Microsoft Word - Roman_nyelv_emelt_irasbeli_0621H.doc

Mărimea: px
Porniți afișarea la pagina:

Download "Microsoft Word - Roman_nyelv_emelt_irasbeli_0621H.doc"

Transcriere

1 ÉRETTSÉGI VIZSGA november 3. ROMÁN NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA november 3. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 70 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Román nyelv emelt szint írásbeli vizsga I. Olvasott szöveg értése

2 1. Citiţi cu atenţie textul de mai jos, apoi completaţi propoziţiile, scriind după numere literele potrivite. Delta Dunării Acolo unde se reped zgomotoase peste ţărmul românesc şi unde apele dulci ale Dunării se pierd înghiţite 2...., se ţese sub ochii noştri cel mai tânăr pământ al ţării: Delta Dunării. Şi astăzi Delta creşte şi înaintează în mare odată cu mâlul pe care Dunărea îl adună în lunga sa călătorie Delta Dunării este o neîntreruptă rostogolire de ape, 4...., pământuri plutitoare şi ostroave, întinderi nesfârşite de stuf şi păduri, gâze şi vulturi care trăiesc sute de ani. Ea este un adevărat paradis la răsăritul de soare lunecă lin pe canalurile ei, printre nuferi albi, iar stuful se înclină graţios sub adierea vântului de parcă i-ar da pescarului bineţe. Din când în când, pescarul trebuie să se aplece pentru pe sub crengile sălciilor, care se înclină împreună cu răchitele şi plopii formând adevărate bolţi de verdeaţă. Şi prin tot acest paradis mişună nenumărate vieţuitoare. Delta Dunării hrăneşte şi peste 300 de neamuri de păsări. Cocostârcii, lopătarii, gâsca şi raţa sălbatică, lebăda sunt doar câteva din mulţimea păsărilor de aici. Printre cele mai de preţ podoabe pelicanii: ei se hrănesc numai cu peşte şi aripile lor întinse ating lungimea de 3 metri. Mistreţii ating în Deltă câteodată chiar greutatea de 300 de kilograme. Comorile Deltei sunt folosite în întregime apelor, împădurirea ostroavelor, dezvoltarea creşterii peştilor, prăsirea animalelor şi a păsărilor, recoltarea miilor de hectare de stuf. Delta Dunării posedă cel mai însemnat masiv stuficol din lume. Şlepurile transportă stuful recoltat în Deltă până la Brăila, unde a fost construită Din stuf se obţin produse superioare: hârtie, carton, celofan etc. Cine vizitează o dată Delta Dunării rămâne cu amintiri de neuitat. A şi-l depune la vărsare. B o mare fabrică de hârtie din stuf. C peste 60 de neamuri de peşti D a trece E Bărcile pescarilor F valurile înspumate ale Mării Negre G de adâncurile mării H o înşiruire de lacuri I ale Deltei J prin stăpânirea K care trăiesc o singură zi 11 puncte írásbeli vizsga, I. vizsgarész 2 / november 3.

3 2. Citiţi textul de mai jos, apoi răspundeţi la întrebări. Gheorghe Pănculescu şi Turnul Eiffel Puţini sunt cei care ştiu că simbolul Parisului, Turnul Eiffel, a fost realizat după o tehnologie descoperită de inginerul român Gheorghe Pănculescu. După ce a absolvit cursurile Politehnicii din Zürich, inginerul Pănculescu ajunge să lucreze în cadrul Companiei Eiffel la recomandarea marelui poet Vasile Alecsandri. În 1878, Pănculescu revine în ţară pentru a construi calea ferată Bucureşti Predeal. În acea perioadă, inginerul inventează un sistem de îmbinare a traverselor de cale ferată, care avea să revoluţioneze construcţiile metalice. Astfel, datorită metodei de montare a şinei pe traverse în afara spaţiului căii ferate, Pănculescu a reuşit să termine lucrarea concesionată în mai puţin de un an, deşi termenul era de aproape cinci ani. Impresionat de proiectul inginerului român, Alexandre Gustave Eiffel se deplasează special la Vălenii de Munte pentru a-l întâlni pe Pănculescu, cel care avea să devină inspectorul general al Căilor Ferate Române. Eiffel a vrut să vadă tehnologia folosită de acesta la montarea căii ferate. În 1879, în casa unde se află acum Muzeul "Nicolae Iorga", francezul a fost găzduit de Pănculescu şi a fost impresionat de geniul românului. Aici, Eiffel i-a vorbit gazdei despre proiectul său, înălţarea unui turn ieşit din comun, la Paris, pentru Expoziţia Universală din Împreună au discutat despre adaptarea tehnicii la construcţia turnului, folosind subansamble metalice, confecţionate la sol şi asamblate după aceea, pe măsură ce se înalţă lucrarea. Profesorul Eugen Stănescu de la Muzeul de Istorie şi Arheologie s-a numărat printre puţinii cercetători ai acestui inedit episod. A călătorit în Franţa anume pentru a studia cât de cunoscut este aportul inginerului român la ridicarea simbolului oraşului luminii. Studiind documentele acelor vremuri, profesorul a găsit un studiu intitulat "Comunication sur les travaux de la tour de 300 m", datat în 1887, în care celebrul inginer Alexandre Gustave Eiffel precizează că turnul, care îi poartă numele, nu s-ar fi putut construi dacă nu ar fi aflat de tehnica inovatoare folosită de inginerul român Gheorghe Pănculescu la construcţia tronsonului de cale ferată Bucureşti Predeal. Din păcate, numele românului este mult mai cunoscut în Franţa decât în ţara unde s-a născut. Doar la insistenţele profesorului Stănescu, o şcoală generală din Vălenii de Munte poartă, de la începutul acestui an, numele inginerului Pănculescu. 12. De ce amintim numele lui Gheorghe Pănculescu în legătură cu simbolul Parisului? 13. Cum a reuşit să ajungă în Compania Eiffel? 14. Pentru ce revine Pănculescu în ţară? írásbeli vizsga, I. vizsgarész 3 / november 3.

4 15. De ce a reuşit să termine inginerul într-un an lucrarea concesionată? 16. De ce s-a deplasat la Vălenii de Munte Alexandre Gustave Eiffel? 17. Unde a fost găzduit Eiffel? 18. La ce proiect a lucrat Eiffel, şi cu ce ocazie? 19. Despre ce au discutat cei doi ingineri? 20. Cine şi unde a cercetat aportul inginerului român în ridicarea turnului? 21. Ce a descoperit profesorul? 22. La ce a insistat profesorul Stănescu? 11 puncte írásbeli vizsga, I. vizsgarész 4 / november 3.

5 3. Citiţi textul de mai jos, apoi scrieţi după fiecare afirmaţie dacă este adevărată (A) sau falsă (F). Cafeaua noastră zilnică Legenda cafelei provine din secolul al nouălea î.hr. şi spune că păstorul de capre etiopian Khaldi a observat că după consumul frunzelor şi fructelor unei anumite tufe, caprele sale au devenit agitate şi nu-şi găseau liniştea nici măcar în timpul nopţii. Curios fiind, a gustat şi el din fructe şi a constatat şi la sine efectul stimulent. Cafeaua cu efectul său stimulent a fost folosită pentru prima dată în mănăstirile Etiopiei de la începutul creştinismului, pentru diminuarea oboselii în timpul ceremoniilor religioase de lungă durată. Primele informaţii scrise, foarte vagi, despre cafea se găsesc în izvoare arabe datate din anul 1000 î.hr. Prepararea cafelei la acea dată timpurie rămâne cu desăvârşire necunoscută, ceea ce este valabil şi pentru descoperirea prăjirii şi efectul minunat al acesteia asupra gustului. Prima cultivare sistematică a cafelei în grădinile terasă din Yemen s-a făcut în secolul al XV-lea de către arabi. La acea dată, a fost adusă deja de comercianţi prin portul Mocha, în multe ţări din Orientul Apropiat şi Mijlociu. Pe la mijlocul secolului al XVII-lea, comercianţii veneţieni au cunoscut cafeaua şi efectul ei miraculos, în călătoriile lor comerciale, introducînd obiceiul consumului de cafea şi în patria lor. Prima cafenea din Europa a fost înfiinţată în 1645 la Veneţia. În decursul următorilor 50 de ani, cafeaua s-a răspîndit în toate oraşele mari din Europa şi s-a bucurat de o mare trecere în saloanele elegante ale nobilimii. Pentru satisfacerea cerinţei rapid crescânde de cafea, în coloniile de la tropice ale puterilor coloniale europene au fost căutate zone de cultivare, iar cultura accelerată sistematic. În prezent, Brazilia asigură 80 % din produsul mondial de cafea. În zilele noastre se consumă mai multe tipuri de cafea. Espresso este o compoziţie de cafea realizată prin introducerea aburului prin cafeaua normală, la o anumită presiune. Americana este o compoziţie ca cea de espresso, dar făcută într-o ceaşcă de apă fierbinte. Cappucino este o băutură preparată prin amestecarea unei compoziţii de espresso cu părţi egale de lapte şi de frişcă. Doppio este o compoziţie realizată prin amestecarea a două linguriţe de cafea espresso cu apă. Latte se realizează amestecând o parte cappucino cu două părţi lapte fierbinte. 23. Cafeaua a fost descoperită în Egipt de către un păstor. 24. Cafeaua a fost folosită prima dată în mănăstirile din Etiopia. 25. Despre cafea putem afla informaţii în izvoarele arabe. 26. Cafeaua a fost cultivată sistematic în grădinile terase din Veneţia. 27. Multe decenii încă cafeaua n-a fost cunoscută în Europa. 28. Comercianţii veneţieni au introdus consumul de cafea şi în patria lor. 29. Prima cafenea a fost înfiinţată la Paris. 30. Din produsul mondial de cafea cea mai mare parte o asigură Brazilia puncte írásbeli vizsga, I. vizsgarész 5 / november 3.

6 írásbeli vizsga, I. vizsgarész 6 / november 3.

7 írásbeli vizsga, I. vizsgarész 7 / november 3.

8 I. Olvasott szöveg értése maximális pontszám 1. feladat feladat feladat 8 ÖSSZESEN 30 elért pontszám javító tanár Dátum:... I. Olvasott szöveg értése pontszáma programba beírt pontszám javító tanár jegyző Dátum:... Dátum:... Megjegyzések: 1. Ha a vizsgázó a II. írásbeli vizsgarész megoldását elkezdte, akkor ez a táblázat és az aláírási rész üresen marad! 2. Ha a vizsga az I. vizsgarész teljesítése közben megszakad, illetve nem folytatódik a II. vizsgarésszel, akkor ez a táblázat és az aláírási rész kitöltendő! írásbeli vizsga, I. vizsgarész 8 / november 3.

9 ÉRETTSÉGI VIZSGA november 3. ROMÁN NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA november 3. 8:00 II. Nyelvhelyesség Időtartam: 50 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Román nyelv emelt szint írásbeli vizsga II. Nyelvhelyesség

10 1. Completaţi textul de mai jos cu forma potrivită a cuvintelor din paranteze. Sărbătorirea lui Mihai Eminescu An de an, în luna ianuarie îl sărbătorim pe 1. (mare)... poet român Mihai Eminescu. În Ungaria, acest "Luceafăr" al 2. (literatură română)... este sărbătorit în mod special, în două localităţi: în comuna Apateu şi în capitala Ungariei, la Budapesta, în ambele părţi 3. (a se afla)... câte un bust al poetului. Dar, alături de sărbătorile de comemorare desfăşurate în Ungaria, în diferite părţi ale 4. (lume)... românii 5. (a-şi aminti)... de marele poet prin numeroase acţiuni. La 14 ianuarie 2005 a avut loc la Roma, Italia, prima întâlnire pe anul 2005 a Academiei din România, întâlnirea fiind dedicată 6. (mare)... poet naţional Mihai Eminescu. La aceasta au avut loc conferinţe şi discuţii pe tema 7. (viaţa)... şi carierei eminesciene, susţinute de profesori de la diferite universităţi. La Islamabad, Pakistan, a avut loc lansarea unor timbre omagiale dedicate 8. (mari)... poeţi Mihai Eminescu şi a poetului naţional al 9. (Pakistan)..., Allama Iqbal, fiind inaugurat şi un monument al celor doi poeţi. Această apariţie a timbrelor s-a bucurat de mare succes atât în Pakistan, cât şi în România. La lansarea festivă desfăşurată în marea sală a Colegiului Poştelor din Islamabad 10. (a participa)... numeroşi ambasadori, precum şi mulţi oficiali pakistanezi şi români, alături de care 11. (a se afla)... scriitori şi artişti. Comunitatea românilor din Offenbach, Germania, a organizat, la 15 ianuarie, o serată literară, dedicată poeţilor Mihai Eminescu şi Nichita Stănescu. Tot în ziua de 15 ianuarie a avut loc lansarea primului volum în facsimil al "Caietelor" eminesciene de către Academia Română. Evenimentul s-a desfăşurat la sediul 12. (instituţie culturală)... din Bucureşti, fiind coordonat de preşedintele acestuia, Eugen Simion. Volumul face parte dintr-o colecţie de 23 de volume, apărute sub egida 13. (Editura Enciclopedică) puncte írásbeli vizsga, II. vizsgarész 2 / november 3.

11 2. Completaţi textul de mai jos cu următoarele prepoziţii: la, cu, de, prin, pentru, fără din, pentru, pe, în, conform, în, în faţa,. Curtea Constituţională din România a decis că legea prin care fostul suveran al României, Mihai I de Hohenzolern, primea despăgubiri valoare de 30 de milioane bunurile confiscate este neconstituţională informează RGN-Press magistraţilor de la Curtea Constituţională, legea încalcă principiul separaţiei puterilor în stat, principiul egalităţii cetăţenilor legii şi autorităţilor publice discriminări şi principiul accesului liber justiţie toate acestea, regele va putea să primească în natură proprietăţile confiscate regimul comunist. Astfel, castelele Peleş, Pelişor şi Foişor, precum şi colecţiile, obiectele şi celelalte bunuri mobile aflate în inventarul acestora ar putea să se întoarcă în patrimoniul Casei Regale. Statul român va negocia, ulterior, cu fostul suveran, intrarea în patrimoniul statului român a Castelului Peleş legea declarată neconstituţională de către Curtea Constituţionlă, Regele Mihai I ar fi urmat să primească despăgubiri în valoare de 30 de milioane de euro, în tranşe egale timp de trei ani, castelele Peleş, Pelişor şi Foişor, ca şi pentru obiectele şi colecţiile inventarul acestora. De asemenea, suveranul trebuia să primească înapoi Vila Cavalerilor din Sinaia şi primea dreptul de a folosi perioada întregii vieţi Palatul Elisabeta, gratuit. Avocatul familiei regale, Adrian Vasiliu, a arătat că va solicita, mai departe, restituirea în natură a fiecărui bun confiscat de regimul comunist, baza legii 10/2001 privind retrocedarea imobilelor naţionalizate puncte írásbeli vizsga, II. vizsgarész 3 / november 3.

12 3. Puneţi verbele din paranteză la gerunziu. Modelul este indicat cu 0. Primul testament găsit, şi cunoscut, este cel al egipteanului Uah, 0 (a data) datând din anul 2548 î.hr de sculpturi, 2880 de obiecte de ceramică şi tapiţerii, covoare, cărţi de artă, obiecte 27. (a aparţine)... artei negre şi precolumbiene, totul evaluat, la acea dată, la spectaculoasa sumă de de franci, plus vila California de la Cannes, Castelul Boisgelup şi Castelul Vauvenargues, cu 1000 de hectare. Testamentul cel mai cunoscut este, fără îndoială, cel al suedezului Alfred Nobel, inventatorul dinamitei, 28. (a constitui)... cu cea mai mare parte a averii sale (32,5 milioane coroane suedeze la valoarea de la sfârşitul secolului XIX) fondul pentru decernarea premiilor Nobel. Investiţi în acţiuni sigure şi în bonuri de tezaur, banii n-au încetat să se înmulţească, un singur premiu 29. (a se ridica)... în prezent la peste de dolari. Un bogătaş american a făcut senzaţie, 30. (a înscrie)... în testament pe toţi duşmanii săi, cu obligaţia ca respectivii beneficiari să participe la masa de comemorare pe acoperişul casei defunctului Total: 4 puncte írásbeli vizsga, II. vizsgarész 4 / november 3.

13 írásbeli vizsga, II. vizsgarész 5 / november 3.

14 írásbeli vizsga, II. vizsgarész 6 / november 3.

15 írásbeli vizsga, II. vizsgarész 7 / november 3.

16 II. Nyelvhelyesség maximális pontszám 1. feladat feladat feladat 4 ÖSSZESEN 30 elért pontszám javító tanár Dátum:... I. Olvasott szöveg értése II. Nyelvhelyesség pontszáma programba beírt pontszám javító tanár jegyző Dátum:... Dátum:... Megjegyzések: 1. Ha a vizsgázó a III. írásbeli vizsgarész megoldását elkezdte, akkor ez a táblázat és az aláírási rész üresen marad! 2. Ha a vizsga a II. vizsgarész teljesítése közben megszakad, illetve nem folytatódik a III. vizsgarésszel, akkor ez a táblázat és az aláírási rész kitöltendő! írásbeli vizsga, II. vizsgarész 8 / november 3.

17 ÉRETTSÉGI VIZSGA november 3. ROMÁN NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA november 3. 8:00 III. Hallott szöveg értése Időtartam: 30 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Román nyelv emelt szint írásbeli vizsga III. Hallott szöveg értése

18 Dragi candidaţi, urmează proba înţelegerii textului oral. Proba se compune din 4 texte pe care le veţi asculta de două ori. Textele se introduc şi se termină cu un semnal muzical, apoi urmează definirea temelor. Vă stă la dispoziţie aproximativ un minut să citiţi temele. Apoi veţi asculta textul pentru prima dată. Din nou vă stă la dispoziţie un minut să studiaţi şi să rezolvaţi temele. După aceea veţi asculta textul încă o dată. La sfârşit veţi avea încă un minut să vă verificaţi răspusurile. Această probă a examenului durează 30 de minute. Spor la lucru! 1. Veţi asculta un text despre Victor Babeş. Înainte de a asculta textul, citiţi afirmaţiile de mai jos. După ce aţi ascultat încă o dată textul, scrieţi în dreptul fiecărei afirmaţii dacă este adevărată (A) sau falsă (F). 1. La Bucureşti a avut loc dezvelirea unei plăci comemorative Victor Babeş. 2. Victor Babeş a studiat la Budapesta şi la Viena. 3. Babeş părăseşte în 1887 facultatea de medicină din Budapesta, pentru a se stabili la Bucureşti. 4. Activitatea lui Babeş a influenţat puternic şi dezvoltarea medicinei veterinare. 5. Victor Babeş a studiat cauzele bolilor cu extindere în masă, arătând şi rădăcinile sociale ale acestora. 5 puncte írásbeli vizsga, III. vizsgarész 2 / november 3.

19 2. Veţi asculta un text despre căutarea Noilor 7 Minuni ale Lumii. Înainte de a asculta textul, citiţi întrebările de mai jos. După ce aţi ascultat încă o dată textul, răspundeţi la întrebări. 6. Câte propuneri a înaintat organizaţia? Care obiective au fost incluse pe listă?(denumiţi două.) Când vor fi anunţate cele şapte obiective câştigătoare? Când au fost alese Cele 7 Minuni ale Lumii Antice? Care sunt condiţiile de îndeplinit pentru a fi incluse în noua listă "minunile" moderne? La ce va folosi sondajul făcut de Fundaţia "Noilor 7 Minuni ale Lumii"? puncte írásbeli vizsga, III. vizsgarész 3 / november 3.

20 3. Veţi asculta un interviu. Înainte de a asculta interviul, citiţi temele de mai jos. După ce aţi ascultat încă o dată textul, rezolvaţi temele. Modelul este indicat cu 0. 0 Concertul din Budapesta al Quartetului Bălănescu a avut loc, 12. Da. După "Luminitza" am căutat în mod mai evident D 13. Avea cântece din diferite regiuni ale ţării, 14. Am sperat că prin acest album pot să fac 15. Aşa văd că există un moment bun acum, 16. Am vrut ca atunci când prezentăm pe viu acest material, A. Maria Tănase, nefiind fizic cu noi, printr-un fel de magie, să aducem spiritul ei pe scenă. B. pentru că tinerii sunt deschişi la muzica din toată lumea. C. mai cunoscută vocea Mariei Tănase. D. în cursul lunii ianuarie, la Palatul Artelor. E. material tradiţional din folclorul românesc. F. dar a reuşit să-şi pună amprenta pe orice melodie puncte írásbeli vizsga, III. vizsgarész 4 / november 3.

21 4. Veţi asculta un text despre Kenia. Înainte de a asculta textul, citiţi propoziţiile neterminate de mai jos. După ce aţi audiat încă o dată textul, completaţi propoziţiile. 17. Savane îndepărtate, fiare sălbatice, peisaje măreţe un concediu pe coasta de est a Africii este Se spune despre Kenia că ar fi Şi într-adevăr, cine se duce o dată acolo, rămâne încredinţat că a intrat Aici, unde veţi descoperi minunate plaje În partea de sud, protejate de reciful de corali şi udate de apele oceanului plajele Diasni şi Tiwi vă "promit" Nu aveţi voie să părăsiţi Kenia fără să vă bucuraţi de experienţa Cele două parcuri formează una dintre cele mai La nord de cele două parcuri naţionale se află metropola Nairobi, (cu cca. 2 milioane de locuitori), situată la La cca. 100 km la nord de Nakaru se află lacul cu acelaşi nume, care este un adevărat paradis al păsărilor, şi unde puteţi admira exemplare superbe puncte Total: írásbeli vizsga, III. vizsgarész 5 / november 3.

22 írásbeli vizsga, III. vizsgarész 6 / november 3.

23 írásbeli vizsga, III. vizsgarész 7 / november 3.

24 maximális pontszám 1. feladat 5 III. Hallott szöveg értése 2. feladat 6 3. feladat 5 4. feladat 9 Dolgozatpont összesen 25 Vizsgapont összesen 30 elért pontszám javító tanár Dátum:... I. Olvasott szöveg értése II. Nyelvhelyesség III. Hallott szöveg értése pontszáma programba beírt pontszám javító tanár jegyző Dátum:... Dátum:... Megjegyzések: 1. Ha a vizsgázó a IV. írásbeli vizsgarész megoldását elkezdte, akkor ez a táblázat és az aláírási rész üresen marad! 2. Ha a vizsga a III. vizsgarész teljesítése közben megszakad, illetve nem folytatódik a IV. vizsgarésszel, akkor ez a táblázat és az aláírási rész kitöltendő! írásbeli vizsga, III. vizsgarész 8 / november 3.

25 ÉRETTSÉGI VIZSGA november 3. ROMÁN NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA november 3. 8:00 IV. Íráskészség Időtartam: 90 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Román nyelv emelt szint írásbeli vizsga IV. Íráskészség

26 1. Vă numiţi Viorica/Viorel Gurzău şi sunteţi liceană /licean în clasa a 12-a. Aţi participat la o tabără de pregătire pentru examenul de bacalaureat la istorie, în Capitală, între15 şi 21 aprilie Redactaţi o scrisoare de aproximativ de cuvinte. Adresaţi-o prietenei/prietenului dumneavoastră din Budapesta. Scrieţi-vă impresiile pe care le-aţi trăit cu acest prilej. Atenţie la: formula de adresare, de încheiere, alineate, data precisă, aranjarea estetică a textului în pagină. 10 puncte írásbeli vizsga, IV. vizsgarész 2 / november 3.

27 2. Redactaţi o compunere ( de cuvinte), alegând tema a) sau b). a) O excursie de neuitat data excursiei, împrejurările ei, cu cine aţi călătorit, locuri pe unde aţi trecut, programe, ce v-a plăcut cel mai mult. Atenţie la: introducere, cuprins şi încheiere, alineate, aranjarea estetică în pagină a textului. b) Scrieţi prietenului/prietenei dumneavoastră o scrisoare în care îi faceţi cunoscut că familia dumneavoastră decurând v-aţi mutat din Budapesta într-un oraş din provincie. Descrieţi zona şi locuinţa în care vă mutaţi. Atenţie la: formula de adresare şi de încheiere, alineate, data precisă, aranjarea estetică a textului în pagină. 20 puncte írásbeli vizsga, IV. vizsgarész 3 / november 3.

28 írásbeli vizsga, IV. vizsgarész 4 / november 3.

29 írásbeli vizsga, IV. vizsgarész 5 / november 3.

30 írásbeli vizsga, IV. vizsgarész 6 / november 3.

31 írásbeli vizsga, IV. vizsgarész 7 / november 3.

32 IV. Íráskészség maximális pontszám 1. feladat feladat 20 ÖSSZESEN 30 elért pontszám javító tanár Dátum:... I. Olvasott szöveg értése II. Nyelvhelyesség III. Hallott szöveg értése IV. Íráskészség pontszáma programba beírt pontszám javító tanár jegyző Dátum:... Dátum:... írásbeli vizsga, IV. vizsgarész 8 / november 3.

Microsoft Word - Roman_nyelv_emelt_irasbeli_1311.doc

Microsoft Word - Roman_nyelv_emelt_irasbeli_1311.doc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. október 18. ROMÁN NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2013. október 18. 14:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 70 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK

Mai mult

Név:... osztály:... ÉRETTSÉGI VIZSGA május 23. ROMÁN NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 23. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam:

Név:... osztály:... ÉRETTSÉGI VIZSGA május 23. ROMÁN NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 23. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: ÉRETTSÉGI VIZSGA 2019. május 23. ROMÁN NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2019. május 23. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 60 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Mai mult

Azonosító jel: ÉRETTSÉGI VIZSGA május 23. ROMÁN NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 23. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 70

Azonosító jel: ÉRETTSÉGI VIZSGA május 23. ROMÁN NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 23. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 70 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2019. május 23. ROMÁN NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2019. május 23. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 70 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Mai mult

Név:... osztály:... ÉRETTSÉGI VIZSGA május 25. ROMÁN NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 25. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam:

Név:... osztály:... ÉRETTSÉGI VIZSGA május 25. ROMÁN NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 25. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. május 25. ROMÁN NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2018. május 25. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 60 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Mai mult

Azonosító jel: ÉRETTSÉGI VIZSGA május 25. ROMÁN NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 25. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 70

Azonosító jel: ÉRETTSÉGI VIZSGA május 25. ROMÁN NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 25. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 70 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. május 25. ROMÁN NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2018. május 25. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 70 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Mai mult

Microsoft Word - Roman_nyelv_es_irodalom_kozep_irasbeli_0803.doc

Microsoft Word - Roman_nyelv_es_irodalom_kozep_irasbeli_0803.doc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. május 10. ROMÁN NYELV ÉS IRODALOM KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2010. május 10. 8:00 I. SZÖVEGÉRTÉS Időtartam: 60 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM

Mai mult

Microsoft Word - Rajz_es_vizualis_kultura_kozep_irasbeli0511_roman.doc

Microsoft Word - Rajz_es_vizualis_kultura_kozep_irasbeli0511_roman.doc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2005. május 17. RAJZ ÉS VIZUÁLIS KULTÚRA ROMÁN NYELVEN DESEN ŞI CULTURĂ VIZUALĂ KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA PROBĂ SCRISĂ NIVEL MEDIU Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Durata probei

Mai mult

CIPRUDESTINATIE TURISTICA Erasmus+ Project IT CAREER START-UP RO01-KA

CIPRUDESTINATIE TURISTICA Erasmus+ Project IT CAREER START-UP RO01-KA CIPRUDESTINATIE TURISTICA ASEZARE CELE MAI FRUMOASE LOCURI DIN CIPRU Insula are un farmec aparte, dat de amestecul culturii greceşti cu cea turceasca, iar asta înseamnă religii diferite, limbi diferite

Mai mult

FOTO Cele mai cautate locuri de vacanta din Romania, in

FOTO Cele mai cautate locuri de vacanta din Romania, in FOTO Cele mai cautate locuri de vacanta din Romania, in comunism. Cum aratau statiunile de vis ale parintilor nostri Daniel Guta, Din anii '60, marile complexuri hoteliere construite pentru oamenii muncii

Mai mult

Casa Anastasie Simu - Vila Retezat, arh. Karel Liman str. Mihail Kogălniceanu 68, oraș Sinaia, județ Prahova 250 m de C

Casa Anastasie Simu - Vila Retezat, arh. Karel Liman str. Mihail Kogălniceanu 68, oraș Sinaia, județ Prahova 250 m de C Casa Anastasie Simu - Vila Retezat, arh. Karel Liman str. Mihail Kogălniceanu 68, oraș Sinaia, județ Prahova 250 m de Centru Preț de pornire: 1.220.000 Estimare: 1.400.000-1.500.000 Suprafață teren: Suprafață

Mai mult

Microsoft Word - Matematika_kozep_irasbeli_jav_utmut0513V28_roman.doc

Microsoft Word - Matematika_kozep_irasbeli_jav_utmut0513V28_roman.doc Matematika román nyelven középszint 0513 ÉRETTSÉGI VIZSGA 005. május 8. MATEMATIKA ROMÁN NYELVEN MATEMATICĂ KÖZÉPSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA EXAMEN DE BACALAUREAT NIVEL MEDIU Az írásbeli vizsga időtartama:

Mai mult

Subiectul I (20 puncte) CONCURSUL ȘCOLAR NAȚIONAL DE GEOGRAFIE,,TERRA ETAPA NAȚIONALĂ 18 mai 2019 CLASA a VI-a Citește cu atenție fiecare cerință. Sel

Subiectul I (20 puncte) CONCURSUL ȘCOLAR NAȚIONAL DE GEOGRAFIE,,TERRA ETAPA NAȚIONALĂ 18 mai 2019 CLASA a VI-a Citește cu atenție fiecare cerință. Sel Subiectul I (20 puncte) CONCURSUL ȘCOLAR NAȚIONAL DE GEOGRAFIE,,TERRA ETAPA NAȚIONALĂ 18 mai 2019 CLASA a VI-a Citește cu atenție fiecare cerință. Selectează cerculețul de lângă litera corespunzătoare

Mai mult

Slide 1

Slide 1 ,,CEL MAI TARE LA RECICLARE,, ediția 2018-2019 Proiect de educație ecologică:,,labirintul RECICLĂRII,, ,,Milioane de capace Milioane de zâmbete!,, - 92 Unități de învățământ; - 2.125.357 buc. capace PET;

Mai mult

a

a CONCURSUL ŞCOLAR NAŢIONAL DE COMPETENŢĂ ŞI PERFORMANŢĂ COMPER EDIŢIA 2011-2012 / ETAPA I LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ, CLASA a III-a Toate subiectele sunt obligatorii. Timpul efectiv de lucru este de 60

Mai mult

Microsoft Word - comunicat_ nr 126 turism_aprilie_2014.doc

Microsoft Word - comunicat_ nr 126 turism_aprilie_2014.doc ROMÂNIA Biroul de presă B-dul Libertăţii nr.16, sector 5, Bucureşti Tel/Fax: 318 18 69; Fax 312 48 75 e-mail: romstat@insse.ro; biroupresa@insse.ro COMUNICAT DE PRESĂ Nr. 126 din 2 iunie Embargo ora 10.00

Mai mult

ŞCOALA GIMNAZIALA NR. 18 SIBIU Str. Lungă 65 Tel/Fax Website: Raport de activitate Proiectul Erasmus+ Under The

ŞCOALA GIMNAZIALA NR. 18 SIBIU Str. Lungă 65 Tel/Fax Website:   Raport de activitate Proiectul Erasmus+ Under The ŞCOALA GIMNAZIALA NR. 18 SIBIU Str. Lungă 65 Tel/Fax 0269223462 Email Website: www.scoala18sibiu.ro Raport de activitate Proiectul Erasmus+ Under The Same Sky Nr. ref. 2017-1-RO01-KA201-037188 10-14.12.2018,

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Sărbătoarea Mărţişorului 1 Martie MĂRŢIŞORUL Mărțișorul este un mic obiect-talisman legat cu un șnur format din două fire împletite, unul roșu și altul alb. Purtătorul lui este protejat împotriva răului.

Mai mult

Microsoft Word - 5 CUPRINS ED 2018.doc

Microsoft Word - 5 CUPRINS ED 2018.doc CUPRINS Notă metodologică generală XVII Capitolul 1. Locul judeţului Suceava în economia natională 1 1.1. Locul judeţului Suceava în economia naţională 2 Capitolul 2. Geografie, meteorologie şi organizare

Mai mult

octombrie, ora 14:00

octombrie, ora 14:00 2018-2019 17 octombrie, ora 14:00 Denumire webinar: Diferențe și asemănări între culturile lumii Descriere: Dacă nu ar exista diferențe și asemănări între culturi, viața nu ar mai fi atât de interesantă

Mai mult

슬라이드 1

슬라이드 1 1750 î.hr. Mesopotamia antică Al 6-lea rege babilonian, Hammurabi, a creat primele legi: Codul lui Hammurabi. Astfel apar primele forme de asigurări în strânsă legatură cu dezvoltarea puterilor maritime.

Mai mult

Microsoft Word - Matematika_kozep_irasbeli_javitasi_0911_roman.doc

Microsoft Word - Matematika_kozep_irasbeli_javitasi_0911_roman.doc Matematika román nyelven középszint 0911 ÉRETTSÉGI VIZSGA 011. május. MATEMATIKA ROMÁN NYELVEN KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Indicaţii

Mai mult

OBSERVAȚIA LA RECENSĂMÂNTUL POPULAȚIEI ȘI LOCUINȚELOR 2011 Potrivit rezultatelor ultimului Recensământ (2002), populația de etnie romă din România era

OBSERVAȚIA LA RECENSĂMÂNTUL POPULAȚIEI ȘI LOCUINȚELOR 2011 Potrivit rezultatelor ultimului Recensământ (2002), populația de etnie romă din România era OBSERVAȚIA LA RECENSĂMÂNTUL POPULAȚIEI ȘI LOCUINȚELOR 2011 Potrivit rezultatelor ultimului Recensământ (2002), populația de etnie romă din România era de 535.140 de persoane. Cercetătorii și activiștii

Mai mult

Real pleaca, iar Auchan ajunge la 30 de hypermarketuri in Romania

Real pleaca, iar Auchan ajunge la 30 de hypermarketuri in Romania Real pleaca, iar Auchan ajunge la 30 de hypermarketuri in Romania 03 Dec 2012 de Mihail Tanase [1] Tranzactia anului in retailul european s-a oficializat: grupul german Metro a vandut hypermarketurile

Mai mult

Peisaje agricole pe glob

Peisaje agricole pe glob Peisaje agricole pe glob Prof. Dumitrescu Aurora Agricultura itinerantă. Agricultura itinerantă este sistemul cel mai rudimentar de cultivare a terenurilor. Suprafeţele cultivate sunt restrânse, se lucrează

Mai mult

MINISTERUL PUBLIC PARCHETUL DE PE LÂNGÃ CURTEA DE APEL ALBA IULIA Alba Iulia, str. I.C.Brătianu nr. 1B Tel / ; 0258 / Fax. 0258/810

MINISTERUL PUBLIC PARCHETUL DE PE LÂNGÃ CURTEA DE APEL ALBA IULIA Alba Iulia, str. I.C.Brătianu nr. 1B Tel / ; 0258 / Fax. 0258/810 MINISTERUL PUBLIC PARCHETUL DE PE LÂNGÃ CURTEA DE APEL ALBA IULIA Alba Iulia, str. I.C.Brătianu nr. 1B Tel. 0258 / 810278; 0258 / 810964 Fax. 0258/810291 Nr. 218/VIII/3/2015 09.01.2015 COMUNICAT DE PRESĂ

Mai mult

www

www www.referateok.ro cele mai ok referate Arhitectura civila a Romei antice Civilizaţia şi cultura romană, cu asimilările vechilor civilizaţii mediteraneene, ale experienţelor ingineriei etrusce în construcţii,

Mai mult

regulament2013

regulament2013 REGULAMENT Privind organizarea şi desfăşurarea Concursului Judeţean de interpretare a colindelor, Colindătorii pentru formaţiile corale şi grupurilor vocale tradiţionale din învăţământul preuniversitar.

Mai mult

ANUL I, SEMESTRUL I

ANUL I, SEMESTRUL I CONFIRMAT MINISTERUL EDUCAŢIEI AL REPUBLICII MOLDOVA UNIVERSITATEA DE STAT BOGDAN PETRICEICU HASDEU DIN CAHUL PLANUL DE ÎNVĂŢĂMÂNT PE ANI DE STUDII APROBAT Ministerul Educaţiei Anul I, II, III, IV de Senatul

Mai mult

COLEGIUL NAŢIONAL ŞTEFAN CEL MARE HÎRLĂU TESTARE Pentru înscrierea în clasa a V-a, an şcolar Sesiunea: 25 Mai 2019 Disciplina: Limba română V

COLEGIUL NAŢIONAL ŞTEFAN CEL MARE HÎRLĂU TESTARE Pentru înscrierea în clasa a V-a, an şcolar Sesiunea: 25 Mai 2019 Disciplina: Limba română V COLEGIUL NAŢIONAL ŞTEFAN CEL MARE HÎRLĂU TESTARE Pentru înscrierea în clasa a V-a, an şcolar2019-2020 Sesiunea: 25 Mai 2019 Disciplina: Limba română Varianta nr.1 SUBIECTE Citeşte cu atenţie textul următor

Mai mult

HOTEL AMBIENT**** Situat la 3,5 Km de locul desfӑșurӑrii evenimentului Str. Iuliu Maniu, nr. 27, Braşov Având o locaţie ideală în centrul oraşului Bra

HOTEL AMBIENT**** Situat la 3,5 Km de locul desfӑșurӑrii evenimentului Str. Iuliu Maniu, nr. 27, Braşov Având o locaţie ideală în centrul oraşului Bra HOTEL AMBIENT**** Situat la 3,5 Km de locul desfӑșurӑrii evenimentului Str. Iuliu Maniu, nr. 27, Braşov Având o locaţie ideală în centrul oraşului Braşov, la câteva minute de monumente istorice, baruri

Mai mult

E_d_geografie_2014_bar_10_LRO

E_d_geografie_2014_bar_10_LRO Examenul de bacalaureat naţional 2014 Proba E. d) Geografie Varianta 10 Filiera teoretică, profilul umanist, specializările: filologie, ştiinţe sociale; filiera tehnologică, profilul servicii, toate specializările;

Mai mult

Graficul activitatilor educative Sem.I-II CNER

Graficul activitatilor educative Sem.I-II  CNER Colegiul Naţional «Emil Racoviţă» Şos.Mihai Bravu 169, sector2, Bucureşti Tel/fax 021.3217092, E-mail:cneracovita@gmail.com www.colegiulracovita.ro Aprobat în Consiliul Profesoral 09.10. şi de Administraţie

Mai mult

Microsoft PowerPoint - Prezentare finala BALUL ARHITECŢILOR 2012

Microsoft PowerPoint - Prezentare finala BALUL ARHITECŢILOR 2012 BALUL ARHITECȚILOR 2012 Palatul Snagov, 17 martie 2012 Momente cheie ale evenimentului Conferința profesională UN ALT FEL DE ARHITECT O ALTĂ ABORDARE A SPAȚIULUI PUBLIC (sâmbătă, 17 martie 2012, orele

Mai mult

Microsoft Word - Regulament BEGA MUSIC FESTIVAL- concurs de interpretare vocala si creatie.doc

Microsoft Word - Regulament BEGA MUSIC FESTIVAL- concurs de interpretare vocala si creatie.doc ROMÂNIA JUDEŢUL TIMIŞ MUNICIPIUL TIMIŞOARA Casa de Cultura Timisoara Biroul Organizare Evenimente Regulamentul Concursului de Interpretare și Creație BEGA MUSIC FESTIVAL ediția I Perioada : 7-9 iunie 2019

Mai mult

ENVI_2018_matematica_si_stiinte_Test_1_Caietul_elevului_Limba_romana

ENVI_2018_matematica_si_stiinte_Test_1_Caietul_elevului_Limba_romana EVALUAREA NAŢIONALĂ LA FINALUL CLASEI a VI-a Anul școlar 2017-2018 Matematică şi Ştiinţe ale naturii TEST 1 Judeţul/sectorul... Localitatea... Unitatea de învățământ... Numele şi prenumele elevei/elevului......

Mai mult

Pelerinaj la CASTELE și CETĂȚI medievale românești | 3 zile / 2 nopți | 2019

Pelerinaj la CASTELE și CETĂȚI medievale românești | 3 zile / 2 nopți | 2019 Pelerinaj la CASTELE și CETĂȚI medievale românești 3 zile / 2 nopți 2019 20 22 IULIE, 03 05 AUGUST, 17 19 AUGUST, 31 AUGUST 02 SEPTEMBRIE, 14 16 SEPTEMBRIE, 28 30 SEPTEMBRIE 2019 Ziua 1 (530 km) Bucuresti

Mai mult

CUPRINS UNITATEA 1 PRODUSE ALIMENTARE Alimentaţia omului, satisfacerea nevoii de hrană Alimente de origine minerală Alimente

CUPRINS UNITATEA 1 PRODUSE ALIMENTARE Alimentaţia omului, satisfacerea nevoii de hrană Alimente de origine minerală Alimente CUPRINS UNITATEA 1 PRODUSE ALIMENTARE... 4 1. Alimentaţia omului, satisfacerea nevoii de hrană... 4 2. Alimente de origine minerală.... 6 3. Alimente de origine vegetală în stare proaspătă.... 8 4. Alimente

Mai mult

Hypermarketurile, amenintate de formatele mai mici de magazine

Hypermarketurile, amenintate de formatele mai mici de magazine Hypermarketurile, amenintate de formatele mai mici de magazine 08 Sep 2011 de Cosmina Capalau [1] Intr-o analiza a tendintelor din industrie, specialistii Planet Retail au identificat cateva provocari

Mai mult

EN_IV_2019_Limba_romana_Test_2

EN_IV_2019_Limba_romana_Test_2 EVALUARE NAŢIONALĂ LA FINALUL CLASEI a IV-a 2019 LIMBA ROMÂNĂ Test 2 Judeţul/sectorul... Localitatea... Şcoala... Numele şi prenumele elevului...... Clasa a IV-a... Băiat Fată EN IV 2019 Pagina 1 din 9

Mai mult

ROMÂNIA

ROMÂNIA ROMÂNIA Institutul Naţional de Statistică Acţiunile turistice organizate de agenţiile de turism în anul 2018 - Aprilie 2019-1 Cuprins Pag. Turismul organizat de agenţiile de turism în anul 2018... 5 1

Mai mult

CAIET PROGRAM Școala de vară a SȘIR, Sibiu, iulie 2019 Gastronomie, dinamici istorice și identități sociale Primaria Primaria COMUNEI HOGHILAG C

CAIET PROGRAM Școala de vară a SȘIR, Sibiu, iulie 2019 Gastronomie, dinamici istorice și identități sociale Primaria Primaria COMUNEI HOGHILAG C CAIET PROGRAM Școala de vară a SȘIR, Sibiu, 22-27 iulie 2019 Gastronomie, dinamici istorice și identități sociale HOGHILAG MOŞNA DUMINICÃ, 21 iulie 2019, dupã amiza sosirea participanţilor Cazare: Colegiul

Mai mult

Curriculum vitae Europass

Curriculum vitae Europass Curriculum vitae Europass Informaţii personale Nume / Prenume Stanciu, Ana Adresă(e) 53, Barbu Delavrancea, sector1, Bucuresti Telefon(oane) 0724 226 447 E-mail(uri) anastanciu2010@yahoo.com Naţionalitate(-tăţi)

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation 1 ISTORIC AL LICEULUI Școala noastră, Dumitru Dumitrescu a fost înfiinţată în perioada regimului Comunist: 1966-1968, instituția de învățământ fiind cunoscută și sub denumirea de Grupul Școlar Energetic

Mai mult

UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRONOMICE ŞI MEDICINĂ VETERINARĂ BUCUREŞTI FACULTATEA DE MANAGEMENT, INGINERIE ECONOMICĂ ÎN AGRICULTURĂ ŞI DEZVOLTARE RURALĂ

UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRONOMICE ŞI MEDICINĂ VETERINARĂ BUCUREŞTI FACULTATEA DE MANAGEMENT, INGINERIE ECONOMICĂ ÎN AGRICULTURĂ ŞI DEZVOLTARE RURALĂ UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRONOMICE ŞI MEDICINĂ VETERINARĂ BUCUREŞTI FACULTATEA DE MANAGEMENT, INGINERIE ECONOMICĂ ÎN AGRICULTURĂ ŞI DEZVOLTARE RURALĂ ING. NICOLAE CĂPĂŢÂNĂ TEZĂ DE DOCTORAT STUDII ŞI CERCETĂRI

Mai mult

Proiect aprobat în CAER Nr /2/ Domeniul cultural artistic, arte vizuale Pozitia 457

Proiect aprobat în CAER Nr /2/ Domeniul cultural artistic, arte vizuale Pozitia 457 Proiect aprobat în CAER Nr. 24986/2/22.01.2018 Domeniul cultural artistic, arte vizuale Pozitia 457 Argument Arta îl aduce pe om mai aproape de frumos, îi oferă posibilitatea să creeze frumosul, să-l descopere

Mai mult

Program Zilele Bibliotecii mai 2017 Sediul central Calea Dorobanţilor nr. 104 Secția pentru copii Luni, 15 mai Expoziţie de carte: Ziua Internaţ

Program Zilele Bibliotecii mai 2017 Sediul central Calea Dorobanţilor nr. 104 Secția pentru copii Luni, 15 mai Expoziţie de carte: Ziua Internaţ Program Zilele Bibliotecii 15 19 mai 2017 Sediul central Calea Dorobanţilor nr. 104 Secția pentru copii Expoziţie de carte: Ziua Internaţională a Familiei. Locaţia: Secţia pentru copii ora 10.00 - Întâlnire

Mai mult

UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRICOLE SI MEDICINA VETERINARA BUCUREŞTI FACULTATE DE AGRICULTURA Ing. IORGA DANIELA REZULTATE OBŢINUTE IN AMELIORAREA OREZU

UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRICOLE SI MEDICINA VETERINARA BUCUREŞTI FACULTATE DE AGRICULTURA Ing. IORGA DANIELA REZULTATE OBŢINUTE IN AMELIORAREA OREZU UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRICOLE SI MEDICINA VETERINARA BUCUREŞTI FACULTATE DE AGRICULTURA Ing. IORGA DANIELA REZULTATE OBŢINUTE IN AMELIORAREA OREZULUI IN CONDIŢIILE PEDOCLIMATICE DIN ROMÂNIA CONDUCĂTOR

Mai mult

MINISTERUL EDUCAŢIEI AL REPUBLICII MOLDOVA

MINISTERUL EDUCAŢIEI AL REPUBLICII MOLDOVA CONFIRMAT MINISTERUL EDUCAŢIEI AL REPUBLICII MOLDOVA UNIVERSITATEA DE STAT BOGDAN PETRICEICU HASDEU DIN CAHUL PLANUL DE ÎNVĂŢĂMÂNT PE ANI DE STUDII APROBAT Ministerul Educaţiei Anul I, II, III, IV, V de

Mai mult

PROMO | Pelerinaj în BUCOVINA și ARDEAL | 5 zile / 4 nopți | 16 – 20 August 2019

PROMO | Pelerinaj în BUCOVINA și ARDEAL | 5 zile / 4 nopți | 16 – 20 August 2019 PROMO Pelerinaj în BUCOVINA și ARDEAL 5 zile / 4 nopți 16 20 August 2019 16 20 august ( 18 august participare la Sfanta Liturghie la Manastirea Voronet) ZIUA 1: (520 km) Bucuresti Manastirea Sinaia (In

Mai mult

ANALIZA DE SITUAŢIE 2016 I. DATE STATISTICE LA NIVEL INTERNAŢIONAL, EUROPEAN, NAŢIONAL A. Preambul Campania Ziua Mondială de luptă împotriva Diabetulu

ANALIZA DE SITUAŢIE 2016 I. DATE STATISTICE LA NIVEL INTERNAŢIONAL, EUROPEAN, NAŢIONAL A. Preambul Campania Ziua Mondială de luptă împotriva Diabetulu ANALIZA DE SITUAŢIE 2016 I. DATE STATISTICE LA NIVEL INTERNAŢIONAL, EUROPEAN, NAŢIONAL A. Preambul Campania Ziua Mondială de luptă împotriva Diabetului în perioada 2014-2016 are ca temă generală Healthy

Mai mult

Complex VOX MARIS GRAND RESORT 4* HOTEL: 30 m de plaja; 232 camere standard si duble lux, 35 suite junior si suite de lux, 20 apartamente cu doua came

Complex VOX MARIS GRAND RESORT 4* HOTEL: 30 m de plaja; 232 camere standard si duble lux, 35 suite junior si suite de lux, 20 apartamente cu doua came Complex VOX MARIS GRAND RESORT 4* HOTEL: 30 m de plaja; 232 camere standard si duble lux, 35 suite junior si suite de lux, 20 apartamente cu doua camere, 13 apartamente cu 3 camere, 5 restaurante, parcare,

Mai mult

Microsoft Word - Proiect LeAF Nica Dorina

Microsoft Word - Proiect LeAF Nica Dorina Grădiniţa cu P.P. Dumbrava minunată Str. Libertăţii nr. 76 Tulcea Tel : 0240531677, Fax : 0240514976 E-mail: gradinita19tl@yahoo.com Aprobat C.A.... PROGRAMUL MONDIAL LeAF SĂ ÎNVĂŢĂM DESPRE PĂDURE PROIECT

Mai mult

Clavecinul bine temperat2.cdr

Clavecinul bine temperat2.cdr Johann Sebastian Bach CLAVECINUL BINE TEMPERAT 8 DE PRELUDII ŞI FUGI Pentru PIAN BWV 870-89 CAIETUL II 0. Toate drepturile rezervate. Copierea de orice fel se va efectua exclusiv cu acordul scris al S.C.

Mai mult

Anexa nr.3 Scutiri si reduceri la impozitele si taxele locale 1. Se aproba scutirea de la plata impozitului pe cladiri, in conformitate cu prevederile

Anexa nr.3 Scutiri si reduceri la impozitele si taxele locale 1. Se aproba scutirea de la plata impozitului pe cladiri, in conformitate cu prevederile Anexa nr.3 Scutiri si reduceri la impozitele si taxele locale 1. Se aproba scutirea de la plata impozitului pe cladiri, in conformitate cu prevederile art.456 alin.(2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul

Mai mult

Holocaust

Holocaust IP Gimnaziul Vasile Lupu s.susleni O EXCURSIE PE LOCURILE EVREEŞTI DIN ORHEI Elaborat de profesoara de istorie BALAN NATALIA, grad didactic superior Orhei, 2019 Pe data de 28.01.2019 împreună cu elevii

Mai mult

COMUNICAT

COMUNICAT CONSILIUL NAŢIONAL AL AUDIOVIZUALULUI Autoritate publică autonomă Bucureşti, ROMÂNIA Bd. Libertăţii nr.14, sector 5, cod 050706 Fax: (004)021-305.53.54 Tel./fax: (004)021-305.53.56 www.cna.ro TelVerde

Mai mult

Microsoft Word - Informatika_kozep_gyakorlati_1012_roman.doc

Microsoft Word - Informatika_kozep_gyakorlati_1012_roman.doc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2011. május 16. INFORMATIKA ROMÁN NYELVEN KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2011. május 16. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott

Mai mult

BIBLIOGRAFIE 1. ȘTIINȚE OAMENI DE ȘTIINȚĂ: NIKOLA TESLA, STEPHEN HAWKING - Hawking, Stephen William, Scurtă istorie a timpului: De la Big Bang la găur

BIBLIOGRAFIE 1. ȘTIINȚE OAMENI DE ȘTIINȚĂ: NIKOLA TESLA, STEPHEN HAWKING - Hawking, Stephen William, Scurtă istorie a timpului: De la Big Bang la găur BIBLIOGRAFIE 1. ȘTIINȚE OAMENI DE ȘTIINȚĂ: NIKOLA TESLA, STEPHEN HAWKING - Hawking, Stephen William, Scurtă istorie a timpului: De la Big Bang la găurile negre, Editura Humanitas, București, 2004 53/H

Mai mult

1 - - Cu ce calatoresc spre vacanta, de vis Recunoaşte mijloacele de transport cu care călătoreşti în vacanţă. a) Scrie-le numele sub imagini

1 - - Cu ce calatoresc spre vacanta, de vis Recunoaşte mijloacele de transport cu care călătoreşti în vacanţă. a) Scrie-le numele sub imagini 1 - - Cu ce calatoresc spre vacanta, de vis Recunoaşte mijloacele de transport cu care călătoreşti în vacanţă. a) Scrie-le numele sub imagini. b) Rescrie denumirile în ordine alfabetică. c) Desparte în

Mai mult

TERRA BLUE Travel & Holidays B-dul Oltenia Bl.24, Sc.5, Parter, , Craiova, Dolj / Tel: / ,

TERRA BLUE Travel & Holidays B-dul Oltenia Bl.24, Sc.5, Parter, , Craiova, Dolj /   Tel: / , TERRA BLUE Travel & Holidays B-dul Oltenia Bl.24, Sc.5, Parter, 200261, Craiova, Dolj / www.terra-blue.ro Tel: 004.0773.93.55.19 / 004.0771.60.55.67, E-mail: rezervari@terra-blue.ro CUI: 37376323; RC:

Mai mult

TERRA BLUE Travel & Holidays B-dul Oltenia Bl.24, Sc.5, Parter, , Craiova, Dolj / Tel: / ,

TERRA BLUE Travel & Holidays B-dul Oltenia Bl.24, Sc.5, Parter, , Craiova, Dolj /   Tel: / , TERRA BLUE Travel & Holidays B-dul Oltenia Bl.24, Sc.5, Parter, 200261, Craiova, Dolj / www.terra-blue.ro Tel: 004.0773.93.55.19 / 004.0771.60.55.67, E-mail: rezervari@terra-blue.ro CUI: 37376323; RC:

Mai mult

Microsoft Word - dice town.docx

Microsoft Word - dice town.docx Undeva în estul sălbatic american... O mină de aur, teritorii propice pentru creşterea animalelor, nici nu este nevoie de mai mult pentru a atrage aventurieri de toate tipurile. Un mic orăşel a fost repede

Mai mult

FIȘĂ DE PREZENTARE FLAG ASOCIATIA GRUP LOCAL DOBROGEA SUD Țara: ROMANIA Regiunea: 2 SUD-EST Operațional: FLAGU-UL A FOST INFIINTAT SI FINANTAT SI IN P

FIȘĂ DE PREZENTARE FLAG ASOCIATIA GRUP LOCAL DOBROGEA SUD Țara: ROMANIA Regiunea: 2 SUD-EST Operațional: FLAGU-UL A FOST INFIINTAT SI FINANTAT SI IN P FIȘĂ DE PREZENTARE FLAG ASOCIATIA GRUP LOCAL DOBROGEA SUD Țara: ROMANIA Regiunea: 2 SUD-EST Operațional: FLAGU-UL A FOST INFIINTAT SI FINANTAT SI IN PERIOADA 2007-2013, STRATEGIA AFERENTA PERIOADEI 2014-2020,

Mai mult

R E G U L A M E N T

R E G U L A M E N T Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iaşi METODOLOGIA privind organizarea şi desfăşurarea examenelor de finalizare a studiilor în învăţământul superior: examene de absolvire, licenţă, diplomă, disertaţie

Mai mult

NOTĂ DE FUNDAMENTARE

NOTĂ DE FUNDAMENTARE Hotărâre 377 2017-05-25 Guvernul României privind aprobarea plăţii contribuţiei voluntare a României, în lei, la fondul fiduciar al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru acoperirea cheltuielilor de participare

Mai mult

BIROUL TERITORIAL PENTRU REGIUNEA DE DEZVOLTARE NORD-VEST Nr. 274/ Informare privind activitatea Biroului Teritorial pentru Regiunea de Dezv

BIROUL TERITORIAL PENTRU REGIUNEA DE DEZVOLTARE NORD-VEST Nr. 274/ Informare privind activitatea Biroului Teritorial pentru Regiunea de Dezv Nr. 274/12.11.2018 Informare privind activitatea Biroului Teritorial pentru Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest 19 Octombrie- 15 Noiembrie 2018 Cooperare cu instituții publice sau cu alte persoane juridice

Mai mult

ZÂNA BUNĂ DIN CĂMARĂ TEMA 1. Citeşte cu atenţie textul următor! Anotimp de bucurii! (autor nespecificat) Ce e toamna, dragi copii? Anotimp de bucurii!

ZÂNA BUNĂ DIN CĂMARĂ TEMA 1. Citeşte cu atenţie textul următor! Anotimp de bucurii! (autor nespecificat) Ce e toamna, dragi copii? Anotimp de bucurii! ZÂNA BUNĂ DIN CĂMARĂ TEMA 1. Citeşte cu atenţie textul următor! Anotimp de bucurii! (autor nespecificat) Ce e toamna, dragi copii? Anotimp de bucurii!... Mere-mbujorate, fine, Stau în coşurile pline! N-am

Mai mult

Microsoft Word - Regulament-InscriereAdmitere-master-ETTI_2019.docx

Microsoft Word - Regulament-InscriereAdmitere-master-ETTI_2019.docx REGULAMENT PRIVIND ORGANIZAREA ŞI DESFĂŞURAREA CONCURSULUI DE ADMITERE ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL UNIVERSITAR DE MASTERAT LA FACULTATEA ETTI ANUL UNIVERSITAR 2019-2020 I. GENERALITĂŢI Art. 1. (1) Organizarea şi desfăşurarea

Mai mult

Academician Nicolae Dabija: Un nou pact Ribbentrop-Molotov?

Academician Nicolae Dabija: Un nou pact Ribbentrop-Molotov? În toamna anului 1989 un grup de deputaţi ai Sovietului Suprem al URSS am fost invitaţi de un grup de senatori americani în SUA, scrie în literaturasiarta.md, Nicolae Dabija preluat de Romanian Global

Mai mult

Viaäç Bucu,ie Dumne9eu Întâlnirea 1 Iubi,e Dumnezeule, spune-mi cine ești DESCOPERIREA LUI DUMNEZEU, CREATOR ȘI TATĂ

Viaäç Bucu,ie Dumne9eu Întâlnirea 1 Iubi,e Dumnezeule, spune-mi cine ești DESCOPERIREA LUI DUMNEZEU, CREATOR ȘI TATĂ Viaäç Bucu,ie Dumne9eu Întâlnirea 1 Iubi,e spune-mi cine ești DESCOPERIREA LUI DUMNEZEU, CREATOR ȘI TATĂ 6 5 4 3 2 1 PREGĂTIREA ÎNTÂLNIRII Tema întâlnirii Dumnezeu vrea sǎ intre în relaţie cu oamenii.

Mai mult

P A R C U R I L E V I I T O R U L U I 1

P A R C U R I L E V I I T O R U L U I 1 P A R C U R I L E V I I T O R U L U I 1 C U R S X I V P A R C U R I L E V I I T O R U L U I Peisagistica și principiile ecologiei viitorului sunt într-o foarte stânsă legătură și își propun să reprezinte

Mai mult

MEDITERANIAN ORGANIZATION Address: Sarajevska 54, Belgrade TIN: ID: License number: 84/2016, Tel: meditera

MEDITERANIAN ORGANIZATION Address: Sarajevska 54, Belgrade TIN: ID: License number: 84/2016, Tel: meditera MEDITERANIAN ORGANIZATION Address: Sarajevska 54, 11000 Belgrade TIN: 109026330 ID: 21113 License number: 84/2016, Tel: +381628754729 e-mail: mediteranianfolkorganization@gmail.com www.mediteranian-folklore-festivals.org

Mai mult

RO Jurnalul Oficial al Uniunii Europene L 39/1 I (Acte adoptate în temeiul Tratatelor CE/Euratom a căror publicare este obligatorie) REGULAM

RO Jurnalul Oficial al Uniunii Europene L 39/1 I (Acte adoptate în temeiul Tratatelor CE/Euratom a căror publicare este obligatorie) REGULAM 10.2.2009 Jurnalul Oficial al Uniunii Europene L 39/1 I (Acte adoptate în temeiul Tratatelor CE/Euratom a căror publicare este obligatorie) REGULAMENTE REGULAMENTUL (CE) NR. 116/2009 AL CONSILIULUI din

Mai mult

ORDIN nr din 24 mai 2011 privind repartizarea cifrei de şcolarizare pentru învăţământul universitar de licenţă în vederea admiterii la studii în

ORDIN nr din 24 mai 2011 privind repartizarea cifrei de şcolarizare pentru învăţământul universitar de licenţă în vederea admiterii la studii în ORDIN nr. 4285 din 24 mai 2011 privind repartizarea cifrei de şcolarizare pentru învăţământul universitar de licenţă în vederea admiterii la studii în anul universitar 2011-2012 În conformitate cu prevederile

Mai mult

MUNICIPIUL CRAIOVA CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI CRAIOVA HOTĂRÂRE NR.224 privind aprobarea participării municipiului Craiova, în calitate de partene

MUNICIPIUL CRAIOVA CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI CRAIOVA HOTĂRÂRE NR.224 privind aprobarea participării municipiului Craiova, în calitate de partene MUNICIPIUL CRAIOVA CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI CRAIOVA HOTĂRÂRE NR.224 privind aprobarea participării municipiului Craiova, în calitate de partener al Fundaţiei Europene Mihai Eminescu, în vederea

Mai mult

NOTA DE FUNDAMENTARE

NOTA DE FUNDAMENTARE Hotărâre 1092 2014-12-10 Guvernul României privind realocarea pe anul 2014 a sumei de 1.095 mii lei rămase necheltuită din suma prevăzută la art. 3 din Hotărârea Guvernului Monitorul nr. 842/2008 privind

Mai mult

Microsoft Word - NF HG doc

Microsoft Word - NF HG doc Hotărâre 740 2012-07-25 Guvernul României privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2012 al Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat, regie autonomă de interes

Mai mult

PROIECT EDUCAŢIONAL COPILUL ARTIST-ATELIERUL DE CREAŢIE Retrospectivă Coordonator proiect, profesor STELA VÂRGOLIU ECHIPA DE PROIECT: Direct

PROIECT EDUCAŢIONAL COPILUL ARTIST-ATELIERUL DE CREAŢIE Retrospectivă Coordonator proiect, profesor STELA VÂRGOLIU ECHIPA DE PROIECT: Direct PROIECT EDUCAŢIONAL COPILUL ARTIST-ATELIERUL DE CREAŢIE Retrospectivă 2012-2017 Coordonator proiect, profesor STELA VÂRGOLIU ECHIPA DE PROIECT: Director, prof. IULIANA NEACŞU Secretara MIRELA TUDOR Prof.înv.primar

Mai mult

Detectivii Apei Pierdute

Detectivii Apei Pierdute by ALIN ANCHIDIN O poveste adaptată De ce ai pierderile aşa de mari, bunicuţo?, o poveste adaptată A fost odată ca niciodată, sau, mai corect spus, a fost, există şi va exista o bunicuţă care avea o nepoţică

Mai mult

ACADEMIA DE ARTÃ TEATRALÃ

ACADEMIA DE ARTÃ TEATRALÃ UNIVERSITATEA DE ARTE DIN TÂRGU MUREŞ MAROSVÁSÁRHELYI MŰVÉSZETI EGYETEM M E T O D O L O G I E PRIVIND ORGANIZAREA EXAMENELOR DE FINALIZARE A STUDIILOR LA UNIVERSITATEA DE ARTE DIN TÂRGU-MUREŞ examenul

Mai mult

Frederic Bellon, Auchan: „Îmi doresc un comerț mai spectaculos pentru client”

Frederic Bellon, Auchan: „Îmi doresc un comerț mai spectaculos pentru client” Frederic Bellon, Auchan: Îmi doresc un comerț mai spectaculos pentru client 27 Dec 2014 de Mihail Tănase [1] A finalizat cel mai important proiect de integrare din retailul românesc, 20 de hypermaketuri

Mai mult

* NOTE

* NOTE M ODEL DE CURRICULUM VITAE EUROPEAN INFORMAŢII PERSONALE Nume MATEI CLAUDIA Adresă Str. Mărăşeşti, nr. 44, Craiova, Dolj Telefon 0749166081 Fax E-mail claudia_matei74@yahoo.ro Naţionalitate Română Data

Mai mult

1 SĂPTĂMÂNA ŞCOALA ALTFEL aprilie 2014 O ACTIVITATE DE SUCCES Fişa activității : Numele şi adresa unității de învățământ aplicante: SEMINARUL TE

1 SĂPTĂMÂNA ŞCOALA ALTFEL aprilie 2014 O ACTIVITATE DE SUCCES Fişa activității : Numele şi adresa unității de învățământ aplicante: SEMINARUL TE 1 SĂPTĂMÂNA ŞCOALA ALTFEL 07-11 aprilie 2014 O ACTIVITATE DE SUCCES Fişa activității : Numele şi adresa unității de învățământ aplicante: SEMINARUL TEOLOGIC ORTODOX SFÂNTUL IOAN GURĂ DE AUR Târgovişte.

Mai mult

DE-AI FI TU SALCIE LA MAL – Iata cat de buni parteneri sunt capii “Binomului”. Seful operativ al SRI, generalul Florian Coldea, si sefa DNA, Laura Cod

DE-AI FI TU SALCIE LA MAL – Iata cat de buni parteneri sunt capii “Binomului”. Seful operativ al SRI, generalul Florian Coldea, si sefa DNA, Laura Cod DE-AI FI TU SALCIE LA MAL Iata cat de buni parteneri sunt capii Binomului. Seful operativ al SRI, generalul Florian Coldea, si sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, s-au intretinut amical la bilantul DIICOT.

Mai mult

Școala Gimnazială Ion Ghica Iași Prof. Răduianu Elena Alina An școlar PROIECT DE LECŢIE Unitatea școlară: Școala Gimnazială Ion Ghica Iași P

Școala Gimnazială Ion Ghica Iași Prof. Răduianu Elena Alina An școlar PROIECT DE LECŢIE Unitatea școlară: Școala Gimnazială Ion Ghica Iași P PROIECT DE LECŢIE Unitatea școlară: Profesor: Răduianu Elena Alina Obiectul: BIOLOGIE Clasa: a VIII-a B Unitatea de învăţare: Echilibre și dezechilibre în ecosisteme Tema lecției: Parcuri și rezervații

Mai mult

PROIECTUL PRIVIND ÎNVĂȚĂMÂNTUL SECUNDAR (ROSE) SUBPROIECTUL: ȘCOALA- O PUNTE CĂTRE O CARIERĂ DE SUCCES

PROIECTUL PRIVIND ÎNVĂȚĂMÂNTUL SECUNDAR (ROSE) SUBPROIECTUL: ȘCOALA- O PUNTE CĂTRE O CARIERĂ DE SUCCES PROIECTUL PRIVIND ÎNVĂȚĂMÂNTUL SECUNDAR (ROSE) SUBPROIECTUL: ȘCOALA- O PUNTE CĂTRE O CARIERĂ DE SUCCES Începând cu anul școlar 2017-2018, Liceul Tehnologic,,Dimitrie Bolintineanu este beneficiarul unui

Mai mult

PROGRAMUL ZILELOR LICEULUI TEORETIC DIMITRIE CANTEMIR IAŞI OCTOMBRIE 2015

PROGRAMUL ZILELOR LICEULUI TEORETIC DIMITRIE CANTEMIR IAŞI OCTOMBRIE 2015 PROGRAMUL ZILELOR LICEULUI TEORETIC DIMITRIE CANTEMIR IAŞI 29 30 OCTOMBRIE 2015 PARTENERI Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi Primăria Municipiului Iaşi Consiliul Judeţean Iaşi Instituţia Prefectului Judeţul

Mai mult

Adevarul 18 august 2010 Raluca Grosescu a adus studiul comunismului în şcoli Proiectul educaţional coordonat de Raluca Grosescu, O istorie a comunismu

Adevarul 18 august 2010 Raluca Grosescu a adus studiul comunismului în şcoli Proiectul educaţional coordonat de Raluca Grosescu, O istorie a comunismu Adevarul 18 august 2010 Raluca Grosescu a adus studiul comunismului în şcoli Proiectul educaţional coordonat de Raluca Grosescu, O istorie a comunismului în România, prin care s-a introdus în şcoli cursul

Mai mult

NEWSLETTER NR. 4 ECHIPA DE REDACTIE ELEVI: Angelescu Andrei, XI E Bercu Irina, X A Constantinescu Antonia, X A Hera Veronica, IX B Ilie Mara, X A Nicu

NEWSLETTER NR. 4 ECHIPA DE REDACTIE ELEVI: Angelescu Andrei, XI E Bercu Irina, X A Constantinescu Antonia, X A Hera Veronica, IX B Ilie Mara, X A Nicu NEWSLETTER NR. 4 ECHIPA DE REDACTIE ELEVI: Angelescu Andrei, XI E Bercu Irina, X A Constantinescu Antonia, X A Hera Veronica, IX B Ilie Mara, X A Nicu Alina, X A Stirbu Delia, IX B PROFESORI: Corina Vint

Mai mult

Organizãm cursuri de limbi strãine: 1. Online 2. Faþã în faþã 3. Prin corespondenþã 4. La telefon

Organizãm cursuri de limbi strãine: 1. Online 2. Faþã în faþã 3. Prin corespondenþã 4. La telefon Organizãm cursuri de limbi strãine: 1. Online 2. Faþã în faþã 3. Prin corespondenþã 4. La telefon www.globalteam.ro Cine suntem. www.globalteam.ro PREZENTARE GENERALĂ GLOBAL TEAM a înțeles importanța stăpânirii

Mai mult

Microsoft Word - formular antet nou linea blu.doc

Microsoft Word - formular antet nou linea blu.doc Sejur Kuala Lumpur, plaja Phuket & Singapore - 13 zile, ianuarie 2017 - Plecare Cluj-Napoca Oferta speciala cu tarif garantat TIP VACANTA: PLAJA, CIRCUITE TEMATICA VACANTA: CULTURE & HISTORY, BEACH DESTINATIA:

Mai mult

INSTITUTUL NAŢIONAL DE STATISTICĂ DIRECŢIA REGIONALĂ DE STATISTICĂ BISTRIŢA-NĂSĂUD AUDIT URBAN 2018 ROMÂNIA / BISTRIŢA - secvenţe analitice - - BISTRI

INSTITUTUL NAŢIONAL DE STATISTICĂ DIRECŢIA REGIONALĂ DE STATISTICĂ BISTRIŢA-NĂSĂUD AUDIT URBAN 2018 ROMÂNIA / BISTRIŢA - secvenţe analitice - - BISTRI INSTITUTUL NAŢIONAL DE STATISTICĂ DIRECŢIA REGIONALĂ DE STATISTICĂ BISTRIŢA-NĂSĂUD AUDIT URBAN 2018 ROMÂNIA / BISTRIŢA - secvenţe analitice - - BISTRIŢA S U M A R 1. Introducere... 4 2. Demografie... 5

Mai mult

ENVI_2019_matematica_si_stiinte_Test_2_Caietul_elevului_Limba_romana

ENVI_2019_matematica_si_stiinte_Test_2_Caietul_elevului_Limba_romana EVALUAREA NAŢIONALĂ LA FINALUL CLASEI a VI-a Anul școlar 2018-2019 Matematică şi Ştiinţe ale naturii TEST 2 Judeţul/sectorul... Localitatea... Unitatea de învățământ... Numele şi prenumele elevei/elevului......

Mai mult

Club Dunarea 3* - Eforie Nord - last minute vara acceptam tichete de vacanta - Litoral romanesc - Tarife - Rezervari online - Facilitati hotel

Club Dunarea 3* - Eforie Nord - last minute vara acceptam tichete de vacanta - Litoral romanesc - Tarife - Rezervari online - Facilitati hotel CLUB DUNAREA 3* - EFORIE NORD - LAST MINUTE VARA 2019 {AG thumbwidth="200" thumbheight="120" thumbautosize="none" arrange="priority" backgroundcolor="fdf4e4" foregroundcolor="880000" highlitecolor="880000"

Mai mult

PROIECT DIDACTIC LALEAUA ȘI ALTE PLANTE ÎNRUDITE CU EA Unitatea de învățământ: Profesor: Data: Clasa: Aria curriculară: Matematică și Ştiințe ale natu

PROIECT DIDACTIC LALEAUA ȘI ALTE PLANTE ÎNRUDITE CU EA Unitatea de învățământ: Profesor: Data: Clasa: Aria curriculară: Matematică și Ştiințe ale natu PROIECT DIDACTIC LALEAUA ȘI ALTE PLANTE ÎNRUDITE CU EA Unitatea de învățământ: Profesor: Data: Clasa: Aria curriculară: Matematică și Ştiințe ale naturii Disciplina: Biologie Unitatea de învăţare: Diversitatea

Mai mult

KEMPINSKI SOMA BAY - 5STAR Locatie: SOMA BAY, HURGHADA, EGIPT Descriere Localizare Resortul The Kempinsky Soma Bay este situat in faimosul golf Soma,

KEMPINSKI SOMA BAY - 5STAR Locatie: SOMA BAY, HURGHADA, EGIPT Descriere Localizare Resortul The Kempinsky Soma Bay este situat in faimosul golf Soma, KEMPINSKI SOMA BAY - 5STAR Locatie: SOMA BAY, HURGHA, EGIPT Descriere Localizare Resortul The Kempinsky Soma Bay este situat in faimosul golf Soma, fiind una dintre cele mai frumnoase locatii ale statiunii

Mai mult

« L’ÉCOMUSÉE » d’Alsace :

« L’ÉCOMUSÉE » d’Alsace : A Adresa de contact: «Ecomusée d Alsace» F-68190 UNGERSHEIM B Contact: Marc Grodwohl Tel. + 33 (0) 3 89 74 44 74 Fax: + 33 (0) 3 89 74 44 65 E-mail : contact@ecoparcs.com «ÉCOMUSÉE-ul Alsaciei» : de la

Mai mult

CURRICULUM VITAE INFORMAŢII PERSONALE Nume Anghel Tanți Adresă(e) str. M. Eminescu nr. 53A, Buftea, jud. Ilfov, România Telefon(oane) Mobil:

CURRICULUM VITAE INFORMAŢII PERSONALE Nume Anghel Tanți Adresă(e) str. M. Eminescu nr. 53A, Buftea, jud. Ilfov, România Telefon(oane) Mobil: CURRICULUM VITAE INFORMAŢII PERSONALE Nume Anghel Tanți Adresă(e) str. M. Eminescu nr. 53A, Buftea, jud. Ilfov, România Telefon(oane) Mobil: 0740 223 342 Fax(uri) E-mail(uri) tantianghel@yahoo.com Naţionalitate(-tăţi)

Mai mult

Revista presei - Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava

Revista presei - Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava Revista presei VINERI, 28 IUNIE 2019 - Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava Autor Titlul articolului Publicația Secțiunea/Pagina Sinteza articolului Primele rezultate obținute de UTM, în urma semnării

Mai mult

FACULTATEA DE CHIMIE, BIOLOGIE, GEOGRAFIE nr.5, iunie 2017

FACULTATEA DE CHIMIE, BIOLOGIE, GEOGRAFIE nr.5, iunie 2017 FACULTATEA DE CHIMIE, BIOLOGIE, GEOGRAFIE nr5, iunie 2017 CUPRINS UNIVERSITATEA DE VEST DIN TIMIȘOARA, CO-ORGANIZATOR AL CONFERINȚEI INTERNAȚIONALE ANUALE A SOCIETĂȚII ROMÂNE DE BIOCHIMIE ȘI BIOLOGIE MOLECULARĂ,

Mai mult