CETATEA LECTURII. prezintă. De pus în ramă... un pictoroman colectiv. Elevii claselor a VI-a A și a VI-a B. Colegiul Național Gheorghe Lazăr, Sibiu

Mărimea: px
Porniți afișarea la pagina:

Download "CETATEA LECTURII. prezintă. De pus în ramă... un pictoroman colectiv. Elevii claselor a VI-a A și a VI-a B. Colegiul Național Gheorghe Lazăr, Sibiu"

Transcriere

1 Colegiul Național Gheorghe Lazăr, Sibiu CETATEA LECTURII prezintă De pus în ramă... un pictoroman colectiv 8 I E M A R T Elevii claselor a VI-a A și a VI-a B

2 De pus în ramă... un pictoroman colectiv Acest proiect realizat de elevii claselor a VI-a este un periplu picto-literar, presupunând o viziune sincretică prin intermediul căreia am urmărit formarea competenței de literație, aceasta fiind totodată o modalitate ingenioasă de a le trezi elevilor interesul pentru fenomenul artistic local, național sau internațional. Ideea nu este nouă și țin să le mulțumesc astfel colegelor care ne-au împărtășit experiența lor în mediul on-line. Proiectul vizează lectura imaginii și redactarea unui text literar având ca sursă de inspirație pictura selectată de fiecare elev: 1. De pus în ramă demers care a presupus reconstituirea unei picturi, mai mult sau mai puțin celebre, sub forma unei fotografii. 2. Pictoroman colectiv un atelier de scriere creativă, inspirat de cartea Mustața lui Dali și alte culori, de Felix Aftene și Lucian Dan Teodorovici. Textele noastre pot fi citite în cadrul antologiei postate pe site-ul pasaportliterar.wordpress.com P I C T O R O M A N prof. dr. Marcela Ciobănuc

3 Peasant Blouse / Bluză țărănească, Henri Matisse ( ), pictor francez, este unul dintre principalii iniţiatori ai artei moderne care a revoluţionat folosirea culorii şi sensul perspectivei, modificând relaţiile dintre pictură şi realitate. Tabloul face parte din coleția La Blouse Roumaine, devenind simbolul identităţii româneşti şi, în mod particular, al feminităţii româneşti. Matisse a avut o colecţie întreagă de bluze tradiţionale pe care le primise cadou de la pictorul român,theodor Pallady, cu care a fost prieten mai mulți ani. prof. dr. Marcela Ciobănuc

4 Ciobănaș 1922 Constantin Isachie Popescu s-a născut la Paşcani, în anul 1888 și a murit la București, în Deși a studiat Dreptul şi a profesat timp de zece ani avocatura, pasiunea lui pentru pictură a învins, astfel încât s-a înscris la Academia de Arte Frumoase din Bucureşti, la clasa de pictură a lui G.D. Mirea și și-a desăvârșit studiile la Paris, Florența și Londra. Tabloul Ciobănaș a fost realizat în anul 1922, în ulei, pe pânză, reprezentând un copil care întruchipează un cioban. Luca A.

5 Jucătorul de șah Jucătorul de șah este o pictură de debut a pictorului Corneliu Baba. Aceasta a fost pictată în anul 1948 si a fost expusă cu 8 ani mai târziu la Veneția. Corneliu Baba este un mare pictor care s-a născut pe data de 18 noiembrie în 1906, fiind pictor, artist și profesor universitar. Mahmoud A.

6 Charles Darvin young Pictura este creată de artista numită Ellen Sharples, în anul Este o reproducere după o fotografie, în care Charles Darvin apare alături de sora lui. Darius A.

7 Cititoarea Jean-Honoré Fragonard s-a născut în 5 aprilie 1732 și a decedat în 22 august El a fost un pictor și tipograf francez. A produs peste 550 de tablouri (fără a lua în considerare desenele și gravurile). Fată tânără citind sau Cititoarea este o pictură realizată în ulei din secolul al XVIIIlea. Înfățișează o fată neidentificată, așezată în profil, purtând o rochie galbenă, cu guler, citind dintr-o carte mică. Pictura se află la National Gallery of Art din Washington. Patricia B.

8 A girl by the window A girl by the window este o operă de artă a lui Iman Maleki. Iman este un pictor iranean, născut în Acesta este recunoscut pentru picturiile lui realiste, surprinzând foarte bine expresiile feței și detaliile atât la îmbrăcăminte cât și la față sau la corp. Unele picturi ale sale arată atât de bine încât poți crede că sunt poze. A girl by the window este o pictură foarte detaliată care surprinde în esență o fatăfrumoasă, care poartă o cămașă albă, largă, cu părul desprins lăsat pe spate, care confecționează o brățară în fața unui geam. Ioana B.

9 Eugène Murer Pierre-Auguste Renoir (25 februarie decembrie 1919) a fost un artist francez care a fost un pictor de frunte în dezvoltarea stilului impresionist. Eugène Meunier numit și Eugène Murer a fost un artist, celebru bucătar de patiserie, restaurator, romancier, poet și colecționar avid de picturi impresioniste. A condus o patiserie pe Bulevardul Voltaire nr. 95, unde a invitat, pentru Cina de marți, tineri artiști, colecționari și artiști consacrați: Renoir, Sisley, Monet, Cézanne, Gachet, Vincent și Theo Van Gogh, Père Tanguy etc. Alexandru B.

10 Un zugrav. Autoportret Pictor român, Ștefan Luchian a fost supranumit poetul plastic al florilor. El spunea:... Natura nu trebuie s-o imiți, nici să o copiezi, trebuie să lucrezi în felul ei... Cum se poate lucra în felul ei? Să știi să observi, asta-i cheia... Natura îți dă povețe, când te pricepi să observi. Noi, artiștii, privim cu ochiul, dar lucrăm cu sufletul. Aris B.

11 The-Subjugated-Reader René François Ghislain Magritte a fost un pictor belgian, reprezentant de frunte al suprarealismului în pictură. El s-a născut în 21 noiembrie 1898 și a murit în anul 15 august Între anii pictează aproximativ o mie de tablouri, care vor constitui o sursă de inspirație pentru generațiile viitoare de pictori. Andi B.

12 Omul cu tichie albastră cca Omul cu tichie albastră, de Jan Van Eyck, una dintre cele mai prețioase picturi expuse la Muzeul Național Brukenthal este și una dintre cele mai misterioase lucrări. Tabloul reprezintă portretul unui bărbat, recent identificat cu Jean IV, duce de Brabant, care a trăit între 1403 și Circumstanțele în care Samuel von Brukenthal a ajuns în posesia acestui tabloului nu se cunosc cu exactitate, opera aflându-se pe lista lucrărilor înstrăinate și apoi recuperate, de-a lungul istoriei îndelungate a colecției de pictură a baronului. Aventura aparte a tabloului a continuat și în secolul trecut, fiind recuperat în urma furtului din 1968, reajungând după 58 de ani, acasă, în pinacoteca din care a făcut parte inițial. Sebastian C.

13 Cap de fetiță Nicolae Tonitza (născut la 13 aprilie 1886) a fost un pictor și grafician român, interpret al "tristețelor luxuriant colorate" și al unor sincere simțăminte de revoltă mocnită și îndelung resemnată. Acesta era pasionat de realizarea portretelor persoanelor din jurul său. Adriana C.

14 Claudine Marcel Dyf (numele real e Marcel Dreyfus) a fost un pictor impresionist francez ( ). A redat prin lumină și culoare căldura și puterea date de subiect, creația lui fiind într-o armonie perfectă cu natura însăși. La mijlocul carierei sale înfloritoare, Dyf s-a căsătorit cu Claudine, o tânără frumoasă, a cărei imagine a devenit centrul atenției sale și în cele din urmă, marcă sa. Alexia C.

15 Jucătorul de șah Corneliu Baba (n.18 noiembrie 1906, d. 28 decembrie 1997) este un pictor cunoscut în România și chiar peste hotare. Acesta creea tablouri originale și realiste. După scurt timp de la apariția picturii Jucătorul de Șah a fost arestat. În 1995 i-a fost permisă o plecare în Rusia și apoi a câștigat o medalie de aur la o expoziție internațională la Varșovia. Tudor D.

16 Autoportret Sabin Popp ( ), reprezentant marcant al direcției tradiționaliste în arta românească interbelică, rămâne cunoscut pentru seria de compoziții, portrete și naturi moarte, opere care îmbină într-un mod original arta post-bizantină cu modernitatea. Chiar dacă lucrările rămase, în colecţii publice şi private, sunt puține, Sabin Popp rămâne în arta românească un artist preocupat de specificul național, cu un profil plastic extrem de personal și ușor de recunoscut. Cele mai cunoscute picturi ale lui Sabin Popp sunt: Peisaj - ulei pe carton, Miuță, fratele pictorului, și Botezul. Ștefan D.

17 Portret Camil Ressu, născut pe 28 ianuarie, 1880, Galați, România și decedat pe 1 aprilie, 1926, a fost un pictor român, care, prin întreaga sa activitate artistică, pedagogică și socială, a fost una din personalitățile marcante ale artei românești. În acest tablou, Camil Ressu a pictat portretul unui băiat de aproximativ doisprezece ani, pe un fond de tonuri cromatice calde și reci: maro, bej, ocru, portocaliu, albastru, blue, gri și brun. Băiatul este îmbrăcat cu o camașă blue, pantaloni de culoarea maro susținuti în talie de o curea maro. David D.

18 Jucătorul de șah Corneliu Baba (născut pe 18 noiembrie 1906, Craiova, România decedat pe 28 decembrie 1997, București, România) a fost un pictor român, cunoscut în special pentru portretele realizate de el, dar și pentru alte tipuri de tablouri și ilustrații de cărți. Prin originalitatea, măiestria și realismul ei profund, tablourile lui Corneliu Baba și-au câștigat o mare prețuire în țară și în restul lumii. Robert D.

19 Cititorul Ferdinand Heilbuth s-a născut la Hamburg ( ). Era fiul unui rabin și, la fel ca tatăl său, părea destinat să urmeze vocația religioasă a familiei. Inițial a creat scene istorice cu influență romantică, dar începând cu 1868, s-a dedicat picturii peisagistice. Tudor D.

20 Portretul lui Angel Fernandez de Soto Acest tablou este pictat de celebrul Pablo Picasso, cunoscut pentru multe alte picturi. Tabloul se numește Portretul lui Angel Fernandez de Soto, în valoare de 51 de milioane de dolari. Pictat în anul 1903, a devenit unul dintre cele mai cunoscute tablouri din zilele noastre. Victor D.

21 Boy with Balalaika Nikolay Bogdanov-Belsky s-a născut în 1868 într-un sat din Rusia. A studiat arta încă din școala primară. Bogdanov-Belsky a pictat în mare parte picturi de gen, în special despre educația copiilor de țărani, portrete și studii de peisaje impresioniste. Boy with Balalaika este una din capodoperele pictorului și a fost realizată în anul Sebastian F.

22 Maria Nacu Nicolae Grigorescu este unul dintre cei mai de seamă pictori ai culturii române. Maria Nacu ( "Mica Giocondă Levantină") a fost profesoara de limba română și latină. Nicolae Grigorescu a pictat portretul acesteia în perioada anilor Atenția privitorului este direcționată cu putere spre fața modelului, singura pată deschisă din lucrare. Fondul este verde închis, părul și cămașa negre. Este una dintre lucrările în care pictorul redă delicatețea și feminină, caracteristice nenumăratelor portrete pe care le-a pictat. Irina F.

23 Țipătul Edward Munch este un pictor norvegian, care s-a născut în comuna Løten, la 12 decembrie Cea mai apreciată pictură este Țipătul, fiind vândută cu peste $ Șerban G.

24 Țărancă din Muscel Nicolae Grigorescu este considerat că fiind unul dinte cei mai mari pictori români din toate timpurile. Acesta s-a născut la 15 mai Pictează în aer liber, culorile pânzelor fiind luminoase, rezultate din observarea naturii și a jocurilor de lumini produse de nori și soare. Este primul dintre fondatorii impresionismului, a picturii moderne românești. În artă și-a pus iubirea de natură și de neamul lui. Inspirat de pitorescul ținutului românesc, Grigorescu realizează o serie de picturi cu motive rustice: portrete de țărani, care cu boi pe ulițe și numeroase tablouri care surprind specificul vieții rurale. Ana G.

25 Fata pădurarului Fata Pădurarului este una dintre cele mai populare picturi ale lui Nicolae Tonitza, realizată în anii Pictorul s-a născut pe data de 13 aprilie 1886 și decedat pe 26 februarie Tonitza a fost un pictor și un grafician roman, interpret al tristețelor luxuriant colorate și al unor sincere simțăminte de revoltă mocnită și îndelung resemnată. Alexandra G.

26 A Young Girl Reading Jean-Honore Fragonard s-a născut la 5 aprilie 1732 în orășelul Grasse din sudul Franței. Acesta a fost un pictor francez, reprezentant al stilului rococo din a doua jumătate a secolului al XVIII-lea. Totuși, deoarece a creat în toate stilurile epocii, nu poate fi perfect încadrat într-un anumit curent. Sofi G.

27 Portret Andreea Sabin Bălașa a fost un pictor, autor și regizor de filme de pictură animată, dar și scriitor român. Bălașa a absolvit în 1955 Institutul de Artă Nicolae Grigorescu din București. Obsesia declarată a vieții și a artei lui Sabin Bălașa a fost să inițieze o mare renaștere artistică și culturală. Cătălina H.

28 Cititorul Născut la Hamburg, Ferdinand Heilbuth ( ) era fiul unui rabin și, la fel ca tatăl său, părea destinat să urmeze vocația religioasă a familiei. Inițial a creat scene istorice cu influență romantică, dar începând cu 1868, s-a dedicat picturii peisagistice. Heilbuth a dezvoltat o paletă mai strălucitoare și un stil mai rustic și s- a împrietenit cu Sisley, Monet, precum și cu Manet. Matei I.

29 Portretul Marianei Gheorghe Petrașcu s-a născut la 20 noiembrie 1872 la Tecuci și a murit pe data de 1 mai Pictează numereoase peisaje atât în țară, cât și în Franța, Spania și mai ales în Italia. Printre tablourile pictate se numără și Portretul Marianei, care este de fapt un portret realizat fiicei sale, Mariana, în anul 1924 și expus la Casa Atelier Gheorghe Petrașcu din Târgoviște. Daria I.

30 Tablou Octav Băncilă, pictor realist român, a lăsat posterității o operă de artă caracterizată de un realism critic foarte puternic, artistul fiind cunoscut ca Pictorul Răscoalelor de la Din Ciclul de Compoziții 1907 fac parte și lucrări ca Înainte de 1907 și Cap de Țăran Român. David I.

31 Cap de fetiță Nicolae Tonitza s-a născut pe 13 aprilie 1886 în Bârlad, fiind considerat, în anul 1930, cel mai important pictor roman în viață. Lucrarea intitulată Cap de fetiță, pictată de Nicolae Tonitza, ilustrează un chip angelic, de o inocenţă tulburătoare. La frumuseţea tabloului contribuie şi fundalul decorativ care a fost realizat într-o armonie cromatică cu portretul fetiţei. Paula I.

32 Autoportret Ștefan Luchian s-a născut în Ștefănești, un sat din județul Botoșani, ca fiu al maiorului Dumitru Luchian și al Elenei Chiriacescu. Familia Luchian s-a mutat la București în 1873, iar mama lui a dorit ca acesta să urmeze calea tatălui său și să se alăture Școlii Militare. Dorel L.

33 Portret de fetiță Nicolae Grigorescu (n. 15 mai 1838, Pitaru, jud. Dâmbovița d. 21 iulie 1907, Câmpina) este unul dintre cei mai de seamă pictori ai culturii române, numărându-se printre primii fondatori ai picturii române moderne. Inspirat de pitorescul ținutului, Grigorescu realizează o serie de picturi cu motive rustice: portrete de țărani, care cu boi pe ulițele sătești și numeroase tablouri ce surprind specificul vieții rurale. Maria L.

34 Țărăncuţă cu mărgele albastre Nicolae Grigorescu (n. 15 mai d. 21 iulie 1907), este unul dintre cei mai de seamă pictori ai culturii române, numărându-se printre primii fondatori ai picturii române moderne. În opera lui Grigorescu se simte influența pictorilor francezi, dar artistul nu a renunțat niciodată la subiectele autentice din țara noastră, pe care le-a zugrăvit într-un mod admirabil, exprimându-și dragostea sa față de țăran și de satul românesc, pictează portrete de țărănci, care cu boi pe drumuri prăfuite de țară și numeroase peisaje cu specific românesc. Daria M.

35 Autoportret Autoportretul lui Ștefan Luchian a fost făcut între anii 1905 și Acestuia îi plăcea să picteze, iar atunci când făcea acest lucru se relaxa și uita de toate. Pictorul a fost și este apreciat de români și nu numai. Acesta picta de obicei flori și peisaje fiind foarte pasionat de ele. El spunea că operele sale erau vesele deoarece el observa în detaliu natura și o picta așa cum o simțea. Natura nu trebuie s-o imiți, nici să o copiezi, trebuie să lucrezi în felul ei... Mihai M.

36 Portret de băiat Corina Chirilă este o tânără pictoriță contemporană, idealistă căreia îi place să surprindă în lucrările sale, lucruri la care visează și la care nu poate să ajungă. Sebastian M.

37 Autoportret Nicolae Grigorescu, după 20 de ani de când a început să picteze în atelierul lui Anton Chladek, la vârsta de 30 de ani, a devenitun pictor care a înțeles că menirea lui este să picteze. Ajuns în Franța a văzut prețuirea maeștrilor pentru picturi. Autoportretul creat de el în anul 1857 ne arată timiditatea lui. În anul 1868 el crează încă un autoportret care arată o privire fermă și sigură. Acest autportret a fost considerat o operă de importanță majoră. Andrei M.

38 Portret de femeie Nicolae Grigorescu este primul dintre fondatorii picturii române moderne. Acesta a intrat în atelierul lui Anton Chladek la vârsta de doar zece ani și a progresat inspirânduse de la maestrul lui pâna când, la vârsta de douăzeci de ani, a ajuns să îl întreacă. A participat la Războiul de Independență însoțind armata română în calitate de,,pictor pe front. În timpul luptelor de la Grivița și Rahova, acesta a realizat schițe care au stat la baza unor mari compoziții. Anisia O.

39 Țărancă din Muscel Nicolae Grigorescu, Țărăncă din Muscel. Pictura este un portret pe pânză, cu o dimensiune de 27 cm x 21,5 cm. Lucrarea aparține Muzeului Național de Artă al României. Iris P.

40 Jucătorul de șah Corneliu Baba (n.18 noiembrie 1906, d. 28 decembrie 1997) este un pictor cunoscut în România și chiar peste hotare. Acesta creea tablouri originale și realiste. După scurt timp de la apariția picturii Jucătorul de Șah a fost arestat. În 1995 i-a fost permisă o plecare în Rusia și apoi a câștigat o medalie de aur la o expoziție internațională la Varșovia. Radu P.

41 Jucătorul de șah Tabloul se numește Jucătorul de șah și a fost realizat de către pictorul român Corneliu Baba, ce a trăit între anii Lucrarea este realizată cu ulei pe pânză și are dimensiunile 108cm x 93cm. În prezent, pictura este expusă la Galeria de Artă Românească Modernă. Cu această lucrare, pictorul și-a făcut debutul oficial la Salonul de Artă din București, în anul Horațiu P.

42 Jocker Todd Phillips. Jocker este un personaj cinematografic. Acesta voia să facă lumea să zâmbească însă oamenii nu îi acordau atenție și nu îl luau în serios. El avea un suflet bun și muncea din greu pentru a-și întreține mama care era bolnavă. Tabloul exprimă tristețe, supărare și depresie, adică sentimentele pe care le avea acesta. Culorile sunt pe jumatate de tablou închise, iar pe cealaltă jumătate deschise. Cromatica exprimată arată tristețea pe care o simte personajul, dar și fericirea din inima lui. Marco S.

43 Doamnă cu umbrelă de soare Claude Monet este cunoscut drept pionierul impresionismului francez, un stil de artă care prezintă realitatea și viața obișnuită printr-o tehnică expresivă și un joc de lumini și umbre. Picturile sale sunt printre cele mai scumpe și mai cunoscute din lume, mai ales picturile sale în ulei cu nuferi și câmpuri cu maci. Seria cu nuferi a fost caracterizată drept Capela Sixtină a Impresionismului și este expusă în muzeele din întreaga lume. Mary

44 Jucătorul de șah Corneliu Baba era al treilea fiu al lui Gheorghe Baba și al Mathildei Baba. În tablou este prezentat, într-un colţ din atelierul artistului, un bărbat în jur de cincizeci de ani care stă aplecat, cu mâinile sprijinite pe genunchi, asupra unei table de şah. Atitudinea şi poziţia bărbatului redau concentrarea cu care analizează o mişcare în curs, probabil atacul unui cal negru asupra unui pion alb, două din cele şapte piese pe care le distingem pe colţul tablei de şah. Este interesantă poziția în care este redat jucătorul, care se poate explica prin faptul că pictorul s-a poziționat exact în fața lui, ca un partener de joc. Luca S.

45 Autoportret Ștefan Luchian a fost un pictor român, supranumit poetul plastic al florilor. I se spunea Babacul. Prin opera sa, Luchian s-a dovedit a fi o personalitate artistică originală, afirmându-se cu o pictură generoasă, vibrantă și care, prin paleta cromatică plină de lumină, prin poziția artistică înnoitoare, precum și printr-o scânteietoare expunere a limbajului. A reușit să fixeze în memorie splendorile scânteietoare ale peisajului românesc, pe care l-a redat într-o serie întreagă de opere. Bogdan S.

46 Portetrul Mariei Nacu Nicolae Grigorescu, Portetrul Mariei Nacu numită și Mica Giocondă Levantină, Paula S.

47 Cititoarea Jean-Honoré Fragonard a fost un pictor francez reprezentant al stilului arhitectural, decorativ, artistic și de design interior Rococo, din a doua jumătate a secolului al XVIII-lea. În 1756, ajunge la Roma unde execută numeroase copii ale maeștrilor artiști italieni din bisericile și palatele orașului. A realizat picturi decorative în palatul Louvre și palatul Belevue. Ioana Ș.

48 Portetrul Mariei Nacu Nicolae Grigorescu (n. 15 mai 1838, Pitaru, Potlogi, Dâmbovița, România d. 21 iulie 1907, Câmpina, România) este primul dintre fondatorii picturii române moderne. A participat la Războiul de Independență ( ), însoțind armata română în calitate de pictor de front. A pictat portrete de țărănci, care cu boi pe drumuri prăfuite de țară și numeroase peisaje cu specific românesc. Oscilând între realism și impresionism, reușește să creeze o adevărată monografie a satului românesc, un album al vieții grele de pe front și o galerie de portrete impresionante. Andreea T.

49 Fetiță cu codițe Nicolae Tonitza născut la 13 aprilie 1886 la Bârlad (d. 26 februarie 1940, București) a fost un pictor și grafician român, interpret al "tristețelor luxuriant colorate" și al unor sincere simțăminte de revoltă mocnită și îndelung resemnată. Forța sa creativă se manifestă prin elemente ale unor curente artistice care și-au pus amprenta asupra istoriei universale a artelor: impresionism, postimpresionism, expresionism. Claudia T.

50 Cititorul Ferndinand Heilbuth, pictor francez de origine germană, s-a născut în 1826, în Hamburg și a murit în 1889, în Paris. Afost fiul unui rabin și la dorința tatălui său a încercat să urmeze vocația religioasă a familiei, dar în 1843 a decis să- și suspende studiile religioase și pasionat fiind de pictură a plecat la Paris. El redă peisaje din natură, imagini istorice și interioare. Picturile lui au făcut parte din mișcarea artistică numită impresionism. Andrei Ț.

51 Un șoricel de bibliotecă Eduard Swoboda a fost un pictor de origine austriacă, ce a trăit în secolul al XIX-lea ( ). Cele mai cunoscute lucrări ale sale au fost frescele realizate pentru mai multe biserici din Austria, dar și restaurarea frescei din Marea Orangerie a Castelului din Schönbrunn. Un șoricel de bibliotecă reprezintă portretul unui băiat pasionat de lectură, al cărui univers perfect este ilustrat de raftul cu cărți ce îl poartă în lumi și timpuri diverse, fantastice și pline de magie. Paul Ț.

52 Ferdinand Heilbuth a dezvoltat o paletă mai strălucitoare și un stil mai rustic și s-a împrietenit cu Sisley, Monet, precum și cu Manet. Acesta din urmă a avut o mare influență asupra lui, mai ales în căutarea tonurilor deschise. Cititorul Radu Ț.

53 Pavonia Frederic Leighton - Lord Frederic Leighton ( ), a fost unul dintre cei mai renumiți artiști britanici ai secolului al XIX-lea. Lucrările sale au descris subiecte istorice, biblice și clasice într-un stil academic. Bianca V.

54 Girl in Grey Louis le Brocquy (10 November April 2012) was an Irish painter born in Dublin to Albert and Sybil le Brocquy. His work received many accolades in a career that spanned some seventy years of creative practice. In 1956, he represented Ireland at the Venice Biennale, winning the Premio Acquisito Internationale (a once-off award when the event was acquired by the Nestle Corporation) with A Family (National Gallery of Ireland), subsequently included in the historic exhibition Fifty Years of Modern Art Brussels, World Fair Daria V.

55 Un băiat blond într-un sacou albastru închis și într-o vestă gălbuie, semnat, datat de către Waldmuller în 1859, pictat cu ulei pe pânză. Ferdinand Georg Waldmüller (n. 15 ianuarie 1793, Viena -- d. 23 august 1865, Hinterbrühl) a fost un scriitor și pictor austriac. Waldmüller a fost unul dintre cei mai importanți pictori austrieci din perioada Biedermeier a artei europene. Victor V.

56 Le mulţumesc din suflet copiilor care s-au dovedit a fi plini de imaginaţie, lăsându-se antrenaţi, ca de fiecare dată, în proiectele propuse de mine. Le mulţumesc părinţilor pentru sprijinul moral pe care mi l-au acordat pentru a duce la bun sfârşit toate aceste proiecte sau activităţi extracurriculare şi extraşcolare. Fotografiile au fost publicate atât cu acordul copiilor, cât şi al părinţilor acestora.

Omagiu pentru Vasarely, Soto și Tinguely Omagiu pentru Vasarely, Soto și Tinguely Cinci tineri artiști s-au mutat la Uzina de la Mioveni, România. Tim

Omagiu pentru Vasarely, Soto și Tinguely Omagiu pentru Vasarely, Soto și Tinguely Cinci tineri artiști s-au mutat la Uzina de la Mioveni, România. Tim Omagiu pentru Vasarely, Soto și Tinguely Omagiu pentru Vasarely, Soto și Tinguely Cinci tineri artiști s-au mutat la Uzina de la Mioveni, România. Timp de o săptămână, au transformat pasiunea și talentul

Mai mult

Program Zilele Bibliotecii mai 2017 Sediul central Calea Dorobanţilor nr. 104 Secția pentru copii Luni, 15 mai Expoziţie de carte: Ziua Internaţ

Program Zilele Bibliotecii mai 2017 Sediul central Calea Dorobanţilor nr. 104 Secția pentru copii Luni, 15 mai Expoziţie de carte: Ziua Internaţ Program Zilele Bibliotecii 15 19 mai 2017 Sediul central Calea Dorobanţilor nr. 104 Secția pentru copii Expoziţie de carte: Ziua Internaţională a Familiei. Locaţia: Secţia pentru copii ora 10.00 - Întâlnire

Mai mult

Casa Anastasie Simu - Vila Retezat, arh. Karel Liman str. Mihail Kogălniceanu 68, oraș Sinaia, județ Prahova 250 m de C

Casa Anastasie Simu - Vila Retezat, arh. Karel Liman str. Mihail Kogălniceanu 68, oraș Sinaia, județ Prahova 250 m de C Casa Anastasie Simu - Vila Retezat, arh. Karel Liman str. Mihail Kogălniceanu 68, oraș Sinaia, județ Prahova 250 m de Centru Preț de pornire: 1.220.000 Estimare: 1.400.000-1.500.000 Suprafață teren: Suprafață

Mai mult

PoloStart2 Istituto Comprensivo Marcello Candia Milano ESEMPI DI PROVE DI INGRESSO IN LINGUA MADRE a cura di Emanuela Crisà

PoloStart2 Istituto Comprensivo Marcello Candia Milano ESEMPI DI PROVE DI INGRESSO IN LINGUA MADRE a cura di Emanuela Crisà PoloStart2 Istituto Comprensivo Marcello Candia Milano ESEMPI DI PROVE DI INGRESSO IN LINGUA MADRE a cura di Emanuela Crisà TEST DE LECTURE EN MOLDAVE 1. Citeşte atent istorioarele de mai jos si desenează-le

Mai mult

Curriculum vitae Europass

Curriculum vitae Europass Curriculum vitae Europass Informaţii personale Nume / Prenume Stanciu, Ana Adresă(e) 53, Barbu Delavrancea, sector1, Bucuresti Telefon(oane) 0724 226 447 E-mail(uri) anastanciu2010@yahoo.com Naţionalitate(-tăţi)

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Sărbătoarea Mărţişorului 1 Martie MĂRŢIŞORUL Mărțișorul este un mic obiect-talisman legat cu un șnur format din două fire împletite, unul roșu și altul alb. Purtătorul lui este protejat împotriva răului.

Mai mult

PARTENERI: CONCURS JUDEŢEAN DE CREAŢIE PLASTICĂ Minte sănătoasă în corp sănătos! Ediția a V-a, 2019 ORGANIZATOR: ŞCOALA GIMNAZIALĂ EPISCOP IACOV ANTON

PARTENERI: CONCURS JUDEŢEAN DE CREAŢIE PLASTICĂ Minte sănătoasă în corp sănătos! Ediția a V-a, 2019 ORGANIZATOR: ŞCOALA GIMNAZIALĂ EPISCOP IACOV ANTON PARTENERI: CONCURS JUDEŢEAN DE CREAŢIE PLASTICĂ Minte sănătoasă în corp sănătos! Ediția a V-a, 2019 ORGANIZATOR: ŞCOALA GIMNAZIALĂ EPISCOP IACOV ANTONOVICI BÂRLAD INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN VASLUI CASA

Mai mult

FAMILIA CREŞTINĂ PE ÎNŢELESUL COPIILOR

FAMILIA CREŞTINĂ PE ÎNŢELESUL COPIILOR FAMILIA CREŞTINĂ PE ÎNŢELESUL COPIILOR Carte de colorat Dalia Teodora Ana 27/02/2016 este locul unde venim pe lume şi în care ne dezvoltăm (creştem). Este locul unde găsim dragoste, respect, linişte, înţelegere,

Mai mult

Proiect aprobat în CAER Nr /2/ Domeniul cultural artistic, arte vizuale Pozitia 457

Proiect aprobat în CAER Nr /2/ Domeniul cultural artistic, arte vizuale Pozitia 457 Proiect aprobat în CAER Nr. 24986/2/22.01.2018 Domeniul cultural artistic, arte vizuale Pozitia 457 Argument Arta îl aduce pe om mai aproape de frumos, îi oferă posibilitatea să creeze frumosul, să-l descopere

Mai mult

Cand ne jucam cu totii,, e Soare-n Maramures! L ),

Cand ne jucam cu totii,, e Soare-n Maramures! L ), Cand ne jucam cu totii,, e Soare-n Maramures! L ), Când ne jucăm cu toții, e Soare-n Maramureș! Pe vremuri, ne jucam în voie în curtea bunicilor cu orice prindeam la mână, de dimineața până seara. Noi

Mai mult

Calendarul etwinning 2019 Sibiu, 2018 Informații despre etwinning, comunitatea școlilor din Europa, găsiți la adresele:

Calendarul etwinning 2019 Sibiu, 2018 Informații despre etwinning, comunitatea școlilor din Europa, găsiți la adresele: Calendarul etwinning 2019 Sibiu, 2018 Informații despre etwinning, comunitatea școlilor din Europa, găsiți la adresele: https://www.etwinning.net/ro/pub/index.htm și http://etwinning.ro/. Prezentul volum

Mai mult

Let s First Understand Our National Heritage in order to Define and Build Our European Identity COM-13-PM-50-DB-RO DISEMINARE A CELEI DE-A PATRA REUNI

Let s First Understand Our National Heritage in order to Define and Build Our European Identity COM-13-PM-50-DB-RO DISEMINARE A CELEI DE-A PATRA REUNI Let s First Understand Our National Heritage in order to Define and Build Our European Identity COM-13-PM-50-DB-RO DISEMINARE A CELEI DE-A PATRA REUNIUNIE DE PROIECT SPANIA, TOLOX CEIP SAN ROQUE 5-10 mai

Mai mult

ȘCOALA GIMNAZIALĂ PETRE SERGESCU DROBETA TURNU SEVERIN Revistă de creații literare ale elevilor clasei I A Prof. înv. primar: Ionica Dăgădiță Martie 2

ȘCOALA GIMNAZIALĂ PETRE SERGESCU DROBETA TURNU SEVERIN Revistă de creații literare ale elevilor clasei I A Prof. înv. primar: Ionica Dăgădiță Martie 2 ȘCOALA GIMNAZIALĂ PETRE SERGESCU DROBETA TURNU SEVERIN Revistă de creații literare ale elevilor clasei I A Prof. înv. primar: Ionica Dăgădiță Martie 2019 FLORI DE GÂND PENTRU MAMA Cu toată dragostea pentru

Mai mult

Microsoft Word - Ol - M.doc

Microsoft Word - Ol - M.doc Olimpiada Liceelor istoric Iniţiativa de a oferi tinerilor liceeni posibilitatea de a-şi dezvolta abilităţile şi aptitudinile la un nivel superior, în afara şcolii, aparţine primarului municipiului Slatina,

Mai mult

BritTeen Club Clasele 1-2 Ateliere mai iunie :30 18:00 DIY II: Crafts and Stories (Lucia Radu) Vino să vezi cum e să te distrezi în limba engle

BritTeen Club Clasele 1-2 Ateliere mai iunie :30 18:00 DIY II: Crafts and Stories (Lucia Radu) Vino să vezi cum e să te distrezi în limba engle Clasele 1-2 Ateliere mai iunie 2019 DIY II: Crafts and Stories (Lucia Radu) Vino să vezi cum e să te distrezi în limba engleză! Învăţăm să ne creăm singuri jucării, decoraţiuni și jocuri educative. Ne

Mai mult

CONSTIENT Marius Chirila

CONSTIENT Marius Chirila CONSTIENT Marius Chirila Stau cu mine si ma intreb ce as putea sa iti mai ofer in plus. Ai deja totul, esti deja totul. Nu exista limita la ce ai putea sa faci pentru ca nu exista limita la ceea ce esti.

Mai mult

Layout 1

Layout 1 Ghid esențial pentru viitoarele mirese RENTROP & STRATON Cuprins Capitolul 1 Să începem: De la vis la realitate 3 Capitolul 2 Primii pași către o nuntă de vis 18 Cum răspândim vestea evenimentului Pe cine

Mai mult

NEWSLETTER NR. 4 ECHIPA DE REDACTIE ELEVI: Angelescu Andrei, XI E Bercu Irina, X A Constantinescu Antonia, X A Hera Veronica, IX B Ilie Mara, X A Nicu

NEWSLETTER NR. 4 ECHIPA DE REDACTIE ELEVI: Angelescu Andrei, XI E Bercu Irina, X A Constantinescu Antonia, X A Hera Veronica, IX B Ilie Mara, X A Nicu NEWSLETTER NR. 4 ECHIPA DE REDACTIE ELEVI: Angelescu Andrei, XI E Bercu Irina, X A Constantinescu Antonia, X A Hera Veronica, IX B Ilie Mara, X A Nicu Alina, X A Stirbu Delia, IX B PROFESORI: Corina Vint

Mai mult

ia

ia Sărbătorim ia, de ziua Sânzienelor! Asociaţia Judeţeană Argeş,, Basarab I a Cadrelor Militare în Rezervă şiîn Retragere în colaborare cu Muzeul Județean Argeș și Cercul Militar Piteşti organizează pentru

Mai mult

Unitatea școlară: CENTRUL ȘCOLAR DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ BRĂILA Propunător: MUȘAT STELIANA-VASILICA Funcția: PROFESOR PSIHOPEDAGOG TEMA PROPUSĂ: Rolul e

Unitatea școlară: CENTRUL ȘCOLAR DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ BRĂILA Propunător: MUȘAT STELIANA-VASILICA Funcția: PROFESOR PSIHOPEDAGOG TEMA PROPUSĂ: Rolul e Unitatea școlară: CENTRUL ȘCOLAR DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ BRĂILA Propunător: MUȘAT STELIANA-VASILICA Funcția: PROFESOR PSIHOPEDAGOG TEMA PROPUSĂ: Rolul educației nonformale în activitatea de învățare și influența

Mai mult

Vorbeşte lumea Situaţia de comunicare: Fragment dintr-un interviu realizat în cadrul emisiunii televizate Vorbește lumea (ProTV), difuzate la data de

Vorbeşte lumea Situaţia de comunicare: Fragment dintr-un interviu realizat în cadrul emisiunii televizate Vorbește lumea (ProTV), difuzate la data de Vorbeşte lumea Situaţia de comunicare: Fragment dintr-un interviu realizat în cadrul emisiunii televizate Vorbește lumea (ProTV), difuzate la data de 12.01.2017 data înregistrării: 27.05.2017 participanţi:

Mai mult

PROIECT EDUCAŢIONAL COPILUL ARTIST-ATELIERUL DE CREAŢIE Retrospectivă Coordonator proiect, profesor STELA VÂRGOLIU ECHIPA DE PROIECT: Direct

PROIECT EDUCAŢIONAL COPILUL ARTIST-ATELIERUL DE CREAŢIE Retrospectivă Coordonator proiect, profesor STELA VÂRGOLIU ECHIPA DE PROIECT: Direct PROIECT EDUCAŢIONAL COPILUL ARTIST-ATELIERUL DE CREAŢIE Retrospectivă 2012-2017 Coordonator proiect, profesor STELA VÂRGOLIU ECHIPA DE PROIECT: Director, prof. IULIANA NEACŞU Secretara MIRELA TUDOR Prof.înv.primar

Mai mult

& companie de interventii artistice studio de comunicare CONTACT

& companie de interventii artistice studio de comunicare CONTACT & companie de interventii artistice studio de comunicare CONTACT consulting@madalinadobraca.com + 40 744 387811 Intervenție artistică la galeria de arta Aiurart Spuneți-ne tot Client : Madalina Dobraca

Mai mult

Inima mea, sufletul meu: 11 negri mititei

Inima mea, sufletul meu: 11 negri mititei Inima mea, sufletul meu: 11 negri mititei Până să dea gerul, au locuit, tot într-o odaie, la marginea mahalalei Obor, din Călărași. Ea are 36 de ani, el are 38. Și 11 copii. Asta ne amuză: Mă, voi sunteți

Mai mult

PENTRU TINE ȘI COPILUL TĂU Jocurile copilăriei 5 activități în aer liber Oferit de: Te așteptăm la:

PENTRU TINE ȘI COPILUL TĂU Jocurile copilăriei 5 activități în aer liber Oferit de: Te așteptăm la: PENTRU TINE ȘI COPILUL TĂU Jocurile copilăriei 5 activități în aer liber Oferit de: Sezonul cald a sosit, iar noi am pregătit o listă de jocuri perfecte pentru a petrece timpul alături de cei dragi! Echipa

Mai mult

FIŞE DE LUCRU TROCMAER SILVIA ELENA

FIŞE DE LUCRU TROCMAER SILVIA ELENA FIŞE DE LUCRU TROCMAER SILVIA ELENA FIŞA 1 - Familia mea Spune din cine este formată familia din imagine! Încercuieşte membrul rătăcit al familiei! Colorează casa familiei! FIŞA 2 Eu şi obiectele mele

Mai mult

PARTENERI:

PARTENERI: MINISTERUL EDUCAȚIEI, CERCETĂRII, TINERETULUI ȘI SPORTULUI INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN IAȘI CASA CORPULUI DIDACTIC IAȘI UNIUNEA ARTIȘTILOR PLASTICI DIN ROMÂNIA FILIALA IAȘI CENTRUL DE STUDII EUROPENE

Mai mult

Michelle Obama, omagiu emotionant adus starului Disney

Michelle Obama, omagiu emotionant adus starului Disney Michelle Obama, omagiu emotionant adus starului Disney Cameron Boyce, care a murit la 20 de ani FOTO Andreea Neblea, La trei zile dupa ce actorul american Cameron Boyce, star al productiilor Disney Channel,,Jessie"

Mai mult

Universitatea de Stat Alecu Russo din Bălți Facultatea de Științe Reale, Economice și ale Mediului Catedra de ştiinţe fizice şi inginereşti CURRICULUM

Universitatea de Stat Alecu Russo din Bălți Facultatea de Științe Reale, Economice și ale Mediului Catedra de ştiinţe fizice şi inginereşti CURRICULUM Universitatea de Stat Alecu Russo din Bălți Facultatea de Științe Reale, Economice și ale Mediului Catedra de ştiinţe fizice şi inginereşti CURRICULUM UNIVERSITAR la unitatea de curs Istoria artelor plastice

Mai mult

EN_IV_2019_Limba_romana_Test_2

EN_IV_2019_Limba_romana_Test_2 EVALUARE NAŢIONALĂ LA FINALUL CLASEI a IV-a 2019 LIMBA ROMÂNĂ Test 2 Judeţul/sectorul... Localitatea... Şcoala... Numele şi prenumele elevului...... Clasa a IV-a... Băiat Fată EN IV 2019 Pagina 1 din 9

Mai mult

Holocaust

Holocaust IP Gimnaziul Vasile Lupu s.susleni O EXCURSIE PE LOCURILE EVREEŞTI DIN ORHEI Elaborat de profesoara de istorie BALAN NATALIA, grad didactic superior Orhei, 2019 Pe data de 28.01.2019 împreună cu elevii

Mai mult

CIPRUDESTINATIE TURISTICA Erasmus+ Project IT CAREER START-UP RO01-KA

CIPRUDESTINATIE TURISTICA Erasmus+ Project IT CAREER START-UP RO01-KA CIPRUDESTINATIE TURISTICA ASEZARE CELE MAI FRUMOASE LOCURI DIN CIPRU Insula are un farmec aparte, dat de amestecul culturii greceşti cu cea turceasca, iar asta înseamnă religii diferite, limbi diferite

Mai mult

Ghidul in materie de fete pentru baieti:Layout 1.qxd

Ghidul in materie de fete pentru baieti:Layout 1.qxd 30 de lucruri pe care nu le po}i afla de la prieteni {i p rin}i CORINT JUNIOR Salutare, Fetele au făcut întotdeauna parte din viaţa ta. Dar până acum, tu şi prietenii tăi v - aţi văzut de treburile voastre,

Mai mult

EN_IV_2014_Lb_romana_Test_2_pt_minoritate_sarba

EN_IV_2014_Lb_romana_Test_2_pt_minoritate_sarba CENTRUL NAŢIONAL DE EVALUARE ŞI EXAMINARE EVALUARE NAŢIONALĂ LA FINALUL CLASEI a IV-a 2014 Test 2 Limba română pentru elevii de la şcolile şi secţiile cu predare în limba sârbă Judeţul/sectorul... Localitatea...

Mai mult

Microsoft Word - Proiect_educativ_Lasati_copiii_sa_vina_la_Mine!.docx

Microsoft Word - Proiect_educativ_Lasati_copiii_sa_vina_la_Mine!.docx CASA CORPULUI DIDACTIC TELEORMAN Strada Carpati nr. 15; Alexandria, cod: 140059 TEL: 0247/315636; FAX: 0247/315636 E-mail: ccd_tr@yahoo.com MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE PROIECT EDUCATIV REGIONAL Lăsaţi

Mai mult

Aprozar La Strada, un business fără mofturi [GALERIE FOTO]

Aprozar La Strada, un business fără mofturi [GALERIE FOTO] Aprozar La Strada, un business fără mofturi [GALERIE FOTO] 04 Jun 2018 de Mihaela Dalar Stanca [1] [2] [3] Pagina 1 din 5 [4] [5] [6] [7] O nișă clară, a fructelor și legumelor proaspete, o locație centrală

Mai mult

BIBLIOGRAFIE 1. ȘTIINȚE OAMENI DE ȘTIINȚĂ: NIKOLA TESLA, STEPHEN HAWKING - Hawking, Stephen William, Scurtă istorie a timpului: De la Big Bang la găur

BIBLIOGRAFIE 1. ȘTIINȚE OAMENI DE ȘTIINȚĂ: NIKOLA TESLA, STEPHEN HAWKING - Hawking, Stephen William, Scurtă istorie a timpului: De la Big Bang la găur BIBLIOGRAFIE 1. ȘTIINȚE OAMENI DE ȘTIINȚĂ: NIKOLA TESLA, STEPHEN HAWKING - Hawking, Stephen William, Scurtă istorie a timpului: De la Big Bang la găurile negre, Editura Humanitas, București, 2004 53/H

Mai mult

Microsoft Word - EN_IV_2019_Matematica_Test_1.doc

Microsoft Word - EN_IV_2019_Matematica_Test_1.doc EVALUARE NAȚIONALĂ LA FINALUL CLASEI a IV-a 2 019 MATEMATICĂ Test 1 Județul/sectorul... Localitatea... Şcoala... Numele şi prenumele elevei / elevului...... Clasa a IV-a... Băiat Fată EN IV 2019 Pagina

Mai mult

Bine primiți Bine primiți Un loc de poveste Un colţ de România, aflat la intersecţia celor trei judeţe: Braşov, Covasna şi Buzău, unde culorile naturi

Bine primiți Bine primiți Un loc de poveste Un colţ de România, aflat la intersecţia celor trei judeţe: Braşov, Covasna şi Buzău, unde culorile naturi Un loc de poveste Un colţ de România, aflat la intersecţia celor trei judeţe: Braşov, Covasna şi Buzău, unde culorile naturii oferă un adevărat spectacol pentru ochi, a fost sursa de inspiraţie pentru

Mai mult

INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN VASLUI PRIMARIA MUNICIPIULUI VASLUI

INSPECTORATUL ŞCOLAR  JUDEŢEAN VASLUI PRIMARIA MUNICIPIULUI VASLUI GRĂDINIŢA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 17, VASLUI CONCURS LOCAL Ș I JUDEȚ EAN DE CREAŢIE ARTISTICO-PLASTICĂ,,Din culori ivim o lume eco ORGANIZATOR: Ediţia a III-a, an ș colar 2018-2019 aprobat în CAER 2019,

Mai mult

Adevarul 18 august 2010 Raluca Grosescu a adus studiul comunismului în şcoli Proiectul educaţional coordonat de Raluca Grosescu, O istorie a comunismu

Adevarul 18 august 2010 Raluca Grosescu a adus studiul comunismului în şcoli Proiectul educaţional coordonat de Raluca Grosescu, O istorie a comunismu Adevarul 18 august 2010 Raluca Grosescu a adus studiul comunismului în şcoli Proiectul educaţional coordonat de Raluca Grosescu, O istorie a comunismului în România, prin care s-a introdus în şcoli cursul

Mai mult

PROGRAMUL ZILELOR LICEULUI TEORETIC DIMITRIE CANTEMIR IAŞI OCTOMBRIE 2015

PROGRAMUL ZILELOR LICEULUI TEORETIC DIMITRIE CANTEMIR IAŞI OCTOMBRIE 2015 PROGRAMUL ZILELOR LICEULUI TEORETIC DIMITRIE CANTEMIR IAŞI 29 30 OCTOMBRIE 2015 PARTENERI Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi Primăria Municipiului Iaşi Consiliul Judeţean Iaşi Instituţia Prefectului Judeţul

Mai mult

Raport Anual 2017 Lucrarea are culori

Raport Anual 2017 Lucrarea are culori Raport Anual 2017 Lucrarea are culori Adaptat timpului, dar ancorat pe stâncă CINE SUNTEM NOI?...cei care credem că fiecare copil și tânar este important și valoros în ochii Lui Dumnezeu... "Încredințează-ți

Mai mult

Microsoft Word - Casa ecologica_Final pt pdf.doc

Microsoft Word - Casa ecologica_Final pt pdf.doc 1 Investigare: De la cercetare asupra izolaţiei termice la proiectarea şi realizarea unei machete pentru o casă ecologică (Premiul La main à la pâte) [Ciclul 3] Autor: Sacchetti Jean-Paul Acest material

Mai mult

LICEUL TEHNOLOGIC AUTO Bulevardul Decebal 105, , Craiova Telefon 0351 / ; 0351 / Fax 0351 /

LICEUL TEHNOLOGIC AUTO Bulevardul Decebal 105, , Craiova Telefon 0351 / ; 0351 / Fax 0351 / LICEUL TEHNOLOGIC AUTO Bulevardul Decebal 105, 200440, Craiova Telefon 0351 / 170323; 0351 / 170343Fax 0351 / 170323 E-mail demetrescucv2004@yahoo.com Web www.liceulautocraiova.ro PROGRAMUL ACTIVITĂŢILOR

Mai mult

Tratamente Termice ale Lemnului_Indrumar

Tratamente Termice ale Lemnului_Indrumar CRACIUN ACASA LA IL EDITIA II - 2015 Crăciun acasă la IL este o acțiune demarată în anul 2014, ce se vrea o tradiție a familiei IL. Cei care ne cunosc știu că Facultatea de Ingineria Lemnului nu este numai

Mai mult

Oamenii de pe Pirita Cine sunt și ce își doresc locuitorii celei mai sărace comunități din Baia Mare. Fotografii și text de Mircea Reștea

Oamenii de pe Pirita Cine sunt și ce își doresc locuitorii celei mai sărace comunități din Baia Mare. Fotografii și text de Mircea Reștea Oamenii de pe Pirita Cine sunt și ce își doresc locuitorii celei mai sărace comunități din Baia Mare. Fotografii și text de Mircea Reștea În octombrie 2016 am început să fotografiez o comunitate de romi

Mai mult

Minunea in 365 de zile - Perceptele dlui Browne -

Minunea in 365 de zile - Perceptele dlui Browne - Pentru Papi, primul meu profesor Un profesor are un impact asupra eternității; nu știe niciodată unde se termină influența lui. Henry Adams Preceptele sau maximele au mare însemnătate; dacă ai la îndemână

Mai mult

Leo Lionni - Frederick

Leo Lionni - Frederick Traducere din engleză de ADINA COBUZ Leo Lionni (1910 1999) s-a născut în Olanda; în copilărie a colindat muzeele din Amsterdam, desenând după picturile maeştrilor. În 1931 s-a mutat la Milano. A fost

Mai mult

CENTRUL ȘCOLAR DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ BRĂILA CARTE SENZORIALĂ CU ACTIVITĂŢI MONTESSORI AUTOR: Prof. psihopedagog IORDACHE IONELA MARIANA 1

CENTRUL ȘCOLAR DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ BRĂILA CARTE SENZORIALĂ CU ACTIVITĂŢI MONTESSORI AUTOR: Prof. psihopedagog IORDACHE IONELA MARIANA 1 CENTRUL ȘCOLAR DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ BRĂILA CARTE SENZORIALĂ CU ACTIVITĂŢI MONTESSORI AUTOR: Prof. psihopedagog IORDACHE IONELA MARIANA 1 CARTE SENZORIALĂ CU ACTIVITĂŢI MONTESSORI Concepută de medicul

Mai mult

Cuprins Volumul 2 Călătoria către adevărata forţă a prezentului tău - 11 Capitolul 1 - Motivaţie sau motorul care te împinge către acţiune - 13 Cum să

Cuprins Volumul 2 Călătoria către adevărata forţă a prezentului tău - 11 Capitolul 1 - Motivaţie sau motorul care te împinge către acţiune - 13 Cum să Cuprins Volumul 2 Călătoria către adevărata forţă a prezentului tău - 11 Capitolul 1 - Motivaţie sau motorul care te împinge către acţiune - 13 Cum să faci cu uşurinţă lucrurile pe care alţii le fac greu

Mai mult

SCOALA GIMNAZIALA PODARI GRADINITA BALTA VERDE Proiect educational Petrecere de Halloween DIRECTOR, PROF. ANDREESCU MARILENA RESPONSABIL, Prof.inv.pre

SCOALA GIMNAZIALA PODARI GRADINITA BALTA VERDE Proiect educational Petrecere de Halloween DIRECTOR, PROF. ANDREESCU MARILENA RESPONSABIL, Prof.inv.pre SCOALA GIMNAZIALA PODARI GRADINITA BALTA VERDE Proiect educational Petrecere de Halloween DIRECTOR, PROF. ANDREESCU MARILENA RESPONSABIL, Prof.inv.prescolar.- NEDELCU-VINATORU AURELIA 28 - OCTOMBRIE -2016

Mai mult

rules_ro

rules_ro de Dirk Liekens (reguli in lb. română) În acest joc de strategie, jucătorii luptă pentru a obţine controlul asupra celor mai importante zone din Sumeria antică. Comercianţii sunt utilizaţi pentru a controla

Mai mult

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE 10 aprilie 2015 Domnule Inspector General, Doamnelor și domnilor inspectori de învățământ primar, Doamnelor și domnilor dascali, Vă aducem la cunoștință că, începând cu anul școlar 2013 2014, Banca Națională

Mai mult

FIŞA DE PREZENTARE A PROIECTULUI COMENIUS 1

FIŞA DE PREZENTARE A PROIECTULUI COMENIUS 1 ASOCIAŢIA ALBA-LA MANCHE (AMI) PROIECT CULTURAL BILINGV INIŢIATOR ŞI COORDONATOR PROIECT Sonia Elvireanu, Asociaţia AMI PARTENERI Consiliul Judeţean Alba Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia Biblioteca

Mai mult

GRUPA BAMBINI 1 RAPORT EDUCAȚIONAL LUNA MAI 2019 Despre NORMALIZARE Normalizarea este obiectivul final al educaţiei Montessori. Dar ce este normalizar

GRUPA BAMBINI 1 RAPORT EDUCAȚIONAL LUNA MAI 2019 Despre NORMALIZARE Normalizarea este obiectivul final al educaţiei Montessori. Dar ce este normalizar RAPORT EDUCAȚIONAL 2019 Despre NORMALIZARE Normalizarea este obiectivul final al educaţiei Montessori. Dar ce este normalizarea? Normalizarea este un proces de vindecare care te duce înapoi la starea normală,

Mai mult

Ce este educaţia Dacă este să analizăm din punct de vedere etimologic, educația vine din latinescul educo-educare, care înseamnă a alimenta, a crește

Ce este educaţia Dacă este să analizăm din punct de vedere etimologic, educația vine din latinescul educo-educare, care înseamnă a alimenta, a crește Ce este educaţia Dacă este să analizăm din punct de vedere etimologic, educația vine din latinescul educo-educare, care înseamnă a alimenta, a crește - plante sau animale. Având înțelesuri asemănătoare

Mai mult

În conformitate cu Anexa 2 la OMEN 4797/ , cap. III, art. 7-9 și cu Procedura nr / , care reglementează modalitatea de organiz

În conformitate cu Anexa 2 la OMEN 4797/ , cap. III, art. 7-9 și cu Procedura nr / , care reglementează modalitatea de organiz În conformitate cu Anexa 2 la OMEN 4797/31.08.2017, cap. III, art. 7-9 și cu Procedura nr. 30891/14.05.2018, care reglementează modalitatea de organizare și desfășurare a testului de competență lingvistică,

Mai mult

EN_IV_2018_Limba_romana_Test_1

EN_IV_2018_Limba_romana_Test_1 EVALUARE NAŢIONALĂ LA FINALUL CLASEI a IV-a 2018 LIMBA ROMÂNĂ Test 1 Judeţul/sectorul... Localitatea... Şcoala... Numele şi prenumele elevului...... Clasa a IV-a... Băiat Fată EN IV 2018 Pagina 1 din 10

Mai mult

Prezentare PowerPoint

Prezentare PowerPoint CREA Români din Diaspora Studiu Sociologic, Partea a 3-a București, 20 august 2019 47% dintre românii emigrați își doresc să se reîntoarcă în România, cu 10 procente mai puțin decât în 2017 47% dintre

Mai mult

Avizat, Inspector Școlar General ISJ Dolj, Prof. Leontina Monica Sună Avizat, Inspector educativ I.S.J. Dolj, Prof. Simona Chiriță Avizat, Avizat, Avi

Avizat, Inspector Școlar General ISJ Dolj, Prof. Leontina Monica Sună Avizat, Inspector educativ I.S.J. Dolj, Prof. Simona Chiriță Avizat, Avizat, Avi Avizat, Inspector Școlar General ISJ Dolj, Prof. Leontina Monica Sună Avizat, Inspector educativ I.S.J. Dolj, Prof. Simona Chiriță Avizat, Avizat, Avizat, Inspector Școlar de specialitate Liceul Teoretic

Mai mult

Microsoft Word - PROGRAM MANAGERIAL PENTRU CANDIDATURA_Ioana Ciocan.docx

Microsoft Word - PROGRAM MANAGERIAL PENTRU CANDIDATURA_Ioana Ciocan.docx PROGRAM MANAGERIAL PENTRU CANDIDATURA LA FUNCȚIA DE VICEPREȘEDINTE AL UNIUNII ARTIȘTILOR PLASTICI DIN ROMÂNIA Candidat: București, 2016 1. PREAMBUL Motivația candidaturii mele la funcția de vicepreședinte

Mai mult

Proiecte finanțate prin Swimathon ediția 2016 Proiect: Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități Beneficiar: Fundația Serviciilor Sociale Bet

Proiecte finanțate prin Swimathon ediția 2016 Proiect: Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități Beneficiar: Fundația Serviciilor Sociale Bet Proiecte finanțate prin Swimathon ediția 2016 Proiect: Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități Beneficiar: Fundația Serviciilor Sociale Bethany Suma finanțată: 15.637,50 lei Proiectul a avut

Mai mult

SĂ ÎNVĂŢĂM CULORILE! caiet metodic pentru însuşirea culorilor în învăţământul special Clasa pregătitoare, clasa I, clasa a II-a Autori: prof. logoped

SĂ ÎNVĂŢĂM CULORILE! caiet metodic pentru însuşirea culorilor în învăţământul special Clasa pregătitoare, clasa I, clasa a II-a Autori: prof. logoped SĂ ÎNVĂŢĂM CULORILE! caiet metodic pentru însuşirea culorilor în învăţământul special Clasa pregătitoare, clasa I, clasa a II-a Autori: prof. logoped Pîrvu Carmen prof. psihopedagog Bădără Fifi Eufrosina

Mai mult

FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca superior 1.2 Facultatea Facultatea de

FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca superior 1.2 Facultatea Facultatea de FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca superior 1.2 Facultatea Facultatea de Teologie Ortodoxă 1.3 Departamentul Teologie Ortodoxă

Mai mult

CONCURSUL NAȚIONAL " VICTOR GIULEANU" MARTIE 2019-TEORIA MUZICII COMENTARII PREMII Nume si prenume elev Clasa Scoala ALBITA MIHAELA 5 C.N.M. "GE

CONCURSUL NAȚIONAL  VICTOR GIULEANU MARTIE 2019-TEORIA MUZICII COMENTARII PREMII Nume si prenume elev Clasa Scoala ALBITA MIHAELA 5 C.N.M. GE CONCURSUL NAȚIONAL " VICTOR GIULEANU" 18-20 MARTIE 2019-TEORIA MUZICII COMENTARII PREMII Nume si prenume elev Clasa Scoala ALBITA MIHAELA 5 C.N.M. "GEORGE ENESCU" BUCURESTI 9.23 Mențiune CRISTACHE FLORENTINA

Mai mult

Strângerea de mână

Strângerea de mână semnificaţii de Andy Szekely Felul în care interlocutorul dă noroc cu tine îţi poate furniza o mulţime de informaţii preţioase. În plus, gestul în sine este şi un puternic furnizor de încredere. Dr. Allan

Mai mult

PROGRAMUL SĂPTĂMÂNII

PROGRAMUL SĂPTĂMÂNII MINISTERUL EDUCAŢIEI NAȚIONALE INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN DÂMBOVIŢA Colegiul Naţional Constantin Cantacuzino Târgovişte Adresa: Târgovişte, strada George Cair, nr.3, judeţul Damboviţa Telefon/Fax: (0372)

Mai mult

Clavecinul bine temperat2.cdr

Clavecinul bine temperat2.cdr Johann Sebastian Bach CLAVECINUL BINE TEMPERAT 8 DE PRELUDII ŞI FUGI Pentru PIAN BWV 870-89 CAIETUL II 0. Toate drepturile rezervate. Copierea de orice fel se va efectua exclusiv cu acordul scris al S.C.

Mai mult

UNIVERSITATEA NAŢIONALĂ DE ARTE BUCUREŞTI FACULTATEA DE ARTE PLASTICE Domeniul: ARTE VIZUALE Specializarea: Arte Plastice (Fotografie - videoprocesare

UNIVERSITATEA NAŢIONALĂ DE ARTE BUCUREŞTI FACULTATEA DE ARTE PLASTICE Domeniul: ARTE VIZUALE Specializarea: Arte Plastice (Fotografie - videoprocesare Specializarea: Arte Plastice (Fotografie - videoprocesarea computerizată a imaginii) Locuri speciale pentru ER fara bursa fotografica cu portofoliu si test de cunostinte de istoria artei si fotografie

Mai mult

Microsoft Word - Lect. Dorin Handrea - CV_Eupass.doc

Microsoft Word - Lect. Dorin Handrea - CV_Eupass.doc Curriculum vitae Europass Informaţii personale Nume / Prenume DORIN HANDREA Adresă Bucureşti str. Frumoasă nr.52/11 sect 1 Telefon 021. 318 93 70 0744 99 62 12 Fax(uri) E-mail Naţionalitate dorinh88@yahoo.com

Mai mult

UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRONOMICE ŞI MEDICINĂ VETERINARĂ BUCUREŞTI FACULTATEA DE MANAGEMENT, INGINERIE ECONOMICĂ ÎN AGRICULTURĂ ŞI DEZVOLTARE RURALĂ

UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRONOMICE ŞI MEDICINĂ VETERINARĂ BUCUREŞTI FACULTATEA DE MANAGEMENT, INGINERIE ECONOMICĂ ÎN AGRICULTURĂ ŞI DEZVOLTARE RURALĂ UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRONOMICE ŞI MEDICINĂ VETERINARĂ BUCUREŞTI FACULTATEA DE MANAGEMENT, INGINERIE ECONOMICĂ ÎN AGRICULTURĂ ŞI DEZVOLTARE RURALĂ ING. NICOLAE CĂPĂŢÂNĂ TEZĂ DE DOCTORAT STUDII ŞI CERCETĂRI

Mai mult

LUNI, 1 APRILIE 2013 COLEGIUL TEHNIC MECANIC GRIVIŢA Calea Grivitei, nr.363, sector 1 Bucuresti Telefon/Fax: web:

LUNI, 1 APRILIE 2013 COLEGIUL TEHNIC MECANIC GRIVIŢA Calea Grivitei, nr.363, sector 1 Bucuresti Telefon/Fax: web: LUNI, 1 APRILIE 2013 COLEGIUL TEHNIC MECANIC GRIVIŢA Calea Grivitei, nr.363, sector 1 Bucuresti Telefon/Fax: 224.07.70 web: http://ctmgrivita.licee.edu.ro e-mail: colegiul_tehnic_grivita@yahoo.com PROGRAMUL

Mai mult

Microsoft Word - Rajz_es_vizualis_kultura_kozep_irasbeli0511_roman.doc

Microsoft Word - Rajz_es_vizualis_kultura_kozep_irasbeli0511_roman.doc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2005. május 17. RAJZ ÉS VIZUÁLIS KULTÚRA ROMÁN NYELVEN DESEN ŞI CULTURĂ VIZUALĂ KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA PROBĂ SCRISĂ NIVEL MEDIU Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Durata probei

Mai mult

ANEXA la ordinul MECTS nr. 5635/ privind structura anului școlar Programul Să știi mai multe, să fii mai bun! Prevederi generale 1

ANEXA la ordinul MECTS nr. 5635/ privind structura anului școlar Programul Să știi mai multe, să fii mai bun! Prevederi generale 1 Programul Să știi mai multe, să fii mai bun! Prevederi generale 1. Săptămâna 1 5 aprilie 2013 va fi dedicată activităților educative extracurriculare și extrașcolare, în cadrul programului numit Să știi

Mai mult

” Olăritul-meșteșug tradiţional, dar cu aplicabilitate în viaţa de zi cu zi”

” Olăritul-meșteșug tradiţional, dar cu aplicabilitate în viaţa de zi cu zi” Pas cu pas spre viața activă-vizită la Politehnica București Numele și adresa unității de învățământ:liceul Teoretic Petru Cercel, Târgoviște, str. lt. Pârvan Popescu, nr.94, județul Dâmbovița; Nivelul

Mai mult

CAIET PROGRAM Școala de vară a SȘIR, Sibiu, iulie 2019 Gastronomie, dinamici istorice și identități sociale Primaria Primaria COMUNEI HOGHILAG C

CAIET PROGRAM Școala de vară a SȘIR, Sibiu, iulie 2019 Gastronomie, dinamici istorice și identități sociale Primaria Primaria COMUNEI HOGHILAG C CAIET PROGRAM Școala de vară a SȘIR, Sibiu, 22-27 iulie 2019 Gastronomie, dinamici istorice și identități sociale HOGHILAG MOŞNA DUMINICÃ, 21 iulie 2019, dupã amiza sosirea participanţilor Cazare: Colegiul

Mai mult

INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN PRAHOVA LICEUL TEHNOLOGIC AGROMONTAN ROMEO CONSTANTINESCU OraşulVălenii de Munte Judeţul Prahova cod fiscal Str

INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN PRAHOVA LICEUL TEHNOLOGIC AGROMONTAN ROMEO CONSTANTINESCU OraşulVălenii de Munte Judeţul Prahova cod fiscal Str OAMENI CARI AU FOST - NICOLAE IORGA - CONCURS DE CREAȚIE LITERARĂ, PLASTICĂ ȘI MULTIMEDIA - Proiect regional, înscris în CAER, poziția 1789 Ediția a VII-a DECEMBRIE 2018 SEPTEMBRIE 2019 1 El a fost savantul

Mai mult

Real pleaca, iar Auchan ajunge la 30 de hypermarketuri in Romania

Real pleaca, iar Auchan ajunge la 30 de hypermarketuri in Romania Real pleaca, iar Auchan ajunge la 30 de hypermarketuri in Romania 03 Dec 2012 de Mihail Tanase [1] Tranzactia anului in retailul european s-a oficializat: grupul german Metro a vandut hypermarketurile

Mai mult

Studiul 1 - Duhul Sfant si Cuvantul

Studiul 1 - Duhul Sfant si Cuvantul Studiul 1 pentru 7 ianuarie 2017 Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit

Mai mult

INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN PRAHOVA LICEUL TEHNOLOGIC AGROMONTAN ROMEO CONSTANTINESCU Vălenii de Munte Judeţul Prahova, Str. Brazilor nr. 13,

INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN PRAHOVA LICEUL TEHNOLOGIC AGROMONTAN ROMEO CONSTANTINESCU Vălenii de Munte Judeţul Prahova, Str. Brazilor nr. 13, OAMENI CARI AU FOST - NICOLAE IORGA - CONCURS DE CREAȚIE LITERARĂ ȘI MULTIMEDIA - Ediția a VI-a, înscris în CAEJ Prahova 2018, poziția 121 DECEMBRIE 2017 SEPTEMBRIE 2018 1 El a fost savantul nostru prin

Mai mult

Str. Gral. Berthelot Nr. 20, Sector 1, BUCURESTI Tel. / Fax: , PROGRAMUL ACTIVITĂŢILOR DIN SĂPTĂMÂNA ALTFEL (20-

Str. Gral. Berthelot Nr. 20, Sector 1, BUCURESTI Tel. / Fax: ,   PROGRAMUL ACTIVITĂŢILOR DIN SĂPTĂMÂNA ALTFEL (20- PROGRAMUL ACTIVITĂŢILOR DIN SĂPTĂMÂNA ALTFEL (20-24 MAI) DESFĂŞURAT ÎN CADRUL PROIECTULUI Scoala Altfel! AN ŞCOLAR 2018-2019 ŞCOALA GIMNAZIALĂ SPECIALĂ NR.10 DENUMIREA ACTIVITATII LUNI 20 MAI MARTI 21

Mai mult

Microsoft Word - 55.Proiect didactic - Calatorie in satul bunicilor.doc

Microsoft Word - 55.Proiect didactic - Calatorie in satul bunicilor.doc GRUPA: MARE A-GRUPA IEPURAŞILOR PROFESOR: CIOBANU ELENA MONICA-GRĂDINIŢA NR 1 TÂRGOVIŞTE TEMA ANUALĂ DE STUDIU: CUM ESTE, A FOST ŞI VA FI AICI PE PĂMÂNT TEMA : CĂLÁTORIE ÎN SATUL BUNICILOR FORMA DE REALIZARE:

Mai mult

Apel de participare în Grupul de Coordonare Județeană CIVIT Dacă ești interesat(ă) de această oportunitate, te rugăm să te înscrii folosind acest form

Apel de participare în Grupul de Coordonare Județeană CIVIT Dacă ești interesat(ă) de această oportunitate, te rugăm să te înscrii folosind acest form Apel de participare în Grupul de Coordonare Județeană CIVIT Dacă ești interesat(ă) de această oportunitate, te rugăm să te înscrii folosind acest formular online (http://bit.ly/civit-a1) până la data de

Mai mult

EN_IV_2018_Limba_romana_Test_2

EN_IV_2018_Limba_romana_Test_2 EVALUARE NAŢIONALĂ LA FINALUL CLASEI a IV-a 2018 LIMBA ROMÂNĂ Test 2 Judeţul/sectorul... Localitatea... Şcoala... Numele şi prenumele elevului...... Clasa a IV-a... Băiat Fată EN IV 2018 Pagina 1 din 10

Mai mult

Microsoft Word - BAC sociologie

Microsoft Word - BAC sociologie Colecţia SUBIECTE POSIBILE Editura Paralela 45 Lucrarea este elaborată conform programei şcolare în vigoare pentru bacalaureat. Redactare: Daniel Mitran Tehnoredactare: Iuliana Ene Pregătire de tipar &

Mai mult

Untitled-1

Untitled-1 Frédéric Chopin FANTAISIE - IMPROMPTU Opus posth. 66 PIAN solo 2013. Toate drepturile rezervate. Copierea de orice fel se va efectua exclusiv cu acordul scris al S.C. Casa de Editură GRAFOART. Ilustraţia

Mai mult

Chestionar_1

Chestionar_1 Chestionar 1 Partea I: Informatii cu caracter general: Va rugam bifati raspunsul corespunzator: 1.1 Sunteti: Barbat Femeie Cu domiciliul in mediul urban Cu domiciliul in mediul rural Completati: 1.2. Denumirea

Mai mult

Slide 1

Slide 1 Consilierea şcolară Cojanu Elena Expert Educarea/Consilierea grupului ţintă Şcoala cu clasele I-VIII nr. 12, Buzău Motto: Omul îşi poate lua cunoştinţele numai de la om. Aşa, bazinul se umple cu apă, focul

Mai mult

Pag. 1 PLAN DE ÎNVĂŢĂMÂNT valabil începând din anul universitar UNIVERSITATEA BABEŞ-BOLYAI CLUJ-NAPOCA FACULTATEA DE LITERE Domeniul: Limbă

Pag. 1 PLAN DE ÎNVĂŢĂMÂNT valabil începând din anul universitar UNIVERSITATEA BABEŞ-BOLYAI CLUJ-NAPOCA FACULTATEA DE LITERE Domeniul: Limbă Pag. 1 PLAN DE ÎNVĂŢĂMÂNT valabil începând din anul universitar 2017-2018 UNIVERSITATEA BABEŞ-BOLYAI CLUJ-NAPOCA FACULTATEA DE LITERE Domeniul: Limbă și literatură Specializarea/Programul de studiu: LIMBA

Mai mult

ROMÂNIA MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE UNIVERSITATEA 1 DECEMBRIE 1918 DIN ALBA IULIA RO , ALBA IULIA, STR. GABRIEL BETHLEN, NR. 5 TEL:

ROMÂNIA MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE UNIVERSITATEA 1 DECEMBRIE 1918 DIN ALBA IULIA RO , ALBA IULIA, STR. GABRIEL BETHLEN, NR. 5 TEL: ROMÂNIA MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE UNIVERSITATEA 1 DECEMBRIE 1918 DIN ALBA IULIA RO 510009, ALBA IULIA, STR. GABRIEL BETHLEN, NR. 5 TEL: 40-0258-806130 FAX:40-0258-812630 REZUMATUL TEZEI DE ABILITARE

Mai mult

1. Învaţă-ţi copilul regula lui Aici nu se pune mâna. În medie, un copil din cinci devine victimă a violenţei sexuale, inclusiv victimă a abuzului sex

1. Învaţă-ţi copilul regula lui Aici nu se pune mâna. În medie, un copil din cinci devine victimă a violenţei sexuale, inclusiv victimă a abuzului sex 1. Învaţă-ţi copilul regula lui Aici nu se pune mâna. În medie, un copil din cinci devine victimă a violenţei sexuale, inclusiv victimă a abuzului sexual. Poţi contribui şi tu ca acest lucru să nu i se

Mai mult

Programul Zilelor Bibliotecilor de Cartier ediţia XXII septembrie 2018 Sediul central Calea Dorobanţilor nr. 104 Luni, 24 septembrie ora 9.30 (S

Programul Zilelor Bibliotecilor de Cartier ediţia XXII septembrie 2018 Sediul central Calea Dorobanţilor nr. 104 Luni, 24 septembrie ora 9.30 (S Programul Zilelor Bibliotecilor de Cartier ediţia XXII 24-28 septembrie 2018 Sediul central Calea Dorobanţilor nr. 104 ora 9.30 (Secţia pentru copii) Prima vizită la bibliotecă - participă elevii clasei

Mai mult

octombrie, ora 14:00

octombrie, ora 14:00 2018-2019 17 octombrie, ora 14:00 Denumire webinar: Diferențe și asemănări între culturile lumii Descriere: Dacă nu ar exista diferențe și asemănări între culturi, viața nu ar mai fi atât de interesantă

Mai mult

Concursul interjudețean de Limba și literatura română SPLENDORILE COPILĂRIEI Ediția a IX-a FAZA INTERJUDEȚEANĂ 5 mai 2018 CLASA a IV-a 1. Toate subiec

Concursul interjudețean de Limba și literatura română SPLENDORILE COPILĂRIEI Ediția a IX-a FAZA INTERJUDEȚEANĂ 5 mai 2018 CLASA a IV-a 1. Toate subiec Concursul interjudețean de Limba și literatura română SPLENDORILE COPILĂRIEI Ediția a IX-a FAZA INTERJUDEȚEANĂ 5 mai 2018 CLASA a IV-a 1. Toate subiectele sunt obligatorii. 2. Se acordă 10 puncte din oficiu.

Mai mult

ȘCOALA GIMNAZIALĂ BROȘTENI Comuna Broșteni; Județul Mehedinți O activitate de succes însăptămâna Școala Altfel Să știi mai multe, să fii mai bun! Conc

ȘCOALA GIMNAZIALĂ BROȘTENI Comuna Broșteni; Județul Mehedinți O activitate de succes însăptămâna Școala Altfel Să știi mai multe, să fii mai bun! Conc O activitate de succes însăptămâna Școala Altfel Să știi mai multe, să fii mai bun! Concurs culinar MasterChef Junior ediția a IV-a 16 aprilie 2019 Domeniul educativ: Abilități de viață Coordonator activitate,

Mai mult

Sa poti zambi atunci cand suferi

Sa poti zambi atunci cand suferi Derulare automată Carte cu acompaniament muzical 11 Să poţi zâmbi atunci când suferi (Aforisme de viaţă) Descrierea CIP a Bibliotecii Naţionale a României SMARANDACHE, FLORENTIN Să poţi zâmbi atunci când

Mai mult

Communicate at your best - Manual - Cap 3 - RO

Communicate at your best - Manual - Cap 3 - RO 1. Principii de bază Ce trebuie să luăm în considerare atunci când comunicăm la birou? Comunicarea la birou nu este nici complicată, nici foarte simplă. Fiecare dintre noi are competențe de bază în interacțiunea

Mai mult

CENTRUL NAŢIONAL DE EVALUARE ŞI EXAMINARE EVALUAREA COMPETENŢELOR FUNDAMENTALE LA FINALUL CLASEI a II-a 2014 Test 1 MATEMATICĂ Judeţul / sectorul... L

CENTRUL NAŢIONAL DE EVALUARE ŞI EXAMINARE EVALUAREA COMPETENŢELOR FUNDAMENTALE LA FINALUL CLASEI a II-a 2014 Test 1 MATEMATICĂ Judeţul / sectorul... L CENTRUL NAŢIONAL DE EVALUARE ŞI EXAMINARE EVALUAREA COMPETENŢELOR FUNDAMENTALE LA FINALUL CLASEI a II-a 2014 Test 1 MATEMATICĂ Judeţul / sectorul... Localitatea... Şcoala... Numele şi prenumele elevei

Mai mult

Educatie plastica, clasa a 4a

Educatie plastica, clasa a 4a Anexa nr. 2 la Ordinul ministrului educaţiei şi cercetării nr. 3919 / 20.04.2005 MINISTERUL EDUCAŢIEI ŞI CERCETĂRII CONSILIUL NAŢIONAL PENTRU CURRICULUM PROGRAMĂ ŞCOLARĂ PENTRU CLASA A IV-A E D U C A Ţ

Mai mult