SoftGroup Granary 2007

Mărimea: px
Porniți afișarea la pagina:

Download "SoftGroup Granary 2007"

Transcriere

1

2 2 este un sistem de execuție si fabricație (MES) pentru gestionarea eficientă, controlul și optimizarea activităților din depozitele de cereale, depozite publice și din societățile comercializatoare de cereale. Este complex, răspunde pe deplin nevoilor întreprinderilor din industria de cereale și este un element-cheie pentru un control optim și îmbunătățirea competitivității.

3 3 Beneficiile MES Trasabilitatea completă a proceselor de producție Creșterea productivității cu 30% Îmbunătățirea calității Reducerea erorilor Îmbunătățirea documentației și a accesului la informație Reducerea costurilor de producție Îmbunătățirea procesului de documentare Argumente economice Scurtarea perioadei de introducere de noi produse pe piață Recuperarea investițiilor de la 6 până la 24 de luni Informatii complete despre producție Raportarea în timp real

4 4 Implementarea pentru managementul și controlul depozitelor de cereale, depozitelor publice și a companiilor comerciale de cereale, garantează că societatea dumneavoastră îndeplinește nevoile și așteptările de răspundere, eficiență și transparență. Vă dă oportunitatea certificării la standarde internaționale HACCP și ISO, care ajută la depășirea barierelor economice, consolidarea și creșterea încrederii clientului și consumatorului în firma dumneavoastră. acoperă: Balanțe Teste și analize de laborator Echipament laborator Depozit de materie primă Siloz Inmagazinări pe orizontală Aprovizionări cu cereale Control de calitate-electronic HACCP și ISO Documente primare de contabilitate și finanțe Contracte Sistemul de fabricație și execuție SoftGroup Granary 2007, dezvoltat de SoftGroup Ltd, asigură o nouă motivație și energie referitoare la munca tuturor angajaților. Nu doar garantează mulțumirea tuturor categoriilor de clienți, dar crează deasemenea condiții pentru îmbunătățire organizatorică continuă.

5 5 Avantaje Sistemul funcționează cu o bază de date uniformizată în timp real. Informația este introdusă o singură dată și este disponibilă pentru toți. Angajații din diferite departamente văd aceleași informații și le pot actualiza ei inșiși. În același timp, nivelurile de drepturi de acces sunt stabilite în sistem conform departamentului și poziției. În acest fel, fiecare lucrează doar cu informațiile de care are nevoie. vă permite să lucrați în mod constant cu date actuale și precise, să schimbați informații și să generați rapoarte și declarații detaliate. Acesta îmbunătățește comunicarea în cadrul organizației și permite managerilor sa ia decizii strategice pe baza datelor disponibile. O arhivă unificata, globală de baze de date Lucru în timp real O singură introducere de informații Niveluri de acces Generare de rapoarte detaliate și declarații Imbunătățirea comunicării Luare ușoară de decizii datorită accesului prompt la informații MES sistem modular

6 6 Structură logică este un produs server-client care constă în două părți: Server care stochează baza de date locală și asigură rețeaua sistemului MES. Toată logica de business a produsului se realizează în această parte a sistemului. Client este interfața clientului în lucrul cu produsul. internet Control la distanta Client Cantar modul Client SoftGroup Granary 2007 Server Contracte modul Client Laborator modul Client Siloz modul Client Contabilitate modul Client Numerar modul Client

7 7 SoftGroup DTS - Sistem pentru transferul de date Atunci când integrăm mai multe depozite de cereale controlate de la distanță într-un singur sistem unificat, se construiește un sistem de transfer de date SoftGroup DTS. Structura sa cuprinde sediul central de gestionare și un numar de N depozite de cereale controlate de la distanță. O rețea locală este construită la fiecare dintre depozitele de cereale, care include server-ul local și un număr de stații de lucru, în conformitate cu modulele de sistem necesare. Server-ul local menține o bază de date locală, și efectuează în timp real schimbul de date cu serverul central, care susține o bază de date unificată. Construirea unei baze de date locale, pentru fiecare depozit de cereale și transferul de date face sistemul independent de calitatea conexiunii dintre locațiile controlate de la distanță. Datele de intrare și ieșire de la aprovizionare și descărcare, analizele aferente și operațiile de la depozitele de cereale cu părțile contractante în cauză, companii de transport si depozitele de cereale sunt transferate de la locații diferite (fiecare echipat cu propriul lor server local și stațiile de lucru) la serverul central. Nomenclatura pentru fiecare tip de cultură este transferată de la baza de date unificată la bazele de date locale. Transferul de date are loc la intervale regulate de timp. Sincronizarea se face între serverul local și serverul central. Construit în acest fel sistemul de transfer de date garantează buna funcționare a SoftGroup Granary 2007, indiferent de calitatea conexiunii la Internet. În caz de probleme de conexiune sau întreruperea conexiunii cu baza de date centrală, înregistrează informații în baza de date locală, care este sincronizată cu baza de date unificate, după rezolvarea problemelor.

8 8 Module este construit din module. Funcția lor este legată în întregime de manipularea proceselor de aprovizionare și descărcare a unor cantități de materii prime. Numele modulelor sunt asociate cu departamentele în cauză ale companiei. Cântărire Modulul servește proceselor de cântărire a cantităților de cereale care intră și ies prin intermediul cântarelor pentru camioane ale depozitelor de cereale. Acesta oferă rapoarte detaliate zilnice privind numărul de documente eliberate și cantitățile lor cântărite. Laborator Modulul servește proceselor de studiere a valorilor fiecărei analize de laborator și a calculării automate ulterioare a cantității bonus. Acesta oferă posibilitatea de a tipări trei tipuri de certificate de analiză. Oferă rapoarte detaliate cu privire la indicatorii de calitate ale cerealelor intrate și ieșite. Siloz Se ocupa cu procesul de gestiune de livrare, descărcare și transferul cantităților de cereale. Acesta oferă rapoarte detaliate cu privire la mișcările cantitative pentru fiecare depozit. Contabilitate În acest modul se oferă informații ale cantităților de cereale la intrare și ieșire (aprovizionare, depozitare sau vânzare). Acesta oferă informații tarifare detaliate ce sunt raportate către utilizator. Casierie Acesta procesează și urmărește tranzacțiile la intrare și ieșire, urmărește fluxul de numerar și balanța pentru părțile contractante. Contracte Acesta conține condițiile convenite cu părțile contractante pentru furnizarea și vânzarea de bunuri.

9 9 Modulul de cântărire Modulul servește procesului de cântărire a cantităților de cereale care trec prin cântarul pentru camioane al depozitelor de cereale. Acesta oferă rapoarte detaliate zilnice privind numărul de documente eliberate și cantitățile lor cântărite. Prelucrarea are loc in două forme (pentru documentele de intrare și respectiv ieșire ), ale căror funcții principale sunt: Crearea de documente noi de livrare sau descărcare a cantităților de cereale prin alegerea din nomenclator a unei părți contractante, a numărului de înmatriculare al vehiculului de transport, a completăreii unei date, lot și eșantion; Raportarea greutății și cantităților brute în funcție de natura activităților; Generarea unui document primar Notă de cântărire la fiecare livrare sau descărcare; Funcționalitatea Modulul include, de asemenea, o posibilitate pentru integrarea de cântare electronice pentru camioane pentru a elimina factorul subiectiv în măsurare.

10 10 Modulul Laborator Se ocupa de procesele care se desfășoară în laboratorul de depozitare a cerealelor. Pentru fiecare document creat în modulul de cântărire sunt completate datele analizelor de laborator. Modulul funcționează cu un numar nelimitat de tipuri de culturi și indicatori de analiză, deoarece este adaugată o oportunitate utilizatorului pentru a le introduce in nomenclator. Există, de asemenea, o opțiune pentru a calcula automat greutatea bonus bazată pe standardul specificat de client. Metode suplimentare aditionale care sunt individuale si sunt folosite sub anumite condiții (în funcție de cultură, situația pieței, etc) pot fi adăugate pentru fiecare cultură, la cerere, de către utilizator. Funcționalitatea Modulului include, de asemenea, o posibilitate pentru integrarea cu echipamentele de laborator electronice, în scopul de a elimina factorul subiectiv în masurare. Modulul permite imprimarea următoarelor documente primare: Certificatul de analiză de laborator conține valorile de analiză pentru un singur document (un camion); Certificatul de analize zilnice conține valorile analizelor medii ponderate ale tuturor documentelor de livrare a unei părți contractante date pentru o zi; Certificatul pentru rezumatul analizelor pentru o perioadă conține o listă de certificate de analize zilnice pentru o perioadă selectată de către utilizator. La sfârșitul listei, toate valorile indicatorilor de calitate ale certificatelor de analize zilnice sunt grupate pe baza unei medii ponderate. În acest fel, utilizatorul primește informații rapide și exacte despre calitatea tuturor livrărilor de la o parte contractantă pentru o anumită perioadă de timp. Acesta, la rândul său, contribuie la o flexibilitate adițională și o precizie in negocierea prețurilor de cumpărare.

11 11 Modulul Siloz Se ocupă cu procesul de înregistrare a livrarii, transferului și descărcarii unor cantități de cereale. Acesta oferă rapoarte detaliate privind mișcările cantitative, disponibilitățile curente, livrarile neînregistrate și capacitatea disponibilă pentru fiecare instalație de depozitare.

12 12 Modulul de contabilitate Oferă informații detaliate ale prețurilor și posibilitatea utilizatorului de a face investigatii de preț. Principalele sale caracteristici sunt: Estimarea livrării și transferurile de cantități de cereale; Stabilirea poziției pentru fiecare document: achiziția, vânzarea, depozitarea; Bilanț pentru fiecare parte contractantă, arătând rezumatele soldurilor de datorii și creanțe; Bilant pentru fiecare parte contractantă care arată obligațiile referitoare la sumele de depozitare pentru fiecare cultură; Schimbarea statutusului cantităților de cereale (de la stocare la cumpărare) si evaluare; Posibilitatea de transfer electronic intern ale cantităților de cereale depozitate de la o parte contractantă la alta, reflectându-se în valorile balanțelor; Prelucrarea plăților; Imprimarea de diferite documente primare: procese de livrare, vânzare, depozitare, transfer intern electronic, schimbări de poziție; Modulul oferă o imagine completă a fluxului de documente pentru fiecare parte contractantă. MODULUL CASIERIE Următoarele operațiuni sunt efectuate prin intermediul acestui modul: Procesarea plăților pentru datoriile acumulate către furnizori; Procesare plăților de avans; Procesarea plăților pentru creanțele acumulate; Procesare plăților de avans de la părțile contractante; Datele de monitorizare a plăților profiturilor și creanțelor; Prezicerea veniturilor viitoare și a fluxurilor financiare.

13 13 Modulul de contracte Condițiile pentru aprovizionarea si vânzarea de bunuri convenite cu contractorii sunt prevazute in modulul Contracte. Acesta conține denumirea contractului și permite o selecție a unui contract în timpul operațiilor de intrare ieșire cu filtrare după contractant. Modulul de contracte este registrul de lucru al comercianților. Comerciantul trebuie sa aibă un dispozitiv mobil cu conectare la internet, care ii va permite conectarea la baza de date a biroului. Comerciantul creeaza un contract și așteaptă aprobarea persoanei responsabile de la birou. Comerciantul poate monitoriza statusul pentru fiecare dintre contractele sale. Parametrii includ tipuri de cultură, cantitatea de producție, parametrii de analize, tipul contractului (achizitie, depozitare,vânzare), metode de calcul a capitalului și numele companiei cu care s-a încheiat contractul. Inregistrarea contractului în acest modul ar trebui facută înainte de punerea sa în aplicare (inainte de livrare/vânzare). Cantitățile primite/livrate pe fiecare contract vor fi afișate și monitorizate după începerea punerii în aplicare a contractului.

14 14 Echipamente Primul pas pentru punerea în aplicare a este construirea unei legături între echipamentele disponibile în depozitul de cereale și modulele sistemului. Cantar laborator siloz contabilitate camion cantar determinarea impuritatilor intrare cantare integrare cu ERP sau alt de control financiar sistem tren cantar NIR expres analizor iesire cantare PLC

15 15 Despre SoftGroup SoftGroup este o companie bulgareasca de IT, inovatoare, specializată în proiectarea, dezvoltarea, implementarea și personalizarea produselor de software comerciale (COTS). Cu accent în special pe sistemele de execuție și fabricație (MES), SoftGroup oferă soluții software inteligente pentru clienții din industriile farmaceutice și de cereale. SoftGroup are 8 angajați. Sediul companiei este situat în Sofia, Bulgaria. Pentru mai multe informații, vizitați softgroup.bg.

16 16 SoftGroup Reprezentant SoftGroup in Romania 58 Bulgaria Blvd., C Sofia, Bulgaria office@softgroup.bg Ivenwest Consult S.R.L Bucuresti, str. 13 Septembrie no office@ivenwest.ro softgroup.bg

SoftGroup Mill 2007

SoftGroup Mill 2007 SoftGroup Mill 2007 2 SoftGroup Mill 2007 este un sistem de execuție a fabricației (MES) pentru gestionarea eficientă, controlul și optimizarea activităților în morile de cereale. Este complex, răspunde

Mai mult

Avenir Telecom isi consolideaza activitatea in Romania cu ajutorul Microsoft Dynamics NAV Despre organizatie Avenir Telecom are peste 3000 de angajati

Avenir Telecom isi consolideaza activitatea in Romania cu ajutorul Microsoft Dynamics NAV Despre organizatie Avenir Telecom are peste 3000 de angajati Avenir Telecom isi consolideaza activitatea in Romania cu ajutorul Microsoft Dynamics NAV Despre organizatie Avenir Telecom are peste 3000 de angajati, este activa in sase tari (Franta, Marea Britanie,

Mai mult

O SINGURĂ licență și ai acces de pe oricâte stații de lucru! Olteniei nr.4, Baia Mare Tel.: 0262 / , 0743 /

O SINGURĂ licență și ai acces de pe oricâte stații de lucru! Olteniei nr.4, Baia Mare Tel.: 0262 / , 0743 / Ai nevoie de... Reducerea costurilor și eliminarea pierderilor Organizarea proceselor și activitățiilor de business Optimizarea stocurilor și creșterea nivelului de onorare al comenzilor Implementarea

Mai mult

2_cistrate

2_cistrate Volumul IV, Numărul 7 / 2002 ISSN 1454-9980 Măsurarea contabilă a performanţelor grupurilor de întreprinderi (pag. 3-6) Costel ISTRATE Volume IV, Issue 2 (7) / 2002 MĂSURAREA CONTABILĂ A PERFORMANŢELOR

Mai mult

Making business more efficient

Making business  more efficient BROTHER MPS SERVICII DE GESTIONARE A IMPRIMĂRII Modul simplu de a gestiona activitatea de imprimare din companie Când conduceți o afacere, trebuie să aveți controlul asupra tuturor funcțiilor afacerii.

Mai mult

Categoria de procese

Categoria de procese Benchmarking procesul 4 (SCM) din APQC Categoria de procese Grupa de procese Procesul AHP 0% Nivel de maturitate 25% 50% 75% 100% PRODUCATOR DETAILIST 4.1. Planificarea si achizitia resurselor necesare

Mai mult

brosuramapa2b_ro.cdr

brosuramapa2b_ro.cdr bine ati venit la fabrica de software Microsoft ofera un set de solutii care permit profesionistilor IT sa ofere bogate abilitati de planificare, livrare, dezvoltare, suport, mentenanta si optimizare a

Mai mult

Your Stuff - studiu de caz.cdr

Your Stuff - studiu de caz.cdr Mai 2019 Liderul pietei online de produse dedicate animalelor de companie, PentruAnimale.ro, isi consolideaza pozitia prin implementarea sistemului integrat Pluriva ERP si a rapoartelor de business Studiul

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Auto Id Middleware Preocupă-te de nevoile tale de business, de tehnologie ne ocupăm noi! Vrei să integrezi RFID și alte echipamente Auto Id în procesele tale de business? Concentrează-te pe logica de aplicație

Mai mult

Microsoft Word - 6. Ghid de studii MML ciclu_

Microsoft Word - 6. Ghid de studii MML ciclu_ UNIVERSITATEA ROMÂNO AMERICANĂ ACREDITATĂ PRIN LEGEA 274/15 MAI 2002 GHID DE STUDII Programul de studii universitare de masterat MANAGEMENTUL LOGISTICII FACULTATEA DE MANAGEMENT MARKETING Bd. Expoziţiei

Mai mult

Slide 1

Slide 1 Cine suntem Cum putem colabora? Ce ne motiveaza? Punem accent pe inovatie si exploram solutii BPO si de consultanta inteligente, care sa contribuie la succesul clientilor nostri. Ghidati de valorile noastre,

Mai mult

Deloitte

Deloitte Retail & Consumer Business Alert 20 Iulie 2016 În acest număr: Modificările aduse Legii nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare Începând cu data de 18 iulie 2016 au intrat în vigoare

Mai mult

Microsoft Word - WME-versiunea rtf

Microsoft Word - WME-versiunea rtf Versiunea 2.148 (23.06.2010) Generalitati: Intervale de valabilitate: la adaugarea cu + -ul verde a unui nou interval se copie valorile de pe vechiul interval. Modificarea este valabila pe nomenclatorul

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Pe scurt despre noi: Fondată în anul 1984, compania Microinvest devine un producător de software în Bulgaria numărul unu. În 1995 Microinvest se înregistrează ca o societate privată, specializată în producere

Mai mult

GET-UP_Module 7_Unit 3_PPT_Final - RO

GET-UP_Module 7_Unit 3_PPT_Final - RO 2O16-1-DEO2-KA2O2-003277 Modulul 7 Gestionarea banilor Unitatea 3 Planificare și prognoză financiară This Acest project proiect has a fost beenfinanțat fundedcuwith sprijinul support Comisiei from the

Mai mult

Hotărâre Guvernul României pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr /2014 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agric

Hotărâre Guvernul României pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr /2014 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agric Hotărâre 95 2016-02-18 Guvernul României pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1.185/2014 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Monitorul Oficial al

Mai mult

SC AI COMSYS SRL

SC AI COMSYS SRL We make IT happen! PREZENTAREA FIRMEI CINE SUNTEM NOI? Suntem o firma infiintata in anul 2005, ne numim AI COMSYS, activam in industria IT si va oferim o gama completa de servicii, solutii si vanzari IT

Mai mult

Microsoft Word - Ghid_practica_2009.doc

Microsoft Word - Ghid_practica_2009.doc Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică Ediția: 1 Revizia: 0 An universitar 2018-2019 Forma de învățământ ID Pagina 1 din 13 I. INFORMAȚII UTILE

Mai mult

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN Axa prioritară 3: Locuri de muncă pentru toţi Obiectivul tematic 8: Promovarea unor locuri de muncă durabile și de

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN Axa prioritară 3: Locuri de muncă pentru toţi Obiectivul tematic 8: Promovarea unor locuri de muncă durabile și de PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN Axa prioritară 3: Locuri de muncă pentru toţi Obiectivul tematic 8: Promovarea unor locuri de muncă durabile și de calitate și sprijinirea mobilității lucrătorilor Prioritatea

Mai mult

Raport privind activitatea regiilor autonome aflate în subordinea Băncii Naționale a României 2018

Raport privind activitatea regiilor autonome aflate în subordinea Băncii Naționale a României 2018 Raport privind activitatea regiilor autonome aflate în subordinea Băncii Naționale a României 2018 Raportul pentru anul 2018 Privind activitatea regiilor autonome aflate în Băncii Naționale a României

Mai mult

ROMÂNIA

ROMÂNIA ROMÂNIA MINISTERUL EDUCAŢIEI NAȚIONALE ȘI CERCETĂRII ȘTIINȚIFICE UNIVERSITATEA 1 DECEMBRIE 1918 DIN ALBA IULIA Str. Gabriel Bethlen, Nr. 5, 510009 Alba Iulia Tel. +40258 806130, Fax. +40258 812630 url:

Mai mult

Microsoft Word - grile.doc

Microsoft Word - grile.doc SISTEME INFORMATICE ÎN ADMINISTRAŢIA PUBLICĂ TESTE GRILĂ PROPUSE PENTRU REZOLVARE 1. Pentru stabilirea corectă a resurselor financiare disponibile la un moment dat necesare susţinerii unor procese investiţionale

Mai mult

Ghid privind raportările referitoare la decontarea internalizată conform articolului 9 din regulamentul privind depozitarii centrali de titluri de val

Ghid privind raportările referitoare la decontarea internalizată conform articolului 9 din regulamentul privind depozitarii centrali de titluri de val Ghid privind raportările referitoare la decontarea internalizată conform articolului 9 din regulamentul privind depozitarii centrali de titluri de valoare (CSDR) 30/04/2019 ESMA70-151-367 RO Ghid privind

Mai mult

Microsoft Word - pr548_14.doc

Microsoft Word - pr548_14.doc PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAŢILOR SENATUL L E G E pentru întărirea disciplinei financiare privind operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă

Mai mult

Financial Market Procedures

Financial Market Procedures OPCOM Bursa Financiară de Energie Electrică Bucureşti, August 2005 Rafael Villacastin Sierra / Consultant Atos Origin Energy rafael.villacastin@atosorigin.com Agenda 1. De ce o bursă financiară? 2. Tranzacţionarea

Mai mult

ST Tester portabil pentru baterie staţionară de acumulatori

ST Tester portabil pentru baterie staţionară de acumulatori Tester portabil baterie staţionară de Pagina: 1 / 6 TESTER PORTABIL PENTRU BATERIE STAŢIONARĂ DE ACUMULATORI Prezenta specificaţie tehnică s-a întocmit de către: Divizia Conectare la Rețea și Modernizare

Mai mult

Microsoft Word - versiunea D doc

Microsoft Word - versiunea D doc DECLARATII: versiunea 3200157.10 (05.08.2014) A fost modificata relatia de calcul asociata liniei "Rezerva legala" din nota explicativa 3. A fost modificata relatia de calcul asociata liniei "Alte venituri"

Mai mult

Microsoft Word - versiunea D doc

Microsoft Word - versiunea D doc DECLARATII: versiunea 3200151.05 (15.01.2014) A fost modificata structura de raportare conform OPANAF nr.3806/ 2013 (s-a adaugat numarul de facturi). 3200151.03 (31.10.2013) VERSIUNI ANTERIOARE: Actualizare

Mai mult

FIȘA MĂSURII M7.3A - "Promovarea formelor asociative de producători în agricultură" 1. Descrierea generală a măsurii, inclusiv a logicii de intervenți

FIȘA MĂSURII M7.3A - Promovarea formelor asociative de producători în agricultură 1. Descrierea generală a măsurii, inclusiv a logicii de intervenți FIȘA MĂSURII M7.3A - "Promovarea formelor asociative de producători în agricultură" 1. Descrierea generală a măsurii, inclusiv a logicii de intervenție a acesteia și a contribuției la prioritățile strategiei,

Mai mult

Microsoft Word - OPANAF_2323_2004.doc

Microsoft Word - OPANAF_2323_2004.doc Ordinul preşedintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 2323/2014 pentru aprobarea Normelor tehnice privind procedura de întocmire a formalităților vamale pentru trimiterile transportate prin

Mai mult

BIOFEEDBACK 2014 SRL GDPR POLITICA DE PĂSTRARE A DATELOR ȘI DE PROTECȚIE A ÎNREGISTRĂRILOR Cod: GDPR Ediția: 01 Revizia: 00 Autor: Ing. Petre Be

BIOFEEDBACK 2014 SRL GDPR POLITICA DE PĂSTRARE A DATELOR ȘI DE PROTECȚIE A ÎNREGISTRĂRILOR Cod: GDPR Ediția: 01 Revizia: 00 Autor: Ing. Petre Be GDPR POLITICA DE PĂSTRARE A ȘI DE PROTECȚIE A ÎNREGISTRĂRILOR Cod: GDPR-004-1 Ediția: 01 Revizia: 00 Autor: Ing. Petre Berechet-Comănescu, Director Științific Semnătura: Aprobat: Mihai Fănățan, Director

Mai mult

NORMĂ pentru aplicarea Ghidului ESMA privind raportările referitoare la decontarea internalizată conform articolului 9 din regulamentul privind depozi

NORMĂ pentru aplicarea Ghidului ESMA privind raportările referitoare la decontarea internalizată conform articolului 9 din regulamentul privind depozi NORMĂ pentru aplicarea Ghidului ESMA privind raportările referitoare la decontarea internalizată conform articolului 9 din regulamentul privind depozitarii centrali de titluri de valoare (CSDR) În temeiul

Mai mult

Microsoft Word - RAPORT ADMINISTRATORI doc

Microsoft Word - RAPORT ADMINISTRATORI doc S.C. PETROLEXPORTIMPORT S.A RAPORTUL CONSILIULUI DE ADMINISTRATIE incheiat la 30 iunie 2012 Societatea comerciala PETROLEXPORTIMPORT S.A., este infiintata prin H.G. nr. 1224/1990 modificata / completata

Mai mult

Politici contabile si note explicative V

Politici contabile si note explicative V COMUNA RECI Raport privind situaţiile financiare încheiate la 31.12.2016 Pentru instituţiile publice, documentul oficial de prezentare a situaţiei patrimoniului, îl reprezintă situaţiile financiare. Situaţiile

Mai mult

HELPS MY BUSINESS GROW

HELPS MY BUSINESS GROW HELPS MY BUSINESS GROW Perspective cheie asupra mypos 30 DE ȚĂRI 60.000 + COMERCIANȚI PROCESARE 1,2 MIL +EUR PE AN PRIVIRE DE ANSAMBLU CARDURI DE DEBIT ȘI DE CREDIT ACCEPTATE DE TOATE CANALELE DE PLATĂ

Mai mult

ANEXA METODOLOGIA DE MONITORIZARE A PIEŢEI INTERNE A GAZELOR NATURALE CAPITOLUL I Dispoziţii generale Scop ART. 1 - (1) Prezenta metodologie are ca ob

ANEXA METODOLOGIA DE MONITORIZARE A PIEŢEI INTERNE A GAZELOR NATURALE CAPITOLUL I Dispoziţii generale Scop ART. 1 - (1) Prezenta metodologie are ca ob ANEXA METODOLOGIA DE MONITORIZARE A PIEŢEI INTERNE A GAZELOR NATURALE CAPITOLUL I Dispoziţii generale Scop ART. 1 - (1) Prezenta metodologie are ca obiective: a) urmărirea şi controlul respectării de către

Mai mult

FINANTELE INTREPRINDERII An III Management An univ Titular disciplină: conf.univ.dr. Neguriță Octav INTREBARI ORIENTATIVE 1. Fragilitatea s

FINANTELE INTREPRINDERII An III Management An univ Titular disciplină: conf.univ.dr. Neguriță Octav INTREBARI ORIENTATIVE 1. Fragilitatea s FINANTELE INTREPRINDERII An III Management An univ. 2018-2019 Titular disciplină: conf.univ.dr. Neguriță Octav INTREBARI ORIENTATIVE 1. Fragilitatea sau stabilitatea unei intreprinderi depinde de urmatorii

Mai mult

1

1 Pagina: 1 / 6 Prezenta specificație tehnică s-a întocmit de către: Departament Strategie şi Tehnologie Reţea Electricitate Serviciu Tehnologie şi Inovare Rețea Electricitate din cadrul DELGAZ GRID S.A.

Mai mult

Ghid Privind aplicarea regimului de avizare în temeiul articolului 4 alineatul (3) din Regulamentul privind agențiile de rating de credit 20/05/2019 E

Ghid Privind aplicarea regimului de avizare în temeiul articolului 4 alineatul (3) din Regulamentul privind agențiile de rating de credit 20/05/2019 E Ghid Privind aplicarea regimului de avizare în temeiul articolului 4 alineatul (3) din Regulamentul privind agențiile de rating de credit 20/05/2019 ESMA33-9-282 RO Cuprins I. Domeniu de aplicare... 3

Mai mult

www.dgh.ro LOGISTICĂ DGH LOG & SPED, evoluție importantă în 2018 4 5 COMPANIA A REUȘIT SĂ ÎȘI ÎMBUNĂTĂȚEASCĂ PERFORMANȚELE FINANCIARE cu peste 30 de procente, în comparație cu 2017 Compania DGH LOG & SPED

Mai mult

Fgggfbn x

Fgggfbn x Acest document conţine modificările operate în versiunea curentă, pe programe şi, în cadrul acestora, pe module şi meniuri. Nr. crt 1.1. WinMENTOR ENTERPRISE > te > Generalităţi: S-a introdus posibilitatea

Mai mult

ANEXA_12_Grila_evaluare_th_fin_Plan_Afaceri

ANEXA_12_Grila_evaluare_th_fin_Plan_Afaceri PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN Axa prioritară : Locuri de muncă pentru toţi Obiectivul tematic 8: Promovarea unor locuri de muncă durabile și de calitate și sprijinirea mobilității lucrătorilor Prioritatea

Mai mult

Revistă ştiinţifico-practică Nr.1/2018 Institutul de Relaţii Internaţionale din Moldova IMPACTUL CREANȚELOR ȘI DATORIILOR CURENTE ASUPRA DEZVOLTĂRII E

Revistă ştiinţifico-practică Nr.1/2018 Institutul de Relaţii Internaţionale din Moldova IMPACTUL CREANȚELOR ȘI DATORIILOR CURENTE ASUPRA DEZVOLTĂRII E Revistă ştiinţifico-practică Nr.1/2018 IMPACTUL CREANȚELOR ȘI DATORIILOR CURENTE ASUPRA DEZVOLTĂRII ENTITĂȚII Elena NIREAN, doctor în științe economice, conferențiar universitar, Universitatea Agrară de

Mai mult

OFFICIAL USE Document de expunere sumara a proiectului Denumirea Proiectului Proiectul de Transport Urban Public Brasov Imprumut catre Companie Tara R

OFFICIAL USE Document de expunere sumara a proiectului Denumirea Proiectului Proiectul de Transport Urban Public Brasov Imprumut catre Companie Tara R Document de expunere sumara a proiectului Denumirea Proiectului Proiectul de Transport Urban Public Brasov Imprumut catre Companie Tara Romania Numarul proiectului 36207 / Extinderea 47460 Sector de activitate

Mai mult

Orange Earth

Orange Earth Caiet de Sarcini CAMPANIA PENTRU UN TRANSPORT CIVILIZAT Am marfa, caut transport Adriana Palasan Managing Partner, SCMC CUPRINS A. BACKGROUND COMPANIE SI PROIECT A.1 BACKGROUND COMPANIE A.2 BACKGROUND

Mai mult

brosura copy

brosura copy Entersoft Mobile SFA Productivitate pentru Vânzări Eficiență pentru Marketing Automatizați procesele specifice de vânzări și field marketing Eficiență pentru Vânzări și Marketing Beneficiați de Mobilitate

Mai mult

pliant_Haenel.cdr

pliant_Haenel.cdr PARTENER www.depoziteautomatizate.ro DEPOZITE AUTOMATIZATE Rotomat pentru industrie Rotomat pentru birouri Funcţionează pe principiul caruselului vertical (ex. marfa stocată este adusă către operator şi

Mai mult

REZUMAT În această lucrare am studiat aspecte legate de cultura, etica și identitatea socială a profesiei contabile din România. Am cercetat motivația

REZUMAT În această lucrare am studiat aspecte legate de cultura, etica și identitatea socială a profesiei contabile din România. Am cercetat motivația REZUMAT În această lucrare am studiat aspecte legate de cultura, etica și identitatea socială a profesiei contabile din România. Am cercetat motivația alegerii contabilității ca profesie în România atât

Mai mult

AM_Ple_LegConsolidated

AM_Ple_LegConsolidated 7.2.2019 A8-0360/2 Amendamentul 2 Eva Maydell în numele Comisiei pentru afaceri economice și monetare Raport A8-0360/2018 Eva Maydell Comisioanele pentru plățile transfrontaliere efectuate în interiorul

Mai mult

ROMÂNIA MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE UNIVERSITATEA 1 DECEMBRIE 1918 DIN ALBA IULIA RO , ALBA IULIA, STR. GABRIEL BETHLEN, NR. 5 TEL:

ROMÂNIA MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE UNIVERSITATEA 1 DECEMBRIE 1918 DIN ALBA IULIA RO , ALBA IULIA, STR. GABRIEL BETHLEN, NR. 5 TEL: ROMÂNIA MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE UNIVERSITATEA 1 DECEMBRIE 1918 DIN ALBA IULIA RO 510009, ALBA IULIA, STR. GABRIEL BETHLEN, NR. 5 TEL: 40-0258-806130 FAX:40-0258-812630 REZUMATUL TEZEI DE ABILITARE

Mai mult

Direcţia I. Director general Serviciile A. Consiliul de Coducere B. Serviciul Juridic şi asistenţă managerială C. Audit Public Intern Denumirea dosaru

Direcţia I. Director general Serviciile A. Consiliul de Coducere B. Serviciul Juridic şi asistenţă managerială C. Audit Public Intern Denumirea dosaru Direcţia I. Director general Serviciile A. Consiliul de Coducere B. Serviciul Juridic şi asistenţă managerială C. Audit Public Intern Denumirea dosarului (conţinutul pe scurt al problemelor la care se

Mai mult

1. Definiția termenilor 1.1. "Organizatorul" Programului organizatorul programului este Glamis SRL, Chișinău, str. Bucuriei 1/ "Programul" pres

1. Definiția termenilor 1.1. Organizatorul Programului organizatorul programului este Glamis SRL, Chișinău, str. Bucuriei 1/ Programul pres 1. Definiția termenilor 1.1. "Organizatorul" Programului organizatorul programului este Glamis SRL, Chișinău, str. Bucuriei 1/6. 1.2. "Programul" presupune un sistem de bonusuri de loialitate care vizează

Mai mult

Slide 1

Slide 1 E-CAESAR Cercetări avansate în domeniul serviciilor electronice Agenda Prezentare generală E-CAESAR Membrii fondatori Organizare Viziune şi obiective Centru de cercetare şi demonstraţii pentru studii avansate

Mai mult

Bargrilori Logistics folosește Teleroute pentru succesul său zilnic

Bargrilori Logistics folosește Teleroute pentru succesul său zilnic Bargrilori Logistics folosește Teleroute pentru succesul său zilnic Înființată în România în 2005, Bargrilori Logistics este o companie de transport de mărfuri mică, dar cu o dezvoltare rapidă, având legături

Mai mult

Business Services Conference

Business Services Conference ISM Institutul de Standardizare din Moldova LOGO Serviciu presupune un set de activități intelectuale multidisciplinare, în cadrul activităților de management, care urmăresc să creeze sau să promoveze

Mai mult

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, SWD(2017) 479 final DOCUMENT DE LUCRU AL SERVICIILOR COMISIEI REZUMATUL EVALUĂRII IMPACTULUI care însoţeşte do

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, SWD(2017) 479 final DOCUMENT DE LUCRU AL SERVICIILOR COMISIEI REZUMATUL EVALUĂRII IMPACTULUI care însoţeşte do COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, 21.12.2017 SWD(2017) 479 final DOCUMENT DE LUCRU AL SERVICIILOR COMISIEI REZUMATUL EVALUĂRII IMPACTULUI care însoţeşte documentul Propunere de directivă a Parlamentului European

Mai mult

Company Overview_NTT DATA's Corporate Overview Presentation

Company Overview_NTT DATA's Corporate Overview Presentation NTT DATA Romania Reinvent your talent acquisition: streamline Recruiting process through Digital Experience Aprilie, 2019 #HumanRevolution Explore The Future Of Work 2019 NTT DATA Romania Reinventăm recrutarea

Mai mult

FIŞA UNITĂŢII DE CUR S/MODULULUI MD-2045, CHIŞINĂU, STR. SERGIU RĂDĂUȚANU, 4, TEL: FAX: , ECONOMIA RAMURII 1. Date

FIŞA UNITĂŢII DE CUR S/MODULULUI MD-2045, CHIŞINĂU, STR. SERGIU RĂDĂUȚANU, 4, TEL: FAX: ,   ECONOMIA RAMURII 1. Date MD-045, CHIŞINĂU, STR. SERGIU RĂDĂUȚANU, 4, TEL: 0 3-39-73 FAX: 0 3-39-71, www.utm.md ECONOMIA RAMURII 1. Date despre unitatea de curs/modul Facultatea Catedra/departamentul Ciclul de studii Programul

Mai mult

Soluții de finanțare Haas * Modernizați, dezvoltați și creșteți operațiunile dvs. în timp ce vă menţineţi fluxul de numerar rezultat din investiția dv

Soluții de finanțare Haas * Modernizați, dezvoltați și creșteți operațiunile dvs. în timp ce vă menţineţi fluxul de numerar rezultat din investiția dv Soluții de finanțare Haas * Modernizați, dezvoltați și creșteți operațiunile dvs. în timp ce vă menţineţi fluxul de numerar rezultat din investiția dvs. * Se aplică la toate modelele Haas, inclusiv alimentatoare

Mai mult

CONTABILITATEA IMOBILIZĂRILOR CORPORALE

CONTABILITATEA IMOBILIZĂRILOR CORPORALE CONTABILITATEA STOCURILOR CUMPĂRATE ÎN VEDEREA CONSUMULUI INTERN 1. Noţiuni teoretice privind stocurile cumpărate în vederea consumului intern Stocurile cumpărate în vederea consumului intern sunt active

Mai mult

Proiectarea Sistemelor Software Complexe

Proiectarea Sistemelor Software Complexe Proiectarea Sistemelor Software Complexe Curs 4 Arhitecturi de Sistem Software Bazate pe Tehnologii Middleware. Obiecte Distribuite. Rolul unui arhitect software este foarte asemănător cu cel al unui arhitect

Mai mult

2 BAZE TEORETICE ALE REȚELELOR DE CALCULATOARE CAPITOLUL 2 BAZE TEORETICE ALE REŢELELOR DE CALCULATOARE 2.1. Necesitatea standardizării (referenţierii

2 BAZE TEORETICE ALE REȚELELOR DE CALCULATOARE CAPITOLUL 2 BAZE TEORETICE ALE REŢELELOR DE CALCULATOARE 2.1. Necesitatea standardizării (referenţierii CAPITOLUL 2 BAZE TEORETICE ALE REŢELELOR DE CALCULATOARE 2.1. Necesitatea standardizării (referenţierii) reţelelor de calculatoare După cum am precizat în capitolul anterior, din punct de vedere fizic

Mai mult

CONTABILITATEA IMOBILIZĂRILOR CORPORALE

CONTABILITATEA IMOBILIZĂRILOR CORPORALE CONTABILITATEA STOCURILOR OBȚINUTE DIN PRODUCȚIE 1. Noţiuni teoretice privind stocurile obținute din producție Stocurile obținute din producție sunt active circulante sub formă de produse finite, semifabricate

Mai mult

Titlul principal

Titlul principal ANUNȚ ANGAJARE Cluj Innovation Park SA angajează personal pentru postul de ADMINISTRATOR IMOBILE. Documentele pentru angajare se pot depune pînă în data de 3/05/2019. FIȘA POSTULUI ADMINISTRATOR IMOBILE

Mai mult

BANCA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI Raport pentru anul 2016 privind activitatea regiilor autonome aflate în subordinea Băncii Naționale a României Prezentul ra

BANCA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI Raport pentru anul 2016 privind activitatea regiilor autonome aflate în subordinea Băncii Naționale a României Prezentul ra BANCA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI Raport pentru anul 2016 privind activitatea regiilor autonome aflate în subordinea Băncii Naționale a României Prezentul raport a fost elaborat în baza prevederilor art. 58 din

Mai mult

Acordurile de achiziții, implicații concurențiale și juridice

Acordurile de achiziții, implicații concurențiale și juridice Acordurile de achiziții, implicații concurențiale și juridice 12 Apr 2016 de Diana Crângașu [1] Acordurile de cooperare încheiate de companii pentru achiziții în comun sunt o mișcare strategică tot mai

Mai mult

CURRICULUM VITAE

CURRICULUM VITAE CURRICULUM VITAE Informatii personale Nume / Prenume Nationalitate BATAGA OVIDIU romana Data nasterii 01.11.1977 Sex masculin Locul de munca / Domeniul ional Antibiotice SA Directia Marketing si Vanzari

Mai mult

Modern ERP files.indb

Modern ERP files.indb ERP MODERN Alegerea, implementarea și utilizarea sistemelor informatice de business MARIANNE BRADFORD, PH.D București, 2018 Traducere din limba engleză de Marius Alexandru Pascu, Raluca Ioana Pascu, Gheorghe

Mai mult

VERITAS

VERITAS Managementul Reclamațiilor și Apelurilor Pentru Certificarea Pădurilor și a Lemnului Politica Bureau Veritas Certification - Divizia TQR I&F Rev3 1. INTRODUCTION Scopul acestei politici a Bureau Veritas

Mai mult

RAPORT FINAL REFERITOR LA PROIECTUL DE GHID FINAL PRIVIND PUBLICAREA EXPUNERILOR NEPERFORMANTE ȘI RESTRUCTURATE EBA/GL/2018/10 17/12/2018 Ghid privind

RAPORT FINAL REFERITOR LA PROIECTUL DE GHID FINAL PRIVIND PUBLICAREA EXPUNERILOR NEPERFORMANTE ȘI RESTRUCTURATE EBA/GL/2018/10 17/12/2018 Ghid privind EBA/GL/2018/10 17/12/2018 Ghid privind publicarea expunerilor neperformante și restructurate 1 1. Obligații de conformare și de raportare Statutul prezentului ghid Prezentul document conține orientări

Mai mult

CONFIGURAȚIE SISTEM WIN CÂNTARE RUTIERE Ofertă comercială Fundație (proiect) Platformă Componente electronice Celule de cântărire și cutie de conexiun

CONFIGURAȚIE SISTEM WIN CÂNTARE RUTIERE Ofertă comercială Fundație (proiect) Platformă Componente electronice Celule de cântărire și cutie de conexiun CONFIGURAȚIE SISTEM CÂNTARE RUTIERE Ofertă comercială Fundație (proiect) Platformă Componente electronice Celule de cântărire și cutie de conexiuni Indicator digital de cântărire Imprimantă Set conectică

Mai mult

Word Pro - Untitled1

Word Pro - Untitled1 D E C I Z I E nr. 1914/307 din 21.10.2009 I. Prin contestatia formulata petenta solicita anularea Deciziei de impunere nr..../26.01.2009 prin care s-a stabilit in sarcina societatii obligatii de plata

Mai mult

Prezentul Raport ilustrează statistici comparative privind calitatea serviciilor de acces la internet, pentru anul 2014, din perspectiva parametrilor

Prezentul Raport ilustrează statistici comparative privind calitatea serviciilor de acces la internet, pentru anul 2014, din perspectiva parametrilor Prezentul Raport ilustrează statistici comparative privind calitatea serviciilor de acces la internet, pentru anul 2, din perspectiva parametrilor administrativi. În cadrul raportului au fost considerați

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Prezentare Emitent în vederea admiterii la tranzacționare pe piața AeRO-ATS administrată de Bursa de Valori București S.A. Nr. înreg. Reg. Com.: J29/330/04.03.2015 CUI: RO34184455 Capital social: 1.410.000

Mai mult

Slide 1

Slide 1 REPARIS A REGIONAL PROGRAM Seminar SIRF pentru autorităţile de reglementare Probleme de contabilitate și regulatorii GDLN Sesiunea 2: SIC 39 Instrumente financiare: recunoaştere şi evaluare - Contabilitatea

Mai mult

Înfiinţată în 1999, Pizzeria “Bella Italia” devine în anul 2005 prima franciză 100% românească pentru un restaurant/pizzerie. Mereu conectată la gustu

Înfiinţată în 1999, Pizzeria “Bella Italia” devine în anul 2005 prima franciză 100% românească pentru un restaurant/pizzerie. Mereu conectată la gustu Înfiinţată în 1999, Pizzeria Bella Italia devine în anul 2005 prima franciză 100% românească pentru un restaurant/pizzerie. Mereu conectată la gusturile și nevoile consumatorilor și bazându-se pe experiența

Mai mult

CONFIGURAȚIE SISTEM WIN COMPOSITE CÂNTARE RUTIERE Ofertă comercială Fundație (proiect) Platformă Componente electronice Celule de cântărire și cutie d

CONFIGURAȚIE SISTEM WIN COMPOSITE CÂNTARE RUTIERE Ofertă comercială Fundație (proiect) Platformă Componente electronice Celule de cântărire și cutie d CONFIGURAȚIE SISTEM CÂNTARE RUTIERE Ofertă comercială Fundație (proiect) Platformă Componente electronice Celule de cântărire și cutie de conexiuni Indicator digital de cântărire Imprimantă Set conectică

Mai mult

BC MOLDINDCONBANK SA

BC MOLDINDCONBANK SA Ghid de utilizare MICB Web-Business 1 Cuprins: 1. Cerinţe tehnice 2. Măsuri de siguranţă 3. Accesarea 4. Vizualizarea extrasului din cont 5. Crearea Ordinului de plată în lei (tip 001) 6. Crearea Transferurilor

Mai mult

Van Wijngen International își optimizează factorul de încărcare și planificările folosind platforma bursei de mărfuri şi vehicule Teleroute

Van Wijngen International își optimizează factorul de încărcare și planificările folosind platforma bursei de mărfuri şi vehicule Teleroute Van Wijngen International își optimizează factorul de încărcare și planificările folosind platforma bursei de mărfuri şi vehicule Teleroute Teleroute umple ultimii metri de încărcare ai vehiculului Dezvoltarea

Mai mult

MINISTERUL EDUCAŢIEI AL REPUBLICII MOLDOVA Facultatea Ştiinţe Economice PLAN DE ÎNVĂŢĂMÂNT Nivelul calificării conform ISCED - 7 Domeniul general de s

MINISTERUL EDUCAŢIEI AL REPUBLICII MOLDOVA Facultatea Ştiinţe Economice PLAN DE ÎNVĂŢĂMÂNT Nivelul calificării conform ISCED - 7 Domeniul general de s MINISTERUL EDUCAŢIEI AL REPUBLICII MOLDOVA Facultatea Ştiinţe Economice PLAN DE ÎNVĂŢĂMÂNT Nivelul calificării conform ISCED - 7 Domeniul general de studii - 36. Ştiinţe Economice Program de maşter de

Mai mult

CL2009R0976RO bi_cp 1..1

CL2009R0976RO bi_cp 1..1 2009R0976 RO 31.12.2014 002.001 1 Acest document reprezintă un instrument de documentare, iar instituţiile nu îşi asumă responsabilitatea pentru conţinutul său. B REGULAMENTUL (CE) NR. 976/2009 AL COMISIEI

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Raiffeisen Leasing Incredere Serban Cosarca 12 Mai 2016 Raiffeisen Leasing Romania Anul înființării: 2002; Structura acționariat: 50% Raiffeisen-Leasing Internațional GmbH; 50% Raiffeisen Bank SA; Clasată

Mai mult

Microsoft Word - indicatori de performanta CA

Microsoft Word - indicatori de performanta CA INDICATORI DE PERFORMANŢĂ Formularea indicatorilor de performanță a ținut cont de obiectivele prezentate în scrisoarea de așteptări. Au fost elaborați 9 indicatori ce reflectă modul în care se urmărește

Mai mult

Note la situatiile financiare consolidate

Note la situatiile financiare consolidate Fondul Închis de Investiţii BET-FI Index Invest Situaţii financiare anuale IFRS preliminare la 31 decembrie 218 FII BET-FI Index Invest - Situații financiare anuale IFRS 2 Cuprins Pagina Situaţii financiare

Mai mult

rrs

rrs Analiza economică a veniturilor şi cheltuielilor Drd. Maria MIREA (mirea_maria@yahoo.com) Academia de Studii Economice din București Abstract Datorită implicațiilor fi scale, veniturile și cheltuielile

Mai mult

Curs Contabilitate financiară: Contabilitatea trezoreriei Prof.Univ.dr. TIRON TUDOR ADRIANA Trezoreria 1. Obiective 2. Delimitari, clasificari, evalua

Curs Contabilitate financiară: Contabilitatea trezoreriei Prof.Univ.dr. TIRON TUDOR ADRIANA Trezoreria 1. Obiective 2. Delimitari, clasificari, evalua Curs Contabilitate financiară: Contabilitatea trezoreriei Prof.Univ.dr. TIRON TUDOR ADRIANA Trezoreria 1. Obiective 2. Delimitari, clasificari, evaluare, prezentare 3. Structură 3.1. Contabilitatea investiţiilor

Mai mult

UNIUNEA EUROPEANA GUVERNUL ROMÂNIEI Instrumente Structurale PROGRAMUL OPERAŢIONAL SECTORIAL CREŞTEREA COMPETITIVITĂŢII ECONOMICE - co-finanţ

UNIUNEA EUROPEANA GUVERNUL ROMÂNIEI Instrumente Structurale PROGRAMUL OPERAŢIONAL SECTORIAL CREŞTEREA COMPETITIVITĂŢII ECONOMICE - co-finanţ UNIUNEA EUROPEANA PACHETUL DE PROIECTE ECOPELLET Polul naţional de competitivitate în promovarea sistemelor moderne de fabricaţie pentru implementarea principiilor economiei verzi MEDGREEN Beneficiar S.C.

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation NOD Professional Services NOD PROFESSIONAL SERVICES Nevoia clientului Instalare, configurare, mentenanta, integrari, aplicatii etc. Lipsa de personal tehnic, lipsa specializari pe aumite arii, limita personal

Mai mult

Ghidul 4/2018 privind acreditarea organismelor de certificare în temeiul articolului 43 din Regulamentul general privind protecția datelor (2016/679)

Ghidul 4/2018 privind acreditarea organismelor de certificare în temeiul articolului 43 din Regulamentul general privind protecția datelor (2016/679) Ghidul 4/2018 privind acreditarea organismelor de certificare în temeiul articolului 43 din Regulamentul general privind protecția datelor (2016/679) Adoptat la 4 decembrie 2018 Cuprins 1 Introducere...

Mai mult

COLEGIUL TEHNIC „VICTOR UNGUREANU” CAMPIA TURZII

COLEGIUL TEHNIC „VICTOR UNGUREANU” CAMPIA TURZII Familia Microsoft Windows Server Familia Microsoft Windows Server Familia de sisteme de operare Windows 2003/2008 server oferă o gamă variată de servicii care poate acoperi majoritatea cerințelor în materie

Mai mult

Microsoft Word - BCR_Financial_results_Q1_2013_RO[1].doc

Microsoft Word - BCR_Financial_results_Q1_2013_RO[1].doc Bucureşti, 29 aprilie 2013 Rezultatele BCR în Trimestrul 1 2013 CIFRE RELEVANTE 1 : Rezultatul operaţional în Trimestrul 1 2013 a atins valoarea de 595,2 milioane RON (135,7 milioane EUR), în scădere cu

Mai mult

DOCUMENTATIA PENTRU OFERTANTI PENTRU ACHIZITIA Instrument licentiat de testare pentru orientare vocationala si profesionala Achizitor Titlul proiectul

DOCUMENTATIA PENTRU OFERTANTI PENTRU ACHIZITIA Instrument licentiat de testare pentru orientare vocationala si profesionala Achizitor Titlul proiectul DOCUMENTATIA PENTRU OFERTANTI PENTRU ACHIZITIA Instrument licentiat de testare pentru orientare vocationala si profesionala Achizitor Titlul proiectului POSDRU Nr. contract de finantare Calitatea achizitorului

Mai mult

Atributii:

Atributii: Universitatea din Craiova Serviciul de Informatică şi Comunicaţii Raport de activitate pentru perioada 01.01.2014-31.12.2014 Misiuni îndeplinite de personalul SIC: - proiectarea, dezvoltarea, testarea,

Mai mult

REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2015/ AL COMISIEI - din 8 septembrie privind cadrul de interoperabilitate prev

REGULAMENTUL  DE  PUNERE  ÎN  APLICARE  (UE)  2015/ AL  COMISIEI  -  din  8  septembrie privind  cadrul  de  interoperabilitate  prev 9.9.2015 L 235/1 II (Acte fără caracter legislativ) REGULAMENTE REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2015/1501 AL COMISIEI din 8 septembrie 2015 privind cadrul de interoperabilitate prevăzut la articolul

Mai mult

Buletin lunar - Mai 2019

Buletin lunar - Mai 2019 BULETIN LUNAR Mai 2019 (secțiune statistică) Anul XXVII, nr. 307 N O T E Datele statistice utilizate sunt cele disponibile la data de 8 iulie 2019. Unele dintre aceste date au caracter provizoriu, urmând

Mai mult

Microsoft Word - New Microsoft Office Word Document

Microsoft Word - New Microsoft Office Word Document PROGRAM CAMERA DE COMERŢ, INDUSTRIE ŞI AGRICULTURĂ VASLUI CAPITOLUL 1 - INTEGRARE EUROPEANĂ Nr. crt. Acţiunea Entitatea implicată în realizare Persoana responsabilă Termen de realizare 1. Promovarea ghidurilor

Mai mult

Sunteti gata de UDI? Identificarea unica a produselor medicale

Sunteti gata de UDI? Identificarea unica a produselor medicale Sunteti gata de UDI? Identificarea unica a produselor medicale Introducere UDI si standardele GS1 Directia din SUA pentru supravegherea calitatii produselor alimentare si a remediilor farmaceutice (FDA),

Mai mult