Microsoft PowerPoint - ARI_R_c9-10_IP_part2 [Compatibility Mode]

Mărimea: px
Porniți afișarea la pagina:

Download "Microsoft PowerPoint - ARI_R_c9-10_IP_part2 [Compatibility Mode]"

Transcriere

1 Divizarea în subreţele de dimensiuni variabile Divizarea în subreţele de dimensiuni variabile sau cu măşti de subreţea de lungime diferită, VLSM (variable length subnet masks) subreţelele obţinute prin divizarea unei reţele pot utiliza măşti diferite. Avantaj: conservarea spaţiului de adrese de reţea. O subreţea existentă poate fi divizată mai departe în două părţi prin adăugarea unui nou bit la masca subreţelei. Celelalte subreţele din reţea nu vor fi afectate de această schimbare.

2 Divizarea în subreţele de dimensiuni variabile (contin.) Exemplu de divizare în subreţele de dimensiuni variabile pentru o reţea de clasă B. Reţeaua de clasă B /16. Se doresc cinci reţele separate, fiecare cu următorul efectiv de sisteme: subreţelele 1, 2, 3, 4şi de staţii fiecare, iar subreţelele 6şi de staţii fiecare. Aceste cerinţe nu pot fi satisfăcute printr-o divizare statică. Spre exemplu, cu o divizare statică se pot obţine 6 subreţeleele cu 8190 staţii fiecare sau 14 subreţeleele cu 4094 staţii fiecare. Utilizarea măştii (sau /19 ) permite divizarea reţelei în 6 subreţele de 8190 staţii fiecare. Cea de aşasea subreţea poate fi divizată mai departe în două subreţele cu 4094 staţii fiecare prin utilizarea măştii (sau /20 ).

3 Divizarea în subreţele de dimensiuni variabile (contin.) Exemplu de divizare în subreţele de dimensiuni variabile pentru o reţea de clasă B (contin).

4 2.1.3 Metode de livrare a pachetelor Majoritatea adreselor IP determină un destinatar unic, iar o astfel de adresă destinaţie se numeşte adresă de unică destinaţie (unicast). În plus, există alte trei tipuri speciale de adrese IP folosite pentru a adresa mai multe staţii receptoare: adrese de difuzare, destinaţie multiplă şi destinaţie oarecare.

5 Difuzarea Adresele de difuzare (broadcast) nu se pot folosi niciodată ca adrese sursă. Există mai multe adrese de difuzare, după cum urmează: Adresa de difuzare limitată: pentru această operaţie se utilizează adresa (toţi biţii 1 în toate câmpurile adresei IP, ). Aceasta identifică toate sistemele dintr-o subreţea locală şi deci, este recunoscută de fiecare staţie. Sistemele nu necesită nici o informaţie de configurare a IP, iar ruterii nu redirectează aceste pachete. Adresa de difuzare în cadrul unei reţele: Această adresă este utilizată într-un domeniu în care nu s-a efectuat divizarea în subreţele. ele. În cadrul acestei adrese identificatorul reţelei reprezintă un număr valid al unei reţele, iar identificatorul sistemului are toţi biţii 1 (spre exemplu: ). Această adresă identifică toate sistemele din reţeaua specificată. Ruterii trebuie să redirecteze aceste mesaje de difuzare. Adresa de difuzare în cadrul unei subreţele: Dacă identificatorul reţelei este unul valid, idenficatorul subreţelei este de asemenea valid, iar numărul sistemului este cu toţi biţii 1, atunci adresa specifică toate sistemele din cadrul subreţelei respective. Deoarece subreţeaua sursei şi subreţeaua destinaţiei pot avea măşti diferite, sistemul sursă trebuie să determine masca subreţelei din care face parte sistemul destinaţie. Difuzarea este efectuată în cadrul subreţelei de către ruterul care recepţionează datagrama.

6 Difuzarea (contin.) Adresa de difuzare în toate subreţele dintr-o anumită reţea: Dacă identificatorul reţelei este unul valid, reţeaua este divizată, iar numărul sistemului este cu toţi biţii 1 (spre exemplu: ), atunci adresa specifică toate sistemele din toate subreţelele din cadrul subreţelei respective. În principiu, ruterii pot propaga pachetele de difuzare către toate subreţelele, dar nu este necesar să o facă.

7 Transmisia cu destinaţia multiplă Metoda de transmisie cu destinaţie multiplă (multicast) se bazează pe formarea unor grupuri de destinaţie. Fiecare grup este reprezentat printr-o adresă de clasă D.

8 Transmisia cu destinaţie oarecare În unele cazuri, aceleaşi servicii IP sunt oferite de sisteme diferite. Exemplu: un fişier disponibil pe mai multe servere FTP. Sistemele care implementează acelaşi serviciu oferă o adresă de destinaţie oarecare (anycast) tuturor sistemelor care solicită acel serviciu. Cererea de serviciu este preluată de prima staţie care răspunde dintre staţiile disponibile asociate adresei de destinaţie oarecare. Acest mecanism este utilizat pentru a garanta că un serviciu este oferit de către sistemul cu cea mai bună legătură până la receptor.

9 2.1.4 Intrareţele: Adrese IP private O procedură utilizată pentru a conserva spaţiul de adrese este de a relaxa regula conform căreia adresele IP trebuie să fie unice la nivel global. Astfel, o parte din spaţiul de adrese global este rezervată pentru reţele care nu sunt conectate (direct) la Internet. Trei mulţimi de adrese au fost rezervate pentru acest scop: : o singură reţeaea de clasă A, de la la : 16 reţele consecutive de clasă B, de la la : 256 reţele consecutive de clasă C. Aceste adrese nu sunt unice la nivel global nu sunt definite la nici unul dintre ruterii externi.

10 2.1.4 Intrareţele: Adrese IP private (contin.) Ruterii din cadrul domeniului unei organizaţii care foloseşte adrese private vor limita referinţele la adresele private numai la nivelul unor legături interne. De asemenea, aceştia nu vor anunţa în exterior rute către adrese privateşi nici nu vor redirecta datagrame IP conţinând adrese private către ruterii externi. Staţiile care au doar o adresă IP privată nu vor avea acces direct, prin intermediul nivelului IP, la Internet, ci numai prin intermediul unor pasarele de nivel aplicaţie (application gateways). Exemplu de astfel de pasarele: translatarea adreselor de reţea NAT (Network Address Translation).

11 2.1.5 Translatarea adreselor de reţea (NAT) Variante de translatare a adreselor de reţea NAT (Network Address Translation): NAT de bază (basic NAT), metoda de translatare a adreselor de reţea şi a porturilor NAPT (Network Address Port Translation). NAT realizează o corespondenţă între adresele IP interne şi adresele externe alocate oficial.

12 Principiul NAT Ideea NAT: numai un număr mic de staţii dintr-o reţea privată necesită să comunice cu exteriorul reţelei. Dacă fiecărei staţii i se alocă o adresă IP dintr-o listă oficială de adrese disponibile (adress pool) numai atunci când staţia solicită accesul în exterior, atunci este necesar numai un număr relativ mic de adrese oficiale.

13 NAT de bază O reţea internă bazată pe un spaţiu de adrese IP private, iar utilizatorii solicită folosirea unui protocol aplicaţie pentru care nu există o pasarelă de nivel aplicaţie (gateway) disponibilă. Singura opţiune: conectivitate de nivel IP între sistemele din reţeaua internă şi sistemele din Internet. Datorită faptului că ruterii din Internet nu vor cunoaşte cum să ruteze pachetele IP înapoi la o adresă IP privată, este inutilă transmiterea pachetelor IP, cu câmpul de adresă sursă specificând o adresă privată, printr-un ruter în Internet. NAT de bază schimbă în mod dinamic adresa IP dintr-un pachet care iese din reţeaua internă cu o adresă globală alocată oficial. Pentru pachetele care se propagă pe sensul de intrare în reţeaua internă NAT de bază translatează adresa alocată oficial într-o adresă internă.

14 NAT de bază (contin.)

15 Mecanismul de translatare NAT de bază Pentru fiecare pachet care iese din reţeaua internă, adresa sursă este verificată conform regulilor de configurare NAT. Dacă una dintre reguli se aplică pentru adresa sursă, atunci adresa este translatată într-o adresă globală din lista de adrese disponibile. Pentru fiecare pachet de intrare în reţeaua internă, adresa destinaţie este verificată pentru o eventuală utilizare de către NAT. Dacă se găseşte o corespondenţă NAT atunci adresa destinaţie este schimbată cu adresa internă originală. Adresele alocate trebuie rezervate prin scrirea într-o listă în vederea utilizării lor după necesităţi. În cazul în care se iniţiază o transmisie din reţeaua internă, atunci NAT doar selectează următoarea adresă publică disponibilă din tabela NAT şi o asociază sistemului intern emitent. Serviciul NAT urmăreşte continuu asocierile făcute între adresele IP interne şi adresele IP externe, astfel încât în cazul în care este nevoie să poată stabili o corespondenţă între un răspuns recepţionat din reţeaua externă şi adresa IP internă corespunzătoare.

16 Mecanismul de translatare NAT de bază (contin.) Atunci când serviciul NAT alocă adresele IP la cerere, acesta trebuie să identifice momentul în care poate returna adresa IP externă în tabela adreselor IP disponibile. Administratorii reţelei trebuie să specifice NAT-ului dacă toate staţiile interne au dreptul de a utiliza NAT sau nu.

17 Translatarea adreselor de reţeaşi a porturilor NAPT Diferenţa dintre NAT de bază şi NAPT este că NAT de bază se limitează doar la translatarea adreselor IP, în timp ce NAPT este extins pentru a include adresele IP, precum şi identificatorii de nivel transport (porturile TCP/UDP). NAPT poate asocia mai multe adrese private unei singure adrese globale. Astfel, se realizează o legătură între adresa privată cu portul privat şi adresa externă şi portul extern, asociate. NAPT permite mai multor noduri dintr-o reţeaea locală să acceseze simultan reţeleele externe folosind o singură adresă IP asociată ruterului acestora.

18 Limitările NAT NAT utilizează foarte multe resurse pentru calcul chiarşi în cazul în care este ajutat de un algoritm de calcul al sumei de verificare, deoarece fiecare pachet este prelucrat de algoritmii de asociere cu lista de adrese oficiale şi de modificare corespunzătoare a adreselor.

19 2.1.6 Rutarea intre domenii fără clase (CIDR) Rutarea IP clasică utilizează numai adresele de reţea din clasele A, Bşi C. Nu există nici o posibilitate de a stabili o anumită relaţie între mai multe reţele de clasă C, spre exemplu. Soluţia la această problemă este rutarea între domenii fără clase de adrese CIDR (Classless Inter-Domain Routing). CIDR nu efectuează rutarea după clasa din care face parte reţeaua (de aceea se numeşte fără clase). Această metodă se bazează numai pe biţii cei mai semnificativi ai adresei de reţea, care constituie prefixul IP. Fiecare locaţie din tabela de rutare CIDR conţine o adresă de 32 de biţişi o mască de reţea de 32 de biţi, care împreună permit identificarea lungimii şi a valorii prefixului IP. Această locaţie este reprezentată ca o structură <adresă_ip mască_reţea>.

20 2.1.6 Rutarea intre domenii fără clase (contin.) Exemplu: pentru a adresa un grup de 8 adrese de clasă C cu o singură locaţie în tabela de rutare este suficientă următoarea reprezentare: < >. Rutarea CIDR se efectuează pe baza unor măşti de reţea care sunt mai scurte decât măştile de reţea obişnuite pentru o adresă IP. Această metodă este total opusă divizării în subreţele, caz în care măştile subreţelelor sunt mai lungi decât măştile de reţeaea obişnuite.

LUMINIŢA SCRIPCARIU

LUMINIŢA SCRIPCARIU ANEXA A PROGRAMAREA SERVICIILOR INTERNET Programarea serviciilor de reţea implică o cunoaştere amănunţită a modului în care circulă datele prin Internet şi, mai precis, a protocoalelor din suita TCP/IP

Mai mult

Microsoft Word - lab-fr_3

Microsoft Word - lab-fr_3 LUCRAREA 3 Urmarirea conexiunilor (Partea 2) 1 Mecanismul de stare a conexiunii (continuare) 1.1 Conexiuni UDP Conexiunile UDP sunt în sine conexiuni fara stare. Sunt cateva motive pentru care ele sunt

Mai mult

Laborator - Proiectarea și Implementarea Adresării cu VLSM Topologie Obiective Partea 1: Examinați Cerințele Rețelei Partea 2: Proiectați Schema Adres

Laborator - Proiectarea și Implementarea Adresării cu VLSM Topologie Obiective Partea 1: Examinați Cerințele Rețelei Partea 2: Proiectați Schema Adres Topologie Obiective Partea 1: Examinați Cerințele Rețelei Partea 2: Proiectați Schema Adresei VLSM Partea 3: Cablați și Configurați Rețeaua IPv4 Context/Scenariu Variable Length Subnet Mask (VLSM) a fost

Mai mult

Modulul 1 M1-2.3 Protocoale şi servicii în reţea În acest capitol ne propunem să abordăm următoarele: Protocoalele şi aplicaţiile folosite în reţelele

Modulul 1 M1-2.3 Protocoale şi servicii în reţea În acest capitol ne propunem să abordăm următoarele: Protocoalele şi aplicaţiile folosite în reţelele M1-2.3 Protocoale şi servicii în reţea În acest capitol ne propunem să abordăm următoarele: Protocoalele şi aplicaţiile folosite în reţelele locale şi în Internet Porturile şi numerele de port M1-2.3.1.

Mai mult

Echipa de retea RFC: 950 J. Mogul (Stanford) J. Postel (ISI) August 1985 Internet Standard Subnetting Procedure Procedura internet standard de subcone

Echipa de retea RFC: 950 J. Mogul (Stanford) J. Postel (ISI) August 1985 Internet Standard Subnetting Procedure Procedura internet standard de subcone Echipa de retea RFC: 950 J. Mogul (Stanford) J. Postel (ISI) August 1985 Internet Standard Subnetting Procedure Procedura internet standard de subconectare Pozitia(locul) acestui memo Acest RFC specifica

Mai mult

Packet Tracer - Configurarea ACL-urilor extinse - Scenariul 1 Topologie Tabela de Adresare R1 Echipament Interfață Adresă IP Masca de subreţea Default

Packet Tracer - Configurarea ACL-urilor extinse - Scenariul 1 Topologie Tabela de Adresare R1 Echipament Interfață Adresă IP Masca de subreţea Default Topologie Tabela de Adresare R1 Echipament Interfață Adresă IP Masca de subreţea Default Gateway G0/0 172.22.34.65 255.255.255.224 N/A G0/1 172.22.34.97 255.255.255.240 N/A G0/2 172.22.34.1 255.255.255.192

Mai mult

Laborator - Configurarea Rutelor IPv4 Statice și Implicite Topologie Tabela de Adresare Echipame nt Interfață Adresă IP Masca de subreţea Default Gate

Laborator - Configurarea Rutelor IPv4 Statice și Implicite Topologie Tabela de Adresare Echipame nt Interfață Adresă IP Masca de subreţea Default Gate Topologie Tabela de Adresare Echipame nt Interfață Adresă IP Masca de subreţea Default Gateway Obiective R1 G0/1 192.168.0.1 255.255.255.0 N/A S0/0/1 10.1.1.1 255.255.255.252 N/A R3 G0/1 192.168.1.1 255.255.255.0

Mai mult

Carrier Pidgeon Protocol

Carrier Pidgeon Protocol Platformă de e-learning și curriculă e-content pentru învățământul superior tehnic Proiectarea Rețelelor 17. Protocolul OSPF pentru arii multiple Advanced OSPF Proiectarea rețelelor Cuprins OSPF în detaliu

Mai mult

Carrier Pidgeon Protocol

Carrier Pidgeon Protocol Platformă de e-learning și curriculă e-content pentru învățământul superior tehnic Proiectarea Rețelelor 12. Interconectarea retelelor IPv6 peste o infrastructura IPv4 Configurații de bază IPv6 și RIPng

Mai mult

WorkCentre M123/M128, WorkCentre Pro 123/128, CopyCentre C123/128 Ghid de Configurare Rapidă pentru Reţea

WorkCentre M123/M128, WorkCentre Pro 123/128, CopyCentre C123/128 Ghid de Configurare Rapidă pentru Reţea Ghid de Configurare Rapidă pentru Reţea WorkCentre M123/M128 WorkCentre Pro 123/128 701P42078_RO 2004. Toate Drepturile Rezervate. Dreptul de protecţie prin copyright include toate formele şi informaţiile

Mai mult

Microsoft PowerPoint - TDRC_II-10-TCP.ppt

Microsoft PowerPoint - TDRC_II-10-TCP.ppt TCP & UDP Curs 10 TCP si UDP Transmission Control Protocol Connection oriented RFC 793 User Datagram Protocol (UDP) Connectionless RFC 768 Corneliu Zaharia 2 Corneliu Zaharia Servicii TCP Comunicaţie sigură

Mai mult

Laborator - Configurarea de bază DHCPv4 pe un router Topologie Tabela de Adresare Echipame nt Interfață Adresă IP Masca de subreţea Default Gateway Ob

Laborator - Configurarea de bază DHCPv4 pe un router Topologie Tabela de Adresare Echipame nt Interfață Adresă IP Masca de subreţea Default Gateway Ob Topologie Tabela de Adresare Echipame nt Interfață Adresă IP Masca de subreţea Default Gateway Obiective R1 G0/0 192.168.0.1 255.255.255.0 N/A G0/1 192.168.1.1 255.255.255.0 N/A S0/0/0 (DCE) 192.168.2.253

Mai mult

1

1 1. Funcţionarea echipamentelor într-o reţea locală Placa de reţea (NIC-Network Interface Card) este o placă cu circuite integrate poate fi preinstalată în calculator sau se montează într-un slot de extensie

Mai mult

RX3041 V2 Manualul utilizatorului

RX3041 V2 Manualul utilizatorului RX3041 V2 Manualul utilizatorului RO5315 Ediţia revizuită V1 Ianuarie 2010 Copyright 2010 ASUSTeK Computer Inc. Toate drepturile rezervate. Nicio parte a acestui manual, inclusiv produsele şi software-ul

Mai mult

FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca 1.2 Facultatea Facultatea de Mate

FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca 1.2 Facultatea Facultatea de Mate FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca 1.2 Facultatea Facultatea de Matematică şi Informatică 1.3 Departamentul Departamentul

Mai mult

Modul Modbus ASCII SISTEME DE COMUNICATIE CURS 5 - Constantinescu Catalin Atunci cand se foloseste modul MODBUS ASCII fiecare octet din mesaj

Modul Modbus ASCII SISTEME DE COMUNICATIE CURS 5 - Constantinescu Catalin Atunci cand se foloseste modul MODBUS ASCII fiecare octet din mesaj 2.3.5.2 Modul Modbus ASCII Atunci cand se foloseste modul MODBUS ASCII fiecare octet din mesaj este trimis ca doua caractere ASCII (de exemplu, octetul 0x7A este transmis ca doua caractere 0x37 = 7, respectiv

Mai mult

Laborator - Configurarea NAT-ului Dinamic și Static Topologie Tabela de Adresare Echipament Interfață Adresă IP Masca de subreţea Default Gateway Obie

Laborator - Configurarea NAT-ului Dinamic și Static Topologie Tabela de Adresare Echipament Interfață Adresă IP Masca de subreţea Default Gateway Obie Topologie Tabela de Adresare Echipament Interfață Adresă IP Masca de subreţea Default Gateway Obiective Gateway G0/1 192.168.1.1 255.255.255.0 N/A S0/0/1 209.165.201.18 255.255.255.252 N/A ISP S0/0/0 (DCE)

Mai mult

Laborator Depanarea Rutării Inter-VLAN Topologie 2013 Cisco and/or its affiliates. All rights reserved. This document is Cisco Public. Page 1 of 8

Laborator Depanarea Rutării Inter-VLAN Topologie 2013 Cisco and/or its affiliates. All rights reserved. This document is Cisco Public. Page 1 of 8 Laborator Depanarea Rutării Inter-VLAN Topologie 2013 Cisco and/or its affiliates. All rights reserved. This document is Cisco Public. Page 1 of 8 Tabela de Adresare Echipament Interfață Adresă IP Masca

Mai mult

GHID PENTRU RESETAREA PAROLEI Informații Generale Din dorința de a facilita procesul de autentificare, chiar dacă nu mai cunoașteti datele necesare, a

GHID PENTRU RESETAREA PAROLEI Informații Generale Din dorința de a facilita procesul de autentificare, chiar dacă nu mai cunoașteti datele necesare, a GHID PENTRU RESETAREA PAROLEI Informații Generale Din dorința de a facilita procesul de autentificare, chiar dacă nu mai cunoașteti datele necesare, au fost implementate 2 opțiuni de resetare automată

Mai mult

Microsoft PowerPoint - SD7-RO.ppt

Microsoft PowerPoint - SD7-RO.ppt Sisteme distribuite teorie 7. Alg. pt. sincronizarea ceasurilor Noiembrie 20, 2009 1 Scop si presupuneri Presup. 1: o masina are un receptor UTC, Scop: mentinerea masinilor din sistem sincronizate Presup.

Mai mult

CAIET DE SARCINI

CAIET DE SARCINI Studiu de Fezabilitate, pagina 1 din 9 Consideraţii generale: Structura actuală a reţelei de date a fost proiectată în urmă cu 6 ani de zile. Din acel moment, reţeaua s-a mărit considerabil atât în dimensiune

Mai mult

Carrier Pidgeon Protocol

Carrier Pidgeon Protocol Platformă de e-learning și curriculă e-content pentru învățământul superior tehnic Proiectarea Rețelelor 34. Integrarea ibgp, BGP cu protocoale de rutare de rutare din interiorul unui sistem autonom Actualizări

Mai mult

Example Title with Registration Microsoft® and Trademark SQL ServerTM

Example Title with Registration Microsoft® and Trademark  SQL ServerTM Platformă de e-learning și curriculă e-content pentru învățământul superior tehnic Securizarea rețelelor folosind sisteme dedicate 17. Implementarea comunicației între firewall-uri virtuale Obiective Conceptul

Mai mult

Reţele de calculatoare

Reţele de calculatoare Reţele de calculatoare #7 Configurarea unei placi de retea, a unei conexiuni PPPoE, conexiuni wireless si router/modem ADSL 2019 Adrian Runceanu www.runceanu.ro/adrian Curs 7 Configurarea unei placi de

Mai mult

PPSD

PPSD Modele paralele SPMD Modelul SPMD Comunicarea prin mesaje Message Passing Interface Modelul SPMD Modelul SPMD (Single Program Multiple Data) Acesta este un model adecvat calculatoarelor MIMD In cele ce

Mai mult

Microsoft PowerPoint - curs04-mpls [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - curs04-mpls [Compatibility Mode] Retele VPN bazate pe MPLS MPLS VPN Agenda Conceptul MPLS MPLS-VPN Terminologie MPLS-VPN Modelul MPLS-VPN Mecanismul de forward Pasii construirii MPLS-VPN Concluzii 2 Agenda Conceptul MPLS MPLS-VPN Terminologie

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Circuite Integrate Digitale Conf. Monica Dascălu Curs Seminar Laborator notă separată Notare: 40% seminar 20% teme // + TEMA SUPLIMENTARA 40% examen 2014 CID - curs 1 2 Bibliografie Note de curs Cursul

Mai mult

Laborator - Depanarea configurării și plasării ACL-ului. Topologie 2013 Cisco and/or its affiliates. All rights reserved. This document is Cisco Publi

Laborator - Depanarea configurării și plasării ACL-ului. Topologie 2013 Cisco and/or its affiliates. All rights reserved. This document is Cisco Publi . Topologie 2013 Cisco and/or its affiliates. All rights reserved. This document is Cisco Public. Page 1 of 8 Tabela de Adresare Echipament Interfață Adresă IP Masca de subrețea Default Gateway Obiective

Mai mult

Limbaje de Programare Curs 6 – Functii de intrare-iesire

Limbaje de Programare   Curs 6 – Functii de intrare-iesire Limbaje de Programare Curs 6 Funcţii de intrare-ieşire Dr. Casandra Holotescu Universitatea Politehnica Timişoara Ce discutăm azi... 1 Citire formatată 2 Citirea şirurilor de caractere 3 Citirea unor linii

Mai mult

1. Depistarea setarilor de retea necesare Primul pas pentru introducerea in retea a DVR-ului este determinarea setarilor de retea cu care lucreaza ret

1. Depistarea setarilor de retea necesare Primul pas pentru introducerea in retea a DVR-ului este determinarea setarilor de retea cu care lucreaza ret 1. Depistarea setarilor de retea necesare Primul pas pentru introducerea in retea a DVR-ului este determinarea setarilor de retea cu care lucreaza reteaua dumneavoastra. Trebuie sa aflam ce tipuri de adrese

Mai mult

Utilizarea Internetului in Afaceri FSEGA, UBB Lect.univ.dr. Daniel Mican LABORATOR 3. Achizitionarea domeniilor web si a

Utilizarea Internetului in Afaceri FSEGA, UBB Lect.univ.dr. Daniel Mican LABORATOR 3. Achizitionarea domeniilor web si a LABORATOR 3. Achizitionarea domeniilor web si a serviciilor de webhosting, respectiv gestionarea acestora prin intermediul cpanel PREZENTAREA LUCRARII DE LABORATOR Lucrarea de laborator isi propune sa

Mai mult

Laborator - Folosirea Wireshark-ului pentru Examinarea Frameurilor Ethernet Topologie Obiective Partea 1: Examinați Câmpurile Header-ului dintr-un Fra

Laborator - Folosirea Wireshark-ului pentru Examinarea Frameurilor Ethernet Topologie Obiective Partea 1: Examinați Câmpurile Header-ului dintr-un Fra Laborator - Folosirea Wireshark-ului pentru Examinarea Frameurilor Ethernet Topologie Obiective Partea 1: Examinați Câmpurile Header-ului dintr-un Frame Ethernet II Partea 2: Folosiți Wireshark pentru

Mai mult

Laborator 9: Fire de execuţie Întocmit de: Adina Neculai Îndrumător: Asist. Drd. Gabriel Danciu 20 noiembrie 2011

Laborator 9: Fire de execuţie Întocmit de: Adina Neculai Îndrumător: Asist. Drd. Gabriel Danciu 20 noiembrie 2011 Laborator 9: Fire de execuţie Întocmit de: Adina Neculai Îndrumător: Asist. Drd. Gabriel Danciu 20 noiembrie 2011 I. NOŢIUNI TEORETICE A. Ce este un fir de execuţie? Înainte de a defini conceptul de fir

Mai mult

Caraivan George-Alexandru Grupa 431A Interfața driver-kernel la Linux Introducere Deși pentru unii dintre noi acest lucru poate fi o supriză, cei mai

Caraivan George-Alexandru Grupa 431A Interfața driver-kernel la Linux Introducere Deși pentru unii dintre noi acest lucru poate fi o supriză, cei mai Caraivan George-Alexandru Grupa 431A Interfața driver-kernel la Linux Introducere Deși pentru unii dintre noi acest lucru poate fi o supriză, cei mai specializați dintre noi în domeniul calculatoarelor

Mai mult

Microsoft Word - ReteleCalculatoare-IA-FisaDisciplina-2019.doc

Microsoft Word - ReteleCalculatoare-IA-FisaDisciplina-2019.doc FIȘA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1. Instituția de învățământ superior Universitatea de Vest din Timișoara 1.2. Facultatea Matematică și Informatică 1.3. Departamentul Informatică 1.4. Domeniul

Mai mult

Microsoft Word - cap2.2.UNIX-NOS.doc

Microsoft Word - cap2.2.UNIX-NOS.doc 2.2. UNIX-NOS Conf. Dr. Carmen Timofte NOS= Network Operating System sistem de operare de reţea 1. Conectarea la un server de Unix situat la distanţa (în reţea) 2. Cum se conecteaza la reţea? 3. Ce trebuie

Mai mult

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Ghid de instalare Macintosh / v2.0 0

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Ghid de instalare Macintosh / v2.0 0 EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Ghid de instalare Macintosh 09-2012 / v2.0 0 Ghid introductiv Înainte de a începe folosirea acestui punct de acces, vă rugăm să verificaţi dacă lipseşte ceva din pachet şi să-l

Mai mult

Rețele de Calculatoare

Rețele de Calculatoare FIȘA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1. Instituția de învățământ superior Universitatea de Vest din Timișoara 1.2. Facultatea Matematică și Informatică 1.3. Departamentul Informatică 1.4. Domeniul

Mai mult

Reţele de calculatoare

Reţele de calculatoare Reţele de calculatoare #4 Modele de referinţă Modelul ISO/OSI 2019 Adrian Runceanu www.runceanu.ro/adrian Curs 4 Modele de referinţă 28.03.2019 Reţele de calculatoare 2 Modele de referinţă 2. Modelul de

Mai mult

Instructiuni de completare Cerere de aderare la SPV pentru posesorii de certificate digital calificat Serviciul SPV este o alternativa la comunicarea

Instructiuni de completare Cerere de aderare la SPV pentru posesorii de certificate digital calificat Serviciul SPV este o alternativa la comunicarea Instructiuni de completare Cerere de aderare la SPV pentru posesorii de certificate digital calificat Serviciul SPV este o alternativa la comunicarea prin posta sau la ghiseu. Documentele comunicate prin

Mai mult

Microsoft Word - Curs_08.doc

Microsoft Word - Curs_08.doc Partea a II-a. Proiectarea bazelor de date Capitolul 6. Tehnici de proiectare şi modele În capitolele precedente s-au analizat modele de baze de date şi limbaje, presupunând în cele mai multe cazuri că

Mai mult

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter , please register! Platformă de e-learning și curriculă e-content pentru învățămâ

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter , please register! Platformă de e-learning și curriculă e-content pentru învățămâ Platformă de e-learning și curriculă e-content pentru învățământul superior tehnic Securizarea rețelelor folosind sisteme dedicate 29. Configurarea unui firewall transparent 1 Topologie SRSD 29 Configurarea

Mai mult

Secţiunea 7-8 începători Concurs online de informatică Categoria PROGRAMARE PROBLEMA 1 ID 100 puncte Calculatoarele trebuie să se recunoască în rețeau

Secţiunea 7-8 începători Concurs online de informatică Categoria PROGRAMARE PROBLEMA 1 ID 100 puncte Calculatoarele trebuie să se recunoască în rețeau PROBLEMA ID 00 puncte Calculatoarele trebuie să se recunoască în rețeaua de Internet printr-un ID. În prezent, există metode de identificare a ID-ului folosite la scară globală: IPv4 și IPv6. Adresele

Mai mult

2 BAZE TEORETICE ALE REȚELELOR DE CALCULATOARE CAPITOLUL 2 BAZE TEORETICE ALE REŢELELOR DE CALCULATOARE 2.1. Necesitatea standardizării (referenţierii

2 BAZE TEORETICE ALE REȚELELOR DE CALCULATOARE CAPITOLUL 2 BAZE TEORETICE ALE REŢELELOR DE CALCULATOARE 2.1. Necesitatea standardizării (referenţierii CAPITOLUL 2 BAZE TEORETICE ALE REŢELELOR DE CALCULATOARE 2.1. Necesitatea standardizării (referenţierii) reţelelor de calculatoare După cum am precizat în capitolul anterior, din punct de vedere fizic

Mai mult

carteInvataturaEd_2.0_lectia5.pdf

carteInvataturaEd_2.0_lectia5.pdf Lect ia3 Diagrame Veitch-Karnaugh 5.1 Noţiuni teoretice Diagramele Veich-Karnaugh (V-K) sunt o modalitate de reprezentare grafică a funcţiilor logice. Pentru o funct ie de N variabile, diagrama corespunz

Mai mult

Dispozitiv fără fir de tipul All-in-1 ADSL2/2 + gateway pentru domiciliu WL-600g Manual de utilizare Rom2458 / Iulie 2006

Dispozitiv fără fir de tipul All-in-1 ADSL2/2 + gateway pentru domiciliu WL-600g Manual de utilizare Rom2458 / Iulie 2006 Dispozitiv fără fir de tipul All-in-1 ADSL2/2 + gateway pentru domiciliu WL-600g Manual de utilizare Rom2458 / Iulie 2006 Informaţii de contact despre producător ASUSTeK COMPUTER INC. (Asia-Pacific) Adresa

Mai mult

E_d_Informatica_sp_MI_2015_bar_02_LRO

E_d_Informatica_sp_MI_2015_bar_02_LRO Examenul de bacalaureat naţional 2015 Proba E. d) Informatică Varianta 2 Filiera teoretică, profilul real, specializările: matematică-informatică matematică-informatică intensiv informatică Toate subiectele

Mai mult

Tipuri de date abstracte 30 noiembrie 2005 Programarea calculatoarelor 2. Curs 9 Marius Minea

Tipuri de date abstracte 30 noiembrie 2005 Programarea calculatoarelor 2. Curs 9 Marius Minea Tipuri de date abstracte 30 noiembrie 2005 Tipuri de date abstracte 2 Programe compuse din mai multe fişiere Implicit, obiectele declarate la nivel de fişier sunt unice într-un program (douǎ declaraţii

Mai mult

Slide 1

Slide 1 Arhitectura Sistemelor de Calcul Curs 8 Universitatea Politehnica Bucuresti Facultatea de Automatica si Calculatoare cs.pub.ro curs.cs.pub.ro Structura SIMD Cuprins Probleme de Comunicatii intre Procesoarele

Mai mult

E_d_Informatica_sp_SN_2014_bar_10_LRO

E_d_Informatica_sp_SN_2014_bar_10_LRO Examenul de bacalaureat naţional 2014 Proba E. d) Informatică Varianta 10 Toate subiectele sunt obligatorii. Se acordă 10 puncte din oficiu. Timpul de lucru efectiv este de 3 ore. În rezolvările cerute,

Mai mult

Subiectul 1

Subiectul 1 Subiectul 1 În fişierul Numere.txt pe prima linie este memorat un număr natural n (n

Mai mult

VoIP Voice Over IP

VoIP Voice Over IP COMUNICAŢII VoIP și SERVICII MULTIMEDIA DE REȚEA CURS IV PROTOCOALE VoIP SIP RCC CVoIPSMR - 2015 1 PROTOCOALE VoIP SIP Standard Componente Arhitectura Semnalizare 2 Dezvoltare SIP Session Initiation Protocol

Mai mult

Microsoft Word - decizie_2007_3444_anexa

Microsoft Word - decizie_2007_3444_anexa ANEXĂ CONDIŢIILE TEHNICE ŞI COMERCIALE DE IMPLEMENTARE A PORTABILITĂŢII NUMERELOR 1. INTRODUCERE 1.1. Consideraţii generale Portabilitatea numerelor reprezintă posibilitatea unui abonat de a-şi păstra

Mai mult

(Microsoft PowerPoint SIBIUEVIDENTA [Doar \356n citire])

(Microsoft PowerPoint SIBIUEVIDENTA [Doar \356n citire]) SECŢIUNEA ACHIZIŢII ŞI DEZVOLTAREA COLECŢIILOR BIBLIOTECA CENTRALĂ A UNIVERSITĂŢII LUCIAN BLAGA SIBIU 2010 E-PUBLICAŢII ŞI EVIDENŢELE DE BIBLIOTECĂ NOUA INTERFAŢĂ A BIBLIOTECII MAI ADECVATĂ TEHNOLOGIILOR

Mai mult

Microsoft Word - 2 ES RO.doc

Microsoft Word - 2 ES RO.doc 2 MULTITASKING 2.1. Preliminarii Este deja foarte bine cunoscut faptul că o programare eficientă în domeniul sistemelor în timp real, în mod evident, vizând aici sistemele în timp real încorporate, este

Mai mult

PT-9800PCN_NUG_ROM.book

PT-9800PCN_NUG_ROM.book Server de imprimare Ethernet integrat multiprotocol GHIDUL UTILIZATORULUI DE REŢEA PT-9800PCN Citiţi cu atenţie acest ghid înainte de utilizarea aparatului. Păstraţi CD-ul la îndemână pentru utilizarea

Mai mult

‍ Manual Google Cloud Print Versiunea 0 ROM Definiţia notelor În acest manual de utilizare, pentru note este folosit următorul stil: Notele vă informează asupra măsurilor care trebuie luate în anumite situaţii

Mai mult

Sistem de rutare între VLAN-uri bazat pe LISA

Sistem de rutare între VLAN-uri bazat pe LISA Universitatea Politehnică Bucureşti Facultatea de Automatică şi Calculatoare Sistem de rutare între VLAN uri bazat pe LISA Autor: Radu Rendec Coordonatori ştiinţifici: Prof. dr. ing. Nicolae Ţăpuş Drd.

Mai mult

2

2 5 Packet Tracer Configurarea Switch-urilor și a Routerelor Topologia: Tabelul de adrese: Dispozitiv Interfața Adresa IP Subnet Mask Default Gateway R1 Fa0/0 192.168.1.1 255.255.255.0 Serial2/0 10.10.10.1

Mai mult

Example Title with Registration Microsoft® and Trademark SQL ServerTM

Example Title with Registration Microsoft® and Trademark  SQL ServerTM Platformă de e-learning și curriculă e-content pentru învățământul superior tehnic Securizarea rețelelor folosind sisteme dedicate 32. Soluții de redundanță pe dispozitive dedicate High Availability 9

Mai mult

ALGORITMII ŞI REPREZENTAREA LOR Noţiunea de algoritm Noţiunea de algoritm este foarte veche. Ea a fost introdusă în secolele VIII-IX de către Abu Ja f

ALGORITMII ŞI REPREZENTAREA LOR Noţiunea de algoritm Noţiunea de algoritm este foarte veche. Ea a fost introdusă în secolele VIII-IX de către Abu Ja f ALGORITMII ŞI REPREZENTAREA LOR Noţiunea de algoritm Noţiunea de algoritm este foarte veche. Ea a fost introdusă în secolele VIII-IX de către Abu Ja far Mohammed ibn Musâ al- Khowârizmî în cartea sa intitulată

Mai mult

COMISIA EUROPEANĂ DIRECȚIA GENERALĂ INFORMATICĂ Componenta de aplicare a politicii WiFi4EU Ghid de implementare v1.0 Cuprins 1. Introducere Br

COMISIA EUROPEANĂ DIRECȚIA GENERALĂ INFORMATICĂ Componenta de aplicare a politicii WiFi4EU Ghid de implementare v1.0 Cuprins 1. Introducere Br COMISIA EUROPEANĂ DIRECȚIA GENERALĂ INFORMATICĂ Componenta de aplicare a politicii WiFi4EU Ghid de implementare v1.0 Cuprins 1. Introducere... 2 2. Browsere compatibile... 2 3. Datele colectate... 2 4.

Mai mult

Ghidul utilizatorului de reţea Server de imprimare multifuncţional pentru conexiune Ethernet multiprotocol prin cablu şi server de imprimare multifunc

Ghidul utilizatorului de reţea Server de imprimare multifuncţional pentru conexiune Ethernet multiprotocol prin cablu şi server de imprimare multifunc Ghidul utilizatorului de reţea Server de imprimare multifuncţional pentru conexiune Ethernet multiprotocol prin cablu şi server de imprimare multifuncţional pentru conexiune Ethernet fără fir Acest Ghidul

Mai mult

User Guide - Linksys E8350 AC2400 Dual Band Gigabit Wi-Fi Router

User Guide - Linksys E8350 AC2400 Dual Band Gigabit Wi-Fi Router GHID DE UTILIZARE AC2400 ROUTER WI-FI GIGABIT CU BANDĂ DUBLĂ Model nr. E8350 Cuprins Prezentare generală a produsului E8350..................................... 1 Configurarea routerului din seria E Unde

Mai mult

Microsoft Word - TIC5

Microsoft Word - TIC5 CAPACITATEA CANALELOR DE COMUNICAŢIE CAPITOLUL 5 CAPACITATEA CANALELOR DE COMUNICAŢIE În Capitolul 3, am văzut că putem utiliza codarea sursă pentru a reduce redundanţa inerentă a unei surse de informaţie

Mai mult

Microsoft Word - SAP Ariba Privacy Statement for Cloud Services-for May-2018Release-CLEANtyposfixed( )_ro_RO.docx

Microsoft Word - SAP Ariba Privacy Statement for Cloud Services-for May-2018Release-CLEANtyposfixed( )_ro_RO.docx Declaraţie SAP Ariba privind confidenţialitatea pentru serviciile cloud Protejarea pe internet a confidenţialităţii datelor persoanelor este crucială pentru viitorul afacerilor desfășurate prin internet.

Mai mult

Laborator 3

Laborator 3 Laborator 3 Programare III săptămâna 8-12.10.2018 OBIECTIVE: - Folosirea modificatorilor unei clase (public, abstract, final) - Folosirea modificatorilor de acces în declaraţiile membrilor unei clase Noţiuni:

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Electronică Analogică Redresoare Redresoare polifazate, comandate redresoarele comandate permit reglarea tensiunii şi a curentului prin sarcină. Reglajul poate fi făcut în mod continuu de la zero până

Mai mult

Logică și structuri discrete Limbaje regulate și automate Marius Minea marius/curs/lsd/ 24 noiembrie 2014

Logică și structuri discrete Limbaje regulate și automate Marius Minea   marius/curs/lsd/ 24 noiembrie 2014 Logică și structuri discrete Limbaje regulate și automate Marius Minea marius@cs.upt.ro http://www.cs.upt.ro/ marius/curs/lsd/ 24 noiembrie 2014 Un exemplu: automatul de cafea acțiuni (utilizator): introdu

Mai mult

Ghid de conectare rapidă Cartela Internet Vodafone VMC R9.4 Cartela Internet Vodafone funcţionează cu aplicaţia Vodafone Mobile Connect

Ghid de conectare rapidă Cartela Internet Vodafone VMC R9.4 Cartela Internet Vodafone funcţionează cu aplicaţia Vodafone Mobile Connect Ghid de conectare rapidă Cartela Internet Vodafone VMC R9.4 Cartela Internet Vodafone funcţionează cu aplicaţia Vodafone Mobile Connect Cartela Internet Vodafone Internet mobil fără abonament Ghid de conectare

Mai mult

Ghidul utilizatorului RT-AC53 Ruter Gigabit Wireless-AC750 de bandă duală

Ghidul utilizatorului RT-AC53 Ruter Gigabit Wireless-AC750 de bandă duală Ghidul utilizatorului RT-AC53 Ruter Gigabit Wireless-AC750 de bandă duală RO11412 Prima ediţie Mai 2016 Copyright 2016 ASUSTeK COMPUTER INC. Toate drepturile rezervate. Nicio parte a acestui manual, inclusiv

Mai mult

Laborator 4: Continuare Programare Orientată pe Obiecte Întocmit de: Adina Neculai Îndrumător: Asist. Drd. Gabriel Danciu 29 octombrie 2011

Laborator 4: Continuare Programare Orientată pe Obiecte Întocmit de: Adina Neculai Îndrumător: Asist. Drd. Gabriel Danciu 29 octombrie 2011 Laborator 4: Continuare Programare Orientată pe Obiecte Întocmit de: Adina Neculai Îndrumător: Asist. Drd. Gabriel Danciu 29 octombrie 2011 I. NOŢIUNI TEORETICE A. Suprascrierea metodelor O clasă derivată

Mai mult

ALGORITMICĂ. Seminar 3: Analiza eficienţei algoritmilor - estimarea timpului de execuţie şi notaţii asimptotice. Problema 1 (L) Să se determine număru

ALGORITMICĂ. Seminar 3: Analiza eficienţei algoritmilor - estimarea timpului de execuţie şi notaţii asimptotice. Problema 1 (L) Să se determine număru ALGORITMICĂ. Seminar 3: Analiza eficienţei algoritmilor - estimarea timpului de execuţie şi notaţii asimptotice. Problema 1 (L) Să se determine numărul de operaţii efectuate de către un algoritm care determină

Mai mult

Ghidul Utilizatorului GW210

Ghidul Utilizatorului GW210 V1.0 1 Întroducere... 3 1.2 Componente hardware... 3 1.2 Componente software... 3 2 Instalarea GW210... 5 2.1 Conectarea GW210...5 2.2 Conectare iniţială...5 2.3 Configurarea GW210...5 3 Setările GW210

Mai mult

Capitole Speciale de Informatică Curs 1: Extragerea informaţiilor. Modelul boolean şi modelul boolean extins 27 septembrie 2018 Extragerea informaţiil

Capitole Speciale de Informatică Curs 1: Extragerea informaţiilor. Modelul boolean şi modelul boolean extins 27 septembrie 2018 Extragerea informaţiil Capitole Speciale de Informatică Curs 1: Extragerea informaţiilor. Modelul boolean şi modelul boolean extins 27 septembrie 2018 Extragerea informaţiilor (engl. Information Retrieval, IR) constă în găsirea

Mai mult

Student: Mădălina-Maria Mitricioaei Titlul proiectului: IOT Sensor Hub Rezumat

Student: Mădălina-Maria Mitricioaei    Titlul proiectului: IOT Sensor Hub Rezumat Student: Mădălina-Maria Mitricioaei Email: madalina.mitricioaei@outlook.com, madalina.mitricioaei@gmail.com Titlul proiectului: IOT Sensor Hub Rezumat Proiectul de față are ca scop dezvoltarea unei sistem

Mai mult

Utilizare Internet

Utilizare Internet Curs 3 LAN Local Area Network acopera distante maxim de ordinul km WAN Wide Area Network poate acoperi intreaga lume Internetul e cea mai mare WAN Stea: toate nodurile sunt conectate la un nod central

Mai mult

Colegiul Economic Administrativ - Iasi

Colegiul Economic Administrativ  - Iasi Unitatea şcolară Colegiul Tehnic PTc Gheorghe Airinei Profesor: Toma Simona Clasa IIA pl Competente specifice Planificare calendaristică Anul şcolar 2017-2018 Sef de catedra Avizat Director 1. Instaleaza

Mai mult

8.1. Elemente de Aritmetică. 8. Aplicatii (15 aprilie 2019) Lema 8.1. Fie (A, +) un grup abelian şi H, K A. Atunci H K şi H + K = {h + k h H şi k K} s

8.1. Elemente de Aritmetică. 8. Aplicatii (15 aprilie 2019) Lema 8.1. Fie (A, +) un grup abelian şi H, K A. Atunci H K şi H + K = {h + k h H şi k K} s 8.1. Elemente de Aritmetică. 8. Aplicatii (15 aprilie 2019) Lema 8.1. Fie (A, +) un grup abelian şi H, K A. Atunci H K şi H + K = {h + k h H şi k K} sunt sungrupuri ale lui A. Propoziţia 8.2. Considerăm

Mai mult

Instrucţiuni de montaj şi service pentru personalul de specialitate VIESMANN Vitocom 100 Tip LAN1 Interfaţă de comunicaţii pentru supravegherea şi con

Instrucţiuni de montaj şi service pentru personalul de specialitate VIESMANN Vitocom 100 Tip LAN1 Interfaţă de comunicaţii pentru supravegherea şi con Instrucţiuni de montaj şi service pentru personalul de specialitate VIESMANN Vitocom 100 Tip LAN1 Interfaţă de comunicaţii pentru supravegherea şi controlul de la distanţă a instalaţiilor de încălzire

Mai mult

ANEXA nr

ANEXA nr FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca 1.2 Facultatea Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației 1.3 Departamentul

Mai mult

Ghid de referinţă rapidă pentru Seria ZT400™

Ghid de referinţă rapidă pentru Seria ZT400™ Ghid de referinţă rapidă pentru Seria ZT400 Utilizaţi acest ghid când folosiţi imprimanta zilnic. Pentru informaţii mai detaliate, consultaţi Ghidul utilizatorului. Componentele imprimantei Figura 1 prezintă

Mai mult

ÎS CENTRUL DE TELECOMUNICAȚII SPECIALE CENTRUL DE CERTIFICARE A CHEILOR PUBLICE POLITICA de utilizare a certificatelor SSL Iunie 2013 Chişinău 2013

ÎS CENTRUL DE TELECOMUNICAȚII SPECIALE CENTRUL DE CERTIFICARE A CHEILOR PUBLICE POLITICA de utilizare a certificatelor SSL Iunie 2013 Chişinău 2013 ÎS CENTRUL DE TELECOMUNICAȚII SPECIALE CENTRUL DE CERTIFICARE A CHEILOR PUBLICE Iunie 2013 Chişinău 2013 CUPRINS I. Termeni și abrevieri... 3 1.1. Abrevieri... 3 1.2. Termeni... 3 II. Context... 4 2.1.

Mai mult

Microsoft Word - CarteC.doc

Microsoft Word - CarteC.doc Transmiterea parametrilor unei funcții Parametrii se transmit de la funcţia apelantă la funcţia apelată prin intermediul stivei. La apelul unei funcţii, pe stivă se crează o înregistrare de activare, care

Mai mult

Microsoft PowerPoint - SD5-RO.ppt

Microsoft PowerPoint - SD5-RO.ppt Sisteme distribuite teorie 5. Semantica esecurilor in RPC. Comunicatie in grup Noiembrie 6, 2009 Esecuri in comunicare pierderea de mesaje caderea unui proces 1. Pierderea mesajului cerere 2. Pirederea

Mai mult

AcadNet Etapa Naţională Secțiunea calculatoare, clasele Citiți cu atenție toate subiectele înainte de a începe rezolvarea. Aveți 15 minut

AcadNet Etapa Naţională Secțiunea calculatoare, clasele Citiți cu atenție toate subiectele înainte de a începe rezolvarea. Aveți 15 minut Secțiunea calculatoare, clasele 11-12 Citiți cu atenție toate subiectele înainte de a începe rezolvarea. Aveți 15 minute să adresați întrebări pentru clarificări înainte de a contoriza timpul de rezolvare

Mai mult

Ordin Miniestrul Mediului nr. 572/2019 pentru depunerea declaraţiilor privind obligaţiile la Fondul pentru mediu prin mijloace electronice de transmit

Ordin Miniestrul Mediului nr. 572/2019 pentru depunerea declaraţiilor privind obligaţiile la Fondul pentru mediu prin mijloace electronice de transmit Ordin Ministrul Mediului nr. 572/2019 pentru depunerea declaraţiilor privind obligaţiile la Fondul pentru mediu prin mijloace electronice de transmitere la distanţă. Monitorul oficial nr. 544 din 03.07.2019

Mai mult

DSL-N10E Ruter fără fir 11n Manual de utilizare

DSL-N10E Ruter fără fir 11n Manual de utilizare DSL-N10E Ruter fără fir 11n Manual de utilizare RO6766 Prima Ediţie Ianuarie 2012 Copyright 2011 ASUSTeK Computers, Inc. Toate drepturile rezervate. Nicio parte a acestui manual, inclusiv produsele şi

Mai mult

Evaluarea unităţilor de dializă publice si private

Evaluarea unităţilor de dializă publice si private SISTEM INFORMATIC UNIC INTEGRAT AL ASIGURĂRILOR DE SĂNĂTATE DIN ROMÂNIA Evaluarea unităţilor de dializă publice si private Manual de referinţă Versiune document: 1.2 RELEASED Creat: 02.08.2007 Ultima actualizare:

Mai mult

INSTITUTUL DE DEZVOLTARE A SOCIETĂŢII INFORMAŢIONLE

INSTITUTUL DE DEZVOLTARE A SOCIETĂŢII INFORMAŢIONLE Cuprins: Introducere... 3 1. Lansarea Expert online... 3 2. Descrierea rolului Manager SSI... 4 2.1. Intrarea în sistem... 4 2.2. Activitatea Manager SSI... 4 3. Meniul Managerului SSI... 5 3.1. Borderou...

Mai mult

Ghid privind raportările referitoare la decontarea internalizată conform articolului 9 din regulamentul privind depozitarii centrali de titluri de val

Ghid privind raportările referitoare la decontarea internalizată conform articolului 9 din regulamentul privind depozitarii centrali de titluri de val Ghid privind raportările referitoare la decontarea internalizată conform articolului 9 din regulamentul privind depozitarii centrali de titluri de valoare (CSDR) 30/04/2019 ESMA70-151-367 RO Ghid privind

Mai mult

CONDUCEREA AUTOMATĂ A INSTALAŢIILOR SOLARE CU SUSŢINERE PENTRU ÎNCĂLZIRE ŞI PREPARAREA APEI CALDE MENAJERE Popescu Daniel, conf. univ. dr. ing., Unive

CONDUCEREA AUTOMATĂ A INSTALAŢIILOR SOLARE CU SUSŢINERE PENTRU ÎNCĂLZIRE ŞI PREPARAREA APEI CALDE MENAJERE Popescu Daniel, conf. univ. dr. ing., Unive CONDUCEREA AUTOMATĂ A INSTALAŢIILOR SOLARE CU SUSŢINERE PENTRU ÎNCĂLZIRE ŞI PREPARAREA APEI CALDE MENAJERE Popescu Daniel, conf. univ. dr. ing., Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Catedra

Mai mult

Anexa 4: Plaje de Numerotatie

Anexa 4: Plaje de Numerotatie Anexa: I. Preambul 1. Tarifele mentionate in prezenta anexa sunt exprimate in EURO ( ) si nu includ TVA. 2. Tarifele sunt asociate serviciilor de IP furnizate de Vodafone asa cum sunt ele descrise in Anexele

Mai mult

Microsoft Word - 2 Filtre neliniare.doc

Microsoft Word - 2 Filtre neliniare.doc 20 Capitolul 2 - Filtre neliniare 21 CAPITOLUL 2 FILTRE NELINIARE 2-1. PRELIMINARII Răspunsul la impuls determină capacitatea filtrului de a elimina zgomotul de impulsuri. Un filtru cu răspunsul la impuls

Mai mult

Laborator Configurarea OSPFv3 Single-Area de bază (Versiunea Instructorului) Nota Instructorului: Textul de culoare roșie sau evidențierile cu gri ind

Laborator Configurarea OSPFv3 Single-Area de bază (Versiunea Instructorului) Nota Instructorului: Textul de culoare roșie sau evidențierile cu gri ind Laborator Configurarea OSPFv3 Single-Area de bază (Versiunea Instructorului) Nota Instructorului: Textul de culoare roșie sau evidențierile cu gri indică faptul că textul apare doar în copiile instructorului.

Mai mult

L4. TEOREMELE ALGEBREI BINARE. FUNCȚII LOGICE ELEMENTARE. OPERAȚII LOGICE PE BIT. SINTEZA FUNCȚIILOR LOGICE DIN TABELE DE ADEVĂR 1. Obiective Prin par

L4. TEOREMELE ALGEBREI BINARE. FUNCȚII LOGICE ELEMENTARE. OPERAȚII LOGICE PE BIT. SINTEZA FUNCȚIILOR LOGICE DIN TABELE DE ADEVĂR 1. Obiective Prin par L4. TEOREMELE LGEBREI BINRE. FUNCȚII LOGICE ELEMENTRE. OPERȚII LOGICE PE BIT. SINTEZ FUNCȚIILOR LOGICE DIN TBELE DE DEVĂR 1. Obiective Prin parcurgerea acestei ședințe de laborator studenții vor fi capabili:

Mai mult

Example Title with Registration Microsoft® and Trademark SQL ServerTM

Example Title with Registration Microsoft® and Trademark  SQL ServerTM 802.1x şi NAP 12 aprilie 2010 Cuprins EAP 802.1x Supplicant Pass-through authenticator Authentication server NAP Client Server 802.1x şi NAP 2 Extensible Authentication Protocol Standard IETF (RFC 3748)

Mai mult

Decizie res num teh

Decizie res num teh Decizia președintelui Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații nr. 380/2013 privind alocarea și utilizarea unor resurse tehnice, cu modificările și completările ulterioare

Mai mult

CL2009R0976RO bi_cp 1..1

CL2009R0976RO bi_cp 1..1 2009R0976 RO 31.12.2014 002.001 1 Acest document reprezintă un instrument de documentare, iar instituţiile nu îşi asumă responsabilitatea pentru conţinutul său. B REGULAMENTUL (CE) NR. 976/2009 AL COMISIEI

Mai mult