Comportamente sociale schimbate de pandemie. 9 tendințe emergente.

Mărimea: px
Porniți afișarea la pagina:

Download "Comportamente sociale schimbate de pandemie. 9 tendințe emergente."

Transcriere

1 Comportamente sociale schimbate de pandemie. 9 tendințe emergente.

2 1. Accentuarea izolării Din păcate pierderea slujbelor și distanțarea socială îi va izola pe oameni, le va genera stări de insecuritate și le activa mecanismele de supraviețuire, va pune presiune pe relațiile cu cei apropiați și pe sănătatea lor fizică și emoțională. Pe acest fond va crește cererea serviciilor de terapie și coaching, însoțirea cu un animal de companie, achiziția jocurilor și utilizarea instrumentelor de socializare online.

3 2. Neîncrederea în igiena semenilor și a produselor Precauție este cuvântul emblemă pentru perioada actuală și cea post pandemie. Companiile vor formaliza verificarea stării de sănătate a angajaților și interacțiunile dintre aceștia. Se schimbă protocolul de interacțiune socială. În acest context este probabilă schimbarea anumitor modele de ambalaje și preferința pentru produse cu o componentă științifică vs. cele naturale. Va crește cererea de livrari la domiciliu pentru categorii extinse de produse. În anumite contexte este posibilă apariția cerinței de prezentare a unui cazier medical specific.

4 3. Mobilitate limitată Altă dată folosite ca tehnici de evadare din cotidian, calătoriile și turismul au devenit acum surse de multiple riscuri. Riscul de a te contamina prin inevitabilul contact cu ceilalți pasageri sau turiști, riscul de a rămâne într-o țară străină și de nu te mai putea întoarce acasă din cauza restricțiilor de călătorie impuse, riscul de a nu beneficia de servicii medicale în cazul îmbolnăvirii. Pe acest fond în perioada post-pandemie în turismul international city break-urile se vor diminua și vor crește sejururile pe o perioadă mai lungă. Va crește, în schimb, turismul local, vacanța de lucru la țară va deveni un lux pentru citadini.

5 4. Convertirea mesei din sufragerie în birou Cuvântul acasă începe să-și nuanțeze semantica. Cel mai probabil va însemna și amenajarea și adaptarea spațiului de locuit la funcționalitatea unui spațiu de birou. Este de așteptat ca cele mai multe companii aflate în deficit de lichiditate să-și reducă spațiile de birouri și infrastructura fizică. În schimb este de așteptat ca angajații să facă achiziții de echipamente și aparatură audio/video pentru acomodarea vieții profesionale la cea personală. Policile și protocoalele de securitate vor trebui adaptate la telemunca.

6 5. Creșterea tensiunii și conflictului Operarea în condiții de supraviețuire poate scoate la suprafață conflicte latente între angajați și între aceștia și companii. Fie unii, fie ceilalți este posibil să încalce înțelegeri contractuale, reglementări sau politici interne. Forța majoră este in topul căutărilor pe Google și este de așteptat să apară confruntări de natură legală obligând avocații să schimbe macazul practicării profesiei spre modulul digital. Tot mai multe instrumente digitale de automatizare vor fi adoptate de casele de avocatură.

7 6. Reconversie fără precedent Tot mai mulți angajați vor fi nevoiți să facă o schimbare de carieră, deoarece orientarea către concurență nu este o opțiune, industrii întregi fiind în colaps pentru o vreme. Reconversia profesională și training-urile online vor cunoaște o cerere explozivă. Pentru suplimentarea securității financiare a familiilor, va urma o creștere a numărului de inițiative antreprenoriale de subzistență. Ambele situații reconversia și experimentarea cu antreprenoriatul vor aduce o experiență de valoare celor implicați pentru momentul când economia își va reveni.

8 7. Identitate dincolo de serviciu Pentru mulți oameni ocupația pe care o practică este o componentă importantă din cine sunt ei. Numai că amestecul aproape indistict al slujbei cu viața privată poate schimba această perspectivă autoreferențială. Abia acum mulți dintre colegi ajung să se cunoască mai bine când sunt în meeting room din propriul dormitor. Înainte de pandemie, un element de afirmare identitară în spațiul public, era moda vestimentară, acum comunicarea video în mediul digital înlocuiește parțial acest element. Utilizatorii Zoom își accesorizează și personalizează live stream room-ul.

9 8. Limitarea contactului cu seniorii Identificată ca principala categorie demografică expusă riscului în timpul pandemiei, generația seniorilor va fi în continuare izolată. Pe de altă parte, chiar dacă nu la fel de drastice, resticțiile vor continua să fie valabile și pentru ceilalți. Prin digitalizarea accelerată, viața în realitatea fizică va fi completată de cea în spațiul virtual. Participarea la evenimente precum ceremonii sau ritualuri va cunoaște și un alt tip de prezență. Mobilizarea comunității pentru ajutorarea seniorilor și a celor cu nevoi speciale va deveni expresia simțului civic elementar.

10 9. Orice se livrează acasă În condițiile măsurilor excepționale de stare de urgență multe companii din retail sau distribuitori au schimbat modelul de operare, punând accent pe livrarea la domiciliu. Reinventarea este un demers care atestă adaptabilitate și evoluție. Vom vedea o specializare a livrărilor în funcție de specificul produsului, de exemplu livrari de produse congelate. Se vor realiza optimizări ale lanțului de distribuție, cum ar fi centralizarea comenzilor provenite de la mai multe magazine dar cu aproximativ aceeași destinație de livrare.

11 DESPRE NOI Valoria Business Solutions este o companie de consultanță, training, și coaching. Misiunea companiei este aceea de a transforma în valoare potențialul echipelor și organizațiilor. Competența, încrederea, inovația și pasiunea sunt valorile pe care le susținem prin tot ceea ce facem. Credem în oameni și în aspirația lor de împlinire personală și profesională și în dorința lor de a-și accelera potențialul. Membrii echipei Valoria sunt implicați în proiecte de mentorat, de business coaching și de sustinere a educației în România. Aflați mai multe despre noi pe: Persoana de contact: Elena Badea, Managing Partner Strategic Marketing Expert