Raport. (partial) Asociatia Parintilor Scoala 179. Anul 2010

Mărimea: px
Porniți afișarea la pagina:

Download "Raport. (partial) Asociatia Parintilor Scoala 179. Anul 2010"

Transcriere

1 Raport (partial) Asociatia Parintilor Scoala 179 Anul În decursul anului 2010, am avut multe activităţi în folosul educaţiei copiilor dumneavoastră,activităţi care au creat oportunităţi pentru implicarea tuturor: profesori, copii şi părinţi. Convingerea Asociatiei parintilor, profesorilor şi a administraţiei şcolii este aceea că dumneavoastră cu cât vă veţi implica mai mult în educaţia copiilor cu atât mai eficientă şi mai bogată va fi relaţia cu propriul copil şi mai diversificată experienţa acumulată de copil. În conformitate cu perceptul filozofic, prin care educaţia este definită ca arma cea mai de preţ a unei persoane, administraţia şi asociaţia de părinţi au conlucrat impreuna si in acest an pentru a extinde oferta scolara cu activitati extrascolare in care elevii sa-si petreaca timpul in mod placut si util. La inceputul anului am demarat actiunea de strangere a DECLARTIILOR 230 pentru redirectionarea a 2 % din impozitul pe venit catre Asociatia parintilor din scoala 179. Banii pentru acesta actiune au venit dintr-un proiect depus in finalul anului 2009 la Asociatia Pentru Relatii Comunitare, asociatie care ajuta organizatii non profit, ONG-uri in atragerea de fonduri din comunitatile unde isi desfasoara activitatea.

2 Responsabilul acestui proiect a fost d-na Manuela NAE.S-a reusit strangerea si depunerea a 270 de declaratii. Alaturi de Clubul sportiv LOCOMOTIVA unde sunt legitimati copii,am sustinut in continuare activitatea clubului de GO,un joc care dezvolta inteligenta si abilitatile de concentrare si care este foarte indragit de copii din scoala noastra..activitatea clubului de Go este una foarte dinamica Intre 4 si 7 martie 2010, clubul de GO a participat la Campionatul European de GO pentru Juniori 2010, desfasurat in frumosul oras Sibiu. Clubul a avut 15 participanti la concursul principal. Copiii de la Clubul de Go au participat la Campionatele Europene de juniori la care avem un vicecampion European la categoria sub 12 ani in persoana lui Silvestru Sate html Asociatia de Parinti a Scolii Nr. 179, Primaria Sectorului 1 si Scoala 179, au fost parteneri si sponsori pentru organizarea Campionatului National de GO Juniori din aprilie 2010 care s-a desfasurat la noi in scoala. Asociatia parintilor a oferit materiale promotionale si premiile la acest concurs in valoare de 2700 lei.

3 Asociatia Parintilor a contribuit la realizarea proiectului radioul scolii proiect initiat de scoala si speram ca in urma parteneriatului incheiat de Asociatie cu Radio Romania sa putem sa beneficiem si de pregatirea unor elevi ai scolii in meseria de journalist de radio. Asociatia Parintilor a initiat si organizat sarbatoarea internationala a zilei Copilului 1 iunie pentru clasele mici 1-4 carora le-am adus 2 actrite care i-a distrat timp de 3 ore cu diferite jocuri, cantece si dansuri. Va spun sincer ca copii au fost deosebit de incantati. Pentru Castigatoarea de anul acesta a actiunii Care clasa strange cele mai multe declaratii 230, castigatoare care anul acesta a fost clasa 4 a b invatatoare d-na Elena Nedelea, pentru toata clasa am organizat o zi la un loc de joaca cu lasere. Tot atunci a fost si castigatoarea de anul trecut clasa 3a B invatatoare d-na Mihaela Masala si pentru care anul trecut nu am avut posibilitatea sa-i premiem.

4 Activitati extrascolare: In acest moment Asociatia pregateste organizarea contra cost, a unor cercuri, cluburi unde elevii din scoala noastra sa isi poata petrece timpul liber cat mai constructiv cu putinta. De aceea am contactat scoala pentru a ne recomanda profesori care ar putea sa sustina, cursuri de limbi moderne, teatru,sport si in masura in care va fi posibil si scoala va fi de acord vom sustine aceste activitati. Intentionam ca pe parcurs sa dezvoltam si alte colaborari daca situatia si parintii vor solicita acest lucru. SITUATIA FINANCIARA (partiala) 2010: Venituri din cotizarii membri = 770 lei Venituri din cutii de donatii/donatii = 950 lei Venituri din sponsorizari = 0 lei Venituri din directionarea 2% = 0 lei Cheltuieli curente = lei lei = tiparit declaratii lei = participarea ca partener la Campionatul National de juniori desfasurat in scoala noastra lei = trimisi in contul de extra-bugetar al scolii pentru chetuieli administrative datorate scolii pentru desfasurarea activitatilor extrascolare,conform contractului de parteneriat incheiat cu Scoala lei = trimisi in contul de extra-bugetar al scolii pentru participarea la proiectul «Radioul scolii»

5 lei = 2 clase care au strans cele mai multe declaratii 230 de anul acesta si castigatoarea de anul trecut au avut ca premiu o zi la un loc de joaca cu lasere lei = 2 actrite care iau distrat pe copiii le la clasele 1-4 de ziua lor 1 iunie lei = Tabara la EFORIE NORD pentru 20 copii cu rezultate bune la invatatura dar care au probleme deosebite in familie Implicarea în educaţia copilului dumneavoastră reprezintă o piatră de temelie la baza succesului său, existând multe modalităţi de a le aplica. Ne dorim pe viitor o mai mare implicare si sustinere a Asociatiei din partea parintilor a cadrelor didactice si a conducerii scolii. Ne dorim sa veniti cu proiecte si sa va implicati in realizarea lor. Fiti alaturi de copii! Ajutati-ne anul acesta sa directionam 2% din impozitul pe venit! In cazul in care doriti sa ne ajutati pentru a ne indeplini scopul, exista mai multe forme, si anume: 1. Redirectionarea a 2% din impozitul pe venit, pentru persoane fizice 2. Sponsorizari sau donatii din partea persoanelor fizice si juridice. 3. Voluntariat 4. NOU : Cutii de donatii. Prin bunavointa parintilor care au afaceri in comunitatea noastra am instalat cutii de donatii in urmatoarele locatii : 1. magazin CRISTIM - B-dul Bucurestii Noi nr magazin CRISTIM - B-dul Ion Mihalache nr. 128 (Piata Domenii) 3. Supermarket IOANA str. Pietii nr. 44 sector 1 4. cofetaria ALEX Piata Chibrit, Calea Grivitei nr. 5. farmacia HUMANITAS - str. Subcetate nr. 41 (Piata 16 februarie)

6 Beneficiar: Asociatia Parintilor din Scoala nr. 179 Cont: RO80 BRDE 445S V Banca: BRD Bucurestii Noi Sumele se pot transfera in contul specificat mai sus sau se pot depune direct in cont la orice sucursala BRD. Va rugam sa specificati la descrierea tranzactiei "Donatie" si numele dvs CONTACT Presedinte Gabriela DINESCU Telefon: Vice-presedinte Cristina GEORGESCU Telefon: Vice-presedinte Manuela NAE Telefon: Secretar general Andrei IONESCU Telefon: : 2: