Un mediu curat Implica-te si tu!

Mărimea: px
Porniți afișarea la pagina:

Download "Un mediu curat Implica-te si tu!"

Transcriere

1 Un mediu curat Implică-te şi tu! MATEESCU ANDREEABIANCA

2 Ce este mediul înconjurător? Prin mediu înconjurător sau mediu ambiant se înţelege ansamblul de elemente şi fenomene naturale şi artificiale de la exteriorul Terrei, care condiţionează viaţa în general şi pe cea a omului în special. Sensul dat acestei noţiuni în cadrul Uniunii Europene este cel al unui ansamblu de elemente care, în complexitatea relaţiilor lor, constituie cadrul, mijlocul şi condiţiile de viaţă ale omului, cele care sunt ori cele care nu sunt resimţite. O altă definiţie o găsim în Legea protecţiei mediului, în care mediul înconjurător este ansamblul de condiţii şi elemente naturale ale Terrei: aerul, apa, solul şi subsolul, toate straturile atmosferei, toate materiile organice şi anorganice, precum şi fiinţele vii, sistemele naturale în interacţiune, cuprinzând elementele enumerate anterior, inclusiv, valorile materiale şi spirituale.

3 Ne afectează cumva starea mediului viaţa şi sănătatea noastră? Bineînţeles că starea mediului înconjurător, ce depinde numai şi numai de fiecare dintre noi, ne afectează în mod direct viaţa şi sănătatea noastră. Această temă Un mediu curat Implica-te si tu!, ar trebui să fie o deviză pentru întreaga populaţie a globului. Este nevoie de mai multă atenţie şi de mai multă responsabilitate din partea fiecărui cetăţean pentru a trăi într-un mediu curat, pentru a respira aer curat, pentru a bea apă curată şi pentru a putea folosi condiţiile de viaţă pe care ni le oferă natura. Însă, se pare că oamenii tratează cu neglijenţă acest aspect important al vieţii lor, ceea ce duce la agravarea procesului de poluare şi distrugere a mediului şi implicit la distrugerea sănătăţii fiecăruia dintre noi şi a celor din jur.

4 Poluarea şi formele de poluare a mediului Ce este poluarea? Poluarea reprezintă modificarea componentelor naturale prin prezenţa unor componente străine, numite poluanţi, ca urmare a activităţii omului, şi care provoacă prin natura lor, prin concentraţia în care se găsesc şi prin timpul cât acţionează, efecte nocive asupra sănătăţii, creează disconfort sau împiedică folosirea unor componente ale mediului esenţiale vieţii. Din cuprinsul definiţiei se poate constata clar că cea mai mare responsabilitate pentru poluarea mediului o poartă omul, poluarea fiind consecinţa activităţii mai ales social economice a acestuia. Privită istoric, poluarea mediului a apărut odată cu omul, dar s-a dezvoltat şi s-a diversificat pe măsura evoluţiei societăţii umane, ajungând astăzi una dintre importantele preocupări ale specialiştilor din diferite domenii ale ştiinţei şi tehnicii, ale statelor şi guvernelor, ale întregii populaţii a pământului. Aceasta, pentru că primejdia reprezentată de poluare a crescut şi creşte neîncetat, impunând măsuri urgente pe plan naţional şi internaţional, în spiritul ideilor pentru combaterea poluării.

5 Principalele forme de poluare a mediului Poluarea biologică, cea mai veche şi mai bine cunoscută dintre formele de poluare, este produsă prin eliminarea şi răspândirea în mediul înconjurător a germenilor microbieni producători de boli. Astfel, poluarea bacteriană însoţeşte deopotrivă omul, oriunde s-ar găsi şi indiferent pe ce treaptă de civilizaţie s-ar afla, fie la triburile nomade, fie la societăţile cele mai evoluate. Pericolul principal reprezentat de poluarea biologică constă în declanşarea de epidemii, care fac numeroase victime. Totuşi, putem afirma că, datorită măsurilor luate în prezent, poluarea biologică bacteriologică, virusologică şi parazitologică, are o frecvenţă foarte redusă.

6 Poluarea chimică constă în eliminarea şi răspândirea în mediul înconjurător a diverselor substanţe chimice. Poluarea chimică devine din ce în ce mai evidentă, atât prin creşterea nivelului de poluare, cât mai ales prin diversificarea ei. Pericolul principal al poluării chimice îl reprezintă potenţialul toxic ridicat al acestor substanţe.

7 Poluarea fizică este cea mai recentă şi cuprinde, în primul rând, poluarea radioactivă ca urmare a extinderii folosiri izotopilor radioactivi în ştiinţă, industrie, agricultură, zootehnie, medicină etc.. Pericolul deosebit al substanţelor radioactive în mediu şi în potenţialul lor nociv chiar la concentraţii foarte reduse. Poluării radioactive i se adaugă poluarea sonoră, tot ca o componentă a poluării fizice. Zgomotul, ca şi vibraţiile şi ultrasunetele sunt frecvent prezente în mediul de muncă şi de viaţă al omului modern, iar intensităţile poluării sonore sunt în continuă creştere. Supraaglomerarea şi traficul, doi mari poluanţi fonici, au consecinţe serioase asupra echilibrului psihomatic al individului. Un număr tot mai mare de persoane din oraşele aglomerate recurge la specialiştii psihiatri pentru a găsi un remediu pentru starea lor proastă (anxietate, palpitaţii, amnezii neşteptate, lipsa puterii de concentrare, dureri de cap).

8 În sfârşit nu putem trece cu vederea poluarea termică, poate cea mai recentă formă de poluare fizică cu influenţe puternice asupra mediului înconjurător, în special asupra apei şi aerului, şi, indirect, asupra sănătăţii populaţiei. Marea varietate a poluării fizice, ca şi timpul relativ scurt de la punerea ei în evidenţă, o face mai puţin bine cunoscută decât pe cea biologică şi chimică, necesitând eforturi deosebite de investigare şi cercetare pentru a putea fi stăpânită în viitorul nu prea îndepărtat. Însă cele mai des întâlnite forme de poluare sunt: poluarea apei, poluarea solului, poluarea aerului (atmosferică).

9 Acţiune de ecologizare în proiectul Voluntariat pentru un mediu curat Kronospan Sebeș, cel mai mare producător de plăci pe bază de lemn din România, a organizat miercuri, 20 mai 2015, o amplă acțiune de ecologizare a zonei Valea Frumoasei și a împrejurimilor orașului Sebeș. Proiectul care a debutat sub sloganul,,voluntariat pentru un mediu curat s-a bucurat de sprijinul a peste 50 de elevi de la,,liceul Tehnologic din Sebeș. În cadrul acțiunii de ecologizare, voluntarii au reușit să strângă peste 75 de saci cu deșeuri, totalizând o cantitate de aproximativ două tone. Rolul acestui proiect este nu numai de a restaura una dintre cele mai frumoase zone ale Ardealului, ci și de a-i încuraja pe tinerii din Sebeș să se implice în demersuri sociale care au efecte tangibile, dând dovadă de un comportament civic exemplar. Credem că fiecare dintre noi ar trebui să contribuie la curățenia pe care ne-o dorim. Este dreptul nostru, al tuturor, să trăim într-o lume mai curată, într-o lume în care educaţia și cultura sunt sprijinite, în care comunitatea se dezvoltă frumos, declară Oana Bodea, director de PR Kronospan Sebeș și președintele Fundației Kronospan. Toate detaliile logistice ( transport, echipament, apă și mâncare) au fost asigurate de către Kronospan Sebeș, iar eforturile voluntarilor au fost răsplătite prin diplome de participare.

10 Cu sprijinul voluntarilor, Kronospan a organizat de-a lungul timpului activități periodice de ecologizare, precum cele din zonele Râpa Roșie și Râul Secaș, în jurul lacului de acumulare Oașa, Valea Frumoasei, în zona Fântâna Împăratului Alunei. În total, până în prezent, în cadrul acțiunilor de mediu au fost curățate 100 de hectare de teren, prin strângerea a peste 300 de tone de deșeuri. Aceste rezultate au fost posibile prin implicarea a peste 1500 de voluntari.

11 Alte exemple de acţiuni ecologice, în imagini Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice alaturi de Let s Do It, Romania! in elevi au colectat peste 100 tone hartie reciclata, in programul ecologic Scoala pentru o Romanie Verde

12 Ce putem face pt. a proteja mediul inconjurator? Exista cateva lucruri pe care le putem face pentru a proteja si noi mediul inconjurator : Putem inlocui becurile normale cu unele economice. In ultime vreme au aparut mai multe firme, cu preturi mult mai acceptabile. In locul detergentului clasic pt. spalatul rufelor, putem folosi nuci de sapun, care sunt biodegradabile si care dupa folosire pot fi utilizate ca si ingrasamant pentru flori. Nucile de sapun cresc in copac si au proprietati de saponificare. Clorul este foarte foarte nociv atat pt oameni, cat si pentru mediu! Pentru albirea hainelor puteti folosi in locul clorului bicarbonat de sodiu, iar pentru dezinfectare otetul. O alternativa pentru balsamul de rufe care este iritant pentru piele si nociv pentru mediu ar fi sa puneti cateva picaturi de ulei esential cu mirosul preferat de dvs. pe o bucata de material textil pe care sa-l introduceti in cuva masinii de spalat la fiecare spalare.

13 In locul prafului anticalcar, care se adauga la masina de spalat, se poate adauga otet (preferabil din vin alb). Are acelasi efect anticalcar si este si biodegradabil. Tot otet putem folosi si pentru curatarea calcarului depus pe diversele suprafete din baie si bucatarie. Pulverizam, lasam putin sa actioneze si clatim. Este o alternativa ieftina, nu ne afecteaza caile repiratorii sau pielea de pe maini si respecta si mediul inconjurator. Otetul poate fi folosit si la curatarea si improspatarea culorii covoarelor, a canapelelor. In timp ce ne spalam pe dinti, putem inchide robinetul. Economisim astfel 6 l de apa de fiecare data cand ne spalam pe dinti. In loc sa facem baie la cada, putem face un dus. Trebuie sa avem grija sa reparam bateriile care picura. Se aduna o pierdere mare de apa in decursul unui an de zile.

14 Si in timp ce sapunim vasele, putem inchide apa. In locul balsamului de rufe putem folosi o lingura de otet in compatimentul pentru balsam de rufe. Otetul in amestec cu apa (proportii egale) se poate folosi si pt. curatarea si dezinfectarea diverselor suprafete. E sanatos pentru plamanii nostri si protejeaza si mediul. Protejam mediul si daca folosim produse biodegradabile de curatare a casei si produse ecologice de intretinere personala. De asemenea, sunt bune si pentru sanatatea noastra. Nu aruncati uleiul folosit la gatit la chiuveta. Polueaza foarte mult. Il puteti pune intr-o sticla sau borcan si sa il aruncati la gunoi. Nu lasati incarcatorul telefonului mobil in priză dupa ce s-a incarcat bateria. Daca faceti acest lucru, se pierde 95% din energie de fapt numai 5% este necesara pentru incarcarea telefonului tau.

15 Nu lasati luminile aprinse si nici televizorul sau alte aparate electronice. Scoateti-le din priza atunci cand nu le folositi. Veti economisi multa energie. Nu aruncati mancare. Cumparati si gatiti doar cat consumati. Eventual daca raman resturi, dati-le animalelor de pe strada. Nu faceti abuz de consum in nici o privinta (hartie folosita, mancare, produse de curatenie, de ingiena etc.) Nu lasati gunoaie in locuri din natura (mare, munte, padure ) Pt. cumparaturi folositi o sacosa din textil. Nu mai cumparati sacosi din plastic, chiar si biodegradabile. La fabricarea sacoselor de plastic se foloseste petrol. Ganditi-va cat de mult polueaza in momentul reciclarii lor.

16 Concluzii Mediul înconjurător ne asigură condiţiile necesare vieţii, însă depinde de noi dacă dorim să folosim aceste elemente esenţiale cât mai util sau dacă vrem să ocolim acest aspect al vieţii noastre. Convingerea că această problemă este doar a specialiştilor şi a forurilor internaţionale, este tot atât de eronată, pe cât este şi de gravă. Ocrotirea planetei este o problemă mondială, şi, tocmai de aceea, fiecare om trebuie să-şi asume această responsabilitate. Trecerea ecologiei de la stadiul de simplã disciplină ştiinţifică la cea de problemă a conştiinţei comune, naţionalã şi internaţională, reprezintă o realitate tristă în zilele noastre, când distrugerea echilibrului natural al întregii planete este iminentă. Lupta împotriva poluării întregii planete solicită colaborare şi cooperare internaţională şi de aceea depinde de noi dacă vom trăi într-un mediu curat, sănătos şi nepoluat. Stă în puterea omului să ia măsuri eficiente şi să găsească soluţii pentru a opri continuarea şi agravarea acestui proces dăunător.

17 Bibliografie

_ _BDA_Dörrautomat_Klarstein.indd

_ _BDA_Dörrautomat_Klarstein.indd Uscator pentru alimente 10028629 10028630 Stimate cumparator, Felicitari pentru achizitionarea acestui produs. Va rugam sa cititi cu atentie informatiile din acest manual, si sa il pastrati pentru cazul

Mai mult

ABC-ul Reciclarii ˇ Dozelor din Aluminiu

ABC-ul Reciclarii ˇ Dozelor din Aluminiu ABC-ul Reciclarii ˇ Dozelor din Aluminiu www.everycancounts.ro Cuprins Cuvânt înainte 3 Reduceţi 4 Refolosiţi 5 Reciclaţi 6 Aluminiul 9 Dozele din aluminiu 12 Să aplicăm ce am învăţat 15 Răspunsuri 18

Mai mult

Microsoft Word - hirlau-comenius

Microsoft Word - hirlau-comenius Hîrlău - frumos şi vechi plai românesc Hirlau este una dintre localitatile Moldovei cu o bogata istorie. Localitatea este situata in partea de nord-vest a judetului lasi, unde la mica distanţa se afla,

Mai mult

Vă rugăm ca mai întâi să citiţi instrucţiunile! Stimaţii noştri clienţi, Vă mulţumim că aţi ales produsul Arctic. Dorim să vă prezentăm cel mai perfor

Vă rugăm ca mai întâi să citiţi instrucţiunile! Stimaţii noştri clienţi, Vă mulţumim că aţi ales produsul Arctic. Dorim să vă prezentăm cel mai perfor Vă rugăm ca mai întâi să citiţi instrucţiunile! Stimaţii noştri clienţi, Vă mulţumim că aţi ales produsul Arctic. Dorim să vă prezentăm cel mai performant produs de cea mai înaltă calitate şi fabricat

Mai mult

Microsoft Word - P U B L I C A T I E CHELTUIELI PENTRU PROTECTIA MEDIULUI ÎN ANUL 2015 (1).doc

Microsoft Word - P U B L I C A T I E CHELTUIELI PENTRU PROTECTIA MEDIULUI ÎN ANUL 2015 (1).doc ISSN L: 1842 578X CHELTUIELI PENTRU PROTECȚIA MEDIULUI, ÎN ANUL 2015 CHELTUIELILE PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI, ÎN ANUL 2015 Protecţia mediului înglobează mai multe activităţi direcţionate către o mai bună

Mai mult

Microsoft Word - Manual.doc

Microsoft Word - Manual.doc USCATOR DE MAINI JET, VERTICAL, 1900W, ABS GRI Brand: KRONER Model: K2201B Cod Romstal: 80US0016 1 Precautii - Nu deschideti capacul frontal in timp ce este conectat la energia electrica. Pericol de electrocutare.

Mai mult

Microsoft Word - Manual.doc

Microsoft Word - Manual.doc USCATOR DE MAINI GIRO, VERTICAL, 1650W, ABS ALB Brand: KRONER Model: DH9922H Cod Romstal: 80US0015 1 Precautii - Nu deschideti capacul frontal in timp ce este conectat la energia electrica. Pericol de

Mai mult

FISE TEHNICE DE SECURITATE LTP MATTSTONE H20 Capitol 1: Identificare 1.1. Identificare produs Nume: LTP MATTSTONE H Recomandari si restrictii l

FISE TEHNICE DE SECURITATE LTP MATTSTONE H20 Capitol 1: Identificare 1.1. Identificare produs Nume: LTP MATTSTONE H Recomandari si restrictii l Capitol 1: Identificare 1.1. Identificare produs Nume: 1.2. Recomandari si restrictii la utilizare Utilizare: industriala si profesionala. Impermeabilizant pentru piatra naturala si alte tipuri de suprafete.

Mai mult

Dezvoltarea durabilă

Dezvoltarea durabilă Dezvoltarea durabilă Maria NICORICI, conf. univ. dr. Conferinţa ştiinţifico-didactică ediţia a II-a, facultatea de Ştiinţe ale naturii şi Agroecologie, 29.04.2011 Conceptul de dezvoltare durabilă a fost

Mai mult

ASPIRATOR PENTRU SALTELE MBC 500UV011 MANUAL DE UTILIZARE

ASPIRATOR PENTRU SALTELE MBC 500UV011 MANUAL DE UTILIZARE ASPIRATOR PENTRU SALTELE MBC 500UV011 MANUAL DE UTILIZARE 2 3 MĂSURI DE SIGURANȚĂ Acest aspirator trebuie să fie utilizat doar pentru saltele, pături, perne, canapele și alte textile, așa cum este deschis

Mai mult

FISA CU DATE DE SECURITATE BREEZE LEMON Pagina: 1 Data completarii: 01/08/2008 Revizuire: 08/02/2012 Nr. revizie: 3 Sectiunea 1: Identificarea substan

FISA CU DATE DE SECURITATE BREEZE LEMON Pagina: 1 Data completarii: 01/08/2008 Revizuire: 08/02/2012 Nr. revizie: 3 Sectiunea 1: Identificarea substan Pagina: 1 Data completarii: 01/08/2008 Revizuire: 08/02/2012 Nr. revizie: 3 Sectiunea 1: Identificarea substantei/amestecului si a societatii/întreprinderii 1.1. Element de identificare a produsului Nume

Mai mult

FISA CU DATE DE SECURITATE conf Regulament CE nr 1907/2006 COMPO Fertilizator betisoare universal Ver. 1 0 Rev: Identificarea substantei/pr

FISA CU DATE DE SECURITATE conf Regulament CE nr 1907/2006 COMPO Fertilizator betisoare universal Ver. 1 0 Rev: Identificarea substantei/pr FISA CU DATE DE SECURITATE conf Regulament CE nr 1907/2006 COMPO Fertilizator betisoare universal Ver. 1 0 Rev 05.05.2011 Identificarea substantei/preparatului si a producatorului Informatii produs Denumire

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Servicii DDD Dezinfectie Dezinsectie Deratizare INDEX Pagina 4 Despre serviciile DDD Pagina 7 Dezinfectie Pagina 9 Deratizare Pagina 11 Dezinsectie Pagina 16 Cerere oferta servicii DDD SEVICII DE DEZINSECTIE/

Mai mult

FISA CU DATE DE SECURITATE conf Regulament CE nr 1907/2006 COMPO Granule contra cartitelor Reg.. Nr.: N Cod art Ver. 1 0 Rev:

FISA CU DATE DE SECURITATE conf Regulament CE nr 1907/2006 COMPO Granule contra cartitelor Reg.. Nr.: N Cod art Ver. 1 0 Rev: FISA CU DATE DE SECURITATE conf Regulament CE nr 1907/2006 COMPO Granule contra cartitelor Reg.. Nr. N-18429 Cod art. 16707 Ver. 1 0 Rev 11.08.2011 Identificarea substantei/preparatului si a producatorului

Mai mult

ASPIRATOR CU FILTRU DE APĂ Model: AS-506 Manual de instrucțiuni

ASPIRATOR CU FILTRU DE APĂ Model: AS-506 Manual de instrucțiuni ASPIRATOR CU FILTRU DE APĂ Model: AS-506 Manual de instrucțiuni IMPORTANT - Vă rugăm să citiți cu atenție acest manual pentru a înțelege întregul aparat înainte de utilizare. Pentru a reduce riscul de

Mai mult

SC G&M 2000 SRL Bucuresti FISA CU DATE DE SECURITATE conform Regulamentului CE nr.1907/2006 ( REACH ) 1. Date privind identificarea produsului si a pr

SC G&M 2000 SRL Bucuresti FISA CU DATE DE SECURITATE conform Regulamentului CE nr.1907/2006 ( REACH ) 1. Date privind identificarea produsului si a pr SC G&M 2000 SRL Bucuresti FISA CU DATE DE SECURITATE conform Regulamentului CE nr.1907/2006 ( REACH ) 1. Date privind identificarea produsului si a producatorului Produsul Nume : HEXY SPRAY Domeniu de

Mai mult

FISA DE PREZENTARE SI DECLARATIE ASCOM_docx

FISA DE PREZENTARE SI DECLARATIE ASCOM_docx FISA DE PREZENTARE SI DECLARATIE, necesara obtinerii AUTORIZATIEI DE MEDIU pentru: Activitatea de comert cu deseuri nepericuloase Comerţ cu ridicata al deşeurilor şi resturilor S.C Ascom International

Mai mult

ghid de utilizare! purificator de aer 1

ghid de utilizare! purificator de aer 1 ghid de utilizare! purificator de aer 1 [ felicitări! ] Felicitări pentru achiziționarea produsului Duux! Pentru a utiliza serviciul nostru on-line, vă rugăm să înregistrați produsul și garanția pe www.duux.com/register

Mai mult

Layout 1

Layout 1 Ghid esențial pentru viitoarele mirese RENTROP & STRATON Cuprins Capitolul 1 Să începem: De la vis la realitate 3 Capitolul 2 Primii pași către o nuntă de vis 18 Cum răspândim vestea evenimentului Pe cine

Mai mult

Microsoft Word - BuscaCosminMugurel_Invatarea ca raspuns la problemele unei comunitati.docx

Microsoft Word - BuscaCosminMugurel_Invatarea ca raspuns la problemele unei comunitati.docx ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE MODELAREA PROCESELOR SOCIALE REFERAT BUSCA COSMIN MUGUREL CIBERNETICA SI ECONOMIE CANTITATIVA ANUL II 1 Invatarea ca raspuns la problemele unei comunitati. "Ce ar fi daca ne-am

Mai mult

BIOGAZUL SURSA DE ENERGIE ALTERNATIVA Student: Ioana PERIAM Master - IRRE Conducator stiintific: As.dr.ing. Gavrila Trif-Tordai Prezentare Cerc Stiint

BIOGAZUL SURSA DE ENERGIE ALTERNATIVA Student: Ioana PERIAM Master - IRRE Conducator stiintific: As.dr.ing. Gavrila Trif-Tordai Prezentare Cerc Stiint BIOGAZUL SURSA DE ENERGIE ALTERNATIVA Student: Ioana PERIAM Master - IRRE Conducator stiintific: As.dr.ing. Gavrila Trif-Tordai GENERALITATI Biogaz - amestec de gaze ob inut prin fermentarea anaerob a

Mai mult

Microsoft Word - MT SDEE INT Fundeni 2017

Microsoft Word - MT SDEE INT Fundeni 2017 MEMORIU DE PREZENTARE 1. DENUMIREA PROIECTULUI Pr. nr. 12.734/2017 Îmbunătăţire nivel de tensiune sat Fundeni, comuna Fundeni, judeţul Galaţi. 2. TITULAR 2.1. Numele companiei: S.D.E.E. Muntenia Nord S.A.

Mai mult

FIŞA DISCIPLINEI

FIŞA DISCIPLINEI FIŞA DISCIPLINEI 1.Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior UNIVERSITATEA DIN BUCUREŞTI 1.2 Facultatea/Departamentul FACULTATEA DE GEOGRAFIE 1.3 Catedra METEOROLOGIE-HIDROLOGIE 1. Domeniul

Mai mult

Vă rugăm ca mai întâi să citiţi instrucţiunile! Stimaţii noştri clienţi, Vă mulţumim că aţi ales produsul Arctic. Dorim să vă prezentăm cel mai perfor

Vă rugăm ca mai întâi să citiţi instrucţiunile! Stimaţii noştri clienţi, Vă mulţumim că aţi ales produsul Arctic. Dorim să vă prezentăm cel mai perfor Vă rugăm ca mai întâi să citiţi instrucţiunile! Stimaţii noştri clienţi, Vă mulţumim că aţi ales produsul Arctic. Dorim să vă prezentăm cel mai performant produs de cea mai înaltă calitate şi fabricat

Mai mult

CUM PUTEM RESPIRA UN AER MAI CURAT CU AJUTORUL PURIFICATORULUI DE AER, VIKTOR? Respirarea aerului curat și bucuria de a avea o atmosferă proaspătă ar

CUM PUTEM RESPIRA UN AER MAI CURAT CU AJUTORUL PURIFICATORULUI DE AER, VIKTOR? Respirarea aerului curat și bucuria de a avea o atmosferă proaspătă ar CUM PUTEM RESPIRA UN AER MAI CURAT CU AJUTORUL PURIFICATORULUI DE AER, VIKTOR? Respirarea aerului curat și bucuria de a avea o atmosferă proaspătă ar trebui să fie posibil în fiecare casă nu doar în munții

Mai mult

FIȘĂ CU DATE DE SIGURANȚĂ pagina 1/5 SHOFU BLOCK HC SHOFU DISK HC Dată imprimare: 5 ianuarie 2017 SECȚIUNEA 1. Identificarea substanței/amestecului și

FIȘĂ CU DATE DE SIGURANȚĂ pagina 1/5 SHOFU BLOCK HC SHOFU DISK HC Dată imprimare: 5 ianuarie 2017 SECȚIUNEA 1. Identificarea substanței/amestecului și pagina 1/5 SECȚIUNEA 1. Identificarea substanței/amestecului și a companiei/întreprinderii (Cont. de la pagina0) 1.1 Identificator produs Denumire comercială: / 1.2 Utilizări relevante identificate ale

Mai mult

FIŞA DISCIPLINEI

FIŞA DISCIPLINEI FIŞA DISCIPLINEI 1.Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior UNIVERSITATEA DIN BUCUREŞTI 1. Facultatea/Departamentul FACULTATEA DE GEOGRAFIE 1.3 Catedra METEOROLOGIE-HIDROLOGIE 1. Domeniul

Mai mult

Data revizuirii: Revizuire: 4 Înlocuieşte data: FIŞA CU DATE DE SECURITATE INSULCAST RTVS Part B SECŢIUNEA 1: Identificar

Data revizuirii: Revizuire: 4 Înlocuieşte data: FIŞA CU DATE DE SECURITATE INSULCAST RTVS Part B SECŢIUNEA 1: Identificar FIŞA CU DATE DE SECURITATE SECŢIUNEA 1: Identificarea substanţei/amestecului şi a societăţii/întreprinderii 1.1. Element de identificare a produsului Numele produsului 1.2. Utilizări relevante identificate

Mai mult

Proiectate pentru a fi văzute

Proiectate pentru a fi văzute PHILIPS LED Glob 7 W (60 W) E27 Alb cald Fără intensitate variabilă Proiectate pentru a fi văzute Formele familiare pe care le cunoașteți și le îndrăgiți. Folosesc cu aproximativ 80% mai puțină energie

Mai mult

Microsoft Word - Romanian IM SCK 03F.doc

Microsoft Word - Romanian IM SCK 03F.doc O VIAŢĂ MAI BUNĂ! INSTRUCŢIUNI DE UTILIZARE Ceainic model: SCK 03F Fashion line Vă rugăm citiţi cu atenţie aceste intrucţiuni înainte de utilizarea aparatului. Unic importator în România : s.c. ZASS Romania

Mai mult

2011_Bucharest_Marica

2011_Bucharest_Marica Management şi dezvoltare durabila la agregatele din sudul şi centrul României Silviana Marica Importanţa agregatelor Resursele de pietriş şi nisip, respectiv piatra spartă reprezintă al doilea material

Mai mult

Hotararea nr. 537_09 iunie 2010.doc

Hotararea nr. 537_09 iunie 2010.doc HOTĂRÂRE nr. 537 din 9 iunie 2010 pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 82/2010 privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2010 al Fondului pentru mediu şi al Administraţiei Fondului

Mai mult

Microsoft Word - Romanian IM ZCM 05.doc

Microsoft Word - Romanian IM ZCM 05.doc Confortul la îndemâna oricui INSTRUCŢIUNI DE UTILIZARE Cafetieră model: ZCM 05 basic Vă rugăm citiţi cu atenţie aceste intrucţiuni înainte de utilizarea aparatului. Unic importator în România : s.c. ZASS

Mai mult

Aplicatii ale nano si gans pentru sanatate 5

Aplicatii ale nano si gans pentru sanatate 5 EVITAȚIsăatingețicuPIELEAmaterialeleNANOșiGANS.Niciodatănuconsumați/mâncațiGANS-uri. AcestaestedoarpentruscopuriExperimentaleșipentruTeste.Încercați-lpepropriulvostrurisc.Sănătateavoastrăesteresponsabilitateavoastră.Fărărevendicăriterapeuticeaprobate.NuaufostîncăstabiliteStudiClinice.

Mai mult

3 Aprobate prin Hotărîrea Guvernului nr. din 2016 CERINŢE MINIME de securitate şi sănătate în muncă pentru protecţia salariatelor gravide, care au năs

3 Aprobate prin Hotărîrea Guvernului nr. din 2016 CERINŢE MINIME de securitate şi sănătate în muncă pentru protecţia salariatelor gravide, care au năs 3 Aprobate prin Hotărîrea Guvernului nr. din 2016 CERINŢE MINIME de securitate şi sănătate în muncă pentru protecţia salariatelor gravide, care au născut de curînd sau care alăptează I. DISPOZIŢII GENERALE

Mai mult

ANEXĂ LA PRECIZĂRILE PRIVIND ORGANIZAREA ŞI DESFĂŞURAREA OLIMPIADEI DE GEOGRAFIE Aprobat: nr / PROGRAMA OLIMPIADEI DE GEOGR

ANEXĂ LA PRECIZĂRILE PRIVIND ORGANIZAREA ŞI DESFĂŞURAREA OLIMPIADEI DE GEOGRAFIE Aprobat: nr / PROGRAMA OLIMPIADEI DE GEOGR ANEXĂ LA PRECIZĂRILE PRIVIND ORGANIZAREA ŞI DESFĂŞURAREA OLIMPIADEI DE GEOGRAFIE 2016-2017 Aprobat: nr. 53698/ 19.10.2015 PROGRAMA OLIMPIADEI DE GEOGRAFIE AN ŞCOLAR 2016-2017 CLASA a VIII-a GEOGRAFIA ROMÂNIEI

Mai mult

7 Pasi simpli pentru a avea succes online Sunteti pasionat de marketingul digital si vreti sa va creati propriul site sau blog cu care sa faceti bani,

7 Pasi simpli pentru a avea succes online Sunteti pasionat de marketingul digital si vreti sa va creati propriul site sau blog cu care sa faceti bani, 7 Pasi simpli pentru a avea succes online Sunteti pasionat de marketingul digital si vreti sa va creati propriul site sau blog cu care sa faceti bani, sau din contra sunteti deja propietar al unei afaceri

Mai mult

Ce linii trasează L’Oréal pentru divizia de mass-market

Ce linii trasează L’Oréal pentru divizia de mass-market Ce linii trasează L Oréal pentru divizia de mass-market 18 Jun 2018 de Alina Stan [1] Divizia de mass-market a L Oréal, cea mai importantă linie de business a producătorului francez de cosmetice pe piața

Mai mult

Hajek, Henkel: „România este un tigru al Balcanilor”

Hajek, Henkel: „România este un tigru al Balcanilor” Hajek, Henkel: România este un tigru al Balcanilor 01 Mar 2017 de Mihaela Popescu [1] Uneori, trebuie să te distanțezi puțin și să privești imaginea de ansamblu a regiunii pentru a putea evalua în mod

Mai mult

PRODIORAT - M

PRODIORAT - M FIŞĂ TEHNICĂ DE SECURITATE Conform Legii 451/2001, HG 92/2003-Anexa 5 şi Regulamentului (CE) nr. 1907/2006. Editată la: 14.12.2006. Data revizuirii: 16.04.2008. 1. Identificare produs şi identificarea

Mai mult

1

1 Fişă cu Date de Securitate în conformitate cu Regulamentul (EC) 1907/2006 Pagina 1 din 6 Metylan Tapete Structurate Nr FDS : 41483 V001.3 Revizuit: 17.06.2015 Data tipăririi: 22.07.2015 Înlocuieşte versiunea

Mai mult

Cercetarea cantitativă Analiza de macromediu în Regiunea Nord-Est

Cercetarea cantitativă Analiza de macromediu în Regiunea Nord-Est Cercetarea cantitativă Analiza de macromediu în Regiunea Nord-Est CUPRINS REZUMAT EXECUTIV... 3 REZULTATE... 9 Graficul 1. Gradul de acord - suport financiar... 9 Graficul 2. Factorii pe care tocmai i-am

Mai mult

ICF-F11S_F12S_ro

ICF-F11S_F12S_ro Radio cu 3 benzi FM / SW / MW Manual de instrucţiuni RO ICF-F11S ICF-F12S Fabricat în : China Sony Corporation 2007 Notă pentru clienţi : următoarele informaţii sunt valabile numai pentru echipamentele

Mai mult

FIŞĂ DE TEHNICA SECURITĂŢII (conform cu Regulamentul (CE) nr. 1907/2006 (REACH), astfel cum a fost modificat prin Regulamentul (UE) 2015/830 Polipropi

FIŞĂ DE TEHNICA SECURITĂŢII (conform cu Regulamentul (CE) nr. 1907/2006 (REACH), astfel cum a fost modificat prin Regulamentul (UE) 2015/830 Polipropi FIŞĂ DE TEHNICA SECURITĂŢII (conform cu Regulamentul (CE) nr. 1907/2006 (REACH), astfel cum a fost modificat prin Regulamentul (UE) 2015/830 Polipropilenă Tipplen Data emiterii: 1998.05.22 Ultima revizie:

Mai mult

Ceea ce este în interior face diferența

Ceea ce este în interior face diferența PHILIPS LED Spot (Putere reglabilă) 4 W (35 W) GU10 Alb rece Intensitate luminoasă reglabilă Ceea ce este în interior face diferența Cu forma sa frumoasă și dimensiunile familiare, acest spot cu LED este

Mai mult

PANTARHIT RC572 (FM) Page 1 of 5 Fisa de securitate in conformitate cu 1907/2006/EC, Articolul Identificarea substantei/preparatului si a societ

PANTARHIT RC572 (FM) Page 1 of 5 Fisa de securitate in conformitate cu 1907/2006/EC, Articolul Identificarea substantei/preparatului si a societ Page 1 of 5 Fisa de securitate in conformitate cu 1907/2006/EC, Articolul 31 1. Identificarea substantei/preparatului si a societatii/intreprinderii - Detalii produs -Denumirea comerciala: PANTARHIT RC572(FM)

Mai mult

RO

RO RO Despre companie Istoric Alfa-Plam dispune de cea mai sofisticată tehnologie, hale și depozite care permit o producție anuală de peste 180.000 unități. Echipamentul care contribuie la alcătuirea unui

Mai mult

Microsoft Word - SKS 502x_M7_RO.docx

Microsoft Word - SKS 502x_M7_RO.docx Manualul utilizatorului Înainte de prima utilizare, vă rugăm citiţi cu atenţie toate instrucţiunile cuprinse în acest manual, chiar dacă aveţi deja experienţă în folosirea produselor similare. Utilizaţi

Mai mult

CARTIER REZIDENŢIAL – ZONA NYIRES

CARTIER  REZIDENŢIAL – ZONA NYIRES CARTIER REZIDENŢIAL ZONA NYIRES Viitorul cartier de locuinţe individuale este situat de-a lungul drumului comunal ce duce din Tăuţii de Sus spre Unguraş, la o distanţă de 500m de DN18 - vis a vis de pădurea

Mai mult

vt9500bt

vt9500bt VT9500BT Casca BlueTooth CallCenter Cască profesională pentru call-center și pentru utilizare în general la birou. Este ușoară, reglabilă și poate fi purtată confortabil multe ore în mod continuu. Nexus

Mai mult

utcb

utcb TRANSPORTURILE EFECTE NEGATIVE emisii de gaze care determina: formarea ploilor acide, efectul de sera si formarea ozonului la nivelul solului; emisii de pulberi si praf; zgomot si vibratii; accidente;

Mai mult

Slide 1

Slide 1 ZIUA INTERNATIONALA PENTRU SECURITATE SI SANATATE IN MUNCA Promovarea Securitatii si Sanatatii intr-o ECONOMIE VERDE SIBIU 2012 PADUREA factor esential in protectia mediului, in cadrul Directiei Silvice

Mai mult

PREGĂTIȚI DE VARĂ OBȚINEȚI SILUETA MULT DORITĂ Cu suplimentele alimentare inovatoare NUTRICODE va fi mai ușor decât credeți NUTRICODE SET I NUTRICODE

PREGĂTIȚI DE VARĂ OBȚINEȚI SILUETA MULT DORITĂ Cu suplimentele alimentare inovatoare NUTRICODE va fi mai ușor decât credeți NUTRICODE SET I NUTRICODE PREGĂTIȚI DE VARĂ OBȚINEȚI SILUETA MULT DORITĂ Cu suplimentele alimentare inovatoare NUTRICODE va fi mai ușor decât credeți NUTRICODE SET I NUTRICODE SET II COD: 981054 COD: 98105 42,00 40,00 16,00 24,00

Mai mult

FISA TEHNICA DE SECURITATE PAGINA 1 DIN 5 XYPEX ADMIX C-1000 (NF) Data emiterii: Data revizuirii: IDENTIFICAREA PRODUSULUI ŞI

FISA TEHNICA DE SECURITATE PAGINA 1 DIN 5 XYPEX ADMIX C-1000 (NF) Data emiterii: Data revizuirii: IDENTIFICAREA PRODUSULUI ŞI FISA TEHNICA DE SECURITATE PAGINA 1 DIN 5 XYPEX ADMIX C-1000 (NF) Data emiterii: 22.11.2004 Data revizuirii: 7.09.2007 1. IDENTIFICAREA PRODUSULUI ŞI A SOCIETĂŢII 1.1. Denumirea produsului: XYPEX MODIFIED

Mai mult

Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 18 iunie 2019 (OR. en) 10368/1/19 REV 1 AGRI 306 VETER 36 REZULTATUL LUCRĂRILOR Sursă: Data: 18 iunie 2019 Desti

Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 18 iunie 2019 (OR. en) 10368/1/19 REV 1 AGRI 306 VETER 36 REZULTATUL LUCRĂRILOR Sursă: Data: 18 iunie 2019 Desti Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 18 iunie 2019 (OR. en) 10368/1/19 REV 1 AGRI 306 VETER 36 REZULTATUL LUCRĂRILOR Sursă: Data: 18 iunie 2019 Destinatar: Secretariatul General al Consiliului Delegațiile

Mai mult

AM_Ple_NonLegReport

AM_Ple_NonLegReport 6.2.2019 A8-0045/6 6 Punctul 10 10. observă că, în setul de instrumente pentru gestionarea integrată a dăunătorilor, controlul biologic implică stimularea sau introducerea unor specii benefice care se

Mai mult

FĂRĂ *) Prof. univ. dr. ing. UTCB PELEȚI DIN LEMN: SISTEME DE ÎNCĂLZIRE EFICIENTE ȘI ECOLOGICE Ioan BĂRDESCU *) 1. Argument Utilizarea combustibililor

FĂRĂ *) Prof. univ. dr. ing. UTCB PELEȚI DIN LEMN: SISTEME DE ÎNCĂLZIRE EFICIENTE ȘI ECOLOGICE Ioan BĂRDESCU *) 1. Argument Utilizarea combustibililor FĂRĂ *) Prof. univ. dr. ing. UTCB PELEȚI DIN LEMN: SISTEME DE ÎNCĂLZIRE EFICIENTE ȘI ECOLOGICE Ioan BĂRDESCU *) 1. Argument Utilizarea combustibililor ecologici în producerea energiei termice reprezintă

Mai mult

ENVI_2018_matematica_si_stiinte_Test_1_Caietul_elevului_Limba_romana

ENVI_2018_matematica_si_stiinte_Test_1_Caietul_elevului_Limba_romana EVALUAREA NAŢIONALĂ LA FINALUL CLASEI a VI-a Anul școlar 2017-2018 Matematică şi Ştiinţe ale naturii TEST 1 Judeţul/sectorul... Localitatea... Unitatea de învățământ... Numele şi prenumele elevei/elevului......

Mai mult

MANUAL DE INSTRUCŢIUNI BX1-160C BX1-200C BX1-250C IMPORTANT: Va rugam sa cititi instructiunile de folosire inainte de utilizarea produsului. Ver. 1/Re

MANUAL DE INSTRUCŢIUNI BX1-160C BX1-200C BX1-250C IMPORTANT: Va rugam sa cititi instructiunile de folosire inainte de utilizarea produsului. Ver. 1/Re MANUAL DE INSTRUCŢIUNI BX1-160C BX1-200C BX1-250C IMPORTANT: Va rugam sa cititi instructiunile de folosire inainte de utilizarea produsului. 1 Cuprins Instrucţiuni de siguranţă Prezentarea aparatului de

Mai mult

ROLUL EDUCAȚIEI NONFORMALE PRIVIND AS= ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ Corina Turcu, Colegiul Economic George Barițiu, Sibiu Educația nonformală este o nouă abo

ROLUL EDUCAȚIEI NONFORMALE PRIVIND AS= ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ Corina Turcu, Colegiul Economic George Barițiu, Sibiu Educația nonformală este o nouă abo ROLUL EDUCAȚIEI NONFORMALE PRIVIND AS= ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ Corina Turcu, Colegiul Economic George Barițiu, Sibiu Educația nonformală este o nouă abordare a învățării prin activități plăcute și motivante.

Mai mult

Manual de utilizare pentru aspirator SJ72WWB6

Manual de utilizare pentru aspirator SJ72WWB6 Manual de utilizare pentru aspirator SJ72WWB6 CITIȚI CU ATENȚIE ACESTE INSTRUCȚIUNI Acest produs trebuie să fie asamblat și utilizat doar în scopul pentru care a fost creat și doar în modul în care este

Mai mult

LICEUL"ALEXANDRU CEL BUN" Botoșani Înscriere Gala Edumanager.ro Învățământ preuniversitar Categoria Derularea de proiecte finanțate prin fonduri europ

LICEULALEXANDRU CEL BUN Botoșani Înscriere Gala Edumanager.ro Învățământ preuniversitar Categoria Derularea de proiecte finanțate prin fonduri europ LICEUL"ALEXANDRU CEL BUN" Botoșani Înscriere Gala Edumanager.ro Învățământ preuniversitar Categoria Derularea de proiecte finanțate prin fonduri europene PROIECTUL LEARNING FOR LIFE BY PBL PROJECTS Este

Mai mult

Hota DA 621 BK

Hota DA 621 BK Instructiuni de instalare, utilizare si intretinere hota DA 621 D BK GENERALITATI Aceste instructiuni va sunt oferite in interesul sigurantei Dvs. Ele trebuie citite cu atentie inainte de instalarea si

Mai mult

EDUCAŢIA ECOLOGICĂ ÎN GRĂDINIŢĂ COLUMNA, nr. 3, 2014 Carmen-Vasilica BRUJA 1 ABSTRACT: This paper is based on informations, data

EDUCAŢIA ECOLOGICĂ ÎN GRĂDINIŢĂ COLUMNA, nr. 3, 2014 Carmen-Vasilica BRUJA 1 ABSTRACT: This paper is based on informations, data EDUCAŢIA ECOLOGICĂ ÎN GRĂDINIŢĂ COLUMNA, nr. 3, 2014 Carmen-Vasilica BRUJA 1 carmen.vb68@yahoo.fr ABSTRACT: This paper is based on informations, data collected using techniques and methods in environmental

Mai mult

www.dgh.ro LOGISTICĂ DGH LOG & SPED, evoluție importantă în 2018 4 5 COMPANIA A REUȘIT SĂ ÎȘI ÎMBUNĂTĂȚEASCĂ PERFORMANȚELE FINANCIARE cu peste 30 de procente, în comparație cu 2017 Compania DGH LOG & SPED

Mai mult

Slide 1

Slide 1 ENERGY DAYS - TIMIŞOARA 2012 18-19 IUNIE 2012 Andreea Idriceanu Asociatia RoRec Energy Frigiderul meu vechi si emisiile de gaze cu efect de sera Sta in puterea noastra sa reducem emisiile de gaze cu efect

Mai mult

Slide 1

Slide 1 Drinkwell 360 Pet Fountain 3.8 litri MANUAL DE UTILIZARE 1 Componente Bol Componentă conică Pompă Carcasa filtrului Filtru de cărbune Capacul carcasei filtrului Filtru de spumă Duze interșanjabile (5 versiuni)

Mai mult

Detectivii Apei Pierdute

Detectivii Apei Pierdute by ALIN ANCHIDIN O poveste adaptată De ce ai pierderile aşa de mari, bunicuţo?, o poveste adaptată A fost odată ca niciodată, sau, mai corect spus, a fost, există şi va exista o bunicuţă care avea o nepoţică

Mai mult

UNDE SE INSTALEAZĂ CUTIA DE COMPOST? Locaţia ideală ar fi un loc umbrit, uşor accesibil şi cu un drenaj bun, pentru că materialul din cutie trebuie să

UNDE SE INSTALEAZĂ CUTIA DE COMPOST? Locaţia ideală ar fi un loc umbrit, uşor accesibil şi cu un drenaj bun, pentru că materialul din cutie trebuie să UNDE SE INSTALEAZĂ CUTIA DE COMPOST? Locaţia ideală ar fi un loc umbrit, uşor accesibil şi cu un drenaj bun, pentru că materialul din cutie trebuie să rămână cald, umed şi oxigenat. Este preferabil să

Mai mult

Microsoft Word - ROMENO.doc

Microsoft Word - ROMENO.doc Acord de colaborare între Ministerul Sănătăţii şi Agenas Campanie de informare Utilizarea corectă a serviciilor de urgenţă şi de intervenţie rapidă Conţinut informativ Campanie de informare Utilizarea

Mai mult

E-urile: cat de permisiva este legislatia romaneasca?

E-urile: cat de permisiva este legislatia romaneasca? E-urile: cat de permisiva este legislatia romaneasca? 08 Oct 2012 de admin [1] In contextul unei preocupari tot mai mari pentru un stil de viata sanatos, in special in mediul urban, E-urile devin un subiect

Mai mult

Microsoft Word - penta_ro.doc

Microsoft Word - penta_ro.doc 1. IDENTIFICAREA PRODUSULUI Denumirea comercială: Application: Producător: PENTA 250 FS Biocid insecticid concentrat ZPUH BEST-PEST Małgorzata Świętosławska, Jacek Świętosławski ul. Moździerzowców 6 B,

Mai mult

ÎNCEPEM O NOUĂ ERĂ A FRUMUSEŢII

ÎNCEPEM O NOUĂ ERĂ A FRUMUSEŢII ÎNCEPEM O NOUĂ ERĂ A FRUMUSEŢII INOVATOR 3. O PIELE FERMĂ 2 1. ASPECT TÂNĂR 1 4. UN PĂR MAI PUTERNIC 2 2. UN TEN PUR 2 5. UNGHII REZISTENTE 2 ELIXIRUL FRUMUSEŢII! Revoluționarul LR LIFETAKT 5in1 Beauty

Mai mult

Colector Solar Nepresurizat MANUAL DE INSTALARE, UTILIZARE ȘI ÎNTREȚINERE

Colector Solar Nepresurizat MANUAL DE INSTALARE, UTILIZARE ȘI ÎNTREȚINERE Colector Solar Nepresurizat MANUAL DE INSTALARE, UTILIZARE ȘI ÎNTREȚINERE 1.Principiul de funcționare Cuprins 1.Principiul de funcționare... 2 2. Structura produsului... 2 3. Modele și specificații...

Mai mult

A TANTÁRGY ADATLAPJA

A TANTÁRGY ADATLAPJA FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca superior 1.2 Facultatea Facultatea de Stiinta si Ingineria Mediului 1.3 Departamentul Departamentul

Mai mult

Slide 1

Slide 1 Fiecare proiect pe care il dezvoltam are ca tinta pe langa multumirea si siguranta deplina a dvs, asigurarea ca va vom sustine pana cand AICI va fii: ACASA De ce (si ce anume) primiti mai mult? Primul

Mai mult

MANUAL DE INSTRUCŢIUNI BX1-160CP1 BX1-200CP1 BX1-250CP1 IMPORTANT: Va rugam sa cititi instructiunile de folosire inainte de utilizarea produsului. Ver

MANUAL DE INSTRUCŢIUNI BX1-160CP1 BX1-200CP1 BX1-250CP1 IMPORTANT: Va rugam sa cititi instructiunile de folosire inainte de utilizarea produsului. Ver MANUAL DE INSTRUCŢIUNI BX1-160CP1 BX1-200CP1 BX1-250CP1 IMPORTANT: Va rugam sa cititi instructiunile de folosire inainte de utilizarea produsului. Ver. 1/Rev. 0; Data: 27.05.2016; Traducere a instructiunilor

Mai mult

ROMANIA JUDETUL PRAHOVA COMUNA ALBESTI - PALEOLOGU CAIET DE SARCINI PIESE DENUMIRE LUCRARE: REPARATII TROTUARE, SAT ALBESTI PALEOLOGU, COMUNA ALBESTI

ROMANIA JUDETUL PRAHOVA COMUNA ALBESTI - PALEOLOGU CAIET DE SARCINI PIESE DENUMIRE LUCRARE: REPARATII TROTUARE, SAT ALBESTI PALEOLOGU, COMUNA ALBESTI ROMANIA JUDETUL PRAHOVA COMUNA ALBESTI - PALEOLOGU CAIET DE SARCINI PIESE DENUMIRE LUCRARE: REPARATII TROTUARE, SAT ALBESTI PALEOLOGU, COMUNA ALBESTI PALEOLOGU, BLOC NR. 1 SCRISE 2019 1. DATE GENERALE

Mai mult

PROIECT -TABǍRA COPILǍRIEI! FIŞA ACTIVITǍȚII ScoalaGimnaziala nr.1 Lehliu, judcalarasi, com lehliu Nivelul de invatamant: inv. primar - clasa a III-a

PROIECT -TABǍRA COPILǍRIEI! FIŞA ACTIVITǍȚII ScoalaGimnaziala nr.1 Lehliu, judcalarasi, com lehliu Nivelul de invatamant: inv. primar - clasa a III-a PROIECT -TABǍRA COPILǍRIEI! FIŞA ACTIVITǍȚII ScoalaGimnaziala nr.1 Lehliu, judcalarasi, com lehliu Nivelul de invatamant: inv. primar - clasa a III-a si a IV-a Numarul elevilor : 20 Numarul cadrelor didactice

Mai mult

Scaun auto Crooner Manual de utilizare

Scaun auto Crooner Manual de utilizare Scaun auto Crooner Manual de utilizare Dragi parinti Ati facut o alegere perfecta prin achizitionarea scaunului auto Carlo. Este in conformitate cu reglematarile Europene cu privire la siguranta copilului,

Mai mult

SISTEM DE MANAGEMENT INTEGRAT CALITATE-MEDIU PENTRU PRODUCTIE C16 Adeziv pentru placari grele FISA CU DATE DE SECURITATE (in conformitate cu Regulamen

SISTEM DE MANAGEMENT INTEGRAT CALITATE-MEDIU PENTRU PRODUCTIE C16 Adeziv pentru placari grele FISA CU DATE DE SECURITATE (in conformitate cu Regulamen C16 Adeziv pentru placari grele FISA CU DATE DE SECURITATE (in conformitate cu Regulamentul(CE) nr. 453/2010 Data emiterii: 24.05.2014 Data revizuirii: 15.07.2014 1. IDENTIFICAREA PRODUSULUI SI A SOCIETATII:

Mai mult

Anexa 5 Craiova parcuri 2009

Anexa 5 Craiova parcuri 2009 ROMANIA Pagina 1 Anexa: Nivelurile de zgomot pentru Zonele linistite - Municipiul Craiova In continuare sunt prezentare hartile de zgomot pentru zonele linistite - cele 4 parcuri administrate de Primaria

Mai mult

Lumină care este plăcută ochilor

Lumină care este plăcută ochilor PHILIPS LED Bec 5,5 W (40 W) E27 Alb cald Fără intensitate variabilă Lumină care este plăcută ochilor Lumina de calitate necorespunzătoare poate provoca oboseală la nivelul ochilor. Este mai important

Mai mult

Microsoft Word - Sika Cosmetic Light Dark RO.docx

Microsoft Word - Sika Cosmetic Light Dark RO.docx Fișă tehnica de produs Editia 03.05.2012 Nr. de identificare: 2011/PM Număr versiune 0 Sika Cosmetic L/D Sika Cosmetic L/D R3 mortar cosmetic pentru reparaţii de beton, locale şi zonale Descriere produs

Mai mult

Circularitatea și colectarea separată a deșeurilor de la teorie la practică, Legea nr. 31/2019 și OUG nr. 74/2018 Primăria Municipiului Cluj-Napoca -

Circularitatea și colectarea separată a deșeurilor de la teorie la practică, Legea nr. 31/2019 și OUG nr. 74/2018 Primăria Municipiului Cluj-Napoca - Circularitatea și colectarea separată a deșeurilor de la teorie la practică, Legea nr. 31/2019 și OUG nr. 74/2018 Primăria Municipiului Cluj-Napoca - 29 martie 2019 - ÎN PREZENT Conform Strategiei locale

Mai mult

Microsoft Word - Manual Argo Mood Ro

Microsoft Word - Manual Argo Mood Ro AEROTERMĂ CU REZISTENȚĂ CERAMICĂ PENTRU BAIE IP21 INSTRUCȚIUNI PRIVIND FUNCȚIONAREA Citiți instrucțiunile cu atenție înainte de instalarea și punerea în funcțiune a acestui aparat sau înainte de a desfășura

Mai mult

ENVIRONMENTAL IMPACT ASSESSMENT

ENVIRONMENTAL IMPACT ASSESSMENT "ÎMBUNĂTĂŢIREA AMBIENTULUI URBAN PRIN REDUCEREA EMISIILOR DE GAZE CU EFECT DE SERĂ CA URMARE A UTILIZĂRII ENERGIILOR REGENERABILE" Nicolae DURA, Antoanela POPOVICI, AGENŢIA REGIONALĂ PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI

Mai mult

Grupul Bosch în România Responsabilitate şi sustenabilitate

Grupul Bosch în România Responsabilitate şi sustenabilitate Grupul Bosch în România Responsabilitate şi sustenabilitate Bosch: o companie responsabilă Fără sărăcie Locuri de muncă bune Servicii medicale universale Egalitatea r sexelor Pace Pe Oraşe sustenabile

Mai mult

Soft Easy Hard IMPLANTURI

Soft Easy Hard IMPLANTURI Soft Easy Hard IMPLANTURI Soft... Implant Spirală Suprafață anodică antibacteriană Implantul SOFT auto-forant este un produs unic, bazat pe un design tradițional și îmbunătățit prin forma spirelor de la

Mai mult

FIŞA DISCIPLINEI

FIŞA DISCIPLINEI FIŞA DISCIPLINEI 1.Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior UNIVERSITATEA DIN BUCUREŞTI 1. Facultatea/Departamentul FACULTATEA DE GEOGRAFIE 1.3 Catedra METEOROLOGIE-HIDROLOGIE 1.4 Domeniul

Mai mult

Microsoft Word - Catalog finisaje - Clienti

Microsoft Word - Catalog finisaje - Clienti CATALOG FINISAJE Citadela Residence SISTEME DE DOTARI PENTRU APARTAMENTE FINISATE APARTAMENTE FINISATE SISTEME DE DOTARI Anexa 1 Sisteme de dotari apartamente Citadela HOL Usa intrare in apartament metalica

Mai mult

Produs: REV 145 LAC SIGILARE POLIURETANIC 2 k in sistem apos FISA TEHNICA Descriere: REV 145 este dispersi poliuretanica bicomponenta diluabila cu apa

Produs: REV 145 LAC SIGILARE POLIURETANIC 2 k in sistem apos FISA TEHNICA Descriere: REV 145 este dispersi poliuretanica bicomponenta diluabila cu apa Produs: REV 145 LAC SIGILARE POLIURETANIC 2 k in sistem apos FISA TEHNICA Descriere: REV 145 este dispersi poliuretanica bicomponenta diluabila cu apa si sitem de intarire alifatic. Datorita aderentei

Mai mult

Studiul 11 - Crestinul si datoriile financiare

Studiul 11 - Crestinul si datoriile financiare CREŞTINUL ŞI DATORIILE FINANCIARE Studiul 11 pentru 17 martie 2018 Daţi tuturor ce sunteţi datori să daţi: cui datoraţi birul, daţi-i birul; cui datoraţi vama, daţi-i vama; cui datoraţi frica, daţi-i frica;

Mai mult

EG-SDB

EG-SDB Codul produsului: 177-CLP Pagina 1 aparţinând 6 SECŢIUNEA 1: Identificarea substanţei/amestecului şi a societăţii/întreprinderii 1.1. Element de identificare a produsului 1.2. Utilizări relevante identificate

Mai mult

Microsoft Word - Proiect LeAF Nica Dorina

Microsoft Word - Proiect LeAF Nica Dorina Grădiniţa cu P.P. Dumbrava minunată Str. Libertăţii nr. 76 Tulcea Tel : 0240531677, Fax : 0240514976 E-mail: gradinita19tl@yahoo.com Aprobat C.A.... PROGRAMUL MONDIAL LeAF SĂ ÎNVĂŢĂM DESPRE PĂDURE PROIECT

Mai mult

Act LexBrowser

Act LexBrowser MINISTERUL SĂNĂTĂŢII Nr. 10 din 8 ianuarie 2010 MINISTERUL MEDIULUI ŞI PĂDURILOR Nr. 368 din 17 martie 2010 AUTORITATEA NAŢIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR Nr. 11 din 4 martie

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Modul 8: de securitate şi sănătate în muncă HG nr. 971/2006 Prezenta hotărâre de guvern: stabileşte cerinţele minime pentru semnalizarea de securitate şi/sau de sănătate la locul de muncă; nu se aplică

Mai mult