PowerPoint Presentation

Mărimea: px
Porniți afișarea la pagina:

Download "PowerPoint Presentation"

Transcriere

1

2 PROBLEME DE IMPLEMENTARE PRIVIND SUBMĂSURILE 19.2 ȘI 19.4

3 I. ASPECTE PRIVIND IMPLEMENTAREA SUBMĂSURII 19.2

4 În cazul în care un solicitant care depune un proiect în domeniul non agricol - aferent unei măsuri SDL elaborată în baza art. 19, alin. 1 lit. a), prin care își propune finanțarea unei vulcanizări auto (cod CAEN 4520) și are autorizat și codul CAEN de transport rutier de mărfuri, se consideră că cele două activități sunt complementare? Proiectul trebuie analizat în ansamblul său, ținând cont de toate prevederile Cererii de finanțare și ale Planului de afaceri. În cazul în care solicitantul poate demonstra faptul că activitatea de vulcanizare și activitatea de transport rutier de mărfuri pot fi verificate și monitorizate distinct, iar societatea comercială poate realiza cifra de afaceri independent de activitatea desfășurată anterior, cele două activități nu sunt încadrate ca fiind complementare.

5 În cazul unui proiect finanțat în cadrul unei măsuri SDL care atinge obiectivele art. 19 alin. 1, lit. a) pct. (ii), beneficiarul și-a prevăzut ca obiectiv specific realizarea unui site web prin externalizare. În etapa de implementare a proiectului, beneficiarul a realizat personal site-ul web, plătind exclusiv cheltuieli de găzduire site, neexternalizate. În acest caz, obiectivul prevăzut în Planul de afaceri se va considera a fi îndeplinit, deși nu vor fi depuse ca documente justificative de plată dosarul de achiziții și factura? În cazul în care beneficiarul și-a realizat singur site-ul web și în Planul de afaceri a prevăzut realizarea acestuia prin achiziție, beneficiarul trebuie să solicite modificarea Planului de afaceri. În cadrul Planului de afaceri, în legătură cu îndeplinirea obiectivului specific privind construcția site-ului web, beneficiarul va preciza că acesta se realizează în regie proprie, iar documentele suport vor viza documente contabile aferente găzduirii site-ului, fără a se menționa documente suport aferente achiziției pentru construcția web site-ului. Conform prevederilor procedurale, nu poate fi acceptată o declarație pe proprie răspundere a reprezentantului legal privind realizarea site-ului web, în vederea îndeplinirii obiectivului specific. Beneficiarul trebuie să obțină modificarea Planului de afaceri înainte de împlinirea termenului maxim de depunere a tranșei a doua de plată (tranșă finală).

6 Verificarea preluării integrale a exploatației în cazul proiectelor cu obiective care se încadrează în prevederile art. 19 alin. 1, lit. a) pct. (iii) Verificarea preluării integrale a exploatației se realizează doar în situația în care exploatația se preia de la propria persoană fizică sau de la soț/soție. În cazul în care exploatația se preia de la o terță persoană (diferită de propria persoană fizică și de soț/soție), preluarea integrală nu este obligatorie în vederea îndeplinirii condițiilor de eligibilitate. Verificarea preluării integrale a exploatației în acest caz se realizează doar dacă aceasta reprezintă un criteriu de selecție stabilit de către GAL (similar abordării de pe submăsura clasică 6.1), în conformitate cu prevederile fișei măsurii din SDL și Ghidul solicitantului elaborat de către GAL.

7 Un beneficiar selectat de GAL are în derulare un proiect care vizează investiții în domeniul nonagricol. Proiectul prevede activități specifice anumitor coduri CAEN secundare ale beneficiarului. Beneficiarul intenționează să își modifice codul CAEN principal, din motive independente de implementarea proiectului aferent submăsurii Acest lucru afectează implementarea Contractului încheiat cu AFIR? În cadrul Declarației pe propria răspundere (Secțiunea F a Cererii de finanțare), solicitantul își asumă faptul că îndeplinește condițiile de eligibilitate prevăzute în fișa măsurii și Ghidul solicitantului și se angajează să le respecte pe perioada de valabilitate a Contractului de finanțare și monitorizare a investiției, inclusiv criteriile de selecție pentru care proiectul a fost punctat. De asemenea, în conformitate cu prevederile art. 3(1) din cadrul Anexei I la Contractul de finanțare, beneficiarul se obligă să respecte pe toată durata de valabilitate a Contractului criteriile de eligibilitate și de selecție înscrise în Cererea de finanțare, aprobată ca urmare a procesului de evaluare și selecție. De asemenea, în perioada de monitorizare, Beneficiarul se obligă să nu modifice substanțial obiectivele prevăzute în Planul de afaceri, parte integrantă din Cererea de finanțare, să nu înstrăineze investiția parțial sau integral și să nu își înceteze activitatea pentru care a fost finanțat. În contextul celor prezentate mai sus, în situația în care proiectul vizează activități specifice anumitor coduri CAEN secundare ale beneficiarului, nu există restricții procedurale privind modificarea codului CAEN principal al acestuia în perioada de valabilitate a Contractului de finanțare, cu condiția respectării criteriilor de eligibilitate și de selecție în baza cărora proiectul a fost selectat.

8 Cum se procedează în cazul unui proiect cu construcții montaj (ex. atelier tâmplărie) pentru care se dorește, în etapa de implementare a proiectului, schimbarea punctului de lucru prevăzut în Cererea de finanțare? În toate situațiile de schimbare amplasament pentru proiectele cu construcții-montaj trebuie întocmit act adițional și efectuată vizită în teren, modificarea realizându-se în următoarele condiții: Proiectul nu poate fi implementat pe amplasamentul inițial din cauze independente de beneficiar; Nu au fost decontate de AFIR cheltuieli cu lucrări aferente obiectivului respectiv de investiții; Nu sunt afectate condițiile de implementare a proiectului; Nu se creează un avantaj nejustificat unei întreprinderi sau unei colectivități publice; Nu modifică natura proprietății, sunt respectate condițiile impuse prin PUG-ul aprobat; Se menține scopul principal al proiectului, necesitatea si oportunitatea investiției propuse conform cererii de finanțare și studiului de fezabilitate; Se respectă criteriile de eligibilitate și selecție pentru care proiectul a fost selectat și contractat (toate criteriile de eligibilitate trebuie să fie îndeplinite, iar punctajul total nu trebuie să fie mai mic decât al ultimului proiect selectat în sesiunea aferentă); Bugetul indicativ actualizat conform devizului general la faza PT, se încadrează în valoarea eligibilă aprobată prin raportul de selecție/soluționare a contestațiilor.

9 În cadrul unui proiect care corespunde obiectivelor art. 17, alin. 1, lit. a), soluția tehnică propusă de proiectant este achiziția unui sistem de panouri fotovoltaice modular mobil, care se poate amplasa la nivelul solului și care funcționează ca o sursă independentă de generare a curentului electric. Pentru o investiție de acest tip, este necesară obținerea unui certificat de urbanism și a unei autorizații de construcție? Având în vedere caracteristicile tehnice ale sistemului de panouri fotovoltaice descris, cât și faptul că solicitantul propune încadrarea acestuia pe linia bugetară 4.4 Achiziții echipamente fără construcții montaj, nefiind necesare lucrări de construcții pentru montajul echipamentului, nu este necesară obținerea unui certificat de urbanism și a unei autorizații de construcție.

10 În cazul unui proiect finanțat în cadrul submăsurii 19.2, care respectă obiectivele art. 20, lit. f), care vizează achiziții de dotări și servicii, care sunt cheltuielile pentru care se acceptă plata în numerar? Dosarele de achiziții trebuie să fie întocmite pe fiecare articol bugetar? Conform prevederilor Manualului de procedură pentru implementare, secțiunea II - Autorizare plăți, pentru cheltuielile neexternalizate privind închirierea spațiilor pentru derularea activităților proiectului, cazarea, transportul rutier/feroviar/ aerian se acceptă plata în numerar. Dosarele de achiziții pot include mai multe articole, eventual defalcate pe loturi.

11 În cazul proiectelor de servicii care vizează elaborarea de studii, este eligibilă decontarea cheltuielilor cu masa, cazarea și transportul persoanelor care nu au domiciliul pe teritoriul GAL? În ceea ce privește proiectele de servicii care vizează exclusiv elaborarea de studii și care ating obiectivele art. 20 al Regulamentului (UE) nr. 1305/2013, în Manualul de procedură pentru implementarea submăsurii 19.2 nu există prevederi legate de eligibilitatea organizării de evenimente în scopul desfășurării proiectului, cu participarea unor persoane din afara sau de pe teritoriul GAL. Pentru acest tip de proiecte, în cazul în care activitatea de elaborare a studiului presupune și deplasări pe teritoriul GAL, sunt eligibile cheltuielile cu transportul, cazarea și masa personalului implicat în organizarea și realizarea proiectului (experți cheie, manager de proiect și alte categorii de personal).

12 În cazul proiectelor de servicii care se încadrează în măsuri SDL elaborate în baza articolelor din Regulamentul 1305/2013, altele decât articolul 14, este necesar ca solicitantul să demonstreze capacitatea financiară necesară derulării activităților specifice? O entitate juridică nou înființată este eligibilă pentru a primi finanțare pentru un proiect de servicii depus în cadrul submăsurii 19.2? Conform prevederilor procedurale în vigoare, în cazul proiectelor cu obiective care se încadrează în prevederile art. 14 din Reg. (UE) nr. 1305/2013, pentru verificarea capacității financiare vor fi analizate situațiile financiare pentru solicitant înregistrate la Administrația Financiară bilanț formularele 10 și 20 pentru anii ultimii trei ani fiscali. Această verificare se realizează în contextul în care o entitate juridică, în calitate de solicitant, este selectată în cadrul acestei submăsuri pentru implementarea mai multor proiecte de servicii care prevăd acțiuni de formare profesională/activităţi demonstrative/acţiuni de informare. În ceea ce privește proiectele de servicii ale căror obiective se încadrează în prevederile art. 15, 16, 20 alin. (1), lit. a și f, art. 35 și alte încadrări în conformitate cu prevederile art. 4-5 din Reg. nr. 1305/2013, la nivelul AFIR, evaluarea criteriului de eligibilitate Solicitantul dispune de capacitate tehnică și financiară necesare derulării activităților specifice se realizează prin verificarea Declarației pe propria răspundere asumată de către solicitant la momentul depunerii cererii de finanțare. Prin urmare, exceptând proiectele care prevăd acțiuni de formare profesională/activităţi demonstrative/acţiuni de informare, pentru implementarea cărora solicitantul (furnizorul de formare) trebuie să facă dovada faptului că are capacitate financiară, precum și experiența necesară, în cazul celorlalte tipuri de proiecte de servicii, beneficiarii pot să fie entități nou înființate, sub rezerva asumării îndeplinirii acestui criteriu de eligibilitate prin bifarea căsuței corespunzătoare din anexa 2 a cererii de finanțare.

13 Care este modelul de Memoriu justificativ care se va utiliza pentru operațiunile care vizează achiziții simple, bunuri fără montaj, propuse spre finanțare în cadrul submăsurii 19.2? Nu există un format-cadru pentru Memoriul justificativ care poate fi utilizat pentru operațiunile care vizează achiziții simple, bunuri fără montaj, propuse spre finanțare în cadrul submăsurii Acesta urmează să fie adaptat în funcție de tipul proiectelor, sub rezerva respectării cerințelor solicitate prin cererea de finanțare utilizată la momentul depunerii proiectului privind prezentarea condițiilor economice pentru realizarea investiției. Pe pagina de internet a AFIR există poate fi consultat, ca model orientativ, memoriul justificativ pentru proiecte fără lucrări de construcții și/sau montaj întocmite de solicitanți publici, disponibil în secțiunea Investiții PNDR >> sm 7.6.

14 Sunt încălcate prevederi procedurale în cazul în care, din motive obiective (concediu medical al unuia dintre evaluatorii angajați), pe fișa de verificare a eligibilității unui proiect, întocmită la nivelul GAL, un angajat GAL semnează atât în calitate de evaluator (verificare) cât și în calitate de manager (aprobare)? În conformitate cu prevederile Manualului de procedură pentru implementarea submăsurii 19.2, toate verificările efectuate de către evaluatori vor respecta principiul de verificare 4 ochi, respectiv vor fi semnate de către doi experți angajați în cadrul GAL. Având în vedere aceste aspecte, dacă managerul GAL are prevăzute în fișa postului și atribuții de evaluare, acesta poate semna fișele de verificare ale proiectelor ca evaluator. Astfel, în cazul în care modelul de fișă de evaluare a proiectului impune aprobarea acesteia de către managerul GAL, semnarea acesteia de către un angajat GAL atât în calitate de evaluator (verificare) cât și în calitate de manager (aprobare) nu contravine prevederilor procedurale.

15 Aspecte privind potențiale situații de creare a condițiilor artificiale Verificarea potențialelor situații de creare a condițiilor artificiale se realizează la nivelul AFIR în baza Fișelor de verificare a eligibilității proiectelor E1.2L, disponibile în cadrul Secțiunii III a Manualului de procedură pentru implementarea submăsurii Crearea de condiții artificiale presupune existența unei încercări de eludare, de către un beneficiar real, a unui criteriu de eligibilitate/selecție prin folosirea unui beneficiar formal în procesul de obținere a unei finanțări nerambursabile, respectiv, o persoană juridică care nu este eligibilă/ se încadrează la un scor mai mic/la un procent mai mic al sprijinului financiar nerambursabil etc. Menționăm că verificarea eventualei încadrări în condiții artificiale a unui proiect se realizează în toate etapele parcurse de acesta (evaluare, contractare, implementare, monitorizare) și că, în oricare din aceste etape, chiar în situația în care la o etapă anterioară nu s-a constatat încadrarea în condiții artificiale, dacă apar elemente noi care duc către o astfel de concluzie, încadrarea proiectului se poate schimba.

16 Care sunt secțiunile din Cererile de finanțare în format editabil disponibile pe pagina de internet a AFIR în secțiunea dedicată submăsurii 19.2, obligatoriu a fi preluate de GAL în modelele de Cereri de finanțare care vor fi puse la dispoziția solicitanților în vederea accesării măsurilor din SDL? Modelele de cereri de finanțare pentru proiectele de investiții și cele cu sprijin forfetar, în format editabil, pot fi accesate pe pagina de internet a AFIR la secțiunea Investiții prin PNDR/LEADER/sM19.2. Modelul de cerere de finanțare pentru proiectele de servicii este cel disponibil în Secțiunea II Formulare a Manualului de procedură pentru implementarea submăsurii Toate modelele de cereri de finanțare menționate mai sus cuprind secțiuni, sub-secțiuni și anexe. Suplimentar secțiunilor/sub-secțiunilor și anexelor existente în modelele de pe pagina de internet a AFIR, GAL-urile au posibilitatea de a adăuga noi secțiuni sau anexe, în funcție de cerințele specifice prevăzute în fișa măsurii din SDL și în Ghidul solicitantului aferent. Cererile de finanțare puse la dispoziția solicitanților de către GAL trebuie să cuprindă toate secțiunile/sub-secțiunile și anexele din modelul editabil disponibil pe site, cu excepția secțiunii Factori de risc din cadrul cererilor de finanțare pentru măsurile de investiții/cu sprijin forfetar (după caz), întrucât această secțiune nu este relevantă pentru evaluarea proiectelor depuse în cadrul submăsurii De asemenea, precizăm faptul că secțiunea Indicatori de monitorizare trebuie să facă parte din toate cererile de finanțare, cu mențiunea că tabelul indicatorilor nu va fi cel specific măsurii naționale, ci va fi completat în funcție de obiectivele, prioritățile, domeniile de intervenție, măsurile și indicatorii de rezultat identificați în SDL.

17 O parte dintre beneficiarii selectați de GAL, care au încheiat Contracte de finanțare cu AFIR în cadrul submăsurii 19.2, nu vor respecta unul sau mai multe dintre criteriile de selecție pentru care au primit punctaj în etapa de evaluare a proiectelor. Cum se va proceda în acest caz la verificare ultimei Cereri de plată? În ceea ce privește verificarea respectării criteriilor de selecție pe durata de implementare a contractelor de finanțare, menționăm că, în conformitate cu prevederile Manualului de procedură pentru implementare (cod manual 01 02) Secțiunea II Autorizare Plăți, în cazul proiectelor de investiții, aceasta se realizează prin completarea formularului AP Fișa de verificare privind criteriile de eligibilitate și de selecție, la tranșele care fac obiectul vizitei la locul investiției/controlului la fața locului/unice depuse de beneficiari. În cazul în care, în această etapă procedurală, se va constata neîndeplinirea unuia sau mai multor criterii de selecție, experții AFIR vor analiza punctual situația fiecărui proiect, raportându-se la contextul existent la momentul desfășurării sesiunii de selecție la nivelul GAL. Decizia privind implementarea fiecărui proiect urmează a fi luată după realizarea acestei analize punctuale, ținând cont de toate elementele relevante pentru proiectele respective.

18 În cazul în care Baza de date cu prețuri de referință a AFIR a fost actualizată de la momentul întocmirii Cererii de finanțare aferentă unui proiect de investiții, iar o parte dintre bunurile propuse a fi achiziționate prin proiect au fost introduse în Baza de date, beneficiarul poate aplica procedura de achiziție directă prevăzută la pct din Instrucțiunile de achiziții? Conform prevederilor Instrucțiunilor de achiziții pentru beneficiarii privați ai PNDR art Achiziție directă utilizând Baza de date cu prețuri de referință - AFIR: În cazul în care beneficiarul privat dorește să achiziționeze un produs care se regăsește în Baza de date cu prețuri de referință (produsul să se regăsească în baza de date la data semnării contractului de furnizare), disponibilă pe pagina de Internet a AFIR, acesta va putea să-l achiziționeze direct, fără a mai realiza procedura de selecție de oferte. Prin urmare, beneficiarul are posibilitatea de a achiziționa direct produsele care se regăsesc în Baza de date cu prețuri de referință în momentul încheierii contractului de furnizare. Totodată, la art se precizează: Pentru achizițiile descrise mai sus nu este necesară întocmirea unui dosar pentru avizarea achiziției. Toate documentele vor fi prezentate direct la plată și atașate dosarului cererii de plată.

19 Pentru achizițiile efectuate de beneficiarii privați înainte de semnarea Contractelor de finanțare (ex. servicii de consultanță) care este procedura de avizare? Certificatul constatator prezentat în vederea avizării dosarului de achiziții poate fi emis cu o dată ulterioară semnării contractului de achiziție? Toate dosarele de achiziții (care nu intră sub incidența art din cadrul Instrucțiunilor de achiziții pentru beneficiarii privați ai PNDR ) se publică on-line pe site-ul Acestea se verifică și se avizează on-line la OJFIR/ CRFIR. Certificatele ONRC fac parte din dosarul achiziției și se vor prezenta atât pentru ofertanți, cât și pentru subcontractanți. Acestea nu trebuie să aibă o vechime mai mare de 6 luni de la data depunerii ofertelor. În concluzie, se acceptă certificate ONRC emise numai înaintea semnării contractelor de achiziție.

20 O măsura SDL încadrată pe art. 14 al Regulamentului UE nr. 1305/2013 poate avea ca beneficiar un parteneriat informal (neconstituit juridic)? Conform prevederilor Manualului de procedură pentru implementarea măsurii 19 - submăsura 19.2, solicitanții/ beneficiarii eligibili ai operațiunilor implementate prin LEADER sunt entități publice/private, stabilite prin fișa măsurii din SDL, autorizate/constituite juridic la momentul depunerii cererii de finanțare. Sunt acceptate ca solicitanți/beneficiari eligibili formele de asociere neconstituite juridic (parteneriate informale) doar în cazul măsurilor din SDL elaborate în baza art. 35 al Regulamentului (UE) nr. 1305/2013. Astfel, dacă fișa măsurii elaborată de GAL este încadrată pe art. 14 din Regulamentul UE nr. 1305/2013, beneficiarul proiectului nu poate fi un parteneriat informal, adică cel puțin două entități care au un acord de parteneriat pentru implementarea unui proiect. Beneficiarul proiectului este entitatea care depune o cerere de finanțare și care are responsabilitatea derulării activităților propuse și gestionării resurselor financiare menționate în bugetul proiectului.

21 În Lista proiectelor eligibile și nefinanțate - anexă la Raportul de selecție emis de un GAL, se regăsesc două proiecte. Valoarea primului proiect, cu punctaj superior, depășește alocarea financiară pe sesiune, în timp ce valoarea celui deal doilea, cu punctaj mai mic, se încadrează în valoarea disponibilă. Dacă primul proiect din listă este retras de către solicitant, poate GAL-ul să îl selecteze pe cel de-al doilea, fără să lanseze o nouă sesiune de selecție? Care sunt pașii de urmat în acest caz? În această situație, decizia aparține GAL. Având în vedere prevederile Manualului de procedură pentru implementarea submăsurii 19.2, GAL poate opta pentru una dintre următoarele variante: - întocmirea unui Raport de selecție suplimentar, în baza căruia cel de-al doilea proiect să fie declarat eligibil și selectat și să fie depus ulterior la OJFIR; - lansarea unei noi sesiuni de selecție pentru măsura din SDL, pentru suma rămasă disponibilă în urma întocmirii Raportului de selecție.

22 II. ASPECTE PRIVIND IMPLEMENTAREA SUBMĂSURII 19.4

23 Care este valoarea maximă eligibilă pentru decontarea cheltuielilor cu diurna angajaților GAL în cadrul submăsurii 19.4 Sprijin pentru cheltuieli de funcționare și animare? Având în vedere faptul că Grupurile de Acțiune Locală (organizate în baza OG 26/2000) sunt entități de drept privat, conform prevederilor Codului Fiscal, valoarea diurnei pentru angajații acestora pentru care nu se plătește impozit este de 2,5 ori față de nivelul stabilit pentru instituțiile publice (conform HG nr. 1860/2006 până la 31 decembrie 2018, HG nr. 714/2018 începând cu 1 ianuarie 2019 și HG nr. 518/1995). În acest sens, pentru un salariat angajat în cadrul GAL valoarea maximă eligibilă din FEADR a diurnei, în cadrul submăsurii 19.4, va fi de exemplu, în cazul deplasărilor pe teritoriul României până la ,5x17 lei = 42,5 lei, iar după ,5x20lei = 50 lei. În cazul unei deplasări în Franța, valoarea maximă eligibilă a diurnei va fi 2,5x35 euro (valoare conform Anexei la HG 518/1995 cu modificările și completările ulterioare) = 87,5 euro.

24 În cazul deplasărilor externe, indemnizațiile de cazare primite de angajații GAL se justifică pe bază de documente la întoarcerea în țară? Sumele reprezentând indemnizația de cazare aferentă deplasărilor în străinătate sunt exceptate de la obligativitatea prezentării de documente justificative, în conformitate cu prevederile art. 12 (2) al Hotărârii Guvernului nr. 518/1995, cu modificările și completările ulterioare.

25 Cheltuielile cu organizarea unui turneu de fotbal între primăriile care fac parte din teritoriul GAL (inclusiv achiziționarea de echipamente sportive și mingi de fotbal cu sigla GAL), promovat de către o televiziune locală sunt eligibile în cadrul submăsurii 19.4? Conform prevederilor Ghidului de implementare a submăsurii 19.4, în cadrul Capitolului VI Cheltuieli pentru sărbători locale, festivaluri tematice, târguri de produse tradiționale și alte evenimente prin care se promovează teritoriul acoperit de GAL este eligibilă organizarea pe teritoriul GAL (fie de către GAL, fie în cadrul unui eveniment realizat de către o entitate terță, GAL având calitatea de co-organizator) a evenimentelor de animare de tipul sărbătorilor locale, festivaluri tematice, târguri de produse tradiționale prin care se promovează teritoriul acoperit de GAL. În contextul celor prezentate mai sus, organizarea unui turneu de fotbal între primăriile care fac parte din teritoriul GAL (inclusiv achiziționarea de echipamente sportive și mingi de fotbal cu sigla GAL), promovat de către o televiziune locală nu sunt eligibile în cadrul implementării submăsurii 19.4.

26 Salariile prevăzute în baza de date cu prețuri maximale pentru proiectele finanțate prin LEADER de la secțiunea Informații utile/baze de date cu prețuri de referință de pe site-ul AFIR se aplică în cazul angajaților GAL, remunerați în cadrul submăsurii 19.4? Conform prevederilor Capitolului I Cheltuieli cu personalul din Ghidul de implementare a submăsurii 19.4 Salariul brut (format din salariul net și contribuția angajatului către bugetul de stat), cumulat cu valoarea tichetelor de masă nominale, după caz, acordate angajaților GAL va fi de maximum 8 salarii minime brute pe economie pe lună pentru managerul GAL, maximum 7 salarii minime brute pe economie pe lună pentru experții cu studii superioare și până la 5 salarii minime brute pe economie pe lună pentru personalul cu studii medii (la data efectuării plății de către GAL), nefiind eligibile costuri legate de prestarea orelor suplimentare sau de prime/salarii suplimentare aferente angajaților GAL. Salariul maxim poate fi acordat numai pentru personalul angajat cu normă întreagă. Pentru persoanele care nu lucrează cu normă întreagă, salarizarea maximă va fi stabilită corespunzător perioadei lucrate, raportându-se la salariile maximale (exemplu: pentru ½ normă de lucru - maximum 4 salarii minime brute pe economie/lună, pentru manager). Baza de date cu prețuri maximale pentru proiectele finanțate prin LEADER de la secțiunea Informații utile/baze de date cu prețuri de referință de pe site-ul AFIR, vor fi utilizate în perioada de programare , pentru proiectele de servicii finanțate prin Măsura 19 LEADER. În contextul celor prezentate mai sus, prețurile maximale din baza de date menționată mai sus nu se aplică pentru remunerarea angajaților GAL cu atribuții în funcționarea și animarea acestuia, ci pentru personalul cu atribuții în implementarea proiectelor de servicii aferente implementării submăsurilor aferente Măsurii 19 LEADER.

27 Este eligibilă în cadrul submăsurii 19.4 participarea liderilor locali la cursuri de instruire cu tematica întocmirea cererilor de plată și a dosarelor de achiziții? Conform prevederilor Ghidului de implementare a submăsurii 19.4 Domeniile în care se organizează instruiri pentru liderii locali trebuie să fie legate de implementarea SDL și să fie în conformitate cu un plan de pregătire stabilit de GAL, astfel încât să acopere domeniile în care activează liderii locali în implementarea SDL. Organele de conducere ale GAL au responsabilitatea stabilirii listei liderilor locali care vor lua parte la instruiri și au obligația de a ține cont de relevanța și justificarea nominalizării persoanelor. Acestea trebuie să asigure un aport în implementarea SDL. Pentru fiecare persoană nominalizată, se va preciza încadrarea acesteia în categoria de lider local. Începând cu versiunea 02 a Ghidului de implementare a submăsurii 19.4 aprobat prin OMADR nr. 336/ , conform prevederilor Capitolul IV Cheltuieli pentru instruirea și dezvoltarea de competențe privind implementarea SDL, întocmirea cererilor de plată și a dosarelor de achiziții aferente costurilor de funcționare și animare (inclusiv verificarea conformității cererilor de plată pentru proiectele selectate, cu excepția situațiilor în care GAL este beneficiar) sunt exclusiv atribuții ale angajaților GAL și prin urmare, cheltuielile cu instruiri de acest tip sunt eligibile doar pentru aceștia.

28 Este eligibilă achiziția de laptopuri pentru personalul GAL angajat cu timp parțial de muncă? Conform prevederilor Ghidului de implementare a submăsurii 19.2 Capitolul III Cheltuieli logistice, administrative și de deplasare pentru funcționarea GAL, pentru dotarea sediului administrativ al GAL este eligibilă achiziția/ închirierea și mentenanța echipamentelor IT/actualizări software/creșterea performanțelor sistemelor/ echipamentelor deja existente corelat cu inventarul existent, nr. de angajați." Posturile prevăzute în organigrama GAL pot fi ocupate în funcție de necesitățile GAL prin contracte individuale de muncă sau prin contracte de voluntariat, cu obligativitatea respectării criteriului de selecție CS 4.3, aplicat la evaluarea SDL. Având în vedere aspectele menționate mai sus, se pot achiziționa laptop-uri pentru toți angajații GAL, neexistând restricții legate de timpul de muncă (parțial/cu normă întreagă).

29 Cum se procedează în cazul contractelor de achiziție încheiate pentru servicii de contabilitate/expertiză contabilă/audit care depășesc 3,5% din valoarea totală a primului Contract de finanțare subsecvent, în cazul în care acestea au fost semnate înainte de intrarea în vigoare a versiunii 02 a Manualului de procedură pentru implementarea submăsurii 19.4? În situația în care contractele de achiziție pentru servicii de contabilitate, expertiză contabilă și de audit au fost avizate și încheiate înainte de intrarea în vigoare a Ghidului de implementare aferent implementării Sub-măsurii 19.4 (începând cu vers. 02), cheltuielile aferente acestora pot fi solicitate la plată până la epuizarea valorilor menționate în acestea, nu mai târziu de data limită a Contractului de finanțare subsecvent nr. 1. Menționăm că, în conformitate cu prevederile procedurale, costurile aferente contractelor de achiziții trebuie să respecte principiul rezonabilității prețurilor. Începând cu al doilea Contract de finanțare subsecvent aferent implementării submăsurii 19.4, vor fi respectate procentele prevăzute în Ghidul de implementare în vigoare.

30 Căsătoria a doi angajați GAL care se află într-o relație de colaborare sau subordonare generează un potențial conflict de interese? În conformitate cu prevederile Ghidului de implementare a submăsurii 19.4, angajarea personalului GAL trebuie să se realizeze având în vedere evitarea conflictului de interese, conform prevederilor legale în vigoare. Acest principiu trebuie respectat pe toată durata de implementare a SDL. În cadrul Manualului de procedură pentru implementarea submăsurii 19.4 nu există cerințe suplimentare legate de acest aspect. Astfel, reprezentantului legal al Asociației pentru Dezvoltare Rurală Giurgiu îi revine responsabilitatea de a se asigura de faptul că angajarea personalului se va face în conformitate cu prevederile Codului Muncii, ale legislației în materie privind conflictul de interese, precum și cu respectarea regulamentului intern al asociației.

31 Existența unei relații de rudenie între un angajat GAL și Președintele GAL reprezintă o situație generatoare de conflict de interese, dacă cele două persoane semnează/avizează fișele de verificare a proiectelor? Prevederile Manualului de procedură și ale Ghidului de implementare a submăsurii 19.2 vizează potențialele conflicte de interese create ca urmare a existenței unor legături patrimoniale sau de rudenie între evaluatori și solicitanți, neexistând restricții legate de relațiile de rudenie dintre un evaluator și președintele GAL. Prin urmare, avizarea aceleiași fișe de verificare a proiectului de către un angajat GAL și președintele GAL (ex. persoane cu calitatea de soț soție), nu contravine prevederilor procedurale în vigoare și nu se încadrează în categoria situațiilor generatoare de conflicte de interese.

32 Pentru stabilirea valorii achiziției tichetelor de masă pentru personalul GAL se vor lua în calcul numai costurile aferente emiterii biletelor de valoare sau și valoarea nominală a acestora? Conform prevederilor Ghidului de implementare a submăsurii 19.4: Salariul brut (format din salariul net și contribuția angajatului către bugetul de stat) este cumulat cu valoarea tichetelor de masă nominale. Cheltuielile cu tichetele de masă pentru personalul GAL necesită aplicarea unei proceduri de achiziții conform prevederilor legislației naționale în vigoare." Prin urmare, cheltuielile cu tichetele de masă reprezintă serviciile de emitere a tichetelor de masă care necesită aplicarea unei proceduri de achiziție, nu contravaloarea acestora.

33 Când va organiza AFIR sesiunile de instruire pentru GAL-uri și care vor fi tematicile abordate? În a doua parte a anului 2018 AFIR a publicat în platforma SICAP anunțul de participare aferent proiectului cu titlul Organizarea de întâlniri de lucru în cadrul RNDR și realizare suport informațional. În cadrul Lotului 2 al acestui proiect - Organizarea sesiunilor de instruire tematica GAL - sunt preconizate a se desfășura instruiri dedicate reprezentanților GAL-urilor autorizate. În prezent, ofertele depuse în cadrul procedurii de achiziție publică se află în faza de evaluare tehnică. Termenul estimat pentru semnarea acordului cadru este luna aprilie În ceea ce privește aspectele care urmează să fie abordate în cadrul sesiunilor de instruire, precizăm că în cadrul Caietului de sarcini a fost inclusă o listă orientativă a tematicilor, care include următoarele: funcționarea GAL, managementul proiectelor finanțate prin LEADER, susținerea dezvoltării rurale, cooperarea dintre GAL-uri, administrarea judicioasă a resurselor financiare pentru asigurarea dezvoltării durabile a teritoriului, teme de actualitate privind implementarea proiectelor finanțate prin PNDR, schimbările climatice, dezvoltare rurală și zone montane, promovarea organizării lanțului alimentar, inclusiv procesarea și comercializarea produselor, sprijin pentru realizarea de investiții pentru microîntreprinderi și întreprinderi mici non-agricole în zonele rurale. De asemenea, menționăm faptul că, în luna februarie 2018, AFIR a solicitat tuturor GAL-urilor să comunice temele de interes pentru aceste evenimente, jumătate dintre acestea transmițând propuneri, care au fost ulterior centralizate. Precizăm că, în vederea organizării cursurilor, după semnarea contractului de achiziție publică, urmează să fie realizată o listă actualizată a tematicilor de instruire, cu consultarea tuturor GAL-urilor autorizate.

34 GAL a încheiat un contract de furnizare de servicii telefonie fixă și internet în anul 2013, cu prelungire la fiecare doi ani. În baza prevederilor versiunii în vigoare a Ghidului de implementare a submăsurii 19.4, pentru achiziția acestui tip de servicii se realizează obligatoriu un dosar de achiziții, avizat de CRFIR. Se poate prelungi prin act adițional contractul aflat în derulare sau este nevoie încheierea unui nou contract de achiziție, care să fie avizat de CRFIR? Începând cu data intrării în vigoare a versiunii 02 a Ghidului de implementare a submăsurii 19.4 ( ), pentru cheltuielile cu servicii de telefonie și internet este obligatorie aplicarea procedurii de achiziție, în conformitate cu prevederile legislației naționale în domeniul achizițiilor publice (Legea nr. 98/2016, respectiv HG nr. 395/2016). În acest context, în situația încheierii unui contract privind cheltuielile menționate mai sus înainte de , prelungirea respectivului contract se va putea realiza conform prevederilor acestuia (prin act adițional în speță), aplicarea procedurii de achiziție nefiind obligatorie. Precizăm însă că, la încheierea unor noi contracte de tipul celor menționate în solicitarea transmisă va fi necesară aplicarea procedurii de achiziție, conform prevederilor procedurale și legislației naționale incidente.

35 Care sunt pașii de urmat în cazul în care data limită de implementare a primului Contract de finanțare subsecvent, prevăzută la art. 2, este anterioară datei de ? În conformitate cu prevederile art. 2(2) al Acordului cadru de finanțare, încheiat între GAL și CRFIR pentru submăsura 19.4, primul Contract de finanțare va viza o perioadă de implementare cuprinsă între data semnării și data de , la care se vor adăuga maximum 30 de zile calendaristice pentru depunerea ultimului dosar de plată și, suplimentar acestora, 90 de zile calendaristice pentru efectuarea plății. Subliniem faptul că toate cheltuielile aferente unui Contract de finanțare încheiat în cadrul submăsurii 19.4 sunt eligibile dacă sunt efectuate în perioada de implementare a acestuia. În acest context, în situația în care GAL intenționează să solicitate la plată cheltuieli care vizează întregul an calendaristic curent, este obligatoriu ca durata de implementare a primului Contract de finanțare să cuprindă perioada până la data de În acest context, dacă primul Contract subsecvent a fost încheiat pentru o perioadă mai scurtă decât cea menționată mai sus, în conformitate cu prevederile Ghidului de implementare a submăsurii 19.4, GAL poate solicita CRFIR prelungirea duratei de implementare a Contractului până la data limită de Modificarea duratei de implementare a Contractului de finanțare se încadrează în cazurile care fac obiectul întocmirii unui Act adițional la Contract, fiind necesară depunerea de către beneficiar la OJFIR a unei Note explicative C3.1L.

36 GAL a înregistrat economii în implementarea primului Contract de finanțare subsecvent și dorește să le realoce către Contractul următor. Care sunt pașii procedurali de urmat în acest caz? 1. În situația în care întreaga valoare a avansului acordat în cadrul primului contract, reprezentând 50% din valoarea acestuia, este justificată, sumele rămase neutilizate în cadrul contractului pot fi dezangajate prin act adițional, conform prevederilor procedurale, astfel încât să poată fi incluse în formularul cadru de buget aferent celui de-al doilea contract de finanțare. Totodată, în această situație se impune modificarea în prealabil a Acordului-cadru de finanțare, respectiv a Anexei I privind modificarea valorilor globale aferente contractelor de finanțare. Precizăm că toate etapele antemenționate trebuie să se realizeze până la momentul încheierii celui de-al doilea contract de finanțare, respectiv până cel târziu în luna decembrie În cazul în care sumele neutilizate nu sunt dezangajate înainte de semnarea celui de-al doilea Contract de finanțare subsecvent, valoarea acestuia poate fi crescută în etapa de implementare, după finalizarea procesului de dezangajare a sumelor respective. Această modificare impune încheierea unui Act adițional la Acordul cadru și a unui Act adițional la Contractul de finanțare subsecvent nr. 2.

ASOCIAȚIA GRUPUL DE ACTIUNE LOCALA SIRET-MOLDOVA C.I.F COMUNA LESPEZI, JUDEȚUL IAȘI SEDIUL: CENTRU AFTER SCHOOL

ASOCIAȚIA GRUPUL DE ACTIUNE LOCALA SIRET-MOLDOVA C.I.F COMUNA LESPEZI, JUDEȚUL IAȘI SEDIUL: CENTRU AFTER SCHOOL Data publicării: 18.10.2018 Asociația Grupul de Acțiune Locală anunță lansarea în perioada 26 octombrie 26 noiembrie 2018 a apelului de selecție nr. 1, sesiunea nr.2, pentru depunerea Cererilor de Finanțare

Mai mult

Apel de selectie M3-6B

Apel de selectie M3-6B Apel de selecție Asociația Grupul de Acțiune Locală GAL Țara Năsăudului anunță deschiderea sesiunii de depunere a proiectelor pentru măsura M3/6B MĂSURĂ DEDICATĂ INVESTIȚIILOR ÎN INFRASTRUCTURA SOCIALĂ

Mai mult

Microsoft Word - Apel selectie M5C detaliat.docx

Microsoft Word - Apel selectie M5C detaliat.docx Programul Național de Dezvoltare Rurală 14- Măsura 19 Dezvoltarea locală LEADER/ Sub-Măsura 19.4 Sprijin pentru cheltuieli de funcționare și animare Nr. contract de finanțare subsecvent nr.1, nr. C19404901163297

Mai mult

ASOCIAȚIA GRUPUL DE ACTIUNE LOCALA SIRET-MOLDOVA C.I.F SEDIUL: COMUNA LESPEZI, JUDEȚUL IAȘI FIȘA DE EVALUARE A CRI

ASOCIAȚIA GRUPUL DE ACTIUNE LOCALA SIRET-MOLDOVA C.I.F SEDIUL: COMUNA LESPEZI, JUDEȚUL IAȘI FIȘA DE EVALUARE A CRI ASOCIAȚIA GRUPUL DE ACTIUNE LOCALA SIRET-MOLDOVA C.I.F. 33282692 SEDIUL: COMUNA LESPEZI, JUDEȚUL IAȘI galsiretmoldova@gmail.com FIȘA DE EVALUARE A CRITERIILOR DE ELIGIBILITATE ALE PROIECTULUI M6 - Dezvoltarea

Mai mult

ASOCIAȚIA GRUPUL DE ACŢIUNE LOCALĂ CRIVĂŢUL DE SUD-EST Adresa: Strada Staţiunii, nr 16 Balta Albã Telefon: 0765

ASOCIAȚIA GRUPUL DE ACŢIUNE LOCALĂ CRIVĂŢUL DE SUD-EST Adresa: Strada Staţiunii, nr 16 Balta Albã   Telefon: 0765 G.E1.2.1L FIȘA DE VERIFICARE A ÎNCADRĂRII PROIECTULUI Sub-măsura 19.2 - Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală Denumire solicitant:... Statutul juridic:.. Date

Mai mult

ASOCIAȚIA GRUPUL DE ACTIUNE LOCALA SIRET-MOLDOVA C.I.F SEDIUL: CENTRU AFTER SCHOOL, COMUNA LESPEZI, JUDEȚUL IAȘI

ASOCIAȚIA GRUPUL DE ACTIUNE LOCALA SIRET-MOLDOVA C.I.F SEDIUL: CENTRU AFTER SCHOOL, COMUNA LESPEZI, JUDEȚUL IAȘI ASOCIAȚIA GRUPUL DE ACTIUNE LOCALA SIRET-MOLDOVA C.I.F. 33282692 SEDIUL: CENTRU AFTER SCHOOL, COMUNA LESPEZI, JUDEȚUL IAȘI contact@galsiretmoldova.ro FIȘA DE EVALUARE A CRITERIILOR DE CONFORMITATE ALE

Mai mult

Metodologie de aplicat pentru verificarea conformității proiectului M3/6A Investiție în servicii turistice și adiacente Denumire solicitant Se preia d

Metodologie de aplicat pentru verificarea conformității proiectului M3/6A Investiție în servicii turistice și adiacente Denumire solicitant Se preia d Metodologie de aplicat pentru verificarea conformității proiectului M3/6A Investiție în servicii turistice și adiacente Denumire solicitant Se preia denumirea din Cererea de finanțare Statutul juridic

Mai mult

FIȘA DE VERIFICARE A INCADRARII PROIECTULUI (M1/ 6B) Dezvoltarea zonei GAL prin investitii realizate in dezvoltarea infrastructurii din interiorul loc

FIȘA DE VERIFICARE A INCADRARII PROIECTULUI (M1/ 6B) Dezvoltarea zonei GAL prin investitii realizate in dezvoltarea infrastructurii din interiorul loc FIȘA DE VERIFICARE A INCADRARII PROIECTULUI (M1/ 6B) Dezvoltarea zonei GAL prin investitii realizate in dezvoltarea infrastructurii din interiorul localitatii Denumire solicitant:... Statutul juridic:..

Mai mult

Microsoft Word - PROCEDURA-DE-EVALUARE-SI-SELECTIE-GAL-TH-TP-august-2017

Microsoft Word - PROCEDURA-DE-EVALUARE-SI-SELECTIE-GAL-TH-TP-august-2017 PROCEDURA DE EVALUARE SI SELECTIE A PROIECTELOR aferenta masurilor de finantare din Strategia de Dezvoltare Locala sursa de finantare: masura 19 LEADER din PNDR 2014-2020 Aprobata prin Decizia Consiliului

Mai mult

Axa prioritară 10 Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritate de investiții 10.1 Investițiile în educație, și formare, inclusiv în formare

Axa prioritară 10 Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritate de investiții 10.1 Investițiile în educație, și formare, inclusiv în formare Grila de verificare a conformităţii administrative și a eligibilității cererilor de finanţare aferente O.S.10.3 Expert 1 Expert 2 Cerinţa/ Criteriul DA NU Nu se aplică Verificarea conformităţii administrative

Mai mult

FIȘA DE VERIFICARE A CONFORMITĂȚII PROIECTULUI - Formular F1 GAL Sub-măsura Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dez

FIȘA DE VERIFICARE A CONFORMITĂȚII PROIECTULUI - Formular F1 GAL Sub-măsura Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dez FIȘA DE VERIFICARE A CONFORMITĂȚII PROIECTULUI - Formular F1 GAL Sub-măsura 19.2 - Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală Măsura M6/ 6B - Sprijin pentru studii/investiții

Mai mult

GAL Zona Sătmarului FIȘA DE VERIFICARE MĂSURA M5/6B Investiții în infrastructura socială E1L FIȘA DE VERIFICARE A CONFORMITĂȚII PROIECTULUI Sub-măsura

GAL Zona Sătmarului FIȘA DE VERIFICARE MĂSURA M5/6B Investiții în infrastructura socială E1L FIȘA DE VERIFICARE A CONFORMITĂȚII PROIECTULUI Sub-măsura E1L FIȘA DE VERIFICARE A CONFORMITĂȚII PROIECTULUI Sub-măsura 19.2 - Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală Măsura M5/6B - Numărul de înregistrare al cererii

Mai mult

E1.1LGAL FIȘA DE VERIFICARE A CONFORMITĂȚII PROIECTULUI Fișa de verificare a conformității proiectului MĂSURA M6/DI6B Investiţii în infrastructura de

E1.1LGAL FIȘA DE VERIFICARE A CONFORMITĂȚII PROIECTULUI Fișa de verificare a conformității proiectului MĂSURA M6/DI6B Investiţii în infrastructura de E1.1LGAL FIȘA DE VERIFICARE A CONFORMITĂȚII PROIECTULUI Fișa de verificare a conformității proiectului MĂSURA M6/DI6B Investiţii în infrastructura de bază şi îmbunătăţirea accesului la servicii pentru

Mai mult

` ` Anexa nr. 14 FIȘA DE VERIFICARE A CONFORMITATII PROIECTULUI (M / 5C). Sprijinirea accesului UAT si al organizatiilor din GAL, la energie ve

` ` Anexa nr. 14 FIȘA DE VERIFICARE A CONFORMITATII PROIECTULUI (M / 5C). Sprijinirea accesului UAT si al organizatiilor din GAL, la energie ve Anexa nr. 14 FIȘA DE VERIFICARE A CONFORMITATII PROIECTULUI (M 19.2 2 / 5C). Sprijinirea accesului UAT si al organizatiilor din GAL, la energie verde, prin realizarea de investitii in domeniul energiei

Mai mult

Anunt lung 421

Anunt lung 421 Asociatia "Grupul de Actiune Locala Podu Inalt Vaslui" Data publicarii: 15/12/201 Asociatia "Grupul de Actiune Locala Podu Inalt Vaslui"(GAL Podu Inalt) anunta lansarea, incepand cu data de 15 decembrie

Mai mult

Microsoft Word - Principalele probleme evaluare CAE 2.1A .docx

Microsoft Word - Principalele probleme evaluare CAE 2.1A .docx Principalele probleme/ greseli in elaborarea si transmiterea proiectelor depuse pe apelul de proiecte 2.1A/2016 1. În cadrul Formularului cererii de : Ø Nu au fost completate toate secțiunile obligatorii

Mai mult

FISA CONFORMITATE pentru masura M6/ 6B Investitii pentru dezvoltarea infrastructurii sociale

FISA CONFORMITATE pentru masura M6/ 6B Investitii pentru dezvoltarea infrastructurii sociale FISA CONFORMITATE pentru masura M6/ 6B Investitii pentru dezvoltarea infrastructurii sociale FIȘA DE VERIFICARE A CONFORMITATII PROIECTULUI Sub-măsura 19.2 - SPRIJIN PENTRU IMPLEMENTAREA ACȚIUNILOR ÎN

Mai mult

APEL DE SELECTIE NR. 4/2018 Masura M7/6B Investiţii în renovarea satelor şi echiparea teritoriului VERSIUNE DETALIATĂ Măsura lansata Asociaţia Grupul

APEL DE SELECTIE NR. 4/2018 Masura M7/6B Investiţii în renovarea satelor şi echiparea teritoriului VERSIUNE DETALIATĂ Măsura lansata Asociaţia Grupul APEL DE SELECTIE NR. 4/2018 Masura M7/6B Investiţii în renovarea satelor şi echiparea teritoriului VERSIUNE DETALIATĂ Măsura lansata Asociaţia Grupul de Acţiune Locală Câmpia Burnazului anunţă lansarea

Mai mult

ASOCIAȚIA GRUPUL DE ACTIUNE LOCALA SIRET-MOLDOVA C.I.F , SEDIUL: CENTRUL AFTER SCHOOL - COMUNA LESPEZI, JUDEȚUL IAȘI

ASOCIAȚIA GRUPUL DE ACTIUNE LOCALA SIRET-MOLDOVA C.I.F , SEDIUL: CENTRUL AFTER SCHOOL - COMUNA LESPEZI, JUDEȚUL IAȘI ASOCIAȚIA GRUPUL DE ACTIUNE LOCALA SIRET-MOLDOVA C.I.F. 33282692, SEDIUL: CENTRUL AFTER SCHOOL - COMUNA LESPEZI, JUDEȚUL IAȘI galsiretmoldova@gmail.com GHIDUL SOLICITANTULUI pentru MĂSURA 6 Dezvoltarea

Mai mult

GRUPUL DE ACTIUNE LOCALA DIN ZONA VAILOR AMPOIULUI SI MURESULUI Vințu de Jos, str. Lucian Blaga, nr. 20, CIF Tel./Fax ,

GRUPUL DE ACTIUNE LOCALA DIN ZONA VAILOR AMPOIULUI SI MURESULUI Vințu de Jos, str. Lucian Blaga, nr. 20, CIF Tel./Fax , Apel de selectie nr 3 pentru masura M 411.2-121 Data lansarii apelului de selectie pentru masura M 411.2-121:.09.2014 GAL Valea Ampoiului - Valea Muresului anunta lansarea celei de a 3-a sesiuni de depuneri

Mai mult

Sesiunea nr. 2, Apelul de Selecție nr. 1/M3.4 Asociația GAL STEJARUL CIF , comuna Sinești, județul Iași, Tel: , gal.stejarul

Sesiunea nr. 2, Apelul de Selecție nr. 1/M3.4 Asociația GAL STEJARUL CIF , comuna Sinești, județul Iași, Tel: ,   gal.stejarul Sesiunea nr. 2, Apelul de Selecție nr. 1/M3.4 Data publicării: 22.08.2018 Asociația Grupul de Acțiune Locală Stejarul anunță lansarea în perioada 03 septembrie 03 octombrie 2018 a apelului de selecție

Mai mult

ASOCIATIA GRUPUL DE ACTIUNE LOCALA DEALURILE COTMENEI Comuna Bascov, Bl. C2, parter, jud. Arges, site

ASOCIATIA GRUPUL DE ACTIUNE LOCALA DEALURILE COTMENEI Comuna Bascov, Bl. C2, parter, jud. Arges, site Formularul AP 1.5 M5/6A tranșă II FIŞA DE VERIFICARE ADMINISTRATIVĂ A DCP Beneficiar... Titlul proiectului.. Cod cerere de plata P -2 Secţiunea A: Verificarea conformităţii documentelor ataşate la Dosarul

Mai mult

E1.1LG FIȘA DE VERIFICARE A CONFORMITĂŢII PROIECTULUI Fișa de verificare a conformităţii proiectului MĂSURA M2/1A Promovarea cooperarii actorilor din

E1.1LG FIȘA DE VERIFICARE A CONFORMITĂŢII PROIECTULUI Fișa de verificare a conformităţii proiectului MĂSURA M2/1A Promovarea cooperarii actorilor din E1.1LG FIȘA DE VERIFICARE A CONFORMITĂŢII PROIECTULUI Fișa de verificare a conformităţii proiectului MĂSURA M2/1A Promovarea cooperarii actorilor din sectoarele de interes implicati in dezvoltarea durabila

Mai mult

Procedura de evaluare şi selecţie a proiectelor depuse în cadrul SDL FLUX PROCEDURAL PENTRU ACCESAREA FONDURILOR NERAMBURSABILE GAL REALIZEA

Procedura de evaluare şi selecţie a proiectelor depuse în cadrul SDL FLUX PROCEDURAL PENTRU ACCESAREA FONDURILOR NERAMBURSABILE GAL REALIZEA Procedura de evaluare şi selecţie a proiectelor depuse în cadrul SDL 2014 2020 FLUX PROCEDURAL PENTRU ACCESAREA FONDURILOR NERAMBURSABILE GAL REALIZEAZĂ ACTIVITĂŢI DE ANIMARE ŞI ELABOREAZĂ DOCUMENTELE

Mai mult

Asociatia GAL Valea Șomuzului Str. Principală Nr. 29, Sat Rădășeni, Comuna Rădășeni, județul Suceava tel/fax: mail:

Asociatia GAL Valea Șomuzului Str. Principală Nr. 29, Sat Rădășeni, Comuna Rădășeni, județul Suceava tel/fax: mail: Nr inregistrare: 27/15.02.2019 Sesiunea nr.4/2019, apelul de selecție nr.4/2019 Măsura M4/3A Data publicării: 01.03.2019 Asociația Grupul de Acțiune Locală Valea Șomuzului anunță lansarea în perioada 01

Mai mult

Denumirea măsurii

Denumirea măsurii Denumirea Sprijinirea antreprenoriatului non-agricol si crearea de locuri de masurii munca in teritoriul Muntii Macinului - Dunarea Veche Codul masurii M 6/6A Investitii Tipul masurii Servicii X Sprijin

Mai mult

Anexa 4 FIŞA MĂSURII SPRIJIN PENTRU CREAREA DE NOI ACTIVITATI ECONOMICE IN SECTORUL NON-AGRICOL M9/6A Tipul măsurii: INVESTIȚII SERVICII SPRIJIN FORFE

Anexa 4 FIŞA MĂSURII SPRIJIN PENTRU CREAREA DE NOI ACTIVITATI ECONOMICE IN SECTORUL NON-AGRICOL M9/6A Tipul măsurii: INVESTIȚII SERVICII SPRIJIN FORFE Anexa 4 FIŞA MĂSURII SPRIJIN PENTRU CREAREA DE NOI ACTIVITATI ECONOMICE IN SECTORUL NON-AGRICOL M9/6A Tipul măsurii: INVESTIȚII SERVICII SPRIJIN FORFETAR 1.Descrierea generală a măsurii, inclusiv a logicii

Mai mult

Ghid M1-6B - Versiunea 2

Ghid M1-6B - Versiunea 2 GHIDUL SOLICITANTULUI pentru măsura Dezvoltarea infrastructurii sociale codul măsurii Măsura /DI : M1/6B PROGRAMUL NAŢIONAL DE DEZVOLTARE RURALĂ 2014-2020 Program finanţat de Uniunea Europeană și Guvernul

Mai mult

TERITORIUL

TERITORIUL Denumirea măsurii Codul măsurii M3/6A SERVICII Tipul măsurii X INVESTIȚII SPRIJIN FORFETAR 1.Descrierea generală a măsurii 1.1 Justificare. Corelare cu analiza SWOT 1.2. Obiectivul de dezvoltare rurală

Mai mult

Asociatia GAL Valea Șomuzului Str. Principală Nr. 29, Sat Rădășeni, Comuna Rădășeni, județul Suceava, tel/fax: mail:

Asociatia GAL Valea Șomuzului Str. Principală Nr. 29, Sat Rădășeni, Comuna Rădășeni, județul Suceava, tel/fax: mail: Nr inregistrare: 29/15.02.2019 Sesiunea nr.4/2019, apelul de selecție nr.4/2019 - Măsura 5/3A Data publicării: 01.03.2019 Asociația Grupul de Acțiune Locală Valea Șomuzului anunță apelulul de selecție

Mai mult

APELUL DE SELECȚIE VARIANTA DETALIATĂ Măsura 3.3/6B INTEGRAREA MINORITĂȚILOR LOCALE Numărul de referință al sesiunii de selecție a proiectelor: 2/2018

APELUL DE SELECȚIE VARIANTA DETALIATĂ Măsura 3.3/6B INTEGRAREA MINORITĂȚILOR LOCALE Numărul de referință al sesiunii de selecție a proiectelor: 2/2018 APELUL DE SELECȚIE VARIANTA DETALIATĂ Măsura 3.3/6B INTEGRAREA MINORITĂȚILOR LOCALE Numărul de referință al sesiunii de selecție a proiectelor: 2/2018 M3.3/6B: 28.09.2018 29.10.2018 Data publicării: 21.09.2018

Mai mult

Anexa 10 Măsura 3.1 FIȘA DE VERIFICARE A ELIGIBILITĂȚII PROIECTULUI Măsura 3.1 Conservarea, protectia si mentinerea biodiversitatii naturale a zonelor

Anexa 10 Măsura 3.1 FIȘA DE VERIFICARE A ELIGIBILITĂȚII PROIECTULUI Măsura 3.1 Conservarea, protectia si mentinerea biodiversitatii naturale a zonelor Anexa 10 Măsura 3.1 FIȘA DE VERIFICARE A ELIGIBILITĂȚII PROIECTULUI Măsura 3.1 Conservarea, protectia si mentinerea biodiversitatii naturale a zonelor protejate, inclusiv a zonelor Natura 2000 in teritoriul

Mai mult

PROCEDURA DETALIATA DE EVALUARE SI SELECTIE PROIECTE

PROCEDURA  DETALIATA DE EVALUARE SI SELECTIE PROIECTE PROCEDURA DETALIATA DE EVALUARE SI SELECTIE PROIECTE Asociatia Grupul de Actiune Locala Meleagurile Cricovului Sediu: Oraşul Urlaţi, str. Tudor Vladimirescu, nr. 29 Telefon: 0758.249.698 Chezan Rodica

Mai mult

GE1.4L FIȘA DE VERIFICARE A CRITERIILOR DE SELECTIE A PROIECTULUI Fișa de verificare a criteriilor de selectie a proiectului MĂSURA M5/6A Sprijinirea

GE1.4L FIȘA DE VERIFICARE A CRITERIILOR DE SELECTIE A PROIECTULUI Fișa de verificare a criteriilor de selectie a proiectului MĂSURA M5/6A Sprijinirea GE1.4L FIȘA DE VERIFICARE A CRITERIILOR DE SELECTIE A PROIECTULUI Fișa de verificare a criteriilor de selectie a proiectului MĂSURA M5/6A Sprijinirea antreprenoriatului non-agricol în vederea diversificării

Mai mult

ASOCIAȚIA GRUPUL DE ACTIUNE LOCALA POIANA-VLADICAI CIF , Sediu: Comuna Tomesti, Sat Tomesti, județul Iasi, tel.: ; galpoianav

ASOCIAȚIA GRUPUL DE ACTIUNE LOCALA POIANA-VLADICAI CIF , Sediu: Comuna Tomesti, Sat Tomesti, județul Iasi, tel.: ;   galpoianav Data publicării: 16.04.2018 Asociația Grupul de Acțiune Locală anunță lansarea în perioada 16 aprilie 18 mai 2018 a apelului de selecție pentru depunerea Cererilor de Finanțare pentru Măsura 6.1/6A Dezvoltarea

Mai mult

Cerere de Finanțare GS_M2_VALORIFICAREA PATRIMONIULUI LOCAL ȘI CONSOLIDAREA IDENTITĂȚII LOCALE DRAFT MAI 2017 DATE de ÎNREGISTRARE Se completează de c

Cerere de Finanțare GS_M2_VALORIFICAREA PATRIMONIULUI LOCAL ȘI CONSOLIDAREA IDENTITĂȚII LOCALE DRAFT MAI 2017 DATE de ÎNREGISTRARE Se completează de c Cerere de Finanțare GS_M2_VALORIFICAREA PATRIMONIULUI LOCAL ȘI CONSOLIDAREA IDENTITĂȚII LOCALE DRAFT MAI 2017 DATE de ÎNREGISTRARE Se completează de către Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale

Mai mult

APEL DE SELECTIE NR. 1/2017 VERSIUNE DETALIATĂ Măsură lansată Asociaţia Grupul de Acţiune Locală Valea Ialomiţei anunţă lansarea Apelului de selecţie de proiecte Nr. 1/2017 pentru M3/DI2B Instalarea tinerilor

Mai mult

PROGRAMUL NAȚIONAL DE DEZVOLTARE RURALĂ Program finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României prin FONDUL EUROPEAN AGRICOL PENTRU DEZVOLTARE RURA

PROGRAMUL NAȚIONAL DE DEZVOLTARE RURALĂ Program finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României prin FONDUL EUROPEAN AGRICOL PENTRU DEZVOLTARE RURA Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală Europa investește în zonele rurale! Măsura 19 - Dezvoltare locală LEADER Sub-Măsura 19.4 Sprijin pentru

Mai mult

Ministerul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale AFIR PNDR Manual de procedură pentru implementare Sectiunea II Autorizare Plati Cod manual: M

Ministerul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale AFIR PNDR Manual de procedură pentru implementare Sectiunea II Autorizare Plati Cod manual: M Pagina 1 INSTRUCŢIUNI DE PLATĂ PENTRU BENEFICIARII SUBMĂSURII 7.6 A. INFORMAŢII CU CARACTER GENERAL Dosarul Cererii de Plată se depune de beneficiar la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor

Mai mult

Studiu de Fezabilitate/ Documentaţia de Avizare pentru Lucrări de Intervenţii, în tocmite conform legislaţiei în vigoare (HG nr. 907/2016 privind etap

Studiu de Fezabilitate/ Documentaţia de Avizare pentru Lucrări de Intervenţii, în tocmite conform legislaţiei în vigoare (HG nr. 907/2016 privind etap Studiu de Fezabilitate/ Documentaţia de Avizare pentru Lucrări de Intervenţii, în tocmite conform legislaţiei în vigoare (HG nr. 907/2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul cadru al documentaţiilor

Mai mult

SECTORUL DE CREŞTERE A ANIMALELOR Întrucât alocarea financiară se face distinct pentru sectorul vegetal şi pentru sectorul zootehnic, pentru implement

SECTORUL DE CREŞTERE A ANIMALELOR Întrucât alocarea financiară se face distinct pentru sectorul vegetal şi pentru sectorul zootehnic, pentru implement SECTORUL DE CREŞTERE A ANIMALELOR Întrucât alocarea financiară se face distinct pentru sectorul vegetal şi pentru sectorul zootehnic, pentru implementarea standardelor şi respectiv pentru beneficiarii

Mai mult

Metodologia de calcul pentru determinarea valorii eligibile din Programul Operaţional Asistenţă Tehnică a cheltuielilor de funcţionare aferente Autori

Metodologia de calcul pentru determinarea valorii eligibile din Programul Operaţional Asistenţă Tehnică a cheltuielilor de funcţionare aferente Autori ANEXA 4 Metodologia de calcul pentru determinarea valorii eligibile din Programul Operațional Capital Uman a cheltuielilor în cazul în care personalul structurii eligibile realizează şi alte atribuţii

Mai mult

Fișa de verificare MĂSURA M8 6B al GAL LEADER ”Csík” - ”Dezvoltarea armonioasă a spațiului rural”

Fișa de verificare MĂSURA M8 6B al GAL LEADER ”Csík” - ”Dezvoltarea armonioasă a spațiului rural” E2L FIȘA DE EVALUARE GENERALĂ A PROIECTULUI pentru Apelul M5 6B al Fișa de verificare a eligibilității proiectului depus pentru măsura M5/6B Denumire solicitant: Titlul proiectului : Obiectivele proiectului:

Mai mult

ASOCIAȚIA GRUPUL DE ACTIUNE LOCALA SIRET-MOLDOVA C.I.F SEDIUL: COMUNA LESPEZI, JUDEȚUL IAȘI FIȘA DE EVALUARE A CRI

ASOCIAȚIA GRUPUL DE ACTIUNE LOCALA SIRET-MOLDOVA C.I.F SEDIUL: COMUNA LESPEZI, JUDEȚUL IAȘI FIȘA DE EVALUARE A CRI ASOCIAȚIA GRUPUL DE ACTIUNE LOCALA SIRET-MOLDOVA C.I.F. 33282692 SEDIUL: COMUNA LESPEZI, JUDEȚUL IAȘI galsiretmoldova@gmail.com FIȘA DE EVALUARE A CRITERIILOR DE ELIGIBILITATE ALE PROIECTULUI M6 - Dezvoltarea

Mai mult

Microsoft Word - Intrebari si raspunsuri webinar 2.1.A.docx

Microsoft Word - Intrebari si raspunsuri webinar 2.1.A.docx Întrebări și răspunsuri webinar 2.1.A Microîntreprinderi (20.06.2019) Un beneficiar de POR 2.1 care a depus proiectul în septembrie 2016 și a semnat contractul de finanțare în 2017 mai este eligibil pe

Mai mult

FORMULAR CS02 FIȘA DE VERIFICARE A CRITERIILOR DE SELECTIE Numărul de înregistrare al Cererii de Finanţare (CF): Acordul de parteneriat: încheiat la d

FORMULAR CS02 FIȘA DE VERIFICARE A CRITERIILOR DE SELECTIE Numărul de înregistrare al Cererii de Finanţare (CF): Acordul de parteneriat: încheiat la d FORMULAR CS02 FIȘA DE VERIFICARE A CRITERIILOR DE SELECTIE Numărul de înregistrare al Cererii de Finanţare (CF): Acordul de parteneriat: încheiat la data de: Acord de parteneriat încheiat între: Denumirea

Mai mult

GUVERNUL ROMÂNIEI HOTĂRÂRE privind recunoaşterea Asociației Grupul de Acțiune Locală Valea Ialomiței ca fiind de utilitate publică În temeiul art. 108

GUVERNUL ROMÂNIEI HOTĂRÂRE privind recunoaşterea Asociației Grupul de Acțiune Locală Valea Ialomiței ca fiind de utilitate publică În temeiul art. 108 GUVERNUL ROMÂNIEI HOTĂRÂRE privind recunoaşterea Asociației Grupul de Acțiune Locală Valea Ialomiței ca fiind de utilitate publică În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art.

Mai mult

Birou: sat. Ilieni, nr. 84, tel: , MĂSURA M5/6B - SPRIJIN PENTRU FINANŢAREA ACTIVITĂ

Birou: sat. Ilieni, nr. 84, tel: ,     MĂSURA M5/6B - SPRIJIN PENTRU FINANŢAREA ACTIVITĂ Nr. înreg. 130-19.03.2019 ASOCIATIA GRUPUL DE ACȚIUNE LOCALĂ PROGRESSIO LANSEAZA APELUL DE SELECTIE AL PROIECTELOR pentru Data lansării apelului de selecție: 18.02.2019 Numărul de referință al sesiunii

Mai mult

Ghid Privind aplicarea regimului de avizare în temeiul articolului 4 alineatul (3) din Regulamentul privind agențiile de rating de credit 20/05/2019 E

Ghid Privind aplicarea regimului de avizare în temeiul articolului 4 alineatul (3) din Regulamentul privind agențiile de rating de credit 20/05/2019 E Ghid Privind aplicarea regimului de avizare în temeiul articolului 4 alineatul (3) din Regulamentul privind agențiile de rating de credit 20/05/2019 ESMA33-9-282 RO Cuprins I. Domeniu de aplicare... 3

Mai mult

Sediu social: Piața Națiunilor Unite nr. 9, bloc 107, sector 5, Bucureşti tel.: fax: Punct de lucru: Piaț

Sediu social: Piața Națiunilor Unite nr. 9, bloc 107, sector 5, Bucureşti tel.: fax: Punct de lucru: Piaț Către: Antreprenorii parte in contractele de achizitie publica de executie de lucrari incheiate cu C.N.I. S.A. Referitor la: impactul prevederilor Ordonanţei de urgenţă nr. 114/2018 privind instituirea

Mai mult

FIŞA MĂSURII 1 Denumirea măsurii : Extinderea şi modernizarea exploataţiilor agricole de dimensiuni mici Codul măsurii: M1/1A Tipul măsurii INVESTIŢII

FIŞA MĂSURII 1 Denumirea măsurii : Extinderea şi modernizarea exploataţiilor agricole de dimensiuni mici Codul măsurii: M1/1A Tipul măsurii INVESTIŢII FIŞA MĂSURII 1 Denumirea măsurii : Extinderea şi modernizarea exploataţiilor agricole de dimensiuni mici Codul măsurii: M1/1A Tipul măsurii INVESTIŢII SERVICII SPRIJIN FORFETAR 1. Descrierea generală a

Mai mult

Page 1 of 10 Sinteza modificărilor la Ghidului solicitantului. Condiţii specifice de accesare a fondurilor pentru apelul de proiecte nr. POR/2018/1/1.

Page 1 of 10 Sinteza modificărilor la Ghidului solicitantului. Condiţii specifice de accesare a fondurilor pentru apelul de proiecte nr. POR/2018/1/1. Page 1 of 10 Sinteza modificărilor la Ghidului solicitantului. Condiţii specifice de accesare a fondurilor pentru apelul de proiecte nr. POR/2018/1/1.1.A./1. Axa prioritară 1, Prioritatea de investiții

Mai mult

CONTRACT DE REMUNERARE A ACTIVITĂȚII nr.... Având în vedere faptul că Institutul Național al Magistraturii este beneficiarul Proiectului Justiția 2020

CONTRACT DE REMUNERARE A ACTIVITĂȚII nr.... Având în vedere faptul că Institutul Național al Magistraturii este beneficiarul Proiectului Justiția 2020 CONTRACT DE REMUNERARE A ACTIVITĂȚII nr.... Având în vedere faptul că Institutul Național al Magistraturii este beneficiarul Proiectului Justiția 2020: profesionalism și integritate cod SIPOCA 453, cod

Mai mult

ÎNTREBĂRI FRECVENTE APEL 1 DE PROIECTE 2019 I. Întrebări privind eligibilitatea solicitanţilor/partenerilor și a proiectelor 1 II. Întrebări privind b

ÎNTREBĂRI FRECVENTE APEL 1 DE PROIECTE 2019 I. Întrebări privind eligibilitatea solicitanţilor/partenerilor și a proiectelor 1 II. Întrebări privind b ÎNTREBĂRI FRECVENTE APEL 1 DE PROIECTE 2019 I. Întrebări privind eligibilitatea solicitanţilor/partenerilor și a proiectelor 1 II. Întrebări privind bugetul și tipurile de costuri acceptate 3 III. Întrebări

Mai mult

PROCEDURA DETALIATA DE EVALUARE SI SELECTIE PROIECTE

PROCEDURA  DETALIATA DE EVALUARE SI SELECTIE PROIECTE PROCEDURA DETALIATA DE EVALUARE SI SELECTIE PROIECTE Asociatia Grupul de Actiune Locala Teleorman Regiunea Vlasca Sediu: localitatea Talpa, Str. 22 decembrie 1989, nr. 1, judetul Teleorman. Partea I Prevederi

Mai mult

DGP AMPOPAM Anexa 2 C AT FLAG DUNĂREA CĂLĂRĂȘEANĂ LISTA DE VERIFICARE A CONFORMITĂŢII ADMINISTRATIVE ŞI ELIGIBILITĂŢII M2.2 Măsura 2.2: Conservarea va

DGP AMPOPAM Anexa 2 C AT FLAG DUNĂREA CĂLĂRĂȘEANĂ LISTA DE VERIFICARE A CONFORMITĂŢII ADMINISTRATIVE ŞI ELIGIBILITĂŢII M2.2 Măsura 2.2: Conservarea va Anexa 2 C AT FLAG DUNĂREA CĂLĂRĂȘEANĂ LISTA DE VERIFICARE A CONFORMITĂŢII ADMINISTRATIVE ŞI ELIGIBILITĂŢII M2.2 Măsura 2.2: Conservarea valorilor naturale și conștientizarea riscurilor generate de schimbările

Mai mult

GUVERNUL ROMÂNIEI MINISTERUL FONDURILOR EUROPENE O R D I N privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor, aferente proiectelor finanțate prin Prog

GUVERNUL ROMÂNIEI MINISTERUL FONDURILOR EUROPENE O R D I N privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor, aferente proiectelor finanțate prin Prog GUVERNUL ROMÂNIEI MINISTERUL FONDURILOR EUROPENE O R D I N privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor, aferente proiectelor finanțate prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 Având în vedere:

Mai mult

ROMÂNIA

ROMÂNIA ROMÂNIA MINISTERUL EDUCAŢIEI NAȚIONALE ȘI CERCETĂRII ȘTIINȚIFICE UNIVERSITATEA 1 DECEMBRIE 1918 DIN ALBA IULIA Str. Gabriel Bethlen, Nr. 5, 510009 Alba Iulia Tel. +40258 806130, Fax. +40258 812630 url:

Mai mult

Guvernul României Procedură din 15/05/2013 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 305 din 28/05/2013 Procedură privind acordarea ajutoarelor de m

Guvernul României Procedură din 15/05/2013 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 305 din 28/05/2013 Procedură privind acordarea ajutoarelor de m Guvernul României Procedură din 15/05/2013 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 305 din 28/05/2013 Procedură privind acordarea ajutoarelor de minimis pentru investiţiile realizate de întreprinderile

Mai mult

GAL TARA OASULUI Masura 9/6b Dezvoltarea satelor E1.2L FIȘA DE EVALUARE GENERALĂ A PROIECTULUI (art. 17, alin. (1), lit. c), d) art. 20, alin. (1), li

GAL TARA OASULUI Masura 9/6b Dezvoltarea satelor E1.2L FIȘA DE EVALUARE GENERALĂ A PROIECTULUI (art. 17, alin. (1), lit. c), d) art. 20, alin. (1), li Masura 9/6b Dezvoltarea satelor E1.2L FIȘA DE EVALUARE GENERALĂ A PROIECTULUI (art. 17, alin. (1), lit. c), d) art. 20, alin. (1), lit. b), c), d), e), f) și g) din Reg. (UE) nr. 1305/2013) Fișa de evaluare

Mai mult

E 1.2L FIȘA DE EVALUARE A ELIGIBILITĂȚII PROIECTULUI MĂSURA M2/2B Reînnoirea generațiilor de fermieri Număr înregistrare proiect din data Sesiunea nr.

E 1.2L FIȘA DE EVALUARE A ELIGIBILITĂȚII PROIECTULUI MĂSURA M2/2B Reînnoirea generațiilor de fermieri Număr înregistrare proiect din data Sesiunea nr. E 1.2L FIȘA DE EVALUARE A ELIGIBILITĂȚII PROIECTULUI MĂSURA M2/2B Reînnoirea generațiilor de fermieri Număr înregistrare proiect din data Sesiunea nr. /2018, Perioada sesiunii de depunere a proiectelor:

Mai mult

(M4/ 6A) Infiintarea, modernizarea și reabilitarea activitatilor non-agricole pe teritoriul GAL Tipul măsurii : INVESTITII SERVICII SPRIJIN FORFETAR 1

(M4/ 6A) Infiintarea, modernizarea și reabilitarea activitatilor non-agricole pe teritoriul GAL Tipul măsurii : INVESTITII SERVICII SPRIJIN FORFETAR 1 (M4/ 6A) Infiintarea, modernizarea și reabilitarea activitatilor non-agricole pe teritoriul GAL Tipul măsurii : INVESTITII SERVICII SPRIJIN FORFETAR 1. Descrierea generală a măsurii, inclusiv a logicii

Mai mult

GE1.3L FIȘA DE VERIFICARE PE TEREN A PROIECTULUI Fișa de verificare pe teren a proiectului MĂSURA M3/2A Susținerea dezvoltării și diversificării activ

GE1.3L FIȘA DE VERIFICARE PE TEREN A PROIECTULUI Fișa de verificare pe teren a proiectului MĂSURA M3/2A Susținerea dezvoltării și diversificării activ GE1.3L FIȘA DE VERIFICARE PE TEREN A PROIECTULUI Fișa de verificare pe teren a proiectului MĂSURA M3/2A Susținerea dezvoltării și diversificării activităților agricole Data: Persoana întâlnită (nume şi

Mai mult

ASOCIATIA GAL DANUBIUS IALOMITA-BRAILA Nr. IGAL 044 / Formular A1L Programul de achiziții pe proiect pentru perioada

ASOCIATIA GAL DANUBIUS IALOMITA-BRAILA Nr. IGAL 044 / Formular A1L Programul de achiziții pe proiect pentru perioada Nr. IGAL 044 / 08.02.2019 Formular A1L Programul de achiziții pe proiect pentru perioada 13.12.2016 31.12.2019 SPRIJIN PENTRU CHELTUIELI DE FUNCȚIONARE ȘI ANIMARE Nr.crt. Obiectul contractului de achiziție

Mai mult

Procedura de evaluare şi selecţie a proiectelor depuse în cadrul SDL 2014 – 2020

Procedura de evaluare şi selecţie a proiectelor depuse în cadrul SDL 2014 – 2020 Procedura de evaluare şi selecţie a proiectelor depuse în cadrul SDL 2014 2020 FLUX PROCEDURAL PENTRU ACCESAREA FONDURILOR NERAMBURSABILE GAL REALIZEAZĂ ACTIVITĂŢI DE ANIMARE ŞI ELABOREAZĂ DOCUMENTELE

Mai mult

16_8_ANUNT_depunere_PA_FORSEDA

16_8_ANUNT_depunere_PA_FORSEDA PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN Axa prioritară 3: Locuri de muncă pentru toţi Obiectivul tematic 8: Promovarea unor locuri de muncă durabile și de calitate și sprijinirea mobilității lucrătorilor Prioritatea

Mai mult

Denumirea masurii Modernizarea exploatatiilor agricole Codul masurii 2.1 Tipul masurii x INVESTITII SERVICII SPRIJIN FORFETAR 1. DESCRIEREA GENERALA A

Denumirea masurii Modernizarea exploatatiilor agricole Codul masurii 2.1 Tipul masurii x INVESTITII SERVICII SPRIJIN FORFETAR 1. DESCRIEREA GENERALA A Denumirea masurii Modernizarea exploatatiilor agricole Codul masurii 2.1 Tipul masurii x INVESTITII SERVICII SPRIJIN FORFETAR 1. DESCRIEREA GENERALA A MASURII Justificare. Corelare cu analiza SWOT Obiective

Mai mult

Formular E 1.2-EGAL.L - FIȘA DE EVALUARE A ELIGIBILITATII PROIECTULUI MASURA 5/6B Sprijin pentru realizarea de investitii in infrastructura sociala cu

Formular E 1.2-EGAL.L - FIȘA DE EVALUARE A ELIGIBILITATII PROIECTULUI MASURA 5/6B Sprijin pentru realizarea de investitii in infrastructura sociala cu Formular E 1.2-EGAL.L - FIȘA DE EVALUARE A ELIGIBILITATII PROIECTULUI MASURA 5/6B Sprijin pentru realizarea de investitii in infrastructura sociala cu obiective care se încadrează în prevederile art. 20,

Mai mult

ASOCIAȚIA CONSORȚIUL PENTRU DEZVOLTAREA MICROREGIUNII VALEA CÎLNĂULUI BUZĂU Cod fiscal: Județul Buzău, Comuna Zărnești Tel: e-ma

ASOCIAȚIA CONSORȚIUL PENTRU DEZVOLTAREA MICROREGIUNII VALEA CÎLNĂULUI BUZĂU Cod fiscal: Județul Buzău, Comuna Zărnești Tel: e-ma G.E 1.2L FIȘA DE EVALUARE GENERALĂ A PROIECTULUI M1/6B - Dezvoltarea echilibrata a satelor Informaţii generale obligatorii cu privire la solicitant şi aplicație (verificare realizată de către expertii

Mai mult

FIȘA DE EVALUARE GENERALĂ A PROIECTULUI MĂSURA M07 Investitii pentru stimularea incluziunii sociale a minoritatilor în teritoriul GAL Codrii Pașcanilo

FIȘA DE EVALUARE GENERALĂ A PROIECTULUI MĂSURA M07 Investitii pentru stimularea incluziunii sociale a minoritatilor în teritoriul GAL Codrii Pașcanilo FIȘA DE EVALUARE GENERALĂ A PROIECTULUI MĂSURA M07 Investitii pentru stimularea incluziunii sociale a minoritatilor în teritoriul GAL Codrii Pașcanilor CODUL Măsurii: M07/6B Sub-măsura 19.2 - Sprijin pentru

Mai mult

csspp_hot_15_ _norma_8_2010

csspp_hot_15_ _norma_8_2010 Norma nr. 8/2010 privind autorizarea administratorilor de fonduri de pensii private, preluarea administrării fondurilor de pensii facultative şi organizarea activelor şi pasivelor la nivelul administratorilor

Mai mult

E1.4LG FIȘA DE VERIFICARE A CRITERIILOR DE SELECTIE A PROIECTULUI Fișa de verificare a criteriilor de selectie a proiectului MASURA M6/DI6A Sprijinire

E1.4LG FIȘA DE VERIFICARE A CRITERIILOR DE SELECTIE A PROIECTULUI Fișa de verificare a criteriilor de selectie a proiectului MASURA M6/DI6A Sprijinire E1.4LG FIȘA DE VERIFICARE A CRITERIILOR DE SELECTIE A PROIECTULUI Fișa de verificare a criteriilor de selectie a proiectului MASURA M6/DI6A Sprijinirea activităților non-agricole Denumire solicitant: Titlu

Mai mult

E1.2LGAL FIȘA DE VERIFICARE A CRITERIILOR DE ELIGIBILITATE A PROIECTULUI MĂSURA 7/6B Servicii sociale în teritoriul GAL Siretul Verde Denumire solicit

E1.2LGAL FIȘA DE VERIFICARE A CRITERIILOR DE ELIGIBILITATE A PROIECTULUI MĂSURA 7/6B Servicii sociale în teritoriul GAL Siretul Verde Denumire solicit E1.2LGAL FIȘA DE VERIFICARE A CRITERIILOR DE ELIGIBILITATE A PROIECTULUI MĂSURA 7/6B Servicii sociale în teritoriul GAL Siretul Verde Denumire solicitant: Titlu proiect: Data lansării apelului de selecție

Mai mult

Procedura identificare tichete sociale

Procedura identificare tichete sociale Judeţul Argeş Primarul Comunei Bughea de Sus PROIECT DE HOTĂRÂRE cu privire la aprobarea Modalităţii de identificare a beneficiarilor şi modalitatea de soluţionare a situaţiilor identificate pentru acordarea

Mai mult

ANUNȚ DE SELECȚIE PARTENER PENTRU PROIECT POSDRU DMI 6.2 Imbunatatirea accesului si a participării grupurilor vulnerabile pe piata muncii În conformit

ANUNȚ DE SELECȚIE PARTENER PENTRU PROIECT POSDRU DMI 6.2 Imbunatatirea accesului si a participării grupurilor vulnerabile pe piata muncii În conformit ANUNȚ DE SELECȚIE PARTENER PENTRU PROIECT POSDRU DMI 6.2 Imbunatatirea accesului si a participării grupurilor vulnerabile pe piata muncii În conformitate cu prevederile O.U.G. 64/2009 cu modificările şi

Mai mult

GUVERNUL ROMÂNIEI MINISTERUL MEDIULUI ORDIN nr. / privind modificarea și completarea Ghidului de finanţare a Programului privind instalarea sistemelor

GUVERNUL ROMÂNIEI MINISTERUL MEDIULUI ORDIN nr. / privind modificarea și completarea Ghidului de finanţare a Programului privind instalarea sistemelor GUVERNUL ROMÂNIEI MINISTERUL MEDIULUI ORDIN nr. / privind modificarea și completarea Ghidului de finanţare a Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie

Mai mult

Fișa de evaluare generală a proiectului cu obiective care se încadrează în prevederile art. 17, alin. (1), lit. (a), (b) din Reg. (UE) nr. 1305/2013 N

Fișa de evaluare generală a proiectului cu obiective care se încadrează în prevederile art. 17, alin. (1), lit. (a), (b) din Reg. (UE) nr. 1305/2013 N Fișa de evaluare generală a proiectului cu obiective care se încadrează în prevederile art. 17, alin. (1), lit. (a), (b) din Reg. (UE) nr. 1305/2013 Numărul de înregistrare al Cererii de Finanţare* (CF):...

Mai mult

REGULAMENT DE ORGANIZARE ŞI FUNCŢIONARE A COMITETULUI DE SELECŢIE pentru proiectele depuse prin intermediul SDL G.A.L. Codru Moma Anexa nr. 1 la Deciz

REGULAMENT DE ORGANIZARE ŞI FUNCŢIONARE A COMITETULUI DE SELECŢIE pentru proiectele depuse prin intermediul SDL G.A.L. Codru Moma Anexa nr. 1 la Deciz REGULAMENT DE ORGANIZARE ŞI FUNCŢIONARE A COMITETULUI DE SELECŢIE pentru proiectele depuse prin intermediul SDL G.A.L. Codru Moma Anexa nr. 1 la Decizia CD nr. 6 din 22.04.2019 1 Art. 1 - Dispoziţii generale

Mai mult

Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 16/2017 privind detaşarea salariaţilor în cadrul prestării de servicii transnaţionale Parlamentul Rom

Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 16/2017 privind detaşarea salariaţilor în cadrul prestării de servicii transnaţionale Parlamentul Rom Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 16/2017 privind detaşarea salariaţilor în cadrul prestării de servicii transnaţionale Parlamentul României adoptă prezenta lege. I. Legea nr. 16 din 17

Mai mult

ANEXA_12_Grila_evaluare_th_fin_Plan_Afaceri

ANEXA_12_Grila_evaluare_th_fin_Plan_Afaceri PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN Axa prioritară : Locuri de muncă pentru toţi Obiectivul tematic 8: Promovarea unor locuri de muncă durabile și de calitate și sprijinirea mobilității lucrătorilor Prioritatea

Mai mult

Formular E 1.2-EGAL.L - FIȘA DE EVALUARE A ELIGIBILITATII PROIECTULUI MASURA 5/6B Sprijin pentru infiintarea si modernizarea unitatilor de infrastruct

Formular E 1.2-EGAL.L - FIȘA DE EVALUARE A ELIGIBILITATII PROIECTULUI MASURA 5/6B Sprijin pentru infiintarea si modernizarea unitatilor de infrastruct Formular E 1.2-EGAL.L - FIȘA DE EVALUARE A ELIGIBILITATII PROIECTULUI MASURA 5/6B Sprijin pentru infiintarea si modernizarea unitatilor de infrastructura sociala cu obiective care se încadrează în prevederile

Mai mult

Ppt

Ppt MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE DIRECŢIA GENERALĂ PREZENTAREA PRINCIPALELOR MODIFICĂRI ALE CODULUI FISCAL 1 DOMENII DE REGLEMENTARE A. Impozitul pe profit B. Impozitul pe venit C. Impozitul pe veniturile

Mai mult

ANUNT SELECTIE PARTENERI Institutul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneoclimatologie anunta organizarea unei proceduri de selectie pentru

ANUNT SELECTIE PARTENERI Institutul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneoclimatologie anunta organizarea unei proceduri de selectie pentru ANUNT SELECTIE PARTENERI Institutul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneoclimatologie anunta organizarea unei proceduri de selectie pentru inlocuirea unui partener in cadrul Acordului de parteneriat

Mai mult

Programul Operaţional Regional Axa prioritară 5 - Imbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimo

Programul Operaţional Regional Axa prioritară 5 - Imbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimo Sinteza principalelor modificări aferente Ghidului specific 5.1 Nr. crt. Text existent Forma actualizată 1. Ghidul specific în cuprinsul documentului unde există trimiteri la Ghidul general Ghidul specific

Mai mult

Microsoft Word - Cerere propuneri de proiecte Poli Competitivitate 4 mai 2012.doc

Microsoft Word - Cerere propuneri de proiecte Poli Competitivitate 4 mai 2012.doc Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice CERERE DE PROPUNERI DE PROIECTE PENTRU SPRIJIN

Mai mult

Apel de selecție proiecte varianta detaliată Măsura 6.6B Investiții în infrastructura fizică de bază Numărul de referință al sesiunii de selecție a pr

Apel de selecție proiecte varianta detaliată Măsura 6.6B Investiții în infrastructura fizică de bază Numărul de referință al sesiunii de selecție a pr Apel de selecție proiecte varianta detaliată Măsura 6.6B Investiții în infrastructura fizică de bază Numărul de referință al sesiunii de selecție a proiectelor: 1/2018, Apelul nr. 2/2018: perioada de lansare:

Mai mult

Smart minds for growing businesses POR Axa 2 - Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii -Prioritatea de investitii 2.2. I. Tip

Smart minds for growing businesses POR Axa 2 - Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii -Prioritatea de investitii 2.2. I. Tip POR Axa 2 - Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii -Prioritatea de investitii 2.2. I. Tipuri de proiecte sprijinite Crearea unei noi unități de producție/prestare servicii; Extinderea

Mai mult

FISA MASURII Denumirea masurii "Sprijin pentru infiintarea si modernizarea unitatilor de infrastructura sociala" CODUL Măsurii M5/6B Tipul măsurii: IN

FISA MASURII Denumirea masurii Sprijin pentru infiintarea si modernizarea unitatilor de infrastructura sociala CODUL Măsurii M5/6B Tipul măsurii: IN FISA MASURII Denumirea masurii "Sprijin pentru infiintarea si modernizarea unitatilor de infrastructura sociala" CODUL Măsurii M5/6B Tipul măsurii: INVESTITII SERVICII FORFETAR 1. Descrierea generală a

Mai mult

ANUNT SELECȚIE PARTENERI Stagii de practica pentru studentii Facultatilor de Educatie Fizica si Sport, Stiinte Sociale si Drept Data: în ca

ANUNT SELECȚIE PARTENERI Stagii de practica pentru studentii Facultatilor de Educatie Fizica si Sport, Stiinte Sociale si Drept Data: în ca ANUNT SELECȚIE PARTENERI Stagii de practica pentru studentii Facultatilor de Educatie Fizica si Sport, Stiinte Sociale si Drept Data: 03.01.2017 în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020

Mai mult

Anexa 4

Anexa  4 ELABORAT DE: Consultant autorizat... Solicitant... forma juridica... Date de identificare... (nume, prenume, semnături, ştampilă) Data intocmirii... Model cadru pentru beneficiarii măsurii 6.2 (Notă! Se

Mai mult

Anexa 8 FIŞA POST 1.POSTUL : MANAGER PROIECT, COD COR CERINŢE : 2.1 Studii : Studii superioare finalizate 2.2 Vechime : Minim 3 ani pe un pos

Anexa 8 FIŞA POST 1.POSTUL : MANAGER PROIECT, COD COR CERINŢE : 2.1 Studii : Studii superioare finalizate 2.2 Vechime : Minim 3 ani pe un pos Anexa 8 1.POSTUL : MANAGER PROIECT, COD COR 242101 2.CERINŢE : 2.1 Studii : Studii superioare finalizate 2.2 Vechime : Minim 3 ani pe un post similar 2.3 Alte cerinţe : Perfecţionări (specializări): managementul

Mai mult

untitled

untitled ROMÂNIA MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE Regulament de organizare şi funcţionare a Comitetului Naţional de Coordonare a Reţelei Naţionale de Dezvoltare Rurală 2007-2013 Articolul 1 Dispoziţii

Mai mult

*Anexa nr. 1 este reprodusă în facsimil. ANEXA Nr. 1*

*Anexa nr. 1 este reprodusă în facsimil. ANEXA Nr. 1* *Anexa nr. 1 este reprodusă în facsimil. ANEXA Nr. 1* ANEXA Nr. 2 INSTRUCȚIUNI pentru completarea formularului (300) Decont de taxă pe valoarea adăugată Formularul (300) Decont de taxă pe valoarea adăugată

Mai mult

E 1.2 FIȘA DE EVALUARE GENERALĂ A PROIECTULUI Măsura M19.2 1/2A Numărul de înregistrare al Cererii de Finanţare* (CF):... *se va prelua din Fișa de ve

E 1.2 FIȘA DE EVALUARE GENERALĂ A PROIECTULUI Măsura M19.2 1/2A Numărul de înregistrare al Cererii de Finanţare* (CF):... *se va prelua din Fișa de ve E 1.2 FIȘA DE EVALUARE GENERALĂ A PROIECTULUI Măsura M19.2 1/2A Numărul de înregistrare al Cererii de Finanţare* (CF):... *se va prelua din Fișa de verificare a încadrării proiectului E1.2.1L Denumire

Mai mult

Smart minds for growing businesses POR Axa 2 - Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii -Prioritatea de investitii 2.2. I. Tip

Smart minds for growing businesses POR Axa 2 - Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii -Prioritatea de investitii 2.2. I. Tip POR Axa 2 - Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii -Prioritatea de investitii 2.2. I. Tipuri de proiecte sprijinite Crearea unei noi unități de producție/prestare servicii; Extinderea

Mai mult

FISA MASURII M 2.4 Anexa 1 Masura 2.4 Denumirea masurii: Reinnoirea generatiei de fermieri prin incurajarea micilor intreprinzatori tineri rurali CODU

FISA MASURII M 2.4 Anexa 1 Masura 2.4 Denumirea masurii: Reinnoirea generatiei de fermieri prin incurajarea micilor intreprinzatori tineri rurali CODU FISA MASURII M 2.4 Anexa 1 Masura 2.4 Denumirea masurii: Reinnoirea generatiei de fermieri prin incurajarea micilor intreprinzatori tineri rurali CODUL Masurii: M 2.4 Masura / DI: M 2.4 / 2B Tipul masurii:

Mai mult

Anexa 1 procedura CAS si CASS din oficiu

Anexa 1 procedura CAS si CASS din oficiu Anexa nr. 1 Procedura privind stabilirea din oficiu a contribuției de asigurări sociale și a contribuției de asigurări sociale de sănătate datorate de persoanele fizice Cap.I. Dispoziţii generale 1. (1)

Mai mult