Microsoft Word - 3, ANEXE proiect ER

Mărimea: px
Porniți afișarea la pagina:

Download "Microsoft Word - 3, ANEXE proiect ER"

Transcriere

1 ANEXE

2 ANEXA NR. 1. Mesajul nr. 1 Bună, copii! Mă aflu unde trebuie? Aceasta este grădinița (completați cu numele grădinitei / educatoarei) Eu sunt domnul Hamster (îi puteți da un alt nume) și un prieten mi-a spus că în grădinița voastră sunt copii deștepți, care mă pot ajuta. Soția mea, d-na Hamster, m-a trimis să găsesc un nou loc potrivit pentru a ne muta familia numeroasă. Dar, d-na Hamster este foaaarte atentă și grijulie și, ca orice mamă, vrea numai ce este mai bun pentru copiii noștri. Toate acestea au legătură și cu mâncarea. M-a trimis să găsesc un loc nou în care am putea locui și în care se găsește mâncare bună și sănătoasă. Credeți că grădinița voastră ar putea fi un asemenea loc? D-na Hamster mi-a spus ce trebuie să aflu despre locul acesta, mă puteți ajuta? Totuși, înainte să începem, aș dori să îmi prezint toată familia, echipa noastră de hamsteri Iată și echipa noastră de hamsteri. Dar a voastră? Voi ce rol aveți în echipă? La ce vă pricepeți?

3 ANEXA NR. 2. FAMILIA DOMNULUI HAMSTER

4 ANEXA NR. 3. STRĂINII DIN OGLINDĂ

5 ANEXA NR. 4. Scrisoarea pentru Străinii din Oglindă Străinilor din Oglindă, Vă scriu această scrisoare pentru că trebuie să aflu ce s-a întâmplat. Am ajuns prea departe și nu mai există cale de întoarcere. Curiozitatea mi-a răpit somnul. Ce s-a întâmplat cu ferma mea și cu totul din jur? De unde vă cumpărați mâncarea? Și ce mănâncă oamenii aici? Ce s-a întâmplat? Ar trebui să mă prezint. Numele meu este învățătorul / profesorul inventează un nume..., și sunt un agricultor la o fermă de familie, pe care am moștenit-o de la tatăl meu, care a moștenit-o de la tatăl lui și tot așa, timp de câteva generații. Eu am grijă de animalele din fermă, de câmpuri, de livadă Noi trăim de pe urma a ceea ce creștem aici și vindem surplusul sau facem schimburi cu oamenii din jurul nostru. Dar pe cine și ce văd în această oglindă misterioasă care îmi arată viitorul? Asta nu e ferma mea! Și cine sunteți voi? Ce faceți? Ce îngrijiți? Vă rog să îmi lăsați un răspuns pe avizierul acela colorat pe care l-am văzut în oglindă.

6 ANEXA NR. 5. COMITETUL ECO-SCHOOLS ÎN BUCĂTĂRIE

7 ANEXA NR. 6. Chestionar - Comitetul Eco-Școala Proiectul Mănâncă responsabil! Dragi elevi și părinți, În numele tuturor membrilor de comitet Eco-Școala din cadrul proiectului Mănâncă responsabil vă solicităm să ne ajutați în analiza consumului de hrană la voi acasă. Chestionarul acesta este foarte important pentru munca noastră. În afară de faptul că toți din echipa noastră îl vor completa (cu ajutorul părinților, bineînțeles), la fel vor trebui să îl completeze și colegii noștri și părinții lor, de asemenea. În acest fel sperăm să ne facem o idee cu ce este normal pentru noi acasă. Acestă informație ne va ajuta să decidem cum va arăta Planul nostru de acțiune. Vă suntem recunoscători dacă ne puteți ajuta prin decizia de a completa acest chestionar. Vă promitem că vom evalua răspunsurile voastre anonime și le vom utiliza doar pentru a planifica viitoarele noastre activități. Vă mulțumim în avans. Dacă aveți întrebări despre chestionar, nu ezitați să cereți lămuriri. Vom fi bucuroși să vă răspundem. Sub fiecare întrebare aveți indicații pentru a răspunde. La începutul chestionarului găsiți informații de bază cu privire la persoana care trebuie să compleze chestionarul. Comitetul Vostru Eco-Școala Întrebările marcate cu roșu se adresează elevilor în mod direct și trebuie să răspundeți la ele. Dacă întrebările privesc pe toți membrii familiei (cumpărături, gătit și gestionarea alimentelor) este mai bine dacă elevii își pot consulta părinții pentru a le completa. 1. Dorim să aflăm de unde vă procurați alimentele. Pentru fiecare răspuns, vă rugăm să bifați opțiunea personală privind locația obișnuită de aprovizionare cu alimente. Verificați cât de des utilizați fiecare sursă de aprovizionare cu alimente. a) Cumpărăm alimente de la magazin. b) Cumpărăm alimente de la piața tradițională. c) Cumpărăm alimente direct de la producător / fermier. d) Ne cultivăm singuri hrana. niciodată rareori uneori de obicei de cele mai multe ori întotdeauna 2. Dacă ați completat varianta d, vă rugăm să menționați ce produse cultivați. 3. Cum vă decideți ce alimente să cumpărați? Citiți cu atenție fiecare opțiune și, pe o scară de la 1 la 6, alegeți răspunsul care se potrivește cu modul personal de a decide ce produse cumpărați. 1 înseamnă Acestă variantă nu mi se potrivește deloc 6 înseamnă Această variantă mă reprezintă în totalitate atunci când merg la cumpărături Verificați fiecare răspuns dat pentru fiecare dintre opțiunile de răspuns.

8 Cumpăr alimente în funcție de țara de origine și cât mai aproape de zona în care locuiesc (alimente cultivate cât mai aproape de spațiul de comercializare). Cumpăr alimente cu eticheta produs comercializat legal sau produs organic. Cumpăr alimente pe baza calităților vizuale (de exemplu pachet mototolit, morcovi sau castraveți deformați sau fără o formă standard etc.) Cumpăr alimente care nu conțin ulei de palmier, dacă este posibil. Atunci când cumpăr fructe sau legume le prefer pe cele de sezon (cele care cresc și se dezvoltă în această perioadă a anului). Verificăm prețurile, astfel încât să plătim cât mai puțin posibil. Cumpărăm alimente în funcție de preferințele de moment Cât de des gătiți / pregătiți mâncarea acasă? Verificați cel mai potrivit răspuns. În fiecare zi La două zile De două ori pe săptămână O dată pe săptămână Nu foarte frecvent 5. Cât de des consumați acasă următoarele alimente Verificați cel mai potrivit răspuns. a) carne sau produse din carne (inclusiv șuncă, slănină, kaiser, hot dog, untură etc.) b) legume c) fructe în fiecare zi la două zile de două ori pe săptămână o dată pe săptămână nu foarte frecvent 6. Copiii, bifați de câte ori pe săptămână luați micul dejun... în fiecare zi la două zile de 2-3 ori pe săptămână...acasă. mai puțin...pe drumul spre școală la magazin....pe drumul spre școală la fast food....îl cumpăr de la bufetul școlii.

9 pregătit la cantina școlii. 7. Cât de des frecventați magazinele fast food în fiecare zi la două zile de 2 ori pe săptămână o dată pe săptămână nu foarte frecvent a) singur? b) cu prietenii? c) cu părinții? 8. Vă schimbați meniul zilnic pe baza alimentelor de sezon din România? De exemplu, primăvara consumați ridichii, iar toamna gătiți dovlecei, etc.? Verificați cel mai potrivit răspuns. Cu siguranță nu Nu prea Oarecum Cu siguranță da 9. Cât de des consumați acasă alimente gata pregătite (pizza, supă instant, sosuri instant, conserve bulion, semipreparate etc.)? Verificați cel mai potrivit răspuns. Niciodată Rareori Deseori Întotdeauna 10. Voi (copiii) știti să gătiți ceva / să pregătiți un fel de mâncare? Alegeți cel mai potrivit răspuns. Da Nu Dacă da, atunci care este acela? 11. De unde provin alimentele pe care le consumați sau le gătiți acasă? De-a lungul unei săptămâni, completați în tabelul de mai jos alimentele pe care le consumați acasă și proveniența lor. Vedeți exemplele noastre, din rândurile colorate cu gri, ca să vă inspirați. Tipul alimentului Continentul de origine Țara de origine struguri Africa Africa de Sud usturoi Europa România DA brânză Europa România Dacă produsul provine din România, scrie DA în cazul în care provine direct de la un fermier, un producător local sau din propria gospodărie.

10 12. Cât de des aruncați alimentele nefolosite la voi acasă? Verificați cel mai potrivit răspuns ce corespunde cu realitatea. Zilnic sau aproape zilnic De 2-3 ori pe săptămână O dată pe săptămână Mai puțin 13. Ce faceți cu alimentele expirate? Verificați cel mai potrivit răspuns ce corespunde cu realitatea. Le aruncăm pe toate. Aruncăm o parte din ele și cu altele hrănim animalele noastre. Aruncăm o parte din ele, iar cele care sunt încă bune de consumat, le mâncăm. Le consumăm pe toate. Nu dăm atenție datei de expirare ale produselor. Gestionăm altfel situația alimentelor expirate. Vă rugăm să specificați: 14. Care sunt cele mai frecvente motive pentru care aruncați mâncarea neconsumată? Verificați prima și cea de-a doua variantă de răspuns. Primul motiv Al doilea motiv Nu arată bine A depășit termenul de valabilitate Gătim multă mâncare și nu o consumăm pe toată Nimeni nu mai dorește să o consume A fost un accident (a căzut pe podea, a fost arsă) 15. Câți membri are familia Dvs.?

11 ANEXA NR. 7. Mesajul nr. 2 Bună, copii! După cum am spus, Doamnana Hamster m-a pus să văd cum stau lucrurile aici și să aflu cum mâncați și dacă mica noastră familie de hamsteri s-ar simți bine aici. Și pentru că D-nei Hamster nu îi place să lase nimic la voia întâmplării, mi-a dat o listă de întrebări despre mâncare. Trebuie să aflu răspunsurile, dar nu pot să fac eu asta, pentru că nu știu pe cine să întreb și nu mă descurc pe aici. Mă puteți ajuta? Putem să aflăm împreună? Trebuie să mergem să vedem bucătăria grădiniţei și să aflăm cum stau lucrurile și la voi acasă. Iată întrebările!

12 ANEXA NR. 8. Multe Întrebări

13 ANEXA NR. 9. Scrisoarea Multe Întrebări Pentru Comitetul Eco-Școala, Acum știu cu cine vorbesc, dar încă mai am atâtea întrebări... M-am gândit toată ziua în timp ce am muncit. În jurul școlii voastre nu văd câmpurile pe care le lucrați, livada din care culegeți fructele, câmpurile unde pasc animalele care vă oferă lapte și carne. Unde vă sunt găinile? Nu mâncați ouă? De unde vă luați hrana? Unde mâncați? Cine crește fructele și legumele pe care le consumați? Și ce consumați mai exact? Sunteți mulțumiți de alimente?... Vă rog, răspundeți-mi! Știu că sunt multe întrebări și probabil nu va fi ușor să aflați răspunsurile. Va trebui să căutați în mai multe locuri și să depășiți obstacole. Dar cred că voi sunteți echipa potrivită și că veți putea descoperi toate informațiile de care aveți nevoie.

14 ANEXA NR. 10. UN PLAN BUN

15 ANEXA NR. 11. Scrisoarea cu Un plan bun Către Comitetul Eco Mulțumesc pentru răspunsurile oferite la întrebările mele cu privire la modul de a mânca. Îmi place foarte mult faptul că... (profesorul completează aici în baza rezultatelor Recenziei alimentare), dar am observat, de asemenea, o serie de lucruri care ar merita unele eforturi pentru a le schimba. Ce părere aveți? În calitate de fermier, eu trebuie să decid zi de zi ce trebuie să fac, în ce să-mi investesc energia, ce îmi stă în puteri, ce pot schimba și ce îmi depășește capacitățile. De exemplu, astăzi, am avut de rezolvat o problemă importantă legată de câmpurile mele și, în cele din urmă, am găsit o modalitate de a o rezolva. Acum, este important pentru mine să planific totul într-un mod ordonat. Dar voi cum alegeți ce vă deranjează și cum arată Planul vostru de Acțiune?

16 ANEXA NR Mesajul nr. 3 Bună, copii! Trebuie să vă spun ce mă deranjează pe mine. M-am gândit foarte mult ieri, pe drumul spre casă. Am realizat multe împreună și am aflat o mulțime de lucruri. Analizăm hrana noastră, încercând să aflăm ce este bun pentru noi și pentru lumea din jurul nostru și încercând să o schimbăm, măcar un pic. Dar cum ar trebui să le spunem celorlalți? Nu ar fi bine dacă ar ști cât mai multă lume despre asta? La urma urmei, toată lumea trebuie să mănânce și ar trebui să se gândească la ceea ce mănâncă. Vărului meu, Louie, de exemplu, nu-i pasă ce mănâncă și de unde vine mâncarea lui, dacă este sănătoasă sau nu, pe el îl preocupă doar gustul. Și pun pariu că nu este singurul. Poate am putea ajuta astfel de oameni. Cum? Spunându-le ce am aflat pe parcursul proiectului și cum încercăm să implementăm mici schimbări chiar aici, în unitatea noastră și acasă. Putem încerca să organizăm un eveniment în care să le vorbim oamenilor despre mâncare și impactul acesteia. Poate atunci vor începe să se preocupe de unde vine mâncarea și de cum ne influențează aceasta organismul și mediul și, poate, am începe chiar să ne ajutăm reciproc. Deci, nu vreți să încercăm să găsim un mod prin care putem informa lumea, și, de asemenea, pe Doamna Hamster, despre proiectul nostru privind mâncarea?

17 ANEXA NR. 13. Vreți să aflați ceva?

18 ANEXA NR. 14. Scrisoarea Vreți să aflați ceva? Către Comitetul Eco, Aș vrea să vă mulțumesc din suflet că mi-ați permis să vă studiez lumea și să aflu care va fi situația privind consumul responsabil de hrană peste o sută de ani. Nu știu ce să înțeleg din toate acestea, iar unele lucruri mă depășesc. Cum este posibilă o asemenea schimbare enormă? De multe ori, m-am întrebat dacă aș putea schimba ceva dacă aș spune cuiva ceea ce văd în această oglindă. De fapt, chiar am încercat, dar nimeni nu m-a crezut și toți s-au uitat la mine ca la un nebun. Dar ar trebui să informați lumea despre activitatea voastră și despre ceea ce ați aflat, ce învățați și ce descoperiți. Nu țineți pentru voi descoperirile acestea, ci inspirați-i și pe alții, atât în cadrul școlii, cât și în afara ei. Chiar ați muncit ceva și asta îi va impresiona cu siguranță pe ceilalți și-i va convinge că și ei pot face un mic pas mic spre mai bine în dieta lor, interesându-se de ceea ce mănâncă, de cum ajung alimentele pe farfurie și ce impact are mâncarea asupra lor și lumii lor. Mă bucur că, în viitor, vor exista încă oameni ca voi care se preocupă de ceea ce se întâmplă în jurul lor și încearcă să facă lumea mai bună.

19 Anexe fișe de lucru pentru instrumentele de informare După anul pilot, fișele de lucru vor conține o mostră specifică pentru fiecare instrument asupra a cum arată un rezultat corespunzător, ca de pildă cu săgeți care indică spre anumite puncte, împreună cu instrucțiuni privind lucrurile cărora trebuie să li se acorde atenție, cum să se formuleze lucrurile, ce stil să se aleagă, fontul, grafica etc. Fiecare partener alege posibile mostre de la școala sa.

20 Anexa nr FIŞA DE LUCRU: Panoul informativ Cum să creăm un panou informativ atractiv vizual Panoul informativ trebuie pus într-un loc frecventat des astfel încât cât mai multă lume să afle despre el. Trebuie să atragă atenția din prima și trebuie actualizat în mod regulat pentru ca informațiile de pe acesta să nu devină depășite și panoul să ajungă a fi doar o poză pe perete. Font alegeți un font și o dimensiune care să permită citirea la de la 1 m distanță. Folosiți un font simplu fonturile prea decorative sunt greu de citit. Text în cazul în care panoul vrea să atragă atenția oamenilor, nu trebuie să fie prea mult text, dar ceea ce este pe el trebuie să fie uimitor și să rezoneze cu oamenii și să le atragă atenția, poate chiar să îi șocheze (la modul pozitiv). Nu uitați să includeți informații despre locurile în care cei care sunt interesați pot afla mai multe sau pot solicita să se implice. Antet selectați unul care să capteze atenția din prima. Este primul lucru pe care îl citește cititorul și, dacă nu-l atrage, nu va citi restul. Poze o poză bună face cât o mie de cuvinte, așa că alegeți-le cu grijă și includeți o legendă scurtă și concisă. Includeți întotdeauna autorul sau sursa imaginii și verificați drepturile de autor. Grafic prezentați datele pe care le-ați găsit sub forma unui grafic simplu și ușor de citit. Pentru text, redactați-l pe scurt cu un font mare și asigurați-vă că informațiile sunt cât mai concise posibil. Promovarea proiectului Mânâncă responsabil de-a lungul proiectului, logo-ul și formularea corespunzătoare privind sprijinul UE trebuie să fie incluse pe panou. Puteți găsi logoul și formularea de promovare la

21 Anexa nr FIŞA DE LUCRU: Articolul Cum să scriem un articol interesant Hotărâți-vă despre ce veți scrie înainte să începeți să planificați cum veți scrie articolul. Vreți să folosiți articolul pentru a informa cititorul sau pentru a-l convinge de ceva sau doar pentru a-l amuza? Cunoașteți-vă publicul. Pentru cine se vrea a fi articolul? A scrie pentru adolescenți necesită un alt stil decât a scrie pentru părinți sau, să zicem, experți privind un anumit subiect. Analizați cum sunt scrise alte articole din ziarul ales și adaptați-vă articolul la aceasta. Veniți cu o perspectivă nouă asupra subiectului. Veniți cu idei, abordări noi, informații mai puțin cunoscute. Entuziasmul vostru pentru subiect va face articolul mai interesant.. Găsiți surse de încredere. Puteți folosi Internet-ul, biblioteca, vă puteți consulta cu experți... Stabiliți lungimea textului sau aflați cât spațiu aveți pentru articol. Creați o schiță pentru articol. Nu scrieți pe nepregătite. O schiță vă va ajuta să vă împărțiți informațiile și va deveni ghidul vostru în timp ce scrieți articolul. Vă va ajuta, de asemenea, să nu uitați nimic important. Adăugați poze, fotografii și grafice... Acestea animă textul și cititorul se poate odihni un moment. Includeți întotdeauna autorul sau sursa. Verificați drepturile de autor. Dacă includeți informații de la o altă sursă în articol, citați-o. Cititorul ar trebui să găsească răspunsul la întrebările: cine, ce, când, unde, cum și de ce în articol. Titlul trebuie să fie întotdeauna concis și fascinant. Trebuie să caracterizeze conținutul textului, să capteze atenția și să motiveze oamenii să citească mai departe. Introducerea partea introductivă a articolului. Trebuie să atragă atenția și să-i dea cititorului o idee despre conținut. Este adesea scrisă cu caractere italice și răspunde la întrebările: cine, ce, când și unde. Corpul dezvoltă informațiile. Răspunde la întrebările: cum și de ce. Textul ar trebui să se înlănțuie logic și cel mai bine este să-l împărțiți în secțiuni mai mici cu sub-titluri. De asemenea, includeți-vă planurile de viitor care se referă la acest subiect. Concluzia aici aveți posibilitatea de a face trimite la alte informații, fapte interesante, literatură, să includeți mulțumirile etc... Numele autorului Promovarea proiectului Mânâncă responsabil de-a lungul proiectului, logo-ul și formularea corespunzătoare privind sprijinul UE trebuie să fie incluse pe panou. Puteți găsi logo-ul și formularea de promovare la

22 Anexa nr FIŞA DE LUCRU: Internet-ul Cum să scriem un articol on-line A scrie articole on-line presupune reguli specifice. Cuvinte cheie înainte de a începe să scrieți, notați-vă anumite cuvinte cheie asociate subiectului despre care doriți să scrieți. Aveți posibilitatea să utilizați un instrument specializat Google pentru a propune cuvinte cheie Google Keyword Tool. Apoi, utilizați aceste cuvinte cheie la scrierea articolului. Scrieți concis, subliniind părțile importante folosiți alineate mai scurte; nu intrați prea mult în detalii Utilizați o grafică interesantă adăugați poze, fotografii, grafice, diagrame, etc. textului... Antet trebuie să capteze atenția. Acordați atenție ordonării ierarhice a titlurilor. Link-uri puneți un link către pagina asociată direct în text (nu faceți legătura spunând faceți clic aici ) Includeți titlul și descrierea paginii titlul și descrierea le vor apărea potențialilor vizitatori în rezultatele căutării. Dacă nu le-ați completat, motorul de căutare va utiliza, în general, o parte a textului de la începutul paginii. Promovarea proiectului Mânâncă responsabil de-a lungul proiectului, logo-ul și formularea corespunzătoare privind sprijinul UE trebuie să fie incluse pe panou. Puteți găsi logo-ul și formularea de promovare la

23 Anexa nr FIŞA DE LUCRU: Prezentarea Cum să facem o prezentare O prezentare este unul dintre instrumentele care vă pot ajuta să prezentați proiectul publicului. Este o expunere scurtă, simplă, ușor de înțeles și, mai presus de toate, distractivă și interesantă în care cuvântul rostit joacă rolul principal și diapozitivele vin ca sprijin vizual. Îl puteți folosi pentru a prezenta proiectul la o conferință, reuniune școlară sau la prezentarea către public. Trebuie să știți întotdeauna care este obiectivul prezentării (prezentarea proiectului, obținerea de finanțare,...) Cel mai bine este să planificați prezentarea pe hârtie. După ce ați stabilit ce și cum doriți să prezentați, în ce scop și sub ce formă, de cât de multe diapozitive aveți nevoie și care sunt ideile principale, abia atunci îl puteți transfera sub formă de diapozitive. Frumusețea rezidă în simplitate faceți-vă propriile șabloane. Uneori, mai puține diapozitive înseamnă mai mult. O idee = un diapozitiv. Titlul prezentării trebuie să fie scurt, ușor de înțeles și concis. Folosiți o culoare de font care contrastează cu fundalul diapozitivului. Prea mult text înseamnă o pierdere cel mai bine subliniați ideea principală, restul se poate spune. 10 cuvinte de diapozitiv sunt suficiente. Tot textul ar trebui să fie ușor de citit de oriunde din cameră. Dimensiunea minimă a fontului trebuie să fie 24; alegeți un font Sans Serif (de exemplu Arial). Nu folosi o mulțime de efecte cu mișcare, cel mult unul; ideal, niciunul. Acestea distrag atenția publicului. Selectați cu atenție imaginile; acestea ar trebui să se refere la subiect și să aibă un impact emoțional. Întotdeauna, faceți trimitere la autor sau la sursă; verificați drepturile de autor. Folosiți grafice simple și nu uitați să etichetați axele, astfel încât oamenii să poată vedea ce sunt. Nu dați foi imprimate cu prezentarea publicului, decât dacă au rolul de hârtie de notat. Mai bine elaborați un document text care are mai multe informații decât conțin diapozitivele sau elaborați documente pe subiectul prezentat pentru public. Folosiți mai multe simțuri: oamenii văd ceva pe diapozitiv, aud ceva de la voi și, apoi, este bine dacă pot ține ceva în mână, le va fi mai ușor să țină minte (de exemplu, dacă prezentați ceva despre grădina școlii, aduceți-le câteva fructe sau plante să le miroasă). Pregătiți și exersați prezentarea în prealabil. Vorbiți clar, lucrați-vă vocea și amintiți-vă că gesturile și expresiile faciale sunt importante. Mulțumiți publicului pentru atenție. Promovarea proiectului Mânâncă responsabil logo-ul și formularea corespunzătoare privind sprijinul UE trebuie să fie incluse în prezentare. Puteți găsi logo-ul și formularea de promovare la

7 Pasi simpli pentru a avea succes online Sunteti pasionat de marketingul digital si vreti sa va creati propriul site sau blog cu care sa faceti bani,

7 Pasi simpli pentru a avea succes online Sunteti pasionat de marketingul digital si vreti sa va creati propriul site sau blog cu care sa faceti bani, 7 Pasi simpli pentru a avea succes online Sunteti pasionat de marketingul digital si vreti sa va creati propriul site sau blog cu care sa faceti bani, sau din contra sunteti deja propietar al unei afaceri

Mai mult

Nr.înregistrare: 88 / Social Media in the Classroom Prof.Cucuianu Marița Colegiul Național,,Neagoe Basarab"Oltenița,jud.Călărași 2.Quizizz E

Nr.înregistrare: 88 / Social Media in the Classroom Prof.Cucuianu Marița Colegiul Național,,Neagoe BasarabOltenița,jud.Călărași 2.Quizizz E Nr.înregistrare: 88 /21.01.2019 Social Media in the Classroom Prof.Cucuianu Marița Colegiul Național,,Neagoe Basarab"Oltenița,jud.Călărași 2.Quizizz Este o platformă unde se găsesc teste gata făcute sau

Mai mult

EN_IV_2019_Limba_romana_Test_2

EN_IV_2019_Limba_romana_Test_2 EVALUARE NAŢIONALĂ LA FINALUL CLASEI a IV-a 2019 LIMBA ROMÂNĂ Test 2 Judeţul/sectorul... Localitatea... Şcoala... Numele şi prenumele elevului...... Clasa a IV-a... Băiat Fată EN IV 2019 Pagina 1 din 9

Mai mult

Lanțul de aprovizionare E.ON Ghidul furnizorului Instrucțiuni pas cu pas

Lanțul de aprovizionare E.ON Ghidul furnizorului Instrucțiuni pas cu pas Lanțul de aprovizionare E.ON 15.11.2018 Ghidul furnizorului Instrucțiuni pas cu pas Introducere Stimate furnizor, Pentru a maximiza valoarea interacțiunii cu furnizorii și pentru a asigura transparența

Mai mult

Minunea in 365 de zile - Perceptele dlui Browne -

Minunea in 365 de zile - Perceptele dlui Browne - Pentru Papi, primul meu profesor Un profesor are un impact asupra eternității; nu știe niciodată unde se termină influența lui. Henry Adams Preceptele sau maximele au mare însemnătate; dacă ai la îndemână

Mai mult

Communicate at your best - Manual - Cap 3 - RO

Communicate at your best - Manual - Cap 3 - RO 1. Principii de bază Ce trebuie să luăm în considerare atunci când comunicăm la birou? Comunicarea la birou nu este nici complicată, nici foarte simplă. Fiecare dintre noi are competențe de bază în interacțiunea

Mai mult

Astfel funcționează portalul KiTa Dortmund În 3 pași către locația de îngrijire copii Portalul KiTa Dortmund poate fi oper

Astfel funcționează portalul KiTa Dortmund În 3 pași către locația de îngrijire copii   Portalul KiTa Dortmund poate fi oper Astfel funcționează portalul KiTa Dortmund În 3 pași către locația de îngrijire copii www.kita-portal.dortmund.de Portalul KiTa Dortmund poate fi operat în orice moment și extrem de comod de pe calculator,

Mai mult

Mic ghid de folosire a Gmail

Mic ghid de folosire a Gmail GHID Gmail Daca aveti un cont (adresa) mail la Google de exemplu: ion.xulescu@gmail sau IoN.xuLescu@googlemail este de preferat sa-l accesati cu un browser (navigator) internet. Remarca. Pentru adresa

Mai mult

Layout 1

Layout 1 Ghid esențial pentru viitoarele mirese RENTROP & STRATON Cuprins Capitolul 1 Să începem: De la vis la realitate 3 Capitolul 2 Primii pași către o nuntă de vis 18 Cum răspândim vestea evenimentului Pe cine

Mai mult

CUPRINS UNITATEA 1 PRODUSE ALIMENTARE Alimentaţia omului, satisfacerea nevoii de hrană Alimente de origine minerală Alimente

CUPRINS UNITATEA 1 PRODUSE ALIMENTARE Alimentaţia omului, satisfacerea nevoii de hrană Alimente de origine minerală Alimente CUPRINS UNITATEA 1 PRODUSE ALIMENTARE... 4 1. Alimentaţia omului, satisfacerea nevoii de hrană... 4 2. Alimente de origine minerală.... 6 3. Alimente de origine vegetală în stare proaspătă.... 8 4. Alimente

Mai mult

Chestionar_1

Chestionar_1 Chestionar 1 Partea I: Informatii cu caracter general: Va rugam bifati raspunsul corespunzator: 1.1 Sunteti: Barbat Femeie Cu domiciliul in mediul urban Cu domiciliul in mediul rural Completati: 1.2. Denumirea

Mai mult

Omagiu pentru Vasarely, Soto și Tinguely Omagiu pentru Vasarely, Soto și Tinguely Cinci tineri artiști s-au mutat la Uzina de la Mioveni, România. Tim

Omagiu pentru Vasarely, Soto și Tinguely Omagiu pentru Vasarely, Soto și Tinguely Cinci tineri artiști s-au mutat la Uzina de la Mioveni, România. Tim Omagiu pentru Vasarely, Soto și Tinguely Omagiu pentru Vasarely, Soto și Tinguely Cinci tineri artiști s-au mutat la Uzina de la Mioveni, România. Timp de o săptămână, au transformat pasiunea și talentul

Mai mult

Ghid de utilizare pentru Platforma E-Admitere intranet.inj.md

Ghid de utilizare pentru Platforma E-Admitere intranet.inj.md Ghid de utilizare pentru Platforma E-Admitere intranet.inj.md Cuprins 1. CREARE DE CONT ȘI AUTENTIFICARE PE PLATFORMĂ... 4 2. INTERFAȚA PLATFORMEI E-ADMITERE... 9 2.1 PRIMA PAGINĂ... 9 2.2 DOSAR CURENT...

Mai mult

Intrebari Frecvente 1. Cum pot deschide un cont PayPal? Iata cum deschideti un cont: 1. Duceti-va la site-ul nostru: 2. Faceti clic

Intrebari Frecvente 1. Cum pot deschide un cont PayPal? Iata cum deschideti un cont: 1. Duceti-va la site-ul nostru:   2. Faceti clic Intrebari Frecvente 1. Cum pot deschide un cont PayPal? Iata cum deschideti un cont: 1. Duceti-va la site-ul nostru: www.paypal.com/hu 2. Faceti clic pe Inscrieti-va in partea de sus a paginii. 3. Selectati

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Utilizarea Office 365 pe telefonul Android Ghid de pornire rapidă Verificarea e-mailului Configurați telefonul Android pentru a trimite și a primi e-mailuri din contul dvs. Office 365. Verificarea calendarului

Mai mult

ID DE EXERCIȚII PENTRU CLASELE NUME: Să ne jucăm de-a lucrarea de control 1h PENTRU CLASA: Toate clasele DURATĂ: 1h explicații + realizarea ex

ID DE EXERCIȚII PENTRU CLASELE NUME: Să ne jucăm de-a lucrarea de control 1h PENTRU CLASA: Toate clasele DURATĂ: 1h explicații + realizarea ex 024 NUME: Să ne jucăm de-a lucrarea de control 1h PENTRU CLASA: Toate clasele DURATĂ: 1h explicații + realizarea exercițiului de către elevi NECESAR: smartphone/tablete (în cazul în care nu toți elevi

Mai mult

OBICEIURI DIGITALE SĂNĂTOASE CEVA CE CREĂM ÎMPREUNĂ Sfaturi utile pentru părinții copiilor cu vârsta între 0-18 ani

OBICEIURI DIGITALE SĂNĂTOASE CEVA CE CREĂM ÎMPREUNĂ Sfaturi utile pentru părinții copiilor cu vârsta între 0-18 ani OBICEIURI DIGITALE SĂNĂTOASE CEVA CE CREĂM ÎMPREUNĂ Sfaturi utile pentru părinții copiilor cu vârsta între 0-18 ani I BUNI STABILESC LIMITE, ASTFEL ÎNCÂT SĂ ȘTIM CUM SĂ NE COMPORTĂM ATUNCI CÂND CREȘTEM

Mai mult

III. ECONOMISIREA ŞI INVESTIŢIILE De citit. Un bănuţ pus deoparte Nu-ţi trebuie cine ştie ce formule pentru investiţii, pentru a te bucura de dobânzil

III. ECONOMISIREA ŞI INVESTIŢIILE De citit. Un bănuţ pus deoparte Nu-ţi trebuie cine ştie ce formule pentru investiţii, pentru a te bucura de dobânzil III. ECONOMISIREA ŞI INVESTIŢIILE De citit. Un bănuţ pus deoparte Nu-ţi trebuie cine ştie ce formule pentru investiţii, pentru a te bucura de dobânzile adunate. Uită-te la aceste exemple simple despre

Mai mult

C2 25 aprilie Conversatii cu Dumnezeu vol 4.indd

C2 25 aprilie Conversatii cu Dumnezeu vol 4.indd Neale Donald Walsch Conversatii, cu Dumnezeu Un dialog nou si, neasteptat, Volumul IV Trezirea speciei Traducere din limba engleză de Mihaela Ivănuș Editura For You București 1 Nu credeam că voi face asta

Mai mult

Cum sa te imprietenesti cu Google Introducere Povestea acestei carti a inceput in urma cu putin timp cand am participat la conferinta Treptele schimba

Cum sa te imprietenesti cu Google Introducere Povestea acestei carti a inceput in urma cu putin timp cand am participat la conferinta Treptele schimba Cum sa te imprietenesti cu Google Introducere Povestea acestei carti a inceput in urma cu putin timp cand am participat la conferinta Treptele schimbarii, organizata de doua persoane de la care am avut

Mai mult

Utilizarea îmbinării corespondenței pentru crearea şi imprimarea scrisorilor şi a altor documente Dacă utilizați îmbinarea corespondenței când doriți

Utilizarea îmbinării corespondenței pentru crearea şi imprimarea scrisorilor şi a altor documente Dacă utilizați îmbinarea corespondenței când doriți Utilizarea îmbinării corespondenței pentru crearea şi imprimarea scrisorilor şi a altor documente Dacă utilizați îmbinarea corespondenței când doriți să creați un set de documente, cum ar fi o scrisoare

Mai mult

Vă rugăm să selectați limba English STUDIU DE CONFORMITATE PENTRU SUPPLY CHAIN INITIATIVE Bine ați venit pe site-ul sondajului online Dedicated

Vă rugăm să selectați limba English STUDIU DE CONFORMITATE PENTRU SUPPLY CHAIN INITIATIVE Bine ați venit pe site-ul sondajului online Dedicated Vă rugăm să selectați limba English STUDIU DE CONFORMITATE PENTRU SUPPLY CHAIN INITIATIVE - 2017 Bine ați venit pe site-ul sondajului online Dedicated. Metodologia bazată pe rețeaua web garantează confidențialitatea

Mai mult

Adrian Ursulescu, Scandia: Credem în dezvoltarea producătorilor români prin exporturi

Adrian Ursulescu, Scandia: Credem în dezvoltarea producătorilor români prin exporturi Adrian Ursulescu, Scandia: Credem în dezvoltarea producătorilor români prin exporturi 24 Sep 2014 de Mihail Tănase [1] Pe fondul asaltului mărcilor private ale retailerilor asupra pieței bunurilor de larg

Mai mult

Umeno

Umeno 1 Acesta este un translator manual. Kon'ichwa. Hello Oops, versiunea în limba engleză. Kon'ichwa. Bună Dimineata. Gogo, Gogo ( după-amiaza ). Bună ziua. În câțiva ani sau cam asa ceva, avem un telefon

Mai mult

1: VREAU SA MA APUC DE TREABA CAT MAI REPEDE, VREAU SA SLABESC ACUM Trebuie sa te pregatesti psihic inainte de a te apuca de orice fel de dieta si aic

1: VREAU SA MA APUC DE TREABA CAT MAI REPEDE, VREAU SA SLABESC ACUM Trebuie sa te pregatesti psihic inainte de a te apuca de orice fel de dieta si aic 1: VREAU SA MA APUC DE TREABA CAT MAI REPEDE, VREAU SA SLABESC ACUM Trebuie sa te pregatesti psihic inainte de a te apuca de orice fel de dieta si aici sunt 3 pasi: 1. Motivatia, de ce vrei sa slabesti

Mai mult

IN NUMELE TATALUI – Mircea Oprescu, fiul primarului Capitalei Sorin Oprescu, vorbeste in premiera intr-un interviu acordat Lumeajustitiei.ro despre sp

IN NUMELE TATALUI – Mircea Oprescu, fiul primarului Capitalei Sorin Oprescu, vorbeste in premiera intr-un interviu acordat Lumeajustitiei.ro despre sp IN NUMELE TATALUI Mircea Oprescu, fiul primarului Capitalei Sorin Oprescu, vorbeste in premiera intr-un interviu acordat Lumeajustitiei.ro despre spectacolul procurorilor DNA: Orice om politic sau om de

Mai mult

brosura PF_iunie 2016_web

brosura PF_iunie 2016_web Fericirea înseamnă să te poţi bucura de lucrurile simple. La orice vârstă. Fără griji. BROȘURĂ PERSOANĂ FIZICĂ Economisiţi pentru viitorul dumneavoastră! economii Economisirea pentru perioada retragerii

Mai mult

GRUPA BAMBINI 1 RAPORT EDUCAȚIONAL LUNA MAI 2019 Despre NORMALIZARE Normalizarea este obiectivul final al educaţiei Montessori. Dar ce este normalizar

GRUPA BAMBINI 1 RAPORT EDUCAȚIONAL LUNA MAI 2019 Despre NORMALIZARE Normalizarea este obiectivul final al educaţiei Montessori. Dar ce este normalizar RAPORT EDUCAȚIONAL 2019 Despre NORMALIZARE Normalizarea este obiectivul final al educaţiei Montessori. Dar ce este normalizarea? Normalizarea este un proces de vindecare care te duce înapoi la starea normală,

Mai mult

Chestionar parinti

Chestionar parinti Chestionarul pentru părinţi (nivelurile antepreşcolar, preşcolar, primar, gimnazial, liceal) Răspunsurile marcate cu un cerculeţ permit selectarea unei singure variante, răspunsurile marcate cu un pătrăţel

Mai mult

Personal profile – Michael

Personal profile – Michael Schiţă personală Michael Suntem într-o vacanţă-aventură în Asia pe cont propriu, fără ghid. Conducem o maşină închiriată.este un Landrover vechi care merge în medie cu 80 de km/h şi consumă un litru de

Mai mult

B1, Fișă - N-am nimic, dar..._c1.indd

B1, Fișă -  N-am nimic, dar..._c1.indd N-am nimic, dar.... Ghid de înțelegere pentru bărbați. Ce spun, de fapt, femeile? Lucrați în perechi! Potriviți cuvintele din coloana A cu semnificația lor din coloana B. A. Ce aud bărbații... c. Bine!.

Mai mult

Raport Anual 2017 Lucrarea are culori

Raport Anual 2017 Lucrarea are culori Raport Anual 2017 Lucrarea are culori Adaptat timpului, dar ancorat pe stâncă CINE SUNTEM NOI?...cei care credem că fiecare copil și tânar este important și valoros în ochii Lui Dumnezeu... "Încredințează-ți

Mai mult

LICEUL TEHNOLOGIC ASTRA PITEŞTI Piteşti, str. Nicolae Dobrin, nr.3, tel/fax , web: liceulastra.ro Chestionaru

LICEUL TEHNOLOGIC ASTRA PITEŞTI Piteşti, str. Nicolae Dobrin, nr.3, tel/fax ,   web: liceulastra.ro Chestionaru LICEUL TEHNOLOGIC ASTRA PITEŞTI Piteşti, str. Nicolae Dobrin, nr.3, tel/fax 0248251824, e-mail: liceulastra@yahoo.com; web: liceulastra.ro Chestionarul pentru părinţi (nivelurile profesional, liceal) Răspunsurile

Mai mult

EN_IV_2018_Limba_romana_Test_1

EN_IV_2018_Limba_romana_Test_1 EVALUARE NAŢIONALĂ LA FINALUL CLASEI a IV-a 2018 LIMBA ROMÂNĂ Test 1 Judeţul/sectorul... Localitatea... Şcoala... Numele şi prenumele elevului...... Clasa a IV-a... Băiat Fată EN IV 2018 Pagina 1 din 10

Mai mult

_ _BDA_Dörrautomat_Klarstein.indd

_ _BDA_Dörrautomat_Klarstein.indd Uscator pentru alimente 10028629 10028630 Stimate cumparator, Felicitari pentru achizitionarea acestui produs. Va rugam sa cititi cu atentie informatiile din acest manual, si sa il pastrati pentru cazul

Mai mult

Microsoft Word - Google translate-Umeno Satoshi-

Microsoft Word - Google translate-Umeno Satoshi- Satoshi UMENO s manuscript for the Romanian Speech Contest (Acesta este un translator manual.) Kon'ichiwa. Bună ziua. (Oops, versiunea în limba engleză). Kon'ichiwa. (Bună Dimineața.) Gogo, Gogo ( după-amiaza

Mai mult

1. Învaţă-ţi copilul regula lui Aici nu se pune mâna. În medie, un copil din cinci devine victimă a violenţei sexuale, inclusiv victimă a abuzului sex

1. Învaţă-ţi copilul regula lui Aici nu se pune mâna. În medie, un copil din cinci devine victimă a violenţei sexuale, inclusiv victimă a abuzului sex 1. Învaţă-ţi copilul regula lui Aici nu se pune mâna. În medie, un copil din cinci devine victimă a violenţei sexuale, inclusiv victimă a abuzului sexual. Poţi contribui şi tu ca acest lucru să nu i se

Mai mult

CARTEA BEBELU{ULUI FERICIT CORINT UTILIS CUM S -}I CRE{TI COPILUL CU ÎNCREDERE {I CALM GINA FORD Cea mai bine vândută autoare britanică de cărţi desti

CARTEA BEBELU{ULUI FERICIT CORINT UTILIS CUM S -}I CRE{TI COPILUL CU ÎNCREDERE {I CALM GINA FORD Cea mai bine vândută autoare britanică de cărţi desti CARTEA BEBELU{ULUI FERICIT CORINT UTILIS CUM S -}I CRE{TI COPILUL CU ÎNCREDERE {I CALM GINA FORD Cea mai bine vândută autoare britanică de cărţi destinate îngrijirii copiilor 4 Cum să înţelegeţi somnul

Mai mult

manual_ARACIS_evaluare_experti_v4

manual_ARACIS_evaluare_experti_v4 PLATFORMĂ DE EVALUARE ONLINE PENTRU EXPERȚII ARACIS Page 1 CUPRINS Cap 1. Procesul de evaluare 3 Cap 2. Procedura de înregistrare și evaluare 3 cap 3. Instrucțiuni de completare a formularului de înregistrare

Mai mult

Detectivii Apei Pierdute

Detectivii Apei Pierdute by ALIN ANCHIDIN O poveste adaptată De ce ai pierderile aşa de mari, bunicuţo?, o poveste adaptată A fost odată ca niciodată, sau, mai corect spus, a fost, există şi va exista o bunicuţă care avea o nepoţică

Mai mult

FIŞE DE LUCRU TROCMAER SILVIA ELENA

FIŞE DE LUCRU TROCMAER SILVIA ELENA FIŞE DE LUCRU TROCMAER SILVIA ELENA FIŞA 1 - Familia mea Spune din cine este formată familia din imagine! Încercuieşte membrul rătăcit al familiei! Colorează casa familiei! FIŞA 2 Eu şi obiectele mele

Mai mult

manual_ARACIS_evaluare_experti_v5

manual_ARACIS_evaluare_experti_v5 PLATFORMĂ DE EVALUARE ONLINE PENTRU EXPERȚII ARACIS Page 1 CUPRINS Cap 1. Procesul de evaluare 3 Cap 2. Procedura de înregistrare și evaluare 3 cap 3. Instrucțiuni de completare a formularului de înregistrare

Mai mult

GHID PENTRU EDITAREA VIDEOCLIPURILOR Autor prof. Viorel Coșeraru 1. Cum aranjăm videoclipurile în cronologie utilizând WMM (Windows Movie Maker) Atunc

GHID PENTRU EDITAREA VIDEOCLIPURILOR Autor prof. Viorel Coșeraru 1. Cum aranjăm videoclipurile în cronologie utilizând WMM (Windows Movie Maker) Atunc GHID PENTRU EDITAREA VIDEOCLIPURILOR Autor prof. Viorel Coșeraru 1. Cum aranjăm videoclipurile în cronologie utilizând WMM (Windows Movie Maker) Atunci când importați clipuri video sau fotografii, acestea

Mai mult

EN_IV_2018_Limba_romana_Test_2

EN_IV_2018_Limba_romana_Test_2 EVALUARE NAŢIONALĂ LA FINALUL CLASEI a IV-a 2018 LIMBA ROMÂNĂ Test 2 Judeţul/sectorul... Localitatea... Şcoala... Numele şi prenumele elevului...... Clasa a IV-a... Băiat Fată EN IV 2018 Pagina 1 din 10

Mai mult

ZÂNA BUNĂ DIN CĂMARĂ TEMA 1. Citeşte cu atenţie textul următor! Anotimp de bucurii! (autor nespecificat) Ce e toamna, dragi copii? Anotimp de bucurii!

ZÂNA BUNĂ DIN CĂMARĂ TEMA 1. Citeşte cu atenţie textul următor! Anotimp de bucurii! (autor nespecificat) Ce e toamna, dragi copii? Anotimp de bucurii! ZÂNA BUNĂ DIN CĂMARĂ TEMA 1. Citeşte cu atenţie textul următor! Anotimp de bucurii! (autor nespecificat) Ce e toamna, dragi copii? Anotimp de bucurii!... Mere-mbujorate, fine, Stau în coşurile pline! N-am

Mai mult

Grafice romana martie 2004.xls

Grafice romana martie 2004.xls Partea I. Atitudini civice Au fost utilizate patru tipuri de întrebari pentru a evalua influenta media asupra atitudinilor civice. Aprilie 2004 pag. 1 CURS-SA pentru CNA 1. Perceptia populatiei cu privire

Mai mult

Cum abordează retailul noua generație de antreprenori?

Cum abordează retailul noua generație de antreprenori? Cum abordează retailul noua generație de antreprenori? 27 Jul 2016 de Alina Dragomir [1] [2] [3] Pagina 1 din 7 [4] [5] [6] [7] [8] Pagina 2 din 7 [9] Modern, diferit și relaxat ar fi răspunsul, dacă ne

Mai mult

Ghidul in materie de fete pentru baieti:Layout 1.qxd

Ghidul in materie de fete pentru baieti:Layout 1.qxd 30 de lucruri pe care nu le po}i afla de la prieteni {i p rin}i CORINT JUNIOR Salutare, Fetele au făcut întotdeauna parte din viaţa ta. Dar până acum, tu şi prietenii tăi v - aţi văzut de treburile voastre,

Mai mult

Apel de participare în Grupul de Coordonare Județeană CIVIT Dacă ești interesat(ă) de această oportunitate, te rugăm să te înscrii folosind acest form

Apel de participare în Grupul de Coordonare Județeană CIVIT Dacă ești interesat(ă) de această oportunitate, te rugăm să te înscrii folosind acest form Apel de participare în Grupul de Coordonare Județeană CIVIT Dacă ești interesat(ă) de această oportunitate, te rugăm să te înscrii folosind acest formular online (http://bit.ly/civit-a1) până la data de

Mai mult

Cuprins Volumul 2 Călătoria către adevărata forţă a prezentului tău - 11 Capitolul 1 - Motivaţie sau motorul care te împinge către acţiune - 13 Cum să

Cuprins Volumul 2 Călătoria către adevărata forţă a prezentului tău - 11 Capitolul 1 - Motivaţie sau motorul care te împinge către acţiune - 13 Cum să Cuprins Volumul 2 Călătoria către adevărata forţă a prezentului tău - 11 Capitolul 1 - Motivaţie sau motorul care te împinge către acţiune - 13 Cum să faci cu uşurinţă lucrurile pe care alţii le fac greu

Mai mult

Inter IKEA Systems B.V Listă Nu uita! Înainte de a veni la magazin, te rugăm să iei în considerare următoarele lucruri, pentru ca procesul să fi

Inter IKEA Systems B.V Listă Nu uita! Înainte de a veni la magazin, te rugăm să iei în considerare următoarele lucruri, pentru ca procesul să fi Inter IKEA Systems B.V. 2018 Listă Nu uita! Înainte de a veni la magazin, te rugăm să iei în considerare următoarele lucruri, pentru ca procesul să fie cât mai eficient: Ce trebuie să aduci cu tine: Măsurătorile

Mai mult

Pescuitul în Suedia Finanțat de Agenția Suedeză pentru Protecția Mediului (Naturvårdsverket)

Pescuitul în Suedia Finanțat de Agenția Suedeză pentru Protecția Mediului (Naturvårdsverket) Pescuitul în Suedia Finanțat de Agenția Suedeză pentru Protecția Mediului (Naturvårdsverket) Pescuitul în Suedia Pescuitul este o distracție amuzantă și interesantă de care te poți bucura pe tot parcursul

Mai mult

Cum stați cu auzul? Format ușor de citit Easy read Română Romanian How s your hearing? Dezvoltat în parteneriat de Action on Hearing Loss și CHANGE

Cum stați cu auzul? Format ușor de citit Easy read Română Romanian How s your hearing? Dezvoltat în parteneriat de Action on Hearing Loss și CHANGE Cum stați cu auzul? Format ușor de citit Easy read Română Romanian How s your hearing? Dezvoltat în parteneriat de Action on Hearing Loss și CHANGE Semne de pierdere a auzului Pierderea auzului este o

Mai mult

Slide 1

Slide 1 Fiecare proiect pe care il dezvoltam are ca tinta pe langa multumirea si siguranta deplina a dvs, asigurarea ca va vom sustine pana cand AICI va fii: ACASA De ce (si ce anume) primiti mai mult? Primul

Mai mult

Print

Print CEL MAI MARE LOC DE JOACĂ DIN ROMÂNIA E o joacă de copii să ai angajați fericiți! E O JOACĂ DE COPII SĂ AI ANGAJAȚI FERICIȚI! Noi venim cu activitățile fun și relaxante pentru oamenii tăi, tu le oferi

Mai mult

3 POSTURI DIRECTIA DEZVOLTAREA AFACERILOR INITIATIVA CONNECT NORD EST DESPRE NOI Suntem o echipă mică dar cu visuri mărețe și o misiune curajoasă! O r

3 POSTURI DIRECTIA DEZVOLTAREA AFACERILOR INITIATIVA CONNECT NORD EST DESPRE NOI Suntem o echipă mică dar cu visuri mărețe și o misiune curajoasă! O r 3 POSTURI DIRECTIA DEZVOLTAREA AFACERILOR INITIATIVA CONNECT NORD EST DESPRE NOI Suntem o echipă mică dar cu visuri mărețe și o misiune curajoasă! O regiune în care oamenii cred și participă colectiv,

Mai mult

Plan de activități Domeniul: Siguranța online Tema: Reputația mea online Grupul țintă: Elevii claselor a VIII-a IX-a Obiective operaționale O1 Elevii

Plan de activități Domeniul: Siguranța online Tema: Reputația mea online Grupul țintă: Elevii claselor a VIII-a IX-a Obiective operaționale O1 Elevii Plan de activități Domeniul: Siguranța online Tema: Reputația mea online Grupul țintă: Elevii claselor a VIII-a IX-a Obiective operaționale O1 Elevii exprimă prin propriile cuvinte sensul noțiunilor de,,imagine

Mai mult

EDC_HRE_VOL_2_ROM.pdf

EDC_HRE_VOL_2_ROM.pdf UNITATEA DE ÎNVĂȚARE 4 CONFLICT Învățământ primar Regulile ajută la rezolvarea conflictelor 4.1. Totul este în regulă! Chiar așa? Ce probleme sau conflicte putem observa în clasa noastră? 4.2. Așa procedăm

Mai mult

FAMILIA CREŞTINĂ PE ÎNŢELESUL COPIILOR

FAMILIA CREŞTINĂ PE ÎNŢELESUL COPIILOR FAMILIA CREŞTINĂ PE ÎNŢELESUL COPIILOR Carte de colorat Dalia Teodora Ana 27/02/2016 este locul unde venim pe lume şi în care ne dezvoltăm (creştem). Este locul unde găsim dragoste, respect, linişte, înţelegere,

Mai mult

SE-What to Ask and How to Listen

SE-What to Ask and How to Listen Elemente esențiale în vânzări: Cum să pui întrebările și cum să fii un bun ascultător Copyright 2012 by HRDQ Program de studiu individual Modulul 1: O perspectivă asupra ascultării Unde ne aflăm în procesul

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Centrul de consiliere și orientare in cariera CONSILIEREA ÎN CARIERĂ Fiecare persoana isi alege viitoarea meserie în funcţie de anumite criterii. Astfel sunt mai multe tipuri de alegeri: social orientate:

Mai mult

Cum interacționează shopperii cu raftul din hypermarket

Cum interacționează shopperii cu raftul din hypermarket Cum interacționează shopperii cu raftul din hypermarket 03 May 2019 de Progresiv [1] În ultimii 10 ani, dezvoltând mii de materiale de comunicare in-store, mam întrebat întotdeauna cum văd efectiv cumpărătorii

Mai mult

Fâciu N. Maria-Ema CASA CORPULUI DIDACTIC BRĂILA PROGRAM DE FORMARE INFORMATICĂ ȘI TIC PENTRU GIMNAZIU CLASA A V-A SERIA 1 GRUPA 2 CURSANT: Fâciu N. M

Fâciu N. Maria-Ema CASA CORPULUI DIDACTIC BRĂILA PROGRAM DE FORMARE INFORMATICĂ ȘI TIC PENTRU GIMNAZIU CLASA A V-A SERIA 1 GRUPA 2 CURSANT: Fâciu N. M CASA CORPULUI DIDACTIC BRĂILA PROGRAM DE FORMARE INFORMATICĂ ȘI TIC PENTRU GIMNAZIU CLASA A V-A SERIA 1 GRUPA 2 CURSANT: PROIECTUL UNITĂŢII DE ÎNVĂŢARE ALGORITMI Notă: filmele didactice, dezbaterile, jocurile

Mai mult

EN_IV_2014_Lb_romana_Test_2

EN_IV_2014_Lb_romana_Test_2 CENTRUL NAŢIONAL DE EVALUARE ŞI EXAMINARE EVALUARE NAŢIONALĂ LA FINALUL CLASEI a IV-a 2014 Test 2 Limba română Judeţul/sectorul... Localitatea... Şcoala... Numele şi prenumele elevului...... Clasa a IV-a...

Mai mult

ghid de utilizare! purificator de aer 1

ghid de utilizare! purificator de aer 1 ghid de utilizare! purificator de aer 1 [ felicitări! ] Felicitări pentru achiziționarea produsului Duux! Pentru a utiliza serviciul nostru on-line, vă rugăm să înregistrați produsul și garanția pe www.duux.com/register

Mai mult

Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării Str. Traian Moșoiu nr. 71 Cluj-Napoca, RO Tel.: Fax:

Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării Str. Traian Moșoiu nr. 71 Cluj-Napoca, RO Tel.: Fax: Documentație pentru accesarea platformei e-learning de către studenți Pentru facilitarea demersurilor necesare bunei desfășurări a cursurilor se folosește platforma de e-learning a facultății (care se

Mai mult

CARS&CARGO Shaping Transport Collaboration Case study

CARS&CARGO Shaping Transport Collaboration Case study CARS&CARGO Bursa de transporturi Teleroute susține dezvoltarea rapidă a companiei Cars&Cargo prin construirea unei rețele și reducerea numărului de curse goale BOB SNIJDER DIRECTORUL COMPANIEI CARS&CARGO

Mai mult

Băcănia Fermierului sau retailul în era businessului cu scop

Băcănia Fermierului sau retailul în era businessului cu scop Băcănia Fermierului sau retailul în era businessului cu scop 19 Jul 2019 de Alina Dragomir [1] [2] [3] Pagina 1 din 6 [4] [5] [6] [7] [8] Pagina 2 din 6 [9] Inaugurată la finalul lunii martie, Băcănia

Mai mult

ROLUL EDUCAȚIEI NONFORMALE PRIVIND AS= ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ Corina Turcu, Colegiul Economic George Barițiu, Sibiu Educația nonformală este o nouă abo

ROLUL EDUCAȚIEI NONFORMALE PRIVIND AS= ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ Corina Turcu, Colegiul Economic George Barițiu, Sibiu Educația nonformală este o nouă abo ROLUL EDUCAȚIEI NONFORMALE PRIVIND AS= ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ Corina Turcu, Colegiul Economic George Barițiu, Sibiu Educația nonformală este o nouă abordare a învățării prin activități plăcute și motivante.

Mai mult

Microsoft Word - Pascale Evdochia_Sa nu uitam limba stramoseasca.docx

Microsoft Word - Pascale Evdochia_Sa nu uitam limba stramoseasca.docx Programa de opțional pentru grădiniță SĂ NU UITĂM LIMBA STRĂMOŞEASCĂ ARGUMENT Ruşii lipoveni, avându-şi originile în Rusia, fac parte din diaspora rusă europeană şi utilizează drept limbă de comunicare

Mai mult

STOP RISIPEI ALIMENTARE Municipiului Roman

STOP RISIPEI ALIMENTARE Municipiului Roman STOP RISIPEI ALIMENTARE Municipiului Roman ALIMENTELE CARE AJUNG SĂ FIE ARUNCATE NECONSUMATE DIN DIFERITE MOTIVE ȘI CARE AJUNG ÎN DEPOZITELE DE DEȘEURI REPREZINTĂ O PROPORȚIE IMPORTANTĂ A DEȘEURILOR GENERATE

Mai mult

PENTRU TINE ȘI COPILUL TĂU Jocurile copilăriei 5 activități în aer liber Oferit de: Te așteptăm la:

PENTRU TINE ȘI COPILUL TĂU Jocurile copilăriei 5 activități în aer liber Oferit de: Te așteptăm la: PENTRU TINE ȘI COPILUL TĂU Jocurile copilăriei 5 activități în aer liber Oferit de: Sezonul cald a sosit, iar noi am pregătit o listă de jocuri perfecte pentru a petrece timpul alături de cei dragi! Echipa

Mai mult

Microsoft Word - ADA_Raspuns_clarificare_2.docx

Microsoft Word - ADA_Raspuns_clarificare_2.docx ÎNTREBĂRI FRECVENTE Metodologie concurs Antreprenoriatul Dezvoltă Ardealul (ADA) 1. Ce se întâmplă dacă înființez un post pentru persoane defavorizate si nu reușesc să-l ocup după demersuri rezonabile

Mai mult

SRS-BTS50_QSG_ro

SRS-BTS50_QSG_ro Sistem audio personal Manual de instrucţiuni Ghid de pornire rapidă RO SRS-BTS50 2013 Sony Corporation Fabricat în China Manuale furnizate Ghid de pornire rapidă (acest manual) Prezentul manual vă furnizează

Mai mult

ALEGE SĂ TRĂIEȘTI SĂNĂTOS Bazele unei alimentații sănătoase Această broșură a fost realizată în proiectul de Educație pentru Sănătate Alegeri Sănătoas

ALEGE SĂ TRĂIEȘTI SĂNĂTOS Bazele unei alimentații sănătoase Această broșură a fost realizată în proiectul de Educație pentru Sănătate Alegeri Sănătoas ALEGE SĂ TRĂIEȘTI SĂNĂTOS Bazele unei alimentații sănătoase Această broșură a fost realizată în proiectul de Educație pentru Sănătate Alegeri Sănătoase, implementat de Organizația Salvați Copiii și se

Mai mult

Microsoft Word - Zelesneac Simona_Proiect de activitate integrata.docx

Microsoft Word - Zelesneac Simona_Proiect de activitate integrata.docx PROIECT DE ACTIVITATE INTEGRATĂ PROFESOR NIVEL PREȘCOLAR: Zelezneac Simona GRUPA: Mijlocie CATEGORIA DE ACTIVITATE: Activitate integrată (DȘ1 +DLC) TEMA ANUALĂ DE ÎNVĂȚARE: Când, cum și de ce se întâmplă?

Mai mult

Wise King Solomon Romanian CB

Wise King Solomon Romanian CB Biblia pentru copii prezintă Înțeleptul Împărat Solomon Scrisă de: Edward Hughes Ilustraţii: Lazarus Adaptată după: Ruth Klassen Tradusă de: Ana Ionesi Produsă de: Bible for Children www.m1914.org BFC

Mai mult

Manual de utilizare a Sistemului Informațional al Institutului Național al Justiției (SI INJ) intranet.inj.md Ver.2 Manual de utilizare a Sistemului I

Manual de utilizare a Sistemului Informațional al Institutului Național al Justiției (SI INJ) intranet.inj.md Ver.2 Manual de utilizare a Sistemului I Manual de utilizare a Sistemului Informațional al Institutului Național al Justiției (SI INJ) intranet.inj.md Ver.2 Manual de utilizare a Sistemului Informațional al Institutului Național al Justiției

Mai mult

Daniel and the Lions Den Romanian CB

Daniel and the Lions Den Romanian CB Biblia pentru copii prezintă Daniel În Groapa Leilor Scrisă de: Edward Hughes Ilustraţii: Jonathan Hay Adaptată după: Mary-Anne S. Tradusă de: Ana Ionesi Produsă de: Bible for Children www.m1914.org BFC

Mai mult

CONSTIENT Marius Chirila

CONSTIENT Marius Chirila CONSTIENT Marius Chirila Stau cu mine si ma intreb ce as putea sa iti mai ofer in plus. Ai deja totul, esti deja totul. Nu exista limita la ce ai putea sa faci pentru ca nu exista limita la ceea ce esti.

Mai mult

Percepții și atitudini ale populației privind incluziunea socială

Percepții și atitudini ale populației privind incluziunea socială BOGAŢI ŞI SĂRACI Percepții și atitudini ale populației României privind sărăcia și incluziunea socială LOGO martie 2012 Metodologia cercețării: Volumul eșantionului: 1.073 subiecți 18+ Tipul eșantionului:

Mai mult

Program examene Cambridge 11 iunie 2016 Aveți, mai jos, programul detaliat al examenelor Cambridge. Vă rugăm să-l citiți cu atenție și să respectați î

Program examene Cambridge 11 iunie 2016 Aveți, mai jos, programul detaliat al examenelor Cambridge. Vă rugăm să-l citiți cu atenție și să respectați î Program examene Cambridge 11 iunie 2016 Aveți, mai jos, programul detaliat al examenelor Cambridge. Vă rugăm să-l citiți cu atenție și să respectați întocmai regulile și cerințele enumerate mai jos. Alegeți,

Mai mult

Instrumentul UE de stabilire a profilului de competențe al resortisanților din țările terțe MANUAL DE UTILIZARE Versiunea 1: 6 noiembrie 2017 Europa s

Instrumentul UE de stabilire a profilului de competențe al resortisanților din țările terțe MANUAL DE UTILIZARE Versiunea 1: 6 noiembrie 2017 Europa s Instrumentul UE de stabilire a profilului de competențe al resortisanților din țările terțe MANUAL DE UTILIZARE Versiunea 1: 6 noiembrie 2017 Europa socială Cuprins 1. SCOPUL INSTRUMENTULUI... 3 2. UTILIZATORII...

Mai mult

Microsoft Word - DARUIREA UNUI ZAMBET.doc

Microsoft Word - DARUIREA UNUI ZAMBET.doc Daruirea unui Zambet Odata ce ajungi sa intelegi ca toate lucrurile sunt efemere. Toate lucrurile sunt intr-o continua schimbare. In acest fel, lucrurile care te inspaimanta nu vor fi tot timpul prezente.

Mai mult

imposibilulQ8

imposibilulQ8 CUPRINS Mulţumiri...................................... 7 Ce înseamnă de fapt să realizezi imposibilul?....... 13 Introducere.................................... 15 Îndrăzneşte să faci imposibilul...................

Mai mult

Cu ce scenarii lucrează cel mai mare producător român de cosmetice

Cu ce scenarii lucrează cel mai mare producător român de cosmetice Cu ce scenarii lucrează cel mai mare producător român de cosmetice 01 Jul 2019 de Alina Dragomir [1] Performanța financiară raportată de Farmec în ultimii cinci ani este un exemplu că amenințările pot

Mai mult

Studiul 1 - Duhul Sfant si Cuvantul

Studiul 1 - Duhul Sfant si Cuvantul Studiul 1 pentru 7 ianuarie 2017 Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Raport anual 2018 Un strop de demnitate Atunci când ești o femeie foarte săracă, posibil fără adăpost sau venit stabil, zilele mai delicate ale lunii devin o umilitoare povară în plus. Am creat inițiativa

Mai mult

DIFERENŢA CONTEAZĂ Care dintre acești tucani este diferit? a c b f d e g h 22

DIFERENŢA CONTEAZĂ Care dintre acești tucani este diferit? a c b f d e g h 22 DIFERENŢA CONTEAZĂ Care dintre acești tucani este diferit? a c b f d e g h 22 GRILA ASCUNSĂ Mini-grila de mai jos apare într-un singur loc în grila cea mare. O poți găsi? @ bc% e @ bc c % e @ b @ c % @

Mai mult

Microsoft Word - Chestionar pt. parinti I-VIII

Microsoft Word - Chestionar pt. parinti I-VIII CHESTIONAR pentru PĂRINȚI (I-VIII) Chestionarul adresat părinților elevilor Școlii Gimnaziale Grigore Silași a avut ca scop evaluarea gradului de satisfacție al părinților în raport cu școala unde învață

Mai mult

Folosirea mediilor. Interviuri cu elevi si profesori Metodologie: Cercetarea a fost realizata in 7 licee din Bucuresti, un liceu din Petrosani si unul

Folosirea mediilor. Interviuri cu elevi si profesori Metodologie: Cercetarea a fost realizata in 7 licee din Bucuresti, un liceu din Petrosani si unul Folosirea mediilor. Interviuri cu elevi si profesori Metodologie: Cercetarea a fost realizata in 7 licee din Bucuresti, un liceu din Petrosani si unul din Ploiesti, in perioada octombrie-noiembrie 2009.

Mai mult

Consumatorii dau propria definitie categoriei bio

Consumatorii dau propria definitie categoriei bio Consumatorii dau propria definitie categoriei bio 09 May 2014 de Alina Stancu [1] Produsele bio sunt asociate cu produsele achizitionate din piata sau direct de la sursa, in viziunea consumatorului roman

Mai mult

Slide 1

Slide 1 METODOLOGIE Volumul eșantionului 1160 subiecți 18+ Reprezentativitate Eroare maximă tolerată ±2,9% Perioada de desfășurare 13-15.07.2016 Tipul eșantionului Multi-stratificat, probabilist Metoda CATI (Computer

Mai mult

Strategii de marketing eficiente in Motorul afacerilor este online-ul Mai sunt doar cateva zile si putem trage linie unui an care s-a incheiat

Strategii de marketing eficiente in Motorul afacerilor este online-ul Mai sunt doar cateva zile si putem trage linie unui an care s-a incheiat Strategii de marketing eficiente in 2019 1. Motorul afacerilor este online-ul Mai sunt doar cateva zile si putem trage linie unui an care s-a incheiat si in care cu totii am avut provocari, obstacole si

Mai mult

OBSERVAȚIA LA RECENSĂMÂNTUL POPULAȚIEI ȘI LOCUINȚELOR 2011 Potrivit rezultatelor ultimului Recensământ (2002), populația de etnie romă din România era

OBSERVAȚIA LA RECENSĂMÂNTUL POPULAȚIEI ȘI LOCUINȚELOR 2011 Potrivit rezultatelor ultimului Recensământ (2002), populația de etnie romă din România era OBSERVAȚIA LA RECENSĂMÂNTUL POPULAȚIEI ȘI LOCUINȚELOR 2011 Potrivit rezultatelor ultimului Recensământ (2002), populația de etnie romă din România era de 535.140 de persoane. Cercetătorii și activiștii

Mai mult

Script-ul: primul pas în crearea unui video care vinde

Script-ul: primul pas în crearea unui video care vinde Introducere Video-ul nu mai este acum o opţiune de marketing, ci a devenit o necesitate pentru orice tip de afacere. Oricât de convingător ar fi mesajul în cuvinte, şi în marketing se foloseşte puterea

Mai mult

ORIGINAL VERSION

ORIGINAL VERSION Cercetarea pigmenților Autori: Jiří Škoda, Pavel Doulík Conținut științific: Concepte / Aptitudini țintă: Vârsta grupului țintă: Durata activității: Rezumat: Obiective: Chimie elementară Culoare, pigment,

Mai mult

Primele reacții din comerțul independent după reducerea TVA

Primele reacții din comerțul independent după reducerea TVA Primele reacții din comerțul independent după reducerea TVA 13 Jul 2015 de Mihaela Popescu [1] Mult așteptata reducere a TVA-ului la alimente și băuturi non-alcoolice a intrat deja în vigoare de mai bine

Mai mult

COLCAIE CORUPTIA IN DNA – Administratorul RCS RDS Ioan Bendei a fost inregistrat in timp ce rezolva cu niste telefoane pe ofiterul judiciar din DNA, T

COLCAIE CORUPTIA IN DNA – Administratorul RCS RDS Ioan Bendei a fost inregistrat in timp ce rezolva cu niste telefoane pe ofiterul judiciar din DNA, T COLCAIE CORUPTIA IN DNA Administratorul RCS RDS Ioan Bendei a fost inregistrat in timp ce rezolva cu niste telefoane pe ofiterul judiciar din DNA, Teodosia Iordachita. Bendei aranjeaza livrarea telefoanelor

Mai mult

{LINGO} Specificațiile produsului: - Dimensiune: 61 x 18 x 8 mm - greutate: 8,6 g - rază: 10 m -capacitatea și tipul bateriei: 90 mah, baterie polimer

{LINGO} Specificațiile produsului: - Dimensiune: 61 x 18 x 8 mm - greutate: 8,6 g - rază: 10 m -capacitatea și tipul bateriei: 90 mah, baterie polimer {LINGO} Specificațiile produsului: - Dimensiune: 61 x 18 x 8 mm - greutate: 8,6 g - rază: 10 m -capacitatea și tipul bateriei: 90 mah, baterie polimer litiu - timp de încărcare: 2 ore - timp de așteptare:

Mai mult