Modalităţi de abordare a învăţării din perspectiva formării competenţelor de lectură la elevi

Mărimea: px
Porniți afișarea la pagina:

Download "Modalităţi de abordare a învăţării din perspectiva formării competenţelor de lectură la elevi"

Transcriere

1 LLP- LdV/VETPRO/2013/RO/097 Îmbunătățirea competențelor personalului din învățământul preuniversitar în scriere și management de proiect, în scopul accesarii de fonduri europene în perioada de programare

2 Parteneri Instituţia de trimitere: INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEȚEAN DÂMBOVIȚA Instituţia de primire: AGENȚIA FORMATIVĂ ALBAFOR, ALBANO LAZIALE, Italia

3 ECHIPA DE IMPLEMENTARE Coordonator de proiect: Luminița Preda, inspector școlar general Persoană de contact/asistent operațional: Groza Cristina, inspector proiecte educaționale Asistent manager: Mihăescu Mirela, inspector de specialitate Responsabil monitorizare evaluare: Ovidiu Băsceanu, inspector școlar general adjunct Responsabil formare profesională: Luminița Popescu, inspector de specialitate Responsabil pregătire pedagogică: Radu Tăbîrcă, inspector proiecte educaționale Responsabil pregătire lingvistică: Mirică Maria, inspector de specialitate Responsabil financiar: Luminița Savu, contabil șef

4 ALBAFOR SpA- Instituto Superiore Formazione Orientamento e Ricerca (Institutul Superior pentru Formare, Orientare și Cercetare) Centru de formare profesională fondat în 1980 în Regiunea Albano Laziale - Italia, cu scopul de a promova «cultura învățării». Are 7 centre de formare acreditate, în provincia Roma și 1 centru la Basilicata, 200 de cadre didactice și 50 de consultanți specialiști în educație. A dobândit o experiență solidă atât în contextul implementării de proiecte finanțate de UE, cât și la nivel național și regional (deține competențe specifice în special în elaborarea analizei de nevoi, în planificarea și gestionarea activităților conform logicii ciclului managementului de proiect. Derulează proiecte în cadrul Programului de ocupare și adaptabilitate, programelor Leonardo da Vinci, Grundtvig, Equal I și II, programelor operative naționale etc.

5 ALBAFOR SpA- Instituto Superiore Formazione Orientamento e Ricerca (Institutul Superior pentru Formare, Orientare și Cercetare) Din 2009, în calitate de partener/instituție gazdă, a proiectat și implementat 7 proiecte Leonardo Mobility și 1 Grundtvig cu instituții din România. Din 2010 este partener transnațional în 3 proiecte strategice cofinanțate prin POS DRU, dintre care unul a avut ca beneficiar ISJ Dâmbovița. Albafor reprezintă a doua instituție de formare din cadrul Regiunii Lazio, proiectele de formare având loc în cele 7 sedii operative în care se desfășoară în total 49 de cursuri. Albafor a dobândit o experiență specifică în proiectarea și defășurarea cursurilor de formare pe teme de management educațional în proiecte de dezvoltare locală, monitorizare și gestionare a acestora.

6 REZUMAT Proiectul: - urmare a nevoii de dezvoltare a competențelor participanţilor in domeniul scrierii si managementului proiectelor finantate prin programe europene, în scopul dezvoltării capacității acestora de a iniția și dezvolta proiecte destinate îmbunătățirii calităţii serviciilor de educaţie furnizate de şcolile din Dâmboviţa - presupune mobilitatea in Italia a 30 de participanti - cadre didactice din județ: inspectori, profesori metodişti şi profesori responsabili cu proiectele şi programelor europene; - criterii principale în selecția grupului: calitatea de formator, experiența relevantă în domeniului formării adulţilor şi a managementului de proiect - doua fluxuri ale grupului țintă: și

7 Obiective şi strategii Proiectul propune un program de activități cu durata de 80 ore pe perioada mobilității în Italia Prin derularea acestui proiect se intenţionează: pregătirea profesională a 30 cadre didactice cu reale calități/experienţă relevantă ca formatori şi competenţe în domeniul scrierii şi managementului de proiect; implementarea de metode, tehnici de derulare a proiectelor finanţate prin programe ale UE, în contextul lansării apelurilor pentru perioada de programare ; creşterea numărului, a calităţii proiectelor prin programe europene, din partea şcolilor judeţului Dâmboviţa; creșterea calității în educaţia furnizată de şcolile jud. Dâmboviţa, prin activități complementare; dezvoltarea competenţelor de exprimare în limba italiană.

8 Obiective şi strategii Activităţile din cadrul perioadei de mobilitate vor permite participanților: Să înțeleagă contextul finanţărilor europene; Să interpreteze în mod corespunzător o cerere de ofertă; Să identifice, pentru fiecare idee de proiect, instrumentul financiar cel mai potrivit; Să întocmească un buget de proiect corect din punct de vedere tehnic, orientat spre nevoile reale ale instituției; Să gestioneze proiectul în fiecare fază, de la programare până la planificare, de la evaluarea finala până la rambursare; Să gestioneze corect din punct de vedere administrativ faza de implementare a proiectului; Să-şi dezvolte abilităţile manageriale, într-un cadru de răspundere transparentă şi valorificare corecta a resurselor umane; Să dobândească cunoștințele și capacitatea de a implementa principiile, tehnicile și strategiile pentru atragerea de fonduri nerambursabile.

9 Strategia de lucru Agenţia Formativă Albafor va găzdui 2 fluxuri de mobilităţi (a câte 15 participanţi). Stagiul de mobilitate cuprinde 80 de ore repartizate în 10 zile (8 ore/zi). Cele 10 zile dedicate activităților cuprind: sesiuni de lucru, mese rotunde, workshop-uri, schimb de bune practici şi vizite în instituţii cu experienţă în implementarea de proiecte prin programe europene. Zilele de sâmbătă şi duminică din cele două săptămâni de formare se alocă pregătirii culturale şi lingvistice în Albano Laziale şi Roma şi completează pregătirea lingvistică realizată în România. Încă din prima zi a programului, va fi organizat un Plan de formare individual pentru fiecare participant, permițând valorificarea, în acest mod, a tuturor resurselor personale. Pe toată durata programului, va fi prezent un tutore care va oferi asistenţă în elaborarea lucrărilor individuale şi de grup.

10 VALIDAREA ŞI RECUNOAŞTEREA COMPETENŢELOR Programul complet de activități furnizat de Agenţia Albafor, incluzând schimburi de bune practici și de experiențe, va fi validat prin trei modalităţi de recunoaştere a pregătirii, respectiv, a participării: Acordarea Europass Mobility care va consemna competenţele şi abilităţile dobândite de participanţii la programul de formare. Validarea se va realiza prin intermediul evaluării intermediare şi finale, în cursul căreia se vor aplica teste pentru evaluarea progresului şi un chestionar de evaluare finală. Evaluarea finală presupune în egală măsură realizarea şi prezentarea portofoliului participantului, în cadrul unui seminar.

11 VALIDAREA ŞI RECUNOAŞTEREA COMPETENŢELOR Acordarea atestatelor individuale de participare realizate sub formă de diplomă individuală, care va conţine descrierea detaliată a experienţei de mobilitate (descriere de conținuturi şi metodologie de învăţare). Validarea competențelor lingvistice, la finalul cursului de limbă, se va face în urma unui test scris pentru nivelul A2 și a unei probe orale. Certificatele vor fi eliberate de furnizorul pregătirii lingvistice și vor preciza nivelul atins. Se vor întocmi și pașapoarte lingvistice Europass.

12 Rolul partenerului ISJ DB Coordonează proiectul, comunică cu partenerul. Limba de comunicare: lb. engleză și lb. italiană. Organizează echipa de proiect, stabilind responsabilităţi. Realizează selecţia grupului ţintă. Organizează pregătirea lingvistică a participanților, prin cursul de iniţiere în lb. italiană (40 de ore), pregătirea culturală (workshop) și pedagogică. Organizează 2 fluxuri de mobilităţi în perioadele stabilite de comun acord cu Albafor. Colaborează cu partenerul pentru completarea Certificatului Europass Mobility. Monitorizează progresul proiectului şi evaluează rezultatele intermediare şi finale obţinute.

13 Rolul partenerului ISJ DB Diseminează rezultatele proiectului în contexte diverse Elaborează, tipărește, prezintă broșura de bune practici Organizează min. 20 workshop-uri cu min. 300 participanţi Administrează fondurilor proiectului Monitorizează realizarea schimbului Evaluează rezultatele proiectului Realizează documentele de raportare tehnice şi financiare, răspunzând solicitărilor finanţatorului.

14 Rolul partenerului Albafor Oferă asistență logistică pentru găzduirea grupul țintă în cadrul programului de mobilităţi și pentru pregătirea schimbului de bune practici. Realizează un program complet de schimburi de bune practici și de experiențe. Se implică în identificarea, realizarea analizei de nevoi a grupului țintă. Planifică exeperienţa de învăţare şi realizarea de instrumente didactice şi de evaluare care vor fi folosite în cursul stagiului. Desfăşoară schimbul de bune practici prin intermediul vizitelor de studiu la autorități locale, asociații partenere, agenți economici. Evaluează experienţele de învăţare dobândite în urma mobilităţii/vizitei.

15 Rolul partenerului Albafor Asigura mentoratul şi asistenţa logistică a participanţilor. Asigura certificarea competenţelor şi cunoştiinţelor dobândite şi înregistrarea acestora in EUROPASS. Oferă sprijin pentru asigurarea serviciilor de cazare, masă, transfer aeroport-hotel, transport intern si colaborează la pregătirea pedagogică, lingvistică (limba italiana) şi culturală. Acorda tuturor participanţilor la proiect, Certificate de acreditare pentru competenţele dobândite, şi Documente de mobilitate Europass Asigură un tutore cu sarcina de a furniza suport didactic şi a organiza legătura dintre activităţile şi schimburile de informaţii de învăţare desfăşurate în locații ale partenerului şi în alte instituții.

16 Pregătirea mobilităţii Pregătirea pedagogică (8 ore): se realizează de ISJ DB înaintea fiecărui stagiu de mobilitate; se prezintă: tematica proiectului, programul Leonardo da Vinci - acţiunea Leonardo Mobility/ Erasmus+, planul de stagiu, experții implicați, instituţia gazdă, elemente privind cultura organizațională a partenerului de primire, contractul încheiat cu fiecare participant; responsabil: asistentul operațional. Pregătirea culturală: se realizează parțial în România, parțial pe perioada mobilității în Italia; Pregătirea lingvistică: se organizează parțial în țară, înaintea deplasărilor, parțial pe perioada mobilității în Italia și constă într-un curs de iniţiere pentru comunicarea în limba italiană - (40 de ore). Cursul familiarizează participanţii cu terminologia necesară pentru înţelegerea programului de stagiu. Se acordă certificate de recunoaştere a competentelor lingvistice (nivel A2).

17 MONITORIZAREA O echipă mixtă (ISJ DB și Albafor) va monitoriza următoarele aspecte pe durata stagiului: respectarea de către participanți și instituția de primire a programului zilnic și a condițiilor de lucru; verificarea zilnică a stadiului și a modului de realizare a activităților; preîntâmpinarea și rezolvarea eventualelor probleme ce pot crea disfuncționalități în derularea stagiului; aplicarea de chestionare la începutul stagiului, după o săptămână și la finalul acestuia pentru obținerea unui feed back relevant. Se vor realiza: rapoarte pentru fiecare activitate derulată portofoliul stagiului cuprinzând: album foto cu imagini de pe parcursul derulării proiectului, produse realizate în urma activităţilor, materiale didactice primite de la partener, minute ale întâlnirilor echipei de proiect etc un raport privind programul de mobilități, elaborat de cei doi parteneri strângere date/informaţii asupra programului de activitate/de mobilitate

18 Se vor realiza: MONITORIZAREA chestionare de monitorizare a învăţării şi grile de observare pentru o analiză comparată a contextului instituţional şi social al ţărilor partenerilor 2 activităţi de monitorizare în situ 5 zile pentru a observa procesul de învăţare şi a face îmbunătăţiri, dacă va fi cazul centralizarea informaţiilor în legătură cu programul desfăşurat, pentru a se determina impactul mobilităţii asupra participanţilor Responsabilul cu monitorizarea activităților pe toată durata de implementare din cadrul echipei de proiect aplică instrumente specifice: grile de observare, fișe de feed back, liste de verificare și redactează rapoarte de monitorizare (intermediară și finală). Concluziile sunt aduse la cunoștința coordonatorului și întregii echipe de proiect, asigurându-se fee back privind progresul proiectului, condițiile unor planuri de măsuri reglatoare.

19 Rezultate 30 de cadre didactice cu abilități crescute privind elaborarea și managementul de proiect: inspectori, metodişti pentru proiecte educaționale, profesori responsabili cu proiectele şi programele europene în şcolile din judeţul Dâmboviţa cel puţin 1 propunere de proiect/unitate școlară din care provine fiecare participant la stagiu, odată cu lansarea apelurilor de proiecte din perioada , în cadrul programelor finanţate din fonduri europene 20 workshop-uri pentru formarea altor 300 cadre didactice în domeniul scrierii şi managementului proiectelor Broșură de bune practici

20 Diseminarea seminare de prezentare a proiectului şi de informare a participanţilor selectaţi cu privire la Programul LdV un seminar de prezentare a Broșurii de bune practici 200 de pliante ce conţin infomaţii referitoare la proiect, Programul LLL şi LdV şi surse de finanţare UE, distribuite cadrelor didactice din judeţ; afişe de promovare a proiectului şi a seminariilor organizate în cadrul proiectului 30 de portofolii personale ale participanţilor la proiect vor putea fi folosite pentru diseminarea cunoştinţelor dobândite în rândul cadrelor didactice şi în scrierea de proiecte prezentarea rezultatelor şi raportului final în întâlnirile organizate în cadrul cercului metodic al directorilor şi al responsabililor pentru proiecte şi programe europene din şcolile din judeţul Dâmboviţa. promovarea proiectului într-o secţiune specială pe site-ul ISJ DB

21 Succes!

COPERTA - PREDOMINANT VERDE

COPERTA  - PREDOMINANT VERDE 1 Obiectiv general 1: Creşterea calităţii procesului de învățământ prin modernizarea abordării procesului de predare-învăţare-evaluare la nivelul unităților de învățământ OBIECTICV SPECIFIC 1.1.Creșterea

Mai mult

Curriculum vitae Europass

Curriculum vitae Europass Curriculum vitae Europass Informaţii personale Nume / Prenume Adresă(e) BASCH NAIDIN DELIA ILEANA Municipiul Caracal, str. Noua, nr. 19, Jud. Olt Telefon(oane) - Mobil:0766625095 0722479150 Fax(uri) E-mail(uri)

Mai mult

U N I U N E A E U R O P E A N Ă GUVERNUL ROMÂNIEI MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI, PROTECŢIEI SOCIALE ȘI PERSOANELOR VÂRSTNICE AMPOSDRU Fondul Social Euro

U N I U N E A E U R O P E A N Ă GUVERNUL ROMÂNIEI MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI, PROTECŢIEI SOCIALE ȘI PERSOANELOR VÂRSTNICE AMPOSDRU Fondul Social Euro Investeşte în oameni! Proiect cofinanţat din prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 2013 Axa prioritară: 1. Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii

Mai mult

Ținta 1 Perfecționarea sistemului de formare continuă a resurselor umane din școală pentru asigurarea calității învățământului profesional și tehnic î

Ținta 1 Perfecționarea sistemului de formare continuă a resurselor umane din școală pentru asigurarea calității învățământului profesional și tehnic î Ținta 1 Perfecționarea sistemului de formare continuă a resurselor umane din școală pentru asigurarea calității învățământului profesional și tehnic în vederea integrării profesionale a absolvenților.

Mai mult

Comisia metodica: Stiintele Naturii

Comisia metodica: Stiintele Naturii Str. Florilor, Nr. 4, Tel: 0266.330.354; fax: 0371605770 e-mail: didactic_gb@yahoo.com Avizat, Director:TÎRNAUCĂ LILIANA IZABELA PLAN MANAGERIAL ANUAL Comisia metodică: Om şi Societate An școlar : 2016/2017

Mai mult

Invitaţie - program

Invitaţie - program GHIDUL DE PRACTICĂ AL STUDENȚILOR DIN CADRUL FACULTĂȚII DE ȘTIINȚE ECONOMICE ȘI ADMINISTRAȚIE PUBLICĂ I. INFORMAȚII UTILE PENTRU STUDENȚI/MASTERANZI Practica de specialitate constă în efectuarea unui număr

Mai mult

Microsoft Word - Ghid_practica_2009.doc

Microsoft Word - Ghid_practica_2009.doc Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică Ediția: 1 Revizia: 0 An universitar 2018-2019 Forma de învățământ ID Pagina 1 din 13 I. INFORMAȚII UTILE

Mai mult

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa Calea Domnească nr. 127, Târgovişte - Dâmboviţa Telefon: 0245/211891; Fax: 0245/613723;

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa Calea Domnească nr. 127, Târgovişte - Dâmboviţa Telefon: 0245/211891; Fax: 0245/613723; Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa Calea Domnească nr. 127, Târgovişte - Dâmboviţa Telefon: 0245/211891; Fax: 0245/613723; E-mail: isjdb@isj-db.ro; WEB: www.isj-db.ro Nr. 11870/25.09. Aprobat, Inspector

Mai mult

Universitatea "Ștefan cel Mare" din Suceava Nr. inregistrare: 10504/ ANUNȚ SELECȚIE EXPERȚI Universitatea "Ștefan cel Mare din Suceava, cu s

Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava Nr. inregistrare: 10504/ ANUNȚ SELECȚIE EXPERȚI Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, cu s Universitatea "Ștefan cel Mare" din Suceava Nr. inregistrare: 10504/24.06.2019 ANUNȚ SELECȚIE EXPERȚI Universitatea "Ștefan cel Mare din Suceava, cu sediul în str. Universității, nr. 13, județul Suceava,

Mai mult

Strategia CEAC

Strategia CEAC I. INTRODUCERE În conformitate cu prevederile legale privind asigurarea calităţii educaţiei, se constituie şi funcţionează Comisia pentru Evaluarea şi Asigurarea Calităţii Educaţiei în Colegiul Tehnic

Mai mult

PLAN OPERAŢIONAL CEAC / PLANUL OPERAŢIONAL AL COMISIEI DE EVALUARE ŞI ASIGURARE A CALITĂŢII an şcolar: INSTRUMENTE/ MODALITĂŢI

PLAN OPERAŢIONAL CEAC / PLANUL OPERAŢIONAL AL COMISIEI DE EVALUARE ŞI ASIGURARE A CALITĂŢII an şcolar: INSTRUMENTE/ MODALITĂŢI 1 PLANUL OPERAŢIONAL AL COMISIEI DE EVALUARE ŞI ASIGURARE A CALITĂŢII an şcolar: INSTRUMENTE/ MODALITĂŢI DE ACTIVITĂŢI RESPONSABILI TERMEN RESURSE EVALUARE I. ŢINTA: IMPLEMENTAREA ŞI CONSOLIDAREA MECANISMELOR

Mai mult

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa Calea Domnească nr. 127, Târgovişte - Dâmboviţa Telefon: 0245/211891; Fax: 0245/613723;

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa Calea Domnească nr. 127, Târgovişte - Dâmboviţa Telefon: 0245/211891; Fax: 0245/613723; Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa Calea Domnească nr. 127, Târgovişte - Dâmboviţa Telefon: 0245/211891; Fax: 0245/613723; E-mail: isjdb@isj-db.ro; WEB: www.isj-db.ro Nr. 2136/23.02. Aprobat, Inspector

Mai mult

ASOCIAȚIA GRUPUL DE ACTIUNE LOCALA SIRET-MOLDOVA C.I.F COMUNA LESPEZI, JUDEȚUL IAȘI SEDIUL: CENTRU AFTER SCHOOL

ASOCIAȚIA GRUPUL DE ACTIUNE LOCALA SIRET-MOLDOVA C.I.F COMUNA LESPEZI, JUDEȚUL IAȘI SEDIUL: CENTRU AFTER SCHOOL Data publicării: 18.10.2018 Asociația Grupul de Acțiune Locală anunță lansarea în perioada 26 octombrie 26 noiembrie 2018 a apelului de selecție nr. 1, sesiunea nr.2, pentru depunerea Cererilor de Finanțare

Mai mult

„Hand in Hand for the Environment Protection” „Mână-n mână pentru protejarea mediului înconjurător”

„Hand in Hand for the Environment Protection”  „Mână-n mână pentru protejarea mediului înconjurător” Formarea de viitori profesionişti prin stagii de pregătire practică la nivel european 2015-1-RO01-KA102-014891 Programul Erasmus+ Mobilităţi de formare profesională / VET Acțiunea Cheie 1 20 ianuarie 2017,

Mai mult

_Parteneriat START UP 4 U_RO_final [Mod compatibilitate]

_Parteneriat START UP 4 U_RO_final [Mod compatibilitate] Investeşte în oameni! FONDUL SOCIAL EUROPEAN Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Axa prioritară 3 Creșterea adaptabilității lucrătorilor și a întreprinderilor Domeniul

Mai mult

Liceul Ștefan Procopiu Vaslui Str. Castanilor, nr. 3 Tel: /Fax: Web: Nr. de înregistrar

Liceul Ștefan Procopiu Vaslui Str. Castanilor, nr. 3 Tel: /Fax: Web:   Nr. de înregistrar Nr. de înregistrare: 11974 / 27.10.2016 Aprobat în Consiliul de Administrațe din 01.11.2016 Președinte C.A.,, Prof. Dumitru Aurel PLANUL OPERAȚIONAL AL COMISIEI PENTRU EVALUAREA ŞI ASIGURAREA CALITĂŢII

Mai mult

1. ÎNVĂŢĂMÂNT Obiectiv 1. Autorizarea și acreditarea unor noi programe de studiu nivel licență și master 2. Evaluarea periodică a unor programe de stu

1. ÎNVĂŢĂMÂNT Obiectiv 1. Autorizarea și acreditarea unor noi programe de studiu nivel licență și master 2. Evaluarea periodică a unor programe de stu 1. ÎNVĂŢĂMÂNT 1. Autorizarea și acreditarea unor noi programe de studiu nivel licență și master 2. Evaluarea periodică a unor programe de studiu nivel licență și master PLANUL OPERAŢIONAL AL FACULTĂȚII

Mai mult

Program activitati SEM I

Program activitati  SEM I COLEGIUL TEHNIC NR. 2 TG-JIU PROGRAM DE ACTIVITATE SEMESTRUL I /2016 CURRICULUM Întocmirea raportului de analiză pentru anul scolar trecut Diseminarea Raportului Comisiei interne de evaluare si asigurare

Mai mult

CASA CORPULUI DIDACTIC MURES CUPRINS PROGRAME DE FORMARE CONTINUĂ ACREDITATE... 3 MANAGEMENTUL EDUCAȚIONAL ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR... 3 COMUNIC

CASA CORPULUI DIDACTIC MURES CUPRINS PROGRAME DE FORMARE CONTINUĂ ACREDITATE... 3 MANAGEMENTUL EDUCAȚIONAL ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR... 3 COMUNIC CUPRINS PROGRAME DE FORMARE CONTINUĂ ACREDITATE... 3 MANAGEMENTUL EDUCAȚIONAL ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR... 3 COMUNICARE PROFESIONALĂ ȘI PARTENERIAT ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR... 4 DEZVOLTAREA

Mai mult

1

1 1 CUPRINS I. Programe de dezvoltare...... Pag. 3 II. Operaţionalizarea obiectivelor....pag. 4 1. Ţinta strategică 1 Pag. 4 2. Ţinta strategică 2 Pag. 6 3. Ţinta strategică 3 Pag. 9 4. Ţinta strategică

Mai mult

Mihaela Popa

Mihaela Popa Mihaela Popa Profesoara Experienta profesionala Perioda Septembrie 2007-prezent Functia sau postul ocupat Director adjunct Principalele activitati si responsabilitati Cordonarea activitatii instructiv

Mai mult

FIȘĂ DE (AUTO)EVALUARE pentru personalul didactic de predare din palatele şi cluburile copiilor în vederea acordării gradației de merit în sesiunea 20

FIȘĂ DE (AUTO)EVALUARE pentru personalul didactic de predare din palatele şi cluburile copiilor în vederea acordării gradației de merit în sesiunea 20 FIȘĂ DE (AUTO)EVALUARE pentru personalul didactic de predare din palatele şi cluburile copiilor în vederea acordării gradației de merit în sesiunea 2019 Numele şi prenumele: Funcţia: Unitatea de învăţământ:

Mai mult

ȘCOALA GIMNAZIALĂ IBĂNEŞTI Loc.Ibăneşti, str.principală nr.80 Tel: / Fax: Cod fiscal

ȘCOALA GIMNAZIALĂ IBĂNEŞTI Loc.Ibăneşti, str.principală nr.80 Tel: / Fax: Cod fiscal ... din... Aprobat în Consiliul de administrație Din... Prezentat în Consiliul profesoral Din... Plan managerial semestrial prof. DAN INGRID DIRECTOR ȘCOALA GIMNAZIALĂ IBĂNEȘTI Anul şcolar - 2019 I. CURRICULUM

Mai mult

KA1- Proiecte de mobilitate în domeniul formării profesionale PROIECT COMPETENȚE DE INTREȚINERE ȘI DEPANARE PC, PRIN MOBILITATE EUROPEANĂ EU-COM 4 PC

KA1- Proiecte de mobilitate în domeniul formării profesionale PROIECT COMPETENȚE DE INTREȚINERE ȘI DEPANARE PC, PRIN MOBILITATE EUROPEANĂ EU-COM 4 PC BULETIN INFORMATIV nr. 1 Noiembrie, 2015 Proiect de mobilitate de formare profesională în cadrul Programului Erasmus+, Acțiunea Cheie 1-VET COMPETENȚE DE INTREȚINERE ȘI DEPANARE PC, PRIN MOBILITATE EUROPEANĂ

Mai mult

Proiect co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman Axa Prioritară 6: Educat ie s i competent e. POCU/73/

Proiect co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman Axa Prioritară 6: Educat ie s i competent e. POCU/73/ R35, R36 PROCEDURA de aplicare a metodologiei de acordare a premiului pentru calitate în educaţia incluzivă Nume Rezultat subactivitate A3.2 R35, R36 Ediţia: 1 Revizia: 0 Exemplar ţinut sub control X DA

Mai mult

FIŞA DE AUTOEVALUARE /EVALUARE în vederea acordării calificativului anual pentru cadrele didactice din învăţământul preuniversitar conform OMECTS nr.6

FIŞA DE AUTOEVALUARE /EVALUARE în vederea acordării calificativului anual pentru cadrele didactice din învăţământul preuniversitar conform OMECTS nr.6 FIŞA DE AUTOEVALUARE /EVALUARE în vederea acordării calificativului anual pentru cadrele didactice din învăţământul preuniversitar conform OMECTS nr.6143/2011 şi OMEN nr. 3597/2014 Numărul fişei postului...

Mai mult

UNIVERSITATEA SPIRU HARET Acreditată prin Legea Nr. 443/ Sediul central: BUCUREŞTI ROMÂNIA Str. Ion Ghica, nr. 13, Sector 3, Cod poştal: 0300

UNIVERSITATEA SPIRU HARET Acreditată prin Legea Nr. 443/ Sediul central: BUCUREŞTI ROMÂNIA Str. Ion Ghica, nr. 13, Sector 3, Cod poştal: 0300 UNIVERSITATEA SPIRU HARET Acreditată prin Legea Nr. 443/5.07.2002 Sediul central: BUCUREŞTI ROMÂNIA Str. Ion Ghica, nr. 13, Sector 3, Cod poştal: 030045 Telefon: (0040 21) 314.00.75; 314.00.76 Tel./Fax:

Mai mult

Validată în COMISIA PARITARĂ din data de Fişa sintetică de (auto)evaluare pentru cadre didactice din palatele şi cluburile copiilor CALIFIC

Validată în COMISIA PARITARĂ din data de Fişa sintetică de (auto)evaluare pentru cadre didactice din palatele şi cluburile copiilor CALIFIC Validată în COMISIA PARITARĂ din data de 07.05.2019 Fişa sintetică de (auto)evaluare pentru cadre didactice din palatele şi cluburile copiilor CALIFICATIVE ANI ȘCOLARI Validat în CONSILIUL DE ADMINISTRAȚIE

Mai mult

FIȘĂ DE (AUTO)EVALUARE pentru personalul didactic de predare din palatele şi cluburile copiilor în vederea acordării gradației de merit în sesiunea 20

FIȘĂ DE (AUTO)EVALUARE pentru personalul didactic de predare din palatele şi cluburile copiilor în vederea acordării gradației de merit în sesiunea 20 FIȘĂ DE (AUTO)EVALUARE pentru personalul didactic de predare din palatele şi cluburile copiilor în vederea acordării gradației de merit în sesiunea 2019 Numele şi prenumele: Funcţia: Unitatea de învăţământ:

Mai mult

UNIVERSITATEA TEHNICA GHEORGHE ASACHI DIN IASI EDU TEHNIC FORMA PLUS Proiect cofinanţat de Fondul Social European prin PROGRAMUL OERAŢIONAL SECTORIAL

UNIVERSITATEA TEHNICA GHEORGHE ASACHI DIN IASI EDU TEHNIC FORMA PLUS Proiect cofinanţat de Fondul Social European prin PROGRAMUL OERAŢIONAL SECTORIAL EDU TEHNIC FORMA PLUS Proiect cofinanţat de Fondul Social European prin PROGRAMUL OERAŢIONAL SECTORIAL DEZVOLTAREA RESURSELOR MANE 2007-2013 Numărul de referinţă al programului (CCI): 2007RO051PO001 Carieră

Mai mult

Rap_activ_2010_OIRNE

Rap_activ_2010_OIRNE Investeşte in oameni! MIINIISTERUL MUNCIIII,, FAMIILIIEII ŞII PROTECŢIIEII SOCIIALE Organismul Intermediar Regional POS DRU Regiunea Nord-Est Piatra Neamt, B-dul. Republicii, Nr. 12, jud. Neamt, cod 610005,

Mai mult

Regulament CEAC

Regulament CEAC Comisia de Evaluare şi Asigurare a Calităţii REGULAMENT DE ORGANIZARE ŞI FUNCŢIONARE AL COMISIEI PENTRU EVALUAREA ŞI ASIGURAREA CALITĂŢII Capitolul I. Dispoziţii generale Articolul 1. Comisia pentru Evaluarea

Mai mult

ROMÂNIA JUDEŢUL ILFOV CONSILIUL JUDEŢEAN PROIECT DE HOTĂRÂRE privind participarea Consiliului Judeţean Ilfov în cadrul proiectului Regiuni pentru Reci

ROMÂNIA JUDEŢUL ILFOV CONSILIUL JUDEŢEAN PROIECT DE HOTĂRÂRE privind participarea Consiliului Judeţean Ilfov în cadrul proiectului Regiuni pentru Reci ROMÂNIA JUDEŢUL ILFOV CONSILIUL JUDEŢEAN PROIECT DE HOTĂRÂRE privind participarea Consiliului Judeţean Ilfov în cadrul proiectului Regiuni pentru Reciclare (R4R) în cadrul Programului de Cooperare Interregională

Mai mult

Întrebări frecvente pentru candidaţi proiecte de parteneriat strategic 1.Aceeaşi instituţie poate depune două candidaturi de parteneriat strategic la

Întrebări frecvente pentru candidaţi proiecte de parteneriat strategic 1.Aceeaşi instituţie poate depune două candidaturi de parteneriat strategic la Întrebări frecvente pentru candidaţi proiecte de parteneriat strategic 1.Aceeaşi instituţie poate depune două candidaturi de parteneriat strategic la acelaşi termen limită? Poate fi partener în mai multe

Mai mult

Inspectoratul Școlar Județean CLUJ

Inspectoratul Școlar Județean CLUJ Casa Corpului Didactic Cluj Activitatea metodică a responsabililor cu dezvoltarea profesională Noiembrie 2018 Tematica întâlnirii - Statistica participării la programele de formare pentru anul școlar 2017-2018

Mai mult

Curriculum vitae Europass

Curriculum vitae Europass Curriculum vitae Europass Informaţii personale Nume / Prenume Adresa(e) Telefon(-oane) E-mail(uri) MAN Otilia-Rica otilia.man@ugal.ro Nationalitate(-tati) româna Data naşterii Sex Domeniul ocupaţional

Mai mult

** * * * * * * * *** UNIUNEA EUROPEANĂ. I n.s1.rumente Stnictu ral e Fondul Social European Programul Operaţional Capital Uman Axa

** * * * * * * * *** UNIUNEA EUROPEANĂ. I n.s1.rumente Stnictu ral e Fondul Social European Programul Operaţional Capital Uman Axa ** * * * * * * * *** UNIUNEA EUROPEANĂ. I n.s.rumente Stnictu ral e 204-2020 Fondul Social European Programul Operaţional Capital Uman 204-2020 Axa prioritară 6 Educaţie şi competenţe Prioritatea de investiţii:

Mai mult

Metodologia de autoevaluare a activității Școlii Doctorale UTCN Anexa 1 - SISTEMUL DE CRITERII, STANDARDE ȘI INDICATORI DE PERFORMANȚĂ UTILIZAȚI ÎN AC

Metodologia de autoevaluare a activității Școlii Doctorale UTCN Anexa 1 - SISTEMUL DE CRITERII, STANDARDE ȘI INDICATORI DE PERFORMANȚĂ UTILIZAȚI ÎN AC Metodologia de autoevaluare a activității Școlii Doctorale UTCN Anexa 1 - SISTEMUL DE CRITERII, STANDARDE ȘI INDICATORI DE PERFORMANȚĂ UTILIZAȚI ÎN ACREDITAREA ȘI EVALUAREA PERIODICĂ A DOMENIILOR DE STUDII

Mai mult

ŞCOALA GIMNAZIALĂ METEŞ JUDEŢUL ALBA PLANUL OPERAŢIONAL a) ASIGURAREA UNEI PREGĂTIRI DE NIVEL RIDICAT ŞI CREAREA UNUI CLIMAT CARE SĂ MOTIVEZ

ŞCOALA GIMNAZIALĂ METEŞ JUDEŢUL ALBA PLANUL OPERAŢIONAL a) ASIGURAREA UNEI PREGĂTIRI DE NIVEL RIDICAT ŞI CREAREA UNUI CLIMAT CARE SĂ MOTIVEZ ŞCOALA GIMNAZIALĂ METEŞ JUDEŢUL ALBA PLANUL OPERAŢIONAL 2014-2015 a) ASIGURAREA UNEI PREGĂTIRI DE NIVEL RIDICAT ŞI CREAREA UNUI CLIMAT CARE SĂ MOTIVEZE ELEVII PENTRU A-ŞI DEZVOLTA POTENŢIALUL OBIECTIVE

Mai mult

2

2 2 Simpozionul Internațional pentru Educația Intergenerațională Ediția a V-a, Vaslui, 12 aprilie 2019 Instituția organizatoare: ȘCOALA GIMNAZIALĂ ALEXANDRA NECHITA VASLUI, JUDEȚUL VASLUI Str. Păcii, Nr.

Mai mult

PROCEDURA DE ORGANIZARE ȘI DESFĂȘURARE A SELECȚIEI CADRELOR DIDACTICE LICEUL INTERNAȚIONAL CU PREDARE ÎN LIMBA FRANCEZĂ LICEUL INTERNAȚIONAL CU PREDAR

PROCEDURA DE ORGANIZARE ȘI DESFĂȘURARE A SELECȚIEI CADRELOR DIDACTICE LICEUL INTERNAȚIONAL CU PREDARE ÎN LIMBA FRANCEZĂ LICEUL INTERNAȚIONAL CU PREDAR PROCEDURA DE ORGANIZARE ȘI DESFĂȘURARE A SELECȚIEI CADRELOR DIDACTICE LICEUL INTERNAȚIONAL CU PREDARE ÎN LIMBA FRANCEZĂ LICEUL INTERNAȚIONAL CU PREDARE ÎN LIMBA FRANCEZĂ PROCEDURA DE ORGANIZARE ȘI DESFĂȘURARE

Mai mult

C.E.A.C.-C.T.I.A. INSPECTORATUL ŞCOLAR AL JUDEŢULUI SUCEAVA COLEGIUL TEHNIC de INDUSTRIE ALIMENTARĂ SUCEAVA Str. D. CANTEMIR, nr.5, Suceava, cod 72018

C.E.A.C.-C.T.I.A. INSPECTORATUL ŞCOLAR AL JUDEŢULUI SUCEAVA COLEGIUL TEHNIC de INDUSTRIE ALIMENTARĂ SUCEAVA Str. D. CANTEMIR, nr.5, Suceava, cod 72018 INSPECTORATUL ŞCOLAR AL JUDEŢULUI SUCEAVA COLEGIUL TEHNIC de INDUSTRIE ALIMENTARĂ SUCEAVA Str. D. CANTEMIR, nr.5, Suceava, cod 720189 Tel. 0230-522304 Fax 0230-522305 E-mail: ctiasv@yahoo.ro ; http://www.ctiasv.ro

Mai mult

Microsoft Word - PLAN DE OPERATIONAL C.E.A.C docx

Microsoft Word - PLAN DE OPERATIONAL  C.E.A.C docx PLAN OPERAŢIONAL 2017-2018 1. OBIECTIV STRATEGIC: DEZVOLTAREA UNEI CULTURI ȘI A UNEI MENTALITĂȚI A CALITĂȚII LA NIVELUL ÎNTREGULUI PERSONAL AL ŞCOLII (CADRE DIDACTICE, CADRE DIDACTICE AUXILIARE, PERSONAL

Mai mult

12.3. Anul şcolar 2014/ Formarea continuă a personalului didactic Obiective specifice 1) Stabilirea priorităţilor pentru anul curent (exprimate

12.3. Anul şcolar 2014/ Formarea continuă a personalului didactic Obiective specifice 1) Stabilirea priorităţilor pentru anul curent (exprimate 12.3. Anul şcolar 2014/2015 1. Formarea continuă a personalului didactic 1) Stabilirea priorităţilor pentru anul curent (exprimate în persoane şi domenii) în formarea continuă a personalului didactic şi

Mai mult

Numar posturi EXPERT EDUCAŢIE ADS PRIMAR 1 APROB Durata de activitate 20 luni (incepand cu iunie 2019) MANAGER DE PROIECT, Numar ore expert / zi 2 ore

Numar posturi EXPERT EDUCAŢIE ADS PRIMAR 1 APROB Durata de activitate 20 luni (incepand cu iunie 2019) MANAGER DE PROIECT, Numar ore expert / zi 2 ore Numar posturi EXPERT EDUCAŢIE ADS PRIMAR 1 APROB Durata de activitate 20 luni (incepand cu iunie 2019) MANAGER DE PROIECT, Numar ore expert / zi 2 ore Merima Carmen PETROVICI Nume si prenume Condiţii generale

Mai mult

Planificare operaţională – planuri manageriale

Planificare operaţională – planuri manageriale Planul managerial pentru anul şcolar 2012 2013 Planurile manageriale prezentate în continuare cuprind operaţionalizarea pentru cei patru ani şcolari vizaţi în proiectarea strategică a programelor propuse

Mai mult

RAPORT DE AUTOEVALUARE SEMESTRIALA AN ŞCOLAR UNITATEA DE ÎNVĂŢĂMÂNT: GRĂDINIŢA CU PROGRAM PRELUNGIT SF. ANA, Craiova NUME PRENUME:Dobre Adri

RAPORT DE AUTOEVALUARE SEMESTRIALA AN ŞCOLAR UNITATEA DE ÎNVĂŢĂMÂNT: GRĂDINIŢA CU PROGRAM PRELUNGIT SF. ANA, Craiova NUME PRENUME:Dobre Adri RAPORT DE AUTOEVALUARE SEMESTRIALA AN ŞCOLAR 2017-2018 UNITATEA DE ÎNVĂŢĂMÂNT: GRĂDINIŢA CU PROGRAM PRELUNGIT SF. ANA, Craiova NUME PRENUME:Dobre Adriana-Iulia VECHIME ÎNVĂTĂMÂNT: 2 ani, 2 luni si 9 zile

Mai mult

INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN VRANCEA Str. Dornei nr. 5, Focşani, tel: , fax:

INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN VRANCEA Str. Dornei nr. 5, Focşani, tel: , fax: INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN VRANCEA Str. Dornei nr. 5, Focşani, 620162 tel: 0237214141, fax: 0237214499 e-mail:isjvrancea@yahoo.com, http://isjvn.vn.edu.ro MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE ŞI CERCETĂRII

Mai mult

CASA CORPULUI DIDACTIC CLUJ Nr. 997/ PROIECTUL DE DEZVOLTARE ACTUALIZARE AUGUST 2018

CASA CORPULUI DIDACTIC CLUJ Nr. 997/ PROIECTUL DE DEZVOLTARE ACTUALIZARE AUGUST 2018 CASA CORPULUI DIDACTIC CLUJ Nr. 997/16.08.2018 PROIECTUL DE DEZVOLTARE 2015 2019 ACTUALIZARE AUGUST 2018 1. PRELIMINARII În elaborarea prezentei oferte manageriale am luat în considerare: Actele normative

Mai mult

Anexa 8 FIŞA POST 1.POSTUL : MANAGER PROIECT, COD COR CERINŢE : 2.1 Studii : Studii superioare finalizate 2.2 Vechime : Minim 3 ani pe un pos

Anexa 8 FIŞA POST 1.POSTUL : MANAGER PROIECT, COD COR CERINŢE : 2.1 Studii : Studii superioare finalizate 2.2 Vechime : Minim 3 ani pe un pos Anexa 8 1.POSTUL : MANAGER PROIECT, COD COR 242101 2.CERINŢE : 2.1 Studii : Studii superioare finalizate 2.2 Vechime : Minim 3 ani pe un post similar 2.3 Alte cerinţe : Perfecţionări (specializări): managementul

Mai mult

În atenţia Inspectorului Şcolar Educativ,

În atenţia Inspectorului Şcolar Educativ, RAPORT ARGUMENTATIV ÎN VEDEREA ACORDĂRII CALIFICATIVULUI ANUAL PENTRU CADRELE DIDACTICE Numele şi prenumele cadrului didactic... Specialitatea... Perioada evaluării: 2018-2019 Domenii ale evaluării 1.

Mai mult

ŞCOALA GIMNAZIALĂ,,TUDOR ARGHEZI Loc. Piteşti, jud. Argeş, str. Horia, Cloşca şi Crişan, nr.7 Tel./Fax: ww

ŞCOALA GIMNAZIALĂ,,TUDOR ARGHEZI Loc. Piteşti, jud. Argeş, str. Horia, Cloşca şi Crişan, nr.7 Tel./Fax: ww ŞCOALA GIMNAZIALĂ,,TUDOR ARGHEZI Loc. Piteşti, jud. Argeş, str. Horia, Cloşca şi Crişan, nr.7 Tel./Fax: 0248216990 E-mail: scoala7pitesti@yahoo.com www.scoala7pitesti.ro.../... SCOALA GIMNAZIALA,,TUDOR

Mai mult

Corpus European de Solidaritate Reguli financiare și contractuale 2019 ANEXA III REGULI FINANCIARE SI CONTRACTUALE Pentru contracte mono-beneficiar pe

Corpus European de Solidaritate Reguli financiare și contractuale 2019 ANEXA III REGULI FINANCIARE SI CONTRACTUALE Pentru contracte mono-beneficiar pe ANEXA III REGULI FINANCIARE SI CONTRACTUALE Pentru contracte mono-beneficiar pentru următoarele tipuri de proiecte: Proiecte de voluntariat Proiecte experiență profesională (Internship-uri și Locuri de

Mai mult

Aprobată în Comisia Paritară din data 17 februarie 2016 Validată în Consiliul de Administrație al I.S.J Constanța din data 19 februarie 2016 Elaborată

Aprobată în Comisia Paritară din data 17 februarie 2016 Validată în Consiliul de Administrație al I.S.J Constanța din data 19 februarie 2016 Elaborată Aprobată în Comisia Paritară din data 17 februarie 2016 Validată în Consiliul de Administrație al I.S.J Constanța din data 19 februarie 2016 Elaborată şi aprobată în conformitate cu O.M.E.C.S. nr. 5557/27.10.2015

Mai mult

Microsoft Word - plan managerial final.doc

Microsoft Word - plan managerial final.doc COLEGIUL TEHNIC DIMITRIE LEONIDA PLAN MANAGERIAL An şcolar 2006-2007 I. CURRICULUM Obiective strategice: - Adaptarea curricumului şcolar la nevoile de dezvoltare personală ale elevilor şi la cerinţele

Mai mult

C.E.A.C. - ŞCOALA GIMNAZIALĂ ROMANU SCOALA GIMNAZIALA ROMANU Str. Republicii, Nr. 55 Tel. 0239/697181; Fax 0239/ ;

C.E.A.C. - ŞCOALA GIMNAZIALĂ ROMANU SCOALA GIMNAZIALA ROMANU Str. Republicii, Nr. 55 Tel. 0239/697181; Fax 0239/ ; SCOALA GIMNAZIALA ROMANU Str. Republicii, Nr. 55 Tel. 0239/697181; Fax 0239/697181 ; E-mail: scoalaromanu@yahoo.com PLANUL OPERAŢIONAL Comisia de Evaluare şi Asigurare a Calităţii Anul şcolar 2015-2016

Mai mult

Planul operațional al Facultății de Inginerie Mecanică și Electrică în anul universitar Activitatea educațională Obiectiv Acțiune nivel p

Planul operațional al Facultății de Inginerie Mecanică și Electrică în anul universitar Activitatea educațională Obiectiv Acțiune nivel p Planul operațional al Facultății de Inginerie Mecanică și Electrică în anul universitar -2019 Pregătirea acțiunilor de întocmire și a dosarelor de autoevaluare pentru reacreditarea programelor de studii

Mai mult

Microsoft PowerPoint - prezentare proces autoevaluare EUA.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - prezentare proces autoevaluare EUA.ppt [Compatibility Mode] AUTOEVALUAREA INTERNĂ în vederea evaluării interna ionale a ANMB de către IEP al EUA Evaluare interna ională -ini ierea procedurii - Transmiterea formularului de aplicație la EUA 25 mai 2012; Instruirea

Mai mult

INSPECTORATUL ŞCOLAR

INSPECTORATUL ŞCOLAR Anexa 6 la HCA 32/3.03.207 AVIZATĂ În Comisia paritară de la nivelul I. Ş.J. Caraş-Severin, întrunită în data de 27.03.207 NUMELE ŞI PRENUMELE : UNITATEA DE ÎNVĂŢĂMÂNT : VECHIMEA ÎN ÎNVĂŢĂMÂNT: GRADUL

Mai mult

KA107_2016_Anexa_III_Reguli_financiare_si_contractuale

KA107_2016_Anexa_III_Reguli_financiare_si_contractuale ANEXA III NORME FINANCIARE ȘI CONTRACTUALE Mobilități în domeniul universitar cu țările partenere la Program (Acțiunea Cheie 1) I. NORME APLICABILE CATEGORIILOR BUGETARE PE BAZA CONTRIBUȚIILOR UNITARE

Mai mult

UNIVERSITATEA POLITEHNICA TIMIŞOARA FACULTATEA DE ŞTIINŢE ALE COMUNICĂRII PLAN OPERAŢIONAL AL FACULTĂŢII DE ŞTIINŢE ALE COMUNICĂRII pentru anul

UNIVERSITATEA POLITEHNICA TIMIŞOARA FACULTATEA DE ŞTIINŢE ALE COMUNICĂRII PLAN OPERAŢIONAL AL FACULTĂŢII DE ŞTIINŢE ALE COMUNICĂRII pentru anul UNIVERSITATEA POLITEHNICA TIMIŞOARA FACULTATEA DE ŞTIINŢE ALE COMUNICĂRII PLAN OPERAŢIONAL AL FACULTĂŢII DE ŞTIINŢE ALE COMUNICĂRII pentru anul 2014 1. Obiective şi acţiuni specifice privind managementul

Mai mult

Str

Str HCA 53/05.09.2017 Director, Prof. Velicu Laurentiu STRATEGIA EVALUĂRII ŞI ASIGURĂRII CALITĂŢII EDUCAŢIEI IN LICEUL TEORETIC CAROL I FETESTI pentru perioada 2017-2020 1 SUMAR I. INTRODUCERE Misiunea CEAC

Mai mult

Diapozitivul 1

Diapozitivul 1 Investeşte în oameni! Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 2013 Axa prioritară 1: Educaţia şi formarea profesională

Mai mult

Anexa nr. 1 la ordinul MEN nr... privind organizarea, desfăşurarea şi calendarul admiterii în învăţământul profesional de stat şi în învăţământul dual

Anexa nr. 1 la ordinul MEN nr... privind organizarea, desfăşurarea şi calendarul admiterii în învăţământul profesional de stat şi în învăţământul dual Calendarul admiterii în învățământul profesional de stat pentru anul școlar 2019-2020 Data limită/ Perioada ACTIVITATEA Pregătirea admiterii 1 februarie 2019 Elaborarea planului de măsuri județean/al municipiului

Mai mult

Regulament intern CEAC 2010

Regulament intern CEAC 2010 REGULAMENTUL CADRU DE ORGANIZARE ŞI FUNCŢIONARE A COMISIEI PENTRU EVALUARE ŞI ASIGURAREA CALITĂŢII EDUCAŢIEI CAPITOLUL I Dispoziţii generale Art. 1. Comisia pentru Evaluarea şi Asigurarea Calităţii Educaţiei

Mai mult

INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN DÂMBOVIȚA ȘEDINȚA DE LUCRU A DIRECTORILOR

INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN DÂMBOVIȚA    ȘEDINȚA DE LUCRU A DIRECTORILOR INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN DÂMBOVIȚA PREZENT! PROIECT DE PREVENIRE A ABSENTEISMULUI / ABANDONULUI ȘCOLAR 16 FEBRUARIE 2018 ORDIN MENCS NR. 5.079 PRIVIND APROBAREA REGULAMENTULUI-CADRU DE ORGANIZARE

Mai mult

LICEUL CU PROGRAM SPORTIV SUCEAVA

LICEUL CU PROGRAM SPORTIV SUCEAVA C E A C Liceul cu Program Sportiv Suceava An școlar - Avizat, Director, Prof. RADU IOAN Aprobat în CA în data de PLAN OPERAŢIONAL DE ÎMBUNĂTĂȚIRE A CALITĂȚII Anul școlar - Nr. crt. Activități Tipul de

Mai mult

Aprobată în Comisia Paritară din data 17 februarie 2016 Validată în Consiliul de Administrație al I.S.J Constanța din data 19 februarie 2016 Elaborată

Aprobată în Comisia Paritară din data 17 februarie 2016 Validată în Consiliul de Administrație al I.S.J Constanța din data 19 februarie 2016 Elaborată Aprobată în Comisia Paritară din data 17 februarie 2016 Validată în Administrație al I.S.J Constanța din data 19 februarie 2016 Elaborată şi aprobată în conformitate cu O.M.E.C.S. nr. 5557/27.10.2015 pentru

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Proiectul SANSE Stimularea Antreprenoriatului si Ocuparii in Regiunea Sud-Est 1 Incadrare proiect Programul Operational Capital Uman POCU 2014-2020 Axa prioritara: 3 Locuri de muncă pentru toţi Obiectivul

Mai mult

RAPORTUL FORMATORULUI Formator: Apostol Doiniţa, profesor grad dicatic I, fizică, Grup Şcolar Ferdinand I Rm.Vâlcea/profesor metodist C.C.D.Vâlcea, an

RAPORTUL FORMATORULUI Formator: Apostol Doiniţa, profesor grad dicatic I, fizică, Grup Şcolar Ferdinand I Rm.Vâlcea/profesor metodist C.C.D.Vâlcea, an RAPORTUL FORMATORULUI Formator: Apostol Doiniţa, profesor grad dicatic I, fizică, Grup Şcolar Ferdinand I Rm.Vâlcea/profesor metodist C.C.D.Vâlcea, an școlar 2010-. Grama Aurelia, profesor grad dicatic

Mai mult

Rezumat Scopul lucrării Perfecţionarea Managementului Administraţiei Publice Locale este acela de a identifica modalitățile de îmbunătățire a calități

Rezumat Scopul lucrării Perfecţionarea Managementului Administraţiei Publice Locale este acela de a identifica modalitățile de îmbunătățire a calități Rezumat Scopul lucrării Perfecţionarea Managementului Administraţiei Publice Locale este acela de a identifica modalitățile de îmbunătățire a calității procesului de management la nivel local prin intermediul

Mai mult

AVENIR DURABLE AVENIR SOLIDAIRE PROIECT DE PARTENERIAT PENTRU SCHIMBURI SCOLARE ERASMUS + Nr. de referinţă proiect : RO01- KA ANUNT D

AVENIR DURABLE AVENIR SOLIDAIRE PROIECT DE PARTENERIAT PENTRU SCHIMBURI SCOLARE ERASMUS + Nr. de referinţă proiect : RO01- KA ANUNT D ANUNT DE SELECTIE Pentru echipa de elevi participanţi la mobilităţile Proiectului, Nr. de referinţă proiect : 2018-1-RO01- KA229-049177, coordonat de Colegiul Naţional Carol I din Craiova, aprobat la termenul

Mai mult

posdru

posdru Axa prioritară nr. 1 Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere Domeniul major de intervenție 1.2 Calitate în învățământul superior

Mai mult

Anexă la ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului

Anexă la ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului Aprobat C.A. I.S.J. Gorj Data:19.02.2016 Se certifică exactitatea datelor Director, CRITERIILE SPECIFICE ŞI GRILA DE PUNCTAJ PENTRU ACORDAREA GRADAŢIEI DE MERIT DIRECTORUL/DIRECTORUL ADJUNCT AL CLUBULUI

Mai mult

Aprobat de Senatul universitar în ședința din prin Hotărârea nr. 47 din PLANUL OPERAŢIONAL AL UNIVERSITĂȚII EUROPENE "DRĂGAN" DI

Aprobat de Senatul universitar în ședința din prin Hotărârea nr. 47 din PLANUL OPERAŢIONAL AL UNIVERSITĂȚII EUROPENE DRĂGAN DI Aprobat de Senatul universitar în ședința din 28.09.2018 prin Hotărârea nr. 47 din 28.09.2018 PLANUL OPERAŢIONAL AL UNIVERSITĂȚII EUROPENE "DRĂGAN" DIN LUGOJ PENTRU ANUL UNIVERSITAR 2018/ 1 1. MANAGEMENT

Mai mult

FIȘA DE (AUTO)EVALUARE - DIRECTOR CJRAE AN ȘCOLAR Numele și prenumele: Unitatea de învățământ: CJRAE Perioada evaluată: Aprobat, Inspector ș

FIȘA DE (AUTO)EVALUARE - DIRECTOR CJRAE AN ȘCOLAR Numele și prenumele: Unitatea de învățământ: CJRAE Perioada evaluată: Aprobat, Inspector ș FIȘA DE (AUTO)EVALUARE - DIRECTOR CJRAE AN ȘCOLAR 2017-2018 Numele și prenumele: Unitatea de învățământ: CJRAE Perioada evaluată: Aprobat, Inspector școlar general, Prof. dr. Viorel STAN Nr. crt. Funcţia

Mai mult

CE ESTE CALITATEA ÎN EDUCAŢIE? Calitatea in educatie este ansamblul de caracteristici ale unui program de studiu şi ale furnizorului acestuia, prin ca

CE ESTE CALITATEA ÎN EDUCAŢIE? Calitatea in educatie este ansamblul de caracteristici ale unui program de studiu şi ale furnizorului acestuia, prin ca CE ESTE CALITATEA ÎN EDUCAŢIE? Calitatea in educatie este ansamblul de caracteristici ale unui program de studiu şi ale furnizorului acestuia, prin care sunt îndeplinite aşteptările beneficiarilor, precum

Mai mult

FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi 1.2 Facultatea Facultatea de

FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi 1.2 Facultatea Facultatea de FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi 1.2 Facultatea Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor 1.3 Departamentul

Mai mult

FIȘĂ DE (AUTO)EVALUARE pentru personalul de conducere, de îndrumare și control din palatele şi cluburile copiilor în vederea acordării gradației de me

FIȘĂ DE (AUTO)EVALUARE pentru personalul de conducere, de îndrumare și control din palatele şi cluburile copiilor în vederea acordării gradației de me FIȘĂ DE (AUTO)EVALUARE pentru personalul de conducere, de îndrumare și control din palatele şi cluburile copiilor în vederea acordării gradației de merit în sesiunea 2019 Numele şi prenumele: Funcţia:

Mai mult

Universitatea de Stat Alecu Russo din Bălți Regulament cu privire la monitorizarea calității programelor de formare profesională continuă și evaluarea

Universitatea de Stat Alecu Russo din Bălți Regulament cu privire la monitorizarea calității programelor de formare profesională continuă și evaluarea Pag. 2 din 10 Capitolul I. Dispoziţii generale 1.1. Prezentul Regulament stabilește cadrul normativ al sistemului de monitorizare și evaluare a calității procesului didactic și evaluării rezultatelor academice

Mai mult

ŞTIU ŞI APLIC

ŞTIU ŞI APLIC COLEGIUL TEHNIC GHEORGHE ASACHI IAȘI LIC TEO / LIC VOC / LIC TEH / PROF / STAGII /POS str. SĂRĂRIE nr. 189, cod poștal 700451 www.colegiulasachi.ro 0232275980 / 0232210242 secretariat_asachi@yahoo.com

Mai mult

ANUNȚ DE SELECȚIE PARTENER PENTRU PROIECT POSDRU DMI 6.2 Imbunatatirea accesului si a participării grupurilor vulnerabile pe piata muncii În conformit

ANUNȚ DE SELECȚIE PARTENER PENTRU PROIECT POSDRU DMI 6.2 Imbunatatirea accesului si a participării grupurilor vulnerabile pe piata muncii În conformit ANUNȚ DE SELECȚIE PARTENER PENTRU PROIECT POSDRU DMI 6.2 Imbunatatirea accesului si a participării grupurilor vulnerabile pe piata muncii În conformitate cu prevederile O.U.G. 64/2009 cu modificările şi

Mai mult

Anexa 1 Nr. 1357/ ŞCOALA GIMNAZIALĂ IOAN VLĂDUŢIU LUDUŞ, JUDEŢUL MUREŞ PLAN OPERAŢIONAL Anul şcolar Domenii funcţionale Obiective

Anexa 1 Nr. 1357/ ŞCOALA GIMNAZIALĂ IOAN VLĂDUŢIU LUDUŞ, JUDEŢUL MUREŞ PLAN OPERAŢIONAL Anul şcolar Domenii funcţionale Obiective Anexa 1 Nr. 1357/12.10. ŞCOALA GIMNAZIALĂ IOAN VLĂDUŢIU LUDUŞ, JUDEŢUL MUREŞ PLAN OPERAŢIONAL Anul şcolar 2018 Domenii funcţionale Obiective specifice Acţiuni Compartiment responsabil Materiale Financiare

Mai mult

ŞCOALA GIMNAZIALĂ, COMUNA MĂGURELE JUD. PRAHOVA Aprobat in sedinta CA din data _ Director, Prof. Iliescu Claudia STRATEGIA DE EVALUARE INTERNĂ A CALIT

ŞCOALA GIMNAZIALĂ, COMUNA MĂGURELE JUD. PRAHOVA Aprobat in sedinta CA din data _ Director, Prof. Iliescu Claudia STRATEGIA DE EVALUARE INTERNĂ A CALIT ŞCOALA GIMNAZIALĂ, COMUNA MĂGURELE JUD. PRAHOVA Aprobat in sedinta CA din data _ Director, Prof. Iliescu Claudia STRATEGIA DE EVALUARE INTERNĂ A CALITĂŢII Strategia CEAC se bazează pe documentele emise

Mai mult

UNIVERSITATEA NAŢIONALĂ DE ARTE BUCUREŞTI

UNIVERSITATEA  NAŢIONALĂ  DE  ARTE  BUCUREŞTI Universitatea Națională de Arte, București Facultatea de Istoria și Teoria Artei Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic Metodologia de finalizare a studiilor la Programul de formare psihopedagogică

Mai mult

INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN MEHEDINȚI MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE FIȘĂ DE (AUTO)EVALUARE PENTRU OBȚINEREA GRADAȚIEI DE MERIT ANUL 2019 POZIŢIA AP

INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN MEHEDINȚI MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE FIȘĂ DE (AUTO)EVALUARE PENTRU OBȚINEREA GRADAȚIEI DE MERIT ANUL 2019 POZIŢIA AP FIȘĂ DE (AUTO)EVALUARE PENTRU OBȚINEREA GRADAȚIEI DE MERIT ANUL 2019 POZIŢIA APLICANTULUI Numele şi prenumele solicitantului Specialitatea Unitatea de învăţământ Vechimea în învăţământ Gradul didactic

Mai mult

MINISTERUL EDUCAŢIEI NATIONALE ŞCOALA GIMNAZIALĂ STRUNGA Tel: 0232/714296; Fax: 0232/ Nr. 101/ PLAN OP

MINISTERUL EDUCAŢIEI NATIONALE ŞCOALA GIMNAZIALĂ STRUNGA Tel: 0232/714296; Fax: 0232/ Nr. 101/ PLAN OP MINISTERUL EDUCAŢIEI NATIONALE ŞCOALA GIMNAZIALĂ STRUNGA Tel: 0232/714296; Fax: 0232/714296 E-mail: scoalastrunga@yahoo.com Nr. 101/05.03.2019 PLAN OPERAŢIONAL An şcolar 2018-2019 Semestrul al II-lea STRUNGA

Mai mult

Lista proiectelor contractate Programul Operaţional Asistenţă Tehnică 30 noiembrie 2014 Nr. crt. Titlu proiect Nume beneficiar Nume operaţiune/ DMI di

Lista proiectelor contractate Programul Operaţional Asistenţă Tehnică 30 noiembrie 2014 Nr. crt. Titlu proiect Nume beneficiar Nume operaţiune/ DMI di Lista proiectelor contractate Programul Operaţional Asistenţă Tehnică 30 noiembrie 2014 Nr. crt. Titlu proiect Nume beneficiar Nume operaţiune/ DMI din care se finanţează Valoare eligibilă (LEI) Finanţare

Mai mult

NEWSLETTER ian 2012azi 12_03

NEWSLETTER ian 2012azi 12_03 NEWSLETTER C.C.D. DOLJ Ianuarie 2012/ Numărul 20 Gândeşte local, Acţionează global! 1. Evenimente C.C.D. 1. Evenimente C.C.D. CCD European, for example În luna ianuarie 2012 s-a finalizat Metodologia identificării

Mai mult

Curriculum vitae Europass

Curriculum vitae Europass Curriculum vitae Europass Informaţii personale Nume / Prenume Adresă(e) POTING SIMONA Jud. TIMIS, Romania Telefon(oane) 0256-294231 Fax(uri) 0256-294234 E-mail(uri) Naţionalitate(-tăţi) simona.poting@tm.anofm.ro

Mai mult

Curriculum vitae Europass

Curriculum vitae Europass Curriculum vitae Europass Informaţii personale Nume / Prenume Adresă Telefon E-mail Naţionalitate Blanaru, Constantin-Adrian română Data naşterii 13.09.1972 Sex Masculin Experienţa profesională Aprilie

Mai mult

* NOTE

* NOTE M ODEL DE CURRICULUM VITAE EUROPEAN INFORMAŢII PERSONALE Nume MATEI CLAUDIA Adresă Str. Mărăşeşti, nr. 44, Craiova, Dolj Telefon 0749166081 Fax E-mail claudia_matei74@yahoo.ro Naţionalitate Română Data

Mai mult

CABINET MINISTRU ORDIN privind structura anului şcolar În temeiul art. 94, alin.(2), lit. r) din Legea educației naționale nr.1/2011, cu mod

CABINET MINISTRU ORDIN privind structura anului şcolar În temeiul art. 94, alin.(2), lit. r) din Legea educației naționale nr.1/2011, cu mod CABINET MINISTRU ORDIN privind structura anului şcolar 2015 2016 În temeiul art. 94, alin.(2), lit. r) din Legea educației naționale nr.1/2011, cu modificările și completările ulterioare, în temeiul prevederilor

Mai mult

INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN MEHEDINȚI MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE FIȘĂ DE (AUTO)EVALUARE PENTRU OBȚINEREA GRADAȚIEI DE MERIT SESIUNEA 2019 POZIȚI

INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN MEHEDINȚI MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE FIȘĂ DE (AUTO)EVALUARE PENTRU OBȚINEREA GRADAȚIEI DE MERIT SESIUNEA 2019 POZIȚI FIȘĂ DE (AUTO)EVALUARE PENTRU OBȚINEREA GRADAȚIEI DE MERIT SESIUNEA 019 POZIȚIA APLICANTULUI PERSONAL DE ÎNDRUMARE ȘI CONTROL Numele și prenumele solicitantului Specialitatea Unitatea de învățământ Vechimea

Mai mult

RAPORT DE ACTIVITATE

RAPORT DE ACTIVITATE RAPORT DE ACTIVITATE Comisia pentru Evaluare şi Asigurarea Calităţii Prof. Rodica Farmaciuc responsabil CEAC Prof. Cornelia Mestecan- dir. adj. Sem II 2017-2018 OBIECTIV STRATEGIC I. Dezvoltarea culturii

Mai mult

FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi 1.2 Facultatea Economie şi Admin

FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi 1.2 Facultatea Economie şi Admin FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi 1.2 Facultatea Economie şi Administrarea Afacerilor 1.3 Departamentul Economie 1.4

Mai mult

Admiterea 2019 PROIECT REGULAMENTUL de organizare şi desfăşurare a admiterii în Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din mun. Chișinău în cicl

Admiterea 2019 PROIECT REGULAMENTUL de organizare şi desfăşurare a admiterii în Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din mun. Chișinău în cicl PROIECT REGULAMENTUL de organizare şi desfăşurare a admiterii în Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din mun. Chișinău în ciclul II studii superioare de master pentru anul universitar 2019 2020

Mai mult