Project Charter

Mărimea: px
Porniți afișarea la pagina:

Download "Project Charter"

Transcriere

1 Page1 COMPETENTE CHEIE DENUMIRE PROGRAM: COMPETENTE FUNDAMENTALE TIP PROGRAM OBLIGATORIU - GRATUIT CADRU LEGISLATIV 2006/962/CE a Parlamentului European MOD DESFASURARE ON-LINE, PLATFORMA ELECTRONICA DESCRIERE: Într-o societate bazată pe cunoaştere, competenţele-cheie sub formă de cunoştinţe, abilităţi şi atitudini adecvate fiecărui context au un rol fundamental în formarea fiecarui individ. Acestea asigură o valoare adăugată pentru piaţa muncii, sustin coeziunea socială, oferind flexibilitate şi adaptabilitate, satisfacţie şi motivaţie. Legislatia privind formarea profesionala si invatarea continua reglemeteaza structura programelor de formare profesionala identificand competentele profesionale. Fiecare program de formare profesionala este organizat in baza unui Standard Ocupational, in cadrul caruia sunt cuprinse competentele profesionale dobandite in urma absolvirii. Competentele sunt stucturate pe trei categorii: -competente fundamentale -competente generale -competente specifice Competentele fundamentale sunt comune fiecarui tip de program de formare, iar insusirea acestora devine obligatorie in procesul de formare continua.

2 Page2 Platforma electronica pusa la dispozitie de Fundatia FPIP - Viitor, are scopul de a facilita insusirea cunostintelor de baza aferente Competentelor Fundamentale, de catre participantii la programele de formare, prin studiu suplimentar, on-line, corelat cu prevederile legale si recomandarile Uniunii Europene. COMPETENTELE FUNDAMENTALE 1. COMUNICARE ÎN LIMBA MATERNĂ 2. COMUNICARE ÎN LIMBI STRĂINE 3. COMPETENŢA MATEMATICĂ ŞI COMPETENŢE DE BAZĂ PRIVIND ŞTIINŢA ŞI TEHNOLOGIA 4. COMPETENŢA DIGITALĂ 5. CAPACITATEA DE A ÎNVĂŢA PROCESUL DE ÎNVĂŢARE 6. COMPETENŢE SOCIALE ŞI CIVICE 7. SIMŢUL INIŢIATIVEI ŞI AL ANTREPRENORIATULUI 8. CONŞTIINŢA ŞI EXPRESIA CULTURALA REGULAMENT DE UTILIZARE Cursul este disponibil on-line, in cadrul platformei electronice de studiu. Ulterior inscrierii la orice program de formare profesionala prezent in lista noastra de cursuri, vor fi transmise pe datele de logare pe platforma de studiu. Dupa logare, va aparea lista celor 8 cursuri aferente competentelor cheie. Accesati lectia dorita efectuand clic pe numele acesteia. Fiecare curs este structurat pe lectii tematice, iar pentru a trece la lectia urmatoare, accesati butonul Marcheaza ca finalizat si continua. Ultima lectie reprezinta un test de verificare. Pentru completarea testului si verificarea raspunsurilor corecte, accesati link-ul postat la sfarsitul fiecarui test de pe platforma. Pentru a vizualiza lista tuturor lectiilor aferente unui curs accesati lista derulanta din bara de meniuri, pozitionata langa meniul Optiuni. Meniul Optiuni va permite sa accesati informatiile generale ale cursului, sa reveniti la pagina principala si sa trimiteti mesaj administratorului platformei. Cum parerea utilizatorilor este foarte importanta pentru noi in vederea cresterii calitatii instrumentelor de studiu, va rugam sa acordati cateva momente completarii formularului de feedback. PENTRU INSCRIERI SAU INFORMATII SUPLIMENTARE VA INVITAM SA ACCESATI SECTIUNEA CONTACT.

3 Page3 Extras din CURSUL 1 Comunicare în limba maternă După parcurgerea acestei unităti veti putea : Descrie procesul de comunicare. Identifica diferenţa între conceptele de informaţie şi comunicare. Defini şi diferenţia conceptele de limbă naturală, limbă şi limbă maternă. Înţelege importanţa comunicării verbale şi a celei non-verbale. Introducere la Unitatea 1: În contextul relaţiilor umane, comunicarea joacă un rol foarte important. Oamenii o folosesc pentru a crea şi dezvolta diverse tipuri de relaţii: muncă, familie, comunitate, relaţii de prietenie, etc. Doar imaginati-vă că trebuie să petreceţi o zi întreagă fără a comunica cu cineva, adică, fără a putea vorbi, scrie sau semna doar încercaţi câteva minute. Veţi realiza că este foarte dificil să trăiţi fără a comunica. De fapt, oamenii au nevoie de comunicare. Totuşi nu folosim modul cel mai potrivit. Pentru a îmbunătăţi această aptitudine care este foarte importantă pentru dezvoltarea personală, este necesar să vă pregătiţi şi să folosiţi câteva dintre mijloacele prezentate în această unitate. Înainte de a începe, dorim să reflectaţi asupra următoarelor întrebări: Ce vă sugerează titlul acestei unităţi? Care limbă credeti că este limba dumneavoastră maternă? Dacă ştiţi: Pentru ce o folosiţi? Cum interacţionaţi cu persoanele din mediul dumneavoastră? Ce instrumente folosiţi pentru a face persoanele din jurul dumneavoastră conştiente de ce aveţi nevoie, de ceea ce vă place, de ceea ce consideraţi plictisitor? Ce este comunicarea? În această secţiune încercăm să definim ceea ce avem în vedere atunci când folosim conceptul de comunicare. În plus, mergem mai departe, şi încercăm să definim elementele şi procesul de comunicare, adică, care este calea urmată de persoane pentru a comunica. Mai jos propunem câteva situaţii:

4 Page4 1.Doi cunoscuti se imbratiseaza in semn de despartire, in statia de autobus. 2.Soferul utilizeaza claxonul masinii pentru atentinarea pietonului, care traverseaza strada pe culoarea rosie a semaforului. 3. Copilul isi imbratiseaza tatal inaninte de a intra in scoala. Reflectaţi! Ce vă sugerează aceste situaţii? În prima situatie: Cum ştie fiecare că ruda sa este tristă şi doreşte să îl/o revadă? În cea de a doua situaţie: Cum ştie pietonul că a greşit şi că el/ea nu ar trebui să işi rişte viaţa sau pe cea a şoferului? În cea de a treia situaţie: De unde ştie tatăl că copilul nu doreşte să meargă la şcoală? Cum am putut identifica ceea ce gândeau aceste persoane? Ce au aceste situaţii în comun?

5 Page5 Extras din CURSUL 2 Comunicare în limbi straine INTRODUCERI SI FORME DE SALUT Introduction (Introducere) Why studying foreign languages? (De ce sa studiem limbile straine?) Here are some reasons for doing this activity (Iata cateva motive pentru care trebuie sa desfasuram aceasta activitate): 1. Because communication is the best way to understand different people from different regions of the world (Deoarece comunicarea este cea mai buna modalitate pentru a intelege diferiti oameni din diferite regiuni ale lumii). 2. Sooner or later, we will be likely to have to deal with foreigners (Mai devreme sau mai tarziu, foarte probabil vom fi nevoiti sa avem de-a face cu straini). 3. It helps you understand different elements of culture and civilization belonging to other people (Te ajuta sa intelegi diferite elemente de cultura si civilizatie apartinand altor popoare). 4. It can increase your chances to get employed by a local company working with a foreign investor or, why not, by a foreign company (Iti poate mari sansele de a fi angajat de catre o companie locala care lucreaza cu un investitor strain sau, de ce nu, sa fii angajat de o companie straina). When studying a foreign language, in order to have a better communication, one should achieve several skills (Atunci cand studiezi limba straina, pentru a comunica bine, cineva trebuie sa dobandeasca cateva abilitati): clear and concise writing (scriere clara si concisa) understanding of audience needs (intelegerea nevoilor auditoriului) ability to persuade / influence (abilitatea de a convinge/influenta) effective use of language (folosire eficenta a limbii) listen and clarify well (sa asculte si sa devina cat mai clar ) oral presentation and public speaking (prezentare orala si vorbire in public) Two things are extremely important when learning a foreign language (Doua lucruri sunt extrem de importante atunci cand inveti o limba straina): 1. PRACTICE (EXERSAREA) 2. CONFIDENCE (INCREDEREA)

6 Page6 Extras din CURSUL 3 Competenta digitala NOŢIUNI DE BAZĂ CU COMPUTERUL Pasi de baza la inceput PC -ul este prescurtarea de la un calculator personal Componentele unui PC pot fi împărţite in 2 mari categorii: hardware-ul componentele fizice ale computerului software-ul de date electronice, programe sau un cod care rulează pe calculator Scurtă trecere în revistă a componentelor hardware principale Unele dintre cele mai importante componente hardware includ următoarele Sistemul de unitate / unitatea Unitatea conţine toate programele care fac calculatorul sa funcţioneze. In mod normal, se aşează pe birou sau pe podea. Unele dintre componentele-cheie incluse în unitate sunt: hard-disk-ul un disc magnetic în care sunt stocate toate programele şi datele la care se lucrează; procesorul creierul computerului, unde au loc cele mai multe calcule; placa de sunet conponenta care permite PC-ului sa emită sunete Monitorul Aici toate programele sunt afişate pe ecran. Mouse-ul Mouse-ul este un dispozitiv indicator pentru marcarea şi selectarea elementelor pe ecran. După cum mutaţi mouse-ul peste o suprafaţă plană, o săgeată pe ecran, cunoscută ca un cursor, urmează mişcările sale. Orice acţiune care se poate face folosind mouse-ul se poate face de la tastatură, astfel încât să puteţi ignora mouse-ul.

7 Page7 Extras din CURSUL 5 Capacitatea de a invata si procesul de invatare INVATAREA PE TOT PARCURSUL VIETII Introducere Adevarata calatorie a descoperirii nu inseamna a cauta taramuri noi, ci a vedea cu ochi noi. Marcel Proust. Am facut trecerea de la o era industriala la o era a cunoasterii, punand tot mai mult accentual pe aptitudinea de a invata efficient, de a fi flexibil, si de a ne adapta la schimbarile societatii cunoasterii. Capacitatea de a invata mai repede si mai bine decat altii a devenit cruciala pentru bunastare. Invatarea pe tot parcursul vietii Unitatea didactica 1 Tema Timp Invatarea pe tot parcursul vietii Definitii de baza: notiuni de LLL; participarea in cadrul LLL in Europa; contextul politicii nationale si a Uniunii Europene; LLL pentru adulti: invatare continua informala si formala; 1 ora Ideea de invatare pe tot parcursul vietii este cuprinzatoare si acopera intreaga viata a unui individ ( din fasa si pana in mormant ). Include tot felul de activitati, de la activitati legate de educatia timpurie din copilarie pana la activitati privind educatia pentru timpul liber pentru persoanele aflate la pensie. Potrivit definitiei date de UE, invatarea pe tot parcursul vietii cuprinde toate activitatile orientate spre un anumit scop, fie formale sau informale, intreprinse in mod continuu, avand ca tel imbunatatirea cunostintelor, aptitudinilor si competentei. Diferite tipuri de invatare: Invatarea formala este furnizata de Institutii de educatie sau de pregatire. Implica atestarea invatarii. Invatar.ea ne-formala nu este oferita de o institutie furnizoare de educatie sau pregatire si in mod tipic nu implica certificarea invatarii Invatarea informala rezulta din activitati cotidiene legate de munca, familie sau timpul liber. Nu este structurata siu de obicei nu implica certificare.

Microsoft Word - XXITRAINER_PROFILE_for translation RO last

Microsoft Word - XXITRAINER_PROFILE_for translation RO last Profilul formatorului secolului XXI Prezentul document este un rezumat al studiului de cercetare O1 - Profilul formatorului secolului XXI Pentru a defini profilul formatorilor VET, cercetarea a analizat

Mai mult

Cursant prof. Constantin Vasilache PROIECT DE LECȚIE Clasa Data: Obiectul: Tehnologia Informației și a Comunicațiilor Nr. de ore: 1oră Tema lecţiei: A

Cursant prof. Constantin Vasilache PROIECT DE LECȚIE Clasa Data: Obiectul: Tehnologia Informației și a Comunicațiilor Nr. de ore: 1oră Tema lecţiei: A PROIECT DE LECȚIE Clasa Data: Obiectul: Tehnologia Informației și a Comunicațiilor Nr. de ore: 1oră Tema lecţiei: Arhitectura unui calculator Tipul lecţiei: de verificare și apreciere a rezultatelor școlare

Mai mult

Web Social FSEGA, UBB Lect.univ.dr. Daniel Mican LABORATOR 2. Dezvoltarea blogurilor prin intermediul WordPress.com PREZE

Web Social FSEGA, UBB Lect.univ.dr. Daniel Mican LABORATOR 2. Dezvoltarea blogurilor prin intermediul WordPress.com PREZE LABORATOR 2. Dezvoltarea blogurilor prin intermediul WordPress.com PREZENTAREA LUCRARII DE LABORATOR Lucrarea de laborator isi propune sa prezinte modul de creare a blogurilor cu wordpress.com. WordPress

Mai mult

Curs de formare Informatică și TIC pentru clasa a V-a Portofoliu pentru evaluarea finală Tema: ELEMENTE DE INTERFAŢĂ ALE UNUI SISTEM DE OPERARE (DESKT

Curs de formare Informatică și TIC pentru clasa a V-a Portofoliu pentru evaluarea finală Tema: ELEMENTE DE INTERFAŢĂ ALE UNUI SISTEM DE OPERARE (DESKT Curs de formare Informatică și TIC pentru clasa a V-a Portofoliu pentru evaluarea finală Tema: ELEMENTE DE INTERFAŢĂ ALE UNUI SISTEM DE OPERARE (DESKTOP, PICTOGRAME, FEREASTRA) Nume și prenume cursant:

Mai mult

Organizãm cursuri de limbi strãine: 1. Online 2. Faþã în faþã 3. Prin corespondenþã 4. La telefon

Organizãm cursuri de limbi strãine: 1. Online 2. Faþã în faþã 3. Prin corespondenþã 4. La telefon Organizãm cursuri de limbi strãine: 1. Online 2. Faþã în faþã 3. Prin corespondenþã 4. La telefon www.globalteam.ro Cine suntem. www.globalteam.ro PREZENTARE GENERALĂ GLOBAL TEAM a înțeles importanța stăpânirii

Mai mult

Microsoft Word - L. Orban_előadas - ROMANUL nov. 3.DOC aq.doc

Microsoft Word - L. Orban_előadas - ROMANUL nov. 3.DOC aq.doc DISCURS/ Embargo : 3.11.2007 - Leonard Orban Comisar european pentru multilingvism Asigurarea încrederii în învăţarea limbilor străine Conferinţă, Universitatea din Bucureşti Bucureşti, 3 noiembrie 2007

Mai mult

Utilizarea Internetului in Afaceri FSEGA, UBB Lect.univ.dr. Daniel Mican LABORATOR 6. Vizualizarea statisticilor prin int

Utilizarea Internetului in Afaceri FSEGA, UBB Lect.univ.dr. Daniel Mican LABORATOR 6. Vizualizarea statisticilor prin int LABORATOR 6. Vizualizarea statisticilor prin intermediul Google Analytics PREZENTAREA LUCRARII DE LABORATOR Lucrarea de laborator isi propune sa prezinte modul de utilizare Google Analytics Problema 1.

Mai mult

Investeşte în oameni Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane

Investeşte în oameni Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 2013 Axa prioritară nr. 1 Educaţie şi formare profesională în sprijinul creşterii

Mai mult

manual_ARACIS_evaluare_experti_v4

manual_ARACIS_evaluare_experti_v4 PLATFORMĂ DE EVALUARE ONLINE PENTRU EXPERȚII ARACIS Page 1 CUPRINS Cap 1. Procesul de evaluare 3 Cap 2. Procedura de înregistrare și evaluare 3 cap 3. Instrucțiuni de completare a formularului de înregistrare

Mai mult

e-learning Agronomie Platforma de e-learning Versiunea: Ghid de utilizare Beneficiar: UNIVERSITATEA DE STIINTE AGRONOMICE SI MEDICINA VETERINARA

e-learning Agronomie Platforma de e-learning Versiunea: Ghid de utilizare Beneficiar: UNIVERSITATEA DE STIINTE AGRONOMICE SI MEDICINA VETERINARA Platforma de e-learning Versiunea: 2.0.1 Ghid de utilizare Beneficiar: UNIVERSITATEA DE STIINTE AGRONOMICE SI MEDICINA VETERINARA DIN BUCURESTI Data: 03.10.2018 Rev: 1.0 1 Contents 1. Introducere... 3

Mai mult

Utilizarea Internetului in Afaceri FSEGA, UBB Lect.univ.dr. Daniel Mican LABORATOR 4. Dezvoltarea site-urilor si blog-uri

Utilizarea Internetului in Afaceri FSEGA, UBB Lect.univ.dr. Daniel Mican LABORATOR 4. Dezvoltarea site-urilor si blog-uri LABORATOR 4. Dezvoltarea site-urilor si blog-urilor prin intermediul CMS-ului WordPress PREZENTAREA LUCRARII DE LABORATOR Lucrarea de laborator isi propune sa prezinte modul de creare a site-urilor si

Mai mult

INTREBARI FRECVENTE SI MANUAL DE UTILIZARE hub.sendsms.ro

INTREBARI FRECVENTE SI MANUAL DE UTILIZARE hub.sendsms.ro INTREBARI FRECVENTE SI MANUAL DE UTILIZARE hub.sendsms.ro 1. Cum pot trimite un singur mesaj? Odata logat in aplicatie cu username ul si parola oferita intrati in menu la sectiunea Dashboard si apoi selectati

Mai mult

manual_ARACIS_evaluare_experti_v5

manual_ARACIS_evaluare_experti_v5 PLATFORMĂ DE EVALUARE ONLINE PENTRU EXPERȚII ARACIS Page 1 CUPRINS Cap 1. Procesul de evaluare 3 Cap 2. Procedura de înregistrare și evaluare 3 cap 3. Instrucțiuni de completare a formularului de înregistrare

Mai mult

Apel de participare în Grupul de Coordonare Județeană CIVIT Dacă ești interesat(ă) de această oportunitate, te rugăm să te înscrii folosind acest form

Apel de participare în Grupul de Coordonare Județeană CIVIT Dacă ești interesat(ă) de această oportunitate, te rugăm să te înscrii folosind acest form Apel de participare în Grupul de Coordonare Județeană CIVIT Dacă ești interesat(ă) de această oportunitate, te rugăm să te înscrii folosind acest formular online (http://bit.ly/civit-a1) până la data de

Mai mult

Grupul pentru Studiul Complexitii

Grupul pentru Studiul Complexitii Raport de activitate - Atelierul de Complexitate «Interacţiunea Minte - Materie» Workshop-ul a fost organizat de Centrul pentru Studii Complexe Activităţi desfăşurate în cadrul atelierului: Atelierul de

Mai mult

LABORATOR 1. Stocarea si partajarea fisierelor online cu ajutorul Dropbox, WeTransfer.com PREZENTAREA LUCRĂRII DE LABORATOR Lucrarea de laborator îşi

LABORATOR 1. Stocarea si partajarea fisierelor online cu ajutorul Dropbox, WeTransfer.com PREZENTAREA LUCRĂRII DE LABORATOR Lucrarea de laborator îşi LABORATOR 1. Stocarea si partajarea fisierelor online cu ajutorul Dropbox, WeTransfer.com PREZENTAREA LUCRĂRII DE LABORATOR Lucrarea de laborator îşi propune să prezinte modul de utilizare a instrumentului

Mai mult

CABINET MINISTRU

CABINET MINISTRU MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE Agenţia Naţională de Administrare Fiscală Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judetului Iaşi Activitatea metodologie şi administrarea veniturilor statului Str. Anastasie

Mai mult

Intrebari Frecvente 1. Cum pot deschide un cont PayPal? Iata cum deschideti un cont: 1. Duceti-va la site-ul nostru: 2. Faceti clic

Intrebari Frecvente 1. Cum pot deschide un cont PayPal? Iata cum deschideti un cont: 1. Duceti-va la site-ul nostru:   2. Faceti clic Intrebari Frecvente 1. Cum pot deschide un cont PayPal? Iata cum deschideti un cont: 1. Duceti-va la site-ul nostru: www.paypal.com/hu 2. Faceti clic pe Inscrieti-va in partea de sus a paginii. 3. Selectati

Mai mult

7 Pasi simpli pentru a avea succes online Sunteti pasionat de marketingul digital si vreti sa va creati propriul site sau blog cu care sa faceti bani,

7 Pasi simpli pentru a avea succes online Sunteti pasionat de marketingul digital si vreti sa va creati propriul site sau blog cu care sa faceti bani, 7 Pasi simpli pentru a avea succes online Sunteti pasionat de marketingul digital si vreti sa va creati propriul site sau blog cu care sa faceti bani, sau din contra sunteti deja propietar al unei afaceri

Mai mult

Informatică aplicată TEST GRILA TEST GRILĂ - REZOLVAT 1.Structura de principiu a unui sistem de calcul contine urmatoarele componente principale: A. u

Informatică aplicată TEST GRILA TEST GRILĂ - REZOLVAT 1.Structura de principiu a unui sistem de calcul contine urmatoarele componente principale: A. u Informatică aplicată TEST GRILA TEST GRILĂ - REZOLVAT 1.Structura de principiu a unui sistem de calcul contine urmatoarele componente principale: A. unitatea de intrarea B. unitatea de memorie interna

Mai mult

Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării Str. Traian Moșoiu nr. 71 Cluj-Napoca, RO Tel.: Fax:

Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării Str. Traian Moșoiu nr. 71 Cluj-Napoca, RO Tel.: Fax: Documentație pentru accesarea platformei e-learning de catre profesori Platforma de e-learning a facultății poate fi accesată la adresa http://fspac.ubbcluj.ro/moodle. Conturile profesorilor sunt create

Mai mult

Instrumentul UE de stabilire a profilului de competențe al resortisanților din țările terțe MANUAL DE UTILIZARE Versiunea 1: 6 noiembrie 2017 Europa s

Instrumentul UE de stabilire a profilului de competențe al resortisanților din țările terțe MANUAL DE UTILIZARE Versiunea 1: 6 noiembrie 2017 Europa s Instrumentul UE de stabilire a profilului de competențe al resortisanților din țările terțe MANUAL DE UTILIZARE Versiunea 1: 6 noiembrie 2017 Europa socială Cuprins 1. SCOPUL INSTRUMENTULUI... 3 2. UTILIZATORII...

Mai mult

ŞCOALA GIMNAZIALĂ,,TRAIAN SĂVULESCU, COMUNA IZVOARELE JUD. PRAHOVA STR. GĂRII NR Tel. 0244/ PLANUL DE DEZ

ŞCOALA GIMNAZIALĂ,,TRAIAN SĂVULESCU, COMUNA IZVOARELE JUD. PRAHOVA STR. GĂRII NR Tel. 0244/ PLANUL DE DEZ ŞCOALA GIMNAZIALĂ,,TRAIAN SĂVULESCU, COMUNA IZVOARELE JUD. PRAHOVA STR. GĂRII NR. 459 e-mail: traian_savulescu@yahoo.ro Tel. 0244/292177 PLANUL DE DEZVOLTARE EUROPEANA AL SCOLII GIMNAZIALE TRAIAN SAVULESCU,

Mai mult

Curs de Utilizare

Curs de Utilizare Bucuresti, Hotel IBIS *** (Gara de Nord) 17 APRILIE 2019 Curs de Utilizare SEAP Noua platforma SICAP! OFERTANTI www.e-licitatie.ro CURS de Utilizare E-licitatie.ro Noua platforma SICAP! OPERATORI ECONOMICI

Mai mult

GHID PENTRU RESETAREA PAROLEI Informații Generale Din dorința de a facilita procesul de autentificare, chiar dacă nu mai cunoașteti datele necesare, a

GHID PENTRU RESETAREA PAROLEI Informații Generale Din dorința de a facilita procesul de autentificare, chiar dacă nu mai cunoașteti datele necesare, a GHID PENTRU RESETAREA PAROLEI Informații Generale Din dorința de a facilita procesul de autentificare, chiar dacă nu mai cunoașteti datele necesare, au fost implementate 2 opțiuni de resetare automată

Mai mult

OBICEIURI DIGITALE SĂNĂTOASE CEVA CE CREĂM ÎMPREUNĂ Sfaturi utile pentru părinții copiilor cu vârsta între 0-18 ani

OBICEIURI DIGITALE SĂNĂTOASE CEVA CE CREĂM ÎMPREUNĂ Sfaturi utile pentru părinții copiilor cu vârsta între 0-18 ani OBICEIURI DIGITALE SĂNĂTOASE CEVA CE CREĂM ÎMPREUNĂ Sfaturi utile pentru părinții copiilor cu vârsta între 0-18 ani I BUNI STABILESC LIMITE, ASTFEL ÎNCÂT SĂ ȘTIM CUM SĂ NE COMPORTĂM ATUNCI CÂND CREȘTEM

Mai mult

3 POSTURI DIRECTIA DEZVOLTAREA AFACERILOR INITIATIVA CONNECT NORD EST DESPRE NOI Suntem o echipă mică dar cu visuri mărețe și o misiune curajoasă! O r

3 POSTURI DIRECTIA DEZVOLTAREA AFACERILOR INITIATIVA CONNECT NORD EST DESPRE NOI Suntem o echipă mică dar cu visuri mărețe și o misiune curajoasă! O r 3 POSTURI DIRECTIA DEZVOLTAREA AFACERILOR INITIATIVA CONNECT NORD EST DESPRE NOI Suntem o echipă mică dar cu visuri mărețe și o misiune curajoasă! O regiune în care oamenii cred și participă colectiv,

Mai mult

Utilizarea Internetului in Afaceri FSEGA, UBB Lect.univ.dr. Daniel Mican LABORATOR 1. Google Drive, Google Calendar, WeTr

Utilizarea Internetului in Afaceri FSEGA, UBB Lect.univ.dr. Daniel Mican LABORATOR 1. Google Drive, Google Calendar, WeTr LABORATOR 1. Google Drive, Google Calendar, WeTransfer.com PREZENTAREA LUCRARII DE LABORATOR Lucrarea de laborator isi propune sa prezinte modul de utilizare al instrumentelor Google Drive, Google Calendar,

Mai mult

Microsoft Word - PRIVACY-POLICY-and-cookies_RO_vDec2018.docx

Microsoft Word - PRIVACY-POLICY-and-cookies_RO_vDec2018.docx POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE Datele sunt controlate de Societate BIC, cu sediul social în 14 rue Jeanne d Asnières 92611 Clichy Cedex Franța. 1. Declarație de confidențialitate BIC Group (adică Société

Mai mult

Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării Str. Traian Moșoiu nr. 71 Cluj-Napoca, RO Tel.: Fax:

Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării Str. Traian Moșoiu nr. 71 Cluj-Napoca, RO Tel.: Fax: Documentație pentru accesarea platformei e-learning de către studenți Pentru facilitarea demersurilor necesare bunei desfășurări a cursurilor se folosește platforma de e-learning a facultății (care se

Mai mult

Chestionar_1

Chestionar_1 Chestionar 1 Partea I: Informatii cu caracter general: Va rugam bifati raspunsul corespunzator: 1.1 Sunteti: Barbat Femeie Cu domiciliul in mediul urban Cu domiciliul in mediul rural Completati: 1.2. Denumirea

Mai mult

Carduri media externe Ghidul pentru utilizator

Carduri media externe Ghidul pentru utilizator Carduri media externe Ghidul pentru utilizator Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Sigla SD este o marcă comercială a proprietarului său. Informaţiile cuprinse în acest document se

Mai mult

Înregistrator de temperatură şi umiditate AX-DT100 Instrucţiuni de utilizare

Înregistrator de temperatură şi umiditate AX-DT100 Instrucţiuni de utilizare Înregistrator de temperatură şi umiditate AX-DT100 Instrucţiuni de utilizare Introducere Înregistratorul de temperatură şi umiditate este prevăzut cu un senzor foarte exact de temperatură şi umiditate.

Mai mult

POLITICA DE SĂNĂTATE ȘI SIGURANȚĂ

POLITICA DE SĂNĂTATE ȘI SIGURANȚĂ Avenor College Complex Greenfield Str. Drumul Pădurea Pustnicu nr. 125 A, Sector 1, București 014042 Tel: 021 386 02 12; 021 386 02 10 office@avenor.ro, www.avenor.ro POLITICA PRIVIND NEVOILE EDUCAȚIONALE

Mai mult

TRADIȚIE ȘI EXCELENȚĂ FACULTATEA DE FIZICĂ Str. M. Kogălniceanu nr. 1 Cluj-Napoca, RO Tel.: / Fax:

TRADIȚIE ȘI EXCELENȚĂ FACULTATEA DE FIZICĂ Str. M. Kogălniceanu nr. 1 Cluj-Napoca, RO Tel.: / Fax: REGULAMENTUL FACULTĂŢII DE FIZICĂ DE ORGANIZARE ŞI DESFĂŞURARE A EXAMENULUI DE FINALIZARE A STUDIILOR NIVEL LICENŢĂ ŞI MASTERAT Examenul de finalizare a studiilor la nivel licenţă şi masterat la Facultatea

Mai mult

UNIVERSITATEA VASILE ALECSANDRI DIN BACĂU MONITORIZAREA SISTEMULUI TUTORIAL ID, A ACTIVITĂȚILOR APLICATIVE IFR ȘI A CELOR DE COMUNICARE BIDIRECȚIONALĂ

UNIVERSITATEA VASILE ALECSANDRI DIN BACĂU MONITORIZAREA SISTEMULUI TUTORIAL ID, A ACTIVITĂȚILOR APLICATIVE IFR ȘI A CELOR DE COMUNICARE BIDIRECȚIONALĂ UNIVERSITATEA VASILE ALECSANDRI DIN BACĂU ID, A ACTIVITĂȚILOR APLICATIVE IFR ȘI BIDIRECȚIONALĂ ÎN SISTEMUL COD: PROCEDURĂ OPERAȚIONALĂ RECTOR, Prof. univ. dr. ing. Carol SCHNAKOVSZKY Numele şi prenumele

Mai mult

Gestionarea I/E

Gestionarea I/E Gestionarea I/E Apelurile de sistem I/O in Linux si apelurile API de I/E pentru Windows Herea Cristian 431 A 1. Linux Apeluri de sistem (system calls) Sistemele de operare au un nivel suplimentar de interfete

Mai mult

Raportarea serviciilor de dializă la nivel CNAS

Raportarea serviciilor de dializă la nivel CNAS SISTEM INFORMATIC UNIC AL ASIGURĂRILOR DE SĂNĂTATE DIN ROMÂNIA INTEGRAT Raportarea serviciilor de dializă la nivel CNAS Manual de utilizare Versiune document: 1.2 RELEASED Creat: 13.09.2007 Ultima actualizare:

Mai mult

EXCEL FĂRĂ SECRETE Grafice şi diagrame

EXCEL FĂRĂ SECRETE Grafice şi diagrame EXCEL FĂRĂ SECRETE Grafice şi diagrame Cuprins 1. Introducere... 3 2. Crearea graficelor în Excel... 3 3. Mutarea şi copierea graficelor... 11 2 EXCEL FĂRĂ SECRETE- Grafice şi diagrame 1. Introducere Informaţiile

Mai mult

Fâciu N. Maria-Ema CASA CORPULUI DIDACTIC BRĂILA PROGRAM DE FORMARE INFORMATICĂ ȘI TIC PENTRU GIMNAZIU CLASA A V-A SERIA 1 GRUPA 2 CURSANT: Fâciu N. M

Fâciu N. Maria-Ema CASA CORPULUI DIDACTIC BRĂILA PROGRAM DE FORMARE INFORMATICĂ ȘI TIC PENTRU GIMNAZIU CLASA A V-A SERIA 1 GRUPA 2 CURSANT: Fâciu N. M CASA CORPULUI DIDACTIC BRĂILA PROGRAM DE FORMARE INFORMATICĂ ȘI TIC PENTRU GIMNAZIU CLASA A V-A SERIA 1 GRUPA 2 CURSANT: PROIECTUL UNITĂŢII DE ÎNVĂŢARE ALGORITMI Notă: filmele didactice, dezbaterile, jocurile

Mai mult

MergedFile

MergedFile PROIECT DIDACTIC Clasa a V-a Informatică și T.I.C. Proiect didactic realizat de Anișoara Apostu, profesor Digitaliada, revizuit de Radu Tăbîrcă, inspector școlar Informatică Textul și ilustrațiile din

Mai mult

1. Învaţă-ţi copilul regula lui Aici nu se pune mâna. În medie, un copil din cinci devine victimă a violenţei sexuale, inclusiv victimă a abuzului sex

1. Învaţă-ţi copilul regula lui Aici nu se pune mâna. În medie, un copil din cinci devine victimă a violenţei sexuale, inclusiv victimă a abuzului sex 1. Învaţă-ţi copilul regula lui Aici nu se pune mâna. În medie, un copil din cinci devine victimă a violenţei sexuale, inclusiv victimă a abuzului sexual. Poţi contribui şi tu ca acest lucru să nu i se

Mai mult

Microsoft Word - MANUAL_APP_ROMPOS_V7.docx

Microsoft Word - MANUAL_APP_ROMPOS_V7.docx MANUAL DE UTILIZARE ANCPI CUPRINS 1 Descrierea platformei... 2 2 ROVERS/RTK... 5 2.1 Introducere ROVER... 5 2.2 Introducere abonament ROVER... 6 2.3 Prelungire abonament ROVERS/RTK... 8 2.4 Ștergere rover...

Mai mult

Sesiunea de comunicări ştiinţifice studenţeşti – Ediţia 2019

Sesiunea de comunicări ştiinţifice studenţeşti – Ediţia 2019 1 REGULAMENT Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti Ediţia 2019 Scopul Organizator: Universitatea Politehnica Bucureşti Departamentul de Fizică Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti îşi

Mai mult

EDC_HRE_VOL_2_ROM.pdf

EDC_HRE_VOL_2_ROM.pdf UNITATEA DE ÎNVĂȚARE 4 CONFLICT Învățământ primar Regulile ajută la rezolvarea conflictelor 4.1. Totul este în regulă! Chiar așa? Ce probleme sau conflicte putem observa în clasa noastră? 4.2. Așa procedăm

Mai mult

Microsoft Word - 6. Codruta_Curta - Valeria_Gidiu.doc

Microsoft Word - 6. Codruta_Curta - Valeria_Gidiu.doc MONEY SENSE- UN PROGRAM DE EDUCAŢIE FINANCIARĂ ŞI NU NUMAI Nora Codruţa Curta, Liceul Teoretic Mihai Eminescu Cluj-Napoca Valeria Gîdiu, Colegiul Tehnic Augustin Maior Cluj-Napoca 1. Introducere Expresie

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation TRAINING ONLINE PROIECT UNIVERSITATEA ANTREPRENORIALĂ Administrarea instrumentului HEINNOVATE în instituțiile de învățământ superior Octombrie 2016 Un proiect susținut financiar de: Structură training

Mai mult

Ghid utilizare aplicație PARKING BUCUREȘTI Aplicație PARKING BUCUREȘTI 1

Ghid utilizare aplicație PARKING BUCUREȘTI Aplicație PARKING BUCUREȘTI 1 Aplicație PARKING BUCUREȘTI 1 SCOPUL DOCUMENTULUI Acest document reprezintă Manualul de Utilizare al aplicaţiei Parking furnizată de către Compania Municipală Parking. Va servi ca instrument pentru familiarizarea

Mai mult

Disciplina: Clasa: Informatică şi TIC a- V-a Data: Profesor: Unitatea de invăţare: Tema lecţiei: Tipul lecţiei: Angela OSAIN Norme de ergon

Disciplina: Clasa: Informatică şi TIC a- V-a Data: Profesor: Unitatea de invăţare: Tema lecţiei: Tipul lecţiei: Angela OSAIN Norme de ergon Disciplina: Clasa: Informatică şi TIC a- V-a Data: 12.09.2017 Profesor: Unitatea de invăţare: Tema lecţiei: Tipul lecţiei: Angela OSAIN Norme de ergonomie şi de siguranţă PROIECT DE LECŢIE Norme de securitate

Mai mult

Ghid de utilizare pentru Platforma E-Admitere intranet.inj.md

Ghid de utilizare pentru Platforma E-Admitere intranet.inj.md Ghid de utilizare pentru Platforma E-Admitere intranet.inj.md Cuprins 1. CREARE DE CONT ȘI AUTENTIFICARE PE PLATFORMĂ... 4 2. INTERFAȚA PLATFORMEI E-ADMITERE... 9 2.1 PRIMA PAGINĂ... 9 2.2 DOSAR CURENT...

Mai mult

The 7 Habits of Successful Families Copyright 1997 Franklin Covey Company Franklin Covey and the FC logo and trademarks are trademarks of FranklinCove

The 7 Habits of Successful Families Copyright 1997 Franklin Covey Company Franklin Covey and the FC logo and trademarks are trademarks of FranklinCove The 7 Habits of Successful Families Copyright 1997 Franklin Covey Company Franklin Covey and the FC logo and trademarks are trademarks of FranklinCovey Co Published by arrangement with St. Martin s Press,

Mai mult

Folosirea mediilor. Interviuri cu elevi si profesori Metodologie: Cercetarea a fost realizata in 7 licee din Bucuresti, un liceu din Petrosani si unul

Folosirea mediilor. Interviuri cu elevi si profesori Metodologie: Cercetarea a fost realizata in 7 licee din Bucuresti, un liceu din Petrosani si unul Folosirea mediilor. Interviuri cu elevi si profesori Metodologie: Cercetarea a fost realizata in 7 licee din Bucuresti, un liceu din Petrosani si unul din Ploiesti, in perioada octombrie-noiembrie 2009.

Mai mult

DISPOZITIVE DE INTRARE

DISPOZITIVE DE INTRARE DISPOZITIVE DE INTRARE Tastatura Este un dispozitiv periferic de intrare ce permite utilizatorului sa introducă informații în calculator Introducerea datelor se face prin apăsarea tastelor. La apăsarea

Mai mult

Teacher Training Plymouth Experience

Teacher Training Plymouth  Experience ACTIVITATI: Prezentarea sistemului educațional din UK; atelier de lucru: înțelegerea barierelor și mecanismelor pentru realizarea schimbării în procesul educativ; activități de colaborare în clasă; Prezentare:

Mai mult

Europass CV

Europass CV INFORMAȚII PERSONALE DUMITRACHE Mihail Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti, Str. Edgar Quinet 5-7, Bucureşti, 010017 +40-21-3116835 mihaildu[at]yahoo.com Sexul Masculin Naționalitatea Română

Mai mult

Curs : Business skills Descriere ocupatie : Un management de calitate reprezinta fundatia pentru performanta pe termen lung a unei organizatii. A avea

Curs : Business skills Descriere ocupatie : Un management de calitate reprezinta fundatia pentru performanta pe termen lung a unei organizatii. A avea Curs : Business skills Descriere ocupatie : Un management de calitate reprezinta fundatia pentru performanta pe termen lung a unei organizatii. A avea rezultate ca manager inseamna sa actionezi in permanenta

Mai mult

Microsoft PowerPoint - 11_USO_curs_00 [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - 11_USO_curs_00 [Compatibility Mode] Cursul 0 0 Welcome Înainte de toate... Bine ați venit la Facultatea de Automatică și Calculatoare! Mult succes în anul universitar 2011-2012! 03.10.2011 2 Înainte de toate... http://acs.pub.ro trei catedre

Mai mult

Curs

Curs Mamaia, Hotel RIVIERA *** 1325 16 29 SEPTEMBRIE AUGUST 2019 2018 Curs SEAP Noua platforma SICAP! OFERTANTI www.e-licitatie.ro Curs ACREDITAT: Curs Acreditat A.N.C. (Autoritatea Nationala pentru Calificari):

Mai mult

PROGRAMUL SĂPTĂMÂNII

PROGRAMUL SĂPTĂMÂNII MINISTERUL EDUCAŢIEI NAȚIONALE INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN DÂMBOVIŢA Colegiul Naţional Constantin Cantacuzino Târgovişte Adresa: Târgovişte, strada George Cair, nr.3, judeţul Damboviţa Telefon/Fax: (0372)

Mai mult

‍ Manual Google Cloud Print Versiunea 0 ROM Definiţia notelor În acest manual de utilizare, pentru note este folosit următorul stil: Notele vă informează asupra măsurilor care trebuie luate în anumite situaţii

Mai mult

PĂMÂNTUL CA PLANETĂ Prof. MIHAELA MIHINDA Şcoala Gimnazială Mihail Kogălniceanu Sebeş ABSTRACT: Earth planet. The material developed is aimed at a gen

PĂMÂNTUL CA PLANETĂ Prof. MIHAELA MIHINDA Şcoala Gimnazială Mihail Kogălniceanu Sebeş ABSTRACT: Earth planet. The material developed is aimed at a gen PĂMÂNTUL CA PLANETĂ Prof. MIHAELA MIHINDA Şcoala Gimnazială Mihail Kogălniceanu Sebeş ABSTRACT: Earth planet. The material developed is aimed at a general model to presentation our planet in the lesson

Mai mult

NR. 3565/ PLAN DE ÎMBUNATATIRE pe baza raportului de autoevaluare din anul scolar cu aplicabilitate in anul scolar Nume

NR. 3565/ PLAN DE ÎMBUNATATIRE pe baza raportului de autoevaluare din anul scolar cu aplicabilitate in anul scolar Nume NR. 3565/ 22.10.2018 PLAN DE ÎMBUNATATIRE pe baza raportului de autoevaluare din anul scolar 2017-2018 cu aplicabilitate in anul scolar 2018-2019 Numele scolii ÎPT LICEUL TEHNOLOGIC CAROL I Adresa scolii

Mai mult

Manual de utilizare Aplicatie Proiector I. Pornire/Oprire proiectie Pentru a porni/opri proiectia aveti 3 posibilitati: 1) Pentru pornirea proiectiei

Manual de utilizare Aplicatie Proiector I. Pornire/Oprire proiectie Pentru a porni/opri proiectia aveti 3 posibilitati: 1) Pentru pornirea proiectiei Manual de utilizare Aplicatie Proiector I. Pornire/Oprire proiectie Pentru a porni/opri proiectia aveti 3 posibilitati: 1) Pentru pornirea proiectiei tineti apasat 2 secunde pe pictograma din ecranul principal,

Mai mult

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

FONDUL SOCIAL EUROPEAN Manual de utilizare Portal http://jobs-centre.eu/ 1 Cuprins Cuprins... 2 1. Introducere... 4 2. Navigarea în portal... 4 3.1 Elementele generale ale portalului... 6 3.1.1 Secţiunea Header... 6 3.1.2 Meniul

Mai mult

Microsoft Word - Prezentare 03 - site 01.doc

Microsoft Word - Prezentare 03 - site 01.doc R a p o r t u l d e I n v e s t i t i i Acest document cuprinde: 1. Descrierea Raportului de Investitii 2. Calitatea informatiilor IBC Focus 3. Statistici referitoare la proiectele de constructii din Romania

Mai mult

Microsoft Word - Plus TV Analog Pro Stick Installation _Rom V1.3_.doc

Microsoft Word - Plus TV Analog Pro Stick  Installation _Rom V1.3_.doc PlusTV Analog Pro Stick Manual de instalare Cuprins V1.3 Capitolul 1 : PlusTV Analog Pro Stick Instalare hardware...1 1.1 Conţinut...2 1.2 Cerinţe de configuraţie...2 1.3 Instalare hardware...2 Chapitre

Mai mult

BC MOLDINDCONBANK SA

BC MOLDINDCONBANK SA Ghid de utilizare MICB Web-Business 1 Cuprins: 1. Cerinţe tehnice 2. Măsuri de siguranţă 3. Accesarea 4. Vizualizarea extrasului din cont 5. Crearea Ordinului de plată în lei (tip 001) 6. Crearea Transferurilor

Mai mult

în Tabletă convertibilă GHID DE UTILIZARE 8085 LKB001X CJB1FH002AZA

în Tabletă convertibilă GHID DE UTILIZARE 8085 LKB001X CJB1FH002AZA în Tabletă convertibilă GHID DE UTILIZARE 8085 LKB001X CJB1FH002AZA Cuprins 1 Noțiuni introductive... 1 1.1 Aspect... 1 1.2 Încărcarea tabletei și a tastaturii... 3 1.3 Introducerea cartelelor microsd

Mai mult

Communicate at your best - Manual - Cap 3 - RO

Communicate at your best - Manual - Cap 3 - RO 1. Principii de bază Ce trebuie să luăm în considerare atunci când comunicăm la birou? Comunicarea la birou nu este nici complicată, nici foarte simplă. Fiecare dintre noi are competențe de bază în interacțiunea

Mai mult

Microsoft Word - Politică de cookie-uri OK_v1.docx

Microsoft Word - Politică de cookie-uri OK_v1.docx Politică de cookie-uri 1. CE ESTE UN COOKIE? 2. CARE SUNT AVANTAJELE COOKIE-URILOR? 3. DE CE FOLOSIM COOKIE-URI? 4. CUM SUNT FOLOSITE COOKIE-URILE PE ACESTE SITE? 5. CE TIP DE INFORMAȚII SUNT STOCATE ȘI

Mai mult

Информационная система персонализации, печати и учета документов об образовании

Информационная система персонализации, печати и учета документов об образовании Sistemul Informaţional Personalizare a Actelor de Studii (SIPAS) 2018-2019 Contacte http://www.ctice.md:8088/gimnaziul Telefon : (022) 44-32-37 actedestudii@ctice.gov.md Conţinutul 1 2 3 4 Locul de muncă

Mai mult

Krüger&Matz 10.1 TABLET WINDOWS 8.1 KM1081 Deutsch Română Polski English BEDIENUNGSANLEITUNG OWNER S MANUAL INSTRUKCJA OBSŁUGI MANUAL DE UTILIZARE

Krüger&Matz 10.1 TABLET WINDOWS 8.1 KM1081 Deutsch Română Polski English BEDIENUNGSANLEITUNG OWNER S MANUAL INSTRUKCJA OBSŁUGI MANUAL DE UTILIZARE Krüger&Matz 10.1 TABLET WINDOWS 8.1 KM1081 Deutsch Polski English BEDIENUNGSANLEITUNG OWNER S MANUAL INSTRUKCJA OBSŁUGI MANUAL DE UTILIZARE Cuprins Cuvant inainte 40 Note importante 40 I. Taste si Functii

Mai mult

Nr.înregistrare: 88 / Social Media in the Classroom Prof.Cucuianu Marița Colegiul Național,,Neagoe Basarab"Oltenița,jud.Călărași 2.Quizizz E

Nr.înregistrare: 88 / Social Media in the Classroom Prof.Cucuianu Marița Colegiul Național,,Neagoe BasarabOltenița,jud.Călărași 2.Quizizz E Nr.înregistrare: 88 /21.01.2019 Social Media in the Classroom Prof.Cucuianu Marița Colegiul Național,,Neagoe Basarab"Oltenița,jud.Călărași 2.Quizizz Este o platformă unde se găsesc teste gata făcute sau

Mai mult

ID DE EXERCIȚII PENTRU CLASELE NUME: Să ne jucăm de-a lucrarea de control 1h PENTRU CLASA: Toate clasele DURATĂ: 1h explicații + realizarea ex

ID DE EXERCIȚII PENTRU CLASELE NUME: Să ne jucăm de-a lucrarea de control 1h PENTRU CLASA: Toate clasele DURATĂ: 1h explicații + realizarea ex 024 NUME: Să ne jucăm de-a lucrarea de control 1h PENTRU CLASA: Toate clasele DURATĂ: 1h explicații + realizarea exercițiului de către elevi NECESAR: smartphone/tablete (în cazul în care nu toți elevi

Mai mult

FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi 1.2 Facultatea Facultatea de

FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi 1.2 Facultatea Facultatea de FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi 1.2 Facultatea Facultatea de Informatica 1.3 Departamentul Informatica 1.4 Domeniul

Mai mult

MyBRD Net Ghid practic de utilizare a Dispozitivului token

MyBRD Net Ghid practic de utilizare a Dispozitivului token MyBRD Net Ghid practic de utilizare a Dispozitivului token 1 2 Dispozitiv Token. Ce este el. Este un dispozitiv care calculează o cod unic, cu ajutorul căruia tu, ca utilizator al aplicației MyBRD Net,

Mai mult

U N I U N E A E U R O P E A N Ă GUVERNUL ROMÂNIEI MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI, PROTECŢIEI SOCIALE ȘI PERSOANELOR VÂRSTNICE AMPOSDRU Fondul Social Euro

U N I U N E A E U R O P E A N Ă GUVERNUL ROMÂNIEI MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI, PROTECŢIEI SOCIALE ȘI PERSOANELOR VÂRSTNICE AMPOSDRU Fondul Social Euro Investeşte în oameni! Proiect cofinanţat din prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 2013 Axa prioritară: 1. Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii

Mai mult

Descriere

Descriere Despre noi Viața este un dar de la Dumneazeu. Când dăruim iubirea devenim parte din minunea Creației. Doar iubind putem avea milă, compasiune, înțelegere față de aproapele nostru, ajutându-l când are mai

Mai mult

Slide 1

Slide 1 Cursul 0 0 Welcome Înainte de toate... Bine ați venit la Facultatea de Automatic ă și Calculatoare! Mult succes în anul universitar 2008-2009! 04.10.08 2 Înainte de toate... http://acs.pub.ro trei catedre

Mai mult

REVISAL Versiunea: Data release: 15 martie 2016 IMPORTANT! Distribuţia curentă (v6.0.4) a aplicaţiei Revisal conţine nomenclatorul COR ISCO 08 î

REVISAL Versiunea: Data release: 15 martie 2016 IMPORTANT! Distribuţia curentă (v6.0.4) a aplicaţiei Revisal conţine nomenclatorul COR ISCO 08 î REVISAL Versiunea: 6.0.4 Data release: 15 martie 2016 IMPORTANT! Distribuţia curentă (v6.0.4) a aplicaţiei Revisal conţine nomenclatorul COR ISCO 08 în conformitate cu prevederile OMMFPS de modificare

Mai mult

Manual Utilizare SEPA DD

Manual Utilizare SEPA DD AUTENTIFICAREA SI AUTORIZAREA OPERATIUNILOR IN INTERNET BANKING I. Mobile Token 1. Despre Intesa mtoken Aplicatia Intesa mtoken iti permite sa te autentifici in serviciul de Internet Banking I-B@nk si

Mai mult

RE_QO

RE_QO Parlamentul European 2014-2019 Document de ședință B8-1126/2016 19.10.2016 PPUNERE DE REZOLUȚIE depusă pe baza întrebării cu solicitare de răspuns oral B8-1803/2016 în conformitate cu articolul 128 alineatul

Mai mult

Concepte de bază ale Tehnologiei Informației

Concepte de bază ale Tehnologiei Informației Capitolul I Concepte de bază ale Tehnologiei Informației Noțiuni introductive 1.1. Noţiuni introductive IT - tehnologia informaţiei - este tehnologia necesară prelucrării datelor utilizând calculatorul.

Mai mult

GHERCĂ MAGDA CASA CORPULUI DIDACTIC BRĂILA PORTOFOLIU EVALUARE INFORMATICĂ ȘI TIC PENTRU GIMNAZIU CLASA A V-A Neamț SERIA 1 GRUPA 1 CURSANT: GHERCĂ G

GHERCĂ MAGDA CASA CORPULUI DIDACTIC BRĂILA PORTOFOLIU EVALUARE INFORMATICĂ ȘI TIC PENTRU GIMNAZIU CLASA A V-A Neamț SERIA 1 GRUPA 1 CURSANT: GHERCĂ G CASA CORPULUI DIDACTIC BRĂILA PORTOFOLIU EVALUARE INFORMATICĂ ȘI TIC PENTRU GIMNAZIU CLASA A V-A Neamț SERIA 1 GRUPA 1 CURSANT: GHERCĂ G MAGDA COLEGIUL NAŢIONAL ROMAN-VODĂ ROMAN PROIECTUL UNITĂŢII DE ÎNVĂŢARE

Mai mult

Microsoft Word - AFTER SCOOL doc

Microsoft Word - AFTER SCOOL doc AFTER SCHOOL SCOALA 71 IOVAN DUCICI Incepand cu anul scolar 2009-2010 Scoala cu clasele I-VIII nr. 71 Iovan Ducici, trece la functionarea intr-un singur schimb cu program intre orele 08 00 14 00. Acest

Mai mult

Curriculum vitae Europass INFORMAŢII PERSONALE Nume CÂRSTEA CLAUDIA-GEORGETA Naţionalitate Română Data naşterii 15 no

Curriculum vitae Europass INFORMAŢII PERSONALE Nume CÂRSTEA CLAUDIA-GEORGETA  Naţionalitate Română Data naşterii 15 no Curriculum vitae Europass INFORMAŢII PERSONALE Nume CÂRSTEA CLAUDIA-GEORGETA E-mail carstea.claudia@unitbv.ro Naţionalitate Română Data naşterii 15 noiembrie 1968 DOMENIUL OCUPATIONAL Cadru didactic universitar

Mai mult

PROMOTORI PENTRU DEMOCRAȚIE EUROPEANĂ 1. Introducere Metodologie de desfăşurare şi Regulament de înscriere şi participare Prezentul Regulament stabile

PROMOTORI PENTRU DEMOCRAȚIE EUROPEANĂ 1. Introducere Metodologie de desfăşurare şi Regulament de înscriere şi participare Prezentul Regulament stabile PROMOTORI PENTRU DEMOCRAȚIE EUROPEANĂ 1. Introducere Metodologie de desfăşurare şi Regulament de înscriere şi participare Prezentul Regulament stabilește condițiile de înscriere şi participare la cea de-a

Mai mult

Manual de utilizare Set volan și pedale MG7402

Manual de utilizare Set volan și pedale MG7402 Manual de utilizare Set volan și pedale MG7402 RO MG7402 - Manual de utilizare I. Introducere Vă mulțumim pentru achiziționarea acestui volan de curse realizat pentru console PC. Forma acestuia este asemănătoare

Mai mult

Informație și comunicare

Informație și comunicare 3.1. Folosirea unui motor de căutare Alegerea unui motor de căutare Motorul de căutare este un program disponibil pe internet cu ajutorul căruia se pot căuta diferite informații. Această căutare se realizează

Mai mult

Chertif Ionuț - Andrei Prietenul meu, calculatorul CLASA a V - a, 1 ora pe săptămână ARGUMENT Transformările societăţii româneşti din ultimii ani, dez

Chertif Ionuț - Andrei Prietenul meu, calculatorul CLASA a V - a, 1 ora pe săptămână ARGUMENT Transformările societăţii româneşti din ultimii ani, dez Prietenul meu, ul CLASA a V - a, ora pe săptămână ARGUMENT Transformările societăţii româneşti din ultimii ani, dezvoltarea şi răspândirea informaticii, impun o pregătire diversificată a tinerilor în acest

Mai mult

Portugalia RO01-KA Pregătire practică europeană pentru o integrare facilă pe piața muncii 28 martie-15 aprilie 2016 Informațiile furn

Portugalia RO01-KA Pregătire practică europeană pentru o integrare facilă pe piața muncii 28 martie-15 aprilie 2016 Informațiile furn Portugalia 2015-1-RO01-KA102-014384 Pregătire practică europeană pentru o integrare facilă pe piața muncii 28 martie-15 aprilie 2016 Nevoi de formare Proiectul răspunde următoarelor nevoi de formare ale

Mai mult

Propunere subiecte de discuție adresate de AmCham România și HR Management Club către ANSPDCP Contextul inițiativei: În cursul derulării proiectelor d

Propunere subiecte de discuție adresate de AmCham România și HR Management Club către ANSPDCP Contextul inițiativei: În cursul derulării proiectelor d Propunere subiecte de discuție adresate de AmCham România și HR Management Club către ANSPDCP Contextul inițiativei: În cursul derulării proiectelor de conformare cu cerințele Regulamentului General privind

Mai mult

Unelte ce se regasesc in Viewer (CD, Stick) Uneltele de baza Uneltele de baza includ cele mai comune unelte folosite in modulele OnDemand 3D App. Unel

Unelte ce se regasesc in Viewer (CD, Stick) Uneltele de baza Uneltele de baza includ cele mai comune unelte folosite in modulele OnDemand 3D App. Unel Unelte ce se regasesc in Viewer (CD, Stick) Uneltele de baza Uneltele de baza includ cele mai comune unelte folosite in modulele OnDemand 3D App. Unele unelte sunt folosite in comun pentru toate modulele.

Mai mult

Furnicuţa şi-a construit un depozit pentru grăunţe

Furnicuţa şi-a construit un depozit pentru grăunţe Tema: CENTENARUL MARII UNIRI 100 de puncte Notă: Toate resursele necesare le găsiți în folderul OJTI_2018_TIC12_resurse, aflat pe Desktop. Pe Desktop veți crea un folder a cărui denumire coincide cu ID-ul

Mai mult

Grafice romana martie 2004.xls

Grafice romana martie 2004.xls Partea I. Atitudini civice Au fost utilizate patru tipuri de întrebari pentru a evalua influenta media asupra atitudinilor civice. Aprilie 2004 pag. 1 CURS-SA pentru CNA 1. Perceptia populatiei cu privire

Mai mult

Recrutarea: Un ghid digital 1

Recrutarea: Un ghid digital   1 Recrutarea: Un ghid digital www.thomasinternational.net/ro-ro 1 Cuprins 3 Ce este recrutarea si de ce este importanta? 4 Evaluare Definirea clara a postului vacant si selectie 7 Numirea persoanei potrivite

Mai mult

O viziune privind viitorul 1 Erasmus+ şi Corpul European de Solidaritate după 2021 Rezoluţie, Bucureşti martie 2019 Noi: Cei 125 de participanţi

O viziune privind viitorul 1 Erasmus+ şi Corpul European de Solidaritate după 2021 Rezoluţie, Bucureşti martie 2019 Noi: Cei 125 de participanţi O viziune privind viitorul 1 Erasmus+ şi Corpul European de Solidaritate după 2021 Rezoluţie, Bucureşti 12-15 martie 2019 Noi: Cei 125 de participanţi 2 din 24 de ţări 3 reuniţi la evenimentele comune

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Prof.dr.ing.,dr.marketing Angela Repanovici Universitatea Transilvania din Brașov, Romania Președinte Secțiunea Cultura Informației, Asociația Bibliotecarilor din România 1 Cultura informațieiconsiderente

Mai mult