemelor de management SR EN ISO 9001:2008, SR EN ISO 14001:2005, SR EN ISO 18001:2008 suntem siguri că serviciile oferite sunt de cea mai înaltă calitate.

3 MISIUNE VIZIUNE - VALORI Mott-ul nostru este: Measuring the present to create the future Misiunea: Scopul nostru este de a găsi soluții inovative pentru / și împreună cu clienții noștri. Evoluăm împreună pentru a ne atinge obiectivele. Viziune: Ne dorim să devenim una dintre cele mai inovative companii din domeniul nostru - compania care vine cu cele mai noi și avansate soluții. Ne dorim să operăm pe o piață globală. Valori: - satisfacerea clientului: Clientul este centrul activității noastre. Urmărim să cunoaștem nevoile acestuia și să încercăm să le satisfacem. - dezvoltare profesională continua a echipei: Avem un plan de dezvoltare continuă a angajatilor. De adoptare în cadrul firmei, de noi soluții tehnice si profesionale. - pasiune: Suntem pasionați de ceea ce facem, iar acest lucru ne face să avem cele mai bune rezultate. - integritate: Ne respectăm atât pe noi cât și pe cei din jur: clienți, parteneri etc.

4 ECHIPAMENTE ȘI DOTĂRI TEHNICE SCANERE ȘI DRONE: - 1 Leica C10 Scan Station - 1 Gexcel Heron Lite - 1 UAV Lehman Aviation LP960-1 UAV FAE - 1 UAV DJI Phantom 4 Pro STAȚII TOTALE: - 5 Leica TS16 robotic - 4 Leica TS13 - robotic - 1 Leica TS12 robotic - 2 Leica 1200 series robotic - 4 Leica 1200 series - 6 Leica TS07 GPS: - 4 GPS Leica GS14 series - 3 GPS Geofennel - 30 GPS Unistrong

5 SOFTURI: - licențe ZWCAD + TOPOLT - licențe AUTOCAD CIVIL 3D - licențe REVIT - licențe InfraWorks - licențe 3D Reshaper - licențe 3D Reconstructor - licente Cyclone PLOTTER: - 1 CANNON IMAGEPrograf TM-200 PARC AUTO: - 1 VOLVO XC60-2 DACIA DUSTER - 7 DACIA LOGAN - 1 RENAULT CLIO

6 SCANARE ȘI MODELARE 3D Instrumentul folosit în scanare 3D se numeste scanner. El generează o rază laser care este reflectată de obiecte / suprafețe, rezultând multe puncte cu coordonate X, Y, Z numit nor de puncte. Folosind softuri specializate, putem livra următoarele: Secțiuni Fațade Model 3D Nori de puncte Profile Curbe de nivel Plan de situație Scanarea 3D este una dintre cele mai noi metode de măsurare din domeniul topografiei. Această metodă de măsurare permite ca obiectul scanat să poată fi analizat în detaliu, oricât ar fi de complex. În urmă scanării 3D și a procesării datelor va rezulta un model 3D sau modele 2D ale obiectului / zonei scanate. Folosind această tehnologie, diferite probleme care pot influența integritatea unei cladiri pot fi descoperite și remediate.

7 BENEFICII ALE SCANĂRII 3D Având în vedere că procesul de scanare are ca rezultat milioane de puncte reprezentând poziția exactă a tuturor obiectelor din zona scanată, procesul de scanare permite o mai bună utilizare a resurselor, deoarece o altă vizită pe teren nu mai este necesară în cazul în care unele detalii sunt omise. PRECIZIE Precizia obținută este ordinul milimetrilor, fiind mai bună decât cea a oricărei metode utilizate în topografia clasică. VITEZA RIDICATA Procesul de scanare se realizează mult mai rapid decât în cazul altor tehnologii de măsurare. REDUCEREA COSTURILOR O cantitate mare de date este colectată într-o perioadă scurtă de timp, folosind un număr redus de angajați. SECURITATEA ȘI SIGURANȚA MUNCII Utilizarea scanerului 3D nu afectează integritatea obiectelor scanate și nici siguranța operatorului.

8 DOMENII DE ACTIVITATE INFRASTRUCTURA RUTIERĂ Scanarea 3D a drumurilor și autostrăzilor ajută la menținerea și reabilitarea acestora. Scanarea podurilor, pasarelelor și căilor de trecere poate duce la constatarea defecțiunilor în timp util și poate preveni orice pericol. INFRASTRUCTURA FEROVIARĂ Cu o precizie milimetrică și o densitate foarte mare de puncte măsurate, scanarea 3D a căilor ferate ajută la verificarea diverselor elemente proiectate, precum elementele din jurul șinelor (stâlpi, poduri, tuneluri, clădiri). De asemenea se pote efectua măsurători pentru urmărirea modificărilor in timp. INSTALAȚII, ȚEVI Scanarea 3D a instalațiilor generează exact forma, locația și dispunerea conductelor și a mașinilor, contribuind la studierea, înlocuirea și extinderea acestora. De asemenea se pot detecta anumite zone de conflict între instalații.

9 ARHITECTURA Poate că zona în care se poate aplica cel mai bine scanarea 3D este scanarea clădirilor (rezidențiale și industriale). Scanarea 3D are ca rezultat informații complete despre o clădire, permițând o analiză complexă a acesteia: de la fațade și pereți până la podele și acoperișuri Analiza include atât poziționarea și dimensionarea anumitor elemente, cât și o analiză calitativă a clădirii în ceea ce privește deteriorarea și orice fisuri ale elementelor structurale. Informațiile obținute sunt transmise specialiștilor: arhitecți, ingineri, constructori, restauratori etc. ARHEOLOGIE, MONUMENTE ȘI SITURI ARHEOLOGICE Scanarea 3D este tehnologia ideală pentru arhivarea digitală a tuturor monumentelor și siturilor istorice. Ca metodă non-invazivă, asigură colectarea datelor fără a afecta monumentele. Scanarea 3D poate fi utilizată pentru scanarea atât a clădirilor istorice, cât și a siturilor arheologice. INDUSTRIA ENERGETICA Având în vedere complexitatea dispunerii conductelor, cablurilor și a altor instalații, precum și înălțimea și accesul limitat la elementele de interes, efectuarea unei măsurători tradiționale ar fi dificilă și, prin urmare, tehnologia de scanare laser este folosită pentru a obține datele de care avem nevoie.

10 SERVICII PLANȘE 2D PLAN 2D SECTIUNE TRANSVERSALA

11 NOR DE PUNCTE FATADA

12 SERVICII MODEL 3D NOR DE PUNCTE MODEL 3D

13 NOR DE PUNCTE MODEL 3D - INSTALATII

14 SECTIUNE 3D ARHITECTURA, STRUCTURA, INSTALATII MODEL 3D

15 FOTOGRAMMETRIE Fotogrammetria este știința care se ocupă de determinarea în timp și spațiu a obiectelor fixe, mobile sau deformabile și a reprezentării lor fotografice, grafice sau numerice pe baza fotografiilor. Efectuăm colectarea datelor folosind drone sau UAV. Vehicul aerian fără pilot, cunoscut în mod obișnuit ca drone, este o aeronavă mică fără pilot care este controlată de la distanță pe baza unui plan de zbor sau cu o telecomandă. Aeronavele sunt echipate cu senzori, GPS și o cameră cu infraroșu de înaltă rezoluție sau infraroșu folosită pentru a face mai multe fotografii. Aceste fotografii pot fi georeferențiate folosind puncte de control la sol sau corectii in timp real rezultând un ortofotomap de înaltă rezoluție. De asemenea, folosind softuri specializate se obține modelul digital al terenului sau un nor de puncte. Aplicații pentru fotogrammetrie: măsurători topografice pentru realizarea de: ortofotoplan, modelul digital al terenului, imagini raster; calcule de volume; inspecții de linii electrice, linii de gaz, poduri, baraje; monitorizare parcuri naționale; monitorizare păduri; monitorizare culturi agricole; monitorizare situri arheologice;

16 Folosirea dronelor în topografie vine ca o completare a măsurătorilor clasice cu statia totală sau GPS, dar aducand, mai multe informații și detalii la produsul livrat. Putem livra: nor de puncte plan de situație cu curbe de nivel ortofotoplan model digital al terenului volume SERVICII DE MĂSURATORI TOPOGRAFICE Avantajele utilizării dronelor în topografie sunt: viteza ridicată în obținerea rezultatelor; efectuarea de măsurători in zone periculoase: mlaștini, zone cu materiale periculoase, cariere de piatră etc. precizie ridicată AGRICULTURA ȘI PĂDURI Odată cu dezvoltarea sectorului agricol, obținerea de informații despre stadiul culturilor și identificarea zonelor problematice pentru a găsi soluție pentru remedierea lor, a devenit foarte importantă. Dronele pot fi echipate cu diferite tipuri de camere: spectru vizibil, infraroșu, video termic, etc. Fotogrammetria este o metodă rapidă care poate furniza informații utile care pot fi folosite în luarea deciziilor.

17 FOTOGRAMMETRIE PENTRU ARHITECTURA Pentru detalii arhitecturale se vor folosi fotografii de la sol in combinație cu drona sau scanner lidar. Rezultatele care se obține pot fi: nor de puncte model 3D suprafete mesh Acestea pot fi cu usurință printate 3D, obtinandu-se o copie fidelă a obiectului foto-scanat. Avantajele acestei metode sunt obtinerea unei copii fidele 3D ale obiectului analizat la o precizie ridicată. Utilizarea dronelor a devenit o practică pentru studierea siturilor arheologice. Cel mai mare avantaj este că se obține fotografii aeriene ale întregului sit arheologic. Aceste fotografii pot oferi arheologilor informații și sugestii pentru studiul site-ului. Imaginile aeriene pot sugera arheologilor existența unor obiecte arheologice nedescoperite. Utilizarea dronelor se poate face și în zone greu accesibile, iar prin colectarea fotografiilor se obțin informații utile care pot fi folosite ulterior. FOTOGRAMMETRIE ÎN ARHEOLOGIE

18 CIFRĂ DE AFACERI RON RON RON RON RON

19 MELNY TOPO GRUP SCANARE SI MODELARE 3D TK MATSERVICE I STOCKHOLM AB