Măsura de stocare privată a cărnii de porc

Mărimea: px
Porniți afișarea la pagina:

Download "Măsura de stocare privată a cărnii de porc"

Transcriere

1 ASPECTE GENERALE PRIVIND DERULAREA MĂSURII DE DEPOZITARE CARNE DE PORC 2016

2 Pagina : 2 / 51 CUPRINS LEGISLAŢIE COMUNITARĂ ŞI NAŢIONALĂ Scopul şi obiectivele măsurii de stocare a cărnii de porc Oferta / Cererea de sprijin Garanţii... 6 Garanţiile aplicabile pentru această măsură de sprijin sunt de doua tipuri:... 6 A. Garanţia aferentă cererii;... 6 B. Garanţia aferentă unei cereri de avans Returnarea garanţii Beneficiari ai ajutorului Produse eligibile Cererea de sprijin Criterii de eligibilitate a produselor Contractul privind ajutorul pentru depozitarea cărnii de porc Specificatii privind contractul Intrarea în depozit Depozitarea Transferul Retragerea din depozit Notificarea retragerii (Reg. CE 826/2008, art. 29, 36) Obligațiile părţii contractante Plata ajutorului Observații cu privire la cursul de schimb aferent măsurii de depozitare privată carne de porc Având în vedere prevederile Reg. (UE) nr. 907/2014 cu modificările și completările ulterioare, cursul de schimb aferent măsurii de depozitare privată a cărnii de porc se calculează, după cum urmează: calcularea în lei a valorii ajutorului se face la ultimul curs de schimb stabilit de BCE în luna dinaintea primei zile de depozitare. În acest sens, se va întocmi un act adiţional la contractul de depozitare. Solicitantul este obligat să semneze actul adițional în termen de 5 zile lucrătoare de la data notificării primite de la APIA în acest sens. În caz contrar, ajutorul nu se va mai plăti;17 - calculul în lei a valorii garanției de bună execuție se face la ultimul curs de schimb stabilit de BCE în luna dinaintea datei la care se constitue garanția; calculul în lei a valorii garanției aferente unei cereri de plată în avans se face la ultimul curs de schimb stabilit de BCE în luna dinaintea primei zile de depozitare; Calculul în lei a valorii unei plăți în avans se face la ultimul curs de schimb stabilit de BCE în luna dinaintea primei zile de depozitare Condiţii de plată Depunerea / Soluţionarea contestaţiilor ANEXE Scrisoare de solicitare a informaţiilor suplimentare Notificare de acceptare... 27

3 Pagina : 3 / 51 Notificare de respingere Grafic de intrare în depozit Cerere de retragere Cerere de plată Anexa STP 0 CP f Anexa STP 0 CP f Anexa STP 0 CP f

4 Pagina : 4 / 51 LEGISLAŢIE COMUNITARĂ ŞI NAŢIONALĂ Conform Regulamentului delegat (UE) nr. 907/2014, anexa I, pct.2, 3 şi 4, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie are ca sarcina elaborarea procedurii ce va fi actualizata în permanenţă în cazul modificării, caducităţii şi apariţiei de noi reglementari comunitare in domeniu si va fi supusa spre aprobare organismelor de auditare si acreditare. Procedura actualizata va fi aprobata prin decizia semnata de directorul general al agenţiei. Legislaţie comunitară Regulamentul (UE) nr. 1308/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului din 17 decembrie 2013 de instituire a unei organizări comune a pieţelor agricole şi privind dispoziţii specifice referitoare la anumite produse agricole. ( Regulamentul unic OCP ) şi de abrogare a Reg, (CEE) nr. 922/72, (CEE) nr. 234/79, (CE) nr. 1037/2001 şi (CE) nr. 1234/2007 ale Consiliului, cu modificările şi completările ulterioare Regulamentul Delegat (UE) nr. 907/2014 de completarea R (UE) nr al Parlamentului European şi al Consiliului în ceea ce priveşte agenţiile de plaţi şi alte organisme, gestiunea financiara, verificarea şi închiderea conturilor, garanţiile şi utilizarea monedei euro, cu modificările şi completările ulterioare. Regulamentul (UE) nr. 1370/2013 al Consiliului din 16 decembrie 2013 privind măsuri pentru stabilirea anumitor ajutoare şi restituiri în legatură cu organizarea comună a pieţelor produselor agricole, cu modificările şi completările ulterioare. Regulamentul Comisiei (CE) nr. 826/2008 de stabilire a normelor comune de acordare a ajutorului pentru depozitarea privată a anumitor ptoduse agricole, cu modificările şi completările ulterioare. Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 908/2014 de stabilire a normelor de aplicare a Reg (UE) nr. 1306/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului în ceea ce priveşte agenţiile de plaţi şi alte organisme, gestiune financiară, verificarea conturilor, normele referitoare la controale, valorile mobiliare şi transparenţa. Regulamentul (UE) nr. 1306/2013 privind finanţarea,gestionarea şi monitorizarea politicii agricole comune şi de abrogare a Reg, (CEE) nr. 352/78, (CE) nr. 165/94, (CE) nr. 2799/98, (CE) nr. 814/2000, (CE) nr. 1290/2005 şi (CE) nr. 485/2008 ale Consiliului, cu modificările şi completările ulterioare Regulamentul (CE, Euratom) nr. 2988/95 privind protecţia intereselor financiare ale Comunităţilor Europene. Regulamentul (UE) nr. 2334/ de deschidere a depozitării private pentru carnea de porc şi de stabilire în avans a cuantumului ajutor.

5 Pagina : 5 / 51 Legislaţie naţională Legea 1/2004 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Industrie Alimentară şi Dezvoltare Rurală, cu modificarile si completarile ulterioare OMADR 1096/ privind aprobarea structurii organizatorice şi a statului de funcţii ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură O.U.G. nr. 74/2009 privind gestionarea fondurilor comunitare nerambursabile provenite din Fondul european de garantare agricolă, Fondul european agricol de dezvoltare rurală şi Fondul european pentru pescuit şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, privind gestionarea fondurilor nerambursabile alocate de la Comunitatea Europeană şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat aferente programului de colectare şi gestionare a datelor necesare desfăşurării politicii comune în domeniul pescuitului şi a programului de control, inspecţie şi supraveghere în domeniul pescuitului şi pentru modificarea art. 10 din Legea nr. 218/2005 privind stimularea absorbţiei fondurilor SAPARD, Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală, Fondul european pentru pescuit, Fondul european de garantare agricolă, prin preluarea riscului de creditare de către fondurile de garantare. Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare Ordonanţa de Urgenţă nr 66/2011 privind prevenirea, constatarea şi sancţionarea neregulilor aparute în obţinerea şi utilizarea fondurilor europene şi/sau a fondurilor publice naţionaleaferente acestora, cu modificările şi completările ulterioare Legea 142/2012 pentru aprobarea OUG nr. 66/2011 privind prevenirea, constatarea şi sancţionarea neregulilor apărute în obţinerea şi utilizareafondurilor europene şi/sau a fondurilor naţionale aferente acestora Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediu de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare OUG nr. 76/2008 privind desemnarea autorităţilor naţionale competente pentru coordonarea, monitorizarea, gestiunea şi derularea fondurilor nerambursabile destinate programelor de informare şi promovare a produselor agricole pe piaţa internă şi în ţări terţe, precum şi pentru complecarea Legii nr. 1/2004 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Industrie Alimentară şi Dezvoltare Rurală, cu modificarile si completarile ulterioare Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de imteres public, cu modificarile si completarile ulterioare Ordinul M.A.D.R. nr. 730/ privind aprobarea structurii organizatorice şi a statului de funcţii ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Codul Penal, adoptat prin Legea nr. 286 din 17 iulie 2009, cu modificarile si completarile ulterioare.

6 Pagina : 6 / Scopul şi obiectivele măsurii de stocare a cărnii de porc Depozitarea privată a cărnii de porc reprezintă un ajutor acordat, în situaţia în care, preţul mediu de piaţa pentru carcasele de porc se afla sub preţul de referinţă aşa cum este acesta stabilit prin Regulamentului (UE) nr. 1308/2013 (1 509,39 EUR/tonă), şi are un impact negativ semnificativ în sector. Ajutorul se acordă operatorilor care, într-un termen determinat, retrag după piaţă o cantitate fixată în prealabil, de carne de porc, proaspătă, pe care o congelează şi o menţin în stoc, fără schimbarea depozitului, pe o perioada prevăzută într-un contract Perioada de stocare Perioada de stocare, conform Regulamentelor Comunitare, poate fi de: - 90, 120 sau 150 de zile. 2. Oferta / Cererea de sprijin În conformitate cu Reg. CE nr. 826/2008, operatorii pot depune o oferta în cazul în care a fost deschisă o licitaţie de către CE sau o cerere de sprijin în cazul în care prin Regulamentul (CE) este stabilită o valoare în avans pentru sprijinul acordat la depozitarea privată a cărnii de porc. Cantitatea minimă la care se referă o ofertă / cerere este de 10 tone în cazul produsului dezosat şi 15 tone în cazul produsului cu os. 3. Garanţii Garanţiile aplicabile pentru această măsură de sprijin sunt de doua tipuri: A. Garanţia aferentă cererii; B. Garanţia aferentă unei cereri de avans. Pentru a fi eligibilă, oferta / cererea de sprijin privind depozitarea privată a cărnii de porc va fi însoţită de dovada constituirii unei garanţii. Aceasta va fi depusa cel tarziu inainte de data limita de semnare a contractului. Valoarea garanţiei care trebuie depusä în conformitate cu articolul 16, alineatul (2), litera (i) din Regulamentul (CE) nr. 826/2008 este de 20 % din cuantumul ajutorului solicitat funcţie de sumele forfetare menţionate în Regulamentul (UE) nr. 2334/. Îndeplinirea obligaţiilor contractuale este asigurată de către operator, prin constituirea unei garanţii, odată cu depunerea cererii de ajutor, în cuantum de 20% din valoarea ajutorului solicitat.

7 Pagina : 7 / 51 NOTĂ: Retragerea unei cereri atrage după sine reţinerea totală şi imediată a garanţiei respective. Garanţia este destinată să asigure respectarea clauzelor contractuale. Nerespectarea uneia din clauze poate să atragă reţinerea totală sau parţială a garanţiei. Garanţiile pot fi depuse sub forma de: - numerar în contul APIA; - o scrisoare de garanţie bancară, emisă de o bancă comercială înscrisă în Registrul de evidenţă al BNR. - garanţie emisă de o societate de asigurare în condiţiile legii. Valoarea garanţiei se stabileşte în. Faptul generator, conform Regulamentului Comisiei (CE) nr. 826/2008, art. 20 este data la care se depune garanţia, iar cursul de schimb va fi ultimul curs de schimb al Băncii Centrale Europene dinaintea lunii în care se depune garanţia. Perioada minimă de valabilitate a acesteia este egala cu perioada de 5 zile de la depunerea cererii şi până la semnarea contractului la care se adaugă perioada maximă de 38 de zile de intrare a produselor în depozit, perioada la care se referă cererea de sprijin + 2 luni. Astfel, perioada minimă de valabilitate a garanţiei este de 43 de zile + perioada solicitată pentru depozitare + 2 luni Garanţia în original se va depune la APIA. Returnarea garanţii 1. În cazul cererilor de sprijin, returnarea garanţiei se realizează atunci când sunt îndeplinite condiţiile: (a) neretragerea cererii de contract; (b) depozitarea şi păstrarea în depozit a cel puțin 90 % pentru produsele din carne, din cantitatea contractuală pentru perioada contractuală de depozitare; (2) Garanțiile se eliberează imediat atunci când cererile de încheiere a unui contract nu sunt acceptate. (3) Garanțiile se eliberează pentru cantitățile în privința cărora obligațiile contractuale au fost îndeplinite. Garanţiile se restitue în cuantumul stabilit conform procedurii numai în baza unei cereri de eliberare a garanţiei (Anexa STP0 CP f08) depusă de operator în acest sens.

8 Pagina : 8 / 51 Sumele forfetare de sprijin stabilite prin Regulamentul (UE) nr. 2334/: Cuantumul ajutorului Cuantumuri pentru o perioadä de zilnice depozitare de (Euro/to/zi) Categorii de Produse pentru care se (EUR/t produse acordä ajutor on 90 de Semicarcase färä picioarele Categoria ,54 anterioare, coadä, rinichi, diafragmă și măduva spinärii ex (1) Carcase întregi de animale cu o greutate de până la 20 kg. Categoria a 2-a ex Jamboane Spete , Categoria a 3-a Categoria a 4-a Categoria a 5-a Categoria a 6-a Categoria a 7-a Pärți anterioare Spinäri, cu sau färä ceafä, sau numai ceafä separatä, spinäri Picioare, spete, pärți anterioare, ,49 spinäri cu sau färä ceafä, sau numai ceafä separatä, spinäri cu sau färä cotlet, dezosate (2) (3) ,47 Piept, Intreg sau täiat dreptunghiular Piept, Intreg sau täiat ,48 dreptunghiular, färä șorici și coaste Pärți tranșate din mijloc, cu ,53 sau färä șorici sau gräsime, dezosate (4) Slănină cu sau fără șorici (5) ,24 (1) Se poate acorda ajutor și pentru semicarcase prezentate sub formä de bucäți Wiltshire, adicä färä cap, maxilar superior, falcä, picioare, coadä, osanzä, rinichi, mușchi file, omoplat, stern, coloana vertebralä, os pelvian și diafragmä. (2) Spinärile și ceafa pot avea sau nu șorici, dar stratul de gräsime de pe acestea nu poate depäși 25 mm grosime. ( 3 ) Cantitatea contractatä poate conține orice combinație din produsele menționate.

9 Pagina : 9 / 51 (3) Cantitatea contractată poate conține orice combinație a produselor menționate. (4) Prezentate In același fel ca și produsele Incadrate la codul CN (5) Țesut adipos proaspăt care se acumulează sub șorici și aderă la acesta, indiferent de partea de porc de la care provine; dacă este prezentat cu șorici, greutatea țesutului adipos trebuie să depășească greutatea șoriciului. 4. Beneficiari ai ajutorului Pot beneficia de ajutor la stocarea privată a cărnii de porc, toate persoane fizice autorizate, II, IF sau juridice, plătitori de TVA, denumiţi în continuare operatori, stabiliţi pe teritoriul Comunitar şi care: - desfăşoară activitatea în sectorul cărnii şi/sau cel al creşterii animalelor şi sunt înscrişi în Registrul Comerţului; - dispun în vederea stocării de instalaţii corespunzătoare autorizate sau au încheiate cu terţi autorizaţi contracte de depozitare în acest sens. - dispun de autorizaţie sanitar veterinară. 5. Produse eligibile Produsele eligibile sunt prevăzute în anexa la Regulamentul (UE) nr. 2334/, privind condiţiile speciale de acordare a ajutorului pentru depozitarea în regim privat a cărnii de porc. Conform R (CE) nr. 826/2008, contractantul se va angaja să pună în stoc numai carne proaspătă de calitate bună, corectă şi vandabilă, provenind de la porci: crescuţi în Uniunea Europeană în ultimele două luni; sacrificaţi în abatoare agreate de Uniunea Europeană pentru punerea pe piaţa comunitară, în timp de maximum 10 zile înaintea datei de introducere în stoc; provin de la animale sănătoase crescute în conformitate cu cerinţele sanitar veterinare specifice şi sunt marcate corespunzător de autoritatea sanitar veterinară competentă. Produsele eligibile în sensul prezenţei operaţiuni de stocare privată sunt: Jumătăţi de carcase fără picioarele anterioare, coadă, rinichi, fleica şi sira spinării (cod NC ) (1) Semicarcasele trebuie să provină: de la carcasele animalelor din specia porcine domestice, asa cum se prezintă ele după operaţiunile de sacrificare, de eliminare a sangelui, de eviscerare şi de eliminare a părului şi unghiilor. Semicarcasele sunt obţinute prin separarea carcasei intregi după un plan de simetrie, trecand prin mijlocul fiecărei vertebre cervicale, dorsale, lombare şi sacrale, prin lungul sternului şi prin simfiză ischiopubiană. Aceste semicarcase pot fi prezentate: cu sau fără cap, cu sau fără rât, picioare, osânză, rinichi, coadă sau diafragmă, cu sau fără măduvă spinării, creier şi limbă. (1) Se poate acorda ajutor și pentru semicarcase prezentate sub formă de bucăți Wiltshire, adică fără cap, maxilar superior, falcă, picioare, coadă, osânză, rinichi, mușchi file, omoplat, stern, coloană vertebrală, os pelvian și diafragmă.

10 Pagina : 10 / 51 Semicarcasele trebuie sa fie marcate în conformitate cu dispoziţiile R(CEE) nr. 3220/84 şi nr. 2967/85 cu privire la clasificarea şi marcarea obligatorie a carcaselor şi semicarcaselor de porc. De asemenea, trebuie sa poarte stampila liber de trichină. Denumirea de utilizat pe borderou: semicarcase. Denumirea de utilizat pe etichete: semicarcase sau PC. Jamboane (P.J.) (Cod NC ) Partea posterioară (codală) a semicarcasei, care conţine oasele, cu sau fără picior, cu sau fără partea de sub genunchi, şorici sau slănină. Jambonul este separat de restul semicarcasei astfel încât să includă cel mult ultima vertebră lombară. Denumirea de utilizat pe borderou: jamboane sau jamboane cu os. Denumirea de utilizat pe etichete: jamboane sau jamboane cu os sau PJ. Spete (P.E.) (Cod NC ) Partea inferioară a părţii anterioare, chiar cu omoplatul şi musculatura aferentă, conţinand oasele, cu sau fără picior, partea de sub genunchi, şorici şi slănină. Spetele pot fi prezentate cu sau fără partea de gat. Omoplatul cu musculatura aferentă prezentat separat, este clasificat ca bucată de spată şi nu beneficiază de ajutor la stocarea privată. Denumirea de utilizat pe borderou: spete sau spete cu os. Denumirea de utilizat pe etichete: pete sau spete cu os, sau PE. Părti anterioare P.P.A. ( Cod NC ) Partea anterioară (cranială) a semicarcasei fără cap, cu sau fără gât, care conţine oasele, cu sau fără picior, partea de sub genunchi, şorici sau slănină. Partea este separată de restul semicarcasei astfel încat să includă cel mult a cincea vertebră dorsală. Partea superioară dorsală (şira spinării a părţii anterioare), chiar cu omoplatul şi musculatura aferentă (pulpă anterioară) este considerată ca o bucată de spinare dacă ea este separată de partea inferioară (ventrală) a părţii anterioare printr-o tăietură care trece cel mult pe sub coloana vertebrală. Această parte nu beneficiază de ajutor la stocarea privată. Denumirea de utilizat pe borderou: parte anterioară sau părţi anterioare cu os. Denumirea de utilizat pe etichete: parte anterioară sau părţi anterioare cu os sau PPA. Spinare, cu sau fără ceafă, numai ceafă, Spinare cu sau fără cotlet (2) (3) (P.L.) (Cod NC ) Partea superioară a semicarcasei cuprinsă între prima vertebră cervicală şi vertebrele codale, continand oasele cu sau fără muschiulet, omoplat, şorici sau slănină. Slănina nu trebuie, totuşi, să depăsească o grosime de 25 mm. Spinarea este separată de partea inferioară a semicarcasei printr-o tăietură care trece pe sub coloana vertebrălă. Această piesă se poate prezeta sub mai multe forme: spinare cu şira spinării;

11 Pagina : 11 / 51 spinare cu şira spinării palette; spinare fără şira spinării. În toate cazurile, această piesă se prezintă: cu sau fără la pointe; cu sau fără muşchiuleţ; cu sau fără şorici şi slănină; fără măduva spinării. Spinarea singură care corespunde părţii superioare (dorsale) a părţii anterioare este eligibilă pentru plata ajutorului. Denumirea de utilizat pe borderou: spinare sau spinări cu os, Denumirea de utilizat pe etichete: spinare sau spinări cu os, sau PL. (2) Spinarea și ceafa pot avea sau nu șorici, cu toate acestea stratul de grăsime nu poate depăși 25 mm grosime. (3) Cantitatea contractată poate conține orice combinație din produsele menționate. Jambon, spete, părți anterioare, garf cu sau fără ceafă sau numai ceafă, garf cu sau fără cotlet, dezosate (2) (3) (P.M. D.) (Cod NC ) Jamboane, spete, părti anterioare, spinări cu sau fără şira spinării, sau numai şira spinării conform normelor definite la punctele b) e), dar dezosate. Denumirea de utilizat pe borderou: cărnuri dezosate urmate de indicaţia: jamboane, spete, părţi anterioare, spinări cu sau fără şira spinării, sau nunai şira spinării. Denumirea de utilizat pe etichete: cărnuri dezosate sau P.V.D. Piesele trebuie să provină de la un atelier de transare agreat pentru punerea pe piată comunitară. (4) Prezentate în același fel ca și produsele având codul NC Piept intreg sau taiat dreptunghiular (P. P.) (Cod NC ) Partea inferioară a semicarcasei, numită impănată situată între jambon şi spată, ca atare sau tăiată rentangular cu sau fără oase, dar cu şorici şi slănină. Denumirea de utilizat pe borderou: piepti sau piepti cu os. Denumirea de utilizat pe etichete: piepti sau piepti cu os sau P.P. Piept, întreg sau tăiat dreptunghiular, fără șorici sau coaste (P.P.D.D.) (Cod NC ) Partea inferioară a semicarcasei, numită impănată situată între jambon şi spată, ca atare sau tăiată rentangular fără coaste, dar cu slănină fără şorici. Denumirea de utilizat pe borderou: piepti fără şorici şi dezosaţi. Denumirea de utilizat pe etichete: piepti fără şorici şi dezosaţi sau P.P.D.D. Părți tranşate din mijloc, cu sau fără şorici sau grăsime, dezosate (4) (P.V. D.) (Cod NC ) Semicarcasa de bacon aşa cum sunt descrise în nomenclatorul TARIC fără jambon, fără partea anterioară, dezosată, cu sau fără şorici sau slănină. Denumirea de utilizat pe borderou: mijloc dezosat. Denumirea de utilizat pe etichete: mijloc dezosat sau P.M.D. (2) Garful și ceafa pot avea sau nu şorici, cu toate acestea stratul de grăsime nu poate depăşi 25 mm grosime.

12 Pagina : 12 / 51 (3) Cantitatea contractată poate conține orice combinație din produsele menționate. Orice alte forme de porţionare, diferite de cele menţionate mai sus, nu pot beneficia de ajutor pentru stocare privată. Produsele neeligibile datorită abatorizării neconforme cu categoriile menţionate în Regulamentul (UE) nr. 360/ vor fi excluse de la plata ajutorului iar acest lucru cade în responsabilitatea solicitantului indiferent dacă abatorizarea s-a efectuat în abatoare proprii sau contractate. 6. Cererea de sprijin Cererea de participare la măsura de ajutor acordat la depozitare privată a cărnii de porc se depune la sediul APIA, în cazul în care ajutorul a fost stabilit în avans prin regulament CE. Aceasta se depune conform Anexa STP0 CP f01 şi este valabilă numai daca cel tarziu inainte de data limita de semnare a contractului este depusa si dovada constituirii garanţiei aferente conf. Reg. CE nr. 826/2007, art. 17.( Anexa STP0 CP f09). Odată cu cererea se depune şi dovada bancară privind contul precizat în cerere. În cazul în care depozitarea se efectuează într-un depozit contractat, se va ataşa de către operator pana la data semnarii contractului cu APIA şi actul adiţional încheiat cu depozitarul prin care depozitarul se obligă să realizeze o evidenţă operativă, disponibilă la depozit, care să conţină pentru fiecare contract: (a) identificarea produselor aflate în depozitare privată după lot (b) datele de intrare şi scoatere din depozit; (c) cantitatea indicată pe depozitare în lot (d) amplasarea produselor în depozit. (e) să depoziteze produsele astfel încât să poată fi identificate uşor şi individual: fiecare unitate depozitată individual trebuie marcată astfel încât numărul contractului, produsul şi greutatea să fie vizibile. De asemenea. depozitarul se obligă să permită autorităţii competente să verifice, în orice moment, dacă sunt respectate toate obligaţiile contractuale; O cerere se poate referii numai la o singura categorie de produs care urmează să fie depozitată într-un singur depozit şi menţionează codul NC relevant în cadrul categoriei respective. 7. Criterii de eligibilitate a produselor Pentru produsele care fac obiectul cererii de sprijin operatorul trebuie să prezinte APIA dovada eligibilităţii, prin documente care să ateste: - provenienţă, - faptul că animalele au fost crescute pe teritoriul comunităţii cel puţin 2 luni, - faptul că animalele au fost abatorizate în abatoare autorizate în acest sens de ANSVSA şi este marcată corespunzător (marca de sănătate conf. Reg. CE nr. 853/2004)

13 Pagina : 13 / 51 - documentele privind abatorizarea (intrarea în depozit se face în maxim 10 zile de la abatorizare). Depozitul de destinaţie pentru produsele care fac obiectul cererii trebuie să dispună de autorizaţie de funcţionare în acest sens, eliberată de ANSVSA. 8. Contractul privind ajutorul pentru depozitarea cărnii de porc În termen de maxim 3 zile lucrătoare de la depunerea cererii, APIA notifică prin fax, sau mail şi poştă operatorul cu privire la acceptarea/respingerea cererii. (Anexa STP0 CP f03/ STP0 CP f04) În cazul aprobării cererii, în maxim 2 zile lucrătoare ofertantul va semna cu APIA Contractul privind ajutorul pentru depozitare (Anexa STP0 CP f10). APIA poate solicita informaţii suplimentare conform Anexa STP0 CP f Specificatii privind contractul Intrarea în depozit Cantitatea care face obiectul contractului este depozitată în termen de maxim 28 de zile de la data încheierii contractului. Intrările în depozitul de destinaţie se vor face în conformitate cu graficul de intrare în depozit care este anexă la contract (Anexa STP0 CP f05). Operatorul poate solicita justificat APIA modificarea graficului de intrare în depozit întocmit iniţial de comun acord. APIA va răspunde cu privire la modificarea solicitată în maxim 2 zile lucrătoare. Cantitatea care face obiectul ajutorului va fi cea sigilată de inspectorul APIA, determinată în urma cântăririi la intrarea în depozitul final şi specificată în actele de finalizare a preluarii. Costurile cu privire la sigilarea produselor vor fi suportate de beneficiar. La sfarşitul fiecarei zile de intrare în depozit inspectorul va întocmi fişa zilnică de intrare în depozit (Anexa STP0 CP f11) în care se vor specifica toate datele necesare urmăririi cantităţilor respective în depozit iar reprezentantul operatorului şi depozitarul vor contrasemna. La încheierea intrării în depozit se va întocmi fişa de preluare a produselor în depozit (Anexa STP0 CP f12). Depozitarea se consideră ca începând din ziua următoare datei la care este întocmită fişa de preluare iar reprezentantul operatorului şi depozitarul vor contrasemna. Dacă este împuternicit, depozitarul poate reprezenta operatorul în toate relaţiile ce privesc contractul.

14 Pagina : 14 / 51 Cantitatea minimă care poate intra în depozitul final pe zi nu poate fi mai mică decât 1,5 tone în cazul produselor cu os şi 1,0 tone în cazul produselor dezosate. Dacă perioada de intrare în depozit depăşeşte perioada maximă de 28 de zile cu mai puţin de 10 zile, APIA execută 15% din valoarea garanţiei aferente cantităţilor intrate după 28 de zile (conform Reg. CE nr. 282/2012). Penalizarea se majorează cu 10% / zi de întarziere din suma rămasă după deducerea a celor 15%. Dacă perioada de intrare în depozit depăşeşte termenul maxim cu 10 zile ajutorul nu va mai fi plătit pentru cantităţile intrate după 38 de zile. În cazul în care cantităţile intrate în cele 38 de zile sunt sub cantitatea minimă acceptată ca eligibilă (10 tone în cazul produselor dezosate respectiv 15 tone în cazul produselor cu os) sau nu acoperă cantitatea minima de 80% din cantitatea contractată, garanţia este reţinută integral iar plata ajutorului nu se mai face. Intrarea mărfii în depozit se face numai în prezenţa inspectorilor APIA care: - verifică cantitatea, proveniența, certificarea sanitar veterinară a produselor şi mijloacelor de transport (dacă este cazul), tipul de produs şi conformitatea cu perioada maximă dintre momentul abatorizării şi al intrării în depozit; - verifică localizarea exactă a produsului în depozit; - efectuează sigilarea cantităţilor intrate. Inspectorul APIA întocmeşte un raport pentru fiecare control efectuat la faţa locului. Raportul descrie cu precizie diferitele aspecte controlate. Raportul trebuie să conţină: (a) data şi ora începerii controlului; (b) durata controlului; (c) persoanele responsabile prezente; (d) natura şi amploarea controalelor efectuate, furnizând, în special, detalii cu privire la documentele şi produsele examinate; (e) constatările şi concluziile; (f) dacă este necesară o acțiune ulterioară. Conformitatea produsului cu categoria de produs pentru care s-a solicitat ajutorul este determinat prin verificarea acesteia la momentul sigilării. Raportul este semnat de inspectorul APIA şi contrasemnat de partea contractantă sau, după caz, de operatorul depozitului şi se include în dosarul de plată. Dacă în perioada depozitării se constată la control că unele cantităţi de produs nu mai corespund din punct de vedere calitativ, garanţia aferentă acestor cantităţi este reţinută iar ajutorul nu se mai acordă. Dacă cantitatea corespunzătoare rămasă este sub minimul de 10 respectiv 15 tone, garanţia aferentă întregii cantităţi se reţine iar ajutorul nu se mai plăteşte.

15 Pagina : 15 / 51 Depozitarea Perioada de depozitare se consideră ca începând din ziua următoare preluării întregii cantităţi de produs în depozit. (Certificat de finalizare intrare în depozit, sau alt act întocmit de inspector). Depozitarea produselor trebuie să fie realizată în loturi identificabile, individualizate, regrupate fizic într-un singur loc pentru acelaşi contract şi uşor accesibile pentru a permite controalele. Fiecare lot şi unitate de ambalare va avea o referinţă la contractul de stocare privată (numărul de contract), indicaţia a 3 greutăţi: greutatea brută a paleţilor încărcaţi, greutatea brută a ambalajelor şi greutatea netă a produsului; locul şi data în clar de intrare în antrepozit. În cazul în care cărnurile sunt în stoc în antrepozitul unde congelarea a avut loc, data de intrare care trebuie indicată este data de intrare la congelare a cărnurilor proaspete. În cazul în care, unul sau mai multe transferuri sunt realizate în timpul perioadei de intrare în stoc, întregul lot va fi recântărit la depozitul final, iar greutatea va fi înregistrată în contabilitatea materială a depozitarului. Etichetele paleţilor trebuie să menţioneze data intrării în depozitul final. În cazul în care, mai multe transferuri au fost realizate în timpul perioadei de intrare în depozit, menţiunea cu privire la data de intrare în depozit va trebui să fie modificată pentru a face să apară data intrării în depozitul unde cărnurile sunt stocate definitiv. Dacă în perioada depozitării se constată la control că unele cantităţi de produs nu mai corespund din punct de vedere calitativ, garanţia aferentă acestor cantităţi este reţinută iar ajutorul nu se mai acordă. Dacă cantitatea corespunzătoare rămasă este sub minimul de 10 tone, respectiv 15 tone, garanţia aferentă întregii cantităţi se reţine iar ajutorul nu se mai plăteşte. Transferul Având în vedere prevederile art. 22 din Reg. CE nr. 826/2008, contractantul trebuie să păstreze produsele fără a le înlocui sau a le transfera în alte locuri de depozitare. Cu toate acestea, numai în cazuri justificate, APIA poate aproba transferul cantităţilor contractate în alte spaţii de depozitare. Dacă depozitul definitiv de stocare diferă de locul de congelare, produsul va fi sigilat de inspectorul APIA înainte de congelare iar intrarea în depozitul final se va face de asemenea în prezenţa inspectorului APIA. Astfel, se pot efectua transferuri cu aprobarea şi în prezenţa APIA în timpul perioadei de intrare în stoc. Atunci cand contractantul are în vedere realizarea unui transfer, va solicita aprobarea APIA cu privire la acesta cu cel puţin 2 zile lucrătoare înaintea datei la care se doreşte efectuarea. Solicitarea va avea la bază justificarea respectivă. La sfarşitul transferului, contractantul va furniza APIA bonul de intrare a cărnurilor congelate întocmit de către antrepozitul definitiv de stocare. Bonul de intrare trebuie să indice numărul de contract şi să fie ştampilat şi semnat de către antrepozitul definitiv.

16 Pagina : 16 / 51 Retragerea din depozit Notificarea retragerii din depozit se face conform Anexa STP0 CP f06 şi poate începe din ziua următoare ultimei zile a perioadei contractuale de depozitare sau, după caz, de la data existentă în regulamentul de stabilire a valorii ajutorului în avans. Retragerea din depozit poate începe (în cazul retragerii anticipate) sau poate fi constatată (în cazul retragerii la termen) începând cu ziua următoare ultimei zile de stocare stabilită contractual. Nerespectarea termenului minim contractat, atrage penalităţi asupra garanţiei (reţinerea totală a garaţiei) şi asupra ajutorului (10% din ajutorul datorat pentu contract/zi de nerespectare). Retragerea produselor din depozit se face numai cu aprobarea şi în prezenţa inspectorilor APIA. Pe perioada retragerii se vor întocmi de către inspectori fişele zilnice de retragere (Anexa STP0 CP f11) (când este cazul unei retrageri fizice) iar la încheierea retragerii sau în cazul constatării retragerii se va întocmi raportul de finalizare al retragerilor conform Anexa STP0 CP f12. Retragerea poate fi fizică sau constatată. Retragerea la termen implică inspectarea cantităţilor care fac obiectul solicitării de sprijin după expirarea perioadei de depozitare. Cantităţile care se consideră a fi conforme în urma inspecţiei prin care se determină cantitatea, integritatea sigiliilor şi a produselor vor fi considerate ca retrase şi vor fi eligibile pentru plata ajutorului. În cazul retragerii anticipate pentru export (după minim 60 de zile de depozitare), valoarea ajutorului se diminuează corespunzător numărului de zile rămas până la cel stabilit prin contract în conformitate cu valorile zilnice stabilite în regulamentul specific (pentru campania ianuarie 2016 aceste sume se regăsesc în coloana 6 a anexei la Reg. (UE) nr. 2334/. Din depozit se pot retrage numai cantități sigilate. Notificarea retragerii (Reg. CE 826/2008, art. 29, 36) Cu 5 zile înaintea termenului de expirare al perioadei contractuale, sau a datei la care se solicită retragerea, partea contractantă notifică APIA de intenţia sa de a retrage produsele din depozit, în vederea asigurării prezenţei inspectorilor APIA. În cazul în care cerinţa privind notificarea nu este îndeplinită, iar retragerea nu s-a efectuat cu aprobarea APIA şi în prezenţa inspectorilor, garanţia aferentă cantităţilor respective este reţinută, iar ajutorul nu se mai acordă pentru cantităţile care fac obiectul respectivei retrageri.

17 Pagina : 17 / Obligațiile părţii contractante (1) Contractele prevăd cel puţin următoarele obligaţii pentru partea contractantă: (a) să depoziteze şi să păstreze cantitatea contractuală în depozit, pe durata perioadei contractuale de depozitare, pe propriul risc şi pe propria cheltuială, în condiții care să asigure menținerea caracteristicilor produselor, fără a înlocui produsele depozitate, sau a le transferă într-un alt loc de depozitare. În cazul în care partea contractantă înaintează o cerere motivată, autoritatea competentă poate autoriza deplasarea produselor depozitate numai în cazuri excepționale; (b) să păstreze documentele de cântărire întocmite în momentul intrării în locul de depozitare; (2) Partea contractantă sau, după caz, operatorul depozitului ţine o evidenţă operativă, disponibilă la depozit, care conţine pentru fiecare contract: (a) identificarea produselor aflate în depozitare privată după lot (b) datele de intrare şi scoatere din depozit; (c) cantitatea indicată pe depozitare în lot (d) amplasarea produselor în depozit. (d) să permită autorității competente să verifice, în orice moment, dacă sunt respectate toate obligațiile contractuale; (e) să depoziteze produsele astfel încât să poată fi identificate uşor şi individual: fiecare unitate depozitată individual trebuie marcată astfel încât numărul contractului, produsul şi greutatea să fie vizibile. 9. Plata ajutorului Observații cu privire la cursul de schimb aferent măsurii de depozitare privată carne de porc Având în vedere prevederile Reg. (UE) nr. 907/2014 cu modificările și completările ulterioare, cursul de schimb aferent măsurii de depozitare privată a cărnii de porc se calculează, după cum urmează: - calcularea în lei a valorii ajutorului se face la ultimul curs de schimb stabilit de BCE în luna dinaintea primei zile de depozitare. În acest sens, se va întocmi un act adiţional la contractul de depozitare. Solicitantul este obligat să semneze actul adițional în termen de 5 zile lucrătoare de la data notificării primite de la APIA în acest sens. În caz contrar, ajutorul nu se va mai plăti; - calculul în lei a valorii garanției de bună execuție se face la ultimul curs de schimb stabilit de BCE în luna dinaintea datei la care se constitue garanția; - calculul în lei a valorii garanției aferente unei cereri de plată în avans se face la ultimul curs de schimb stabilit de BCE în luna dinaintea primei zile de depozitare; Calculul în lei a valorii unei plăți în avans se face la ultimul curs de schimb stabilit de BCE în luna dinaintea primei zile de depozitare.

18 Pagina : 18 / 51 Plata ajutorului se solicită prin completarea Anexei STP0 CP f07 sub 2 forme: A) În avans După 60 de zile de depozitare, operatorul poate solicita o singură plată în avans. Cererea de plată în avans este validă numai însoţită de dovada constituirii unei garanţii egale cu plata în avans plus 10 %. În vederea aprobării unei plăţi în avans, APIA va dispune în maxim 3 zile de la înregistrarea cererii de avans, inspectarea cantităţilor de produse pentru care se face solicitarea (anexa STP0 CP f17). Plata în avans nu depăşeşte valoarea ajutorului aferent unei perioade de depozitare de 90 zile sau trei luni, după caz. Garanţia constituită în acest sens se eliberează imediat după efectuarea plății soldului. B) La termen Ajutorul sau, în cazul în care s-a acordat o plată în avans, plata soldului, se efectuează pe baza unei cereri de plată depuse de partea contractantă în termen de trei luni de la încheierea perioadei contractuale de depozitare. În cazul în care partea contractantă nu a putut prezenta documente justificative, în termen de trei luni, deşi a făcut toate demersurile pentru a le obţine la timp, această perioadă poate fi prelungită la cererea justificată a solicitantului, dar nu mai mult de trei luni. Orice cerere de plată înregistrată la APIA după aceste termene nu mai este eligibilă pentru plată. Plata ajutorului sau plata soldului se efectuează în termen de 120 de zile de la data depunerii cererii de plată, cu condiția îndeplinirii obligațiilor părții contractante şi a efectuării controlului final. Cu toate acestea, în cazul desfăşurării unei anchete administrative, plata nu se efectuează până când dreptul de a beneficia de aceasta nu este recunoscut. Condiţii de plată Pentru carnea de porc ajutorul se plăteşte pentru cantitatea efectiv depozitată (determinată la intrare / ieşire), dacă aceasta reprezintă nu mai puţin de 90 % din cantitatea contractuală. Cu excepția cazurilor de forță majoră, dacă respectiva cantitate efectiv depozitată în timpul perioadei contractuale de depozitare este sub 90%, dar nu mai mică de 80 % din cantitatea contractuală, ajutorul pentru cantitatea efectiv depozitată se reduce cu 50%, iar garanţia aferentă contractului este reţinută în totalitate. Cu toate acestea, în cazul în care autoritatea competentă constată că partea contractantă a acționat deliberat sau neglijent, aceasta poate decide să reducă, sau să nu plătească ajutorul.

19 Pagina : 19 / 51 Cu excepția cazurilor de forță majoră, dacă respectiva cantitate efectiv depozitată în timpul perioadei contractuale de depozitare este mai mică de 80 % din cantitatea contractuală, nu se plăteşte niciun ajutor, iar garanţia aferentă contractului este reţinută în totalitate. Pe parcursul depozitării, APIA poate solicita realizarea unor inspecţii la locul de depozitare al produselor (anexele STP0 CP f16 respectiv STP0 CP f17). În cazul în care controalele efectuate pe durata depozitării sau la retragerea din depozit evidențiază produse deteriorate, nu se plăteşte niciun ajutor pentru cantităţile respective. Restul lotului depozitat, care este în continuare eligibil pentru ajutor, trebuie să reprezinte cel puţin cantitatea minimă prevăzută în regulamentul de deschidere a procedurii de licitație sau în regulamentul de stabilire a valorii ajutorului în avans. Aceeaşi regulă se aplică dacă restul lotului este transferat din acest motiv înaintea expirării perioadei minime de depozitare sau înainte de prima dată care permite efectuarea operațiunilor de retragere dacă aceasta este specificată. Produsele deteriorate nu se includ în calculul cantității efectiv depozitate. Cu excepția cazurilor de forță majoră, atunci când partea contractantă nu respectă termenul perioadei de depozitare contractuală, fiecare zi calendaristică de nerespectare determină o reducere de 10 % a cuantumului de ajutor şi 10% din cuantumul garanţiei pentru contractul în cauză. Conform Reg. (UE) nr. 907/2014, art. 29, alin (3), faptul generator este pentru prima zi a perioadei de depozitare pentru care este acordat ajutorul (dupa preluarea întregii cantităţi în depozit), iar cursul de schimb este ultimul curs stabilit de BCE înaintea de prima zi a lunii în care are loc faptul generator. 10. Depunerea / Soluţionarea contestaţiilor Contestaţiile se depun la sediul central APIA, în termen de zece zile lucrătoare de la emiterea actului administrativ unilateral. Pentru a putea fi analizate contestaţiile trebuie obligatoriu să conţină: -obiectul contestaţiei; -motivul pentru care a fost formulată; -dovezile care se aduc; -data şi semnătura. Ce se poate contesta: a. decizia de respingere a unei solicitări; b. toate rezultatele controalelor, la intrarea în stoc şi pe parcursul depozitării, la scoaterea din depozit, mai puţin rezultatul cântăririi; actul administrativ unilateral este raportul de inspecţie; c. diminuarea sau respingerea sumei de plată; actul administrativ unilateral este notificarea de diminuare/ respingere a sumei de plată; d. neexecutarea plăţii la termen şi în contul comunicat; actul administrativ unilateral este confirmarea de executare a plăţii.

20 Pagina : 20 / 51 Contestaţia poate fi formulată de cel care contrasemnează raportul de control pentru punctul b şi de solicitantul de sprijin pentru punctele a., c. şi d. Contestaţia formulată, se soluţionează în termen de 30 de zile de la depunere, de către APIA. În situaţia în care, operatorul economic nu este mulţumit de răspunsul privind soluţionarea contestaţiei, acesta se poate adresa instanţei de contencios administrativ, conform Legii nr.554/2004 a contenciosului adminstrativ. În cazul în care contestaţia se referă la neconformitatea produsului sau a calităţii acesuia determinată în urma unei inspecţii, soluţionarea acesteia se va face prin refacerea determinărilor calitative respective de o instituţie independentă abilitată în acest sens şi stabilită prin lege. Contravaloarea determinărilor respective sunt suportate de partea perdantă, iar rezultatul acestor determinări este definitiv şi nu mai poate fi cotestat. Ce nu se poate contesta: Ajustarea perioadelor, condiţiilor sau sumelor standard pe parcursul depozitării, ca urmare a deciziei Comisiei.

21 Pagina : 21 / 51 ANEXE

22 Pagina : 22 / 51 CERERE PRIVIND DEPOZITAREA PRIVATĂ A CĂRNII DE PORC Anexa STP 0 CP f01 1. Numărul de identificare al operatorului Cod unic APIA R O Ştampila APIA Nr. Inregistrare Nr. de înregistrare operator. Nr. autorizaţie ANSVSA abator Nr. autorizaţie ANSVSA antedepozit* Nr. autorizaţie ANSVSA depozit * dacă congelarea se efectuează în alt depozit decât cel final 2. Statutul operatortului (bifaţi în casuţa corespunzătoare): a). Persoană fizică autorizată (PFA)/inteprinderi individuale(ii)/inteprinderi familiale(if) b). Persoana juridica 3. Denumirea operatorului 4. Denumire (PFA, II, IF) persoana fizica 5. CUI (din Registrul Comerţului 6. Cod numeric personal 7. Cod fiscal 8. Adresa completă a operatorului strada, nr., bloc, ap

23 Pagina : 23 / Cod poştal 10. Cod ţară 11. Sat 12. Comuna 13. Oraş 14. Judeţ 15. Telefon asasxasxpros 16. Fax zę dodać numer 17. E mail kierunkowy/ /p/proszę 18. Adresa pentru corespondenţă 19. Numărul contului bancar, numele şi adresa băncii (se atașează dovadă cont) 20. Adresa completă a depozitului 21. Codul poştal 22. Sat 23. Comuna 24. Oraş 25. Judeţ 26. Telefon asasxasxproszę 27. Fax dodać numer 28. kierunkowy/ Tip depozit /p/proszę Propriu Contractat* * în acest caz operatorul ataşează contractul de prestări servicii şi actul adiţional la acesta prin care depozitarul se obligă să păstreze evidenţele operative ale stocului conform cerinţelor APIA şi prin care aceasta este autorizată să efectueze inspectarea loturilor respective.

24 Pagina : 24 / Informaţii cu privire la produsul care face obiectul cererii de sprijin Descriere Categorie produs* Coduri produse** Cantitate (to), t o n e Provenienţa produsului*** * categoria aşa cum este mentionat în Regulamentul (UE) nr. 360/. O cerere se va referi la O SINGURĂ CATEGORIE de produs ** codurile conform Regulamentul (UE) nr. 360/ (anexa) *** documentele care certifică provenienţa produselor şi eligibilitatea acestora vor fi ataşate cererii de sprijin 30. Perioada pentru care se solicită depozitarea 90 zile 120 zile 150 zile 31. Informaţii privind cuantumul ajutorului Categorie produs Suma forfetară aferentă (Euro)*, E U R O Cantitate (to), t o n e TOTAL ajutor solicitat (Euro), E U R O * conform Regulamentul (UE) nr. 360/

25 Pagina : 25 / Informaţii privind garanţia aferentă cererii Total ajutor solicitat (Euro), E U R O Valoare garanţie*, E U R O Garanţie constituită ca depozit în contul APIA Garanţie depusă sub formă de garanţie bancată Perioadă de valabilitate garanţie** * valoarea garanţiei este 20% din valoarea sprijinului solicitat ** 43 de zile + perioada solicitată pentru depozitare + 2 luni 33. Declaraţia operatorului: zi/ lună/ an/ - Îmi dau acordul pentru procesarea datelor mele personale în scop administrativ. - Declar că am luat la cunoştinţă de obligativitatea depunerii garanţiei în valoare de... /to până la data încheierii contractului privind acordarea ajutorului financiar pentru depozitare privată carne de porc. - Declar că sunt persoană juridică faţă de care nu s-a declanşat procedura de faliment, de dizolvare sau de lichidare judiciară, respectiv sunt întreprinzător individual faţă de care nu s-a declanşat procedura de executare. - Declar ca sunt de acord să răspund conform legii pentru declaraţiile neadevărate sau pentru ascunderea adevărului în tot ceea ce am declarat. - Declar că am luat la cunoştinţă şi voi respecta prevederile legale cu privire la desfăşurarea măsurii de sprijin privind acordarea ajutorului financiar pentru depozitare privată carne de porc. 34. Semnături Nume şi prenume operator / persoană împuternicită să reprezinte operatorul: Data: Semnătura/Ştampilă: - - Data: - - Semnătura/Ştampilă:

26 Pagina : 26 / 51 Anexa STP 0 CP f02 Scrisoare de solicitare a informaţiilor suplimentare Nr. / Ştampilă Registratură APIA Tip cerere: Solicitare sprijin Plată sprijin Număr de înregistrare a cererii Număr contract (dacă este cazul) Numele solicitantului Cod unic de înregistrare APIA R O Adresa solicitantului În urma verificării cererii dvs. nr. / vă informăm că au fost găsite următoarele neconcordanţe... următoarele documente / lipsesc În consecinţă vă rugăm să transmiteţi următoarele documente în termen de 5 zile de la data primirii prezentei în caz contrar cererea dvs. fiind declarată neeligibilă Director DMP

27 Pagina : 27 / 51 Anexa STP 0 CP f03 Notificare de acceptare Nr. / Ştampilă Registratură APIA Tip cerere: Solicitare sprijin Plată sprijin Număr de înregistrare a cererii Număr contract (dacă este cazul) Numele solicitantului Cod unic de înregistrare APIA R O Adresa solicitantului În urma verificării cererii dvs. nr. / vă informăm că aceasta a fost acceptată. Cerere sprijin Vă informăm că în termen de maxim 2 zile de la data primirii prezentei notificări trebuie să vă prezentaţi la sediul APIA Centru în vederea semnării contractului de sprijin privind depozitarea privată. Cerere plată Cuantumul ajutorului aprobat este calculat în nota de calcul ataşată. Data de efectuare a plăţii este de maxim 120 zile de la data cererii de plată. Director DMP

28 Pagina : 28 / 51 Anexa STP 0 CP f04 Notificare de respingere Nr. / Ştampilă Registratură APIA Tip cerere: Solicitare sprijin Plată sprijin Număr de înregistrare a cererii Număr contract (dacă este cazul) Numele solicitantului Cod unic de înregistrare APIA R O Adresa solicitantului În urma verificării cererii dvs. nr. / vă informăm că aceasta a fost respinsă Cerere sprijin Motiv respingere: Cerere plată Motiv respingere: Director DMP

29 Pagina : 29 / 51 Anexa STP 0 CP f05 Grafic de intrare în depozit Ştampilă Registratură APIA Nr. / Anexă la contractul nr. Număr de înregistrare a cererii de sprijin Numele solicitantului Cod unic de înregistrare APIA R O Adresa solicitantului Numele depozitului Adresa depozitului Categoria de produs Cod de produse Grafic de intrare* Data Depozit Tip produs Cantitatea** *cantitatea totală contractată trebuie să intre in depozitul desemnat in maxim 28 de zile de la semnarea contractului pentru ca sprijinul să fie acordat integral şi maxim 38 zile se la semnarea contractului caz în care sprijinul este diminuat conform contractului ** minim 1,5 tone produs cu os şi 1,0 tone produs dezosat/zi Nume şi prenume operator / persoană împuternicită să reprezinte operatorul: Funcţie: Semnatură: Dată:

30 Pagina : 30 / 51 Anexa STP 0 CP f06 Cerere de retragere Nr. / Tip cerere: Ştampilă Registratură APIA Retragere anticipată* Retragere la termen * pentru export Număr contract Dată contract Număr de înregistrare a cererii de sprijin Numele solicitantului Cod unic de înregistrare APIA R O Adresa solicitantului Numele depozitului Adresa depozitului Categorie de produs Cod de produse Detaliere situaţie Data începere perioadă de depozitare Perioada totală de depozitare din contract (nr. zile) Cantitate totală intrată în depozitare (to), Cantitate intrată în 28 de zile de la contract (to), Cantitate intrată între a 29-a zi şi a 38 zi inclusiv (to), Suma forfetară / tip produs (Euro/to/perioada), Suma totala a ajutorului solicitat (Euro), Cuantum garanţie avans depusă - daca este cazul (Euro) *, Perioada de valabilitate a garanţiei (data) * se ataşează dovada constituirii garanţiei (20% din cuantum ajutor)

Microsoft Word - Informatii pasare-subperioada

Microsoft Word - Informatii pasare-subperioada INFORMAŢII GENERALE PRIVIND CONTINGENTELE TARIFARE DE IMPORT ÎN SECTORUL CĂRNII DE PASĂRE, OUĂ ŞI OVALBUMINĂ DESCHISE PENTRU SUBPERIOADA CONTINGENTARĂ 01 ianuarie 31 martie 2012 în conformitate cu Regulamentul

Mai mult

csspp_hot_15_ _norma_8_2010

csspp_hot_15_ _norma_8_2010 Norma nr. 8/2010 privind autorizarea administratorilor de fonduri de pensii private, preluarea administrării fondurilor de pensii facultative şi organizarea activelor şi pasivelor la nivelul administratorilor

Mai mult

Microsoft Word ANX 2A aprobare program finantari nerambursabile

Microsoft Word ANX 2A aprobare program finantari nerambursabile Anexa nr. 2A la H.C.L. nr. 123 din 30.05.2019 Contract de finanţare nerambursabilă a proiectului În conformitate cu prevederile Legii nr. 350/2005, cu modificările şi completările ulterioare, privind regimul

Mai mult

03-Documentatia-ofertanti-audit

03-Documentatia-ofertanti-audit DOCUMENTAŢIA PENTRU OFERTANŢI PENTRU ACHIZIŢIA DE SERVICII DE AUDITARE FINANCIARĂ PROCEDURA DE ACHIZIŢIE: PROCEDURA COMPETITIVĂ 2010 1 DOCUMENTAŢIA PENTRU OFERTANŢI ACHIZIŢIA DE SERVICII DE AUDITARE FINANCIARĂ

Mai mult

Microsoft Word - decizie_2198_a.doc

Microsoft Word - decizie_2198_a.doc În conformitate cu prevederile art. 266 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice

Mai mult

Oferta tehnică pentru

Oferta tehnică pentru PRESTATOR, Nr. înregistrare Anexa nr.2 BENEFICIAR, Nr. înregistrare CONTRACT DE PRESTĂRI SERVICII DE MANAGEMENT ENERGETIC nr.... 1. Încheiat între..., numit în cele ce urmează PRESTATOR, având sediul social

Mai mult

site_ _Expmotive_modificare_N22_aderare

site_ _Expmotive_modificare_N22_aderare Expunere de motive a Proiectului Normei pentru modificarea şi completarea Normei nr. 22/2009 privind aderarea şi evidenţa participanţilor la fondurile de pensii administrate privat, cu modificările şi

Mai mult

a

a OpANAF nr. 607/2013 privind aprobarea Procedurii de implementare şi de administrare a grupului fiscal unic, precum şi pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare Emitent AGENŢIA NAŢIONALĂ

Mai mult

ROMANIA JUDEŢUL GALAŢI MUNICIPIUL GALAŢI CONSILIUL LOCAL H O T Ă R Â R E A nr. 276 din privind finanțarea de la bugetul local a Asociaţiei

ROMANIA JUDEŢUL GALAŢI MUNICIPIUL GALAŢI CONSILIUL LOCAL H O T Ă R Â R E A nr. 276 din privind finanțarea de la bugetul local a Asociaţiei ROMANIA JUDEŢUL GALAŢI MUNICIPIUL GALAŢI CONSILIUL LOCAL H O T Ă R Â R E A nr. 276 din 26.06.2019 privind finanțarea de la bugetul local a Asociaţiei Sport Club Municipal Dunărea Galaţi Iniţiator: Primarul

Mai mult

Microsoft Word - OUG cu just CL dga aviz.doc

Microsoft Word - OUG cu just CL dga aviz.doc GUVERNUL ROMÂNIEI ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice

Mai mult

ASOCIAȚIA GRUPUL DE ACŢIUNE LOCALĂ CRIVĂŢUL DE SUD-EST Adresa: Strada Staţiunii, nr 16 Balta Albã Telefon: 0765

ASOCIAȚIA GRUPUL DE ACŢIUNE LOCALĂ CRIVĂŢUL DE SUD-EST Adresa: Strada Staţiunii, nr 16 Balta Albã   Telefon: 0765 G.E1.2.1L FIȘA DE VERIFICARE A ÎNCADRĂRII PROIECTULUI Sub-măsura 19.2 - Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală Denumire solicitant:... Statutul juridic:.. Date

Mai mult

E1.1LG FIȘA DE VERIFICARE A CONFORMITĂŢII PROIECTULUI Fișa de verificare a conformităţii proiectului MĂSURA M2/1A Promovarea cooperarii actorilor din

E1.1LG FIȘA DE VERIFICARE A CONFORMITĂŢII PROIECTULUI Fișa de verificare a conformităţii proiectului MĂSURA M2/1A Promovarea cooperarii actorilor din E1.1LG FIȘA DE VERIFICARE A CONFORMITĂŢII PROIECTULUI Fișa de verificare a conformităţii proiectului MĂSURA M2/1A Promovarea cooperarii actorilor din sectoarele de interes implicati in dezvoltarea durabila

Mai mult

Anexa nr. 2a la Hotărârea Consiliului local Merei nr. 18/2011 GHIDUL ŞI DOCUMENTAŢIA PENTRU ELABORAREA ŞI PREZENTAREA PROPUNERILOR DE PROIECTE PENTRU

Anexa nr. 2a la Hotărârea Consiliului local Merei nr. 18/2011 GHIDUL ŞI DOCUMENTAŢIA PENTRU ELABORAREA ŞI PREZENTAREA PROPUNERILOR DE PROIECTE PENTRU Anexa nr. 2a la Hotărârea Consiliului local Merei nr. 18/2011 GHIDUL ŞI DOCUMENTAŢIA PENTRU ELABORAREA ŞI PREZENTAREA PROPUNERILOR DE PROIECTE PENTRU FINANŢAREA DIN FONDURI PUBLICE NERAMBURSABILE A CULTELOR

Mai mult

CONDIŢII STANDARD Pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la consumatorii casnici Ord I. Definiţii În sensul prezentului contract-ca

CONDIŢII STANDARD Pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la consumatorii casnici Ord I. Definiţii În sensul prezentului contract-ca CONDIŢII STANDARD Pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la consumatorii casnici Ord.77-2009 I. Definiţii În sensul prezentului contract-cadru, următorii termeni se definesc după cum urmează:

Mai mult

Microsoft Word - c53c-77ca-186a-8a45.docx

Microsoft Word - c53c-77ca-186a-8a45.docx CONTRACT PRESTĂRI SERVICII Nr. / 2019 1.Părţile În temeiul Legii nr.98/2016 privind achizițiile publice și a HG nr. 395/2016 pentru aprobarea Normelor metodolgice de aplicare a prevederilor referitoare

Mai mult

ORDIN Nr. 2011/2016 din 5 iulie 2016 pentru aprobarea Procedurii de înregistrare, la cerere, în scopuri de taxă pe valoarea adăugată, potrivit prevede

ORDIN Nr. 2011/2016 din 5 iulie 2016 pentru aprobarea Procedurii de înregistrare, la cerere, în scopuri de taxă pe valoarea adăugată, potrivit prevede ORDIN Nr. 2011/2016 din 5 iulie 2016 pentru aprobarea Procedurii de înregistrare, la cerere, în scopuri de taxă pe valoarea adăugată, potrivit prevederilor art. 316 alin. (12) din Legea nr. 227/2015 privind

Mai mult

PRIMARIA

PRIMARIA FORMULARE Formular 1: SCRISOARE DE ÎNAINTARE Formular 2: DECLARAŢIE PRIVIND ELIGIBILITATEA Formular 3: DECLARAŢIE privind neîncadrarea în situațiile prevăzute la art. 165 si 167 Formular 4: DECLARATIE

Mai mult

GUVERNUL ROMÂNIEI MINISTERUL MEDIULUI ORDIN nr. / privind modificarea și completarea Ghidului de finanţare a Programului privind instalarea sistemelor

GUVERNUL ROMÂNIEI MINISTERUL MEDIULUI ORDIN nr. / privind modificarea și completarea Ghidului de finanţare a Programului privind instalarea sistemelor GUVERNUL ROMÂNIEI MINISTERUL MEDIULUI ORDIN nr. / privind modificarea și completarea Ghidului de finanţare a Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie

Mai mult

Contract furnizare de produse

Contract  furnizare de produse Contract de servicii nr. / În temeiul Legii nr.98/2016 privind achizițiile publice s-a încheiat prezentul contract de servicii, între U.A.T. JUDEŢUL HUNEDOARA, cu sediul în Deva, str. 1 Decembrie 1918

Mai mult

Microsoft Word - Anexa Nr.8 - Contract inchiriere Agrememt si Sport o singura data FINAL

Microsoft Word - Anexa Nr.8 - Contract inchiriere Agrememt si Sport o singura data FINAL Anexa Nr.8 la H.C.L.S. 6 Nr.../...2019 MUNICIPIUL BUCUREŞTI CONSILIUL LOCAL AL SECTORULUI 6 ADMINISTRAŢIA ŞCOLILOR Splaiul Independenţei Nr. 315-317, Sector 6, Bucureşti tel. 021/430.51.42-43, fax 021/430.51.44

Mai mult

Microsoft Word - Modelul de contract adaptat 1.doc

Microsoft Word - Modelul de contract adaptat 1.doc CONTRACT - MODEL - nr. / servicii de de introducere date istorice în SIMPOP 1. Autoritatea contractantă Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - prin Direcţia Generală Pescuit Autoritate de Management

Mai mult

Guvernul României Procedură din 15/05/2013 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 305 din 28/05/2013 Procedură privind acordarea ajutoarelor de m

Guvernul României Procedură din 15/05/2013 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 305 din 28/05/2013 Procedură privind acordarea ajutoarelor de m Guvernul României Procedură din 15/05/2013 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 305 din 28/05/2013 Procedură privind acordarea ajutoarelor de minimis pentru investiţiile realizate de întreprinderile

Mai mult

Decizia de punere în aplicare a Comisiei din 21 octombrie 2013 de stabilire a listei țărilor terțe și teritoriilor autorizate pentru importurile de câ

Decizia de punere în aplicare a Comisiei din 21 octombrie 2013 de stabilire a listei țărilor terțe și teritoriilor autorizate pentru importurile de câ L 281/20 Jurnalul Oficial al Uniunii Europene 23.10.2013 DECIZIA DE PUNERE ÎN APLICARE A COMISIEI din 21 octombrie 2013 de stabilire a listei țărilor terțe și teritoriilor autorizate pentru importurile

Mai mult

Microsoft Word - FORMULAR_CBI.doc

Microsoft Word - FORMULAR_CBI.doc Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal de către OSIM Toate datele cu caracter personal colectate de Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) sunt prelucrate în conformitate cu dispozițiile Regulamentului

Mai mult

Proiect de ordin - inlesniri la plata

Proiect de ordin - inlesniri la plata AGENŢIA NAŢIONALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ ORDIN pentru modificarea şi completarea Anexei 1 Conţinutul cererii de acordare a eşalonării la plată şi documentele justificative anexate acesteia şi a Anexei

Mai mult

PROIECT Comisia Națională de Stategie și Prognoză Unitatea Administrativ Teritorială/Asociație de dezvoltare intercomunitară/universitate Nr.... din..

PROIECT Comisia Națională de Stategie și Prognoză Unitatea Administrativ Teritorială/Asociație de dezvoltare intercomunitară/universitate Nr.... din.. PROIECT Comisia Națională de Stategie și Prognoză Unitatea Administrativ Teritorială/Asociație de dezvoltare intercomunitară/universitate Nr.... din... Nr.... din... CONTRACT DE FINANTARE al cod Proiect

Mai mult

ORDIN Nr. 202/2881/2348 din 4 decembrie 2013 pentru aprobarea Instrucţiunilor tehnice privind aplicarea şi urmărirea măsurilor stabilite în planul de

ORDIN Nr. 202/2881/2348 din 4 decembrie 2013 pentru aprobarea Instrucţiunilor tehnice privind aplicarea şi urmărirea măsurilor stabilite în planul de ORDIN Nr. 202/2881/2348 din 4 decembrie 2013 pentru aprobarea Instrucţiunilor tehnice privind aplicarea şi urmărirea măsurilor stabilite în planul de refacere a mediului, în planul de gestionare a deşeurilor

Mai mult

Microsoft Word - Document3

Microsoft Word - Document3 ORDIN Nr. 3006/2016 din 21 octombrie 2016 privind aprobarea Procedurii de implementare şi de administrare a grupului fiscal unic, precum şi pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare EMITENT:

Mai mult

fisa de date amenajare baza de agrement zona trivale

fisa de date amenajare baza de agrement zona trivale FISA DE DATE A ACHIZITIEI I. a. AUTORITATEA CONTRACTANTA Denumire: Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitesti Adresa: Str. Calea Bucuresti, Bl. U3, parter Localitate: Pitesti Cod

Mai mult

APROB,

APROB, GUVERNUL ROMÂNIEI Ministerul Fondurilor Europene SCRISOARE DE INTENŢIE Către, Ministerul Fondurilor Europene, cu sediul în Bucureşti, B-dul. Ion Mihalache nr. 15-17, sector 1, vă invită să participaţi

Mai mult

REGULAMENT DE VÂNZARE PRIVIND BUNURILE MOBILE ALE S.C. TERMO DRAGON S.R.L. CAPITOLUL 1 DISPOZIŢII GENERALE Art Prezentul regulament cuprinde re

REGULAMENT DE VÂNZARE PRIVIND BUNURILE MOBILE ALE S.C. TERMO DRAGON S.R.L. CAPITOLUL 1 DISPOZIŢII GENERALE Art Prezentul regulament cuprinde re REGULAMENT DE VÂNZARE PRIVIND BUNURILE MOBILE ALE S.C. TERMO DRAGON S.R.L. CAPITOLUL 1 DISPOZIŢII GENERALE Art.1 1.1. Prezentul regulament cuprinde regulile de organizare şi desfăşurare a licitaţiilor

Mai mult

DGP AMPOPAM Anexa 2 C AT FLAG DUNĂREA CĂLĂRĂȘEANĂ LISTA DE VERIFICARE A CONFORMITĂŢII ADMINISTRATIVE ŞI ELIGIBILITĂŢII M2.2 Măsura 2.2: Conservarea va

DGP AMPOPAM Anexa 2 C AT FLAG DUNĂREA CĂLĂRĂȘEANĂ LISTA DE VERIFICARE A CONFORMITĂŢII ADMINISTRATIVE ŞI ELIGIBILITĂŢII M2.2 Măsura 2.2: Conservarea va Anexa 2 C AT FLAG DUNĂREA CĂLĂRĂȘEANĂ LISTA DE VERIFICARE A CONFORMITĂŢII ADMINISTRATIVE ŞI ELIGIBILITĂŢII M2.2 Măsura 2.2: Conservarea valorilor naturale și conștientizarea riscurilor generate de schimbările

Mai mult

Asociatia GAL Valea Șomuzului Str. Principală Nr. 29, Sat Rădășeni, Comuna Rădășeni, județul Suceava, tel/fax: mail:

Asociatia GAL Valea Șomuzului Str. Principală Nr. 29, Sat Rădășeni, Comuna Rădășeni, județul Suceava, tel/fax: mail: Nr inregistrare: 29/15.02.2019 Sesiunea nr.4/2019, apelul de selecție nr.4/2019 - Măsura 5/3A Data publicării: 01.03.2019 Asociația Grupul de Acțiune Locală Valea Șomuzului anunță apelulul de selecție

Mai mult

PROPUNERE DE

PROPUNERE DE Anexa 2 la contractul nr... CANTITATEA DE ENERGIE ELECTRICĂ Art. 1. Cantitatea de energie electrică contractată între părţi este de 20.960 MWh la o putere constantă de 5 MW (ore CET). Profil*) Bandă 1

Mai mult

Euroweb Romania S.R.L. Nouveau Center, Str. Lipscani nr. 102, et. 3, sector 3, Bucureşti, cod poştal Tel Fax E-

Euroweb Romania S.R.L. Nouveau Center, Str. Lipscani nr. 102, et. 3, sector 3, Bucureşti, cod poştal Tel Fax E- Euroweb Romania S.R.L. Nouveau Center, Str. Lipscani nr. 102, et. 3, sector 3, Bucureşti, cod poştal 030039 Tel +4031 710 00 00 Fax +4031 710 00 72 E-mail: office@euroweb.ro CONDITII SPECIALE FURNIZARE

Mai mult

INFORMAȚII STANDARD LA NIVEL EUROPEAN PRIVIND CREDITUL DE NEVOI PERSONALE 1. Identitatea și datele de contact ale creditorului Creditor Adresă Număr d

INFORMAȚII STANDARD LA NIVEL EUROPEAN PRIVIND CREDITUL DE NEVOI PERSONALE 1. Identitatea și datele de contact ale creditorului Creditor Adresă Număr d INFORMAȚII STANDARD LA NIVEL EUROPEAN PRIVIND CREDITUL DE NEVOI PERSONALE 1. Identitatea și datele de contact ale creditorului Creditor Adresă Număr de telefon E-mail Pagina web Intermediar de credit Adresă

Mai mult

FISA CONFORMITATE pentru masura M6/ 6B Investitii pentru dezvoltarea infrastructurii sociale

FISA CONFORMITATE pentru masura M6/ 6B Investitii pentru dezvoltarea infrastructurii sociale FISA CONFORMITATE pentru masura M6/ 6B Investitii pentru dezvoltarea infrastructurii sociale FIȘA DE VERIFICARE A CONFORMITATII PROIECTULUI Sub-măsura 19.2 - SPRIJIN PENTRU IMPLEMENTAREA ACȚIUNILOR ÎN

Mai mult

CAMERA DEPUTAŢILOR L E G E pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 81/2000 privind certificarea încadrării vehiculelor înmatricula

CAMERA DEPUTAŢILOR L E G E pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 81/2000 privind certificarea încadrării vehiculelor înmatricula CAMERA DEPUTAŢILOR L E G E pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 81/2000 privind certificarea încadrării vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în normele tehnice privind siguranţa

Mai mult

FIȘA DE VERIFICARE A INCADRARII PROIECTULUI (M1/ 6B) Dezvoltarea zonei GAL prin investitii realizate in dezvoltarea infrastructurii din interiorul loc

FIȘA DE VERIFICARE A INCADRARII PROIECTULUI (M1/ 6B) Dezvoltarea zonei GAL prin investitii realizate in dezvoltarea infrastructurii din interiorul loc FIȘA DE VERIFICARE A INCADRARII PROIECTULUI (M1/ 6B) Dezvoltarea zonei GAL prin investitii realizate in dezvoltarea infrastructurii din interiorul localitatii Denumire solicitant:... Statutul juridic:..

Mai mult

Norma nr

Norma nr Normă pentru modificarea și completarea Normei Autorității de Supraveghere Financiară nr. 24/2015 privind obligațiile de raportare și transparență în sistemul pensiilor administrate privat Având în vedere

Mai mult

Anexa nr.3 la HCL nr.307/ JUDETUL NEAMT ORAŞUL TÎRGU NEAMT Telefon 0233/790245/ , Fax ; Adresa: B-dul Ştefan cel Mare,

Anexa nr.3 la HCL nr.307/ JUDETUL NEAMT ORAŞUL TÎRGU NEAMT Telefon 0233/790245/ , Fax ; Adresa: B-dul Ştefan cel Mare, Anexa nr.3 la HCL nr.307/27.10.2017 JUDETUL NEAMT ORAŞUL TÎRGU NEAMT Telefon 0233/790245/ 0751028118, Fax 02337901008; Adresa: B-dul Ştefan cel Mare, nr.62, Tîrgu Neamţ, Jud. Neamţ; E- Mail tgnt@primariatgneamt.ro

Mai mult

untitled

untitled AUTORITATEA NAŢIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR CABINET PREŞEDINTE SECRETAR DE STAT PROIECT DE O R D I N Nr. din privind modificarea Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale

Mai mult

Microsoft Word - 663E5DA5.doc

Microsoft Word - 663E5DA5.doc Regulamentul (CE) nr. 2743/98 al Consiliului din 14 decembrie 1998 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 297/95 privind taxele datorate Agenţiei Europene pentru Evaluarea Medicamentelor CONSILIUL UNIUNII

Mai mult

OpANAF nr. 883/2018 pentru aprobarea procedurilor de anulare a obligaţiilor fiscale ce fac obiectul prevederilor Legii nr. 29/2018 privind anularea un

OpANAF nr. 883/2018 pentru aprobarea procedurilor de anulare a obligaţiilor fiscale ce fac obiectul prevederilor Legii nr. 29/2018 privind anularea un OpANAF nr. 883/2018 pentru aprobarea procedurilor de anulare a obligaţiilor fiscale ce fac obiectul prevederilor Legii nr. 29/2018 privind anularea unor obligaţii fiscale Monitorul Oficial nr. 271 din

Mai mult

GUVERNUL ROMÂNIEI HOTĂRÂRE pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind sprijinirea industriei cinematografice In temeiul art. 108 din Con

GUVERNUL ROMÂNIEI HOTĂRÂRE pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind sprijinirea industriei cinematografice In temeiul art. 108 din Con GUVERNUL ROMÂNIEI HOTĂRÂRE pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind sprijinirea industriei cinematografice In temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi ale art. 3 alin

Mai mult

` ` Anexa nr. 14 FIȘA DE VERIFICARE A CONFORMITATII PROIECTULUI (M / 5C). Sprijinirea accesului UAT si al organizatiilor din GAL, la energie ve

` ` Anexa nr. 14 FIȘA DE VERIFICARE A CONFORMITATII PROIECTULUI (M / 5C). Sprijinirea accesului UAT si al organizatiilor din GAL, la energie ve Anexa nr. 14 FIȘA DE VERIFICARE A CONFORMITATII PROIECTULUI (M 19.2 2 / 5C). Sprijinirea accesului UAT si al organizatiilor din GAL, la energie verde, prin realizarea de investitii in domeniul energiei

Mai mult

Microsoft Word - decizie_1349_a.doc

Microsoft Word - decizie_1349_a.doc CONSILIUL NAŢIONAL DE SOLUŢIONARE A CONTESTAŢIILOR C. N. S. C. Str. Stavropoleos, nr. 6, sector 3, Bucureşti, România, CIF 20329980, CP 030084 Tel. +4 021 3104641 Fax. +4 021 3104642, +40218900745 www.cnsc.ro

Mai mult

ANEXA_14_Contract_de_subventie

ANEXA_14_Contract_de_subventie PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN Axa prioritară 3: Locuri de muncă pentru toţi Obiectivul tematic 8: Promovarea unor locuri de muncă durabile și de calitate și sprijinirea mobilității lucrătorilor Prioritatea

Mai mult

PRIMARIA

PRIMARIA Autoritate Contractantă: CENTRUL PENTRU SENIORI AL MUNICIPIULUI BUCUREȘTI, DOCUMENTAȚIE DE ATRIBUIRE SERVICII DE ORGANIZARE EVENIMENTE aferente Proiectului privind Acordarea Diplomei de Onoare și plata

Mai mult

Axa prioritară 10 Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritate de investiții 10.1 Investițiile în educație, și formare, inclusiv în formare

Axa prioritară 10 Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritate de investiții 10.1 Investițiile în educație, și formare, inclusiv în formare Grila de verificare a conformităţii administrative și a eligibilității cererilor de finanţare aferente O.S.10.3 Expert 1 Expert 2 Cerinţa/ Criteriul DA NU Nu se aplică Verificarea conformităţii administrative

Mai mult

ORDIN Nr. 3733/2015 din 22 decembrie 2015 privind aprobarea metodelor indirecte de stabilire a veniturilor şi a procedurii de aplicare a acestora EMIT

ORDIN Nr. 3733/2015 din 22 decembrie 2015 privind aprobarea metodelor indirecte de stabilire a veniturilor şi a procedurii de aplicare a acestora EMIT ORDIN Nr. 3733/2015 din 22 decembrie 2015 privind aprobarea metodelor indirecte de stabilire a veniturilor şi a procedurii de aplicare a acestora EMITENT: MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE AGENŢIA NAŢIONALĂ

Mai mult

Secţiunea I

Secţiunea I APROBAT, DIRECTOR Ec. GEORGIANA TRIFU Documentaţia de artibuire a contractului de achiziţie de SERVICII DE ORGANIZARE EVENIMENTE ȘI RÂSUL NE UNEȘTE! Cod CPV: 79952000-2 Procedura utilizată: PROCEDURĂ INTERNĂ

Mai mult

E1.1LGAL FIȘA DE VERIFICARE A CONFORMITĂȚII PROIECTULUI Fișa de verificare a conformității proiectului MĂSURA M6/DI6B Investiţii în infrastructura de

E1.1LGAL FIȘA DE VERIFICARE A CONFORMITĂȚII PROIECTULUI Fișa de verificare a conformității proiectului MĂSURA M6/DI6B Investiţii în infrastructura de E1.1LGAL FIȘA DE VERIFICARE A CONFORMITĂȚII PROIECTULUI Fișa de verificare a conformității proiectului MĂSURA M6/DI6B Investiţii în infrastructura de bază şi îmbunătăţirea accesului la servicii pentru

Mai mult

CONTRACT DE RACORDARE LA SISTEMUL DE DISTRIBUŢIE A GAZELOR NATURALE NR. / I. PĂRŢILE CONTRACTANTE 1.1. Operatorul sistemului de distribuţie a gazelor

CONTRACT DE RACORDARE LA SISTEMUL DE DISTRIBUŢIE A GAZELOR NATURALE NR. / I. PĂRŢILE CONTRACTANTE 1.1. Operatorul sistemului de distribuţie a gazelor CONTRACT DE RACORDARE LA SISTEMUL DE DISTRIBUŢIE A GAZELOR NATURALE NR. / I. PĂRŢILE CONTRACTANTE 1.1. Operatorul sistemului de distribuţie a gazelor naturale MEGACONSTRUCT S.A., cu sediul social în Bucuresti,

Mai mult

Ordinul nr. 1572/2018 privind Procedura de acordare a autorizaţiei de siguranţă de exploatare a liniilor de metrou pentru transportul de călători 

Ordinul nr. 1572/2018 privind Procedura de acordare a autorizaţiei de siguranţă de exploatare a liniilor de metrou pentru transportul de călători  Ordinul nr. 1572/2018 privind Procedura acordare a autorizaţiei siguranţă exploatare a liniilor metrou pentru transportul călători În vigoare la 18 octombrie 2018 Publicat în Monitorul Oficial, Partea

Mai mult

Microsoft Word - OPANAF_2323_2004.doc

Microsoft Word - OPANAF_2323_2004.doc Ordinul preşedintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 2323/2014 pentru aprobarea Normelor tehnice privind procedura de întocmire a formalităților vamale pentru trimiterile transportate prin

Mai mult

APROB,

APROB, GUVERNUL ROMÂNIEI Ministerul Fondurilor Europene SCRISOARE DE INTENŢIE Către, Ministerul Fondurilor Europene, cu sediul în Bucureşti, B-dul. Ion Mihalache nr. 15-17, sector 1, vă invită să participaţi

Mai mult

GUVERNUL ROMÂNIEI H O T Ă R Â R E privind reglementarea unor măsuri financiare temporare pentru stimularea gradului de absorbţie a fondurilor alocate

GUVERNUL ROMÂNIEI H O T Ă R Â R E privind reglementarea unor măsuri financiare temporare pentru stimularea gradului de absorbţie a fondurilor alocate GUVERNUL ROMÂNIEI H O T Ă R Â R E privind reglementarea unor măsuri financiare temporare pentru stimularea gradului de absorbţie a fondurilor alocate pentru agricultură aferente schemelor de plăti directe

Mai mult

PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAŢILOR SENATUL L E G E pentru modificarea şi completarea Legii nr. 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei

PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAŢILOR SENATUL L E G E pentru modificarea şi completarea Legii nr. 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAŢILOR SENATUL L E G E pentru modificarea şi completarea Legii nr. 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Mai mult

Microsoft Word - decizie_164_a.doc

Microsoft Word - decizie_164_a.doc CONSILIUL NAŢIONAL DE SOLUŢIONARE A CONTESTAŢIILOR C. N. S. C. Str. Stavropoleus nr.6 Sector 3,... România,CP 030084, CIF 20329980 Tel. +4 021 3104641 Fax. +4 021 3104642, +4 021 8900745 www.cnsc.ro În

Mai mult

ORDIN Nr. 1757/2019 din 28 iunie 2019 pentru aprobarea Procedurii de mediere, precum şi a documentelor pe care debitorii le prezintă în vederea susţin

ORDIN Nr. 1757/2019 din 28 iunie 2019 pentru aprobarea Procedurii de mediere, precum şi a documentelor pe care debitorii le prezintă în vederea susţin ORDIN Nr. 1757/2019 din 28 iunie 2019 pentru aprobarea Procedurii de mediere, precum şi a documentelor pe care debitorii le prezintă în vederea susţinerii situaţiei economice şi financiare EMITENT: MINISTERUL

Mai mult

Microsoft Word - NF OUG

Microsoft Word - NF OUG Ordonanţă de urgenţă 37 2013-04-30 Guvernul României pentru completarea art. 13 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 74/2009 privind gestionarea fondurilor comunitare nerambursabile provenite din

Mai mult

H O T Ă R Â R E

H O T Ă R Â R E Anexa nr.1 Judeţul Primăria Numele şi prenumele funcţionarului din cadrul Primăriei care primeşte cererea*)... Nr. cerere şi data din Registrul special de înregistrare al cererilor...din.../.../ Semnătura

Mai mult

CONTRACT DE PRESTARI-SERVICII Nr. 6232/ PARTILE CONTRACTANTE: - Societatea, cu sediul în, str., nr., tel:, fax:, , CIF, număr de or

CONTRACT DE PRESTARI-SERVICII Nr. 6232/ PARTILE CONTRACTANTE: - Societatea, cu sediul în, str., nr., tel:, fax:,  , CIF, număr de or CONTRACT DE PRESTARI-SERVICII Nr. 6232/09.11.2018 1. PARTILE CONTRACTANTE: - Societatea, cu sediul în, str., nr., tel:, fax:, email:, CIF, număr de ordine în registrul comerțului, cont nr. deschis la,

Mai mult

DECIZIE Nr.... BO2007_0074 Data: Prin contestaţia nr.... din , înregistrată la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor cu

DECIZIE Nr.... BO2007_0074 Data: Prin contestaţia nr.... din , înregistrată la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor cu DECIZIE Nr.... BO2007_0074 Data:... 2007 Prin contestaţia nr.... din 31.05.2007, înregistrată la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor cu nr.... din 01.06.2007, depusă de S.C.... S.A., cu

Mai mult

Fisa de Date

Fisa de Date SECŢIUNEA I FIŞA DE DATE A ACHIZIŢIEI I. 1. Autoritatea Contractantă Denumire: Municipiul Arad Adresa: Bulevardul Revoluţiei, nr. 75 Localitate: Arad, judeţul Arad Cod poştal: 310130 Ţara: România Persoana

Mai mult

Cod ANRE

Cod ANRE Contract de vânzare /cumpǎrare de certificate verzi Nr. 2./ 17.12.2014. Părţile contractante S.C. AROTHREEPOWER SRL, producator din surse regenerabile de energie, participant la Piaţa Centralizată a Certificatelor

Mai mult

Act LexNavigator

Act LexNavigator GUVERNUL ROMÂNIEI HOTĂRÂRE pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 336/2018 privind aprobarea Programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură

Mai mult

Decizia 205 din 2010

Decizia 205 din 2010 DECIZIA nr. 205/10.06.2010 privind solutionarea contestatiei formulata de X inregistrata la D.G.F.P.-M.B. sub nr. x/0 8. 02.200 6 Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti, prin Serviciul

Mai mult

Microsoft Word - ORDIN-Modificat final.docx

Microsoft Word - ORDIN-Modificat final.docx ORDIN nr. 52 din 3 martie 2017 privind aprobarea Procedurii de verificare a conformităţii datelor cuprinse în caietul de sarcini în vederea acordării dreptului de utilizare a menţiunii de calitate facultative

Mai mult

Notificare privind Confidențialitatea InfoCert S.p.A., având sediul social situat în Piazza Sallustio 9, Roma (Italia) ( InfoCert sau Operator

Notificare privind Confidențialitatea InfoCert S.p.A., având sediul social situat în Piazza Sallustio 9, Roma (Italia) ( InfoCert sau Operator Notificare privind Confidențialitatea InfoCert S.p.A., având sediul social situat în Piazza Sallustio 9, 00187 - Roma (Italia) ( InfoCert sau Operatorul ), pune la dispoziție prezenta notificare privind

Mai mult

Microsoft Word - caiet de sarcini magazin

Microsoft Word - caiet de sarcini magazin CAIET DE SARCINI CAPITOLUL I Datele de identificare ale locatorului (titularul dreptului de administrare) Prezentul Caiet de Sarcini s-a întocmit, în baza adresei nr. 7913 din 15.11.2012 prin care se aprobă

Mai mult

LEGE Nr. 61/1993 din 22 septembrie 1993 *** Republicată privind alocaţia de stat pentru copii Text în vigoare începând cu data de 29 noiembrie 2016 RE

LEGE Nr. 61/1993 din 22 septembrie 1993 *** Republicată privind alocaţia de stat pentru copii Text în vigoare începând cu data de 29 noiembrie 2016 RE LEGE Nr. 61/1993 din 22 septembrie 1993 *** Republicată privind alocaţia de stat pentru copii Text în vigoare începând cu data de 29 noiembrie 2016 REALIZATOR: COMPANIA DE INFORMATICĂ NEAMŢ Text actualizat

Mai mult

Anexa 5 Facturarea si Plata

Anexa 5 Facturarea si Plata Anexa: Tarifarea traficului de interconectare IP voce se face la secunda pentru timpul real de convorbire. Timpul real de convorbire reprezinta timpul de conversatie pentru apelurile care au fost stabilite

Mai mult

Microsoft Word - decizie_2964_a.doc

Microsoft Word - decizie_2964_a.doc CONSILIUL NAŢIONAL DE SOLUŢIONARE A CONTESTAŢIILOR C. N. S. C. Str. Stavropoleos, nr. 6, sector 3,... România, CIF 20329980, CP 030084 Tel. +4 021 3104641 Fax. +4 021 3104642 +4 021 890 07 45 www.cnsc.ro

Mai mult

Norme Metodologice din forma sintetica pentru data

Norme Metodologice din forma sintetica pentru data Norme metodologice din 30 noiembrie 2011 privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea şi efectuarea transporturilor rutiere şi a activităţilor conexe acestora stabilite prin Ordonanţa Guvernului

Mai mult

Banca Cooperatistă Mihai Viteazul Targoviste A. LISTĂ COMISIOANE PERSOANE FIZICE A. COMISIOANE STANDARD PERSOANE FIZICE Nr. crt. Tip comision Nivel co

Banca Cooperatistă Mihai Viteazul Targoviste A. LISTĂ COMISIOANE PERSOANE FIZICE A. COMISIOANE STANDARD PERSOANE FIZICE Nr. crt. Tip comision Nivel co Banca Cooperatistă Mihai Viteazul Targoviste A. LISTĂ COMISIOANE PERSOANE FIZICE A. COMISIOANE STANDARD PERSOANE FIZICE Nr. crt. Tip comision Nivel comision I Servicii de cont generale 1 Administrarea

Mai mult

MUNICIPIUL ORADEA PRIMAR CONTRACT DE PRESTARE DE SERVICII Nr din Părţi contractante Între MUNICIPIUL ORADEA, cu sediul in Oradea

MUNICIPIUL ORADEA PRIMAR CONTRACT DE PRESTARE DE SERVICII Nr din Părţi contractante Între MUNICIPIUL ORADEA, cu sediul in Oradea MUNICIPIUL ORADEA PRIMAR CONTRACT DE PRESTARE DE SERVICII Nr. 187987 din 15.07.2010 1. Părţi contractante Între MUNICIPIUL ORADEA, cu sediul in Oradea, Piaţa Unirii nr. 1,telefon 0259/437000, fax: 0259/437544,

Mai mult

ORDIN Nr. 2779/2017 din 28 septembrie 2017 pentru aprobarea modelului și conținutului formularului 110 "Declarație de regularizare/cerere de restituir

ORDIN Nr. 2779/2017 din 28 septembrie 2017 pentru aprobarea modelului și conținutului formularului 110 Declarație de regularizare/cerere de restituir ORDIN Nr. 2779/2017 din 28 septembrie 2017 pentru aprobarea modelului și conținutului formularului 110 "Declarație de regularizare/cerere de restituire privind impozitul pe venit reținut la sursă" EMITENT:

Mai mult

Pag. 1 din 15 Act sintetic la data 22-apr-2019 pentru Norme Metodologice din 2018 NORME METODOLOGICE din 21 septembrie 2018 pentru aplicarea de către

Pag. 1 din 15 Act sintetic la data 22-apr-2019 pentru Norme Metodologice din 2018 NORME METODOLOGICE din 21 septembrie 2018 pentru aplicarea de către Pag. 1 din 15 Act sintetic la data 22-apr-2019 pentru Norme Metodologice din 2018 NORME METODOLOGICE din 21 septembrie 2018 pentru aplicarea de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii

Mai mult

untitled

untitled C. N. S. C. CONSILIUL NAŢIONAL DE SOLUŢIONARE A CONTESTAŢIILOR Str. Stavropoleos, nr. 6, sector 3, Bucureşti, România, CP 030084, CIF 20329980 Tel. +4 021 3104641 Fax. +4 021 3104642, +4021 8900745 www.cnsc.ro

Mai mult

DOCUMENTATIA PENTRU OFERTANTI PENTRU ACHIZITIA Instrument licentiat de testare pentru orientare vocationala si profesionala Achizitor Titlul proiectul

DOCUMENTATIA PENTRU OFERTANTI PENTRU ACHIZITIA Instrument licentiat de testare pentru orientare vocationala si profesionala Achizitor Titlul proiectul DOCUMENTATIA PENTRU OFERTANTI PENTRU ACHIZITIA Instrument licentiat de testare pentru orientare vocationala si profesionala Achizitor Titlul proiectului POSDRU Nr. contract de finantare Calitatea achizitorului

Mai mult

GHID PENTRU CONSUMATORI SITUAȚIA FORTE ASIGURĂRI REASIGURĂRI S.A.

GHID PENTRU CONSUMATORI SITUAȚIA FORTE ASIGURĂRI REASIGURĂRI S.A. GHID PENTRU CONSUMATORI SITUAȚIA FORTE ASIGURĂRI REASIGURĂRI S.A. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a dispus prin Decizia nr. 1332/05.07.2016 retragerea autorizației de funcționare și solicitarea

Mai mult

Microsoft Word - Document2

Microsoft Word - Document2 LEGE Nr. 182/2016 din 17 octombrie 2016 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile

Mai mult

SCHEMĂ DE AJUTOR DE MINIMIS

SCHEMĂ DE AJUTOR DE MINIMIS Anexa 2 la Ordinul nr.2103/2016 ANEXA 3 1. Părţile contractului CONTRACT DE SUBVENȚIE 1 NR. /..2019 SC IPA SA Societate comercială pentru cercetare, proiectare şi producţie de echipamente şi instalaţii

Mai mult

MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE

MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE AGENŢIA NAŢIONALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ ORDIN nr. privind Procedura de restituire a impozitului pe venit reţinut la sursă de către plătitorul de venit în cuantum mai mare

Mai mult

LEGE Nr. 182/2016 din 17 octombrie 2016 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice d

LEGE Nr. 182/2016 din 17 octombrie 2016 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice d LEGE Nr. 182/2016 din 17 octombrie 2016 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile

Mai mult

Ordinul nr. 353/2017 privind modificarea Procedurii şi modalității de alocare a sumelor, precum şi raportarea de către beneficiari a stadiului de exec

Ordinul nr. 353/2017 privind modificarea Procedurii şi modalității de alocare a sumelor, precum şi raportarea de către beneficiari a stadiului de exec Ordinul nr. 353/2017 privind modificarea Procedurii şi modalității de alocare a sumelor, precum şi raportarea de către beneficiari a stadiului de execuție a lucrărilor pentru lucrările de înregistrare

Mai mult

Ordin MS_163_2015

Ordin MS_163_2015 Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate - CNAS Ordinul nr. 163/2015 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind rambursarea şi recuperarea cheltuielilor reprezentând asistenţa medicală

Mai mult

Microsoft Word H din nr.302 ajutor minimis.doc

Microsoft Word H din nr.302 ajutor minimis.doc ROMÂNIA JUDEŢUL ARAD MUNICIPIUL ARAD CONSILIUL LOCAL H O T Ă R Â R E A nr.312 din 31 octombrie 2014 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis prin aport la capitalul social al S.C. Gospodărirea Comunală

Mai mult

Microsoft Word - decizie_2078_a.doc

Microsoft Word - decizie_2078_a.doc C. N. S. C. CONSILIUL NAŢIONAL DE SOLUŢIONARE A CONTESTAŢIILOR Str. Stavropoleos, nr. 6, sector 3, Bucureşti, România, CIF 20329980, CP 030084 Tel. +4 021 3104641 Fax. +4 021 3104642 ; +4 021 8900745 www.cnsc.ro

Mai mult

Metodologie de aplicat pentru verificarea conformității proiectului M3/6A Investiție în servicii turistice și adiacente Denumire solicitant Se preia d

Metodologie de aplicat pentru verificarea conformității proiectului M3/6A Investiție în servicii turistice și adiacente Denumire solicitant Se preia d Metodologie de aplicat pentru verificarea conformității proiectului M3/6A Investiție în servicii turistice și adiacente Denumire solicitant Se preia denumirea din Cererea de finanțare Statutul juridic

Mai mult

Fisa de Date

Fisa de Date SECŢIUNEA I FIŞA DE DATE A ACHIZIŢIEI I. 1. Autoritatea Contractantă Denumire: Municipiul Arad Adresa: Bulevardul Revoluţiei, nr. 75 Localitate: Arad, judeţul Arad Cod poştal: 310130 Ţara: România Persoane

Mai mult

ROMÂNIA JUDEŢUL PRAHOVA CONSILIUL LOCAL BREAZA HOTĂRÂRE privind închirierea prin licitaţie publică cu strigare a unui spaţiu situat în incinta Liceulu

ROMÂNIA JUDEŢUL PRAHOVA CONSILIUL LOCAL BREAZA HOTĂRÂRE privind închirierea prin licitaţie publică cu strigare a unui spaţiu situat în incinta Liceulu ROMÂNIA JUDEŢUL PRAHOVA CONSILIUL LOCAL BREAZA HOTĂRÂRE privind închirierea prin licitaţie publică cu strigare a unui spaţiu situat în incinta Liceului Teoretic Aurel Vlaicu Breaza în vederea desfăşurării

Mai mult

04_Model_Contract_de_furnizare_incaltaminte

04_Model_Contract_de_furnizare_incaltaminte Contract de furnizare produse nr. data Preambul În temeiul Legii 98/2016 si HG 395/2016 privind achizitiile publice, s-a încheiat prezentul contract de furnizare produse, între: 1. Părţi contractante Între.

Mai mult

Mogo IFN S.A., cu sediul în București, Sector 1, Calea Victoriei, nr. 155, bloc D1, Tronson 6, etaj 4, camerele 4,5,6,7,8,9,10,25,26,27,28,29,30 Număr

Mogo IFN S.A., cu sediul în București, Sector 1, Calea Victoriei, nr. 155, bloc D1, Tronson 6, etaj 4, camerele 4,5,6,7,8,9,10,25,26,27,28,29,30 Număr Mogo IFN S.A., cu sediul în București, Sector 1, Calea Victoriei, nr. 155, bloc D1, Tronson 6, etaj 4, camerele 4,5,6,7,8,9,10,25,26,27,28,29,30 Număr de ordine în Registrul Comerțului J40/5043/2016, CUI

Mai mult

Microsoft Word - Formulare.docx

Microsoft Word - Formulare.docx Formularul nr. 1 Operator economic (denumirea/numele) Nr. / SCRISOARE DE ÎNAINTARE Către Tinand cont de prevederile Legii 98/2016 privind achizițiile publice; Ca urmare a anunțului de publicitate la achiziția

Mai mult