1, SCOP, DOMENIU DE APLICARE Scopul procedurii este acela de a pune in aplicare dispoziliile art din Legea nr Codul Silvic, cu modificd

Mărimea: px
Porniți afișarea la pagina:

Download "1, SCOP, DOMENIU DE APLICARE Scopul procedurii este acela de a pune in aplicare dispoziliile art din Legea nr Codul Silvic, cu modificd"

Transcriere

1 1, SCOP, DOMENIU DE APLICARE Scopul procedurii este acela de a pune in aplicare dispoziliile art din Legea nr Codul Silvic, cu modificdrile si compietdrile ulterioare: (1) Dreptul de proprietate publica a statului sau a unifttilor administrativ-teritoriale asupra fondului forestier se intabuleazd in sistemul integrat de cadastru gi carte funciard la cererea administratorilor fondului forestier, proprietate publicit a statului, respectiv a proprietarului, in cazul proprietdlii publice a unitdlilor administrativleritoriale, in baza actelor de proprietate $i a documentatiei cadastrale intocmite conform prevederilor legale. (2) Prin exceplie de la prevederile alin. (1), in lipsa actelor de proprietate se efectueazd inscrierea provizorie, in baza amenajamentului silvic valabil, neactualizat. in aceasta situatie, coordonatele punctelor de pe limita imobilelor respective vor fi determinate, in slsfem Stereografic 1970, prin vectorizare, la nivel de unitate administrativ-teritoriald. Orice litigiu cu privire la eventualele suprapuneri se solulioneazit pe cale amiabild sau prin instanta de judecatd conform reglementdrilor prevdzute de Legea cadastrului gi a publicitalii imobiliare nr.7/1996, republicatd, cu modificdrile gi completdrile ulterioare. (3) Justificarea inscrierii provizorii pentru situaliile prevazub la alin. (2) se face in baza amenajamentului silvic valabil actualizat al fondului forestier proprietate publicd a statului sau a unititlilor administrativ-teritoriale, care confirmd suprafala gi identitatea dintre imobilul din documentalia cadastrald gi cel evidentiat in amenajamentul silvic actualizat. Procedura se aplicd in cadrul institutiilor subordonate A,N.C.P.l. 2. REFERTNTE NORMATTVE 2.1. Acle normative - SR EN ISO 9001 :2015 Sisteme de Management al Calitdlii. Cerinle; com pletdrile 9i a publicitalii imobiliare nr. 7/1996, republicata, cu modificdrile si - Codul Silvic, cu modificdrile gi completdrile ulterioare; - HotdrArea Guvernului nr pentru aprobarea Regulamentului de organizare 9i funclionare a Agentiei Nalionale de Cadastru si Publicitate lmobiliard, cu modificdrile Ei completdrile ulterioare; - Ordinul directorului general al Agenliei Nafionale de Cadastru gi Publicitate lmobiliara nr privind aprobarea Regulamentului de avizare, receplie si inscriere in evidentele de cadastru 9i carte funciard, cu modificdrile 9i completdrile ulterioare; - Ordinul directorului general al Agenliei Nalionale de Cadastru si Publicitate lmobiliard nr privind aprobarea organigramei oficiilor de cadastru si publicitate imobiliard, a Centrului Nalional de Cartografie, precum si a regulamentelor de organizare 9i funclionare ale acestora Documente conexe - P Controlul informatiilor documentate mentinute; P Controlul informatiilor documentate pdstrate; - MC-0'1 - Manualul calitdtii.

2 3. TERMENI, DEFtNtTlt gt ABREV ERt 3.1. Definilii - SIVC - Sistemul de Management al Calitatii - sistem de management prin care se orienteazd si se controleazd o organizatie in ceea ce privegte calitatea; - Managementul calitalii - cuprinde activitdlile pentru orientare si control privind calitatea; - documentalia cadastrald este ansamblul pieselor tehnice, juridice gi administrative necesare inregistrdrii imobilului la cerere in sistemul integrat de cadastru gi publicitate imobiliard, prin care se constatd situatia reald din teren. Documentatia se intocmegte in format digital gi analogic; - persoand fizicd sau juridicd autorizatd este persoana care detine un certificat de autorizare emis de catre ANCPI/OCPI, act ce dovedegte capacitatea teh n ico-profesionali sd execute lucrdri de specialitate Abrevieri utilizate - A.N.C.P.l.- Agenlia Nalionald de Cadastru 9i Publicitate lmobiliars - Oficiul teritorial (O.C.P.l.)- Oficiul de Cadastru si Publicitate lmobiliard - Regulament - Regulamentului de avizare, receptie si inscriere in evidenlele de cadastru 9i carte funciard, aprobat prin Ordinul Directorului General al Agenliei Nalionale de Cadastru si Publicitate lmobiliard nr , cu modificdrile si completarile ulterioare - U.A.T.- Unitate administrativ{eritoriald 4. RESPONSABILITATI 4.1. O.C.P.r. - furntzeazd serviciile publice specifice domeniilor de activitate ale ANCPI la nivelul judelului; - verificd gi receptioneazd documentaliile cadastrale; - asigurd inscrierea drepturilor reale la cererea administratorului fondului forestier/proprietarul u i : - efectueazd inscrierea menliunilor referitoare la cdile de atac impotriva incheierilor de carte funciard; - efectueazd inscrierea altor raporturi juridice, drepturi personale, interdictii, sarcini, incapacitdli, precum gi a litigiilor in legdturd cu bunul imobil; 5. DESCRIEREA PROCESULUI 5,1, Documentatiile cadastrale realizate pentru inscrierea in sistemul integrat de cadastru 9i carte funciard a dreptului de proprietate publicd a statului sau a unitdtilor administrativteritoriale asupra fondului forestier se intocmesc de persoane fizicel juridice autorizate si se receplioneazd conform prevederilor Regulamentului.

3 5.2. (1) Documentatiile cadastrale pentru prima inscriere in sistemul integrat de cadastru gi carte funciard pentru imobilele care fac obiectul arl. 121, alin. (2) din Legea nr Codul Silvic conlin piesele prevdzute la art. 83, alin. ('1 ) din Regulament, cu exceptia celor prevdzute la lit. e), h), i), p), precum gi copia planului cu amenajamentul silvic certificat,,conform cu originalul" 9i inscrisul prin care administratorul/ proprietarul fondului forestier, dupd caz, confirmd amplasamentul, suprafala gi identitatea dintre imobilul din documentatia cadastrald gi cel evidentiat in planul cu amenajamentul silvic (21 Documentatiile cadastrale, respectiv cererile de receplie si inscriere, se intocmesc la nivel de UAT, pentru intreaga unitate amenajistica. Cererile 9i declara!iile aferente documentatiilor cadastrale se semneazd de cdtre administratorul fondului forestier sau proprietar, dupd caz, conform art. 121, alin. (1) din Legea nr ,,Codul Silvic" (3) Coordonatele punctelor de pe limita imobilului sunt determinate in sistem national de referinld, prin vectorizare, la nivel de U.A.T (4) Planul de amplasament gi delimitare va purta mentiunea "lmobil inregistrat in planul cadastral cu coordonate determinate grafic, conform ar. 121, alin. (2) din Legea nr "Codul Silvic". Aceastd mentiune se face gi in documentalia digitala, la rubrica "Observalii", din sectiunea "Date textuale ale terenului" (5) Administratorul/proprietarul fondului forestier, dupd caz, semneazd declaralia cu privire la consecintele mentiunii "lmobil inregistrat in planul cadastral cu coordonate determinate grafic, conform arl. 121, alin. (2) din Legea nr Codul Silvic", respectiv posibilitatea modificdrii geometriei, dimensiunilor laturilor gi a suprafejei rezultatd din vectorizare. Mentiunea se radiazi in baza referatului intocmit de inspector gi aprobat de inginerul sef, cu ocazia actualizdrii documentatiei cadastrale aferente, prin efectuarea de mdsurdtori la teren La cerere, oficiul teritorial pune la dispozitie cu titlu gratuit, in baza solicitdrii de informa{ii, figiere.dxf sau copii ale planurilor de amplasament gi delimitare receptionate, dacd informatia nu existd in format digital (1) Verificare geometriei imobilului - fond forestier, conform art. 46, alin. (1), lit. g) din Regulament, se realizeazd inclusiv pe baza suportului grafic digital aferent Legii nr privind misurile pentru finalizarea procesului de restituire, in naturd sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Rom6nia, cu modificarile 9i completdrile ulterioare, respectiv anexa nr.9la Normele de aplicare ale Legii nr (2) Geometria imobilului pentru care se solicitd receplia in conditiile art. 121, alin. (2) din Legea nr Codul Silvic trebuie sa fie cuprinsd in interiorul amplasamentelor inventariate de Legea la categoria terenuri forestiere aflate in proprietatea statu lu i.

4 5.a. (3) in cazul cererilor de receptie si inscriere, a imobilelor fond forestier, pentru care geometria imobilului nu indeplineste condiliile prevdzute la pct (2), cererea se respinge La prima inscriere in sistemul integrat de cadastru gi carte funciard a imobilului fond forestier, daci suprafald rezultata din vectorizare este diferitd de suprafala inscris6 in amenajamentul silvic, se aplicd prevederile ar1. 41 din Legea nr a cadastrului gi a publicita{ii imobiliare Dacd la receplia documentaliilor cadastrale aferente imobilelor fond forestier se genereazd suprapuneri in planul cadastral in format digital cu imobile care sunt inregistrate in sistemul integrat de cadastru si carte funciard, oficiul teritorial respinge documentalia cadastrali, iar in baza declaraliei administratorului/proprietarului fondului forestier, se intocmesc documentatii cadastrale pentru fiecare lot, respectiv lot afectat de suprapunere, lot fdrd suprapunere. Pentru lotul neafectat de suprapunere se atribuie numdr cadastral si se deschide carte funciard, iar documentalia intocmitd pentru lotul cu suprapunere se respinge (1) Dacd la solulionarea unei cereri de primd inscriere/actu alizare se constatd o suprapunere cu imobile inregistrate in sistemul integrat de cadastru gi carte funciars, in condiliile afi.. 121, alin. (2) din Legea nr. 46/ Codul Silvic, oficiul teritorial efectueazd verificarea la teren, la care participd persoanele autorizate, proprietarii 9i administratorul/proprietarul fondului forestier (21 Dacd la verificare in teren se constatd cd mdsurdtorile corespund realitdlii la teren si sunt in concordantd cu situatia juridlcd a imobilului pentru care s-a solicitat inscrierea/actu alizar ea, se procedeazd astfel : a) Se depune documentalie de actualizare informatii tehnice pentru imobilul fond forestier, in termenul stabilit de inspector, pentru asigurarea corespondenlei detaliilor cadastrale continute in planul de amplasament si delimitare al imobilului fond forestier cu cele rezultate in urma efectubrii mdsurdtorilor la teren. Dacd in termenul stabilit de inspector, nu este depusd documentalia, ca urmare a faptului ci administratorul/proprietarul fondului forestier nu igi dd acordul pentru actualizarea ^documentaliei cadastrale, persoana autorizatd dd o declarafie cu privire la aceste aspecte. ln baza declaraliei persoanei autorizate gi a referatului de constatare intocmit de inspector, aprobat de inginerul 9ef, inspectorul aclualizeazd datele textuale referitoare la imobilul fond forestier in sistem, prin completarea rubricii Observalii cu o men!iune suplimentard "lmobil inregistrat in planul cadastral fdri formd 9i localizare corectd". Aceastd menliune se face gi pe planul de amplasament 9i delimitare din arhiva oficiului teritorial gi nu constituie piedicd la receptia documentatiei cadastrale pozitionate corect. b) se solutioneazd cu admitere cererea aferentd imobilului pozitionat corect (3) Dacd la verificarea in teren se constate cd mdsurdtorile nu corespund cu realitatea din teren si cu documentele in baza cdrora se solicitd inscrierea/actualizarea, se emite incheiere de respingere si persoanele interesate se pot adresa instanlelor de judecatd.

5 6.INREGISTRARI inregistrdrile care rezultd din aplicarea prezentei proceduri se supun prevederilor procedurii P , Controlul informaliilor documentate pdstrate. 7. ANEXE La data elabordrii, prezenta proceduri nu are anexe.

Microsoft Word - ordin 16.docx

Microsoft Word - ordin 16.docx Ordinul nr. 16/2019 privind aprobarea tarifelor pentru serviciile furnizate de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi instituţiile sale subordonate În vigoare de la 04 februarie 2019

Mai mult

Ordin Oct-2006 Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara se aplica de la: 09-Iun Text prelucrat de UltraTech Group UTG col

Ordin Oct-2006 Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara se aplica de la: 09-Iun Text prelucrat de UltraTech Group UTG col MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR AGENŢIA NAŢIONALĂ DE CADASTRU ŞI PUBLICITATE IMOBILIARĂ ORDIN pentru aprobarea Regulamentului privind conţinutul şi modul de întocmire a documentaţiilor cadastrale

Mai mult

Către : MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR

Către : MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR STADIUL IMPLEMENTARII PROGRAMULUI NAȚIONAL DE CADASTRU ȘI CARTE FUNCIARĂ Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) gestionează sistemul integrat de cadastru și carte funciară, un

Mai mult

MUNICIPIUL/ORAŞUL/COMUNA____________

MUNICIPIUL/ORAŞUL/COMUNA____________ ROMÂNIA JUDEŢUL BACĂU COMUNA CLEJA Tel.0234/253012,Fax0234/253222,clcleja101@yahoo.com NR.5934/28.08.2018 STABILIREA DREPTULUI DE PROPRIETATE PRIVATĂ ASUPRA TERENURILOR Stabilirea dreptului de proprietate

Mai mult

R O M Â N I A CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI BAIA MARE STR GHEORGHE ŞINCAI 37, BAIA MARE, ROMÂNIA, tel , fax: , w

R O M Â N I A CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI BAIA MARE STR GHEORGHE ŞINCAI 37, BAIA MARE, ROMÂNIA, tel , fax: , w R O M Â N I A CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI BAIA MARE STR GHEORGHE ŞINCAI 37, 430311 BAIA MARE, ROMÂNIA, tel. +40-262-213824, fax: +40-262-212332, www.baiamare.ro, e-mail: primar@baiamare.ro H O T Ă

Mai mult

PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAŢILOR SENATUL L E G E privind modificarea şi completarea Legii cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996,

PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAŢILOR SENATUL L E G E privind modificarea şi completarea Legii cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996, PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAŢILOR SENATUL L E G E privind modificarea şi completarea Legii cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte

Mai mult

Ordinul nr. 353/2017 privind modificarea Procedurii şi modalității de alocare a sumelor, precum şi raportarea de către beneficiari a stadiului de exec

Ordinul nr. 353/2017 privind modificarea Procedurii şi modalității de alocare a sumelor, precum şi raportarea de către beneficiari a stadiului de exec Ordinul nr. 353/2017 privind modificarea Procedurii şi modalității de alocare a sumelor, precum şi raportarea de către beneficiari a stadiului de execuție a lucrărilor pentru lucrările de înregistrare

Mai mult

OFICIUL DE CADASTRU ȘI PUBLICITATE IMOBILIARĂ ALBA Cod: PO /AB Exemplar nr.1 INFORMAȚII DOCUMENTATE MENȚINUTE Pag. 1 din 6 TITLU DOCUMENT: PRO

OFICIUL DE CADASTRU ȘI PUBLICITATE IMOBILIARĂ ALBA Cod: PO /AB Exemplar nr.1 INFORMAȚII DOCUMENTATE MENȚINUTE Pag. 1 din 6 TITLU DOCUMENT: PRO OFICIUL DE CADASTRU ȘI PUBLICITATE ALBA Cod: PO-8.5.1-01/AB Exemplar nr.1 INFORMAȚII DOCUMENTATE MENȚINUTE Pag. 1 din 6 TITLU DOCUMENT: PRIMIRE, ÎNREGISTRARE A CERERILOR DE AUDIENȚĂ ȘI DE PROGRAMARE A

Mai mult

Legea nr. 7/1996 republicată Legea cadastrului şi a publicităţii imobiliare Legea Nr. 7 din 13 martie 1996 (republicată) Legea cadastrului şi a public

Legea nr. 7/1996 republicată Legea cadastrului şi a publicităţii imobiliare Legea Nr. 7 din 13 martie 1996 (republicată) Legea cadastrului şi a public Legea Nr. 7 din 13 martie 1996 (republicată) În vigoare începând cu data de 29 mai 2017 Act de bază Legea nr. 7/1996, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 720 din 24 septembrie 2015

Mai mult

ROMANIA JUDETUL ARAD ORASUL SEBIS CONSILIUL LOCAL HOTARAREA NR.74 DIN Privind rectificarea bugetului local al Orasului Sebis pentru anul 20

ROMANIA JUDETUL ARAD ORASUL SEBIS CONSILIUL LOCAL HOTARAREA NR.74 DIN Privind rectificarea bugetului local al Orasului Sebis pentru anul 20 HOTARAREA NR.74 Privind rectificarea bugetului local al Orasului Sebis pentru anul 2017 - Initiativa si expunerea de motive nr. 5387 din 04.09.2017 a primarului orasului Sebis, dr.ec Gheorghe Feies, -

Mai mult

Indaco Lege5. Copyright (c) Indaco Systems Pagina 1 / 7 Guvernul României - Hotărâre nr. 112/2016 din 24 februarie 2016 Hotărârea nr. 112/2016 p

Indaco Lege5. Copyright (c) Indaco Systems Pagina 1 / 7 Guvernul României - Hotărâre nr. 112/2016 din 24 februarie 2016 Hotărârea nr. 112/2016 p Pagina 1 / 7 Guvernul României - Hotărâre nr. 112/2016 din 24 februarie 2016 Hotărârea nr. 112/2016 pentru modificarea şi completarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Agenţiei Naţionale de

Mai mult

Ordinul nr. 700/2014 privind aprobarea Regulamentului de avizare, recepţie şi înscriere în evidenţele de cadastru şi carte funciară În vigoare de la 3

Ordinul nr. 700/2014 privind aprobarea Regulamentului de avizare, recepţie şi înscriere în evidenţele de cadastru şi carte funciară În vigoare de la 3 Ordinul nr. 700/2014 privind aprobarea Regulamentului de avizare, recepţie şi înscriere în evidenţele de cadastru şi carte funciară În vigoare de la 30 august 2014 Consolidarea din data de 20 septembrie

Mai mult

Citiți știrile din construcții și imobiliare pe Anexa la Ordinul directorului general al Agenției Naționale de Cadastru şi Publi

Citiți știrile din construcții și imobiliare pe   Anexa la Ordinul directorului general al Agenției Naționale de Cadastru şi Publi Citiți știrile din construcții și imobiliare pe www.arenaconstruct.ro Anexa la Ordinul directorului general al Agenției Naționale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară nr. 155/2019 privind modificarea

Mai mult

PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAŢILOR SENATUL L E G E pentru completarea Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul Parlamentu

PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAŢILOR SENATUL L E G E pentru completarea Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul Parlamentu PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAŢILOR SENATUL L E G E pentru completarea Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul Parlamentul României adoptă prezenta lege. Art. I. Legea nr.

Mai mult

STADIUL IMPLEMENTĂRII ACTIVITĂȚILOR SPECIFICE ANCPI LA DATA DE I.ACTIVITATEA PRINCIPALĂ 1. IMPLEMENTAREA PROGRAMULUI NAȚIONAL DE CADASTRU Ș

STADIUL IMPLEMENTĂRII ACTIVITĂȚILOR SPECIFICE ANCPI LA DATA DE I.ACTIVITATEA PRINCIPALĂ 1. IMPLEMENTAREA PROGRAMULUI NAȚIONAL DE CADASTRU Ș STADIUL IMPLEMENTĂRII ACTIVITĂȚILOR SPECIFICE ANCPI LA DATA DE 01.07.2019 I.ACTIVITATEA PRINCIPALĂ 1. IMPLEMENTAREA PROGRAMULUI NAȚIONAL DE CADASTRU ȘI CARTE FUNCIARĂ (PNCCF): program instituit în temeiul

Mai mult

Microsoft Word - ROF oficii 2016, ODG docx

Microsoft Word - ROF oficii 2016, ODG docx Regulamentul de organizare şi funcţionare al oficiilor de cadastru şi publicitate imobiliară Art. 1. - Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, denumit în continuare oficiul teritorial, se organizează

Mai mult

CONSILIUL JUDEȚEAN BIHOR Nr din EXPUNERE DE MOTIVE La proiectul de hotărâre privind trecerea din domeniul public al Județului Bihor

CONSILIUL JUDEȚEAN BIHOR Nr din EXPUNERE DE MOTIVE La proiectul de hotărâre privind trecerea din domeniul public al Județului Bihor CONSILIUL JUDEȚEAN BIHOR Nr. 21882 din 15.11.2017 EXPUNERE DE MOTIVE La proiectul de hotărâre privind trecerea din domeniul public al Județului Bihor în domeniul public al Municipiului Oradea, a terenului

Mai mult

Legea cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996 TITLUL I Regimul general al cadastrului şi publicităţii imobiliare CAPITOLUL I Dispoziţii ge

Legea cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996 TITLUL I Regimul general al cadastrului şi publicităţii imobiliare CAPITOLUL I Dispoziţii ge Legea cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996 TITLUL I Regimul general al cadastrului şi publicităţii imobiliare CAPITOLUL I Dispoziţii generale Art. 1. - (1) Cadastrul şi cartea funciară formează

Mai mult

Microsoft Word - leg_pl201_04.doc

Microsoft Word - leg_pl201_04.doc PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAŢILOR SENATUL L E G E privind unele măsuri prealabile lucrărilor de construcţie de autostrăzi şi drumuri naţionale Parlamentul României adoptă prezenta lege. Art. 1. Prezenta

Mai mult

Microsoft Word - Document2

Microsoft Word - Document2 LEGE Nr. 182/2016 din 17 octombrie 2016 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile

Mai mult

Anexa nr.1 AMENDAMENTE ADMISE Nr. crt. Text OUG nr.40/2017 (şi Legea nr.50/1991) Text adoptat de Senat Amendamente propuse (autorul amendamentului) Mo

Anexa nr.1 AMENDAMENTE ADMISE Nr. crt. Text OUG nr.40/2017 (şi Legea nr.50/1991) Text adoptat de Senat Amendamente propuse (autorul amendamentului) Mo Anexa nr.1 AMENDAMENTE ADMISE Nr. crt. Text OUG nr.40/2017 (şi Legea nr.50/1991) Text adoptat de Senat Amendamente propuse (autorul amendamentului) Motivarea amendamentelor propuse 0 1 2 3 4 1. LEGE privind

Mai mult

LEGE Nr. 182/2016 din 17 octombrie 2016 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice d

LEGE Nr. 182/2016 din 17 octombrie 2016 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice d LEGE Nr. 182/2016 din 17 octombrie 2016 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile

Mai mult

Fisa act Lege nr. 7/1996 din 13/03/1996 Legea cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996 Publicat in MOF nr /03/1996 Versiune consolida

Fisa act Lege nr. 7/1996 din 13/03/1996 Legea cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996 Publicat in MOF nr /03/1996 Versiune consolida Fisa act Lege nr. 7/1996 din 13/03/1996 Legea cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996 Publicat in MOF nr. 61-26/03/1996 Versiune consolidata in 04/03/2002 Versiune consolidata in 07/06/2004

Mai mult

MUNICIPIUL CRAIOVA PRIMARIA MUNICIPIULUI CRAIOVA DIRECŢIA PATRIMONIU SERVICIUL PATRIMONIU Nr / Se Aprobă, PRIMAR, Mihail Genoiu RAPOR

MUNICIPIUL CRAIOVA PRIMARIA MUNICIPIULUI CRAIOVA DIRECŢIA PATRIMONIU SERVICIUL PATRIMONIU Nr / Se Aprobă, PRIMAR, Mihail Genoiu RAPOR MUNICIPIUL CRAIOVA PRIMARIA MUNICIPIULUI CRAIOVA DIRECŢIA PATRIMONIU SERVICIUL PATRIMONIU Nr.150156 /25.10.2017 Se Aprobă, PRIMAR, Mihail Genoiu RAPORT, Prin raportul nr. 145025/16.10.2017, al Direcţiei

Mai mult

GUVERNUL ROMÂNIEI HOTĂRÂRE privind modificarea şi completarea anexei nr 3 la Hotărârea Guvernului nr /2006 pentru aprobarea inventarului central

GUVERNUL ROMÂNIEI HOTĂRÂRE privind modificarea şi completarea anexei nr 3 la Hotărârea Guvernului nr /2006 pentru aprobarea inventarului central GUVERNUL ROMÂNIEI HOTĂRÂRE privind modificarea şi completarea anexei nr 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1.705/2006 pentru aprobarea ului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, cu modificările

Mai mult

ROMÂNIA

ROMÂNIA CONSIL ROMÂNIA JUDEŢUL MUREŞ CONSILIUL JUDEŢEAN PROIECT HOTĂRÂREA NR. din 29 februarie 2012 privind aprobarea colaborării dintre Consiliul Judeţean Mureş şi Administraţia Bazinală de Apă Mureş Consiliul

Mai mult

ANEXA Nr.1 PROCEDURĂ de înregistrare, la cerere, în scopuri de taxă pe valoarea adăugată potrivit prevederilor art.316 alin.(12) din Legea nr.227/2015

ANEXA Nr.1 PROCEDURĂ de înregistrare, la cerere, în scopuri de taxă pe valoarea adăugată potrivit prevederilor art.316 alin.(12) din Legea nr.227/2015 ANEXA Nr.1 PROCEDURĂ de înregistrare, la cerere, în scopuri de taxă pe valoarea adăugată potrivit prevederilor art.316 alin.(12) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările

Mai mult

MUNICIPIUL CRAIOVA PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CRAIOVA PROIECT HOTĂRÂREA NR. privind majorarea suprafeţei de teren atribuită în folosinţă gratuită, pe o per

MUNICIPIUL CRAIOVA PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CRAIOVA PROIECT HOTĂRÂREA NR. privind majorarea suprafeţei de teren atribuită în folosinţă gratuită, pe o per MUNICIPIUL CRAIOVA PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CRAIOVA PROIECT HOTĂRÂREA NR. privind majorarea suprafeţei de teren atribuită în folosinţă gratuită, pe o perioadă de 30 ani, către Agenţia pentru Protecţia Mediului

Mai mult

NOTĂ DE FUNDAMENTARE Prin proiect se propune actualizarea anexei nr.1 la Hotărârea Guvernului nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat a

NOTĂ DE FUNDAMENTARE Prin proiect se propune actualizarea anexei nr.1 la Hotărârea Guvernului nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat a NOTĂ DE FUNDAMENTARE Prin proiect se propune actualizarea anexei nr.1 la Hotărârea Guvernului nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, trecerea

Mai mult

ft/ JF OCPI ii'l;' it,l:.ili ti SATU MARE l.i.i:i::l.'ir,i :l \;.ir lir:'.i;11., r..,,' r tr 1-riir;1i..r1t; irril.r!it,,ir ;"i. i_.j,"r.lt i lrtlrjrr

ft/ JF OCPI ii'l;' it,l:.ili ti SATU MARE l.i.i:i::l.'ir,i :l \;.ir lir:'.i;11., r..,,' r tr 1-riir;1i..r1t; irril.r!it,,ir ;i. i_.j,r.lt i lrtlrjrr ft/ JF OCPI ii'l;' it,l:.ili ti l.i.i:i::l.'ir,i :l \;.ir lir:'.i;11., r..,,' r tr 1-riir;1i..r1t; irril.r!it,,ir ;"i. i_.j,"r.lt i lrtlrjrrr.. ANUNT n l,!.y.: ---- - j'i;.:i! i A) are Satu Mare organizeazd,

Mai mult

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară - ANCPI - Ordin nr. 1339/2017 din 12 octombrie 2017 Ordinul nr. 1339/2017 privind aprobarea în

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară - ANCPI - Ordin nr. 1339/2017 din 12 octombrie 2017 Ordinul nr. 1339/2017 privind aprobarea în Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară - ANCPI - Ordin nr. 1339/2017 din 12 octombrie 2017 Ordinul nr. 1339/2017 privind aprobarea începerii lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor,

Mai mult

MUNICIPIUL CRAIOVA PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CRAIOVA PROIECT HOTĂRÂREA NR. privind acceptarea donaţiei având ca obiect terenul intravilan, situat în munic

MUNICIPIUL CRAIOVA PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CRAIOVA PROIECT HOTĂRÂREA NR. privind acceptarea donaţiei având ca obiect terenul intravilan, situat în munic MUNICIPIUL CRAIOVA PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CRAIOVA PROIECT HOTĂRÂREA NR. privind acceptarea donaţiei având ca obiect terenul intravilan, situat în municipiul Craiova, str.parcul Libertăţii 1848, nr.17b Consiliul

Mai mult

Microsoft Word - Anexanr3.doc

Microsoft Word - Anexanr3.doc Anexa nr.3 I. Procedura de înscriere a datelor în bazele de date cuprinzând cazierul fiscal Înscrierea datelor în cazierul fiscal se face numai pe baza fişelor de înscriere. A. Procedura de înscriere în

Mai mult

Microsoft Word - A1 - procedura.docx

Microsoft Word - A1 - procedura.docx Anexa nr.1 P R O C E D U R A de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA CAPITOLUL I Dispoziţii generale 1. Procedura de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA

Mai mult

NOTĂ DE FUNDAMENTARE

NOTĂ DE FUNDAMENTARE Hotărâre 420 2014-05-20 Guvernul României privind completarea şi corectarea datelor de identificare a unor imobile, precum şi scăderea acestora sau a unor părţi din acestea din inventarul centralizat al

Mai mult

oz- 21 martie 17.xls

oz- 21 martie 17.xls Parlamentul României Camera Deputaţilor Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi Sala Mihai Viteazul, Nivel P1 ORDINEA DE ZI Nr. crt. Nr. înregistrare la CD Denumirea iniţiativei legislative sau a

Mai mult

GUVERNUL ROMÂNIEI

GUVERNUL ROMÂNIEI Hotărâre 218 2016-03-30 Guvernul României pentru modificarea art. 3 din Hotărârea Guvernului nr. 762/2015 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul

Mai mult

Legea 30

Legea 30 Titlul I-Regimul general al cadastrului Legea 30 /1996 Lege privind cadastrul si publicitatea imobiliara Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege. CAPITOLUL I- Dispozitii generale Art. 1. Cadastrul general

Mai mult

ROMÂNIA

ROMÂNIA HOTĂRÂRE privind concesionarea fără licitație publică, prin negociere directă, a imobilului teren în suprafață de 3.783 m situat în intravilanul orașului Reca ș, înscris în C.F. nr. 401539 Reca ș (C.F.

Mai mult

E1.1LG FIȘA DE VERIFICARE A CONFORMITĂŢII PROIECTULUI Fișa de verificare a conformităţii proiectului MĂSURA M2/1A Promovarea cooperarii actorilor din

E1.1LG FIȘA DE VERIFICARE A CONFORMITĂŢII PROIECTULUI Fișa de verificare a conformităţii proiectului MĂSURA M2/1A Promovarea cooperarii actorilor din E1.1LG FIȘA DE VERIFICARE A CONFORMITĂŢII PROIECTULUI Fișa de verificare a conformităţii proiectului MĂSURA M2/1A Promovarea cooperarii actorilor din sectoarele de interes implicati in dezvoltarea durabila

Mai mult

G U V E R N U L R O M Â N I E I HOTĂRÂRE privind modificarea datelor de identificare şi actualizarea valorilor de inventar ale unor bunuri imobile afl

G U V E R N U L R O M Â N I E I HOTĂRÂRE privind modificarea datelor de identificare şi actualizarea valorilor de inventar ale unor bunuri imobile afl G U V E R N U L R O M Â N I E I HOTĂRÂRE privind modificarea datelor de identificare şi actualizarea valorilor de inventar ale unor bunuri imobile aflate în domeniul public al statului şi transmiterea

Mai mult

VARIANTA I urbanism

VARIANTA I urbanism VARIANTA I SUBIECTE LA CONCURSUL ORGANIZAT IN DATA DE 28.01.2019 PENTRU OCUPAREA POSTULUI VACANT DE INSPECTOR GRAD PROFESIONAL PRINCIPAL IN CADRUL COMPARTIMENTULUI URBANISM SI AMENAJAREA TERITORIULUI 1.

Mai mult

Microsoft Word - HG-transfer-bunuri-irigatii-ANIF-TULCEA.docx

Microsoft Word - HG-transfer-bunuri-irigatii-ANIF-TULCEA.docx GUVERNUL ROMÂNIEI HOTĂRÂRE pentru aprobarea transmiterii unor bunuri din infrastructura secundară de irigaţii aparţinând domeniului privat al statului, aflată în administrarea Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri

Mai mult

LEGEA nr

LEGEA nr LEGEA nr. 50 din 29 iulie 1991 (**republicată**) privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii EMITENT: PARLAMENTUL PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 933 din 13 octombrie 2004 Data intrarii

Mai mult

Microsoft Word - proiect hg ialomita x 2- IF fara teren+cladire dec 2017 publicare site.docx

Microsoft Word - proiect hg ialomita x 2- IF fara teren+cladire dec 2017 publicare site.docx GUVERNUL ROMÂNIEI HOTĂRÂRE pentru aprobarea transmiterii unor bunuri din infrastructura secundară de irigaţii aparţinând domeniului privat al statului, aflată în administrarea Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri

Mai mult

Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de cons

Programului  privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice  pentru producerea de energie electrică,  în vederea acoperirii necesarului de cons Kroncic Electric & Stromline Professionals Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării

Mai mult

ORDIN Nr. 2011/2016 din 5 iulie 2016 pentru aprobarea Procedurii de înregistrare, la cerere, în scopuri de taxă pe valoarea adăugată, potrivit prevede

ORDIN Nr. 2011/2016 din 5 iulie 2016 pentru aprobarea Procedurii de înregistrare, la cerere, în scopuri de taxă pe valoarea adăugată, potrivit prevede ORDIN Nr. 2011/2016 din 5 iulie 2016 pentru aprobarea Procedurii de înregistrare, la cerere, în scopuri de taxă pe valoarea adăugată, potrivit prevederilor art. 316 alin. (12) din Legea nr. 227/2015 privind

Mai mult

Anexa la Dispoziția Președintelui Consiliului Județean Neamț nr. 542/ , modificată prin Dispoziția Președintelui Consiliului Județean Neamț n

Anexa la Dispoziția Președintelui Consiliului Județean Neamț nr. 542/ , modificată prin Dispoziția Președintelui Consiliului Județean Neamț n Anexa la Dispoziția Președintelui Consiliului Județean Neamț nr. 542/05.12.2017, modificată prin Dispoziția Președintelui Consiliului Județean Neamț nr. 598/28.12.2017 CAP. 1 Dispoziţii generale Procedura

Mai mult

ORDIN Nr. 6/2017 din 24 mai 2017 pentru modificarea Normelor metodologice privind întocmirea raportării contabile anuale pentru necesităţi de informaţ

ORDIN Nr. 6/2017 din 24 mai 2017 pentru modificarea Normelor metodologice privind întocmirea raportării contabile anuale pentru necesităţi de informaţ ORDIN Nr. 6/2017 din 24 mai 2017 pentru modificarea Normelor metodologice privind întocmirea raportării contabile anuale pentru necesităţi de informaţii ale Ministerului Finanţelor Publice, aplicabile

Mai mult

Informatia din Registrul electronic nu este verificata cu informatia din Registrul tinut manual! Registrul bunurilor imobile Capitolul A,B

Informatia din Registrul electronic nu este verificata cu informatia din Registrul tinut manual! Registrul bunurilor imobile Capitolul A,B Informatia din Registrul electronic nu este verificata cu informatia din Registrul tinut manual! Registrul bunurilor imobile 0100520283 Capitolul A,B Deschis 28.03.2008 Subcapitolul I. Bunul imobil 1.0

Mai mult

~f l. ' U DLI C1 T A T!, _(f'~. 's t 1"'4 - r -...,"I....,. ~~ ' t_ ~...!. f' f"'o, 0 I:' 1- jtlo...~ 1- ~ J"_\".)..; \.,..::t \.' t. I ~ ~" '.

~f l. ' U DLI C1 T A T!, _(f'~. 's t 1'4 - r -...,I....,. ~~ ' t_ ~...!. f' f'o, 0 I:' 1- jtlo...~ 1- ~ J_\.)..; \.,..::t \.' t. I ~ ~ '. ~f l. ' U DLI C1 T A T!, _(f'~. 's t 1"'4 - r -...,"I....,. ~~ ' t_ ~...!. f' f"'o, 0 I:' 1- jtlo...~ 1- ~ J"_\".)..;... 1.. \.,..::t \.' t. I ~ ~" '. w l. \.* 11.",. _) ' ".,I ~! r) V".\" - tl.! '~.:

Mai mult

Microsoft Word - hg-anif-irigatii-calarasi.docx

Microsoft Word - hg-anif-irigatii-calarasi.docx GUVERNUL ROMÂNIEI HOTĂRÂRE pentru aprobarea transmiterii unor bunuri din infrastructura secundară de irigaţii aparţinând domeniului privat al statului, aflată în administrarea Agenţiei Naţionale de și

Mai mult

Procedura identificare tichete sociale

Procedura identificare tichete sociale Judeţul Argeş Primarul Comunei Bughea de Sus PROIECT DE HOTĂRÂRE cu privire la aprobarea Modalităţii de identificare a beneficiarilor şi modalitatea de soluţionare a situaţiilor identificate pentru acordarea

Mai mult

AI{UNT DE PARTICIPARE l. Denumirea autoriti{ii contractante: Comitetul National Olimpic si Sportiv din Republica Moldova 2. IDNO: Tip

AI{UNT DE PARTICIPARE l. Denumirea autoriti{ii contractante: Comitetul National Olimpic si Sportiv din Republica Moldova 2. IDNO: Tip A{UNT DE PARTCPARE l. Denumirea autoriti{ii contractante: Comitetul National Olimpic si Sportiv din Republica Moldova 2. DNO: 1014620004967 3. Tip proceduri achizifie: licitatie deschisi 4. Obiectul achizi{iei:

Mai mult

Aprobat prin hotărîrea Comisiei Electorale Centrale nr din 4 iunie 2019 REGULAMENTUL cu privire la procedura de ridicare și atribuire a mandatel

Aprobat prin hotărîrea Comisiei Electorale Centrale nr din 4 iunie 2019 REGULAMENTUL cu privire la procedura de ridicare și atribuire a mandatel Aprobat prin hotărîrea Comisiei Electorale Centrale nr. 2514 din 4 iunie 2019 REGULAMENTUL cu privire la procedura de ridicare și atribuire a mandatelor de consilier Capitolul I. Dispoziții generale 1.

Mai mult

ROMANIA JUDETUL BOTO$ANI u.a.t. COMUNA BLANDE$rr PRIMARIA COMTINEI BLANDE$TI PRIMAR DISPOZITIE Privind aprobarea Strategiei anuale a achiziliilor publ

ROMANIA JUDETUL BOTO$ANI u.a.t. COMUNA BLANDE$rr PRIMARIA COMTINEI BLANDE$TI PRIMAR DISPOZITIE Privind aprobarea Strategiei anuale a achiziliilor publ ROMANIA JUDETUL BOTO$ANI u.a.t. COMUNA BLANDE$rr PRIMARIA COMTINEI BLANDE$TI PRIMAR DISPOZITIE Privind aprobarea Strategiei anuale a achiziliilor publice pentru anul2017 Potrivit prevederilor Legii nr.

Mai mult

ORDIN Nr. 3737/2015 din 23 decembrie 2015 privind aprobarea modelului şi conţinutului formularului "Decizie de ajustare/estimare a venitului sau chelt

ORDIN Nr. 3737/2015 din 23 decembrie 2015 privind aprobarea modelului şi conţinutului formularului Decizie de ajustare/estimare a venitului sau chelt ORDIN Nr. 3737/2015 din 23 decembrie 2015 privind aprobarea modelului şi conţinutului formularului "Decizie de ajustare/estimare a venitului sau cheltuielii uneia dintre persoanele afiliate" EMITENT: MINISTERUL

Mai mult

Romania. miciliul in In cazul in care unul dintre exemplarele registrului de stare civila este pierdut sau distrus, in totalitate ori in parte, acesta se inlocuieste printr-o copie intocmita de pe registrul

Mai mult

untitled

untitled Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 351 din data de 27 mai 2010 ORDIN nr. 83 din 6 aprilie 2010 privind aprobarea Normelor metodologice de agreare a experţilor evaluatori, membri titulari ai Asociaţiei

Mai mult

Publicitatea imobiliara_.indd

Publicitatea imobiliara_.indd Cuprins Titlul I. Noţiuni introductive privind publicitatea imobiliară 1 Capitolul I. Aspecte generale 1 1. Principiul securităţii drepturilor subiective civile 1 2. Publicitatea mijloc de realizare a

Mai mult

Microsoft Word - CMV ICHIM GHEORGHE IV BC 2016.doc

Microsoft Word - CMV ICHIM GHEORGHE IV BC 2016.doc Ministerul Finanţelor Publice Agenţia Naţională de Administrare Fiscală Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi 1 Iaşi, str. Anastasie Panu nr.26 Cod poştal 70025 Tel: +0232/213332 Fax: +0232/219899

Mai mult

Hotărâre Guvernul României privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul su

Hotărâre Guvernul României privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul su Hotărâre 748 2017-10-11 Guvernul României privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere

Mai mult

Formatul formularelor de raportare anuală aplicabile instituţiilor de credit

Formatul formularelor de raportare anuală aplicabile instituţiilor de credit PROIECT Anexă Modificări ale Normelor metodologice privind întocmirea raportării contabile anuale pentru necesităţi de informaţii ale Ministerului Finanţelor Publice, aplicabile instituţiilor de credit,

Mai mult

Legea Nr.17/2014 privind unele masuri de reglementare a vanzariicumpararii terenurilor agricole situate in extravilan si de modificare a Legii nr. 268

Legea Nr.17/2014 privind unele masuri de reglementare a vanzariicumpararii terenurilor agricole situate in extravilan si de modificare a Legii nr. 268 Legea Nr.17/2014 privind unele masuri de reglementare a vanzariicumpararii terenurilor agricole situate in extravilan si de modificare a Legii nr. 268/2001 privind privatizarea societatilor comerciale

Mai mult

CERERE PENTRU EMITEREA CERTIFICATULUI DE URBANISM

CERERE PENTRU EMITEREA CERTIFICATULUI DE URBANISM Către, PRIMARUL MUNICIPIULUI CLUJ-NAPOCA C E R E R E PENTRU EMITEREA CERTIFICATULUI DE URBANISM Subsemnatul 1).., CNPI_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I, cu domiciliul/sediul 2) în judeţul...., municipiul/oraşul/comuna...

Mai mult

Memorator de fizica - Clasele 6-8

Memorator de fizica - Clasele 6-8 Emilia Poll Memorator de fizicd pentru clasele 6-8 rabooklet Bucureqti,2016 Memorator de fizicd pentru clasele 6-8 91 Memorator defizicd olasele 6.8 tlbmorator de fizicd pentru clasele 6-8 3 1. MARIMI

Mai mult

GUVERNUL ROMÂNIEI

GUVERNUL ROMÂNIEI GUVERNUL ROMÂNIEI Ordonanţă de urgență pentru modificarea și completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu Luând în considerare faptul că, potrivit Ordonanţei

Mai mult

Microsoft Word - H.C.L. - vanz.imobil Nae Iancu - Marcian

Microsoft Word - H.C.L. - vanz.imobil Nae Iancu - Marcian ROMANIA JUDETUL PRAHOVA ORASUL VALENII DE MUNTE CONSILIUL LOCAL HOTARARE privind aprobarea vanzarii unui teren, ce apartine domeniului privat al orasului Valenii de Munte, cu numarul cadastral 21635, CF

Mai mult

GUVERNUL ROMÂNIEI

GUVERNUL ROMÂNIEI PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAŢILOR SENATUL LEGE pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziții privind evidența persoanelor și actele de identitate ale cetăţenilor români

Mai mult

019710BR

019710BR Ministerul Finanțelor Publice Agenția Națională de Administrare Fiscală Direcția Generală a Finanțelor Publice a județului Brăila Str. Delfinului Nr.1, Brăila Tel: +0239619900, Fax: +0239619992 e-mail:

Mai mult

Microsoft Word - 45f6-b371-15d6-59dc

Microsoft Word - 45f6-b371-15d6-59dc Cod: PS 04 Pagina 1 din 6 Procedura PS 04 CONTROL NECONFOITĂȚI corespunde cerințelor standardului SR EN ISO 9001:2015 ales ca model de referinţă pentru implementarea sistemului de management în cadrul

Mai mult

Microsoft Word - proiect hg dolj - dec 2017 forma pt publicare site (002).docx

Microsoft Word - proiect hg dolj - dec 2017 forma pt publicare site (002).docx GUVERNUL ROMÂNIEI HOTĂRÂRE pentru aprobarea transmiterii unor bunuri din infrastructura secundară de irigaţii aparţinând domeniului privat al statului, aflată în administrarea Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri

Mai mult

ORDIN Nr. 819/2019 din 19 martie 2019 pentru aprobarea Procedurii privind organizarea Registrului entităților/unităților de cult pentru care se acordă

ORDIN Nr. 819/2019 din 19 martie 2019 pentru aprobarea Procedurii privind organizarea Registrului entităților/unităților de cult pentru care se acordă ORDIN Nr. 819/2019 din 19 martie 2019 pentru aprobarea Procedurii privind organizarea Registrului entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale, precum și a modelului și conținutului

Mai mult

Consumatori casnici

Consumatori casnici GHID PENTRU RACORDAREA PRODUCĂTORILOR LA REŢELELE ELECTRICE DE INTERES PUBLIC CUPRINS 1. INTRODUCERE 1.1. Scop 1.2. Documente de referinţă 1.3. Solicitarea racordării la reţelele electrice 1.4. Glosar

Mai mult

Microsoft Word - Document1

Microsoft Word - Document1 Concurs de recrutare pentru ocuparea funcţiei publice de conducere vacante de şef serviciu Serviciul Economic, Resurse Umane, Administrativ şi Informatică din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă

Mai mult

ANEXA 1

ANEXA 1 PROCEDURA OPERAŢIONALĂ PRIVIND IMPLEMENTAREA SISTEMUL DE CONTROL INTERN MANAGERIAL (SCIM) Cod: P.O..../ 12.09.2016 Ediţia ÎNTÂI 1. Lista responsabililor cu elaborarea, verificarea şi aprobarea ediţiei

Mai mult

Microsoft Word - decizie_1321_a.doc

Microsoft Word - decizie_1321_a.doc CONSILIUL NAŢIONAL DE SOLUŢIONARE A CONTESTAŢIILOR C. N. S. C. Str. Stavropoleus nr.6 Sector 3, Bucureşti, România,CP 030084, CIF 20329980 Tel. +4 021 3104641 Fax. +4 021 3104642, +4 021 8900745 www.cnsc.ro

Mai mult

a

a OpANAF nr. 607/2013 privind aprobarea Procedurii de implementare şi de administrare a grupului fiscal unic, precum şi pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare Emitent AGENŢIA NAŢIONALĂ

Mai mult

(7)

(7) f, romania2019.eu Preşedinţia Rom6nle! 10 Consniul Unlunl) Europene Operator de date cu caracter personal nr. BIBLIOGRAFIE pentru concursul privind ocuparea postului vacant de asistent registrator principali

Mai mult

CAMERA DEPUTAŢILOR

CAMERA DEPUTAŢILOR CAMERA DEPUTAŢILOR L E G E privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 8/2014 pentru modificarea unor termene prevăzute în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de

Mai mult

Anexa nr

Anexa nr CENTRUL NAŢIONAL PENTRU PROTECŢIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL AL REPUBLICII MOLDOVA MD-2004, mun. Chişinău, str. Serghei Lazo, 48, tel: (+373-22) 820801, 811807, fax: 820810, www.datepersonale.md DECIZIA

Mai mult

Anexa nr.3 Scutiri si reduceri la impozitele si taxele locale 1. Se aproba scutirea de la plata impozitului pe cladiri, in conformitate cu prevederile

Anexa nr.3 Scutiri si reduceri la impozitele si taxele locale 1. Se aproba scutirea de la plata impozitului pe cladiri, in conformitate cu prevederile Anexa nr.3 Scutiri si reduceri la impozitele si taxele locale 1. Se aproba scutirea de la plata impozitului pe cladiri, in conformitate cu prevederile art.456 alin.(2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul

Mai mult

CONSILIUL JUDEŢEAN DÂMBOVIŢA HOTĂRÂRE privind modificarea Inventarului bunurilor care aparţin domeniului public al judeţului Dâmboviţa şi transmiterea

CONSILIUL JUDEŢEAN DÂMBOVIŢA HOTĂRÂRE privind modificarea Inventarului bunurilor care aparţin domeniului public al judeţului Dâmboviţa şi transmiterea CONSILIUL JUDEŢEAN DÂMBOVIŢA HOTĂRÂRE privind modificarea Inventarului bunurilor care aparţin domeniului public al judeţului Dâmboviţa şi transmiterea unui imobil proprietate publică a judeţului Dâmboviţa,

Mai mult

Microsoft Word - Anunt vz CAUA Martie cu poze

Microsoft Word - Anunt vz CAUA  Martie cu poze Dosar de executare nr. 2820510170043/957/29.01.2010 Nr. 5719 din 02.03.2015 ANUNT PRIVIND VANZAREA DE BUNURI IMOBILE Anul - 2015 Luna Martie ziua 02 În temeiul art. 162 alin. (1) din Ordonanta Guvernului

Mai mult

Microsoft Word - Anexa 3 Contract de vanzare- cumparare cu credit ipotecar (2)

Microsoft Word - Anexa 3 Contract de vanzare- cumparare cu credit ipotecar (2) ANEXA NR. 3 la H.C.L.S.6 nr..../... S-a cerut autentificarea prezentului înscris: MODEL CONTRACT DE VÂNZARE (credit ipotecar) NR..../... I. PĂRŢILE CONTRACTANTE Art. 1.1. Statul Român Municipiul Bucureşti,

Mai mult

NOTĂ DE FUNDAMENTARE

NOTĂ DE FUNDAMENTARE Hotărâre 89 2018-03-07 Guvernul României privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere

Mai mult

Lege nr. 422/2001 din 18/07/2001 privind protejarea monumentelor istorice TITLUL I Dispoziţii generale Art (1) Prezenta lege reglementează regim

Lege nr. 422/2001 din 18/07/2001 privind protejarea monumentelor istorice TITLUL I Dispoziţii generale Art (1) Prezenta lege reglementează regim Lege nr. 422/2001 din 18/07/2001 privind protejarea monumentelor istorice TITLUL I Dispoziţii generale Art. 1. - (1) Prezenta lege reglementează regimul juridic general al monumentelor istorice. (2) În

Mai mult

Lege Nr. 97 din pentru modificarea şi completarea Legii nr. 66-XVI din 27 martie 2008 privind protecţia indicaţiilor geografice, denumirilo

Lege Nr. 97 din pentru modificarea şi completarea Legii nr. 66-XVI din 27 martie 2008 privind protecţia indicaţiilor geografice, denumirilo Republica Moldova PARLAMENTUL LEGE Nr. 97 din 13.05.2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 66-XVI din 27 martie 2008 privind protecţia indicaţiilor geografice, denumirilor de origine şi specialităţilor

Mai mult

Microsoft Word - Newsletter economic nr

Microsoft Word - Newsletter economic nr Bună ziua, Vă transmitem sinteza săptămânală privind proiectele de legi din domeniul economico-financiar şi din domeniul muncă şi protecţie socială aflate pe ordinea de zi a comisiilor parlamentare, precum

Mai mult

3 1. Obiectivul Legii 18/1991 Obiectivul Legii fondului funciar este acela de a stabili sau restabili dreptul de proprietate privată asupra terenurilo

3 1. Obiectivul Legii 18/1991 Obiectivul Legii fondului funciar este acela de a stabili sau restabili dreptul de proprietate privată asupra terenurilo 3 1. Obiectivul Legii 18/1991 Obiectivul Legii fondului funciar este acela de a stabili sau restabili dreptul de proprietate privată asupra terenurilor care se găseau în patrimoniul cooperativelor agricole

Mai mult

PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAŢILOR SENATUL L E G E pentru modificarea şi completarea Legii nr. 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei

PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAŢILOR SENATUL L E G E pentru modificarea şi completarea Legii nr. 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAŢILOR SENATUL L E G E pentru modificarea şi completarea Legii nr. 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Mai mult

ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 97 din 14 iulie 2005 (**republicată**)(*actualizată*) privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cet

ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 97 din 14 iulie 2005 (**republicată**)(*actualizată*) privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cet ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 97 din 14 iulie 2005 (**republicată**)(*actualizată*) privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români**) EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT ÎN: MONITORUL

Mai mult

Contract furnizare de produse

Contract  furnizare de produse Contract de servicii nr. / În temeiul Legii nr.98/2016 privind achizițiile publice s-a încheiat prezentul contract de servicii, între U.A.T. JUDEŢUL HUNEDOARA, cu sediul în Deva, str. 1 Decembrie 1918

Mai mult

NOTĂ DE FUNDAMENTARE

NOTĂ DE FUNDAMENTARE NOTĂ DE FUNDAMENTARE Secţiunea 1. Titlul proiectului de act normativ Hotărâre a Guvernului privind transmiterea unor imobile proprietate publică a statului din administrarea Ministerului Educaţiei Naț

Mai mult

CD Nr. Nume beneficiar/ crt cerere finatare Paraschiv Marin/ 11494/ Nr. Vasilescu Eugen Stelian/ 6521/ Sarc

CD Nr. Nume beneficiar/ crt cerere finatare Paraschiv Marin/ 11494/ Nr. Vasilescu Eugen Stelian/ 6521/ Sarc CD 16.02.2011 1 2 3 4 5 6 Paraschiv Marin/ 11494/30.08.2010 Vasilescu Eugen Stelian/ 6521/13.09.2010 Sarca Alexandra/ 22358/29.07.2010 Sanislav Andrea Monika/ 3000 A 200/03.09.2010 Stoian Maria Cristina/

Mai mult

1 din 9 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - ÎCCJ - Decizie nr. 15/2011 din 17 octombrie 2011 Decizia nr. 15/2011 privind completul competent să judece recursul în interesul legii ce formează obiectul

Mai mult

CENTRUL PENTRII CULTUNI \IARTE NCARMEN SAECIILAREN Strada_9teten c l Mare, nr.ga Pr?tra-N_e?mt, 61 Ol Ol, ROMAN ta tef./fex: OO4O :026. e-m

CENTRUL PENTRII CULTUNI \IARTE NCARMEN SAECIILAREN Strada_9teten c l Mare, nr.ga Pr?tra-N_e?mt, 61 Ol Ol, ROMAN ta tef./fex: OO4O :026. e-m CENTRUL PENTRII CULTUNI \IARTE NCARMEN SAECIILAREN Strada_9teten c l Mare, nr.ga Pr?tra-N_e?mt, 61 Ol Ol, ROMAN ta tef./fex: OO4O-.299.21 4 :026. e-m a ll: co ntact@ cu ltu re nea m t.ro, www.cu ltu ra

Mai mult

Legea nr. 258/2006 M. Of. nr. 603 din 12 iulie 2006 PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAŢILOR SENATUL L E G E pentru modificarea şi completarea Ordonanţ

Legea nr. 258/2006 M. Of. nr. 603 din 12 iulie 2006 PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAŢILOR SENATUL L E G E pentru modificarea şi completarea Ordonanţ Legea nr. 258/2006 M. Of. nr. 603 din 12 iulie 2006 PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAŢILOR SENATUL L E G E pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 43/2000 privind protecţia patrimoniului

Mai mult