슬라이드 1

Mărimea: px
Porniți afișarea la pagina:

Download "슬라이드 1"

Transcriere

1

2 Cuprins Asigurări CASCO 3. Fii treaz la volan

3 În loc de introducere...de ce este necesară o asigurare auto? e9hl6len4yz8be50bw_gajz2z

4 RCA (răspunderea civilă auto) este o asigurare obligatorie pentru persoanele fizice și juridice care dețin vehicule înmatriculate sau supuse înmatriculării în România. RCA acoperă prejudiciile materiale sau vătămările corporale de care a sigurații răspund, în baza legii, față de terțe persoane păgubite prin accidente de vehicule, precum și pentru cheltuielile făcute de asigurați în procesul civil.

5 Legislație aplicabilă Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie - în vigoare de la 12 iulie 2017 Norma ASF nr. 20/2017 privind asigurările auto din România - în vigoare de la 1 august 2017

6 Cine este asigurat? Asigurat = proprietarul sau utilizatorul unui vehicul sau unui tramvai a cărui răspundere civilă delictuală este preluată contractual de un asigurător RCA în baza contractului RCA valabil pentru prejudiciile produse terţelor persoane din accidente de vehicule/tramvaie. Atenție! Este acoperit cineva care folosește vehiculul fără acordul proprietarului, spre exemplu un hoț dacă vehiculul este furat și provoacă daune terților?

7 Cine este asigurat? (continuare) Atenție! Obligativitatea încheierii contractului RCA este pentru TOATE persoanele fizice sau juridice care au în proprietate vehicule sau au vehicule supuse înmatriculării sau înregistrării în România, precum şi pentru tramvaie. Întrebare: Au toate vehiculele din România obligația asigurării RCA? Răspuns: NU! Legea permite anumitor vehicule să nu încheie asigurarea RCA. Exemplu: nu este necesara încheierea de asigurări RCA pentru vehicule exclusiv în scopul antrenamentelor, curselor, întrecerilor sau raliurilor, organizate legal.

8 Teritoriul unde este valabilă asigurarea RCA Polița de asigurare RCA este valabilă pe teritoriul României. Întrebare: Dacă un vehicul are o asigurare RCA (valabilă) și călătorește în afara granițelor României mai este acoperit de asigurarea RCA? Răspuns: DA, dacă călătorește în Uniunea Europeană + alte câteva țări din Orientul Mijlociu și Nordul Africii (46 de state).

9 Teritoriul unde este valabilă asigurarea RCA (continuare) - Între statele Europei + anumite state din Orientul Mijlociu și Africa există o convenție (numită Convenție Carte Verde ) care stipulează că toate polițele RCA emise într-un stat sunt recunoscute de toate statele membre ale convenției. - Cartea verde certifică că deținătorul acesteia care vizitează o țară membră a convenției îndeplinește cel puțin obligația minimă de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto impusă de legile țărilor vizitate. - În România autoritatea ce este responsabilă de Cartea Verde se nu mește Biroul Asiguratorilor Auto din România (BAAR).

10 Teritoriul unde este valabilă asigurarea RCA (continuare) Atenție: România este membră a convenției Carte Verde - automat toate polițele RCA emise în România includ Cartea Verde pentru cele 28 de state ale Uniunii Europene. Pentru restul statelor (ex. Azerbaidjan, Maroc, Moldova, Rusia, Turcia, Ucraina, Israel etc.) se plătește o primă suplimentară și se emite un certificat carte verde suplimentar.

11 Suma asigurată (limita de răspundere a asiguratorului) Prejudicii materiale: euro (echivalent în lei la data producerii accidentului) Pentru vătămări corporale şi decese: euro (echivale nt în lei la data producerii accidentului) Atenție: Sumele asigurate se actualizează la fiecare 5 ani cu indexul inflației la nivelul Uniunii Europene.

12 Perioada asigurată Polița RCA se încheie pe o perioadă cuprinsă între o lună și 12 luni, multiplu de o lună, în funcție de opțiunea asiguratului. Atenție! Contractul RCA poate fi suspendat la cererea asiguratului care a încheiat un contract RCA pe perioada suspendării dreptului de circulație al vehiculului conform prevederilor legale sau pe perioada imobilizării vehiculului, cu obligația depunerii plăcuțelor de înmatriculare/înregistrare la autoritatea care le-a eliberat si imobilizarea vehiculului într-un spațiu privat în afara domeniului public.

13 Contractul (polița) RCA Conține cel puțin următoarele informații: -Datele de identificare/contact ale asiguratorului -Datele de identificare/contact ale asiguratului/utilizatorului -Datele de identificare ale intermediarului în asigurări ce a intermediat polița RCA -Datele de identificare/tehnice ale vehiculului -Datele de identificare ale conducătorului(lor) auto declarați -Valabilitatea contratului (data de început/încetare a acoperirii) -Prima de asigurare

14 Contractul (polița) RCA Conține cel puțin următoarele informații (continuare): -Numărul de rate, scadențarul pentru plata primei -Suma asigurată (limitele de despăgubire) -Condițiile contractuale ale asigurării RCA -Clauza conform căreia asiguratul poate să repare autovehiculul orice unitate service -Clasa bonus-malus -Tariful decontării directe (opțional) în

15 Sistemul bonus-malus -Asigurătorii calculează pe baza calculelor actuariale pentru un asigurat nou fără istoric de asigurare o prima de bază -Funcție de istoricul daunelor produse asigurații pot să aibă reduceri sau majorări ale tarifelor RCA: - 8 clase de bonus asiguratul poate plăti cu până la 50% mai puțin decât prima de bază - 8 clase de malus asiguratul poate plăti cu până la 70% mai mult decât prima de bază

16 Sistemul bonus-malus Exemplu: Dacă un șofer încheie prima dată o poliță RCA pentru o mașină nouă va plăti prima de bază. Dacă la reînnoirea poliței RCA nu a avut niciun accident în anul anterior de asigurare va primi o reducere ( un bonus ) față de prima de bază. Dacă la reînnoirea poliței RCA a avut unul sau mai multe accidente în anul anterior de asigurare va avea o creștere ( un malus ) față de prima de bază.

17 Sistemul bonus-malus Atenție! Dacă un asigurat are o daună și dorește să își păstreze clasa de bonus-malus legea permite răscumpărarea daunei (adică plata din buzunar ) a despăgubirii.

18 Asigurații cu risc ridicat - cum funcționează? ASF calculează un tarif de referință pentru fiecare tip de asigurat/vehicul. Dacă un asigurat cere 3 oferte de la 3 asiguratori diferiți și obține oferte care sunt cu 36% mai mare decât tariful de referință este considerat asigurat cu risc ridicat. Asiguratul cu risc ridicat este distribuit aleatoriu asigurătorilor RCA din Romania funcție de cota de piață deținută pe piața RCA (exemplu: dacă asigurătorul deține 15% din piața RCA va trebui să aibă în portofoliu 15% dintre asigurații cu risc ridicat).

19 Asigurații cu risc ridicat

20 Daune - câteva particularități Asigurătorul face constatarea daunelor în 3 zile lucrătoare de la avizarea acestora (sau cum a convenit cu asiguratorul). Pentru daunele fără victime asigurații pot face Constatat amiabil (adică pot agrea de comun acord cine este vinovat și ce poliță RCA va despăgubi; dacă nu se înțeleg trebuie să meargă la poliție pentru stabilirea vinovatului). Dacă un păgubit deține o poliță RCA la un alt asigurător decât cel de pe care poate să ceară despăgubiri poate să ceară despăgubiri de pe propria poliță RCA (acest mecanism de despăgubire se numește decontare directă ).

21 Daune Exemplu: decontare directă Vehiculul Roșu are asigurare RCA la Asiguratorul A Vehiculul Galben are asigurare RCA la Asiguratorul B Vehiculului galben lovește vehiculul roșu. Vehiculului galben este vinovat și Asiguratorul B obligat să plătească despăgubiri. Proprietarul vehiculului roșu poate să ceară despăgubiri de pe polița RCA a Asiguratorului B sau direct de la Asiguratorul A (de pe propria poliță RCA )

22 Recapitulare RCA

23 Asigurări CASCO CASCO este o asigurare facultativă pentru persoanele fizice și juridice care dețin vehicule înmatriculate în România care acoperă prejudiciile materiale ale acestora.

24 Asigurări CASCO De ce este utilă o asigurare CASCO? - Asigurarea RCA nu acoperă propriul vehicul. - Protejează împotriva unor riscuri cel mai des întâlnite în trafic (ciocnire, lovire sau izbire cu alte vehicule etc.). - Protejează veniturile asiguratului.

25 Asigurări CASCO Riscuri acoperite de polița CASCO - Avarii accidentale produse de: - Ciocniri, loviri, izbiri de alte vehicule. - Răsturnare a vehiculului. - Zgârierii vehiculului. - Căderii (în prăpastie, în apă) sau căderi de corpuri (exemplu: copaci, stânci etc.). - Incendiu (incluzând și daunele conexe cum ar fi afumare, pătare, carbonizare etc.).

26 Asigurări CASCO Riscuri acoperite de polița CASCO - Trăsnet, explozie - Ploaie torențială, grindină, inundație, furtună, uragan, cutremur - Prăbușire sau alunecare de teren - Greutatea stratului de zăpadă - Avalanșe - Vandalism, mișcări civile - Furt total sau parțial etc.

27 Asigurări CASCO Riscuri excluse de polița CASCO - Folosirea vehiculului în competiții sportive - Daunele datorate modificării vehiculului fără acordul constructorului - Daunele produse anvelopelor - Uzura pieselor/caroseriei - Conducerea autovehiculului sub influența alcoolului sau a substanțelor psihotrope etc. - Transportarea substanțelor inflamabile etc.

28 Asigurări CASCO Suma asigurată: - Valoarea din factura de achiziție (pentru vehiculele noi). - O sumă evaluată de asigurător pe baza unui catalog de prețuri. Atenție! În caz de daună totală (valoarea reparației depășește suma asigurată) asigurătorul nu va despăgubi suma asigurată ci doar un procent 70-85% din suma asigurată, restul reprezentând valoarea epavei ce urmează a fi vândută fie de societate fie de asigurat.

29 Fii treaz la volan

30 VĂ MULȚUMIM PENTRU PARTICIPARE! A.S.F. FACEBOOK Stylish design Stylish templates can be a valuable aid to creative professionals Telverde:

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation PROVOCĂRI ŞI OPORTUNITĂŢI ÎN ASIGURĂRILE AUTO CONFERINŢA DE ASIGURĂRI REPUBLICA MOLDOVA VIOREL VASILE PREȘEDINTE PRBAR 10 OCTOMBRIE 2017 10 MEMBRI FONDATORI PRBAR / 15 DECEMBRIE 2016 SAFETY BROKER DE ASIGURARE

Mai mult

슬라이드 1

슬라이드 1 Clasificarea și elementele asigurărilor Cuprins 1. Beneficiile asigurărilor 2. Elemente ale asigurărilor 3. Asigurări obligatorii 4. Beneficiile asigurărilor 1. Plata despăgubirilor Primul și cel mai important

Mai mult

INSPECȚIA MUNCII Nr.3/140/C.A.P./ APROBAT APROBAT Dantes Nicolae BRATU Inspector General de Stat Inspector General de Stat ANUNT Inspectia M

INSPECȚIA MUNCII Nr.3/140/C.A.P./ APROBAT APROBAT Dantes Nicolae BRATU Inspector General de Stat Inspector General de Stat ANUNT Inspectia M Nr.3/140/C.A.P./04.12.2017 APROBAT APROBAT Dantes Nicolae BRATU ANUNT Inspectia Muncii, cu sediul in Bucuresti, str. Matei Voievod, nr. 14, sector 2. intentioneaza sa achizitioneze direct, in conformitate

Mai mult

Rap_Rasp

Rap_Rasp Data : Centrul de examinare IMA: Nume : Prenume : CNP : Calificarea intermediari Persoane Fizice Site 6 1 ) Agentul de asigurare, persoana fizica: a) trebuie sa aiba un contract de prestari servicii cu

Mai mult

Rap_Rasp

Rap_Rasp Data : Centrul de examinare IMA: Nume : Prenume : CNP : Calificarea intermediari Persoane Fizice Site 81 1 ) Care dintre informatiile urmatoare trebuie furnizate clientului inainte de incheierea contractului

Mai mult

슬라이드 1

슬라이드 1 Tipuri de instrumente financiare Cuprins 01. Rolul instrumentelor financiare în sistemul financiar 02. Tipuri de instrumente financiare 03. Active reale vs active financiare 04. Instrumentele pieței de

Mai mult

Rap_Rasp

Rap_Rasp Atentie! Doar o singura varianta de raspuns este corecta! Pregătire continuă conducători executivi brokeri 2016 PPCExB-ISF-TEST 38 1 ) Care dintre activitățile de mai jos nu este considerată intermediere

Mai mult

Cuprins: Introducere...3 Condiții generale privind asigurarea vehiculelor...6 Condiții speciale privind asigurarea vehiculelor Dacia...16

Cuprins: Introducere...3 Condiții generale privind asigurarea vehiculelor...6 Condiții speciale privind asigurarea vehiculelor Dacia...16 Cuprins: Introducere...3 Condiții generale privind asigurarea vehiculelor...6 Condiții speciale privind asigurarea vehiculelor Dacia...16 Pentru a oferi clienţilor săi servicii de calitate cât mai complete,

Mai mult

Microsoft Word - Proiect de lege RCA.doc

Microsoft Word - Proiect de lege RCA.doc Parlamentul României Camera Deputaților Biroul Parlamentar nr. 269, circumscripția electorală nr. 24 IASI Deputat Daniel Oajdea nr. 348/13.01.2016 Către, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor În temeiul

Mai mult

GHID DE BENEFICII PRODUS DE ASIGURARE AUTO GBA v.2/ian 2019

GHID DE BENEFICII PRODUS DE ASIGURARE AUTO GBA v.2/ian 2019 GHID DE BENEFICII PRODUS DE ASIGURARE AUTO GBA v.2/ian 2019 BINE AI VENIT LA ALLIANZ-ȚIRIAC ÎȚI MULȚUMIM CĂ AI ALES ALLIANZ-ȚIRIAC PENTRU A-ȚI ASIGURA VEHICULUL. Acum, pentru că ai avut încredere să-ți

Mai mult

슬라이드 1

슬라이드 1 Pensii - Pilon II Cuprins 1. Ce este pensia administrată privat Pilon II? 2. Modalitatea de aderare 3. Drepturile participanților 4. Costurile aferente aderării 5. Transferul participanților 6. Plata pensiei

Mai mult

Rap_Rasp

Rap_Rasp Data : Centrul de examinare IMA: Nume : Prenume : CNP : Calificarea intermediari Persoane Fizice Site 93 1 ) Beneficiarul asigurarii este: a) terta persoana careia in virtutea contractului sau a legii,

Mai mult

SEMINAR DE ASIGURARI AUTO ORGANIZATOR : MEDIA XPRIMM CU SPRIJINUL OFICIAL : COMISIA NATIONALA A PIETEI FINANCIARE LUNI 2 APRILIE 2012 CHISINAU REPUBLI

SEMINAR DE ASIGURARI AUTO ORGANIZATOR : MEDIA XPRIMM CU SPRIJINUL OFICIAL : COMISIA NATIONALA A PIETEI FINANCIARE LUNI 2 APRILIE 2012 CHISINAU REPUBLI ORGANIZATOR : MEDIA XPRIMM CU SPRIJINUL OFICIAL : COMISIA NATIONALA A PIETEI FINANCIARE FRAUDA IN ASIGURARI: TIPOLOGIA FRAUDELOR ÎN ASIGURĂRI Fraudele sunt divizate în fraude interne şi externe. Fraudele

Mai mult

Rap_Rasp

Rap_Rasp Data : Centrul de examinare IMA: Nume : Prenume : CNP : Calificarea intermediari Persoane Fizice Site 96 1 ) Care dintre informatiile urmatoare trebuie furnizate clientului inainte de incheierea contractului

Mai mult

Rap_Rasp

Rap_Rasp Atentie! Doar o singura varianta de raspuns este corecta! Pregătire continuă intermediari 2016 PCA-ISF-TEST 38 1 ) Care din următoarele afirmații legate de prima de asigurare reprezintă varianta corectă?

Mai mult

GHID PENTRU CONSUMATORI SITUAȚIA FORTE ASIGURĂRI REASIGURĂRI S.A.

GHID PENTRU CONSUMATORI SITUAȚIA FORTE ASIGURĂRI REASIGURĂRI S.A. GHID PENTRU CONSUMATORI SITUAȚIA FORTE ASIGURĂRI REASIGURĂRI S.A. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a dispus prin Decizia nr. 1332/05.07.2016 retragerea autorizației de funcționare și solicitarea

Mai mult

arpemi X-CONSULT BROKER DE ASIGURARE SRL De ce să contactaţi un broker de asigurare? Pentru a economisi bani. Brokerul de asigurare vă găseşte soluţia

arpemi X-CONSULT BROKER DE ASIGURARE SRL De ce să contactaţi un broker de asigurare? Pentru a economisi bani. Brokerul de asigurare vă găseşte soluţia arpemi X-CONSULT BROKER DE ASIGURARE SRL De ce să contactaţi un broker de asigurare? Pentru a economisi bani. Brokerul de asigurare vă găseşte soluţia optimă la preţul cel mai competitiv de pe piaţă. În

Mai mult

Societate de asigurare reasigurare CONDIȚII DE ASIGURARE PRIVIND ASIGURAREA FACULTATIVĂ A AUTOVEHICULELOR CASCO PERFECT COVER 1. DEFINIŢII 1.1 Asigura

Societate de asigurare reasigurare CONDIȚII DE ASIGURARE PRIVIND ASIGURAREA FACULTATIVĂ A AUTOVEHICULELOR CASCO PERFECT COVER 1. DEFINIŢII 1.1 Asigura CONDIȚII DE ASIGURARE PRIVIND ASIGURAREA FACULTATIVĂ A AUTOVEHICULELOR CASCO PERFECT COVER 1. DEFINIŢII 1.1 Asigurat: persoană fizică cu domiciliul, reşedinţa sau sediul în România, deținători de autovehicule

Mai mult

Rap_Rasp

Rap_Rasp Data : Centrul de examinare IMA: Nume : Prenume : CNP : Calificarea intermediari Persoane Fizice Site 62 1 ) Beneficiarul asigurarii este: a) terta persoana careia in virtutea contractului sau a legii,

Mai mult

NOTĂ DE FUNDAMENTARE

NOTĂ DE FUNDAMENTARE Hotărâre 826 2016-11-02 Guvernul României privind stabilirea tarifelor de primă maxime aplicabile de către societăţile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru

Mai mult

Multi-Risc ANTREPRENOR Alege un pachet de asigurari special gandit pentru INSTITUTII de INVATAMANT si EDUCATIE, ce iti ofera acoperirile de care ai ne

Multi-Risc ANTREPRENOR Alege un pachet de asigurari special gandit pentru INSTITUTII de INVATAMANT si EDUCATIE, ce iti ofera acoperirile de care ai ne Multi-Risc ANTREPRENOR Alege un pachet de asigurari special gandit pentru INSTITUTII de INVATAMANT si EDUCATIE, ce iti ofera acoperirile de care ai nevoie, asa cum ai nevoie: raspunderea civila fata de

Mai mult

Societate de asigurare reasigurare CONDIȚII DE ASIGURARE PRIVIND ASIGURAREA FACULTATIVĂ A AUTOVEHICULELOR CASCO PERFECT COVER 1. DEFINIŢII 1.1 Asigura

Societate de asigurare reasigurare CONDIȚII DE ASIGURARE PRIVIND ASIGURAREA FACULTATIVĂ A AUTOVEHICULELOR CASCO PERFECT COVER 1. DEFINIŢII 1.1 Asigura CONDIȚII DE ASIGURARE PRIVIND ASIGURAREA FACULTATIVĂ A AUTOVEHICULELOR CASCO PERFECT COVER 1. DEFINIŢII 1.1 Asigurat: persoană fizică cu domiciliul, reşedinţa sau sediul în România, deținători de autovehicule

Mai mult

Banca Transilvania Ghid Accesare Credit Imobiliar - Ipotecar de la BT Impreuna dorim sa facem lucrurile simple, clare si prietenoase, oferindu-ti tot

Banca Transilvania Ghid Accesare Credit Imobiliar - Ipotecar de la BT Impreuna dorim sa facem lucrurile simple, clare si prietenoase, oferindu-ti tot Ghid Accesare Credit Imobiliar - Ipotecar de la BT Impreuna dorim sa facem lucrurile simple, clare si prietenoase, oferindu-ti tot sprijinul nostru pentru un credit responsabil si pentru alegerea casei

Mai mult

H O T Ă R Î R E cu privire la aprobarea Conceptului tehnic al Sistemului informaţional automatizat de stat în domeniul asigurărilor obligatorii de răs

H O T Ă R Î R E cu privire la aprobarea Conceptului tehnic al Sistemului informaţional automatizat de stat în domeniul asigurărilor obligatorii de răs H O T Ă R Î R E cu privire la aprobarea Conceptului tehnic al Sistemului informaţional automatizat de stat în domeniul asigurărilor obligatorii de răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule

Mai mult

Legea 260 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor, republicată

Legea 260  privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor, republicată LEGE Nr. 260/2008 din 4 noiembrie 2008 *** Republicată privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor EMITENT: PARLAMENTUL ROMÂNIEI PUBLICATĂ

Mai mult

RAPORT ANUAL 2012 AL COMPANIEI DE ASIGURĂRI REASIGURĂRI EXIM ROMÂNIA S.A. Prezentul Raport este întocmit în conformitate cu prevederile Ordinului C.S.

RAPORT ANUAL 2012 AL COMPANIEI DE ASIGURĂRI REASIGURĂRI EXIM ROMÂNIA S.A. Prezentul Raport este întocmit în conformitate cu prevederile Ordinului C.S. RAPORT ANUAL 2012 AL COMPANIEI DE ASIGURĂRI REASIGURĂRI EXIM ROMÂNIA S.A. Prezentul Raport este întocmit în conformitate cu prevederile Ordinului C.S.A. 113.119/2006 de aprobare a Normelor privind informațiile

Mai mult

슬라이드 1

슬라이드 1 Cuprins 1. Rolul BNR în menținerea stabilității financiare 2. Instrumente bancare de economisire și plată În loc de introducere... Știați că Muzeul Tezaurului BNR se află la Mănăstirea Tismana? Acesta

Mai mult

SECŢIUNEA IV

SECŢIUNEA IV SERVICIUL DE TELECOMUNICAŢII SPECIALE UNITATEA MILITARĂ 0731 BUCUREŞTI Nr. din Ex. unic SECŢIUNEA IV MODEL ACORD-CADRU ŞI CONTRACT SUBSECVENT SERVICII DE ASIGURARE OBLIGATORIE DE RĂSPUNDERE CIVILĂ PENTRU

Mai mult

Slide 1

Slide 1 Program oferit in exclusivitate membrilor Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania - OAMGMAMR Cine este Garanti Bank? Sucursala din Romania Banca a inceput

Mai mult

GHID_HL_GPL PLUS_ro_

GHID_HL_GPL PLUS_ro_ Ghid de informatii generale despre creditele garantate cu ipoteca GARANTI BANK SA, cu sediul în Bucureşti, Sos. Fabrica de Glucoza nr. 5, Novo Park 3, Business Center, Cladirea F, et.5 si 6, sector 2,

Mai mult

dosarul nr. 2ra-522/13 prima instanţă: V. Ghedreuţan instanţa de apel: N. Marveeva, N. Chircu, V. Harmaniuc D E C I Z I E 25 aprilie 2013 mun. Chişină

dosarul nr. 2ra-522/13 prima instanţă: V. Ghedreuţan instanţa de apel: N. Marveeva, N. Chircu, V. Harmaniuc D E C I Z I E 25 aprilie 2013 mun. Chişină dosarul nr. 2ra-522/13 prima instanţă: V. Ghedreuţan instanţa de apel: N. Marveeva, N. Chircu, V. Harmaniuc D E C I Z I E 25 aprilie 2013 mun. Chişinău Colegiul civil, comercial şi de contencios administrativ

Mai mult

Conditii Contractuale - Abonamentul Anual de Asistenta Rutiera CHROME 9695 CONDIȚIILE CONTRACTUALE privind ABONAMENTUL ANUAL de ASISTENȚĂ RUTIERĂ CHRO

Conditii Contractuale - Abonamentul Anual de Asistenta Rutiera CHROME 9695 CONDIȚIILE CONTRACTUALE privind ABONAMENTUL ANUAL de ASISTENȚĂ RUTIERĂ CHRO CONDIȚIILE CONTRACTUALE privind ABONAMENTUL ANUAL de ASISTENȚĂ RUTIERĂ CHROME 9695 pentru AUTOVEHICULE COMERCIALE pana in 3,5 tone inclusiv I. DEFINITII 1. În prezentele Conditii Contractuale, urmatorii

Mai mult

Evoluția principalilor indicatori ai asigurătorilor și brokerilor de asigurare pentru anul date provizorii - 1.Prezentarea activității desfășur

Evoluția principalilor indicatori ai asigurătorilor și brokerilor de asigurare pentru anul date provizorii - 1.Prezentarea activității desfășur Evoluția principalilor indicatori ai asigurătorilor și brokerilor de asigurare pentru anul 2013 - date provizorii - 1.Prezentarea activității desfășurate de societățile de asigurare în 2013 Analiza indicatorilor

Mai mult

Info IMM Europa

Info IMM Europa Allianz-Tiriac de 20 de ani un partener de incredere Virgil Soncutean Targu-Mures, Iunie 2014 Atunci si ACUM: 20 de ani de succes, performanta, profesionalism, calitate! Repere ale istoriei Allianz-Tiriac:

Mai mult

Microsoft Word - articol_carte verde doc

Microsoft Word - articol_carte verde doc Autor: ec. Veaceslav Cernica Asigurarea internaţională de răspundere civilă a deţinătorilor de autovehicule. Succesele şi insuccesele Republicii Moldova în sistemul Carte Verde This article takes a brief

Mai mult

Anexa 5 Facturarea si Plata

Anexa 5 Facturarea si Plata Anexa: Tarifarea traficului de interconectare IP voce se face la secunda pentru timpul real de convorbire. Timpul real de convorbire reprezinta timpul de conversatie pentru apelurile care au fost stabilite

Mai mult

Drepturile si Obligatiile Consumatorilor-site 03.08

Drepturile si Obligatiile Consumatorilor-site 03.08 Drepturile şi obligaţiile consumatorilor captivi de energie electrică În conformitate cu Legea energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, clientii finali de energie electrică au următoarele

Mai mult

Vehicule Conectate Groupama Asigurări Asigurarea vehiculelor conectate in contextul mobilitatii viitorului Costin Tabacu, Director Tarifare si Dezvolt

Vehicule Conectate Groupama Asigurări Asigurarea vehiculelor conectate in contextul mobilitatii viitorului Costin Tabacu, Director Tarifare si Dezvolt Groupama Asigurări Asigurarea vehiculelor conectate in contextul mobilitatii viitorului Costin Tabacu, Director Tarifare si Dezvoltare Produse Non-Viata Impactul tehnologiei in domeniul asigurarilor. Provocari

Mai mult

Info IMM Europa

Info IMM Europa Allianz-Tiriac de 20 de ani un partener de incredere Remi Vrignaud, CEO Timisoara, Iunie 2014 Atunci si ACUM: 20 de ani de succes, performanta, profesionalism, calitate! Repere ale istoriei Allianz-Tiriac:

Mai mult

2

2 2 Cuprins Cuprins... 3 I. SOCIETĂȚI DE ASIGURARE... 5 I.1. Gradul de penetrare al asigurărilor și densitatea asigurărilor... 5 I.2. Prime brute subscrise (AG și AV)... 5 Prime brute subscrise de asigurătorii

Mai mult

Ghid de informatii generale despre creditele garantate cu ipoteca GARANTI BANK SA, cu sediul în Bucureşti, Sos. Fabrica de Glucoza nr. 5, Novo Park 3,

Ghid de informatii generale despre creditele garantate cu ipoteca GARANTI BANK SA, cu sediul în Bucureşti, Sos. Fabrica de Glucoza nr. 5, Novo Park 3, Ghid de informatii generale despre creditele garantate cu ipoteca GARANTI BANK SA, cu sediul în Bucureşti, Sos. Fabrica de Glucoza nr. 5, Novo Park 3, Business Center, Cladirea F, et.5 si 6, sector 2,

Mai mult

Conditii Contractuale - Cardul Anual 9695 de Asistenta Rutiera CONDIȚIILE CONTRACTUALE privind CARDURILE ANUALE de ASISTENȚĂ RUTIERĂ 9695 pentru AUTOT

Conditii Contractuale - Cardul Anual 9695 de Asistenta Rutiera CONDIȚIILE CONTRACTUALE privind CARDURILE ANUALE de ASISTENȚĂ RUTIERĂ 9695 pentru AUTOT CONDIȚIILE CONTRACTUALE privind CARDURILE ANUALE de ASISTENȚĂ RUTIERĂ 9695 pentru AUTOTURISME pana in 3,5 tone inclusiv I. DEFINITII 1. În prezentele Conditii Contractuale, urmatorii termeni sunt definiti

Mai mult

ANEVAR

ANEVAR Cerere chestionar privind raspunderea civila profesionala a Evaluatorilor membri ai ANEVAR Instructiuni: Cererea chestionar completata cu toate informatiile solicitate, impreuna cu dovada platii primei

Mai mult

Mogo IFN S.A., cu sediul în București, Sector 1, Calea Victoriei, nr. 155, bloc D1, Tronson 6, etaj 4, camerele 4,5,6,7,8,9,10,25,26,27,28,29,30 Număr

Mogo IFN S.A., cu sediul în București, Sector 1, Calea Victoriei, nr. 155, bloc D1, Tronson 6, etaj 4, camerele 4,5,6,7,8,9,10,25,26,27,28,29,30 Număr Mogo IFN S.A., cu sediul în București, Sector 1, Calea Victoriei, nr. 155, bloc D1, Tronson 6, etaj 4, camerele 4,5,6,7,8,9,10,25,26,27,28,29,30 Număr de ordine în Registrul Comerțului J40/5043/2016, CUI

Mai mult

Nr. întrebare Ce este asigurarea? Contractantul asigurării este: INTREBĂRI INTERMEDIARI ÎN ASIGURĂRI/ANGAJAT SOCIETATE CARE DESFĂȘOA

Nr. întrebare Ce este asigurarea? Contractantul asigurării este: INTREBĂRI INTERMEDIARI ÎN ASIGURĂRI/ANGAJAT SOCIETATE CARE DESFĂȘOA Nr. întrebare 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Ce este asigurarea? Contractantul asigurării este: INTREBĂRI INTERMEDIARI ÎN ASIGURĂRI/ANGAJAT SOCIETATE CARE DESFĂȘOARĂ ACTIVITATE DE DISTRIBUȚIE Variante de răspuns (o

Mai mult

Rap_Rasp

Rap_Rasp Data : Centrul de examinare IMA: Atentie!Doar o singura varianta de raspuns este corecta! Calificare profesionala 2015 Nume : Prenume : CNP : Data nasterii/locul nasterii Test_CPA 27 1 ) Agentul de asigurare

Mai mult

PRINCIPIILE DESPĂGUBIRII DE ASIGURARE

PRINCIPIILE DESPĂGUBIRII DE ASIGURARE CZU: 347.42: 347.466 PRINCIPIILE DESPĂGUBIRII DE ASIGURARE Violeta COJOCARU, Sergiu DODON * Universitatea de Stat din Moldova * Universitatea de Studii Politice şi Economice Europene Constantin Stere Despăgubirea

Mai mult

CAMERA DEPUTAŢILOR L E G E privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 105/2017 pentru modificarea art. 23 alin. (1) lit. c) din Legea vâ

CAMERA DEPUTAŢILOR L E G E privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 105/2017 pentru modificarea art. 23 alin. (1) lit. c) din Legea vâ CAMERA DEPUTAŢILOR L E G E privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 105/2017 pentru modificarea art. 23 alin. (1) lit. c) din Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006

Mai mult

Aprobat prin Decizia Consiliului de Administraţie nr. 47 din 07 august 2019 Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnol

Aprobat prin Decizia Consiliului de Administraţie nr. 47 din 07 august 2019 Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnol Aprobat prin Decizia Consiliului de Administraţie nr. 47 din 07 august 2019 Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației Ghid pentru elaborarea procedurii

Mai mult

REPARATIA AVARIILOR DE TIP GRINDINA Utilizand tehnici, scule si dispozitive specializate, tehnicienii PDR (Paintless Dent Repair) pot efectua reparati

REPARATIA AVARIILOR DE TIP GRINDINA Utilizand tehnici, scule si dispozitive specializate, tehnicienii PDR (Paintless Dent Repair) pot efectua reparati REPARATIA AVARIILOR DE TIP GRINDINA Utilizand tehnici, scule si dispozitive specializate, tehnicienii PDR (Paintless Dent Repair) pot efectua reparatia unei piese cu avarii de tip grindina, fara a fi nevoie

Mai mult

RAPORT ANUAL 2013 AL COMPANIEI DE ASIGURĂRI REASIGURĂRI EXIM ROMÂNIA S.A. Prezentul Raport este întocmit în conformitate cu prevederile Ordinului C.S.

RAPORT ANUAL 2013 AL COMPANIEI DE ASIGURĂRI REASIGURĂRI EXIM ROMÂNIA S.A. Prezentul Raport este întocmit în conformitate cu prevederile Ordinului C.S. RAPORT ANUAL 2013 AL COMPANIEI DE ASIGURĂRI REASIGURĂRI EXIM ROMÂNIA S.A. Prezentul Raport este întocmit în conformitate cu prevederile Ordinului C.S.A. 113119/2006 pentru punerea în aplicare a Normelor

Mai mult

Microsoft Word - c53c-77ca-186a-8a45.docx

Microsoft Word - c53c-77ca-186a-8a45.docx CONTRACT PRESTĂRI SERVICII Nr. / 2019 1.Părţile În temeiul Legii nr.98/2016 privind achizițiile publice și a HG nr. 395/2016 pentru aprobarea Normelor metodolgice de aplicare a prevederilor referitoare

Mai mult

Anexa nr

Anexa nr Eurolife ERB Asigurări Generale SA Bd Dimitrie Poeiu, nr 6A, cladirea Olyus et 2, camera 207, sector 2, 020337, Bucureşti T: (+ 40) 31 423 00 75; F: (+ 40) 31 418 40 84 E: asigurari@eurolife-asigurariro

Mai mult

Microsoft Word - HG TARIFE OUG RCA .docx

Microsoft Word - HG TARIFE OUG RCA .docx 1 www.untrr.ro www.e-rovinieta.ro HOTĂRÂRE nr. 826 din 2 noiembrie 2016 privind stabilirea tarifelor de primă maxime aplicabile de către societăţile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de

Mai mult

INFO GENERALE (pe scurt) pentru PROGRAM Achizitie Autovehicul Electric hibrid si Autovehicul pur electric prin programul RABLA PLUS 2019 Informatiile

INFO GENERALE (pe scurt) pentru PROGRAM Achizitie Autovehicul Electric hibrid si Autovehicul pur electric prin programul RABLA PLUS 2019 Informatiile INFO GENERALE (pe scurt) pentru PROGRAM Achizitie Autovehicul Electric hibrid si Autovehicul pur electric prin programul RABLA PLUS 2019 Informatiile de mai jos reprezinta o sinteza a informatiilor din

Mai mult

SECTIUNEA 1 Obligatiile participantilor la trafic Art (1) Participantii la trafic trebuie sa aiba un comportament care sa nu afecteze fluenta si

SECTIUNEA 1 Obligatiile participantilor la trafic Art (1) Participantii la trafic trebuie sa aiba un comportament care sa nu afecteze fluenta si SECTIUNEA 1 Obligatiile participantilor la trafic Art.35. - (1) Participantii la trafic trebuie sa aiba un comportament care sa nu afecteze fluenta si siguranta circulatiei, sa nu puna în pericol viata

Mai mult

Drepturile şi obligaţiile clienţilor finali de energie electrică Drepturi În conformitate cu Legea energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/20

Drepturile şi obligaţiile clienţilor finali de energie electrică Drepturi În conformitate cu Legea energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/20 Drepturile şi obligaţiile clienţilor finali de energie electrică Drepturi În conformitate cu Legea energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările și completările ulterioare, clienţii

Mai mult

Microsoft Word - pr328_12.doc

Microsoft Word - pr328_12.doc PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAŢILOR SENATUL L E G E pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice Parlamentul României adoptă

Mai mult

AGENŢIA NAȚIONALĂ PENTRU SOLUȚIONAREA CONTESTAȚIILOR NATIONAL AGENCY FOR SOLVING COMPLAINTS MD-2001, mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 124,

AGENŢIA NAȚIONALĂ PENTRU SOLUȚIONAREA CONTESTAȚIILOR NATIONAL AGENCY FOR SOLVING COMPLAINTS MD-2001, mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 124, AGENŢIA NAȚIONALĂ PENTRU SOLUȚIONAREA CONTESTAȚIILOR NATIONAL AGENCY FOR SOLVING COMPLAINTS MD-2001, mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 124, et. 4, tel: 022 820652, fax: 022 820651, e-mail: contestatii@ansc.md

Mai mult

TERMENI ȘI CONDIȚII STANDARD DE VÂNZARE ale Neon & Sign - Reghin 1. Domeniu de aplicare 1.1. Următorii termeni și condițiile standard de vânzare (denu

TERMENI ȘI CONDIȚII STANDARD DE VÂNZARE ale Neon & Sign - Reghin 1. Domeniu de aplicare 1.1. Următorii termeni și condițiile standard de vânzare (denu TERMENI ȘI CONDIȚII STANDARD DE VÂNZARE ale Neon & Sign - Reghin 1. Domeniu de aplicare 1.1. Următorii termeni și condițiile standard de vânzare (denumite scurt "Condiții") se aplică tuturor produselor

Mai mult

Document

Document Art. 1. Definirea termenilor Consumator Are înţelesul atribuit acestui termen în preambulul Contractului. Forţă Majoră Are înţelesul atribuit acestui termen în Art. 12 Furnizor Are înţelesul atribuit acestui

Mai mult

PROPUNERE DE

PROPUNERE DE DEFINIŢII ŞI TERMENI Anexa 1 la contractul... Cantitate de energie ANRE Cod Comercial al pietei angro de energie electrica Data efectivă de intrare în vigoare Data intrării în vigoare Interval baza de

Mai mult

Taxe și cote aplicate entităților autorizate reglementate, supravegheate şi controlate de A.S.F. Sectorul Asigurări Reasigurări Tipuri de entități/per

Taxe și cote aplicate entităților autorizate reglementate, supravegheate şi controlate de A.S.F. Sectorul Asigurări Reasigurări Tipuri de entități/per Taxe și cote aplicate entităților autorizate reglementate, supravegheate şi controlate de A.S.F. Sectorul Asigurări Reasigurări Tipuri de entități/persoane fizice plătitoare Categoria de venituri/entități/persoane

Mai mult

OBLIGATII EDITIA mdi

OBLIGATII EDITIA mdi Cuprins Capitolul I. Încheierea contractului 1 1. Oferta de a contracta. Lipsa unei acceptări valabile. Consecinţe 1 2. Emiterea facturilor în temeiul unui contract pretins existent. Necontestarea facturilor

Mai mult

Utilizare curentă EIOPA EIOPA-BoS-19/040 RO 19 februarie 2019 Recomandări pentru sectorul asigurărilor în contextul retragerii Regatului Unit din Uniu

Utilizare curentă EIOPA EIOPA-BoS-19/040 RO 19 februarie 2019 Recomandări pentru sectorul asigurărilor în contextul retragerii Regatului Unit din Uniu Utilizare curentă EIOPA EIOPA-BoS-19/040 RO 19 februarie 2019 Recomandări pentru sectorul asigurărilor în contextul retragerii Regatului Unit din Uniunea Europeană Recomandări Introducere 1. Conform articolului

Mai mult

Norme Metodologice din forma sintetica pentru data

Norme Metodologice din forma sintetica pentru data Norme metodologice din 30 noiembrie 2011 privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea şi efectuarea transporturilor rutiere şi a activităţilor conexe acestora stabilite prin Ordonanţa Guvernului

Mai mult

Microsoft Word - 0xx Informare SMU Roman

Microsoft Word - 0xx Informare SMU Roman MUNICIPIUL ROMAN CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI SPITALUL MUNICIPAL DE URGENTA Roman, str. Tineretului nr. 28-30, jud. Neamt Cod fiscal :2613940 Tel. :0233-742511; FAX.0233-741963 ROMAN ROMAN INFORMARE

Mai mult

Microsoft Word - H.C.L.46.Regulament vehicule usoare- carute

Microsoft Word - H.C.L.46.Regulament vehicule usoare- carute ROMÂNIA JUDEŢUL VASLUI COMUNA RAFAILA CONSILIUL LOCAL Cod poştal- 737541 RAFAILA - Telefon/fax: 0235/459274; HOTĂRÂREA Nr. 46/2017 privind aprobarea Regulamentului local de inregistrare a mopedelor si

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Carta Europeană pentru Siguranța Rutieră Dezvoltarea Angajamentelor pentru Îmbunătățirea Siguranței Rutiere București, 21 Martie 2019 Conținutul prezentării Ce este Carta Europeană pentru Siguranța Rutieră

Mai mult

PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAȚILOR Către Biroul permanent al Senatului În temeiul prevederilor art. 74 alin. (4) din Constituția României, republ

PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAȚILOR Către Biroul permanent al Senatului În temeiul prevederilor art. 74 alin. (4) din Constituția României, republ PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAȚILOR Către Biroul permanent al Senatului În temeiul prevederilor art. 74 alin. (4) din Constituția României, republicată, și ale art. 89 din Regulamentul Senatului, republicat,

Mai mult

Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de cons

Programului  privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice  pentru producerea de energie electrică,  în vederea acoperirii necesarului de cons Kroncic Electric & Stromline Professionals Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării

Mai mult

Sediu social: Piața Națiunilor Unite nr. 9, bloc 107, sector 5, Bucureşti tel.: fax: Punct de lucru: Piaț

Sediu social: Piața Națiunilor Unite nr. 9, bloc 107, sector 5, Bucureşti tel.: fax: Punct de lucru: Piaț Către: Antreprenorii parte in contractele de achizitie publica de executie de lucrari incheiate cu C.N.I. S.A. Referitor la: impactul prevederilor Ordonanţei de urgenţă nr. 114/2018 privind instituirea

Mai mult

Microsoft Word - proiect de lege camere de bord.docx

Microsoft Word - proiect de lege camere de bord.docx PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAȚILOR Către Biroul permanent al Senatului În temeiul prevederilor art. 74 alin. (4) din Constituția României, republicată, și ale art. 89 din Regulamentul Senatului, republicat,

Mai mult

COM(2017)47/F1 - RO (annex)

COM(2017)47/F1 - RO (annex) COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, 1.2.2017 COM(2017) 47 final ANNEX 1 ANEXĂ la DIRECTIVA PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI A CONSILIULUI de modificare a Directivei 2003/59/CE privind calificarea inițială și formarea

Mai mult

O PRIVIRE DE ANSAMBLU ASUPRA SIGURANȚEI RUTIERE ÎN ROMÂNIA MINISTERUL TRANSPORTURILOR DIRECȚIA TRANSPORT RUTIER

O PRIVIRE DE ANSAMBLU ASUPRA SIGURANȚEI RUTIERE ÎN ROMÂNIA    MINISTERUL TRANSPORTURILOR DIRECȚIA TRANSPORT RUTIER Organizaţia Naţiunilor Unite şi Comisia Europeană: reducerea cu 50% a numărului de victime decedate în accidentele rutiere pentru perioada 2001-2020 Comisia Europeană: Pentru un spațiu european de siguranță

Mai mult

MUNICIPIUL ORADEA PRIMAR CONTRACT DE PRESTARE DE SERVICII Nr din Părţi contractante Între MUNICIPIUL ORADEA, cu sediul in Oradea

MUNICIPIUL ORADEA PRIMAR CONTRACT DE PRESTARE DE SERVICII Nr din Părţi contractante Între MUNICIPIUL ORADEA, cu sediul in Oradea MUNICIPIUL ORADEA PRIMAR CONTRACT DE PRESTARE DE SERVICII Nr. 187987 din 15.07.2010 1. Părţi contractante Între MUNICIPIUL ORADEA, cu sediul in Oradea, Piaţa Unirii nr. 1,telefon 0259/437000, fax: 0259/437544,

Mai mult

Declaratie Mardari Dumitru Vasile 2017

Declaratie Mardari Dumitru Vasile 2017 DECLARAȚIE DE AVERE ȘI INTERESE PERSONALE I. INFORMAȚII GENERALE DESPRE SUBIECTUL DECLARĂRII 1. Numele, prenumele, patronimicul și numărul de identificare: Mardari Dumitru Vasile ( ) 2. Domiciliul şi numărul

Mai mult

AGENŢIA NAȚIONALĂ PENTRU SOLUȚIONAREA CONTESTAȚIILOR NATIONAL AGENCY FOR SOLVING COMPLAINTS MD-2001, mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 124,

AGENŢIA NAȚIONALĂ PENTRU SOLUȚIONAREA CONTESTAȚIILOR NATIONAL AGENCY FOR SOLVING COMPLAINTS MD-2001, mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 124, AGENŢIA NAȚIONALĂ PENTRU SOLUȚIONAREA CONTESTAȚIILOR NATIONAL AGENCY FOR SOLVING COMPLAINTS MD-2001, mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 124, et. 4, tel: 022 820652, fax: 022 820651, e-mail: contestatii@ansc.md

Mai mult

I

I Proiect de Ordin nr. din pentru modificarea și completarea Procedurii privind determinarea consumului de energie electrică în caz de înregistrare eronată și în sistem paușal, aprobate prin Ordinul președintelui

Mai mult

prima instanţă:i. Potînga instanţa de apel: N. Budăi, V. Pruteanu, I. Muruianu dosarul nr.2ra-2090/14 D E C I Z I E 01 octombrie 2014 mun. Chişinău Co

prima instanţă:i. Potînga instanţa de apel: N. Budăi, V. Pruteanu, I. Muruianu dosarul nr.2ra-2090/14 D E C I Z I E 01 octombrie 2014 mun. Chişinău Co prima instanţă:i. Potînga instanţa de apel: N. Budăi, V. Pruteanu, I. Muruianu dosarul nr.2ra-2090/14 D E C I Z I E 01 octombrie 2014 mun. Chişinău Colegiul civil, comercial şi de contencios administrativ

Mai mult

REGULAMENTUL OFICIAL al campaniei promoționale de loialitate atașat cardurilor VISA emise de Mobiasbancă Secțiunea 1. Organizatorul 1.1. Campania prom

REGULAMENTUL OFICIAL al campaniei promoționale de loialitate atașat cardurilor VISA emise de Mobiasbancă Secțiunea 1. Organizatorul 1.1. Campania prom REGULAMENTUL OFICIAL al campaniei promoționale de loialitate atașat cardurilor VISA emise de Mobiasbancă Secțiunea 1. Organizatorul 1.1. Campania promoțională de loialitate dedicată cardurilor VISA de

Mai mult

Ethan Frome

Ethan Frome COMPANIA NAŢIONALĂ DE CĂI FERATE CFR SA Bucureşti, 010873 Bd. Dinicu Golescu nr. 38, sector 1, România Nr. / 20 PROIECT CONTRACT DE ACCES PE INFRASTRUCTURA FEROVIARĂ ÎNCHEIAT ÎNTRE CFR şi OTF Valabil de

Mai mult

CABINET MINISTRU

CABINET MINISTRU Ministerul Finanţelor Publice Agenţia Naţională de Administrare Fiscală Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Str. Mitropolit Firmilian nr. 2, Craiova, judeţului Dolj jud. Dolj Tel : 0251 410718,0251

Mai mult

contract subsecvent 4

contract subsecvent  4 CONTRACT DE PRESTĂRI SERVICII Nr. /.. subsecvent Acordului-cadru de prestări servici Lot 1, nr.163-11506 din 24.03.2010 1. Preambul În temeiul Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea

Mai mult

Normă privind Fondul de garantare a asiguraţilor - PROIECT - În conformitate cu prevederile art. 2 alin. (1) lit. b), art. 5 lit. b) şi ale art. 6 ali

Normă privind Fondul de garantare a asiguraţilor - PROIECT - În conformitate cu prevederile art. 2 alin. (1) lit. b), art. 5 lit. b) şi ale art. 6 ali Normă privind Fondul de garantare a asiguraţilor - PROIECT - În conformitate cu prevederile art. 2 alin. (1) lit. b), art. 5 lit. b) şi ale art. 6 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 93/2012

Mai mult

Contract prestari servicii (model de baza) Incheiat astazi... la... I. PARTILE CONTRACTANTE 1.1. S.C.... S.N.C./S.C.S./S.A./S.C.A./S.R.L. cu sediul so

Contract prestari servicii (model de baza) Incheiat astazi... la... I. PARTILE CONTRACTANTE 1.1. S.C.... S.N.C./S.C.S./S.A./S.C.A./S.R.L. cu sediul so Contract prestari servicii (model de baza) Incheiat astazi... la... I. PARTILE CONTRACTANTE 1.1. S.C.... S.N.C./S.C.S./S.A./S.C.A./S.R.L. cu sediul social in...,(localitatea) str.... nr...., bloc..., scara...,

Mai mult

FACTURA Serie: Nr. ET Sediul Social: Str. Cavafii Vechi nr. 15 Sector 3 Nr. ord. ORC: J40/195/1

FACTURA Serie: Nr. ET Sediul Social: Str. Cavafii Vechi nr. 15 Sector 3 Nr. ord. ORC: J40/195/1 ET 12. 0075709 BL. C4 SC. 1 258082 AL. POIANA SIBIULUI Nr.1 Bl.BL. C4 SC. 1 Sector 6 1175.69 316.415 8054.9 1179.43 319.84 8138.6 SUPRAFAȚA ECHIVALENTĂ TERMIC 438.4400 SUPRAFAȚA UTILĂ 0 NUMĂR PERSOANE

Mai mult

Microsoft Word - Mangu_Florin_Raspunderea_civila.doc

Microsoft Word - Mangu_Florin_Raspunderea_civila.doc Răspunderea civilă. Constantele răspunderii civile 355 Cuprins PARTEA I. CONSIDERAŢII INTRODUCTIVE PRIVIND RĂSPUNDEREA JURIDICĂ ȘI RĂSPUNDEREA CIVILĂ... 5 TITLUL I. DE LA RĂSPUNDEREA SOCIALĂ LA RĂSPUNDEREA

Mai mult

O R D O N A N Ț Ă D E U R G E N Ț Ă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum şi a Legii nr. 78/2000 pentru pre

O R D O N A N Ț Ă D E U R G E N Ț Ă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum şi a Legii nr. 78/2000 pentru pre O R D O N A N Ț Ă D E U R G E N Ț Ă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum şi a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie

Mai mult

Academia de Studii Economice din Bucuresti Serviciul Achizitii Publice Plata Romana nr. 6, sector 1, Bucuresti, cod , oficiul postal 22, Romania

Academia de Studii Economice din Bucuresti Serviciul Achizitii Publice Plata Romana nr. 6, sector 1, Bucuresti, cod , oficiul postal 22, Romania Academia de Studii Economice din Bucuresti Serviciul Achizitii Publice Plata Romana nr. 6, sector, Bucuresti, cod 004, oficiul postal, Romania Tel: +40-..00; +40-..0 - int.:,,, ; Fax: +40-..66; +40-.0.

Mai mult

Procedura,

Procedura, Procedura : privind masurarea parametrilor aferenti indicatorilor de calitate administrativi pentru furnizarea serviciului de acces la internet si publicarea parametrilor aferenti. Scop : Prezenta procedura

Mai mult

Situații financiare IFRS 2018

Situații financiare IFRS 2018 Situații financiare IFRS 2018 GRAWE ROMÂNIA ASIGURARE S.A. Societate administrată în sistem dualist Situații financiare pregătite în conformitate cu Standardele Internaționale de Raportare Financiară

Mai mult

Anexa nr. 8 Norme privind examinarea în vederea atestării profesionale a personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere Capitolul I

Anexa nr. 8 Norme privind examinarea în vederea atestării profesionale a personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere Capitolul I Anexa nr. 8 Norme privind examinarea în vederea atestării profesionale a personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere Capitolul I Dispoziții generale Art. 1. - Prezentele norme stabilesc

Mai mult

PROPUNERE DE

PROPUNERE DE Anexa 2 la contractul nr... CANTITATEA DE ENERGIE ELECTRICĂ Art. 1. Cantitatea de energie electrică contractată între părţi este de 20.960 MWh la o putere constantă de 5 MW (ore CET). Profil*) Bandă 1

Mai mult

presentation template Orange Business Services

presentation template Orange Business Services Orange și SNAP împreuna pentru membri și familii Oferta de voce cu internet mobil inclus Telefoane la prețuri speciale si alte facilități August 2018 Oferta de abonamente Orange August 2018 Abonament lunar

Mai mult

DECIZIA NR cu privire la solutionarea contestatiei formulata de SC X SRL din Buzau inregistrata la D.G.F.P. Buzau sub nr.../.2009 Directia Gener

DECIZIA NR cu privire la solutionarea contestatiei formulata de SC X SRL din Buzau inregistrata la D.G.F.P. Buzau sub nr.../.2009 Directia Gener DECIZIA NR.88... cu privire la solutionarea contestatiei formulata de SC X SRL din Buzau inregistrata la D.G.F.P. Buzau sub nr.../.2009 Directia Generala a Finantelor Publice Buzau a fost sesizata prin

Mai mult

INFO GENERALE (pe scurt) pentru PROGRAM REMAT RABLA 2019 Informatiile de mai jos reprezinta o sinteza a informatiilor din Programul REMAT si trebuie c

INFO GENERALE (pe scurt) pentru PROGRAM REMAT RABLA 2019 Informatiile de mai jos reprezinta o sinteza a informatiilor din Programul REMAT si trebuie c INFO GENERALE (pe scurt) pentru PROGRAM REMAT RABLA 2019 Informatiile de mai jos reprezinta o sinteza a informatiilor din Programul REMAT si trebuie citite si intelese de toti cei implicati in acest program.

Mai mult