PARTENERIAT STRATEGIC ÎNTRE ȘCOLI EUROPE FOR INCLUSION BULETIN INFORMATIV nr. 1 ERASMUS PLUS EUROPE FOR INCLUSION Responsabil: Diana Chițu Tazlău, Nea

Mărimea: px
Porniți afișarea la pagina:

Download "PARTENERIAT STRATEGIC ÎNTRE ȘCOLI EUROPE FOR INCLUSION BULETIN INFORMATIV nr. 1 ERASMUS PLUS EUROPE FOR INCLUSION Responsabil: Diana Chițu Tazlău, Nea"

Transcriere

1 BULETIN INFORMATIV nr. 1 ERASMUS PLUS Responsabil: Diana Chițu Tazlău, Neamț Ianuarie 2015

2 În intervalul desfășurăm proiectul Erasmus Plus parteneriate strategice în domeniul școlar, proiecte între școli, acțiunea KA2: IT02 KA _5 Europe for Inclusion.

3 Acest buletin informativ conține prezentarea generală a Parteneriatului strategic între școli din cadrul Programului ERASMUS+, Acțiunea Cheie 2, Europe for Inclusion, număr de identificare IT02-KA , finanțat cu sprijinul Comisiei Europene: 1. PREZENTARE GENERALĂ descriere în termeni de obiective și nevoi 2. Parteneri 3. Activități și indicatori de realizare 4. Manualul de calitate descriere 5. Activități de proiect 5.1. Rezultate intelectuale 5.2. Activități de învățare, predare, formare 5.3. Întâlniri transnaționale de proiect 6. Note (pagini libere lăsate intenționat pentru observații ulterioare)

4 PREZENTARE GENERALĂ descriere în termeni de obiective și nevoi Abandonul școlar este o temă des întâlnită în toate țările europene. Un procent mare de elevi prezintă o motivație slabă pentru școală și uneori dificultăți în frecventarea cursurilor. Adesea această reacție negativă se datorează unei calități slabe a Planului școlar anual de incluziune. Acest parteneriat strategic transnațional are ca țintă dezvoltarea de inițiative care să promoveze incluziunea socială și bunăstarea tinerilor prin îmbunătățirea competențelor cheie la școală, precum și revizuirea și întărirea profesiei de cadru didactic. Dorim să elaborăm un PROTOCOL ORGANIC PENTRU INCLUZIUNEA TINERILOR CU NEVOI SPECIALE în școlile implicate (Italia, Franța, Lituania, Letonia, Polonia, Portugalia, România, Turcia) cu scopul de a schimba atitudini, abordări și metodologii în școlile noastre. Proiectul implică o examinare detaliată a modului în care pot fi depășite obstacolele în calea învățării și implicării active a fiecărui elev. Dezvoltarea incluzivă a școlilor este bazată pe o procedură de cercetare care are scopul de a promova o autoevaluare și autodezvoltare a școlilor. Parteneriatul va funcționa având ca și cadru științific propunerea pentru dezvoltarea școlii incluzive definită în lucrarea INDEX OF INCLUSION de Booth și Ainscow, publicată în 2000, care în câțiva ani a devenit un pilon în sfera internațională pentru dezvoltarea planurilor incluzive în contextul școlar. Indexul este o sursă de sprijin pentru dezvoltarea școlii incluzive. Este un document care poate ajuta la găsirea pașilor spre o școală incluzivă. Oferă un plan care sprijină o autoanaliză și dezvoltare și se bazează pe ideile pe care profesorii, directorii, comunitatea școlară, părinții și elevii le au despre școală. Va fi un proiect de trei ani și va trece prin cinci faze a procesului de dezvoltare:

5 1. Începerea folosirii Indexului, 2. Analiza școlii, 3. Elaborarea unui proiect de dezvoltare incluzivă, 4. Stabilirea priorităților, 5. Revizuirea procesului cu Indexul. Profesorii europeni vor lucra împreună pentru a construi școli incluzive europene. Toate școlile implicate împărtășesc problemele prezentate și fiecare dintre ele și-a dezvoltat o abilitate specială ce ține de anumite aspecte referitoare la nevoile educative speciale, nu numai datorită faptului că acestea apar în munca de zi cu zi, dar și datorită faptului că autoritățile naționale au asigurat sesiuni de training menite să ofere instrumente care să ajute școlile în prevenirea și depășirea acelor probleme. Astfel putem exploata alte competențe europene, dar și alte sesiuni europene de training anterioare pentru a ne îmbunătăți competențele. Din acest motiv ne-am decis ca profesorii și directorii să se întâlnească pentru activități de învățare, predare, training pe temele pe care fiecare școală este specializată. Activitățile de predare, învățare, training vor fi ținute de profesori care lucrează în școlile partenere. Coordonatorul școlii gazdă va fi tutorele sesiunii și activitățile vor fi intereactive și centrate pe cursant. Materiale video și audio vor fi furnizate și produse, astfel încât sesiunile de invățare, predare, training vor putea fi împărtășite în școlile partenere. Va fi o modalitate incluzivă de învățare, predare. Parteneriatul va produce materiale intelectuale care vor fi diseminate în context european mulțumită unui plan de diseminare clar. În ceea ce privește organigrama proiectului, avem roluri diferite:

6 - Grupul de management: format din directorii școlilor implicate în parteneriat (8 persoane); - Comitetul științific: format din coordonatorii proiectului (în unele școli sunt aceleași persoane din Grupul de management); - Grupul de profesori traineri: format din profesorii care au dezvoltat experiență în lecții inclzive privind anumite cerințe speciale; - Grupul de cursanți: format din grupurile de profesori care vor participa la sesiunile de predare, învățare, training; - Elevii care participă la activități din proiect. PARTENERI 1. Primo Circolo Didattico San Donato, Sassari, Italia (coordonator) 2. GAP Kiz Anadolu Lisesi, Șanliurfa, Turcia 3. Jieznas Gymnasium, Jieznas, Lituania 4. Agrupamento de Escolas Coimbra Sul, Coimbra, Portugalia 5. Szkola Podstawowa nr 7 im. Wojska Polskiego w Lesznie, Leszno, Polonia 6. Școala Gimnazială I.I. Mironescu Tazlău, România 7. Tautskola 99 Baltie zirgi, Drusti, Lituania 8. College Jean Jaures, Cenon, Franța

7 DIREZIONE DIDATTICA PRIMO CIRCOLO SASSARI / ITALIA Este formată din zece școli care cuprinde copii din diferite zone ale orașului Sassari: centrul istoric (San Donato, Via Satta și Santa Maria) și suburbii (Caniga, Bancali și La Landrigga). Prtea orașulu unde se află școala înregistrează o rată înaltă a șomajului, în special în rândul femeilor și a tinerilor. Întreaga școală este frecventată de 728 elevi (231 la grădiniță, 383 la școala primară și 114 la școala gimnazială), cu vârste e la 3 la 14 ani. În școală sunt 10% elevi cu deficiențe de învățare și 25 de elevi cu dizabilități; un procent de 15% din elevii școlii prezintă risc de excludere socială. Un anumit procent de elevi provin din familii monoparentale cu dificultăți financiare. Un mare număr de elevi provin din România, China, Africa. Testele Naționale scot în evidență aspecte sub medie, în special la limba italiană (citit și scris) și Matematică. COLLEGE JEAN JAURES CENON / FRANȚA Școala noastră este situată în Cenon, o suburbie a orașului Bordeaux în sud-vestul Franței. În jurul școlii (colegiu în Franța) sunt diferite clădiri și case. Elevii au între ani. Sunt 530 de elevi și 70 de elevi la SEGPA (Section of Adapted General and Professional Education), secțiune în cadrul căreia elevii sunt detectați ca fiind în mare dificultate. În celelalte clase sunt elevi care au dificultăți. În medie, 2 sau 3 elevi din fiecare clasă sunt dislexici. În școala noastră sunt 13 elevi cu afecțiuni mentale. Ei sunt incluși în clasele normale sau în cadrul SEGPA, în funcție de afecțiuni. De asemenea, avem elevi care provin din străinătate (Turcia, Maroc, Italia, Portugalia, Africa). Dificultățile acestor elevi sunt în general la Franceză și Matematică. 57 % dintre familiile elevilor sunt dezavantajate social. În școală sunt 3 persoane ce apațin sectorului administrativ, 3 de management, 50 de profesori, 3 asistenți pentru elevii cu handicap, 7 supervisori (supraveghetori), o asistentă parttime, un lucrător social part-time, 10 agenți de întreținere, mentenanță și cantină.

8 TAUTSKOLA 99 BALTIE ZIRGI DRUSTI / LETONIA Acum 20 de ani, s-a înființat Școala de Folk 99 de cai albi, iar acum are 4 ramuri. Aproximativ 80 e elevi frecventează școala noastră, iar 18% din ei au cerințe educaționale speciale. Cele mai frecvente dificultăți de învățare sunt cele care implică matematica și cititul și se întâlnesc probleme legate de comportament. În școala noastră sunt clase de la I până la a IX-a și grădiniță. Păstrând un număr mic de elevi în fiecare clasă, oferim o abordare individuală a procesului de învățare pentru fiecare elev. Această școală se bazează pe implicare directă a părinților, care au inițiativa de a dezvolta în școală ceea ce este mai bun pentru copiii lor. Suntem, de asemenea, susținuți de Guvernul din Letonia și municipalitatea locală. 99 de cai albi prezintă un puternic accent pe cultura tradițională și creșterea spirituală ce lipsește în sistemul școlar tradițional. În plus, elevii noștri practică activități care susțin crearea independenței personale și autodezvoltarea. JIEZNAS GYMNASIUM JIEZNAS / LITUANIA Școala noastră este situată în orășelul Jieznas, în sudul Lituaniei. 327 elevi frecventează cursurile școlii, printre care 45 de elevi care trăiesc la Orfelinatul Jieznas. În școală sunt 9% elevi cu dificultăți de învățare și 15% elevi care provin din familii monoparentale. Situația economică este destul de dificulă în orașul nostru deoarece anul trecut rata șomajului a crescut mai tare ca oricând și este una dintre cele mai ridicate din regiunea Prienai în momentul de față. Școala oferă cărți gratuite pentru toți elevii și hrană gratuită pentru cei aflați în nevoie. Acest proiect va ajuta elevii șă observe diferite culturi, va crește experiența educațională, socială și culturală. Experiența internațională pozitivă ne va ajuta să trecem peste prejudecățile legate de străini, oameni cu dizabilități sau oameni fără adăpost, să îmbunătățim procesul de învățare și să contribuim la dezvoltarea competențelor internaționale. Acest proiect ne va ajuta să de deschidem orizonturile și să oferim elevilor și profesorilor oportunitatea de a-și lărgi perspectivele de lucru și învățare.

9 SZKOLA PODSTAWOWA NR7 IM. WOJSKA POLSKIEGO W LESZNIE LESZNO / POLONIA Școala noastră este situată în orășelul Leszno, în vestul Poloniei. Este o școală sportivă, aflată în centrul orașului și este frecventată de copii cu diferite probleme. Părinții și cadrele didactice încearcă să depășească toate dificultățile existente din cadrul și din afara școlii. În același timp realizăm că nu reușim să acoperim toate familiile care au nevoie de ajutor. Problema cea mai întâlnită este cea financiară. Școala noastră încearcă să ofere mese gratuite, cărți etc celor care au nevoie. Sunt 840 de elevi în școala noastră, dintre care 120 au diferite probleme. Aceștia beneficiază de ajutorul psihologilor și a personalului specializat. AGRUPAMENTO DE ESCOLAS COIMBRA SUL COIMBRA / PORTUGALIA Grupul de școli este situat în Coimbra, un oraș de mărime medie din centrul Portugaliei. Este format din 11 școli și avem elevi de la 3 la 15 ani, care frecventează grădinița (vârsta 3 5 ani), școala primară (6 10 ani) și gimnaziul (11 15 ani). Școlile servesc o populație mixtă, unele familii având venituri și nivel de cultură medii sau foarte scăzute. Șolile lucrează pentru a crea noi strategii de adaptare la diversitate. Multi elevi nu locuiesc în zona școlii dar vin aici pentru că este aproape de locul de muncă al părinților. Obiectivele școlii sunt atingerea potențialului elevilor și oferirea de activități care să se adreseze diverselor abilități și interese pe care le au elevii (Club de muzică, Grup de teatru sau Club sportiv). Avem o mare varietate de elevi în școala noastră. Sunt mulți elevi cu nevoi speciale. (aprox. 10%), cu probleme specifice, de la dislexie, până la sindrom Down sau autism. The Resource Centre for Special Education Coimbra se află în apropierea școlii noastre. Avem profesori specializați pe nevoi speciale pentru a lucra cu elevii cu probleme grave și de asemenea, specialiști. Avem în școală elevi din alte țări, 3,5%, (din Brazilia, Angola, Mozambic, China, România, Ungaria, care învață limba portugheză ca limbă de studiu 2, precum și elevi de origine romă.

10 SCOALA GIMNAZIALA I.I. MIRONESCU TAZLAU / ROMANIA Școala noastră este situată în Tazlău, un sat aflat la 40 km de Piatra Neamț, în nord-estul României. Elevii au între 6 și 15 ani și, de asemenea, avem și copii la grupele de grădiniță. Educație preprimară cuprinde trei grupe de copii, învățământul primar cuprinde șase clase, iar ciclul gimnazial opt clase. În total, școala noastră include 317 elevi, 25 de profesori, patru persoane încadrate ca personal didactic auxiliar și sase persoane de întreținere. Școala are trei laboratoare funcționale (Fizică Chimie, Informatică, Matematică Informatică), un Centru de Documentare și Informare, care include biblioteca, sala de lectură și laborator Multimedia, un microcentru de formare pentru cadrele didactice. De asemenea, avem cabinete de Geografie, Biologie, Franceză, iar la grădiniță a fost amenajat un muzeu etnografic. O parte din elevii noștri provin din familii sărace, uneori foarte numeroase (de la 4 la 7 copii). Alții nu locuiesc cu părinții lor, pentru că aceștia sunt plecați în străinătate să lucreze. Astfel, o parte din elevi sunt lăsați în grija bunicilor, sau a altor rude. O altă situație întâlnită în Tazlau este numărul mare de copii luați în plasament. Familiile adoptive au grijă de ei, dar unii copii au probleme medicale și necesită atenție specială. GAP KIZ ANADOLU LISESI SANLIURFA / TURKEY Șanlıurfa este în sud-estul Turciei. Orașul nostru este unul agricol, astfel încât economia sa nu este la o cotă foarte înaltă. Deși școala noastră se află în centrul orașului, profilul financiar al familiilor este destul de scăzut. Școala noastră are 890 de elevi. O parte dintre elevii noștri locuiesc în cămine sau la rude pentru că familiile lor locuiesc în satele din zonă. Acest proiect va ajuta elevii să observe diferite cuturi și elevi de aceeași vârstă. Vom motiva elevii să învețe o limbă străină. De asemenea, acest proiect ne va ajuta să împărtășim din experiența noastră, din cultura și sistemul practicat în școli și astfel vom oferi lărgire a înțelegerii dimensiunii europene. Elevii noștri au nevoie să învețe cum să se identifice și să înțeleagă diferite valori. Astfel, acest proiect îi va ajuta să elimine anumite prejudecăți și să își întărească încrederea în sine și toleranța. Acest proiect va oferi, de asemenea, îmbunătățirea aspectelor care cer colaborare și cooperare.

11 ACTIVITĂȚI ȘI INDICATORI DE REALIZARE O abordare incluzivă în școală va cere schimbări și, pentru a realiza acest lucru, vom folosi: 1. documentul Index of Inclusion de Booth și Ainscow, publicat în kitul pentru autoanaliză în școală QUADIS, elaborat de un grup regional de cercetare din Lombardia, Italia pentru calitate pedagogică a incluziunii Școlile vor urma procesul de dezvoltare și planul de dezvoltare școlară din Index of Inclusion, care se bazează pe cinci faze: 1. începerea folosirii Indexului 2. analiza școlii 3. elaborarea unui plan de dezvoltare incluzivă 4. stabilirea priorităților 5. recapitularea procesului cu ajutorul Indexului ȚINTE / OBIECTIVE Definirea elementelor esențiale pentru un Plan Școlar Formativ de o calitate incluzivă înaltă prin: a) atenție pe ființa umană (competențe sociale, dezvoltare a autonomiei, competențe cognitive) b) atenție pe diferențierea învățării pentru adaptare pe măsura abilităților și competențelor elevilor c) atenție pe împărtășirea ideilor în legătură cu principiile importante din cadrul și din afara școlii.

12 Proiectul va fi implementat pe parcursul a trei ani: PRIMUL AN Pasul I - începerea folosirii Indexului - crearea website-ului proiectului - comparație între sistemele școlare în ceea ce privește copiii cu nevoi speciale - elaborarea logo-ului proiectului pentru a asigura o mai mare omogenitate și vizibilitate în cadrul activităților Pasul II - analiza școlii: elaborarea instrumentelor pentru autoanaliza calității incluziunii în școlile noastre și colectarea datelor 1. împărtășirea și implementarea mijloacelor chestionare care să fie adminstrate anonim 2. examinarea întregii activități din școală pe trei secțiuni: 1) didactică educativă: CUM dezvoltă școala potențial și ontrolează procesul de învățare a elevilor 2) organizativă CUM se organizează școala pentru a conduce și susține procesul de incluziune 3) cultural profesională: CUM procedează școala pentru a realiza incluziunea culturală în cadrul și în afara activităților curriculare. Chestionarele vor fi aplicate profesorilor, elevilor, părinților, personalului auxiliar, directorilor. AL DOILEA AN Crearea unei școli incluzive: procese și acțiuni pentru incluziune, de la analiza de nevoi până la un plan multilevel și evaluarea proceselor. Mijloacele pentru planificare: 1. Planul anual de incluziune propunere de plan anual ce se bazează pe datele colectate care se referă la toți elevii cu cerințe educative speciale și pune în evidență obiectivele creșterii incluziunii pentru următorul an școlar (aspecte organizative și de management).

13 2. Plan didactic personalizat pentru copiii cu cerințe educative speciale este mijlocul de planificare didactică și educativă care se elaborează pentru a garanta învățarea în rândul tuturor copiilor, indiferent de nevoi. AL TREILEA AN Planificarea unităților didactice incluzive pentru a fi experimentte în clasă (structură, dimensiuni metodologice și organizative, evaluare) menite să atingă una sau mai multe competențe europene. Vom învăța unii de la ceilalți în timpul sesiunilor de predare, învățare, training planificate în trei ani de proiect. Vrem să garantăm și să încercăm un plan de lecții incluzive bazate pe următoarele abordări metodologice testate în timpul sesiunilor de training: 1. metodologii individualizate 2. metodologii de laborator 3. metodologii colaborative 4. metodologii metacognitive 5. metode simulative 6. discuții 7. folosirea incluzivă a noilor tehnologii 8. măsuri dispensatorii și instrumente compensatorii Manualul de calitate Manualul de calitate va conține toate tabelele de observație, datele colectate și tabelele de evaluare. Manualul de calitate va fi o unealtă interactivă, deoarece datele colectate vor fi utilizate de Grupul de management, Comitetul științific, profesorii traineri, tutori și profesorii cursanți pentru a monitoriza procesul de implementare. Manualul de calitate va fi elaborat de Comitetul științific.

14 Profesorii traineri din timpul sesiunilor de predare, învățare, training: - nivelul motivației, atenției, participării trainerilor; - nivelul colaborării, dorinței de a asculta și de a interacționa cu cursanții; Tutorii din cadrul activităților de predare, învățare, training și din grupurile de lucru din școli: - completarea fișelor de observație în timpul activităților de predare, învățare, training; - completarea fișelor de observație din timpul modudului Lecții; - completarea fișelor în timpul procesului de formare a elevilor; - completare fișelor de evaluare a diferențelor dintre inovarea pusă în practică și practica didactică obișnuită. Cursanții din cadrul sesiunilor de predare, învățare, training: - completarea Jurnalului cursantului (faza de început, pe parcurs, final) pentru verificarea dezvoltării profesionale; - monitorizarea calității alegerilor pedagogice, strategiilor aplicate în practică și a mijloacelor filosite în relație cu practica pedagogică obișnuită; - monitorizarea procesului de formare a elevilor; - înregistrarea diferențelor între așteptările inițiale și evaluarea finală după sesiunea de training; - înregistrarea competențelor realizate și nerealizate Comitetul științific: - feed back la activitățile de formare; - monitorizarea sesiunilor de formare; - monitorizarea procesului de schimbare pus în acțiune;

15 - monitorizarea nivelului de integrare a proiectului în activitățile școlii; - monitorizarea activităților de documentare. Grupul de management: - monitorizarea implementării proiectului și a rezultatelor obținute; - monitorizarea feed back-ului în școală și teritoriu; - monitorizarea nivelului de satisfacție și motivare a diferiților actori implicați în activitățile formative și specifice proiectului - evaluare finală ACTIVITĂȚILE PROIECTULUI Rezultate intelectuale O1: European Schools for Inclusion protocol organic pentru copiii cu nevoi speciale din unele țări europene carte, limba engleză Produsul intelectual are ca scopuri: 1. folosirea rezultatelor experienței din proiect pentru a susține politica educațională de incluziune din Europa 2. susținerea profesorilor și a factorilor de decizie care vor să aplice rezultatele experienței proiectului și mijloacele elaborate în procesul de învățare Împărțit în două secțiuni, rezultatul intelectual a fost gândit pentru a crește valoarea produselor didactice din cadrul celor trei ani de proiect, pentru a înregistra ce s-a făcut, pentru a oferi mijloace de diseminare astfel încât să putem transfera procedurile de protocol în școlile europene interesate de temă. Prima secțiune colectează date și activități desfășurate în cadrul proiectului:

16 1. compararea sistemelor școlare cu privire la nevoile speciale în toate țările implicate în proiect (cadru general, legislație, ziua de școală, facilități) 2. rezultate atinse de școlile participante în proiect în legătură cu analiza politicii de incluziune școlară 3. planurile anuale de incluziune 4. planurile didactice personalizate 5. planurile sesiunilor de predare, învățare, training organizate 6. set de lecții incluzive pe diferite discipline școlare 7. produsele elevilor 8. rezultatele Jurnalelor cursanților 9. rezultatele manualului de calitate 10. rezultatele Manualului de evaluare generală A doua secțiune a fost gândită să disemineze experiența și să transfere altor școli europene mijloace testate pentru a fi folosite. 1. Chestionare pentru analiza nivelului de incluziune pentru toți actorii implicați (profesori, părinți, elevi, administratori etc) 2. modulul Plan anual de incluziune 3. modulul Plan educational personalizat 4. Tabel Lecții incluzive 5. Jurnalul cursantului 6. Manual de calitate 7. Manual de evaluare generală

17 Activități de învățare, predare, formare C1 How can we improve our teaching methods to make students with disgraphy, dislexia and discalculity more successful in our schools? Sassari, Italia C2 Practical trainings and methods: How to preactically work in classes with mixed-up abilities: concentration, memory and attention Leszno, Polonia C3 How to make an allophone student member of your class Cenon, Franța C4 Building bridges: working towards a multicultural approach in school Coimbra, Portugalia C5 How can we deal with students with serious self-esteem problems and very serious mood ilnesses at school? Jieznas, Lituania C6 How to practically work with children who have fonematical system disorder Drusti, Letonia Întâlniri transnaționale de proiect 1. Tazlău, România 2. Șanliurfa, Turcia 3. Sassari, Italia

18 NOTE:

19

20 Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicație (comunicare) reflectă numai punctul de vedere a autorului și Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare informațiilor pe care le conține.

Microsoft Word - XXITRAINER_PROFILE_for translation RO last

Microsoft Word - XXITRAINER_PROFILE_for translation RO last Profilul formatorului secolului XXI Prezentul document este un rezumat al studiului de cercetare O1 - Profilul formatorului secolului XXI Pentru a defini profilul formatorilor VET, cercetarea a analizat

Mai mult

Comenius Grundtvig Leonardo da Vinci Erasmus+ Liceul Teoretic Petre Pandrea desfășoară proiecte internaționale din anul Pe lângă acestea, nouă c

Comenius Grundtvig Leonardo da Vinci Erasmus+ Liceul Teoretic Petre Pandrea desfășoară proiecte internaționale din anul Pe lângă acestea, nouă c Liceul Teoretic Petre Pandrea desfășoară proiecte internaționale din anul 2001. Pe lângă acestea, nouă cadre didactice au beneficiat de finanțare în cadrul unor burse de formare individuale. Astfel, școala

Mai mult

Modalităţi de abordare a învăţării din perspectiva formării competenţelor de lectură la elevi

Modalităţi de abordare a învăţării din perspectiva formării competenţelor de lectură la elevi LLP- LdV/VETPRO/2013/RO/097 Îmbunătățirea competențelor personalului din învățământul preuniversitar în scriere și management de proiect, în scopul accesarii de fonduri europene în perioada de programare

Mai mult

POLITICA DE SĂNĂTATE ȘI SIGURANȚĂ

POLITICA DE SĂNĂTATE ȘI SIGURANȚĂ Avenor College Complex Greenfield Str. Drumul Pădurea Pustnicu nr. 125 A, Sector 1, București 014042 Tel: 021 386 02 12; 021 386 02 10 office@avenor.ro, www.avenor.ro POLITICA PRIVIND NEVOILE EDUCAȚIONALE

Mai mult

Ținta 1 Perfecționarea sistemului de formare continuă a resurselor umane din școală pentru asigurarea calității învățământului profesional și tehnic î

Ținta 1 Perfecționarea sistemului de formare continuă a resurselor umane din școală pentru asigurarea calității învățământului profesional și tehnic î Ținta 1 Perfecționarea sistemului de formare continuă a resurselor umane din școală pentru asigurarea calității învățământului profesional și tehnic în vederea integrării profesionale a absolvenților.

Mai mult

ŞCOALA GIMNAZIALĂ,,TRAIAN SĂVULESCU, COMUNA IZVOARELE JUD. PRAHOVA STR. GĂRII NR Tel. 0244/ PLANUL DE DEZ

ŞCOALA GIMNAZIALĂ,,TRAIAN SĂVULESCU, COMUNA IZVOARELE JUD. PRAHOVA STR. GĂRII NR Tel. 0244/ PLANUL DE DEZ ŞCOALA GIMNAZIALĂ,,TRAIAN SĂVULESCU, COMUNA IZVOARELE JUD. PRAHOVA STR. GĂRII NR. 459 e-mail: traian_savulescu@yahoo.ro Tel. 0244/292177 PLANUL DE DEZVOLTARE EUROPEANA AL SCOLII GIMNAZIALE TRAIAN SAVULESCU,

Mai mult

INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN DOLJ Str. Ion Maiorescu Nr. 6, Craiova, Telefon 0251/420961; 0351/ (407397) Fax: 0251/421824, 0351/ E

INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN DOLJ Str. Ion Maiorescu Nr. 6, Craiova, Telefon 0251/420961; 0351/ (407397) Fax: 0251/421824, 0351/ E INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN DOLJ Str. Ion Maiorescu Nr. 6, 200760 Craiova, Telefon 0251/420961; 0351/407395 (407397) Fax: 0251/421824, 0351/407396 E-mail: isjdolj@isj.dj.edu.ro Web: www.isj.dj.edu.ro

Mai mult

Sistemul Educațional Nordic

Sistemul Educațional Nordic Sistemul Educațional Nordic Cuprins Sistemul Educațional Nordic... 2 Legislație... 3 Valori și principii... 4 Curriculum... 8 Monitorizarea dezvoltării și învățării copilului... 10 Profesionalizarea educatorului...

Mai mult

MINISTERUL EDUCAŢIEI NATIONALE ŞCOALA GIMNAZIALĂ STRUNGA Tel: 0232/714296; Fax: 0232/ Nr. 101/ PLAN OP

MINISTERUL EDUCAŢIEI NATIONALE ŞCOALA GIMNAZIALĂ STRUNGA Tel: 0232/714296; Fax: 0232/ Nr. 101/ PLAN OP MINISTERUL EDUCAŢIEI NATIONALE ŞCOALA GIMNAZIALĂ STRUNGA Tel: 0232/714296; Fax: 0232/714296 E-mail: scoalastrunga@yahoo.com Nr. 101/05.03.2019 PLAN OPERAŢIONAL An şcolar 2018-2019 Semestrul al II-lea STRUNGA

Mai mult

ŞCOALA GIMNAZIALĂ GRIGORE SILAŞI BECLEAN P-ța. Libertăţii, nr. 19 Tel: Fax: scoalagr

ŞCOALA GIMNAZIALĂ GRIGORE SILAŞI BECLEAN P-ța. Libertăţii, nr. 19 Tel: Fax: scoalagr Raportul de activitate al comisiei metodice a diriginţilor Semestrul II - an şcolar 2015- Activităţile semsetrului II s-au desfăşurat în baza Planului Managerial al Comisiei Metodice precum şi a Programului

Mai mult

Microsoft Word - Leader.docx

Microsoft Word - Leader.docx Informații generale privind implementarea Strategiei de Dezvoltare Locală prin intermediul LEADER LEADER este un instrument important pentru România în sporirea dezvoltării economice și sociale a zonelor

Mai mult

Draft council conclusions Austrian Presidency

Draft council conclusions Austrian Presidency Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 14 iunie 2019 (OR. en) 10354/19 SOC 485 EMPL 374 SAN 304 REZULTATUL LUCRĂRILOR Sursă: Data: 13 iunie 2019 Destinatar: Secretariatul General al Consiliului Delegațiile

Mai mult

U N I U N E A E U R O P E A N Ă GUVERNUL ROMÂNIEI MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI, PROTECŢIEI SOCIALE ȘI PERSOANELOR VÂRSTNICE AMPOSDRU Fondul Social Euro

U N I U N E A E U R O P E A N Ă GUVERNUL ROMÂNIEI MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI, PROTECŢIEI SOCIALE ȘI PERSOANELOR VÂRSTNICE AMPOSDRU Fondul Social Euro Investeşte în oameni! Proiect cofinanţat din prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 2013 Axa prioritară: 1. Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii

Mai mult

2

2 2 Simpozionul Internațional pentru Educația Intergenerațională Ediția a V-a, Vaslui, 12 aprilie 2019 Instituția organizatoare: ȘCOALA GIMNAZIALĂ ALEXANDRA NECHITA VASLUI, JUDEȚUL VASLUI Str. Păcii, Nr.

Mai mult

ISJ BISTRIȚA-NĂSĂUD ASOCIAȚIA AUTISM CCD BISTRIȚA-NĂSĂUD CONSILIUL JUDEȚEAN ȘCOALA GIMNAZIALĂ EUROPA BISTRIȚA BISTRIȚA-NĂSĂUD NR. 4 BISTRIȚA Titlul pr

ISJ BISTRIȚA-NĂSĂUD ASOCIAȚIA AUTISM CCD BISTRIȚA-NĂSĂUD CONSILIUL JUDEȚEAN ȘCOALA GIMNAZIALĂ EUROPA BISTRIȚA BISTRIȚA-NĂSĂUD NR. 4 BISTRIȚA Titlul pr Studiu privind gradul de integrare al persoanelor cu dificultăți de învățare În cadrul proiectului,,dezvoltare de strategii și politici pentru a acorda șanse egale copiilor aparţinând grupurilor vulnerabile

Mai mult

R O M Â N I A MINISTERUL EDUCAŢIEI ŞI CERCETĂRII ŞTIINŢIFICE * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * COLEGIUL PARTIC

R O M Â N I A MINISTERUL EDUCAŢIEI ŞI CERCETĂRII ŞTIINŢIFICE * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * COLEGIUL PARTIC R O M Â N I A MINISTERUL EDUCAŢIEI ŞI CERCETĂRII ŞTIINŢIFICE * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * COLEGIUL PARTICULAR VASILE GOLDIŞ ARAD C.F. 29602616, ARAD, str. Feleacului,

Mai mult

_Parteneriat START UP 4 U_RO_final [Mod compatibilitate]

_Parteneriat START UP 4 U_RO_final [Mod compatibilitate] Investeşte în oameni! FONDUL SOCIAL EUROPEAN Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Axa prioritară 3 Creșterea adaptabilității lucrătorilor și a întreprinderilor Domeniul

Mai mult

Strategia CEAC

Strategia CEAC I. INTRODUCERE În conformitate cu prevederile legale privind asigurarea calităţii educaţiei, se constituie şi funcţionează Comisia pentru Evaluarea şi Asigurarea Calităţii Educaţiei în Colegiul Tehnic

Mai mult

Întrebări frecvente pentru candidaţi proiecte de parteneriat strategic 1.Aceeaşi instituţie poate depune două candidaturi de parteneriat strategic la

Întrebări frecvente pentru candidaţi proiecte de parteneriat strategic 1.Aceeaşi instituţie poate depune două candidaturi de parteneriat strategic la Întrebări frecvente pentru candidaţi proiecte de parteneriat strategic 1.Aceeaşi instituţie poate depune două candidaturi de parteneriat strategic la acelaşi termen limită? Poate fi partener în mai multe

Mai mult

ANEXĂ la H.C.L.S. 6 nr. 4/ LA TEATRALE CU MATALE - proiect de prevenire a delincvenţei juvenile

ANEXĂ la H.C.L.S. 6 nr. 4/ LA TEATRALE CU MATALE - proiect de prevenire a delincvenţei juvenile ANEXĂ la H.C.L.S. 6 nr. 4/27.01.2011 LA TEATRALE CU MATALE - proiect de prevenire a delincvenţei juvenile 1. DESCRIERE I. PROIECTUL 1.1 Titlul La Teatrale cu Matale 1.2 Localizare: Bucureşti sector6 1.3

Mai mult

CALENDARUL PROCESULUI de ÎNSCRIERE și SELECȚIE a CANDIDAȚILOR

CALENDARUL PROCESULUI de ÎNSCRIERE și SELECȚIE a CANDIDAȚILOR CALENDARUL PROCESULUI de ÎNSCRIERE și SELECȚIE a CANDIDAȚILOR pentru GRUPUL ȚINTĂ (GT)- STUDENȚI în cadrul proiectului: Profesori Inovatori Studenți Antreprenori! (PISA), Cod MySMIS: 125202 Data/Perioada

Mai mult

Model de Curriculum Vitae European

Model de Curriculum Vitae European Curriculum Vitae Model European INFORMAŢII PERSONALE Nume Prenume Adresă Telefon Fax E-mail Naţionalitate Data naşterii GEORNOIU ELENA-DANIELA Localitatea BUNESTI, Jud. Vâlcea Cod poştal 247075 0747370743

Mai mult

Microsoft Word - AFTER SCOOL doc

Microsoft Word - AFTER SCOOL doc AFTER SCHOOL SCOALA 71 IOVAN DUCICI Incepand cu anul scolar 2009-2010 Scoala cu clasele I-VIII nr. 71 Iovan Ducici, trece la functionarea intr-un singur schimb cu program intre orele 08 00 14 00. Acest

Mai mult

ANEXA nr. 3 la metodologie FIŞA DE EVALUARE a activităţii didactice în cadrul inspecţiei speciale la clasă Unitatea de învăţământ:... Numele şi prenum

ANEXA nr. 3 la metodologie FIŞA DE EVALUARE a activităţii didactice în cadrul inspecţiei speciale la clasă Unitatea de învăţământ:... Numele şi prenum ANEXA nr. 3 la metodologie a activităţii didactice în cadrul inspecţiei speciale la clasă Inspecţia este efectuată de directorul/directorul adjunct:... Aspecte urmărite Cunoaştere ştiinţifică şi curriculară

Mai mult

Metodologia de autoevaluare a activității Școlii Doctorale UTCN Anexa 1 - SISTEMUL DE CRITERII, STANDARDE ȘI INDICATORI DE PERFORMANȚĂ UTILIZAȚI ÎN AC

Metodologia de autoevaluare a activității Școlii Doctorale UTCN Anexa 1 - SISTEMUL DE CRITERII, STANDARDE ȘI INDICATORI DE PERFORMANȚĂ UTILIZAȚI ÎN AC Metodologia de autoevaluare a activității Școlii Doctorale UTCN Anexa 1 - SISTEMUL DE CRITERII, STANDARDE ȘI INDICATORI DE PERFORMANȚĂ UTILIZAȚI ÎN ACREDITAREA ȘI EVALUAREA PERIODICĂ A DOMENIILOR DE STUDII

Mai mult

O viziune privind viitorul 1 Erasmus+ şi Corpul European de Solidaritate după 2021 Rezoluţie, Bucureşti martie 2019 Noi: Cei 125 de participanţi

O viziune privind viitorul 1 Erasmus+ şi Corpul European de Solidaritate după 2021 Rezoluţie, Bucureşti martie 2019 Noi: Cei 125 de participanţi O viziune privind viitorul 1 Erasmus+ şi Corpul European de Solidaritate după 2021 Rezoluţie, Bucureşti 12-15 martie 2019 Noi: Cei 125 de participanţi 2 din 24 de ţări 3 reuniţi la evenimentele comune

Mai mult

Proiecte finanțate prin Swimathon ediția 2016 Proiect: Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități Beneficiar: Fundația Serviciilor Sociale Bet

Proiecte finanțate prin Swimathon ediția 2016 Proiect: Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități Beneficiar: Fundația Serviciilor Sociale Bet Proiecte finanțate prin Swimathon ediția 2016 Proiect: Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități Beneficiar: Fundația Serviciilor Sociale Bethany Suma finanțată: 15.637,50 lei Proiectul a avut

Mai mult

FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca superior 1.2 Facultatea Psihologie şi Ştii

FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca superior 1.2 Facultatea Psihologie şi Ştii FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca superior 1.2 Facultatea Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei 1.3 Departamentul Ştiinţele educaţiei

Mai mult

Planul operațional al Facultății de Inginerie Mecanică și Electrică în anul universitar Activitatea educațională Obiectiv Acțiune nivel p

Planul operațional al Facultății de Inginerie Mecanică și Electrică în anul universitar Activitatea educațională Obiectiv Acțiune nivel p Planul operațional al Facultății de Inginerie Mecanică și Electrică în anul universitar -2019 Pregătirea acțiunilor de întocmire și a dosarelor de autoevaluare pentru reacreditarea programelor de studii

Mai mult

Diapositiva 1

Diapositiva 1 Metodo Studii Consultanță România Compania Metodo Studii Consultanță România a fost înființată în anul 2012 și este parte din grupul internațional de companii Metodo Grupo. Prima companie din Grupul Metodo

Mai mult

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane INVESTESTE IN OAMENI! VALORI

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane INVESTESTE IN OAMENI! VALORI Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 INVESTESTE IN OAMENI! VALORIFICAREA CAPITALULUI UMAN IN ZONELE RURALE DIN ROMANIA,

Mai mult

LICEUL CU PROGRAM SPORTIV SUCEAVA

LICEUL CU PROGRAM SPORTIV SUCEAVA C E A C Liceul cu Program Sportiv Suceava An școlar - Avizat, Director, Prof. RADU IOAN Aprobat în CA în data de PLAN OPERAŢIONAL DE ÎMBUNĂTĂȚIRE A CALITĂȚII Anul școlar - Nr. crt. Activități Tipul de

Mai mult

RAEI Partea a II-a DESCRIEREA ACTIVITĂŢILOR DE ÎMBUNĂTĂŢIRE A CALITĂŢII REALIZATE Nr Activităţi Tipul de Obiective Termene Respons Indicatori de crt a

RAEI Partea a II-a DESCRIEREA ACTIVITĂŢILOR DE ÎMBUNĂTĂŢIRE A CALITĂŢII REALIZATE Nr Activităţi Tipul de Obiective Termene Respons Indicatori de crt a RAEI Partea a II-a DESCRIEREA ACTIVITĂŢILOR DE ÎMBUNĂTĂŢIRE A CALITĂŢII REALIZATE crt activitate 1 abilităţi realizare 1 Aplicarea testelor 1.Elaborarea Îmbunăta Oct CEAC Existenţa iniţiale şi interpretarea

Mai mult

Microsoft Word - Planul managerial pentru semestrul al doilea an scolar

Microsoft Word - Planul managerial pentru semestrul   al doilea an scolar Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice PLANUL MANAGERIAL 2016-2017 SEMESTRUL AL II-LEA În semestrul al II-lea al anului şcolar 2016-2017 vor fi urmărite priorităţile stabilite la nivelul

Mai mult

Transformers School – Gifted Students/Happy Children

Transformers School –  Gifted Students/Happy Children ERASMUS+ KA2 - Strategic Partnerships for school education DISEMINARE C3 Short term joint staff training event 1-5 aprilie 2019, Las Gabias, Granada - Spania Scoala Gimnaziala Mircea cel Batran Pitesti,

Mai mult

EDC_HRE_VOL_2_ROM.pdf

EDC_HRE_VOL_2_ROM.pdf UNITATEA DE ÎNVĂȚARE 4 CONFLICT Învățământ primar Regulile ajută la rezolvarea conflictelor 4.1. Totul este în regulă! Chiar așa? Ce probleme sau conflicte putem observa în clasa noastră? 4.2. Așa procedăm

Mai mult

ŞCOALA GIMNAZIALĂ, COMUNA MĂGURELE JUD. PRAHOVA Aprobat in sedinta CA din data _ Director, Prof. Iliescu Claudia STRATEGIA DE EVALUARE INTERNĂ A CALIT

ŞCOALA GIMNAZIALĂ, COMUNA MĂGURELE JUD. PRAHOVA Aprobat in sedinta CA din data _ Director, Prof. Iliescu Claudia STRATEGIA DE EVALUARE INTERNĂ A CALIT ŞCOALA GIMNAZIALĂ, COMUNA MĂGURELE JUD. PRAHOVA Aprobat in sedinta CA din data _ Director, Prof. Iliescu Claudia STRATEGIA DE EVALUARE INTERNĂ A CALITĂŢII Strategia CEAC se bazează pe documentele emise

Mai mult

Prezentare PowerPoint

Prezentare PowerPoint ERASMUS + FORMARE PROFESIONALĂ (VET) - MOBILITĂȚI STAGII DE PRACTICA IN SPATIUL EUROPEAN- OPORTUNITATE DE DEZVOLTARE SOCIO-PROFESIONALA SI PERSONALA 2017-1-RO01-KA102-036287 Perioada de derulare 01-10-2017-31-01-2019

Mai mult

Comisia metodica: Stiintele Naturii

Comisia metodica: Stiintele Naturii Str. Florilor, Nr. 4, Tel: 0266.330.354; fax: 0371605770 e-mail: didactic_gb@yahoo.com Avizat, Director:TÎRNAUCĂ LILIANA IZABELA PLAN MANAGERIAL ANUAL Comisia metodică: Om şi Societate An școlar : 2016/2017

Mai mult

str.nicolae IORGA, nr. 19, , BOTOSANI, ROMÂNIA, tel. 0231/512885, fax 0231/512173, pagina web : COMI

str.nicolae IORGA, nr. 19, , BOTOSANI, ROMÂNIA, tel. 0231/512885, fax 0231/512173, pagina web :     COMI str.nicolae IORGA, nr. 19, 710200, BOTOSANI, ROMÂNIA, tel. 0231/512885, fax 0231/512173, pagina web : www.laurian.ro e-mail: at_laurian@yahoo.com COMISIA PENTRU EVALUAREA ŞI ASIGURAREA CALITĂŢII RAPORT

Mai mult

Pregătirea profesorilor de limba engleză din grădinițe Proiect inițiat de English Kids Academy August 2019

Pregătirea profesorilor de limba engleză din grădinițe Proiect inițiat de English Kids Academy August 2019 Pregătirea profesorilor de limba engleză din grădinițe Proiect inițiat de English Kids Academy August 2019 Motto English Kids Academy: Se poate spune că a preda engleza adulților înseamnă a pune accentul

Mai mult

Strategia Comisiei de Asigurare a Calităţii Colegiul Tehnic „Unio-Traian

Strategia Comisiei de Asigurare a Calităţii Colegiul Tehnic „Unio-Traian STRATEGIA DE EVALUARE INTERNĂ A CALITĂŢII Coordonator CEAC: Prof. OLTEAN LIDIA GENOVEVA Colegiul Tehnic Unio-Traian Vuia Satu Mare CEAC UNIO Page 1 Cuprins Cap. 1. Introducere... Cap. 2. Motivaţia... 2.1.

Mai mult

AVENIR DURABLE AVENIR SOLIDAIRE PROIECT DE PARTENERIAT PENTRU SCHIMBURI SCOLARE ERASMUS + Nr. de referinţă proiect : RO01- KA ANUNT D

AVENIR DURABLE AVENIR SOLIDAIRE PROIECT DE PARTENERIAT PENTRU SCHIMBURI SCOLARE ERASMUS + Nr. de referinţă proiect : RO01- KA ANUNT D ANUNT DE SELECTIE Pentru echipa de elevi participanţi la mobilităţile Proiectului, Nr. de referinţă proiect : 2018-1-RO01- KA229-049177, coordonat de Colegiul Naţional Carol I din Craiova, aprobat la termenul

Mai mult

COLEGIUL TEHNIC DE COMUNICAŢII ,,NICOLAE VASILESCU KARPEN” BACĂU COMISIA PENTRU EVALUAREA ŞI ASIGURAREA CALITĂŢII

COLEGIUL TEHNIC DE COMUNICAŢII ,,NICOLAE VASILESCU KARPEN” BACĂU COMISIA PENTRU EVALUAREA ŞI ASIGURAREA CALITĂŢII RAPORT DE ACTIVITATE AL COMISIEI DE ASIGURARE ŞI EVALUARE A CALITĂŢII ANUL ŞCOLAR 2017 2018 SEMESTRUL I 1. Comisia de asigurare şi evaluare a calităţii a avut următoarea componenţă: Coordonator C.E.A.C

Mai mult

Asociaţia Producătorilor de Materiale pentru Construcţii din România Membră a Construction Products Europe Telefon: Fax:

Asociaţia Producătorilor de Materiale pentru Construcţii din România Membră a Construction Products Europe Telefon: Fax: Asociaţia Producătorilor de Materiale pentru Construcţii din România Membră a Construction Products Europe Telefon:+40.724.356.404 Fax:+40-21-3211236 E-mail: office@apmcr.ro Web: www.apmcr.ro Masa Rotundă

Mai mult

Microsoft Word - L. Orban_előadas - ROMANUL nov. 3.DOC aq.doc

Microsoft Word - L. Orban_előadas - ROMANUL nov. 3.DOC aq.doc DISCURS/ Embargo : 3.11.2007 - Leonard Orban Comisar european pentru multilingvism Asigurarea încrederii în învăţarea limbilor străine Conferinţă, Universitatea din Bucureşti Bucureşti, 3 noiembrie 2007

Mai mult

RECTORAT Str. M. Kogălniceanu nr. 1 Cluj-Napoca, RO Tel.: Fax: Anexa nr. 3. Nr. cr

RECTORAT Str. M. Kogălniceanu nr. 1 Cluj-Napoca, RO Tel.: Fax: Anexa nr. 3. Nr. cr Anexa nr. 3. 1. de Matematică şi Informatică 2. de Fizică 3. de Chimie şi Inginerie Chimică 4. de Biologie şi Geologie Taxa de şcolarizare pentru anul universitar 2015 / 2016 pentru cetăţeni români, UE

Mai mult

RAPORT DE ACTIVITATE

RAPORT DE ACTIVITATE RAPORT DE ACTIVITATE Comisia pentru Evaluare şi Asigurarea Calităţii Prof. Rodica Farmaciuc responsabil CEAC Prof. Cornelia Mestecan- Coordonator operativ CEAC Sem II 2016-2017 OBIECTIV STRATEGIC I. Dezvoltarea

Mai mult

13 FD DEFECTOLOGIE RO

13 FD DEFECTOLOGIE RO FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1.Instituţia de învăţământ superior 1.2.Facultatea 1.3.Departamentul 1.4.Domeniul de studii 1.5.Ciclul de studii 1.6.Programul de studii/calificarea Universitatea

Mai mult

MINISTERUL EDUCAȚIEI NAȚIONALE LICEUL TEHNOLOGIC ELECTROMUREȘ TÎRGU-MUREȘ OFERTA EDUCAȚIONALĂ PENTRU ANUL ȘCOLAR ÎNVĂȚĂMÂNTUL LICEAL: Tehnic

MINISTERUL EDUCAȚIEI NAȚIONALE LICEUL TEHNOLOGIC ELECTROMUREȘ TÎRGU-MUREȘ OFERTA EDUCAȚIONALĂ PENTRU ANUL ȘCOLAR ÎNVĂȚĂMÂNTUL LICEAL: Tehnic MINIERUL EDUCAȚIEI NAȚIONALE LICEUL TEHNOLOGIC ELECTROMUREȘ TÎRGU-MUREȘ OFERTA EDUCAȚIONALĂ PENTRU ANUL ȘCOLAR 2019-2020 ÎNVĂȚĂMÂNTUL LICEAL: Tehnician în automatizări Tehnician operator tehnică de calcul

Mai mult

Director, RO01-KA Prof. Trandafir Daniela Afişat astăzi , orele 10:00 ANUNŢ ÎN PERIOADA ŞCOALA GIMNAZ

Director, RO01-KA Prof. Trandafir Daniela Afişat astăzi , orele 10:00 ANUNŢ ÎN PERIOADA ŞCOALA GIMNAZ Director, Prof. Trandafir Daniela Afişat astăzi 07.09.2018, orele 10:00 ANUNŢ ÎN PERIOADA 01.09.2018-31.08.2020 ŞCOALA GIMNAZIALĂ NICOLAE IORGA va implementa în calitate de coordonator european Proiectul

Mai mult

Vreau şansa mea DOMENIU: Educație LOCALITATE: Botoșani DURATA IMPLEMENTĂRII: 7 luni INIȚIATOR: Geanina Olga Ipate "Proiectul Vreau Şansa Mea! este un

Vreau şansa mea DOMENIU: Educație LOCALITATE: Botoșani DURATA IMPLEMENTĂRII: 7 luni INIȚIATOR: Geanina Olga Ipate Proiectul Vreau Şansa Mea! este un Vreau şansa mea DOMENIU: Educație LOCALITATE: Botoșani DURATA IMPLEMENTĂRII: 7 luni INIȚIATOR: Geanina Olga Ipate "Proiectul Vreau Şansa Mea! este un proiect şansa pe care o dăm semenilor noştri şi despre

Mai mult

RAPORT DE AUTOEVALUARE SEMESTRIALA AN ŞCOLAR UNITATEA DE ÎNVĂŢĂMÂNT: GRĂDINIŢA CU PROGRAM PRELUNGIT SF. ANA, Craiova NUME PRENUME:Dobre Adri

RAPORT DE AUTOEVALUARE SEMESTRIALA AN ŞCOLAR UNITATEA DE ÎNVĂŢĂMÂNT: GRĂDINIŢA CU PROGRAM PRELUNGIT SF. ANA, Craiova NUME PRENUME:Dobre Adri RAPORT DE AUTOEVALUARE SEMESTRIALA AN ŞCOLAR 2017-2018 UNITATEA DE ÎNVĂŢĂMÂNT: GRĂDINIŢA CU PROGRAM PRELUNGIT SF. ANA, Craiova NUME PRENUME:Dobre Adriana-Iulia VECHIME ÎNVĂTĂMÂNT: 2 ani, 2 luni si 9 zile

Mai mult

Curriculum vitae Europass

Curriculum vitae Europass Curriculum vitae Europass Informaţii personale Nume / Prenume Adresă(e) BASCH NAIDIN DELIA ILEANA Municipiul Caracal, str. Noua, nr. 19, Jud. Olt Telefon(oane) - Mobil:0766625095 0722479150 Fax(uri) E-mail(uri)

Mai mult

NR. 3565/ PLAN DE ÎMBUNATATIRE pe baza raportului de autoevaluare din anul scolar cu aplicabilitate in anul scolar Nume

NR. 3565/ PLAN DE ÎMBUNATATIRE pe baza raportului de autoevaluare din anul scolar cu aplicabilitate in anul scolar Nume NR. 3565/ 22.10.2018 PLAN DE ÎMBUNATATIRE pe baza raportului de autoevaluare din anul scolar 2017-2018 cu aplicabilitate in anul scolar 2018-2019 Numele scolii ÎPT LICEUL TEHNOLOGIC CAROL I Adresa scolii

Mai mult

Buletin informativ

Buletin informativ GOOD, SUFFICIENT BUT WHAT WILL THE FUTURE BRING US? Schimb de idei și învățare Sisteme europene de bunăstare o analiză valoroasă Prezentarea TAP la o conferință științifică internațională Ce anume se urmăreşte

Mai mult

PLAN OPERAŢIONAL CEAC / PLANUL OPERAŢIONAL AL COMISIEI DE EVALUARE ŞI ASIGURARE A CALITĂŢII an şcolar: INSTRUMENTE/ MODALITĂŢI

PLAN OPERAŢIONAL CEAC / PLANUL OPERAŢIONAL AL COMISIEI DE EVALUARE ŞI ASIGURARE A CALITĂŢII an şcolar: INSTRUMENTE/ MODALITĂŢI 1 PLANUL OPERAŢIONAL AL COMISIEI DE EVALUARE ŞI ASIGURARE A CALITĂŢII an şcolar: INSTRUMENTE/ MODALITĂŢI DE ACTIVITĂŢI RESPONSABILI TERMEN RESURSE EVALUARE I. ŢINTA: IMPLEMENTAREA ŞI CONSOLIDAREA MECANISMELOR

Mai mult

ŞCOALA GIMNAZIALĂ METEŞ JUDEŢUL ALBA PLANUL OPERAŢIONAL a) ASIGURAREA UNEI PREGĂTIRI DE NIVEL RIDICAT ŞI CREAREA UNUI CLIMAT CARE SĂ MOTIVEZ

ŞCOALA GIMNAZIALĂ METEŞ JUDEŢUL ALBA PLANUL OPERAŢIONAL a) ASIGURAREA UNEI PREGĂTIRI DE NIVEL RIDICAT ŞI CREAREA UNUI CLIMAT CARE SĂ MOTIVEZ ŞCOALA GIMNAZIALĂ METEŞ JUDEŢUL ALBA PLANUL OPERAŢIONAL 2014-2015 a) ASIGURAREA UNEI PREGĂTIRI DE NIVEL RIDICAT ŞI CREAREA UNUI CLIMAT CARE SĂ MOTIVEZE ELEVII PENTRU A-ŞI DEZVOLTA POTENŢIALUL OBIECTIVE

Mai mult

Microsoft PowerPoint - prezentare connection_cluj_septembrie_2009

Microsoft PowerPoint - prezentare connection_cluj_septembrie_2009 Educaţia adulţilor în n instituţii ii de cultură competenţe şi i abilităţi Educaţie nevocaţională pentru adulţi mişcare socială şi tendinţă la nivel de politici prin care se înţelege educaţie pentru adulţi

Mai mult

FIŞA DE AUTOEVALUARE /EVALUARE în vederea acordării calificativului anual pentru cadrele didactice din învăţământul preuniversitar conform OMECTS nr.6

FIŞA DE AUTOEVALUARE /EVALUARE în vederea acordării calificativului anual pentru cadrele didactice din învăţământul preuniversitar conform OMECTS nr.6 FIŞA DE AUTOEVALUARE /EVALUARE în vederea acordării calificativului anual pentru cadrele didactice din învăţământul preuniversitar conform OMECTS nr.6143/2011 şi OMEN nr. 3597/2014 Numărul fişei postului...

Mai mult

Vara la FARA

Vara la FARA Fundația FARA bune practici în recuperarea copiilor cu nevoi speciale Context Conform statisticii, în 1989, în România erau peste 170.000 de copii în orfelinate de stat. Context În urma vizionării unui

Mai mult

A TANTÁRGY ADATLAPJA

A TANTÁRGY ADATLAPJA FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca superior 1.2 Facultatea Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale educaţiei 1.3 Departamentul Ştiinţe

Mai mult

Diapozitivul 1

Diapozitivul 1 Erasmus+ - Key Action 2 - Capacity Building in the Field of Youth Stand Against Drugs SADs Club Kiwanis, Vaslui Colegiul Naţional Ienachiţă Văcărescu Organizaţii partenere: 1. Terram Pacis, Tromso, Norvegia

Mai mult

Fighting discrimination through art activities

Fighting discrimination through art activities Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei Teatru Forum și Media advocacy factori ai schimbării atitudinii comunității față de persoanele cu dizabilități Lina Malcoci Manager comunicare Keystone

Mai mult

Microsoft Word - Studiul 2_Analiza nevoilor la nivelul UVT.doc

Microsoft Word - Studiul 2_Analiza nevoilor la nivelul UVT.doc CENTRUL DE CONSILIERE PSIHOLOGICĂ ŞI ORIENTARE ÎN CARIERĂ (CCPOC) UNIVERSITATEA DE VEST DIN TIMIŞOARA DEPARTAMENTUL DE CERCETARE STUDIUL 2 ANALIZA NEVOILOR DE STRUCTURĂ, COMPETENŢĂ ŞI RELAŢIONARE ALE STUDENŢILOR

Mai mult

PROGRAMUL SĂPTĂMÂNII

PROGRAMUL SĂPTĂMÂNII MINISTERUL EDUCAŢIEI NAȚIONALE INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN DÂMBOVIŢA Colegiul Naţional Constantin Cantacuzino Târgovişte Adresa: Târgovişte, strada George Cair, nr.3, judeţul Damboviţa Telefon/Fax: (0372)

Mai mult

Investeşte în oameni! Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane

Investeşte în oameni! Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Investeşte în oameni! Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 2013 Titlul programului : Oportunități integrate de diminuare

Mai mult

INITIERE IN PSIHOPEDAGOGIA EXCEPTIONALITATII MODULUL II CARACTERISTICI PSIHOLOGICE ALE COPIILOR CU TENDINŢE DE ABANDON Studiile psihologice au relevat

INITIERE IN PSIHOPEDAGOGIA EXCEPTIONALITATII MODULUL II CARACTERISTICI PSIHOLOGICE ALE COPIILOR CU TENDINŢE DE ABANDON Studiile psihologice au relevat MODULUL II CARACTERISTICI PSIHOLOGICE ALE COPIILOR CU TENDINŢE DE ABANDON Studiile psihologice au relevat un set de caracteristici psihologice specifice copiilor cu tendinţe de abandon şcolar şi social.

Mai mult

Strategia serviciilor sociale _ varianta_de_scris-

Strategia serviciilor sociale _ varianta_de_scris- ROMÂNIA JUDEŢUL VRANCEA CONSILIUL LOCAL RASTOACA Anexa la HCL15/25.04.2018 STRATEGIA DE DEZVOLTARE A SERVICIILOR SOCIALE ACORDATE DE FURNIZORII PUBLICI ŞI PRIVAŢI LA NIVELUL COMUNEI RASTOACA JUDETUL VRANCEA

Mai mult

Centrul de Consiliere și Orientare Profesională (CeCOP) SNSPA Anul universitar A. Context Centrul de Consiliere şi Orientare Profesională (C

Centrul de Consiliere și Orientare Profesională (CeCOP) SNSPA Anul universitar A. Context Centrul de Consiliere şi Orientare Profesională (C Centrul de Consiliere și Orientare Profesională (CeCOP) SNSPA Anul universitar 2014-2015 A. Context Centrul de Consiliere şi Orientare Profesională (CeCOP) al SNSPA urmăreşte completarea actului educativ

Mai mult

Cadru general de analiză a datelor pentru promoțiile 2005 și 2009 CUPRINS Introducere I. Analiza procesului de contactare 1. Participare universități

Cadru general de analiză a datelor pentru promoțiile 2005 și 2009 CUPRINS Introducere I. Analiza procesului de contactare 1. Participare universități Cadru general de analiză a datelor pentru promoțiile 2005 și 2009 CUPRINS Introducere I. Analiza procesului de contactare 1. Participare universități 2. Nivel de acoperire al studiului 3. Participare absolvenți

Mai mult

ŞCOALA GIMNAZIALĂ TUDOR VLADIMIRESCU ERASMUS + KA229 STEAM JAM ŞCOALA GIMNAZIALĂ TUDOR VLADIMIRESCU s-a alăturat proiectului Erasmus BE02-KA229-

ŞCOALA GIMNAZIALĂ TUDOR VLADIMIRESCU ERASMUS + KA229 STEAM JAM ŞCOALA GIMNAZIALĂ TUDOR VLADIMIRESCU s-a alăturat proiectului Erasmus BE02-KA229- ŞCOALA GIMNAZIALĂ TUDOR VLADIMIRESCU ERASMUS + KA229 STEAM JAM ŞCOALA GIMNAZIALĂ TUDOR VLADIMIRESCU s-a alăturat proiectului Erasmus 2018-1BE02-KA229-046854_4 prin participarea la mobilități a profesorilor

Mai mult

GRĂDINIŢA NR. 231 SEDIUL CENTRAL Str. Codrii Neamţului nr.68 CORPUL NOU Str. Cozla nr.1 CORP A CORP B CORPUL A Str. CODRII NEAMŢULUI NR.68; TELEFON: 0

GRĂDINIŢA NR. 231 SEDIUL CENTRAL Str. Codrii Neamţului nr.68 CORPUL NOU Str. Cozla nr.1 CORP A CORP B CORPUL A Str. CODRII NEAMŢULUI NR.68; TELEFON: 0 GRĂDINIŢA NR. 231 SEDIUL CENTRAL Str. Codrii Neamţului nr.68 CORPUL NOU Str. Cozla nr.1 CORP A CORP B CORPUL A Str. CODRII NEAMŢULUI NR.68; TELEFON: 021.345.11.10 Corpul de clădire A a fost dat în folosinţă

Mai mult

Atributele profesorului mentor Autor: prof. Hossu Cristina Ioana 2017

Atributele profesorului mentor Autor: prof. Hossu Cristina Ioana 2017 Atributele profesorului mentor Autor: prof. Hossu Cristina Ioana 2017 Mentoratul este o relaţie care are loc într-un mediu de confort şi siguranţă în care învăţarea şi experimentarea au loc prin analiză,

Mai mult

Microsoft PowerPoint - prezentare proces autoevaluare EUA.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - prezentare proces autoevaluare EUA.ppt [Compatibility Mode] AUTOEVALUAREA INTERNĂ în vederea evaluării interna ionale a ANMB de către IEP al EUA Evaluare interna ională -ini ierea procedurii - Transmiterea formularului de aplicație la EUA 25 mai 2012; Instruirea

Mai mult

ŞCOALA CU CLASELE I-VIII

ŞCOALA CU CLASELE I-VIII 1. PROIECTARE PLANUL MANAGERIAL AL COMISIEI DIRIGINŢILOR ANUL ŞCOLAR 2014/2015 1 Asigurarea cadrului legislativ specific activităţii educative şcolare şi extraşcolare 2 Asigurarea eficienţei proiectării

Mai mult

În atenţia Inspectorului Şcolar Educativ,

În atenţia Inspectorului Şcolar Educativ, RAPORT ARGUMENTATIV ÎN VEDEREA ACORDĂRII CALIFICATIVULUI ANUAL PENTRU CADRELE DIDACTICE Numele şi prenumele cadrului didactic... Specialitatea... Perioada evaluării: 2018-2019 Domenii ale evaluării 1.

Mai mult

ACADEMIA ROMÂNĂ,,Dezvoltarea capacității Ministerului Educației Naționale de monitorizare și prognoză a evoluției învățământului superior în raport cu

ACADEMIA ROMÂNĂ,,Dezvoltarea capacității Ministerului Educației Naționale de monitorizare și prognoză a evoluției învățământului superior în raport cu ACADEMIA ROMÂNĂ,,Dezvoltarea capacității Ministerului Educației Naționale de monitorizare și prognoză a evoluției învățământului superior în raport cu piața muncii, cod SIPOCA 3 Rezultat R2: Analiză realizată

Mai mult

TITLE

TITLE Şcoala Gimnazială Specială Centru de Resurse şi Documentare privind Educaţia Incluzivă/Integrată str. Bucureşti nr. 32, 400148, Cluj-Napoca Tel./fax: 0264 432431 e-mail: crdeiicluj@yahoo.com Porți deschise

Mai mult

Microsoft Word - societatea informationala.doc

Microsoft Word - societatea informationala.doc I Principalii indicatori ai societăţii informaţionale la nivel naţional Indicator 2013 2014 Număr de linii telefonice fixe la 1000 de locuitori 218,4 212,6 Număr de abonaţi la telefonie mobilă la 1000

Mai mult

Diapositiva 1

Diapositiva 1 DISEMINARE PRESENTING LEGENDS ACROSS THE CONTINENT IN EUROPEAN SCHOOLS Proiect Erasmus+ KA2, de tip parteneriat strategic în domeniul şcolar Taranto, Italia 07-13 Martie 2016 Scoala Gimnazială Ioan Opriş,

Mai mult

Microsoft Word - hirlau-comenius

Microsoft Word - hirlau-comenius Hîrlău - frumos şi vechi plai românesc Hirlau este una dintre localitatile Moldovei cu o bogata istorie. Localitatea este situata in partea de nord-vest a judetului lasi, unde la mica distanţa se afla,

Mai mult

Print ISSN ; Online ISSN: X A TEACHER TRAINING MODEL UN MODEL DE FORMARE A PROFESORILOR Angelica MIHĂILESCU Jour

Print ISSN ; Online ISSN: X A TEACHER TRAINING MODEL UN MODEL DE FORMARE A PROFESORILOR Angelica MIHĂILESCU Jour http://revped.ise.ro Print ISSN 0034-8678; Online ISSN: 2559-639X A TACHR TRAINING MODL UN MODL D FORMAR A PROFSORILOR Angelica MIHĂILSCU Journal of Pedagogy, 2011 (4), 201-205 https://doi.org/10.26755/revped/2011.4/201

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation PRO-PACT - PROMOVAREA ONG-URILOR ȘI PARTENERILOR SOCIALI PRIN ADVOCACY, CAPACITARE ȘI TRAINING www.pro-pact.ro PACTUL PENTRU OCUPARE ȘI INCLUZIUNE SOCIALĂ REGIUNEA NORD EST A N C A TOMPEA E XPERT PA RT

Mai mult

TALIS 2018

TALIS 2018 2018 TALIS 2018 Studiul internațional OCDE privind predarea și învățarea Principalele aspecte identificate 1 Centrul Național de Evaluare și Examinare Centrul Național TALIS 1/1/2018 T A L I S 2 0 1 8

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Exemple de utilizare a fondurilor europene de către ONG-uri Cine suntem? Organizație non-guvernamentală educațională Activăm din 2009 la nivel local, național și european Avem aproximativ 30 de membri

Mai mult

12.3. Anul şcolar 2014/ Formarea continuă a personalului didactic Obiective specifice 1) Stabilirea priorităţilor pentru anul curent (exprimate

12.3. Anul şcolar 2014/ Formarea continuă a personalului didactic Obiective specifice 1) Stabilirea priorităţilor pentru anul curent (exprimate 12.3. Anul şcolar 2014/2015 1. Formarea continuă a personalului didactic 1) Stabilirea priorităţilor pentru anul curent (exprimate în persoane şi domenii) în formarea continuă a personalului didactic şi

Mai mult

Curriculum vitae Europass

Curriculum vitae Europass Curriculum vitae Europass Informaţii personale Nume / Prenume Adresa(e) Telefon(-oane) E-mail(uri) MAN Otilia-Rica otilia.man@ugal.ro Nationalitate(-tati) româna Data naşterii Sex Domeniul ocupaţional

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Proiectul SANSE Stimularea Antreprenoriatului si Ocuparii in Regiunea Sud-Est 1 Incadrare proiect Programul Operational Capital Uman POCU 2014-2020 Axa prioritara: 3 Locuri de muncă pentru toţi Obiectivul

Mai mult

Str

Str HCA 53/05.09.2017 Director, Prof. Velicu Laurentiu STRATEGIA EVALUĂRII ŞI ASIGURĂRII CALITĂŢII EDUCAŢIEI IN LICEUL TEORETIC CAROL I FETESTI pentru perioada 2017-2020 1 SUMAR I. INTRODUCERE Misiunea CEAC

Mai mult

ROMÂNIA Ministerul Educaţiei Naţionale Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor Str. Domnească nr. 111 T

ROMÂNIA Ministerul Educaţiei Naţionale Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor Str. Domnească nr. 111 T Aprobat în Consiliul Facultății din 6.03.2019 RAPORT EVALUAREA GRADULUI DE SATISFACŢIE AL ABSOLVENŢILOR PROGRAMELOR UNIVERSITARE DE MASTER DIN DOMENIUL INGINERIA PRODUSELOR ALIMENTARE PROMOȚIA 2018 FACULTATEA

Mai mult

Слайд 1

Слайд 1 Sesiunea de instruire a membrilor Consiliului Naţional al Elevilor Reformarea învăţământului: premise pentru implicare si participare Anatol Gremalschi, doctor habilitat, profesor universitar, IPP Chişinău,

Mai mult

ȘCOALA GIMNAZIALĂ TUREAC STR. PRINCIPALĂ, NR.724 A Telefon/Fax Nr.1497/ PLAN OPERATIONAL

ȘCOALA GIMNAZIALĂ TUREAC STR. PRINCIPALĂ, NR.724 A Telefon/Fax Nr.1497/ PLAN OPERATIONAL Nr.1497/16.11. PLAN OPERATIONAL -2019 Tinta 1 Asigurarea unui demers instructiv-educativ de calitate prin reconsiderarea modului de abordare a activitatii de catre cadrele Obiective specifice: -particularizarea

Mai mult

LICEUL"ALEXANDRU CEL BUN" Botoșani Înscriere Gala Edumanager.ro Învățământ preuniversitar Categoria Derularea de proiecte finanțate prin fonduri europ

LICEULALEXANDRU CEL BUN Botoșani Înscriere Gala Edumanager.ro Învățământ preuniversitar Categoria Derularea de proiecte finanțate prin fonduri europ LICEUL"ALEXANDRU CEL BUN" Botoșani Înscriere Gala Edumanager.ro Învățământ preuniversitar Categoria Derularea de proiecte finanțate prin fonduri europene PROIECTUL LEARNING FOR LIFE BY PBL PROJECTS Este

Mai mult

Microsoft Word - analiza_institutionala.doc

Microsoft Word - analiza_institutionala.doc 1 Liceul tehnologic,,mihai EMINESCU Slobozia 920024, Judeţ Ialomiţa PROCEDURA OPERAŢIONALĂ ANALIZĂ INSTITUŢIONALĂ COD: PO 1.03 Data elaborării: 15.04.2013 Elaborat Profesor: Dumitru Elena Semnătura: Verificat

Mai mult

Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 21 iunie 2018 (OR. en) 10306/18 SOC 431 EDUC 264 NOTĂ Sursă: Data: 21 iunie 2018 Destinatar: Secretariatul Gener

Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 21 iunie 2018 (OR. en) 10306/18 SOC 431 EDUC 264 NOTĂ Sursă: Data: 21 iunie 2018 Destinatar: Secretariatul Gener Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 21 iunie 2018 (OR. en) 10306/18 SOC 431 EDUC 264 NOTĂ Sursă: Data: 21 iunie 2018 Destinatar: Secretariatul General al Consiliului Delegațiile Nr. doc. ant.: 9724/18

Mai mult

Microsoft PowerPoint - Inovarea socialÄ… final.pptx

Microsoft PowerPoint - Inovarea socialÄ… final.pptx INOVAREA SOCIALA Proiect cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 VESTART Arta antreprenoriatului POCU/82/3/7/105729 CAPITOL 1 IN CONTEXTUL EUROPEAN 1 Inovarea socială devine tot mai

Mai mult

KA1- Proiecte de mobilitate în domeniul formării profesionale PROIECT COMPETENȚE DE INTREȚINERE ȘI DEPANARE PC, PRIN MOBILITATE EUROPEANĂ EU-COM 4 PC

KA1- Proiecte de mobilitate în domeniul formării profesionale PROIECT COMPETENȚE DE INTREȚINERE ȘI DEPANARE PC, PRIN MOBILITATE EUROPEANĂ EU-COM 4 PC BULETIN INFORMATIV nr. 1 Noiembrie, 2015 Proiect de mobilitate de formare profesională în cadrul Programului Erasmus+, Acțiunea Cheie 1-VET COMPETENȚE DE INTREȚINERE ȘI DEPANARE PC, PRIN MOBILITATE EUROPEANĂ

Mai mult

UNIVERSITATEA TEHNICA GHEORGHE ASACHI DIN IASI EDU TEHNIC FORMA PLUS Proiect cofinanţat de Fondul Social European prin PROGRAMUL OERAŢIONAL SECTORIAL

UNIVERSITATEA TEHNICA GHEORGHE ASACHI DIN IASI EDU TEHNIC FORMA PLUS Proiect cofinanţat de Fondul Social European prin PROGRAMUL OERAŢIONAL SECTORIAL EDU TEHNIC FORMA PLUS Proiect cofinanţat de Fondul Social European prin PROGRAMUL OERAŢIONAL SECTORIAL DEZVOLTAREA RESURSELOR MANE 2007-2013 Numărul de referinţă al programului (CCI): 2007RO051PO001 Carieră

Mai mult