PowerPoint Presentation

Mărimea: px
Porniți afișarea la pagina:

Download "PowerPoint Presentation"

Transcriere

1 Raport de activitate 2018

2 SPAȚIU DE CREAȚIE ȘI DIFUZARE A ARTEI CONTEMPORANE Fabrica de Pensule este un loc aparte în geografia culturală a Clujului și a artei contemporane internaționale. Inaugurat în 2009, este totodată unul dintre cele mai relevante exemple de conversie a unei clădiri industriale într-un spațiu cultural independent. Comunitatea formată din artiști, galerii și organizații culturale este implicată în formarea conținutului cultural relevant, atât pentru comunitatea artistică, cât și pentru publicul larg. Membrii comunității sunt adesea implicați în dezvoltarea politicilor culturale și urbane în contextul local. Fiind o ecologie complexă de munci și forme de organizare a muncii Fabrica de Pensule îndeplinește atât un rol de producător cultural, cât și unul de platformă de prezentare a scenei artistice locale și regionale, având un important rol în profesionalizarea și internaționalizarea acesteia.

3 COMUNITATEA FABRICII DE PENSULE În 2018, Federația Fabrica de Pensule a fost formată din 26 de artiști, patru organizații culturale, cinci galerii și spații de expoziție, o sală de spectacole și o sală laborator de dans contemporan, precum și un spațiu multifuncțional: bibliotecă/ co-working space/ spațiu de proiecții/ bucătărie. Din comunitatea Fabricii de Pensule au făcut parte numeroși aritiști, printre care Ciprian Mureșan, Șerban Savu, Adrian Ghenie, Răzvan Anton, Radu Cioca, Robert Fekete, Cristina Gagiu, Attila Gräff, Mihai Iepure-Gòrski, Lucian Indrei, Musz, Cristian Rusu precum și numeroși manageri și lucrători culturali care își desfășoarea activitatea în cadrul organizațiilor sau în cadrul Fabricii de Pensule: Corina Bucea, Miki Braniște, Kinga Kelemen, Rarița Zbranca, István Szakáts, Simina Corlat, Mihai Pop, Cristina Bodnărescu, Oana Hodade, Laura Panait și artiști în rezidență temporară.

4 ROL ȘI POZIȚIE PE SCENA CULTURALĂ CLUJEANĂ ÎN 2018 Din 2009 până azi, anual au loc în Fabrica de Pensule zeci de expoziții, reprezentații ale spectacolelor de teatru și dans contemporan, dezbateri, discuții și întâlniri, ateliere, proiecții de filme, concerte și alte evenimente interdisciplinare. Fabrica de Pensule este un spațiu deschis comunității și un reper cultural vizibil pe scena culturală clujeană, națională și internațională. Federația Fabrica de Pensule a continuat în anul 2018 să susțină, promoveze şi dezvolte creația şi difuzarea culturii, astfel consolidând sectorul cultural. Viziunea artistică a Fabricii de Pensule imaginează spațiul de artă contemporană ca un laborator care se concentrează pe procese, activități suport pentru scena de artă, pe cercetarea de noi forme și formate artistice într-o viziune interdisciplinară. Zonele de acțiune sunt rezidențele artistice, cercetare artistică, formare profesională, producție și prezentare de artă contemporană - sub formă de expoziții și spectacole, educație și mediere culturală. Prin noul proiect FabZine s-a deschis o nouă direcție de activitate: o platformă culturală multidisciplinară și multilingvă, formată din tineri critici, sub forma unui blog online. Tinerii au participat la o serie de workshopuri cu scopul de a le dezvolta gândirea critică în domeniul artei contemporane și new media și au început să elaboreze cronici și reportaje despre evenimentele culturale din Cluj.

5 NOI PROIECTE FABZINE FABZINE este o platformă culturală multidisciplinară și multilingvă, formată dintr-un grup de tineri care au scopul de a deschide apetitul generației lor către exprimare liberă și critică și consumul conștient al artei și culturii de calitate. FabZine - Platformă de antrenament al spiritului critic și-a propus să ridice nivelul de accesibilitate al culturii contemporane pentru publicul larg printr-un program integrat de dialog al publicului cu artiștii, organizând în mod constant evenimente artistice, susținând educația și creația culturală și astfel stimulând inovația și noi modele de gândire, soluții noi de gestionare a problemelor, noi metode de interpretare și exprimare a trăirilor și sentimentelor noastre, oferindu-ne noi modele de colaborare în comunitate.

6 PARTENERIATE INTERNAȚIONALE REȚEAUA TRANS EUROPE HALLES Fabrica de Pensule a devenit în anul 2018 membru Trans Europe Halles (TEH) - o rețea europeană de centre culturale inițiate de cetățeni și artiști. Începând cu anul 1983, TEH a pornit o mișcare de redefinire și reabilitare a clădirilor industriale ale Europei pentru artă, cultură și activism. Din anul 2018 a reunit peste 100 de centre culturale multidisciplinare și alte organizații culturale din Europa. Misiunea lor este de a consolida dezvoltarea durabilă a centrelor culturale neguvernamentale și de a încuraja noi inițiative prin conectarea, susținerea și promovarea acestora.

7 PARTENERIATE INTERNAȚIONALE PROGRAMUL ERASMUS+ AGORA AGORA este un program destinat tinerilor sub 30 de ani care se concentrează pe industriile culturale și creative, program partener Fabrica de Pensule. Cu un program de mentorat de un an de-a lungul a patru cursuri internaționale de formare în Suedia, Marea Britanie, România și Grecia, participanții acumulează cunoștințe despre dezvoltarea afacerilor și a proiectelor, oportunitățile de finanțare, managementul producției și evenimentelor, artele vizuale și performative, precum și proiectarea interactivă a proiectelor și inovarea socială.

8 PARTENERIATE INTERNAȚIONALE EUROPEAN FESTIVALS ASSOCIATION Asociația Europeană a Festivalurilor (EFA) este o acțiune ce ghidează publicul internațional, iubitorii de festivaluri, artiști, manageri, călători, academicieni, jurnaliști, bloggeri prin spațiul cultural al Europei și este înrădăcinată și condusă de comunitatea festivalurilor, cu sprijinul Comisiei Europene și al Parlamentului European. În anul 2018 EFA a lansat platforma FestivalFinder.eu care face parte din inițiativa "Europa pentru festivaluri, festivaluri pentru Europa - EFFE" unde se pot căuta informații despre fiecare festival de artă: de la muzică la teatru, de la artă stradală la dans sau literatură - platforma este folosită deja în 45 de țări din Europa. Fabrica de Pensule este hub-ul local EFA.

9 Fundația AltArt altart.org ORGANIZAȚII CULTURALE Fundația AltArt promovează cultura digitală şi contribuie la dezvoltarea sectorului cultural în România. AltArt organizează proiecte artistice inovatoare bazate pe noile tehnologii, abordând teme ale vieții contemporane urbane identitate în mediul virtual, spațiu public, memorie şi mentalități colective, ritualuri sociale urbane. Anul 2018 a marcat 20 de ani de activitate AltArt.

10 GroundFloor Group groundfloor.ro ORGANIZAȚII CULTURALE GroundFloor Group este o organizație nonguvernamentală înființată în 2004, membru fondator al Fabricii de Pensule. GroundFloor Group este inițiatorul festivalului de Contact Improvisation Trans-Contact și produce spectacole de dans contemporan, prezentând lucrări ale lui Sinkó Ferenc, regizor și coregraf interesat în abordarea multidiciplinară a artelor spectacolului, și de crearea unui limbaj care mixează mai multe forme de exprimare - de la teatru și dans la muzică și artă video.

11 Asociația ColectivA colectiva.ro ORGANIZAȚII CULTURALE Asociația Colectiv A este un ONG cultural membru fondator al spațiului de artă contemporană Fabrica de Pensule. Colectiv A promovează cultura activă prin proiectele, atelierele și producțiile sale interdisciplinare, în România și în străinătate. Dintre activitățile principale de-a lungul anilor se numără La Terenuri, un proiect comunitar în cartierul Mănăștur din Cluj și Festivalului Temps d'images. East by East o perspectivă performativă a fost unul dintre proiectele importante Colectiv A din spectacole reprezentative produse de companii independente, artiști tineri din medii diferite și artiști consacrați relevanți pentru scena contemporană de artele spectacolului din Europa de Est.

12 Asociația Arta Capoeira cerculintreg.ro ORGANIZAȚII CULTURALE Asociația Arta Capoeira este un proiect dedicat educației alternative, concentrându-se asupra expresiei corporale prin capoeira Angola şi dans, expresiei muzicale prin percuție, muzică improvizată şi muzică de capoeira şi expresiei plastice prin desen, modelaj şi sculptură. Principalul proiect al Asociației este Cercul Întreg, un proiect şi un spațiu dedicat educației complementare ce se axează prioritar pe latura de expresie a individului.

13 Galeria Plan B SPAȚII ȘI GALERII Galeria Plan B este un centru de cercetare axat pe arta românească a ultimilor 50 de ani. Plan B dezvăluie, de asemenea, lucrări ale unor artiști remarcabili care nu au mai expus în fața unui public internațional. Galeria s-a deschis la Cluj în 2005 și apoi la Berlin în 2008.

14 Lateral ArtSpace lateralartspace.com SPAȚII ȘI GALERII Lateral ArtSpace este un spațiu de proiecte și expoziții, condus de către artiști (artist-run space) și dedicat artiștilor emergenți locali, naționali și internaționali. Fondat în aprilie 2012 și coordonat de către artiștii Dragoș Bădiță, Cristina Curcan și Lucian Indrei, proiectul a pornit ca răspuns la lipsa posibilităților de expoziție pentru tineri artiști. Spațiul Lateral este deschis diverselor proiecte, colaborări, ateliere și cercetări interdisciplinare.

15 Pilot CoPilot SPAȚII ȘI GALERII Pilot este spațiul de proiecte al Federației Fabrica de Pensule, lansat în iunie Gândit ca o platformă independentă, Pilot este dedicat experimentării de noi modele de lucru și de expunere, bazate pe procesualitatea creației artistice într-un nou cadru de referință, diferit de o galerie sau un spațiu de expunere clasic. Prin acest proiect, Federația Fabrica de Pensule caută să ofere un context deschis și să încurajeze colaborările între programe curatoriale sau proiecte artistice (individuale sau colective), abordări interdisciplinare și colaborări între artiști, curatori, performeri, operatori culturali etc.

16 RAFT SPAȚII ȘI GALERII RAFT este cel mai mic spațiu de artă independent care se află în cadrul bibliotecii noastre. Prezintă artă contemporană în toate formele ei din 2017, urmând un program și o direcție autoimpusă, propunând expoziții și instalații ale artiștilor contemporani din România și din afara ei. RAFT este un proiect al artiștilor Alina Andrei și George Roșu, care a început în Brașov în 2016.

17 Sala Studio SĂLI DE SPECTACOL Sala Studio este un spațiu deschis de evenimente de teatru, dans contemporan, concerte, proiecții de film, ateliere, dezbateri. Platforma de producție pentru organizațiile și artiștii din Fabrica de Pensule propune producții și evenimente proprii, dar este și un spațiu deschis spre colaborarea cu alte organizații, artiști sau producători culturali.

18 Sala RAP SĂLI DE SPECTACOL RAP (Rezidențe, Artiști, Public), spațiu destinat culturii coregrafice contemporane, a început ca un program pilot de rezidențe coregrafice coordonate de Centrul Național al Dansului București, urmând ca din 2014 programul de rezidențe artistice să includă o componentă specifică adresată producătorilor de dans contemporan, beneficiind de cursuri de management de proiect, mediere și comunicare a spectacolului de dans contemporan. RAP este primul birou permanent al CNDB în țară cu scopul de a dezvolta prin programele desfășurate scena dansului contemporan în România.

19 EVENIMENTELE Fabricii de Pensule în 2018

20 LINIA DE PRODUC ȚIE spectacole EXPOZIȚI I ARTIST TALKS REZIDEN ȚE TURURI GHIDATE TREI SCHIMB URI WORKSH OPS ARTBECE DAR ateliere pentru copii ATELIER E DE DANS PROIECȚ II DE FILME LANSĂRI DE CARTE COOKIN G CLASSES

21 PUBLIC FABRICA DE PENSULE a avut un număr de peste vizitatori PROGRAME PROIECTE ACTIVITĂȚI

22 Linia de producție East by East Spectacole găzduite ARTE PERFORMATIVE În perioada ianuarie noiembrie, în cadrul proiectului Linia de producție au avut loc 13 reprezentații ale celor 4 spectacole: Sclavi, Heterocromia, Avioane de Hârtie și S.ocietate cu R.ăspundere L.imitată, co-producții Fabrica de Pensule. Prin proiectul East by East publicul a avut ocazia de a viziona spectacole reprezentative produse de companii independente din Europa de Est și de a cunoaște artiști tineri care vin din medii diferite, dar și artiști consacrați care sunt relevanți pentru scena contemporană de artele spectacolului. Astfel, au avut loc 8 reprezentații în cadrul East by East. În total, în perioada ianuarie - noiembrie au avut loc 40 de reprezentații de spectacole, cu un număr de peste 3500 de spectatori.

23 ARTE VIZUAL E ARTE PERFORMATIVE

24 Trei Schimburi mai octombrie ARTE VIZUALE Trei Schimburi însumează evenimente multidisciplinare care includ vernisajele comune ale galeriilor din Fabrica de Pensule, întâlniri, discuții cu artiștii și curatorii expozițiilor, tururi ghidate în spațiile de expoziții și în atelierele artiștilor, spectacole și evenimente pentru copii. Trei Schimburi este un eveniment deschis, divers, care marchează sezoanele cele mai pline de evenimente ale Fabricii de Pensule. În 2018 au avut loc două sesiuni, în lunile mai și octombrie, la care au participat peste 1500 de persoane. Printre evenimentele ce au avut loc în 2018 în cadrul Trei Schimburi se numără: vernisaje în spațiile Lateral ArtSpace, Pilot, CoPilot și Raft, întâlniri informale cu artiștii, ateliere deschise ale artiștilor din comunitatea Fabricii de Pensule, tururi ghidate programate pentru adulți și copii, Kids Corner - locul de joacă pentru copii în timp ce parinții participă la vernisaje, ARTbecedar - ateliere pentru copii, expoziția Cluj Design Days cu cele mai noi şi originale piese de design de obiect şi mobilier, vestimentar şi accesorii, spectacole, brunch cultural, garage sale - schimb de obiecte, proiecție de film.

25 ARTE VIZUAL E ARTE VIZUALE

26 Expoziții ARTE VIZUALE Cele 5 spații de expoziție din Fabrica de Pensule Galeria Plan B, Lateral ArtSpace, Pilot, CoPilot, Raft Cluj au găzduit constant expoziții care aduc publicul în contact cu lucrări de artă contemporană. Fiecare dintre cele cinci spații funcționează după un program curatorial propriu, găzduind sau generând evenimente care propun perspective noi ale artelor vizuale contemporane. În 2018 au avut loc 29 expoziții care au prezentat atât artiști români, cât și artiști internaționali, cu o atenție deosebită acordată artiștilor emergenți români.

27 ARTE VIZUAL E ARTE VIZUALE

28 Tururi ghidate & Artist talks ARTE VIZUALE În perioada ianuarie decembrie peste 3000 de persoane au participat la tururile ghidate gratuite. În cadrul unor expoziții au fost organizate, de asemenea, întâlniri și discuții cu artiștii, având scopul de a familiariza publicul cu operele și conceptul curatorial al expoziției și de a discuta direct cu artiștii despre idei, practici și experiențe. Printre artiștii și curatorii expozițiilor care au discutat cu publicul în 2018 se numără: Alina Andrei, Ana Botezatu, Adrian Ganea, Lucian Indrei, Kinga Ötvös, Edith Lázár, Norbert Filep.

29 ARTE VIZUAL E ARTE VIZUALE

30 Rezidențe în spațiul Pilot și sala RAP REZIDENȚE În perioada ianuarie decembrie Fabrica de Pensule a găzduit 12 artiști în rezidență Emilian Mocanu, Florentina Chiriță, Paul Dunca, Cristina David, Ruxandra Enache, Iliana Basarab, Petronela Grigorescu, Kinga Ötvös, Adrian Ganea, Ana Cătalina Gubandru, Cosmin Vasile, Julien Daillère care au lucrat, rând pe rând, în mijlocul comunității artistice din Cluj. Scopul acestor rezidențe este să conecteze artiști străini cu mediul artistic local și să faciliteze fluxul ideilor între diferite scene artistice. Astfel, un fotograf francez, o artistă germană, un performance artist spaniol și un installation artist german au cunoscut artiști din comunitatea Fabricii, au cunoscut Clujul și au luat pulsul cultural, fiind astfel inspirați de activitatea artistică locală și de dinamica orașului. La sfârșitul fiecărei perioade de rezidență, artiștii au prezentat rezultatele într-un eveniment public expoziție, prezentare, artist talk sau spectacol.

31 ARTE VIZUAL E REZIDENȚE

32 Ateliere de creație Ateliere de dans #FMR Cursuri de supraviețuire ATELIERE În perioada ianuarie noiembrie au avut loc 18 ateliere și cursuri de formare cu teme variate. #FMR, proiect al Asociației Colectiv A, este un workshop în care artiștii se simt liberi, deschiși spre a fi ei înșisi, curioși să experimenteze spontaneitatea, întâlnirea cu prezentul lor aici și acum. Curs de supraviețuire pentru (tineri) artiști a fost un proiect care a avut scopul de a-i echipa pe artiștii tineri cu noțiuni și cunoștințe practice, actuale, despre activitatea de artist și mecanismele artei contemporane. Cursul a propus o serie de seminarii susținute de către specialiști, pe teme de interes și relevante pentru artiști emergenți și a inclus studii de caz, prezentări, vizite și întâlniri cu profesioniști din scena de artă contemporană.

33 ARTE VIZUAL E ATELIERE

34 ARTbecedar ATELIERE ARTbecedar este un program dedicat celor mici, în care părinții își pot implica copiii în activități creative conduse de artiști din Fabrica de Pensule și din comunitatea artistică din jurul acesteia. Copiii au ocazia de a intra în contact cu artiștii și de a învăța de la ei despre diferite tehnici și medii artistice, prin activități practice și jocuri. Fiecare sesiune este condusă de un artist coordonator și un facilitator care ajută la comunicarea grupului și la păstrarea unei dinamici active, prin care toți copiii participă la activități. Artiștii invitați să coordoneze atelierele fac parte din comunitatea extinsă a Fabricii de Pensule, artiști care lucrează în atelierele personale din spațiul Fabricii sau artiști le căror practici își găsesc puncte comune cu viziunea și propunerile centrului de artă contemporană. În anul 2018 au fost organizate 13 ateliere.

35 ARTE VIZUAL E ATELIERE

36 Proiecții de filme Lansări de carte Formare și mediere ALTE EVENIMENTE

37 PROMOVARE Impact asupra publicului

38 PROMOVAREA ONLINE website marketing presă Facebook Instagram fotografie video

39 WEBSITE + 13,500 vizitatori anuali + 50% căutări organice anuale + 85% vizitatori noi anuali

40 MAILCHIMP marketing online abonați 42 campanii +16,12% rata de interacțiune lunară

41 INSTAGRAM fani 200 postări +9,75% rata anuală de creștere a fanilor

42 FACEBOOK fani postări anuale + 7,5% rata anuală de creștere a fanilor

43 FACEBOOK 1100 fani noi în anul reach organic

44 FOTO VIDEO O parte importantă din promovarea evenimentelor organizare de Fabrica de Pensule este documentarea foto/ video, realizată de o echipă de profesioniști. Fotografiile și video-urile sunt realizate la vernisajele expozițiilor, proiecțiile de film, prima reprezentație a unui spectacol, precum și la atelierele pentru copii și adulți, lansări de carte, discuții cu artiștii. În anul 2018 avem peste de fotografii online și 8 video-uri.

45 PRESA online + 35 apariții lunare + 35 trusturi media

46 RADIO TV 4 apariții TV 9 interviuri radio

47 PROMOVAREA OFFLINE caiete de afișe broșuri stickere expoziție tricouri sacoșe carnețele

48 SPRIJIN

49 Henri Barbusse 59-61, Cluj Romania facebook: fabricadepensule instagram: fabricadepensule

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, COM(2018) 366 final ANNEXES 1 to 2 ANEXE la Propunerea de REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULU

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, COM(2018) 366 final ANNEXES 1 to 2 ANEXE la Propunerea de REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULU COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, 30.5.2018 COM(2018) 366 final ANNEXES 1 to 2 ANEXE la Propunerea de REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI de instituire a programului Europa creativă (2021-2027)

Mai mult

Microsoft Word - PROGRAM GEW ISJ Buzau

Microsoft Word - PROGRAM GEW ISJ Buzau PROGRAM SAPTAMANA EDUCATIEI GLOBALE 2011 12 20 noiembrie BUZAU ROMANIA TEMA : Atitudine pentru lumea noastra Argument Saptamana Educatiei Globale este un eveniment european care motiveaza elevi, profesori,

Mai mult

Proiecte finanțate prin Swimathon ediția 2016 Proiect: Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități Beneficiar: Fundația Serviciilor Sociale Bet

Proiecte finanțate prin Swimathon ediția 2016 Proiect: Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități Beneficiar: Fundația Serviciilor Sociale Bet Proiecte finanțate prin Swimathon ediția 2016 Proiect: Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități Beneficiar: Fundația Serviciilor Sociale Bethany Suma finanțată: 15.637,50 lei Proiectul a avut

Mai mult

Centrul de Consiliere și Orientare Profesională (CeCOP) SNSPA Anul universitar A. Context Centrul de Consiliere şi Orientare Profesională (C

Centrul de Consiliere și Orientare Profesională (CeCOP) SNSPA Anul universitar A. Context Centrul de Consiliere şi Orientare Profesională (C Centrul de Consiliere și Orientare Profesională (CeCOP) SNSPA Anul universitar 2014-2015 A. Context Centrul de Consiliere şi Orientare Profesională (CeCOP) al SNSPA urmăreşte completarea actului educativ

Mai mult

Raport de activitate Asociația Umanistă Română twitter.com/romaniahumanism Youtube

Raport de activitate Asociația Umanistă Română     twitter.com/romaniahumanism Youtube Raport de activitate 2013-2014 Asociația Umanistă Română www.humanismromania.org www.facebook.com/humanism.romania twitter.com/romaniahumanism Youtube channel: Humanism Romania contact@humanismromania.org

Mai mult

PROMOTORI PENTRU DEMOCRAȚIE EUROPEANĂ 1. Introducere Metodologie de desfăşurare şi Regulament de înscriere şi participare Prezentul Regulament stabile

PROMOTORI PENTRU DEMOCRAȚIE EUROPEANĂ 1. Introducere Metodologie de desfăşurare şi Regulament de înscriere şi participare Prezentul Regulament stabile PROMOTORI PENTRU DEMOCRAȚIE EUROPEANĂ 1. Introducere Metodologie de desfăşurare şi Regulament de înscriere şi participare Prezentul Regulament stabilește condițiile de înscriere şi participare la cea de-a

Mai mult

Microsoft Word - XXITRAINER_PROFILE_for translation RO last

Microsoft Word - XXITRAINER_PROFILE_for translation RO last Profilul formatorului secolului XXI Prezentul document este un rezumat al studiului de cercetare O1 - Profilul formatorului secolului XXI Pentru a defini profilul formatorilor VET, cercetarea a analizat

Mai mult

Acțiunea face diferența! Raportul întâlnirii dintre ONG-uri și responsabilii PR, mass-media Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentr

Acțiunea face diferența! Raportul întâlnirii dintre ONG-uri și responsabilii PR, mass-media Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentr 25.04.2016 Acțiunea face diferența! Raportul întâlnirii dintre ONG-uri și responsabilii PR, mass-media Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil în parteneriat cu Fanfara PR au organizat,

Mai mult

Program Zilele Bibliotecii mai 2017 Sediul central Calea Dorobanţilor nr. 104 Secția pentru copii Luni, 15 mai Expoziţie de carte: Ziua Internaţ

Program Zilele Bibliotecii mai 2017 Sediul central Calea Dorobanţilor nr. 104 Secția pentru copii Luni, 15 mai Expoziţie de carte: Ziua Internaţ Program Zilele Bibliotecii 15 19 mai 2017 Sediul central Calea Dorobanţilor nr. 104 Secția pentru copii Expoziţie de carte: Ziua Internaţională a Familiei. Locaţia: Secţia pentru copii ora 10.00 - Întâlnire

Mai mult

Fighting discrimination through art activities

Fighting discrimination through art activities Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei Teatru Forum și Media advocacy factori ai schimbării atitudinii comunității față de persoanele cu dizabilități Lina Malcoci Manager comunicare Keystone

Mai mult

GLOSAR DE TERMENI acţiune culturală adresarea publicului tânăr adresarea zonelor defavorizate cultural arie (tematică) artă digitală și noile media ar

GLOSAR DE TERMENI acţiune culturală adresarea publicului tânăr adresarea zonelor defavorizate cultural arie (tematică) artă digitală și noile media ar GLOSAR DE TERMENI acţiune culturală adresarea publicului tânăr adresarea zonelor defavorizate cultural arie (tematică) artă digitală și noile media arte vizuale bugetul proiectului bun cultural cerere

Mai mult

Apel de participare în Grupul de Coordonare Județeană CIVIT Dacă ești interesat(ă) de această oportunitate, te rugăm să te înscrii folosind acest form

Apel de participare în Grupul de Coordonare Județeană CIVIT Dacă ești interesat(ă) de această oportunitate, te rugăm să te înscrii folosind acest form Apel de participare în Grupul de Coordonare Județeană CIVIT Dacă ești interesat(ă) de această oportunitate, te rugăm să te înscrii folosind acest formular online (http://bit.ly/civit-a1) până la data de

Mai mult

CENTRU MULTIFUNCTIONAL MY PLACE My Place este un spatiu cald si primitor in care poti savura un ceai, rasfoi o carte, asculta muzica sau viziona un fi

CENTRU MULTIFUNCTIONAL MY PLACE My Place este un spatiu cald si primitor in care poti savura un ceai, rasfoi o carte, asculta muzica sau viziona un fi CENTRU MULTIFUNCTIONAL MY PLACE My Place este un spatiu cald si primitor in care poti savura un ceai, rasfoi o carte, asculta muzica sau viziona un film alaturi de prieteni. Description My Place este un

Mai mult

ANEXA la ordinul MECTS nr. 5635/ privind structura anului școlar Programul Să știi mai multe, să fii mai bun! Prevederi generale 1

ANEXA la ordinul MECTS nr. 5635/ privind structura anului școlar Programul Să știi mai multe, să fii mai bun! Prevederi generale 1 Programul Să știi mai multe, să fii mai bun! Prevederi generale 1. Săptămâna 1 5 aprilie 2013 va fi dedicată activităților educative extracurriculare și extrașcolare, în cadrul programului numit Să știi

Mai mult

CALL FOR TENDERS – EACEA No

CALL FOR TENDERS – EACEA No EUROPA CREATIVĂ (2014-2020) SUBPROGRAMUL MEDIA CERERE DE PROPUNERI EACEA/17/2016: SPRIJIN PENTRU ACCES LA PIEȚE AVERTISMENT: Prezenta cerere de propuneri este condiționată: de disponibilitatea fondurilor

Mai mult

Tabel culegere propuneri de proiecte pentru Strategia UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD) PA 8) SPRIJINIREA COMPETITIVITĂțII ÎNTREPRINDERILOR, INCLUSIV

Tabel culegere propuneri de proiecte pentru Strategia UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD) PA 8) SPRIJINIREA COMPETITIVITĂțII ÎNTREPRINDERILOR, INCLUSIV Tabel culegere propuneri de proiecte pentru Strategia UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD) PA 8) SPRIJINIREA COMPETITIVITĂțII ÎNTREPRINDERILOR, INCLUSIV DEZVOLTAREA CLUSTERELOR Nr. Actiuni Exemple de proiect

Mai mult

R e g u l a m e n t u l de organizare şi desfăşurare a concursului de admitere la FACULTATEA DE TEATRU ŞI FILM, sesiunea iulie și septembrie 2019, niv

R e g u l a m e n t u l de organizare şi desfăşurare a concursului de admitere la FACULTATEA DE TEATRU ŞI FILM, sesiunea iulie și septembrie 2019, niv R e g u l a m e n t u l de organizare şi desfăşurare a concursului de admitere la FACULTATEA DE TEATRU ŞI FILM, sesiunea iulie și septembrie 2019, nivel MASTERAT I. Domeniul: TEATRU ŞI ARTELE SPECTACOLULUI

Mai mult

1. ÎNVĂŢĂMÂNT Obiectiv 1. Autorizarea și acreditarea unor noi programe de studiu nivel licență și master 2. Evaluarea periodică a unor programe de stu

1. ÎNVĂŢĂMÂNT Obiectiv 1. Autorizarea și acreditarea unor noi programe de studiu nivel licență și master 2. Evaluarea periodică a unor programe de stu 1. ÎNVĂŢĂMÂNT 1. Autorizarea și acreditarea unor noi programe de studiu nivel licență și master 2. Evaluarea periodică a unor programe de studiu nivel licență și master PLANUL OPERAŢIONAL AL FACULTĂȚII

Mai mult

Raport anual 2017

Raport anual 2017 RAPORT ANUAL 2017 CUPRINS ANUL 2017 PAGINA 3 GUVERNARE DESCHISĂ PAGINA 4 EDUCAȚIE DESCHISĂ PAGINA 6 SOCIETATE INCLUZIVĂ PAGINA 8 COALIȚII PAGINA 10 APARIȚII MEDIA PAGINA 11 BUGET PAGINA 12 ECHIPĂ PAGINA

Mai mult

Microsoft Word - GHID Solicitant Culturale I doc

Microsoft Word - GHID Solicitant Culturale I doc GHIDUL SOLICITANTULUI INSTRUCŢIUNI DE COMPLETARE ONLINE A FORMULARULUI DE SOLICITARE A FINANŢĂRILOR NERAMBURSABILE PENTRU PROIECTE CULTURALE SESIUNEA I / 2017 Acest ghid cuprinde numai instrucţiuni generale

Mai mult

RE_QO

RE_QO Parlamentul European 2014-2019 Document de ședință B8-1126/2016 19.10.2016 PPUNERE DE REZOLUȚIE depusă pe baza întrebării cu solicitare de răspuns oral B8-1803/2016 în conformitate cu articolul 128 alineatul

Mai mult

Microsoft PowerPoint - PPP masa rotunda 24 mai 2011

Microsoft PowerPoint - PPP masa rotunda 24 mai 2011 MASĂ ROTUNDĂ ASIGURAREA EGALITĂȚII DE ŞANSE ÎN ROMÂNIA PENTRU FEMEILE DE ETNIE ROMĂ Bucureşti, 24.05.2011, 14:00 16:00 Asociația Femeilor Țigănci Pentru Copiii Noştri, Timişoara Fundația Desire, Cluj Direcția

Mai mult

Comunicare politica

Comunicare politica FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ UNIVERSITATEA BABEȘ-BOLYAI superior 1.2 Facultatea FACULTATEA DE ŞTIINȚE POLITICE, ADMINISTRATIVE ȘI ALE COMUNICĂRII 1.3 Departamentul

Mai mult

COLEGIUL TEHNIC "ANGHEL SALIGNY" CLUJ - NAPOCA B-dul 21 Decembrie 1989 nr , Tel , fax

COLEGIUL TEHNIC ANGHEL SALIGNY CLUJ - NAPOCA B-dul 21 Decembrie 1989 nr , Tel , fax COLEGIUL TEHNIC "ANGHEL SALIGNY" 400604 CLUJ - NAPOCA B-dul 21 Decembrie 1989 nr. 128-130, Tel. 0264-430942, fax 0264-595694 e-mail: a.salignycluj@yahoo.com, web: http://www.colegiul-saligny.ro ORAR Programul

Mai mult

Microsoft Word - Detalii_EUROINVENT_ro.doc

Microsoft Word - Detalii_EUROINVENT_ro.doc EXPOZITȚIA EUROPEANĂ A CREATIVITĂȚII ȘI INOVĂRII E U R O I N V E N T IAŞI ROMANIA Ediția a VIa, 22-24 May 2014 Euroinvent eveniment de marcă al Iașului. Ediția a 6-a va avea loc la Iasi in perioada 22-24

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Metodă de învățare bazată pe proiect Recomandată de Ministerul Educației și menționată în programele școlare Cultură civică / ECD Clasa a șaptea Un proces derulat pe parcursul a 12 14 săptămâni 8 pași

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Patrula de Reciclare Ediţia 2015-2016 CE ESTE PATRULA DE RECICLARE? Program național de educație de mediu desfășurat de Asociația Română pentru Reciclare RoRec, cu sprijinul inspectoratelor școlare județene

Mai mult

FIŞA DE PREZENTARE A PROIECTULUI COMENIUS 1

FIŞA DE PREZENTARE A PROIECTULUI COMENIUS 1 ASOCIAŢIA ALBA-LA MANCHE (AMI) PROIECT CULTURAL BILINGV INIŢIATOR ŞI COORDONATOR PROIECT Sonia Elvireanu, Asociaţia AMI PARTENERI Consiliul Judeţean Alba Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia Biblioteca

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation 9 iunie de la ora 10:00 Parcul Herastrau Eveniment de strangere de fonduri in beneficiul Centrelor Educationale ale Fundatiei Inovatii Sociale Regina Maria (Baneasa si Clinceni) ANDREI OȘANU Instructor

Mai mult

CABINET MINISTRU ORDIN privind structura anului şcolar În temeiul art. 94, alin.(2), lit. r) din Legea educației naționale nr.1/2011, cu mod

CABINET MINISTRU ORDIN privind structura anului şcolar În temeiul art. 94, alin.(2), lit. r) din Legea educației naționale nr.1/2011, cu mod CABINET MINISTRU ORDIN privind structura anului şcolar 2015 2016 În temeiul art. 94, alin.(2), lit. r) din Legea educației naționale nr.1/2011, cu modificările și completările ulterioare, în temeiul prevederilor

Mai mult

BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ PANAIT CERNA TULCEA PROIECTE CULTURALE ATELIERE CREATIVE Organizator: Biblioteca Judeţeană Tulcea (BJT) Parteneri: Cole

BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ PANAIT CERNA TULCEA PROIECTE CULTURALE ATELIERE CREATIVE Organizator: Biblioteca Judeţeană Tulcea (BJT) Parteneri: Cole BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ PANAIT CERNA TULCEA PROIECTE CULTURALE - 2015 1. ATELIERE CREATIVE Parteneri: Colegiul Tehnic Henri Coandă Scurtă descriere: confecţionare de obiecte decorative, quilling, origami,

Mai mult

Sistemul Educațional Nordic

Sistemul Educațional Nordic Sistemul Educațional Nordic Cuprins Sistemul Educațional Nordic... 2 Legislație... 3 Valori și principii... 4 Curriculum... 8 Monitorizarea dezvoltării și învățării copilului... 10 Profesionalizarea educatorului...

Mai mult

COMUNA ȘIRNA ÎN TOPUL LOCALITĂȚILOR CU SERVICII NOI DE BIBLIOTECĂ Fără să știm, roadele Bibliotecii Comunale Șirna au început să fie strânse în coșul

COMUNA ȘIRNA ÎN TOPUL LOCALITĂȚILOR CU SERVICII NOI DE BIBLIOTECĂ Fără să știm, roadele Bibliotecii Comunale Șirna au început să fie strânse în coșul COMUNA ȘIRNA ÎN TOPUL LOCALITĂȚILOR CU SERVICII NOI DE BIBLIOTECĂ Fără să știm, roadele Bibliotecii Comunale Șirna au început să fie strânse în coșul Biblionet încă din anul 2011, când au fost aduse în

Mai mult

& companie de interventii artistice studio de comunicare CONTACT

& companie de interventii artistice studio de comunicare CONTACT & companie de interventii artistice studio de comunicare CONTACT consulting@madalinadobraca.com + 40 744 387811 Intervenție artistică la galeria de arta Aiurart Spuneți-ne tot Client : Madalina Dobraca

Mai mult

Ediția I, 31 Mai 2 Iunie 2019 Locație: AEROPORTUL BRAȘOV- GHIMBAV Un eveniment sustinut de: Prezentare eveniment Festivalul se va desfășura în perioad

Ediția I, 31 Mai 2 Iunie 2019 Locație: AEROPORTUL BRAȘOV- GHIMBAV Un eveniment sustinut de: Prezentare eveniment Festivalul se va desfășura în perioad Locație: AEROPORTUL BRAȘOV- GHIMBAV Un eveniment sustinut de: Prezentare eveniment Festivalul se va desfășura în perioada 31 mai - 2 iunie 2019 pe pista Aeroportului Brașov- Ghimbav si pe aerodromul Ghimbav.

Mai mult

Recruitment coordinator

Recruitment coordinator V O L U N TA R I AT T E A C H F O R R O M A N I A E V E N I M E N T E & A C A D E M I E w w w. t e a c h f o r r o m a n i a. r o Despre noi Teach for Romania este o organizaţie nonprofit care își propune

Mai mult

PROGRAMUL ZILELOR LICEULUI TEORETIC DIMITRIE CANTEMIR IAŞI OCTOMBRIE 2015

PROGRAMUL ZILELOR LICEULUI TEORETIC DIMITRIE CANTEMIR IAŞI OCTOMBRIE 2015 PROGRAMUL ZILELOR LICEULUI TEORETIC DIMITRIE CANTEMIR IAŞI 29 30 OCTOMBRIE 2015 PARTENERI Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi Primăria Municipiului Iaşi Consiliul Judeţean Iaşi Instituţia Prefectului Judeţul

Mai mult

UNIUNEA EUROPEAN Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman DANTE-NV. Dezvoltarea antreprenoriatului în Regiunea Nord Vest 1

UNIUNEA EUROPEAN Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman DANTE-NV. Dezvoltarea antreprenoriatului în Regiunea Nord Vest 1 UNIUNEA EUROPEAN Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 DANTE-NV. Dezvoltarea antreprenoriatului în Regiunea Nord Vest 1 2 DANTE-NV. Dezvoltarea antreprenoriatului în Regiunea

Mai mult

EDUCAŢIE ŞI DEZVOLTARE Descoperă noi direcţii Bine ai venit în locul în care ideile tale te vor conduce către ceva cu adevărat imp

EDUCAŢIE ŞI DEZVOLTARE Descoperă noi direcţii   Bine ai venit în locul în care ideile tale te vor conduce către ceva cu adevărat imp EDUCAŢIE ŞI DEZVOLTARE Descoperă noi direcţii www.bosch-career.ro Bine ai venit în locul în care ideile tale te vor conduce către ceva cu adevărat important. Bine ai venit la Bosch. INIŢIATIVE PENTRU STUDENŢI

Mai mult

UNIVERSITATEA POLITEHNICA TIMIŞOARA FACULTATEA DE ŞTIINŢE ALE COMUNICĂRII PLAN OPERAŢIONAL AL FACULTĂŢII DE ŞTIINŢE ALE COMUNICĂRII pentru anul

UNIVERSITATEA POLITEHNICA TIMIŞOARA FACULTATEA DE ŞTIINŢE ALE COMUNICĂRII PLAN OPERAŢIONAL AL FACULTĂŢII DE ŞTIINŢE ALE COMUNICĂRII pentru anul UNIVERSITATEA POLITEHNICA TIMIŞOARA FACULTATEA DE ŞTIINŢE ALE COMUNICĂRII PLAN OPERAŢIONAL AL FACULTĂŢII DE ŞTIINŢE ALE COMUNICĂRII pentru anul 2014 1. Obiective şi acţiuni specifice privind managementul

Mai mult

Microsoft Word - RO_Guidelines GC_2017.docx

Microsoft Word - RO_Guidelines GC_2017.docx GHIDUL DE APLICARE Granturi pentru Acțiuni mici și Proiecte culturale (2017-2019) 03.04.2017 1. Introducere Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) este o agenție de cooperare internațională

Mai mult

Microsoft PowerPoint - Modul 4 AStroia

Microsoft PowerPoint - Modul 4 AStroia Training pentru autoritati locale: Modulul Implicarea cetatenilor Anamaria Stroia Centrul Regional de Protectie a Mediului REC Romania 21 martie 2012 Etapele conceperii si implementarii unei campanii de

Mai mult

Nr

Nr EVALUAREA CADRELOR DIDACTICE DE CĂTRE STUDENȚI Semestrul I, 2016-2017 - raport sintetic - În perioada 03-15 ianuarie 2017 a fost deschisă pentru prima dată platforma de evaluare online a cadrelor didactice

Mai mult

Microsoft Word - Regulament_Concurs20de20creaC89Bie20coralC48320pentru20copii.doc

Microsoft Word - Regulament_Concurs20de20creaC89Bie20coralC48320pentru20copii.doc Concurs de creație corală pentru copii și tineret (2-4 voci egale) VOX MUNDI Regulament Capitolul 1. Informații generale 1. Concursul este organizat de Asociația Culturală Kratima 2. Principalii parteneri

Mai mult

Active citizenship in community cetățenia activă în comunitate

Active citizenship in community   cetățenia activă în comunitate Active Citizenship 2018-1-RO01-KA105-048936 1.Be in action - joc de rol prin care participanții intra in diverse roluri (decidenți, petitționari, militanți, voluntari, etc.) încercând să rezolve diverse

Mai mult

Slide 1

Slide 1 BIBLIOTECA UPT I. SITUAȚII STATISTICE 1. Utilizatori 2. Colecții - Unități bibliografice 3. Achiziții și încasări 4. Catalogul online II. ACTIVITĂŢI DESFĂŞURATE 1. Instruirea și îndrumarea utilizatorilor

Mai mult

<Insert text here> EUROPEAN CITIZEN'S PRIZE (ECP)

<Insert text here> EUROPEAN CITIZEN'S PRIZE (ECP) Direcția Generală Comunicare Premiul LUX Programul pentru 2016 1) Introducere Anul în curs marchează cea de a 10-a aniversare a Premiului LUX, eveniment care demonstrează angajamentul Parlamentului European

Mai mult

Sunt cetățean European și mă implic! ȘCOALA GIMNAZIALĂ SFINȚII VOIEVOZI Proiectul educațional Festivalul - Concurs Național Sunt cetățean european și

Sunt cetățean European și mă implic! ȘCOALA GIMNAZIALĂ SFINȚII VOIEVOZI Proiectul educațional Festivalul - Concurs Național Sunt cetățean european și ȘCOALA GIMNAZIALĂ SFINȚII VOIEVOZI Proiectul educațional Festivalul - Concurs Național Sunt cetățean european și mă implic Ediția a IV-a cu tema România și francofonia CAEN 2018 finanțate de M.E.N., domeniul

Mai mult

Parteneriatul strategic în domeniul școlar Get in shape for Europe (GISE) Buletin informativ nr. 5 Decembrie 2018 Get in shape for Europe (GISE) În pe

Parteneriatul strategic în domeniul școlar Get in shape for Europe (GISE) Buletin informativ nr. 5 Decembrie 2018 Get in shape for Europe (GISE) În pe Parteneriatul strategic în domeniul școlar Get in shape for Europe (GISE) Buletin informativ nr. 5 Decembrie 2018 Get in shape for Europe (GISE) În perioada 1 septembrie 2018-31 august 2020, Liceul Ștefan

Mai mult

RE_QO

RE_QO Parlamentul European 2014-2019 Document de ședință B8-1133/2016 19.10.2016 PPUNERE DE REZOLUȚIE depusă pe baza întrebării cu solicitare de răspuns oral B8-1803/2016 în conformitate cu articolul 128 alineatul

Mai mult

1

1 Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti FACULTATEA DE AUTOMATICĂ ŞI CALCULATOARE Splaiul Independenţei 313, 060042, Bucureşti, România Tel: 00 40 21 4101044 Fax: 00 40 21 3181014 www.acs.pub.ro, decanat@acs.pub.ro

Mai mult

Susținem incluziunea socială a tuturor persoanelor

Susținem incluziunea socială a tuturor persoanelor Susținem incluziunea socială a tuturor persoanelor Keystone Moldova este o Asociaţie Obştească care sprijină persoanele cu dizabilităţi şi familiile acestora, precum şi alte persoane aflate în dificultate,

Mai mult

KIT FINANTARE INACO

KIT FINANTARE INACO ... GHIDUL LINIILOR DE FINANȚARE PENTRU SUSȚINEREA TINERILOR CU ABILITĂȚI CULTURALE, ARTISTICE SAU CREATIVE... IULIE-DECEMBRIE 2017 ................................................................ Una

Mai mult

PetExpo 2019_brochure_RO

PetExpo 2019_brochure_RO La ediția a 11-a, PetExpo își continuă misiunea de a face viața animăluțelor mai frumoasă, cu un eveniment memorabil și educarea consumatorilor spre calitate. 12-14 Aprilie 2019 Romexpo, pavilionul C6

Mai mult

Proiect aprobat în CAER Nr /2/ Domeniul cultural artistic, arte vizuale Pozitia 457

Proiect aprobat în CAER Nr /2/ Domeniul cultural artistic, arte vizuale Pozitia 457 Proiect aprobat în CAER Nr. 24986/2/22.01.2018 Domeniul cultural artistic, arte vizuale Pozitia 457 Argument Arta îl aduce pe om mai aproape de frumos, îi oferă posibilitatea să creeze frumosul, să-l descopere

Mai mult

GRĂDINIŢA NR. 231 SEDIUL CENTRAL Str. Codrii Neamţului nr.68 CORPUL NOU Str. Cozla nr.1 CORP A CORP B CORPUL A Str. CODRII NEAMŢULUI NR.68; TELEFON: 0

GRĂDINIŢA NR. 231 SEDIUL CENTRAL Str. Codrii Neamţului nr.68 CORPUL NOU Str. Cozla nr.1 CORP A CORP B CORPUL A Str. CODRII NEAMŢULUI NR.68; TELEFON: 0 GRĂDINIŢA NR. 231 SEDIUL CENTRAL Str. Codrii Neamţului nr.68 CORPUL NOU Str. Cozla nr.1 CORP A CORP B CORPUL A Str. CODRII NEAMŢULUI NR.68; TELEFON: 021.345.11.10 Corpul de clădire A a fost dat în folosinţă

Mai mult

Lideri pentru Justiţie 2016 Program de leadership pentru tineri jurişti din România (Ediţia a 7-a) Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fund

Lideri pentru Justiţie 2016 Program de leadership pentru tineri jurişti din România (Ediţia a 7-a) Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fund Lideri pentru Justiţie 2016 Program de leadership pentru tineri jurişti din România (Ediţia a 7-a) Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundaţiei Konrad Adenauer (KAS RLPSEE) lansează apelul

Mai mult

PARTENERI:

PARTENERI: MINISTERUL EDUCAȚIEI, CERCETĂRII, TINERETULUI ȘI SPORTULUI INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN IAȘI CASA CORPULUI DIDACTIC IAȘI UNIUNEA ARTIȘTILOR PLASTICI DIN ROMÂNIA FILIALA IAȘI CENTRUL DE STUDII EUROPENE

Mai mult

Buletin Informativ nr. 18

Buletin Informativ     nr.  18 Buletin Informativ nr. 18 Documentare, Analiza si Marketing International Europeana Plenary Berlin, Noiembrie 2012 -Moment de bilant si noi proiecte - - Frumoasa cladire a Hamburger Bahnhof din Berlin

Mai mult

SCOALA GIMNAZIALA “PIA BRATIANU”

SCOALA GIMNAZIALA “PIA BRATIANU” ŞCOALA GIMNAZIALĂ PIA BRĂTIANU Str. Petofi Sandor, nr. 14-16, Sector 1, Bucureşti Telefon Fax: 021.222.65.90. E-mail: scoala17_piabratianu@yahoo.com Nr. 1522 din 19.03.2015 PROGRAM DE ACTIVITATE SCOALA

Mai mult

„Program de educație și asistență juridică pentru îmbunătățirea accesului cetățenilor la justiție – JUST ACCESS”

„Program de educație și asistență juridică pentru îmbunătățirea accesului cetățenilor la justiție – JUST ACCESS” PROGRAM DE EDUCAȚIE ȘI ASISTENȚĂ JURIDICĂ PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA ACCESULUI CETĂȚENILOR LA JUSTIȚIE JUST ACCESS Proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, Axa

Mai mult

NOTĂ DE FUNDAMENTARE

NOTĂ DE FUNDAMENTARE SECŢIUNEA 1 Titlul proiectului de act normativ SECŢIUNEA A 2-A Motivul emiterii actului normativ 1. Descrierea situaţiei actuale 1 1. Acte comunitare în cauză 2. Schimbări preconizate NOTĂ DE FUNDAMENTARE

Mai mult

Rap_activ_2010_OIRNE

Rap_activ_2010_OIRNE Investeşte in oameni! MIINIISTERUL MUNCIIII,, FAMIILIIEII ŞII PROTECŢIIEII SOCIIALE Organismul Intermediar Regional POS DRU Regiunea Nord-Est Piatra Neamt, B-dul. Republicii, Nr. 12, jud. Neamt, cod 610005,

Mai mult

Modalităţi de abordare a învăţării din perspectiva formării competenţelor de lectură la elevi

Modalităţi de abordare a învăţării din perspectiva formării competenţelor de lectură la elevi LLP- LdV/VETPRO/2013/RO/097 Îmbunătățirea competențelor personalului din învățământul preuniversitar în scriere și management de proiect, în scopul accesarii de fonduri europene în perioada de programare

Mai mult

PROGRAMUL DE DEZVOLTARE PROPUS PENTRU MANDATUL Încă de la înființarea în anul 1990, A.I.C.P.S. a reunit membrii marcanți ai ingineriei român

PROGRAMUL DE DEZVOLTARE PROPUS PENTRU MANDATUL Încă de la înființarea în anul 1990, A.I.C.P.S. a reunit membrii marcanți ai ingineriei român PROGRAMUL DE DEZVOLTARE PROPUS PENTRU MANDATUL 2019-2021 Încă de la înființarea în anul 1990, A.I.C.P.S. a reunit membrii marcanți ai ingineriei românești, mentori și promotori ai unei școli moderne de

Mai mult

Презентация PowerPoint

Презентация PowerPoint 7 10 Expoziție internațională specializată de turism, agrement și hoteluri, ediția a XXIV-a februarie 2019 RAPORT POST EVENIMENT Organizator: Țara oaspete: Suport oficial: Agenția de Investiții a Republicii

Mai mult

PLAN MANAGERIAL – Angela Repanovici

PLAN MANAGERIAL – Angela Repanovici PLAN MANAGERIAL pentru perioada 2016-2020 al candidatei Prof.univ.dr.ing., dr. marketing Angela Repanovici Conducător de doctorat în domeniul Inginerie și Management la funcția de Director al Consiliului

Mai mult

Direcția Generală Comunicare Premiul LUXFILM Programul pentru ) Introducere Premiul LUXFILM demonstrează angajamentul Parlamentului European faț

Direcția Generală Comunicare Premiul LUXFILM Programul pentru ) Introducere Premiul LUXFILM demonstrează angajamentul Parlamentului European faț Direcția Generală Comunicare Premiul LUXFILM Programul pentru 2019 1) Introducere Premiul LUXFILM demonstrează angajamentul Parlamentului European față de cultură și promovează diversitatea culturală în

Mai mult

O ZI DESPRE CUTREMURE: PERSPECTIVE DE REDUCERE A RISCULUI SEISMIC 4 MARTIE ORGANIZATORI: PARTENER

O ZI DESPRE CUTREMURE: PERSPECTIVE DE REDUCERE A RISCULUI SEISMIC 4 MARTIE ORGANIZATORI: PARTENER O ZI DESPRE CUTREMURE: PERSPECTIVE DE REDUCERE A RISCULUI SEISMIC 4 MARTIE 2019 www.infp.ro/4martie2019 www.facebook.com/incdfp ORGANIZATORI: PARTENERI MEDIA: PARTENERI: ACADEMIA ROMÂNĂ BUCUREȘTI, CALEA

Mai mult

Microsoft Word - Application_Guidelines_2019_RO.docx

Microsoft Word - Application_Guidelines_2019_RO.docx GHIDUL DE APLICARE Program de granturi mici al SDC (2019-2022) 12.04.2019 1. Introducere Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) este o agenție de cooperare internațională din cadrul Departamentului

Mai mult

Înfiinţată în 1999, Pizzeria “Bella Italia” devine în anul 2005 prima franciză 100% românească pentru un restaurant/pizzerie. Mereu conectată la gustu

Înfiinţată în 1999, Pizzeria “Bella Italia” devine în anul 2005 prima franciză 100% românească pentru un restaurant/pizzerie. Mereu conectată la gustu Înfiinţată în 1999, Pizzeria Bella Italia devine în anul 2005 prima franciză 100% românească pentru un restaurant/pizzerie. Mereu conectată la gusturile și nevoile consumatorilor și bazându-se pe experiența

Mai mult

Prezentare

Prezentare Târgul de Turism Vacanța 2018 2-4 martie 2018, CRAFT Timișoara -prezentare expozanți- Organizatori: Partener: Cel mai mare târg de turism din vestul țării 2018 ediția cu numărul 5 Cifrele anilor trecuți:

Mai mult

Prezentare

Prezentare Prezentare Parteneri: Descriere Eveniment expozitional organizat de ANAT in Timisoara, desfasurat pe parcursul a trei zile, 4 6 martie 2016, între orele 10:00 18:00 în incinta CRAFT Timisoara. Participanti:

Mai mult

Microsoft Word - cod-conduita.docx

Microsoft Word - cod-conduita.docx Cod de bune practici de reflectare a campaniei electorale Pentru alegerile parlamentare din 2019 al postului TV8 și portalului de știri TV8.MD Postul de televiziune TV8 și portalul TV8.MD adoptă prezentul

Mai mult

ANEXĂ la H.C.L.S. 6 nr. 4/ LA TEATRALE CU MATALE - proiect de prevenire a delincvenţei juvenile

ANEXĂ la H.C.L.S. 6 nr. 4/ LA TEATRALE CU MATALE - proiect de prevenire a delincvenţei juvenile ANEXĂ la H.C.L.S. 6 nr. 4/27.01.2011 LA TEATRALE CU MATALE - proiect de prevenire a delincvenţei juvenile 1. DESCRIERE I. PROIECTUL 1.1 Titlul La Teatrale cu Matale 1.2 Localizare: Bucureşti sector6 1.3

Mai mult

Microsoft Word - Case Study Povestea Kinder Surprise.docx

Microsoft Word - Case Study Povestea Kinder Surprise.docx Studiu de caz: Povestea Kinder Surprise - Hyperactive Câştigător FMCG Mâncare Site-uri, microsite-uri şi bloguri de promovare, BRONZ Site-uri, microsite-uri şi bloguri de promovare şi Premiul Special de

Mai mult

FISA MASURII M 2.3 Denumirea masurii: Sprijin pentru infiintarea si dezvoltarea de structuri asociative in teritoriul GAL Stejarii Argintii CODUL Masu

FISA MASURII M 2.3 Denumirea masurii: Sprijin pentru infiintarea si dezvoltarea de structuri asociative in teritoriul GAL Stejarii Argintii CODUL Masu FISA MASURII M 2.3 Denumirea masurii: Sprijin pentru infiintarea si dezvoltarea de structuri asociative in teritoriul GAL Stejarii Argintii CODUL Masurii: M 2.3 Masura / DI: M 2.3 / 2A Tipul masurii: INVESTITII

Mai mult

MINISTERUL EDUCAŢIEI, CERCETĂRII ŞI INOVĂRII

MINISTERUL EDUCAŢIEI, CERCETĂRII ŞI INOVĂRII MINISTERUL EDUCAȚIEI NAȚIONALE INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN ARAD LICEUL TEHNOLOGIC FRANCISC NEUMAN ARAD PARTENERI: UNIVERSITATEA AUREL VLAICU ARAD CENTRUL CULTURAL JUDEȚEAN ARAD CASA CORPULUI DIDACTIC

Mai mult

RAPORT ACTIVITATE 2014 Despre REPER Activitatile din anul Bugete și finanțatori

RAPORT ACTIVITATE 2014 Despre REPER Activitatile din anul Bugete și finanțatori RAPORT ACTIVITATE 2014 Despre REPER21... 2 Activitatile din anul 2014... 2 Bugete și finanțatori... 5 1 1. Despre REPER21 Promovam Dezvoltarea Durabilă și Responsabilitatea Socială! Acțiunile asociației

Mai mult

Microsoft Word - Plan managerial.docx

Microsoft Word - Plan managerial.docx UNIVERSITATEA AUREL VLAICU DIN ARAD FACULTATEA DE ȘTIINȚE UMANISTE ȘI SOCIALE PROGRAM MANAGERIAL PENTRU CANDIDATURA LA FUNCȚIA DE DECAN CANDIDAT Conf.univ.dr. Alina IONESCU Facultatea de Științe Umaniste

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Exemple de utilizare a fondurilor europene de către ONG-uri Cine suntem? Organizație non-guvernamentală educațională Activăm din 2009 la nivel local, național și european Avem aproximativ 30 de membri

Mai mult

Copy of Romania CoOp Cover

Copy of Romania CoOp Cover CooPRezumat al Raportului Național despre colaborarea dintre IMM-uri și organizații de tineret din România STUDY Acest studiu a fost realizat în cadrul proiectului Cooperate to Operate bringing together

Mai mult

UAD_Plan strategic rtf

UAD_Plan strategic rtf MINISTERUL EDUCAȚIEI NAȚIONALE UNIVERSITATEA DE ARTĂ ȘI DESIGN CLUJ-NAPOCA PLAN STRATEGIC 2013 2016 RECTOR PROF.DR. RADU SOLOVĂSTRU PREȘEDINTE SENAT PROF.DR. IOAN SBÂRCIU 1 CUPRINS I. CUVÂNT ÎNAINTE, p.3

Mai mult

REGULAMENTUL DE ORGANIZARE ȘI DESFĂȘURARE A CONCURSULUI INTERJUDEȚEAN NOËL DANS LE MONDE FRANCOPHONE Ediţia a VI - a, Craiova, decembrie 2017 Co

REGULAMENTUL DE ORGANIZARE ȘI DESFĂȘURARE A CONCURSULUI INTERJUDEȚEAN NOËL DANS LE MONDE FRANCOPHONE Ediţia a VI - a, Craiova, decembrie 2017 Co REGULAMENTUL DE ORGANIZARE ȘI DESFĂȘURARE A CONCURSULUI INTERJUDEȚEAN Ediţia a VI - a, Craiova, 14 15 decembrie 2017 Concursul Interjudețean Noël dans le monde francophone este organizat de către Colegiul

Mai mult

ORDIN Nr din 19 iunie 2014 privind structura anului şcolar EMITENT: MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL NR.

ORDIN Nr din 19 iunie 2014 privind structura anului şcolar EMITENT: MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. ORDIN Nr. 3637 din 19 iunie 2014 privind structura anului şcolar 2014-2015 EMITENT: MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 484 din 30 iunie 2014 În conformitate cu Hotărârea

Mai mult

ACADEMIA DE ARTÃ TEATRALÃ

ACADEMIA DE ARTÃ TEATRALÃ UNIVERSITATEA DE ARTE DIN TÂRGU MUREŞ MAROSVÁSÁRHELYI MŰVÉSZETI EGYETEM M E T O D O L O G I E PRIVIND ORGANIZAREA EXAMENELOR DE FINALIZARE A STUDIILOR LA UNIVERSITATEA DE ARTE DIN TÂRGU-MUREŞ examenul

Mai mult

ERASMUS RO01-KA IULIE 2018 IANUARIE 2019 ACTIVE CITIZENSHIP ÎN CIFRE 6 luni de proiect, 6 clipuri, 7 organizații partenere din 7 țăr

ERASMUS RO01-KA IULIE 2018 IANUARIE 2019 ACTIVE CITIZENSHIP ÎN CIFRE 6 luni de proiect, 6 clipuri, 7 organizații partenere din 7 țăr ERASMUS+ 2018-1-RO01-KA105-048936 IULIE 2018 IANUARIE 2019 ACTIVE CITIZENSHIP ÎN CIFRE 6 luni de proiect, 6 clipuri, 7 organizații partenere din 7 țări, 7 pagini de internet, 8 stakeholderi, peste 21 activități

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Românii în diaspora și diaspora în România (Timișoara, 25 Aprilie 2016) Ateliere exploratorii: Ideologia cercetării și politica cercetării Observații Teme de discutii Masa rotunda 1: Ideologia cercetării

Mai mult

Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara Centrul de Medicină Genomică v2 ID: 1854; SMIS: Nr.contract: 677/ Valoare

Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara Centrul de Medicină Genomică v2 ID: 1854; SMIS: Nr.contract: 677/ Valoare Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara Centrul de Medicină Genomică v2 ID: 1854; SMIS: 48749 Nr.contract: 677/09.04.2015 Valoarea proiectului - 24.033.320 ron Axa prioritară 2 Competitivitate

Mai mult

Microsoft Word - Novaceanu Marta Ramona.doc

Microsoft Word - Novaceanu Marta Ramona.doc INFORMAŢII PERSONALE Marta Ramona Novăceanu 0726323636 ramona_novaceanu@yahoo.com Sexul Feminin Data naşterii 13/06/1974 Naţionalitatea Română EXPERIENŢA PROFESIONALĂ 03/2016 prezent Cadru didactic colaborator

Mai mult

Învăţământ preuniversitar

Învăţământ preuniversitar Nivel Învăţământ preuniversitar PostCatedră (Disciplina principală de încadrare) 1. Cultură şi civilizaţie românească 2. Cenaclu literar creaţie literară 3. Redacţie presă radio TV 4. Jurnalism ziaristică

Mai mult

GHID DE VIZIBILITATE pentru proiecte Implementat de:

GHID DE VIZIBILITATE pentru proiecte Implementat de: GHID DE VIZIBILITATE pentru proiecte Implementat de: 2 CUPRINS Introducere 3 1. Informare și comunicare 4 2. Identitate vizuală și elemente de design 11 3. Reguli de comunicare 17 Contact 19 martie 2019

Mai mult

newsletter 4 VARAZDIN- spahco -romanian

newsletter 4 VARAZDIN- spahco -romanian NEWSLETTER NR 4 INTALNIREA SPAHCO CU TEMA "COMUNTATI SANATOASE" Varaždin 23-24 th Octombrie 2017 Croatia Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicaţie (comunicare) reflectă

Mai mult

Microsoft Word - Regulament BEGA MUSIC FESTIVAL- concurs de interpretare vocala si creatie.doc

Microsoft Word - Regulament BEGA MUSIC FESTIVAL- concurs de interpretare vocala si creatie.doc ROMÂNIA JUDEŢUL TIMIŞ MUNICIPIUL TIMIŞOARA Casa de Cultura Timisoara Biroul Organizare Evenimente Regulamentul Concursului de Interpretare și Creație BEGA MUSIC FESTIVAL ediția I Perioada : 7-9 iunie 2019

Mai mult

Chestionar_1

Chestionar_1 Chestionar 1 Partea I: Informatii cu caracter general: Va rugam bifati raspunsul corespunzator: 1.1 Sunteti: Barbat Femeie Cu domiciliul in mediul urban Cu domiciliul in mediul rural Completati: 1.2. Denumirea

Mai mult

Despre expozitiei

Despre expozitiei Agromalim cea mai mare expoziție de profil din vestul României și una dintre cele mai importante la nivel național Vor fi expuse tehnologii, mașini și utilaje agricole, inputuri pentru fermele de cultura

Mai mult

HOTĂRÂREA NR. din 31 iulie 2014 privind modificarea şi completarea anexelor la Hotărârea Consiliului Judeţean Mureş nr. 53/2014 pentru aprobarea parti

HOTĂRÂREA NR. din 31 iulie 2014 privind modificarea şi completarea anexelor la Hotărârea Consiliului Judeţean Mureş nr. 53/2014 pentru aprobarea parti HOTĂRÂREA NR. din 31 iulie 2014 privind modificarea şi completarea anexelor la Hotărârea Consiliului Judeţean Mureş nr. 53/2014 pentru aprobarea participării Consiliului Judeţean Mureş la organizarea,

Mai mult

PLAN DE ÎNVĂŢĂMÂNT începând cu anul universitar Programul de studii universitare de Master: Artele spectacolului de teatru (Modul I Arta act

PLAN DE ÎNVĂŢĂMÂNT începând cu anul universitar Programul de studii universitare de Master: Artele spectacolului de teatru (Modul I Arta act PLAN DE ÎNVĂŢĂMÂNT începând cu anul universitar 2017-2018 Programul de studii universitare de Master: Artele spectacolului de teatru (Modul I Arta actorului, Modul II Arta actorului de teatru muzical)

Mai mult

Grupul pentru Studiul Complexitii

Grupul pentru Studiul Complexitii Raport de activitate - Atelierul de Complexitate «Interacţiunea Minte - Materie» Workshop-ul a fost organizat de Centrul pentru Studii Complexe Activităţi desfăşurate în cadrul atelierului: Atelierul de

Mai mult

Școala Națională de Studii Politice și Administrative Plan operațional al SNSPA (2014) Aprobat prin Hotărârea Senatului nr. 65 din Bucureșt

Școala Națională de Studii Politice și Administrative Plan operațional al SNSPA (2014) Aprobat prin Hotărârea Senatului nr. 65 din Bucureșt Plan operațional al SNSPA () Aprobat prin Hotărârea Senatului nr. 65 din 29.05. București 1 1. Introducere Prezentul Plan reprezintă operaţionalizarea scopurilor, valorilor, principiilor şi direcţiilor

Mai mult