Zona de zi. Idei de amenajare

Mărimea: px
Porniți afișarea la pagina:

Download "Zona de zi. Idei de amenajare"

Transcriere

1 Zona de zi Idei de amenajare

2 CUPRINS 1. Introducere... pagina 1 2. Apartament SINGER... pagina 2 3. Studio TRADIȚIONAL ROMÂNESC... pagina 6 4. Apartament LED... pagina Apartament Travelers Home... pagina Penthouse ENIGMA... pagina Apartament Flamingo... pagina Apartament LABIRINT... pagina Apartament Nordic La Forma... pagina Apartament Colonial... pagina Apartament BITCOIN... pagina Apartament CLASIC_MODERN... pagina Apartament LEGO... pagina Apartament MY PRECIOUS... pagina 54

3 Livingul, inima casei Te invităm să urmărești 13 proiecte romanești de design interior create de MISO Architects. Utilizând idei revoluționare dar și soluții creative la probleme aparent insurmontabile, designerii au creat niște spații interioare nu doar funcționale, ci și memorabile. Tema centrală a acestui ebook este livingul - inima oricărei case active și spațiul în care se vede cel mai bine ideea centrală de design. uimesc. Detaliile tind spre perfecțiune. Spațiile inspiră. Proiectele Arhitecții, dar și clienții lor, ne primesc prin intermediul Te invităm să le urmărești. acestor imagini în intimitatea caselor create împreună, și ne dezvăluie felul aproape magic în care obiceiurile, preferințele și hobbyurile pot fi puse în operă în orice spațiu, indiferent de O parte dintre proiecte le regăsești în prezentare completă pe Sporulcasei.ro, la secțiunea Design Interior. mărimea și stilul său. Proiectare și execuție: MISO Architects. În colecția întocmită împreună cu MISO Architects vei explora spații unice, care îmbină spectaculos utilul cu plăcutul. Arhitecți: Mihaela Tampiza, Sorana Leru și Hanna Szonda Arhitecți colaboratori: Alexandra Cosma (DAAC Studio) Fotografii: Alexandru Dragoi, Vlad Eftenie Copyright: Sporulcasei.ro 2019 Toate drepturile sunt rezervate. Imaginile aparțin companiei de arhitectură MISO Architecs și au fost cedate Sporulcasei.ro publicație online deținută de SC General Management SRL - exclusiv în scopul publicării acestui catalog și al folosirii pentru promovarea proiectelor de față prin intermediul platformei online Sporulcasei.ro. Răspunderea pentru preluare și difuzarea sau utilizarea lor în scopuri comerciale, fără acordul deținătorilor drepturilor de proprietate, vă aparține. 1.

4 Apartament SINGER LIVING Livingul este încăperea cea mai mare a locuinţei, beneficiind de un spaţiu amplu, plăcut şi luminos. Doi pereţi unul în faţa celuilalt au fost placaţi cu cărămidă aparentă, aceştia reprezentând un fundal ideal pentru piesele de mobilier ale camerei: biblioteca în stil industrial realizată pe comanda din ţevi metalice cu rafturi de lemn şi spatiu de depozitare închis, pe o parte, şi canapeaua Chesterfield din piele verde închis, o piesă care conferă un aer elegant amenajării, pe cealaltă parte. Măsuţa de cafea este de asemenea realizată pe comandă în atelier, fiind confecţionată din lemn de stejar ars în repetate rânduri şi poziţionat pe o structura de metal. Perdele, draperiile şi covorul joacă ca de fiecare dată un rol esenţial în încălzirea atmosferei şi conturarea imaginii de acasă, iar corpurilor de iluminat le oferim mereu atenţia cuvenită, suspensia centrală şi aplica de pe perete sunt piese aduse din Grecia. 2.

5 Proiect 1 - Aparament SINGER - LIVING 3.

6 Proiect 1 - Aparament SINGER - LIVING 4.

7 Proiect 1 - Aparament SINGER - LIVING 5.

8 Studio TRADIŢIONAL ROMÂNESC Living & zona de noapte 2 Camera studioului a fost transformată vizual în două spaţii cel de zi şi cel de noapte cu ajutorul unui ansamblu ingenios care conţine patul, biblioteca şi multiple spaţii de depozitare. Astfel s-a realizat o structură pe care a fost amplasată salteaua, iar placarea tapiţată în stil Chesterfield are rolul de tăblie a patului. Biblioteca din faţa acestuia a fost astfel dimensionată cât să poată găzdui albumele şi obiectele decorative ale beneficiarei, iar aceasta se continuă cu o băncuţă foarte practică. Scările ansamblului delimitează zona de somn, fiind în sine spaţii de depozitare, iar toată construcţia poată căpăta intimidate cu ajutorul draperiei care închide vizual. Toată mobila pe comandă a fost realizată împreună cu Movi Design, într-o nuanţă de lemn alb periat pentru un contrast plăcut cu pardoseala şi pereţii de accent. Zonele esenţiale sun tmarcate cu ajutorul liniilor de lumină, pentru un plus de accent şi ambianţă. Zona de zi este mărginită de spaţii de depozitare pe uşile cărora au fost gravate elemente florale tradiţionale stilizate, şi de o canapea extensibilă foarte confortabilă realizată pe comandă la Divanissimi. Măsuţa de cafea este confecţionată din secţiunea unui trunchi de copac, având un design şi o siluetă deosebită. Corpurile de iluminat alese sunt cu totul speciale, semnate de designerul Arturo Alvarez şi realizate dintr-un material textil îmbibat cu o răşină, importate de Luminna. Covorul cu elemente tradiţionale stilizate în culori deosebit îmbinate, este realizat de designerii de la Dare to Rug, completat de draperiile care îmbracă camera de la Emerald. 6.

9 Proiect 2 - Studio TRADIŢIONAL ROMÂNESC - LIVING & ZONA DE NOAPTE 7.

10 Proiect 2 - Studio TRADIŢIONAL ROMÂNESC - LIVING & ZONA DE NOAPTE 8.

11 Proiect 2 - Studio TRADIŢIONAL ROMÂNESC - LIVING & ZONA DE NOAPTE 9.

12 Apartament LED LIVING & DINING Livingul luminos de 27 mp este dominat de câteva elemente vizuale îmbinate frumos. Zona de dining este organizată în jurul masei extensibile din MDF furniruit (Fameg) zona preferată a pisicii. Zona de living are o canapea modulară atipică care se transformă în pat pentru serile de home-cinema. Modulul galben al canapelei printre cele neutre este un element de accent care aduce un aer de jovialitate. Peretele zonei de living este placat cu parament decorativ de cărămidă albă pentru a aduce o textura în relief pe care se generează umbre. În zona de dining domină fototapetul liniștitor albastru închis cu linii fine albe, care creează o senzație de adâncime și intimidate și echilibrează influența peretelui de cărămidă albă de vis a vis. Pentru tavan arhitecții au dorit să obțină un efect de tavan plutitor si să susțină împărțirea camerei în funcție de utilizări. Astfel, au folosit scafe pentru linii de lumină în zona draperiilor și impresia de 2 straturi de tavan în zona de living, unul placat cu lemn și iluminat perimetral pentru un plus de efect și profunzime. 10.

13 Proiect 3 - Aparament LED - LIVING & DINING 11.

14 Proiect 3 - Aparament LED - LIVING & DINING 12.

15 Proiect 3 - Aparament LED - LIVING & DINING 13.

16 Apartament Travelers Home LIVING ŞI BUCĂTĂRIE Provocarea principală a spaţiului a fost formă alungită a acestuia şi faptul că este deservit de foarte multe uşi de acces, inclusiv cele două intrări în apartament, una din casa scării şi una cu lift. Arhitectii au avut ca scop principal îmbrăcarea şi cosmetizarea peretelui lung al încăperii, integrand în mobila pe comanda multiple spaţii de depozitare, un aparat de aer condiţionat, split de căldură, zone pentru cuier, încălţăminte şi ustensile de curăţenie. Această latură a fost atent gândită pentru a reuşi să împlinească toate aceste cerinţe estetice şi funcţionale, rezultând un ansamblu unitar care în zona de living se încheie cu o placare de lamele de lemn şi un perete luminos de tip barisol. Acesta din urmă este un element deosebit foarte spectaculos, imprimat în acest caz cu harta oraşului Buenos Aires. S-au distribuit funcţiunile de living, bucătărie și dining pe toată suprafaţa încăperii, creând zone de socializare şi relaxare în cadrul fiecăreia. O piesă deosebită prin silueta şi culoare este canapeaua de la Innovation Living, având picioare de lemn şi posibilitatea de extindere. Peretele din spatele acesteia este decorat cu un panou înrămat acoperit cu licheni şi oglindă, peste care a fost amplasat un corp de iluminat cu o formă organică unică. Covorul colorat cu elemente grafice, împreună cu superba suspensie de la LZF Lamps realizată manual din foiţă de furnir dau accentele de culoare roşie, umplând scena cu viaţă şi personalitate. Pentru un plus de eleganţă s-a completat mobilarea cu piese metalice în nuanţa de cupru: măsuţa de cafea şi oglinda. În zona geamului s-a mascat caloriferul cu un riflaj în ton cu cel din spatele televizorului, integrand în acest context spaţii de depozitare şi posibilitatea folosirii poliţei superioare pentru expunerea de obiecte decorative. S-a extins bucătăria, depăşind perimetrul ei iniţial printr-un riflaj şi o construcţie de tip bar în formă de L, folosind acest truc pentru a maximiza spaţiul de depozitare foarte limitat. Mobilierul este alb îmbinat cu lemn şi o textură care imita vizual un material textil, cu elemente de accent grafice negre pe care le regăsim şi în alte încăperi ale amenajării. 14.

17 Proiect 4 - Aparament Travelers Home - LIVING ŞI BUCĂTĂRIE 15.

18 Proiect 4 - Aparament Travelers Home - LIVING ŞI BUCĂTĂRIE 16.

19 Proiect 4 - Aparament Travelers Home - LIVING ŞI BUCĂTĂRIE 17.

20 Penthouse ENIGMA LIVING CU BUCĂTĂRIE DESCHISĂ Cea mai spaţioasă şi impunătoare încăpere a acestei amenajări, livingul cu bucătărie deschisă desfăşurat pe o suprafaţă de 55 mp, beneficiază de suprafeţe mari vitrate şi două coloane pe care arhitectii au decis să le condimenteze cu profile şi vopsea decorativă. Întreaga încăpere capăta eleganţă şi atmosfera potrivită cu cele 3 straturi de ţesături la geamuri acţionate electric: o perdea din voal foarte fin, o draperie funcţională căptuşită cu blackout şi o superbă draperie decorativă, cu şnur şi ciucuri asortaţi. Bucătăria, cea mai studiată şi dificilă astfel de lucrare realizată de MISO Architects până acum, a fost dezbătută şi calculată în repetate rânduri împreună cu cei de la Movi Design, pentru a ne asigura că rezultatul final este cel dorit. Din punct de vedere funcţional bucătăria are 3 zone principale, toate ascunse în spatele uşilor albe: cea de gătit cu plita, a doua de curăţenie cu maşina de spălat rufe şi ustensilele pentru curăţat, şi ultima de spălat cu chiuvetă şi maşina de spălat vase. Profilele decorative din lemn aplicate la nivelul uşilor din MDF vopsit şi blatul din corian alb, conturează împreună o atmosferă imaculată şi complet unitară. În fata bucătăriei, tot ca parte integrantă din aceasta, s-a realizat o insulă cu spaţii de depozitare şi bar, din corian Dupont cu un desen natural şi foarte elegant, deasupra căruia a fost amplasată o placă din lemn care îi întregeşte imaginea prin asimetrie. S-a completat această zonă cu celebrele trompete ale lui Karim Rashid, suspensii deosebite prin formă şi prezenţă, precum şi cu trei scaune de bar cu structură metalică albă şi tapiţerie albastră. Imaginea bucătăriei se continuă şi de-a lungul peretelui livingului, prin placarea acestuia cu uşi similare, în interiorul cărora s-au integrat oglinzi şi un superb şemineu minimalist cu bioethanol. Vedetele amenajării MISO sunt minunatele corpuri de iluminat de la Quasar, ce poartă pe bună dreptate denumirea de Universe, sugerând prin structura, formă şi lumini măreţia acestuia. 18.

21 Proiect 5 - Penthouse ENIGMA - LIVING CU BUCĂTĂRIE DESCHISĂ 19.

22 Proiect 5 - Penthouse ENIGMA - LIVING CU BUCĂTĂRIE DESCHISĂ 20.

23 Proiect 5 - Penthouse ENIGMA - LIVING CU BUCĂTĂRIE DESCHISĂ 21.

24 Proiect 5 - Penthouse ENIGMA - LIVING CU BUCĂTĂRIE DESCHISĂ 22.

25 Apartament Flamingo LIVING & DINING Beneficiarii şi-au dorit înglobarea unei serii de piese de mobilier de la Boconcept într-un ambient cât mai primitor şi plăcut, pe care arhitectii au ales să le puna în valoare cu ajutorul fototapetului cu efect 3D. Pentru zona de TV, unde adâncimea peretelui nu a permis un corp mai generos, s-a optat pentru o piesă de mobilier realizată pe comandă din MDF şi structură metalică, cu spaţii închise şi deschise. Măsuţa de cafea are un rol multifuncţional, fiind extensibilă şi ajustabila pe înălţime, ea putând fi utilizată ca masă de lucru sau jocuri de societate. Nici masa de dining nu este doar ceea ce pare la prima vedere, aceasta are o latură care se rabatează, astfel încât să se poată plia pe peretele cu caloriferul şi să elibereze spaţiul în caz de nevoie. Zona de dining este frumos pusă în valoare prin simbolistica cercului, acesta fiind prezent la nivelul mesei şi scaunelor, a superbei suspensii şi a celebrului ceas Nomon. S-a incercat minimizarea impactului caloriferului în această zonă, prin amplasarea unui blat subţire de lemn masiv deasupra acestuia, cu toate prinderile ascunse privirii pentru un plus de eleganţă. Corpurile de iluminat alese, în special suspensia centrală a livingului, au o poveste aparte, prin forme, texturi şi materiale. Zona de citit cu fotoliu şi taburet este armonios completată de lampadarul pregătit să împărtăşească poveştile cititorului. 23.

26 Proiect 6 - Apartament Flamingo - LIVING & DINING 24.

27 Proiect 6 - Apartament Flamingo - LIVING & DINING 25.

28 Proiect 6 - Apartament Flamingo - LIVING & DINING 26.

29 Apartament LABIRINT Living Livingul apartamentului Labirint are câteva zone funcţionale care au fost gândite astfel încât să se întrepătrundă într-un design cât mai armonios şi unitar. Am ales să optimizăm utilizarea spaţiului prin folosirea unui perete întreg care să înglobeze următoarele: depozitare de cărţi şi diferite obiecte, amplasarea televizorului şi pick-up ului, biroul cu toate anexele aferente (imprimantă), toate acestea ţinând cont de închiderea vizuală a unui calorifer. S-a utilizat spaţiul de deasupra acestuia din urmă că nişă decorativă pentru expunerea unui tablou realizat de noi la finalul proiectului, frumos iluminat cu o bandă led. De asemenea masca acestuia, aceeaşi cu cea din dormitor, este realizată din fâşii de MDF vopsit alb mat, cu un model special personalizat pentru acest proiect şi realizat pe comandă. În continuarea acestui perete, pe latura cu biroul, s-a optat pentru placări în fâşii cu oglindă şi lemn, întrerupte la un moment dat de o sticlă albă care are rol funcţional de tablă de scris. Aici au fost amplasate pentru a putea fi admirate din mai multe părţi, celebrele aplice de la Catellani & Smith cu forme reglabile pentru a oferi umbre spectaculoase pe perete. Canapeaua şi fotoliul de tip Chesterfield cu materiale moi textile conturează zona de relaxare a încăperii, completându-se armonios cu textură fină a perdelelor şidraperiilor. 27.

30 Proiect 7 - Apartament LABIRINT - LIVING 28.

31 Proiect 7 - Apartament LABIRINT - LIVING 29.

32 Proiect 7 - Apartament LABIRINT - LIVING 30.

33 Proiect 7 - Apartament LABIRINT - LIVING 31.

34 Apartament Nordic La Forma LIVING CU BUCĂTĂRIE DESCHISĂ Livingul cu bucătărie deschisă este compartimentat şi mobilat, încât să înglobeze atât o zonă de luat masa, cât şi bucătăria şi zona de relaxare & TV. Piesa de mobilier alb din mijlocul încăperii capătă astfel mai multe întrebuinţări: pe de o parte este masă de dining, pe de altă parte reprezintă un spate pentru canapea şi include în acelaşi timp câteva spaţii de depozitare. Aceasta zonificare funcţională este percepută şi la nivelul corpurilor de iluminat, fiind poziţionate piese diferite deasupra fiecăreia. Din punct de vedere cromatic şi compoziţional, elementele care se remarcă şi reprezintă accente şi linii puternice sunt blatul din piatra neagră al bucătăriei, canapeaua galbenă şi covorul tradiţional. Numele proiectului este dat de celebrul producător La Forma, de la care sunt comandate mai multe piese din cadrul amenajării. 32.

35 Proiect 8 - Apartament Nordic La Forma - LIVING CU BUCĂTĂRIE DESCHISĂ 33.

36 Proiect 8 - Apartament Nordic La Forma - LIVING CU BUCĂTĂRIE DESCHISĂ 34.

37 Proiect 8 - Apartament Nordic La Forma - LIVING CU BUCĂTĂRIE DESCHISĂ 35.

38 Apartament Colonial LIVING CU BUCĂTĂRIE DESCHISĂ Camera principală în care urma să se amenajeze zona de zi cu living cu bucătărie deschisă, are o formă foarte alungită cu latura lungă de peste 10 m şi cea scurtă de 3.6 m, precum şi 3 uşi de acces în cameră, dar şi accesul principal în locuinţă şi cel spre terasă. Primul pas a fost delimitarea funcţională a zonelor necesare şi crearea de iluzii care să modifice vizual proporţiile existente. Astfel s-a creat o zonă pentru bucătărie, încadrată de un bar şi o depozitare pentru încălţăminte, toate acestea funcţionând împreună şi utilizând spaţiul existent în mod optim. Bucătăria beneficiază de multiple spaţii de depozitare, un blat generos cu un superb contra blat din plăci mari ceramice de la DHD, dar şi electrocasnice cu design uşor retro şi o hotă decorativă spectaculoasă. Jocul de înălţimi dintre blatul de lucru şi bar, a fost gândit pentru a contura şi a delimita optim zonele funcţionale. Pentru a realiza o percepţie diferită a proporţiilor camerei, s-a decis aşezarea principalelor piese de mobilier transversal, astfel încât să tăie din lungime. Bibliotecă cu structură metalică până în tavan, a fost special creată pentru a găzdui amintirile proprietarului, dar şi pentru a expune cele două ghitare ale acestuia. Canapeaua Nuvola de la Divanissimi a fost înconjurată cu o mică bibliotecă, delimitând astfel zona de TV împreună cu superba oglindă supradimensionata cu ramă de lemn, amplasată strategic pentru a spori lăţimii camerei. Cel mai spectaculos truc folosit, sunt nelipsitele lamele de lemn folosite adesea de MISO Architects, care crează un portal pe ultima parte a camerei coborând pana la nivelul pardoselii şi respectiv pe comodă cu inserţii de oglindă. Întregul ambient este completat de piesele de mobilier atent alese, precum fotoliul de catifea şi scaunele de bar din piele, dar şi de perdele şi draperii cu texturi foarte fine. Suspensia centrală şi decoraţiunile care completează întreaga scenă, îi conferă personalitate şi unicitate. 36.

39 Proiect 9 - Apartament Colonial - LIVING CU BUCĂTĂRIE DESCHISĂ 37.

40 Proiect 9 - Apartament Colonial - LIVING CU BUCĂTĂRIE DESCHISĂ 38.

41 Proiect 9 - Apartament Colonial - LIVING CU BUCĂTĂRIE DESCHISĂ 39.

42 Apartament BITCOIN LIVING CU BUCĂTĂRIE DESCHISĂ Livingul cu bucătărie deschisă cuprinde spaţii ample pentru fiecare zonă funcţională: canapeaua în formă de L, în faţa zonei de bar cu televizor, masa de dining şi biblioteca din structură metalică ce delimitează zona de gătit. Pardoseala uniformă din parchet stratificat dă continuitate şi căldură spaţiului, textura de lemn fiind continuată şi la nivelul pereţilor, prin placări verticale. S-a pus în evidenţă culoarea de accent turquoise a colţarului printr-un perete deosebit realizat cu vopsea decorativa şi iluminat perimetral. Masa de dining, o piesă deosebită alcătuită din blat de lemn aşezat sub forma parchetului clasic de tip Herringbone şi o structură metalică patinată, este înconjurată de scaune tapiţate cu un material gri uniform. Biblioteca realizată dintr-o alăturare fericită de metal cu MDF vopsit alb şi negru, îmbracă peretele ce delimitează spaţiile şi urcă de-a lungul unei grinzi, mascând astfel robusteţea acesteia. Corpurile de iluminat sub formă de fagure stilizat, având o patină aurie, au fost alese atât din considerente de design, cât şi datorită înălţimii reduse, având în vedere limitările spaţiului existent. Bucătăria şi scaunele de bar, accente de vitalitate şi culoare, sunt realizate pe comandă, astfel încât să coincidă ca nuanţa şi să contrasteze cu blatul alb din corian şi texturile din lemn alăturate. Paleta cromatică este echilibrate cu vopseaua neagră pe care se poate scrie cu creta, precum şi cu electrocasnicele albe care se confunda în uniformitatea zonei de gătit. S-a placat peretele pe care se afla compoziţia de bar, realizată dintr-un pal metalizat şi un picior de sticlă cu o prezenţă foarte subtilă, cu plăci care imită marmura, aceleaşi precum contrablatul bucătăriei, pentru un aspect unitar al întregului spaţiu de zi. 40.

43 Proiect 10 - Apartament BITCOIN - LIVING CU BUCĂTĂRIE DESCHISĂ 41.

44 Proiect 10 - Apartament BITCOIN - LIVING CU BUCĂTĂRIE DESCHISĂ 42.

45 Proiect 10 - Apartament BITCOIN - LIVING CU BUCĂTĂRIE DESCHISĂ 43.

46 Proiect 10 - Apartament BITCOIN - LIVING CU BUCĂTĂRIE DESCHISĂ 44.

47 Apartament CLASIC_MODERN LIVING Livingul este încăperea centrală în care găsim concentrate elementele definitorii ale amenajării profilele decorative (pe alocuri încadrând oglinzi) la nivelul mobilei şi pereţilor, definind un fundal alb extrem de elegant pentru restul pieselor de mobilier colorate. Mobilierul de living urmează designul pereţilor, dar conţine o multitudine de spaţii de depozitare şi un şemineu electric, cumpărat prefabricat dar modificat în atelier astfel încât să poată fi integrat în mobila pe comandă. Beneficiind de acest cadru imaculat, s-a folosit potenţialul de accentuare prin piese de mobilier tapiţate şi elemente cu texturi elegante cu un uşor luciu, cum ar fi perdelele şi draperiile şi covorul bleu. Canapeaua, fotoliu şi taburetul au fost achiziţionate de la firma autohtonă Everart. Arhitectii au ales să îmbogăţeasca aceste piese cu pernuţe şi pleduri decorative, pentru un plus de confort şi elegantă. Setul compus din trei măsuţe cu cadru metalic auriu şi blat de piatră a fost importat de magazinul The Home, iar decoraţiunile precum vazele de flori, tăviţa şi ramele foto de la Zara Home. Corpurile de iluminat joacă ca de fiecare dată un rol esenţial în amenajările MISO Architects, iar în cazul de faţă s-a pus un accent deosebit pe acestea, alegând piese de la colaboratorii noştri de bază Luminna, care ne-au adus aceste minunăţii din Italia şi Statele Unite. Candelabrul din living are o supleţe şi eleganţa cu totul aparte, realizat din sticlă şi elemente metalice, fiind pus în valoare de lumină perimetrală din cornişa decorativă. 45.

48 Proiect 11 - Apartament CLASIC_MODERN - LIVING 46.

49 Proiect 11 - Apartament CLASIC_MODERN - LIVING 47.

50 Proiect 11 - Apartament CLASIC_MODERN - LIVING 48.

51 Apartament LEGO LIVING CU DINING Zona de zi este compusă din câteva subzone funcţionale, care se completează coerent şi formează un loc ideal pentru toată familia. În tot acest spaţiu arhitectii s-au jucat cu forma hexagonala integrată în diferite materiale, texturi şi culori. S-a delimitat livingul printr-o canapea în L într-o formă terna gri deschis, înconjurată de forme hexagonale în culori vesele la nivelul covorului şi a pieselor decorative cu licheni de pe perete. Aceasta are ca fundal, tapetul textil cu mici reflexii elegante, care aduce un plus de lumină şi eleganta camerei. Biblioteca, piesa inspirată dintr-un concept celebru al designerului Filip Janssens, este formată din cutii închise şi deschise de diferite dimensiuni, frumos suprapuse şi îmbinate. Aceasta a fost realizată pe comandă, la fel ca restul mobilei personalizate, împreună cu colaboratorii noştri de bază de la Movi Design. Fotoliul turquoise de la Evambient, element plin de culoare şi personalitate, completează cuartalul livingului şi stabileşte legătura cromatică cu restul amenajării. Zona de luat masa este marcată printr-un portal în formă de băncuţa, pe spatele căruia am utilizat burete decorativ de diferite grosimi, pentru a obţine un joc de adâncimi şi umbre strategic iluminat. Pernele tapiţate ale băncutei şi scaunele mesei de dining completează cromatic întreaga scenă şi formează o zonă ideală pentru întreaga familie. Corpurile de iluminat propuse joacă ca de fiecare dată un rol crucial în amenajările MISO Architects, în acest caz am ales piese deosebite şi moderne, preponderant de culoare albă şi cu linii rotunde, achiziţionate de la Luminna. 49.

52 Proiect 12 - Apartament LEGO - LIVING CU DINING 50.

53 Proiect 12 - Apartament LEGO - LIVING CU DINING 51.

54 Proiect 12 - Apartament LEGO - LIVING CU DINING 52.

55 Proiect 12 - Apartament LEGO - LIVING CU DINING 53.

56 Apartament MY PRECIOUS Living & dining Denumirea proiectului condensează cel mai bine esența acestui apartament: dorința proprietarilor pentru un design contemporan și elegant, centrat pe finisaje și texturi deosebite. Pentru că locuiesc la malul marii, dorința lor a fost ca acest apartament aibă o notă marină, care să le amintească de acasă iar arhitecții au respectat această dorință folosind nuanțe de turcoaz și albastru închis. Așa este contrablatul din bucătărie, cu model marin, care a devenit unul dintre cele mai spectaculoase și memorabile elemente de design ale întregului apartament. Livingul open-space are o formă alungită, așa că arhitecții au ales să marcheze într-un mod special peretele longitudinal prin introducerea unei porțiuni de sticlă iluminate din spate, încadrată de 2 panouri din lemn laminat cu textură de nuc porțiune care a s-a dovedit a fi cea mai provocatoare parte a acestui proiect, atât datorită asamblării cât și detaliilor de execuție. În fata acestui perete a fost amplasată o canapea cu forme, curbe, lucrată la comandă, de culoarea nisipului, care se potrivește foarte bine în spațiul disponibil și îndulcește prin liniile sale rigiditatea compoziției de pe perete. Toate materialele folosite pentru canapea, scaune și draperii sunt foarte fine, din catifea moale, alese special pentru a crea o imagine elegantă, prețioasă. O piesă de mobilier comandată special pentru peretele scurt al livingului, găzduiește televizorul și un șemineu cu bioethanol. Arhitecții au ales să integreze în designul livingului o serie de piese dintr-o țesătură de fire metalice, cum sunt corpul de iluminat central și jardinieră, tip de piese care se regăsesc într-o formă sau alta și în restul amenajării, ca un fir de legătură între încăperi. 54.

57 Proiect 13 - Apartament MY PRECIOUS - LIVING & DINING 55.

58 Proiect 13 - Apartament MY PRECIOUS - LIVING & DINING 56.

59 Proiect 13 - Apartament MY PRECIOUS - LIVING & DINING 57.