NR. 7/IULIE 2014 AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCA CUPRINS Situaţia statistică a şomajului înregistrat la 31 IULIE 2014 Raport privind

Mărimea: px
Porniți afișarea la pagina:

Download "NR. 7/IULIE 2014 AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCA CUPRINS Situaţia statistică a şomajului înregistrat la 31 IULIE 2014 Raport privind"

Transcriere

1 NR. 7/IULIE 2014 AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCA CUPRINS Situaţia statistică a şomajului înregistrat la 31 IULIE 2014 Raport privind stadiul realizării planului naţional de formare profesională la Cursuri de formare profesională organizate în luna septembrie 2014, la nivel naţional Evenimente desfăşurate în cadrul proiectelor în implementar Vizibilitatea ANOFM

2 Situaţia statistică a şomajului înregistrat la 31 IULIE 2014 La sfârşitul lunii iulie 2014, rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost de 5,09%, mai mare cu 0,22 pp decât cea din luna iunie a anului 2014 şi mai mică cu 0,20 pp decât cea din luna iulie a anului Numărul total de şomeri la finele lunii iulie, de persoane, a crescut cu persoane faţă de cel de la finele lunii anterioare. Din totalul şomerilor înregistraţi, au fost şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi. Numărul şomerilor indemnizaţi a scăzut cu persoane, iar numărul şomerilor neindemnizaţi a crescut cu persoane faţă de luna precedentă. În luna iulie 2014, comparativ cu luna precedentă, rata şomajului masculin a crescut de la 5,35% în luna iunie la 5,52%, iar rata şomajului feminin a crescut de la 4,33% în luna mai la 4,60%. Numărul de şomeri a crescut în 38 de judeţe şi în municipiul Bucureşti, cele mai mari creşteri înregistrându-se în judeţele: Vâlcea cu 1330 persoane, Gorj cu 1279 persoane, Buzău cu 1268 persoane, Teleorman cu 1245, Suceava cu 1209 persoane, Olt cu 941 persoane, Vrancea cu 894 persoane şi Bacău cu 892 persoane. În municipiul Bucureşti numărul de şomeri a crescut cu 318 persoane. Numărul de şomeri a scăzut în 4 judeţe: Iaşi cu 201 persoane, Brăila cu 105 persoane, Timiş cu 53 persoane şi Mureş cu 45 persoane. Rata şomajului a crescut în 37 de judeţe, cele mai mari creşteri înregistrându-se în judeţele: Gorj, Giurgiu, Vâlcea, Teleorman şi Buzău. Rata şomajului a scăzut în judeţele: Brăila, Iaşi, Mureş Timiş. Şomerii fără studii şi cei cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele Agenţiilor Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (72,48%). Şomerii cu nivel de instruire liceal şi post-liceal reprezintă 21,69% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare 5,83%. Ocupaţiile care au înregistrat cel mai mare număr de şomeri la sfârşitul lunii iulie sunt: muncitori necalificaţi în ferme mixte, muncitori necalificaţi în industria prelucrătoare neclasificaţi în grupele de bază anterioare, muncitori necalificaţi în lucrări publice, muncitori necalificaţi în construcţia de clădiri, manipulanţi de marfă, constructori şi montatori de structuri metalice, vânzători în magazine etc.

3 Stadiul realizării planului naţional de formare profesională la Prin Planul Naţional de Formare Profesională 2014 Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi-a propus cuprinderea în programe de formare profesională a unui număr de persoane. În programele de formare profesională/evaluare a competenţelor/ucenicie organizate de agenţie începând cu luna ianuarie a.c., au fost cuprinse persoane, dintre care şomeri;910 persoane din rândul celor care nu beneficiază de gratuitate (723 persoane care au urmat cursurile prin CRFPA şi 187 persoane care au urmat cursurile prin centre proprii); 282 persoane care beneficiază de servicii gratuite, alții decât șomerii; 74 persoane beneficiare de servicii gratuite de evaluare a competenţelor;164 persoane cuprinse în programe de ucenicie Cele mai multe cursuri de formare profesională/evaluare de competenţe au fost organizate prin reţeaua proprie de centre (82,53%), aceasta deoarece, pentru a derula cursuri prin furnizori de formare profesională autorizaţi, trebuie organizate selecţii de oferte, în condiţiile legislaţiei privind achiziţiile publice, ceea ce necesită timp. Astfel, prin reţeaua proprie de centre au fost cuprinse la programe de formare profesională persoane, după cum urmează: persoane prin centrele regionale de formare profesională a adulţilor (din care persoane din rândul şomerilor, 252 persoane beneficiare de servicii gratuite, altele decât şomerii şi 723 persoane care nu beneficiază de servicii gratuite de formare profesională) şi persoane prin centrele proprii din cadrul agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă (din care persoane din rândul şomerilor, 30 persoane beneficiare de gratuitate de formare profesională, alţii decât şomerii şi 187 persoane care nu beneficiază de servicii gratuite de formare profesională). Prin intermediul furnizorilor autorizaţi de formare profesională, cu care agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă au încheiat contracte, au fost cuprinse în cursuri de formare profesională şi în programe de evaluare a competenţelor dobândite pe alte căi decât cele formale persoane şomere.

4 În perioada ianuarie-iulie 2014 au început programe de formare profesională gratuite, 69,36% dintre acestea fiind programe de calificare sau recalificare şi 30,64% fiind programe de iniţiere, perfecţionare şi specializare. Dintr cele de programe de formare profesională, 970 de programe sunt finanţate din BAS, iar 81 programe sunt finanţate din fonduri structurale europene. Analizând participarea celor persoane din rândul şomerilor la programele de formare profesională organizate în primele şapte luni ale anului 2014, se observă că o participare mai mare la programele de formare profesională se înregistrează în rândul persoanelor cu studii medii (50,22%) urmaţi de cei cu studii primare (32,93%), la polul opus aflându-se persoanele cu studii superioare (16,85%), aceasta din cauza faptului că ANOFM organizează programe de formare pentru calificări de nivel 1, 2 sau 3 (la care pot participa persoane cu studii primare şi/sau medii). Structura şomerilor participanţi la cursuri, pe categorii de vârstă, se prezintă astfel: - sub 25 de ani, persoane, - între de ani, persoane, - între de ani, persoane, - peste 45 de ani, persoane. Se poate spune că distribuţia pe categorii de vârstă a şomerilor cuprinşi în programe de formare profesională este relativ echilibrată. Dintre cei șomeri, până la au absolvit persoane şi s-au încadrat persoane. Dintre cei şomeri, participă la programe de formare profesională finanţate din alte fonduri decât bugetul asigurărilor pentru şomaj, din care au absolvit 252 persoane şi s-au încadrat 18 persoane. Cele 208 persoane din rândul beneficiarilor de servicii gratuite de formare profesională, alţii decât şomerii au fost din categoria persoanelor aflate în detenţie şi 74 persoane din mediul rural. În programele de formare organizate până în luna iulie 2014 au fost cuprinse 910 persoane care îşi plătesc contravaloarea cursurilor de formare, din care 187 persoane au fost cuprinse la cursuri organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă (din care au absolvit 115 persoane), 148 persoane care nu beneficiază de gratuitate cuprinse la evaluare de competenţe şi 575 plătitori participanţi la cursuri organizate de centrele regionale de formare profesională (din care au absolvit/obţinut certificat de absolvire 421 persoane).

5 Cursuri de formare profesională organizate în luna septembrie 2014 Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza în luna SEPTEMBRIE 200 de programe de formare profesională pentru un număr de persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite, organizate de Agenţiile Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi a Municipiului Bucureşti. Judeţele în care, în luna septembrie, se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt: Bihor (268 persoane), Dolj ( 224 persoane), Olt (224 persoane), Covasna (199 persoane), Iaşi (175 persoane). Meseriile cele mai solicitate pentru care se vor organiza programe de formare profesională, în luna SEPTEMBRIE, sunt: Ospătar (chelner) vânzător în unitaţi de alimentaţie 451 persoane; Lucrător în comerţ persoane; Bucătar 255 persoane; Agent de securitate 241 persoane; Lucrător în cultura plantelor 218 persoane; Operator introducere validare şi prelucrare date 180 persoane; Coafor 112 persoane; Inspector (referent) resurse umene 101 persoane; Instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze 99 persoane; Comunicare în limba engleză 84 persoane.

6 Stadiul implementării proiectelor finanţate din fondul social european Conferința de lansare a proiectului Bursa locurilor de muncă online (BLMO) În cadrul activităţii de Informare şi Publicitate, a avut loc în , conferinţa de lansare a proiectului Bursa locurilor de muncă online (BLMO) Evenimentul a avut loc la Hotel Wien din Deva cu participarea a 54 persoane, invitaţi şi membrii ai echipei de management şi de implementare. Evenimentul a fost moderat de managerul de proiect d- na Liliana Tomeștean. Cuvântul de deschidere a fost adresat de directorul executiv al AJOFM Hunedoara, d-na Rodica Mariana Peter. Prezentarea proiectului a fost realizată de consilierul comunicare dl. Dacian Ferenct. Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea și diversificarea tipurilor de servicii furnizate clienților SPO din regiunea Vest, regiunea Centru, regiunea Sud-Vest Oltenia și regiunea Nord-Vest, prin simplificarea accesului la măsurile pentru stimularea ocupării forței de muncă. Deosebit de importante sunt şi obiectivele specifice, anume: facilitarea accesului la măsurile pentru stimularea ocupării forței de muncă prin dezvoltarea capacității SPO de a furniza servicii de tip self-service, în scopul creșterii șanselor de ocupare a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, beneficiari ai AJOFM Hunedoara (regiunea Vest), AJOFM Alba (regiunea Centru), AJOFM Gorj (regiunea Sud-Vest Oltenia) și AJOFM Maramureș (regiunea Nord-Vest) şi creșterea notorietății SPO prin dezvoltarea de acțiuni pentru o mai bună vizibilitate a SPO și a serviciilor pe care acesta le oferă. Informaţii despre conferinţă au fost transmise publicului prin intermediul a două ziare: Servus Hunedoara şi Glasul Hunedoarei.

7 Vizibilitate ANOFM Agenţiile judeţene În luna iulie 2014 a continuat campania de informare privind înregistrarea în baza de date a ANOFM a absolvenţilor şi drepturile de care aceştia pot beneficia, derulată de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă. În perioada analizată, activitatea de comunicare a agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă s-a concretizat întrun total de apariţii la posturile de radio şi tv, dar şi în publicaţii, o clasificare a acestora după temele abordate prezentându-se după cum urmează: locuri de muncă vacante apariţii, oferta EURES- 545, situaţia şomajului la nivel judeţean- 431, cursuri de formare profesională- 295, proiecte lansate/derulate- 215, Burse organizate şi rezultatele acestora- 160, diverse De asemenea, agenţiile au emis 153 comunicate de presă, ale căror teme au fost preponderent cele privind oferta de locuri de muncă vacante din judeţ şi din reţeaua Eures, cursurile de formare profesională preconizate a se organiza, situaţia şomajului în judeţ, înregistrarea absolvenţilor în baza de date a ANOFM, obligaţiile angajatorilor potrivit art. 10 din Legea nr. 76/2002, încadrarea elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei de vară, noi facilităţi acordate angajatorilor prin Legea stagiului, promovarea Garanţiei pentru tineri, proiecte europene implementate de agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă etc. Agenţiile teritoriale au alocate la posturile de radio şi TV, precum şi în cadrul publicaţiilor, rubrici permanente, zilnice şi săptămânale, prin care se realizează promovarea locurilor de muncă vacante, fapt ce asigură o promovare constantă a ofertei şi implicit a instituţiei. În cursul lunii Iulie agenţiile teritoriale au primit 311 solicitări de informaţii din partea jurnaliştilor, cele mai multe fiind primite la AJOFM Iaşi- 55, AJOFM Gorj- 42, AJOFM Botoşani-34, AJOFM Mureş- 23 etc. Jurnaliştii au fost interesaţi de: procedura înregistrării absolvenţilor, numărul absolvenţilor înregistraţi, facilităţile de care beneficiază aceştia, numărul persoanelor care au fost încadrate pe locurile de muncă vacante declarate de către angajatori, evoluţia locurilor de muncă vacante în perioada , condiţii de acces pentru cetăţenii care doresc să lucreze în domeniul medical în Marea Britanie etc. Luna trecută structurile teritoriale ale ANOFM au organizat 15 conferinţe de presă, în principal pentru a se disemina informaţii cu privire la procedura de înregistrare a absolvenţilor în evidenţele agenţiei, măsurile active menite să sprijine încadrarea tinerilor pe piaţa forţei de muncă, dar şi pentru a promova iniţiativa Garanţia pentru tineri, pentru a prezenta situaţia pieţei muncii din judeţ, locurile de muncă disponibile în străinătate, precum şi cu ocazia lansării şi închiderii

8 diferitelor proiecte în care agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă sunt beneficiari/parteneri etc. În perioada de referinţă, directorii executivi şi persoanele cu atribuţii în domeniul comunicării din cadrul agenţiilor au avut 521 participări la emisiuni/ susţineri de interviuri, cele mai active prezenţe având reprezentanţii AJOFM Teleorman- 67 interviuri/ declaraţii, AJOFM Iaşi- 51 interviuri/declaraţii, AJOFM Gorj-50 interviuri/declaraţii, AJOFM Mureş 32 interviuri/declaraţii, AJOFM Dolj- 30 interviuri/declaraţii etc. În cadrul majorităţii intervenţiilor au fost transmise informaţii privind procedura înregistrării absolvenţilor, condiţii pentru acordarea indemnizaţiei de şomaj pentru absolvenţi, facilităţi acordate tinerilor, facilităţi acordate angajatorilor pentru încadrarea elevilor şi studenţilor, Garanţia pentru tineri, munca sezonieră, tendinţele pieţei muncii şi forţa de muncă disponibilă, cursurile de formare profesională derulate de agenţie, proiectele aflate în implementare sau finalizate etc. La nivelul structurilor teritoriale ale ANOFM au fost elaborate şi distribuite un număr de materiale informative, sub formă de pliante, broşuri, afişe etc., materiale ce au fost editate fie prin mijloace proprii, fie în cadrul diferitelor proiecte. Totodată, au continuat actualizarea paginii de Facebook agenţii judeţene pentru ocuparea forţei de muncă Bistriţa-Năsăud, Bihor, Călăraşi, Dolj, Timiş, Suceava. Activitatea ANOFM În perioada supusă analizei, ANOFM a emis 27 comunicate de presă şi a avut 132 apariţii în massmedia, cele mai multe vizând locurile de muncă oferite la nivel naţional, date privind înregistrarea absolvenţilor şi drepturile de care aceştia beneficiază, cursurile de formare profesională ce se vor organiza luna viitoare, situaţia şomerilor pe piaţa muncii etc. În perioada supusă analizei, purtătorul de cuvânt ANOFM a acordat şase interviuri la posturi radio si tv, temele de discuţie fiind cele ce vizează înregistrarea absolvenţilor în evidenţa noastră, modalitatea de înscriere, serviciile de care pot beneficia, precum şi informaţii privind oferta de locuri de muncă în străinătate prin reţeaua Eures. La sediul ANOFM, s-au primit şi soluţionat, în perioada de referinţă, 12 solicitări de informaţii scrise din partea reprezentanţilor media, printre temele abordate aflându-se: primii zece angajatori care au declarat cele mai multe locuri de muncă vacante în luna precedentă, date statistice privind absolvenţii, angajarea pe perioada verii a elevilor şi studenţilor, oferta de locuri de muncă în reţeaua Eures, informaţii privind organizarea burselor pentru femei, evoluţia locurilor de muncă vacante oferite de către ANOFM etc. Pagina de Facebook a ANOFM este actualizată permanent cu informaţii ce privesc atât activitatea ANOFM, cât şi a agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă: burse ale locurilor de muncă, întâlniri cu diferite grupuri ţintă, informaţii despre proiectele derulate, articole despre piaţa muncii etc. AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ Operator de date cu caracter personal nr. 497 Str. Avalanşei, nr , Sector 4, București Tel.: ; Fax: anofm@anofm.ro

Nr. Crt AGENTIA NATIONALA PENTRU OCUPAREA FORTEI DE MUNCA Judet Total Situatia privind numarul persoanelor intrate in masuri active, la data de 31 OCT

Nr. Crt AGENTIA NATIONALA PENTRU OCUPAREA FORTEI DE MUNCA Judet Total Situatia privind numarul persoanelor intrate in masuri active, la data de 31 OCT Crt AGENTIA NATIONALA PENTRU OCUPAREA FORTEI DE MUNCA Total Situatia privind numarul lor intrate in masuri active, la data de 31 OCTOMBRIE 2017, la nivelul ANOFM, pe grupuri tinta Grupuri tinta Total Statutul

Mai mult

Nr. Crt AGENTIA NATIONALA PENTRU OCUPAREA FORTEI DE MUNCA Judet Situatia privind numarul persoanelor intrate in masuri active, la data de 31 MARTIE 20

Nr. Crt AGENTIA NATIONALA PENTRU OCUPAREA FORTEI DE MUNCA Judet Situatia privind numarul persoanelor intrate in masuri active, la data de 31 MARTIE 20 Crt AGENTIA NATIONALA PENTRU OCUPAREA FORTEI DE MUNCA Situatia privind numarul persoanelor intrate in masuri active, la data de 31 MARTIE 2018, la nivelul ANOFM, pe grupuri tinta Grupuri tinta Total persoane

Mai mult

ACTIVITATEA AGENŢIEI JUDEŢENE PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ ALBA PENTRU PERIOADA SITUAŢIA ŞOMAJLUI ÎNREGISTRAT ÎN ANUL 2015 La

ACTIVITATEA AGENŢIEI JUDEŢENE PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ ALBA PENTRU PERIOADA SITUAŢIA ŞOMAJLUI ÎNREGISTRAT ÎN ANUL 2015 La ACTIVITATEA AGENŢIEI JUDEŢENE PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ ALBA PENTRU PERIOADA 01.01.2015-31.12.2015 SITUAŢIA ŞOMAJLUI ÎNREGISTRAT ÎN ANUL 2015 La sfârşitul anului 2015, figurau în evidenţele Agenţiei

Mai mult

ACTIVITATEA AGENŢIEI JUDEŢENE PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ ALBA PENTRU PERIOADA Anual, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţ

ACTIVITATEA AGENŢIEI JUDEŢENE PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ ALBA PENTRU PERIOADA Anual, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţ ACTIVITATEA AGENŢIEI JUDEŢENE PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ ALBA PENTRU PERIOADA 01.01 2016-31.12.2016 Anual, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă întocmeşte Programul judeţean pentru ocupare,

Mai mult

Decalaje şi regionale la orizontul anului 2010

Decalaje şi regionale la orizontul anului 2010 Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză Proiecţia principalilor indicatori economico sociali în PROFIL TERITORIAL până în 2022 - decembrie 2018 - Cuprins Evoluţia principalilor indicatori economico

Mai mult

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză Proiecţia principalilor indicatori economico sociali în PROFIL TERITORIAL până în iunie

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză Proiecţia principalilor indicatori economico sociali în PROFIL TERITORIAL până în iunie Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză Proiecţia principalilor indicatori economico sociali în PROFIL TERITORIAL până în 2022 - iunie 2019 - Cuprins Evoluţia principalilor indicatori economico sociali

Mai mult

BULETIN INFORMATIV BULETIN INFORMATIV AGENTIA JUDETEANA PENTRU OCUPAREA FORTEI DE MUNCA BRASOV NR. 2 FERBUARIE 2014

BULETIN INFORMATIV BULETIN INFORMATIV AGENTIA JUDETEANA PENTRU OCUPAREA FORTEI DE MUNCA BRASOV NR. 2 FERBUARIE 2014 AGENTIA JUDETEANA PENTRU OCUPAREA FORTEI DE MUNCA BRASOV NR. 2 FERBUARIE 2014 Situaţia statistică a şomajului înregistrat in judetul Brasov la IANUARIE 2014 Numarul total al persoanelor inregistrate in

Mai mult

MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI ŞI PROTECŢIEI SOCIALE DIRECŢIA PROGRAME INCLUZIUNE SOCIALĂ Informare privind plata ajutorului social conform Legii 416/200

MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI ŞI PROTECŢIEI SOCIALE DIRECŢIA PROGRAME INCLUZIUNE SOCIALĂ Informare privind plata ajutorului social conform Legii 416/200 MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI ŞI PROTECŢIEI SOCIALE DIRECŢIA PROGRAME INCLUZIUNE SOCIALĂ Informare privind plata ajutorului social conform Legii 416/2001 privind venitul minim garantat în noiembrie 2009

Mai mult

INVESTIŢIILE ŞI CONSTRUCŢIILE DIN ECONOMIA NAŢIONALĂ

INVESTIŢIILE ŞI CONSTRUCŢIILE DIN ECONOMIA NAŢIONALĂ INVESTI IILE NETE I CONSTRUC IILE DIN ECONOMIA NA IONAL ÎN TRIMESTRUL I 2017 - date provizorii- Introducere Publica ia cuprinde informa ii statistice referitoare la investi iile nete realizate în economia

Mai mult

Investeşte în oameni! FONDUL SOCIAL EUROPEAN Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Axa prioritară 4 Modernizar

Investeşte în oameni! FONDUL SOCIAL EUROPEAN Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Axa prioritară 4 Modernizar Investeşte în oameni! FONDUL SOCIAL EUROPEAN Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 2013 Axa prioritară 4 Modernizarea Serviciului Public de Ocupare Domeniul major de

Mai mult

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale Direcţia Servicii Sociale şi Incluziune Socială Compartiment indicatori sociali şi programe incluziu

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale Direcţia Servicii Sociale şi Incluziune Socială Compartiment indicatori sociali şi programe incluziu Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale Direcţia Servicii Sociale şi Incluziune Socială Compartiment indicatori sociali şi programe incluziune socială Analiza datelor statistice privind plata

Mai mult

Ocupare, Mobilitate, Şomaj şi Protecţia Socială a Şomerilor / Employment, Mobility, Unemployment and Unemployed Social Protection

Ocupare, Mobilitate, Şomaj şi Protecţia Socială a Şomerilor / Employment, Mobility, Unemployment and Unemployed Social Protection Ocupare, Mobilitate, Şomaj şi Protecţia Socială a Şomerilor / Employment, Mobility, Unemployment and Unemployed Social Protection Evoluţii în domeniul ocupării, mobilităţii, şomajului şi protecţiei sociale

Mai mult

HOTĂRÂRE cu privire la: aprobarea PLANULUI DE OCUPARE A FUNCŢIILOR PUBLICE din cadrul Camerei Agricole Judeţene Olt, pentru anul 2015 Având în vedere:

HOTĂRÂRE cu privire la: aprobarea PLANULUI DE OCUPARE A FUNCŢIILOR PUBLICE din cadrul Camerei Agricole Judeţene Olt, pentru anul 2015 Având în vedere: HOTĂRÂRE cu privire la: aprobarea PLANULUI DE OCUPARE A FUNCŢIILOR PUBLICE din cadrul Camerei Agricole Judeţene Olt, pentru anul 2015 Având în vedere: - expunerea de motive nr. 8125 din 26.08.2014 cu privire

Mai mult

BULETIN BULETIN INFORMATIV NR. 05/MAI 2015 AGENŢIA JUDEŢEANĂ PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ BRAŞOV

BULETIN BULETIN INFORMATIV NR. 05/MAI 2015 AGENŢIA JUDEŢEANĂ PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ BRAŞOV BULETIN NR. 05/MAI 2015 AGENŢIA JUDEŢEANĂ PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ BRAŞOV Situaţia statistică a şomajului înregistrat în judeţul Braşov la luna MAI 2015 Numărul total al persoanelor înregistrate

Mai mult

BULETIN INFORMATIV BULETIN INFORMATIV NR. 11 NOIEMBRIE 2017 AGENŢIA JUDEŢEANĂ PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ BRAŞOV 2017

BULETIN INFORMATIV BULETIN INFORMATIV NR. 11 NOIEMBRIE 2017 AGENŢIA JUDEŢEANĂ PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ BRAŞOV 2017 NR. 11 NOIEMBRIE 2017 AGENŢIA JUDEŢEANĂ PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ BRAŞOV 2017 LEIN INRata somajului in judetul Brasov la 30.11.2017 Numărul total al persoanelor înregistrate în evidenţa AJOFM Braşov

Mai mult

RAPORT DE ACTIVITATE LA DATA DE Privind stadiul realizarii indicatorilor de performanta, activitatilor specifice si realizarilor la CRFPA T

RAPORT DE ACTIVITATE LA DATA DE Privind stadiul realizarii indicatorilor de performanta, activitatilor specifice si realizarilor la CRFPA T RAPORT DE ACTIVITATE LA DATA DE 31.12.2017 Privind stadiul realizarii indicatorilor de performanta, activitatilor specifice si realizarilor la CRFPA Teleorman I. OBIECTIVELE CENTRULUI REGIONAL DE FORMARE

Mai mult

Investeşte în oameni! FONDUL SOCIAL EUROPEAN Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Axa prioritară 4 Modernizar

Investeşte în oameni! FONDUL SOCIAL EUROPEAN Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Axa prioritară 4 Modernizar Investeşte în oameni! FONDUL SOCIAL EUROPEAN Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 2013 Axa prioritară 4 Modernizarea Serviciului Public de Ocupare Domeniul major de

Mai mult

Microsoft Word - FONDUL DE LOCUINTE doc

Microsoft Word - FONDUL DE LOCUINTE doc C U P R I N S Pag. I. FONDUL DE LOCUINŢE LA 31 DECEMBRIE 2018. 5 II. LOCUINŢE TERMINATE ÎN ANUL 2018.... 9 TABELE-în text- 1. Balanţa fondului de locuinţe, la 31 decembrie 2018... 5 2. Structura fondului

Mai mult

Curriculum vitae Europass

Curriculum vitae Europass Curriculum vitae Europass Informaţii personale Nume / Prenume Adresă(e) POTING SIMONA Jud. TIMIS, Romania Telefon(oane) 0256-294231 Fax(uri) 0256-294234 E-mail(uri) Naţionalitate(-tăţi) simona.poting@tm.anofm.ro

Mai mult

INVESTIŢIILE ŞI CONSTRUCŢIILE DIN ECONOMIA NAŢIONALĂ

INVESTIŢIILE ŞI CONSTRUCŢIILE DIN ECONOMIA NAŢIONALĂ LOCUINğE TERMINATE PE REGIUNI DE DEZVOLTARE, JUDEğE ùi SURSE DE FINANğARE, ÎN ANUL 2018 din care: LocuinĠe subvenġii din care: terminate publice bugetare private fonduri pentru ale populaġiei locuinġe

Mai mult

ROMÂNIA Institutul Naţional de Statistică Frecventarea structurilor de primire turistică cu funcţiuni de cazare în trimestrul l mai 2019-

ROMÂNIA Institutul Naţional de Statistică Frecventarea structurilor de primire turistică cu funcţiuni de cazare în trimestrul l mai 2019- ROMÂNIA Institutul Naţional de Statistică Frecventarea structurilor de primire turistică cu funcţiuni de cazare în trimestrul l 2019 - mai 2019- C U P R I N S Pagina Frecventarea structurilor de primire

Mai mult

Page 1 of 5 HOTĂRÂRE privind finanţarea unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, finanţate din bugetele locale, pe baza standardelor de cost pe elev/preşcolar pentru anul 2010 Emitent GUVERNUL

Mai mult

U N I U N E A E U R O P E A N Ă GUVERNUL ROMÂNIEI MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI, PROTECŢIEI SOCIALE ȘI PERSOANELOR VÂRSTNICE AMPOSDRU Fondul Social Euro

U N I U N E A E U R O P E A N Ă GUVERNUL ROMÂNIEI MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI, PROTECŢIEI SOCIALE ȘI PERSOANELOR VÂRSTNICE AMPOSDRU Fondul Social Euro Investeşte în oameni! Proiect cofinanţat din prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 2013 Axa prioritară: 1. Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii

Mai mult

INVESTIŢIILE ŞI CONSTRUCŢIILE DIN ECONOMIA NAŢIONALĂ

INVESTIŢIILE ŞI CONSTRUCŢIILE DIN ECONOMIA NAŢIONALĂ LOCUINğE TERMINATE PE REGIUNI DE DEZVOLTARE, JUDEğE ùi SURSE DE FINANğARE ÎN PERIOADA 1.I30.IX.2018 JudeĠul Cluj se află pe primul loc, cu 13,2% din totalul locuinġelor terminate în perioada 1.I30.IX.2018,

Mai mult

MUREŞ OFICIUL DE CADASTRU ȘI PUBLICITATE IMOBILIARĂ MUREȘ Str. Căprioarei nr. 2, cod poștal , Tg. Mureș, jud. Mureș, Tel.: 0265/ , Fax: 0

MUREŞ OFICIUL DE CADASTRU ȘI PUBLICITATE IMOBILIARĂ MUREȘ Str. Căprioarei nr. 2, cod poștal , Tg. Mureș, jud. Mureș, Tel.: 0265/ , Fax: 0 OFICIUL DE CADASTRU ȘI PUBLICITATE IMOBILIARĂ MUREȘ Str. Căprioarei nr. 2, cod poștal 540314, Tg. Mureș, jud. Mureș, Tel.: 0265/21.13.38, Fax: 0265/21.05.07, e-mail: ms@ancpi.ro Comunicat de presă Târgu

Mai mult

Investeşte în oameni! FONDUL SOCIAL EUROPEAN Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Axa prioritară 4 Modernizar

Investeşte în oameni! FONDUL SOCIAL EUROPEAN Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Axa prioritară 4 Modernizar Investeşte în oameni! FONDUL SOCIAL EUROPEAN Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 2013 Axa prioritară 4 Modernizarea Serviciului Public de Ocupare Domeniul major de

Mai mult

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ I ANALIZA ACŢIUNILOR DE PREVENIRE 1. ACTIVITATEA DE AVIZARE - AUTORIZAR

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ I ANALIZA ACŢIUNILOR DE PREVENIRE 1. ACTIVITATEA DE AVIZARE - AUTORIZAR ANALZA ACŢUNLOR DE PREVENRE 1. ACTVTATEA DE AVZARE - AUTORZARE 1.1 EVOLUŢA SOLCTĂRLOR DE AVZARE - AUTORZARE 3,160 37,778 9.5 % În perioada 01.01.-31.12., specialiștii din cadrul inspecțiilor de prevenire

Mai mult

Management Intercultural Volumul XVIII, Nr. 2 (36), 2016 Nicolae-Cristian JUSCU LetițiaCATUTOIU Georgiana BACESCU UNEMPLOYMENT RATE IN ROMANIA IN JANU

Management Intercultural Volumul XVIII, Nr. 2 (36), 2016 Nicolae-Cristian JUSCU LetițiaCATUTOIU Georgiana BACESCU UNEMPLOYMENT RATE IN ROMANIA IN JANU Nicolae-Cristian JUSCU LetițiaCATUTOIU Georgiana BACESCU UNEMPLOYMENT RATE IN ROMANIA IN JANUARY - MARCH 2016 Empirical Study Keywords Unemployment, Workforce, Unemployment rate, Earnings, Graduates Abstract

Mai mult

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ I ANALIZA ACŢIUNILOR DE PREVENIRE 1. ACTIVITATEA DE AVIZARE - AUTORIZAR

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ I ANALIZA ACŢIUNILOR DE PREVENIRE 1. ACTIVITATEA DE AVIZARE - AUTORIZAR ANALZA ACŢUNLOR DE PREVENRE 1. ACTVTATEA DE AVZARE - AUTORZARE 1.1 EVOLUŢA SOLCTĂRLOR DE AVZARE - AUTORZARE 14,678 1,485 8.8 % În perioada 01.01-1.05., specialiștii din cadrul inspecțiilor de prevenire

Mai mult

Vizat,

Vizat, PREZENTARE CCMP EUROPROJECT SLATINA Asociaţia Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor EUROPROJECT din Slatina, prin serviciile de informare şi consiliere profesională, asistenţă, mediere şi

Mai mult

MUREŞ OFICIUL DE CADASTRU ȘI PUBLICITATE IMOBILIARĂ MUREȘ Str. Căprioarei nr. 2, cod poștal , Tg. Mureș, jud. Mureș, Tel.: 0265/ , Fax: 0

MUREŞ OFICIUL DE CADASTRU ȘI PUBLICITATE IMOBILIARĂ MUREȘ Str. Căprioarei nr. 2, cod poștal , Tg. Mureș, jud. Mureș, Tel.: 0265/ , Fax: 0 OFICIUL DE CADASTRU ȘI PUBLICITATE IMOBILIARĂ MUREȘ Str. Căprioarei nr. 2, cod poștal 540314, Tg. Mureș, jud. Mureș, Tel.: 0265/21.13.38, Fax: 0265/21.05.07, e-mail: ms@ancpi.ro Comunicat de presă Târgu

Mai mult

caravana_smart_city.key

caravana_smart_city.key Caravana Smart City este un program dedicat BENEFICIARILOR de soluții și produse Smart City Miniștri și Secretari de Stat Primari și Viceprimari City Manageri Caravana Smart City este organizată sub Înaltul

Mai mult

untitled

untitled ALBA ARAD ARGEŞ BACĂU BIHOR BISTRIŢA- NĂSĂUD 1 Credite în lei (rd.2+rd.3=rd.4+rd.5=rd.6+rd.7+rd.11) 1 020,8 1 199,5 2 086,1 1 836,5 1 732,2 831,3 2 curente 863,7 1 035,0 1 829,5 1 631,2 1 492,4 652,6 3

Mai mult

ACTIVITATEA DE TURISM ÎN ANUL 2000

ACTIVITATEA DE TURISM ÎN ANUL 2000 Nr. 4 2018 ACTIVITATEA DE TURISM ÎN ANUL 2018 ¾ ¾ În anul 2018 faġă de anul 2017, frecventarea structurilor de primire turistică cu funcġiuni de cazare se caracterizează prin creúterea capacităġii de cazare

Mai mult

HOTĂRÂRE nr. 9 din 7 ianuarie 2015 pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 72/2013 privind aprobarea normelor metodologice pentru determinarea cos

HOTĂRÂRE nr. 9 din 7 ianuarie 2015 pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 72/2013 privind aprobarea normelor metodologice pentru determinarea cos HOTĂRÂRE nr. 9 din 7 ianuarie 2015 pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 72/2013 privind aprobarea normelor metodologice pentru determinarea costului standard per elev/preşcolar şi stabilirea finanţării

Mai mult

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane INVESTESTE IN OAMENI! VALORI

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane INVESTESTE IN OAMENI! VALORI Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 INVESTESTE IN OAMENI! VALORIFICAREA CAPITALULUI UMAN IN ZONELE RURALE DIN ROMANIA,

Mai mult

BULETIN BULETIN INFORMATIV NR. 9/SEPTEMBRIE 2014 AGENTIA JUDETEANA PENTRU OCUPAREA FORTEI DE MUNCA BRASOV

BULETIN BULETIN INFORMATIV NR. 9/SEPTEMBRIE 2014 AGENTIA JUDETEANA PENTRU OCUPAREA FORTEI DE MUNCA BRASOV BULETIN NR. 9/SEPTEMBRIE 2014 AGENTIA JUDETEANA PENTRU OCUPAREA FORTEI DE MUNCA BRASOV Situaţia statistică a şomajului înregistrat in judetul Brasov la luna SEPTEMBRIE 2014 Numarul total al persoanelor

Mai mult

Microsoft Word - 15 martie comunicat

Microsoft Word - 15 martie comunicat 15 martie Ziua mondiala a Drepturilor Consumatorilor Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor marcheaza Ziua Mondiala a Drepturilor Consumatorilor printr-o serie de evenimente menite sa readuca

Mai mult

Rap_activ_2010_OIRNE

Rap_activ_2010_OIRNE Investeşte in oameni! MIINIISTERUL MUNCIIII,, FAMIILIIEII ŞII PROTECŢIIEII SOCIIALE Organismul Intermediar Regional POS DRU Regiunea Nord-Est Piatra Neamt, B-dul. Republicii, Nr. 12, jud. Neamt, cod 610005,

Mai mult

Microsoft PowerPoint - programul-national-reabilitare-irigatii-update pptx

Microsoft PowerPoint - programul-national-reabilitare-irigatii-update pptx PROGRAMULUI NAŢIONAL DE REABILITARE A INFRASTRUCTURII PRINCIPALE DE IRIGAŢII DIN ROMÂNIA Actualizat și aprobat prin HOTĂRÂREA DE GUVERN nr. 557 din 24 iulie 2018 PREVEDERI INITIALE IN PROGRAMUL DE GUVERNARE

Mai mult

8. Numărul absolvenţilor de programe de formare profesională la nivel judeţean în funcţie de furnizorii de formare profesională Județ Nume Furnizor To

8. Numărul absolvenţilor de programe de formare profesională la nivel judeţean în funcţie de furnizorii de formare profesională Județ Nume Furnizor To 8. Numărul absolvenţilor de programe de formare profesională la nivel judeţean în funcţie de furnizorii de formare profesională Județ Nume Furnizor Total absolvenți Alba : : Arad : : Argeș : : 1 1. Ajofm

Mai mult

raport site mai 2015 File

raport site mai 2015 File Investeşte în oameni! FONDUL SOCIAL EUROPEAN Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 2013 Axa prioritară 4 Modernizarea Serviciului Public de Ocupare Domeniul major de

Mai mult

Nr. crt. Județ Număr Contracte de servicii semnate în anul 2018 Finantarea IV ( ) Valoare contracte de servicii Număr de imobile estimat Supr

Nr. crt. Județ Număr Contracte de servicii semnate în anul 2018 Finantarea IV ( ) Valoare contracte de servicii Număr de imobile estimat Supr Județ Număr Contracte de semnate în anul 2018 Finantarea IV (29.10.2018) contracte de Număr de Suprafața ă (ha) 1 Olt 4 597.984,45 9.649 4.875,00 2 Ialomiţa 2 270.750,00 4.900 4.224,00 3 Covasna 4 224.970,00

Mai mult

Situatie centralizatoare privind numarul participantilor si contributiile virate la fondurile de pensii administrate privat aferente lunii de referint

Situatie centralizatoare privind numarul participantilor si contributiile virate la fondurile de pensii administrate privat aferente lunii de referint privind numarul participantilor si contributiile virate la fondurile de pensii administrate privat aferente lunii de referinta APRILIE 2018 Nr. crt. Denumire fond de pensii administrat privat Numar asigurati

Mai mult

RAPORT PRIVIND STAREA PĂDURILOR ROMÂNIEI ÎN ANUL

RAPORT PRIVIND STAREA PĂDURILOR ROMÂNIEI ÎN ANUL RAPORT PRIVIND STAREA PĂDURILOR ROMÂNIEI ÎN ANUL 2009 1 Control în Silvicultură s-a desfăşurat preponderent în pădure şi în mod special pentru depistarea tăierilor ilegale şi sancţionarea vinovaţilor.

Mai mult

Microsoft PowerPoint - REZULTATE intermediare Egalitate de sanse.ppt

Microsoft PowerPoint - REZULTATE intermediare Egalitate de sanse.ppt Investeşte în oameni! FONDUL SOCIAL EUROPEAN Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Axa prioritară 6 Promovarea incluziunii sociale DMI 6.2. Îmbunătățirea accesului și a

Mai mult

1. ÎNVĂŢĂMÂNT Obiectiv 1. Autorizarea și acreditarea unor noi programe de studiu nivel licență și master 2. Evaluarea periodică a unor programe de stu

1. ÎNVĂŢĂMÂNT Obiectiv 1. Autorizarea și acreditarea unor noi programe de studiu nivel licență și master 2. Evaluarea periodică a unor programe de stu 1. ÎNVĂŢĂMÂNT 1. Autorizarea și acreditarea unor noi programe de studiu nivel licență și master 2. Evaluarea periodică a unor programe de studiu nivel licență și master PLANUL OPERAŢIONAL AL FACULTĂȚII

Mai mult

C.N.P.P. Directia Informatica si Evidenta Stagii de Cotizare Situatie centralizatoare privind numarul participantilor si contributiile virate la fondu

C.N.P.P. Directia Informatica si Evidenta Stagii de Cotizare Situatie centralizatoare privind numarul participantilor si contributiile virate la fondu privind numarul participantilor si contributiile virate la fondurile de pensii adminitrate privat aferente lunii de referinta DECEMBRIE Nr. crt. Denumire fond de pensii administrat privat Numar asigurati

Mai mult

C.N.P.P. Directia Informatica si Evidenta Stagii de Cotizare Situatie centralizatoare privind numarul participantilor si contributiile virate la fondu

C.N.P.P. Directia Informatica si Evidenta Stagii de Cotizare Situatie centralizatoare privind numarul participantilor si contributiile virate la fondu privind numarul participantilor si contributiile virate la fondurile de pensii adminitrate privat aferente lunii de referinta NOIEMBRIE Nr. crt. Denumire fond de pensii administrat privat Numar asigurati

Mai mult

ManpowerGroup România Strada Izvor, Nr. 80, Izvor Business Center, etaj 6, Bucureștii , România T: Embargo până la 00:01 GMT, 1

ManpowerGroup România Strada Izvor, Nr. 80, Izvor Business Center, etaj 6, Bucureștii , România T: Embargo până la 00:01 GMT, 1 Embargo până la 00:01 GMT, 11 iunie 2019 Comunicat de presă Bucureşti, 11 iunie, 2019 Angajatorii români prognozează un climat de angajare favorabil pentru următorul trimestru Studiul ManpowerGroup privind

Mai mult

Raportare SITE_ AJOFM GORJ

Raportare SITE_ AJOFM GORJ Investeşte în oameni! FONDUL SOCIAL EUROPEAN Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 2013 Axa prioritară 4 Modernizarea Serviciului Public de Ocupare Domeniul major de

Mai mult

Institutul Naţional de Statistică Direcţia Judeţeană de Statistică Sibiu Str. Someşului nr Sibiu tel., fax 0269/213155;

Institutul Naţional de Statistică Direcţia Judeţeană de Statistică Sibiu Str. Someşului nr Sibiu tel., fax 0269/213155; Institutul Naţional de Statistică Direcţia Judeţeană de Statistică Sibiu Str. Someşului nr. 19-550003 Sibiu tel., fax 0269/213155; e-mail:tele@sibiu.insse.ro http: //www.sibiu.insse.ro IANUARIE 2019 CUPRINS

Mai mult

NR. 12 / DECEMBRIE 2015 AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ CUPRINS Mesajul preşedintelui ANOFM cu ocazia zilei de 10 Decembrie; Noutăţi

NR. 12 / DECEMBRIE 2015 AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ CUPRINS Mesajul preşedintelui ANOFM cu ocazia zilei de 10 Decembrie; Noutăţi NR. 12 / DECEMBRIE 2015 AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ CUPRINS Mesajul preşedintelui ANOFM cu ocazia zilei de 10 Decembrie; Noutăţi în proiectele ANOFM; Acțiuni la nivelul U.E. la care

Mai mult

Raportare SITE_iulie 2014

Raportare SITE_iulie 2014 Investeşte în oameni! FONDUL SOCIAL EUROPEAN Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 2013 Axa prioritară 4 Modernizarea Serviciului Public de Ocupare Domeniul major de

Mai mult

GUVERNUL ROMÂNIEI MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI ȘI PROTECȚIEI SOCIALE AMRPOSDRU GUVERNUL ROMÂNIEI MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI ȘI PROTECȚIEI SOCIALE OIRP

GUVERNUL ROMÂNIEI MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI ȘI PROTECȚIEI SOCIALE AMRPOSDRU GUVERNUL ROMÂNIEI MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI ȘI PROTECȚIEI SOCIALE OIRP GUVERNUL ROMÂNIEI MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI ȘI PROTECȚIEI SOCIALE AMRPOSDRU GUVERNUL ROMÂNIEI MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI ȘI PROTECȚIEI SOCIALE OIRPOSDRU SV OLTENIA Investeşte în oameni! Dezvoltarea

Mai mult

Institutul Naţional de Statistică Direcţia Judeţeană de Statistică Sibiu Str. Someşului nr Sibiu tel., fax 0269/213155;

Institutul Naţional de Statistică Direcţia Judeţeană de Statistică Sibiu Str. Someşului nr Sibiu tel., fax 0269/213155; Institutul Naţional de Statistică Direcţia Judeţeană de Statistică Sibiu Str. Someşului nr. 19-550003 Sibiu tel., fax 0269/213155; e-mail:tele@sibiu.insse.ro http: //www.sibiu.insse.ro MARTIE 2019 CUPRINS

Mai mult

Institutul Naţional de Statistică Direcţia Judeţeană de Statistică Sibiu Str. Someşului nr Sibiu tel., fax 0269/213155;

Institutul Naţional de Statistică Direcţia Judeţeană de Statistică Sibiu Str. Someşului nr Sibiu tel., fax 0269/213155; Institutul Naţional de Statistică Direcţia Judeţeană de Statistică Sibiu Str. Someşului nr. 19-550003 Sibiu tel., fax 0269/213155; e-mail:tele@sibiu.insse.ro http: //www.sibiu.insse.ro MAI 2018 CUPRINS

Mai mult

1 Sectoare economice cu potențial competitiv în regiunea Nord-Vest Conform Strategiei Naționale de Competitivitate (SNC), activitatea de fab

1 Sectoare economice cu potențial competitiv în regiunea Nord-Vest Conform Strategiei Naționale de Competitivitate (SNC), activitatea de fab 1 Sectoare economice cu potențial competitiv în regiunea Nord-Vest Conform Strategiei Naționale de Competitivitate 015-00 (SNC), activitatea de fabricare de mobilă este o aglomerare economică de importanță

Mai mult

Institutul Naţional de Statistică Direcţia Judeţeană de Statistică Sibiu Str. Someşului nr Sibiu tel., fax 0269/213155;

Institutul Naţional de Statistică Direcţia Judeţeană de Statistică Sibiu Str. Someşului nr Sibiu tel., fax 0269/213155; Institutul Naţional de Statistică Direcţia Judeţeană de Statistică Sibiu Str. Someşului nr. 19-550003 Sibiu tel., fax 0269/213155; e-mail:tele@sibiu.insse.ro http: //www.sibiu.insse.ro AUGUST 2018 CUPRINS

Mai mult

Institutul Naţional de Statistică Direcţia Judeţeană de Statistică Sibiu Str. Someşului nr Sibiu tel., fax 0269/213155;

Institutul Naţional de Statistică Direcţia Judeţeană de Statistică Sibiu Str. Someşului nr Sibiu tel., fax 0269/213155; Institutul Naţional de Statistică Direcţia Judeţeană de Statistică Sibiu Str. Someşului nr. 19-550003 Sibiu tel., fax 0269/213155; e-mail:tele@sibiu.insse.ro http: //www.sibiu.insse.ro FEBRUARIE 2019 CUPRINS

Mai mult

UNIVERSITATEA TEHNICA GHEORGHE ASACHI DIN IASI EDU TEHNIC FORMA PLUS Proiect cofinanţat de Fondul Social European prin PROGRAMUL OERAŢIONAL SECTORIAL

UNIVERSITATEA TEHNICA GHEORGHE ASACHI DIN IASI EDU TEHNIC FORMA PLUS Proiect cofinanţat de Fondul Social European prin PROGRAMUL OERAŢIONAL SECTORIAL EDU TEHNIC FORMA PLUS Proiect cofinanţat de Fondul Social European prin PROGRAMUL OERAŢIONAL SECTORIAL DEZVOLTAREA RESURSELOR MANE 2007-2013 Numărul de referinţă al programului (CCI): 2007RO051PO001 Carieră

Mai mult

COMUNICAT DE PRESĂ

COMUNICAT DE PRESĂ MINISTERUL JUSTIŢIEI OFICIUL NAŢIONAL AL REGISTRULUI COMERŢULUI Bucureşti, Bd. Unirii nr. 74, Bl. J3b, tronson II+III, sector 3; Telefon: +40 21 316.08.04, 316.08.10; Fax: +40 21 316.08.03; Cod poştal:

Mai mult

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului DIRECȚIA GENERALĂ EDUCAȚIE ȘI ÎNVĂȚARE PE TOT PARCURSUL VIEȚII Nr. 24330/ 08.01.2014 SE APROBĂ. SECRETAR DE STAT, Vasilica Ștefania DUMINICĂ SE APROBĂ. SECRETAR DE STAT, András György KIRÁLY ANEXA A TABLOUL

Mai mult

Microsoft Word - ocupare si somaj nr 89.doc

Microsoft Word - ocupare si somaj nr 89.doc ROMÂNIA Biroul de presă B-dul Libertăţii nr,16, sector 5, Bucureşti Tel/Fax: 021 318 18 69; Fax 021 312 48 75 e-mail: romstat@insse,ro; biroupresa@insse,ro COMUNICAT DE PRESĂ Nr.89 din 17 aprilie 2012

Mai mult

Radiografia distributiei in Transilvania

Radiografia distributiei in Transilvania 08 Mar 2011 de Mihaela Popescu [1] Dezvoltarea economica a principalelor orase din regiune - in special Cluj- Napoca, polul investitiilor straine din centrul tarii si unul dintre cele mai mari centre universitare

Mai mult

„Program de educație și asistență juridică pentru îmbunătățirea accesului cetățenilor la justiție – JUST ACCESS”

„Program de educație și asistență juridică pentru îmbunătățirea accesului cetățenilor la justiție – JUST ACCESS” PROGRAM DE EDUCAȚIE ȘI ASISTENȚĂ JURIDICĂ PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA ACCESULUI CETĂȚENILOR LA JUSTIȚIE JUST ACCESS Proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, Axa

Mai mult

COMUNICAT DE PRESĂ

COMUNICAT DE PRESĂ MINISTERUL JUSTIŢIEI OFICIUL NAŢIONAL AL REGISTRULUI COMERŢULUI Operaţiunile de înmatriculare a comercianţilor, de menţiuni şi radieri se efectuează în temeiul Legii nr.26/1990, republicată, Legii nr 31/1990,

Mai mult

- NORME METODOLOGICE din 25 februarie 2008 pentru aplicarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România Forma sintetică la data

- NORME METODOLOGICE din 25 februarie 2008 pentru aplicarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România Forma sintetică la data NORME METODOLOGICE din 25 februarie 2008 pentru aplicarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România Forma sintetică la data 13Mar2009. Acest act a fost creat utilizand tehnologia

Mai mult

PROCEDURĂ din 18 aprilie 2002 (*actualizat*) privind accesul la măsurile pentru stimularea ocupării forţei de muncă, modalităţile de finanţare şi inst

PROCEDURĂ din 18 aprilie 2002 (*actualizat*) privind accesul la măsurile pentru stimularea ocupării forţei de muncă, modalităţile de finanţare şi inst PROCEDURĂ din 18 aprilie 2002 (*actualizat*) privind accesul la măsurile pentru stimularea ocupării forţei de muncă, modalităţile de finanţare şi instrucţiunile de implementare a acestora EMITENT: Guvernul

Mai mult

Microsoft Word - O_25_10_10_n_1952.docx

Microsoft Word - O_25_10_10_n_1952.docx Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici Imprimare Ordin nr. 1952 din 25/10/2010 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 840 din 15/12/2010 Intrare in vigoare: 15/12/2010 Tip Data Publicat 15/12/2010;

Mai mult

RAPORT PRIVIND REZULTATUL CONTROLULUI EFECTUAT DE AUTORITATEA ELECTORALĂ PERMANENTĂ LA PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT ORGANIZAȚIA JUDEȚEANĂ ARGEȘ Extras În

RAPORT PRIVIND REZULTATUL CONTROLULUI EFECTUAT DE AUTORITATEA ELECTORALĂ PERMANENTĂ LA PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT ORGANIZAȚIA JUDEȚEANĂ ARGEȘ Extras În PERMANENTĂ LA PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT ORGANIZAȚIA JUDEȚEANĂ ARGEȘ privind veniturile și cheltuielile înregistrate de Partidul Social Democrat Organizația Județeană Argeș în anul 2015 și anul 2016, perioada

Mai mult

Microsoft Word - sr_2003_08.doc

Microsoft Word - sr_2003_08.doc MINISTERUL JUSTIŢIEI OFICIUL NAŢIONAL AL REGISTRULUI COMERŢULUI Operaţiunile de înmatriculare a comercianţilor, de menţiuni şi radieri se efectuează în temeiul Legii nr.26/1990, republicată, Legii nr 31/1990,

Mai mult

Eficiență și calitate în SPO - EC SPO

Eficiență și calitate în SPO - EC SPO PROIECTUL Eficiență și calitate în SPO - EC SPO Activitatea 9 Transfer de expertiză pentru îmbunătățirea calității serviciilor de ocupare Subactivitatea 9.4 Stagii de instruire pentru personalul SPO în

Mai mult

Nr. crt. ocupatia/calificarea cod COR/cod nomenclator initiere re/calificare perfectionare specializare Total nr. cursuri furnizori de formare autoriz

Nr. crt. ocupatia/calificarea cod COR/cod nomenclator initiere re/calificare perfectionare specializare Total nr. cursuri furnizori de formare autoriz Planul national de anul 201 Situatia privind ul lor de persoanele care beneficiaza de servicii de dupa pe forma de alte 4 04 44 02 4 352 5 3 224 42 1252 1 TOTAL ALBA 3 3 0 33 5 2 0 5 5 21 1 Agent de securitate

Mai mult

ANUARUL STATISTIC AL JUDEŢULUI DOLJ

ANUARUL STATISTIC AL JUDEŢULUI DOLJ ANUARUL STATISTIC AL JUDEŢULUI DOLJ Anuarul Statistic al judeţului Dolj este o lucrare de referinţă a Direcţiei Judeţene de Statistică şi conţine informaţii referitoare la evoluţia economico-socială a

Mai mult

SUPRAVEGHEREA IRC/SRC, ROMANIA, 2012 Sistemul national de supraveghere a Sindromului Rubeolic Congenital (SRC) a fost instituit in anul Metodolo

SUPRAVEGHEREA IRC/SRC, ROMANIA, 2012 Sistemul national de supraveghere a Sindromului Rubeolic Congenital (SRC) a fost instituit in anul Metodolo SUPRAVEGHEREA IRC/SRC, ROMANIA, 2012 Sistemul national de supraveghere a Sindromului Rubeolic Congenital (SRC) a fost instituit in anul 2000. Metodologia de supraveghere a fost revizuita si adaptata conform

Mai mult

LEGE nr. 263 din 19 iulie 2007 (*actualizată*) privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea creşelor EMITENT: PARLAMENTUL PUBLICAT ÎN: MONITORUL O

LEGE nr. 263 din 19 iulie 2007 (*actualizată*) privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea creşelor EMITENT: PARLAMENTUL PUBLICAT ÎN: MONITORUL O LEGE nr. 263 din 19 iulie 2007 (*actualizată*) privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea creşelor EMITENT: PARLAMENTUL PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 507 din 30 iulie 2007 Data intrarii in vigoare

Mai mult

Microsoft Word - Operatiuni doc

Microsoft Word - Operatiuni doc MINISTERUL JUSTIŢIEI OFICIUL NAŢIONAL AL REGISTRULUI COMERŢULUI Operaţiunile de înmatriculare a comercianţilor, de menţiuni şi radieri se efectuează în temeiul Legii nr.26/1990, republicată, Legii nr 31/1990,

Mai mult

MINISTERUL JUSTIŢIEI OFICIUL NAŢIONAL AL REGISTRULUI COMERŢULUI Bucureşti, Bd. Unirii nr. 74, Bl. J3b, tronson II+III, sector 3; Telefon:

MINISTERUL JUSTIŢIEI OFICIUL NAŢIONAL AL REGISTRULUI COMERŢULUI Bucureşti, Bd. Unirii nr. 74, Bl. J3b, tronson II+III, sector 3; Telefon: MINISTERUL JUSTIŢIEI OFICIUL NAŢIONAL AL REGISTRULUI COMERŢULUI Bucureşti, Bd. Unirii nr. 74, Bl. J3b, tronson II+III, sector 3; Telefon: +40 21 316.08.04, 316.08.10; Fax: +40 21 316.08.03; Cod poştal:

Mai mult

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului MINISTERUL EDUCAȚIEI ȘI CERCETĂRII ȘTIINȚIFICE DIRECȚIA GENERALĂ EDUCAȚIE ȘI ÎNVĂȚARE PE TOT PARCURSUL VIEȚII SE APROBĂ. SUBSECRETAR SE APROBĂ. DE STAT, Liliana SUBSECRETAR PREOTEASA DE STAT, Liliana PREOTEASA

Mai mult

Microsoft Word - Operatiuni doc

Microsoft Word - Operatiuni doc MINISTERUL JUSTIŢIEI OFICIUL NAŢIONAL AL REGISTRULUI COMERŢULUI Operaţiunile de înmatriculare a comercianţilor, de menţiuni şi radieri se efectuează în temeiul Legii nr.26/1990, republicată, Legii nr 31/1990,

Mai mult

DIRECTIA JUDETEANA DE STATISTICA HUNEDOARA - DEVA R A P O R T de activitate al Direcţiei Judeţene de Statistică Hunedoara în anul 2015 CAP.I STRUCTURA

DIRECTIA JUDETEANA DE STATISTICA HUNEDOARA - DEVA R A P O R T de activitate al Direcţiei Judeţene de Statistică Hunedoara în anul 2015 CAP.I STRUCTURA DIRECTIA JUDETEANA DE STATISTICA HUNEDOARA - DEVA R A P O R T de activitate al Direcţiei Judeţene de Statistică Hunedoara în anul 2015 CAP.I STRUCTURA ORGANIZATORICA Direcţia Judeţeană de Statistică Hunedoara,

Mai mult

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII INSTITUTUL NAŢIONAL DE SĂNĂTATE PUBLICĂ NATIONAL INSTITUTE OF PUBLIC HEALTH Str. Dr. A. Leonte, Nr. 1-3, Bucureşti, ROMÂNI

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII INSTITUTUL NAŢIONAL DE SĂNĂTATE PUBLICĂ NATIONAL INSTITUTE OF PUBLIC HEALTH Str. Dr. A. Leonte, Nr. 1-3, Bucureşti, ROMÂNI MINISTERUL SĂNĂTĂŢII INSTITUTUL NAŢIONAL DE SĂNĂTATE PUBLICĂ NATIONAL INSTITUTE OF PUBLIC HEALTH Str. Dr. A. Leonte, Nr. 1-3, 050463 Bucureşti, ROMÂNIA Tel: (+40 21) 318 36 20, Director: (+40 21) 318 36

Mai mult

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE 10 aprilie 2015 Domnule Inspector General, Doamnelor și domnilor inspectori de învățământ primar, Doamnelor și domnilor dascali, Vă aducem la cunoștință că, începând cu anul școlar 2013 2014, Banca Națională

Mai mult

MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU AMELIORARE ŞI REPRODUCŢIE ÎN ZOOTEHNIE Prof.dr.G.K.Constantinescu Directia de A

MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU AMELIORARE ŞI REPRODUCŢIE ÎN ZOOTEHNIE Prof.dr.G.K.Constantinescu Directia de A MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU AMELIORARE ŞI REPRODUCŢIE ÎN ZOOTEHNIE Prof.dr.G.K.Constantinescu Directia de Acreditare si Monitorizare - Serviciul Conservare si

Mai mult

Slide 1

Slide 1 RAPORT DE ANALIZĂ COMPARATIVĂ Sondaj de opinie în vederea măsurării gradului de informare a publicului general privind Regio - Programul Operaţional Regional Iulie Iunie A s p e c t e m e t o d o l o g

Mai mult

Microsoft PowerPoint - prezentare MERIDIAN

Microsoft PowerPoint - prezentare MERIDIAN PARTENERIAT Ministerul Administraţiei şi Internelor Ministerul Integrării Europene Ministerul Economiei şi Comerţului Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei Agentia Nationala pentru Resurse

Mai mult

MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU AMELIORARE ŞI REPRODUCŢIE ÎN ZOOTEHNIE Prof.dr.G.K.Constantinescu Directia de A

MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU AMELIORARE ŞI REPRODUCŢIE ÎN ZOOTEHNIE Prof.dr.G.K.Constantinescu Directia de A MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU AMELIORARE ŞI REPRODUCŢIE ÎN ZOOTEHNIE Prof.dr.G.K.Constantinescu Directia de Acreditare si Monitorizare - Serviciul Conservare si

Mai mult

ÎNTREBĂRI FRECVENTE ANOFM 1.Întrebare: Ce este ANOFM? Răspuns: ANOFM este instituţie publică, cu personalitate juridică, sub autoritatea Ministerului

ÎNTREBĂRI FRECVENTE ANOFM 1.Întrebare: Ce este ANOFM? Răspuns: ANOFM este instituţie publică, cu personalitate juridică, sub autoritatea Ministerului ÎNTREBĂRI FRECVENTE ANOFM 1.Întrebare: Ce este ANOFM? ANOFM este instituţie publică, cu personalitate juridică, sub autoritatea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, care are ca obiective principale:

Mai mult

UNIVERSITATEA POLITEHNICA TIMIŞOARA FACULTATEA DE ŞTIINŢE ALE COMUNICĂRII PLAN OPERAŢIONAL AL FACULTĂŢII DE ŞTIINŢE ALE COMUNICĂRII pentru anul

UNIVERSITATEA POLITEHNICA TIMIŞOARA FACULTATEA DE ŞTIINŢE ALE COMUNICĂRII PLAN OPERAŢIONAL AL FACULTĂŢII DE ŞTIINŢE ALE COMUNICĂRII pentru anul UNIVERSITATEA POLITEHNICA TIMIŞOARA FACULTATEA DE ŞTIINŢE ALE COMUNICĂRII PLAN OPERAŢIONAL AL FACULTĂŢII DE ŞTIINŢE ALE COMUNICĂRII pentru anul 2014 1. Obiective şi acţiuni specifice privind managementul

Mai mult

Proiect Hotărâre pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul forței de muncă În temeiul art. 108 din Constituţia României, repub

Proiect Hotărâre pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul forței de muncă În temeiul art. 108 din Constituţia României, repub Proiect Hotărâre pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul forței de muncă În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Mai mult

Microsoft Word - LEGE nr. 116_2002, MO 193_2002

Microsoft Word - LEGE nr. 116_2002, MO 193_2002 PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAŢILOR SENATUL LEGE Nr. 116/2002 M.Of. nr. 193 din 21.3.2002 privind prevenirea şi combaterea marginalizării sociale Nr. Titlu Data MO Modificări 1 Lege nr. 250/2013 -

Mai mult

Investeşte în oameni

Investeşte în oameni Investeşte în oameni! Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Axa prioritară 2 Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii

Mai mult

COMUNICAT DE PRESĂ

COMUNICAT DE PRESĂ MINISTERUL JUSTIŢIEI OFICIUL NAŢIONAL AL REGISTRULUI COMERŢULUI Operaţiunile de înmatriculare a comercianţilor, de menţiuni şi radieri se efectuează în temeiul Legii nr.26/1990, republicată, Legii nr 31/1990,

Mai mult