FileList Convert a pdf file!

Mărimea: px
Porniți afișarea la pagina:

Download "FileList Convert a pdf file!"

Transcriere

1 BALET ROMANIA În nicio alta arta, expresia valorii si a frumusetii nu este concentrata temporal si afectiv atât de puternic. Întro variatie clasica miscarile nu sunt numai ale trupului ci reprezinta, petala cu petala, talentul, inteligenta, munca, concentrarea, daruirea, sacrificiul si bucuria. Balerinul reprezinta metafora Sarmanului Dionis, dar nu în lumina încercarii de identificare cu însasi Divinitatea sau a întelegerii si participarii la sensurile lumii, ci a cutezantei catre perfectiune pentru bucuria nemarginita a oamenilor. Martori tacuti ai baletului, scena, decorurile, recuzita si luminile îmbratiseaza balerinii în note muzicale fantastice, iar dansul tese infinite lumini galbene din soare, albastre si linistite valuri, albe si negre fapturi pamântesti... iar apoi, întro explozie de emotie, publicul strânge si arunca, dintru palme si pentru inimi, lacrimi si urale de iubire. Alexandru Ma rinescu, 17 ianuarie 2013 Definirea conceptului Balet Romania reprezinta o idee suport pentru scolile de balet din România, pentru practicantii de balet si pentru persoanele care au initiative în domeniu, cu scopul promovarii baletului românesc dar si a valorilor si istoriei baletului mondial. Misiunea Crearea unei comunitati puternice a baletului românesc prin identificarea, sustinerea si încurajarea manifestarilor, activitatilor, initiativelor si a proiectelor care urmaresc, pe lânga îndeplinirea unor interese personale sau de grup în balet, satisfacerea intereselor nationale referitoare la promovarea si dezvoltarea baletului românesc. Siteul BaletRomania.ro Reprezinta, prin continutul categoriilor create, a retelelor de socializare asociate si alaturi de prietenii si partenerii din site un instrument si o metoda de realizare a scopului pentru care a fost creat.

2 Analiza SWOT a BaletRomania Analiza Swot a unui concept reprezinta o provocare, în conditiile în care aceasta se realizeaza în mod obisnuit pentru o organizatie de drept public sau privat sau pentru o persoana, asa ca, pe lânga încercarea de a identifica elemente concrete ale celor patru componente specifice swot puncte forte, puncte slabe, oportunitati si amenintari voi releva în analiza, în aceeasi masura, aspectele pozitive si negative din sistemul institutional si din baletul românesc la nivel national, din perspectiva filosofica. Analiza are la baza concluziile extrase din comunicarea directa, prin mesaje electronice, social media, telefon, etc. cu stakeholderii si persoanele juridice din domeniu, din observarea unor concursuri sau festivaluri nationale si internationale din domeniu, din analiza fluxului de stiri având ca tematica baletul precum si din datele statistice oferite de Google pentru perioada A. PUNCTE FORTE a. Siteul si analiza conceptuala din perspectiva individuala costuri mici de întretinere; identificare facila a surselor de informatii; unicitatea categoriilor de informatii reale, obiective si clare; structura de administrare flexibila; optimizare foarte buna pentru motoarele de cautare; vizibilitate sporita pentru actorii (scoli, copii, alte persoane) interesati de teme specifice sau conexe domeniului baletului; cunoasterea, recunoasterea si promovarea tinerelor talente * ; potential deosebit de dezvoltare; motivatie puternica si stabilirea de obiective globale si vizionare; sistem de valori puternic conturat; asigurarea suportului pentru existenta viitoare de avantaj competitiv si construirea de proiecte de rang national.

3 * sectiunea copii de elita prezinta, pentru publicul larg, un interes deosebit. Acest aspect rezulta din numarul crescut de accesari ale paginilor corespunzatoare sectiunii si din feedbackurile primite. Acesti copii au posibilitatea de asi construi o excelenta imagine personala si de a avea un suport pentru debutul în cariera profesionala. b. Dimensiunea nationala a conceptului aspecte obiective si filosofice structura în regim privat în continua dezvoltare; cresterea semnificativa a interesului pentru practicarea baletului clasic si modern; organizarea în România a unor spectacole de balet sustinute de trupe de balet consacrate; existenta înca a unor pedagogi de balet, coregrafi si muzicologi dedicati profesiei lor; aparitia în cadrul concursurilor si festivalurilor a instrumentelor de motivare pozitiva si a spiritului de competitie; existenta unei generatii (a.n ) cu un potential si o perspectiva deosebite; existenta unei concurente între scolile de balet si aparitia cel putin în Bucuresti a unui numar semnificativ de cursuri si scoli în regim privat cu un numar de cursanti estimat la cel putin 3,000 de cursanti permanenti si platitori iar în tara la aproximativ 1,000; cresterea vizibilitatii si notorietatii scolilor de balet ca urmare a aparitiei si dezvoltarii siteului baletromania.ro*; cresterea preocuparii parintilor pentru educatia permanenta a copiilor, chiar si în conditiile unor bugete reduse, si includerea între optiuni a avantajelor deosebite ale baletului clasic**; preocupare crescuta a comunitatilor publice locale pentru dezvoltarea baletului clasic. * din analiza accesarilor paginilor din site, din comunicarile electronice si din comunicarea directa rezulta, fara echivoc, interesul publicului pentru informatii referitoare la scolile de balet; numai întrun an, vizitatorii unici baletromania.ro sunt de peste 12,500. Acestia au accesat siteul de peste 17,000 de ori si au afisat un numar total de pagini în site ce depaseste 56,000, din care peste 38,000 vizualizari unice de pagina; crearea în mediul online a acestui suport de informatie si comunicarile conexe au generat, în medie, pentru fiecare scoala de balet din România un numar de cel putin 10 cursanti si un trafic mediu, din baletromania.ro catre pagini web ale scolilor de balet, de cel putin 400 noi vizitatori unici si 650 vizualizari de pagina per scoala. ** principalele criterii identificate, aleator, pentru alegerea unei scoli de balet sunt urmatoarele: locatia, componenta corpului profesoral si statutul, autoritatea sau prestigiul conducatorului scolii, metoda de predare, cuantumul taxelor, continutul informatiilor de prezentare din siteul baletromania.ro si recomandari, profesionalismul si abilitatile de comunicare ale personalului angajat si prima interactiune cu scoala.

4 B. PUNCTE SLABE a. Componenta individuala buget nesemnificativ pentru investitii si promovare; spatiu de gazduire limitat; atragerea unui numar redus de coautori, autori sau contributori pentru articole; numar semnificativ al vizitatorilor care ies din site în 1 60 de secunde de la accesarea paginii de intrare; abilitati antreprenoriale reduse în raport cu resursele financiare existente; nealegerea întotdeauna a celor mai bune, clare si mobilizatoare mesaje în raport cu realizarea scopului propus. b. Componenta nationala preocuparea din ce în ce mai redusa a administratiei statale pentru dezvoltarea culturii românesti si pentru asigurarea unor bugete competitive; inabilitatea managerilor de cultura de atragere a banilor europeni; inexistenta unor programe de promovare a baletului în sistemul educational prescolar si scolar; inexistenta unui sistem de recrutare (a nu se confunda cu selectarea!) a elevilor; descrierea, cel mai adesea, a unor criterii subiective pentru selectarea personalului de conducere din teatrele si operele de stat; neincluderea în programa scolara a unui numar suficient de ore dedicat baletului clasic si altor discipline de profil în scolile de coregrafie; sistem de salarizare neperformant, rigid si demotivant pentru personalul din învatamântul de specialitate si din institutiile de cultura;

5 existenta unei multitudini de factori personalisubiectivi în luarea deciziilor, respectiv neconstientizarea importantei promovarii intereselor nationale. C. OPORTUNITATI a. Componenta individuala evolutie favorabila a pietei si, corelativ, un interes crescut pentru articolele si temele propuse; posibilitatea încheierii si consolidarii unor parteneriate; proiectarea si initierea unei structuri asociative de interes general. b. Componenta nationala concretizarea continuei dezvoltari a scolilor de balet private în organizatii cu statut juridic de serviciu public; diversificarea posibilitatilor de recrutare a tinerelor talente având în vedere marirea numarului de scoli de balet; posibilitatea dezvoltarii în regim de parteneriat publicprivat, prin atragerea de resurse umane, investitii si sponsorizari, a unor proiecte de rang local, regional s au national; valorificarea instrumentelor social media; valorificarea puterii exemplului, a valorii si frumusetei actului cultural prin coborârea mai aproape de oameni, de comunitati.

6 D. AMENINTARI a. Perspectiva individuala resurse limitate timp, bani, etc. în raport cu cerintele dezvoltarii conceptului si cu asteptarile publicului i nteresat b. La nivel national costuri ridicate acces cultura; management general neperformant; nevalorificarea metodelor si instrumentelor IT, de comunicare si sociologice inovatoare pentru promovarea baletului clasic si modern ; lipsa de comunicare chiar si în prezentarea propriului produs în conditii de gratuitate * aparitia si/sau dezvoltarea unor structuri formale sau nonformale dedicate promovarii unor interese personale sau de grup în dauna sustinerii si promovarii intereselor nationale si a descoperirii si promovarii autenticelor valori nationale. *aproape 1/3 din scolile de balet 1 din România nu au interactionat nici macar o data cu BaletRomania 2 din urmatoarele motive sau paradigme (ale receptorului 1 si, dupa caz, ale emitatorului 2 mesajului) identificate si analizate: proprii campanii de promovare în social media, pe siteurile proprii, AdWords, contracte sau colaborari publicitare istorice, personal fara minime competente IT, probleme de educatie sau atitudine, standarde personale si de comportament, nerecunoasterea si nevalorizarea suportului pus la dipozitie, lipsa de deschidere, perceptia si prejudecatile, nevoia de recunoastere, pozitia de superioritate, banii dicteaza totul, timp limitat pentru comunicari directe. Alexandru Marinescu BaletRomania

Microsoft Word - XXITRAINER_PROFILE_for translation RO last

Microsoft Word - XXITRAINER_PROFILE_for translation RO last Profilul formatorului secolului XXI Prezentul document este un rezumat al studiului de cercetare O1 - Profilul formatorului secolului XXI Pentru a defini profilul formatorilor VET, cercetarea a analizat

Mai mult

1

1 Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti FACULTATEA DE AUTOMATICĂ ŞI CALCULATOARE Splaiul Independenţei 313, 060042, Bucureşti, România Tel: 00 40 21 4101044 Fax: 00 40 21 3181014 www.acs.pub.ro, decanat@acs.pub.ro

Mai mult

Str

Str HCA 53/05.09.2017 Director, Prof. Velicu Laurentiu STRATEGIA EVALUĂRII ŞI ASIGURĂRII CALITĂŢII EDUCAŢIEI IN LICEUL TEORETIC CAROL I FETESTI pentru perioada 2017-2020 1 SUMAR I. INTRODUCERE Misiunea CEAC

Mai mult

UNIVERSITATEA POLITEHNICA din BUCUREŞTI FACULTATEA DE ANTREPRENORIAT, INGINERIA ŞI MANAGEMENTUL AFACERILOR PROGRAM MANAGERIAL CANDIDATURĂ PE

UNIVERSITATEA POLITEHNICA din BUCUREŞTI FACULTATEA DE ANTREPRENORIAT, INGINERIA ŞI MANAGEMENTUL AFACERILOR PROGRAM MANAGERIAL CANDIDATURĂ PE UNIVERSITATEA POLITEHNICA din BUCUREŞTI FACULTATEA DE ANTREPRENORIAT, INGINERIA ŞI MANAGEMENTUL AFACERILOR PROGRAM MANAGERIAL 2016 2020 CANDIDATURĂ PENTRU FUNCŢIA DE DECAN al Facultăţii de Antreprenoriat,

Mai mult

ORDIN Nr din 19 iunie 2014 privind structura anului şcolar EMITENT: MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL NR.

ORDIN Nr din 19 iunie 2014 privind structura anului şcolar EMITENT: MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. ORDIN Nr. 3637 din 19 iunie 2014 privind structura anului şcolar 2014-2015 EMITENT: MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 484 din 30 iunie 2014 În conformitate cu Hotărârea

Mai mult

ANEXA la ordinul MECTS nr. 5635/ privind structura anului școlar Programul Să știi mai multe, să fii mai bun! Prevederi generale 1

ANEXA la ordinul MECTS nr. 5635/ privind structura anului școlar Programul Să știi mai multe, să fii mai bun! Prevederi generale 1 Programul Să știi mai multe, să fii mai bun! Prevederi generale 1. Săptămâna 1 5 aprilie 2013 va fi dedicată activităților educative extracurriculare și extrașcolare, în cadrul programului numit Să știi

Mai mult

Microsoft Word - ORDIN Nr 4843 din 1 aug 2006 IOSUD.doc

Microsoft Word - ORDIN   Nr 4843 din 1 aug 2006 IOSUD.doc ORDIN Nr. 4843 din 1 august 2006 privind domeniile pentru studii universitare de doctorat, sistemul de criterii şi metodologia de evaluare a instituţiilor de învăţământ superior pentru aprobarea organizării

Mai mult

PLAN OPERAȚIONAL pentru anul 2019 Departamentul de Chimie Aplicată și Ingineria Compușilor Anorganici și a Mediului (CAICAM) Planul operațional al Dep

PLAN OPERAȚIONAL pentru anul 2019 Departamentul de Chimie Aplicată și Ingineria Compușilor Anorganici și a Mediului (CAICAM) Planul operațional al Dep PLAN OPERAȚIONAL pentru anul 2019 Departamentul de Chimie Aplicată și Ingineria Compușilor Anorganici și a Mediului (CAICAM) Planul operațional al Departamentului CAICAM are la bază Planul strategic de

Mai mult

Anexa 45

Anexa 45 A u B ROMÂNIA Ministerul Educaţiei Naționale Universitatea ARTIFEX din Bucureşti Acreditată prin Legea nr.133/2005 Str. Economu Cezărescu nr. 47, sector 6, București Telefoane: 021.316.61.67; 021.316.61.68;

Mai mult

MINISTERUL EDUCAŢIEI NATIONALE ŞCOALA GIMNAZIALĂ STRUNGA Tel: 0232/714296; Fax: 0232/ Nr. 101/ PLAN OP

MINISTERUL EDUCAŢIEI NATIONALE ŞCOALA GIMNAZIALĂ STRUNGA Tel: 0232/714296; Fax: 0232/ Nr. 101/ PLAN OP MINISTERUL EDUCAŢIEI NATIONALE ŞCOALA GIMNAZIALĂ STRUNGA Tel: 0232/714296; Fax: 0232/714296 E-mail: scoalastrunga@yahoo.com Nr. 101/05.03.2019 PLAN OPERAŢIONAL An şcolar 2018-2019 Semestrul al II-lea STRUNGA

Mai mult

PROGRAM MANAGERIAL al Directorului Departamentului de Geografie, Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie, Universitatea de Vest din Timişoara mandat

PROGRAM MANAGERIAL al Directorului Departamentului de Geografie, Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie, Universitatea de Vest din Timişoara mandat PROGRAM MANAGERIAL al Directorului Departamentului de Geografie, Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie, Universitatea de Vest din Timişoara mandatul 2016-2020 Prezentul Program managerial este configurat

Mai mult

R O M Â N I A MINISTERUL EDUCAŢIEI ŞI CERCETĂRII ŞTIINŢIFICE * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * COLEGIUL PARTIC

R O M Â N I A MINISTERUL EDUCAŢIEI ŞI CERCETĂRII ŞTIINŢIFICE * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * COLEGIUL PARTIC R O M Â N I A MINISTERUL EDUCAŢIEI ŞI CERCETĂRII ŞTIINŢIFICE * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * COLEGIUL PARTICULAR VASILE GOLDIŞ ARAD C.F. 29602616, ARAD, str. Feleacului,

Mai mult

Comisia metodica: Stiintele Naturii

Comisia metodica: Stiintele Naturii Str. Florilor, Nr. 4, Tel: 0266.330.354; fax: 0371605770 e-mail: didactic_gb@yahoo.com Avizat, Director:TÎRNAUCĂ LILIANA IZABELA PLAN MANAGERIAL ANUAL Comisia metodică: Om şi Societate An școlar : 2016/2017

Mai mult

Plan managerial ultima pagina Marius Mosoarca902.pdf

Plan managerial  ultima pagina Marius Mosoarca902.pdf PLAN MANAGERIAL pentru candidatura la funcţia de Decan al Facultatii de Arhitectura Universităţii Politehnica din Timişoara Sef lucrari dr.ing. Marius MOSOARCA Timişoara Mai 2012 1 Datorita rolului foarte

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation TRAINING ONLINE PROIECT UNIVERSITATEA ANTREPRENORIALĂ Administrarea instrumentului HEINNOVATE în instituțiile de învățământ superior Octombrie 2016 Un proiect susținut financiar de: Structură training

Mai mult

Ținta 1 Perfecționarea sistemului de formare continuă a resurselor umane din școală pentru asigurarea calității învățământului profesional și tehnic î

Ținta 1 Perfecționarea sistemului de formare continuă a resurselor umane din școală pentru asigurarea calității învățământului profesional și tehnic î Ținta 1 Perfecționarea sistemului de formare continuă a resurselor umane din școală pentru asigurarea calității învățământului profesional și tehnic în vederea integrării profesionale a absolvenților.

Mai mult

CABINET MINISTRU ORDIN privind structura anului şcolar În temeiul art. 94, alin.(2), lit. r) din Legea educației naționale nr.1/2011, cu mod

CABINET MINISTRU ORDIN privind structura anului şcolar În temeiul art. 94, alin.(2), lit. r) din Legea educației naționale nr.1/2011, cu mod CABINET MINISTRU ORDIN privind structura anului şcolar 2015 2016 În temeiul art. 94, alin.(2), lit. r) din Legea educației naționale nr.1/2011, cu modificările și completările ulterioare, în temeiul prevederilor

Mai mult

ŞCOALA GIMNAZIALĂ GRIGORE SILAŞI BECLEAN P-ța. Libertăţii, nr. 19 Tel: Fax: scoalagr

ŞCOALA GIMNAZIALĂ GRIGORE SILAŞI BECLEAN P-ța. Libertăţii, nr. 19 Tel: Fax: scoalagr Raportul de activitate al comisiei metodice a diriginţilor Semestrul II - an şcolar 2015- Activităţile semsetrului II s-au desfăşurat în baza Planului Managerial al Comisiei Metodice precum şi a Programului

Mai mult

Graficul activitatilor educative Sem.I-II CNER

Graficul activitatilor educative Sem.I-II  CNER Colegiul Naţional «Emil Racoviţă» Şos.Mihai Bravu 169, sector2, Bucureşti Tel/fax 021.3217092, E-mail:cneracovita@gmail.com www.colegiulracovita.ro Aprobat în Consiliul Profesoral 09.10. şi de Administraţie

Mai mult

ŞCOALA CU CLASELE I-VIII

ŞCOALA CU CLASELE I-VIII 1. PROIECTARE PLANUL MANAGERIAL AL COMISIEI DIRIGINŢILOR ANUL ŞCOLAR 2014/2015 1 Asigurarea cadrului legislativ specific activităţii educative şcolare şi extraşcolare 2 Asigurarea eficienţei proiectării

Mai mult

Anexa 1 Nr. 1357/ ŞCOALA GIMNAZIALĂ IOAN VLĂDUŢIU LUDUŞ, JUDEŢUL MUREŞ PLAN OPERAŢIONAL Anul şcolar Domenii funcţionale Obiective

Anexa 1 Nr. 1357/ ŞCOALA GIMNAZIALĂ IOAN VLĂDUŢIU LUDUŞ, JUDEŢUL MUREŞ PLAN OPERAŢIONAL Anul şcolar Domenii funcţionale Obiective Anexa 1 Nr. 1357/12.10. ŞCOALA GIMNAZIALĂ IOAN VLĂDUŢIU LUDUŞ, JUDEŢUL MUREŞ PLAN OPERAŢIONAL Anul şcolar 2018 Domenii funcţionale Obiective specifice Acţiuni Compartiment responsabil Materiale Financiare

Mai mult

CE ESTE CALITATEA ÎN EDUCAŢIE? Calitatea in educatie este ansamblul de caracteristici ale unui program de studiu şi ale furnizorului acestuia, prin ca

CE ESTE CALITATEA ÎN EDUCAŢIE? Calitatea in educatie este ansamblul de caracteristici ale unui program de studiu şi ale furnizorului acestuia, prin ca CE ESTE CALITATEA ÎN EDUCAŢIE? Calitatea in educatie este ansamblul de caracteristici ale unui program de studiu şi ale furnizorului acestuia, prin care sunt îndeplinite aşteptările beneficiarilor, precum

Mai mult

RAPORT ACTIVITATE 2014 Despre REPER Activitatile din anul Bugete și finanțatori

RAPORT ACTIVITATE 2014 Despre REPER Activitatile din anul Bugete și finanțatori RAPORT ACTIVITATE 2014 Despre REPER21... 2 Activitatile din anul 2014... 2 Bugete și finanțatori... 5 1 1. Despre REPER21 Promovam Dezvoltarea Durabilă și Responsabilitatea Socială! Acțiunile asociației

Mai mult

UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA

UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA STATUTUL CENTRULUI DE CERCETĂRI PSIHOPEDAGOGICE (CCPP) CAPITOLUL 1. DISPOZITII GENERALE Art. 1. Denumirea centrului: CENTRUL DE CERCETĂRI PSIHOPEDAGOGICE, denumire reprezentatã,

Mai mult

REGULAMENTUL DE ORGANIZARE ŞI FUNCŢIONARE Comisia de Evaluare şi Asigurare a Calităţii Capitolul I Dispoziţii generale Art. 1. Comisia pentr

REGULAMENTUL DE ORGANIZARE ŞI FUNCŢIONARE Comisia de Evaluare şi Asigurare a Calităţii Capitolul I Dispoziţii generale Art. 1. Comisia pentr REGULAMENTUL DE ORGANIZARE ŞI FUNCŢIONARE Comisia de Evaluare şi Asigurare a Calităţii 2017-2018 Capitolul I Dispoziţii generale Art. 1. Comisia pentru Evaluare şi Asigurare a Calităţii din GRĂDINIŢA CU

Mai mult

RAEI Partea a II-a DESCRIEREA ACTIVITĂŢILOR DE ÎMBUNĂTĂŢIRE A CALITĂŢII REALIZATE Nr Activităţi Tipul de Obiective Termene Respons Indicatori de crt a

RAEI Partea a II-a DESCRIEREA ACTIVITĂŢILOR DE ÎMBUNĂTĂŢIRE A CALITĂŢII REALIZATE Nr Activităţi Tipul de Obiective Termene Respons Indicatori de crt a RAEI Partea a II-a DESCRIEREA ACTIVITĂŢILOR DE ÎMBUNĂTĂŢIRE A CALITĂŢII REALIZATE crt activitate 1 abilităţi realizare 1 Aplicarea testelor 1.Elaborarea Îmbunăta Oct CEAC Existenţa iniţiale şi interpretarea

Mai mult

COLEGIUL TEHNIC DE COMUNICAŢII ,,NICOLAE VASILESCU KARPEN” BACĂU COMISIA PENTRU EVALUAREA ŞI ASIGURAREA CALITĂŢII

COLEGIUL TEHNIC DE COMUNICAŢII ,,NICOLAE VASILESCU KARPEN” BACĂU COMISIA PENTRU EVALUAREA ŞI ASIGURAREA CALITĂŢII RAPORT DE ACTIVITATE AL COMISIEI DE ASIGURARE ŞI EVALUARE A CALITĂŢII ANUL ŞCOLAR 2017 2018 SEMESTRUL I 1. Comisia de asigurare şi evaluare a calităţii a avut următoarea componenţă: Coordonator C.E.A.C

Mai mult

Vreau şansa mea DOMENIU: Educație LOCALITATE: Botoșani DURATA IMPLEMENTĂRII: 7 luni INIȚIATOR: Geanina Olga Ipate "Proiectul Vreau Şansa Mea! este un

Vreau şansa mea DOMENIU: Educație LOCALITATE: Botoșani DURATA IMPLEMENTĂRII: 7 luni INIȚIATOR: Geanina Olga Ipate Proiectul Vreau Şansa Mea! este un Vreau şansa mea DOMENIU: Educație LOCALITATE: Botoșani DURATA IMPLEMENTĂRII: 7 luni INIȚIATOR: Geanina Olga Ipate "Proiectul Vreau Şansa Mea! este un proiect şansa pe care o dăm semenilor noştri şi despre

Mai mult

Școala Națională de Studii Politice și Administrative Plan operațional al SNSPA (2014) Aprobat prin Hotărârea Senatului nr. 65 din Bucureșt

Școala Națională de Studii Politice și Administrative Plan operațional al SNSPA (2014) Aprobat prin Hotărârea Senatului nr. 65 din Bucureșt Plan operațional al SNSPA () Aprobat prin Hotărârea Senatului nr. 65 din 29.05. București 1 1. Introducere Prezentul Plan reprezintă operaţionalizarea scopurilor, valorilor, principiilor şi direcţiilor

Mai mult

Microsoft Word - Plan operational_ACE_2014.doc

Microsoft Word - Plan operational_ACE_2014.doc Universitatea din Craiova Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică PLAN OPERAŢIONAL PENTRU ANUL 0 PRINCIPII GENERALE Planul operaţional pentru anul 0 este elaborat în acord cu prevederile

Mai mult

Regulament intern CEAC 2010

Regulament intern CEAC 2010 REGULAMENTUL CADRU DE ORGANIZARE ŞI FUNCŢIONARE A COMISIEI PENTRU EVALUARE ŞI ASIGURAREA CALITĂŢII EDUCAŢIEI CAPITOLUL I Dispoziţii generale Art. 1. Comisia pentru Evaluarea şi Asigurarea Calităţii Educaţiei

Mai mult

Collaboration

Collaboration Colaborarea Pentru îmbunătățirea învățării Colaborare? Zidind împreună Lucrând împreună Gândind împreună Crescând împreună Crescând Colaborare împreună Gândind Lucrând Zidind Relații Care este elementul

Mai mult

FIȘA DE (AUTO)EVALUARE - DIRECTOR CJRAE AN ȘCOLAR Numele și prenumele: Unitatea de învățământ: CJRAE Perioada evaluată: Aprobat, Inspector ș

FIȘA DE (AUTO)EVALUARE - DIRECTOR CJRAE AN ȘCOLAR Numele și prenumele: Unitatea de învățământ: CJRAE Perioada evaluată: Aprobat, Inspector ș FIȘA DE (AUTO)EVALUARE - DIRECTOR CJRAE AN ȘCOLAR 2017-2018 Numele și prenumele: Unitatea de învățământ: CJRAE Perioada evaluată: Aprobat, Inspector școlar general, Prof. dr. Viorel STAN Nr. crt. Funcţia

Mai mult

09-ppt-2018-capac

09-ppt-2018-capac SEMINAR IMPORTANȚA ANALIZEI SWOT PENTRU SUCCESUL AFACERII Analiza SWOT presupune stabilirea calitatilor firmei dvs, defectele, oportunitatile de piata si amenintarile 1 Analiza SWOT ofera o radiografie

Mai mult

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCUREȘTI Facultatea de Management Departamentul: Management TEZĂ DE ABILITARE STRATEGII DE PERFORMANȚĂ ȘI IMPLICAȚII PEN

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCUREȘTI Facultatea de Management Departamentul: Management TEZĂ DE ABILITARE STRATEGII DE PERFORMANȚĂ ȘI IMPLICAȚII PEN ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCUREȘTI Facultatea de Management Departamentul: Management TEZĂ DE ABILITARE STRATEGII DE PERFORMANȚĂ ȘI IMPLICAȚII PENTRU POLITICA DE MEDIU Candidat: Conf. univ. dr. Cristian

Mai mult

Strategia CEAC

Strategia CEAC I. INTRODUCERE În conformitate cu prevederile legale privind asigurarea calităţii educaţiei, se constituie şi funcţionează Comisia pentru Evaluarea şi Asigurarea Calităţii Educaţiei în Colegiul Tehnic

Mai mult

UNIVERSITATEA TEHNICA GHEORGHE ASACHI DIN IASI EDU TEHNIC FORMA PLUS Proiect cofinanţat de Fondul Social European prin PROGRAMUL OERAŢIONAL SECTORIAL

UNIVERSITATEA TEHNICA GHEORGHE ASACHI DIN IASI EDU TEHNIC FORMA PLUS Proiect cofinanţat de Fondul Social European prin PROGRAMUL OERAŢIONAL SECTORIAL EDU TEHNIC FORMA PLUS Proiect cofinanţat de Fondul Social European prin PROGRAMUL OERAŢIONAL SECTORIAL DEZVOLTAREA RESURSELOR MANE 2007-2013 Numărul de referinţă al programului (CCI): 2007RO051PO001 Carieră

Mai mult

ROMÂNIA MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE UNIVERSITATEA 1 DECEMBRIE 1918 DIN ALBA IULIA RO , ALBA IULIA, STR. GABRIEL BETHLEN, NR. 5 TEL:

ROMÂNIA MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE UNIVERSITATEA 1 DECEMBRIE 1918 DIN ALBA IULIA RO , ALBA IULIA, STR. GABRIEL BETHLEN, NR. 5 TEL: ROMÂNIA MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE UNIVERSITATEA 1 DECEMBRIE 1918 DIN ALBA IULIA RO 510009, ALBA IULIA, STR. GABRIEL BETHLEN, NR. 5 TEL: 40-0258-806130 FAX:40-0258-812630 REZUMATUL TEZEI DE ABILITARE

Mai mult

RE_QO

RE_QO Parlamentul European 2014-2019 Document de ședință B8-1126/2016 19.10.2016 PPUNERE DE REZOLUȚIE depusă pe baza întrebării cu solicitare de răspuns oral B8-1803/2016 în conformitate cu articolul 128 alineatul

Mai mult

Universitatea "Ștefan cel Mare" din Suceava Nr. inregistrare: 10504/ ANUNȚ SELECȚIE EXPERȚI Universitatea "Ștefan cel Mare din Suceava, cu s

Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava Nr. inregistrare: 10504/ ANUNȚ SELECȚIE EXPERȚI Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, cu s Universitatea "Ștefan cel Mare" din Suceava Nr. inregistrare: 10504/24.06.2019 ANUNȚ SELECȚIE EXPERȚI Universitatea "Ștefan cel Mare din Suceava, cu sediul în str. Universității, nr. 13, județul Suceava,

Mai mult

FIȘA DE (AUTO)EVALUARE A DIRECTORULUI DIN CADRUL CJRAE An școlar Numele și prenumele: Unitatea de învățământ: CJRAE Perioada evaluată: 1 sep

FIȘA DE (AUTO)EVALUARE A DIRECTORULUI DIN CADRUL CJRAE An școlar Numele și prenumele: Unitatea de învățământ: CJRAE Perioada evaluată: 1 sep FIȘA DE (AUTO)EVALUARE A DIRECTORULUI DIN CADRUL CJRAE An școlar 2016-2017 Numele și prenumele: Unitatea de învățământ: CJRAE Perioada evaluată: 1 septembrie 2016-31 august 2017 Nr. crt. Funcţia managerială

Mai mult

INSPECTORATUL ŞCOLAR

INSPECTORATUL ŞCOLAR Anexa 6 la HCA 32/3.03.207 AVIZATĂ În Comisia paritară de la nivelul I. Ş.J. Caraş-Severin, întrunită în data de 27.03.207 NUMELE ŞI PRENUMELE : UNITATEA DE ÎNVĂŢĂMÂNT : VECHIMEA ÎN ÎNVĂŢĂMÂNT: GRADUL

Mai mult

Microsoft Word - Ol - M.doc

Microsoft Word - Ol - M.doc Olimpiada Liceelor istoric Iniţiativa de a oferi tinerilor liceeni posibilitatea de a-şi dezvolta abilităţile şi aptitudinile la un nivel superior, în afara şcolii, aparţine primarului municipiului Slatina,

Mai mult

Simpozion regional "Rolul educatiei formale si nonformale in dezvoltarea personala, din perspective invatarii pe tot parcursul vietii"

Simpozion regional Rolul educatiei formale si nonformale in dezvoltarea personala, din perspective invatarii pe tot parcursul vietii MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE ŞI CERCETĂRII ŞTIINŢIFICE CASA CORPULUI DIDACTIC VASLUI COLEGIUL TEHNIC MARCEL GUGUIANU ZORLENI ORGANIZEAZĂ EDIŢIA a IV-a, 15 DECEMBRIE 2016 DOMENII ÎN CARE SE ÎNCADREAZĂ

Mai mult

Microsoft Word - Studiul 2_Analiza nevoilor la nivelul UVT.doc

Microsoft Word - Studiul 2_Analiza nevoilor la nivelul UVT.doc CENTRUL DE CONSILIERE PSIHOLOGICĂ ŞI ORIENTARE ÎN CARIERĂ (CCPOC) UNIVERSITATEA DE VEST DIN TIMIŞOARA DEPARTAMENTUL DE CERCETARE STUDIUL 2 ANALIZA NEVOILOR DE STRUCTURĂ, COMPETENŢĂ ŞI RELAŢIONARE ALE STUDENŢILOR

Mai mult

Provocarea Verii Last Version

Provocarea Verii Last Version PROVOCAREA VERII 2017 CONCURS Pro- X cauta un PERSONAJ, un talent! Este bine cunoscut faptul ca marea majoritatea conducatorilor auto inteleg importanta intretinerii automobilelor, in scopul obtinerii

Mai mult

ANEXĂ la H.C.L.S. 6 nr. 4/ LA TEATRALE CU MATALE - proiect de prevenire a delincvenţei juvenile

ANEXĂ la H.C.L.S. 6 nr. 4/ LA TEATRALE CU MATALE - proiect de prevenire a delincvenţei juvenile ANEXĂ la H.C.L.S. 6 nr. 4/27.01.2011 LA TEATRALE CU MATALE - proiect de prevenire a delincvenţei juvenile 1. DESCRIERE I. PROIECTUL 1.1 Titlul La Teatrale cu Matale 1.2 Localizare: Bucureşti sector6 1.3

Mai mult

Centrul de Consiliere și Orientare Profesională (CeCOP) SNSPA Anul universitar A. Context Centrul de Consiliere şi Orientare Profesională (C

Centrul de Consiliere și Orientare Profesională (CeCOP) SNSPA Anul universitar A. Context Centrul de Consiliere şi Orientare Profesională (C Centrul de Consiliere și Orientare Profesională (CeCOP) SNSPA Anul universitar 2014-2015 A. Context Centrul de Consiliere şi Orientare Profesională (CeCOP) al SNSPA urmăreşte completarea actului educativ

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation CONTENT MARKETING CAMPANII PE BLOGURI ADVERTORIALE ADWORDS SEO Pentru că acum poți ajunge atât la clienții tăi dar și la oamenii care nu au auzit încă de tine atunci când aceștia au nevoie de serviciile

Mai mult

Microsoft Word - Leader.docx

Microsoft Word - Leader.docx Informații generale privind implementarea Strategiei de Dezvoltare Locală prin intermediul LEADER LEADER este un instrument important pentru România în sporirea dezvoltării economice și sociale a zonelor

Mai mult

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane INVESTESTE IN OAMENI! VALORI

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane INVESTESTE IN OAMENI! VALORI Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 INVESTESTE IN OAMENI! VALORIFICAREA CAPITALULUI UMAN IN ZONELE RURALE DIN ROMANIA,

Mai mult

” Olăritul-meșteșug tradiţional, dar cu aplicabilitate în viaţa de zi cu zi”

” Olăritul-meșteșug tradiţional, dar cu aplicabilitate în viaţa de zi cu zi” Pas cu pas spre viața activă-vizită la Politehnica București Numele și adresa unității de învățământ:liceul Teoretic Petru Cercel, Târgoviște, str. lt. Pârvan Popescu, nr.94, județul Dâmbovița; Nivelul

Mai mult

FIŞA POSTULUI DIRECTOR Unitate de învățământ gimnazial Funcția: Director Numele și prenumele: Unitatea de învățământ: Şcoală gimnazială Studii: Anul a

FIŞA POSTULUI DIRECTOR Unitate de învățământ gimnazial Funcția: Director Numele și prenumele: Unitatea de învățământ: Şcoală gimnazială Studii: Anul a FIŞA POSTULUI DIRECTOR Unitate de învățământ gimnazial Funcția: Director Numele și prenumele: Unitatea de învățământ: Şcoală gimnazială Studii: Anul absolvirii: Specialitatea: Vechime în învățământ: Gradul

Mai mult

PLAN DE ÎNVĂŢĂMÂNT

PLAN DE ÎNVĂŢĂMÂNT PLAN DE ÎNVĂŢĂMÂNT Valabil începând cu anul universitar 2013-2014 UNIVERSITATEA LUCIAN BLAGA DIN SBIU FACULTATEA DE ŞTIINŢE Programul de studii universitare de licenţă: INFORMATICĂ Domeniul fundamental:

Mai mult

ȘCOALA GIMNAZIALĂ IBĂNEŞTI Loc.Ibăneşti, str.principală nr.80 Tel: / Fax: Cod fiscal

ȘCOALA GIMNAZIALĂ IBĂNEŞTI Loc.Ibăneşti, str.principală nr.80 Tel: / Fax: Cod fiscal ... din... Aprobat în Consiliul de administrație Din... Prezentat în Consiliul profesoral Din... Plan managerial semestrial prof. DAN INGRID DIRECTOR ȘCOALA GIMNAZIALĂ IBĂNEȘTI Anul şcolar - 2019 I. CURRICULUM

Mai mult

RAPORTUL FORMATORULUI Formator: Apostol Doiniţa, profesor grad dicatic I, fizică, Grup Şcolar Ferdinand I Rm.Vâlcea/profesor metodist C.C.D.Vâlcea, an

RAPORTUL FORMATORULUI Formator: Apostol Doiniţa, profesor grad dicatic I, fizică, Grup Şcolar Ferdinand I Rm.Vâlcea/profesor metodist C.C.D.Vâlcea, an RAPORTUL FORMATORULUI Formator: Apostol Doiniţa, profesor grad dicatic I, fizică, Grup Şcolar Ferdinand I Rm.Vâlcea/profesor metodist C.C.D.Vâlcea, an școlar 2010-. Grama Aurelia, profesor grad dicatic

Mai mult

Microsoft Word - AFTER SCOOL doc

Microsoft Word - AFTER SCOOL doc AFTER SCHOOL SCOALA 71 IOVAN DUCICI Incepand cu anul scolar 2009-2010 Scoala cu clasele I-VIII nr. 71 Iovan Ducici, trece la functionarea intr-un singur schimb cu program intre orele 08 00 14 00. Acest

Mai mult

INSTITUTUL DE RELAŢII INTERNAŢIONALE DIN MOLDOVA STRATEGIA DE INTERNAŢIONALIZARE CHIŞINĂU

INSTITUTUL DE RELAŢII INTERNAŢIONALE DIN MOLDOVA STRATEGIA DE INTERNAŢIONALIZARE CHIŞINĂU INSTITUTUL DE RELAŢII INTERNAŢIONALE DIN MOLDOVA STRATEGIA DE INTERNAŢIONALIZARE 2018-2022 CHIŞINĂU - 2018 DISPOZIŢII GENERALE Strategia de internaţionalizare (în continuare Strategia) a Institutului de

Mai mult

Metodologia de autoevaluare a activității Școlii Doctorale UTCN Anexa 1 - SISTEMUL DE CRITERII, STANDARDE ȘI INDICATORI DE PERFORMANȚĂ UTILIZAȚI ÎN AC

Metodologia de autoevaluare a activității Școlii Doctorale UTCN Anexa 1 - SISTEMUL DE CRITERII, STANDARDE ȘI INDICATORI DE PERFORMANȚĂ UTILIZAȚI ÎN AC Metodologia de autoevaluare a activității Școlii Doctorale UTCN Anexa 1 - SISTEMUL DE CRITERII, STANDARDE ȘI INDICATORI DE PERFORMANȚĂ UTILIZAȚI ÎN ACREDITAREA ȘI EVALUAREA PERIODICĂ A DOMENIILOR DE STUDII

Mai mult

Program activitati SEM I

Program activitati  SEM I COLEGIUL TEHNIC NR. 2 TG-JIU PROGRAM DE ACTIVITATE SEMESTRUL I /2016 CURRICULUM Întocmirea raportului de analiză pentru anul scolar trecut Diseminarea Raportului Comisiei interne de evaluare si asigurare

Mai mult

Recruitment coordinator

Recruitment coordinator V O L U N TA R I AT T E A C H F O R R O M A N I A E V E N I M E N T E & A C A D E M I E w w w. t e a c h f o r r o m a n i a. r o Despre noi Teach for Romania este o organizaţie nonprofit care își propune

Mai mult

Microsoft Word - Raport L Romana

Microsoft Word - Raport L Romana RAPORT DE ACTIVITATE al Comisiei metodice a ariei curriculare Limbă și comunicare, an școlar 2015-2016 Analiza SWOT a activității desfășurate la nivelul comisiei metodice în semestrul I al anului școlar

Mai mult

Concursul de teatru in limba engelza “Let’s theatre”

Concursul de teatru in limba engelza “Let’s theatre” CONCURSUL MUNICIPAL LET S THEATRE Editia a II a 9 iunie 2018 Bucuresti REGULAMENT CONCURSUL MUNICIPAL LET S THEATRE, Ediția a II a este inclus în Calendarul activitatilor educative municipale CAEM 2018

Mai mult

Microsoft Word - Plan_strategic_al_facultatii_ doc

Microsoft Word - Plan_strategic_al_facultatii_ doc PLAN STRATEGIC AL FACULTATII DE CONSTRUCTII 2016-2020 A. Aspecte generale Elaborarea planului strategic al Facultăţii de Construcţii în contextual specific al activităţii acesteia reprezintă ghidul managerial

Mai mult

Microsoft Word - Plan managerial anual scolar

Microsoft Word - Plan managerial anual scolar ȘCOALA GENERALĂ GRIGORE SILAȘI BECLEAN PLAN MANAGERIAL ANUL ŞCOLAR 2011-2012 Director: Rus Vasile Gabriel 1. BAZA CONCEPTUALĂ. Acest Plan Managerial este conceput în conformitate cu următoarele acte normative:

Mai mult

CMBRAE-CMBAP

CMBRAE-CMBAP ORDIN ADMINISTRATIE PUBLICA 5106/2010 Emitent: Ministerul Educatiei si Cercetarii Domenii: Invatamint Vigoare M.O. 644/2010 Ordin pentru aprobarea Normelor metodologice privind modul de realizare a raportului

Mai mult

Microsoft Word - plan managerial GPN.docx

Microsoft Word - plan managerial GPN.docx SCOALA GIMNAZIALĂ GRIGORE SILASI BECLEAN P-ța. Libertăţii, nr. 19 Tel: 0263343129 http://www.scoalagrigoresilasi.ro Fax: 0263343734 e-mail: scoalagrigoresilasi@yahoo.com Nr. 2940 / 25.102018 PLAN MANAGERIAL

Mai mult

Nr

Nr Aprobat C.A. I.S.J. Gorj Data :.02.206 Se certifica exactitatea datelor Director, FIŞĂ DE EVALUARE - PENTRU ACORDAREA GRADAŢIEI DE MERIT PERSONAL DIDACTIC DIN ÎNVĂŢĂMÂNTUL SPORTIV INTEGRAT ŞI SUPLIMENTAR

Mai mult

ŞCOALA GIMNAZIALĂ,,TRAIAN SĂVULESCU, COMUNA IZVOARELE JUD. PRAHOVA STR. GĂRII NR Tel. 0244/ PLANUL DE DEZ

ŞCOALA GIMNAZIALĂ,,TRAIAN SĂVULESCU, COMUNA IZVOARELE JUD. PRAHOVA STR. GĂRII NR Tel. 0244/ PLANUL DE DEZ ŞCOALA GIMNAZIALĂ,,TRAIAN SĂVULESCU, COMUNA IZVOARELE JUD. PRAHOVA STR. GĂRII NR. 459 e-mail: traian_savulescu@yahoo.ro Tel. 0244/292177 PLANUL DE DEZVOLTARE EUROPEANA AL SCOLII GIMNAZIALE TRAIAN SAVULESCU,

Mai mult

Curs 5

Curs 5 Curs 5 CV Perspectiva angajatorului Pentru o poziție de programator se strâng în medie 50-100 de CV-uri De obicei nu mai mult de 1 persoană tehnică selectează CV-urile Persoana tehnică are mereu altceva

Mai mult

REGULAMENT DE ORGANIZARE ŞI FUNCŢIONARE

REGULAMENT DE ORGANIZARE ŞI FUNCŢIONARE Aprobat in sedinta Consiliului de Administratie din data de 13.09.2017 REGULAMENTUL DE ORGANIIZARE ŞII FUNCŢIIONARE A COMIISIIEII PENTRU EVALUARE ŞII ASIIGURAREA CALIITĂŢIIII DIIN SCOALA GIIMNAZIIALA SPECIIALA,,

Mai mult

Concursul de teatru in limba engelza “Let’s theatre”

Concursul de teatru in limba engelza “Let’s theatre” CONCURSUL REGIONAL LET S THEATRE Editia a III a 24 mai 2019 Bucuresti REGULAMENT Concursul regional LET S THEATRE, Ediția a III a este inclus în Calendarul activitatilor educative regionale si interjudetene

Mai mult

RE_QO

RE_QO Parlamentul European 2014-2019 Document de ședință B8-1133/2016 19.10.2016 PPUNERE DE REZOLUȚIE depusă pe baza întrebării cu solicitare de răspuns oral B8-1803/2016 în conformitate cu articolul 128 alineatul

Mai mult

1. ÎNVĂŢĂMÂNT Obiectiv 1. Autorizarea și acreditarea unor noi programe de studiu nivel licență și master 2. Evaluarea periodică a unor programe de stu

1. ÎNVĂŢĂMÂNT Obiectiv 1. Autorizarea și acreditarea unor noi programe de studiu nivel licență și master 2. Evaluarea periodică a unor programe de stu 1. ÎNVĂŢĂMÂNT 1. Autorizarea și acreditarea unor noi programe de studiu nivel licență și master 2. Evaluarea periodică a unor programe de studiu nivel licență și master PLANUL OPERAŢIONAL AL FACULTĂȚII

Mai mult

Microsoft Word - Planul managerial pentru semestrul al doilea an scolar

Microsoft Word - Planul managerial pentru semestrul   al doilea an scolar Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice PLANUL MANAGERIAL 2016-2017 SEMESTRUL AL II-LEA În semestrul al II-lea al anului şcolar 2016-2017 vor fi urmărite priorităţile stabilite la nivelul

Mai mult

Слайд 1

Слайд 1 CAPITOLUL I CONCEPŢII PRIVIND PRACTICAREA EXERCIŢIILOR FIZICE Lecţia 2 Tema: Evoluţia concepţiei despre cultura fizică în Republica Moldova. Evoluţia concepţiei despre educaţie fizică în Republica Moldova.

Mai mult

Concursul Ion Aluaș

Concursul Ion Aluaș Concursul Olimpiada Voluntarilor 2019 Concursul este organizat anual de către Departamentul de Asistență Socială al Facultății de Sociologie al Universității Babeș-Bolyai. Prima ediție a concursului s-a

Mai mult

Microsoft Word - Fisa disciplinei Istoria pedagogiei romanesti.doc

Microsoft Word - Fisa disciplinei Istoria pedagogiei romanesti.doc FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca superior 1.2 Facultatea Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei 1.3 Departamentul Departamentul

Mai mult

Microsoft Word - L. Orban_előadas - ROMANUL nov. 3.DOC aq.doc

Microsoft Word - L. Orban_előadas - ROMANUL nov. 3.DOC aq.doc DISCURS/ Embargo : 3.11.2007 - Leonard Orban Comisar european pentru multilingvism Asigurarea încrederii în învăţarea limbilor străine Conferinţă, Universitatea din Bucureşti Bucureşti, 3 noiembrie 2007

Mai mult

VALORIFICAREA EXPERIENŢEI POZITIVE PRIVIND PROIECTAREA CURRICULARĂ ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL LICEAL PORNIND DE LA COMPETENŢE CA FINALITĂŢI ALE ÎNVĂŢĂRII Prof. P

VALORIFICAREA EXPERIENŢEI POZITIVE PRIVIND PROIECTAREA CURRICULARĂ ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL LICEAL PORNIND DE LA COMPETENŢE CA FINALITĂŢI ALE ÎNVĂŢĂRII Prof. P VALORIFICAREA EXPERIENŢEI POZITIVE PRIVIND PROIECTAREA CURRICULARĂ ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL LICEAL PORNIND DE LA COMPETENŢE CA FINALITĂŢI ALE ÎNVĂŢĂRII Prof. Popa Daniela Livia Liceul Tehnologic Sfântul Pantelimon,

Mai mult

Vizat,

Vizat, PREZENTARE CCMP EUROPROJECT SLATINA Asociaţia Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor EUROPROJECT din Slatina, prin serviciile de informare şi consiliere profesională, asistenţă, mediere şi

Mai mult

UNIVERSITATEA POLITEHNICA TIMIŞOARA FACULTATEA DE ŞTIINŢE ALE COMUNICĂRII PLAN OPERAŢIONAL AL FACULTĂŢII DE ŞTIINŢE ALE COMUNICĂRII pentru anul

UNIVERSITATEA POLITEHNICA TIMIŞOARA FACULTATEA DE ŞTIINŢE ALE COMUNICĂRII PLAN OPERAŢIONAL AL FACULTĂŢII DE ŞTIINŢE ALE COMUNICĂRII pentru anul UNIVERSITATEA POLITEHNICA TIMIŞOARA FACULTATEA DE ŞTIINŢE ALE COMUNICĂRII PLAN OPERAŢIONAL AL FACULTĂŢII DE ŞTIINŢE ALE COMUNICĂRII pentru anul 2014 1. Obiective şi acţiuni specifice privind managementul

Mai mult

Cuprins Cuvânt înainte Capitolul I. CALITATEA ÎN PREZENT şi VIITOR Calitatea în prezent Carta Europeană a Calităţii...18

Cuprins Cuvânt înainte Capitolul I. CALITATEA ÎN PREZENT şi VIITOR Calitatea în prezent Carta Europeană a Calităţii...18 Cuprins Cuvânt înainte... 15 Capitolul I. CALITATEA ÎN PREZENT şi VIITOR... 17 1.1. Calitatea în prezent...17 1.1.1. Carta Europeană a Calităţii...18 1.2. Calitatea în viitor...19 1.2.1. Dimensiuni şi

Mai mult

UNIVERSITATEA CREŞTINĂ DIMITRIE CANTEMIR Str. Splaiul Unirii, nr. 176, sector 4, Bucureşti Tel: , Fax: ,

UNIVERSITATEA CREŞTINĂ DIMITRIE CANTEMIR Str. Splaiul Unirii, nr. 176, sector 4, Bucureşti Tel: , Fax: , UNIVERSITATEA CREŞTINĂ DIMITRIE CANTEMIR Str. Splaiul Unirii, nr. 176, sector 4, Bucureşti Tel: +40-21-3307900, Fax: +40-21-3308774, E-mail office@ucdc.ro Universitatea Creştinã Dimitrie Cantemir APROBAT,

Mai mult

Fighting discrimination through art activities

Fighting discrimination through art activities Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei Teatru Forum și Media advocacy factori ai schimbării atitudinii comunității față de persoanele cu dizabilități Lina Malcoci Manager comunicare Keystone

Mai mult

Curs : Business skills Descriere ocupatie : Un management de calitate reprezinta fundatia pentru performanta pe termen lung a unei organizatii. A avea

Curs : Business skills Descriere ocupatie : Un management de calitate reprezinta fundatia pentru performanta pe termen lung a unei organizatii. A avea Curs : Business skills Descriere ocupatie : Un management de calitate reprezinta fundatia pentru performanta pe termen lung a unei organizatii. A avea rezultate ca manager inseamna sa actionezi in permanenta

Mai mult

Teacher Training Plymouth Experience

Teacher Training Plymouth  Experience ACTIVITATI: Prezentarea sistemului educațional din UK; atelier de lucru: înțelegerea barierelor și mecanismelor pentru realizarea schimbării în procesul educativ; activități de colaborare în clasă; Prezentare:

Mai mult

Microsoft Word - PLAN OPERATIONAL SIM

Microsoft Word - PLAN OPERATIONAL SIM UNIVERSITATEA TRANSILVANIA DIN BRAŞOV FACULTATEA DE ŞTIINŢA ŞI INGINERIA MATERIALELOR Tel./Fax: +40 268 471626; Tel.+40 268 412921- int.157 e-mail: f-sim@unitbv.ro PLAN OPERAŢIONAL pentru perioada anului

Mai mult

Microsoft Word - Politică de cookie-uri OK_v1.docx

Microsoft Word - Politică de cookie-uri OK_v1.docx Politică de cookie-uri 1. CE ESTE UN COOKIE? 2. CARE SUNT AVANTAJELE COOKIE-URILOR? 3. DE CE FOLOSIM COOKIE-URI? 4. CUM SUNT FOLOSITE COOKIE-URILE PE ACESTE SITE? 5. CE TIP DE INFORMAȚII SUNT STOCATE ȘI

Mai mult

Microsoft Word - 0. Introducere.docx

Microsoft Word - 0. Introducere.docx (motivație, context, scop, obiectiv, metodologie) Motivație Strategia de dezvoltare a municipiului Pitești reprezintă instrumentul de planificare strategică și orientare de perspectivă pe termen mediu

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation BOOSTER powered by Kompass I BOOSTER SOLUTIE MODERNA/ EFICIENTA DE GENERARE A CONTACTELOR B2B "BOOSTER este solutia Kompass de a va asigura contacte relevante B2B prin expunere in cea mai larga comunitate

Mai mult

Microsoft Word - analiza_institutionala.doc

Microsoft Word - analiza_institutionala.doc 1 Liceul tehnologic,,mihai EMINESCU Slobozia 920024, Judeţ Ialomiţa PROCEDURA OPERAŢIONALĂ ANALIZĂ INSTITUŢIONALĂ COD: PO 1.03 Data elaborării: 15.04.2013 Elaborat Profesor: Dumitru Elena Semnătura: Verificat

Mai mult

Microsoft Word - Ghid_practica_2009.doc

Microsoft Word - Ghid_practica_2009.doc Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică Ediția: 1 Revizia: 0 An universitar 2018-2019 Forma de învățământ ID Pagina 1 din 13 I. INFORMAȚII UTILE

Mai mult

ANEXA_12_Grila_evaluare_th_fin_Plan_Afaceri

ANEXA_12_Grila_evaluare_th_fin_Plan_Afaceri PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN Axa prioritară : Locuri de muncă pentru toţi Obiectivul tematic 8: Promovarea unor locuri de muncă durabile și de calitate și sprijinirea mobilității lucrătorilor Prioritatea

Mai mult

Microsoft PowerPoint - prezentare proces autoevaluare EUA.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - prezentare proces autoevaluare EUA.ppt [Compatibility Mode] AUTOEVALUAREA INTERNĂ în vederea evaluării interna ionale a ANMB de către IEP al EUA Evaluare interna ională -ini ierea procedurii - Transmiterea formularului de aplicație la EUA 25 mai 2012; Instruirea

Mai mult

TITLE

TITLE Şcoala Gimnazială Specială Centru de Resurse şi Documentare privind Educaţia Incluzivă/Integrată str. Bucureşti nr. 32, 400148, Cluj-Napoca Tel./fax: 0264 432431 e-mail: crdeiicluj@yahoo.com Porți deschise

Mai mult

Curriculum Vitae Informații personale Nume/Prenume Adresa Telefon Cetăţenie Data naşterii Sex Feminin Tascovici Daliana - Ecaterina Str. Pa

Curriculum Vitae Informații personale Nume/Prenume Adresa Telefon Cetăţenie Data naşterii Sex Feminin Tascovici Daliana - Ecaterina Str. Pa Curriculum Vitae Informații personale Nume/Prenume Adresa Telefon Cetăţenie Data naşterii 13.12.1973 Sex Feminin Tascovici Daliana - Ecaterina Str. Parcul Mirea, Nr. 5, Câmpulung Muscel, cod 115100, jud.

Mai mult

ROMÂNIA Ministerul Educaţiei Naţionale Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor Str. Domnească nr. 111 T

ROMÂNIA Ministerul Educaţiei Naţionale Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor Str. Domnească nr. 111 T Aprobat în Consiliul Facultății din 6.03.2019 RAPORT EVALUAREA GRADULUI DE SATISFACŢIE AL ABSOLVENŢILOR PROGRAMELOR UNIVERSITARE DE MASTER DIN DOMENIUL INGINERIA PRODUSELOR ALIMENTARE PROMOȚIA 2018 FACULTATEA

Mai mult

Prezentare 1

Prezentare 1 Strategiile sectoriale pentru educație și formare profesională în România MINISTERUL EDUCAȚIEI NAȚIONALE DIRECȚIA GENERALĂ MANAGEMENT STRATEGIC ȘI POLITICI PUBLICE Cadrul strategic al educației și formării

Mai mult