Slide 1

Mărimea: px
Porniți afișarea la pagina:

Download "Slide 1"

Transcriere

1 ,,CEL MAI TARE LA RECICLARE,, ediția Proiect de educație ecologică:,,labirintul RECICLĂRII,,

2 ,,Milioane de capace Milioane de zâmbete!,, - 92 Unități de învățământ; buc. capace PET; - 45 Panouri cu imagini din povești populare; m panou - CEL MAI LUNG PANOU PE PLAN NAȚIONAL - CARTEA RECORDURILOR - ROMÂNIA

3 PROIECT DE EDUCAȚIE ECOLOGICĂ,,LABIRINTUL RECICLĂRII,, Aplicant: Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare Parteneri: Inspectoratul Școlar Județean; Direcția Silvică; Centrul de Recreere,,Kentaur,, din Atea; Primăria Odoreu; SC Alpin Recycling SRL Satu Mare; ALU MENZIKEN Medieșu Aurit; Perioada de implementare: 8 luni (noiembrie 2018-iunie 2019); Grupul țintă: Comunitatea din județul Satu Mare prin unitățile de învățământ preșcolar șișcolar; Obiectivele proiectului: Promovarea colectării selective a deșeurilor reciclabile flacoane de plastic (PET), respectiv valorificarea acestora prin realizarea în voluntariat a obiectivului în beneficiul comunității,,labirintul RECICLĂRII,, în incinta Centrului de Recreere,,Kentaur,, din Atea precum și a unui mic pod și ponton, cele din urmă în cadrul proiectului ROHU62,,Coridor verde fără frontiere,,.

4 Descrierea proiectului: Noul proiect își propune colectarea pe perioada celor 8 luni de zile a deșeurilor reciclabile - flacoane de plastic de 2 litri de tip PET. Prin montarea flacoanelor pe un suport de plasă având dimensiunea de 4m lungime și 1,80m lățime, fiecare unitate de învățământ preșcolar și școlar va realiza o porțiune din gardul labirintului care se va amenaja în incinta Centrului de Recreere,,Kentaur,, din Atea pe o suprafață de 1,8 ha și care va arăta conform imaginii, respectiv clădirea pereților punctului de informare din PET-uri (după modelul căsuțelor de la Tabăra Ecologică de la Tarna Mare):

5 Totodată se vor colecta și alte tipuri de deșeuri reciclabile, din care fiecare unitate de învățământ va realiza o mascotă care va reprezenta, la alegere, o specie de plante și animale specifice ariilor protejate din județul Satu Mare și care vor fi expuse în cadrul punctului de informare și observări ornitologice amenajat în mijlocul labirintului reciclării. Labirintul reciclării astfel realizat va servi ca mijloc și instrument de informare,educație ecologică și recreere pentru toate categoriile de vârstă, astfel: La intrarea în labirintul reciclării, fiecare vizitator va primi un chestionar cu 10 întrebări din domeniul protecției mediului, fiecare întrebare va avea două răspunsuri din care se va alege răspunsul corect conform săgeților indicatoare de la intrare în labirint după care deplasarea în labirint va fi în direcția săgeții alese.

6 Dacă răspunsul ales se dovedește a fi incorect drumul în labirint se termină vizitatorul fiind obligat să revină și să-și continue drumul în direcția celeilalte săgeți astfel va ajunge la un nou punct când va alege răspunsul la următoarea întrebare și tot așa până când ajunge în mijlocul labiritului respectiv la punctul de informare și observări ornitologice unde în baza informațiilor acumulate pe traseul drumului parcurs prin labirint va avea posibilitatea cunoașterii biodiversității ariilor protejate din județul Satu Mare prin intermediul expoziției de mascote de păsări, animale, pești, plante etc. La care vor fi atașate descrierile aferente fiecărei specii. Totodată vor avea posibiliatea admirării,,de sus,, a labirintului reciclării și chiar efectuarea unor observări ornitologice prin echipamentele puse la dispoziția vizitatorilor (lunetă, binoclu etc.)

7 Pe traseul labirintului, respectiv la fiecare punct de oprire se vor planta puieți, lucrări efectuate în perioada lunii pădurii: 15 Martie - 15 Aprilie 2019 cu participarea voluntarilor din cadrul școlilor înscrise în program. Din surplusul de PET-uri colectate, se va realiza un mic pod și un ponton în cadrul Proiectului cu finanțare europeană ROHU 62,,Coridor verde fără frontiere,, pe baza proiectului de pod și ponton câștigător al concursului,,cel mai reușit pod și ponton din PET-uri,, la care au participat cu 13 lucrări elevi de la Liceul de Artă,,Aurel Popp,, din Satu Mare și studenți din București, Cluj Napoca și Debrecen (Ungaria).

8 Pe toată perioada implementării programului, cantitățile colectate de PET-uri vor fi raportate la fiecare sfârșit de lună la comp. CFM din cadrul APM Satu Mare. Conform planului realizat cu sprijinul colegilor de la Ópusztaszer (Ungaria), unde funcționează un astfel de labirint dar realizat numai din gard viu, labirintul reciclării se va realiza, în anul școlar pe o suprafață de mp. pentru care necesarul de gard din PET-uri este de 1000 m. Fiecare unitate de învățământ înscrisă în program va realiza o porțiune de gard de cel puțin 8,20 m (distanța între doi stâlpi este de 4m). Dacă doresc să fie printre primele 10 unități de învățământ cu cel mai lung gard realizat din PET vor contribui la realizarea labirintului cu o lungime de gard cât mai mare.

9 Modul de realizare a porțiunii de gard din PET. Flacoanele de PET de 2 l vor fi îmbinate în așa fel încât să formeze un flacon mare cu înălțimea de 1.80 m cât va fi înălțimea gardului care, va fi legat de plasa de sârmă având lungimea de 4.10 m și înălțimea de 1.80 m. Fiecare elementul de gard astfel realizat se va monta, la fața locului, pe câte doi stâlpi de lemn, distanța dintre stâlpi fiind de 4m. Elementele de gard vor fi predate în luna mai 2019, de către fiecare unitate de învățământ Centrului de Recreere,,Kentaur,, pentru a fi montate, pentru ca la data de 5 iunie 2019, în cadru festiv să putem pune în funcțiune,,labirintul reciclării,,.

10 Motivația participanților: Motivația pentru efortul depus de participanți în beneficiul mediului se va materializa prin: - efectuarea de către fiecare școală respectiv grădiniță participantă a unei excursii gratuite de o zi la Centrul de Recreere,,Kentaur,, din Atea cu ocazia programului,,școala altfel,, din anul școlar ; - primele 10 unități școlare cu cea mai lungă porțiune de gard respectiv cele mai mari cantități de PET-uri colectate pe preșcolar și elev vor beneficia (un grup de 3 elevi și un cadru didactic) de o excursie de o săptămână în Ungaria în luna iunie 2019, cu destinația Ópusztaszer pentru a vizita un obiectiv de acest gen care se bucură de un real succes în rândul turiștilor care vizitează zona; - unitatea școlară cu cel mai lung element de gard realizat în cadrul proiectului va primi din partea organizatorilor titlul de :,,ȘCOALA/GRĂDINIȚA ANULUI,, cu facilitarea utilizării labirintului cu titlu gratuit un an de zile;

11 Conform acordului de parteneriat încheiat între instituțiile partenere, acestea vor contribui la succesul proiectului astfel: APM Satu Mare organizarea și desfășurarea activităților specifice proiectului cu respectarea întocmai a planului de activitate, monitorizarea cantităților de PETuri colectate pe baza raportărilor lunare; ISJ Satu Mare mediatizarea proiectului prin forumul ISJ pentru a asigura informarea tuturor unităților școlare în vederea participării la proiect într-un număr cât mai mare; Direcția Silvică sprijin în realizarea gardului viu și a stâlpilor de lemn necesar pentru realizarea labirintului reciclării respectiv asistența de specialitate la acțiunile de plantări; Centrul de Recreere,,Kentaur,, din Atea asigurarea terenului necesar pentru realizarea labirintului, realizarea labirintului și a foișorului; Primăria Odoreu și SC Alpin Recycling SRL Satu Mare preluarea și transportul, la solicitare, a surplusului de PET-uri colectate, din care vor fi realizate cele două obiective: pod și ponton; SC Alpin Recycling SRL Satu Mare - premierea celei mai reușite mascote; ALU MENZIKEN Medieșu Aurit - asigurarea, pentru fiecare unitate școlară a necesarului de plasă pentru realizarea elementului de gard;

12 CALENDARUL ACTIVITĂȚILOR PROIECTULUI 1. Lansarea proiectului : 5 noiembrie Înscrierea unităților de învățământ: Colectarea flacoanelor de PET: Perioada: Noiembrie 2018-Mai Realizarea mascotei: Perioada: Ianuarie- Martie Acțiuni de plantări: Concurs de mascote: 1 Aprilie Ziua Păsărilor 7. Realizarea labirintului reciclării: luna Mai 8. Festivitatea de deschidere a labirintului reciclării și activitatea de premiere cu ocazia Zilei mediului 5 Iunie Organizarea și desfășurarea excursiei la Ópusztaszer Luna Iunie 2019

13 Rezultatele proiectului: 1.Promovarea educației ecologice în spiritul colectării selective a deșeurilor reciclabile; 2.Promovarea muncii voluntare materializat prin colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile; 3.Valorificarea deșeurilor reciclabile,,la sursă,, prin realizarea a trei obiective în beneficiul comunității; 4.Promovarea turismului ecologic prin oportunitățile oferite în cadrul,,centrului de Recreere Kentaur,, de,,labirintul reciclării,, Sustenabilitatea programului: Proiectul va continua în anul școlar prin activități de plantări de gard viu pe tot traseul labirintului.

14 VĂ MULȚUMESC PENTRU ATENȚIA ACORDATĂ! Elisabeta Bekessy Director executiv APM Satu Mare

Ministerul Educaţiei şi Cercetării

Ministerul Educaţiei şi Cercetării INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN DOLJ ŞCOALA CU CLASELE I-VIII BUCOVĂŢ CONCURS JUDEŢEAN DE ŞTIINŢE ROBERT BROWN Formular de aplicaţie proiect educativ judeţean Avizat, A. INFORMAȚII DESPRE APLICANT Insp.

Mai mult

CONCURSUL OLIMPIADELE PREȘCOLARILOR REGULAMENT Secțiunea 1. Organizatorul și regulamentul oficial al concursului Concursul este organizat și

CONCURSUL OLIMPIADELE PREȘCOLARILOR REGULAMENT Secțiunea 1. Organizatorul și regulamentul oficial al concursului Concursul este organizat și CONCURSUL OLIMPIADELE PREȘCOLARILOR 2018-2019 REGULAMENT Secțiunea 1. Organizatorul și regulamentul oficial al concursului Concursul este organizat și desfășurat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea

Mai mult

INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN VASLUI PRIMARIA MUNICIPIULUI VASLUI

INSPECTORATUL ŞCOLAR  JUDEŢEAN VASLUI PRIMARIA MUNICIPIULUI VASLUI GRĂDINIŢA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 17, VASLUI CONCURS LOCAL Ș I JUDEȚ EAN DE CREAŢIE ARTISTICO-PLASTICĂ,,Din culori ivim o lume eco ORGANIZATOR: Ediţia a III-a, an ș colar 2018-2019 aprobat în CAER 2019,

Mai mult

Systematic Odometry Errors Compensation for Mobile Robot Positioning

Systematic Odometry Errors Compensation for Mobile Robot Positioning http://www.alchimistii.ivn.ro 1 Proiectele,, Revista magazin Adolescenţa şi,, Adolescenţa revista celor tineri Proiecte finanţate de Direcţia pentru Tineret şi Sport Argeş martie 2001 Proiectele au avut

Mai mult

LICEUL TEHNOLOGIC ELECTROMUREŞ

LICEUL TEHNOLOGIC ELECTROMUREŞ LICEUL TEHNOLOGIC CONSTRUCŢII DE MAŞINI MIOVENI ARGEŞ C.F. - 4121935 Str. Uzinei, Nr. 1-3, Mioveni, Argeş Tel/Fax: 0248.263.340 Motto: Nu poţi să înveţi ceva pe cineva. Poţi doar să-l ajuţi să găsească

Mai mult

CONCURS JUDEȚEAN INTERCULTURAL DE ISTORIA RROMILOR DE LA ROBIE LA LIBERTATE REGULAMENT 20 FEBRUARIE 2017 NUMAI ÎMPREUNĂ PUTEM DEPĂŞI PREJUDECĂŢILE!

CONCURS JUDEȚEAN INTERCULTURAL DE ISTORIA RROMILOR DE LA ROBIE LA LIBERTATE REGULAMENT 20 FEBRUARIE 2017 NUMAI ÎMPREUNĂ PUTEM DEPĂŞI PREJUDECĂŢILE! CONCURS JUDEȚEAN INTERCULTURAL DE ISTORIA RROMILOR DE LA ROBIE LA LIBERTATE REGULAMENT 20 FEBRUARIE 2017 NUMAI ÎMPREUNĂ PUTEM DEPĂŞI PREJUDECĂŢILE! ARGUMENT Istoria și tradițiile rromilor se studiază la

Mai mult

Liceul Tehnologic Ion I.C. Brătianu Satu Mare B-dul Dr. Vasile Lucaciu Nr. 1 cod Te

Liceul Tehnologic Ion I.C. Brătianu Satu Mare B-dul Dr. Vasile Lucaciu Nr. 1 cod Te Liceul Tehnologic Ion I.C. Brătianu Satu Mare B-dul Dr. Vasile Lucaciu Nr. 1 cod. 440031 www.ctbratianusm.ro e-mail: secretariat_bratianu@yahoo.com Tel: 0261 / 734670; Tel /Fax: 0261 / 768935 PLAN MANAGERIAL

Mai mult

Proiect co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman Axa Prioritară 6: Educat ie s i competent e. POCU/73/

Proiect co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman Axa Prioritară 6: Educat ie s i competent e. POCU/73/ R35, R36 PROCEDURA de aplicare a metodologiei de acordare a premiului pentru calitate în educaţia incluzivă Nume Rezultat subactivitate A3.2 R35, R36 Ediţia: 1 Revizia: 0 Exemplar ţinut sub control X DA

Mai mult

„VIITORUL INCEPE AICI”

„VIITORUL INCEPE AICI” REGULAMENT DE ORGANIZARE DIN ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR FIRMA DE EXERCIȚIU CEA MAI BUNĂ PRACTICĂ INFORMAŢII UTILE DESPRE TÂRG Organizatori Parteneri ROCT Centrala Reţelei Firmelor de Exerciţiu din România

Mai mult

ARGUMENT

ARGUMENT MINISTERUL EDUCAŢIEI, CERCETĂRII, TINERETULUI ŞI SPORTULUI INSPECTORATUL ŞCOLAR AL JUDEŢULUI CARAŞ SEVERIN CASA CORPULUI DIDACTIC CARAŞ SEVERIN Comitetul de organizare: GRĂDINIŢA P.N. 5 CARANSEBEŞ Dir.,

Mai mult

Palatul Copiilor Târgoviște Filiala Moreni Str. Flacăra, nr. 29 Moreni, jud. Dîmbovița Cod Tel./fax Apr

Palatul Copiilor Târgoviște Filiala Moreni Str. Flacăra, nr. 29 Moreni, jud. Dîmbovița Cod Tel./fax Apr Palatul Copiilor Târgoviște Filiala Moreni Str. Flacăra, nr. 29 Moreni, jud. Dîmbovița Cod 135300 Tel./fax 0245665546 e-mail: ccmorenidb@yahoo.com Aprobat, Insp. Şc. Gen. I.S.J, Dâmbovita Prof. Ion Sorin

Mai mult

COLEGIUL

COLEGIUL Invitaţie În 7 Aprilie 2017 se va desfăşura la Colegiul Tehnic George Bariţiu Baia Mare judeţul Maramureş, Concursul Național de Limba Engleză Ediția a VIII-a concurs adresat colegiilor si liceelor tehnologice

Mai mult

SOCIETATEA DE GEOGRAFIE DIN ROMÂNIA FILIALA JUDEŢULUI ILFOV SIMPOZIONUL REGIONAL ILFOV - CUNUNA CU DIAMANTE Ediţia a XVII-a cu tema "Aportul geografie

SOCIETATEA DE GEOGRAFIE DIN ROMÂNIA FILIALA JUDEŢULUI ILFOV SIMPOZIONUL REGIONAL ILFOV - CUNUNA CU DIAMANTE Ediţia a XVII-a cu tema Aportul geografie SOCIETATEA DE GEOGRAFIE DIN ROMÂNIA FILIALA JUDEŢULUI ILFOV SIMPOZIONUL REGIONAL ILFOV - CUNUNA CU DIAMANTE Ediţia a XVII-a cu tema "Aportul geografiei pentru o societate în schimbare. Context și provocări"

Mai mult

Rezultate descriptive Studiul național de monitorizare a inserției pe piața muncii a absolvenților din învățământul superior Absolvenți de studii supe

Rezultate descriptive Studiul național de monitorizare a inserției pe piața muncii a absolvenților din învățământul superior Absolvenți de studii supe Rezultate descriptive Studiul național de monitorizare a inserției pe piața muncii a absolvenților din învățământul superior Absolvenți de studii superioare de licență promoția 2010 Consideraţii generale:

Mai mult

ŞTIU ŞI APLIC

ŞTIU ŞI APLIC COLEGIUL TEHNIC GHEORGHE ASACHI IAȘI LIC TEO / LIC VOC / LIC TEH / PROF / STAGII /POS str. SĂRĂRIE nr. 189, cod poștal 700451 www.colegiulasachi.ro 0232275980 / 0232210242 secretariat_asachi@yahoo.com

Mai mult

Microsoft Word - Ol - M.doc

Microsoft Word - Ol - M.doc Olimpiada Liceelor istoric Iniţiativa de a oferi tinerilor liceeni posibilitatea de a-şi dezvolta abilităţile şi aptitudinile la un nivel superior, în afara şcolii, aparţine primarului municipiului Slatina,

Mai mult

Microsoft Word - Proiect LeAF Nica Dorina

Microsoft Word - Proiect LeAF Nica Dorina Grădiniţa cu P.P. Dumbrava minunată Str. Libertăţii nr. 76 Tulcea Tel : 0240531677, Fax : 0240514976 E-mail: gradinita19tl@yahoo.com Aprobat C.A.... PROGRAMUL MONDIAL LeAF SĂ ÎNVĂŢĂM DESPRE PĂDURE PROIECT

Mai mult

Slide 1

Slide 1 Ediţia a XII-a 2014 Prezentare pentru cadrele didactice Cel mai mare program de dezvoltare și formare profesională a elevilor Premiul special al juriului la Gala Premiilor în Resurse Umane 2013 - HR Club

Mai mult

Noiembrie-decembrie 2015 Să continuăm călătoria noastră în ACEAFNE... La întorcerea din reuniunea din Portugalia, profesor Zepişi Simona a realizat o

Noiembrie-decembrie 2015 Să continuăm călătoria noastră în ACEAFNE... La întorcerea din reuniunea din Portugalia, profesor Zepişi Simona a realizat o Noiembrie-decembrie 2015 Să continuăm călătoria noastră în ACEAFNE... La întorcerea din reuniunea din Portugalia, profesor Zepişi Simona a realizat o prezentare a acestei întâlniri, care poate fi vizualizată

Mai mult

Regulament Bursele Every Can Counts Romania 2018 Prezentul regulament (denumit in cele ce urmeaza Regulamentul ) informeaza studentii si profesorii de

Regulament Bursele Every Can Counts Romania 2018 Prezentul regulament (denumit in cele ce urmeaza Regulamentul ) informeaza studentii si profesorii de Regulament Bursele Every Can Counts Romania 2018 Prezentul regulament (denumit in cele ce urmeaza Regulamentul ) informeaza studentii si profesorii despre modul in care se va desfasura aceasta campanie,

Mai mult

Microsoft Word - 0. Introducere.docx

Microsoft Word - 0. Introducere.docx (motivație, context, scop, obiectiv, metodologie) Motivație Strategia de dezvoltare a municipiului Pitești reprezintă instrumentul de planificare strategică și orientare de perspectivă pe termen mediu

Mai mult

Microsoft Word - 6. Codruta_Curta - Valeria_Gidiu.doc

Microsoft Word - 6. Codruta_Curta - Valeria_Gidiu.doc MONEY SENSE- UN PROGRAM DE EDUCAŢIE FINANCIARĂ ŞI NU NUMAI Nora Codruţa Curta, Liceul Teoretic Mihai Eminescu Cluj-Napoca Valeria Gîdiu, Colegiul Tehnic Augustin Maior Cluj-Napoca 1. Introducere Expresie

Mai mult

E

E Nr. / Data Avizat, INSPECTOR PROIECTE EDUCAȚIONALE FLORIN NEGRUȚ PROIECT EDUCATIV Octombrie 2018- Iunie 2019 Învaţă să trăieşti copilăria Căci ea se duce-aşa rapid, De n-ai să poţi să zici c-a fost frumoasă,

Mai mult

PARTENERI: CONCURS JUDEŢEAN DE CREAŢIE PLASTICĂ Minte sănătoasă în corp sănătos! Ediția a V-a, 2019 ORGANIZATOR: ŞCOALA GIMNAZIALĂ EPISCOP IACOV ANTON

PARTENERI: CONCURS JUDEŢEAN DE CREAŢIE PLASTICĂ Minte sănătoasă în corp sănătos! Ediția a V-a, 2019 ORGANIZATOR: ŞCOALA GIMNAZIALĂ EPISCOP IACOV ANTON PARTENERI: CONCURS JUDEŢEAN DE CREAŢIE PLASTICĂ Minte sănătoasă în corp sănătos! Ediția a V-a, 2019 ORGANIZATOR: ŞCOALA GIMNAZIALĂ EPISCOP IACOV ANTONOVICI BÂRLAD INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN VASLUI CASA

Mai mult

PARTENERI:

PARTENERI: MINISTERUL EDUCAȚIEI, CERCETĂRII, TINERETULUI ȘI SPORTULUI INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN IAȘI CASA CORPULUI DIDACTIC IAȘI UNIUNEA ARTIȘTILOR PLASTICI DIN ROMÂNIA FILIALA IAȘI CENTRUL DE STUDII EUROPENE

Mai mult

PROGRAMUL SĂPTĂMÂNII

PROGRAMUL SĂPTĂMÂNII MINISTERUL EDUCAŢIEI NAȚIONALE INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN DÂMBOVIŢA Colegiul Naţional Constantin Cantacuzino Târgovişte Adresa: Târgovişte, strada George Cair, nr.3, judeţul Damboviţa Telefon/Fax: (0372)

Mai mult

2

2 2 Simpozionul Internațional pentru Educația Intergenerațională Ediția a V-a, Vaslui, 12 aprilie 2019 Instituția organizatoare: ȘCOALA GIMNAZIALĂ ALEXANDRA NECHITA VASLUI, JUDEȚUL VASLUI Str. Păcii, Nr.

Mai mult

Informatii generale

Informatii generale Școala de Vară NuovoTech 2019 1 7 iulie 2019 Laboratoarele Facultății de Ingineria Materialelor şi a Mediului Baza de agrement Mărișel a Universității Tehnice din Cluj-Napoca Informații generale Școala

Mai mult

GUVERNUL ROMÂNIEI MINISTERUL MEDIULUI, APELOR ȘI PĂDURILOR ADMINISTRAŢIA FONDULUI PENTRU MEDIU Cabinet Preşedinte Nr..../... REFERAT DE APROBARE a Ord

GUVERNUL ROMÂNIEI MINISTERUL MEDIULUI, APELOR ȘI PĂDURILOR ADMINISTRAŢIA FONDULUI PENTRU MEDIU Cabinet Preşedinte Nr..../... REFERAT DE APROBARE a Ord GUVERNUL ROMÂNIEI MINISTERUL MEDIULUI, APELOR ȘI PĂDURILOR ADMINISTRAŢIA FONDULUI PENTRU MEDIU Cabinet Preşedinte Nr..../... REFERAT DE APROBARE a Ordinului pentru aprobarea Ghidului de finanțare a Programului

Mai mult

Microsoft Word - Document2

Microsoft Word - Document2 ACTIVITĂȚI EXTRACURRICULARE AN ȘCOLAR 2015-2016 SEMESTRUL al II-lea Clasele Pregătitoare-IV În funcție de oferta educațională, școala noastră va fi deschisă și pentru alte activități care nu sunt incluse

Mai mult

REGULAMENTUL DE ORGANIZARE ȘI DESFĂȘURARE A CONCURSULUI INTERJUDEȚEAN NOËL DANS LE MONDE FRANCOPHONE Ediţia a VI - a, Craiova, decembrie 2017 Co

REGULAMENTUL DE ORGANIZARE ȘI DESFĂȘURARE A CONCURSULUI INTERJUDEȚEAN NOËL DANS LE MONDE FRANCOPHONE Ediţia a VI - a, Craiova, decembrie 2017 Co REGULAMENTUL DE ORGANIZARE ȘI DESFĂȘURARE A CONCURSULUI INTERJUDEȚEAN Ediţia a VI - a, Craiova, 14 15 decembrie 2017 Concursul Interjudețean Noël dans le monde francophone este organizat de către Colegiul

Mai mult

Regulamentul concursului I. Argument Proiectul Români şi românitate în afara graniţelor ţării - destin şi dăinuire se adresează atât elevilor și profe

Regulamentul concursului I. Argument Proiectul Români şi românitate în afara graniţelor ţării - destin şi dăinuire se adresează atât elevilor și profe Regulamentul concursului I. Argument Proiectul Români şi românitate în afara graniţelor ţării - destin şi dăinuire se adresează atât elevilor și profesorilor din ţară, cât şi celor din comunităţilor româneşti

Mai mult

MINISTERUL EDUCAŢIEI NATIONALE ŞCOALA GIMNAZIALĂ STRUNGA Tel: 0232/714296; Fax: 0232/ Nr. 101/ PLAN OP

MINISTERUL EDUCAŢIEI NATIONALE ŞCOALA GIMNAZIALĂ STRUNGA Tel: 0232/714296; Fax: 0232/ Nr. 101/ PLAN OP MINISTERUL EDUCAŢIEI NATIONALE ŞCOALA GIMNAZIALĂ STRUNGA Tel: 0232/714296; Fax: 0232/714296 E-mail: scoalastrunga@yahoo.com Nr. 101/05.03.2019 PLAN OPERAŢIONAL An şcolar 2018-2019 Semestrul al II-lea STRUNGA

Mai mult

Ministerul Educaţiei şi Cercetării

Ministerul Educaţiei şi Cercetării FESTIVALUL INTERJUDEŢEAN DE MUZICĂ UŞOARĂ ŞI DANS MODERN PE ARIPILE MUZICII Muzica porneşte de la inimă şi se adresează inimilor George Enescu EDIŢIA a III a 16 martie 2019 Domeniul: cultural-artistic

Mai mult

IPOTECH

IPOTECH SIMPOZIONUL NAŢIONAL DE COMUNICĂRI ŞTIINŢIFICE «IPO-TECH» PERSPECTIVE TEHNICE ŞI TEHNOLOGICE - PRIORITĂŢI ŞI DEMERSURI ÎN CONTEXTUL EUROPEAN EDIŢIA A VIII A Aprobat prin O.M.E.C.Ş. Nr. 26364/ 21.01.2015,

Mai mult

12.3. Anul şcolar 2014/ Formarea continuă a personalului didactic Obiective specifice 1) Stabilirea priorităţilor pentru anul curent (exprimate

12.3. Anul şcolar 2014/ Formarea continuă a personalului didactic Obiective specifice 1) Stabilirea priorităţilor pentru anul curent (exprimate 12.3. Anul şcolar 2014/2015 1. Formarea continuă a personalului didactic 1) Stabilirea priorităţilor pentru anul curent (exprimate în persoane şi domenii) în formarea continuă a personalului didactic şi

Mai mult

OFERTĂ CADRU GENERAL Asociația Copiii Montessori este o asociație non-profit al cărui obiectiv principal este promovarea educației Montessor

OFERTĂ CADRU GENERAL Asociația Copiii Montessori este o asociație non-profit al cărui obiectiv principal este promovarea educației Montessor OFERTĂ 2018 2019 CADRU GENERAL Asociația Copiii Montessori este o asociație non-profit al cărui obiectiv principal este promovarea educației Montessori în rândul familiilor cu copii cu varste de la 0 la

Mai mult

Regulament Ordine Interioara

Regulament Ordine Interioara RAPORT NARATIV 2014 CUPRINS I. DATE GENERALE 2 II. PROIECTE, PROGRAME DERULATE ÎN ANUL 2014 3 III. ALTE ACTIVITĂŢI 7 1 I. DATE GENERALE Fundaţia Educaţie pentru libertate este un ONG non-profit, cu profil

Mai mult

Regulamentul concursului OLIMPIADA DE CULTURĂ GENERALĂ A TINERILOR CLUJENI CUGET ediția III Elevi din clasele IX-XII și tineri cu vârste între 18 și 2

Regulamentul concursului OLIMPIADA DE CULTURĂ GENERALĂ A TINERILOR CLUJENI CUGET ediția III Elevi din clasele IX-XII și tineri cu vârste între 18 și 2 Regulamentul concursului OLIMPIADA DE CULTURĂ GENERALĂ A TINERILOR CLUJENI CUGET ediția III Elevi din clasele IX-XII și tineri cu vârste între 18 și 25 de ani Prezentul regulament reprezintă ansamblul

Mai mult

Școala Gimnazială Merei Str.Principala,com.Merei,jud.Buzau Tel/ fax: RAPORT DE ACTIVITATE COMISIA PEN

Școala Gimnazială Merei Str.Principala,com.Merei,jud.Buzau Tel/ fax: RAPORT DE ACTIVITATE COMISIA PEN Școala Gimnazială Merei Str.Principala,com.Merei,jud.Buzau Tel/ fax: 023855942E-mail: scoalagimnazialamerei@gmail.com RAPORT DE ACTIVITATE COMISIA PENTRU CURRICULUM SEMESTRUL I AN ȘCOLAR 2018-2019 La nivelul

Mai mult

Inspectoratul Școlar Județean Vaslui Școala Gimnazială Mihai Eminescu Vaslui Str. Ștefan cel Mare, Nr. 60, tel

Inspectoratul Școlar Județean Vaslui Școala Gimnazială Mihai Eminescu Vaslui Str. Ștefan cel Mare, Nr. 60, tel Inspectoratul Școlar Județean Vaslui Școala Gimnazială Mihai Eminescu Vaslui Str. Ștefan cel Mare, Nr. 60, tel. 0335412860 E-mail: scmeminescu@yahoo.com Se aprobă. Inspector școlar General, Prof. Gabriela

Mai mult

Microsoft Word - hirlau-comenius

Microsoft Word - hirlau-comenius Hîrlău - frumos şi vechi plai românesc Hirlau este una dintre localitatile Moldovei cu o bogata istorie. Localitatea este situata in partea de nord-vest a judetului lasi, unde la mica distanţa se afla,

Mai mult

MINISTERUL EDUCAŢIEI NAȚIONALE INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN BISTRIŢA NĂSĂUD ŞCOALA GIMNAZIALĂ,,FLORIAN PORCIUS RODNA Avizat, Director, Prof. Ganea Va

MINISTERUL EDUCAŢIEI NAȚIONALE INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN BISTRIŢA NĂSĂUD ŞCOALA GIMNAZIALĂ,,FLORIAN PORCIUS RODNA Avizat, Director, Prof. Ganea Va MINISTERUL EDUCAŢIEI NAȚIONALE INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN BISTRIŢA NĂSĂUD ŞCOALA GIMNAZIALĂ,,FLORIAN PORCIUS RODNA Avizat, Director, Prof. Ganea Vali Avizat, Inspector Școlar General, Inspectoratul

Mai mult

Consiliul Local al municipiului Slatina Strada M. Kogălniceanu nr. 1, Slatina, Olt, telefon 0249/439377; fax: 0249/ office

Consiliul Local al municipiului Slatina Strada M. Kogălniceanu nr. 1, Slatina, Olt, telefon 0249/439377; fax: 0249/ office Consiliul Local al municipiului Slatina Strada M. Kogălniceanu nr. 1, Slatina, Olt, 230080 telefon 0249/439377; 439233 fax: 0249/439336 e-mail: office@primariaslatina.ro site: www.primariaslatina.ro HOTĂRÂRE

Mai mult

INSPECTORATUL ŞCOLAR

INSPECTORATUL ŞCOLAR Anexa 6 la HCA 32/3.03.207 AVIZATĂ În Comisia paritară de la nivelul I. Ş.J. Caraş-Severin, întrunită în data de 27.03.207 NUMELE ŞI PRENUMELE : UNITATEA DE ÎNVĂŢĂMÂNT : VECHIMEA ÎN ÎNVĂŢĂMÂNT: GRADUL

Mai mult

Nr

Nr Str. Gheorghe Şincai 37 430311, Baia Mare, România Telefon: +40 262 213 824 Fax: +40 262 212 332 www.baiamare.ro HOTĂRÂREA NR.384/2017 privind însuşirea propunerii de completare şi modificare a inventarului

Mai mult

ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 4 SIBIU Str. Spartacus, nr Tel REGULAMENTUL DESFĂŞURĂRII CONCURSULUI INTERDISCIPLINAR

ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 4 SIBIU Str. Spartacus, nr Tel REGULAMENTUL DESFĂŞURĂRII CONCURSULUI INTERDISCIPLINAR ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 4 SIBIU Str. Spartacus, nr. 4-6 email: sc4sb.@yahoo.com Tel. +40269253595 REGULAMENTUL DESFĂŞURĂRII CONCURSULUI INTERDISCIPLINAR Geo S.L.I.M. ediția a IV-a 06 aprilie 2019 înscris

Mai mult

FIŞĂ DE EVALUARE

FIŞĂ DE EVALUARE INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN VRANCEA Str. Dornei nr. 5, Focşani, 620162 tel: 0237214141, fax: 0237214499 e-mail:isjvrancea@yahoo.com, http://isjvn.vn.edu.ro FIŞĂ DE EVALUARE Pentru acordarea gradaţiei

Mai mult

Logo UEA Segíthetek

Logo UEA Segíthetek Nr. înregistrare al aplicaţiei: Se completează de către fundație! Pot ajuta? Programul MOL de promovare a talentelor Categoria artă FORMULAR DE APLICAŢIE Categoria aplicaţiei Subliniaţi opţiunea aleasă!

Mai mult

RAPORT DE ACTIVITATE

RAPORT DE ACTIVITATE R O M Â N I A JUDEŢUL VASLUI - COMUNA BOŢEŞTI P R I M A R Cod poştal - 737105 Telefon, fax: 0235/484216, E mail : prim_botesti@yahoo.com RAPORTUL ANUAL PRIVIND STAREA ECONOMICĂ, SOCIALĂ ȘI DE MEDIU A COMUNEI

Mai mult

Microsoft Word - Regulament Competitie Baschet 3x3.docx

Microsoft Word - Regulament Competitie Baschet 3x3.docx TURNEU BASCHET 3X3 SPORTS FESTIVAL 1. GENERALITĂȚI 1.1. Acest regulament se aplică participanților la competiția de TURNEU BASCHET 3X3 SPORTS FESTIVAL 1.2. Organizatorul evenimentului este Asociația Playfield

Mai mult

INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN PRAHOVA LICEUL TEHNOLOGIC AGROMONTAN ROMEO CONSTANTINESCU Vălenii de Munte Judeţul Prahova, Str. Brazilor nr. 13,

INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN PRAHOVA LICEUL TEHNOLOGIC AGROMONTAN ROMEO CONSTANTINESCU Vălenii de Munte Judeţul Prahova, Str. Brazilor nr. 13, OAMENI CARI AU FOST - NICOLAE IORGA - CONCURS DE CREAȚIE LITERARĂ ȘI MULTIMEDIA - Ediția a VI-a, înscris în CAEJ Prahova 2018, poziția 121 DECEMBRIE 2017 SEPTEMBRIE 2018 1 El a fost savantul nostru prin

Mai mult

MINISTERUL EDUCAŢIEI CERCETĂRII, TINERETULUI ŞI SPORTULUI

MINISTERUL EDUCAŢIEI CERCETĂRII, TINERETULUI ŞI SPORTULUI MINISTERUL EDUCAŢIEI CERCETĂRII, TINERETULUI ŞI SPORTULUI INSPECTORATUL ŞCOLAR AL JUDEŢULUI BRASOV GRĂDINIŢA PP. NR. 11, JUDEŢUL BRASOV Str. T. VLADIMIRESCU, Nr. 33 Telefon/fax : 0268-420215 E-mail: gradinita11brasov@yahoo.com

Mai mult

REGULAMENTUL SITULUI DE IMPORTANŢĂ COMUNITARĂ ROSCI0245 TINOVUL DE LA ROMÂNEŞTI -PROIECT- CAPITOLUL I. CATEGORIA, ÎNFIINŢAREA, SCOPUL, LIMITELE Art. 1

REGULAMENTUL SITULUI DE IMPORTANŢĂ COMUNITARĂ ROSCI0245 TINOVUL DE LA ROMÂNEŞTI -PROIECT- CAPITOLUL I. CATEGORIA, ÎNFIINŢAREA, SCOPUL, LIMITELE Art. 1 REGULAMENTUL SITULUI DE IMPORTANŢĂ COMUNITARĂ ROSCI0245 TINOVUL DE LA ROMÂNEŞTI -PROIECT- CAPITOLUL I. CATEGORIA, ÎNFIINŢAREA, SCOPUL, LIMITELE Art. 1 Categoria ariei naturale protejate - situl de importanţă

Mai mult

INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN DÂMBOVIȚA ȘEDINȚA DE LUCRU A DIRECTORILOR

INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN DÂMBOVIȚA    ȘEDINȚA DE LUCRU A DIRECTORILOR INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN DÂMBOVIȚA PREZENT! PROIECT DE PREVENIRE A ABSENTEISMULUI / ABANDONULUI ȘCOLAR 16 FEBRUARIE 2018 ORDIN MENCS NR. 5.079 PRIVIND APROBAREA REGULAMENTULUI-CADRU DE ORGANIZARE

Mai mult

Nr / APROB, Secretar de stat, KOVÁCS Irina Elisabeta REGULAMENT SPECIFIC Privind organizarea şi desfăşurarea OLIMPIADEI DE LIMBĂ ȘI

Nr / APROB, Secretar de stat, KOVÁCS Irina Elisabeta REGULAMENT SPECIFIC Privind organizarea şi desfăşurarea OLIMPIADEI DE LIMBĂ ȘI Nr. 24 565/ 16.01.2018 APROB, Secretar de stat, KOVÁCS Irina Elisabeta REGULAMENT SPECIFIC Privind organizarea şi desfăşurarea OLIMPIADEI DE LIMBĂ ȘI LITERATURĂ UCRAINEANĂ MATERNĂ în anul şcolar 2017-2018

Mai mult

Școala Gimnazială Ion Ghica Iași Prof. Răduianu Elena Alina An școlar PROIECT DE LECŢIE Unitatea școlară: Școala Gimnazială Ion Ghica Iași P

Școala Gimnazială Ion Ghica Iași Prof. Răduianu Elena Alina An școlar PROIECT DE LECŢIE Unitatea școlară: Școala Gimnazială Ion Ghica Iași P PROIECT DE LECŢIE Unitatea școlară: Profesor: Răduianu Elena Alina Obiectul: BIOLOGIE Clasa: a VIII-a B Unitatea de învăţare: Echilibre și dezechilibre în ecosisteme Tema lecției: Parcuri și rezervații

Mai mult

Proiect aprobat în CAER Nr /2/ Domeniul cultural artistic, arte vizuale Pozitia 457

Proiect aprobat în CAER Nr /2/ Domeniul cultural artistic, arte vizuale Pozitia 457 Proiect aprobat în CAER Nr. 24986/2/22.01.2018 Domeniul cultural artistic, arte vizuale Pozitia 457 Argument Arta îl aduce pe om mai aproape de frumos, îi oferă posibilitatea să creeze frumosul, să-l descopere

Mai mult

ANEXA la ordinul MECTS nr. 5635/ privind structura anului școlar Programul Să știi mai multe, să fii mai bun! Prevederi generale 1

ANEXA la ordinul MECTS nr. 5635/ privind structura anului școlar Programul Să știi mai multe, să fii mai bun! Prevederi generale 1 Programul Să știi mai multe, să fii mai bun! Prevederi generale 1. Săptămâna 1 5 aprilie 2013 va fi dedicată activităților educative extracurriculare și extrașcolare, în cadrul programului numit Să știi

Mai mult

Petrom_GhidParticipanti_A4-3mmbleed 2019

Petrom_GhidParticipanti_A4-3mmbleed 2019 1 OMV Petrom lansează ediția 2019 a Taberei Meseriașilor din Țara lui Andrei 2 Cum pot ajunge elevii în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei? 3 Care este procedura de înscriere pentru elevi? 4 Ce pot

Mai mult

Anexa nr. 1 la ordinul MEN nr... privind organizarea, desfăşurarea şi calendarul admiterii în învăţământul profesional de stat şi în învăţământul dual

Anexa nr. 1 la ordinul MEN nr... privind organizarea, desfăşurarea şi calendarul admiterii în învăţământul profesional de stat şi în învăţământul dual Calendarul admiterii în învățământul profesional de stat pentru anul școlar 2019-2020 Data limită/ Perioada ACTIVITATEA Pregătirea admiterii 1 februarie 2019 Elaborarea planului de măsuri județean/al municipiului

Mai mult

Microsoft Word - plan managerial GPN.docx

Microsoft Word - plan managerial GPN.docx SCOALA GIMNAZIALĂ GRIGORE SILASI BECLEAN P-ța. Libertăţii, nr. 19 Tel: 0263343129 http://www.scoalagrigoresilasi.ro Fax: 0263343734 e-mail: scoalagrigoresilasi@yahoo.com Nr. 2940 / 25.102018 PLAN MANAGERIAL

Mai mult

REGULAMENT DE DESFĂŞURARE al Campaniei Donează cu Pago - prima ediție - 1.Organizatorul, regulamentul şi durata campaniei 1.1.Organizator Organizator

REGULAMENT DE DESFĂŞURARE al Campaniei Donează cu Pago - prima ediție - 1.Organizatorul, regulamentul şi durata campaniei 1.1.Organizator Organizator REGULAMENT DE DESFĂŞURARE al Campaniei Donează cu Pago - prima ediție - 1.Organizatorul, regulamentul şi durata campaniei 1.1.Organizator Organizator al campaniei Donează cu Pago (în continuare Campania)

Mai mult

Validată în COMISIA PARITARĂ din data de Validat în CONSILIUL DE ADMINISTRAȚIE al I.Ș.J. Gorj în ședința din data de Fişa sintet

Validată în COMISIA PARITARĂ din data de Validat în CONSILIUL DE ADMINISTRAȚIE al I.Ș.J. Gorj în ședința din data de Fişa sintet Validată în COMISIA PARITARĂ din data de 07.05.2019 Validat în CONSILIUL DE ADMINISTRAȚIE al I.Ș.J. Gorj în ședința din data de 08.05.2019 Fişa sintetică de (auto)evaluare pentru secretar 2013 2014 CALIFICATIVE

Mai mult

FIȘĂ DE (AUTO)EVALUARE pentru personalul didactic de predare din palatele şi cluburile copiilor în vederea acordării gradației de merit în sesiunea 20

FIȘĂ DE (AUTO)EVALUARE pentru personalul didactic de predare din palatele şi cluburile copiilor în vederea acordării gradației de merit în sesiunea 20 FIȘĂ DE (AUTO)EVALUARE pentru personalul didactic de predare din palatele şi cluburile copiilor în vederea acordării gradației de merit în sesiunea 2019 Numele şi prenumele: Funcţia: Unitatea de învăţământ:

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Patrula de Reciclare Ediţia 2015-2016 CE ESTE PATRULA DE RECICLARE? Program național de educație de mediu desfășurat de Asociația Română pentru Reciclare RoRec, cu sprijinul inspectoratelor școlare județene

Mai mult

Nr. 63/ DIRECȚIA GENERALĂ MINORITĂȚI ȘI RELAȚIA CU PARLAMENTUL DIRECȚIA MINORITĂȚI Aprob, Secretar de stat, Irina Elisabeta Kovács REGULAMEN

Nr. 63/ DIRECȚIA GENERALĂ MINORITĂȚI ȘI RELAȚIA CU PARLAMENTUL DIRECȚIA MINORITĂȚI Aprob, Secretar de stat, Irina Elisabeta Kovács REGULAMEN Nr. 63/11.02.2019 Aprob, Secretar de stat, Irina Elisabeta Kovács REGULAMENT SPECIFIC privind organizarea şi desfăşurarea Concursului Național Transdisciplinar,,Örökségünk Őrei Protectorii patrimoniului,

Mai mult

” Olăritul-meșteșug tradiţional, dar cu aplicabilitate în viaţa de zi cu zi”

” Olăritul-meșteșug tradiţional, dar cu aplicabilitate în viaţa de zi cu zi” Pas cu pas spre viața activă-vizită la Politehnica București Numele și adresa unității de învățământ:liceul Teoretic Petru Cercel, Târgoviște, str. lt. Pârvan Popescu, nr.94, județul Dâmbovița; Nivelul

Mai mult

MINISTERUL SÃNÃTÃŢII INSPECŢIA SANITARĂ DE STAT Str. Cristian Popişteanu nr.1-3, , Bucureşti, ROMANIA Telefon: 021/ , FAX: 021 /

MINISTERUL SÃNÃTÃŢII INSPECŢIA SANITARĂ DE STAT Str. Cristian Popişteanu nr.1-3, , Bucureşti, ROMANIA Telefon: 021/ , FAX: 021 / MINISTERUL SÃNÃTÃŢII INSPECŢIA SANITARĂ DE STAT Str. Cristian Popişteanu nr.1-3, 010024, Bucureşti, ROMANIA Telefon: 021/ 3072.557, FAX: 021 / 3072560 Aprob, MINISTRU Avizat, INFORMARE referitor la rezultatele

Mai mult

Nr

Nr Ministerul Mediului Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului Agenţia pentru Protecţia Mediului Maramureș D E C I Z I A E T A P E I D E Î N C A D R A R E PROIECT Ca urmare a solicitării de emitere a

Mai mult

Concursul Ion Aluaș

Concursul Ion Aluaș Concursul Olimpiada Voluntarilor 2019 Concursul este organizat anual de către Departamentul de Asistență Socială al Facultății de Sociologie al Universității Babeș-Bolyai. Prima ediție a concursului s-a

Mai mult

PROMOTORI PENTRU DEMOCRAȚIE EUROPEANĂ 1. Introducere Metodologie de desfăşurare şi Regulament de înscriere şi participare Prezentul Regulament stabile

PROMOTORI PENTRU DEMOCRAȚIE EUROPEANĂ 1. Introducere Metodologie de desfăşurare şi Regulament de înscriere şi participare Prezentul Regulament stabile PROMOTORI PENTRU DEMOCRAȚIE EUROPEANĂ 1. Introducere Metodologie de desfăşurare şi Regulament de înscriere şi participare Prezentul Regulament stabilește condițiile de înscriere şi participare la cea de-a

Mai mult

DIRECȚIA PROGRAME - PROIECTE Sf. Ecaterina, Nr. 3 Sector 4, București C.U.I Tel: / Fax:

DIRECȚIA PROGRAME - PROIECTE Sf. Ecaterina, Nr. 3 Sector 4, București C.U.I Tel: / Fax: REGULAMENT privind desfășurarea Campaniei Copiii sănătoși ai Bucureștiului Articolul 1 - Organizatorul și Regulamentul oficial al Campaniei Campania este organizată de Direcția Programe-Proiecte din cadrul

Mai mult

Argument: Interesul vădit al elevilor pentru Sistemul nostru solar și alcătuirea lui ne-a determinat în scrierea și implementarea acestui proiect educ

Argument: Interesul vădit al elevilor pentru Sistemul nostru solar și alcătuirea lui ne-a determinat în scrierea și implementarea acestui proiect educ Argument: Interesul vădit al elevilor pentru Sistemul nostru solar și alcătuirea lui ne-a determinat în scrierea și implementarea acestui proiect educațional. Curizitatea copiilor în ceea ce privește Planeta

Mai mult

PROCES VERBAL

PROCES VERBAL ROMANIA JUDETUL MARAMURES CONSILIUL LOCAL AL ORASULUI TAUTII MAGHERAUS Nr.3879/28.03.2019 PROCES VERBAL Sedinta ordinară din 28.03.2019 Incheiat azi 28.03.2019, cu ocazia sedintei ordinare a Consiliului

Mai mult

SIDU_ _ xlsx

SIDU_ _ xlsx 1 2 3 4 5 6 7 Centrului Medical Nord Casei de Cultură din Orașul sălii de sport din orașul Creșterea eficienței enegetice a grădiniței cu orar scurt Sud clădirilor de învățământ școlar din orașul Liceului

Mai mult

ROLUL EDUCAȚIEI NONFORMALE PRIVIND AS= ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ Corina Turcu, Colegiul Economic George Barițiu, Sibiu Educația nonformală este o nouă abo

ROLUL EDUCAȚIEI NONFORMALE PRIVIND AS= ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ Corina Turcu, Colegiul Economic George Barițiu, Sibiu Educația nonformală este o nouă abo ROLUL EDUCAȚIEI NONFORMALE PRIVIND AS= ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ Corina Turcu, Colegiul Economic George Barițiu, Sibiu Educația nonformală este o nouă abordare a învățării prin activități plăcute și motivante.

Mai mult

ŞCOALA GIMNAZIALĂ METEŞ JUDEŢUL ALBA PLANUL OPERAŢIONAL a) ASIGURAREA UNEI PREGĂTIRI DE NIVEL RIDICAT ŞI CREAREA UNUI CLIMAT CARE SĂ MOTIVEZ

ŞCOALA GIMNAZIALĂ METEŞ JUDEŢUL ALBA PLANUL OPERAŢIONAL a) ASIGURAREA UNEI PREGĂTIRI DE NIVEL RIDICAT ŞI CREAREA UNUI CLIMAT CARE SĂ MOTIVEZ ŞCOALA GIMNAZIALĂ METEŞ JUDEŢUL ALBA PLANUL OPERAŢIONAL 2014-2015 a) ASIGURAREA UNEI PREGĂTIRI DE NIVEL RIDICAT ŞI CREAREA UNUI CLIMAT CARE SĂ MOTIVEZE ELEVII PENTRU A-ŞI DEZVOLTA POTENŢIALUL OBIECTIVE

Mai mult

Unitatea școlară: CENTRUL ȘCOLAR DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ BRĂILA Propunător: MUȘAT STELIANA-VASILICA Funcția: PROFESOR PSIHOPEDAGOG TEMA PROPUSĂ: Rolul e

Unitatea școlară: CENTRUL ȘCOLAR DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ BRĂILA Propunător: MUȘAT STELIANA-VASILICA Funcția: PROFESOR PSIHOPEDAGOG TEMA PROPUSĂ: Rolul e Unitatea școlară: CENTRUL ȘCOLAR DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ BRĂILA Propunător: MUȘAT STELIANA-VASILICA Funcția: PROFESOR PSIHOPEDAGOG TEMA PROPUSĂ: Rolul educației nonformale în activitatea de învățare și influența

Mai mult

Validată în COMISIA PARITARĂ din data de Fişa sintetică de (auto)evaluare pentru cadre didactice din palatele şi cluburile copiilor CALIFIC

Validată în COMISIA PARITARĂ din data de Fişa sintetică de (auto)evaluare pentru cadre didactice din palatele şi cluburile copiilor CALIFIC Validată în COMISIA PARITARĂ din data de 07.05.2019 Fişa sintetică de (auto)evaluare pentru cadre didactice din palatele şi cluburile copiilor CALIFICATIVE ANI ȘCOLARI Validat în CONSILIUL DE ADMINISTRAȚIE

Mai mult

INSPECTORATUL ŞCOLAR DIDACTIC AL JUDEŢULUI DÂMBOVIȚA CASA CORPULUI DÂMBOVIȚA LICEUL TEHNOLOGIC CONSTANTIN BRÂNCOVEANU TÂRGOVIŞTE TEME PROPUSE PENTRU E

INSPECTORATUL ŞCOLAR DIDACTIC AL JUDEŢULUI DÂMBOVIȚA CASA CORPULUI DÂMBOVIȚA LICEUL TEHNOLOGIC CONSTANTIN BRÂNCOVEANU TÂRGOVIŞTE TEME PROPUSE PENTRU E INSPECTORATUL ŞCOLAR DIDACTIC AL JUDEŢULUI DÂMBOVIȚA CASA CORPULUI DÂMBOVIȚA LICEUL TEHNOLOGIC CONSTANTIN BRÂNCOVEANU TÂRGOVIŞTE TEME PROPUSE PENTRU EXAMENUL DE CERTIFICARE A COMPETENŢELO SIMPOZION JUDEȚEAN

Mai mult

ȘCOALA GIMNAZIALĂ BROȘTENI Comuna Broșteni; Județul Mehedinți O activitate de succes însăptămâna Școala Altfel Să știi mai multe, să fii mai bun! Conc

ȘCOALA GIMNAZIALĂ BROȘTENI Comuna Broșteni; Județul Mehedinți O activitate de succes însăptămâna Școala Altfel Să știi mai multe, să fii mai bun! Conc O activitate de succes însăptămâna Școala Altfel Să știi mai multe, să fii mai bun! Concurs culinar MasterChef Junior ediția a IV-a 16 aprilie 2019 Domeniul educativ: Abilități de viață Coordonator activitate,

Mai mult

CAMERA DEPUTAŢILOR

CAMERA DEPUTAŢILOR PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAŢILOR SENATUL L E G E privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Mai mult

G U V E R N U L R O M Â N I E I HOTĂRÂRE privind modificarea datelor de identificare şi actualizarea valorilor de inventar ale unor bunuri imobile afl

G U V E R N U L R O M Â N I E I HOTĂRÂRE privind modificarea datelor de identificare şi actualizarea valorilor de inventar ale unor bunuri imobile afl G U V E R N U L R O M Â N I E I HOTĂRÂRE privind modificarea datelor de identificare şi actualizarea valorilor de inventar ale unor bunuri imobile aflate în domeniul public al statului şi transmiterea

Mai mult

ANEXA nr. 1 la ordinul MEN nr. 3181/ privind aprobarea Calendarului Şi a Metodologiei de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru

ANEXA nr. 1 la ordinul MEN nr. 3181/ privind aprobarea Calendarului Şi a Metodologiei de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru ANEXA nr. 1 la ordinul MEN nr. 3181/18.02. privind aprobarea Calendarului Şi a Metodologiei de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul Şcolar -2020 CALENDARUL ÎNSCRIERII ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL

Mai mult

COLEGIUL TEHNIC VICTOR UNGUREANU CÂMPIA TURZII Str. Laminoriştilor nr. 115, Câmpia Turzii, jud. Cluj Telefon / fax:

COLEGIUL TEHNIC VICTOR UNGUREANU CÂMPIA TURZII Str. Laminoriştilor nr. 115, Câmpia Turzii, jud. Cluj Telefon / fax: COLEGIUL TEHNIC VICTOR UNGUREANU CÂMPIA TURZII Str. Laminoriştilor nr. 115, Câmpia Turzii, jud. Cluj Telefon / fax: 0264-368181 E-mail: ctvuct@gmail.com Avizat în şedinţa CP din 13.10.2015 : prof. Bozdog

Mai mult

Subiectul I (20 puncte) CONCURSUL ȘCOLAR NAȚIONAL DE GEOGRAFIE,,TERRA ETAPA NAȚIONALĂ 18 mai 2019 CLASA a VI-a Citește cu atenție fiecare cerință. Sel

Subiectul I (20 puncte) CONCURSUL ȘCOLAR NAȚIONAL DE GEOGRAFIE,,TERRA ETAPA NAȚIONALĂ 18 mai 2019 CLASA a VI-a Citește cu atenție fiecare cerință. Sel Subiectul I (20 puncte) CONCURSUL ȘCOLAR NAȚIONAL DE GEOGRAFIE,,TERRA ETAPA NAȚIONALĂ 18 mai 2019 CLASA a VI-a Citește cu atenție fiecare cerință. Selectează cerculețul de lângă litera corespunzătoare

Mai mult

Microsoft Word - PROGRAM GEW ISJ Buzau

Microsoft Word - PROGRAM GEW ISJ Buzau PROGRAM SAPTAMANA EDUCATIEI GLOBALE 2011 12 20 noiembrie BUZAU ROMANIA TEMA : Atitudine pentru lumea noastra Argument Saptamana Educatiei Globale este un eveniment european care motiveaza elevi, profesori,

Mai mult

Microsoft Word - pct 7.doc

Microsoft Word - pct 7.doc ROMÂNIA JUDEŢUL MUREŞ CONSILIUL JUDEŢEAN PROIECT HOTĂRÂREA NR. din 10 februarie 2011 pentru aprobarea cooperării între Consiliul Judeţean Mureş şi Asociaţia de Go Shusaku din Tîrgu Mureş, în vederea organizării

Mai mult

PROIECT -TABǍRA COPILǍRIEI! FIŞA ACTIVITǍȚII ScoalaGimnaziala nr.1 Lehliu, judcalarasi, com lehliu Nivelul de invatamant: inv. primar - clasa a III-a

PROIECT -TABǍRA COPILǍRIEI! FIŞA ACTIVITǍȚII ScoalaGimnaziala nr.1 Lehliu, judcalarasi, com lehliu Nivelul de invatamant: inv. primar - clasa a III-a PROIECT -TABǍRA COPILǍRIEI! FIŞA ACTIVITǍȚII ScoalaGimnaziala nr.1 Lehliu, judcalarasi, com lehliu Nivelul de invatamant: inv. primar - clasa a III-a si a IV-a Numarul elevilor : 20 Numarul cadrelor didactice

Mai mult

MINISTERUL EDUCAŢIEI NAȚIONALE INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN PRAHOVA LICEUL TEORETIC AUREL VLAICU,ORAȘUL BREAZA, STR. REPUBLICII, NR. 69 TEL

MINISTERUL EDUCAŢIEI NAȚIONALE INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN PRAHOVA LICEUL TEORETIC AUREL VLAICU,ORAȘUL BREAZA, STR. REPUBLICII, NR. 69 TEL MINISTERUL EDUCAŢIEI NAȚIONALE INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN PRAHOVA LICEUL TEORETIC AUREL VLAICU,ORAȘUL BREAZA, STR. REPUBLICII, NR. 69 TEL. 0244340627, FAX 0244340907 e-mail: lic_vlaicu@yahoo.com web

Mai mult

Circularitatea și colectarea separată a deșeurilor de la teorie la practică, Legea nr. 31/2019 și OUG nr. 74/2018 Primăria Municipiului Cluj-Napoca -

Circularitatea și colectarea separată a deșeurilor de la teorie la practică, Legea nr. 31/2019 și OUG nr. 74/2018 Primăria Municipiului Cluj-Napoca - Circularitatea și colectarea separată a deșeurilor de la teorie la practică, Legea nr. 31/2019 și OUG nr. 74/2018 Primăria Municipiului Cluj-Napoca - 29 martie 2019 - ÎN PREZENT Conform Strategiei locale

Mai mult

TeraM225_interior.indb

TeraM225_interior.indb BROȘURĂ* GRATUITĂ Coordonator: prof. dr. Steluța Dan, vicepreședinte al Societății de Geografie din România Din sumar: Concurs național de geografie pentru clasele V-VII Terra (Mica Olimpiadă) pag. II

Mai mult

ENVI_2018_matematica_si_stiinte_Test_1_Caietul_elevului_Limba_romana

ENVI_2018_matematica_si_stiinte_Test_1_Caietul_elevului_Limba_romana EVALUAREA NAŢIONALĂ LA FINALUL CLASEI a VI-a Anul școlar 2017-2018 Matematică şi Ştiinţe ale naturii TEST 1 Judeţul/sectorul... Localitatea... Unitatea de învățământ... Numele şi prenumele elevei/elevului......

Mai mult