Pilotat în Ghimbav Concurs de soluții pentru dezvoltarea spațială a orașului Ghimbav

Mărimea: px
Porniți afișarea la pagina:

Download "Pilotat în Ghimbav Concurs de soluții pentru dezvoltarea spațială a orașului Ghimbav"

Transcriere

1 Pilotat în Ghimbav Concurs de soluții pentru dezvoltarea spațială a orașului Ghimbav

2 GHIMBAV ÎN 2017

3 GHIMBAV ÎN 2017 Din punct de vedere al relațiilor și al ierarhiei în teritoriul metropolitan, situația este în prezent relativ dezechilibrată, Municipiul Brasov reprezentând un centru urban polarizator, atât al forței de muncă, cît și al elementului demografic, în timp ce localitățile învecinate sunt mai slab dezvoltate. Orașul Ghimbav beneficiază de apropierea de Municipiul Brașov, fiind situat în partea de vest a acestuia. Ceea ce asigură Ghimbavului o poziție ierarhică superioară altor comune din Zona Metropolitană Brașov este potențialul reprezentat de construirea viitorului Aeroport. Acest proiect de viitor, împreună cu tradiția în activitățile productive ale Ghimbavului, au atras deja investiții majore în comună, preconizându-se pentru următorii ani o nouă creștere. Astfel, o dată cu aeroportul, Ghimbav va deveni un centru urban important în zonă. Deși este una dintre localitățile mici (din punct de vedere al populației, fiind de dimensiune redusă chiar comparativ cu unele comune), Ghimbav reprezintă un important atractor al forței de muncă, în prezent existând în oraș mai multe locuri de muncă decât rezidenți. Dimensiunea redusă a orașului reprezintă o oportunitate pentru inițierea de proiecte pilot, acestea putând fi controlate facil întrun oraș de scara Ghimbavului. Ghimbavul nu poate susține prin intermediul cadrului natural și al patrimoniului ce îl deține o activitate turistică importantă, însa reprezintă o oportunitate includerea în circuitul turistic al Bisericilor fortificate, inclusiv celor ciclo-turistice. Deși nu poate concura cu alte localități ce își valorifică la maxim potențialul cadrului natural, Ghimbav poate completa oferta de spații de agrement ale zonei metropolitane(constituite în special din zone de pădure, munte, dealuri), prin punerea în valoare a lacurilor ce s-au format de-a lungul Văii Bîrsei în urma exploatărilor. Dezvoltarea accentuată a Ghimbavului a dus la o presiune asupra pieței imobiliare, existând tendința specifică zonelor periurbane în România de dezvoltare haotică a zonelor rezidențiale. Este necesară o planificare temeinică a acestora pentru a evita acest tip de dezvoltări. Un alt element de potențial economic îl reprezintă agricultura, Ghimbavul beneficiind de importante suprafețe agricole. Astfel, prin realizarea unei asocieri de schimb economic cu Comuna Codlea, s-ar putea crea piețe de desfacere (în Zona Metropolitană Brașov) pentru legume și cereale calitative de producție locală.

4

5 VIZIUNE Orașul Ghimbav se remarcă în sistemul Zonei Metropolitane atât ca putere economică, dar mai ales ca trend setter, inițiind o serie de proiecte pilot ce au fost apoi replicate cu succes în alte localități din Zona Metropolitană: 1. Proiectul pilot de reactivare al unui spațiu cu încărcătură istorică a Ghimbavului 2. Proiect pilot- locuințe sustenabile din punct de vedere economic, social, mediu 3. Proiect pilot de centru de inovație 4. Proiect pilot-ecologizarea Văii Bârsa și crearea unor zone de agrement în jurulor lacurilor 5. Proiect pilot pentru un instrument de implicare a publicului la nivel de metropolă O dată cu creșterea accelerată a orașului, proiectele pilot implementate cu ani în urmă s-au dovedit de succes și au putut fi aplicate gradual, pe tot teritoriul extins al orașului. Un aspect important îl constituie abordarea sustenabilă pentru proiectele pilot, accecentul fiind pus pe: folosirea energiilor regenerabile, eficiență și consum energetic scăzut, ecologizarea spațiilor naturale, completarea sistemului de spații verzi și spații publice destinate cetățenilor, mobilitate crescută și transport inteligent și ecologic, comunitate participativă. Pentru măsurarea gradului de sustenabilitate se folosesc indicatori și indici specifici, colectați prin intermediul sistemului performant de date din administrație. Acest sistem mai este caracterizat și de transparența datelor și de acordarea unei importanțe majore participării comunității în deciziile legate de dezvoltarea orașului. Dimesiunea socială este de asemenea de importanță majoră, în dezvoltarea proiectelor pilot scopul principal fiind creșterea calității vieții (prin spațiile publice și dotările de interes general accesibile, spații de locuit diverse, mixitate funcțională.) Din punct de vedere economic, importanța aeroportului și a zonei industriale în continuă expansiune a crescut, GHIMBAV devenind un adevarat nucleu la nivel regional și chiar național.

6

7 SINERGII ÎNTRE IDENTITĂȚI ECONOMICE LABORATOR DE INOVAȚIE ADMINISTRAȚIE PARTICIPATIVĂ AGRICULTURĂ PRODUCȚIE INDUSTRIE TURISM COMERȚ A P I T C INDUSTRIE IT & RESEARCH SERVICII & DOTĂRI METROPOLĂ M

8 PRIORITĂȚI DE DEZVOLTARE

9 CONCEPT DE DEZVOLTARE SPAȚIALĂ A ORAȘULUI GHIMBAV Dezvoltarea spațială a Ghimbavului poate fi observată pe 2 direcții (în raport cu principalii atractori și evoluția lor în timp: Codlea- Brașov pe de o parte și Aeroportul pe altă parte): - pe axa sud-est/nord-vest, determinată de potențiali factori de dezvoltare cum ar fi: parteneriate și intensificarea de schimburi economice și sociale cu orașul Codlea și cu Municpiul Brașov - pe axa sud-vest/nord-est,determinată în special de: construirea Aeroportului și a HUB-ului de inovație aferent și unirea Orașului Aeroportului cu orașul existent și dezvoltarea legăturii din partea de nord cu Municipiul Brașov. Principii de dezvoltare: Mobilitate. Accesibilitate la nivel metropolitan Creșterea calității vieții Dezvoltare echilibrată a activităților productive și a serviciilor Sistem administrativ conectat, deschis, participativ

10 CONECTIVITATE (ZONA METROPOLITANĂ) Ca o prioritate imediată, Ghimbav trebuie să se coordoneze împreună cu UAT învecinate și ceilalți parteneri din ZM, pentru a dezvolta un sistem de transport public, integrat la nivel metropolitan. Orașul trebuie să aibă un sistem de transport public modern înainte de operaționalizarea aeroportului. De asemenea, orașul poate dezvolta cu ușurință (și la costuri scăzute) un sistem de trasee cicloturistice, în special pe Valea Bârsei, sau de-a lungul traseului bisericilor fortificate.

11 CONECTIVITATE (INTRAVILAN). TRAVERSAREA GHIMBĂȘELULUI. Propunem construirea a trei noi poduri și refacerea podului pietonal existent. Soluție propusă pentru podul pietonal existent: transformarea acestuia în pod mobil (plan vertical), cu ajutorul unui sistem automatizat.

12 SISTEMUL DE SPAȚII VERZI (INTRAVILAN) Este alcătuit din fâșii și scuaruri semipublice. Spațiile verzi principale au în general o formă alungită, care urmează direcția țesutului urban sau liniile principale ale cadrului natural. Spațiile verzi pot avea roluri de: Reprezentative: Centrul istoric, zona morii, cartierul nou Loisir de-a lungul Ghimbășelului Spații verzi ce deservesc cartierele (funcțiuni mixte: loisir, agrement, locuri de joacă) Perdele de vegetație Cimitire Perdele de protecție în zona industrială

13 MASTERPLAN

14 ETAPIZAREA INVESTIȚIILOR

15 PROIECTUL DE REACTIVARE A VECHII MORI A GHIMBAVULUI Proiectul de reactivare a vechii Mori a Ghimbavului este un exemplu de transformare și refuncționalizare al unui spațiu al orașului, cu potențial de a deveni un nou nucleu al Ghimbavului și de a crea noi relații în teritoriu. Astfel, Moara poate deveni un element de brand al orașului, un exemplu de cum de cum poate un spațiu cu încărcătură istorică deveni un motor de dezvoltare al zonei și loc de întâlnire al comunității, ce potențează schimbul de idei și inovația în oraș. Poziția ei în legatură cu sistemul de spații verzi transversal îi asigură atractivitatea și potențialul de extindere al activităților sociale înspre exterior. Clădirea veche va fi folosită pentru dotări și activități publice. O nouă clădire cu funcțiunea de lobby va genera crearea unei terase deschise în fața morii, destinată evenimentelor publice. În continuare aceasta se continua o clădire nouă, ce găzduiește cursuri de perfecționare, reprofesionalizare și informare a cetățenilor asupra materialelor și tehnologiilor sustenabile ale viitorului (tehnologii folosite și în reuncționalizarea morii și construirea noilor clădiri) Prin dispunerea ei și crearea acestor noi spații, se formeaza un sistem ierarhizat de spații: de la cele interioare, la cele deschise ale teraselor și curții cu acces public și cele publice ale spațiului verde din continurea morii.

16

17 CARTIER SUSTENABIL Economic - mixitate funcțională și economică cu spații locative pentru toate categoriile sociale- de la apartamente în blocuri, până la parcele de locuințe individuale, de diferite dimensiuni Social - asigurarea dotărilor de interes general, locale (accesibile pietonală pe o distanță de maxim 400 m, 5 minute de mers), de cartier (accesibile atât pietonal cât și cu transportul public) Mediu - folosirea de tehnologii inovative care să reduca consumul de energie, să genereze mai puțin consum de apă și deșeuri, etc. Modul de organizare spațială preia tipologia tradițională din Ghimbav - parcele ce se continuau cu grădini, iar in spatele grădinilor s-au dezvoltat în timp spații verzi publice folosite de toți locatarii. Această tipologie a fost adaptată atât pentru zonele rezidențiale individuale, cât și pentru cele colective. Dotări de interes public (creșă, grădiniță, bibilotecă, cabinet medical, mini-teatru, centru cultural, afterschool, punct comercial, etc), ateliere și spații comune pentru locatari se găsesc integrate în parcelar.

18

19 ECOLOGIZAREA VĂII BÂRSA ȘI CREAREA UNOR ZONE DE AGREMENT ÎN JURUL LACURILOR Pentru a determina o creștere a calității vieții, dar și pentru a completa oferta de spații de agrement a zonei metropolitane, a fost creat Centru de agrement, pe Valea Bârsei, în cooperare cu Localitatea Codlea. Acesta reprezintă și un punct de interes și de popas în cadrul traseelor cicloturistice ale Zonei Metropolitane. Unitățile de cazare din Ghimbav și campingul din Zona de agrement cresc oportunitățile de atragere a turiștilor. Pentru această investiție au fost folosite principii dezvoltării durabile- energii regenerabile, materiale inovative durabile, recuperarea energiei etc.

20

21 CENTRU DE INOVAȚIE Dezvoltarea unui centru de afaceri beneficiază de prezența HUB-ului creativ, de cercetare- dezvoltare și inovativ creat în jurul Aeroportului. Datorită profitului generat de activitățile din jurul aeroportului create, precum și promovării intense din partea Primăriei și a oferirii de facilități investitorilor, investițiile în clădiri de birouri s-au intensificat. Infrastructura edilitară si rutieră (legăturile locale) au fost realizate in parteneriat PP- Primărie+Asociație Investitori. Pentru a sublinia caracterul inovativ al proiectului, a fost aleasă o stradă din cadrul proiectului pentu a fi implementate dale fotovoltaice generatoare de energie verde. Succesul proiectului a dus la implementarea sistemului pentru mai multe străzi nou propuse ale orașului, în special în zonele noi de faceri și de locuințe.

22

23 INSTRUMENT DE IMPLICARE A PUBLICULUI LA NIVEL DE METROPOLĂ Administrația pune la dispoziția publicului un instrument online de consultare publică. Acesta poate fi perceput sub forma unui joc pentru comunitate, prin care aceasta își exprimă părerile și poate în același timp contribui la schimbarea feței orașului lor. Ghimbavul militează pentru o comunitate activă civic. Platforma online funcționează ca un instrument de prezentare către public a intențiilor administrației și în același timp de evaluare.

24

25

STADIUL LANSĂRII APELURILOR DE PROIECTE IN CADRUL POR LA NIVELUL REGIUNII NORD-EST - 7 mai P.I Perioada depunere Prioritatea Alocare

STADIUL LANSĂRII APELURILOR DE PROIECTE IN CADRUL POR LA NIVELUL REGIUNII NORD-EST - 7 mai P.I Perioada depunere Prioritatea Alocare STADIUL LANSĂRII APELURILOR DE PROIECTE IN CADRUL POR 2014-2020 LA NIVELUL REGIUNII NORD-EST - 7 mai 2018-6.1 16.05.2016 16.11.2016 Apel 2 06.01.2017-13.07.2017 3.1 A 16.05.2016 16.11.2016 Apel 2 28.08.2017

Mai mult

Microsoft Word - Leader.docx

Microsoft Word - Leader.docx Informații generale privind implementarea Strategiei de Dezvoltare Locală prin intermediul LEADER LEADER este un instrument important pentru România în sporirea dezvoltării economice și sociale a zonelor

Mai mult

SIDU_ _ xlsx

SIDU_ _ xlsx 1 2 3 4 5 6 7 Centrului Medical Nord Casei de Cultură din Orașul sălii de sport din orașul Creșterea eficienței enegetice a grădiniței cu orar scurt Sud clădirilor de învățământ școlar din orașul Liceului

Mai mult

CĂTRE: PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUCUREȘTI Direcția Generală Urbanism și Amenajarea Teritoriului Direcția Urbanism - Serviciul Urbanism Arhitect Șef al Mu

CĂTRE: PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUCUREȘTI Direcția Generală Urbanism și Amenajarea Teritoriului Direcția Urbanism - Serviciul Urbanism Arhitect Șef al Mu CĂTRE: PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUCUREȘTI Direcția Generală Urbanism și Amenajarea Teritoriului Direcția Urbanism - Serviciul Urbanism Arhitect Șef al Municipiului București ADRESA: Bulevardul Regina Elisabeta

Mai mult

Denumirea măsurii

Denumirea măsurii Denumirea masurii Valorificarea turistica a patrimoniului natural, istoric si cultural al teritoriului Muntii Macinului - Dunarea Veche Codul masurii M 9/6B Tipul masurii X Investitii 1.Descrierea generala

Mai mult

STADIUL LANSĂRII APELURILOR DE PROIECTE IN CADRUL POR LA NIVELUL REGIUNII NORD-EST - 14 iunie P.I Perioada depunere Prioritatea Aloca

STADIUL LANSĂRII APELURILOR DE PROIECTE IN CADRUL POR LA NIVELUL REGIUNII NORD-EST - 14 iunie P.I Perioada depunere Prioritatea Aloca STADIUL LANSĂRII APELURILOR DE PROIECTE IN CADRUL POR 2014-2020 LA NIVELUL REGIUNII NORD-EST - 14 iunie 2019-6.1 16.05.2016 16.11.2016 Apel 2 06.01.2017-13.07.2017 3.1 A 16.05.2016 16.11.2016 Apel 2 28.08.2017

Mai mult

FIȘA MĂSURII M7.3A - "Promovarea formelor asociative de producători în agricultură" 1. Descrierea generală a măsurii, inclusiv a logicii de intervenți

FIȘA MĂSURII M7.3A - Promovarea formelor asociative de producători în agricultură 1. Descrierea generală a măsurii, inclusiv a logicii de intervenți FIȘA MĂSURII M7.3A - "Promovarea formelor asociative de producători în agricultură" 1. Descrierea generală a măsurii, inclusiv a logicii de intervenție a acesteia și a contribuției la prioritățile strategiei,

Mai mult

conf timisoara_sora

conf timisoara_sora CAMEX Timisoara 2011 Management urban pentru un oras competitiv Strategii de marketing pentru orase competitive Dr. arh. Sorina Racoviceanu IHS Romania Unde mi-as petrece vacanta? Unde mi-as deschide o

Mai mult

Anexa 5 Craiova parcuri 2009

Anexa 5 Craiova parcuri 2009 ROMANIA Pagina 1 Anexa: Nivelurile de zgomot pentru Zonele linistite - Municipiul Craiova In continuare sunt prezentare hartile de zgomot pentru zonele linistite - cele 4 parcuri administrate de Primaria

Mai mult

Microsoft Word - memoriu aviz de initiere 1 iunie

Microsoft Word - memoriu aviz de initiere 1 iunie FOAIE DE CAPĂT DENUMIRE PROIECT: PLAN URBANISTIC ZONAL DEZVOLTARE ZONĂ MIXTĂ: LOCUIRE, COMERȚ, SERVICII ȘI BIROURI NR. PROIECT: 17 / 2017; AMPLASAMENT: Timișoara, Splaiul Peneș Curcanul, nr. 6, jud. Timiș,C.F.

Mai mult

MEMORIU DE SPECIALITATE 1. DATE GENERALE 1.1. Date de recunoastere a documentatiei: Denumire investitie: CONSTRUIRE 2 IMOBILE DE LOCUINTE COLECTIVE IN

MEMORIU DE SPECIALITATE 1. DATE GENERALE 1.1. Date de recunoastere a documentatiei: Denumire investitie: CONSTRUIRE 2 IMOBILE DE LOCUINTE COLECTIVE IN MEMORIU DE SPECIALITATE 1. DATE GENERALE 1.1. Date de recunoastere a documentatiei: Denumire investitie: CONSTRUIRE 2 IMOBILE DE LOCUINTE COLECTIVE IN REGIM DE P+4E+PENTHOUSE, FUNCTIUNI COMPLEMENTARE LA

Mai mult

MEMORIU DE SPECIALITATE 1. DATE GENERALE 1.1. Date de recunoastere a documentatiei: Denumire investitie: Faza proiect: Amplasament: Beneficiar: Proiec

MEMORIU DE SPECIALITATE 1. DATE GENERALE 1.1. Date de recunoastere a documentatiei: Denumire investitie: Faza proiect: Amplasament: Beneficiar: Proiec MEMORIU DE SPECIALITATE 1. DATE GENERALE 1.1. Date de recunoastere a documentatiei: Denumire investitie: Faza proiect: Amplasament: Beneficiar: Proiectant general: ELABORARE PLAN URBANISTIC ZONA (P.U.Z.)

Mai mult

Denumirea masurii: 4. INVESTITII PENTRU DEZVOLTAREA TERITORIULUI LEADER al GAL CETATEA BUCOVINEI Codul măsurii: M4/6B Tipul măsurii: X Investitii X Se

Denumirea masurii: 4. INVESTITII PENTRU DEZVOLTAREA TERITORIULUI LEADER al GAL CETATEA BUCOVINEI Codul măsurii: M4/6B Tipul măsurii: X Investitii X Se Denumirea masurii: 4. INVESTITII PENTRU DEZVOLTAREA TERITORIULUI LEADER al GAL CETATEA BUCOVINEI Codul măsurii: M4/6B Tipul măsurii: X Investitii X Servicii Sprijin forfetar 1.Descrierea generală a măsurii,

Mai mult

Anexa 3 - Fișa măsurii Măsura 7 - Cooperarea orizontală și verticală pentru asocierea agricultorilor și a agenților economici din turism M7 COOPERAREA

Anexa 3 - Fișa măsurii Măsura 7 - Cooperarea orizontală și verticală pentru asocierea agricultorilor și a agenților economici din turism M7 COOPERAREA Anexa 3 - Fișa măsurii Măsura 7 - Cooperarea orizontală și verticală pentru asocierea agricultorilor și a agenților economici din turism M7 COOPERAREA ORIZONTALĂ ŞI VERTICALĂ PENTRU ASOCIEREA AGRICULTORILOR

Mai mult

Microsoft Word - ~ doc

Microsoft Word - ~ doc Nr. UR2015-003828/08.06.2015 SE APROBA, P R I M A R NICOLAE ROBU REFERAT privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal Modificare PUZ aprobat cu HCL 382/2011 - Complex rezidential TAGOR, Str. Constructorilor

Mai mult

Randare

Randare Randare CONCEPT Destinația ideală pentru cei care caută un stil de viață urban, pentru cei care se consideră iubitori ai confortului, Marmura Residence se adresează tuturor celor care își doresc atât o

Mai mult

ID oferta: RealKom Agentie Imobiliara Unirii Oferta Inchiriere Apartament 2 Camere Unirii-Traian Apartament cu 2 camere in Bucuresti, zona Unir

ID oferta: RealKom Agentie Imobiliara Unirii Oferta Inchiriere Apartament 2 Camere Unirii-Traian Apartament cu 2 camere in Bucuresti, zona Unir ID oferta: 207598 RealKom Agentie Imobiliara Unirii Oferta Inchiriere Apartament 2 Camere Unirii-Traian Apartament cu 2 camere in Bucuresti, zona Unirii Zona: Unirii Localitate: Bucuresti Judet: Bucuresti

Mai mult

FIȘĂ DE PREZENTARE FLAG ASOCIATIA GRUP LOCAL DOBROGEA SUD Țara: ROMANIA Regiunea: 2 SUD-EST Operațional: FLAGU-UL A FOST INFIINTAT SI FINANTAT SI IN P

FIȘĂ DE PREZENTARE FLAG ASOCIATIA GRUP LOCAL DOBROGEA SUD Țara: ROMANIA Regiunea: 2 SUD-EST Operațional: FLAGU-UL A FOST INFIINTAT SI FINANTAT SI IN P FIȘĂ DE PREZENTARE FLAG ASOCIATIA GRUP LOCAL DOBROGEA SUD Țara: ROMANIA Regiunea: 2 SUD-EST Operațional: FLAGU-UL A FOST INFIINTAT SI FINANTAT SI IN PERIOADA 2007-2013, STRATEGIA AFERENTA PERIOADEI 2014-2020,

Mai mult

Stadiu POR [1]

Stadiu POR [1] Informare privind proiectele depuse la în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 Situaţie valabilă la data de 19 August 2019 Programul Operaţional Regional 2014-2020 Programul Operațional Regional

Mai mult

FISA MASURII M6/3A Denumirea măsurii: Sprijin pentru înființarea cooperativelor crescătorilor de animale /grupurilor de producători din teritoriul GAL

FISA MASURII M6/3A Denumirea măsurii: Sprijin pentru înființarea cooperativelor crescătorilor de animale /grupurilor de producători din teritoriul GAL FISA MASURII M6/3A Denumirea măsurii: Sprijin pentru înființarea cooperativelor crescătorilor de animale /grupurilor de producători din teritoriul GAL-MVS în vederea facilitării cooperării orizontale și

Mai mult

Slide 1

Slide 1 HOTEL NOVOTEL 11.04.2019 Claudia Ionescu, Sef Departament ADRBI Dezvoltarea regională în România Obiectivul POR: reducerea discrepanţelor de dezvoltare dintre regiuni POR 2014-2020 Alocarea naţională:

Mai mult

FIŞĂ DE PREZENTARE UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ MUNICIPIUL Odorheiu Secuiesc Programul Operațional Regional Axa prioritară 3 Sprijinir

FIŞĂ DE PREZENTARE UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ MUNICIPIUL Odorheiu Secuiesc Programul Operațional Regional Axa prioritară 3 Sprijinir FIŞĂ DE PREZENTARE UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ MUNICIPIUL Odorheiu Secuiesc Programul Operațional Regional 2014-2020 Axa prioritară 3 Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de

Mai mult

Hotărâre Guvernul României privind înfiinţarea Societăţii Naţionale Casa Monitorul Oficial al Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA - R

Hotărâre Guvernul României privind înfiinţarea Societăţii Naţionale Casa Monitorul Oficial al Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA - R Hotărâre 933 2018-11-29 Guvernul României privind înfiinţarea Societăţii Naţionale Casa Monitorul Oficial al Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA - României nr 1032 din S.A. 2018-12-05 NOTA DE FUNDAMENTARE

Mai mult

FIȘA MĂSURII M2.6A - "Sprijin pentru crearea sau dezvoltarea de activități non agricole" 1. Descrierea generală a măsurii, inclusiv a logicii de inter

FIȘA MĂSURII M2.6A - Sprijin pentru crearea sau dezvoltarea de activități non agricole 1. Descrierea generală a măsurii, inclusiv a logicii de inter FIȘA MĂSURII M2.6A - "Sprijin pentru crearea sau dezvoltarea de activități non agricole" 1. Descrierea generală a măsurii, inclusiv a logicii de intervenție a acesteia și a contribuției la prioritățile

Mai mult

No Slide Title

No Slide Title CENTRUL ISTORIC BRĂILA Identificarea si dezvoltarea principalelor activitati de planificare si management urban pentru revitalizarea intregului tesut urban si a vietii sociale si economice PLAN DE MANAGEMENT

Mai mult

PARTENERIAT PENTRU ECO-INOVARE - ECOPartner

PARTENERIAT PENTRU ECO-INOVARE - ECOPartner PARTENERIAT PENTRU ECO-INOVARE ECOPartner Context National Premise si motoare pentru eco-inovare in Romania Coordonator Tehnic CNPCD - Churican Andrei PROIECT CO-FINANTAT PRINTR-UN GRANT DIN PARTEA ELVETIEI

Mai mult

MEMORIU GENERAL

MEMORIU GENERAL MEMORIU GENERAL Întocmit în conformitate cu Ordinul MLPAT nr.37/n/08.06.2000 pentru aprobarea reglementării tehnice GHID PRIVIND METODOLOGIA DE ELABORARE ŞI CONŢINUTUL - CADRU AL PLANULUI URBANISTIC DE

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Centrul Expozitional Romexpo Bucuresti - Romania 2015 PAVILION C6 si PLATFORMA P5 TransLogistica - prima expozitie dedicata produselor, serviciilor si solutiilor inovative din transporturi comerciale,

Mai mult

GE1.4L FIȘA DE VERIFICARE A CRITERIILOR DE SELECTIE A PROIECTULUI Fișa de verificare a criteriilor de selectie a proiectului MĂSURA M2/6B Dezvoltarea

GE1.4L FIȘA DE VERIFICARE A CRITERIILOR DE SELECTIE A PROIECTULUI Fișa de verificare a criteriilor de selectie a proiectului MĂSURA M2/6B Dezvoltarea GE1.4L FIȘA DE VERIFICARE A CRITERIILOR DE SELECTIE A PROIECTULUI Fișa de verificare a criteriilor de selectie a proiectului MĂSURA M2/6B Dezvoltarea investiţiilor publice pentru infrastructura turistică

Mai mult

Tabel culegere propuneri de proiecte pentru Strategia UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD) PA 8) SPRIJINIREA COMPETITIVITĂțII ÎNTREPRINDERILOR, INCLUSIV

Tabel culegere propuneri de proiecte pentru Strategia UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD) PA 8) SPRIJINIREA COMPETITIVITĂțII ÎNTREPRINDERILOR, INCLUSIV Tabel culegere propuneri de proiecte pentru Strategia UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD) PA 8) SPRIJINIREA COMPETITIVITĂțII ÎNTREPRINDERILOR, INCLUSIV DEZVOLTAREA CLUSTERELOR Nr. Actiuni Exemple de proiect

Mai mult

TERITORIUL

TERITORIUL Denumirea măsurii Codul măsurii M3/6A SERVICII Tipul măsurii X INVESTIȚII SPRIJIN FORFETAR 1.Descrierea generală a măsurii 1.1 Justificare. Corelare cu analiza SWOT 1.2. Obiectivul de dezvoltare rurală

Mai mult

FISA MASURII Denumirea masurii "Sprijin pentru infiintarea si modernizarea unitatilor de infrastructura sociala" CODUL Măsurii M5/6B Tipul măsurii: IN

FISA MASURII Denumirea masurii Sprijin pentru infiintarea si modernizarea unitatilor de infrastructura sociala CODUL Măsurii M5/6B Tipul măsurii: IN FISA MASURII Denumirea masurii "Sprijin pentru infiintarea si modernizarea unitatilor de infrastructura sociala" CODUL Măsurii M5/6B Tipul măsurii: INVESTITII SERVICII FORFETAR 1. Descrierea generală a

Mai mult

Fișa Măsurii M6/3A MODIFICATĂ 1 1 MĂSURA M6/3A Sprijin pentru mențiunea de calitate facultativă produs montan Tipul măsurii: INVESTIȚII SERVICII SPRIJ

Fișa Măsurii M6/3A MODIFICATĂ 1 1 MĂSURA M6/3A Sprijin pentru mențiunea de calitate facultativă produs montan Tipul măsurii: INVESTIȚII SERVICII SPRIJ Fișa Măsurii M6/3A MODIFICATĂ 1 1 MĂSURA M6/3A Sprijin pentru mențiunea de calitate facultativă produs montan Tipul măsurii: INVESTIȚII SERVICII SPRIJIN FORFETAR 1.Descrierea generală a măsurii, inclusiv

Mai mult

JUDEŢUL NEAMŢ, ORAŞ TÎRGU-NEAMŢ, STR. ŞTEFAN CEL MARE, NR. 62 TEL: 0233/790245; FAX: 0233/790508; ;

JUDEŢUL NEAMŢ, ORAŞ TÎRGU-NEAMŢ, STR. ŞTEFAN CEL MARE, NR. 62 TEL: 0233/790245; FAX: 0233/790508;   ; JUDEŢUL NEAMŢ, ORAŞ TÎRGU-NEAMŢ, STR. ŞTEFAN CEL MARE, NR. 62 TEL: 0233/790245; FAX: 0233/790508; e-mail: tgnt@primariatgneamt.ro ; www.primariatarguneamt.ro Nr. 16563/28.09.2017 APROBAT, Primar Harpa

Mai mult

COMPARAŢIA VÂNZĂRILOR PENTRU CLĂDIRI

COMPARAŢIA  VÂNZĂRILOR  PENTRU CLĂDIRI COMPARAŢIA VÂNZĂRILOR PENTRU CLĂDIRI COMPARAŢIA VÂNZĂRILOR PENTRU CLĂDIRI Oferta şi cererea pieţei sunt constituite de vânzători şi cumpărători, iar dacă cererea pentru o proprietate este mare, preţurile

Mai mult

Prezentare proiect "Crearea infrastructurii de agrement sportiv în Râșnov"

Prezentare proiect Crearea infrastructurii de agrement sportiv în Râșnov Fișa proiectului: Crearea infrastructurii de agrement sportiv în Râșnov Proiectul va fi depus în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 Axa prioritară 7, Prioritatea de Investiții 7.1, Apel

Mai mult

FISA MASURII Denumirea măsurii "Sprijin pentru dezvoltarea comunitatilor locale din teritoriul GAL" CODUL Măsurii M 6/6B Tipul măsurii: INVESTITII SER

FISA MASURII Denumirea măsurii Sprijin pentru dezvoltarea comunitatilor locale din teritoriul GAL CODUL Măsurii M 6/6B Tipul măsurii: INVESTITII SER FISA MASURII Denumirea măsurii "Sprijin pentru dezvoltarea comunitatilor locale din teritoriul GAL" CODUL Măsurii M 6/6B Tipul măsurii: INVESTITII SERVICII FORFETAR 1. Descrierea generală a măsurii 1.1.

Mai mult

ANUARUL STATISTIC AL JUDEŢULUI DOLJ

ANUARUL STATISTIC AL JUDEŢULUI DOLJ ANUARUL STATISTIC AL JUDEŢULUI DOLJ Anuarul Statistic al judeţului Dolj este o lucrare de referinţă a Direcţiei Judeţene de Statistică şi conţine informaţii referitoare la evoluţia economico-socială a

Mai mult

R O M Â N I A JUDEŢUL NEAMŢ MUNICIPIUL ROMAN CONSILIUL LOCAL HOTĂRÂRE DE APROBARE A DOCUMENTAŢIEI TEHNICO-ECONOMICE ŞI A INDICATORILOR TEHNICO- ECONOM

R O M Â N I A JUDEŢUL NEAMŢ MUNICIPIUL ROMAN CONSILIUL LOCAL HOTĂRÂRE DE APROBARE A DOCUMENTAŢIEI TEHNICO-ECONOMICE ŞI A INDICATORILOR TEHNICO- ECONOM R O M Â N I A JUDEŢUL NEAMŢ MUNICIPIUL ROMAN CONSILIUL LOCAL HOTĂRÂRE DE APROBARE A DOCUMENTAŢIEI TEHNICO-ECONOMICE ŞI A INDICATORILOR TEHNICO- ECONOMICI, A PROIECTULUI ŞI A CHELTUIELILOR CE VOR FI EFECTUATE

Mai mult

CAPITOLUL III : Analiza SWOT (analiza punctelor tari, punctelor slabe, oportunitatilor si amenintarilor Max. 5 pag.) ANALIZA SWOT PUNCTE TARI Apropier

CAPITOLUL III : Analiza SWOT (analiza punctelor tari, punctelor slabe, oportunitatilor si amenintarilor Max. 5 pag.) ANALIZA SWOT PUNCTE TARI Apropier CAPITOLUL III : Analiza SWOT (analiza punctelor tari, punctelor slabe, oportunitatilor si amenintarilor Max. 5 pag.) ANALIZA SWOT Apropierea față de municipiile Bacău, Onești și Moinești; Bogăția pădurilor,

Mai mult

Oportunități de finanțare oferite de Programul INTERREG V-A România Bulgaria

Oportunități de finanțare oferite de Programul INTERREG V-A România Bulgaria Oportunități de finanțare oferite de Programul INTERREG V-A România Bulgaria INTERREG V-A România - Bulgaria STRUCTURILE PROGRAMULUI Autoritatea de Management (AM) Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației

Mai mult

LOGO FIRMA (daca exista)

LOGO FIRMA (daca exista) Conferinţa de incheiere a proiectului CREŞTEREA NIVELULUI DE SECURITATE SOCIALĂ ÎN MUNICIPIUL HUŞI PRIN IMPLEMENTAREA UNUI SISTEM DE SUPRAVEGHERE VIDEO Proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional

Mai mult

Documentație pentru obținerea AVIZULUI DE OPORTUNITATE Pentru Modificare P.U.Z. aprobat cu H.C.L. nr 292 din str. Constructorilor- str. Alb

Documentație pentru obținerea AVIZULUI DE OPORTUNITATE Pentru Modificare P.U.Z. aprobat cu H.C.L. nr 292 din str. Constructorilor- str. Alb Documentație pentru obținerea AVIZULUI DE OPORTUNITATE Pentru Modificare P.U.Z. aprobat cu H.C.L. nr 292 din 25.06.2015 str. Constructorilor- str. Albinelor, Mun. Timișoara, jud. Timiș Beneficiar S.C.

Mai mult

Fişa de măsură Infrastructură turistică mică si dezvoltare locala Titlu măsură: Infrastructură turistică mică amenajarea de trasee turistice si dezvol

Fişa de măsură Infrastructură turistică mică si dezvoltare locala Titlu măsură: Infrastructură turistică mică amenajarea de trasee turistice si dezvol Fişa de măsură Infrastructură turistică mică si dezvoltare locala Titlu măsură: Infrastructură turistică mică amenajarea de trasee turistice si dezvoltare locala în Ţinutul Haiducilor Cod măsură: 7 M7.5.a/6B

Mai mult

Denumirea măsurii

Denumirea măsurii Denumirea Sprijinirea antreprenoriatului non-agricol si crearea de locuri de masurii munca in teritoriul Muntii Macinului - Dunarea Veche Codul masurii M 6/6A Investitii Tipul masurii Servicii X Sprijin

Mai mult

Microsoft Word memoriu PUZ - non-tehnic.doc

Microsoft Word memoriu PUZ - non-tehnic.doc CLADIRE DE BIROURI S+P+3E - PLAN URBANISTIC ZONAL- Amplasament Timisoara, Bulevardil Take Ionescu nr.55 C.F. nr. 424915 Timisoara; nr. cad. 25988/1/2/1/2 Beneficiar S.C. PEN-TUR-COM-PERLA S.R.L. Timisoara,

Mai mult

FIȘA TEHNICĂ A MĂSURILOR DIN STRATEGIA DE DEZVOLTARE LOCALĂ PENTRU ASOCIAȚIA GRUPUL DE ACȚIUNE LOCALĂ COLINELE MOLDOVEI - VARIANTA FINALĂ ÎN URMA APRO

FIȘA TEHNICĂ A MĂSURILOR DIN STRATEGIA DE DEZVOLTARE LOCALĂ PENTRU ASOCIAȚIA GRUPUL DE ACȚIUNE LOCALĂ COLINELE MOLDOVEI - VARIANTA FINALĂ ÎN URMA APRO Măsura 411.23 CREȘTEREA VALORII ADĂUGATE A PRODUSELOR AGRICOLE ȘI FORESTIERE Obiectivul şi raportul cu strategia de dezvoltare miza intervenţiei În România industria alimentară reprezintă principala piaţă

Mai mult

Microsoft PowerPoint - Prezentare Craiova pptx

Microsoft PowerPoint - Prezentare Craiova pptx POPAM pe scurt 6 priorități ale Uniunii (axe prioritare): pescuit, acvacultură, control și colectare date, dezvoltarea zonelor pescărești, procesare și comercializare PMI Alocare financiară: FEPAM 168.421.371

Mai mult

ROMANIA

ROMANIA ROMÂNIA JUDEŢUL BUZĂU MUNICIPIUL BUZĂU - CONSILIUL LOCAL - H O T Ă R Â R E pentru aprobarea planului urbanistic de detaliu "Construire bloc locuinţe colective cu regim de înălţime P+2E pe terenul intravilan,

Mai mult

Prezentare Parc Industrial Freidorf

Prezentare Parc Industrial Freidorf Prezentare Parc Industrial Freidorf www.primariatm.ro/index.php?meniuid=2&viewcat=4518&viewitem=5604 INFORMATII PRIVIND CONCESIONAREA PARCELELOR SITUATE ÎN PARCUL INDUSTRIAL FREIDORF Prin Hotarârea Consiliului

Mai mult

ADMINISTRATIA IMOBILIARA ORADEA

ADMINISTRATIA IMOBILIARA ORADEA RAPORT DE ACTIVITATE 2015 Denumire: Administraţia Imobiliară Oradea Sediu: Oradea, P-ţa Unirii, nr.1 Statut juridic: instituţie publică de interes local în subordinea Consiliului Local Oradea conducătorul

Mai mult

Microsoft Word - borderou.doc

Microsoft Word - borderou.doc BORDEROU CAPITOLUL 1. INTRODUCERE.....8 1.1. Baza legala a elaborarii Studiului privind managementul deseurilor in municipiul Timisoara si a...8 1.2. Scopul si limitele Planului Local privind Gestionare

Mai mult

Design mereu actual pentru locuinţe, cu sisteme din aluminiu pentru uşi glisante şi pliante Tehnologie Verde pentru Planeta Albastră. Energie curată,

Design mereu actual pentru locuinţe, cu sisteme din aluminiu pentru uşi glisante şi pliante Tehnologie Verde pentru Planeta Albastră. Energie curată, Design mereu actual pentru locuinţe, cu sisteme din aluminiu pentru uşi glisante şi pliante Tehnologie Verde pentru Planeta Albastră. Energie curată, de la soare. 4 Schüco Sisteme glisante şi pliante Aluminiu

Mai mult

FIŞA MĂSURII 1 Denumirea măsurii : Extinderea şi modernizarea exploataţiilor agricole de dimensiuni mici Codul măsurii: M1/1A Tipul măsurii INVESTIŢII

FIŞA MĂSURII 1 Denumirea măsurii : Extinderea şi modernizarea exploataţiilor agricole de dimensiuni mici Codul măsurii: M1/1A Tipul măsurii INVESTIŢII FIŞA MĂSURII 1 Denumirea măsurii : Extinderea şi modernizarea exploataţiilor agricole de dimensiuni mici Codul măsurii: M1/1A Tipul măsurii INVESTIŢII SERVICII SPRIJIN FORFETAR 1. Descrierea generală a

Mai mult

CĂTRE: PRIMĂRIA SECTORULUI 2 A MUNICIPIULUI BUCUREȘTI Direcția Urbanism, Cadastru și Gestionare Teritoriului Serviciul Autorizare si Documentatii Urba

CĂTRE: PRIMĂRIA SECTORULUI 2 A MUNICIPIULUI BUCUREȘTI Direcția Urbanism, Cadastru și Gestionare Teritoriului Serviciul Autorizare si Documentatii Urba CĂTRE: PRIMĂRIA SECTORULUI 2 A MUNICIPIULUI BUCUREȘTI Direcția Urbanism, Cadastru și Gestionare Teritoriului Serviciul Autorizare si Documentatii Urbanism Arhitect Șef al Sectorului 2 a Municipiului București

Mai mult

Către,

Către, Pag. 1 Către, Preşedintele Consiliului judeţean Primarul *) CERERE PENTRU EMITEREA AUTORIZAŢIEI DE CONSTRUIRE / DESFIINŢARE Subsemnatul (1) CNP _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ domiciliul (2) municipiul cu în

Mai mult

MINISTERUL DEZVOLTĂRII REGIONALE ŞI CONSTRUCŢIILOR AL REPUBLICII MOLDOVA МИНИСТЕРСТВО PЕГИОНАЛЬНОГО РАЗВИТИЯ И СТРОИТЕЛЬСТВА РЕСПУБЛИКИ МОЛДОВА MD-200

MINISTERUL DEZVOLTĂRII REGIONALE ŞI CONSTRUCŢIILOR AL REPUBLICII MOLDOVA МИНИСТЕРСТВО PЕГИОНАЛЬНОГО РАЗВИТИЯ И СТРОИТЕЛЬСТВА РЕСПУБЛИКИ МОЛДОВА MD-200 MINISTERUL DEZVOLTĂRII REGIONALE ŞI CONSTRUCŢIILOR AL REPUBLICII MOLDOVA МИНИСТЕРСТВО PЕГИОНАЛЬНОГО РАЗВИТИЯ И СТРОИТЕЛЬСТВА РЕСПУБЛИКИ МОЛДОВА MD-2005 mun.chişinău, str.cosmonauţilor, 9 Tel. 20 45 69;

Mai mult

Microsoft Word - Document2

Microsoft Word - Document2 Lc_A Ansambluri de locuinţe colective realizate înainte de anul 1990 SECŢIUNEA 1. CARACTERUL ZONEI Zonă a marilor ansambluri monofuncţionale rezidenţiale construite în perioada comunistă. Subzone: S_Is

Mai mult

(M4/ 6A) Infiintarea, modernizarea și reabilitarea activitatilor non-agricole pe teritoriul GAL Tipul măsurii : INVESTITII SERVICII SPRIJIN FORFETAR 1

(M4/ 6A) Infiintarea, modernizarea și reabilitarea activitatilor non-agricole pe teritoriul GAL Tipul măsurii : INVESTITII SERVICII SPRIJIN FORFETAR 1 (M4/ 6A) Infiintarea, modernizarea și reabilitarea activitatilor non-agricole pe teritoriul GAL Tipul măsurii : INVESTITII SERVICII SPRIJIN FORFETAR 1. Descrierea generală a măsurii, inclusiv a logicii

Mai mult

Calendar lansari POR_web

Calendar lansari POR_web Programul Operaţional Regional 2014-2020 Calendarul estimat al lansărilor în cadrul programului (perioadele sunt estimate, urmand a fi revizuite în funcție de indeplinirea condițiilor pentru lansarea apelurilor)

Mai mult

Презентация PowerPoint

Презентация PowerPoint Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului Agenția de Dezvoltare Regională Nord Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului Agenția de

Mai mult

(Microsoft Word - Planul Strategic de Dezvoltare Socio-Economica a municipiu\205)

(Microsoft Word - Planul Strategic de Dezvoltare Socio-Economica a municipiu\205) PLANIFICAREA DEZVOLTĂRII PRIN METODA FUNDAMENTALĂ DE SEMINAR Procesul presupune parcurgerea a patru seminarii după cum urmează: Seminarul viziunilor etapa la care au fost identificate realizarile realiste

Mai mult

Anexa 2

Anexa 2 Anexa 2 Programul de Acţiuni Prioritare pentru perioada 2014-2020 de implementare a Strategiei Naţionale pentru Siguranţă Rutieră 2014-2020 Obiective strategice: 1. Îmbunătăţirea măsurilor de siguranţă

Mai mult

Microsoft Word - 5. CAPITOLUL III - Analiza SWOT( analiza punctelor tari, punctelor slabe, oportunitatilor si amenintarilor).docx

Microsoft Word - 5. CAPITOLUL III - Analiza SWOT( analiza punctelor tari, punctelor slabe, oportunitatilor si amenintarilor).docx CAPITOLUL III: Analiza SWOT( analiza punctelor tari, punctelor slabe, oportunitatilor si amenintarilor) Analiza SWOT este capabila sa sintetizeze punctele cheie ale grupului. In primul rand, gruparea problemelor

Mai mult

Pacton, Profi: „Ne dorim să ajungem la 500 de magazine anul viitor”

Pacton, Profi: „Ne dorim să ajungem la 500 de magazine anul viitor” Pacton, Profi: Ne dorim să ajungem la 500 de magazine anul viitor 17 Dec 2015 de Mihail Tănase [1] Cu planul de a deschide 100 de magazine în acest an aproape îndeplinit, în condițiile în care an de an

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation sfdjgk PLANIFICARE REGIONALA OPORTUNITATI SI PROVOCARI 2021-2027 IMPORTANTA PLANIFICARII REGIONALE Planificarea dezvoltarii la nivel regional ofera baza esentiala si strategica pentru includerea masurilor

Mai mult

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, COM(2018) 366 final ANNEXES 1 to 2 ANEXE la Propunerea de REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULU

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, COM(2018) 366 final ANNEXES 1 to 2 ANEXE la Propunerea de REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULU COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, 30.5.2018 COM(2018) 366 final ANNEXES 1 to 2 ANEXE la Propunerea de REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI de instituire a programului Europa creativă (2021-2027)

Mai mult

ROMÂNIA

ROMÂNIA Anexa 2 la H.C.L. nr. 172/18.05.2018 TEMĂ DE PROIECTARE conţinut-cadru pentru elaborare studiu de fezabilitate aferent lucrărilor tehnico-edilitare şi sistematizare verticală aferent obiectivului de investiţii

Mai mult

S.C. Grup Arh.Stephano SRL FISA PROIECT DOCUMENTATIE TEHNICA PENTRU OBTINERE AVIZ P.U.D. Beneficiar: IACOB FLORIAN - MIHAI Adresa beneficiar: str. Buc

S.C. Grup Arh.Stephano SRL FISA PROIECT DOCUMENTATIE TEHNICA PENTRU OBTINERE AVIZ P.U.D. Beneficiar: IACOB FLORIAN - MIHAI Adresa beneficiar: str. Buc S.C. Grup Arh.Stephano SRL FISA PROIECT DOCUMENTATIE TEHNICA PENTRU OBTINERE AVIZ P.U.D. Numar de proiect : nr.8 din 25.06.2019 Faza de proiectare: P.U.D. Proiectant general: S.C. GRUP ARH. STEPHANO S.R.L.

Mai mult

FIȘĂ PROIECT - EFICIENȚĂ ENERGETICĂ ÎMBUNĂTĂȚITĂ ÎN INFRASTRUCTURA PUBLICĂ INSTITUȚIONALĂ ÎN ORAȘUL GHIMBAV I. INFORMAȚII GENERALE DESPRE PROIECT 1 TI

FIȘĂ PROIECT - EFICIENȚĂ ENERGETICĂ ÎMBUNĂTĂȚITĂ ÎN INFRASTRUCTURA PUBLICĂ INSTITUȚIONALĂ ÎN ORAȘUL GHIMBAV I. INFORMAȚII GENERALE DESPRE PROIECT 1 TI FIȘĂ PROIECT - EFICIENȚĂ ENERGETICĂ ÎMBUNĂTĂȚITĂ ÎN INFRASTRUCTURA PUBLICĂ INSTITUȚIONALĂ ÎN ORAȘUL GHIMBAV I. INFORMAȚII GENERALE DESPRE PROIECT 1 TITLUL PROIECTULUI Creșterea eficienței energetice în

Mai mult

Microsoft Word - mem pud

Microsoft Word - mem pud PLAN URBANISTIC DETALIU DESFIINTARE CONSTRUCTII EXISTENTE CONSTRUIRE SHOW ROOM TEXTILE IMPREMUIRE STR PLOPILOR 18 BACĂU BENEFICIAR: - SC ANCA-ROM SRL 1 SC REAL PROIECT CONSTRUCT SRL L I S T Ă D E S E M

Mai mult

FISA MASURII M 2.4 Anexa 1 Masura 2.4 Denumirea masurii: Reinnoirea generatiei de fermieri prin incurajarea micilor intreprinzatori tineri rurali CODU

FISA MASURII M 2.4 Anexa 1 Masura 2.4 Denumirea masurii: Reinnoirea generatiei de fermieri prin incurajarea micilor intreprinzatori tineri rurali CODU FISA MASURII M 2.4 Anexa 1 Masura 2.4 Denumirea masurii: Reinnoirea generatiei de fermieri prin incurajarea micilor intreprinzatori tineri rurali CODUL Masurii: M 2.4 Masura / DI: M 2.4 / 2B Tipul masurii:

Mai mult

Situatia proiectelor depuse in Regiunea Vest POR 2014_2020 SUERD

Situatia proiectelor depuse in Regiunea Vest POR 2014_2020 SUERD Situaţia proiectelor depuse pe apelurile SUERD la nivelul Regiunii Vest în cadrul POR 2014-2020 la data de 10 Septembrie 2019 1 124128 Creșterea eficienței energetice pentru blocurile de locuință centrul

Mai mult

Prezentare PS3_

Prezentare PS3_ Universitatea de #tiin$e Agronomice "i Medicin! Veterinar! Bucure"ti Ordinul Arhitec$ilor din România Bucure"ti Universitatea de Arhitectur! "i Urbanism Ion Mincu Bucure"ti Analiza Spa!iilor Publice ale

Mai mult

Denumirea măsurii: 7. INVESTITII IN INFRASTRUCTURA DE BANDA LARGA IN TERITORIUL GAL CETATEA BUCOVINEI Codul măsurii: M7/6C Tipul măsurii: X Investitii

Denumirea măsurii: 7. INVESTITII IN INFRASTRUCTURA DE BANDA LARGA IN TERITORIUL GAL CETATEA BUCOVINEI Codul măsurii: M7/6C Tipul măsurii: X Investitii Denumirea măsurii: 7. INVESTITII IN INFRASTRUCTURA DE BANDA LARGA IN TERITORIUL GAL CETATEA BUCOVINEI Codul măsurii: M7/6C Tipul măsurii: X Investitii Servicii Sprijin forfetar 1.Descrierea generală a

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ADTM Association of Tourism Development in Moldova Asociaţia de Dezvoltare a Turismului în Moldova Motive pentru a face investiţii în turismul din Republica Moldova Viorel Miron Asociația de Dezvoltare

Mai mult

Decalajele intre Bucuresti si restul tarii se accentueaza in retailul modern

Decalajele intre Bucuresti si restul tarii se accentueaza in retailul modern Decalajele intre Bucuresti si restul tarii se accentueaza in retailul modern 07 Nov 2013 de Mihail Tanase [1] In urma cu noua luni, Magazinul Progresiv initia seria de analize ale comertului modern si

Mai mult

IMOBIL LOCUINTE SI SERVICII

IMOBIL LOCUINTE SI SERVICII E-mail: biacopor@gmail.com SUPLEX PROIECT Str. Carpati nr. 4, Municipiul Caracal, in vederea initierii PLAN URBANISTIC ZONAL si REGULAMENT LOCAL URBANISM aferent in vederea realizarii investitiilor SALA

Mai mult

Către, Preşedintele Consiliului judeţean... CERERE PENTRU EMITEREA AUTORIZAŢIEI DE CONSTRUIRE/DESFIINŢARE Subsemnatul(*1)..., CNP _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Către, Preşedintele Consiliului judeţean... CERERE PENTRU EMITEREA AUTORIZAŢIEI DE CONSTRUIRE/DESFIINŢARE Subsemnatul(*1)..., CNP _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Către, Preşedintele Consiliului judeţean... CERERE PENTRU EMITEREA AUTORIZAŢIEI DE CONSTRUIRE/DESFIINŢARE Subsemnatul(*1)..., CNP _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ cu domiciliul(*2)/sediul... în judeţul... municipiul/oraşul/comuna...

Mai mult

Programul Operaţional Regional Axa prioritară 4 Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional şi local Domeniul de intervenţie

Programul Operaţional Regional Axa prioritară 4 Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional şi local  Domeniul de intervenţie Stadiul implementarii Programului Operational Regional 2007-2013 în Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest Alocare regional (FEDR) Contracte de finantare semnate Finantare nerambursabila solicitata prin contractele

Mai mult

APARTAMENT 3 CAMERE PUCIOASA - PUCIOASA Euro Va oferim apartament de vanzare in statiunea Pucioasa la etajul 4. Anul de constructie Blocul

APARTAMENT 3 CAMERE PUCIOASA - PUCIOASA Euro Va oferim apartament de vanzare in statiunea Pucioasa la etajul 4. Anul de constructie Blocul Va oferim apartament de vanzare in statiunea Pucioasa la etajul 4. Anul de constructie 1983. Blocul este format 4/4 etaje la parter fiind spatii comerciale, este din BCA cu placi prefabricate. Apartamentul

Mai mult

APARTAMENT 3 CAMERE PUCIOASA - PUCIOASA Euro Va oferim spre vanzare apartament 3 camere situat in zona ultracentrala la etajul 2/4. Blocul este

APARTAMENT 3 CAMERE PUCIOASA - PUCIOASA Euro Va oferim spre vanzare apartament 3 camere situat in zona ultracentrala la etajul 2/4. Blocul este Va oferim spre vanzare apartament 3 camere situat in zona ultracentrala la etajul 2/4. Blocul este construit din caramida si are o suprafata de 87mp. Usa de la intrare metalica, tamplaria exterioara termopan

Mai mult

Chapter title Chapter subtitle

Chapter title Chapter subtitle ROMANIA Reuniune de lucru pe tema Instrumente pentru facilitarea dezvoltarii IMM-urilor: clustere, canale de valori, retele, incubatoare de afaceri 4 Noiembrie 2014 Arpad Farkas Cuprins Locatie si parteneri

Mai mult

Microsoft Word - PUZ site - AGROINDUSTRIALA - Parcelare teren si schimbare zona funct. din C8 in R2 , str. Traian Goga

Microsoft Word - PUZ site - AGROINDUSTRIALA - Parcelare teren si schimbare zona funct. din C8 in R2 , str. Traian Goga Primăria Municipiului Oradea Instituţia Arhitectului Şef Compartimentul Avizări Piaţa Unirii, nr. 1 410 100, Oradea Tel. +40 0259-437 000 Fax. +40 0259-437 544 E-mail: primarie@oradea.ro Aprob, Ilie BOLOJAN

Mai mult

R O M A N I A CONSILIUL JUDEȚEAN OLT Consilier județean Jenel COPILĂU R A P O R T cu privire la activitatea desfăşurată în anul 2008 Consiliul Județea

R O M A N I A CONSILIUL JUDEȚEAN OLT Consilier județean Jenel COPILĂU R A P O R T cu privire la activitatea desfăşurată în anul 2008 Consiliul Județea R O M A N I A CONSILIUL JUDEȚEAN OLT Consilier județean Jenel COPILĂU R A P O R T cu privire la activitatea desfăşurată în anul 2008 Consiliul Județean este autoritatea administrației publice locale, constituită

Mai mult

ROMANIA

ROMANIA ROMÂNIA JUDEŢUL BUZĂU MUNICIPIUL BUZĂU CONSILIUL LOCAL H O T Ă R Â R E privind aprobarea Studiului de Fezabilitate și a indicatorilor tehnico-econimici ai obiectivului de investiții Reabilitarea, modernizarea

Mai mult

Programul Operaţional Regional Calendarul estimat al lansărilor în cadrul programului (perioadele sunt estimate, urmand a fi revizuite în fu

Programul Operaţional Regional Calendarul estimat al lansărilor în cadrul programului (perioadele sunt estimate, urmand a fi revizuite în fu Programul Operaţional Regional 2014-2020 Calendarul estimat al lansărilor în cadrul programului (perioadele sunt estimate, urmand a fi revizuite în funcție de indeplinirea condițiilor pentru lansarea apelurilor)

Mai mult

Slide 1

Slide 1 Caravana REGIO Regiunea Bucureşti-Ilfov şi provocările actuale Programul Operaţional Regional 2014-2020 Facultatea de Administraţie Publică, SNSPA Liviu Râncioagă 04 mai 2017 Politica regională a UE Unităţile

Mai mult

Fişa de măsură Lanţuri scurte Titlu măsură: Sprijin pentru cooperarea orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare în vederea sta

Fişa de măsură Lanţuri scurte Titlu măsură: Sprijin pentru cooperarea orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare în vederea sta Fişa de măsură Lanţuri scurte Titlu măsură: Sprijin pentru cooperarea orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare în vederea stabilirii de lanțuri scurte de aprovizionare și de piețe

Mai mult

Slide 1

Slide 1 RAPORT DE ANALIZĂ COMPARATIVĂ Sondaj de opinie în vederea măsurării gradului de informare a publicului general privind Regio - Programul Operaţional Regional Iulie Iunie A s p e c t e m e t o d o l o g

Mai mult

Microsoft Word - D.P. PUZ C.URSENI, doc

Microsoft Word - D.P. PUZ C.URSENI, doc PRIMARIA MUNICIPIULUI TIMISOARA MINUTA PRIVIND DEZBATEREA PUBLICA DIN 24.02.2015 A PLANULUI URBANISTIC ZONAL LOCUINTE SI FUNCTIUNI COMPLEMENTARE, CALEA URSENI NR.36, TIMISOARA La dezbaterea publica desfasurata

Mai mult

FISA PROIECTULUI Denumire lucrare: Amplasament: Beneficiar: P.U.D. pentru CONSTRUIRE LOCUINŢE COLECTIVE, ÎMPREJMUIRE, AMENAJĂRI EXTERIOARE, RACORDURI

FISA PROIECTULUI Denumire lucrare: Amplasament: Beneficiar: P.U.D. pentru CONSTRUIRE LOCUINŢE COLECTIVE, ÎMPREJMUIRE, AMENAJĂRI EXTERIOARE, RACORDURI FISA PROIECTULUI Denumire lucrare: Amplasament: Beneficiar: P.U.D. pentru CONSTRUIRE LOCUINŢE COLECTIVE, ÎMPREJMUIRE, AMENAJĂRI EXTERIOARE, RACORDURI SI BRANSAMENTE Cluj-Napoca, str. Borhanci, nr. cad.262538,

Mai mult

1.5. Mediu de afaceri şi competitivitate economică Demografia agenţilor economici locali Potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statisti

1.5. Mediu de afaceri şi competitivitate economică Demografia agenţilor economici locali Potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statisti 1.5. Mediu de afaceri şi competitivitate economică Demografia agenţilor economici locali Potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, în judeţul Brăila existau, în anul 2012, 6248 unități

Mai mult

Denumirea masurii Modernizarea exploatatiilor agricole Codul masurii 2.1 Tipul masurii x INVESTITII SERVICII SPRIJIN FORFETAR 1. DESCRIEREA GENERALA A

Denumirea masurii Modernizarea exploatatiilor agricole Codul masurii 2.1 Tipul masurii x INVESTITII SERVICII SPRIJIN FORFETAR 1. DESCRIEREA GENERALA A Denumirea masurii Modernizarea exploatatiilor agricole Codul masurii 2.1 Tipul masurii x INVESTITII SERVICII SPRIJIN FORFETAR 1. DESCRIEREA GENERALA A MASURII Justificare. Corelare cu analiza SWOT Obiective

Mai mult

Презентация PowerPoint

Презентация PowerPoint Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului Agenția de Dezvoltare Regională Nord Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului Agenția de

Mai mult

Anexa la H.C.L. 44 din ORAŞUL ALEŞD Aleşd, Str. Bobâlna, Nr. 3, Jud. Bihor tel: , , fax: C.I.F

Anexa la H.C.L. 44 din ORAŞUL ALEŞD Aleşd, Str. Bobâlna, Nr. 3, Jud. Bihor tel: , , fax: C.I.F Anexa la H.C.L. 44 din 11.04.2013 ORAŞUL ALEŞD 415100, Str. Bobâlna, Nr. 3, Jud. Bihor tel: 0259-342547, 342539, fax: 0259-342589 C.I.F. 4348920 www.alesd-bihor.ro primaria-alesd@cjbihor.ro PLANUL ANUAL

Mai mult