Microsoft Word - Standarde de examinare emise de FIK 7 dec 2006.doc

Mărimea: px
Porniți afișarea la pagina:

Download "Microsoft Word - Standarde de examinare emise de FIK 7 dec 2006.doc"

Transcriere

1 Standarde de examinare pentru Kyu/Dan Emise de Federatia Internationala de Kendo(FIK) in data de 7 decembrie 2006 Scop: Articolul 1 : Scopul acestor Standarde de examinare Kyu/Dan este de definire a standardelor de baza ale examinarii care vor fi comune tuturor organizatiilor afiliate (numite Organizatii) ale Federatiei Internationale de Kendo( FIK). Atunci cand o Organizatie conduce o examinare va aplica aceste standarde. Prevederi generale Articolul 2 : Gradele Dan/Kyu mentionate in aceste standarde de examinare vor fi de la 1 Kyu(Ikkyu) la 10 Dan(Jyu Dan); vor fi acordate de catre Presedintele Organizatiei in conformitate cu abilitatile globale de kendo ale candidatilor si vor fi mutual recunoscute ca fiind echivalente printre Organizatii. Cerinte pentru candidati Articolul 3 : (1) Candidatii trebuie sa fie membrii inregistrati ai Organizatiei si trebuie sa aiba urmatoarele perioade intre examinari: Dan/Kyu Perioade intre examinari Varsta minima 1 Kyu(Ikkyu) Dan(Sho Dan) detine 1 Kyu 14 ani 2 Dan(Ni Dan) minim 1 an dupa 1 Dan 3 Dan( San Dan) minim 2 ani dupa 2 Dan 4 Dan(Yon Dan) minim 3 ani dupa 3 Dan 5 Dan( Go Dan) minim 4 ani dupa 4 Dan 6 Dan(Roku Dan) minim 5 ani dupa 5 Dan 7 Dan( Shici Dan) minim 6 ani dupa 6 Dan 8 Dan( Hachi Dan) minim 10 ani dupa 7 Dan 48 ani 9 Dan( Kyu Dan) dupa acordare 8 dan 65 ani 10 Dan( Shici Dan) dupa acordare 9 dan (2) Cei care doresc inscrierea la examinare pentru gradele 6, 7 si 8 dan si care au peste 60 ani(inclusiv) avand perioadele intre examinari mai jos aratate au permisiunea de a se inscrie.

2 Dan/Kyu Perioade intre examinari 6 Dan(Roku Dan) minim 2 ani dupa 5 Dan 7 Dan( Shici Dan) minim 3 ani dupa 6 Dan 8 Dan( Hachi Dan) minim 5 ani dupa 7 Dan Metode de examinare Articolul 4 : Examinarea va fi condusa de catre Organizatie; in cazul in care Organizatia nu indeplineste conditiile de constituire a comisiei de examinare mai jos aratate, alte Organizatii pot pune la dispozitie examinatori cu aprobarea Presedintelui acestor Organizatii. Subiecte de examinare Articolul 5 : (1) Subiectele de examinare sunt: Dan/Kyu Subiecte de examinare 1 Kyu(Ikkyu) Meciuri(Jitsugi) de la 1 la 5 Dan Meciuri(Jitsugi), Nippon Kendo Kata si test scris 6 Dan, 7 Dan Meciuri(Jitsugi), Nippon Kendo Kata (2) Nippon Kendo Kata: Dan/Kyu Subiecte de examinare 1 Kyu(Ikkyu) - 1 Dan(Sho Dan) 3 Tachi no Kata sau mai multe 2 Dan(Ni Dan) 5 Tachi no Kata sau mai multe 3 Dan( San Dan) 7 Tachi no Kata 4 Dan-7 Dan 7 Tachi no Kata si 3 Kodachi no Kata (3) Pentru candidatitii care au trecut testul Jitsugi(meciuri), Nippon Kendo Kata si testul scris sunt anuntate separat dupa fiecare examinare; pentru candidati care au trecut examenul Meciuri(Jitsugi) dar nu au trecut testul Nippon Kendo Kata sau testul scris, li se va permite reluarea aceastuia o singura data cu ocazia unei examinari tinute ulterior. Aceasta prevedere speciala se va aplica o singura data cu o singura ocazie per candidat.

3 Cerinte pentru examinatori, numar cerut de examinatori si criterii de eligibilitate Articolul 5 : (1) Cerinte pentru examinatori, numar cerut pentru comisia de examinare si criterii de eligibilitate Gradul examinat(dan) Examinatori Numar Criteriu 1 Dan 4 Dan si peste 5 consensul a min.3 2 Dan 5 Dan si peste 5 consensul a min.3 3 Dan 5 Dan si peste 5 consensul a min.3 4 Dan 6 Dan si peste 6 consensul a min.4 5 Dan 7 Dan si peste 6 consensul a min.4 6 Dan 7 Dan si peste 6 consensul a min.4 7 Dan 7 Dan si peste 6 consensul a min.4 (2) Tratament special Referitor la examinarile pentru 4 Dan si peste, daca numarul cerut de examinatori nu poate fi atins prin metodele aratate la art.8, numarul acestora poate fi redus la 5. In acest caz consensul a minim 4 examinatori este necesar pentru decizia de trecere a examenului. Examinarea pentru Kyu si 8 Dan si peste Articolul 7 : Examinarea pentru Kyu si 8 Dan si peste va fi stabilita de catre fiecare Organizatie. Privitor la examinarea pentru 8 Dan si peste, fiecare Organizatie va determina un mod riguros de examinare inclusiv evaluarea Jitsugi(meciurilor). Metode de numire a examinatorilor Articolul 8 : Examinatorii vor fi numiti de catre Presedintele Organizatiei dupa o discutie cu oficialii si detinatorii de grad Dan deplin competenti. Detinator de grad Dan deplin competent inseamna persoanele cu un grad egal sau mai mari mentionate la art.6, Cerinte pentru examinatori Taxe de inscriere si inregistrare Articolul 9 : Taxele de inscriere si inregistrare vor fi stabilite de catre Organizatie. Retragerea sau privarea de grad Dan/Kyu Articolul 10 : Presedintele Organizatiei poate, prin consultarea cu comitetul sau comisia de investigare a Organizatiei, dispune unui concesionar al Organizatiei sa

4 returneze sau sa-l priveze de gradul Dan/Kyu, in cazurile in care concesionarul a compromis gradul detinut. Emiterea certificatelor si inregistrarea Articolul 11 : Organizatia va emite un certificate cu semnatura Presedintelui Organizatiei pentru candidatii care au trecut examinarea. Organizatia va tine in mod corespunzator evidenta gradelor. Criterii pentru acordarea gradelor(fuyo Kijun) Articolul 12 : Criteriile pentru acordarea gradelor(fuyo Kijun) vor fi stabilite separat prin Indrumari privind examinarea de grad Iaido si Jodo Articolul 13 : Examinarea de grad pentru Iaido si Jodo se vor desfasura conform acestor standarde. Examinarile de grad Dan/Kyu in tarile nemembre FIK Articolul 14 : Examinarea de grad pentru Iaido si Jodo care se vor tine in tari nemembre FIK se vor desfasura conform Memorandum asupra examinarile Dan/Kyu in tarile nemembre din 23 mai Appendix: Articolul 1 : Acest Standard a fost elaborat si pus in aplicare din 11 aprilie 1975; Articolul 2 : Acest Standard a fost revizuit si pus in aplicare din 11 mai 1987; Articolul 3 : Acest Standard a fost revizuit si pus in aplicare din 26 martie 1991; Articolul 4 : Acest Standard a fost revizuit si pus in aplicare din 03 iulie 2003; Articolul 5 : Acest Standard a fost revizuit si pus in aplicare din 07 decembrie 2006.

5 Criterii pentru acordarea gradelor(fuyo Kijun) Indrumari privind examinarea de grad La examinarea de grad(dan), examinatorii evalueaza candidatii in vederea promovarii apreciind in acest sens nivelul corespunzator de antrenament, nivelul tehnic din punct de vedere al (competenta si stabilitate) dobandite in cursul studiului acestora. 1.Pentru gradele shodan, nidan si sandan evaluarea va urmari cu precadere nivelul tehnicii de baza(kihon) aratat de catre candidat. Examinatorul va evalua daca candidatul a invatat si dobandit corect tehnicile de baza. 2.Pentru gradele yondan si godan evaluarea va urmari cu precadere tehnicile de baza(kihon) si tehnicile avansate(oyo). Examinatorul va evalua daca candidatul a asimilat pe deplin si poate folosi tehnicile de baza si avansate. 3.Pentru gradele rokudan si shicidan evaluarea va urmari cu precadere daca candidatul poate demonstra Jiri (tehnica si teorie). Pe langa existenta tehnicilor de baza si avansate examinatorul va evalua in plus daca candidatul a dobandit suficienta cunoastere si intelegere a Jiri, si anume ca tehnicile de kendo sa fie insotite de teorie sau principii. 4.Pentru gradele hachidan si mai mult evaluarea va urmari cu precadere daca candidatul a ajuns la cel mai inalt nivel de Jiri, si anume Jiri Itchi (integrare totala a Ji si Ri). Examinatorul va evalua abilitatea candidatului de a demonstra o profunda intelegere a Jiri Itchi in plus fata de toate celelalte mentionate la shicidan si cele de mai jos. Puncte de observat( Chakugan-ten) Fiecarui examinator i se cere sa ajunga la o decizie dupa observarea atenta a urmatoarelor puncte in concordanta cu criteriile de mai sus: Shodan, Nidan, Sandan 1. Chakuso si Reiho. Aspectul candidatilor, daca poarta corect Kendo-gi si Hakama, daca tin corect shinai-ul(chakuso). Eticheta si comportate corespunzatoare(reiho). 2. Postura corecta 3. Datotsu- lovituri in conformitate cu tehnicile de baza executate corect 4. Spirit puternic(kisei)

6 Yondan, Godan 1. Chakuso si Reiho. Aspectul candidatilor, daca poarta corect Kendo-gi si Hakama, daca tin corect shinai-ul(chakuso). Eticheta si comportate corespunzatoare(reiho). 2. Postura corecta 3. Datotsu- lovituri in conformitate cu tehnicile de baza executate corect 4. Spirit puternic(kisei) 5. Nivelul de asimilare a tehnicilor avansate 6. Nivelul demonstrat de disciplina mentala si fizica 7. Abilitatile strategice de a controla si castiga un meci Rokudan, Shicidan, Hachidan si mai mult 1. Chakuso si Reiho. Aspectul candidatilor, daca poarta corect Kendo-gi si Hakama, daca tin corect shinai-ul(chakuso). Eticheta si comportate corespunzatoare(reiho). 2. Postura corecta 3. Datotsu- lovituri in conformitate cu tehnicile de baza executate corect 4. Spirit puternic(kisei) 5. Nivelul de asimilare a tehnicilor avansate 6. Nivelul demonstrat de disciplina mentala si fizica 7. Abilitatile strategice de a controla si castiga un meci 8. Intelegerea Riai -candidatul trebuie sa fie capabil sa execute tehnicile si sa se miste intr-un mod rational si cu intentie. 9. Fukaku si Hinkaku - candidatul trebuie sa demonstreze stilul propriu care trebuie sa prezinte demnitate si eleganta. Se asteapta de la examinatori sa faca propriile evaluari si ca deciziile finale sa fie bazate pe criteriile mai sus mentionate aplicate pe durata examinarii.

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE JANDARMERIA ROMÂNĂ GRUPAREA DE JANDARMI MOBILĂ CONSTANŢA - Comisia de concurs ANUNŢ DE CONCURS Pentru ocuparea funcției

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE JANDARMERIA ROMÂNĂ GRUPAREA DE JANDARMI MOBILĂ CONSTANŢA - Comisia de concurs ANUNŢ DE CONCURS Pentru ocuparea funcției MINISTERUL AFACERILOR INTERNE JANDARMERIA ROMÂNĂ GRUPAREA DE JANDARMI MOBILĂ CONSTANŢA - Comisia de concurs ANUNŢ DE CONCURS Pentru ocuparea funcției vacante de execuție de subofițer tehnic principal în

Mai mult

ROMÂNIA MINISTERUL AFACERILOR INTERNE JANDARMERIA ROMÂNĂ NESECRET Cernavodă Nr Din Exemplar unic UNITATEA SPECIALĂ 72 JANDARMI PROT

ROMÂNIA MINISTERUL AFACERILOR INTERNE JANDARMERIA ROMÂNĂ NESECRET Cernavodă Nr Din Exemplar unic UNITATEA SPECIALĂ 72 JANDARMI PROT ROMÂNIA MINISTERUL AFACERILOR INTERNE JANDARMERIA ROMÂNĂ NESECRET Cernavodă Nr. 821082 Din 07.11.2018 Exemplar unic UNITATEA SPECIALĂ 72 JANDARMI PROTECȚIE INSTITUȚIONALĂ Anghel Saligny CERNAVODĂ Resurse

Mai mult

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE JANDARMERIA ROMÂNĂ GRUPAREA DE JANDARMI MOBILĂ CONSTANŢA - Comisia de concurs ANUNŢ DE CONCURS Pentru ocuparea funcțiilo

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE JANDARMERIA ROMÂNĂ GRUPAREA DE JANDARMI MOBILĂ CONSTANŢA - Comisia de concurs ANUNŢ DE CONCURS Pentru ocuparea funcțiilo MINISTERUL AFACERILOR INTERNE JANDARMERIA ROMÂNĂ GRUPAREA DE JANDARMI MOBILĂ CONSTANŢA - Comisia de concurs ANUNŢ DE CONCURS Pentru ocuparea funcțiilor de subofițer operativ principal -veterinar în cadrul

Mai mult

IAF MD 10:2013 International Accreditation International Forum, Inc.(IAF) Document IAF Obligatoriu Document IAF Obligatoriu pentru Evaluarea competenț

IAF MD 10:2013 International Accreditation International Forum, Inc.(IAF) Document IAF Obligatoriu Document IAF Obligatoriu pentru Evaluarea competenț IAF MD 10:2013 International Accreditation International Forum, Inc.(IAF) Document IAF Obligatoriu Document IAF Obligatoriu pentru Evaluarea competenței managementului Organismului de Certificare în conformitate

Mai mult

Microsoft Word - Regulament Competitie Volei pe Plaja.docx

Microsoft Word - Regulament Competitie Volei pe Plaja.docx VOLEI PE PLAJA SPORTS FESTIVAL 1. GENERALITĂȚI 1.1. Acest regulament se aplică participanților la competiția de VOLEI PE PLAJA SPORTS FESTIVAL 1.2. Organizatorul evenimentului este Asociația Playfield

Mai mult

REGULAMENT

REGULAMENT DE ORGANIZARE ŞI FUNCŢIONARE AL 2015 I n conformitate cu prevederile Legea nr. 215/2001r, Legea administraţiei locale şi Legea bugetului de stat, pentru finanţarea creşelor, pe lângă sumele defalcate de

Mai mult

Anexa 2-RE-01

Anexa 2-RE-01 ASPECTE SPECIFICE PRIVIND EVALUAREA ACTIVITĂȚILOR DESFĂȘURATE DE ORGANISMELE DE CERTIFICARE CU MAI MULTE LOCAŢII ȘI/SAU CARE FURNIZEAZĂ CERTIFICARE ÎN ALTE ȚĂRI DECÂT CEA ÎN CARE ESTE LOCALIZAT SEDIUL

Mai mult

Grile de evaluare pentru ocuparea posturilor didactice

Grile de evaluare pentru ocuparea posturilor didactice Grilele pentru evaluarea candidaţilor la concursul pentru ocuparea posturilor didactice la aprobate prin H.S 122/27.04.2009 Preparator universitar Nr. Crt. Criteriu de evaluare Indicator de performanţă

Mai mult

Microsoft Word - Regulament Karate WUKF SF 2019.docx

Microsoft Word - Regulament Karate WUKF SF 2019.docx KARATE WUKF SPORTS FESTIVAL 1. GENERALITĂȚI 1.1. Acest regulament se aplică participanților antrenamentele si inițierile de KARATE WUKF SPORTS FESTIVAL 1.2. Organizatorul evenimentului este Movement Team,

Mai mult

ANUNŢ DE RECRUTARE PENTRU POZIŢIILE DE MEMBRI ÎN CONSILIUL DE ADMINISTRAŢIE AL COMPANIEI NAȚIONALE DE TRANSPORTURI AERIENE ROMÂNE TAROM - S.A. Ministe

ANUNŢ DE RECRUTARE PENTRU POZIŢIILE DE MEMBRI ÎN CONSILIUL DE ADMINISTRAŢIE AL COMPANIEI NAȚIONALE DE TRANSPORTURI AERIENE ROMÂNE TAROM - S.A. Ministe ANUNŢ DE RECRUTARE PENTRU POZIŢIILE DE MEMBRI ÎN CONSILIUL DE ADMINISTRAŢIE AL COMPANIEI NAȚIONALE DE TRANSPORTURI AERIENE ROMÂNE TAROM - S.A. Ministerul Transporturilor anunţă declanşarea procedurii de

Mai mult

LEGE Nr. 102 din 3 mai 2005 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter P

LEGE Nr. 102 din 3 mai 2005 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter P LEGE Nr. 102 din 3 mai 2005 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal Text în vigoare începând cu data de 7 octombrie

Mai mult

Microsoft Word _ANEXA_II_CRESC - final.doc

Microsoft Word _ANEXA_II_CRESC - final.doc Anexa nr.2 REGULAMENT - CADRU DE ORGANIZARE ŞI FUNCŢIONARE AL COMITETULUI REGIONAL DE EVALUARE STRATEGICĂ ŞI CORELARE CAPITOLUL I Definiţii aplicabile Comitetului Regional de Evaluare Strategică şi Corelare

Mai mult

Microsoft Word - Metodologia Certificate de Competenta Lingvistica.doc

Microsoft Word - Metodologia Certificate de Competenta Lingvistica.doc FU DAŢIA ROMÂ IA DE MÂI E U IVERSITATEA SPIRU HARET CE TRUL PE TRU LIMBI STRĂI E METODOLOGIA OBŢI ERII CERTIFICATULUI DE COMPETE ŢĂ LI GVISTICĂ Introducere Organizarea şi desfăşurarea examenului de compentenţă

Mai mult

ECHIPE NATIONALE PENTRU REALIZAREA OBIECTIVELOR LA NIVEL DE JUNIORI

ECHIPE   NATIONALE   PENTRU  REALIZAREA  OBIECTIVELOR  LA  NIVEL  DE  JUNIORI CONVOCATOR Catre, Toti Membrii Afiliati ai Federatiei Romane de Tenis In urma sedintei de Comitet Director din data de 13 februarie 2017, Comitetul Director al Federatiei Romane de Tenis( denumita in continuare

Mai mult

Regulament de alegeri a studenţilor reprezentanţi

Regulament de alegeri a studenţilor reprezentanţi Regulament de alegeri a studenţilor reprezentanţi în conducerea academică a Universităţii de Nord din Baia Mare Titlul I - Principii Dreptul la reprezentare al studenţilor, precum şi obligativitatea includerii

Mai mult

Rosu = anulat

Rosu  = anulat Anexa nr. 19 la Metodologie C A L E N D A R U L mobilității personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar pentru anul școlar 2017-2018 I. Ordinea desfășurării etapelor mobilității personalului

Mai mult

Microsoft Word - Regulament tenis de masa (1).docx

Microsoft Word - Regulament tenis de masa (1).docx TENIS DE MASA SPORTS FESTIVAL 1. GENERALITĂȚI 1.1. Acest regulament se aplică participanților la competiția de TENIS DE MASA SPORTS FESTIVAL, precum si la orele de inițiere in acest sport. 1.2. Organizatorul

Mai mult

OINA SPORTS FESTIVAL 1. GENERALITĂȚI 1.1. Acest regulament se aplică participanților la competiția de OINA SPORTS FESTIVAL, precum si la orele de iniț

OINA SPORTS FESTIVAL 1. GENERALITĂȚI 1.1. Acest regulament se aplică participanților la competiția de OINA SPORTS FESTIVAL, precum si la orele de iniț OINA SPORTS FESTIVAL 1. GENERALITĂȚI 1.1. Acest regulament se aplică participanților la competiția de OINA SPORTS FESTIVAL, precum si la orele de inițiere in acest sport. 1.2. Organizatorul evenimentului

Mai mult

PROIECT Cu privire la Regulamentul privind modul de stabilire a sporului pentru performanță personalului din cadrul DASPF Edineț REPUBLICA MOLDOVA CON

PROIECT Cu privire la Regulamentul privind modul de stabilire a sporului pentru performanță personalului din cadrul DASPF Edineț REPUBLICA MOLDOVA CON PROIECT Cu privire la Regulamentul privind modul de stabilire a sporului pentru performanță personalului din cadrul DASPF Edineț REPUBLICA MOLDOVA CONSILIUL RAIONAL EDINEŢ DECIZIE nr. din 14 decembrie

Mai mult

Microsoft Word - Regulament Competitie Baschet 3x3.docx

Microsoft Word - Regulament Competitie Baschet 3x3.docx TURNEU BASCHET 3X3 SPORTS FESTIVAL 1. GENERALITĂȚI 1.1. Acest regulament se aplică participanților la competiția de TURNEU BASCHET 3X3 SPORTS FESTIVAL 1.2. Organizatorul evenimentului este Asociația Playfield

Mai mult

Rosu = anulat

Rosu  = anulat ANEXA nr. 19 la Metodologie, aprobată prin O.M.E.N. nr. 5460/12.11.2018 C A L E N D A R U L mobilității personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar pentru anul școlar 2019-2020 I.

Mai mult

FEDERATIA ROMANA DE KARATE TRADITIONAL COMISIA DE PROPAGANDA, PROMOVAREA SI DEZVOLTAREA KARATE-ULUI TRADITIONAL (CPPD-KT) REGULAMENT DE ORGANIZARE SI

FEDERATIA ROMANA DE KARATE TRADITIONAL COMISIA DE PROPAGANDA, PROMOVAREA SI DEZVOLTAREA KARATE-ULUI TRADITIONAL (CPPD-KT) REGULAMENT DE ORGANIZARE SI FEDERATIA ROMANA DE KARATE TRADITIONAL COMISIA DE PROPAGANDA, PROMOVAREA SI DEZVOLTAREA KARATE-ULUI TRADITIONAL (CPPD-KT) REGULAMENT DE ORGANIZARE SI FUNCTIONARE A ACTIVITATII COMISIEI DE PROPAGANDA, PROMOVAREA

Mai mult

REGULAMENTUL CAMPIONATULUI NAȚIONAL JUNIORI A1 NIVEL JUDEȚEAN - EDIȚIA 2015 / 2016 OBIECTIVE: - Depistarea de noi talente din rândul juniorilor născuț

REGULAMENTUL CAMPIONATULUI NAȚIONAL JUNIORI A1 NIVEL JUDEȚEAN - EDIȚIA 2015 / 2016 OBIECTIVE: - Depistarea de noi talente din rândul juniorilor născuț REGULAMENTUL CAMPIONATULUI NAȚIONAL JUNIORI A1 NIVEL JUDEȚEAN - EDIȚIA 2015 / 2016 OBIECTIVE: - Depistarea de noi talente din rândul juniorilor născuți în anul 1997 și mai tineri, care participă în campionatele

Mai mult

ANUNȚ DE SELECȚIE PARTENER PENTRU PROIECT POSDRU DMI 6.2 Imbunatatirea accesului si a participării grupurilor vulnerabile pe piata muncii În conformit

ANUNȚ DE SELECȚIE PARTENER PENTRU PROIECT POSDRU DMI 6.2 Imbunatatirea accesului si a participării grupurilor vulnerabile pe piata muncii În conformit ANUNȚ DE SELECȚIE PARTENER PENTRU PROIECT POSDRU DMI 6.2 Imbunatatirea accesului si a participării grupurilor vulnerabile pe piata muncii În conformitate cu prevederile O.U.G. 64/2009 cu modificările şi

Mai mult

Anexa I Consiliul de Administratie PROCEDURA Privind organizarea si desfasurarea concursului de ocupare a catedrelor vacante titularizabile pentru anu

Anexa I Consiliul de Administratie PROCEDURA Privind organizarea si desfasurarea concursului de ocupare a catedrelor vacante titularizabile pentru anu Anexa I Consiliul de Administratie PROCEDURA Privind organizarea si desfasurarea concursului de ocupare a catedrelor vacante titularizabile pentru anul scolar 2017-2018 pentru etapa de pretransfer consimțit

Mai mult

PROCEDURA DE ORGANIZARE ȘI DESFĂȘURARE A SELECȚIEI CADRELOR DIDACTICE LICEUL INTERNAȚIONAL CU PREDARE ÎN LIMBA FRANCEZĂ LICEUL INTERNAȚIONAL CU PREDAR

PROCEDURA DE ORGANIZARE ȘI DESFĂȘURARE A SELECȚIEI CADRELOR DIDACTICE LICEUL INTERNAȚIONAL CU PREDARE ÎN LIMBA FRANCEZĂ LICEUL INTERNAȚIONAL CU PREDAR PROCEDURA DE ORGANIZARE ȘI DESFĂȘURARE A SELECȚIEI CADRELOR DIDACTICE LICEUL INTERNAȚIONAL CU PREDARE ÎN LIMBA FRANCEZĂ LICEUL INTERNAȚIONAL CU PREDARE ÎN LIMBA FRANCEZĂ PROCEDURA DE ORGANIZARE ȘI DESFĂȘURARE

Mai mult

Ghid Privind aplicarea regimului de avizare în temeiul articolului 4 alineatul (3) din Regulamentul privind agențiile de rating de credit 20/05/2019 E

Ghid Privind aplicarea regimului de avizare în temeiul articolului 4 alineatul (3) din Regulamentul privind agențiile de rating de credit 20/05/2019 E Ghid Privind aplicarea regimului de avizare în temeiul articolului 4 alineatul (3) din Regulamentul privind agențiile de rating de credit 20/05/2019 ESMA33-9-282 RO Cuprins I. Domeniu de aplicare... 3

Mai mult

ANUNŢ DE RECRUTARE PENTRU POZIŢIA DE MEMBRU ÎN DIRECTORATUL S.P.E.E.H. HIDROELECTRICA S.A. Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentra

ANUNŢ DE RECRUTARE PENTRU POZIŢIA DE MEMBRU ÎN DIRECTORATUL S.P.E.E.H. HIDROELECTRICA S.A. Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentra ANUNŢ DE RECRUTARE PENTRU POZIŢIA DE MEMBRU ÎN DIRECTORATUL S.P.E.E.H. HIDROELECTRICA S.A. Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica S.A.(denumita in continuare S.P.E.E.H.

Mai mult

REGULAMENT DE DESFĂŞURARE al Campaniei Donează cu Pago - prima ediție - 1.Organizatorul, regulamentul şi durata campaniei 1.1.Organizator Organizator

REGULAMENT DE DESFĂŞURARE al Campaniei Donează cu Pago - prima ediție - 1.Organizatorul, regulamentul şi durata campaniei 1.1.Organizator Organizator REGULAMENT DE DESFĂŞURARE al Campaniei Donează cu Pago - prima ediție - 1.Organizatorul, regulamentul şi durata campaniei 1.1.Organizator Organizator al campaniei Donează cu Pago (în continuare Campania)

Mai mult

Recrutarea: Un ghid digital 1

Recrutarea: Un ghid digital   1 Recrutarea: Un ghid digital www.thomasinternational.net/ro-ro 1 Cuprins 3 Ce este recrutarea si de ce este importanta? 4 Evaluare Definirea clara a postului vacant si selectie 7 Numirea persoanei potrivite

Mai mult

MINISTERUL EDUCAŢIEI NAȚIONALE FACULTATEA DE LITERE, ISTORIE ȘI TEOLOGIE METODOLOGIE DE ORGANIZARE A EXAMENULUI DE FINALIZARE A ANULUI PREGĂTITOR DE L

MINISTERUL EDUCAŢIEI NAȚIONALE FACULTATEA DE LITERE, ISTORIE ȘI TEOLOGIE METODOLOGIE DE ORGANIZARE A EXAMENULUI DE FINALIZARE A ANULUI PREGĂTITOR DE L MINISTERUL EDUCAŢIEI NAȚIONALE FACULTATEA DE LITERE, ISTORIE ȘI TEOLOGIE METODOLOGIE DE ORGANIZARE A EXAMENULUI DE FINALIZARE A ANULUI PREGĂTITOR DE LIMBĂ ROMÂNĂ PENTRU CETĂȚENII STRĂINI Anul universitar

Mai mult

Noi competențe pentru un job de calitate cod proiect /ROBG178 LOCURI DE MUNCA SI COMPETENTE Veliko Tarnovo 11 ianuarie

Noi competențe pentru un job de calitate cod proiect /ROBG178 LOCURI DE MUNCA SI COMPETENTE Veliko Tarnovo 11 ianuarie Noi competențe pentru un job de calitate cod proiect 16.4.2.024/ROBG178 LOCURI DE MUNCA SI COMPETENTE Veliko Tarnovo 11 ianuarie 2019 Proiect cofinanțat de UE, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională,

Mai mult

PROGRAMUL DE INSTRUIRE CONTINUĂ ŞI LICENŢIERE A ANTRENORILOR DE HANDBAL GRILA DE PUNCTAJ PENTRU APRECIEREA ACTIVITATII ACTIVITATE Calcul Punctaj Perfo

PROGRAMUL DE INSTRUIRE CONTINUĂ ŞI LICENŢIERE A ANTRENORILOR DE HANDBAL GRILA DE PUNCTAJ PENTRU APRECIEREA ACTIVITATII ACTIVITATE Calcul Punctaj Perfo PROGRAMUL DE INSTRUIRE CONTINUĂ ŞI LICENŢIERE A ANTRENORILOR DE HANDBAL GRILA DE PUNCTAJ PENTRU APRECIEREA ACTIVITATII ACTIVITATE Calcul Punctaj PerformHandbal (Handbal pentru toţi) (nivel I, nivel II)

Mai mult

Ghidul 4/2018 privind acreditarea organismelor de certificare în temeiul articolului 43 din Regulamentul general privind protecția datelor (2016/679)

Ghidul 4/2018 privind acreditarea organismelor de certificare în temeiul articolului 43 din Regulamentul general privind protecția datelor (2016/679) Ghidul 4/2018 privind acreditarea organismelor de certificare în temeiul articolului 43 din Regulamentul general privind protecția datelor (2016/679) Adoptat la 4 decembrie 2018 Cuprins 1 Introducere...

Mai mult

Microsoft Word - Anunţ concurs sof sef garaj auto

Microsoft Word - Anunţ concurs  sof sef garaj auto MINISTERUL AFACERILOR INTERNE JANDARMERIA ROMÂNĂ Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Iaşi Comisia de concurs NESECRET A N U N Ţ În conformitate cu prevederile Legii nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor

Mai mult

R O M Â N I A

R O M Â N I A R o m â n i a Judeţul Galaţi Municipiul Galaţi Direcţia Generală de Servicii Publice Direcţia Servicii Municipale Compartiment de Relaţie cu Asociaţiile de Proprietari REGULAMENT PRIVIND PROCEDURA DE ATESTARE

Mai mult

15_FD_Audit financiar statutar_2018_2020

15_FD_Audit financiar statutar_2018_2020 Competenţe profesionale FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1.Instituţia de învăţământ superior UNIVERSITATEA SPIRU HARET 1.2.Facultatea STIINTE ECONOMICE BUCURESTI 1.3.Departamentul STIINTE ECONOMICE

Mai mult

ANEXA NR. 2 (Anexa nr. 19 la Metodologie) C A L E N D A R U L mobilității personalului didactic din învățământul preuniversitar pentru anul școlar 201

ANEXA NR. 2 (Anexa nr. 19 la Metodologie) C A L E N D A R U L mobilității personalului didactic din învățământul preuniversitar pentru anul școlar 201 ANEXA NR. 2 (Anexa nr. 19 la Metodologie) C A L E N D A R U L mobilității personalului didactic din învățământul preuniversitar pentru anul școlar 2014-2015 I. Ordinea desfășurării etapelor mobilității

Mai mult

Nr.689/ CALENDARUL MOBILITĂŢII PERSONALULUI DIDACTIC DE PREDARE DIN ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR ILFOVEAN PENTRU ANUL ŞCOLAR (modi

Nr.689/ CALENDARUL MOBILITĂŢII PERSONALULUI DIDACTIC DE PREDARE DIN ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR ILFOVEAN PENTRU ANUL ŞCOLAR (modi Nr.689/ 22.01. CALENDARUL MOBILITĂŢII PERSONALULUI DIDACTIC DE PREDARE DIN ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR ILFOVEAN PENTRU ANUL ŞCOLAR - 2019 (modificat cf. OMEN nr. 3017/) Aprob, Inspector scolar general,

Mai mult

LicitatiaPublica.ro

LicitatiaPublica.ro Servicii de radiologie si imagistica - RADIOLOGIE,TOMOGRAFIE COMPUTERIZATA SI REZONANTA MAGNETICA NUCLEARA Detalii ------------------- Organizator: Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta Localizare:

Mai mult

Microsoft Word - decizie procedura.doc

Microsoft Word - decizie procedura.doc În temeiul art. 10 alin. (2) pct. 10 şi pct. 12, ale art. 11 alin. (1) şi ale art. 12 alin. (1) şi (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 22/2009 privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru

Mai mult

REGULAMENT

REGULAMENT REGULAMENT PRIVIND PROCEDURA DE ATESTARE A PERSOANELOR FIZICE CARE DORESC SĂ OBŢINĂ CALITATEA DE ADMINISTRATOR IMOBILE CAPITOLUL I PREVEDERI LEGALE Art. 1. Administratorul de imobile este persoana fizică,

Mai mult

GUVERNUL REPUBLICII MOLDOVA H O T Ă R Î R E nr. din Chișinău Cu privire la aprobarea Regulamentului de organizare și desfășurare a programelor de post

GUVERNUL REPUBLICII MOLDOVA H O T Ă R Î R E nr. din Chișinău Cu privire la aprobarea Regulamentului de organizare și desfășurare a programelor de post GUVERNUL REPUBLICII MOLDOVA H O T Ă R Î R E nr. din Chișinău Cu privire la aprobarea Regulamentului de organizare și desfășurare a programelor de postdoctorat --------------------------------------------------

Mai mult

Componen

Componen Anexa nr.1 la Hotărârea nr. 17 / 11.10.2007 REGULAMENTUL DE ORGANIZARE ŞI FUNCŢIONARE AL COMITETULUI REGIONAL DE EVALUARE STRATEGICĂ ŞI CORELARE CENTRU CAPITOLUL I Definiţii aplicabile Comitetului Regional

Mai mult

Fişa disciplinei FIŞA DISCIPLINEI: Comunicare în afaceri (limba franceză) 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea B

Fişa disciplinei FIŞA DISCIPLINEI: Comunicare în afaceri (limba franceză) 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea B Fişa disciplinei FIŞA DISCIPLINEI: Comunicare în afaceri (limba franceză) 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea Babeş-Bolyai 1.2 Facultatea Facultatea de Ştiinţe Economice

Mai mult

ANEXA REGULAMENT DE SELECŢIE A PARTENERILOR PRIVAŢI ÎN CADRUL PROIECTELOR FINANŢATE DIN SURSE EXTRABUGETARE 1. SCOPUL 1.1. Regulamentul este întocmit

ANEXA REGULAMENT DE SELECŢIE A PARTENERILOR PRIVAŢI ÎN CADRUL PROIECTELOR FINANŢATE DIN SURSE EXTRABUGETARE 1. SCOPUL 1.1. Regulamentul este întocmit ANEXA REGULAMENT DE SELECŢIE A PARTENERILOR PRIVAŢI ÎN CADRUL PROIECTELOR FINANŢATE DIN SURSE EXTRABUGETARE 1. SCOPUL 1.1. Regulamentul este întocmit în scopul prezentării procedurii de selecţie a partenerilor

Mai mult

Anunţ important Grant ERASMUS+ PARTNER COUNTRIES Pentru predare (STA) În atenţia cadrelor didactice În contextul disponibilității finanțării

Anunţ important Grant ERASMUS+ PARTNER COUNTRIES Pentru predare (STA) În atenţia cadrelor didactice În contextul disponibilității finanțării Anunţ important Grant ERASMUS+ PARTNER COUNTRIES Pentru predare (STA) 2016-2017 În atenţia cadrelor didactice În contextul disponibilității finanțării ERASMUS+ PARTNER COUNTRIES pentru activități de predare,

Mai mult

PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT

PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT PARTIDA ROMILOR SOCIAL-DEMOCRATĂ DIN ROMÂNIA ACORD POLITIC privind PARTENERIATUL DINTRE PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT ŞI PARTIDA ROMILOR SOCIAL-DEMOCRATĂ DIN ROMÂNIA - Bucureşti, 24

Mai mult

fisa de date amenajare baza de agrement zona trivale

fisa de date amenajare baza de agrement zona trivale FISA DE DATE A ACHIZITIEI I. a. AUTORITATEA CONTRACTANTA Denumire: Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitesti Adresa: Str. Calea Bucuresti, Bl. U3, parter Localitate: Pitesti Cod

Mai mult

ANUNŢ DE RECRUTARE A CANDIDAȚILOR PENTRU POZIŢIA DE DIRECTOR GENERAL AL UZINEI TERMOELECTRICE MIDIA SA Uzina Termoelectrică MIDIA S.A. și expertul său

ANUNŢ DE RECRUTARE A CANDIDAȚILOR PENTRU POZIŢIA DE DIRECTOR GENERAL AL UZINEI TERMOELECTRICE MIDIA SA Uzina Termoelectrică MIDIA S.A. și expertul său ANUNŢ DE RECRUTARE A CANDIDAȚILOR PENTRU POZIŢIA DE DIRECTOR GENERAL AL UZINEI TERMOELECTRICE MIDIA SA Uzina Termoelectrică MIDIA S.A. și expertul său în recrutare Pluri Consultants România SRL anunţă

Mai mult

FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi 1.2 Facultatea Facultatea de

FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi 1.2 Facultatea Facultatea de FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi 1.2 Facultatea Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor 1.3 Departamentul

Mai mult

Etapa de mobilitate

Etapa de mobilitate MOBILITATEA PERSONALULUI DIDACTIC DIN ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR ÎN ANUL ŞCOLAR 2014 2015 G H I D P R A C T I C C U P R I N S 1. ÎNCADRAREA TITULARILOR...3 2. COMPLETAREA NORMEI DIDACTICE LA NIVELUL INSPECTORATULUI

Mai mult

KA107_2016_Anexa_III_Reguli_financiare_si_contractuale

KA107_2016_Anexa_III_Reguli_financiare_si_contractuale ANEXA III NORME FINANCIARE ȘI CONTRACTUALE Mobilități în domeniul universitar cu țările partenere la Program (Acțiunea Cheie 1) I. NORME APLICABILE CATEGORIILOR BUGETARE PE BAZA CONTRIBUȚIILOR UNITARE

Mai mult

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice - Ordin nr. 5071/2016 din 31 august 2016 Ordinul nr. 5071/2016 privind organizarea şi desfăşu

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice - Ordin nr. 5071/2016 din 31 august 2016 Ordinul nr. 5071/2016 privind organizarea şi desfăşu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice - Ordin nr. 5071/2016 din 31 august 2016 Ordinul nr. 5071/2016 privind organizarea şi desfăşurarea evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Bursele pentru Educatie Editia 2019 1. Misiunea noastra Dezvoltarea industriei prin cresterea performantei 1. 2. 3. Stimularea abilităților de predare ale cadrelor didactice tinere Incurajarea studierii

Mai mult

Proiect Cross-Border Partnership for Training and Labour mobility in the Juridical field. Cod proiect Cod sistem ROBG-162 INTERREG V-A Rom

Proiect Cross-Border Partnership for Training and Labour mobility in the Juridical field. Cod proiect Cod sistem ROBG-162 INTERREG V-A Rom INTERREG V-A Romania-Bulgaria Programme, Application no. 16.4.2.023 Application title Cross-Border Partnership for Training and Labour mobility in the Juridical field System code ROBG-162 Lead Beneficiary

Mai mult

Microsoft Word - Raport anual rev 1

Microsoft Word - Raport anual rev 1 Raport anual de activitate al Departamentului de Kendo al FRAMC 2012 1. Membrii DK/FRAMC (cluburi) Clubul Adresa CIS Date de contact Clubul Român de Kendo Bld. Mircea Vodă, nr. 37, bl. M29, sc. D, ap.

Mai mult

PROIECT DE PROCEDURA privind activitatea de supraveghere audio-video a proceselor de evaluare desfășurate de către centrele de evaluare și certificare

PROIECT DE PROCEDURA privind activitatea de supraveghere audio-video a proceselor de evaluare desfășurate de către centrele de evaluare și certificare PROIECT DE PROCEDURA privind activitatea de supraveghere audio-video a proceselor de evaluare desfășurate de către centrele de evaluare și certificare a competențelor profesionale obținute pe alte căi

Mai mult

FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi 1.2 Facultatea Economie şi Admin

FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi 1.2 Facultatea Economie şi Admin FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi 1.2 Facultatea Economie şi Administrarea Afacerilor 1.3 Departamentul Administrarea

Mai mult

Microsoft Word - Inscriere online vs inscriere la facultate - admitere 2019

Microsoft Word - Inscriere online vs inscriere la facultate - admitere 2019 Universitatea din București Facultatea de Matematică și Informatică Admitere la studii de licență sesiunea iulie 2019 Detalii prin care se diferențiază înscrierea online de înscriere la facultate Cum se

Mai mult

ORDIN Nr. 1453/M.34/18769/10161 din 2 mai 2011 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea, funcţionarea şi structura Comisiei centrale de con

ORDIN Nr. 1453/M.34/18769/10161 din 2 mai 2011 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea, funcţionarea şi structura Comisiei centrale de con ORDIN Nr. 1453/M.34/18769/10161 din 2 mai 2011 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea, funcţionarea şi structura Comisiei centrale de contestaţii din cadrul Casei Naţionale de Pensii Publice,

Mai mult

Regulament_Seniori+35_30__Superseniori_Echipe_2014

Regulament_Seniori+35_30__Superseniori_Echipe_2014 REGULAMENT DE DESFASURARE A CAMPIONATELOR NATIONALE PE ECHIPE DE SENIORI / SUPER-SENIORI +35(30) < proiect > Aceasta competitie se afla in proprietatea si sub controlul si conducerea Federatiei Romane

Mai mult

c) nu are antecedente penale, dovada făcându-se pe bază de certificat de cazier judiciar; d) are disponibilitatea să se angajeze pentru îndeplinirea a

c) nu are antecedente penale, dovada făcându-se pe bază de certificat de cazier judiciar; d) are disponibilitatea să se angajeze pentru îndeplinirea a c) nu are antecedente penale, dovada făcându-se pe bază de certificat de cazier judiciar; d) are disponibilitatea să se angajeze pentru îndeplinirea atribuţiilor cu normă întreagă la INCDVB, dovada făcându-se

Mai mult

Microsoft Word - SERVICII MEDICALE DE MEDICINA MUNCII.doc

Microsoft Word - SERVICII MEDICALE DE MEDICINA MUNCII.doc Invitatie de participare nr 345787/24.04.2013 SECTIUNEA 1: AUTORITATEA CONTRACTANTA I.1) DESCRIERE I.1.1) Sediul social Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi Cod fiscal: 9899076,

Mai mult

Microsoft Word - conf, ianuarie 2012.doc

Microsoft Word - conf, ianuarie 2012.doc CONFERINTA DE PRESA Prevederi legislative in domeniul asigurarilor sociale in anul 2012 Avand in vedere prevederile Legii.nr.294/2011 a bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2012, coroborate cu

Mai mult

REGULAMENT INTERLIGA NAŢIONALĂ DE FOTBAL ediția COMPETENȚE DE ORGANIZARE Competiția se organizează la nivel județean interjudețean în par

REGULAMENT INTERLIGA NAŢIONALĂ DE FOTBAL ediția COMPETENȚE DE ORGANIZARE Competiția se organizează la nivel județean interjudețean în par REGULAMENT INTERLIGA NAŢIONALĂ DE FOTBAL ediția 2019-2020 1. COMPETENȚE DE ORGANIZARE Competiția se organizează la nivel județean interjudețean în parteneriat cu cele 41 de Asociații Județene de Fotbal

Mai mult

PR_COD_2app

PR_COD_2app Parlamentul European 2014-2019 Document de ședință A8-0295/2015 14.10.2015 ***II RECOMANDARE PENTRU A DOUA LECTURĂ referitoare la poziția în primă lectură a Consiliului în vederea adoptării unui regulament

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL LA NIVELUL FNGCIMM S.A.-IFN IN PROCESUL DE RECRUTARE-SELECTARE-ANGAJARE INFORMARE DESTINATA CANDIDATILOR

Mai mult

Aprobat

Aprobat ANUNT SELECTIE EXPERTI Colegiul National TRAIAN, Drobeta Turnu Severin, anunţă lansarea procedurii de selecţie a expertilor în cadrul proiectului strategic Servicii de Prevenire si Remediere in Educatie:

Mai mult

OMEN NR.4792/ ORGANIZARE SI DESF EXAMEN BACALAUREAT NATIONAL 2018

OMEN NR.4792/ ORGANIZARE SI DESF EXAMEN BACALAUREAT NATIONAL 2018 ANEXĂ MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE ORDIN privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat naţional - Având în vedere dispoziţiile Hotărârii Guvernului nr. 26/2017 privind organizarea şi

Mai mult

Ordinul nr. 1572/2018 privind Procedura de acordare a autorizaţiei de siguranţă de exploatare a liniilor de metrou pentru transportul de călători 

Ordinul nr. 1572/2018 privind Procedura de acordare a autorizaţiei de siguranţă de exploatare a liniilor de metrou pentru transportul de călători  Ordinul nr. 1572/2018 privind Procedura acordare a autorizaţiei siguranţă exploatare a liniilor metrou pentru transportul călători În vigoare la 18 octombrie 2018 Publicat în Monitorul Oficial, Partea

Mai mult

Rosu = anulat

Rosu  = anulat C A L E N D A R U L mobilității personalului didactic din învățământul preuniversitar pentru anul școlar 2015-2016 106 ANEXA NR. 19 la Metodologie I. Ordinea desfășurării etapelor mobilității personalului

Mai mult

QA Dividende RO_rev_ _rev pg-l_Clean

QA Dividende RO_rev_ _rev pg-l_Clean Raspunsuri la intrebarile frecvent adresate cu privire la plata dividendelor OMV Petrom S.A. pentru exercitiul financiar 2016 1. Incepand cu ce data plateste OMV Petrom dividendele aferente exercitiului

Mai mult

Fişa disciplinei FIŞA DISCIPLINEI: Comunicare în afaceri (limba franceză) 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea B

Fişa disciplinei FIŞA DISCIPLINEI: Comunicare în afaceri (limba franceză) 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea B Fişa disciplinei FIŞA DISCIPLINEI: Comunicare în afaceri (limba franceză) 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea Babeş-Bolyai 1.2 Facultatea Facultatea de Ştiinţe Economice

Mai mult

Anexa 1 a Regulamentului – cadru de organizare și funcționare a inspectoratelor școlare, aprobat prin OMECTS nr

Anexa 1 a Regulamentului – cadru de organizare și funcționare a inspectoratelor școlare, aprobat prin OMECTS nr INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN DÂMBOVIŢA STR. CALEA DOMNEASCĂ, NR. 127, TÂRGOVIŞTE Telefon: 0245/211891; Fax: 0245/613723; E-mail: isj_db@yahoo.com ; WEB: www.isj-db.ro Elaborat și aprobat în consiliul

Mai mult

KID S SPORT FESTIVAL 2015 CUPA ELEVILOR BUCURESTENI LA VOLEI București, OCTOMBRIE 2015 REGULAMENTUL OFICIAL AL COMPETIȚIEI 1. Participarea la co

KID S SPORT FESTIVAL 2015 CUPA ELEVILOR BUCURESTENI LA VOLEI București, OCTOMBRIE 2015 REGULAMENTUL OFICIAL AL COMPETIȚIEI 1. Participarea la co KID S SPORT FESTIVAL 2015 CUPA ELEVILOR BUCURESTENI LA VOLEI București, 03-11 OCTOMBRIE 2015 REGULAMENTUL OFICIAL AL COMPETIȚIEI 1. Participarea la competiţie Dreptul de înscriere la Cupa Elevilor Bucureșteni,

Mai mult

AGENŢIA NAȚIONALĂ PENTRU SOLUȚIONAREA CONTESTAȚIILOR NATIONAL AGENCY FOR SOLVING COMPLAINTS MD-2001, mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 124,

AGENŢIA NAȚIONALĂ PENTRU SOLUȚIONAREA CONTESTAȚIILOR NATIONAL AGENCY FOR SOLVING COMPLAINTS MD-2001, mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 124, AGENŢIA NAȚIONALĂ PENTRU SOLUȚIONAREA CONTESTAȚIILOR NATIONAL AGENCY FOR SOLVING COMPLAINTS MD-2001, mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 124, et. 4, tel: 022 820652, fax: 022 820651, e-mail: contestatii@ansc.md

Mai mult

CEREREA PENTRU EXAMINAREA DE RECERTIFICARE, EXAMINARE SUPLIMENTARA SAU O RETESTARE A UNEI EXAMINARI ESUATE ANTERIOR PARTEA 1. DETALIILE PERSONALE ALE

CEREREA PENTRU EXAMINAREA DE RECERTIFICARE, EXAMINARE SUPLIMENTARA SAU O RETESTARE A UNEI EXAMINARI ESUATE ANTERIOR PARTEA 1. DETALIILE PERSONALE ALE CEREREA PENTRU EXAMINAREA DE RECERTIFICARE, EXAMINARE SUPLIMENTARA SAU O RETESTARE A UNEI EXAMINARI ESUATE ANTERIOR PARTEA 1. DETALIILE PERSONALE ALE CANDIDATULUI (de completat de toti solicitantii) Numele

Mai mult

Facultatea de Automatică şi Calculatoare Str. G. Bariţiu 26-28, Cluj-Napoca Tel.: , Fax: Web page:

Facultatea de Automatică şi Calculatoare Str. G. Bariţiu 26-28, Cluj-Napoca Tel.: , Fax: Web page: Facultatea de Automatică şi Calculatoare Str. G. Bariţiu 26-28, 400027 Cluj-Napoca Tel.: 0264-401218, Fax: 0264-594835 Web page: http://www.ac.utcluj.ro Metodologia Facultăţii de Automatică şi Calculatoare

Mai mult

(Microsoft Word - Regulament - Anexa la Ordinul MEdC nr din \205)

(Microsoft Word - Regulament - Anexa la Ordinul MEdC nr din \205) Anexă la ordinul MEdC nr. 5540 din 28.11.2005 REGULAMENT de organizare şi desfăşurare a concursului naţional de acordare a burselor pentru stagii studii universitare şi postuniversitare în străinătate,

Mai mult

Lineamientos para la Evaluación

Lineamientos para la Evaluación Ghid privind Raportarea, Monitorizarea și Evaluarea proiectelor finanțate în cadrul programului Maratonul Justiției 1. Introducere Sumarul cerințelor de raportare: a. Rapoartele narative finale b. Rapoartele

Mai mult

Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 1 iunie 2016 (OR. en) Dosar interinstituțional: 2013/0302 (COD) 7532/16 ADD 1 TRANS 93 MAR 105 CODEC 370 PROIECT

Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 1 iunie 2016 (OR. en) Dosar interinstituțional: 2013/0302 (COD) 7532/16 ADD 1 TRANS 93 MAR 105 CODEC 370 PROIECT Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 1 iunie 2016 (OR. en) Dosar interinstituțional: 2013/0302 (COD) 7532/16 ADD 1 TRANS 93 MAR 105 CODEC 370 PIECT DE EXPUNERE DE MOTIVE A CONSILIULUI Subiect: Poziția

Mai mult

NR. 3565/ PLAN DE ÎMBUNATATIRE pe baza raportului de autoevaluare din anul scolar cu aplicabilitate in anul scolar Nume

NR. 3565/ PLAN DE ÎMBUNATATIRE pe baza raportului de autoevaluare din anul scolar cu aplicabilitate in anul scolar Nume NR. 3565/ 22.10.2018 PLAN DE ÎMBUNATATIRE pe baza raportului de autoevaluare din anul scolar 2017-2018 cu aplicabilitate in anul scolar 2018-2019 Numele scolii ÎPT LICEUL TEHNOLOGIC CAROL I Adresa scolii

Mai mult

C U P R I N S

C U P R I N S MINISTERUL EDUCAŢIEI NAȚIONALE Universitatea Româno Americană Bd. Expoziţiei, nr. 1B, sector 1 Bucureşti, cod 012101, România Telefon: 0040-372.120.101 Fax: 0040-21-318.35.66 www.rau.ro Romanian-American

Mai mult

Anunt documente dosar de recrutare

Anunt documente dosar de recrutare MINISTERUL AFACERILOR INTERNE JANDARMERIA ROMÂNĂ DIRECŢIA GENERALĂ DE JANDARMI A MUNICIPIULUI BUCUREŞTI Nesecret Exemplar unic Nr. 233088 din 13.01.2017 A N U N Ţ D O S A R D E R E C R U T A R E Pentru

Mai mult

MINISTERUL EDUCAŢIEI ȘI CERCETĂRII ȘTIINȚIFICE UNIVERSITATEA DE VEST DIN TIMIȘOARA REGULAMENT instituțional privind organizarea şi desfăşurarea proces

MINISTERUL EDUCAŢIEI ȘI CERCETĂRII ȘTIINȚIFICE UNIVERSITATEA DE VEST DIN TIMIȘOARA REGULAMENT instituțional privind organizarea şi desfăşurarea proces MINISTERUL EDUCAŢIEI ȘI CERCETĂRII ȘTIINȚIFICE UNIVERSITATEA DE VEST DIN TIMIȘOARA REGULAMENT instituțional privind organizarea şi desfăşurarea procesului de obţinere a atestatului INSTITUTIONAL REGULATION

Mai mult

Microsoft PowerPoint - WPK Presentation for CAFR Annual Conference RO 20_04_2013.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - WPK Presentation for CAFR Annual Conference RO 20_04_2013.ppt [Compatibility Mode] Prezentarea Dlui. Claus C. Securs Preşedinte WPK Germania Conferinţa Camerei Auditorilor Financiari din România 20 Aprilie 2013, Bucureşti I. Discurs de bun venit Despre WPK 2 Bine aţi venit la prezentarea

Mai mult

ORDIN Nr. 4830/2018 din 30 august 2018 privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat naţional EMITENT: MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢ

ORDIN Nr. 4830/2018 din 30 august 2018 privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat naţional EMITENT: MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢ ORDIN Nr. 4830/2018 din 30 august 2018 privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat naţional - 2019 EMITENT: MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 788 din 13

Mai mult

UNIVERSITATEA PEDAGOGICĂ DE STAT ION CREANGĂ DIN CHIŞINĂU REGULAMENT PRIVIND MODUL DE STABILIRE A SPORULUI PENTRU PERFORMANŢĂ PERSONALULUI DIN INSTITU

UNIVERSITATEA PEDAGOGICĂ DE STAT ION CREANGĂ DIN CHIŞINĂU REGULAMENT PRIVIND MODUL DE STABILIRE A SPORULUI PENTRU PERFORMANŢĂ PERSONALULUI DIN INSTITU UNIVERSITATEA PEDAGOGICĂ DE STAT ION CREANGĂ DIN CHIŞINĂU REGULAMENT PRIVIND MODUL DE STABILIRE A SPORULUI PENTRU PERFORMANŢĂ PERSONALULUI DIN INSTITUŢIA PUBLICĂ UNIVERSITATEA PEDAGOGICĂ DE STAT ION CREANGĂ

Mai mult

Dirigintele de specialitate raspunde fata de cei pe care ii reprezinta pentru asigurarea verificarii realizarii corecte a executiei lucrarilor de cons

Dirigintele de specialitate raspunde fata de cei pe care ii reprezinta pentru asigurarea verificarii realizarii corecte a executiei lucrarilor de cons Dirigintele de specialitate raspunde fata de cei pe care ii reprezinta pentru asigurarea verificarii realizarii corecte a executiei lucrarilor de constructii. SCOP SI NECESITATE Dirigintele de specialitate,

Mai mult

010

010 010 DECLARAŢIE DE ÎNREGISTRARE FISCALĂ / DECLARAŢIE DE MENŢIUNI PENTRU PERSOANE JURIDICE, ASOCIAŢII FAMILIALE ŞI ASOCIERI FĂRĂ PERSONALITATE JURIDICĂ 1. FELUL DECLARAŢIEI 1.1. Declaraţie de înregistrare

Mai mult

(Microsoft Word - METODOLOGIA_de_concurs_pentru_ocuparea_posturilor_de_cerce\205)

(Microsoft Word - METODOLOGIA_de_concurs_pentru_ocuparea_posturilor_de_cerce\205) ACADEMIA ROMÂNĂ Institutul de Biologie Bucureşti METODOLOGIA DE CONCURS PENTRU OCUPAREA POSTURILOR DE CERCETARE VACANTE SAU TEMPORAR VACANTE DIN CADRUL INSTITUTULUI DE BIOLOGIE BUCUREŞTI ACADEMIA ROMÂNĂ

Mai mult

Microsoft Word - Reg-Masterat final.doc

Microsoft Word - Reg-Masterat final.doc MINISTERUL EDUCATIE, CERCETARII SI INOVARII UNIVERSITATEA ALEXANDRU IOAN CUZA Bulevardul Carol I, nr.11 Iaşi tel. 40 32 201010 fax 40 32 201201 e-mail rectorat@uaic.ro http://www.uaic.ro R E C T O R A

Mai mult

Guvernul României Hotărâre nr. 68 din 01/02/2012 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 97 din 07/02/2012 Intrare in vigoare: 07/02/2012 pentru m

Guvernul României Hotărâre nr. 68 din 01/02/2012 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 97 din 07/02/2012 Intrare in vigoare: 07/02/2012 pentru m Guvernul României Hotărâre nr. 68 din 01/02/2012 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 97 din 07/02/2012 Intrare in vigoare: 07/02/2012 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr.

Mai mult

MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE

MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE Nr. Data 19.07.2019 MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE A N U N Ţ Ministerul Finanţelor Publice,cu sediul în Bulevardul Libertății nr. 16, sector 5, organizează concurs pentru ocuparea funcţiilor publice de

Mai mult

Microsoft Word - adresa publicare posturi iunie docx

Microsoft Word - adresa  publicare posturi  iunie docx Spitalul Clinic de Urgenta,,Sfantul Ioan scoate la concurs urmatoarele posturi contractuale temporar vacante pe perioada determinata : Un post temporar vacant de asistent medical specialitatea medicina

Mai mult