Slide 1

Mărimea: px
Porniți afișarea la pagina:

Download "Slide 1"

Transcriere

1 FONDUL LOCAL DE GARANTARE SFÂNTU GHEORGHE SA - filiala FNGCIMM IFN- Doriţi să vă dezvoltaţi afacerea/ regiunea? Aveţi proiecte de investiţii? Garanţiile sunt insuficiente pentru accesarea creditelor? NOI GARANTĂM IDEILE TALE!

2 FONDUL LOCAL DE GARANTARE SF. GHEORGHE SA instituţie financiară nebancară filiala a FNGCIMM având ca acţionar institutii locale şi Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, ca reprezentant al Statului OBIECTIVUL FONDULUI * Îmbunătăţirea accesului la finanţare al IMM care au proiecte de afaceri viabile, dar care nu deţin suficiente garanţii; * Contribuirea la lansarea activităţii întreprinderilor nou-înfiinţate; * Sprijinirea absorbţiei fondurilor structurale de către IMM şi INSTITUŢII PUBLICE!

3 Misiunea Fondului de garantare ACORDAREA DE GARANTII: 1. Persoanelor juridice & instituțiilor acordarea de garanţii financiare, în completarea garanțiilor proprii, IMM-rilor sau INSTITUȚIILOR, necesare obţinerii unor credite sau a altor instrumente financiare de la bănci; 2. Persoanelor fizice Programul Prima Casă

4 Surse pentru garanții 1.Surse proprii (FNGCIMM şi Filiale) pentru garanții acordate IMM: Fondul garantează până la 80% din credit și până la valoarea de 2,5 milioane euro. 2.Surse în administrare (FNGCIMM) de la Ministerul Agriculturii În baza unor legi speciale Fondul poate emite garanții din fonduri în administrare. Suma garantată reprezintă maxim 80% din valoarea creditului, în baza Legii 329/ Surse în gestiune garanții în nume și cont stat (FNGCIMM) 3.1. Programul Prima casă (beneficiari persoane fizice) 3.2. Programul de sprijin pentru beneficiarii O.U.G. 9/2010 şi O.U.G. 79/2009 (beneficiari instituții publice) 3.3. Programul Kogălniceanu - O.U.G. 60/2011 (beneficiari IMM-ri) 3.4. Reabilitare termică- O.U.G. 69/2010 (beneficiari asociații) 3.5. Programe pentru agricultură și pescuit (beneficiari IMM-ri)

5 GARANŢII pentru IMM-ri Persoane fizice/ asociaţii familiale, de fermieri, asociaţii agricole autorizate să desfăşoare activităţi economice, Persoane juridice societăţi comerciale sau societăţi cooperative, Care îndeplinesc cumulativ condiţiile prevăzute de Legea 346/2004 pentru IMM, cu modificările ulterioare: - număr mediu anual de salariaţi mai mic de 250; - cifră de afaceri anuală până la 50 milioane Euro sau active totale cu echivalentul a maximum 43 milioane Euro. Inclusiv IMM-ri din mediul rural şi domeniul agricol conform Legii 329/2009, cap. VIII, privind facilitarea accesului la finanţare a beneficiarilor din sectorul agricol şi alimentar.

6 GARANŢII pentru IMM-ri Ce finanţări garantăm? - Credite pe termen mediu şi lung - Credite pe termen scurt, - Scrisori de garanţie bancară, - Orice alte finanţări acordate de bănci. Fondul intervine în credite de investiţie aflate în derulare, dacă până la maturitatea creditului sunt minim 18 luni. Garantăm creditele acordate de băncile comerciale în limita a maxim: - 80% pentru creditele de investiţie şi finanţări în vederea accesării fondurilor UE, - 50 % pentru creditele destinate activităţii curente.

7 IMM 1 BANCĂ 2 FNGCIMM 4 3 ETAPE NECESARE ÎN OBŢINEREA GARANŢIEI 1) IMM depune la banca finanţatoare documentaţia de credit; 2) Banca, în urma analizei documentaţiei de credit, solicită Fondului să participe la împărţirea riscului prin emiterea unei garanţii; 3) Fondul, pe baza propriei analize, acordă garanţia si semnează contractul de garantare/scrisoarea de garantare cu Banca; 4) În baza garantiei Fondului, Banca semnează contractul de credit cu IMM. Termenul de analiză şi aprobare a garanţiilor este în general de 7-10 zile. Unele bănci au semnat cu Fondul Convenții de colaborare conform cărora banca transmite doar o notificare către Fond, astfel simplificându-se procedura de acordare a garanției și termenul de soluționare a cererii este redus la 2-4 zile.

8 Programul Prima Casă Avantajele programului: 1. promisiune unilaterală de creditare - document prin care finanţatorul/ banca îşi exprimă disponibilitatea de a acorda o finanţare unui beneficiar care, la data acordării acesteia, trebuie să se încadreze în criteriile de eligibilitate ale programului. Documentul are valabilitate pe perioada de construcţie a locuinţei, dar nu mai mult de 18 luni; 2. promisiune de garantare - document emis de FNGCIMM către finanţator/ bancă, prin care FNGCIMM îsi exprimă intenţia de a garanta finanţarea care va fi acordată beneficiarilor de către finanţator. Documentul are valabilitate pe perioada de construcţie a locuinţei, dar nu mai mult de 18 luni. Promisiunea de creditare şi garantare, oferă certitudinea achiziţiei unei locuinţe de către o persoană fizică şi totodată certitudinea societăţii de construcţii că îşi valorifică construcţia, Constructorul poate solicita credit bancar pentru realizarea investiţiei, cu garanţia Fondului de până la 80% având în susţinerea cash-flowului prezentat băncii promisiunile de creditare şi garantare obţinute de viitorii beneficiari.

9 O.U.G. nr. 9/2010 Beneficiarii programului conform art.2 lit b) din OUG 9/2010 pot fi: a) Entităţi care implementează proiecte finanţate din instrumente structurale ale Uniunii Europene: - unităţi administrativ-teritoriale - instituţii de invăţământ superior de drept public acreditate - instituţii de cercetare-dezvoltare de drept public acreditate b) Operatori regionali de servicii de alimentare cu apa şi canalizare care implementează proiecte finanţate în cadrul Axei prioritare nr.1 din Programul operaţional sectorial Mediu. Garanţia FNGCIMM : maximum 80% din finanţarea acordată în lei sau euro în cadrul programului de sprijin, în valoare de maximum 15% din valoarea totală a proiectului implementat, exclusiv dobânzile şi comisioanele bancare şi alte sume datorate de beneficiarul Programului în baza contractului de credit. Solicitările eligibile OUG nr.9/2010 sunt cele de la următoarele programe: 1. Obiectivul Convergenţă: POS Mediu, PO Regional, POS Cresterea Competitivităţii Economice, POS Transport 2. Obiectivul Cooperare Teritorială Europeană: PO Ungaria România, PO România Bulgaria

10 Conditii cumulative de acordare a garantiei 1. Solicitantii sprijinului au încheiat un contract de finanţare cu o autoritate de managament sau un organism intermediar pentru proiectul pentru care solicită sprijin; 2. Proiectele pentru care se solicită sprijin sunt promovate în următoarele domenii: infrastructura rutieră, infrastructura de energie, infrastructura de alimentare cu apă, canalizare şi tratarea apelor uzate, infrastructura pentru managementul deşeurilor, infrastructura destinată educaţiei şi cercetării-dezvoltării, infrastructura tehnologică de cercetare şi dezvoltare ştiinţifică, infrastructura în domeniul sănătăţii, infrastructura în domeniul asistenţei sociale. 3. Proiectele pentru care se solicită sprijin trebuie să prevadă realizare de lucrări şi/sau achiziţie de echipamente, într-o proporţie de cel puţin 50% din valoarea eligibilă a proiectului. 4. La data solicitării finanţării, aplicanţii au mai beneficiat de cel mult un împrumut garantat în cadrul Programului.

11 ETAPE pentru obtinera garantiei de catre Institutii 1. Încheierea contractului de finanţare între beneficiar şi AM/OI. 2. Beneficiarul poate solicita FNGCIMM eliberarea unui Acord de principiu privind emiterea garanţiei. Se depune la Fond: contractul de finanţare încheiat cu AM/OI, certificatul de înregistrare fiscala a beneficiarului, ordinul de plata sau chitanţa prin care a achitat comisionul de analiza in valoare de 500 lei. 3. Beneficiarul obţine finanţarea garantată în cadrul Programului de la o bancă selecţionată prin procedura de achiziţie de prestări servicii financiare, conf OUG nr.34/2006, aprobată prin Legea nr.337/ Finanţatorul transmite la FNGCIMM solicitarea de garantare, însoţită de: a) hotărârea de adjudecare, întocmită în procedura de achiziţie publică de servicii financiare, b) contractul de achizitie de servicii financiare, c) documentul prin care finantatorul a aprobat acordarea finantarii pentru care solicita garantia în cadrul programului de sprijin, d) acordul de principiu privind emiterea garanţiei, 5. Incheiere contract de garantare intre Fond, finantator si beneficiar.

12 SPRIJINIREA ABSORBŢIEI FONDURILOR STRUCTURALE alocate prin Programul National de Dezvoltare Rurala aprobat prin O.U.G. nr.79/2009 Beneficiarii Programului de sprijin conform art.3 din OG 79/2010 sunt: comunele, asociatiile de dezvoltare intercomunitara ale comunelor, organismele de drept public care au incheiat un contract de finantare nerambursabila/act aditional cu APDRP si investitia ce urmeaza a realiza se incadreaza in masura Valoarea Scrisorii de garanţie acordate de un fond de garantare fiecărui beneficiar public va fi de până la 110% din valoarea avansului prevăzut în contractele de finanţare încheiate cu APDRP.

13 Programul Kogălniceanu pentru IMM-ri Programul Kogălniceanu, aprobat prin OUG nr. 60/2011, este un program guvernamental care are ca scop susținerea mediului de afaceri. Programul Kogălniceanu se axează pe două componente: Subvenționarea a maximum 70% din rata dobânzii aferente creditului pe care un IMM dorește să-l acceseze, dar nu mai mult de 6,5% pe an; Acordarea de garanții, de către FNGCIMM, în numele și contul statului, pentru maximum 80% din valoarea creditului pe care-l accesează un IMM, cu o valoare maximă a garanției de lei. Conditiile de îndeplinit pentru accesarea acestui program sunt: Să fie încadrat în categoria I.M.M. în condiţiile egii nr. 346/2004; nu se află în dificultate în sensul definiției publicate în Jurnalul Oficial al UE C, nr. 244/2 din ; în cazul în care a fost emisă o decizie de recuperare a unui ajutor de stat împotriva lor, aceasta a fost deja executată, creanţa fiind integral recuperată; nu se află în litigiu, cu MFP, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri sau bancă, Se încadreaza în program cu privire la suma totala a ajutoarelor de minimis de care au beneficiat într-o perioadă de 3 ani fiscali, nu figurează cu credite restante în baza de date a Centralei Riscurilor Bancare (C.R.B.); nu figurează cu incidente majore cu cecuri şi bilete la ordin în ultimele 12 luni în baza de date C.I.P.; împotriva lor nu s-a deschis procedura insolvenţei prezintă instituţiei de credit finanţatoare garanţii colaterale pentru cel puţin 40% din valoarea creditului; au minimum 2 ani de activitate consecutivi.

14 COMISIOANE DE GARANTARE Pentru garanţia acordată IMM-rilor, Fondul solicită plata unui comision de garantare calculat procentual la valoarea sau soldul garanţiei cuprinsa între: - 1,75% - 3,80%, funcţie de tipul, valoarea garanţiei şi categoria de risc a societăţii, - pentru accesarea fondurilor UE comisionul este redus cu 0,65 - în cazul societăţilor care pot fi contragarantate, comisionul este redus cu puncte procentuale, aceasta reducere fiind considerata ajutor de MINIMIS. In cazul programului Prima Casa comisionul este de 0,49 %/an din valoarea garanţiei. Pentru garantia acordata beneficiarilor OUG 9/2010 se achita un comision de gestiune de 0,49% şi pentru beneficiarii OUG 79/2009 se achită un comision de 0,06%, aplicat la soldul garanţiei.

15 32 de PARTENERI Fondul are convenţii de colaborare închietate pentru garantarea creditelor cu: Alpha Bank Banca Comercială Carpatica Banca Română pentru Dezvoltare CEC Banca Firenze Piraeus Bank Eximbank Raiffeisen Bank Romexterra UniCredit Ţiriac Bank Banca Transilvania Emporiki Bank Romania Garanti Bank Ciprus Bank Procredit Bank Banca Comerciala Feroviara Banca Comercială Română Banc Post Banca Românească Credit Europe Bank OTP Leumi Bank ING Bank Romanian International Bank Libra Bank Volksbank Intesa San Paolo Banca Italo Romena ATE Bank Millennium Bank Patria Credit LAM IFN SA- tot teritoriul României

16 Fondul Local de Garantare Sfântu Gheorghe SA - filiala FNGCIMM IFN- cu sediul în Sf. Gheorghe, str.1 Decembrie 1918, nr.33-37, et.ii, clădirea Raiffeisen Bank Tel: Sf. Gheorghe ; ; fax: ; mail: garantiicredite.imm@planet.ro web: www. fngcimm.ro, Pentru bănci, Fondul are arondate judeţele BRAŞOV, COVASNA, HARGHITA, MURES şi SIBIU și colaborează cu IFN-ri de pe întreg teritoriul României.

Programul de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici şi mijlocii

Programul de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici şi mijlocii Programul de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici şi mijlocii Despre noi FNGCIMM este o instituție financiară nebancară, cu capital de risc, având ca unic acționar statul român, prin Ministerul

Mai mult

Programul de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici şi mijlocii

Programul de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici şi mijlocii Conferința Ziarul Financiar Targu Mures 26 iunie 2014 Despre noi FNGCIMM este o instituție financiară nebancară, cu capital de risc, având ca unic acționar statul român, prin Ministerul Finanțelor Publice

Mai mult

Garanţiile FNGCIMM – solutie de relansare a mediului de afaceri

Garanţiile FNGCIMM – solutie de relansare a mediului de afaceri Soluții pentru eficientizarea creditării IMM-urilor Conferința PNDR 2020 Satul românesc are viitor Baia Mare, 21.02.2014 Garantam AGRdESPREdESPRE Despre noi FNGCIMM este o instituție financiară nebancară,

Mai mult

Slide 1

Slide 1 Linia de credit Kogalniceanu AGENDA Cadrul legislativ Prezentarea creditului CEC Bank Avantajele Liniei de credit Kogalniceanu Avantajele colaborarii cu CEC Bank Cadrul legislativ Conventia de colaborare

Mai mult

FACILITAREA ACCESULUI LA CREDITE AL BENEFICIARILOR DIN SECTORUL AGRO-ALIMENTAR CU SPRIJINUL FGCR IFN S.A.

FACILITAREA ACCESULUI LA CREDITE AL BENEFICIARILOR DIN SECTORUL AGRO-ALIMENTAR CU SPRIJINUL FGCR IFN S.A. FACILITAREA ACCESULUI LA CREDITE AL BENEFICIARILOR DIN SECTORUL AGRO-ALIMENTAR CU SPRIJINUL FGCR IFN S.A. Obiectivele Fondului de Garantare a Creditului Rural - IFN SA constau in : Sprijinirea absorbției

Mai mult

NORME din 6 septembrie 2007 privind operaţiunile în numele şi în contul statului de compensare parţială a dobânzii plătite de operatorii economici la

NORME din 6 septembrie 2007 privind operaţiunile în numele şi în contul statului de compensare parţială a dobânzii plătite de operatorii economici la NORME din 6 septembrie 2007 privind operaţiunile în numele şi în contul statului de compensare parţială a dobânzii plătite de operatorii economici la creditele în lei (NI-CST-09-III/0) Prezentele norme

Mai mult

NOTĂ DE FUNDAMENTARE

NOTĂ DE FUNDAMENTARE Hotărâre 913 2014-10-21 Guvernul României pentru completarea art. 3 din anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a Monitorul programului Prima casă, precum

Mai mult

CONSILIUL JUDEŢEAN SUCEAVA DATORIE PUBLICĂ LOCALĂ DATE PRIVIND SERVICIUL DATORIEI PUBLICE LOCALE În conformitate cu H.G. nr. 145/ Contract de c

CONSILIUL JUDEŢEAN SUCEAVA DATORIE PUBLICĂ LOCALĂ DATE PRIVIND SERVICIUL DATORIEI PUBLICE LOCALE În conformitate cu H.G. nr. 145/ Contract de c CONSILIUL JUDEŢEAN SUCEAVA DATORIE PUBLICĂ LOCALĂ DATE PRIVIND SERVICIUL DATORIEI PUBLICE LOCALE În conformitate cu H.G. nr. 145/2008 1. Contract de credit extern Erste Group Bank AG Vienna (transferat

Mai mult

Programul "O familie, o casa" Art. 1 Se aproba programul O familie, o casa denumit in continuare Programul, ca program guvernamental care are ca obiec

Programul O familie, o casa Art. 1 Se aproba programul O familie, o casa denumit in continuare Programul, ca program guvernamental care are ca obiec Programul "O familie, o casa" Art. 1 Se aproba programul O familie, o casa denumit in continuare Programul, ca program guvernamental care are ca obiect facilitarea accesului persoanelor fizice la achizitia

Mai mult

GUVERNULROMÂNIEI ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind instituirea programului guvernamental Dezvoltarea Regiunii Nord-Est Având în vedere: implementarea măsur

GUVERNULROMÂNIEI ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind instituirea programului guvernamental Dezvoltarea Regiunii Nord-Est Având în vedere: implementarea măsur GUVERNULROMÂNIEI ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind instituirea programului guvernamental Dezvoltarea Regiunii Nord-Est Având în vedere: implementarea măsurilor de susţinere a dezvoltării regionale echilibrate

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Rolul FGDB în garantarea depozitelor bancare şi contribuţia sa la asigurarea stabilităţii financiare Eugen Dijmărescu Conferinţa România, încotro? Evaluări europene şi Implicaţii asupra României Bucureşti,

Mai mult

Microsoft Word - Cerere propuneri de proiecte Poli Competitivitate 4 mai 2012.doc

Microsoft Word - Cerere propuneri de proiecte Poli Competitivitate 4 mai 2012.doc Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice CERERE DE PROPUNERI DE PROIECTE PENTRU SPRIJIN

Mai mult

Anexa 3 Ministerul Fondurilor Europene Ordin nr din 09/09/2016 Ordinul nr. 1838/2016 privind aprobarea schemei de ajutor de minimis "România Sta

Anexa 3 Ministerul Fondurilor Europene Ordin nr din 09/09/2016 Ordinul nr. 1838/2016 privind aprobarea schemei de ajutor de minimis România Sta Anexa 3 Ministerul Fondurilor Europene Ordin nr. 1838 din 09/09/2016 Ordinul nr. 1838/2016 privind aprobarea schemei de ajutor de minimis "România Start Up Plus", aferentă Programului operaţional Capital

Mai mult

Slide 1

Slide 1 Programul Operational Regional 2007-2013 CADRUL LEGISLATIV CERINTE COMUNITARE / CERINTE NATIONALE REGIO PROGRAMUL OPERATIONAL REGIONAL 2007-2013 Regio reprezinta instrumentul prin care Uniunea Europeana

Mai mult

ANEXA_14_Contract_de_subventie

ANEXA_14_Contract_de_subventie PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN Axa prioritară 3: Locuri de muncă pentru toţi Obiectivul tematic 8: Promovarea unor locuri de muncă durabile și de calitate și sprijinirea mobilității lucrătorilor Prioritatea

Mai mult

Microsoft Word - OUG_IMM_ doc

Microsoft Word - OUG_IMM_ doc ORDONAN DE URGEN privind Programul de Garantare a Creditelor pentru întreprinderi mici şi întreprinderi mijlocii În scopul cre rii unui cadru favorabil pentru valorificarea posibilit ilor actuale de dezvoltare

Mai mult

PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAŢILOR SENATUL L E G E privind aprobarea Programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură,

PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAŢILOR SENATUL L E G E privind aprobarea Programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAŢILOR SENATUL L E G E privind aprobarea Programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură şi industria alimentară Parlamentul României

Mai mult

Slide 1

Slide 1 Ministerul Muncii Familiei şi Protecţiei Sociale Organismul Intermediar Regional POSDRU Regiunea Bucureşti-Ilfov Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane Smaranda Coşbuc Şef Birou Managementul

Mai mult

Guvernul României Procedură din 15/05/2013 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 305 din 28/05/2013 Procedură privind acordarea ajutoarelor de m

Guvernul României Procedură din 15/05/2013 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 305 din 28/05/2013 Procedură privind acordarea ajutoarelor de m Guvernul României Procedură din 15/05/2013 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 305 din 28/05/2013 Procedură privind acordarea ajutoarelor de minimis pentru investiţiile realizate de întreprinderile

Mai mult

Faţă de cele prezentate, a fost promovată prezenta Hotărâre a Guvernului pentru modificarea anexei nr

Faţă de cele prezentate, a fost promovată prezenta Hotărâre a Guvernului pentru modificarea anexei nr Hotărâre 2 2018-01-10 Guvernul României pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului Prima casă Monitorul Oficial al României

Mai mult

SCHEMĂ DE AJUTOR DE MINIMIS

SCHEMĂ DE AJUTOR DE MINIMIS SCHEMĂ DE AJUTOR DE MINIMIS Diaspora Start-Up Art. 1 I. Dispoziții generale (1) Prezenta procedură instituie o schemă de ajutor de minimis denumită Diaspora Start-Up, aferentă Programului Operațional Capital

Mai mult

Microsoft PowerPoint - Prezentare POS CCE-PC nov.06

Microsoft PowerPoint - Prezentare POS CCE-PC nov.06 Asistenta financiara comunitara dupa data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Implicarea Ministerului Economiei si Comertului in gestionarea fondurilor structurale dupa data aderarii. Programul Operational

Mai mult

STADIUL LANSĂRII APELURILOR DE PROIECTE IN CADRUL POR LA NIVELUL REGIUNII NORD-EST - 7 mai P.I Perioada depunere Prioritatea Alocare

STADIUL LANSĂRII APELURILOR DE PROIECTE IN CADRUL POR LA NIVELUL REGIUNII NORD-EST - 7 mai P.I Perioada depunere Prioritatea Alocare STADIUL LANSĂRII APELURILOR DE PROIECTE IN CADRUL POR 2014-2020 LA NIVELUL REGIUNII NORD-EST - 7 mai 2018-6.1 16.05.2016 16.11.2016 Apel 2 06.01.2017-13.07.2017 3.1 A 16.05.2016 16.11.2016 Apel 2 28.08.2017

Mai mult

Raport de evaluare a performanței Directorului General pentru perioada ianuarie iunie 2018 în conformitate cu prevederile Contractului de Mandat Preze

Raport de evaluare a performanței Directorului General pentru perioada ianuarie iunie 2018 în conformitate cu prevederile Contractului de Mandat Preze Raport de evaluare a performanței Directorului General pentru perioada ianuarie iunie 2018 în conformitate cu prevederile Contractului de Mandat Prezentul raport evaluează performanțele Directorului General

Mai mult

ORDONANTA DE URGENTA pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 74/ 2009 privin gestionarea fondurilor comunitare neramb

ORDONANTA DE URGENTA pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 74/ 2009 privin gestionarea fondurilor comunitare neramb ORDONANTA DE URGENTA pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 74/ 2009 privin gestionarea fondurilor comunitare nerambursabile provenite din Fon l european de garantare

Mai mult

Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE) Axa Prioritară 1 - Un sistem inovativ şi ecoeficient de produ

Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE) Axa Prioritară 1 - Un sistem inovativ şi ecoeficient de produ GHIDUL SOLICITANTULUI SPRIJIN FINANCIAR CU VALOAREA CUPRINSĂ ÎNTRE 920 001 şi 5 560 000 LEI ACORDAT PENTRU INVESTIŢII ÎN ÎNTREPRINDERILE MICI ŞI MIJLOCII 31.03.2008 1 CUPRINS Capitolul I. INFORMAŢII GENERALE

Mai mult

Ordonanţa de urgenţă nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi c

Ordonanţa de urgenţă nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi c Ordonanţa de urgenţă nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene

Mai mult

Rap_activ_2010_OIRNE

Rap_activ_2010_OIRNE Investeşte in oameni! MIINIISTERUL MUNCIIII,, FAMIILIIEII ŞII PROTECŢIIEII SOCIIALE Organismul Intermediar Regional POS DRU Regiunea Nord-Est Piatra Neamt, B-dul. Republicii, Nr. 12, jud. Neamt, cod 610005,

Mai mult

FIŞA MĂSURII 1 Denumirea măsurii : Extinderea şi modernizarea exploataţiilor agricole de dimensiuni mici Codul măsurii: M1/1A Tipul măsurii INVESTIŢII

FIŞA MĂSURII 1 Denumirea măsurii : Extinderea şi modernizarea exploataţiilor agricole de dimensiuni mici Codul măsurii: M1/1A Tipul măsurii INVESTIŢII FIŞA MĂSURII 1 Denumirea măsurii : Extinderea şi modernizarea exploataţiilor agricole de dimensiuni mici Codul măsurii: M1/1A Tipul măsurii INVESTIŢII SERVICII SPRIJIN FORFETAR 1. Descrierea generală a

Mai mult

Microsoft Word - NF OUG

Microsoft Word - NF OUG Ordonanţă de urgenţă 37 2013-04-30 Guvernul României pentru completarea art. 13 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 74/2009 privind gestionarea fondurilor comunitare nerambursabile provenite din

Mai mult

SCHEMĂ DE AJUTOR DE MINIMIS

SCHEMĂ DE AJUTOR DE MINIMIS Anexa 2 la Ordinul nr.2103/2016 ANEXA 3 1. Părţile contractului CONTRACT DE SUBVENȚIE 1 NR. /..2019 SC IPA SA Societate comercială pentru cercetare, proiectare şi producţie de echipamente şi instalaţii

Mai mult

Microsoft Word - RO Visa Winter Promo 2011_TsCs.doc

Microsoft Word - RO Visa Winter Promo 2011_TsCs.doc REGULAMENTUL PROMOTIEI VISA TE PREGATESTE DE SARBATORI desfasurata in perioada 01 Noiembrie 2011 31 Decembrie 2011 1. ORGANIZATORUL PROMOTIEI Promotia VISA TE PREGATESTE DE SARBATORI este organizata in

Mai mult

FISA MASURII M 2.4 Anexa 1 Masura 2.4 Denumirea masurii: Reinnoirea generatiei de fermieri prin incurajarea micilor intreprinzatori tineri rurali CODU

FISA MASURII M 2.4 Anexa 1 Masura 2.4 Denumirea masurii: Reinnoirea generatiei de fermieri prin incurajarea micilor intreprinzatori tineri rurali CODU FISA MASURII M 2.4 Anexa 1 Masura 2.4 Denumirea masurii: Reinnoirea generatiei de fermieri prin incurajarea micilor intreprinzatori tineri rurali CODUL Masurii: M 2.4 Masura / DI: M 2.4 / 2B Tipul masurii:

Mai mult

GRUPUL DE ACTIUNE LOCALA DIN ZONA VAILOR AMPOIULUI SI MURESULUI Vințu de Jos, str. Lucian Blaga, nr. 20, CIF Tel./Fax ,

GRUPUL DE ACTIUNE LOCALA DIN ZONA VAILOR AMPOIULUI SI MURESULUI Vințu de Jos, str. Lucian Blaga, nr. 20, CIF Tel./Fax , Apel de selectie nr 3 pentru masura M 411.2-121 Data lansarii apelului de selectie pentru masura M 411.2-121:.09.2014 GAL Valea Ampoiului - Valea Muresului anunta lansarea celei de a 3-a sesiuni de depuneri

Mai mult

Microsoft Word - Ghid Investitii Mici 5 mai 2009.doc

Microsoft Word - Ghid Investitii Mici 5 mai 2009.doc GHIDUL SOLICITANTULUI SPRIJIN FINANCIAR ÎN VALOARE DE PÂNĂ LA 1.075.000 LEI ACORDAT PENTRU INVESTIŢII ÎN ÎNTREPRINDERILE MICI ŞI MIJLOCII Prezentul ghid se adresează întreprinzătorilor, în scopul orientării

Mai mult

EXTRAS din Ordonanţa de urgenţă nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modif

EXTRAS din Ordonanţa de urgenţă nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modif EXTRAS din Ordonanţa de urgenţă nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea

Mai mult

GUVERNUL ROMÂNIEI HOTĂRÂRE pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind sprijinirea industriei cinematografice In temeiul art. 108 din Con

GUVERNUL ROMÂNIEI HOTĂRÂRE pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind sprijinirea industriei cinematografice In temeiul art. 108 din Con GUVERNUL ROMÂNIEI HOTĂRÂRE pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind sprijinirea industriei cinematografice In temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi ale art. 3 alin

Mai mult

Microsoft PowerPoint - prezentare MERIDIAN

Microsoft PowerPoint - prezentare MERIDIAN PARTENERIAT Ministerul Administraţiei şi Internelor Ministerul Integrării Europene Ministerul Economiei şi Comerţului Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei Agentia Nationala pentru Resurse

Mai mult

FISA MASURII M 2.3 Denumirea masurii: Sprijin pentru infiintarea si dezvoltarea de structuri asociative in teritoriul GAL Stejarii Argintii CODUL Masu

FISA MASURII M 2.3 Denumirea masurii: Sprijin pentru infiintarea si dezvoltarea de structuri asociative in teritoriul GAL Stejarii Argintii CODUL Masu FISA MASURII M 2.3 Denumirea masurii: Sprijin pentru infiintarea si dezvoltarea de structuri asociative in teritoriul GAL Stejarii Argintii CODUL Masurii: M 2.3 Masura / DI: M 2.3 / 2A Tipul masurii: INVESTITII

Mai mult

Microsoft Word - HG_1053_2014.doc

Microsoft Word - HG_1053_2014.doc HOTĂRÂRE Nr. 1053 din 18 noiembrie 2014 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 66/2014 privind aprobarea Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi,

Mai mult

Componen

Componen Anexa nr.1 la Hotărârea nr. 17 / 11.10.2007 REGULAMENTUL DE ORGANIZARE ŞI FUNCŢIONARE AL COMITETULUI REGIONAL DE EVALUARE STRATEGICĂ ŞI CORELARE CENTRU CAPITOLUL I Definiţii aplicabile Comitetului Regional

Mai mult

Microsoft Word - OUG 85_2008.rtf

Microsoft Word - OUG 85_2008.rtf ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ Nr. 85 din 24 iunie 2008 privind stimularea investiţiilor EMITENT: GUVERNUL ROMÂNIEI PUBLICATĂ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 474 din 27 iunie 2008 Având în vedere: - interesul public major

Mai mult

Trim I Trim II Trim III Trim IV BUGETUL LOCAL DETALIAT LA VENITURI PE CAPITOLE ŞI SUBCAPITOLE PE ANUL 2013 D E N U M I R E A I N D I C A T O R I L O R

Trim I Trim II Trim III Trim IV BUGETUL LOCAL DETALIAT LA VENITURI PE CAPITOLE ŞI SUBCAPITOLE PE ANUL 2013 D E N U M I R E A I N D I C A T O R I L O R Trim I Trim II Trim III Trim IV BUGETUL LOCAL DETALIAT LA VENITURI PE CAPITOLE ŞI SUBCAPITOLE PE ANUL 2013 D E N U M I R E A I N D I C A T O R I L O R Cod indicator PREVE- DERI ANUALE TOTAL - mii lei -

Mai mult

MUNICIPIUL SUCEAVA

MUNICIPIUL SUCEAVA MUNICIPIUL SUCEAVA DATE PRIVIND FINANŢĂRILE RAMBURSABILE INTERNE ŞI EXTERNE CONTRACTATE DE MUNICIPIUL SUCEAVA în conformitate cu prevederile H.G. nr.145/2008 1.Contract de credit linie de finanţare nr.762/21.09.2005,

Mai mult

Anexa 4 FIŞA MĂSURII SPRIJIN PENTRU CREAREA DE NOI ACTIVITATI ECONOMICE IN SECTORUL NON-AGRICOL M9/6A Tipul măsurii: INVESTIȚII SERVICII SPRIJIN FORFE

Anexa 4 FIŞA MĂSURII SPRIJIN PENTRU CREAREA DE NOI ACTIVITATI ECONOMICE IN SECTORUL NON-AGRICOL M9/6A Tipul măsurii: INVESTIȚII SERVICII SPRIJIN FORFE Anexa 4 FIŞA MĂSURII SPRIJIN PENTRU CREAREA DE NOI ACTIVITATI ECONOMICE IN SECTORUL NON-AGRICOL M9/6A Tipul măsurii: INVESTIȚII SERVICII SPRIJIN FORFETAR 1.Descrierea generală a măsurii, inclusiv a logicii

Mai mult

Raport de evaluare a performanței Directorului General pentru perioada ianuarie martie 2018 în conformitate cu prevederile Contractului de Mandat Prez

Raport de evaluare a performanței Directorului General pentru perioada ianuarie martie 2018 în conformitate cu prevederile Contractului de Mandat Prez Raport de evaluare a performanței Directorului General pentru perioada ianuarie martie 2018 în conformitate cu prevederile Contractului de Mandat Prezentul raport evaluează performanțele Directorului General

Mai mult

SECTORUL DE CREŞTERE A ANIMALELOR Întrucât alocarea financiară se face distinct pentru sectorul vegetal şi pentru sectorul zootehnic, pentru implement

SECTORUL DE CREŞTERE A ANIMALELOR Întrucât alocarea financiară se face distinct pentru sectorul vegetal şi pentru sectorul zootehnic, pentru implement SECTORUL DE CREŞTERE A ANIMALELOR Întrucât alocarea financiară se face distinct pentru sectorul vegetal şi pentru sectorul zootehnic, pentru implementarea standardelor şi respectiv pentru beneficiarii

Mai mult

(M4/ 6A) Infiintarea, modernizarea și reabilitarea activitatilor non-agricole pe teritoriul GAL Tipul măsurii : INVESTITII SERVICII SPRIJIN FORFETAR 1

(M4/ 6A) Infiintarea, modernizarea și reabilitarea activitatilor non-agricole pe teritoriul GAL Tipul măsurii : INVESTITII SERVICII SPRIJIN FORFETAR 1 (M4/ 6A) Infiintarea, modernizarea și reabilitarea activitatilor non-agricole pe teritoriul GAL Tipul măsurii : INVESTITII SERVICII SPRIJIN FORFETAR 1. Descrierea generală a măsurii, inclusiv a logicii

Mai mult

Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE) Axa Prioritară 1 - Un sistem inovativ şi ecoeficient de produ

Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE) Axa Prioritară 1 - Un sistem inovativ şi ecoeficient de produ GHIDUL SOLICITANTULUI SPRIJIN FINANCIAR ÎN VALOARE DE PÂNĂ LA 920.000 LEI ACORDAT PENTRU INVESTIŢII ÎN ÎNTREPRINDERILE MICI ŞI MIJLOCII 31.03.2008 1 CUPRINS Capitolul I. INFORMAŢII GENERALE 5 I.1. Introducere

Mai mult

FACI O AFACERE BUNĂ CU NOI!

FACI O AFACERE BUNĂ CU NOI! FACI O AFACERE BUNĂ CU NOI! DESPRE NOI Suntem o bancă specializată, instituție unică în mediul financiar-bancar, care se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc acționând

Mai mult

untitled

untitled UNIUNEA EUROPEANĂ GUVERNUL ROMÂNIEI Instrumente Structurale 2007 2013 MINISTERUL ECONOMIEI ŞI FINANŢELOR Programul Operaţional Sectorial CREŞTEREA COMPETITIVITĂŢII ECONOMICE Document-Cadru de Implementare

Mai mult

ANEXA NR. 10 SAI: OTP Asset Management Romania SAI SA Decizie autorizare: PJR05SAIR/ CUI: Capital social: RON Decizie autoriz

ANEXA NR. 10 SAI: OTP Asset Management Romania SAI SA Decizie autorizare: PJR05SAIR/ CUI: Capital social: RON Decizie autoriz ANEXA NR. 10 SAI: OTP Asset Management Romania SAI SA Decizie autorizare: PJR05SAIR/400023 CUI: 22264941 Capital social: 5.795.323 RON Decizie autorizare: 375/27.02.2008 OTP Obligatiuni Cod inscriere:

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Cod My SMIS 106538 Proiect cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 07.02.2018 1 Caracteristici generale Program Operational: POCU 2014-2020; Axa Prioritara 3 - Locuri de munca pentru

Mai mult

Microsoft Word H din nr.302 ajutor minimis.doc

Microsoft Word H din nr.302 ajutor minimis.doc ROMÂNIA JUDEŢUL ARAD MUNICIPIUL ARAD CONSILIUL LOCAL H O T Ă R Â R E A nr.312 din 31 octombrie 2014 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis prin aport la capitalul social al S.C. Gospodărirea Comunală

Mai mult

03-Documentatia-ofertanti-audit

03-Documentatia-ofertanti-audit DOCUMENTAŢIA PENTRU OFERTANŢI PENTRU ACHIZIŢIA DE SERVICII DE AUDITARE FINANCIARĂ PROCEDURA DE ACHIZIŢIE: PROCEDURA COMPETITIVĂ 2010 1 DOCUMENTAŢIA PENTRU OFERTANŢI ACHIZIŢIA DE SERVICII DE AUDITARE FINANCIARĂ

Mai mult

ANEXA NR. 10 SAI: OTP Asset Management Romania SAI SA Decizie autorizare: PJR05SAIR/4000Cod inscriere: J40/15502/ CUI: Inregistrare

ANEXA NR. 10 SAI: OTP Asset Management Romania SAI SA Decizie autorizare: PJR05SAIR/4000Cod inscriere: J40/15502/ CUI: Inregistrare ANEXA NR. 10 SAI: OTP Asset Management Romania SAI SA Decizie autorizare: PJR05SAIR/4000Cod inscriere: J40/15502/15.08.2007 CUI: 22264941 Inregistrare ONRC: J40/15502/15.08.2007 Capital social: 5.795.323

Mai mult

Microsoft Word - proiect site Ghid Mici final SSS 21 iunie.doc

Microsoft Word - proiect site Ghid Mici final SSS 21 iunie.doc GHIDUL SOLICITANTULUI PROIECT IN FAZĂ DE LUCRU SPRIJIN FINANCIAR ÎN VALOARE DE PÂNĂ LA 1.075.000 LEI ACORDAT PENTRU INVESTIŢII ÎN ÎNTREPRINDERILE MICI ŞI MIJLOCII Prezentul ghid se adresează întreprinzătorilor,

Mai mult

NOTĂ DE FUNDAMENTARE

NOTĂ DE FUNDAMENTARE Ordonanţă de urgenţă 22 2019-04-03 Guvernul României pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 159/1999 privind înfiinţarea Companiei Naţionale Loteria Română - S.A., precum şi pentru modificarea

Mai mult

DDS Cont executie venituri

DDS Cont executie venituri ROMANIA JUDETUL Bacau CENTRALIZATOR B.L CONTUL DE EXECUTIE A BUGETULUI LOCAL - VENITURI la data de 31-03-2015 Anexa 12 TOTAL VENITURI 00.01 4964500.00 1612250.00 1874933.42 579389.00 1295544.42 1502889.92

Mai mult

Universitatea POLITEHNICA Timisoara Birou Promovare, Consiliere a Proiectelor CDI PROGRAMUL OPERATIONAL COMPETITIVITATE GHIDUL SOLICITANTULU

Universitatea POLITEHNICA Timisoara Birou Promovare, Consiliere a Proiectelor CDI PROGRAMUL OPERATIONAL COMPETITIVITATE GHIDUL SOLICITANTULU PROGRAMUL OPERATIONAL COMPETITIVITATE 2014-2020 GHIDUL SOLICITANTULUI - CONDIȚII SPECIFICE APEL COMPETITIV! SISTEMUL INFORMATIC MySMIS DESCHIS ÎNTRE 15 NOV. 2017 ŞI 15 MART. 2018 ORA 22.59 Tip de proiect:

Mai mult

REGULAMENTUL PROMOTIEI IMPOZITELE SE INTORC CAND PLATESTI CU CARDUL VISA 1. ORGANIZATORUL PROMOTIEI Promotia IMPOZITELE SE INTORC CAND PLATESTI CU CAR

REGULAMENTUL PROMOTIEI IMPOZITELE SE INTORC CAND PLATESTI CU CARDUL VISA 1. ORGANIZATORUL PROMOTIEI Promotia IMPOZITELE SE INTORC CAND PLATESTI CU CAR REGULAMENTUL PROMOTIEI IMPOZITELE SE INTORC CAND PLATESTI CU CARDUL VISA 1. ORGANIZATORUL PROMOTIEI Promotia IMPOZITELE SE INTORC CAND PLATESTI CU CARDUL VISA este organizata in numele Visa Europe Services

Mai mult

Prezentare Companie

Prezentare Companie PREZENTARE COMPANIE DESPRE COMPANIE AVBS Credit se numără printre primele companii de intermedieri credite bancare și nonbancare înființate în România. În prezent, compania noastră, fondată în urmă cu

Mai mult

FIȘA MĂSURII M7.3A - "Promovarea formelor asociative de producători în agricultură" 1. Descrierea generală a măsurii, inclusiv a logicii de intervenți

FIȘA MĂSURII M7.3A - Promovarea formelor asociative de producători în agricultură 1. Descrierea generală a măsurii, inclusiv a logicii de intervenți FIȘA MĂSURII M7.3A - "Promovarea formelor asociative de producători în agricultură" 1. Descrierea generală a măsurii, inclusiv a logicii de intervenție a acesteia și a contribuției la prioritățile strategiei,

Mai mult

Asociatia GAL Valea Șomuzului Str. Principală Nr. 29, Sat Rădășeni, Comuna Rădășeni, județul Suceava, tel/fax: mail:

Asociatia GAL Valea Șomuzului Str. Principală Nr. 29, Sat Rădășeni, Comuna Rădășeni, județul Suceava, tel/fax: mail: Nr inregistrare: 29/15.02.2019 Sesiunea nr.4/2019, apelul de selecție nr.4/2019 - Măsura 5/3A Data publicării: 01.03.2019 Asociația Grupul de Acțiune Locală Valea Șomuzului anunță apelulul de selecție

Mai mult

GhidMici2010

GhidMici2010 GHIDUL SOLICITANTULUI 2010 SPRIJIN FINANCIAR ÎN VALOARE DE PÂNĂ LA 1.075.000 LEI ACORDAT PENTRU INVESTIŢII ÎN ÎNTREPRINDERILE MICI ŞI MIJLOCII Prezentul ghid se adresează întreprinzătorilor, în scopul

Mai mult

pentru modificarea şi completarea Legii cooperaţiei agricole nr

pentru modificarea şi completarea Legii cooperaţiei agricole nr PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAŢILOR SENATUL L E G E pentru modificarea şi completarea Legii cooperaţiei agricole nr. 566/2004, precum şi pentru stabilirea unor măsuri de aplicare a acesteia Parlamentul

Mai mult

OUG nr. 31/2019 privind acordarea unor facilităţi fiscale şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, pentru complet

OUG nr. 31/2019 privind acordarea unor facilităţi fiscale şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, pentru complet OUG nr. 31/2019 privind acordarea unor facilităţi fiscale şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 11/2018

Mai mult

Calendar Obligatii August modif 2019

Calendar Obligatii August modif 2019 MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE Agenţia Naţională de Administrare Fiscală Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Brasov Serviciul Asistenţă pentru Contribuabili Str. Mihail Kogalniceanu, nr.7 Brasov

Mai mult

7/7/2014 Norma metodologica din 23/03/2012 indaco.ro produse consultanţă LEGISLAŢIE RO LEGISLAŢIE EU JURISPRUDENŢĂ ACHIZIŢII PUBLICE MODELE AJUTOR IEŞ

7/7/2014 Norma metodologica din 23/03/2012 indaco.ro produse consultanţă LEGISLAŢIE RO LEGISLAŢIE EU JURISPRUDENŢĂ ACHIZIŢII PUBLICE MODELE AJUTOR IEŞ indaco.ro produse consultanţă LEGISLAŢIE RO LEGISLAŢIE EU JURISPRUDENŢĂ ACHIZIŢII PUBLICE MODELE AJUTOR IEŞIRE căutare publicaţii noutăţi repertoriu tematici acte urmărite urmărire modificări domenii urmărite

Mai mult

Microsoft Word - carte_finante

Microsoft Word - carte_finante CUPRINS Introducere... XIII PARTEA I. REPERE TEORETICE PRIVIND FINANŢELE PERSONALE... 1 Capitolul 1. Planificarea financiară... 1 1.1. Planificarea de-a lungul etapelor de viaţă ale individului... 1 1.1.1.

Mai mult

Microsoft Word - model formular 2015.docx

Microsoft Word - model formular 2015.docx REGIUNEA VEST - ROMÂNIA AGENŢIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ ORGANISM INTERMEDIAR PENTRU PROGRAMUL OPERA IONAL REGIONAL Str. Proclamaţia de la Timişoara nr. 5, Timişoara 300054, România tel: +40-256- 491923

Mai mult

Anexa I, II,III,IV,V,VI initial.xls

Anexa I, II,III,IV,V,VI initial.xls JUDEŢUL: Unitatea administrativ-teritorială: Formular: 11/01 ANEXA I BUGETUL LOCAL DETALIAT LA VENITURI PE CAPITOLE ŞI SUBCAPITOLE PE ANUL 2019 ŞI ESTIMĂRI PENTRU ANII 2020-2022 Cod indicator PREVEDERI

Mai mult

Anexa I rectif decembrie 2018.xls

Anexa I rectif decembrie 2018.xls JUDEŢUL: Unitatea administrativ-teritorială: Formular: 11/01 ANEXA I BUGETUL LOCAL DETALIAT LA VENITURI PE CAPITOLE ŞI SUBCAPITOLE PE ANUL 2018 ŞI ESTIMĂRI PENTRU ANII 2019-2021 TRIMESTRIALE TOTAL VENITURI

Mai mult

Microsoft Word - Sondaj_creditare_2012mai.doc

Microsoft Word - Sondaj_creditare_2012mai.doc Sondaj privind creditarea companiilor nefinanciare şi a populaţiei, mai 12 Sinteză Standardele de creditare 1 au cunoscut în T1/12 o înăsprire marginală pentru creditele destinate companiilor, dar mai

Mai mult

JUDEŢUL: ARAD Unitatea administrativ-teritorială: NADLAC Formular: 11/01 BUGETUL LOCAL - VENITURI PE ANUL 2015 D E N U M I R E A I N D I C A T O R I L

JUDEŢUL: ARAD Unitatea administrativ-teritorială: NADLAC Formular: 11/01 BUGETUL LOCAL - VENITURI PE ANUL 2015 D E N U M I R E A I N D I C A T O R I L JUDEŢUL: ARAD Unitatea administrativ-teritorială: NADLAC Formular: 11/01 BUGETUL LOCAL - VENITURI PE ANUL TOTAL VENITURI (cod00.02+00.15+00.16+00.17+45.02) 00.01 11269.00 VENITURI PROPRII (00.02-11.02-37.02+00.15+00.16)

Mai mult

buget local 2011 de f.xls

buget local 2011 de f.xls JUDEŢUL: OLT PRIMARIA MUNICIPIULUI CARACAL Formular: 11/01 BUGETUL LOCAL DETALIAT LA VENITURI PE CAPITOLE ŞI SUBCAPITOLE PE UL 2011 VENITURI (cod 00.02+00.15+00.16+00.17+45.02) 00.01 39375 VENITURI PROPRII

Mai mult

Denumirea masurii Modernizarea exploatatiilor agricole Codul masurii 2.1 Tipul masurii x INVESTITII SERVICII SPRIJIN FORFETAR 1. DESCRIEREA GENERALA A

Denumirea masurii Modernizarea exploatatiilor agricole Codul masurii 2.1 Tipul masurii x INVESTITII SERVICII SPRIJIN FORFETAR 1. DESCRIEREA GENERALA A Denumirea masurii Modernizarea exploatatiilor agricole Codul masurii 2.1 Tipul masurii x INVESTITII SERVICII SPRIJIN FORFETAR 1. DESCRIEREA GENERALA A MASURII Justificare. Corelare cu analiza SWOT Obiective

Mai mult

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ Nr. 31/2019 din 14 mai 2019 privind acordarea unor facilități fiscale și pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 pri

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ Nr. 31/2019 din 14 mai 2019 privind acordarea unor facilități fiscale și pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 pri ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ Nr. 31/2019 din 14 mai 2019 privind acordarea unor facilități fiscale și pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, pentru completarea Ordonanței de

Mai mult

avansând cu instrumentele financiare FESI Fondul European de Dezvoltare Regională Instrumente financiare

avansând cu instrumentele financiare FESI Fondul European de Dezvoltare Regională Instrumente financiare avansând cu instrumentele financiare FESI Fondul European de Dezvoltare Regională Instrumentele financiare cofinanțate prin Fondurile Europene Structurale și de Investiții sunt un mod sustenabil și eficient

Mai mult

Microsoft Word - Simfonia raport administrare doc

Microsoft Word - Simfonia raport administrare doc RAPORTUL BRD ASSET MANAGEMENT SAI SA PRIVIND ADMINISTRAREA FONDULUI DESCHIS DE INVESTITII SIMFONIA 1 la data de 30.06.2010 Fondul SIMFONIA 1, fond deschis de investitii, este autorizat de CNVM prin decizia

Mai mult

CONSILIUL JUDETEAN IALOMITA ANEXA NR. 2 ACTUALIZATĂ PRIN HOTĂRÂREA NR. 65 DIN BUGETUL LOCAL AL JUDETULUI IALOMITA DETALIAT LA VENITURI PE C

CONSILIUL JUDETEAN IALOMITA ANEXA NR. 2 ACTUALIZATĂ PRIN HOTĂRÂREA NR. 65 DIN BUGETUL LOCAL AL JUDETULUI IALOMITA DETALIAT LA VENITURI PE C CONSILIUL JUDETEAN IALOMITA ANEXA 2 ACTUALIZATĂ PRIN HOTĂRÂREA 65 DIN 30.05.2018 BUGETUL LOCAL AL JUDETULUI IALOMITA DETALIAT LA VENITURI PE CAPITOLE ŞI SUBCAPITOLE, PE ANUL 2018 - mii lei - Buget 2018

Mai mult

EN/SG/98/ W00 (FR)

EN/SG/98/ W00 (FR) COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, 05.06.2013 C(2013) 3187 final Subiect: Ajutor de stat nr. SA.36336 (2013/N) România Accize reduse pentru carburantul utilizat în agricultură Stimate domnule ministru, Comisia

Mai mult

FIȘA TEHNICĂ A MĂSURILOR DIN STRATEGIA DE DEZVOLTARE LOCALĂ PENTRU ASOCIAȚIA GRUPUL DE ACȚIUNE LOCALĂ COLINELE MOLDOVEI - VARIANTA FINALĂ ÎN URMA APRO

FIȘA TEHNICĂ A MĂSURILOR DIN STRATEGIA DE DEZVOLTARE LOCALĂ PENTRU ASOCIAȚIA GRUPUL DE ACȚIUNE LOCALĂ COLINELE MOLDOVEI - VARIANTA FINALĂ ÎN URMA APRO Măsura 411.23 CREȘTEREA VALORII ADĂUGATE A PRODUSELOR AGRICOLE ȘI FORESTIERE Obiectivul şi raportul cu strategia de dezvoltare miza intervenţiei În România industria alimentară reprezintă principala piaţă

Mai mult

JUDEŢUL : DOLJ Unitatea administrativ - teritorială : ORAŞ FILIAŞI Instituţia publică : PRIMĂRIA FILIAŞI Formular: B U G E T U L PE TITLURI DE CHELTUI

JUDEŢUL : DOLJ Unitatea administrativ - teritorială : ORAŞ FILIAŞI Instituţia publică : PRIMĂRIA FILIAŞI Formular: B U G E T U L PE TITLURI DE CHELTUI JUDEŢUL : DOLJ Unitatea administrativ - teritorială : ORAŞ FILIAŞI Instituţia publică : PRIMĂRIA FILIAŞI Formular: B U G E T U L PE TITLURI DE CHELTUIELI, ARTICOLE ŞI ALINEATE, PE ANUL 215 ŞI ESTIMĂRI

Mai mult

GUVERNUL ROMÂNIEI MINISTERUL FONDURILOR EUROPENE O R D I N privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor, aferente proiectelor finanțate prin Prog

GUVERNUL ROMÂNIEI MINISTERUL FONDURILOR EUROPENE O R D I N privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor, aferente proiectelor finanțate prin Prog GUVERNUL ROMÂNIEI MINISTERUL FONDURILOR EUROPENE O R D I N privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor, aferente proiectelor finanțate prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 Având în vedere:

Mai mult

Lista cumulata a tuturor taxelor si comisioanelor aplicate clientilor ING Retail (persoane fizice si juridice) Cuprins: Paginile 1 4 -Persoane fizice:

Lista cumulata a tuturor taxelor si comisioanelor aplicate clientilor ING Retail (persoane fizice si juridice) Cuprins: Paginile 1 4 -Persoane fizice: Lista cumulata a tuturor taxelor si comisioanelor aplicate clientilor ING Retail (persoane fizice si juridice) Cuprins: Paginile 1 4 -Persoane fizice: Lista de taxe si comisioane ING Card Complet Pagina

Mai mult

ANUNT SELECȚIE PARTENERI Stagii de practica pentru studentii Facultatilor de Educatie Fizica si Sport, Stiinte Sociale si Drept Data: în ca

ANUNT SELECȚIE PARTENERI Stagii de practica pentru studentii Facultatilor de Educatie Fizica si Sport, Stiinte Sociale si Drept Data: în ca ANUNT SELECȚIE PARTENERI Stagii de practica pentru studentii Facultatilor de Educatie Fizica si Sport, Stiinte Sociale si Drept Data: 03.01.2017 în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020

Mai mult

Microsoft Word - Decizie IMM-final PROGRAM INCUBATOARE DE AFACERI.doc

Microsoft Word - Decizie IMM-final PROGRAM INCUBATOARE DE AFACERI.doc D E C I Z I A nr. 319 din 13.12.2004 referitoare la schema de ajutor de stat pentru intreprinderi mici si mijlocii Programul national de infiintare si dezvoltare a incubatoarelor de afaceri in Romania

Mai mult

LISTĂ DE TARIFE ŞI COMISIOANE PERSOANE JURIDICE valabilă din data de 05 decembrie 2018 SERVICII DE CONT Administrare cont Închidere cont Comision cont

LISTĂ DE TARIFE ŞI COMISIOANE PERSOANE JURIDICE valabilă din data de 05 decembrie 2018 SERVICII DE CONT Administrare cont Închidere cont Comision cont LISTĂ DE TARIFE ŞI COMISIOANE PERSOANE JURIDICE valabilă din data de 05 decembrie 2018 SERVICII DE CONT Administrare cont Închidere cont Comision cont garanţie de bună execuţie Comision de cont escrow

Mai mult

DDS Cont executie venituri

DDS Cont executie venituri ROMANIA JUDETUL Bacau CENTRALIZATOR BL CONTUL DE EXECUTIE A BUGETULUI LOCAL - VENITURI la data de 31-12-2015 Anexa 12 TOTAL VENITURI 00.01 2981000.00 9774330.00 7149041.74 500291.00 6648750.74 6595341.74

Mai mult

Visual FoxPro

Visual FoxPro DIRECTIA GENERALA A FINANTELOR PUBLICE Situatia activelor si datoriilor institutiilor publice din administratia locala 1.0..015 pag.: 1 - lei - COD DENUMIRE INDICATORI Sold la inceputul anului Sold la

Mai mult

Microsoft Word - pr548_14.doc

Microsoft Word - pr548_14.doc PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAŢILOR SENATUL L E G E pentru întărirea disciplinei financiare privind operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă

Mai mult

STADIUL LANSĂRII APELURILOR DE PROIECTE IN CADRUL POR LA NIVELUL REGIUNII NORD-EST - 14 iunie P.I Perioada depunere Prioritatea Aloca

STADIUL LANSĂRII APELURILOR DE PROIECTE IN CADRUL POR LA NIVELUL REGIUNII NORD-EST - 14 iunie P.I Perioada depunere Prioritatea Aloca STADIUL LANSĂRII APELURILOR DE PROIECTE IN CADRUL POR 2014-2020 LA NIVELUL REGIUNII NORD-EST - 14 iunie 2019-6.1 16.05.2016 16.11.2016 Apel 2 06.01.2017-13.07.2017 3.1 A 16.05.2016 16.11.2016 Apel 2 28.08.2017

Mai mult

ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 69 din 30 iunie 2010 privind reabilitarea termică a clădirilor de locuit cu finanţare prin credite bancare cu garanţie guvern

ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 69 din 30 iunie 2010 privind reabilitarea termică a clădirilor de locuit cu finanţare prin credite bancare cu garanţie guvern ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 69 din 30 iunie 2010 privind reabilitarea termică a clădirilor de locuit cu finanţare prin credite bancare cu garanţie guvernamentală EMITENT GUVERNUL Publicat în MONITORUL OFICIAL

Mai mult

Către : MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR

Către : MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR STADIUL IMPLEMENTARII PROGRAMULUI NAȚIONAL DE CADASTRU ȘI CARTE FUNCIARĂ Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) gestionează sistemul integrat de cadastru și carte funciară, un

Mai mult

Visual FoxPro

Visual FoxPro DIRECTIA GENERALA A FINANTELOR PUBLICE TOTAL JUDET BILANT 0.09.017 pag.: 1 - lei - COD DENUMIRE INDICATORI SOLD LA INCEPUTUL PERIOADEI SOLD LA SFARSITUL PERIOADEI 900400-900500-90000-90100*) 14.11 9.07

Mai mult

Slide 1

Slide 1 FINANTAREA AFACERII TALE GALATI, 15 iunie 2017 ISTORIC 1994 2001 2009 2011 2013 Raiffeisen Zentralbank Österreich (RZB) deschide o reprezentanta in Romania. care devine subsidiara in 1997 RZB Austria preia

Mai mult