Microsoft Word - 04 BC_S4_V9

Mărimea: px
Porniți afișarea la pagina:

Download "Microsoft Word - 04 BC_S4_V9"

Transcriere

1 Page: 1 /17 BAZELE CONTABILITĂŢII SEMINAR 4 DATORII, PROVIZIOANE, PASIVE DE REGULARIZARE, CAPITAL PROPRIU SERIA 1 / SERIA 4 Alin Ienciu / Vasile Cardoş / Victor Muller Nicoleta Ienciu / Beattrice Vladu

2 Page: 2 /17 OBIECTIVELE SEMINARULUI OBIECTIVE GENERALE: Abordarea conceptuală şi practică a datoriilor, provizioanelor, pasivelor de regularizare şi a capitalului propriu OBIECTIVE INTERMEDIARE: Abordarea definitorie a datoriilor, provizioanelor, pasivelor de regularizare şi a capitalului propriu Prezentarea elementelor de particularitate a elementelor pasivului OBIECTIVE SPECIFICE: Cunoaşterea structurii şi caracteristicilor pasivului unei entităţi Cunoaşterea elementelor definitorii ale unei datorii Criteriile de recunoaştere ale unei datorii Definirea şi exemplificarea elementelor componente ale capitalului propriu Definirea şi exemplificarea elementelor componente ale datoriilor Definirea şi exemplificarea provizioanelor pentru riscuri şi cheltuieli Definirea şi exemplificarea pasivelor de regularizare Aplicaţii practice EVALUARE: Notificare: 1. Obiectivul a fost predat 2. Obiectivul nu a fost predat 3. Obiectivul rămâne sau trebuie introdus 4. Obiectivul trebuie exclus. Seminarul a fost predat la grupa: în data / /. Observaţii: Referinţe bibliografice: 1. Matiş D., Bazele contabilităţii. Fundamente şi premise pentru un raţionament profesional autentic, Editura Casa Cărţii de Ştiinţă, Cluj-Napoca, 2010, pag

3 Page: 3 /17 PASIVELE PATRIMONIALE Pasivele patrimoniale au următoarea structură: A. Datoriile a. Datorii financiare b. Datorii comerciale c. Sumele datorate societăţilor din cadrul grupului d. Datorii fiscale, salariale şi sociale e. Alte datorii B. Provizioanele pentru riscuri şi cheltuieli C. Pasivele de regularizare a. Venituri înregistrate în avans b. Subvenţii pentru investiţii D. Capitalurile proprii a. Capitalul social sau individual b. Prime legate de capital i. Prime de emisiune ii. Prime de aport iii. Prime de fuziune iv. Prime de conversie a obligaţiunilor în acţiuni c. Rezerve din reevaluare d. Rezerve i. Rezerve legale ii. Rezerve statutare sau contractuale iii. Rezerve pentru acţiuni proprii iv. Alte rezerve e. Rezultatul exerciţiului f. Rezultatul reportat ELEMENTELE DEFINITORII ALE UNEI DATORII Datoriile reprezintă obligaţii actuale sau angajamente ale entităţii de a acţiona într-un anumit fel rezultate în urma unor contracte comerciale sau în urma unor obligaţii legale şi prin decontarea cărora se aşteaptă ieşirea anumitor resurse care încorporează beneficii economice. Din punctul de vedere al informării utilizatorilor este foarte importantă separarea datoriilor în: 1. Datorii ce trebuie plătite într-o perioadă mai mică de 1 an (datorii pe termen scurt); 2. Datorii ce trebuie plătite într-o perioadă mai mare de 1 an (datorii pe termen lung).

4 Page: 4 /17 O datorie trebuie clasificată ca datorie pe termen scurt atunci când: a. se aşteaptă să fie decontată în cursul normal al ciclului de exploatare al entităţii; sau b. este exigibilă în termen de 12 luni de la data recunoaşterii ei. OBSERVAŢIE: Toate celelalte datorii care nu îndeplinesc unul din cele două criterii menţionate mai sus - trebuie clasificate ca datorii pe termen lung. CRITERII DE RECUNOAŞTERE O datorie este recunoscută atunci când: 1. provine din evenimente trecute, adică obligaţia întreprinderii provine din tranzacţii şi evenimente care au avut loc; 2. generează ieşiri de resurse care încorporează beneficii economice, concretizate în general în: plăţi în numerar, prin conturi bancare sau cedări de alte active; înlocuirea obligaţiei respective cu una sau mai multe alte obligaţii; executarea unor lucrări sau prestarea unor servicii; reducerea sau anularea datoriilor de către creditor; transformarea datoriilor în elemente de capital propriu (capital social şi eventual prime legate de capital). 3. valoarea sa poate fi stabilită credibil, adică i se poate ataşa în orice moment o valoare stabilită pe o baza rezonabilă. Studiul individual: Să se studieze conform referinţelor bibliografice nr. 1 pag elementele de datorii, provizioane pentru riscuri şi cheltuieli, pasive de regularizare şi capitaluri proprii. Să se completeze cu cât mai multe exemple (minim 2 exemple, altele decât cele prezentate în cadrul referinţelor bibliografice) schema PASIVE PATRIMONIALE.

5 Page: 5 /17 APLICAŢII PRACTICE S4.1. S.C. Eurovit S.A. primeşte la data de N un credit bancar în sumă de lei pe termen de 18 luni (scadenţa N+1) care trebuie rambursat în tranşe lunare egale (pentru simplificarea calculelor facem excepţie de dobânda aferentă). La N entitatea nu are încheiat cu banca un acord de refinanţare/reeşalonare a plăţilor cu scadenţa în exerciţiul financiar N+2 sau ulterior. Precizaţi şi motivaţi cum este recunoscut/ încadrat şi evaluat respectivul credit bancar la N şi N. S4.2. S.C. Compact S.A. primeşte la data de N un credit bancar în sumă de lei pe termen de 16 luni (scadenţa N+1) care trebuie rambursat la scadenţă (pentru simplificarea calculelor se va face excepţie de dobânda aferentă). La N societatea are încheiat cu banca un acord de refinanţare a plăţilor cu scadenţa la N+2. Precizaţi şi motivaţi cum este recunoscut/ încadrat şi evaluat respectivul credit bancar la N şi N? S4.3. S.C. Sefora S.R.L. este acţionată în instanţă de către un client, în exerciţiul financiar N, pentru daune provocate de livrarea cu întârziere (faţă de datele de livrare înscrise în contract) în sumă de lei. La sfârşitul exerciţiului financiar N avocaţii întreprinderii, ţinând cont de dovezile la dosar privind daunele provocate clientului respectiv, estimează că entitatea va pierde litigiul şi va fi obligată la plata daunelor (despăgubirilor) şi a cheltuielilor de judecată în sumă de lei (conform facturii şi chitanţei pentru serviciile de reprezentare în instanţă depuse la dosar). Ce va recunoaşte entitatea la N? Motivaţi răspunsul. S4.4. S.C. Silva S.A. are următoarea situaţie la un moment dat: capital social integral vărsat lei divizat în 200 acţiuni cu o valoare nominală de 50 lei/acţiune şi alte capitaluri proprii (rezerve) lei. Adunarea Generală a Acţionarilor hotărăşte majorarea capitalului social prin emisiunea a 50 noi acţiuni, valoarea de emisiune fiind egală cu valoarea matematică contabilă a lor. Să se determine: a) VMC a unei acţiuni; b) Prima de emisiune pe acţiune; c) Prima de emisiune totală recunoscută de entitate. S4.5. S.C. Nova S.A. are următoarea situaţie la un moment dat: capital social integral vărsat lei divizat în 100 acţiuni cu o valoare nominală de 20 lei/acţiune, rezerve statutare 500 lei, rezultat reportat lei. Adunarea Generală a Acţionarilor hotărăşte majorarea capitalului social prin emisiunea a 25 noi acţiuni, valoarea de emisiune fiind egală cu valoarea matematică contabilă a lor. Să se determine: a) VMC a unei acţiuni; b) Prima de emisiune pe acţiune; c) Prima de emisiune totală recunoscută de entitate. S4.6. S.C. Flaro S.R.L. are la sfârşitul exerciţiului financiar N următoarea situaţie: capital social lei, prime de emisiune 100 lei, rezerve legale 360 lei, profit brut 800 lei. Determinaţi rezerva legală posibil de constituit la sfârşitul exerciţiului financiar N.

6 Page: 6 /17 S4.7. S.C. Feromet S.A. are următoarea situaţie a utilajelor la sfârşitul exerciţiu financiar N: valoare de intrare lei, amortizare cumulată lei. Entitatea realizează reevaluarea utilajelor, stabilind pentru acestea prin expertiză tehnică o valoare justă la N de lei. Ce element din structura capitalurilor proprii va recunoaşte entitatea şi cum va fi evaluat acesta? S4.8. S.C. Mobex S.A. are următoarea situaţie a utilajelor la sfârşitul exerciţiu financiar N: valoare de intrare lei, valoare netă contabilă lei. Entitatea realizează reevaluarea utilajelor, stabilind pentru acestea prin expertiză tehnică o valoare justă la N de lei. Ce element din structura capitalurilor proprii va recunoaşte entitatea şi cum va fi evaluat acesta? S4.9. Să se reflecte cu ajutorul bilanţului influenţa următoarelor operaţii economice asupra patrimoniului entităţii, determinând şi forma ecuaţiei de echilibru: 1. Se constituie o societate comercială, cu obiectul principal de activitate producţia de mobilă, prin asocierea a patru persoane fizice. Unul dintre asociaţi participă la formarea capitalului social cu suma de lei, pe care o depune în numerar, al doilea asociat aduce ca aport la capitalul social o clădire evaluată la valoarea de lei, al treilea asociat aduce ca aport un utilaj în valoare de lei, iar ultimul asociat aduce ca aport suma de lei; 2. Pentru demararea activităţii entitatea contractează un credit bancar pe o perioadă de 4 luni, în sumă de lei; 3. Entitatea achiziţionează un autoturism în valoarea totală de lei; 4. Se achiziţionează lemn în valoare de 900 lei, iar achitarea valorii acestora se va realiza ulterior; 5. Se achită jumătate din datoria faţă de furnizorul de materie primă, prin virament bancar; 6. Entitatea ridică de la bancă suma de 300 lei; 7. Se achită c/v autoturismului achiziţionat, prin virament bancar; 8. Entitatea acordă un avans la salariu unui angajat în sumă de 100 lei; 9. Se depune la bancă numerarul existent în casierie; 10. Se rambursează prima rată lunară din creditul contractat. Studiul individual: Aplicaţiile de la S4.1. până la S4.9 reprezintă studiul individual al studenţilor, excepţie făcând aplicaţiile soluţionate în cadrul seminarului.

7 Page: 7 /17 PASIVE PATRIMONIALE A. DATORII A1. DATORII FINANCIARE DATORII FINANCIARE

8 Page: 8 /17 A2. DATORII COMERCIALE DATORII COMERCIALE Furnizori DATORII COMERCIALE Efecte de plătit DATORII COMERCIALE Avansurile încasate de la clienţi (Clienţi-creditori) MECANISMUL ACHITĂRII UNEI DATORII PRIN BILET LA ORDIN:

9 Page: 9 /17 A3. SUME DATORATE SOCIETĂŢILOR DIN CADRUL GRUPULUI SUME DATORATE SOCIETĂŢILOR DIN CADRUL GRUPULUI A4. DATORII FISCALE, SALARIALE ŞI SOCIALE DATORII FISCALE, SALARIALE ŞI SOCIALE

10 Page: 10/17 A5. DATORII FAŢĂ DE ACŢIONARI / ASOCIAŢI DATORII FAŢĂ DE ACŢIONARI / ASOCIAŢI A6. ALTE DATORII ALTE DATORII

11 Page: 11/17 B. PROVIZIOANE PENTRU RISCURI ŞI CHELTUIELI PROVIZIOANE PENTRU RISCURI ŞI CHELTUIELI MECANISMUL PROVIZIOANELOR PENTRU RISCURI ŞI CHELTUIELI

12 Page: 12/17 C. PASIVELE DE REGULARIZARE VENITURI ÎNREGISTRATE ÎN AVANS MECANISMUL VENITURILOR ÎNREGISTRATE ÎN AVANS:

13 Page: 13/17 SUBVENŢIILE PENTRU INVESTIŢII MECANISMUL SUBVENŢIILOR PENTRU INVESTIŢII

14 Page: 14/17 D. CAPITALUL PROPRIU CAPITALUL SOCIAL SAU INDIVIDUAL Capital social subscris nevărsat CAPITALUL SOCIAL SAU INDIVIDUAL Capital social subscris vărsat PRIME LEGATE DE CAPITAL Prime de emisiune PRIME LEGATE DE CAPITAL Prime de fuziune PRIME LEGATE DE CAPITAL Prime de conversie a obligaţiunilor în acţiuni PRIME LEGATE DE CAPITAL Prime de aport

15 Page: 15/17 REZERVE DIN REEVALUARE REZERVE DE CAPITAL Rezerve legale REZERVE DE CAPITAL Rezerve statutare sau contractuale REZERVE DE CAPITAL Alte rezerve REZERVE DE CAPITAL Rezerve pentru acţiuni proprii

16 Page: 16/17 REZULTATULEXERCIŢIULUI REZULTATUL REPORTAT Recomandări bibliografice 1. Bernat Simona-Elena, Tehnica învăţării eficiente, Editura Presa Universitară Clujeană, Cluj Napoca, 2003

17 Page: 17/ 6 To: Y1/S2 Date: Soluţionare aplicaţie S4.11.: ACTIVE = CAPITAL PROPRIU + DATORII Data Element / Op. economică Situaţie iniţială Numerar Alte active = Capital social CP Alte elemente + Datorii Total /

CF Seminar 13 - Contabilitatea capitalurilor 2

CF Seminar 13 - Contabilitatea capitalurilor 2 CONTABILITATEA REZULTATULUI, A PROVIZIOANELOR ȘI A ÎMPRUMUTURILOR ȘI DATORIILOR ASIMILATE Rezultatul exerciţiului (curent) şi reportat Rezultatul exerciţiului, din punct de vedere contabil, reprezintă

Mai mult

Seminar 4 ID 2012

Seminar 4 ID 2012 CONTABILITATEA TREZORERIEI Noțiuni teoretice introductive Investiţii pe termen scurt În categoria invetițiilor pe termen scurt sunt incluse: acţiunile deţinute la entităţile afiliate (501), obligațiunile

Mai mult

Microsoft Word - CF seminar Contabilitatea capitalurilor Rezolvari

Microsoft Word - CF seminar Contabilitatea capitalurilor Rezolvari CONTABILITATEA CAPITALULUI SOCIAL, A PRIMELOR DE CAPITAL, A REZERVELOR ȘI A ACȚIUNILOR PROPRII Capitalurile proprii reprezintă interesul rezidual al acţionarilor sau asociaţilor în activele unei entităţi

Mai mult

Microsoft Word - Concordante unele conturi prevazute de Ordinul MFP 1752 si Ordinul BNR nr 5 .doc

Microsoft Word - Concordante unele conturi prevazute de Ordinul MFP 1752 si Ordinul BNR nr 5  .doc CONCORDANŢELE dintre unele conturi din planul de conturi prevăzut de Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.752/2005 pentru aprobarea Reglementărilor contabile conforme cu directivele europene, cu

Mai mult

CONTABILITATEA IMOBILIZĂRILOR CORPORALE

CONTABILITATEA IMOBILIZĂRILOR CORPORALE CONTABILITATEA CAPITALULUI SOCIAL, A PRIMELOR DE CAPITAL, A REZERVELOR ȘI A ACȚIUNILOR PROPRII Capitalurile proprii reprezintă interesul rezidual al acţionarilor sau asociaţilor în activele unei entităţi

Mai mult

CAP 1

CAP 1 UNIVERSITATEA ŞTEFAN CEL MARE SUCEAVA FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMCE ŞI ADMINISTRAŢIE PUBLICĂ SPECIALIZAREA: CONTABILITATE SI INFORMATICA DE GESTIUNE CONTABILITATE BANCARA STUDENT 2018-2019 1 T E M Ă D

Mai mult

Anexa A În vederea elaborării programului de asistenţă pentru întocmirea situaţiilor financiare anuale de către entităţile al căror exerciţiu financia

Anexa A În vederea elaborării programului de asistenţă pentru întocmirea situaţiilor financiare anuale de către entităţile al căror exerciţiu financia În vederea elaborării programului de asistenţă pentru întocmirea situaţiilor financiare anuale de către entităţile al căror exerciţiu financiar coincide cu anul calendaristic, vă comunicăm următoarele:

Mai mult

Microsoft Word - modif_reglem_contabile_dec2010.doc

Microsoft Word - modif_reglem_contabile_dec2010.doc MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE ORDIN pentru modificarea şi completarea unor reglementări contabile În baza art. 10 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului

Mai mult

Bilant_2011.pdf

Bilant_2011.pdf S1002_A1.0.6 / 14.03.2012 Suma de control 4.969.178 Bifati numai dacă este cazul : Mari Contribuabili care depun bilanţul la Bucuresti Sucursala Tip situaţie financiară : BL Anul 2011 Entitatea SC APA

Mai mult

Tradeville - Date Financiare 2015

Tradeville - Date Financiare 2015 2018 1 TRADEVILLE SA Tip situatie financiara: VM Bucuresti, Sector 3 Forma de proprietate: 34 Calea Vitan, Nr. 6A, Bloc B, Tronson B, et. 3 Societati comerciale pe actiuni Numar din Registrul Comertului:

Mai mult

CONTABILITATEA IMOBILIZĂRILOR CORPORALE

CONTABILITATEA IMOBILIZĂRILOR CORPORALE RECAPITULARE Conturile utilizate pentru elementele din bilanţ au următorul mod de funcţionare: A Bilanţ INIŢIAL P element de A X0 element de P Y0 D Contul elem de A C D Contul elem de P C Э iniţiale X0

Mai mult

BILANT 1998

BILANT 1998 JUDETUL ARAD FORMA DE PROPRIETATE 34 UNITATEA SIF Banat-Crisana ACTIVITATEA PREPONDERENTA ADRESA loc ARAD, sector (denumire grupa CAEN) str. Calea Victoriei, nr. 35A bl.,ap.,sc. COD GRUPĂ CAEN 6499 TELEFONUL

Mai mult

Microsoft Word - Raport Sem I 2010 conform reg.1 CNVM

Microsoft Word - Raport Sem I 2010 conform reg.1 CNVM RAPORTUL SEMESTRIAL AL CONSILIULUI DE ADMINISTRATIE CONFORM REGULAMENTULUI C.N.V.M. NR. 1/2006 PENTRU SEMESTRUL I 2010 Data raportului: august 2010 Denumirea societăţii comerciale: S.C. Rolast S.A. Sediul

Mai mult

Proiect Norma pentru modificarea Normei Autorității de Supraveghere Financiară nr. 7/2017 privind întocmirea şi depunerea situaţiilor financiare anual

Proiect Norma pentru modificarea Normei Autorității de Supraveghere Financiară nr. 7/2017 privind întocmirea şi depunerea situaţiilor financiare anual Proiect Norma pentru modificarea Normei Autorității de Supraveghere Financiară nr. 7/2017 privind întocmirea şi depunerea situaţiilor financiare anuale individuale ale entităţilor din sistemul de pensii

Mai mult

FD_CIG_II_01_Contabilitate financiara curenta

FD_CIG_II_01_Contabilitate financiara curenta FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1.Instituţia de învăţământ superior 1.2.Facultatea 1.3.Departamentul 1.4.Domeniul de studii 1.5.Ciclul de studii 1.6.Programul de studii/calificarea Universitatea

Mai mult

Data / Ora / 15:02 Nr. client RO Nr. de iesire / Creditreform Romania Nr. de comanda Data ultimei actualizari Pag

Data / Ora / 15:02 Nr. client RO Nr. de iesire / Creditreform Romania Nr. de comanda Data ultimei actualizari Pag Pagina 1 din 15 Date de identificare DR. KOCHER SRL Telefon +40 21 2522120 Baicului 82a Fax +40 21 2527711 021784 Bucuresti Sector 2 E-mail info@drkocher.ro România WEB www.matriterie.ro Crefo Nr. 15354

Mai mult

SWIFT: BTRLRO22 Capitalul social: RON C.U.I. RO R.B. - P.J.R Nr. Inreg. Registrul Comertului: J12 / 415

SWIFT: BTRLRO22 Capitalul social: RON C.U.I. RO R.B. - P.J.R Nr. Inreg. Registrul Comertului: J12 / 415 SWIFT: BTRLRO22 Capitalul social: 611.079.770.2 RON C.U.I. RO 50 22 670 R.B. - P.J.R. - 12-019 - 18.02.1999 Nr. Inreg. Registrul Comertului: J12 / 4155 / 1993 Situatii Financiare Consolidate 31 Decembrie

Mai mult

Microsoft Word - CF Seminare 4 5 Rezolvari.doc

Microsoft Word - CF Seminare 4 5 Rezolvari.doc 2. Contabilitatea imobilizărilor 2.1 Contabilitatea imobilizărilor corporale 1. (A se vedea documentele justificative din suportul pentru seminarul 4) R1. Înregistrarea facturii de cumpărare a maşinii

Mai mult

Politici contabile si note explicative V

Politici contabile si note explicative V COMUNA RECI Raport privind situaţiile financiare încheiate la 31.12.2016 Pentru instituţiile publice, documentul oficial de prezentare a situaţiei patrimoniului, îl reprezintă situaţiile financiare. Situaţiile

Mai mult

Str. Universităţii, nr. 1, cod poştal , Oradea, jud. Bihor, România Telefon: Secretariat: , ; Decanat: ; Fax: 0

Str. Universităţii, nr. 1, cod poştal , Oradea, jud. Bihor, România Telefon: Secretariat: , ; Decanat: ; Fax: 0 Str. Universităţii, nr. 1, cod poştal 410087, Oradea, jud. Bihor, România Telefon: Secretariat: 0259-408276, 0259-408407; Decanat: 0259-408109; Fax: 0259-408409 Web: http://steconomice.uoradea.ro; E-mail:

Mai mult

ORDIN Nr. 4160/2015 din 31 decembrie 2015 privind modificarea şi completarea unor reglementări contabile EMITENT: MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE PUBLIC

ORDIN Nr. 4160/2015 din 31 decembrie 2015 privind modificarea şi completarea unor reglementări contabile EMITENT: MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE PUBLIC ORDIN Nr. 4160/2015 din 31 decembrie 2015 privind modificarea şi completarea unor reglementări contabile EMITENT: MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 21 din 12 ianuarie 2016

Mai mult

Microsoft Word - CONTABILITATE FINANCIARA cu sigla.doc

Microsoft Word - CONTABILITATE FINANCIARA cu sigla.doc ONCIOIU IONICA ONCIOIU FLORIN RĂZVAN CHIRIŢĂ SORIN CONTABILITATE FINANCIARĂ CUVÂNT ÎNAINTE Este unanim cunoscut faptul că, astăzi, România se află în faţa unor procese ireversibile şi de mare interes pentru

Mai mult

Proiect Norma pentru modificarea Normei Autorității de Supraveghere Financiară nr. 34/2016 privind sistemul de raportare contabilă semestrială în dome

Proiect Norma pentru modificarea Normei Autorității de Supraveghere Financiară nr. 34/2016 privind sistemul de raportare contabilă semestrială în dome Proiect Norma pentru modificarea Normei Autorității de Supraveghere Financiară nr. 34/2016 privind sistemul de raportare contabilă semestrială în domeniul pensiilor private Având în vedere prevederile

Mai mult

Formatul formularelor de raportare anuală aplicabile instituţiilor de credit

Formatul formularelor de raportare anuală aplicabile instituţiilor de credit Anexa Modificări și completări ale anexei la Ordinul Băncii Naţionale a României nr. 10/2012 pentru aprobarea Sistemului de raportare contabilă semestrială aplicabil entităţilor ce intră în sfera de reglementare

Mai mult

CONTABILITATEA IMOBILIZĂRILOR CORPORALE

CONTABILITATEA IMOBILIZĂRILOR CORPORALE Contabilitate financiară - IID 07.12.2014 CONTABILITATEA DECONTĂRILOR CU FURNIZORII ȘI CLIENȚII 1. Noţiuni teoretice privind decontările cu furnizorii şi clienţii Entităţile patrimoniale îşi desfăşoară

Mai mult

Formularul 10 - lei - Denumirea indicatorului Nr. SOLD LA rd A B 1 2 A. ACTIVE IMOBILIZATE I. IMOBILIZARI NECORPORALE 1.Cheltui

Formularul 10 - lei - Denumirea indicatorului Nr. SOLD LA rd A B 1 2 A. ACTIVE IMOBILIZATE I. IMOBILIZARI NECORPORALE 1.Cheltui Formularul 10 - lei - Denumirea indicatorului Nr. SOLD LA rd. 01.01.2008 31.12.2008 A B 1 2 A. ACTIVE IMOBILIZATE I. IMOBILIZARI NECORPORALE 1.Cheltuieli de constituire (ct.201-2801) 01 0 0 2.Cheltuieli

Mai mult

OMFP 3055 din pt aprobarea reglem contabile conforme cu directivele europene _actualizat 2012_

OMFP 3055 din pt aprobarea reglem contabile conforme cu directivele europene _actualizat 2012_ ORDIN Nr. 3055 din 29 octombrie 2009 pentru aprobarea Reglementărilor contabile conforme cu directivele europene*) EMITENT: MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 766 bis din

Mai mult

Data / Ora / 14:22 Nr. client RO Nr. de iesire / Creditreform Romania Nr. de comanda Data ultimei actualizari Pag

Data / Ora / 14:22 Nr. client RO Nr. de iesire / Creditreform Romania Nr. de comanda Data ultimei actualizari Pag Pagina 1 din 16 Date de identificare AUTOMECANICA MEDIAŞ SRL Telefon +40 269 803646 Aurel Vlaicu 41 Fax +40 269 803606 551041 Medias Sibiu E-mail info@autm.ro România WEB www.autm.ro Crefo Nr. 471992 Nr.

Mai mult

Microsoft Word - raport de gestiune trim III 2008.doc

Microsoft Word - raport de gestiune trim III 2008.doc RAPORT DE GESTIUNE al Consiliului de Administraţie al S.C. "BUCUR" S.A. privind activitatea desfăşurată la 30.09.2008 S.C. "BUCUR" S.A., înregistrată la Registrul Comerţului sub nr. J40/392/1991, CIF:

Mai mult

Microsoft Word - FS_NoteExpl.doc

Microsoft Word - FS_NoteExpl.doc S.C. SOCEP S.A. CONSTANTA NOTE EXPLICATIVE LA SITUAŢIILE FINANCIARE ÎNTOCMITE PENTRU ANUL ÎNCHEIAT LA 31.12.2010 1. UNITATEA RAPORTOARE Situaţiile financiare sunt prezentate de societatea comercială SOCEP

Mai mult

Microsoft Word - proiectfuziuneuamt_extras.doc

Microsoft Word - proiectfuziuneuamt_extras.doc PROIECT DE FUZIUNE PRIN ABSORBTIE - EXTRAS - A SOCIETATILOR COMERCIALE UAMT SA Oradea Jud.Bihor (Societate implicata in fuziune in calitate de Societate Absorbanta) FICAMT SA Oradea Jud. Bihor (Societate

Mai mult

I M O C R E D I T I F N S.A. Adresa sediului: str. Horea, nr.3/113, Cluj-Napoca, jud.cluj, cod postal Nr. Reg. Com. J12 / 2387 / 2003 C.U.I. RO

I M O C R E D I T I F N S.A. Adresa sediului: str. Horea, nr.3/113, Cluj-Napoca, jud.cluj, cod postal Nr. Reg. Com. J12 / 2387 / 2003 C.U.I. RO ANEXA Nr. 14 RAPORT SEMESTRIAL PENTRU SEMESTRUL 1 AL ANULUI 2018 Raportul semestrial conform: Legea nr. 24/2017 Data raportului: 07.08.2018 Denumirea societăţii comerciale: IMOCREDIT IFN S.A. Sediul social:

Mai mult

Am citit multe articole despre fotografierea iernii

Am citit multe articole despre fotografierea iernii NOTE EXPLICATIVE LA SITUAȚIILE FINANCIARE ANUALE 31.12.2018 NOTA 1 PRINCIPII, POLITICI ȘI METODE CONTABILE 1. ENTITATEA RAPORTOARE RoCredit IFN S.A. a fost înfiinţată în 31 Ianuarie 2007, în România prin

Mai mult

1 prof. univ.dr. Adriana Tiron Tudor Curs 1 Structura curs pe semestru 1 - Cadrul normativ al CF in R 2 - Imobilizari corporale, ajustari 3 - Imobiliz

1 prof. univ.dr. Adriana Tiron Tudor Curs 1 Structura curs pe semestru 1 - Cadrul normativ al CF in R 2 - Imobilizari corporale, ajustari 3 - Imobiliz 1 prof. univ.dr. Adriana Tiron Tudor Curs 1 Structura curs pe semestru 1 - Cadrul normativ al CF in R 2 - Imobilizari corporale, ajustari 3 - Imobilizari necorporale si financiare 4 - Stocuri achizitionate

Mai mult

PROGRAMA aferentă examenului de admitere la stagiu în vederea obținerii calității de contabil autorizat, sesiunea CONTABILITATE Capitolul I CO

PROGRAMA aferentă examenului de admitere la stagiu în vederea obținerii calității de contabil autorizat, sesiunea CONTABILITATE Capitolul I CO PROGRAMA aferentă examenului de admitere la stagiu în vederea obținerii calității de contabil autorizat, sesiunea 2018 1. CONTABILITATE Capitolul I CONTABILITATE ȘI RAPORTARE FINANCIARĂ CONFORME REGLEMENTĂRILOR

Mai mult

Microsoft Word - CF seminar 9 - Contabilitatea decontarilor cu tertii 2

Microsoft Word - CF seminar 9 - Contabilitatea decontarilor cu tertii 2 CONTABILITATEA DECONTĂRILOR SALARIALE ŞI SOCIALE ȘI CU BUGETUL STATULUI 1.1 Noţiuni teoretice privind decontările salariale şi sociale Contabilitatea decontărilor cu personalul cuprinde drepturile salariale,

Mai mult

RAPORT DE ACTIVITATE

RAPORT DE ACTIVITATE RAPORTUL CONSILIULUI DE ADMINISTRATIE PRIVIND EXERCITIUL FINANCIAR 2010 I.Consideraţii generale SC ARTA CULINARĂ SA, societate cu capital integral privat, sia desfasurat activitatea in conformitate cu

Mai mult

Nr. 258 / CĂTRE AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARĂ BUCUREŞTI BURSA DE VALORI BUCUREŞTI RAPORT CURENT Întocmit în conformitate cu Regula

Nr. 258 / CĂTRE AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARĂ BUCUREŞTI BURSA DE VALORI BUCUREŞTI RAPORT CURENT Întocmit în conformitate cu Regula Nr. 258 / 27.02.2019 CĂTRE AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARĂ BUCUREŞTI BURSA DE VALORI BUCUREŞTI RAPORT CURENT Întocmit în conformitate cu Regulamentul ASF nr.5 / 2018 privind emitenţii şi operaţiunile

Mai mult

SC BERMAS SA Suceava Str. Humorului nr. 61 Şcheia Cod de înregistrare fiscală: RO Telefon: 0230/526543; Fax: 0230/526542;

SC BERMAS SA Suceava Str. Humorului nr. 61 Şcheia Cod de înregistrare fiscală: RO Telefon: 0230/526543; Fax: 0230/526542; SC BERMAS SA Suceava Str. Humorului nr. 61 Şcheia Cod de înregistrare fiscală: RO 723636 Telefon: 0230/526543; 526544 Fax: 0230/526542; 526543 E-mail: bermasv@yahoo.com;office@bermas.ro RAPORT SEMESTRIAL

Mai mult

Investeşte în oameni! FONDUL SOCIAL EUROPEAN Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane Axa prioritară 4. Modernizarea Ser

Investeşte în oameni! FONDUL SOCIAL EUROPEAN Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane Axa prioritară 4. Modernizarea Ser Investeşte în oameni! FONDUL SOCIAL EUROPEAN Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Axa prioritară 4. Modernizarea Serviciului Public de Ocupare Domeniul major de intervenţie

Mai mult

PROIECT Instrucțiune pentru modificarea Instrucțiunii Autorității de Supraveghere Financiară nr. 2/2016 privind întocmirea și depunerea raportării con

PROIECT Instrucțiune pentru modificarea Instrucțiunii Autorității de Supraveghere Financiară nr. 2/2016 privind întocmirea și depunerea raportării con PROIECT Instrucțiune pentru modificarea Instrucțiunii Autorității de Supraveghere Financiară nr. 2/2016 privind întocmirea și depunerea raportării contabile semestriale de către entitățile autorizate,

Mai mult

S

S SC BERMAS SA Suceava Str. Humorului nr. 61 Şcheia Cod de înregistrare fiscală: RO 723636 Telefon: 0230/526543; 526544 Fax: 0230/526542; 526543 E-mail: bermasv@yahoo.com;office@bermas.ro RAPORT SEMESTRIAL

Mai mult

MECANICA CEAHLAU S.A. SITUAŢII FINANCIARE PRELIMINARE PENTRU EXERCITIUL FINANCIAR INCHEIAT LA 31 DECEMBRIE 2018 INTOCMITE IN CONFORMITATE CU ORDINUL 2

MECANICA CEAHLAU S.A. SITUAŢII FINANCIARE PRELIMINARE PENTRU EXERCITIUL FINANCIAR INCHEIAT LA 31 DECEMBRIE 2018 INTOCMITE IN CONFORMITATE CU ORDINUL 2 SITUAŢII FINANCIARE PRELIMINARE PENTRU EXERCITIUL FINANCIAR INCHEIAT LA 31 DECEMBRIE INTOCMITE IN CONFORMITATE CU ORDINUL 2844 DIN 2016 PENTRU APROBAREA REGLEMENTARILOR CONTABILE CONFORME CU STANDARDELE

Mai mult

Microsoft Word - SIF OLTENIA 2011_FINAL

Microsoft Word - SIF OLTENIA 2011_FINAL SITUAŢII FINANCIARE INDIVIDUALE ANUALE La data de 31 decembrie 2011 Întocmite în conformitate cu Ordinul C.N.V.M 13/2011 SOCIETATEA DE INVESTITII FINANCIARE OLTENIA S.A SITUAŢII FINANCIARE 31 DECEMBRIE

Mai mult

IM OFIN ANCE Grupul Financiar IMOFINANCE SA Cluj IMOFINANCE SA RAPORT DE GESTIUNE 1

IM OFIN ANCE Grupul Financiar IMOFINANCE SA Cluj IMOFINANCE SA RAPORT DE GESTIUNE 1 IMOFINANCE SA RAPORT DE GESTIUNE 1 1. DATE GENERALE Infiintat in anul 2003, Grupul Financiar IMOFINANCE a adunat sub umbrela sa o serie intreaga de societati lucrative, care prin ofertele diverse ce le

Mai mult

Calea Rahovei Sector 5 Bucuresti Telefon : (021) Fax: (021)

Calea Rahovei Sector 5 Bucuresti Telefon : (021) Fax: (021) Raport financiar trimestrial, conform art. 227 din legea 297/2004 Data raport: 14.11.2013 Denumirea entitatii: S.C. ELECTROMAGNETICA S.A. Adresa: CALEA RAHOVEI NR. 266-268, SECTOR 5, BUCURESTI Telefon:

Mai mult

Microsoft Word - Proiect ordin site 2010.doc

Microsoft Word - Proiect ordin site 2010.doc MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE ORDIN privind principalele aspecte legate de întocmirea şi depunerea situaţiilor financiare anuale şi a raportărilor anuale la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor

Mai mult

SCD-Sit fin

SCD-Sit fin Societatea: Zentiva SA Situatii financiare neauditate, la data de 3.9.211 CONTUL DE PROFIT SI PIERDERE la data de 3.9.211 No. rand 3.9.21 3.9.211 1 2 3 4 1. Cifra de afaceri neta (rd. 2 la 5) 1 21,499,944

Mai mult

NOTE EXPLICATIVE

NOTE EXPLICATIVE NOTE EXPLICATIVE la Situaţiile financiare ale fondului STK Europe 30 iunie 2018 1. Entitatea care raportează 2. Bazele întocmirii 3. Politici contabile semnificative 4. Estimarea valorii juste 5. Situaţia

Mai mult

Data / Ora / 12:21 Nr. client RO Nr. de iesire / Creditreform Romania Nr. de comanda Data ultimei actualizari Pag

Data / Ora / 12:21 Nr. client RO Nr. de iesire / Creditreform Romania Nr. de comanda Data ultimei actualizari Pag Pagina 1 din 18 Date de identificare EVW HOLDING SRL Telefon +40 372 200200 +40 264 407700 +40 732 200100 Principala 1333 Fax +40 372 200003/ +40 264 417099 407310 Gilau Cluj E-mail camioane.gilau@evwholding.ro

Mai mult

SINTEZA S.A. Şos. Borşului nr ORADEA - ROMANIA Tel: Tel: Fax: sinteza. ro

SINTEZA S.A. Şos. Borşului nr ORADEA - ROMANIA Tel: Tel: Fax: sinteza. ro SINTEZA S.A. Şos. Borşului nr. 35 410605 ORADEA - ROMANIA Tel: 0259 456 116 Tel: 0259 444 969 Fax: 0259 462 224 e-mail: sinteza@ sinteza. ro www.sinteza.ro C.U.I.: R0 67329 Nr. înreg. ORC-Bihor: J.05/197/1991

Mai mult

Microsoft Word - Rapotari_Trim.III_2009.doc

Microsoft Word - Rapotari_Trim.III_2009.doc Comunicat privind disponibilitatea Raportului trim. III 2009 SC BERMAS SA Suceava îşi informează investitorii că Raportul trimestrial aferent exerciţiului financiar al trimestrului III 2009 este disponibil

Mai mult

Judet: CLUJ Unitatea administrativ-teritorială: COMUNA AGHIRESU Codul fiscal: Anexa 3 (la situațille financiare) Cod 03 DENUMIREA INDICATORULU

Judet: CLUJ Unitatea administrativ-teritorială: COMUNA AGHIRESU Codul fiscal: Anexa 3 (la situațille financiare) Cod 03 DENUMIREA INDICATORULU ul fiscal: 47374 Anexa 3 (la situațille financiare) 03 DENUMIREA INDICATORULUI rând TOTAL CASA ct. 5310101 SITUAȚIA FLUXURILOR DE TREZORERIE Buget de stat *) ct. 500100/ 7700000 Buget local ct. 510100/

Mai mult

ARMĀTURA S.A. SITUAŢII FINANCIARE INDIVIDUALE PENTRU TRIMESTRUL ÎNCHEIAT LA 31 MARTIE 2018 ÎNTOCMITE ÎN CONFORMITATE CU STANDARDELE INTERNAŢIONALE DE

ARMĀTURA S.A. SITUAŢII FINANCIARE INDIVIDUALE PENTRU TRIMESTRUL ÎNCHEIAT LA 31 MARTIE 2018 ÎNTOCMITE ÎN CONFORMITATE CU STANDARDELE INTERNAŢIONALE DE ARMĀTURA S.A. SITUAŢII FINANCIARE INDIVIDUALE PENTRU TRIMESTRUL ÎNCHEIAT LA 31 MARTIE 2018 ÎNTOCMITE ÎN CONFORMITATE CU STANDARDELE INTERNAŢIONALE DE RAPORTARE FINANCIARĂ ADOPTATE DE UNIUNEA EUROPEANĀ

Mai mult

BIL_1209SCL1.pdf

BIL_1209SCL1.pdf Mari Contribuabili care depun bilantul la Bucuresti Tip situatie financiara : BL F10 - pag. 1 Entitatea S.C. SOCEP S.A. Judet Sector Localitate Adresa Constanta Strada INCINTA PORT DANA 34 CONSTANTA Bloc

Mai mult

NOTE EXPLICATIVE

NOTE EXPLICATIVE NOTE EXPLICATIVE la Situatiile financiare ale fondului STK Europe 31 decembrie 2017 1.Entitatea care raporteaza 2. Bazele intocmirii 3. Politici contabile semnificative 4. Estimarea valorii juste 5. Situatia

Mai mult

Consultant Fiscal, Auditor Financiar - Adrian Bența ; tel: Act normativ descărcat prin aboname

Consultant Fiscal, Auditor Financiar - Adrian Bența   ; tel: Act normativ descărcat prin aboname OMFP nr. 191/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice privind întocmirea şi depunerea situaţiilor financiare ale instituţiilor publice la 31 decembrie 2016, precum şi pentru modificarea şi completarea

Mai mult

C.U.I.: R Nr. înreg. ORC-Bihor: J.05/197/1991 SINTEZA S.A. Şos. Borşului nr ORADEA - ROMANIA Tel: Tel: Fax

C.U.I.: R Nr. înreg. ORC-Bihor: J.05/197/1991 SINTEZA S.A. Şos. Borşului nr ORADEA - ROMANIA Tel: Tel: Fax C.U.I.: R0 67329 Nr. înreg. ORC-Bihor: J.05/197/1991 SINTEZA S.A. Şos. Borşului nr. 35 410605 ORADEA - ROMANIA Tel: 0259 456 116 Tel: 0259 444 969 Fax: 0259 462 224 e-mail: sinteza@ sinteza. ro www.sinteza.ro

Mai mult

JUDETUL

JUDETUL SITUATIA MODIFICARILOR CAPITALULUI PROPRIU La data de 31 decembrie 2014 Sold la Cresteri Reduceri Sold la Element al capitalului propriu inceputul Total, din Prin Total, din sfarsitul Prin transfer perioadei

Mai mult

Data / Ora / 14:52 Nr. client RO Nr. de iesire / Creditreform Romania Nr. de comanda Data ultimei actualizari Pag

Data / Ora / 14:52 Nr. client RO Nr. de iesire / Creditreform Romania Nr. de comanda Data ultimei actualizari Pag Pagina 1 din 19 Date de identificare AVICOLA BUZAU SA Telefon +40 238 710416 +40 238 710414 Dn 2b Km 9+270 Km 9+527 Fax +40 238 710271/ +40 238 710516 0 Buzau Buzau România Crefo Nr. 13368 Nr. de inregistrare

Mai mult

Microsoft Word - NOTE EXPLIC BILANT 2012 EMERGENT.doc

Microsoft Word - NOTE EXPLIC BILANT 2012 EMERGENT.doc SITUATIA MODIFICARILOR CAPITALULUI PROPRIU La data de 31 decembrie 2012 Sold la Cresteri Reduceri Sold la Element al capitalului propriu inceputul Total, din Prin Total, din sfarsitul Prin transfer perioadei

Mai mult

NOTE EXPLICATIVE LA SITUATIILE FINANCIARE ANUALE LA NOTA 1 - Active imobilizate Valoare bruta Ajustari de valoare (amortizari si ajustari p

NOTE EXPLICATIVE LA SITUATIILE FINANCIARE ANUALE LA NOTA 1 - Active imobilizate Valoare bruta Ajustari de valoare (amortizari si ajustari p NOTE EXPLICATIVE LA SITUATIILE FINANCIARE ANUALE LA 31.12.2018 NOTA 1 - Active imobilizate Valoare bruta Ajustari de valoare (amortizari si ajustari pentru depreciere sau pierdere de valoare) Denumirea

Mai mult

Slide 1

Slide 1 TAX EU LEGISLATIE SI FISCALITATE Aspecte contabile referitoare la intocmirea situatiilor financiare ale anului 2007 FORMATUL SI TERMENELE DE DEPUNERE A SITUATIILOR FINANCIARE - AGENTI ECONOMICI - FORMATUL

Mai mult

Judetul: 13--CONSTANTA Entitate: SC TURISM HOTELURI RESTAURANTE MAREA NEAGRA SA Adresa: localitatea EFORIE NORD, str. BRIZEI, nr. 6, tel Numar

Judetul: 13--CONSTANTA Entitate: SC TURISM HOTELURI RESTAURANTE MAREA NEAGRA SA Adresa: localitatea EFORIE NORD, str. BRIZEI, nr. 6, tel Numar Judetul: 13--CONSTANTA Entitate: SC TURISM HOTELURI RESTAURANTE MAREA NEAGRA SA Adresa: localitatea EFORIE NORD, str. BRIZEI, nr. 6, tel. 741401 Numar din registrul comertului: J13/696/1991 Forma de proprietate:

Mai mult

Seminar 1 ID 2012 REZ

Seminar 1 ID 2012 REZ RECAPITULARE Conturile utilizate pentru elementele din bilanţ au următorul mod de funcţionare: A Bilanţ INIŢIAL P element de A X0 element de P Y0 D Contul elem de A C D Contul elem de P C Э iniţiale X0

Mai mult

MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE AGENŢIA NAŢIONALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ Signature Not Verified Digitally signed by Ministerul Finantelor Publice Date:

MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE AGENŢIA NAŢIONALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ Signature Not Verified Digitally signed by Ministerul Finantelor Publice Date: MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE AGENŢIA NAŢIONALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ Signature Not Verified Digitally signed by Ministerul Finantelor Publice Date: 2019.05.10 18:17:28 EEST Reason: Document MFP Index

Mai mult

ORDIN Nr. 2493/2019 din 8 iulie 2019 pentru aprobarea Sistemului de raportare contabilă la 30 iunie 2019 a operatorilor economici, precum şi pentru mo

ORDIN Nr. 2493/2019 din 8 iulie 2019 pentru aprobarea Sistemului de raportare contabilă la 30 iunie 2019 a operatorilor economici, precum şi pentru mo ORDIN Nr. 2493/2019 din 8 iulie 2019 pentru aprobarea Sistemului de raportare contabilă la 30 iunie 2019 a operatorilor economici, precum şi pentru modificarea şi completarea unor prevederi contabile EMITENT:

Mai mult

Curs Contabilitate financiară: Contabilitatea trezoreriei Prof.Univ.dr. TIRON TUDOR ADRIANA Trezoreria 1. Obiective 2. Delimitari, clasificari, evalua

Curs Contabilitate financiară: Contabilitatea trezoreriei Prof.Univ.dr. TIRON TUDOR ADRIANA Trezoreria 1. Obiective 2. Delimitari, clasificari, evalua Curs Contabilitate financiară: Contabilitatea trezoreriei Prof.Univ.dr. TIRON TUDOR ADRIANA Trezoreria 1. Obiective 2. Delimitari, clasificari, evaluare, prezentare 3. Structură 3.1. Contabilitatea investiţiilor

Mai mult

RAPORT PRIVIND ACTIVITATEA BRD ASSET MANAGEMENT S.A.I S.A. SEMESTRUL

RAPORT PRIVIND ACTIVITATEA BRD ASSET MANAGEMENT S.A.I S.A. SEMESTRUL RAPORT PRIVIND ACTIVITATEA BRD ASSET MANAGEMENT S.A.I S.A. SEMESTRUL 1-2018 CUPRINS 1. Informaţii generale... 3 2. Informații asupra dezvoltării previzibile a societății... 6 3. Evenimente ulterioare datei

Mai mult

FIŞA DISCIPLINEI

FIŞA DISCIPLINEI FIŞA DISCIPLINEI 1.Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea Alexandru Ioan Cuza 1.2 Facultatea / Departamentul Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor/Administrarea

Mai mult

SIF MOLDOVA S.A. SITUAŢIILE FINANCIARE INDIVIDUALE INTOCMITE LA 31 martie 2013 intocmite în conformitate cu Ordinul Comisiei Naţionale a Valorilor Mob

SIF MOLDOVA S.A. SITUAŢIILE FINANCIARE INDIVIDUALE INTOCMITE LA 31 martie 2013 intocmite în conformitate cu Ordinul Comisiei Naţionale a Valorilor Mob SITUAŢIILE FINANCIARE INDIVIDUALE INTOCMITE LA 31 martie 2013 intocmite în conformitate cu Ordinul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr.13/03.02.2011 de aprobare a Regulamentului nr. 4/2011 privind

Mai mult

Microsoft Word - omfp916.doc

Microsoft Word - omfp916.doc ORDIN Nr. 916/2016 din 21 iunie 2016 pentru aprobarea Sistemului de raportare contabilă la 30 iunie 2016 a operatorilor economici EMITENT: MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL NR.

Mai mult

Banca Transilvania S

Banca Transilvania S Situatii Financiare Individuale 31 decembrie 2012 Intocmite in conformitate cu Standardele Internationale de Raportare Financiara adoptate de Uniunea Europeana CUPRINS Declaratie privind responsabilitatea

Mai mult

Microsoft Word - RAPORT ADMINISTRATORI doc

Microsoft Word - RAPORT ADMINISTRATORI doc S.C. PETROLEXPORTIMPORT S.A RAPORTUL CONSILIULUI DE ADMINISTRATIE incheiat la 30 iunie 2012 Societatea comerciala PETROLEXPORTIMPORT S.A., este infiintata prin H.G. nr. 1224/1990 modificata / completata

Mai mult

Data primirii :11:26 Entitatea (Cod CUIIO) SITUAŢIILE FINANCIARE pentru perioada Eximdor SRL (Denumirea co

Data primirii :11:26 Entitatea (Cod CUIIO) SITUAŢIILE FINANCIARE pentru perioada Eximdor SRL (Denumirea co Data primirii.0.09 :: Entitatea 00 (Cod CUIIO) SITUAŢIILE FINANCIARE pentru perioada 0.0.08..08 Eximdor SRL (Denumirea completă) Anexe la SNC Prezentarea situaţiilor financiare Aprobat de Ministerul Finanţelor

Mai mult

SIF MOLDOVA S.A. SITUAŢII FINANCIARE LA 31 DECEMBRIE 2012 NEAUDITATE ÎNTOCMITE ÎN CONFORMITATE CU LEGEA CONTABILITATII NR.82/1991 REPUBLICATA,INSTRUCT

SIF MOLDOVA S.A. SITUAŢII FINANCIARE LA 31 DECEMBRIE 2012 NEAUDITATE ÎNTOCMITE ÎN CONFORMITATE CU LEGEA CONTABILITATII NR.82/1991 REPUBLICATA,INSTRUCT SITUAŢII FINANCIARE NEAUDITATE ÎNTOCMITE ÎN CONFORMITATE CU LEGEA CONTABILITATII NR.82/1991 REPUBLICATA,INSTRUCTIUNEA NR.5/2006 CU MODIFICARILE SI COMPLETARILE ULTERIOARE ORDINUL COMISIEI NAŢIONALE A VALORILOR

Mai mult

Microsoft Word - NOTE EXPLIC rap sem emergent.doc

Microsoft Word - NOTE EXPLIC rap sem emergent.doc SITUATIA MODIFICARILOR CAPITALULUI PROPRIU La data de 30 iunie 2009 Sold la Cresteri Reduceri Sold la Element al capitalului propriu inceputul Total, din Prin Total, din sfarsitul Prin transfer perioadei

Mai mult

CONTABILITATEA IMOBILIZĂRILOR CORPORALE

CONTABILITATEA IMOBILIZĂRILOR CORPORALE CONTABILITATEA IMOBILIZĂRILOR NECORPORALE ŞI FINANCIARE 1. Imobilizări necorporale Imobilizările necorporale sunt active nemonetare identificabile fără suport material şi deţinute pentru utilizare în procesul

Mai mult

AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARĂ INSTRUCȚIUNE privind întocmirea și depunerea situației financiare anuale și a raportării anuale de către entită

AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARĂ INSTRUCȚIUNE privind întocmirea și depunerea situației financiare anuale și a raportării anuale de către entită AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARĂ INSTRUCȚIUNE privind întocmirea și depunerea situației financiare anuale și a raportării anuale de către entitățile autorizate, reglementate și supravegheate de Autoritatea

Mai mult

S1040_A1.0.0 / Versiuni Atenţie! Suma de control Bifati numai dacă este cazul : Mari Contribuabili care depun bilanţul la Bucures

S1040_A1.0.0 / Versiuni Atenţie! Suma de control Bifati numai dacă este cazul : Mari Contribuabili care depun bilanţul la Bucures S1040_A1.0.0 /01.02.2015 Versiuni Atenţie! Suma de control 23.306.374 Bifati numai dacă este cazul : Mari Contribuabili care depun bilanţul la Bucuresti Sucursala An Semestru Tip situaţie financiară :

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ALERTA FISCALA NEWSLETTER MODIFICARI FICALE SI CONTABILE Monitorul Oficial al Romaniei nr. 703 / 15.11.2013 Ordonanta de Urgenta pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571 / 2003 privind Codul Fiscal

Mai mult

LEGE nr. 82 din 24 decembrie 1991 (republicata) - a contabilitatii

LEGE nr. 82 din 24 decembrie 1991 (republicata) - a contabilitatii LEGE nr. 82 din 24 decembrie 1991 (**republicată**) a contabilităţii EMITENT PARLAMENTUL Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 454 din 18 iunie 2008 Data intrării în vigoare 18-06-2008 Formă consolidată valabilă

Mai mult

ROMANIAN COMMERCIAL BANK SA

ROMANIAN COMMERCIAL BANK SA BANCA TRANSILVANIA S.A. SITUATII FINANCIARE pentru exercitiul financiar incheiat la Intocmite in conformitate cu ORDINUL PRESEDINTELUI CONSILIULUI DE ADMINISTRATIE AL BANCII NATIONALE A ROMANIEI NR. 13/2008

Mai mult

FINANTELE INTREPRINDERII An III Management An univ Titular disciplină: conf.univ.dr. Neguriță Octav INTREBARI ORIENTATIVE 1. Fragilitatea s

FINANTELE INTREPRINDERII An III Management An univ Titular disciplină: conf.univ.dr. Neguriță Octav INTREBARI ORIENTATIVE 1. Fragilitatea s FINANTELE INTREPRINDERII An III Management An univ. 2018-2019 Titular disciplină: conf.univ.dr. Neguriță Octav INTREBARI ORIENTATIVE 1. Fragilitatea sau stabilitatea unei intreprinderi depinde de urmatorii

Mai mult

Raport Anual pentru exercițiul financiar 2018 Data raportului :

Raport Anual pentru exercițiul financiar 2018 Data raportului : Raport Anual pentru exercițiul financiar 2018 Data raportului : 31.12.2018 Raport anual pentru exercițiul financiar 2018 Raport anual Conform Regulamentului nr.5/2018 Pentru exercițiul financiar 2018 Data

Mai mult

rep_anexa16

rep_anexa16 Data raportului: 14.10.2016 Raport conform: Reg. ASF nr. 10/2015 si 9/2014 Denumirea emitentului: Societatea de Investitii Financiare MOLDOVA SA Sediul soial: Str. Pictor Aman nr.94 C, Bacau Tel./fax/e-mail:

Mai mult

Instrucțiunea nr. 2/2016 privind întocmirea și depunerea raportării contabile semestriale de către entitățile autorizate, reglementate și supravegheat

Instrucțiunea nr. 2/2016 privind întocmirea și depunerea raportării contabile semestriale de către entitățile autorizate, reglementate și supravegheat Instrucțiunea nr. 2/2016 privind întocmirea și depunerea raportării contabile semestriale de către entitățile autorizate, reglementate și supravegheate de Autoritatea de Supraveghere Financiară Sectorul

Mai mult

Licenta 2016

Licenta 2016 Tematica la disciplina Contabilitate financiară pentru examenul de licență 2019 CONTABILITATE FINANCIARĂ Prof. univ. dr. Lucia Paliu Popa Târgu Jiu 2019 CUPRINS 1. Contabilitatea capitalurilor. 3 1.1.

Mai mult

Microsoft Word - 0xx Informare SMU Roman

Microsoft Word - 0xx Informare SMU Roman MUNICIPIUL ROMAN CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI SPITALUL MUNICIPAL DE URGENTA Roman, str. Tineretului nr. 28-30, jud. Neamt Cod fiscal :2613940 Tel. :0233-742511; FAX.0233-741963 ROMAN ROMAN INFORMARE

Mai mult

Banca Transilvania S.A. Situatii Financiare Consolidate 31 decembrie 2012 Intocmite in conformitate cu Standardele Internationale de Raportare Financi

Banca Transilvania S.A. Situatii Financiare Consolidate 31 decembrie 2012 Intocmite in conformitate cu Standardele Internationale de Raportare Financi Situatii Financiare Consolidate 2012 Intocmite in conformitate cu Standardele Internationale de Raportare Financiara adoptate de Uniunea Europeana CUPRINS Raportul auditorului independent Contul de profit

Mai mult

1. SITUATII FINANCIARE SITUATIA POZITIEI FINANCIARE 31 DECEMBRIE 2018 Lei 31 MARTIE 2019 ACTIVE Active imobilizate Imobilizari necorp

1. SITUATII FINANCIARE SITUATIA POZITIEI FINANCIARE 31 DECEMBRIE 2018 Lei 31 MARTIE 2019 ACTIVE Active imobilizate Imobilizari necorp 1. SITUATII FINANCIARE - 31.03.2019 1.1.SITUATIA POZITIEI FINANCIARE 31 DECEMBRIE 2018 Lei 31 MARTIE 2019 ACTIVE Active imobilizate Imobilizari necorporale 462.860 462.291 Imobilizari corporale 60.710.201

Mai mult

Servicii Energetice Muntenia S.A. SITUATII FINANCIARE Intocmite in conformitate cu Ordinul Ministrului Finantelor Publice nr. 1802/2014, cu modificari

Servicii Energetice Muntenia S.A. SITUATII FINANCIARE Intocmite in conformitate cu Ordinul Ministrului Finantelor Publice nr. 1802/2014, cu modificari Servicii Energetice Muntenia S.A. SITUATII FINANCIARE Intocmite in conformitate cu Ordinul Ministrului Finantelor Publice nr. 1802/2014, cu modificarile ulterioare la data si pentru exercitiul financiar

Mai mult

Norma nr. 14/2015 privind reglementările contabile conforme cu directivele europene aplicabile sistemului de pensii private Având în vedere prevederil

Norma nr. 14/2015 privind reglementările contabile conforme cu directivele europene aplicabile sistemului de pensii private Având în vedere prevederil Norma nr. 14/2015 privind reglementările contabile conforme cu directivele europene aplicabile sistemului de pensii private Având în vedere prevederile art. 57 alin. (5) şi (6) din Legea nr. 411/2004 privind

Mai mult

Hotărâre privind organizarea și funcționarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții - S.A. în temeiul art.108 din Constituția României, republic

Hotărâre privind organizarea și funcționarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții - S.A. în temeiul art.108 din Constituția României, republic Hotărâre privind organizarea și funcționarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții - S.A. în temeiul art.108 din Constituția României, republicată și al art. 4 alin. (1) din Ordonanța de urgență

Mai mult

Anexa 4 Raportari CNVM, BVB la Raportarile periodice catre CNVM si BVB rapoarte saptamanale: situatia activului net (Anexa 16 din Reg.

Anexa 4 Raportari CNVM, BVB la Raportarile periodice catre CNVM si BVB rapoarte saptamanale: situatia activului net (Anexa 16 din Reg. Anexa 4 Raportari CNVM, BVB la 30.06. 2010 1. Raportarile periodice catre CNVM si BVB rapoarte saptamanale: situatia activului net (Anexa 16 din Reg. CNVM nr. 15/2004), intocmite si transmise BVB conform

Mai mult

AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARĂ Sectorul instrumentelor și investițiilor financiare EDIȚIE SPECIALĂ A BULETINULUI ASF :53 Instrucț

AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARĂ Sectorul instrumentelor și investițiilor financiare EDIȚIE SPECIALĂ A BULETINULUI ASF :53 Instrucț AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARĂ Sectorul instrumentelor și investițiilor financiare EDIȚIE SPECIALĂ A BULETINULUI ASF 27.12.2014 16:53 Instrucțiunea nr. 1/10.03.2016 privind întocmirea și depunerea

Mai mult

Microsoft Word - Teraplast_ OMF 3055_2011_ROM_publicare-1.docx

Microsoft Word - Teraplast_ OMF 3055_2011_ROM_publicare-1.docx TERAPLAST S.A. SITUAŢII FINANCIARE INDIVIDUALE ANUALE PENTRU ANUL ÎNCHEIAT LA 31 DECEMBRIE 2011 Întocmite în conformitate cu Ordinul Ministrului Finanţelor Publice al României nr. 3055/2009 şi modificările

Mai mult

Contabilitate financiară - Seminar 1 Specializarea CIG EG APLICAŢIE PRACTICĂ RECAPITULATIVĂ Pornind de la următoarele solduri iniţiale: 1012

Contabilitate financiară - Seminar 1 Specializarea CIG EG APLICAŢIE PRACTICĂ RECAPITULATIVĂ Pornind de la următoarele solduri iniţiale: 1012 APLICAŢIE PRACTICĂ RECAPITULATIVĂ Pornind de la următoarele solduri iniţiale: 1012 Capital subscris vărsat 45.000 lei; 401 Furnizori 15.000 lei; 301 Materii prime 5.000 lei; 5121 Conturi la bănci în lei

Mai mult