EXTREMADURA [Compatibility Mode]

Mărimea: px
Porniți afișarea la pagina:

Download "EXTREMADURA [Compatibility Mode]"

Transcriere

1 INNOVA LEONARDO DA VINCI MOBILITATI FLUX 3 INSTITUTIA DE TRIMITERE AGENTIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALA NORD-EST INSTITUTIA DE PRIMIRE UNIVERSITATEA EXTREMADURA PERIOADA LOCATIA EXTREMADURA - CACERES

2 SPANIA REGIUNEA EXTREMADURA

3 EXTREMADURA prezentarea regiunii Extremadura este o regiune autonoma a Spaniei, cu o suprafata de km², avand capitala la Merida, teritoriul său incluzand provinciile Cáceres (nord) şi Badajoz (sud). Regiunea are o avere culturala impresionanta, rezultat al civilizatiilor istorice succesive care s-au stabilit în teritoriu. Oraşul Cáceres adaposteste una dintre cele mai importante ansambluri medievale din Europa, Manastirea de la Guadalupe si siturile arheologice de la Merida recunoscute internaţional şi incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO. Economia Extremadurei se axeaza, in principal, pe sectorul de servicii (78,12%), urmat de cel agricol si energetic.

4 UNIVERSITATEA EXTREMADURA Infiintata in anul 1973, universitatea are in prezent patru campusuri in Badajoz, Caceres, Merida si Plasencia; Campusurile din Badajoz si Caceres gazduiesc Parcul Stiintific si Tehnologic in cadrul caruia firmele pot desfasura activitatide cercetaresidezvoltarein colaborarecu grupurile de cercetatori din universitate; Extremadura Business School esteo scoalade Afacerial careiscopesteformareade managerisispecialistiin economie. Motto-ul scolii: THINK BIG.

5 MODELUL DE INOVARE EXTREMEN INNOVEX

6 CENTRUL DE CHIRURGIE DE MINIMA INVAZIUNE -CACERES infiintat in urma cu 25 ani; proiect cofinantat din fonduri FEDER 75% ( euro); cel mai mare centru din lume de cercetare in domeniul chirurgiei care desfasoara o gama larga de activitati de investigare, cercetare si inovare in domenii precum: laparoscopie, endoscopie, microchirurgie, anestezie, terapie celulara (celule stem), bioinginerie, farmacie.

7 CENTRUL DE CHIRURGIE DE MINIMA INVAZIUNE -CACERES Centrul cuprinde: laboratoare; sali de cercetare; sali de conferinte dotate cu aparatura pentru teleconferinte (se pot urmari in direct operatii si interventii chirurgicale, din orice colt al lumii); 15 birouri ce pot fi inchiriate pentru cei care vin cu idei de proiecte noi, vor sa cerceteze,sa investigheze in domeniul chirurgiei; sali de operatii dotate cu aparatura de ultima generatie unde se face practica pe animale si mulaje construite in centru; un hotel; un Studio TV.

8 CACERES CENTRUL DE CHIRURGIE DE MINIMA INVAZIUNE Obiective principale inovarea si descoperirea de modalitati noi de efectuare a interventiilor chirurgicale cu ajutorul tehnologiei si al aparatelor performante, evitand inciziile de mari dimensiuni care pot provoca traume si care necesita perioade lungi de recuperare precum si tratamente costisitoare; promovarea acestor servicii, instruirea personalului specializat in intreaga lume.

9 CLUSTERUL CUNOASTERII EXTREMADURA Asociatie sectoriala, constituita in anul 2003 ce uneste mai multe firme, fundatii si alte asociatii si entitati in vederea imbunatatirii activitatii si dezvoltarii activitatilor inovative. Este alcatuit din entitati diverse ce permit dezvoltarea unei oferte globale complete si competitive, precum si un sistem de transfer tehnologic intern. In prezent, este alcatuit din 109 entitati, intre care se regasesc 2 Centre Tehnologice, Universitatea Extremadura si 4 fundatii.

10 CLUSTERUL CUNOASTERII EXTREMADURA Activitatile sunt grupate in urmatoarele domenii: consultanta; formare; inginerie/ arhitectura; tehnologia informatiei si a comunicarii. Proiectin desfasurare Garaje 2.0. reabilitarea a doua cladiri vechi ce au apartinut unei mine de fosfat din Aldea Moret, un cartier marginas din Caceres.

11 CLUSTERUL CUNOASTERII EXTREMADURA Cladirea va cuprinde birouri de inchiriat, sali de conferinte, un studio de TV, sala pentru expunere de produse. Aici vor avea acces firmele de mici dimensiuni (IMM-uri) care au nevoie de sprijin pentru a se dezvolta, pentru a creste, pentru a colabora si a dezvolta idei noi; Scopul este crearea de noi locuri de munca pentru a ajuta zona sa se dezvolte (zona era foarte saraca, fara scoli si cu un grad ridicat de delicventa).

12 CENTRUL DE INOVATIE Diego Hidalgo PROIECTUL MAINNOVA creatcu scopulde a sprijini inovareain mediulde afaceridin Regiunea Extremadura. dotat cu spatii de incubare pentru firmele inovatoare, in vederea imbunatatirii competitivitatii inovative si a sprijinirii initiativelor antreprenoriale.

13 CENTRUL TEHNOLOGIC INDUSTRIAL DIN EXTREMADURA -CETIEX CentrulTehnologicIndustrial se aflain constructieperuineleuneifostefabricide ciment. Idea de baza este crearea unui LIVING LAB. SERVICII OFERITE Studii si analize de piata; Inteligenta economica; Asistentatehnologicain domeniuleconomic, industrial, informatic; Logistica industriala; Design industrial bazat pedezvoltareade proiecteinovativeprin(realitatevirtuala, robotica si automatica avansata, etc).

14 UNIVERSITATEA EXTREMADURA Departamentul Tanara Initiativa Centru pentru sprijinirea si dezvoltarea initiativei tinerilor Centrul a fost creat cu scopul de a incuraja un nou model de dezvoltare bazat pe capacitatea de a imagina, crea si inova a tinerilor intreprinzatori.

15 UNIVERSITATEA EXTREMADURA Departamentul Tanara Initiativa Centrul se bazeaza pe doua linii fundamentale de actiune: 1.Incurajarea spiritului antreprenorial cresterea spiritului antreprenorial in randul tinerilor, in particular, si in societate, in general, prin dezvoltarea de noi metodologii si generarea de medii care sa favorizeze schimbul de idei legate de creativitate, cooperare, imaginatie.

16 UNIVERSITATEA EXTREMADURA Departamentul Tanara Initiativa 2. Sprijinirea tinerilor intreprinzatori cu scopul de a-si pune in practica ideile inovatoare, de a-si redacta proiectele, de a le stimula creativitatea, de a le impartasi experientele utile, sursele de finantare pentru proiectele antreprenoriale, sociale sau culturale care, in cele din urma, vor deveni realitate.

17 PARCUL STIINTIFIC SI TEHNOLOGIC EXTREMADURA -PCTEX Infiintat in luna mai 2008 cu scopul de a oferi un spaţiu care: sa imbunatateasca interactiunea dintrelumeaacademicasi ceade afaceri; sa faciliteze transferul de cunostinte şi tehnologie si sa sprijinire crearea de noi intreprinderi inovatoare; sa promoveze dezvoltarea unei culturi orientate spre inovare.

18 PARCUL STIINTIFIC SI TEHNOLOGIC EXTREMADURA -PCTEX Locatiile au fost proiectate in campusurile universitare din Caceres si Badajoz; Parcul PCTEX ofera servicii specializate, favorizand atat implementarea de noi proiecte de C+D+i, cat si accesul la surse de finantare pentru materializarea acestora.

19 PARCUL STIINTIFIC SI TEHNOLOGIC EXTREMADURA -PCTEX Domeniile strategice de dezvoltare in cadrul Parcului sunt: Agroalimentatie si Nutritie Tehnologia Informatiei si a Comunicarii Biomedicina si Biotehnologie Energii Regenerabile Mediul inconjurator si resurse naturale Domenii umaniste (cultura si patrimoniu).

20 PCTEX SAPTAMANA INOVARII Expertii Parcului colaboreaza cu potentialii intreprinzători ai intreprinderilor de inovare in toate aspectele legate de punerea în aplicare a ideiilor de afaceri: validarea ideii, studii de fezabilitate tehnico-economica, analiza competitivitatii, sprijin in dezvoltarea planurilor de afaceri, etc. In cadrul parcului sunt organizate periodic cursuri, seminarii tehnice, conferinte si intalniri de afaceri.

21 CONCLUZII Pentru Regiunea Nord-Est, exista o serie de puncte ce pot fi imbunatatite sau adaptate in vederea stimularii aplicarii inovarii de catre intreprinderile si centrele specializate in aceasta directie: stimularea dezvoltarii mediului de afaceri prin crearea de incubatoare care sa fie sprijinite in domeniul cercetarii de catre mediul universitar; crearea si sprijinirea unor institutii care sa incurajeze tinerii in dezvoltarea de proiecte inovatoare;

22 CONCLUZII crearea de institutii de legatura intre mediul antreprenorial si cel universitar; diseminareainformatiilorcu privirela inovaresila proiecte inovatoare pentru incurajarea intreprinderilor in folosirea inovarii ca oportunitate de dezvoltare; promovareaconceptului de cluster casimetodade dezvoltare prin cercetare si cunoastere.

23 VA MULTUMIM! PARTICIPANTE BUCEVSCHI IOANA SORANA CEBUC OANA GABRIELA GHINDAOANU ANCA FLORENTINA MAHU LAURA ANIELA RADU LAURA TURCU ANA RAMONA

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Proiectul SANSE Stimularea Antreprenoriatului si Ocuparii in Regiunea Sud-Est 1 Incadrare proiect Programul Operational Capital Uman POCU 2014-2020 Axa prioritara: 3 Locuri de muncă pentru toţi Obiectivul

Mai mult

Microsoft PowerPoint - 02_IPA Craiova Inno-vouchere [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - 02_IPA Craiova Inno-vouchere [Compatibility Mode] Title Sub-title Inno-Vouchere PLACE PARTNER S LOGO HERE European Commission Enterprise and Industry Scop Asigurarea unui instrument flexibil pentru susţinerea IMMurilor din sectorul productiv în vederea

Mai mult

Polul naţional de competitivitate în promovarea sistemelor moderne de fabricaţie pentru implementarea principiilor economiei verzi –

Polul naţional de competitivitate  în promovarea  sistemelor moderne de fabricaţie  pentru implementarea  principiilor economiei verzi – Polul National de Competitivitate in Promovarea Sistemelor Moderne de Fabricatie pentru Implementarea Principiilor Economiei Verzi MEDGreen Reuniune de lucru pe tema Instrumente pentru facilitarea dezvoltarii

Mai mult

1

1 Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti FACULTATEA DE AUTOMATICĂ ŞI CALCULATOARE Splaiul Independenţei 313, 060042, Bucureşti, România Tel: 00 40 21 4101044 Fax: 00 40 21 3181014 www.acs.pub.ro, decanat@acs.pub.ro

Mai mult

FISA MASURII M 2.3 Denumirea masurii: Sprijin pentru infiintarea si dezvoltarea de structuri asociative in teritoriul GAL Stejarii Argintii CODUL Masu

FISA MASURII M 2.3 Denumirea masurii: Sprijin pentru infiintarea si dezvoltarea de structuri asociative in teritoriul GAL Stejarii Argintii CODUL Masu FISA MASURII M 2.3 Denumirea masurii: Sprijin pentru infiintarea si dezvoltarea de structuri asociative in teritoriul GAL Stejarii Argintii CODUL Masurii: M 2.3 Masura / DI: M 2.3 / 2A Tipul masurii: INVESTITII

Mai mult

EDUCAŢIE ŞI DEZVOLTARE Descoperă noi direcţii Bine ai venit în locul în care ideile tale te vor conduce către ceva cu adevărat imp

EDUCAŢIE ŞI DEZVOLTARE Descoperă noi direcţii   Bine ai venit în locul în care ideile tale te vor conduce către ceva cu adevărat imp EDUCAŢIE ŞI DEZVOLTARE Descoperă noi direcţii www.bosch-career.ro Bine ai venit în locul în care ideile tale te vor conduce către ceva cu adevărat important. Bine ai venit la Bosch. INIŢIATIVE PENTRU STUDENŢI

Mai mult

FISA MASURII M 2.4 Anexa 1 Masura 2.4 Denumirea masurii: Reinnoirea generatiei de fermieri prin incurajarea micilor intreprinzatori tineri rurali CODU

FISA MASURII M 2.4 Anexa 1 Masura 2.4 Denumirea masurii: Reinnoirea generatiei de fermieri prin incurajarea micilor intreprinzatori tineri rurali CODU FISA MASURII M 2.4 Anexa 1 Masura 2.4 Denumirea masurii: Reinnoirea generatiei de fermieri prin incurajarea micilor intreprinzatori tineri rurali CODUL Masurii: M 2.4 Masura / DI: M 2.4 / 2B Tipul masurii:

Mai mult

Tabel culegere propuneri de proiecte pentru Strategia UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD) PA 8) SPRIJINIREA COMPETITIVITĂțII ÎNTREPRINDERILOR, INCLUSIV

Tabel culegere propuneri de proiecte pentru Strategia UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD) PA 8) SPRIJINIREA COMPETITIVITĂțII ÎNTREPRINDERILOR, INCLUSIV Tabel culegere propuneri de proiecte pentru Strategia UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD) PA 8) SPRIJINIREA COMPETITIVITĂțII ÎNTREPRINDERILOR, INCLUSIV DEZVOLTAREA CLUSTERELOR Nr. Actiuni Exemple de proiect

Mai mult

Microsoft Word - Cerere propuneri de proiecte Poli Competitivitate 4 mai 2012.doc

Microsoft Word - Cerere propuneri de proiecte Poli Competitivitate 4 mai 2012.doc Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice CERERE DE PROPUNERI DE PROIECTE PENTRU SPRIJIN

Mai mult

Microsoft Word - New Microsoft Office Word Document

Microsoft Word - New Microsoft Office Word Document PROGRAM CAMERA DE COMERŢ, INDUSTRIE ŞI AGRICULTURĂ VASLUI CAPITOLUL 1 - INTEGRARE EUROPEANĂ Nr. crt. Acţiunea Entitatea implicată în realizare Persoana responsabilă Termen de realizare 1. Promovarea ghidurilor

Mai mult

Asociaţia Producătorilor de Materiale pentru Construcţii din România Membră a Construction Products Europe Telefon: Fax:

Asociaţia Producătorilor de Materiale pentru Construcţii din România Membră a Construction Products Europe Telefon: Fax: Asociaţia Producătorilor de Materiale pentru Construcţii din România Membră a Construction Products Europe Telefon:+40.724.356.404 Fax:+40-21-3211236 E-mail: office@apmcr.ro Web: www.apmcr.ro Masa Rotundă

Mai mult

Microsoft Word - XXITRAINER_PROFILE_for translation RO last

Microsoft Word - XXITRAINER_PROFILE_for translation RO last Profilul formatorului secolului XXI Prezentul document este un rezumat al studiului de cercetare O1 - Profilul formatorului secolului XXI Pentru a defini profilul formatorilor VET, cercetarea a analizat

Mai mult

Anexa 4 FIŞA MĂSURII SPRIJIN PENTRU CREAREA DE NOI ACTIVITATI ECONOMICE IN SECTORUL NON-AGRICOL M9/6A Tipul măsurii: INVESTIȚII SERVICII SPRIJIN FORFE

Anexa 4 FIŞA MĂSURII SPRIJIN PENTRU CREAREA DE NOI ACTIVITATI ECONOMICE IN SECTORUL NON-AGRICOL M9/6A Tipul măsurii: INVESTIȚII SERVICII SPRIJIN FORFE Anexa 4 FIŞA MĂSURII SPRIJIN PENTRU CREAREA DE NOI ACTIVITATI ECONOMICE IN SECTORUL NON-AGRICOL M9/6A Tipul măsurii: INVESTIȚII SERVICII SPRIJIN FORFETAR 1.Descrierea generală a măsurii, inclusiv a logicii

Mai mult

STADIUL LANSĂRII APELURILOR DE PROIECTE IN CADRUL POR LA NIVELUL REGIUNII NORD-EST - 7 mai P.I Perioada depunere Prioritatea Alocare

STADIUL LANSĂRII APELURILOR DE PROIECTE IN CADRUL POR LA NIVELUL REGIUNII NORD-EST - 7 mai P.I Perioada depunere Prioritatea Alocare STADIUL LANSĂRII APELURILOR DE PROIECTE IN CADRUL POR 2014-2020 LA NIVELUL REGIUNII NORD-EST - 7 mai 2018-6.1 16.05.2016 16.11.2016 Apel 2 06.01.2017-13.07.2017 3.1 A 16.05.2016 16.11.2016 Apel 2 28.08.2017

Mai mult

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, COM(2018) 366 final ANNEXES 1 to 2 ANEXE la Propunerea de REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULU

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, COM(2018) 366 final ANNEXES 1 to 2 ANEXE la Propunerea de REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULU COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, 30.5.2018 COM(2018) 366 final ANNEXES 1 to 2 ANEXE la Propunerea de REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI de instituire a programului Europa creativă (2021-2027)

Mai mult

Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara Centrul de Medicină Genomică v2 ID: 1854; SMIS: Nr.contract: 677/ Valoare

Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara Centrul de Medicină Genomică v2 ID: 1854; SMIS: Nr.contract: 677/ Valoare Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara Centrul de Medicină Genomică v2 ID: 1854; SMIS: 48749 Nr.contract: 677/09.04.2015 Valoarea proiectului - 24.033.320 ron Axa prioritară 2 Competitivitate

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation În parteneriat cu CARTA ALBĂ A IMM-URILOR DIN ROMÂNIA 2017 EDIŢIA A XV-A 14 IULIE 2017 HOTEL CARO BUCUREȘTI RAPORT DE CERCETARE NR. XV PARTENERI PARTENERI MEDIA Prelucrarea informaţiilor-georgiana Stoian

Mai mult

Entrepreneurship for doers! - Dezvoltare sustenabila în regiunea NE ID:

Entrepreneurship for doers! - Dezvoltare sustenabila în regiunea NE ID: Entrepreneurship for doers! - Dezvoltare sustenabila în regiunea NE ID: 104437 Parteneriat: Solicitant: IOANIDA TURISM SRL Partener 1: LOOP OPERATIONS SRL Partener 2: ASOCIAȚIA PATRONATUL JUDEȚEAN AL FEMEILOR

Mai mult

STADIUL LANSĂRII APELURILOR DE PROIECTE IN CADRUL POR LA NIVELUL REGIUNII NORD-EST - 14 iunie P.I Perioada depunere Prioritatea Aloca

STADIUL LANSĂRII APELURILOR DE PROIECTE IN CADRUL POR LA NIVELUL REGIUNII NORD-EST - 14 iunie P.I Perioada depunere Prioritatea Aloca STADIUL LANSĂRII APELURILOR DE PROIECTE IN CADRUL POR 2014-2020 LA NIVELUL REGIUNII NORD-EST - 14 iunie 2019-6.1 16.05.2016 16.11.2016 Apel 2 06.01.2017-13.07.2017 3.1 A 16.05.2016 16.11.2016 Apel 2 28.08.2017

Mai mult

conf timisoara_sora

conf timisoara_sora CAMEX Timisoara 2011 Management urban pentru un oras competitiv Strategii de marketing pentru orase competitive Dr. arh. Sorina Racoviceanu IHS Romania Unde mi-as petrece vacanta? Unde mi-as deschide o

Mai mult

Vizat,

Vizat, PREZENTARE CCMP EUROPROJECT SLATINA Asociaţia Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor EUROPROJECT din Slatina, prin serviciile de informare şi consiliere profesională, asistenţă, mediere şi

Mai mult

Aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 364 din 3 iunie 2008, cu modificările ulterioare de extindere a finanţării până în anul 2016 Raport privind real

Aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 364 din 3 iunie 2008, cu modificările ulterioare de extindere a finanţării până în anul 2016 Raport privind real Aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 364 din 3 iunie 2008, cu modificările ulterioare de extindere a finanţării până în anul 2016 Raport privind realizarea Programului Naţional de Abilitare Economică

Mai mult

PARTENERIAT PENTRU ECO-INOVARE - ECOPartner

PARTENERIAT PENTRU ECO-INOVARE - ECOPartner PARTENERIAT PENTRU ECO-INOVARE ECOPartner Context National Premise si motoare pentru eco-inovare in Romania Coordonator Tehnic CNPCD - Churican Andrei PROIECT CO-FINANTAT PRINTR-UN GRANT DIN PARTEA ELVETIEI

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Centrul Expozitional Romexpo Bucuresti - Romania 2015 PAVILION C6 si PLATFORMA P5 TransLogistica - prima expozitie dedicata produselor, serviciilor si solutiilor inovative din transporturi comerciale,

Mai mult

KIT FINANTARE INACO

KIT FINANTARE INACO ... GHIDUL LINIILOR DE FINANȚARE PENTRU SUSȚINEREA TINERILOR CU ABILITĂȚI CULTURALE, ARTISTICE SAU CREATIVE... IULIE-DECEMBRIE 2017 ................................................................ Una

Mai mult

Despre expozitiei

Despre expozitiei Confort Construct & Instal cel mai important târg de profil din vestul Romaniei Vor fi expuse tehnologii şi materiale de construcţii, mobilier și decoraţiuni interioare, tehnologii, echipamente şi materiale

Mai mult

Microsoft PowerPoint - Inovarea socialÄ… final.pptx

Microsoft PowerPoint - Inovarea socialÄ… final.pptx INOVAREA SOCIALA Proiect cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 VESTART Arta antreprenoriatului POCU/82/3/7/105729 CAPITOL 1 IN CONTEXTUL EUROPEAN 1 Inovarea socială devine tot mai

Mai mult

CODUL DE ASIGURARE A CALITĂŢII Ediţia 1/Rev Conform Legea 1/2011, Capitolul XI, Secţiunea 2, art.213-2), lit. f) Cod Co-02 Avizat Preşedinte C

CODUL DE ASIGURARE A CALITĂŢII Ediţia 1/Rev Conform Legea 1/2011, Capitolul XI, Secţiunea 2, art.213-2), lit. f) Cod Co-02 Avizat Preşedinte C CODUL DE ASIGURARE A CALITĂŢII Conform Legea 1/2011, Capitolul XI, Secţiunea 2, art.213-2), lit. f) Cod Co-02 Avizat Preşedinte CEAC Conf. univ. dr. Janina MIHĂILĂ Aprobat, Preşedinte Senat Prof. Univ.

Mai mult

Presentación de PowerPoint

Presentación de PowerPoint Reteaua Enterprise Europe: Sprijină IMM-urile ambitioase să inoveze și să crească international 23 mai 2017 Think bigger Go further Cea mai mare retea de sprijin din lume pentru IMM-urile cu ambitii internationale

Mai mult

Prezentare Conferinta Targoviste

Prezentare Conferinta Targoviste PROGRAM DE DEZVOLTARE A ANTREPRENORIATULUI ÎN REGIUNEA SE INGENIUS START-UP XPRESS! Rodica Lupu - CEO Loop Operations în cifre 61.6 mil este valoarea proiectelor catigate din portofoliul companiei 5.000

Mai mult

Universitatea POLITEHNICA Timisoara Birou Promovare, Consiliere a Proiectelor CDI PROGRAMUL OPERATIONAL COMPETITIVITATE GHIDUL SOLICITANTULU

Universitatea POLITEHNICA Timisoara Birou Promovare, Consiliere a Proiectelor CDI PROGRAMUL OPERATIONAL COMPETITIVITATE GHIDUL SOLICITANTULU PROGRAMUL OPERATIONAL COMPETITIVITATE 2014-2020 GHIDUL SOLICITANTULUI - CONDIȚII SPECIFICE APEL COMPETITIV! SISTEMUL INFORMATIC MySMIS DESCHIS ÎNTRE 15 NOV. 2017 ŞI 15 MART. 2018 ORA 22.59 Tip de proiect:

Mai mult

Microsoft PowerPoint - prezentare MERIDIAN

Microsoft PowerPoint - prezentare MERIDIAN PARTENERIAT Ministerul Administraţiei şi Internelor Ministerul Integrării Europene Ministerul Economiei şi Comerţului Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei Agentia Nationala pentru Resurse

Mai mult

TERITORIUL

TERITORIUL Denumirea măsurii Codul măsurii M3/6A SERVICII Tipul măsurii X INVESTIȚII SPRIJIN FORFETAR 1.Descrierea generală a măsurii 1.1 Justificare. Corelare cu analiza SWOT 1.2. Obiectivul de dezvoltare rurală

Mai mult

Despre expozitiei

Despre expozitiei Confort Construct & Instal cel mai important târg de profil din vestul Romaniei Vor fi expuse tehnologii şi materiale de construcţii, mobilier și decoraţiuni interioare, tehnologii, echipamente şi materiale

Mai mult

Microsoft Word - 5_ _MPT_master_MBA_AnI-II[1].doc

Microsoft Word - 5_ _MPT_master_MBA_AnI-II[1].doc universitar 2010/2011 Misiunile programului universitare MASTERAT: MBA Master în administrarea afacerilor (program 2 ani), Anii I, II si criterii evaluare, asigurarea recunoasterii acumularilor progresive

Mai mult

UNIVERSITATEA TEHNICA GHEORGHE ASACHI DIN IASI EDU TEHNIC FORMA PLUS Proiect cofinanţat de Fondul Social European prin PROGRAMUL OERAŢIONAL SECTORIAL

UNIVERSITATEA TEHNICA GHEORGHE ASACHI DIN IASI EDU TEHNIC FORMA PLUS Proiect cofinanţat de Fondul Social European prin PROGRAMUL OERAŢIONAL SECTORIAL EDU TEHNIC FORMA PLUS Proiect cofinanţat de Fondul Social European prin PROGRAMUL OERAŢIONAL SECTORIAL DEZVOLTAREA RESURSELOR MANE 2007-2013 Numărul de referinţă al programului (CCI): 2007RO051PO001 Carieră

Mai mult

Slide 1

Slide 1 RAPORT DE ANALIZĂ COMPARATIVĂ Sondaj de opinie în vederea măsurării gradului de informare a publicului general privind Regio - Programul Operaţional Regional Iulie Iunie A s p e c t e m e t o d o l o g

Mai mult

Microsoft Word - Plan operational_ACE_2014.doc

Microsoft Word - Plan operational_ACE_2014.doc Universitatea din Craiova Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică PLAN OPERAŢIONAL PENTRU ANUL 0 PRINCIPII GENERALE Planul operaţional pentru anul 0 este elaborat în acord cu prevederile

Mai mult

FISA MASURII M6/3A Denumirea măsurii: Sprijin pentru înființarea cooperativelor crescătorilor de animale /grupurilor de producători din teritoriul GAL

FISA MASURII M6/3A Denumirea măsurii: Sprijin pentru înființarea cooperativelor crescătorilor de animale /grupurilor de producători din teritoriul GAL FISA MASURII M6/3A Denumirea măsurii: Sprijin pentru înființarea cooperativelor crescătorilor de animale /grupurilor de producători din teritoriul GAL-MVS în vederea facilitării cooperării orizontale și

Mai mult

Comunicat de presa Studiu Roland Berger Strategy Consultants: Romania in urmatorii 20 de ani Dubla perspectiva a liderilor de azi si de maine 13 decem

Comunicat de presa Studiu Roland Berger Strategy Consultants: Romania in urmatorii 20 de ani Dubla perspectiva a liderilor de azi si de maine 13 decem 13 decembrie 2012 Cu ocazia aniversarii a 20 de ani de prezenta in, Roland Berger a lansat un studiu cu privire la dezvoltarea tarii in urmatorii 20 de ani Atat managerii (liderii de azi) cat si studentii

Mai mult

FIȘA MĂSURII M7.3A - "Promovarea formelor asociative de producători în agricultură" 1. Descrierea generală a măsurii, inclusiv a logicii de intervenți

FIȘA MĂSURII M7.3A - Promovarea formelor asociative de producători în agricultură 1. Descrierea generală a măsurii, inclusiv a logicii de intervenți FIȘA MĂSURII M7.3A - "Promovarea formelor asociative de producători în agricultură" 1. Descrierea generală a măsurii, inclusiv a logicii de intervenție a acesteia și a contribuției la prioritățile strategiei,

Mai mult

FIȘA MĂSURII Denumirea măsurii CENTRE SUPORT PENTRU POPULAȚIA RURALĂ ȘI MIC URBANĂ. INCUBAREA ORGANIZAȚIILOR ASOCIATIVE. CODUL Măsurii - 5. Măsura 5 /

FIȘA MĂSURII Denumirea măsurii CENTRE SUPORT PENTRU POPULAȚIA RURALĂ ȘI MIC URBANĂ. INCUBAREA ORGANIZAȚIILOR ASOCIATIVE. CODUL Măsurii - 5. Măsura 5 / FIȘA MĂSURII Denumirea măsurii CENTRE SUPORT PENTRU POPULAȚIA RURALĂ ȘI MIC URBANĂ. INCUBAREA ORGANIZAȚIILOR ASOCIATIVE. CODUL Măsurii - 5. Măsura 5 / 6B Tipul măsurii: XINVESTIȚII SERVICII SPRIJIN FORFETAR

Mai mult

program tip brosura

program tip brosura UNIVERSITATEA DIN ORADEA - FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE - ȘCOALA DOCTORALĂ DE ECONOMIE ASOCIAȚIA GENERALĂ A ECONOMIȘTILOR DIN ROMÂNIA FILIALA BIHOR CENTRUL DE CERCETARE PENTRU COMPETITIVITATE ȘI DEZVOLTARE

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation despre A.R.M.D. ASOCIAȚIA ROMÂNĂ PENTRU MANAGEMENTUL DEȘEURILOR - A.R.M.D. (fosta Asociația Română de Salubritate - A.R.S.) este o asociație non-profit profesională antreprenorială, autonomă, non-guvernamentală

Mai mult

Microsoft PowerPoint - prezentare-n2000-oi-pos-mediu-galati.ppt

Microsoft PowerPoint - prezentare-n2000-oi-pos-mediu-galati.ppt Perspective pentru perioada 2014-2020 Nicoleta Doina RADU Consilier Compartiment Programare Organismul Intermediar POS Mediu Galaţi Regiunea 2 Sud-Est Continuarea investiţiilor POS Mediu 2007-2013 Axa

Mai mult

Microsoft Word - Leader.docx

Microsoft Word - Leader.docx Informații generale privind implementarea Strategiei de Dezvoltare Locală prin intermediul LEADER LEADER este un instrument important pentru România în sporirea dezvoltării economice și sociale a zonelor

Mai mult

_Parteneriat START UP 4 U_RO_final [Mod compatibilitate]

_Parteneriat START UP 4 U_RO_final [Mod compatibilitate] Investeşte în oameni! FONDUL SOCIAL EUROPEAN Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Axa prioritară 3 Creșterea adaptabilității lucrătorilor și a întreprinderilor Domeniul

Mai mult

Anexa 45

Anexa 45 A u B ROMÂNIA Ministerul Educaţiei Naționale Universitatea ARTIFEX din Bucureşti Acreditată prin Legea nr.133/2005 Str. Economu Cezărescu nr. 47, sector 6, București Telefoane: 021.316.61.67; 021.316.61.68;

Mai mult

Programul Operaţional Regional Axa prioritară 4 Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional şi local Domeniul de intervenţie

Programul Operaţional Regional Axa prioritară 4 Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional şi local  Domeniul de intervenţie Stadiul implementarii Programului Operational Regional 2007-2013 în Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest Alocare regional (FEDR) Contracte de finantare semnate Finantare nerambursabila solicitata prin contractele

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ADTM Association of Tourism Development in Moldova Asociaţia de Dezvoltare a Turismului în Moldova Motive pentru a face investiţii în turismul din Republica Moldova Viorel Miron Asociația de Dezvoltare

Mai mult

Denumirea măsurii

Denumirea măsurii Denumirea masurii Valorificarea turistica a patrimoniului natural, istoric si cultural al teritoriului Muntii Macinului - Dunarea Veche Codul masurii M 9/6B Tipul masurii X Investitii 1.Descrierea generala

Mai mult

DECLARATIE PE PROPRIE RASPUNDERE

DECLARATIE PE PROPRIE RASPUNDERE CHESTIONAR YES for CBBC Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor EUROPROJECT în parteneriat cu Camerele de Comerţ şi Industrie din Vratsa şi Ruse, Bulgaria aplică prezentul chestionar, în cadrul

Mai mult

ROMÂNIA JUDEŢUL ILFOV CONSILIUL JUDEŢEAN PROIECT DE HOTĂRÂRE privind participarea Consiliului Judeţean Ilfov în cadrul proiectului Regiuni pentru Reci

ROMÂNIA JUDEŢUL ILFOV CONSILIUL JUDEŢEAN PROIECT DE HOTĂRÂRE privind participarea Consiliului Judeţean Ilfov în cadrul proiectului Regiuni pentru Reci ROMÂNIA JUDEŢUL ILFOV CONSILIUL JUDEŢEAN PROIECT DE HOTĂRÂRE privind participarea Consiliului Judeţean Ilfov în cadrul proiectului Regiuni pentru Reciclare (R4R) în cadrul Programului de Cooperare Interregională

Mai mult

1.5. Mediu de afaceri şi competitivitate economică Demografia agenţilor economici locali Potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statisti

1.5. Mediu de afaceri şi competitivitate economică Demografia agenţilor economici locali Potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statisti 1.5. Mediu de afaceri şi competitivitate economică Demografia agenţilor economici locali Potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, în judeţul Brăila existau, în anul 2012, 6248 unități

Mai mult

Specialitatea: URBANISM ŞI AMENAJAREA TERITORIULUI

Specialitatea: URBANISM ŞI AMENAJAREA TERITORIULUI UNIVERSITATEA TEHNICĂ A MOLDOVEI FACULTATEA URBANISM ŞI ARHITECTURĂ Importanța specialiştilor în domeniul Amenajării Teritoriului şi Urbanismului Contact: Or. Chişinău, b-dul Dacia 39, Tel/fax: 022-77-44-11

Mai mult

MINISTERUL DEZVOLTĂRII REGIONALE ŞI CONSTRUCŢIILOR AL REPUBLICII MOLDOVA МИНИСТЕРСТВО PЕГИОНАЛЬНОГО РАЗВИТИЯ И СТРОИТЕЛЬСТВА РЕСПУБЛИКИ МОЛДОВА MD-200

MINISTERUL DEZVOLTĂRII REGIONALE ŞI CONSTRUCŢIILOR AL REPUBLICII MOLDOVA МИНИСТЕРСТВО PЕГИОНАЛЬНОГО РАЗВИТИЯ И СТРОИТЕЛЬСТВА РЕСПУБЛИКИ МОЛДОВА MD-200 MINISTERUL DEZVOLTĂRII REGIONALE ŞI CONSTRUCŢIILOR AL REPUBLICII MOLDOVA МИНИСТЕРСТВО PЕГИОНАЛЬНОГО РАЗВИТИЯ И СТРОИТЕЛЬСТВА РЕСПУБЛИКИ МОЛДОВА MD-2005 mun.chişinău, str.cosmonauţilor, 9 Tel. 20 45 69;

Mai mult

Modalităţi de abordare a învăţării din perspectiva formării competenţelor de lectură la elevi

Modalităţi de abordare a învăţării din perspectiva formării competenţelor de lectură la elevi LLP- LdV/VETPRO/2013/RO/097 Îmbunătățirea competențelor personalului din învățământul preuniversitar în scriere și management de proiect, în scopul accesarii de fonduri europene în perioada de programare

Mai mult

Microsoft Word - Agenda Infrastructura 2010.doc

Microsoft Word - Agenda Infrastructura 2010.doc FORUMUL INTERNATIONAL Infrastructura, Dezvoltare Urbana & Design Interior 29-30 Noiembrie 2010, Howard Johnson Grand Plaza Hotel, Bucuresti AGENDA PRELIMINARA ZIUA I, Marti, 29 Noiembrie, 2010 8:30 9:00

Mai mult

Презентация PowerPoint

Презентация PowerPoint Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului Agenția de Dezvoltare Regională Nord Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului Agenția de

Mai mult

CALL FOR TENDERS – EACEA No

CALL FOR TENDERS – EACEA No EUROPA CREATIVĂ (2014-2020) SUBPROGRAMUL MEDIA CERERE DE PROPUNERI EACEA/17/2016: SPRIJIN PENTRU ACCES LA PIEȚE AVERTISMENT: Prezenta cerere de propuneri este condiționată: de disponibilitatea fondurilor

Mai mult

GUVERNUL ROMÂNIEI HOTĂRÂRE privind aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proie

GUVERNUL ROMÂNIEI HOTĂRÂRE privind aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proie GUVERNUL ROMÂNIEI HOTĂRÂRE privind aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii "Dotarea Blocului Operator Central

Mai mult

Planulşi Strategia de Dezvoltare al Regiunii Nord-Vest

Planulşi Strategia de Dezvoltare al Regiunii Nord-Vest Planulşi Strategia de Dezvoltare al Regiunii Nord-Vest VIZIUNEA (2034): ComunităŃile din Regiunea Nord-Vest (Transilvania de Nord) înńeleg să valorifice împreună, respectând principiile dezvoltării durabile,

Mai mult

BIROUL TERITORIAL NORD - EST Strada Sf. Lazar nr , etaj 3, , mun. Iasi tel: 0332/ ; 0332/ fax: 0332/ rurias

BIROUL TERITORIAL NORD - EST Strada Sf. Lazar nr , etaj 3, , mun. Iasi tel: 0332/ ; 0332/ fax: 0332/ rurias BIROUL TERITORIAL NORD - EST Strada Sf. Lazar nr. 64 66, etaj 3, 700049, mun. Iasi tel: 0332/45 86 43; 0332/45 60 58 fax: 0332/45 60 58 e-mail: ruriasi@yahoo.com; ruriasinordest@gmail.com Nr. 23 din 03.11.2009

Mai mult

Slide 1

Slide 1 Masa Rotundă CREAREA ȘI ORGANIZAREA CLUSTERELOR ÎN REPUBLICA MOLDOVA: DE LA TEORIE LA PRACTICĂ Experiența constituirii și organizării activității Clusterului Cahul Creative Chișinău 06 Decembrie 2018 Experiența

Mai mult

UNIVERSITATEA TRANSILVANIA DIN BRAŞOV Învăţământ universitar de licenţă forma de învăţământ cu frecvenţă Note admitere Nr. crt. Facultatea Dome

UNIVERSITATEA TRANSILVANIA DIN BRAŞOV Învăţământ universitar de licenţă forma de învăţământ cu frecvenţă Note admitere Nr. crt. Facultatea Dome Învăţământ universitar de licenţă forma de învăţământ cu frecvenţă - 2018 Nr. crt. Programul de studii universitare de licenţă (limba de predare) Forma de învăţă mânt 0 1 2 3 4 Ingineria autovehiculelor

Mai mult

ELECTROMECHANICAL SYSTEMS GROUP

ELECTROMECHANICAL SYSTEMS GROUP SISTEME ŞI STRUCTURI ELECTRICE AVANSATE Program de studii universitare de master în domeniul Inginerie Electrică ROBERT BOSCH SRL Centrul de Inginerie Jucu Fabrica Jucu Parteneri principali: RENAULT TECHNOLOGIE

Mai mult

UNIVERSITATEA TRANSILVANIA DIN BRAŞOV Învăţământ universitar de licenţă forma de învăţământ cu frecvenţă Note admitere Nr. crt. facult. Faculta

UNIVERSITATEA TRANSILVANIA DIN BRAŞOV Învăţământ universitar de licenţă forma de învăţământ cu frecvenţă Note admitere Nr. crt. facult. Faculta Învăţământ universitar de licenţă forma de învăţământ cu frecvenţă - 2017 Domeniul de licenţă Programul de studii universitare de licenţă (limba de predare) Forma de învăţă mânt 1 de Inginerie Mecanică

Mai mult

ASOCIATIA GRUP DE ACTIUNE LOCALA TINUTUL ZIMBRILOR PROCEDURĂ OPERAȚIONALĂ 2017 Ediţia I Revizia 1 Pagina 1/14 PLANUL DE EVALUARE ȘI MONITORIZARE SDL G

ASOCIATIA GRUP DE ACTIUNE LOCALA TINUTUL ZIMBRILOR PROCEDURĂ OPERAȚIONALĂ 2017 Ediţia I Revizia 1 Pagina 1/14 PLANUL DE EVALUARE ȘI MONITORIZARE SDL G Pagina 1/14 PLANUL DE EVALUARE ȘI MONITORIZARE SDL GAL TINUTUL ZIMBRILOR 2014-2020 A. CADRUL LEGISLATIV În conformitate cu Regulamentul nr. 1303/2013, fiecare prioritate va fi evaluată cel puțin o dată

Mai mult

Inovare și cooperare interinstituțională

Inovare și cooperare interinstituțională Igor COJOCARU Prorector pentru activitatea științifică Ştiinţa, inovarea și transferul tehnologic sunt acele domenii strategice care contribuie esențial la dezvoltarea durabilă și competitivitatea economică

Mai mult

PR_INI

PR_INI PARLAMENTUL EUPEAN 2014-2019 Comisia pentru cultură și educație 2014/2149(INI) 3.3.2015 PIECT DE RAPORT referitor la o abordare integrată a patrimoniului cultural european (2014/2149(INI)) Comisia pentru

Mai mult

Planul de cercetare al Facultăţii de Management Marketing în Afaceri Economice Rm. Vâlcea pentru anul universitar Aspecte generale privind c

Planul de cercetare al Facultăţii de Management Marketing în Afaceri Economice Rm. Vâlcea pentru anul universitar Aspecte generale privind c Planul de cercetare al Facultăţii de Management Marketing în Afaceri Economice Rm. Vâlcea pentru anul universitar 2016 2017 Aspecte generale privind cercetarea ştiinţifică la nivelul facultăţii Activitatea

Mai mult

Microsoft Word - Fisa PO INTERREG IVC1

Microsoft Word - Fisa PO INTERREG IVC1 Programul de cooperare interregională INTERREG IV C - finanţat din FEDR - (Buget total 405.094.936 EURO pentru perioada 2007-2013) Aria eligibilă întreg teritoriul UE (27 State Membre), Norvegia şi Elvetia

Mai mult

Școala Națională de Studii Politice și Administrative Plan operațional al SNSPA (2014) Aprobat prin Hotărârea Senatului nr. 65 din Bucureșt

Școala Națională de Studii Politice și Administrative Plan operațional al SNSPA (2014) Aprobat prin Hotărârea Senatului nr. 65 din Bucureșt Plan operațional al SNSPA () Aprobat prin Hotărârea Senatului nr. 65 din 29.05. București 1 1. Introducere Prezentul Plan reprezintă operaţionalizarea scopurilor, valorilor, principiilor şi direcţiilor

Mai mult

PLAN DE ÎNVĂŢĂMÂNT începând cu anul universitar

PLAN DE ÎNVĂŢĂMÂNT începând cu anul universitar valabil începând cu anul universitar 2018/2019 Program de studii universitare de licență: TEHNOLOGIA PRELUCRĂRII PRODUSELOR AGRICOLE Domeniul fundamental: Ingineria resurselor vegetale și animale Domeniul:

Mai mult

E2

E2 FIŞA MĂSURII DEZVOLTAREA SECTORULUI NON-AGRICOL CODUL MASURII M6/6A Tipul măsurii: INVESTIȚII SERVICII SPRIJIN FORFETAR 1.Descrierea generală a măsurii, inclusiv a logicii de intervenţie a acesteia şi

Mai mult

1. ÎNVĂŢĂMÂNT Obiectiv 1. Autorizarea și acreditarea unor noi programe de studiu nivel licență și master 2. Evaluarea periodică a unor programe de stu

1. ÎNVĂŢĂMÂNT Obiectiv 1. Autorizarea și acreditarea unor noi programe de studiu nivel licență și master 2. Evaluarea periodică a unor programe de stu 1. ÎNVĂŢĂMÂNT 1. Autorizarea și acreditarea unor noi programe de studiu nivel licență și master 2. Evaluarea periodică a unor programe de studiu nivel licență și master PLANUL OPERAŢIONAL AL FACULTĂȚII

Mai mult

Microsoft Word - Concurs 2019 Ro

Microsoft Word - Concurs 2019 Ro Parteneri Concurs 2019-2020 Susținerea proiectelor de dezvoltare locală și de cooperare descentralizată Franța - Moldova Ambasada Franței în Republica Moldova, în cadrul orientărilor sale declarate, încurajează

Mai mult

Curriculum vitae

Curriculum vitae Curriculum vitae Informatii personale Nume / Prenume Florea Nicoleta Mihaela Adresa(e) Bl. 20D, ap. 7, str. Maria Tănase, Craiova, Romania Telefon(oane) - Mobil: 0757027000 Fax(uri) - E-mail(uri) niko.2903@yahoo.com

Mai mult

Microsoft Word - PLAN OPERATIONAL SIM

Microsoft Word - PLAN OPERATIONAL SIM UNIVERSITATEA TRANSILVANIA DIN BRAŞOV FACULTATEA DE ŞTIINŢA ŞI INGINERIA MATERIALELOR Tel./Fax: +40 268 471626; Tel.+40 268 412921- int.157 e-mail: f-sim@unitbv.ro PLAN OPERAŢIONAL pentru perioada anului

Mai mult

Microsoft Word - OUG 85_2008.rtf

Microsoft Word - OUG 85_2008.rtf ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ Nr. 85 din 24 iunie 2008 privind stimularea investiţiilor EMITENT: GUVERNUL ROMÂNIEI PUBLICATĂ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 474 din 27 iunie 2008 Având în vedere: - interesul public major

Mai mult

Curriculum Vitae Informații personale Nume/Prenume Adresa Telefon Cetăţenie Data naşterii Sex Feminin Tascovici Daliana - Ecaterina Str. Pa

Curriculum Vitae Informații personale Nume/Prenume Adresa Telefon Cetăţenie Data naşterii Sex Feminin Tascovici Daliana - Ecaterina Str. Pa Curriculum Vitae Informații personale Nume/Prenume Adresa Telefon Cetăţenie Data naşterii 13.12.1973 Sex Feminin Tascovici Daliana - Ecaterina Str. Parcul Mirea, Nr. 5, Câmpulung Muscel, cod 115100, jud.

Mai mult

Dr.psih.Doru Dima Candidat LEGAL la Preşedinţia Colegiului Psihologilor din România PLAN MANAGERIAL Nr. crt. Obiectiv Managerial Beneficii Modalități

Dr.psih.Doru Dima Candidat LEGAL la Preşedinţia Colegiului Psihologilor din România PLAN MANAGERIAL Nr. crt. Obiectiv Managerial Beneficii Modalități PLAN MANAGERIAL O1. Promovarea unei structuri, a unei forme de organizare, precum şi a unui sistem de alocare a resurselor care să contribuie la dezvoltarea armonioasă a Colegiului. descentralizarea colectării

Mai mult

Denumirea masurii Codul masurii Protejarea patrimoniului cultural in teritoriul GAL Danubius Ialomita-Braila M10/6B X INVESTITII Tipul masurii X SERVI

Denumirea masurii Codul masurii Protejarea patrimoniului cultural in teritoriul GAL Danubius Ialomita-Braila M10/6B X INVESTITII Tipul masurii X SERVI Denumirea masurii Codul masurii Protejarea patrimoniului cultural in teritoriul GAL Danubius Ialomita-Braila M10/6B X INVESTITII Tipul masurii X SERVICII SPRIJIN FORFETAR 1. Descrierea generala a masurii,

Mai mult

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman Axa prioritară 3: Locuri de muncă pentru toți Obiectiv

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman Axa prioritară 3: Locuri de muncă pentru toți Obiectiv Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 Axa prioritară 3: Locuri de muncă pentru toți Obiectivul specific 3.8: Promovarea unei ocupări sustenabile

Mai mult

PLAN MANAGERIAL – Angela Repanovici

PLAN MANAGERIAL – Angela Repanovici PLAN MANAGERIAL pentru perioada 2016-2020 al candidatei Prof.univ.dr.ing., dr. marketing Angela Repanovici Conducător de doctorat în domeniul Inginerie și Management la funcția de Director al Consiliului

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Eveniment organizat cu sprijinul Expo-conferinta Smart Cities of Romania este un eveniment anual organizat de catre Comitetul National Roman al Consililului Mondial al Energiei, ITS Romania, Asociatia

Mai mult

UNIVERSITATEA SPIRU HARET

UNIVERSITATEA SPIRU HARET UNIVERSITATEA SPIRU HARET Facultatea de Matematică-Informatică STRATEGIA DE CERCETARE ŞTIINŢIFICĂ A FACULTĂŢII DE MATEMATICĂ-INFORMATICĂ 2007-2013 C U P R I N S 1. Fundamentare 2. Misiune 3. Viziune 4.

Mai mult

NOTĂ DE FUNDAMENTARE

NOTĂ DE FUNDAMENTARE SECŢIUNEA 1 Titlul proiectului de act normativ SECŢIUNEA A 2-A Motivul emiterii actului normativ 1. Descrierea situaţiei actuale 1 1. Acte comunitare în cauză 2. Schimbări preconizate NOTĂ DE FUNDAMENTARE

Mai mult

A 8a vizită de bune practici LODZKIE, POLONIA Marshal Office of Lodzkie Region februarie 2018 Martie 2019, Cluj-Napoca

A 8a vizită de bune practici LODZKIE, POLONIA Marshal Office of Lodzkie Region februarie 2018 Martie 2019, Cluj-Napoca A 8a vizită de bune practici LODZKIE, POLONIA Marshal Office of Lodzkie Region 27-28 februarie 2018 Martie 2019, Cluj-Napoca Participanți 27 28 febr 2018 43 de participanţi din 8 ţări (Spania, Franța,

Mai mult

UNIUNEA EUROPEANĂ G U V E R N U L R O M Ă N IE I MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI ŞI PROTECŢIEI SOCIALE AMPOSDRU Fondul Social European POS DRU I

UNIUNEA EUROPEANĂ G U V E R N U L R O M Ă N IE I MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI ŞI PROTECŢIEI SOCIALE AMPOSDRU Fondul Social European POS DRU I UNIUNEA EUROPEANĂ G U V E R N U L R O M Ă N IE I MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI ŞI PROTECŢIEI SOCIALE AMPOSDRU Fondul Social European POS DRU 2007-2013 Instrumente Structurale 2007-2013 O I P O S D R U Universitatea

Mai mult

Презентация PowerPoint

Презентация PowerPoint Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului Agenția de Dezvoltare Regională Nord Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului Agenția de

Mai mult

UNIUNEA EUROPEANA GUVERNUL ROMÂNIEI Instrumente Structurale PROGRAMUL OPERAŢIONAL SECTORIAL CREŞTEREA COMPETITIVITĂŢII ECONOMICE - co-finanţ

UNIUNEA EUROPEANA GUVERNUL ROMÂNIEI Instrumente Structurale PROGRAMUL OPERAŢIONAL SECTORIAL CREŞTEREA COMPETITIVITĂŢII ECONOMICE - co-finanţ UNIUNEA EUROPEANA PACHETUL DE PROIECTE ECOPELLET Polul naţional de competitivitate în promovarea sistemelor moderne de fabricaţie pentru implementarea principiilor economiei verzi MEDGREEN Beneficiar S.C.

Mai mult

UNIUNEA EUROPEAN Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman DANTE-NV. Dezvoltarea antreprenoriatului în Regiunea Nord Vest 1

UNIUNEA EUROPEAN Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman DANTE-NV. Dezvoltarea antreprenoriatului în Regiunea Nord Vest 1 UNIUNEA EUROPEAN Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 DANTE-NV. Dezvoltarea antreprenoriatului în Regiunea Nord Vest 1 2 DANTE-NV. Dezvoltarea antreprenoriatului în Regiunea

Mai mult

Microsoft PowerPoint - 03_Adrian PISLA_PROINVENT 2012

Microsoft PowerPoint - 03_Adrian PISLA_PROINVENT 2012 Workshop: STIMULAREA DEZVOLTĂRII NAŢIONALE ȘI A COLABORĂRII LA NIVEL UE PRIN TRANSFER DE TEHNOLOGII ȘI IDEI INOVATIVE Expo Transilvania Cluj-Napoca, 28 martie 2012 IMPLEMENTAREA INVENȚIILOR ÎN TRANSPORTURI,

Mai mult

Bune practici privind relația între mediul de afaceri și administrația publică 1 1. REGIUNEA BRANDENBURG (GERMANIA) Fiind recunoscută pentru politicil

Bune practici privind relația între mediul de afaceri și administrația publică 1 1. REGIUNEA BRANDENBURG (GERMANIA) Fiind recunoscută pentru politicil Bune practici privind relația între mediul de afaceri și administrația publică 1 1. REGIUNEA BRANDENBURG (GERMANIA) Fiind recunoscută pentru politicile de promovare a antreprenoriatului, autoritățile publice

Mai mult

Stadiu POR [1]

Stadiu POR [1] Informare privind proiectele depuse la în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 Situaţie valabilă la data de 19 August 2019 Programul Operaţional Regional 2014-2020 Programul Operațional Regional

Mai mult

3 POSTURI DIRECTIA DEZVOLTAREA AFACERILOR INITIATIVA CONNECT NORD EST DESPRE NOI Suntem o echipă mică dar cu visuri mărețe și o misiune curajoasă! O r

3 POSTURI DIRECTIA DEZVOLTAREA AFACERILOR INITIATIVA CONNECT NORD EST DESPRE NOI Suntem o echipă mică dar cu visuri mărețe și o misiune curajoasă! O r 3 POSTURI DIRECTIA DEZVOLTAREA AFACERILOR INITIATIVA CONNECT NORD EST DESPRE NOI Suntem o echipă mică dar cu visuri mărețe și o misiune curajoasă! O regiune în care oamenii cred și participă colectiv,

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Expo-conferinta Smart Cities of Romania este un eveniment anual organizat de catre Comitetul National Roman al Consililului Mondial al Energiei, ITS Romania, Asociatia Romana pentru Tehnica de Securitare

Mai mult