Inv ARHIVELE NAŢIONALE SERVICIUL JUDEŢEAN VÂLCEA FOND PERSONAL ROŞESCU GHEORGHE INVENTAR u.a. Arhivele Nationale ale Romaniei SJAN

Mărimea: px
Porniți afișarea la pagina:

Download "Inv ARHIVELE NAŢIONALE SERVICIUL JUDEŢEAN VÂLCEA FOND PERSONAL ROŞESCU GHEORGHE INVENTAR u.a. Arhivele Nationale ale Romaniei SJAN"

Transcriere

1 Inv ARHIVELE NAŢIONALE SERVICIUL JUDEŢEAN VÂLCEA FOND PERSONAL ROŞESCU GHEORGHE u.a. RÂMNICU VÂLCEA 2012 FOND PERSONAL ROŞESCU GHEORGHE

2 Între materialele documentare intrate în depozitele arhivelor judeţului Vâlcea se numără şi fondul personal Roşescu Gheorghe, fond ce a fost preluat pe data de 12 aprilie 1973 şi luat în evidenţă printr-un proces-verbal în data de 10 aprilie Fondul personal Roşescu Gheorghe deţine documente rezultate atât din activitatea sa de medic, cât şi cea de recenzor, acesta participând la recensământul din Studiile şi carnetele de însemnări rezultate din munca sa de-a lungul vieţii reflectă pasiunea lui pentru medicină şi pentru oameni: a efectuat o serie de cercetări privind analiza chimică, microscopică şi bacteriologică a urinelor, a sângelui şi a reacţiilor adverse ce pot apărea, a întocmit repertoare cu diverse boli, cu date legate de simptomatologie, complicaţii şi tratamente recomandate, a întocmit situaţii şi a făcut recomandări privind: bolile sistemului nervos, sifilisul, protecţia mamei şi copilului nou-născut, mortalitatea infantilă etc. a întocmită şi o situaţii cu numărul de victime făcute sifilis în oraşul Drăgăşani, în perioada În cursul anului 1911, doctorul Roşescu Gheorghe a făcut practică în mai multe sanatorii din Germania, studiind aparatura medicală a acestora, precum şi noile metode de tratament pentru diverse afecţiuni, metode mai puţin cunoscute în România la acea dată. A făcut eforturi pentru învăţarea limbii germane, fondul păstrând drept mărturie, în acest sens, un repertoar german-român. Un an mai târziu, a susţinut, la Facultatea de Medicină din Bucureşti, teza de doctorat, intitulată Aplicaţiunile semnului banului în regiunea toracică. A participat la diverse cursuri de perfecţionare în balneologie şi fizioterapie în staţiunea Sovata; de asemenea, a fost prezent la Primul Congres Naţional de Tuberculoză, organizat la Bucureşti în anul Gheorghe Roşescu a funcţionat, pentru o perioadă, ca medic la Spitalul Drăgăşani, unde a acordat îngrijiri medicale gratuite tuturor oamenilor nevoiaşi şi nu numai, păstrându-se referinţe ale pacienţilor care atestă acest lucru. În calitatea sa de secretar al Societăţii de ocrotire a Orfanilor din oraşul Drăgăşani, a organizat colecte publice care vizau strângerea de fonduri pentru ajutorarea copiilor fără părinţi. În timpul primului război mondial a fost medic pe front, străbătând împreună cu regimentul său mai multe regiuni ale României (din Loviştea până în Dobrovăţ, judeţul Iaşi). Fondul personal păstrează, de altfel, şi un

3 carnet de însemnări zilnice pentru perioada 14 august -31 decembrie 1916, timp petrecut de medic pe front. Actele datează din perioada şi sunt redactate în limba română, sunt originale, copii şi concepte. Materialul arhivistic cuprinde: certificate de absolvire a diverselor cursuri de perfecţionare urmate, caiete cu însemnări din perioadele de practică, studii cu însemnări şi informaţii asupra bolilor cercetate, teza sa de doctorat, 3 jurnale ale creatorului de fond, corespondenţă, etc. Documentele au fost în cantitate de 0,24 m.l. Materialul arhivistic al fondului a fost ordonat conform Normelor Tehnice, documentele au fost organizate după schema caracteristică fondurilor personale, iar în cadrul fiecărei categorii cronologic şi pe genuri. Corespondenţa a fost clasată, cea primită a fost ordonată alfabetic, după numele destinatarilor şi în cadrul acestora cronologic. Restul actelor sunt foi volante. Starea de conservare este în mare parte bună. Fondul a necesitat următoarele operaţiuni : ordonare (conform Normelor Tehnice), inventariere, cu respectarea principiului structural-cronologic. Documentele au fost pregătite pentru microfilmare (eliminarea filelor albe, a dubletelor), au fost numerotate, şi s-au schimbat şi inscripţionat cutiile. În urma prelucrării a rezultat cantitatea de 0,30 m.l, ani extremi , 33 u.a. Întocmit cons.principal Grigore Andreea Data:

4 FOND PERSONAL ROŞESCU GHEORGHE a) Documente personale crt. vechi al u.a. Conţinutul pe scurt al dosarului 1 7 Certificatul primit de doctorul Roşescu Gheorghe în urma absolvirii cursurilor de perfecţionare în balneologie şi fizioterapie, desfăşurate în oraşul Sovata, certificatul de călătorie necesar în vederea deplasării acestuia la Congresul Naţional de tuberculoză de la Bucureşti, carnetul cu recomandările medicale ale doctorului Frumuşianu pentru Roşescu Gheorghe, carnetul de practică pentru obţinerea doctoratului desfăşurate în oraşul Worishofen (Germania), sub îndrumarea doctorului Baumgarten. Datele extreme 1911, 1916, 1931, 1936 file 23 Obs.

5 b) Documente rezultate din activităţile desfăşurate de către creatorul de fond (doctor şi recenzor) crt. vechi al u.a. Conţinutul pe scurt al dosarului Datele extreme file 1 25 Studii conspectate de către medicul Roşescu Gheorghe ale lui Gaston Domergue privind analiza chimică, microscopică şi bacteriologică a urinelor Studii ale medicului Roşescu Gheorghe asupra analizei sângelui şi a reacţiilor biologice ce pot 1911 apărea Caiet de consultaţii şi prescripţii în tratamentul artritei al doctorului I.Moscu, specialist în afecţiunile genito-urinare în Paris şi medic oficial al staţiunii Călimăneşti-Căciulata Situaţii întocmite de doctorul Roşescu Gheorghe în urma activităţii depuse de acesta în Cicumscripţia Medicală Olt-Vâlcea, liste pe localităţi ale judeţului cu bolile întălnite şi cu numărul acestora Idem 4/ Însemnări ale creatorului de fond referitoare la: boli, simptome, complicaţiile ce pot apărea la diferite organe Notiţe referitoare la bolile sistemului nervos Repertoar cronologic cu numele şi prenumele morţilor şi cu tipurile de afecţini avute de către 1938 aceştia. 9 9 Adrese, declaraţii ale pacienţilor referitoare la: modul în care li s-au acordat îngrijiri medicale 1929, gratuite oamenilor nevoiaşi, referinţe asupra activităţii întreprinse de medicul Roşescu 1960, Gheorghe, în funcţia de medic al Spitalului oraşului Drăgăşani Repertoar al bolnavilor de sifilis Situaţii şi recomandări privind protecţia ocrotirii mamei şi a copilului, informaţii asupra: dezvoltării 1944 fiziologice a nou-născuţilor, programul cursurilor de perfecţionare în balneologie şi fizioterapie desfăşurate la Sovata cu conspecte ale lucrărilor susţinute de către participanţi, programul Primului Obs.

6 Congres Naţional de Tuberculoză organizat la Bucureşti, în anul 1931, noţiuni generale despre puericultură şi mortalitatea infantilă, situaţii cu numărul de victime făcute de sifilis în oraşul Drăgăşani în perioada , noţiuni de apărare individuală şi colectivă împotriva gazelor, schiţa Societăţii Naţionale de Cruce Roşie cu subcentralele, cantinele şi ceainăriile ce au funcţionat în iarna Liste cu evidenţele Societăţii de Ocrotire a Orfanilor din oraşul Drăgăşani Noţiuni de igienă şi profilaxie a bolilor Registru de procese-vebale ale şedinţelor Comitetului de dotare şi organizare al Spitalului militar din oraşului Drăgăşani, în cadrul căruia Roşescu Gheorghe era secretar, ocupându-se cu obţinerea de colecte şi donaţii Repertoar al diferitelor afecţiuni, descrierea simptomelor caracteristice şi tratamentele 1943 recomandate Însemnări rezultate din activitatea de medic f.an 45 referitoare la: boli, simptome, tipuri de complicaţii ce pot interveni şi tratamente recomandate Însemnări rezultate din activitatea de medic f.an 53 referitoare la: boli, simptome, tipuri de complicaţii ce pot interveni şi tratamente recomandate, regim alimentar adecvat fiecărei afecţiuni Notiţe supra bolilor infecţioase privind: istoric, f.an. 79 perioadă de incubaţie, simptome, complicaţii şi observaţii asupra acestor afecţiuni. 19 Noţiuni de puericultură necesare celor care vor să f.an 6 fie membrii ai acestei secţii Repertoar germano-român întocmit de Roşescu f.an 42 Gheorghe Carnet de identitate şi frecvenţă la cursurile f.an 3 profesionale de ucenic (necompletat) Carnet de identitate, prezenţă şi control la Şcoala f.an. 10 industrială de meserii(necompletat) Caiet cu însemnările medicului Roşescu Gheorghe f.an. 20 privind lucrările şi articolele publicate de Ilici Stalin Repertoar al locuitorilor din localitatea Drăgăşani înregistraţi la recesământul din anul Idem 24/ Agenda controlorului Roşescu Gheorghe pentru recesământul din anul 1941 cu informaţii privind:

7 date generale legate de eveniment, evidenţa sectorelor controlate de recenzor, rapoartele controlorului, evidenţa

8 c) Jurnale, carnete de însemnări, manunscrise ştiinţifice crt. vechi al u.a. Conţinutul pe scurt al dosarului 1 35 Primul jurnal al doctorului Roşescu Gheorghe scris în timpul schimbului de experinţă efectuat în Germania în domeniul bolilor de inimă şi vaselor de sânge, perioada 2 iulie - 11 august Al doilea jurnal ţinut pe perioada şederii sale în Germania, pentru perioada august Al treilea jurnal scris în urma acumulării noilor cunoştiinţe medicale în perioada 23 august-17 septembrie 1911, în Germania Caietul de însemnări zilnice de pe front al medicului Roşescu Gheorghe, în perioada 14 august-31 decembrie 1916, pe perioada deplasării trupelor române din localitatea Robeşti, judeţul Vâlcea până în Dobrovăţ, judeţul Iaşi Teza de doctorat în medicină şi chirurgie Aplicaţiunile semnului banului în regiunea toracică, prezentată şi susţinută de Gheorghe I. Roşescu, fost intern al Spitalului Brăncovenesc, la Facultatea de Medicină din Bucureşti. Datele extreme file februarie Obs.

9 d) Corespondenţă cu familia şi prietenii crt. vechi al u.a. Conţinutul pe scurt al dosarului 1 27 Vederi şi telegrame primite de doctorul Roşescu Gheorghe de la rude şi prieteni. Datele extreme file 33+ Obs.

Inv ARHIVELE NAŢIONALE SERVICIUL JUDEŢEAN VÂLCEA FOND FAMILIAL URŞIANU INVENTAR u.a. Arhivele Nationale ale Romaniei SJAN Valcea RÂ

Inv ARHIVELE NAŢIONALE SERVICIUL JUDEŢEAN VÂLCEA FOND FAMILIAL URŞIANU INVENTAR u.a. Arhivele Nationale ale Romaniei SJAN Valcea RÂ Inv. 2013 ARHIVELE NAŢIONALE SERVICIUL JUDEŢEAN VÂLCEA FOND FAMILIAL URŞIANU 1918-1979 78 RÂMNICU VÂLCEA 2009 1 FOND FAMILIAL URŞANU Între materialele documentare intrate în depozitele arhivelor judeţului

Mai mult

Inv ARHIVELE NAŢIONALE SERVICIUL JUDEŢEAN VÂLCEA FOND PERSONAL RĂDULESCU ION INVENTAR u.a. Arhivele Nationale ale Romaniei SJAN Val

Inv ARHIVELE NAŢIONALE SERVICIUL JUDEŢEAN VÂLCEA FOND PERSONAL RĂDULESCU ION INVENTAR u.a. Arhivele Nationale ale Romaniei SJAN Val Inv. 2076 ARHIVELE NAŢIONALE SERVICIUL JUDEŢEAN VÂLCEA FOND PERSONAL RĂDULESCU ION 1918-1979 52 u.a. RÂMNICU VÂLCEA 2012 FOND PERSONAL RĂDULESCU ION Fondul personal Rădulescu Ion avea iniţial o cantitate

Mai mult

1935

1935 ARHIVELE NAŢIONALE DIRECŢIA JUDEŢEANĂ DOLJ INVENTAR 1860 1901 46 u.a. 1 PREFAŢĂ În cadrul Serviciului spitalelor din Craiova printre unităţile spitaliceşti cele mai vechi, atestate documentar se înscrie

Mai mult

UNIVERSITATEA TEHNICĂ DIN CLUJ-NAPOCA DEPARTAMENTUL BIBLIOTECĂ COMPARTIMENT ARHIVĂ Aprobat in Sedinta de Birou Senat din 30 nov REGULAMENT DE OR

UNIVERSITATEA TEHNICĂ DIN CLUJ-NAPOCA DEPARTAMENTUL BIBLIOTECĂ COMPARTIMENT ARHIVĂ Aprobat in Sedinta de Birou Senat din 30 nov REGULAMENT DE OR UNIVERSITATEA TEHNICĂ DIN CLUJ-NAPOCA DEPARTAMENTUL BIBLIOTECĂ COMPARTIMENT ARHIVĂ Aprobat in Sedinta de Birou Senat din 30 nov. 2010 REGULAMENT DE ORGANIZARE ŞI FUNCŢIONARE A ARHIVEI UNIVERSITĂŢII TEHNICE

Mai mult

Nr

Nr INVENTAR: 804 ARHIVELE NAŢIONALE SERVICIUL JUDEŢEAN BOTOŞANI AVOCATURA STATULUI BOTOŞANI INVENTAR, 1925-1953, 44 u.a. PREFAŢĂ Avocatura (Contenciosul) Statului la nivelul judeţului Botoşani, a funcţionat

Mai mult

Parlamentul României - Lege nr. 46/2003 din 21 ianuarie 2003 Legea drepturilor pacientului nr. 46/2003 În vigoare de la 28 februarie 2003 Consolidarea

Parlamentul României - Lege nr. 46/2003 din 21 ianuarie 2003 Legea drepturilor pacientului nr. 46/2003 În vigoare de la 28 februarie 2003 Consolidarea Parlamentul României - Lege nr. 46/2003 din 21 ianuarie 2003 Legea drepturilor pacientului nr. 46/2003 În vigoare de la 28 februarie 2003 Consolidarea din data de 01 martie 2018 are la bază publicarea

Mai mult

LEGE nr. 46 din 21 ianuarie 2003 drepturilor pacientului EMITENT: PARLAMENTUL PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 51 din 29 ianuarie 2003 Data intrarii

LEGE nr. 46 din 21 ianuarie 2003 drepturilor pacientului EMITENT: PARLAMENTUL PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 51 din 29 ianuarie 2003 Data intrarii LEGE nr. 46 din 21 ianuarie 2003 drepturilor pacientului EMITENT: PARLAMENTUL PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 51 din 29 ianuarie 2003 Data intrarii in vigoare : 28 februarie 2003 Forma actualizata valabila

Mai mult

Microsoft Word - inv. 239.doc

Microsoft Word - inv. 239.doc MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR ARHIVELE NAŢIONALE SERVICIUL JUDEŢEAN SIBIU FOND: ŞCOALA PROFESIONALĂ DE BĂIEŢI NR 2 - SIBIU ŞI ŞCOALA PROFESIONALĂ DE UCENICI NR.1- SIBIU INV.Nr. 239 I N V E N

Mai mult

Arhivele Naţionale ale României DIRECŢIA JUDEŢEANĂ ALBA A ARHIVELOR NAŢIONALE INVENTARUL FONDULUI PAROHIA GRECO CATOLICĂ CETATEA DE BALTĂ Nr

Arhivele Naţionale ale României DIRECŢIA JUDEŢEANĂ ALBA A ARHIVELOR NAŢIONALE INVENTARUL FONDULUI PAROHIA GRECO CATOLICĂ CETATEA DE BALTĂ Nr DIRECŢIA JUDEŢEANĂ ALBA A ARHIVELOR NAŢIONALE INVENTARUL FONDULUI PAROHIA GRECO CATOLICĂ CETATEA DE BALTĂ 1872-1952 fond: 715 inv.: 419 PREFAŢĂ PAROHIA GRECO-CATOLICĂ CETATEA DE BALTĂ Parohia greco-catolică

Mai mult

PREFAŢA FOND : BANCA POPULARĂ FUNCŢIONARUL - BISTRIŢA Instituţia s-a înfiinţat la data de 10 ianuarie 1926, prin elaborarea actului constitutiv şi a s

PREFAŢA FOND : BANCA POPULARĂ FUNCŢIONARUL - BISTRIŢA Instituţia s-a înfiinţat la data de 10 ianuarie 1926, prin elaborarea actului constitutiv şi a s PREFAŢA FOND : BANCA POPULARĂ FUNCŢIONARUL - BISTRIŢA Instituţia s-a înfiinţat la data de 10 ianuarie 1926, prin elaborarea actului constitutiv şi a statutelor aprobate de Oficiul Naţional al Cooperaţiei

Mai mult

SISTEM DE LICENȚIERE A CLUBURILOR DE FOTBAL FMF :SL/ST.11-d.02 Standard de calitate pentru licențiere (ED.2012) Ediția 2 Procedura de păstrare și arhi

SISTEM DE LICENȚIERE A CLUBURILOR DE FOTBAL FMF :SL/ST.11-d.02 Standard de calitate pentru licențiere (ED.2012) Ediția 2 Procedura de păstrare și arhi SISTEM DE LICENȚIERE A CLUBURILOR DE FOTBAL FMF :SL/ST.11-d.02 Standard de calitate pentru (ED.2012) Ediția 2 Procedura de păstrare și arhivare a documentelor și înregistrărilor PROCEDURA DE LICENȚIERE

Mai mult

Arhivele Naţionale ale României DIRECŢIA JUDEŢEANĂ ALBA A ARHIVELOR NAŢIONALE INVENTARUL FONDULUI: PAROHIA GRECO-CATOLICĂ BIIA ( ) Nr.fond:977

Arhivele Naţionale ale României DIRECŢIA JUDEŢEANĂ ALBA A ARHIVELOR NAŢIONALE INVENTARUL FONDULUI: PAROHIA GRECO-CATOLICĂ BIIA ( ) Nr.fond:977 DIRECŢIA JUDEŢEANĂ ALBA A ARHIVELOR NAŢIONALE INVENTARUL FONDULUI: PAROHIA GRECO-CATOLICĂ BIIA (1854-1955) fond:977 inv.: 2463 PREFAŢĂ Localitatea Biia a fost sediul districtului protopopesc încă de pe

Mai mult

PO

PO ŞCOALA GIMNAZIALĂ PETRU PONI CUCUTENI GRAFICUL DE MONITORIZARE ȘI CONTROL 2018-2019 ŞCOALA GIMNAZIALĂ PETRU PONI CUCUTENI Localitatea CUCUTENI, Judeţul IAŞI Tel./fax: 0232/717074 Mail: scoala_cucuteni5000@yahoo.com

Mai mult

Curriculum vitae Europass

Curriculum vitae Europass 1 Curriculum vitae Europass Informaţii personale Nume / Prenume Oltean Galafteon Adresă 35 B-dul 1 Decembrie 1918, 540003 Târgu Mureş, Romania Telefon (40-365) 809552 Mobil: (40) 722 771065 Fax (40-265)

Mai mult

LEGE Nr

LEGE   Nr LEGE Nr. 46 din 21 ianuarie 2003 Legea drepturilor pacientului EMITENT: PARLAMENTUL PUBLICATĂ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 51 din 29 ianuarie 2003 Parlamentul României adoptă prezenta lege. CAP. 1 Dispoziţii

Mai mult

PRIMARIA

PRIMARIA H. VASILIU PODU ILOAIEI Departament Managementul calitatii privind ARHIVAREA DOCUMENTELOR SI Cod: P.O. 02 Nr. de ex.: 3 Pagina 1 din 21 1. Lista responsabililor cu elaborarea, verificarea și aprobarea

Mai mult

Microsoft Word - New Microsoft Word Document _2_

Microsoft Word - New Microsoft Word Document _2_ PROCURATURA RAIONULUI HAŢEG - Prefaţă - Procuratura Republicii Populare Române a fost înfiinţată în baza Legii nr. din iunie, pentru supravegherea şi asigurarea respectării legilor R.P.R. de către organele

Mai mult

Scoala Gimnaziala Merei Str. Principală, com. Merei, jud. Buzău Tel/ fax: GRAFICUL UNIC DE MONITORIZARE ȘI CO

Scoala Gimnaziala Merei Str. Principală, com. Merei, jud. Buzău Tel/ fax: GRAFICUL UNIC DE MONITORIZARE ȘI CO GRAFICUL UNIC DE MONITORIZARE ȘI CONTROL AN ȘCOLAR 2018-2019 ARGUMENT Monitorizarea şi controlul activităţii şcolii în anul şcolar 2018 2019 se va face ţinând cont de toate punctele slabe, ameninţările

Mai mult

Microsoft Word _ANEXA_II_CRESC - final.doc

Microsoft Word _ANEXA_II_CRESC - final.doc Anexa nr.2 REGULAMENT - CADRU DE ORGANIZARE ŞI FUNCŢIONARE AL COMITETULUI REGIONAL DE EVALUARE STRATEGICĂ ŞI CORELARE CAPITOLUL I Definiţii aplicabile Comitetului Regional de Evaluare Strategică şi Corelare

Mai mult

ASISTENT MEDICAL IGIENĂ-SĂNĂTATE PUBLICĂ Tematica examen grad principal I. IGIENA MEDIULUI I.1 Igiena aerului a. Compoziţia chimică a aerului;

ASISTENT MEDICAL IGIENĂ-SĂNĂTATE PUBLICĂ Tematica examen grad principal I. IGIENA MEDIULUI I.1 Igiena aerului a. Compoziţia chimică a aerului; ASISTENT MEDICAL IGIENĂ-SĂNĂTATE PUBLICĂ Tematica examen grad principal - 2016 I. IGIENA MEDIULUI I.1 Igiena aerului a. Compoziţia chimică a aerului; b. Contaminarea bacteriologică a aerului. I.2 Condiţii

Mai mult

Componen

Componen Anexa nr.1 la Hotărârea nr. 17 / 11.10.2007 REGULAMENTUL DE ORGANIZARE ŞI FUNCŢIONARE AL COMITETULUI REGIONAL DE EVALUARE STRATEGICĂ ŞI CORELARE CENTRU CAPITOLUL I Definiţii aplicabile Comitetului Regional

Mai mult

1054 ARHIVELE NAȚIONALE SERVICIUL JUDEȚEAN DOLJ SUBOCÂRMUIREA PLĂŞII JIUL DE JOS INVENTAR 1845, 1851, 1861, u.a. Fond nr. 150

1054 ARHIVELE NAȚIONALE SERVICIUL JUDEȚEAN DOLJ SUBOCÂRMUIREA PLĂŞII JIUL DE JOS INVENTAR 1845, 1851, 1861, u.a. Fond nr. 150 1054 ARHIVELE NAȚIONALE SERVICIUL JUDEȚEAN DOLJ SUBOCÂRMUIREA PLĂŞII JIUL DE JOS INVENTAR 1845, 1851, 1861, 6 u.a. Fond nr. 150 PREFAȚĂ Activitatea administrativă cuprinde, în mod direct sau indirect,

Mai mult

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR SERVICIUL JUDEŢEAN SUCEAVA AL ARHIVELOR NAŢIONALE INVENTAR COLECŢIA DE STARE CIVILĂ EXEMPLARUL I ( ) I

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR SERVICIUL JUDEŢEAN SUCEAVA AL ARHIVELOR NAŢIONALE INVENTAR COLECŢIA DE STARE CIVILĂ EXEMPLARUL I ( ) I MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR SERVICIUL JUDEŢEAN SUCEAVA AL ARHIVELOR NAŢIONALE INVENTAR COLECŢIA DE STARE CIVILĂ EXEMPLARUL I (1784-1948) Inventar nr.513 Fond nr.12 INVENTAR COLECŢIA DE STARE

Mai mult

Microsoft Word - PLAN STRATEGIC SPITAL 2014_2020.docx

Microsoft Word - PLAN STRATEGIC SPITAL 2014_2020.docx P L A N U L S T R A T E G I G 2014-2020 I. MANDAT Spitalul de Boli Cronice Sf. Luca este o unitate sanitară cu paturi, cu personalitate juridică, ce furnizează servicii medicale spitalicesti din gama serviciilor

Mai mult

UNIVERSITATEA TITU MAIORESCU DIN BUCUREŞTI FACULTATEA DE MEDICINĂ APROBAT DOMENIUL DE LICENŢĂ SĂNĂTATE RECTOR, PREŞEDINTE CONSILIU DE ADMINISTRAŢIE PR

UNIVERSITATEA TITU MAIORESCU DIN BUCUREŞTI FACULTATEA DE MEDICINĂ APROBAT DOMENIUL DE LICENŢĂ SĂNĂTATE RECTOR, PREŞEDINTE CONSILIU DE ADMINISTRAŢIE PR UNIVERSITATEA TITU MAIORESCU DIN BUCUREŞTI FACULTATEA DE MEDICINĂ APROBAT DOMENIUL DE LICENŢĂ SĂNĂTATE RECTOR, PREŞEDINTE CONSILIU DE ADMINISTRAŢIE PROGRAMUL DE STUDII ASISTENŢĂ MEDICALĂ GENERALĂ Prof.

Mai mult

ENVI_2019_matematica_si_stiinte_Test_2_Caietul_elevului_Limba_romana

ENVI_2019_matematica_si_stiinte_Test_2_Caietul_elevului_Limba_romana EVALUAREA NAŢIONALĂ LA FINALUL CLASEI a VI-a Anul școlar 2018-2019 Matematică şi Ştiinţe ale naturii TEST 2 Judeţul/sectorul... Localitatea... Unitatea de învățământ... Numele şi prenumele elevei/elevului......

Mai mult

AH19.doc

AH19.doc CONSILIUL LOCAL SEGARCEA SERVICIUL PUBLIC COMUNITAR DE EVIDENŢĂ A PERSOANELOR R E G U L A M E N T U L PRIVIND ORGANIZAREA ŞI FUNCŢIONAREA SERVICIULUI PUBLIC COMUNITAR DE EVIDENŢĂ A PERSOANELOR AL ORAŞULUI

Mai mult

rpt_clinici

rpt_clinici LISTA UNITATILOR DE INDRUMARE METODOLOGICA (pentru repartitia din 18-20 decembrie 2012, Centrul Universitar Bucuresti) ALERGOLOGIE SI IMUNOLOGIE CLINICA (7 rezidenti) Spitalul Clinic "N. Malaxa" Bucuresti

Mai mult

Microsoft Word - OPANAF_2323_2004.doc

Microsoft Word - OPANAF_2323_2004.doc Ordinul preşedintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 2323/2014 pentru aprobarea Normelor tehnice privind procedura de întocmire a formalităților vamale pentru trimiterile transportate prin

Mai mult

Methodological note

Methodological note Notă metodologică - 2016 Document anexa la Formularul de Declarare a transferului de valoare către profesioniştii din domeniul sănătăţii și organizațiile din domeniul sănătăţii. Takeda Pharmaceuticals

Mai mult

FIȘA DE (AUTO)EVALUARE - DIRECTOR CJRAE AN ȘCOLAR Numele și prenumele: Unitatea de învățământ: CJRAE Perioada evaluată: Aprobat, Inspector ș

FIȘA DE (AUTO)EVALUARE - DIRECTOR CJRAE AN ȘCOLAR Numele și prenumele: Unitatea de învățământ: CJRAE Perioada evaluată: Aprobat, Inspector ș FIȘA DE (AUTO)EVALUARE - DIRECTOR CJRAE AN ȘCOLAR 2017-2018 Numele și prenumele: Unitatea de învățământ: CJRAE Perioada evaluată: Aprobat, Inspector școlar general, Prof. dr. Viorel STAN Nr. crt. Funcţia

Mai mult

Microsoft Word - Onica_Jarka_Drept_international_privat.doc

Microsoft Word - Onica_Jarka_Drept_international_privat.doc Cuprins 5 CUPRINS CAPITOLUL I CARACTERIZAREA DREPTULUI INTERNAŢIONAL UMANITAR ŞI A DOMENIULUI RELAŢIILOR INTERNAŢIONALE CĂRUIA I SE APLICĂ... 11 Secţiunea 1. Noţiunea de drept internaţional umanitar...

Mai mult

Microsoft Word - PO_SG_01 rev 1.docx

Microsoft Word - PO_SG_01 rev 1.docx UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRONOMICE ŞI MEDICINĂ VETERINARĂ DIN BUCUREŞTI DE ORGANIZARE ŞI FUNCȚIONARE A SECRETARIATului GENERAL COD PO SG 01 Această procedură a fost aprobată de Senatul USAMVB în 07.08.2019

Mai mult

Ordin MS nr din 6 decembrie 2016 pentru modificarea şi completarea Regulamentului privind timpul de muncă, organizarea şi efectuarea gărzilor î

Ordin MS nr din 6 decembrie 2016 pentru modificarea şi completarea Regulamentului privind timpul de muncă, organizarea şi efectuarea gărzilor î Ordin MS nr. 1.375 din 6 decembrie 2016 pentru modificarea şi completarea Regulamentului privind timpul de muncă, organizarea şi efectuarea gărzilor în unităţile publice din sectorul sanitar, aprobat prin

Mai mult

Microsoft Word - Document1

Microsoft Word - Document1 Concurs de recrutare pentru ocuparea funcţiei publice de conducere vacante de şef serviciu Serviciul Economic, Resurse Umane, Administrativ şi Informatică din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă

Mai mult

ORDIN

ORDIN ORDIN privind aprobarea metodologiei şi criteriilor minime obligatorii pentru clasificarea spitalelor în funcţie de competenţă Văzând Referatul de aprobare nr....al Direcţiei asistenţă medicală, având

Mai mult

Curriculum Vitae Date personale Nume Adresa de contact CALISTRU Petre Iacob Centrul de Diagnostic si Tratament "Dr. Victor Babes" - Sos. Mihai Bravu n

Curriculum Vitae Date personale Nume Adresa de contact CALISTRU Petre Iacob Centrul de Diagnostic si Tratament Dr. Victor Babes - Sos. Mihai Bravu n Curriculum Vitae Date personale Nume Adresa de contact CALISTRU Petre Iacob Centrul de Diagnostic si Tratament "Dr. Victor Babes" - Sos. Mihai Bravu nr. 281, Sector 3, Telefon 021/317.95.03 Fax 021/317.95.02

Mai mult

Document4

Document4 Ministerul Sanatatii si Familiei Ordin nr. 491 din 23/05/2003 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 382 din 03/06/2003 pentru aprobarea Grilei de evaluare medico-sociala a persoanelor care se interneaza

Mai mult

ORDIN nr. 455 din 14 iunie 2010 pentru constituirea comisiilor de abilitare a serviciilor externe de prevenire şi protecţie şi de avizare a documentaţ

ORDIN nr. 455 din 14 iunie 2010 pentru constituirea comisiilor de abilitare a serviciilor externe de prevenire şi protecţie şi de avizare a documentaţ ORDIN nr. 455 din 14 iunie 2010 pentru constituirea comisiilor de abilitare a serviciilor externe de prevenire şi protecţie şi de avizare a documentaţiilor cu caracter tehnic de informare şi instruire

Mai mult

Microsoft Word - Scoala Doctorala_ Etape schema.rtf

Microsoft Word - Scoala Doctorala_ Etape schema.rtf ETAPE premergătoare depunerii şi susţinerii tezei de doctorat SECRETARIATUL ŞCOLII DOCTORALE completează dosarul doctorandului (foaie matricola, adeverinţe şi referatul preliminar) DOCTORANDUL depune cererea

Mai mult

Administrator de fond: BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. Fond de pensii: Fondul de Pensii Facultative BRD Medio Data d

Administrator de fond: BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. Fond de pensii: Fondul de Pensii Facultative BRD Medio Data d Data de raportare: 09 August 2019 Valoare activ total: 124.427.354,95 lei Valoare activ net: 124.358.549,44 lei Valoare unitate de fond: 16,496642 Numar de unitati de fond: 7.538.416,048325 Data de raportare:

Mai mult

Posturi

Posturi COD POST DOME NIU JUDET UNITATEA SANITARA LOC DE MUNCA SPECIALITATEA NR. POSTURI CENTRU PREGATIRE CENTRU CONCURS BV-M-01 M BRASOV SPITAL MUNICIPAL DR. AUREL LABORATIR ANATOMIE ANATOMIE PATOLOGICA PATOLOGICĂ

Mai mult

COLEGIUL PSIHOLOGILOR DIN ROMÂNIA

COLEGIUL PSIHOLOGILOR DIN ROMÂNIA COLEGIUL PSIHOLOGILOR DIN ROMÂNIA COMITETUL DIRECTOR NORMELE DE AVIZARE A METODELOR ŞI TEHNICILOR DE EVALUARE ŞI ASISTENŢĂ PSIHOLOGICĂ Capitolul I Dispoziţii generale Art. 1 (1) Potrivit art. 33 lit. h)

Mai mult

Direcţia I. Director general Serviciile A. Consiliul de Coducere B. Serviciul Juridic şi asistenţă managerială C. Audit Public Intern Denumirea dosaru

Direcţia I. Director general Serviciile A. Consiliul de Coducere B. Serviciul Juridic şi asistenţă managerială C. Audit Public Intern Denumirea dosaru Direcţia I. Director general Serviciile A. Consiliul de Coducere B. Serviciul Juridic şi asistenţă managerială C. Audit Public Intern Denumirea dosarului (conţinutul pe scurt al problemelor la care se

Mai mult

Ministerul Sănătăţii ORDIN Nr din 19 decembrie 2016 privind aprobarea implementării mecanismului de feedback al pacientului în spitalele public

Ministerul Sănătăţii ORDIN Nr din 19 decembrie 2016 privind aprobarea implementării mecanismului de feedback al pacientului în spitalele public Ministerul Sănătăţii ORDIN Nr. 1.501 din 19 decembrie 2016 privind aprobarea implementării mecanismului de feedback al pacientului în spitalele publice Publicat în: Monitorul Oficial Nr. 18 din 9 ianuarie

Mai mult

Indaco Lege5. Copyright (c) Indaco Systems Pagina 1 / 7 Guvernul României - Hotărâre nr. 112/2016 din 24 februarie 2016 Hotărârea nr. 112/2016 p

Indaco Lege5. Copyright (c) Indaco Systems Pagina 1 / 7 Guvernul României - Hotărâre nr. 112/2016 din 24 februarie 2016 Hotărârea nr. 112/2016 p Pagina 1 / 7 Guvernul României - Hotărâre nr. 112/2016 din 24 februarie 2016 Hotărârea nr. 112/2016 pentru modificarea şi completarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Agenţiei Naţionale de

Mai mult

ARHIVELE NAŢIONALE S.J.A.N. ARGEŞ Fond nr. 469 INVENTAR Nr PRIMĂRIA COMUNEI GODENI ( ) 1

ARHIVELE NAŢIONALE S.J.A.N. ARGEŞ Fond nr. 469 INVENTAR Nr PRIMĂRIA COMUNEI GODENI ( ) 1 ARHIVELE NAŢIONALE S.J.A.N. ARGEŞ Fond nr. 469 INVENTAR 1930 PRIMĂRIA COMUNEI GODENI (1934-1969) 1 Cuprinsul pe scurt al sau registrului ANUL 1934 file 1 6 Lucrări privind recensământul populaţiei. 1934

Mai mult

CHESTIONAR PRIVIND SATISFACŢIA PACIENTULUI

CHESTIONAR PRIVIND SATISFACŢIA PACIENTULUI RAPORT DE ANALIZĂ A CHESTIONARELOR PRIVIND SATISFACŢIA PACIENŢILOR PENTRU AL Acest chestionar este menit să ne sprijine în ameliorarea performanţei activităţii spitalului; răspunsurile la acest chestionar

Mai mult

Colegiul Medicilor Stomatologi din România Notă Textul reprezintă o reproducere neoficială a actului normativ și are caracter informativ. Pentru varia

Colegiul Medicilor Stomatologi din România Notă Textul reprezintă o reproducere neoficială a actului normativ și are caracter informativ. Pentru varia Colegiul Medicilor Stomatologi din România Notă Textul reprezintă o reproducere neoficială a actului normativ și are caracter informativ. Pentru varianta oficială vă rugăm să consultați Monitorul Oficial.

Mai mult

ROMÂNIA JUDEŢUL GORJ CONSILIUL JUDEŢEAN PROIECT Avizat pentru legalitate, Secretar al judeţului, Cristina-Elena Rădulea-Zamfirescu HOTĂRÂRE pentru mod

ROMÂNIA JUDEŢUL GORJ CONSILIUL JUDEŢEAN PROIECT Avizat pentru legalitate, Secretar al judeţului, Cristina-Elena Rădulea-Zamfirescu HOTĂRÂRE pentru mod ROMÂNIA JUDEŢUL GORJ CONSILIUL JUDEŢEAN PROIECT Avizat pentru legalitate, Secretar al judeţului, Cristina-Elena Rădulea-Zamfirescu HOTĂRÂRE pentru modificarea Organigramei și Statului de funcții ale Spitalului

Mai mult

ROMÂNIA JUDEŢUL GORJ CONSILIUL JUDEŢEAN PROIECT Avizat pentru legalitate, Secretar al judeţului, Cristina-Elena Rădulea-Zamfirescu HOTĂRÂRE pentru mod

ROMÂNIA JUDEŢUL GORJ CONSILIUL JUDEŢEAN PROIECT Avizat pentru legalitate, Secretar al judeţului, Cristina-Elena Rădulea-Zamfirescu HOTĂRÂRE pentru mod ROMÂNIA JUDEŢUL GORJ CONSILIUL JUDEŢEAN PROIECT Avizat pentru legalitate, Secretar al judeţului, Cristina-Elena Rădulea-Zamfirescu HOTĂRÂRE pentru modificarea Organigramei și Statului de funcții ale Spitalului

Mai mult

DREPTURILE SALARIALE PENTRU LUNA APRILIE 2018 NOTA: DIFERENTA DINTRE SALARIUL BRUT SI SALARIUL DE BAZA O CONSTITIE SPORURILE NOTA : SALARIUL NET REPRE

DREPTURILE SALARIALE PENTRU LUNA APRILIE 2018 NOTA: DIFERENTA DINTRE SALARIUL BRUT SI SALARIUL DE BAZA O CONSTITIE SPORURILE NOTA : SALARIUL NET REPRE DREPTURILE SALARIALE PENTRU LUNA APRILIE 2018 NOTA: DIFERENTA DINTRE SALARIUL BRUT SI SALARIUL DE BAZA O CONSTITIE SPORURILE NOTA : SALARIUL NET REPREZINTA APROX. 57% DIN SALARIUL BRUT SERV.ADMINISTRATIV-APROVIZIONARE-TRANSP

Mai mult

Activitatea Unitatilor Sanitare in anul 2018.pdf

Activitatea Unitatilor Sanitare in anul 2018.pdf CUPRINS Pagina I. Precizări metodologice..... 5 1. Obiectivele cercetării statistice.. 5 2. Sursa de date 5 3. Metoda de colectare a datelor 5 4. Periodicitate și perioada de referință. 6 5. Concepte de

Mai mult

MUNICIPIUL CRAIOVA CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI CRAIOVA HOTĂRÂREA NR. 112 privind aprobarea organigramei şi statului de funcţii ale Spitalului Clin

MUNICIPIUL CRAIOVA CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI CRAIOVA HOTĂRÂREA NR. 112 privind aprobarea organigramei şi statului de funcţii ale Spitalului Clin MUNICIPIUL CRAIOVA CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI CRAIOVA HOTĂRÂREA NR. 112 privind aprobarea organigramei şi statului de funcţii ale Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie Craiova, pentru anul 2016 Consiliul

Mai mult

Microsoft Word - Ghid_intocmire_lucrare_disertatie iulie 2019_f _1_

Microsoft Word - Ghid_intocmire_lucrare_disertatie   iulie 2019_f _1_ FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE BUCUREŞTI Domeniul fundamental: Ştiinţe Economice GHID de întocmire a lucrării de disertație - sesiunile iulie 2019, septembrie 2019 și februarie 2020 CONDIȚII DE BAZĂ 1.

Mai mult

CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE PROFESIA DE ASISTENT MEDICAL

CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE PROFESIA DE ASISTENT MEDICAL CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE PROFESIA DE ASISTENT - Ce este profesia de asistent medical - Ce specializări există pentru asistenții medicali în școala noastră - Calitățile și abilitățile unui asistent medical

Mai mult

Nr. crt. 1 Graficul de control al managerului pe Semestrul I Anul Şcolar Temele propuse spre a fi monitorizate 1. Verificarea existenţei doc

Nr. crt. 1 Graficul de control al managerului pe Semestrul I Anul Şcolar Temele propuse spre a fi monitorizate 1. Verificarea existenţei doc Nr. crt. 1 Graficul de control al managerului pe Semestrul I Anul Şcolar 2012-2013 Temele propuse spre a fi monitorizate 1. Verificarea existenţei documentelor curriculare oficiale, manualelor, auxiliarelor

Mai mult

Microsoft Word - DOLJ - RAPORT_DE_EVALUARE_control_2007 .doc

Microsoft Word - DOLJ - RAPORT_DE_EVALUARE_control_2007 .doc RAPORT DE EVALUARE la nivelul judetului DOLJ in urma controlului efectuat in conformitate cu Ordinul comun al ministrului sanatatii publice si al presedintelui CNAS nr. 888/270/2007 Comisia mixta formata

Mai mult

I n t r a l e g i s 6. 2 C T C E P i a t r a N e a m ț, w w w. c t c e. r o ORDIN nr. 491 din 23 mai 2003 pentru aprobarea Grilei de evaluare

I n t r a l e g i s 6. 2 C T C E P i a t r a N e a m ț, w w w. c t c e. r o ORDIN nr. 491 din 23 mai 2003 pentru aprobarea Grilei de evaluare I n t r a l e g i s 6. 2 C T C E P i a t r a N e a m ț, 2 0 1 6 w w w. c t c e. r o ORDIN nr. 491 din 23 mai 2003 pentru aprobarea Grilei de evaluare medico socială a persoanelor care se interneaza în

Mai mult

Microsoft Word - Regulament CCCF.doc

Microsoft Word - Regulament CCCF.doc REGULAMENT de organizare si funcţionare a Comisiei Centrale de Control Financiar şi a Comisiilor de Control Financiar de la nivelul filialelor de Cruce Roşie DISPOZIŢII GENERALE În conformitate cu statutul

Mai mult

R O M Â N I A J U D E Ţ U L N E A M Ţ M U N I C I P I U L R O M A N C O N S I L I U L L O C A L HOTÃRÂREA Nr. din privind aprobarea modific

R O M Â N I A J U D E Ţ U L N E A M Ţ M U N I C I P I U L R O M A N C O N S I L I U L L O C A L HOTÃRÂREA Nr. din privind aprobarea modific R O M Â N I A J U D E Ţ U L N E A M Ţ M U N I C I P I U L R O M A N C O N S I L I U L L O C A L HOTÃRÂREA Nr. din 24.07.2019 privind aprobarea modificării structurii organizatorice a Spitalului Municipal

Mai mult

Școala Gimnazială Barbu Ionescu Urzicuta Comisia pentru Evaluare şi Asigurare a Calităţii Procedura operationala privind completarea condicii de preze

Școala Gimnazială Barbu Ionescu Urzicuta Comisia pentru Evaluare şi Asigurare a Calităţii Procedura operationala privind completarea condicii de preze Pag. 1 / 7 1282 b/14.09.2015 Aprobat in CA din 1. Lista responsabililor cu elaborarea, verificarea şi aprobarea ediţiei sau, după caz, a reviziei în cadrul ediţiei procedurii: Crt. Elemente privind responsabilii

Mai mult

Microsoft Word - New Microsoft Office Word Document

Microsoft Word - New Microsoft Office Word Document PROGRAM CAMERA DE COMERŢ, INDUSTRIE ŞI AGRICULTURĂ VASLUI CAPITOLUL 1 - INTEGRARE EUROPEANĂ Nr. crt. Acţiunea Entitatea implicată în realizare Persoana responsabilă Termen de realizare 1. Promovarea ghidurilor

Mai mult

. METODOLOGIA DE ORGANIZARE ŞI DESFĂŞURARE A EXAMENULUI DE EVALUARE PENTRU TRECEREA SUBOFIŢERILOR ÎN CORPUL MAIŞTRILOR MILITARI -BOBOC din 8

. METODOLOGIA DE ORGANIZARE ŞI DESFĂŞURARE A EXAMENULUI DE EVALUARE PENTRU TRECEREA SUBOFIŢERILOR ÎN CORPUL MAIŞTRILOR MILITARI -BOBOC din 8 . METODOLOGIA DE ORGANIZARE ŞI DESFĂŞURARE A EXAMENULUI DE EVALUARE PENTRU TRECEREA SUBOFIŢERILOR ÎN CORPUL MAIŞTRILOR MILITARI -BOBOC- 2015 1 din 8 CUPRINS CAPITOLUL I Dispoziţii generale...3 CAPITOLUL

Mai mult

untitled

untitled ORDIN nr. 6 din 21 ianuarie 1995 privind stabilirea conţinutului formularelor - tip - certificate, autorizaţii şi cereri - prevăzute la art. 38 din Ordonanţa Guvernului nr. 4 din 20 ianuarie 1995 Ministrul

Mai mult

BIROUL JUDEŢEAN SATU MARE AL ARHIVELOR NAŢIONALE INVENTAR NR. 195 PRIMĂRIA MUNICIPIULUI SATU MARE SERIA: SFATUL POPULAR AL ORAŞULUI SATU MARE ANII EXT

BIROUL JUDEŢEAN SATU MARE AL ARHIVELOR NAŢIONALE INVENTAR NR. 195 PRIMĂRIA MUNICIPIULUI SATU MARE SERIA: SFATUL POPULAR AL ORAŞULUI SATU MARE ANII EXT BIROUL JUDEŢEAN SATU MARE AL ARHIVELOR NAŢIONALE INVENTAR NR. 195 PRIMĂRIA MUNICIPIULUI SATU MARE SERIA: SFATUL POPULAR AL ORAŞULUI SATU MARE ANII EXTREMI: 1950-1968 FILE: 141 0 1950 Nr. Nr. Conţinutul

Mai mult

HOTARARE nr. 250 din 8 mai 1992 (*republicata*)(**actualizata**) privind concediul de odihna si alte concedii ale salariatilor din administratia publi

HOTARARE nr. 250 din 8 mai 1992 (*republicata*)(**actualizata**) privind concediul de odihna si alte concedii ale salariatilor din administratia publi HOTARARE nr. 250 din 8 mai 1992 (*republicata*)(**actualizata**) privind concediul de odihna si alte concedii ale salariatilor din administratia publica, din regiile autonome cu specific deosebit si din

Mai mult

1. Screening neonatal pentru fenilcetonurie şi hipotiroidism congenital, confirmarea diagnosticului de fenilcetonurie şi aplicarea dietei specifice, p

1. Screening neonatal pentru fenilcetonurie şi hipotiroidism congenital, confirmarea diagnosticului de fenilcetonurie şi aplicarea dietei specifice, p 1. Screening neonatal pentru fenilcetonurie şi hipotiroidism congenital, confirmarea diagnosticului de fenilcetonurie şi aplicarea dietei specifice, precum şi profilaxia distrofiei la copiii diagnosticaţi

Mai mult

ANEXA 1

ANEXA 1 PROCEDURA OPERAŢIONALĂ PRIVIND IMPLEMENTAREA SISTEMUL DE CONTROL INTERN MANAGERIAL (SCIM) Cod: P.O..../ 12.09.2016 Ediţia ÎNTÂI 1. Lista responsabililor cu elaborarea, verificarea şi aprobarea ediţiei

Mai mult

Microsoft Word - leg_pl039_06.doc

Microsoft Word - leg_pl039_06.doc PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAŢILOR SENATUL L E G E privind organizarea şi funcţionarea activităţilor şi practicilor de medicină complementară/alternativă Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Mai mult

MUNICIPIUL CRAIOVA CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI CRAIOVA HOTĂRÂREA NR. 573 privind aprobarea rectificării bugetului fondurilor externe nerambursabil

MUNICIPIUL CRAIOVA CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI CRAIOVA HOTĂRÂREA NR. 573 privind aprobarea rectificării bugetului fondurilor externe nerambursabil MUNICIPIUL CRAIOVA CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI CRAIOVA HOTĂRÂREA NR. 573 privind aprobarea rectificării bugetului fondurilor externe nerambursabile, pentru anul Consiliul Local al Municipiului Craiova,

Mai mult

SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ BRAȘOV scoate la CONCURS în conformitate cu prevederile Ord. m.s. nr. 869/2015, cu completările și modificările ul

SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ BRAȘOV scoate la CONCURS în conformitate cu prevederile Ord. m.s. nr. 869/2015, cu completările și modificările ul SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ BRAȘOV un post cu normă întreagă de medic specialist confirmat în specialitatea Chirurgie orală și maxilo-facială la Compartimentul Chirurgie maxilo-facială; un post

Mai mult

UNIVERSITATEA SPIRU HARET Anexa nr. 1 Sediul central: BUCUREŞTI ROMÂNIA Str. Ion Ghica, nr. 13, Sector 3, Cod poştal: Telefon: ( )

UNIVERSITATEA SPIRU HARET Anexa nr. 1 Sediul central: BUCUREŞTI ROMÂNIA Str. Ion Ghica, nr. 13, Sector 3, Cod poştal: Telefon: ( ) UNIVERSITATEA SPIRU HARET Anexa nr. 1 Sediul central: BUCUREŞTI ROMÂNIA Str. Ion Ghica, nr. 13, Sector 3, Cod poştal: 030045 Telefon: (0040 21) 314.00.75; 314.00.76 Tel./Fax: (0040 21) 311.29.47; CISCO:

Mai mult

D. a) CHESTIONAR DE AUTOEVALUARE PENTRU SPITALE STANDARD CRITERII DESCRIERE EVALUARE OBSERVAȚII I STANDARD REFERITOR LA ORGANIZARE I.1* Spitalul are a

D. a) CHESTIONAR DE AUTOEVALUARE PENTRU SPITALE STANDARD CRITERII DESCRIERE EVALUARE OBSERVAȚII I STANDARD REFERITOR LA ORGANIZARE I.1* Spitalul are a D. a) CHESTIONAR DE AUTOEVALUARE PENTRU SPITALE I REFERITOR LA ORGANIZARE I.1* Spitalul are act de înființare sau de organizare conform legislației în vigoare. I.2* I.3* Spitalul are autorizație sanitară

Mai mult

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR R O M Â N I A MINISTERUL AFACERILOR INTERNE N E S E C R E T Dr.Tr.Severin Nr.494740/10.05.2019 INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI ROMÂNE INSPECTORATUL DE POLITIE JUDETEAN MEHEDINTI A N U N Ţ Având în vedere

Mai mult

FIȘA DE (AUTO)EVALUARE A DIRECTORULUI DIN CADRUL CJRAE An școlar Numele și prenumele: Unitatea de învățământ: CJRAE Perioada evaluată: 1 sep

FIȘA DE (AUTO)EVALUARE A DIRECTORULUI DIN CADRUL CJRAE An școlar Numele și prenumele: Unitatea de învățământ: CJRAE Perioada evaluată: 1 sep FIȘA DE (AUTO)EVALUARE A DIRECTORULUI DIN CADRUL CJRAE An școlar 2016-2017 Numele și prenumele: Unitatea de învățământ: CJRAE Perioada evaluată: 1 septembrie 2016-31 august 2017 Nr. crt. Funcţia managerială

Mai mult

Modalități de autoevaluare a respectării Regulilor de Bună Practică Farmaceutică în farmacia comunitară. Aspecte practice. Farm.Rodica Aluaș Formator

Modalități de autoevaluare a respectării Regulilor de Bună Practică Farmaceutică în farmacia comunitară. Aspecte practice. Farm.Rodica Aluaș Formator Modalități de autoevaluare a respectării Regulilor de Bună Practică Farmaceutică în farmacia comunitară. Aspecte practice. Farm.Rodica Aluaș Formator / Evaluator RBPF Auditor în domeniul calității ISOQAR

Mai mult

Nr d/r APROBAT Proces-verbal nr.1 al Consiliul Ştiinţific din PLANUL DE ACTIVITATE al Consiliului Ştiinţific al Universității de Stat de Me

Nr d/r APROBAT Proces-verbal nr.1 al Consiliul Ştiinţific din PLANUL DE ACTIVITATE al Consiliului Ştiinţific al Universității de Stat de Me Nr d/r APROBAT Proces-verbal nr.1 al Consiliul Ştiinţific din 28.01.2016 PLANUL DE ACTIVITATE al Consiliului Ştiinţific al Universității de Stat de Medicină și Farmacie Nicolae Testemiţanu din Republica

Mai mult

Microsoft Word - ORDIN Nr 4843 din 1 aug 2006 IOSUD.doc

Microsoft Word - ORDIN   Nr 4843 din 1 aug 2006 IOSUD.doc ORDIN Nr. 4843 din 1 august 2006 privind domeniile pentru studii universitare de doctorat, sistemul de criterii şi metodologia de evaluare a instituţiilor de învăţământ superior pentru aprobarea organizării

Mai mult

ANUNT Institutul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneoclimatologie Bucuresti cu sediul in str. Sf. Dumitru nr. 2, sector 3, telefon

ANUNT Institutul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneoclimatologie Bucuresti cu sediul in str. Sf. Dumitru nr. 2, sector 3, telefon ANUNT Institutul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneoclimatologie Bucuresti cu sediul in str. Sf. Dumitru nr. 2, sector 3, telefon 021.315.50.50, scoate la concurs: Numarul si denumirea posturilor

Mai mult

HOTĂRÂREA nr

HOTĂRÂREA nr Taxe învăţământ pentru anul universitar 2019/2020 Art. 1. Taxe privitoare la desfăşurarea procesului de învăţământ: lei 1. ÎNSCRIEREA LA CONCURSUL DE ADMITERE PENTRU: - studii de licenţă (ciclul I), zi

Mai mult

Faţă de cele prezentate, a fost promovată prezenta Hotărâre a Guvernului pentru modificarea anexei nr

Faţă de cele prezentate, a fost promovată prezenta Hotărâre a Guvernului pentru modificarea anexei nr Hotărâre 701 2018-09-05 Guvernul României pentru modificarea pct. 42 din anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 33/2018 privind stabilirea contravenţiilor care intră sub incidenţa Legii prevenirii nr.

Mai mult

FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea Dunărea de Jos din Galati 1.2 Facultatea / Departamentul M

FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea Dunărea de Jos din Galati 1.2 Facultatea / Departamentul M FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea Dunărea de Jos din Galati 1.2 Facultatea / Departamentul Medicină si Farmacie / Clinic Medical 1.3 Catedra -

Mai mult

OBSERVAȚIA LA RECENSĂMÂNTUL POPULAȚIEI ȘI LOCUINȚELOR 2011 Potrivit rezultatelor ultimului Recensământ (2002), populația de etnie romă din România era

OBSERVAȚIA LA RECENSĂMÂNTUL POPULAȚIEI ȘI LOCUINȚELOR 2011 Potrivit rezultatelor ultimului Recensământ (2002), populația de etnie romă din România era OBSERVAȚIA LA RECENSĂMÂNTUL POPULAȚIEI ȘI LOCUINȚELOR 2011 Potrivit rezultatelor ultimului Recensământ (2002), populația de etnie romă din România era de 535.140 de persoane. Cercetătorii și activiștii

Mai mult

3 Aprobate prin Hotărîrea Guvernului nr. din 2016 CERINŢE MINIME de securitate şi sănătate în muncă pentru protecţia salariatelor gravide, care au năs

3 Aprobate prin Hotărîrea Guvernului nr. din 2016 CERINŢE MINIME de securitate şi sănătate în muncă pentru protecţia salariatelor gravide, care au năs 3 Aprobate prin Hotărîrea Guvernului nr. din 2016 CERINŢE MINIME de securitate şi sănătate în muncă pentru protecţia salariatelor gravide, care au născut de curînd sau care alăptează I. DISPOZIŢII GENERALE

Mai mult

Unitatea de invatamnt Colegiul National Gheorghe Vranceanu Bacau Compartiment SECRETARIAT PROCEDURA OPERAŢIONALA privind programul de dezvoltare a sis

Unitatea de invatamnt Colegiul National Gheorghe Vranceanu Bacau Compartiment SECRETARIAT PROCEDURA OPERAŢIONALA privind programul de dezvoltare a sis 1. Lista responsabililor cu elaborarea, verificarea şi aprobarea ediţiei sau după caz, a reviziei în cadrul ediţiei procedurii operaţionale Elemente privind responsabilii/ operaţiunea Numele şi prenumele

Mai mult

ROMÂNIA JUDEŢUL GORJ CONSILIUL JUDEŢEAN PROIECT Avizat pentru legalitate, Secretar al judeţului, Cristina-Elena Rădulea-Zamfirescu HOTĂRÂRE pentru mod

ROMÂNIA JUDEŢUL GORJ CONSILIUL JUDEŢEAN PROIECT Avizat pentru legalitate, Secretar al judeţului, Cristina-Elena Rădulea-Zamfirescu HOTĂRÂRE pentru mod ROMÂNIA JUDEŢUL GORJ CONSILIUL JUDEŢEAN PROIECT Avizat pentru legalitate, Secretar al judeţului, Cristina-Elena Rădulea-Zamfirescu HOTĂRÂRE pentru modificarea Organigramei și Statului de funcții ale Spitalului

Mai mult

Microsoft Word - 1st year leaflet_ROM

Microsoft Word - 1st year leaflet_ROM Vaccinuri pentru a vă proteja copilul împotriva HPV, MenACWY şi Tdap Informaţii pentru părinţi şi elevii care încep liceul în 2019 Despre această broşură Această broşură este destinată părinţilor şi elevilor

Mai mult

SCOALA GIMNAZIALA COMUNA MAGURELE PRAHOVA Director Prof. CLAUDIA ILIESCU GRAFIC UNIC DE MONITORIZARE, CONTROL, EVALUARE AN ŞCOLAR ARGUMENT:

SCOALA GIMNAZIALA COMUNA MAGURELE PRAHOVA Director Prof. CLAUDIA ILIESCU GRAFIC UNIC DE MONITORIZARE, CONTROL, EVALUARE AN ŞCOLAR ARGUMENT: Prof. CLAUDIA ILIESCU GRAFIC UNIC DE MONITORIZARE, CONTROL, EVALUARE AN ŞCOLAR 2016-2017 ARGUMENT: Monitorizarea şi controlul activităţii în anul şcolar 2016-2017, au ca punct de pornire: - Punctele slabe

Mai mult

CURRICULUM VITAE I. DATE BIOGRAFICE - Numele şi prenumele: Istrătoaie Manuela Lavinia - Data naşterii: 18 martie Locul naşterii: Craiova, judeţ

CURRICULUM VITAE I. DATE BIOGRAFICE - Numele şi prenumele: Istrătoaie Manuela Lavinia - Data naşterii: 18 martie Locul naşterii: Craiova, judeţ CURRICULUM VITAE I. DATE BIOGRAFICE - Numele şi prenumele: Istrătoaie Manuela Lavinia - Data naşterii: 18 martie 1976 - Locul naşterii: Craiova, judeţul Dolj - Domiciliul: Craiova - Naţionalitatea: română

Mai mult

CIMPOERU DAN CV FAA romana

CIMPOERU DAN CV FAA romana Curriculum vitae % Nume/Prenume Adresa CIMPOERU DAN Universitatea din București, Facultatea de Administrație și Afaceri, Bd. Regina Elisabeta nr. 4-12, sector 1 Telefon 0722272911 Fax 021.3374816 Email

Mai mult

LEGE nr. 95 din 14 aprilie 2006 (**republicată**) privind reforma în domeniul sănătăţii EXTRAS Asiguraţii SECŢIUNEA 1 Persoanele asigurate ART. 222 (1

LEGE nr. 95 din 14 aprilie 2006 (**republicată**) privind reforma în domeniul sănătăţii EXTRAS Asiguraţii SECŢIUNEA 1 Persoanele asigurate ART. 222 (1 LEGE nr. 95 din 14 aprilie 2006 (**republicată**) privind reforma în domeniul sănătăţii EXTRAS Asiguraţii SECŢIUNEA 1 Persoanele asigurate ART. 222 (1) Sunt asiguraţi, potrivit prezentei legi: a) toţi

Mai mult

ORDIN nr din 13 martie 2019 pentru aprobarea Regulamentului privind regimul actelor de studii eliberate cadrelor didactice de către inspectorat

ORDIN nr din 13 martie 2019 pentru aprobarea Regulamentului privind regimul actelor de studii eliberate cadrelor didactice de către inspectorat ORDIN nr. 3.665 din 13 martie 2019 pentru aprobarea Regulamentului privind regimul actelor de studii eliberate cadrelor didactice de către inspectoratele şcolare şi centrele de perfecţionare EMITENT: MINISTERUL

Mai mult

Decizia 21/2017 M.Of. 694 din 28-aug-2017

Decizia 21/2017 M.Of. 694 din 28-aug-2017 DECIZIE nr. 21 din 28 iulie 2017 pentru modificarea şi completarea Deciziei Consiliului naţional al Colegiului Medicilor din România nr. 16/2016 privind eliberarea certificatului de membru al Colegiului

Mai mult

Nr / Aprobat, Manager Dr. Banciu Stelian POLITICA DE PRELUCRARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL la nivelul Spitalului Clinic de Pediat

Nr / Aprobat, Manager Dr. Banciu Stelian POLITICA DE PRELUCRARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL la nivelul Spitalului Clinic de Pediat Nr. 1280 / 26.02.2019 Aprobat, Manager Dr. Banciu Stelian POLITICA DE PRELUCRARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL la nivelul Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu 1. Termeni Regulamentul General privind Protecția

Mai mult

Prez proiect Imbunatirea sistemului mediere sanitare

Prez proiect Imbunatirea sistemului mediere sanitare Str. Buzesti nr. 19, Sector 1 Bucuresti Romania Tel: 004 021 / 310 70 60/70 Fax: 004 031 815 7623 E-mail: office@romanicriss.org www.romanicriss.org Romani CRISS Centrul Romilor pentru Interventie Sociala

Mai mult

PROIECT

PROIECT PROIECT HOTĂRÂREA NR. din 2018 privind rectificarea bugetului general al Judeţului Mureş pentru anul 2018 Consiliul Judeţean Mureş, Văzând Expunerea de motive nr.18317/27.08.2018 a Președintelui Consiliului

Mai mult

UNIVERSITATEA DE MEDICINĂ ŞI FARMACIE IULIU HAŢIEGANU CLUJ-NAPOCA SINTEZA EVALUĂRILOR ACADEMICE DIN ANUL UNIVERSITAR

UNIVERSITATEA DE MEDICINĂ ŞI FARMACIE IULIU HAŢIEGANU CLUJ-NAPOCA SINTEZA EVALUĂRILOR ACADEMICE DIN ANUL UNIVERSITAR UNIVERSITATEA DE MEDICINĂ ŞI FARMACIE IULIU HAŢIEGANU CLUJ-NAPOCA SINTEZA EVALUĂRILOR ACADEMICE DIN ANUL UNIVERSITAR 2015-2016 COORDONATORI Prof. Dr. Dan DUMITRAŞCU Prorector Asigurare Calitate şi Relaţii

Mai mult