FOTO Ce spun producatorii materialului termoizolant, dupa ce

Mărimea: px
Porniți afișarea la pagina:

Download "FOTO Ce spun producatorii materialului termoizolant, dupa ce"

Transcriere

1 FOTO Ce spun producatorii materialului termoizolant, dupa ce Daea a anuntat ca anul acesta vor aparea primele case izolate termic cu lana Daciana Mitrache, Ministrul Agriculturii vrea sa se intalneasca cu constructori de case de lemn din Germania si Belgia si producatori romani de saltele de lana pentru termoizolarea locuintelor, in vederea realizarii unei viitoare colaborari. GALERIE FOTO Petre Daea vrea locuinte izolate cu un material realizat in mare parte pe baza de lana, ca un ajutor pe care sa-l ofere in primul rand oierilor, care se plang de ani de zile ca nu au piata de desfacere pentru acest produs. Ministrul Agriculturii a anuntat ca va avea intalniri, in acest sens, zilele urmatoare, cu constructori de case de lemn din Germania si Belgia si producatori romani de material termoizolant, pentru a pune bazele unei colaborari. A omis insa sa spuna ca, cel putin in acest moment, oierii romani nu vor avea nici un castig de pe urma acestei cooperari. Pentru ca producatorii materialului termoizolat nu au cum sa obtina lana din Romania.

2 Tara noastra nu are niciun centru de tratare si spalare a lanii, o problema care a reiesit si in urma programului pilot de cercetare care a dus la obtinerea materialului termoizolant din lana. Lana romaneasca este exportata pentru a fi spalata, iar producatorii importa lana pentru a realiza materialul amintit. In plus, nu exista nici legislatie care sa ajute la infiintarea unui astfel de centru.,,nu machete, case pur si simplu", a precizat ministrul ca se vor construi in acest an, amintind ca in tara exista cativa producatori care fac saltele de diferite marimi, grosimi si densitati din lana pentru termoizolarea cladirilor, in Maramures - la Sighet, in Bacau, Bistrita si in Valcea. Revenind la subiectul,,lana", ajutorul de minimis pentru vanzarea acestui produs, promis de anul trecut, inca nu a fost implementat. Vara trecuta, ministrul Agriculturii preciza ca exista in lucru un proiect legislativ care ii are in vedere pe crescatorii de oi care ar urma sa primeasca un leu per kilogram de lana, pana la maxim de euro. Tot atunci, se vorbea si despre intentia Guvernului de a construi centre de colectare a lanii, cu bani din fondul suveran pentru investitii, desi astfel de unitati exista, precum si implementarea unui proiect cu fonduri europene, prin schema de ajutor de minimis:,,sprijin acordat microintreprinderilor si intreprinderilor mici din spatiul rural pentru infiintarea si dezvoltarea activitatilor economice neagricole". 3 milioane de lei finantare de la stat pentru solutia naturala de izolare a constructiilor Termoizolantul din lana, o premiera pentru Romania, a fost realizat in urma unui proiect pilot derulat pe parcursul a doi ani, , cu finantare prin Ministerul Cercetarii si Inovarii. 3 milioane de lei au primit sapte parteneri din diverse domenii pentru a analiza tendintele pe plan mondial, european si national in procesarea lanii si utilizarea acestei materii prime in materiale cu aplicabilitate in domeniul constructiilor, printre altele. Singurul producator, din acest parteneriat, a fost o companie din Ramnicu Valcea, Minet SA. Alaturi de experti din cadrul a sase institute de cercetare din Romania, firma valceana a derulat programul pilot dedicat ultilizarii lanii naturale in domeniul constructiilor civile. Proiectul a urmarit producerea unor materiale de constructii ecologice si sustenabile care sa integreze produse din lana cu proprietati multiple, in asa fel incat sa aiba cele mai bune calitati termoizolatoare, fono izolatoare si fono absorbante. Cerintele de performanta au avut in vedere de la aspectul vizual, la costuri, usurinta de instalare, durabilitate, capacitatea de curatare, stabilitatea dimensionala, rezistentele mecanice, greutatea si rezistenta la impact si la abraziune.

3 Ideea a avut la baza obiectivul general al Uniunii Europene de a trece la o resursa mai eficienta, economica, ecologica si competitiva, cu emisii reduse de Carbon pentru o crestere durabila si sustenabila. Produsele textile tehnice pe baza de fibre de lana indeplinesc aceste critierii, fiind dovedite performantele lor umido termice si acustice - panouri termo/ fono/ izolatoare, dar si faptul ca sunt prietenoase cu mediul, reciclabile si cu o amprenta de carbon foarte scazuta. Prin parteneriatul derulat, MINET SA Ramnicu Valcea a devenit initiator al acestui demers.,,am facut parte din consortiul care a cercetat aplicabilitatea acestor produse in industria constructiilor", ne-a declarat Cezar Bulacu, director cercetare si dezvoltare in cadrul MINET SA. Prototipurile, realizate la Valcea, medaliate cu aur la targurile internationale de inventica,,s-a facut un proiect finantat de Ministerul Cercetarii pentru a se gasi o utilitate lanii nevandute, in industria farmaceuticii sau industria constructiilor. Toate materialele produse in urma acestor cercetari au fost realizate in compania noastra, testarile - termice, acustice, de foc etc. au fost efectuate la noi, iar de aici mergeau la institutele de cercetare, implicate in proiect, pentru noi testari. Si, de fiecare data, am reluat productia pentru imbunatatirea materialului realizat", ne-a explicat reprezentantul MINET SA. Au luat nastere in acest mod asa-zisele saltele pentru izolarea constructiilor, din lana.,,la final, am gasit produsul optim, si din punct de vedere al calitatii tehnice, dar si al rentabilitatii economice" - prototipuri cu care s-au obtinut o serie de medalii si certificari in cadrul targurilor internationale de inventica, precum cel de la Iasi - Romania sau de la Istanbul - Turcia (unde s-a obtinut medalia de aur pentru cel mai ecologic material) ori din Croatia.

4 Producatorii romani sustin ca nu au fost invitati la intalnirea cu nemtii si belgienii Reprezentantii singurului producator al acestui material termoizolant din judetul Valcea, Minet SA, au recunoscut ca nu au primit nici o invitatie la intalnirea ministrului cu oaspetii din Belgia si Germania.,,Deocamdata nu am fost contactati de Ministerul Agriculturii, legat de intalnirea cu ministrul Petre Daea pe aceasta tema, pe care tot din mass-media am retinut ca urmeaza sa o organizeze impreuna cu cei din Belgia si Germania. Dar, printr-un consilier al ministrului, am fost intrebati in ce stadiu suntem cu agrementele tehnice, cu documentatiile prin care putem sa comercializam acest material. Asa cum le-am explicat si dumnealor, in februarie - martie, acest an, se intruneste o comisie, prilej cu care putem depune si noi documentatia de agrementare a acestui material, pentru a putea fi comercializat apoi", ne-a mai spus Cezar Bulacu. Izomin - unul din prototipurile patentate, va fi lansat la cel mai mare targ din Europa, la Frankfurt In acest an, MINET SA, de aceasta data singura, va lansa in luna mai, la Targul de la Frankfurt din Germania, unul din produsele patentate, pe care l-a transformat in brand - Izomin:,,Vrem sa-l promovam in strainatate, cu ocazia celui mai mare targ de textile din Europa, cel din Frankfurt", ne-a marturisit Cezar Bulacu.,,Izomin" reprezinta unul dintre prototipurile realizate in urma proiectului pilot.,,lana grosiera, care nu mai are alta intrebuintare, neavand o rezistenta constanta, motiv pentru care nu este folosita in alte domenii, si-a gasit cea mai buna intrebuintare in constructii", ne-a mai spus reprezentantul MINET SA.

5 Cerere pentru materialul termoizolant exista, deocamdata, doar in Vest,,Ne dorim sa-l comercializam, dar deocamdata in Romania nu exista cerere pe piata pentru acest material izolant in constructii, exista insa in Europa de Vest. Din acest an, Uniunea Europeana a impus noi cerinte in domeniul constructiilor sustenabile si ecologice. Iar materialele, precum cele dezvoltate prin proiectul pilot de cercetare de la noi, sunt noile solutii pentru cladirile care se vor construi sub egida ultimelor cerinte UE. Iar noi avem posibilitatea sa producem in acest moment un astfel de material", am mai aflat de la Cezar Bulacu Una dintre cerintele proiectului pilot de cercetare a constat in dezbateri in intreaga tara, la care au participat constructori, crescatori de animale, persoane interesate sa produca sau sa comercializeze astfel de materiale,,,de la Constanta pana la Suceava si de la Timisoara pana la Iasi sau Neamt". Orice investitor interesat de un astfel de business poate obtine rezultatele din urma acestui proiects. 80% din cantitatea de lana nespalata merge la export Informatiile din ultimii ani arata ca in Romania exista peste 13 milioane de oi, dar si ca valorificarea lanii se realizeaza prin export. Anual, peste 80% din cantitatea de lana nespalata este exportata catre Turcia, China si India si asta pentru ca, in Romania, in acest moment, nu exista nici un centru de spalare a lanii. Aceasta este una dintre problemele identificate si in cadrul programului pilot de cercetare. S-a concluzionat cu acea ocazie ca, pentru a se rezolva problemele existente, este nevoie de investitii in tehnologia de spalare si tratare a lanii in prima etapa, iar apoi trebuie sa se investeasca in tehnologia de transformare a acestei fibre in materiale naturale propice constructiilor sau altor domenii - etapa care la Valcea, cel putin, si-a gasit rezolvare.

6 Lipsa statiilor de epurare si spalare a lanii reprezinta de fapt cea mai importanta dintre problemele acestui proces, singura zala lipsa in lantul dintre crescatorii romani de ovine si producatorii care folosesc lana ca materie prima. Vaideeni - vechi centru pastoresc, se lauda cu lana,,suficienta" pe stoc La Vaideeni, tot in judetul Valcea, inca mai exista un centru puternic de pastorit care incearca de ani buni, in colaborare cu alte centre similare din tara, precum cel de la Novaci - Gorj, sa creeze un cluster in care sa se realizeze colectarea, spalarea si productia lanii, dar initiatorii s-au lovit de imposibilitatea de a gasi finantare, pe diverse proiecte si de lipsa unor reglementari legislative in domeniu. Primarul comunei Vaideeni, Achim Daniel Baluta, ne-a precizat ca zona pe care o administreaza are,,lana pe stoc suficienta". Si nu sunt singurii. La nivel de tara, oierii se plang ca nu au cui vinde lana. Nici colectorii nu sunt interesati sa creeze un centru pentru spalare, fiindca, spun ei, nu au ce face cu lana. De aceea, ajunge sa fie exportata si apoi importata, dupa spalare, ca materie prima. Daca s-ar rezolva problema centrului pentru tratarea si spalarea lanii, s-ar crea astfel un mediu propice pentru producatorii interesati sa comercializeze materiale din lana ca si izolant in constructiile civile. Despre MINET SA MINET GROUP este cel mai important producator de textile netesute si asternuturi din Romania cu peste 350 de angajati si o cifra de afaceri de 40 de milioane de Euro. Compania a fost infintata in anul Grupul MINET, cu sediul in Ramnicu Valcea, este impartit, ca si domeniu de activitate, in patru segmente de afaceri: reciclarea materialelor textile postindustriale, productia de textile tehnice (netesute, fertru, geotextile, etc.), productia textilelor de uz caznic (perne, pilote, saltele, etc) si comertul cu fibre sintetice si natural, produsele fiind destinate industriei mobilei tapitate, cum este vata pentru umplutura canapelelor, industriei

7 auto -f ertru insonorizant, producatorilor de saltele - fertru dur, dar si industriei constructiilor - gropi de gunoi, cai ferate, autostrazi, etc..,,am gasit inspiratia in lucrurile simple, in frumoasele cai romanesti de a reveni intotdeauna la ceea ce conteaza cel mai mult: natura. Noi credem in designul sau complex, care a fascinat ochii si mintile timp de secole. De la inceput, natura a reusit sa ne ofere adapost si materiale pentru a construi tot ceea ce aveam nevoie, dar nu a fost suficient. Am crescut prin schimbari, am inceput sa cream o lume sintetica si am lasat in urma calea naturala de a trai. Acum e timpul sa ne intoarcem la asta. Acesta este motivul pentru care am creat Izomin, o solutie naturala de izolare, realizata din peste 85% lana pura de oaie", se arata in flyerul de promovare al IZOMIN-ului.

PARTENERIAT PENTRU ECO-INOVARE - ECOPartner

PARTENERIAT PENTRU ECO-INOVARE - ECOPartner PARTENERIAT PENTRU ECO-INOVARE ECOPartner Context National Premise si motoare pentru eco-inovare in Romania Coordonator Tehnic CNPCD - Churican Andrei PROIECT CO-FINANTAT PRINTR-UN GRANT DIN PARTEA ELVETIEI

Mai mult

FOTO Retailerul german KiK continua expansiunea in Vestul

FOTO Retailerul german KiK continua expansiunea in Vestul FOTO Retailerul german KiK continua expansiunea in Vestul tarii. A deschis primul magazin din Timisoara Stefan Both, KiK, cel mai popular retailer de imbracaminte la pret redus din Germania, cu o retea

Mai mult

Radiografia distributiei in Transilvania

Radiografia distributiei in Transilvania 08 Mar 2011 de Mihaela Popescu [1] Dezvoltarea economica a principalelor orase din regiune - in special Cluj- Napoca, polul investitiilor straine din centrul tarii si unul dintre cele mai mari centre universitare

Mai mult

INVESTIŢIILE ŞI CONSTRUCŢIILE DIN ECONOMIA NAŢIONALĂ

INVESTIŢIILE ŞI CONSTRUCŢIILE DIN ECONOMIA NAŢIONALĂ INVESTI IILE NETE I CONSTRUC IILE DIN ECONOMIA NA IONAL ÎN TRIMESTRUL I 2017 - date provizorii- Introducere Publica ia cuprinde informa ii statistice referitoare la investi iile nete realizate în economia

Mai mult

FIȘA TEHNICĂ A MĂSURILOR DIN STRATEGIA DE DEZVOLTARE LOCALĂ PENTRU ASOCIAȚIA GRUPUL DE ACȚIUNE LOCALĂ COLINELE MOLDOVEI - VARIANTA FINALĂ ÎN URMA APRO

FIȘA TEHNICĂ A MĂSURILOR DIN STRATEGIA DE DEZVOLTARE LOCALĂ PENTRU ASOCIAȚIA GRUPUL DE ACȚIUNE LOCALĂ COLINELE MOLDOVEI - VARIANTA FINALĂ ÎN URMA APRO Măsura 411.23 CREȘTEREA VALORII ADĂUGATE A PRODUSELOR AGRICOLE ȘI FORESTIERE Obiectivul şi raportul cu strategia de dezvoltare miza intervenţiei În România industria alimentară reprezintă principala piaţă

Mai mult

Astrico Nord Est Cluster

Astrico Nord Est Cluster Newsletter No. 10 Martie 2015 Acest material este elaborat cu fonduri sustinute de Uniunea Europeana in cadrul proiectului «Dezvoltarea Institutionala a Clusterului Astrico Nord Est «pe care Asociatia

Mai mult

Camera de Comerţ şi Industrie Maramureş - Topul firmelor din judeţul Maramureş 2009 Metodologie METODOLOGIA DE REALIZARE A TOPURILOR DE FIRME, ORGANIZ

Camera de Comerţ şi Industrie Maramureş - Topul firmelor din judeţul Maramureş 2009 Metodologie METODOLOGIA DE REALIZARE A TOPURILOR DE FIRME, ORGANIZ METODOLOGIA DE REALIZARE A TOPURILOR DE FIRME, ORGANIZATE DE CAMERELE DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE DIN ROMÂNIA PENTRU ANUL 2009 ediţia a XVII-a Topurile judeţene de firme Topurile firmelor din judeţe şi municipiul

Mai mult

FIȘA MĂSURII M7.3A - "Promovarea formelor asociative de producători în agricultură" 1. Descrierea generală a măsurii, inclusiv a logicii de intervenți

FIȘA MĂSURII M7.3A - Promovarea formelor asociative de producători în agricultură 1. Descrierea generală a măsurii, inclusiv a logicii de intervenți FIȘA MĂSURII M7.3A - "Promovarea formelor asociative de producători în agricultură" 1. Descrierea generală a măsurii, inclusiv a logicii de intervenție a acesteia și a contribuției la prioritățile strategiei,

Mai mult

Microsoft Word - D.P. PUZ C.URSENI, doc

Microsoft Word - D.P. PUZ C.URSENI, doc PRIMARIA MUNICIPIULUI TIMISOARA MINUTA PRIVIND DEZBATEREA PUBLICA DIN 24.02.2015 A PLANULUI URBANISTIC ZONAL LOCUINTE SI FUNCTIUNI COMPLEMENTARE, CALEA URSENI NR.36, TIMISOARA La dezbaterea publica desfasurata

Mai mult

Studiu Instant Factoring: Evoluţia şi caracteristicile Microîntreprinderilor din România Misiunea Instant Factoring este să sprijine micile companii ş

Studiu Instant Factoring: Evoluţia şi caracteristicile Microîntreprinderilor din România Misiunea Instant Factoring este să sprijine micile companii ş Studiu Instant Factoring: Evoluţia şi caracteristicile Microîntreprinderilor din România Misiunea Instant Factoring este să sprijine micile companii şi microîntreprinderile să se dezvolte şi să aibă succes

Mai mult

Microsoft Word - New Microsoft Office Word Document

Microsoft Word - New Microsoft Office Word Document PROGRAM CAMERA DE COMERŢ, INDUSTRIE ŞI AGRICULTURĂ VASLUI CAPITOLUL 1 - INTEGRARE EUROPEANĂ Nr. crt. Acţiunea Entitatea implicată în realizare Persoana responsabilă Termen de realizare 1. Promovarea ghidurilor

Mai mult

Renault si Romania, de zece ani impreuna

Renault si Romania, de zece ani impreuna Renault si Romania, de zece ani impreuna Miercuri, 1 Iulie 2009 De la intrarea sa in grupul Renault, la 2 iulie 1999, Dacia a devenit un actor major al economiei romanesti. In cei 10 ani de la preluarea

Mai mult

KIT FINANTARE INACO

KIT FINANTARE INACO ... GHIDUL LINIILOR DE FINANȚARE PENTRU SUSȚINEREA TINERILOR CU ABILITĂȚI CULTURALE, ARTISTICE SAU CREATIVE... IULIE-DECEMBRIE 2017 ................................................................ Una

Mai mult

1 Sectoare economice cu potențial competitiv în regiunea Nord-Vest Conform Strategiei Naționale de Competitivitate (SNC), activitatea de fab

1 Sectoare economice cu potențial competitiv în regiunea Nord-Vest Conform Strategiei Naționale de Competitivitate (SNC), activitatea de fab 1 Sectoare economice cu potențial competitiv în regiunea Nord-Vest Conform Strategiei Naționale de Competitivitate 015-00 (SNC), activitatea de fabricare de mobilă este o aglomerare economică de importanță

Mai mult

FISA MASURII M6/3A Denumirea măsurii: Sprijin pentru înființarea cooperativelor crescătorilor de animale /grupurilor de producători din teritoriul GAL

FISA MASURII M6/3A Denumirea măsurii: Sprijin pentru înființarea cooperativelor crescătorilor de animale /grupurilor de producători din teritoriul GAL FISA MASURII M6/3A Denumirea măsurii: Sprijin pentru înființarea cooperativelor crescătorilor de animale /grupurilor de producători din teritoriul GAL-MVS în vederea facilitării cooperării orizontale și

Mai mult

Despre expozitiei

Despre expozitiei Confort Construct & Instal cel mai important târg de profil din vestul Romaniei Vor fi expuse tehnologii şi materiale de construcţii, mobilier și decoraţiuni interioare, tehnologii, echipamente şi materiale

Mai mult

FISA MASURII M 2.3 Denumirea masurii: Sprijin pentru infiintarea si dezvoltarea de structuri asociative in teritoriul GAL Stejarii Argintii CODUL Masu

FISA MASURII M 2.3 Denumirea masurii: Sprijin pentru infiintarea si dezvoltarea de structuri asociative in teritoriul GAL Stejarii Argintii CODUL Masu FISA MASURII M 2.3 Denumirea masurii: Sprijin pentru infiintarea si dezvoltarea de structuri asociative in teritoriul GAL Stejarii Argintii CODUL Masurii: M 2.3 Masura / DI: M 2.3 / 2A Tipul masurii: INVESTITII

Mai mult

Situatia promovabilitatii studentilor

Situatia promovabilitatii studentilor Aprobat in Consiliul Facultății din 07.12.2015 PLANUL OPERAŢIONAL al FACULTĂŢII ŞTIINŢA ŞI INGINERIA ALIMENTELOR pentru anul universitar 2015-2016 Planul Operaţional al Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria

Mai mult

Layout 1

Layout 1 Ghid esențial pentru viitoarele mirese RENTROP & STRATON Cuprins Capitolul 1 Să începem: De la vis la realitate 3 Capitolul 2 Primii pași către o nuntă de vis 18 Cum răspândim vestea evenimentului Pe cine

Mai mult

Microsoft Word - ADA_Raspuns_clarificare_2.docx

Microsoft Word - ADA_Raspuns_clarificare_2.docx ÎNTREBĂRI FRECVENTE Metodologie concurs Antreprenoriatul Dezvoltă Ardealul (ADA) 1. Ce se întâmplă dacă înființez un post pentru persoane defavorizate si nu reușesc să-l ocup după demersuri rezonabile

Mai mult

Denumirea măsurii

Denumirea măsurii Denumirea Sprijinirea antreprenoriatului non-agricol si crearea de locuri de masurii munca in teritoriul Muntii Macinului - Dunarea Veche Codul masurii M 6/6A Investitii Tipul masurii Servicii X Sprijin

Mai mult

Solutii de asigurari pentru managementul riscului

Solutii de asigurari pentru managementul riscului ASIGURAREA AFACERII SI MANAGEMENTUL RISCULUI Targu-Mures 10 aprilie 2019 ALEGEŢI VARIANTA DORITĂ: A. UN CÂŞTIG SIGUR DE 250 DE EURO? B. O ŞANSĂ DE 25% DE A CÂŞTIGA 1000 EURO ŞI O ŞANSĂ DE 75% DE A NU

Mai mult

Nr.2981/38A din SOLICITARE DE OFERTĂ Tribunalul Neamţ, cu sediul în Municipiul Piatra Neamţ, b-dul Decebal, nr. 5, având codul fiscal 41454

Nr.2981/38A din SOLICITARE DE OFERTĂ Tribunalul Neamţ, cu sediul în Municipiul Piatra Neamţ, b-dul Decebal, nr. 5, având codul fiscal 41454 Nr.2981/38A din 08.08.2014 SOLICITARE DE OFERTĂ Tribunalul Neamţ, cu sediul în Municipiul Piatra Neamţ, b-dul Decebal, nr. 5, având codul fiscal 4145454, în calitate de autoritate contractantă, intenţionează

Mai mult

Despre expozitiei

Despre expozitiei Confort Construct & Instal cel mai important târg de profil din vestul Romaniei Vor fi expuse tehnologii şi materiale de construcţii, mobilier și decoraţiuni interioare, tehnologii, echipamente şi materiale

Mai mult

Apel de participare în Grupul de Coordonare Județeană CIVIT Dacă ești interesat(ă) de această oportunitate, te rugăm să te înscrii folosind acest form

Apel de participare în Grupul de Coordonare Județeană CIVIT Dacă ești interesat(ă) de această oportunitate, te rugăm să te înscrii folosind acest form Apel de participare în Grupul de Coordonare Județeană CIVIT Dacă ești interesat(ă) de această oportunitate, te rugăm să te înscrii folosind acest formular online (http://bit.ly/civit-a1) până la data de

Mai mult

Microsoft Word - Prezentare 03 - site 01.doc

Microsoft Word - Prezentare 03 - site 01.doc R a p o r t u l d e I n v e s t i t i i Acest document cuprinde: 1. Descrierea Raportului de Investitii 2. Calitatea informatiilor IBC Focus 3. Statistici referitoare la proiectele de constructii din Romania

Mai mult

STADIUL LANSĂRII APELURILOR DE PROIECTE IN CADRUL POR LA NIVELUL REGIUNII NORD-EST - 7 mai P.I Perioada depunere Prioritatea Alocare

STADIUL LANSĂRII APELURILOR DE PROIECTE IN CADRUL POR LA NIVELUL REGIUNII NORD-EST - 7 mai P.I Perioada depunere Prioritatea Alocare STADIUL LANSĂRII APELURILOR DE PROIECTE IN CADRUL POR 2014-2020 LA NIVELUL REGIUNII NORD-EST - 7 mai 2018-6.1 16.05.2016 16.11.2016 Apel 2 06.01.2017-13.07.2017 3.1 A 16.05.2016 16.11.2016 Apel 2 28.08.2017

Mai mult

Rezultatele operative ale activităţii social-economice a municipiului Chişinău în ianuarie-septembrie 2012

Rezultatele operative ale activităţii social-economice a municipiului Chişinău în  ianuarie-septembrie  2012 Rezultatele operative ale activităţii social-economice a municipiului Chişinău în anul 2014 Activitatea economiei municipiului Chişinău în perioada anului 2014 a marcat următoarele rezultate. Producţia

Mai mult

Tikhonov, Ursus: “Ne aşteptăm la o dinamică pozitivă a pieţei în 2017”

Tikhonov, Ursus: “Ne aşteptăm la o dinamică pozitivă a pieţei  în 2017” Tikhonov, Ursus: Ne aşteptăm la o dinamică pozitivă a pieţei în 2017 19 Jan 2017 de Nicolae Oprea [1] Igor Tikhonov, preşedintele Ursus Breweries, anticipează că 2017 va menține trendul ascendent al afacerilor

Mai mult

COMUNA ȘIRNA ÎN TOPUL LOCALITĂȚILOR CU SERVICII NOI DE BIBLIOTECĂ Fără să știm, roadele Bibliotecii Comunale Șirna au început să fie strânse în coșul

COMUNA ȘIRNA ÎN TOPUL LOCALITĂȚILOR CU SERVICII NOI DE BIBLIOTECĂ Fără să știm, roadele Bibliotecii Comunale Șirna au început să fie strânse în coșul COMUNA ȘIRNA ÎN TOPUL LOCALITĂȚILOR CU SERVICII NOI DE BIBLIOTECĂ Fără să știm, roadele Bibliotecii Comunale Șirna au început să fie strânse în coșul Biblionet încă din anul 2011, când au fost aduse în

Mai mult

Real pleaca, iar Auchan ajunge la 30 de hypermarketuri in Romania

Real pleaca, iar Auchan ajunge la 30 de hypermarketuri in Romania Real pleaca, iar Auchan ajunge la 30 de hypermarketuri in Romania 03 Dec 2012 de Mihail Tanase [1] Tranzactia anului in retailul european s-a oficializat: grupul german Metro a vandut hypermarketurile

Mai mult

Asociaţia Producătorilor de Materiale pentru Construcţii din România Membră a Construction Products Europe Telefon: Fax:

Asociaţia Producătorilor de Materiale pentru Construcţii din România Membră a Construction Products Europe Telefon: Fax: Asociaţia Producătorilor de Materiale pentru Construcţii din România Membră a Construction Products Europe Telefon:+40.724.356.404 Fax:+40-21-3211236 E-mail: office@apmcr.ro Web: www.apmcr.ro Masa Rotundă

Mai mult

PetExpo 2019_brochure_RO

PetExpo 2019_brochure_RO La ediția a 11-a, PetExpo își continuă misiunea de a face viața animăluțelor mai frumoasă, cu un eveniment memorabil și educarea consumatorilor spre calitate. 12-14 Aprilie 2019 Romexpo, pavilionul C6

Mai mult

Raportul de activitate al Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova

Raportul de activitate al Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova Raportul de activitate al Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova Sporirea rolului membrilor CCI în dezvoltarea mediului de afaceri din RM - De la începutul anului, companii au devenit membre

Mai mult

Umeno

Umeno 1 Acesta este un translator manual. Kon'ichwa. Hello Oops, versiunea în limba engleză. Kon'ichwa. Bună Dimineata. Gogo, Gogo ( după-amiaza ). Bună ziua. În câțiva ani sau cam asa ceva, avem un telefon

Mai mult

CEL DE AL 4-LEA RAPORT AL COMISIEI EUROPENE PRIVIND STAREA UNIUNII ENERGETICE Conform Comunicatului Comisiei Europene din data de 9 aprilie 2019, Comi

CEL DE AL 4-LEA RAPORT AL COMISIEI EUROPENE PRIVIND STAREA UNIUNII ENERGETICE Conform Comunicatului Comisiei Europene din data de 9 aprilie 2019, Comi CEL DE AL 4-LEA RAPORT AL COMISIEI EUROPENE PRIVIND STAREA UNIUNII ENERGETICE Conform Comunicatului Comisiei Europene din data de 9 aprilie 2019, Comisia Europeană și-a îndeplinit pe deplin angajamentele

Mai mult

GfKPress_Template_A4_2007

GfKPress_Template_A4_2007 Debut de an încurajator 20 martie 2013 Raluca Bob GfK România Tel. +40 21 205 55 00 Fax +40 21 205 55 05 raluca.bob@gfk.com Rezultatele GfK TEMAX România pentru primul trimestru al lui 2013 București,

Mai mult

ANEXA_12_Grila_evaluare_th_fin_Plan_Afaceri

ANEXA_12_Grila_evaluare_th_fin_Plan_Afaceri PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN Axa prioritară : Locuri de muncă pentru toţi Obiectivul tematic 8: Promovarea unor locuri de muncă durabile și de calitate și sprijinirea mobilității lucrătorilor Prioritatea

Mai mult

FISA MASURII M 2.4 Anexa 1 Masura 2.4 Denumirea masurii: Reinnoirea generatiei de fermieri prin incurajarea micilor intreprinzatori tineri rurali CODU

FISA MASURII M 2.4 Anexa 1 Masura 2.4 Denumirea masurii: Reinnoirea generatiei de fermieri prin incurajarea micilor intreprinzatori tineri rurali CODU FISA MASURII M 2.4 Anexa 1 Masura 2.4 Denumirea masurii: Reinnoirea generatiei de fermieri prin incurajarea micilor intreprinzatori tineri rurali CODUL Masurii: M 2.4 Masura / DI: M 2.4 / 2B Tipul masurii:

Mai mult

Decalaje şi regionale la orizontul anului 2010

Decalaje şi regionale la orizontul anului 2010 Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză Proiecţia principalilor indicatori economico sociali în PROFIL TERITORIAL până în 2022 - decembrie 2018 - Cuprins Evoluţia principalilor indicatori economico

Mai mult

BIROUL TERITORIAL NORD - EST Strada Sf. Lazar nr , etaj 3, , mun. Iasi tel: 0332/ ; 0332/ fax: 0332/ rurias

BIROUL TERITORIAL NORD - EST Strada Sf. Lazar nr , etaj 3, , mun. Iasi tel: 0332/ ; 0332/ fax: 0332/ rurias BIROUL TERITORIAL NORD - EST Strada Sf. Lazar nr. 64 66, etaj 3, 700049, mun. Iasi tel: 0332/45 86 43; 0332/45 60 58 fax: 0332/45 60 58 e-mail: ruriasi@yahoo.com; ruriasinordest@gmail.com Nr. 23 din 03.11.2009

Mai mult

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză Proiecţia principalilor indicatori economico sociali în PROFIL TERITORIAL până în iunie

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză Proiecţia principalilor indicatori economico sociali în PROFIL TERITORIAL până în iunie Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză Proiecţia principalilor indicatori economico sociali în PROFIL TERITORIAL până în 2022 - iunie 2019 - Cuprins Evoluţia principalilor indicatori economico sociali

Mai mult

NOTĂ DE FUNDAMENTARE

NOTĂ DE FUNDAMENTARE Hotărâre 43 2016-02-03 Guvernul României pentru modificarea şi completarea Regulamentului de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.

Mai mult

Microsoft PowerPoint - Präsentation - Dreyer und Bosse_RO

Microsoft PowerPoint - Präsentation - Dreyer und Bosse_RO Misiune economică a AHK (Camera de Comerţ și Industrie Româno-Germană) în România Furnizarea de energie termică pe bază de energie din surse regenerabile 19-23.05.2014 Centrale termice de cogenerare (BHKW)

Mai mult

FIȘĂ DE PREZENTARE FLAG ASOCIATIA GRUP LOCAL DOBROGEA SUD Țara: ROMANIA Regiunea: 2 SUD-EST Operațional: FLAGU-UL A FOST INFIINTAT SI FINANTAT SI IN P

FIȘĂ DE PREZENTARE FLAG ASOCIATIA GRUP LOCAL DOBROGEA SUD Țara: ROMANIA Regiunea: 2 SUD-EST Operațional: FLAGU-UL A FOST INFIINTAT SI FINANTAT SI IN P FIȘĂ DE PREZENTARE FLAG ASOCIATIA GRUP LOCAL DOBROGEA SUD Țara: ROMANIA Regiunea: 2 SUD-EST Operațional: FLAGU-UL A FOST INFIINTAT SI FINANTAT SI IN PERIOADA 2007-2013, STRATEGIA AFERENTA PERIOADEI 2014-2020,

Mai mult

(M4/ 6A) Infiintarea, modernizarea și reabilitarea activitatilor non-agricole pe teritoriul GAL Tipul măsurii : INVESTITII SERVICII SPRIJIN FORFETAR 1

(M4/ 6A) Infiintarea, modernizarea și reabilitarea activitatilor non-agricole pe teritoriul GAL Tipul măsurii : INVESTITII SERVICII SPRIJIN FORFETAR 1 (M4/ 6A) Infiintarea, modernizarea și reabilitarea activitatilor non-agricole pe teritoriul GAL Tipul măsurii : INVESTITII SERVICII SPRIJIN FORFETAR 1. Descrierea generală a măsurii, inclusiv a logicii

Mai mult

COMISIA NAŢIONALĂ A VALORILOR MOBILIARE

COMISIA NAŢIONALĂ A VALORILOR MOBILIARE PENSIILE PRIVATE DIN ROMÂNIA LA 31 DECEMBRIE 2014 1 SECTORUL SISTEMULUI DE PENSII PRIVATE 1.1. Pensiile private din România la 31 decembrie 2014 a activelor totale aflate în administrare la nivelul întregului

Mai mult

UNIUNEA EUROPEAN Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman DANTE-NV. Dezvoltarea antreprenoriatului în Regiunea Nord Vest 1

UNIUNEA EUROPEAN Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman DANTE-NV. Dezvoltarea antreprenoriatului în Regiunea Nord Vest 1 UNIUNEA EUROPEAN Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 DANTE-NV. Dezvoltarea antreprenoriatului în Regiunea Nord Vest 1 2 DANTE-NV. Dezvoltarea antreprenoriatului în Regiunea

Mai mult

CONSILIUL CONCURENŢEI СОВЕТ ПО КОНКУРЕНЦИИ PLENUL CONSILIULUI CONCURENŢEI DECIZIE Nr. CEP - 06 din mun. Chișinău Plenul Consiliului Concure

CONSILIUL CONCURENŢEI СОВЕТ ПО КОНКУРЕНЦИИ PLENUL CONSILIULUI CONCURENŢEI DECIZIE Nr. CEP - 06 din mun. Chișinău Plenul Consiliului Concure CONSILIUL CONCURENŢEI СОВЕТ ПО КОНКУРЕНЦИИ PLENUL CONSILIULUI CONCURENŢEI DECIZIE Nr. CEP - 06 din 08.02.2019 mun. Chișinău Plenul Consiliului Concurenței, acționând în temeiul art. 41 din Legea concurenţei

Mai mult

Martie 2019 Clubul Investitorilor - Bogdan Popescu - O companie mică din domeniul publicitatii programatice ne poate aduce câștiguri mai mari decât Th

Martie 2019 Clubul Investitorilor - Bogdan Popescu - O companie mică din domeniul publicitatii programatice ne poate aduce câștiguri mai mari decât Th Martie 2019 Clubul Investitorilor - Bogdan Popescu - O companie mică din domeniul publicitatii programatice ne poate aduce câștiguri mai mari decât The Trade Desk Telaria oferă o platformă software complet

Mai mult

Bizlawyer PDF

Bizlawyer PDF Care sunt primele tari din topul investitorilor straini în România Primele trei tari din topul investitorilor straini în România cumulau 51,3% din soldul investitiilor straine directe (ISD), de la finele

Mai mult

Microsoft Word - Cerere propuneri de proiecte Poli Competitivitate 4 mai 2012.doc

Microsoft Word - Cerere propuneri de proiecte Poli Competitivitate 4 mai 2012.doc Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice CERERE DE PROPUNERI DE PROIECTE PENTRU SPRIJIN

Mai mult

NOTA DE FUNDAMENTARE

NOTA DE FUNDAMENTARE Ordonanţă de urgenţă 3 2017-01-06 Guvernul României pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal Monitorul Oficial al României nr 16 din 2017-01-06 NOTĂ DE FUNDAMENTARE la

Mai mult

Adrian Ursulescu, Scandia: Credem în dezvoltarea producătorilor români prin exporturi

Adrian Ursulescu, Scandia: Credem în dezvoltarea producătorilor români prin exporturi Adrian Ursulescu, Scandia: Credem în dezvoltarea producătorilor români prin exporturi 24 Sep 2014 de Mihail Tănase [1] Pe fondul asaltului mărcilor private ale retailerilor asupra pieței bunurilor de larg

Mai mult

caravana_smart_city.key

caravana_smart_city.key Caravana Smart City este un program dedicat BENEFICIARILOR de soluții și produse Smart City Miniștri și Secretari de Stat Primari și Viceprimari City Manageri Caravana Smart City este organizată sub Înaltul

Mai mult

Coniacul Drobeta: istoria unui brand de succes din Romania

Coniacul Drobeta: istoria unui brand de succes din Romania Coniacul Drobeta: istoria unui brand de succes din Romania comunista. Ce s-a ales de vinarsul de Severin Alexandra Georgescu, Odata cu infiintarea judetelor, pe fondul industrializarii nationale rapide,

Mai mult

Prezentare

Prezentare Prezentare Parteneri: Descriere Eveniment expozitional organizat de ANAT in Timisoara, desfasurat pe parcursul a trei zile, 4 6 martie 2016, între orele 10:00 18:00 în incinta CRAFT Timisoara. Participanti:

Mai mult

ManpowerGroup România Strada Izvor, Nr. 80, Izvor Business Center, etaj 6, Bucureștii , România T: Embargo până la 00:01 GMT, 1

ManpowerGroup România Strada Izvor, Nr. 80, Izvor Business Center, etaj 6, Bucureștii , România T: Embargo până la 00:01 GMT, 1 Embargo până la 00:01 GMT, 11 iunie 2019 Comunicat de presă Bucureşti, 11 iunie, 2019 Angajatorii români prognozează un climat de angajare favorabil pentru următorul trimestru Studiul ManpowerGroup privind

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation TPUL FIRMELR DI MUICIPIUL editia a XXIV-a 24 octombrie 2017 Hotel Intercontinental, Sala Ronda PRPUERE PARTEERIAT C C E P T Prin acest eveniment de referinta pentru mediul de afaceri al Capitalei, CCIB

Mai mult

Microsoft Word - Lansare proiect POSDRU (2)

Microsoft Word - Lansare proiect POSDRU (2) Proiect: Pregatirea specialistilor in domeniile mecanicii, hidraulicii si pneumaticii in scopul promovarii adaptabilitatii si cresterii competitivitatii POSDRU/81/3.2/S/47649 Proiectul a pornit de la necesitatea

Mai mult

COMUNICAT DE PRESĂ

COMUNICAT DE PRESĂ MINISTERUL JUSTIŢIEI OFICIUL NAŢIONAL AL REGISTRULUI COMERŢULUI Operaţiunile de înmatriculare a comercianţilor, de menţiuni şi radieri se efectuează în temeiul Legii nr.26/1990, republicată, Legii nr 31/1990,

Mai mult

FIȘA MĂSURII

FIȘA MĂSURII FIȘA MĂSURII Denumirea măsurii: Cooperare pentru lanţuri scurte şi pieţe locale CODUL Măsurii - Măsura 3 / 3A Tipul măsurii: x INVESTIȚII X SERVICII SPRIJIN FORFETAR 1. Descrierea generală a măsurii, inclusiv

Mai mult

Provocarea Verii Last Version

Provocarea Verii Last Version PROVOCAREA VERII 2017 CONCURS Pro- X cauta un PERSONAJ, un talent! Este bine cunoscut faptul ca marea majoritatea conducatorilor auto inteleg importanta intretinerii automobilelor, in scopul obtinerii

Mai mult

Microsoft Word - Google translate-Umeno Satoshi-

Microsoft Word - Google translate-Umeno Satoshi- Satoshi UMENO s manuscript for the Romanian Speech Contest (Acesta este un translator manual.) Kon'ichiwa. Bună ziua. (Oops, versiunea în limba engleză). Kon'ichiwa. (Bună Dimineața.) Gogo, Gogo ( după-amiaza

Mai mult

LEGISLATIE Eficienţa Energetică

LEGISLATIE  Eficienţa Energetică EFICIENȚA ENERGETICĂ ÎN ROMÂNIA INDICATORI, EVOLUȚIE ȘI POLITICI Iuliana LAZĂR Expert 1 CUPRINS: 1. Caracteristici generale 2. Indicatori specifici 3. Obiective 2020 4. Cadrul legislativ și instituțional

Mai mult

Kaufland, pariu de 200 de milioane de euro pe creștere în 2018

Kaufland, pariu de 200 de milioane de euro pe creștere în 2018 Kaufland, pariu de 200 de milioane de euro pe creștere în 2018 26 Jan 2018 de Alina Stan [1] Cursa anului 2018 pentru retaileri nu pare a fi lipsită de obstacole. Cu toate acestea, Marco Hößl, CEO-ul Kaufland

Mai mult

SC AI COMSYS SRL

SC AI COMSYS SRL We make IT happen! PREZENTAREA FIRMEI CINE SUNTEM NOI? Suntem o firma infiintata in anul 2005, ne numim AI COMSYS, activam in industria IT si va oferim o gama completa de servicii, solutii si vanzari IT

Mai mult

Bizlawyer PDF

Bizlawyer PDF Interviu - Serge Durand (Airbus): Suntem aici de aproape cinci decenii; daca România doreste, mai stam cinci Airbus este în România de cinci decenii si, daca aceasta tara doreste, poate ramâne aici înca

Mai mult

Despre expozitiei

Despre expozitiei Agromalim cea mai mare expoziție de profil din vestul României și una dintre cele mai importante la nivel național Vor fi expuse tehnologii, mașini și utilaje agricole, inputuri pentru fermele de cultura

Mai mult

PROTECTIE RAPIDA CONTRA PRAFULUI PENTRU DULAPURI ELECTRICE ALE MASINILOR SI UTILAJELOR COMPRESOARE MOTOARE ELECTRICE

PROTECTIE RAPIDA CONTRA PRAFULUI PENTRU DULAPURI ELECTRICE ALE MASINILOR SI UTILAJELOR COMPRESOARE MOTOARE ELECTRICE PROTECTIE RAPIDA CONTRA PRAFULUI PENTRU DULAPURI ELECTRICE ALE MASINILOR SI UTILAJELOR COMPRESOARE MOTOARE ELECTRICE Velum is another bright idea from: PROTECTIE RAPIDA CONTRA PRAFULUI PENTRU DULAPURI

Mai mult

Slide 1

Slide 1 Buget 2019 Martie 2019 CUPRINS CIFRE CHEIE BUGET 2019 TERAPLAST SA INDIVIDUAL SI CONSOLIDAT PREMISE SI DIRECTII DE CRESTERE BUGET INVESTITII TERAPLAST SA CIFRE CHEIE BUGET INDIVIDUAL SI CONSOLIDAT CIFRE

Mai mult

Oamenii de pe Pirita Cine sunt și ce își doresc locuitorii celei mai sărace comunități din Baia Mare. Fotografii și text de Mircea Reștea

Oamenii de pe Pirita Cine sunt și ce își doresc locuitorii celei mai sărace comunități din Baia Mare. Fotografii și text de Mircea Reștea Oamenii de pe Pirita Cine sunt și ce își doresc locuitorii celei mai sărace comunități din Baia Mare. Fotografii și text de Mircea Reștea În octombrie 2016 am început să fotografiez o comunitate de romi

Mai mult

NR. 7/IULIE 2014 AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCA CUPRINS Situaţia statistică a şomajului înregistrat la 31 IULIE 2014 Raport privind

NR. 7/IULIE 2014 AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCA CUPRINS Situaţia statistică a şomajului înregistrat la 31 IULIE 2014 Raport privind NR. 7/IULIE 2014 AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCA CUPRINS Situaţia statistică a şomajului înregistrat la 31 IULIE 2014 Raport privind stadiul realizării planului naţional de formare profesională

Mai mult

Ordonanţă de urgenţă Guvernul României pentru modificarea art. 23 alin. (1) lit. c) din Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinege

Ordonanţă de urgenţă Guvernul României pentru modificarea art. 23 alin. (1) lit. c) din Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinege Ordonanţă de urgenţă 105 2017-12-20 Guvernul României pentru modificarea art. 23 alin. (1) lit. c) din Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006 Monitorul Oficial al României nr 1017

Mai mult

3 POSTURI DIRECTIA DEZVOLTAREA AFACERILOR INITIATIVA CONNECT NORD EST DESPRE NOI Suntem o echipă mică dar cu visuri mărețe și o misiune curajoasă! O r

3 POSTURI DIRECTIA DEZVOLTAREA AFACERILOR INITIATIVA CONNECT NORD EST DESPRE NOI Suntem o echipă mică dar cu visuri mărețe și o misiune curajoasă! O r 3 POSTURI DIRECTIA DEZVOLTAREA AFACERILOR INITIATIVA CONNECT NORD EST DESPRE NOI Suntem o echipă mică dar cu visuri mărețe și o misiune curajoasă! O regiune în care oamenii cred și participă colectiv,

Mai mult

Hotărâre Guvernul României privind înfiinţarea Societăţii Naţionale Casa Monitorul Oficial al Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA - R

Hotărâre Guvernul României privind înfiinţarea Societăţii Naţionale Casa Monitorul Oficial al Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA - R Hotărâre 933 2018-11-29 Guvernul României privind înfiinţarea Societăţii Naţionale Casa Monitorul Oficial al Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA - României nr 1032 din S.A. 2018-12-05 NOTA DE FUNDAMENTARE

Mai mult

Cum are de gând să-și păstreze poziția liderul pieței de înghețată

Cum are de gând să-și păstreze poziția liderul pieței de înghețată Cum are de gând să-și păstreze poziția liderul pieței de înghețată 17 Aug 2015 de Mihaela Popescu [1] Algida, divizia de înghețată a companiei Unilever, și-a setat pentru acest an o creștere de două cifre

Mai mult

1.5. Mediu de afaceri şi competitivitate economică Demografia agenţilor economici locali Potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statisti

1.5. Mediu de afaceri şi competitivitate economică Demografia agenţilor economici locali Potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statisti 1.5. Mediu de afaceri şi competitivitate economică Demografia agenţilor economici locali Potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, în judeţul Brăila existau, în anul 2012, 6248 unități

Mai mult

Marii producatori se bat pe o categorie de 23 milioane euro

Marii producatori se bat pe o categorie de 23 milioane euro Marii producatori se bat pe o categorie de 23 milioane euro 02 Dec 2009 de Romina Ardelean [1] Produsele sana si kefir, desi nu alcatuiesc nici pe departe unul dintre segmentele principale la nivel de

Mai mult

Microsoft Word - ordin-nr-1463-din-2014.doc

Microsoft Word - ordin-nr-1463-din-2014.doc Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 756 din data de 17 octombrie 2014 ORDIN nr. 1463 din 26 septembrie 2014 privind desemnarea organismului de inspecţie a echipamentelor de aplicare a produselor de

Mai mult

Primele reacții din comerțul independent după reducerea TVA

Primele reacții din comerțul independent după reducerea TVA Primele reacții din comerțul independent după reducerea TVA 13 Jul 2015 de Mihaela Popescu [1] Mult așteptata reducere a TVA-ului la alimente și băuturi non-alcoolice a intrat deja în vigoare de mai bine

Mai mult

Stadiu POR [1]

Stadiu POR [1] Informare privind proiectele depuse la în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 Situaţie valabilă la data de 19 August 2019 Programul Operaţional Regional 2014-2020 Programul Operațional Regional

Mai mult

www.aso-hp.com INDUSTRIE ASO Cromsteel a investit 9 milioane de euro în resursa umană și în tehnologie 4 5 ÎN 2019, COMPANIA A ÎNCHEIAT UN IMPORTANT PROIECT DE SPONSORIZARE cu aparatură medicală în valoare

Mai mult

cat_AZI_online_RO_martie2016

cat_AZI_online_RO_martie2016 Producător specializat de Lemn Lamelar Încleiat Finisaj superior Impact vizual Certificare CE Producător specializat de Lemn Lamelar Încleiat Atunci când finisajul superior, impactul vizual și certificarea

Mai mult

Prezentare PowerPoint

Prezentare PowerPoint CREA Români din Diaspora Studiu Sociologic, Partea a 3-a București, 20 august 2019 47% dintre românii emigrați își doresc să se reîntoarcă în România, cu 10 procente mai puțin decât în 2017 47% dintre

Mai mult

Documentație pentru obținerea AVIZULUI COMISIEI TEHNICE DE AMENAJARE A TERITORIULUI SI URBANISM pentru ELABORARE PLAN URBANISTIC DE DETALIU PENTRU CON

Documentație pentru obținerea AVIZULUI COMISIEI TEHNICE DE AMENAJARE A TERITORIULUI SI URBANISM pentru ELABORARE PLAN URBANISTIC DE DETALIU PENTRU CON Documentație pentru obținerea AVIZULUI COMISIEI TEHNICE DE AMENAJARE A TERITORIULUI SI URBANISM pentru ELABORARE PLAN URBANISTIC DE DETALIU PENTRU CONSTRUIRE CLADIRI SI AMENAJARI (PLATFORMA DEPOZITARE)

Mai mult

Plan managerial Postelnicu.doc

Plan managerial Postelnicu.doc UNIVERSITATEA TRANSILVANIA DIN BRASOV FACULTATEA DE INGINERIE MECANICA PLAN MANAGERIAL pentru functia de sef al Departamentului de Autovehicule si Inginerie Mecanica Structura noului departament de Autovehicule

Mai mult

WE INVI

WE INVI FORUM Cariera in industria energetica 17.11.2015 STRUCTURA GRUPULUI ABBC ADREM Industries ADREM Invest ADREM Green Power MTAG Switzerland MTUS Technology USA MTAG China Principalele companii ale grupului

Mai mult

Prezentare

Prezentare Târgul de Turism Vacanța 2018 2-4 martie 2018, CRAFT Timișoara -prezentare expozanți- Organizatori: Partener: Cel mai mare târg de turism din vestul țării 2018 ediția cu numărul 5 Cifrele anilor trecuți:

Mai mult

Microsoft PowerPoint MSK surse de informare_oportunitati export [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint MSK surse de informare_oportunitati export [Compatibility Mode] Abordare si surse de informare Mihaela Stanel Februarie Bucuresti DE CE? Parteneri seriosi Lanturi de distributie specializate Distributia riscului Clienti educati sa aleaga calitatea/ satisfactia legata

Mai mult

Microsoft Word - borderou.doc

Microsoft Word - borderou.doc BORDEROU CAPITOLUL 1. INTRODUCERE.....8 1.1. Baza legala a elaborarii Studiului privind managementul deseurilor in municipiul Timisoara si a...8 1.2. Scopul si limitele Planului Local privind Gestionare

Mai mult

CARS&CARGO Shaping Transport Collaboration Case study

CARS&CARGO Shaping Transport Collaboration Case study CARS&CARGO Bursa de transporturi Teleroute susține dezvoltarea rapidă a companiei Cars&Cargo prin construirea unei rețele și reducerea numărului de curse goale BOB SNIJDER DIRECTORUL COMPANIEI CARS&CARGO

Mai mult

Tabel culegere propuneri de proiecte pentru Strategia UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD) PA 8) SPRIJINIREA COMPETITIVITĂțII ÎNTREPRINDERILOR, INCLUSIV

Tabel culegere propuneri de proiecte pentru Strategia UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD) PA 8) SPRIJINIREA COMPETITIVITĂțII ÎNTREPRINDERILOR, INCLUSIV Tabel culegere propuneri de proiecte pentru Strategia UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD) PA 8) SPRIJINIREA COMPETITIVITĂțII ÎNTREPRINDERILOR, INCLUSIV DEZVOLTAREA CLUSTERELOR Nr. Actiuni Exemple de proiect

Mai mult

RAPORT PRIVIND STAREA PĂDURILOR ROMÂNIEI ÎN ANUL

RAPORT PRIVIND STAREA PĂDURILOR ROMÂNIEI ÎN ANUL RAPORT PRIVIND STAREA PĂDURILOR ROMÂNIEI ÎN ANUL 2009 1 Control în Silvicultură s-a desfăşurat preponderent în pădure şi în mod special pentru depistarea tăierilor ilegale şi sancţionarea vinovaţilor.

Mai mult

Teraplast evolutia indicatorilor financiari in trimestrul I din 2013 Bistrita, 10 mai 2013 Compania Teraplast, furnizor de solutii si sisteme in domen

Teraplast evolutia indicatorilor financiari in trimestrul I din 2013 Bistrita, 10 mai 2013 Compania Teraplast, furnizor de solutii si sisteme in domen Teraplast evolutia indicatorilor financiari in trimestrul I din 2013 Bistrita, 10 mai 2013 Compania Teraplast, furnizor de solutii si sisteme in domeniul instalatiilor si constructiilor din Romania, si-a

Mai mult

Anexa 3 - Fișa măsurii Măsura 7 - Cooperarea orizontală și verticală pentru asocierea agricultorilor și a agenților economici din turism M7 COOPERAREA

Anexa 3 - Fișa măsurii Măsura 7 - Cooperarea orizontală și verticală pentru asocierea agricultorilor și a agenților economici din turism M7 COOPERAREA Anexa 3 - Fișa măsurii Măsura 7 - Cooperarea orizontală și verticală pentru asocierea agricultorilor și a agenților economici din turism M7 COOPERAREA ORIZONTALĂ ŞI VERTICALĂ PENTRU ASOCIEREA AGRICULTORILOR

Mai mult

COMUNICAT DE PRESĂ

COMUNICAT DE PRESĂ MINISTERUL JUSTIŢIEI OFICIUL NAŢIONAL AL REGISTRULUI COMERŢULUI Bucureşti, Bd. Unirii nr. 74, Bl. J3b, tronson II+III, sector 3; Telefon: +40 21 316.08.04, 316.08.10; Fax: +40 21 316.08.03; Cod poştal:

Mai mult