energia care gândeşte

Mărimea: px
Porniți afișarea la pagina:

Download "energia care gândeşte"

Transcriere

1 energia care gândeşte

2 mereu actualizat

3

4

5 Cine suntem şi ce facem Gas Natural Fenosa Aprovizionarea şi transportarea gazului Distribuţia gazului şi electricităţii Generarea energiei electrice Comercializarea Trading Unde suntem prezenţi Prezenţa internaţională Cum vedem viitorul nostru Planul Strategic Care ne sunt originile Istorie: traiectorie şi experienţă Originea noastră Cum ne comportăm Politica de Responsabilitate Corporativă Orientarea către client Angajamentul faţă de rezultate Mediul înconjurător Interesul faţă de persoane Securitate şi sănătate Angajamentul faţă de societate Integritate Indici de investiţie responsabilă şi alte aprecieri... 38

6

7 suntem Gas Natural Fenosa ce doriţi să aflaţi?

8 6 cine suntem şi ce facem Gas Natural Fenosa cotizează la cele patru burse spaniole prin intermediul pieţei continue şi face parte din selectivul Ibex 35 unde are peste investitori.

9 energia care gândeşte_ cine suntem şi ce facem 7 Structura acţionarilor Gas Natural Fenosa 9% Acţionari minoritari 4% Sonatrach 2% Investitori instituţionali internaţionali 35% la Caixa Holding Suntem un grup multinaţional, lider în sectorul energetic, iniţiator în integrarea gazului şi electricităţii. Suntem prezenţi în peste 25 ţări, unde oferim servicii la 20 milioane de clienţi de pe cinci continente, cu o putere instalată de 15,5 GW şi o combinaţie diversificată de generare a electricităţii. Ne orientăm eforturile spre cunoaşterea şi satisfacerea necesităţilor clienţilor noştri, oferindu-le cele mai bune produse şi servicii. Obiectivul nostru principal este de a furniza societăţii energie pentru a maximaliza dezvoltarea şi prosperitatea ei - Inovaţia, eficienţa energetică şi durabilitatea constituie pilonii noştri fundamentali în societate. Cu aceste semne distinctive ne caracterizăm ca fiind: 20% Investitori instituţionali spanioli 30% Grupul Repsol Prima şi cea mai mare companie integrată de gaz şi electricitate din Spania şi America Latină. A treia utility (serviciu) din Peninsula Iberică. Lider în comercializarea gazului în Peninsula Iberică. Primul grup de distribuire a gazului natural din America Latină. Unul din principalii operatori de gaz natural lichefiat din lume şi operator de referinţă în bazinele Atlantic şi Mediteranean.

10 8 Cu ce vă ocupaţi la Gas Natural Fenosa? Oferim energie atâtor persoane încât dacă i-am aranja într-o coloană, aceasta ar ajunge din Spania până în Japonia şi înapoi Gas Natural Fenosa aprovizionează cu gaz și energie electrică aproape 20 de milioane de clienţi.

11 energia care gândeşte_ cine suntem şi ce facem 9 Aprovizionarea şi transportarea gazului Baza activităţii companiei noastre este în piețele reglementate şi liberalizate de gaz şi electricitate, cu o contribuţie ascendentă a activităţii internaționale. Principalele domenii în care operăm sunt: Aprovizionarea şi transportarea gazului. Distribuirea. Generarea electricităţii. Comercializarea. Trading. Activitatea noastră de aprovizionare şi transportare a gazului are obiectivul de a asigura necesităţile tuturor clienţilor noştri. Pentru aceasta deţinem un portofoliu diversificat de gaz natural şi gaz natural lichefiat aproximativ de 30 miliarde de metri cubi. Avem proiecte de exploatare a gazului în Spania şi Africa, de stocare şi de depozitare în Spania, de administrare a uzinei Peak Saving în Argentina, pentru a satisface necesităţile de aprovizionare în caz de creştere a numărului solicitărilor. În prezent, direct sau indirect dispunem de o flotă de 10 nave de metan pentru transportarea gazului natural lichefiat în toată lumea. Gestionăm porţiunea marocană a conductei de gaz Magreb-Europa, care uneşte zăcămintele algeriene Hassi R Mel cu peninsula Iberică şi dispunem de 10% din capacitatea de transportare a gazoductului Medgaz. Participăm la 3 uzine de gazificare în Spania şi Puerto Rico şi la un proiect pentru construcţia unui terminal în Italia. De asemenea participăm la 2 uzine de lichefiere în Egipt şi Oman.

12 10 Distribuţia gazului şi electricităţii Activitatea noastră de distribuţie este orientată spre acordarea serviciului clienţilor noştri din diverse sectoare comerciale: rezidenţial, comercial şi industrial. În acest domeniu, principalele obiective constituie extinderea noilor reţele de gaz şi electricitate şi dezvoltarea infrastructurilor actuale. Dorim ca toţi clienţii noştri, actuali şi viitori să beneficieze de un serviciu calitativ în conformitate cu necesităţile lor şi fără întreruperi.

13 energia care gândeşte_ cine suntem şi ce facem 11 milioane de clienţi Gaz Suntem lideri pe piaţa de distribuţie spaniolă unde livrăm gaz natural pentru mai mult de 1000 municipii în 9 comunităţi autonome depăşind numărul de 5 milioane de clienţi. A doua piaţă în Europa este Italia, ţara în care oferim servicii pentru mai mult de clienţi, în aproape 200 municipii din centru şi sud. Din partea opusă a Atlanticului suntem primul operator de distribuţie a gazului natural din America Latină, cu prezenţă în Argentina, Brazilia, Columbia şi Mexic, unde avem mai mult de 6 milioane de clienţi. Electricitate Distribuţia electricităţii în Europa este concentrată în Spania şi Moldova. Suntem al treilea operator spaniol cu aproximativ 4 milioane de clienţi, iar în Moldova aprovizionăm mai mult de de clienţi din capitala, centrul şi sudul ţării. De asemenea, activăm în America Latină, unde acordăm servicii celor peste 2,8 milioane de clienţi din Columbia şi Panama.

14 12

15 energia care gândeşte_ cine suntem şi ce facem 13 Generarea energiei electrice Obiectivul prioritar al activităţii noastre de generare a electricităţii este de a dispune de o combinaţie de tehnologii echilibrată, competitivă şi ecologică. Pentru aceasta dispunem de 15,5 GW de putere instalată în cicluri combinate, centrale nucleare, de cărbune, de gaz combustibil, hidraulice şi eoliene. În Spania capacitatea de generare este de aproximativ 13 GW, dintre care 7 GW corespund ciclurilor combinate de gaz natural, 2 GW sunt hidraulice şi 1 GW de energie eoliană. Această combinaţie este completată de energia nucleară şi centralele termice. În restul lumii, suntem operator în Mexic cu 2 GW din energia instalată în cicluri combinate; Puerto Rico, Costa Rica, Panama, Republica Dominicană şi Kenia, cu diverse tehnologii de generare.

16 14 Comercializarea Activitatea noastră de comercializare cuprinde sectoarele en-gros şi cu amănuntul de gaz şi electricitate pe pieţele liberalizate. În Spania suntem lideri pe piaţa de comercializare a energiei în care oferim gaz, electricitate şi alte servicii în toate sectoarele, începând cu cel rezidenţial şi finisând cu cel industrial. În acest mediu comercial, dezvoltăm alternative energetice de mobilitate durabilă cu gaz natural şi electricitate, oferim soluţii de eficienţă energetică adaptate la necesităţile clienţilor noştri. Această capacitate de adaptare a serviciului este unul din punctele noastre forte pe piaţa en-gros. Serviciul este bazat pe un raport de consiliere energetică personalizată şi pe contribuţia aprovizionării diversificate şi sigure. Activitatea de comercializare în Europa ne-a permis să fim prezenţi pe pieţele din Germania, Belgia, Franţa, Olanda, Italia, Luxemburg, Portugalia şi Anglia. În ceea ce priveşte restul ţărilor lumii, continuăm să dăm impuls comercializării en-gros a gazului natural în America Latină, America de Nord şi Asia.

17 energia care gândeşte_ cine suntem şi ce facem 15 Trading Poziţia solidă de-a lungul lanţului de valori a pieţelor de gaz şi electricitate ne pune într-o situaţie privilegiată de a activa cu succes în sectorul de trading al energiei. Prezenţa noastră pe această piaţă cuprinde atât controlul riscurilor preţurilor materiei prime care afectează activitatea (gaz, petrol şi derivatele, electricitate, cărbune şi emisii), precum şi crearea oportunităţilor asociate ale disponibilităţii şi flexibilităţii activelor de gaz, electricitate şi cărbune ale grupului, cu prezenţa în principalele centre europene. La fel acordăm servicii calitative clienţilor noştri şi părţilor terţe, oferindu-le produse şi o gestionare profesională pe diverse pieţe.

18 16 unde suntem prezenţi

19 energia care gândeşte _ unde ne aflăm 17 Unde suntem prezenţi? Suntem prezenţi în atâtea ţări numărul cărora este egal cu numărul colegilor din clasa ta Gas Natural Fenosa este prezentă în peste 25 ţări de pe cinci continente.

20 18 Mexic Distribuţie de gaz şi generare. Costa Rica Generare. Panama Distribuţie de energie electrică şi generare. Republica Dominicană Generare. Puerto Rico Infrastructură de GN/GNL şi generare. prezenţa în peste ţări Columbia Distribuţie de gaz şi electricitate. Argentina Distribuţie de gaz. Brazilia Distribuţie de gaz.

21 energia care gândeşte _ unde ne aflăm 19 Portugalia Comercializare de GN/GNL şi comercializare de energie electrică. Spania Transportare, distribuţie şi comercializare de gaz şi electricitate. Generare. Upstream. Comercializare şi infrastructură de GN/ GNL Anglia Comercializare de GN/GNL. Franţa Comercializare de GN/GNL. Belgia Comercializare de GN/GNL. Olanda Comercializare de GN/GNL. Luxemburg Comercializare de GN/GNL. Germania Comercializare de GN/GNL. Italia Distribuţie şi comercializare de gaz. Proiect de regazificare şi comercializare de GN/GNL. Moldova Distribuţie de energie electrică. Japonia Comercializare de GN/GNL. India Comercializare de GN/GNL. Australia Proiecte de generare. Maroc Infrastructuri de GN/GNL. Algeria Aprovizionare şi infrastructuri de GN/GNL. Angola Infrastructuri de GN/GNL. Africa de Sud Extracţia cărbunelui. Egipt Aprovizionare şi infrastructuri de GN/GNL. Kenia Generare. Oman Aprovizionare şi infrastructuri de GN/GNL.

22 20 Aveţi teme pentru acasă precum avem şi noi? Bineînţeles! Şi dorim să luăm nota maximă! Strategia companiei Gas Natural Fenosa este reflectată în Planul său Strategic

23 cum vedem viitorul nostru energia care gândeşte _ planul strategic 21 Planul Strategic Dorim să valorificăm potenţialul imens al grupului pentru a îndeplini angajamentele faţă de acţionari, clienţi şi toate grupurile noastre de interes. Această strategie este reflectată în Planul Strategic care are 3 vectori esenţiali de acţiune: Consolidarea echilibrului. Optimizarea pentru dobândirea sinergiilor. Capturarea evoluţiei organice. În afacerea cu gaz, liniile strategice ale planului sunt centrate pe internaţionalizarea comercializării şi dezvoltării infrastructurilor, profitând de poziţia actuală a companiei în bazinele mediteranean şi atlantic pentru a explora noi oportunităţi în Europa şi America latină. În domeniul electric orientăm priorităţile noastre pe finalizarea proiectelor de generare deja iniţiate şi în consolidarea activității de comercializare en-gros, îmbunătăţim comercializarea cu amănuntul şi a serviciilor energetice. Această strategie se bazează pe cele patru puncte forte ale grupului nostru: Suntem un operator best in class în distribuţia şi comercializarea energiei. Portofoliul nostru de generare este eficient şi diversificat şi ne permite gestionarea într-un mod competitiv a resurselor naturale de care dispunem. Deţinem o poziţie solidă în America Latină unde există perspective largi de dezvoltare. Dispunem de echipe de angajaţi profesionişti în domeniul de activitate. Pentru actualizarea Planului Strategic.

24 22 Câţi ani aveţi? Atâţia, că ar trebui să sufli de 17 ori lumânările de pe tortul de la ziua ta de naştere Gas Natural Fenosa, 170 ani de istorie.

25 energia care gândeşte _ de unde venim 23 care ne sunt originile Istorie: traiectorie şi experienţă Compania noastră a fost înfiinţată în 1843, prin crearea Asociaţiei Catalane de Iluminat cu Gaz, care avea sarcina de a ilumina oraşul Barcelona cu felinare cu gaz. Pe parcursul celor 170 ani ce au trecut de atunci, ne-am extins datorită unei evoluţii organice importanteşi fuziunii cu alte companii, toate acestea axate spre a oferi cetăţenilor servicii esenţiale capabile să transforme vieţile lor. De-a lungul istoriei noastre am fost iniţiatori în Spania în diverse sectoare de activitate: La mijlocul secolului XIX, am introdus gazul produs în sistemul energetic şi în 1969 am revoluţionat sectorul cu gaz natural. În anii 1960 am construit prima centrală nucleară spaniolă. La începutul secolului XXI am fost primii care au generat electricitate cu cicluri combinate de gaz natural.

26 24

27 energia care gândeşte _ de unde venim 25 Originea noastră Compania actuală, Gas Natural Fenosa, constituie rezultatul fuziunii dintre Gas Natural şi Unión Fenosa, două companii energetice spaniole care au provenit şi ele din fuziuni, iar la sfârşitul secolului XX s-au transformat într-o referinţă în cadrul hărţii energetice a ţării. Gas Natural a fost fondată în 1991, după unirea dintre Catalana de Gas, Gas Madrid şi activele de gaz canalizat ale Repsol Butano; şi Unión Fenosa a fost creată în 1982, prin fuziunea dintre Unión Eléctrica şi Fuerzas Eléctricas del Noroeste (Forţele Electrice ale Regiunii de Nord-Est). Ambele companii şi-au consolidat expansiunea pe tot teritoriul spaniol şi au dat impuls dezvoltării internaţionale concentrându-se în special în America Latină. În 2009, Gas Natural prin achiziţia companiei de electricitate Unión Fenosa a atins un obiectiv strategic, care a marcat un moment important pe piaţă: crearea primului grup integrat de gaz şi electricitate din Spania. Pe lângă aceasta a creat o companie cu o experienţă vastă în sectorul energetic şi capabilă de a concura în mod eficient pe pieţele supuse unui proces de integrarea constantă, globalizare şi sporire a competenţei. După mai mult de un secol şi jumătate de istorie, există ceva care a rămas intact: spiritul nostru inovator care continuă să fie motorul activităţii noastre şi al angajamentului nostru faţă de toate persoanele care, într-un mod sau altul, colaborează cu compania noastră.

28 26 cum ne comportăm

29 energia care gândeşte _ cum ne comportăm 27 Politica de Responsabilitate Corporativă Suntem pe deplin conştienţi de importanţa pe care toate acţiunile noastre o au faţă de persoanele şi mediul în care ne desfăşurăm activitatea. Pentru noi este esenţial să contribuim la dezvoltarea şi bunăstarea tuturor societăţilor cu care suntem relaţionaţi şi o facem muncind pentru a oferi o aprovizionare energetică durabilă, eficientă, sigură şi în conformitate cu mediul ambiant şi drepturile omului. Pentru aceasta, consiliul nostru de administrare, cel mai important organ de administrare al companiei, a aprobat Politica de Responsabilitate Corporativă, bazată pe şapte angajamente: Orientarea către client. Angajamente faţă de rezultate. Mediul înconjurător. Interesul faţă de persoane. Securitate şi sănătate. Angajamentul faţă de societate. Integritate.

30 28 Orientarea către client Clientul este raţiunea noastră de a fi. De aceea, axa principală a strategiei noastre comerciale o constituie aprovizionarea calitativă. Acest obiectiv poate fi atins dedicând eforturile noastre cunoaşterii şi îndeplinirii necesităţilor clienţilor pentru a le oferi un răspuns rapid şi eficient şi prestându-le servicii excelente. Modul nostru de lucru se bazează pe construirea relațiilor bazate pe încredere cu clienții, cu aptitudine pe termen lung şi prin intermediul unui raport prietenos şi accesibil; ţinem cont de punctele de vedere și muncim în continuu pentru a îmbunătăți calitatea şi siguranţa produselor şi serviciilor noastre. Deţinem poziţia întâi în îndeplinirea necesităţilor clienţilor din domeniul rezidenţial. Aceste rezultate au fost obţinute cu ajutorul unui exemplu de apreciere a nivelului de satisfacţie orientat spre îmbunătăţirea proceselor şi calităţii serviciului. Angajamentul faţă de rezultate Strategia noastră de activitate bazată pe integrarea gazului şi electricităţii ne permite să concurăm în mod eficient pe o piaţă cu compexitate ascendentă. Această competitivitate este bazată pe elaborarea planurilor strategice orientate spre îmbunătăţirea constantă a rezultatelor, gestionarea corespunzătoare a riscurilor şi îndeplinirea angajamentelor atribuite. Pilonii acestui angajament se extind la gradul de corespundere a rentabilităţii, resurselor şi gestionării eficiente ale acestora, cu o politică de o absolută transparenţă informativă care ne-a plasat pe primele locuri pe piaţă. La aceasta, putem adăuga angajamentul stipulat în Planul Strategic de sporire a dividendului acţionarilor noştri cu 10% anual în mod constant. Serviciul nostru de suport al clienţilor a primit importante aprecieri care garantează calitatea serviciului furnizat. Oferim servicii şi produse de calitate clienţilor noştri

31 energia care gândeşte _ cum ne comportăm 29 Oferim o rentabilitate ascendentă şi durabilă acţionarilor noştri

32 30

33 energia care gândeşte _ cum ne comportăm 31 Mediul înconjurător Acordăm o atenţie deosebită protecţiei mediului înconjurător şi utilizării eficiente a resurselor naturale de care avem nevoie pentru a îndeplini cererea de energie a clienţilor noştri. Strategia este bazată pe eficienţă, durabilitate şi utilizarea responsabilă a energiei în societate, trei principii care sunt respectate de furnizorii şi colaboratorii noştri. Principiul care stă la baza acestui mod de lucru este Eco-eficienţa, care presupune o utilizare raţională a resurselor naturale şi energetice, minimalizarea impactului ambiental în urma activităţilor noastre, încurajarea inovaţiei, utilizarea celor mai bune tehnologii disponibile. În cadrul protecției mediului înconjurător, atenuarea schimbărilor climatice joacă un rol dominant. Astfel, grupul nostru contribuie la acest obiectiv prin: utilizarea surselor de energie cu emisii reduse de carbon şi regenerabile, promovarea economisirii și eficienței energetice şi captarea carbonului. Câteva exemple ale activităţii noastre în acest domeniu: Suntem compania lider în eficienţa energetică în Spania şi un referent internaţional. Dezvoltăm soluţii de mobilitate cu gaz natural vehicular şi maşini electrice şi lucrăm la prototipuri hibride. În calitate de Companie de Servicii Energetice (CSE), îmbunătăţim eficienţa instalaţiilor şi edificiilor cu un model de activitate mai eficient şi inovator. Calculăm rezultatele ambientale ale activităţii noastre pentru a reduce impactul în mediul înconjurător. Am înregistrat la ONU nouă proiecte ale Mecanismelor de Dezvoltare Curată (MDC) pentru America Latină. Protejăm şi păstrăm mediul nostru înconjurător

34 32 Sunteţi multe persoane care muncesc? Suntem atâţia, că am putea umple un stadion de fotbal Gas Natural Fenosa, aproximativ persoane care oferă energie.

35 energia care gândeşte _ cum ne comportăm 33 Oferim oportunităţi de dezvoltare pentru angajaţii noştri Interesul faţă de persoane Gas Natural Fenosa este un proiect pe care-l dezvoltăm zi de zi şi în care sunt antrenate aproximativ de persoane. Strategia noastră faţă de resursele umane promovează un mediu de lucru bazat pe respect, angajament, instruire şi dezvoltare profesională. Acest angajament implică o miză constantă de instruire şi oportunităţi de dezvoltare profesională a întregii echipe într-un mediu de lucru motivant care facilitează echilibrul personal şi profesional şi într-un cadru de egalitate şi dialog. Pentru aceasta sunt esenţiale claritatea fixării obiectivelor, exercitarea leadershipului în mod eficient, compensarea competitivă şi recunoaşterea realizărilor în funcţie de rezultate. Mijloacele care stau la baza acestor obiective sunt: Universitatea Corporativă, care oferă mai mult de 50 ore de instruire per angajat în fiecare an, atât în domeniul tehnic precum şi în cel al leadershipului, profitând de noile tehnologii prin intermediul Universităţii Virtuale. Un model al Gestionării Talentului orientat spre a asigura, că profesioniştii noştri sunt pregătiţi pentru a realiza strategia noastră. Certificat EFR (Empresa Familial Responsable (Întreprinderea Familială Responsabilă)) în domeniul Evoluţiei Umane şi Sociale, aprobat de Ministerul Sănătăţii, Serviciului Social şi Egalităţii de Şanse al Guvernului Spaniei. Mai mult de ore de instruire per angajat Certificatul EDC de Excelenţă în Diversitate care acreditează sensibilitatea noastră în includerea incapacităţii.

36 34 Securitate şi sănătate Una din principalele noastre axe de activitate strategică este de a garanta securitatea şi sănătatea angajaţilor, furnizorilor, companiilor colaboratoare şi societăţilor la mod general. Obiectivul nostru este de a fi lider în acest domeniu, fapt pentru care dedicăm eforturi majore prevenirii prin instruire şi informare cu privire la toate procesele şi activităţile. În acest sens, dispunem de un Sistem Integrat al Calităţii, Mediului ambiant, Securităţii şi Sănătăţii, care este aplicabil în toate activităţile pe care grupul le desfăşoară în toată lumea şi care ne oferă flexibilitatea corespunzătoare de a ne adapta la cerinţele şi necesităţile fiecărei activităţi şi ţări. Promovăm un mediu sigur de muncă pentru angajaţii şi furnizorii noştri

37 energia care gândeşte _ cum ne comportăm 35 Îmbunătăţim viaţa în societăţile în care desfăşurăm activitatea noastră Angajamentul faţă de societate Angajamentul nostru faţă de societăţile în care ne desfășurăm activitatea este dincolo de statutul companiei noastre energetice. Din acest motiv, dedicăm o parte din beneficiile noastre investiţiilor sociale. Modul nostru de a activa presupune crearea legăturilor, promovând un dialog permanent cu societăţile pentru a cunoaşte şi a putea satisface necesităţile acestora, şi gestionarea impactului social al activităţii noastre asupra culturii, normelor şi mediului în care ne dezvoltăm. În acest sens, generăm impact prin iniţiative proprii şi alte colaborări cu organizaţiile locale. Obiectivul nostru este de a crea valori şi de a încuraja educaţia, instruirea, includerea colectivelor dezavantajate, evoluţia culturii, promovarea cercetării şi sănătatea. Colaborările noastre cu persoanele terţe sunt axate pe desfăşurarea vastă a activităţii de sponsorizare şi patronaj. Politica de alocare a resurselor programelor culturale, sociale, ambientale este axată pe proiectele care creează o importanţă mai mare pentru societate şi în acelaşi timp permit consolidarea angajamentului adoptat de Gas Natural Fenosa pentru integrarea într-o manieră pozitivă în fiecare societate şi ţară unde îşi desfăşoară activitatea comercială. Printre multitudinea activităţilor desfăşurate de companie se numără: Proiectul Cuartel V pentru aprovizionarea cu gaz natural a celor mai dezavantajate cartiere din Buenos Aires (Argentina), premiat de Platts ca fiind cel mai bun program de dezvoltare comunitară. Iniţiativele de promovare culturală, precum Muzeul de Artă Contemporană a companiei Gas Natural Fenosa situat în La Corunia (Spania). Fundaţia Gas Natural Fenosa care desfășoară activităţi de conștientizare ale problemelor de mediu, instruire şi sprijin patrimoniului istoric, pe lângă gestionarea primului Muzeu de Gaze din Spania, situat în Sabadell. Ziua Solidară, iniţiativă creată şi gestionată de către angajaţi pentru executarea programelor pentru angajament social.

38 36 Integritate Etica, onestitatea, integritatea şi transparenţa constituie valorile pe care le transmitem tuturor persoanelor care se integrează în compania noastră şi care activează în numele ei, fiind total convinşi că doar astfel putem căpăta încrederea deplină a societăţii în compania noastră. O parte esenţială a culturii companiei noastre este îndeplinirea principiilor Pactului Mondial al ONU (Organizaţia Naţiunilor Unite) şi ale OCDE (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică) pentru guvernarea societăţilor, respingând explicit corupţia, frauda şi mita, împotriva cărora există măsuri interne. Am adoptat Declaraţia Universală a Drepturilor Omului a Naţiunilor Unite şi Declaraţia Organizaţiei Internaţionale a Muncii. Consolidarea noastră internă a principiilor cuprinse în ambele declaraţii sunt scrise în: Codul nostru Etic, care stabileşte principiile de activitate ale angajaţilor noştri şi modurile de organizare pentru a împiedica apariţia comportamentelor contrare acestora. Politica noastră privind Drepturile Omului aprobată de Comitetul de Administrare al companiei şi conţinutul recurent în cursurile de instruire prin intermediul cărora învăţăm angajaţii noştri să lanseze, să protejeze şi să promoveze respectarea acestor drepturi în zona de influenţă a organizaţiei.

39 energia care gândeşte _ cum ne comportăm 37 Promovăm un comportament etic şi transparent

40 38 Indici de investiţie responsabilă şi alte aprecieri Modul nostru de a munci a fost apreciat de nenumărate ori şi suntem mândri să implicăm toată echipa noastră. Câteva dintre distincţii sunt: Prezenţa noastră în indicele de sustenabilitate FTSE4Good începând cu anul Dow Jones Sustainability Index (Indicele de Sustenabilitate Dow Jones) recunoaşte compania Gas Natural Fenosa ca fiind una din companiile cele mai durabile din lume printre companiile sectorului utilities, incluzându-ne în indicele de referinţă mondial şi selectivul european. Prezenţa în raportul Carbon Disclosure Project (CDP) datorită rezultatelor pozitive şi transparenţei în raport cu schimbarea climaterică. Una din companiile cele mai importante din lume în conformitate cu clasificările prestigioase ca Platts 250, Forbes Global 2000 sau Fortune.

41 energia care gândeşte _ cum ne comportăm 39

42 Sediul social: Plaça del Gas, Barcelona Tel.: Sediul în Chişinău: str. Andrei Doga, 4 MD-2024 Chişinău Tel.: Editare: Direcţia Generală de Comunicare şi Cabinetul Preşedinţiei Design: Estudi Ferran Sendra

43 energia care gândeşte

44

PR_171_ro

PR_171_ro Maia, Portugalia, 9 martie 2011 Sonae Sierra a înregistrat în 2010 un Profit Net Total de 8,7 milioane EBITDA a crescut cu 13% ajungând la 123,4 milioane NAV a crescut cu 1.8% ajungând la 1,25 miliarde

Mai mult

FIȘA MĂSURII M7.3A - "Promovarea formelor asociative de producători în agricultură" 1. Descrierea generală a măsurii, inclusiv a logicii de intervenți

FIȘA MĂSURII M7.3A - Promovarea formelor asociative de producători în agricultură 1. Descrierea generală a măsurii, inclusiv a logicii de intervenți FIȘA MĂSURII M7.3A - "Promovarea formelor asociative de producători în agricultură" 1. Descrierea generală a măsurii, inclusiv a logicii de intervenție a acesteia și a contribuției la prioritățile strategiei,

Mai mult

Microsoft Word - XXITRAINER_PROFILE_for translation RO last

Microsoft Word - XXITRAINER_PROFILE_for translation RO last Profilul formatorului secolului XXI Prezentul document este un rezumat al studiului de cercetare O1 - Profilul formatorului secolului XXI Pentru a defini profilul formatorilor VET, cercetarea a analizat

Mai mult

WE INVI

WE INVI FORUM Cariera in industria energetica 17.11.2015 STRUCTURA GRUPULUI ABBC ADREM Industries ADREM Invest ADREM Green Power MTAG Switzerland MTUS Technology USA MTAG China Principalele companii ale grupului

Mai mult

Maia - Portugalia, 7 august, 2014 Sonae Sierra înregistrează un profit net de 47,8 milioane Euro în prima jumătate a anului 2014 Vânzările chiriașilor

Maia - Portugalia, 7 august, 2014 Sonae Sierra înregistrează un profit net de 47,8 milioane Euro în prima jumătate a anului 2014 Vânzările chiriașilor Maia - Portugalia, 7 august, 2014 Sonae Sierra înregistrează un profit net de 47,8 milioane Euro în prima jumătate a anului 2014 Vânzările chiriașilor reflectă tendința de revenire economică EBITDA de

Mai mult

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, C(2019) 4423 final RECOMANDAREA COMISIEI din privind proiectul de plan național integrat privind ener

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, C(2019) 4423 final RECOMANDAREA COMISIEI din privind proiectul de plan național integrat privind ener COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, 18.6.2019 C(2019) 4423 final RECOMANDAREA COMISIEI din 18.6.2019 privind proiectul de plan național integrat privind energia și clima al României pentru perioada 2021-2030

Mai mult

FinComBank S.A. [D21_N002_C1] APROBAT: prin Hotărârea Consiliului Băncii Proces verbal 693-С din Politica Socială şi de Mediu a FinComBank

FinComBank S.A. [D21_N002_C1] APROBAT: prin Hotărârea Consiliului Băncii Proces verbal 693-С din Politica Socială şi de Mediu a FinComBank FinComBank S.A. [D21_N002_C1] APROBAT: prin Hotărârea Consiliului Băncii Proces verbal 693-С din 12.09.2017 Politica Socială şi de Mediu a FinComBank S.A. (redacție inițială) Chişinău 2017 «FinComBank»

Mai mult

Microsoft Word - Cheltuielile de aparare_Comunicat de presa PwC.doc

Microsoft Word - Cheltuielile de aparare_Comunicat de presa PwC.doc Comunicat de presă Data 12 octombrie 2015 Contact Mihnea Anastasiu Pagini 5 Media Relations Manager Tel: +40 21 225 3546 Email: mihnea.anastasiu@ro.pwc.com Nevoia reducerii cheltuielilor bugetare va afecta

Mai mult

Manpower, brosura_cover_Q209.indd

Manpower, brosura_cover_Q209.indd Studiul Manpower Q2 9 privind Perspectivele România Raportul Studiului Manpower Studiul Manpower privind Perspectivele România Cuprins Q2/9 sectoare Perspectivele de Angajare la nivel Global 8 Despre Studiu

Mai mult

OFFICIAL USE Document de expunere sumara a proiectului Denumirea Proiectului Proiectul de Transport Urban Public Brasov Imprumut catre Companie Tara R

OFFICIAL USE Document de expunere sumara a proiectului Denumirea Proiectului Proiectul de Transport Urban Public Brasov Imprumut catre Companie Tara R Document de expunere sumara a proiectului Denumirea Proiectului Proiectul de Transport Urban Public Brasov Imprumut catre Companie Tara Romania Numarul proiectului 36207 / Extinderea 47460 Sector de activitate

Mai mult

Renault si Romania, de zece ani impreuna

Renault si Romania, de zece ani impreuna Renault si Romania, de zece ani impreuna Miercuri, 1 Iulie 2009 De la intrarea sa in grupul Renault, la 2 iulie 1999, Dacia a devenit un actor major al economiei romanesti. In cei 10 ani de la preluarea

Mai mult

Microsoft Word - Leader.docx

Microsoft Word - Leader.docx Informații generale privind implementarea Strategiei de Dezvoltare Locală prin intermediul LEADER LEADER este un instrument important pentru România în sporirea dezvoltării economice și sociale a zonelor

Mai mult

STADIUL LANSĂRII APELURILOR DE PROIECTE IN CADRUL POR LA NIVELUL REGIUNII NORD-EST - 7 mai P.I Perioada depunere Prioritatea Alocare

STADIUL LANSĂRII APELURILOR DE PROIECTE IN CADRUL POR LA NIVELUL REGIUNII NORD-EST - 7 mai P.I Perioada depunere Prioritatea Alocare STADIUL LANSĂRII APELURILOR DE PROIECTE IN CADRUL POR 2014-2020 LA NIVELUL REGIUNII NORD-EST - 7 mai 2018-6.1 16.05.2016 16.11.2016 Apel 2 06.01.2017-13.07.2017 3.1 A 16.05.2016 16.11.2016 Apel 2 28.08.2017

Mai mult

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, COM(2019) 157 final RAPORT AL COMISIEI CĂTRE CONSILIU privind progresele înregistrate de statele membre în ceea

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, COM(2019) 157 final RAPORT AL COMISIEI CĂTRE CONSILIU privind progresele înregistrate de statele membre în ceea COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, 28.3.2019 COM(2019) 157 final RAPORT AL COMISIEI CĂTRE CONSILIU privind progresele înregistrate de statele membre în ceea ce privește aderarea la Convenția internațională a

Mai mult

Microsoft Word - OUG 85_2008.rtf

Microsoft Word - OUG 85_2008.rtf ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ Nr. 85 din 24 iunie 2008 privind stimularea investiţiilor EMITENT: GUVERNUL ROMÂNIEI PUBLICATĂ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 474 din 27 iunie 2008 Având în vedere: - interesul public major

Mai mult

FIȘA TEHNICĂ A MĂSURILOR DIN STRATEGIA DE DEZVOLTARE LOCALĂ PENTRU ASOCIAȚIA GRUPUL DE ACȚIUNE LOCALĂ COLINELE MOLDOVEI - VARIANTA FINALĂ ÎN URMA APRO

FIȘA TEHNICĂ A MĂSURILOR DIN STRATEGIA DE DEZVOLTARE LOCALĂ PENTRU ASOCIAȚIA GRUPUL DE ACȚIUNE LOCALĂ COLINELE MOLDOVEI - VARIANTA FINALĂ ÎN URMA APRO Măsura 411.23 CREȘTEREA VALORII ADĂUGATE A PRODUSELOR AGRICOLE ȘI FORESTIERE Obiectivul şi raportul cu strategia de dezvoltare miza intervenţiei În România industria alimentară reprezintă principala piaţă

Mai mult

Asociaţia Producătorilor de Materiale pentru Construcţii din România Membră a Construction Products Europe Telefon: Fax:

Asociaţia Producătorilor de Materiale pentru Construcţii din România Membră a Construction Products Europe Telefon: Fax: Asociaţia Producătorilor de Materiale pentru Construcţii din România Membră a Construction Products Europe Telefon:+40.724.356.404 Fax:+40-21-3211236 E-mail: office@apmcr.ro Web: www.apmcr.ro Masa Rotundă

Mai mult

O EUROPĂ MAI JUSTĂ PENTRU LUCRĂTORI PROGRAMUL CES PENTRU ALEGERILE EUROPENE DIN 2019 EUROPEAN TRADE UNION CONFEDERATION

O EUROPĂ MAI JUSTĂ PENTRU LUCRĂTORI PROGRAMUL CES PENTRU ALEGERILE EUROPENE DIN 2019 EUROPEAN TRADE UNION CONFEDERATION O EUROPĂ MAI JUSTĂ PENTRU LUCRĂTORI PROGRAMUL CES PENTRU ALEGERILE EUROPENE DIN 2019 EUROPEAN TRADE UNION CONFEDERATION 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Alegerile europene 23-26 mai 2019 - vor fi hotărâtoare pentru

Mai mult

ROMÂNIA BIROUL ELECTORAL CENTRAL Afganistan Africa de Sud Albania Algeria Arabia Saudita Argentina Ţara A TOTAL STRĂINĂTATE Alegerea Preşedintelui Rom

ROMÂNIA BIROUL ELECTORAL CENTRAL Afganistan Africa de Sud Albania Algeria Arabia Saudita Argentina Ţara A TOTAL STRĂINĂTATE Alegerea Preşedintelui Rom ROMÂNIA BIROUL ELECTORAL CENTRAL Afganistan Africa de Sud Albania Algeria Arabia Saudita Argentina Ţara A TOTAL STRĂINĂTATE Alegerea Preşedintelui României Voturi valabil exprimate 156 66 64 169 16 noiembrie

Mai mult

ANALIZA DE SITUAŢIE 2016 I. DATE STATISTICE LA NIVEL INTERNAŢIONAL, EUROPEAN, NAŢIONAL A. Preambul Campania Ziua Mondială de luptă împotriva Diabetulu

ANALIZA DE SITUAŢIE 2016 I. DATE STATISTICE LA NIVEL INTERNAŢIONAL, EUROPEAN, NAŢIONAL A. Preambul Campania Ziua Mondială de luptă împotriva Diabetulu ANALIZA DE SITUAŢIE 2016 I. DATE STATISTICE LA NIVEL INTERNAŢIONAL, EUROPEAN, NAŢIONAL A. Preambul Campania Ziua Mondială de luptă împotriva Diabetului în perioada 2014-2016 are ca temă generală Healthy

Mai mult

CEL DE AL 4-LEA RAPORT AL COMISIEI EUROPENE PRIVIND STAREA UNIUNII ENERGETICE Conform Comunicatului Comisiei Europene din data de 9 aprilie 2019, Comi

CEL DE AL 4-LEA RAPORT AL COMISIEI EUROPENE PRIVIND STAREA UNIUNII ENERGETICE Conform Comunicatului Comisiei Europene din data de 9 aprilie 2019, Comi CEL DE AL 4-LEA RAPORT AL COMISIEI EUROPENE PRIVIND STAREA UNIUNII ENERGETICE Conform Comunicatului Comisiei Europene din data de 9 aprilie 2019, Comisia Europeană și-a îndeplinit pe deplin angajamentele

Mai mult

NOTA DE FUNDAMENTARE

NOTA DE FUNDAMENTARE Hotărâre 1090 2013 1211 Guvernul României privind stabilirea unor măsuri pentru aplicarea regulamentelor Monitorul (UE) ale Comisiei nr. 327/2011, nr. 206/2012 şi nr. 547/2012, Oficial al prin care se

Mai mult

Microsoft Word - L. Orban_előadas - ROMANUL nov. 3.DOC aq.doc

Microsoft Word - L. Orban_előadas - ROMANUL nov. 3.DOC aq.doc DISCURS/ Embargo : 3.11.2007 - Leonard Orban Comisar european pentru multilingvism Asigurarea încrederii în învăţarea limbilor străine Conferinţă, Universitatea din Bucureşti Bucureşti, 3 noiembrie 2007

Mai mult

Notă informativă la proiectul Codului serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova I. Condiţiile ce au impus elaborarea proiectului și finalit

Notă informativă la proiectul Codului serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova I. Condiţiile ce au impus elaborarea proiectului și finalit Notă informativă la proiectul Codului serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova I. Condiţiile ce au impus elaborarea proiectului și finalităţile urmărite prin implementarea noilor reglementări

Mai mult

Microsoft Word - 6. Ghid de studii MML ciclu_

Microsoft Word - 6. Ghid de studii MML ciclu_ UNIVERSITATEA ROMÂNO AMERICANĂ ACREDITATĂ PRIN LEGEA 274/15 MAI 2002 GHID DE STUDII Programul de studii universitare de masterat MANAGEMENTUL LOGISTICII FACULTATEA DE MANAGEMENT MARKETING Bd. Expoziţiei

Mai mult

avansând cu instrumentele financiare FESI Fondul European de Dezvoltare Regională Instrumente financiare

avansând cu instrumentele financiare FESI Fondul European de Dezvoltare Regională Instrumente financiare avansând cu instrumentele financiare FESI Fondul European de Dezvoltare Regională Instrumentele financiare cofinanțate prin Fondurile Europene Structurale și de Investiții sunt un mod sustenabil și eficient

Mai mult

Hotărâre Guvernul României privind aprobarea schemei de ajutor de stat având ca obiectiv sprijinirea investiţiilor destinate promovării

Hotărâre Guvernul României privind aprobarea schemei de ajutor de stat având ca obiectiv sprijinirea investiţiilor destinate promovării Hotărâre 216 2017 0412 Guvernul României privind aprobarea schemei de ajutor de stat având ca obiectiv sprijinirea investiţiilor destinate promovării producţiei de energie din surse regenerabile mai puţin

Mai mult

SĂ CONSTRUIM O EUROPĂ PENTRU S I CU COPIII RON

SĂ CONSTRUIM O EUROPĂ PENTRU S I CU COPIII RON SĂ CONSTRUIM O EUROPĂ PENTRU S I CU COPIII RON Concepţie grafică: Atelierul de creaţie grafică al Consiliului Europei Realizare: Serviciul de producere a documentelor și publicaţiilor Consiliul Europei,

Mai mult

Chapter title Chapter subtitle

Chapter title Chapter subtitle ROMANIA Reuniune de lucru pe tema Instrumente pentru facilitarea dezvoltarii IMM-urilor: clustere, canale de valori, retele, incubatoare de afaceri 4 Noiembrie 2014 Arpad Farkas Cuprins Locatie si parteneri

Mai mult

FISA MASURII Denumirea masurii "Sprijin pentru infiintarea si modernizarea unitatilor de infrastructura sociala" CODUL Măsurii M5/6B Tipul măsurii: IN

FISA MASURII Denumirea masurii Sprijin pentru infiintarea si modernizarea unitatilor de infrastructura sociala CODUL Măsurii M5/6B Tipul măsurii: IN FISA MASURII Denumirea masurii "Sprijin pentru infiintarea si modernizarea unitatilor de infrastructura sociala" CODUL Măsurii M5/6B Tipul măsurii: INVESTITII SERVICII FORFETAR 1. Descrierea generală a

Mai mult

PARTENERIAT PENTRU ECO-INOVARE - ECOPartner

PARTENERIAT PENTRU ECO-INOVARE - ECOPartner PARTENERIAT PENTRU ECO-INOVARE ECOPartner Context National Premise si motoare pentru eco-inovare in Romania Coordonator Tehnic CNPCD - Churican Andrei PROIECT CO-FINANTAT PRINTR-UN GRANT DIN PARTEA ELVETIEI

Mai mult

MANAGEMENT INTERNATIONAL = Curs 5 =

MANAGEMENT INTERNATIONAL = Curs 5 = MANAGEMENT INTERNATIONAL = Tema 5 = Conf. Univ. Dr. Irina-Eugenia IAMANDI ASE, REI, 2014 = Tema 5 = Organizarea in companiile internationale CUPRINS: 1. Organizarea in managementul international 2. Tipologia

Mai mult

Hotărâre Guvernul României privind acordarea de ajutor financiar organizaţiilor de producători şi altor forme asociative pentru comerci

Hotărâre Guvernul României privind acordarea de ajutor financiar organizaţiilor de producători şi altor forme asociative pentru comerci Hotărâre 740 2017-10-05 Guvernul României privind acordarea de ajutor financiar organizaţiilor de producători şi altor forme asociative pentru comercializare din sectorul fructelor şi legumelor Monitorul

Mai mult

NOTĂ DE FUNDAMENTARE

NOTĂ DE FUNDAMENTARE EXPUNERE DE MOTIVE SECŢIUNEA 1 TITLUL PROIECTULUI DE ACT NORMATIV : Ordonanță pentru modificarea și completarea Legii nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile SECŢIUNEA A 2-A MOTIVUL EMITERII ACTULUI

Mai mult

CODUL DE ASIGURARE A CALITĂŢII Ediţia 1/Rev Conform Legea 1/2011, Capitolul XI, Secţiunea 2, art.213-2), lit. f) Cod Co-02 Avizat Preşedinte C

CODUL DE ASIGURARE A CALITĂŢII Ediţia 1/Rev Conform Legea 1/2011, Capitolul XI, Secţiunea 2, art.213-2), lit. f) Cod Co-02 Avizat Preşedinte C CODUL DE ASIGURARE A CALITĂŢII Conform Legea 1/2011, Capitolul XI, Secţiunea 2, art.213-2), lit. f) Cod Co-02 Avizat Preşedinte CEAC Conf. univ. dr. Janina MIHĂILĂ Aprobat, Preşedinte Senat Prof. Univ.

Mai mult

Fact Sheet

Fact Sheet Informaţie de presă 28 februarie 2018 BCR în 2017: rezultat operațional în creștere, reducere substanțială a creditelor neperformante cu peste 30%, profit net de 668 milioane lei Repere 1 : În anul 2017,

Mai mult

Real pleaca, iar Auchan ajunge la 30 de hypermarketuri in Romania

Real pleaca, iar Auchan ajunge la 30 de hypermarketuri in Romania Real pleaca, iar Auchan ajunge la 30 de hypermarketuri in Romania 03 Dec 2012 de Mihail Tanase [1] Tranzactia anului in retailul european s-a oficializat: grupul german Metro a vandut hypermarketurile

Mai mult

AM_Ple_NonLegReport

AM_Ple_NonLegReport 4.7.2016 A8-0224/11 11 Punctul 15 15. subliniază că, drept răspuns la această problemă presantă, în 2014 noua Comisie a propus un plan de investiții pentru Europa și înființarea FEIS, cu scopul de a mobiliza

Mai mult

Sonae Sierra a înregistrat un profit Net de 77.7 miliarde de euro, în primele nouă luni ale anului 2018

Sonae Sierra a înregistrat un profit Net de 77.7 miliarde de euro, în primele nouă luni ale anului 2018 Sonae Sierra a înregistrat un profit Net de 77.7 miliarde de euro, în primele nouă luni ale anului 2018 Bucureşti România, 15 Noiembrie, 2018 Rezultatele directe au crescut cu 9,7%, la 49.6 milioane euro

Mai mult

UNIVERSITATEA POLITEHNICA din BUCUREŞTI FACULTATEA DE ANTREPRENORIAT, INGINERIA ŞI MANAGEMENTUL AFACERILOR PROGRAM MANAGERIAL CANDIDATURĂ PE

UNIVERSITATEA POLITEHNICA din BUCUREŞTI FACULTATEA DE ANTREPRENORIAT, INGINERIA ŞI MANAGEMENTUL AFACERILOR PROGRAM MANAGERIAL CANDIDATURĂ PE UNIVERSITATEA POLITEHNICA din BUCUREŞTI FACULTATEA DE ANTREPRENORIAT, INGINERIA ŞI MANAGEMENTUL AFACERILOR PROGRAM MANAGERIAL 2016 2020 CANDIDATURĂ PENTRU FUNCŢIA DE DECAN al Facultăţii de Antreprenoriat,

Mai mult

Strategia de dezvoltare a infrastructurii digit a Universității de Stat din Tiraspol APROBAT La ședința Senatului UST 2017 Context 1. Sistemul educați

Strategia de dezvoltare a infrastructurii digit a Universității de Stat din Tiraspol APROBAT La ședința Senatului UST 2017 Context 1. Sistemul educați Strategia de dezvoltare a infrastructurii digit a Universității de Stat din Tiraspol APROBAT La ședința Senatului UST 2017 Context 1. Sistemul educațional în sec. XXI devine unul tehnologizat, dinamic

Mai mult

FISA MASURII M 2.3 Denumirea masurii: Sprijin pentru infiintarea si dezvoltarea de structuri asociative in teritoriul GAL Stejarii Argintii CODUL Masu

FISA MASURII M 2.3 Denumirea masurii: Sprijin pentru infiintarea si dezvoltarea de structuri asociative in teritoriul GAL Stejarii Argintii CODUL Masu FISA MASURII M 2.3 Denumirea masurii: Sprijin pentru infiintarea si dezvoltarea de structuri asociative in teritoriul GAL Stejarii Argintii CODUL Masurii: M 2.3 Masura / DI: M 2.3 / 2A Tipul masurii: INVESTITII

Mai mult

Raport de Solvabilitate si Situatia Financiara 2018 al Grupului – Rezumat

Raport de Solvabilitate si Situatia Financiara 2018 al Grupului – Rezumat Raport de Solvabilitate si Situatia Financiara 2018 al Grupului Rezumat 2018 Rezumat In continuare este prezentat rezumatul Raportului de Solvabilitate si Situatia Financiara al Grupului ETHNIKI Hellenic

Mai mult

Bargrilori Logistics folosește Teleroute pentru succesul său zilnic

Bargrilori Logistics folosește Teleroute pentru succesul său zilnic Bargrilori Logistics folosește Teleroute pentru succesul său zilnic Înființată în România în 2005, Bargrilori Logistics este o companie de transport de mărfuri mică, dar cu o dezvoltare rapidă, având legături

Mai mult

Portugalia RO01-KA Pregătire practică europeană pentru o integrare facilă pe piața muncii 28 martie-15 aprilie 2016 Informațiile furn

Portugalia RO01-KA Pregătire practică europeană pentru o integrare facilă pe piața muncii 28 martie-15 aprilie 2016 Informațiile furn Portugalia 2015-1-RO01-KA102-014384 Pregătire practică europeană pentru o integrare facilă pe piața muncii 28 martie-15 aprilie 2016 Nevoi de formare Proiectul răspunde următoarelor nevoi de formare ale

Mai mult

CONSILIUL CONCURENŢEI СОВЕТ ПО КОНКУРЕНЦИИ PLENUL CONSILIULUI CONCURENŢEI DECIZIE Nr. ASER-20 din mun. Chişinău Plenul Consiliului Concuren

CONSILIUL CONCURENŢEI СОВЕТ ПО КОНКУРЕНЦИИ PLENUL CONSILIULUI CONCURENŢEI DECIZIE Nr. ASER-20 din mun. Chişinău Plenul Consiliului Concuren CONSILIUL CONCURENŢEI СОВЕТ ПО КОНКУРЕНЦИИ PLENUL CONSILIULUI CONCURENŢEI DECIZIE Nr. ASER-20 din 04.04.2019 mun. Chişinău Plenul Consiliului Concurenţei acționând în temeiul art. 41 al Legii concurenţei

Mai mult

NOTĂ DE FUNDAMENTARE

NOTĂ DE FUNDAMENTARE SECŢIUNEA 1 Titlul proiectului de act normativ SECŢIUNEA A 2-A Motivul emiterii actului normativ 1. Descrierea situaţiei actuale 1 1. Acte comunitare în cauză 2. Schimbări preconizate NOTĂ DE FUNDAMENTARE

Mai mult

Microsoft PowerPoint - SER_Moldova Dolma_rom.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - SER_Moldova Dolma_rom.ppt [Compatibility Mode] SURSE REGENERABILE Cadru legal lşi iinstituţional Republica Moldova, Chişinău Trecere în revistă ă Republica Moldova este dependentă de importul de energie. 94% din necesităţile energetice (fosile şi energie

Mai mult

NOTĂ DE FUNDAMENTARE

NOTĂ DE FUNDAMENTARE Hotărâre 518 2018-07-12 Guvernul României privind acordarea de stimulente financiare Monitorul Oficial al absolvenţilor care au obţinut media 10 la evaluarea României nr 607 naţională pentru absolvenţii

Mai mult

DOCUMENT DE POZIȚIE POLITICĂ IFAC 1 Septembrie 2011 REGLEMENTAREA PROFESIEI CONTABILE Reglementarea activității profesioniștilor contabili individuali

DOCUMENT DE POZIȚIE POLITICĂ IFAC 1 Septembrie 2011 REGLEMENTAREA PROFESIEI CONTABILE Reglementarea activității profesioniștilor contabili individuali DOCUMENT DE POZIȚIE POLITICĂ IFAC 1 Septembrie 2011 REGLEMENTAREA PROFESIEI CONTABILE Reglementarea activității profesioniștilor contabili individuali este realizată în general la nivel național, organizațiile

Mai mult

avansând cu instrumentele financiare FESI Fondul European pentru Pescuit și Afaceri Maritime Instrumente financiare

avansând cu instrumentele financiare FESI Fondul European pentru Pescuit și Afaceri Maritime Instrumente financiare avansând cu instrumentele financiare FESI Fondul European pentru Pescuit și Afaceri Maritime Instrumentele financiare cofinanţate prin Fondul European pentru Pescuit și Afacari Maritime (FEPAM) sunt o

Mai mult

Draft council conclusions Austrian Presidency

Draft council conclusions Austrian Presidency Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 14 iunie 2019 (OR. en) 10354/19 SOC 485 EMPL 374 SAN 304 REZULTATUL LUCRĂRILOR Sursă: Data: 13 iunie 2019 Destinatar: Secretariatul General al Consiliului Delegațiile

Mai mult

Cercetarea cantitativă Analiza de macromediu în Regiunea Nord-Est

Cercetarea cantitativă Analiza de macromediu în Regiunea Nord-Est Cercetarea cantitativă Analiza de macromediu în Regiunea Nord-Est CUPRINS REZUMAT EXECUTIV... 3 REZULTATE... 9 Graficul 1. Gradul de acord - suport financiar... 9 Graficul 2. Factorii pe care tocmai i-am

Mai mult

Faţă de cele prezentate, a fost promovată prezenta Hotărâre a Guvernului pentru modificarea anexei nr

Faţă de cele prezentate, a fost promovată prezenta Hotărâre a Guvernului pentru modificarea anexei nr Hotărâre 33 2018-01-25 Guvernul României privind stabilirea contravenţiilor care intră sub incidenţa Legii prevenirii nr. 270/2017, precum şi a modelului planului de remediere Monitorul Oficial al României

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation sfdjgk PLANIFICARE REGIONALA OPORTUNITATI SI PROVOCARI 2021-2027 IMPORTANTA PLANIFICARII REGIONALE Planificarea dezvoltarii la nivel regional ofera baza esentiala si strategica pentru includerea masurilor

Mai mult

TA

TA 3.7.2015 A8-0127/ 001-023 AMENDAMENTE 001-023 depuse de Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale Raport Elisabeth Morin-Chartier Navigatorii A8-0127/2015 (COM(2013)0798 C7-0409/2013 2013/0390(COD))

Mai mult

09-ppt-2018-capac

09-ppt-2018-capac SEMINAR IMPORTANȚA ANALIZEI SWOT PENTRU SUCCESUL AFACERII Analiza SWOT presupune stabilirea calitatilor firmei dvs, defectele, oportunitatile de piata si amenintarile 1 Analiza SWOT ofera o radiografie

Mai mult

Sumar executiv

Sumar executiv SISTEM DE MONITORIZARE A POLITICILOR DE CLIMĂ DIN UNIUNEA EUROPEANĂ Sumar Ţările industrializate trebuie să reducă emisiile cu efect de seră cu 80-95% până în anul 2050, pentru a putea crea o economie

Mai mult

Слайд 1

Слайд 1 CAPITOLUL I CONCEPŢII PRIVIND PRACTICAREA EXERCIŢIILOR FIZICE Lecţia 2 Tema: Evoluţia concepţiei despre cultura fizică în Republica Moldova. Evoluţia concepţiei despre educaţie fizică în Republica Moldova.

Mai mult

Anexa 3 - Fișa măsurii Măsura 7 - Cooperarea orizontală și verticală pentru asocierea agricultorilor și a agenților economici din turism M7 COOPERAREA

Anexa 3 - Fișa măsurii Măsura 7 - Cooperarea orizontală și verticală pentru asocierea agricultorilor și a agenților economici din turism M7 COOPERAREA Anexa 3 - Fișa măsurii Măsura 7 - Cooperarea orizontală și verticală pentru asocierea agricultorilor și a agenților economici din turism M7 COOPERAREA ORIZONTALĂ ŞI VERTICALĂ PENTRU ASOCIEREA AGRICULTORILOR

Mai mult

Generali România profil de companie

Generali România profil de companie Generali România profil de companie www.generali.ro România 1835 Deschiderea primei sucursale din România la Brăila 1993 Revenirea pe piața locală după o pauză de 45 de ani 2011 Fuziunea cu ARDAF și nașterea

Mai mult

Generali România profil de companie

Generali România profil de companie Generali România profil de companie www.generali.ro România 1835 Deschiderea primei sucursale din România la Brăila 1993 Revenirea pe piața locală după o pauză de 45 de ani 2011 Fuziunea cu ARDAF și nașterea

Mai mult

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, COM(2018) 366 final ANNEXES 1 to 2 ANEXE la Propunerea de REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULU

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, COM(2018) 366 final ANNEXES 1 to 2 ANEXE la Propunerea de REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULU COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, 30.5.2018 COM(2018) 366 final ANNEXES 1 to 2 ANEXE la Propunerea de REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI de instituire a programului Europa creativă (2021-2027)

Mai mult

AUTORITATEA NAȚIONALĂ DE REGLEMENTARE ÎN DOMENIUL ENERGIEI Direcția Comunicare, Cooperare și Relația cu Parlamentul Serviciul Relații Publice și Comun

AUTORITATEA NAȚIONALĂ DE REGLEMENTARE ÎN DOMENIUL ENERGIEI Direcția Comunicare, Cooperare și Relația cu Parlamentul Serviciul Relații Publice și Comun AUTORITATEA NAȚIONALĂ DE REGLEMENTARE ÎN DOMENIUL ENERGIEI Direcția Comunicare, Cooperare și Relația cu Parlamentul Serviciul Relații Publice și Comunicare Ianuarie 2017 buletin informativ lunar Profesionalism

Mai mult

Universitatea POLITEHNICA Timisoara Birou Promovare, Consiliere a Proiectelor CDI PROGRAMUL OPERATIONAL COMPETITIVITATE GHIDUL SOLICITANTULU

Universitatea POLITEHNICA Timisoara Birou Promovare, Consiliere a Proiectelor CDI PROGRAMUL OPERATIONAL COMPETITIVITATE GHIDUL SOLICITANTULU PROGRAMUL OPERATIONAL COMPETITIVITATE 2014-2020 GHIDUL SOLICITANTULUI - CONDIȚII SPECIFICE APEL COMPETITIV! SISTEMUL INFORMATIC MySMIS DESCHIS ÎNTRE 15 NOV. 2017 ŞI 15 MART. 2018 ORA 22.59 Tip de proiect:

Mai mult

Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 30 aprilie 2019 (OR. en) 8908/19 NOTĂ PUNCT I/A Sursă: Destinatar: Subiect: Secretariatul General al Consiliului

Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 30 aprilie 2019 (OR. en) 8908/19 NOTĂ PUNCT I/A Sursă: Destinatar: Subiect: Secretariatul General al Consiliului Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 30 aprilie 2019 (OR. en) 8908/19 NOTĂ PUNCT I/A Sursă: Destinatar: Subiect: Secretariatul General al Consiliului LIMITE SUSTDEV 76 RELEX 434 ENV 451 ONU 54 ACP 48

Mai mult

REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) NR. 1232„/„2014 AL COMISIEI - din 18 noiembrie de modificare a Regulamentului de pu

REGULAMENTUL  DE  PUNERE  ÎN  APLICARE  (UE)  NR. 1232„/„2014  AL  COMISIEI  -  din  18  noiembrie de  modificare  a  Regulamentului  de  pu 19.11.2014 L 332/5 REGULAMENTE REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) NR. 1232/2014 AL COMISIEI din 18 noiembrie 2014 de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 215/2014 al Comisiei,

Mai mult

Uniunea Europeană și Organizația Mondială a Comerțului

Uniunea Europeană și Organizația Mondială a Comerțului UNIUNEA EUROPEANĂ ȘI ORGANIZAȚIA MONDIALĂ A COMERȚULUI Organizația Mondială a Comerțului (OMC) a contribuit, prin activitatea sa, la menținerea unui sistem comercial internațional reglementat. În ciuda

Mai mult

Faţă de cele prezentate, a fost promovată prezenta Hotărâre a Guvernului pentru modificarea anexei nr

Faţă de cele prezentate, a fost promovată prezenta Hotărâre a Guvernului pentru modificarea anexei nr Hotărâre 701 2018-09-05 Guvernul României pentru modificarea pct. 42 din anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 33/2018 privind stabilirea contravenţiilor care intră sub incidenţa Legii prevenirii nr.

Mai mult

AM_Ple_NonLegReport

AM_Ple_NonLegReport 8.3.2018 A8-0048/50 50 Punctul 101 101. afirmă că o politică agricolă comună modernizată este esențială pentru securitatea și autonomia alimentară, prezervarea populațiilor rurale și ocuparea forței de

Mai mult

www.dgh.ro LOGISTICĂ DGH LOG & SPED, evoluție importantă în 2018 4 5 COMPANIA A REUȘIT SĂ ÎȘI ÎMBUNĂTĂȚEASCĂ PERFORMANȚELE FINANCIARE cu peste 30 de procente, în comparație cu 2017 Compania DGH LOG & SPED

Mai mult

Tabel culegere propuneri de proiecte pentru Strategia UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD) PA 8) SPRIJINIREA COMPETITIVITĂțII ÎNTREPRINDERILOR, INCLUSIV

Tabel culegere propuneri de proiecte pentru Strategia UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD) PA 8) SPRIJINIREA COMPETITIVITĂțII ÎNTREPRINDERILOR, INCLUSIV Tabel culegere propuneri de proiecte pentru Strategia UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD) PA 8) SPRIJINIREA COMPETITIVITĂțII ÎNTREPRINDERILOR, INCLUSIV DEZVOLTAREA CLUSTERELOR Nr. Actiuni Exemple de proiect

Mai mult

NOTĂ DE FUNDAMENTARE

NOTĂ DE FUNDAMENTARE Hotărâre 913 2014-10-21 Guvernul României pentru completarea art. 3 din anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a Monitorul programului Prima casă, precum

Mai mult

Centrul Analitic Independent Expert-Grup

Centrul Analitic Independent Expert-Grup Dividendele demografice și potențialul Republicii Moldova de a le atinge Adrian Lupusor Director executiv, Expert-Grup adrian@expert-grup.org Despre Conturile Nationale de Trasnfer (CNT) În 2017, UNFPA

Mai mult

Microsoft PowerPoint - Tue_22_Jun_10_00_ Status_electr_ind_Major_dev_Lupan_Ro.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - Tue_22_Jun_10_00_ Status_electr_ind_Major_dev_Lupan_Ro.ppt [Compatibility Mode] Evenimente de importanţă ţ majoră Gheorghe LUPAN Şef direcţie Chişinău, 2010 Restructurarea sistemului energetic al RM Divizarea Companiei de Stat Moldenergo în trei categorii de întreprinderi: Generare

Mai mult

Microsoft PowerPoint - prezentare MERIDIAN

Microsoft PowerPoint - prezentare MERIDIAN PARTENERIAT Ministerul Administraţiei şi Internelor Ministerul Integrării Europene Ministerul Economiei şi Comerţului Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei Agentia Nationala pentru Resurse

Mai mult

Slide 1

Slide 1 IEc Răspunsul la schimbările climatice în agricultura din Europa şi Asia Centrală: Evaluarea impactului şi meniul opţiunilor de adaptare pentru Moldova James Neumann Principal 12 aprilie 2011 Prezentarea

Mai mult

Anexa nr

Anexa nr Expunere de motive Secţiunea 1 Titlul proiectului de act normativ Lege privind aprobarea contribuției financiare anuale a României la bugetul Centrului European de Excelență pentru Combaterea Amenințărilor

Mai mult

PR_NLE-AP_Agreement

PR_NLE-AP_Agreement PARLAMENTUL EUPEAN 2014-2019 Comisia pentru pescuit 21.11.2014 2014/0238(NLE) *** PIECT DE RECOMANDARE referitoare la propunerea de decizie a Consiliului privind încheierea acordului de parteneriat în

Mai mult

Anexa 4 FIŞA MĂSURII SPRIJIN PENTRU CREAREA DE NOI ACTIVITATI ECONOMICE IN SECTORUL NON-AGRICOL M9/6A Tipul măsurii: INVESTIȚII SERVICII SPRIJIN FORFE

Anexa 4 FIŞA MĂSURII SPRIJIN PENTRU CREAREA DE NOI ACTIVITATI ECONOMICE IN SECTORUL NON-AGRICOL M9/6A Tipul măsurii: INVESTIȚII SERVICII SPRIJIN FORFE Anexa 4 FIŞA MĂSURII SPRIJIN PENTRU CREAREA DE NOI ACTIVITATI ECONOMICE IN SECTORUL NON-AGRICOL M9/6A Tipul măsurii: INVESTIȚII SERVICII SPRIJIN FORFETAR 1.Descrierea generală a măsurii, inclusiv a logicii

Mai mult

Microsoft Word - Mission Critical - Visitor Management System.docx

Microsoft Word - Mission Critical - Visitor Management System.docx MISSION CRITICAL VISITOR MANAGEMENT SYSTEM Mission Critical Visitor Management System(VMS) este o solutie utila tuturor companiilor ce doresc sa foloseasca cele mai noi tehnologii software pentru a isi

Mai mult

ROMÂNIA

ROMÂNIA ROMÂNIA Institutul Naţional de Statistică Acţiunile turistice organizate de agenţiile de turism în anul 2018 - Aprilie 2019-1 Cuprins Pag. Turismul organizat de agenţiile de turism în anul 2018... 5 1

Mai mult

Jerzy Jendrośka Existing dilemmas regarding legislative reform of EIA and SEA schemes in countries with Environmental Expertiza and OVOS system

Jerzy Jendrośka Existing dilemmas regarding legislative reform of EIA and SEA schemes in countries with Environmental Expertiza and OVOS system Beneficiile ESM şi paşii procedurali cheie 2 Decembrie 2015 Chișinău, Moldova Dl. Michal Musil Ce este ESM? Evaluarea de mediu a iniţiativelor stratgice = politici, planuri, programe, strategii, acţiuni

Mai mult

Prioritățile politice ale Grupului AE pentru perioada

Prioritățile politice ale Grupului AE pentru perioada Alianța Europeană Prioritățile politice ale Grupului AE pentru perioada 2015-2020 Recomandări pentru mandatul CoR COR-2014-07330-00-01-INFO-TRA (EN) 1/11 RO Prioritățile politice ale Grupului AE pentru

Mai mult

Prezentare Companie

Prezentare Companie PREZENTARE COMPANIE DESPRE COMPANIE AVBS Credit se numără printre primele companii de intermedieri credite bancare și nonbancare înființate în România. În prezent, compania noastră, fondată în urmă cu

Mai mult

FISA MASURII M6/3A Denumirea măsurii: Sprijin pentru înființarea cooperativelor crescătorilor de animale /grupurilor de producători din teritoriul GAL

FISA MASURII M6/3A Denumirea măsurii: Sprijin pentru înființarea cooperativelor crescătorilor de animale /grupurilor de producători din teritoriul GAL FISA MASURII M6/3A Denumirea măsurii: Sprijin pentru înființarea cooperativelor crescătorilor de animale /grupurilor de producători din teritoriul GAL-MVS în vederea facilitării cooperării orizontale și

Mai mult

FIȘĂ DE PREZENTARE FLAG ASOCIATIA GRUP LOCAL DOBROGEA SUD Țara: ROMANIA Regiunea: 2 SUD-EST Operațional: FLAGU-UL A FOST INFIINTAT SI FINANTAT SI IN P

FIȘĂ DE PREZENTARE FLAG ASOCIATIA GRUP LOCAL DOBROGEA SUD Țara: ROMANIA Regiunea: 2 SUD-EST Operațional: FLAGU-UL A FOST INFIINTAT SI FINANTAT SI IN P FIȘĂ DE PREZENTARE FLAG ASOCIATIA GRUP LOCAL DOBROGEA SUD Țara: ROMANIA Regiunea: 2 SUD-EST Operațional: FLAGU-UL A FOST INFIINTAT SI FINANTAT SI IN PERIOADA 2007-2013, STRATEGIA AFERENTA PERIOADEI 2014-2020,

Mai mult

Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 17 iunie 2015 (OR. en) 9305/1/15 REV 1 UEM 201 ECOFIN 410 SOC 373 COMPET 282 ENV 370 EDUC 190 RECH 178 ENER 225

Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 17 iunie 2015 (OR. en) 9305/1/15 REV 1 UEM 201 ECOFIN 410 SOC 373 COMPET 282 ENV 370 EDUC 190 RECH 178 ENER 225 Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 17 iunie 2015 (OR. en) 9305/1/15 REV 1 UEM 201 ECOFIN 410 SOC 373 COMPET 282 ENV 370 EDUC 190 RECH 178 ENER 225 JAI 385 EMPL 245 NOTĂ Sursă: Destinatar: Subiect: Secretariatul

Mai mult

1

1 1 Hotărâre 904 2013-11-20 Guvernul României privind suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Externe pe anul 2013 din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut in bugetul de

Mai mult

Microsoft Word - Application_Guidelines_2019_RO.docx

Microsoft Word - Application_Guidelines_2019_RO.docx GHIDUL DE APLICARE Program de granturi mici al SDC (2019-2022) 12.04.2019 1. Introducere Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) este o agenție de cooperare internațională din cadrul Departamentului

Mai mult

Susținem incluziunea socială a tuturor persoanelor

Susținem incluziunea socială a tuturor persoanelor Susținem incluziunea socială a tuturor persoanelor Keystone Moldova este o Asociaţie Obştească care sprijină persoanele cu dizabilităţi şi familiile acestora, precum şi alte persoane aflate în dificultate,

Mai mult

Slide 1

Slide 1 Buget 2019 Martie 2019 CUPRINS CIFRE CHEIE BUGET 2019 TERAPLAST SA INDIVIDUAL SI CONSOLIDAT PREMISE SI DIRECTII DE CRESTERE BUGET INVESTITII TERAPLAST SA CIFRE CHEIE BUGET INDIVIDUAL SI CONSOLIDAT CIFRE

Mai mult

"Optimizari sinergetice dupa criterii yalorice globale" instrument

Optimizari sinergetice dupa criterii yalorice globale instrument OPTIMIZARI SINERGETICE DUPA CRITERII VALORICE GLOBALE, INSTRUMENT METODOLOGIC PENTRU PROTECTIA MEDIULUI ÎN CONTEXTUI DEZVOLTARII DURABILE A ECONOMIEI Conf.dr.ing DIMITRIE CLEPAN Universitatea 1 Decembrie

Mai mult

Microsoft Word - Plan masuri.doc strategii.doc

Microsoft Word - Plan masuri.doc strategii.doc Program de realizare a strategiei integrarii invatamantului superior din Republica Moldova in contextul procesului Bologna PRELIMINARII Procesul de la Bologna este un fenomen cauzat de evolutia societatii

Mai mult

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, SWD(2017) 479 final DOCUMENT DE LUCRU AL SERVICIILOR COMISIEI REZUMATUL EVALUĂRII IMPACTULUI care însoţeşte do

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, SWD(2017) 479 final DOCUMENT DE LUCRU AL SERVICIILOR COMISIEI REZUMATUL EVALUĂRII IMPACTULUI care însoţeşte do COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, 21.12.2017 SWD(2017) 479 final DOCUMENT DE LUCRU AL SERVICIILOR COMISIEI REZUMATUL EVALUĂRII IMPACTULUI care însoţeşte documentul Propunere de directivă a Parlamentului European

Mai mult

Microsoft Word - NA-unit-2016-prel-3

Microsoft Word - NA-unit-2016-prel-3 II. POZIŢIA INVESTIŢIONALĂ INTERNAŢIONALĂ A REPUBLICII MOLDOVA LA 31.12.2016 29 martie 2017 Pagina 40 Poziţia investiţională internaţională a Republicii Moldova și-a continuat trendul descendent din perioadele

Mai mult

ŞCOALA GIMNAZIALĂ,,TRAIAN SĂVULESCU, COMUNA IZVOARELE JUD. PRAHOVA STR. GĂRII NR Tel. 0244/ PLANUL DE DEZ

ŞCOALA GIMNAZIALĂ,,TRAIAN SĂVULESCU, COMUNA IZVOARELE JUD. PRAHOVA STR. GĂRII NR Tel. 0244/ PLANUL DE DEZ ŞCOALA GIMNAZIALĂ,,TRAIAN SĂVULESCU, COMUNA IZVOARELE JUD. PRAHOVA STR. GĂRII NR. 459 e-mail: traian_savulescu@yahoo.ro Tel. 0244/292177 PLANUL DE DEZVOLTARE EUROPEANA AL SCOLII GIMNAZIALE TRAIAN SAVULESCU,

Mai mult

CUPRINS CHELTUIELILE TURISTICE ALE NEREZIDENŢILOR, ÎN ANUL A. Tabele referitoare la cheltuielile turistice ale nerezidenţilor cazaţi în structu

CUPRINS CHELTUIELILE TURISTICE ALE NEREZIDENŢILOR, ÎN ANUL A. Tabele referitoare la cheltuielile turistice ale nerezidenţilor cazaţi în structu CUPRINS CHELTUIELILE TURISTICE ALE NEREZIDENŢILOR, ÎN ANUL 2018 5 A. Tabele referitoare la cheltuielile turistice ale nerezidenţilor cazaţi în structurile de cazare turistică colective 1. Numărul nerezidenţilor,

Mai mult

Slide 1

Slide 1 Strategia naţională în domeniul energiei regenerabile Alexandru Săndulescu Director General Direcţia Generală Energie, Petrol şi Gaze Ministerul Economiei Strategia Energetică a României pentru perioada

Mai mult