Microsoft PowerPoint - Material_conferinta_presa _18 feb.pptx

Mărimea: px
Porniți afișarea la pagina:

Download "Microsoft PowerPoint - Material_conferinta_presa _18 feb.pptx"

Transcriere

1 1 ACȚIUNILE ÎNTREPRINSE DE PREȘEDINȚIA ROMÂNĂ LA CONSILIUL UNIUNII EUROPENE ÎN DOMENIUL AGRICULTURII SI PESCUITULUI Prezentarea priorităților PRES RO 2019 Prezidarea Consiliului AGRIFISH Conferința de presă Recepția oferită de România în marja Consiliului Bilanțul pe 2 luni 2019

2 2 ACTIUNI ALE PREȘEDINȚIEI ROMÂNIEI LA CONSILIUL UE 10 decembrie 2018 Sesiune de informare a fermierilor privind preluarea Președinției Consiliului UE La întâlnire au participat reprezentanții structurilor asociative din domeniul vegetal și zootehnic, ai federațiilor, ai asociațiilor, ai organizațiilor și ai patronatelor reprezentative din sectorul agricol. Întâlnirea a fost organizată cu scopul de a disemina etapele pregătirilor tehnice și ale regulilor pe care le instituie normele de funcționare a Președinției Consiliului Uniunii Europene. Ministrul a afirmat că România este pregătită să facă față acestei provocări, constituind în acest sens structuri dedicate la nivelul MADR. Astfel, a fost înființat Comitetul de Coordonare a activității evenimentelor și acțiunilor conexe care vor avea loc în timpul pregătirii și exercitării Președinției Române la Consiliul Uniunii Europene.

3 3 ACTIUNI ALE PREȘEDINȚIEI ROMÂNIEI LA CONSILIUL UE Joi, 10 Ianuarie 2019: Ceremonia oficială de lansare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene 11 ianuarie întâlnirea cu Colegiul Comisarilor Cluster-ul 2- Convergență economică și socială, coeziune și incluziune S-au prezentat tematicile prioritare ce se vor regăsi pe agenda Președinției României

4 4 19 Ianuarie 2019 Ministrul Petre Daea a participat la Forumul Mondial pentru Alimentație și Agricultură de la Berlin - temă importantă pentru România aflată în proces de recuperare a decalajului tehnologic fata de țările vestice din UE În marja expoziției Săptămâna Verde de la Berlin s-a desfășurat, în data de 19 ianuarie 2019, Forumul Mondial pentru Alimentație și Agricultură, ce a avut ca temă Agricultura devine digitală - Soluții inteligente pentru viitoarea agricultură", eveniment organizat de Ministerul Federal al Agriculturii și Alimentației din Germania. Scopul conferinței a fost acela de a identifica strategii politice comune, de a iniția și de a monitoriza un proces internațional, precum și de a promova schimbul dintre factorii politici, operatorii economici, comunitatea științifică și societatea civilă. Ministrul Petre Daea a avut o intervenție în cadrul conferinței, subliniind importanța temei alese și faptul că trebuie să existe un efort comun pentru luarea deciziilor pentru conectivitate, pentru investiții în lanțul de valori agricole și neagricole și grija față de natură, în scopul de a moderniza fermierul de oriunde și de a-l ajuta să fie conectat la orice informație prin digitalizare.

5 5 Expoziția Săptămâna Verde 2019 de la Berlin În perioada ianuarie 2019, s-a desfășurat Berlin, Germania, expoziția Săptămâna Verde 2019 (Grüne Woche). Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a participat la această expoziție cu un stand de informare privind politicile aplicate în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, si acțiuni de substanță destinate creșterii vizibilității potențialului sectorului agroalimentar românesc, România a participat cu un stand de 335 mp, în concept unitar instituții publice și mediu privat, din care Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale a avut alocați 60 mp. Acest mod de organizare și participare alături de sectorul privat, pe o suprafață totală de 335 metri pătrați, a asigurat vizibilitatea necesară și realizarea unor întâlniri la nivel înalt la standul României, la o calitate corespunzătoare etapei în care ne aflăm. În marja expoziției, ministrul Petre DAEA a avut mai multe întâlniri cu omologii săi, pentru a discuta prioritățile României pe perioada deținerii Președinției Consiliului UE. (cu Ministrul Mediului și Agriculturii din landul Saxonia, cu miniștrii agriculturii din Finlanda și Croația, și în cadrul Conferinței Miniștrilor Agriculturii ( Agricultura devine digitală - Soluții inteligente pentru viitoarea agricultură)

6 6 22 ianuarie 2019 Prezentarea priorităților Președinției ROMÂNIEI, în ComENVI - Parlamentul European, Bruxelles În data de a.c. s-a desfășurat la Parlamentul European, Bruxelles, audierea ministrului Petre Daea privind prioritățile președinției în ComENVI. Ministrul agriculturii a prezentat prioritățile Președinției române în domeniul responsabilităților Consiliului AGRI Fish subliniind că își propune să avanseze cât mai mult pe toate dosarele legislative în discuție.

7 7 23 ianuarie 2019 Prezentarea priorităților Președinției ROMÂNIEI în ComPECH - Parlamentul European, Bruxelles Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a prezentat Parlamentului European (PE) prioritățile generale și de pescuit ale Președinției României. A mulțumit PE pentru votul pozitiv al Comisiei de pescuit privind Acordul de parteneriat în domeniul pescuitului durabil cu Marocul. A salutat încheierea cu succes a trialogurilor politice din 22 ianuarie a.c. pentru propunerile de transpunere a recomandărilor privind peștele spadă și măsurile din Comisia generală pentru pescuit în Marea Mediterană (GFCM).

8 8 23 ianuarie 2019 Prezentarea priorităților Președinției ROMÂNIEI în ComAGRI - Parlamentul European, Bruxelles În comisia de agricultură (COMAGRI) au fost prezentate prioritățile pe perioada deținerii președinției Consiliului UE. avansarea negocierilor asupra pachetului de reformă PAC post 2020, bioeconomia, Planul strategic UE pentru proteine.

9 9 28 ianuarie 2019 PARTICIPAREA LA CONSILIUL AGRIFISH Principala temă de discuție din cadrul reuniunii Consiliului AGRIFISH fixată de Președinția română a Consiliului UE a vizat Pachetul legislativ PAC 2020, cu cele trei dosare: Regulamentul PAC Planurile strategice, Regulamentul privind finanțarea, Managementul și Monitorizarea PAC; Regulamentul privind organizarea comună de piață a produselor agricole OCP. Președinția României la Consiliul Uniunii Europene își propune să contribuie la asigurarea convergenței și coeziunii europene, în scopul unei dezvoltări durabile și echitabilepentrutoți cetățenii și Statele Membre prin creșterea competitivității și reducerea decalajelor de dezvoltare, promovarea conectivității și a digitalizării, stimularea antreprenoriatului și consolidarea politicii industriale europene.

10 10 CONFERINȚA DE PRESĂ DUPĂ PRIMUL CONSILIU AGRIFISH Petre DAEA, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a susținut împreună cu Phil Hogan, comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, în data de 28 ianuarie 2019, la Bruxelles, o conferință de presă, după prima sesiune de lucru din cadrul reuniunii Consiliului Uniunii Europene (Agricultură și Pescuit), prezidat de România de la preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene.

11 28 ianuarie 2019 RECEPȚIA OFERITĂ DE ROMÂNIA DUPĂ PREZIDAREA PRIMULUI CONSILIU AGRIFISH DE LA BRUXELLES 11 În data de 28 ianuarie 2019, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a oferit o recepție cu ocazia primului Consiliu AgriFish de la preluarea președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene. În cadrul acestei recepții, ce a avut loc la sediul Reprezentanței Permanente a României la Bruxelles, a fost organizată o expoziție cu produse agroalimentare reprezentative din țara noastră, înregistrateși certificate pe scheme de calitate europene, dar și naționale. Invitații europarlamentari, miniștrii agriculturii din statele membre - au admirat și au degustatși produse tradiționale precum zacuscă din legume și pește, produse din carne de porc, de oaie și de vită (costiță, pastramă, cârnați de diverse sortimente, jambon, mușchi, piept de porc, tobă, salam tăiat cu barda, Salinate de Turda), produse din pește afumat, marinat, păstrăv afumatîncoajă de brad, pastramă de crap, lactate (brânzeturi de vacă, oaie și mixte: urdă, caș, cașcaval afumat și neafumat, telemea, brânză de burduf). Nu au lipsit nici dulciurile atestate tradițional, printre care menționăm cozonac, plăcintă cu mere, dovleac, brânză dulce, cornulețe și macaroons tricolore, diverse dulcețuri și siropurinaturale. O parte din produsele agroalimentare au fost expuse pe o hartă a României, iluminată cu spoturi, pentru a scoate în evidență locația de proveniență a produselor românești.

12 12 4 Videoconferințe săptămânale pentru analiza stadiului dosarelor tematice cu echipele reunite din București și de la Bruxelles într-un duplex video

13 13 29 dosare preluate de la președinția Austriei (Unele sunt pasive nu se discută în președinția noastră) 4 dosare pregătite pentru închidere - angajament luat de România 9 dosare închise de România până în prezent

14 14 DOSARE ÎNCHISE până în prezent 1. Regulament privind băuturile spirtoase 2. Practicile comerciale neloiale 3. Legea generală a alimentelor 4. Regulament de modificare a Reg. (UE) nr. 1305/2013 și (UE) nr. 1307/2013 în ce privește anumite norme privind plățile directe și sprijinul pentru dezvoltare rurală pentru anii 2019 și Transpunere Comisia Generală pentru Pescuit în Marea Mediterană (GFCM) avem acord cu PE să închidem dosarele 6. Propunere de regulament al Parlamentului European și al Consiliului privind un plan multianual de refacere a stocurilor de pește-spadă din Mediterana 7. Propunere de regulament al Parlamentului European și al Consiliului de stabilire a unui plan multianual pentru pescuitul care exploatează stocurile demersale în Marea Mediterană de Vest 8. REGULAMENT de instituire a unor măsuri de conservare și control care se aplică în zona de reglementare a Organizației de Pescuit în Atlanticul de Nord-Vest (NAFO) și de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 2115/2005 al Consiliului și a Regulamentului (CE) nr. 1386/2007 al Consiliului 9. Regulamentul privind măsurile tehnice ((Trialog politic-închidere )

15 15 În lucru: să obținem abordarea generală/parțială (poziția Consiliului) pentru regulamentele pe reforma PAC (Planurile strategice, Regulamentul privind Finanțarea, Managementul și Monitorizarea PAC), Regulamentul privind organizarea comună a pieței PAC și Regulamentul privind Fondul Maritim și depescuit

16 16 ÎN LUCRU: Regulamentul privind planurile strategice ale PAC- Abrogă regulamentele actuale privind plățile directe (Regulamentul nr. 1307/2013) și dezvoltarea rurală (Regulamentul nr. 1305/2017). Se vor discuta noul model de performanță și aspectele de performanță ale acestuia; Definițiile/ Indicatorii/ Condiționalitatea pentru micii fermieri /Plafonarea /Redistributivă/Arhitectura verde /Co-finanțarea Regulament privind finanțarea, gestionarea și monitorizarea PAC și de abrogare a Reg. (UE) nr.1306/2013 Regulamentul Orizontal - document nr. 393/2018 Acest nou regulament propune schimbarea PAC de la principiul asigurării conformității (legalitatea și regularitatea tranzacțiilor de bază) la asigurarea performanței Puncte sensibile ale acestui regulament: asistența tehnică volumul de muncă și responsabilitățile organismelor naționale de guvernanță inclusiv numărul de agenții de plăți rezerva pentru agricultură disciplina financiară obligațiile de raportare, reducerile/suspendările plăților verificarea financiară anuală și verificarea anuală a performanței perioada de tranziție și regula de dezangajare N+ 3

17 17 Regulamentul privind organizarea comună de piață a produselor agricole (OCP) Proiectul de regulament prevede: -transferul schemelor de sprijin specifice către planurile strategice naționale; -revizuirea regulilor privind autorizațiile de plantare a viței de vie precum și prevederi privind denumirile de origine; -revizuirea normelor privind indicațiile geografice pentru vin și produse alimentare și includerea vinului aromatizat în domeniul de aplicare al regulamentului pentru înregistrarea indicațiilor geografice pentru produsele alimentare; - modificarea anumitor definiții și eliminarea anumitor prevederi devenite inutile (ex. în sectorul zahăr, urmare a eliminării cotelor și pentru restituțiile la export, urmare a deciziei OMC din 2015); - actualizarea limitelor ajutorului UE pentru schema de fructe și lapte în școli, urmare a Brexit-ului; - modificarea prevederilor privind alocările financiare pentru regiunile ultra-periferice (POSEI) și Insulele Egee. PRES RO a făcut pași importanți în negocierile cu statele membre și instituțiile europene, avem discuții avansate pe fiecare dosar, nu putem da un procent de realizare întrucât dosarele sunt în plină discuție de negociere cu statele membre

18 18 PREGĂTIREA ACȚIUNILOR INTERNE ȘI EXTERNE 10 acțiuni interne din care: 2 în luna martie 2019 Lansarea deceniului ONU pentru fermele de familie Reuniunea directorilor generali de dezvoltare rurală 5 acțiuni externe din care: 4 întâlniri privind Consiliul Uniunii Europene Consiliul (AGRIFISH) 1 eveniment în cadrul conferinței FAO la Roma

19 MINISTERUL AGRICULTURII ȘI DEZVOLTĂRII RURALE PREȘEDINȚIA ROMÂNIEI LA CONSILIUL UE Semestrul I martie 2019, București Lansarea Deceniului ONU privind fermele de familie ( ) Bucuresti Reuniunea directorilor generali pe dezvoltare rurală , București Conferința Cercetarea în agricultură și bioeconomia , Craiova Reuniunea șefilor autorităților fitosanitare** București Reuniunea directorilor agențiilor de plăți** (1 zi-conferința, conferinta de presa+ expozitie)- București Ziua mondială a albinelor Bruxelles Recepție - Conferința PAC post 2020 (acțiune de promovare produse) Recepție Colegiul Comisarilor (cu ocazia sedinței comune Guvernul României - Grupul comisarilor UE) Berlin Expozitia Saptămâna Verde Bruxelles Consiliul Uniunii Europene (Agricultură și Pescuit) Bruxelles Recepție (acțiune de promovare a produselor agroalimentare - promovarea Catalogului produselor agroalimentare de calitate aplicație Smartphone) Bruxelles Consiliul Uniunii Europene (Agricultură și Pescuit) Luxemburg Consiliul Uniunii Europene (Agricultură și Pescuit) Bruxelles Consiliul Uniunii Europene (Agricultură și Pescuit) Luxemburg Consiliul Uniunii Europene (Agricultură și Pescuit) (1 zi, 1ora)- Roma: Eveniment în cadrul 41 CG FAO - ev. paralel în cadrul Conferinței Generale a FAO Nov-Dec 2018 Ianuarie 2019 Februarie 2019 Martie 2019 Aprilie 2019 Mai 2019 Iunie București ( 1 zi vizita in teren) Comitetul Special Agricol București 1 zi in teren Consiliu AGRIFISH , Bucuresti Conferința privindpestaporcina Tulcea Reuniunea directorilor generali de pescuit și acvacultură CALENDAR de EVENIMENTE EXTERNE și EVENIMENTE INTERNE pe timpul PREȘEDINȚIEI ROMÂNIEI LA CONSILIUL UE

20 20 Vă mulțumesc!

AM_Ple_NonLegReport

AM_Ple_NonLegReport 8.3.2018 A8-0048/50 50 Punctul 101 101. afirmă că o politică agricolă comună modernizată este esențială pentru securitatea și autonomia alimentară, prezervarea populațiilor rurale și ocuparea forței de

Mai mult

Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 15 martie 2019 (OR. en) Dosare interinstituționale: 2018/0216(COD) 2018/0217(COD) 2018/0218(COD) 7482/1/19 REV 1

Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 15 martie 2019 (OR. en) Dosare interinstituționale: 2018/0216(COD) 2018/0217(COD) 2018/0218(COD) 7482/1/19 REV 1 Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 15 martie 2019 (OR. en) Dosare interinstituționale: 2018/0216(COD) 2018/0217(COD) 2018/0218(COD) 7482/1/19 REV 1 AGRI 143 AGRILEG 56 AGRIFIN 21 AGRISTR 22 AGRIORG

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation BILANȚ PREȘEDINȚIA ROMÂNIEI LA CONSILIUL UE capitolul agricultură și pescuit BILANȚ AGRICULTURĂ 2 ANI ȘI 6 LUNI 1 BILANȚ PREȘEDINȚIA ROMÂNIEI LA CONSILIUL UE SINTEZĂ AGRICULTURĂ ȘI PESCUIT 2 Preşedinţia

Mai mult

Hotărâre Guvernul României privind înfiinţarea Societăţii Naţionale Casa Monitorul Oficial al Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA - R

Hotărâre Guvernul României privind înfiinţarea Societăţii Naţionale Casa Monitorul Oficial al Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA - R Hotărâre 933 2018-11-29 Guvernul României privind înfiinţarea Societăţii Naţionale Casa Monitorul Oficial al Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA - României nr 1032 din S.A. 2018-12-05 NOTA DE FUNDAMENTARE

Mai mult

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, COM(2019) 112 final 2019/0062 (NLE) Propunere de DECIZIE A CONSILIULUI privind poziția care urmează să fie adopt

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, COM(2019) 112 final 2019/0062 (NLE) Propunere de DECIZIE A CONSILIULUI privind poziția care urmează să fie adopt COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, 8.3.2019 COM(2019) 112 final 2019/0062 (NLE) Propunere de DECIZIE A CONSILIULUI privind poziția care urmează să fie adoptată în numele Uniunii Europene în cadrul Comisiei Generale

Mai mult

Hotărâre Guvernul României privind acordarea de ajutor financiar organizaţiilor de producători şi altor forme asociative pentru comerci

Hotărâre Guvernul României privind acordarea de ajutor financiar organizaţiilor de producători şi altor forme asociative pentru comerci Hotărâre 740 2017-10-05 Guvernul României privind acordarea de ajutor financiar organizaţiilor de producători şi altor forme asociative pentru comercializare din sectorul fructelor şi legumelor Monitorul

Mai mult

Esplanada Academie.cdr

Esplanada Academie.cdr Eveniment marca Platoul Academiei Militare, Cotroceni CONCEPT In urma cu 20 de ani se nastea un principiu denumit slow food, care se dorea un altfel de stil de viata, un stil de a manca si o replica pozitiva

Mai mult

ANEXA 5 - ACTE NORMATIVE UTILE LEGISLATIA EUROPEANĂ Directiva 2008/90/CE a Consiliului privind comercializarea materialului de înmulțire și plantare f

ANEXA 5 - ACTE NORMATIVE UTILE LEGISLATIA EUROPEANĂ Directiva 2008/90/CE a Consiliului privind comercializarea materialului de înmulțire și plantare f ANEXA 5 - ACTE NORMATIVE UTILE LEGISLATIA EUROPEANĂ Directiva 2008/90/CE a Consiliului privind comercializarea materialului de înmulțire și plantare fructifer destinat producției de fructe Documentul Comitetului

Mai mult

Consiliul Uniunii Europene

Consiliul Uniunii Europene CONSILIUL UNIUNII EUROPENE UN FACTOR DECIZIONAL ESENȚIAL AL UE Consiliul Uniunii Europene cunoscut informal și sub denumirea de Consiliul UE sau, pur și simplu, Consiliul este un factor decizional cheie

Mai mult

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, COM(2017) 198 final COMUNICARE A COMISIEI CĂTRE PARLAMENTUL EUROPEAN, CONSILIU, COMITETUL ECONOMIC ȘI SOCIAL EU

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, COM(2017) 198 final COMUNICARE A COMISIEI CĂTRE PARLAMENTUL EUROPEAN, CONSILIU, COMITETUL ECONOMIC ȘI SOCIAL EU COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, 27.4.2017 COM(2017) 198 final COMUNICARE A COMISIEI CĂTRE PARLAMENTUL EUROPEAN, CONSILIU, COMITETUL ECONOMIC ȘI SOCIAL EUROPEAN ȘI COMITETUL REGIUNILOR Un plan de acțiune pentru

Mai mult

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, COM(2019) 157 final RAPORT AL COMISIEI CĂTRE CONSILIU privind progresele înregistrate de statele membre în ceea

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, COM(2019) 157 final RAPORT AL COMISIEI CĂTRE CONSILIU privind progresele înregistrate de statele membre în ceea COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, 28.3.2019 COM(2019) 157 final RAPORT AL COMISIEI CĂTRE CONSILIU privind progresele înregistrate de statele membre în ceea ce privește aderarea la Convenția internațională a

Mai mult

Fișa Măsurii M6/3A MODIFICATĂ 1 1 MĂSURA M6/3A Sprijin pentru mențiunea de calitate facultativă produs montan Tipul măsurii: INVESTIȚII SERVICII SPRIJ

Fișa Măsurii M6/3A MODIFICATĂ 1 1 MĂSURA M6/3A Sprijin pentru mențiunea de calitate facultativă produs montan Tipul măsurii: INVESTIȚII SERVICII SPRIJ Fișa Măsurii M6/3A MODIFICATĂ 1 1 MĂSURA M6/3A Sprijin pentru mențiunea de calitate facultativă produs montan Tipul măsurii: INVESTIȚII SERVICII SPRIJIN FORFETAR 1.Descrierea generală a măsurii, inclusiv

Mai mult

COM(2017)520/F1 - RO

COM(2017)520/F1 - RO COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, 22.5.2017 COM(2017) 520 final Recomandare de RECOMANDARE A CONSILIULUI privind Programul național de reformă al Poloniei pentru 2017 și care include un aviz al Consiliului

Mai mult

Microsoft Word - anunt docx

Microsoft Word - anunt docx A N U N Ț Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, anunță organizarea de către ANFP a concursului de recrutare în vederea ocupării unor funcţii publice de conducere vacante din cadrul aparatului

Mai mult

ASOCIATIA GRUP DE ACTIUNE LOCALA TINUTUL ZIMBRILOR PROCEDURĂ OPERAȚIONALĂ 2017 Ediţia I Revizia 1 Pagina 1/14 PLANUL DE EVALUARE ȘI MONITORIZARE SDL G

ASOCIATIA GRUP DE ACTIUNE LOCALA TINUTUL ZIMBRILOR PROCEDURĂ OPERAȚIONALĂ 2017 Ediţia I Revizia 1 Pagina 1/14 PLANUL DE EVALUARE ȘI MONITORIZARE SDL G Pagina 1/14 PLANUL DE EVALUARE ȘI MONITORIZARE SDL GAL TINUTUL ZIMBRILOR 2014-2020 A. CADRUL LEGISLATIV În conformitate cu Regulamentul nr. 1303/2013, fiecare prioritate va fi evaluată cel puțin o dată

Mai mult

csr_romania_ro.doc

csr_romania_ro.doc COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, 7.6.2011 SEC(2011) 825 final Recomandare de RECOMANDARE A CONSILIULUI privind Programul național de reformă din 2011 al României și de emitere a unui aviz al Consiliului privind

Mai mult

NOTĂ DE FUNDAMENTARE

NOTĂ DE FUNDAMENTARE Hotărâre 377 2017-05-25 Guvernul României privind aprobarea plăţii contribuţiei voluntare a României, în lei, la fondul fiduciar al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru acoperirea cheltuielilor de participare

Mai mult

RE_QO

RE_QO Parlamentul European 204-209 Document de ședință B8-0545/206 29.4.206 PPUNERE DE REZOLUȚIE depusă pe baza întrebării cu solicitare de răspuns oral B8-0363/206 în conformitate cu articolul 28 alineatul

Mai mult

Microsoft Word - NF OUG

Microsoft Word - NF OUG Ordonanţă de urgenţă 37 2013-04-30 Guvernul României pentru completarea art. 13 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 74/2009 privind gestionarea fondurilor comunitare nerambursabile provenite din

Mai mult

NOTA DE FUNDAMENTARE

NOTA DE FUNDAMENTARE NOTA DE FUNDAMENTARE SECŢIUNEA 1 TITLUL PROIECTULUI DE ACT NORMATIV : HOTĂRÂRE DE GUVERN privind înființarea Societății Naționale Casa Română de Comerț Agroalimentar UNIREA S.A, completarea art.3 din Hotarârea

Mai mult

Microsoft Word - Nota fundamentare

Microsoft Word - Nota fundamentare NOTĂ DE FUNDAMENTARE privind aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții Servicii de extindere și dezvoltare

Mai mult

Microsoft Word - Adamov Tabita rezumat RO.doc

Microsoft Word - Adamov Tabita rezumat RO.doc UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRICOLE ŞI MEDICINĂ VETERINARĂ A BANATULUI TIMIŞOARA FACULTATEA DE MANAGEMENT AGRICOL ING. EC. ADAMOV TABITA CORNELIA TEZĂ DE DOCTORAT REZUMAT CONDUCĂTOR ŞTIINŢIFIC: ACAD. PĂUN

Mai mult

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, COM(2015) 365 final 2015/0160 (COD) Propunere de REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI AL CONSILIULUI de modi

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, COM(2015) 365 final 2015/0160 (COD) Propunere de REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI AL CONSILIULUI de modi COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, 17.7.2015 COM(2015) 365 final 2015/0160 (COD) Propunere de REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI AL CONSILIULUI de modificare a Regulamentul (UE) nr. 1303/2013 al Parlamentului

Mai mult

Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 14 noiembrie 2016 (OR. en) 14391/16 OJ CRP1 37 ORDINE DE ZI PROVIZORIE Subiect: Cea de a 2605-a reuniune a COMIT

Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 14 noiembrie 2016 (OR. en) 14391/16 OJ CRP1 37 ORDINE DE ZI PROVIZORIE Subiect: Cea de a 2605-a reuniune a COMIT Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 14 noiembrie 2016 (OR. en) 14391/16 OJ CRP1 37 ORDINE DE ZI PVIZORIE Subiect: Cea de a 2605-a reuniune a COMITETULUI REPREZENTANȚILOR PERMANENȚI (partea I) Data: 16

Mai mult

Hotărâre Guvernul României pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr /2014 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agric

Hotărâre Guvernul României pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr /2014 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agric Hotărâre 95 2016-02-18 Guvernul României pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1.185/2014 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Monitorul Oficial al

Mai mult

Microsoft PowerPoint - prezentare MERIDIAN

Microsoft PowerPoint - prezentare MERIDIAN PARTENERIAT Ministerul Administraţiei şi Internelor Ministerul Integrării Europene Ministerul Economiei şi Comerţului Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei Agentia Nationala pentru Resurse

Mai mult

PR_INI

PR_INI PARLAMENTUL EUPEAN 2014-2019 Comisia pentru cultură și educație 2014/2149(INI) 3.3.2015 PIECT DE RAPORT referitor la o abordare integrată a patrimoniului cultural european (2014/2149(INI)) Comisia pentru

Mai mult

Rapoarte de implementare anuale și finale pentru Obiectivul privind investițiile pentru creștere economică și locuri de muncă PARTEA A IDENTIFICAREA R

Rapoarte de implementare anuale și finale pentru Obiectivul privind investițiile pentru creștere economică și locuri de muncă PARTEA A IDENTIFICAREA R Rapoarte de implementare anuale și finale pentru Obiectivul privind investițiile pentru creștere economică și locuri de muncă PARTEA A IDENTIFICAREA RAPORTULUI DE IMPLEMENTARE ANUAL/FINAL CCI 2014RO05SFOP001

Mai mult

Anexa 3 - Fișa măsurii Măsura 7 - Cooperarea orizontală și verticală pentru asocierea agricultorilor și a agenților economici din turism M7 COOPERAREA

Anexa 3 - Fișa măsurii Măsura 7 - Cooperarea orizontală și verticală pentru asocierea agricultorilor și a agenților economici din turism M7 COOPERAREA Anexa 3 - Fișa măsurii Măsura 7 - Cooperarea orizontală și verticală pentru asocierea agricultorilor și a agenților economici din turism M7 COOPERAREA ORIZONTALĂ ŞI VERTICALĂ PENTRU ASOCIEREA AGRICULTORILOR

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation sfdjgk PLANIFICARE REGIONALA OPORTUNITATI SI PROVOCARI 2021-2027 IMPORTANTA PLANIFICARII REGIONALE Planificarea dezvoltarii la nivel regional ofera baza esentiala si strategica pentru includerea masurilor

Mai mult

HOTĂRÂRE nr. 34 din 27 ianuarie 2017

HOTĂRÂRE nr. 34 din 27 ianuarie 2017 HOTĂRÂRE nr. 34 din 27 ianuarie 2017 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional de gestionare a afacerilor europene în vederea participării României la procesul decizional al instituţiilor

Mai mult

untitled

untitled ROMÂNIA MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE Regulament de organizare şi funcţionare a Comitetului Naţional de Coordonare a Reţelei Naţionale de Dezvoltare Rurală 2007-2013 Articolul 1 Dispoziţii

Mai mult

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, COM(2017) 769 final 2017/0347 (COD) Propunere de REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI AL CONSILIULUI de abr

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, COM(2017) 769 final 2017/0347 (COD) Propunere de REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI AL CONSILIULUI de abr COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, 19.12.2017 COM(2017) 769 final 2017/0347 (COD) Propunere de REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI AL CONSILIULUI de abrogare a Regulamentului (UE) nr. 256/2014 al Parlamentului

Mai mult

FIȘĂ DE PREZENTARE FLAG ASOCIATIA GRUP LOCAL DOBROGEA SUD Țara: ROMANIA Regiunea: 2 SUD-EST Operațional: FLAGU-UL A FOST INFIINTAT SI FINANTAT SI IN P

FIȘĂ DE PREZENTARE FLAG ASOCIATIA GRUP LOCAL DOBROGEA SUD Țara: ROMANIA Regiunea: 2 SUD-EST Operațional: FLAGU-UL A FOST INFIINTAT SI FINANTAT SI IN P FIȘĂ DE PREZENTARE FLAG ASOCIATIA GRUP LOCAL DOBROGEA SUD Țara: ROMANIA Regiunea: 2 SUD-EST Operațional: FLAGU-UL A FOST INFIINTAT SI FINANTAT SI IN PERIOADA 2007-2013, STRATEGIA AFERENTA PERIOADEI 2014-2020,

Mai mult

CUPRINS UNITATEA 1 PRODUSE ALIMENTARE Alimentaţia omului, satisfacerea nevoii de hrană Alimente de origine minerală Alimente

CUPRINS UNITATEA 1 PRODUSE ALIMENTARE Alimentaţia omului, satisfacerea nevoii de hrană Alimente de origine minerală Alimente CUPRINS UNITATEA 1 PRODUSE ALIMENTARE... 4 1. Alimentaţia omului, satisfacerea nevoii de hrană... 4 2. Alimente de origine minerală.... 6 3. Alimente de origine vegetală în stare proaspătă.... 8 4. Alimente

Mai mult

Raport general Rezumat

Raport general Rezumat Raport general 2018 - Rezumat Declinarea responsabilității Această publicație are un scop strict informativ și nu reprezintă neapărat opinia oficială a Agenției Europene pentru Produse Chimice. Agenția

Mai mult

Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 17 iunie 2015 (OR. en) 9305/1/15 REV 1 UEM 201 ECOFIN 410 SOC 373 COMPET 282 ENV 370 EDUC 190 RECH 178 ENER 225

Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 17 iunie 2015 (OR. en) 9305/1/15 REV 1 UEM 201 ECOFIN 410 SOC 373 COMPET 282 ENV 370 EDUC 190 RECH 178 ENER 225 Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 17 iunie 2015 (OR. en) 9305/1/15 REV 1 UEM 201 ECOFIN 410 SOC 373 COMPET 282 ENV 370 EDUC 190 RECH 178 ENER 225 JAI 385 EMPL 245 NOTĂ Sursă: Destinatar: Subiect: Secretariatul

Mai mult

FIȘA MĂSURII M7.3A - "Promovarea formelor asociative de producători în agricultură" 1. Descrierea generală a măsurii, inclusiv a logicii de intervenți

FIȘA MĂSURII M7.3A - Promovarea formelor asociative de producători în agricultură 1. Descrierea generală a măsurii, inclusiv a logicii de intervenți FIȘA MĂSURII M7.3A - "Promovarea formelor asociative de producători în agricultură" 1. Descrierea generală a măsurii, inclusiv a logicii de intervenție a acesteia și a contribuției la prioritățile strategiei,

Mai mult

Hotărâre Guvernul României privind aprobarea schemei de ajutor de stat având ca obiectiv sprijinirea investiţiilor destinate promovării

Hotărâre Guvernul României privind aprobarea schemei de ajutor de stat având ca obiectiv sprijinirea investiţiilor destinate promovării Hotărâre 216 2017 0412 Guvernul României privind aprobarea schemei de ajutor de stat având ca obiectiv sprijinirea investiţiilor destinate promovării producţiei de energie din surse regenerabile mai puţin

Mai mult

A 8a vizită de bune practici LODZKIE, POLONIA Marshal Office of Lodzkie Region februarie 2018 Martie 2019, Cluj-Napoca

A 8a vizită de bune practici LODZKIE, POLONIA Marshal Office of Lodzkie Region februarie 2018 Martie 2019, Cluj-Napoca A 8a vizită de bune practici LODZKIE, POLONIA Marshal Office of Lodzkie Region 27-28 februarie 2018 Martie 2019, Cluj-Napoca Participanți 27 28 febr 2018 43 de participanţi din 8 ţări (Spania, Franța,

Mai mult

REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) NR. 1232„/„2014 AL COMISIEI - din 18 noiembrie de modificare a Regulamentului de pu

REGULAMENTUL  DE  PUNERE  ÎN  APLICARE  (UE)  NR. 1232„/„2014  AL  COMISIEI  -  din  18  noiembrie de  modificare  a  Regulamentului  de  pu 19.11.2014 L 332/5 REGULAMENTE REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) NR. 1232/2014 AL COMISIEI din 18 noiembrie 2014 de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 215/2014 al Comisiei,

Mai mult

DIRECȚIA PENTRU UNIUNEA EUROPEANĂ POLITICI ȘI ORIENTĂRI EUROPENE AGENDA ACTIVITĂȚILOR EUROPENE 25 iunie 1 iulie 2018

DIRECȚIA PENTRU UNIUNEA EUROPEANĂ POLITICI ȘI ORIENTĂRI EUROPENE AGENDA ACTIVITĂȚILOR EUROPENE 25 iunie 1 iulie 2018 DIRECȚIA PENTRU UNIUNEA EUROPEANĂ POLITICI ȘI ORIENTĂRI EUROPENE AGENDA ACTIVITĂȚILOR EUROPENE 25 iunie 1 iulie 2018 CUPRINS COMISIA EUROPEANĂ... 3 Autori Dr. Cristina Stroescu, coordonator Luiza Roibu

Mai mult

NOTĂ FUNDAMENTARE

NOTĂ FUNDAMENTARE Hotărâre 1064 2013-12-11 Guvernul României privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Monitorul Oficial prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 34/2013 al României nr privind

Mai mult

Hotărâre Guvernul României privind aprobarea denumirilor calificărilor şi titlurilor conferite absolvenţilor învăţământului universitar

Hotărâre Guvernul României privind aprobarea denumirilor calificărilor şi titlurilor conferite absolvenţilor învăţământului universitar Hotărâre 577 2017-08-09 Guvernul României privind aprobarea denumirilor calificărilor şi titlurilor conferite absolvenţilor învăţământului universitar de licenţă înmatriculaţi în anul I de studii în anii

Mai mult

Raportul privind conturile anuale ale Agenției Executive pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii pentru exercițiul financiar 2016, însoțit de răspunsul

Raportul privind conturile anuale ale Agenției Executive pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii pentru exercițiul financiar 2016, însoțit de răspunsul C 417/74 RO Jurnalul Oficial al Uniunii Europene 6.12.2017 RAPORTUL privind conturile anuale ale Agenției Executive pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii pentru exercițiul financiar 2016, însoțit de răspunsul

Mai mult

Ordonanţă de urgenţă Guvernul României pentru modificarea art. 23 alin. (1) lit. c) din Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinege

Ordonanţă de urgenţă Guvernul României pentru modificarea art. 23 alin. (1) lit. c) din Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinege Ordonanţă de urgenţă 105 2017-12-20 Guvernul României pentru modificarea art. 23 alin. (1) lit. c) din Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006 Monitorul Oficial al României nr 1017

Mai mult

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, COM(2013) 166 final COMUNICARE A COMISIEI CĂTRE PARLAMENTUL EUROPEAN ȘI CONSILIU Către o Uniune economică și mo

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, COM(2013) 166 final COMUNICARE A COMISIEI CĂTRE PARLAMENTUL EUROPEAN ȘI CONSILIU Către o Uniune economică și mo COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, 20.3.2013 COM(2013) 166 final COMUNICARE A COMISIEI CĂTRE PARLAMENTUL EUROPEAN ȘI CONSILIU Către o Uniune economică și monetară profundă și veritabilă Coordonarea ex-ante a

Mai mult

Microsoft Word - APIA.doc

Microsoft Word - APIA.doc SCHEME DE SPRIJIN FINANCIAR GESTIONATE DE AGENŢIA DE PLĂŢI ŞI INTERVENŢIE PENTRU AGRICULTURĂ (APIA) 1. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a acordat ajutor specific pentru producătorii

Mai mult

FIȘA TEHNICĂ A MĂSURILOR DIN STRATEGIA DE DEZVOLTARE LOCALĂ PENTRU ASOCIAȚIA GRUPUL DE ACȚIUNE LOCALĂ COLINELE MOLDOVEI - VARIANTA FINALĂ ÎN URMA APRO

FIȘA TEHNICĂ A MĂSURILOR DIN STRATEGIA DE DEZVOLTARE LOCALĂ PENTRU ASOCIAȚIA GRUPUL DE ACȚIUNE LOCALĂ COLINELE MOLDOVEI - VARIANTA FINALĂ ÎN URMA APRO Măsura 411.23 CREȘTEREA VALORII ADĂUGATE A PRODUSELOR AGRICOLE ȘI FORESTIERE Obiectivul şi raportul cu strategia de dezvoltare miza intervenţiei În România industria alimentară reprezintă principala piaţă

Mai mult

PROGRAMUL OPERAŢIONAL PENTRU PESCUIT ȘI AFACERI MARITIME RAPORT ANUAL PENTRU PUNEREA ÎN APLICARE FEPAM Rezumat pentru cetățeni conf

PROGRAMUL OPERAŢIONAL PENTRU PESCUIT ȘI AFACERI MARITIME RAPORT ANUAL PENTRU PUNEREA ÎN APLICARE FEPAM Rezumat pentru cetățeni conf PROGRAMUL OPERAŢIONAL PENTRU PESCUIT ȘI AFACERI MARITIME 2014-2020 RAPORT ANUAL PENTRU PUNEREA ÎN APLICARE FEPAM - - Rezumat pentru cetățeni conform articolul 50 alineatul (9) din Regulamentul (UE) nr.

Mai mult

Draft council conclusions Austrian Presidency

Draft council conclusions Austrian Presidency Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 14 iunie 2019 (OR. en) 10354/19 SOC 485 EMPL 374 SAN 304 REZULTATUL LUCRĂRILOR Sursă: Data: 13 iunie 2019 Destinatar: Secretariatul General al Consiliului Delegațiile

Mai mult

RE_QO

RE_QO Parlamentul European 2014-2019 Document de ședință B8-1126/2016 19.10.2016 PPUNERE DE REZOLUȚIE depusă pe baza întrebării cu solicitare de răspuns oral B8-1803/2016 în conformitate cu articolul 128 alineatul

Mai mult

GUVERNUL ROMÂNIEI HOTĂRÂRE privind schema de ajutor specific acordat producătorilor de lapte şi de carne de vită și producătorilor de lapte şi de carn

GUVERNUL ROMÂNIEI HOTĂRÂRE privind schema de ajutor specific acordat producătorilor de lapte şi de carne de vită și producătorilor de lapte şi de carn GUVERNUL ROMÂNIEI HOTĂRÂRE privind schema de ajutor specific acordat producătorilor de lapte şi de carne de vită și producătorilor de lapte şi de carne de ovine/caprine, din zonele defavorizate Având în

Mai mult

Microsoft Word - A AM MSWORD

Microsoft Word - A AM MSWORD 1.7.2015 A8-0217/18 18 Liadh Ní Riada, Younous Omarjee, Miguel Urbán Crespo, Marisa Matias, Fabio De Masi, Matt Carthy, Martina Anderson, Luke Ming Flanagan, Barbara Spinelli, Javier Couso Permuy, Lidia

Mai mult

Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 17 decembrie 2018 (OR. en) 14991/18 ADD 1 LIMITE PV CONS 65 COMPET 834 IND 381 MI 913 RECH 513 ESPACE 72 PROIECT

Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 17 decembrie 2018 (OR. en) 14991/18 ADD 1 LIMITE PV CONS 65 COMPET 834 IND 381 MI 913 RECH 513 ESPACE 72 PROIECT Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 17 decembrie 2018 (OR. en) 14991/18 ADD 1 LIMITE PV CONS 65 COMPET 834 IND 381 MI 913 RECH 513 ESPACE 72 PROIECT DE PROCES-VERBAL CONSILIUL UNIUNII EUROPENE (Competitivitate

Mai mult

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, COM(2013) 245 final 2011/0380 (COD) Propunere de REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI AL CONSILIULUI privind

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, COM(2013) 245 final 2011/0380 (COD) Propunere de REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI AL CONSILIULUI privind COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, 22.4.2013 COM(2013) 245 final 2011/0380 (COD) Propunere de REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI AL CONSILIULUI privind Fondul european pentru pescuit și afaceri maritime

Mai mult

Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 27 ianuarie 2016 (OR. en) 5584/16 ADD 1 FIN 58 PE-L 4 NOTĂ PUNCT I/A Sursă: Destinatar: Subiect: Comitetul buget

Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 27 ianuarie 2016 (OR. en) 5584/16 ADD 1 FIN 58 PE-L 4 NOTĂ PUNCT I/A Sursă: Destinatar: Subiect: Comitetul buget Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 27 ianuarie 2016 (OR. en) 5584/16 ADD 1 FIN 58 PE-L 4 NOTĂ PUNCT I/A Sursă: Destinatar: Subiect: Comitetul bugetar Comitetul Reprezentanților Permanenți / Consiliul

Mai mult

UNIUNEA EUROPEANĂ PARLAMENTUL EUROPEAN CONSILIUL Strasbourg, 13 decembrie 2017 (OR. en) 2016/0282 B (COD) LEX 1787 PE-CONS 56/1/17 REV 1 AGRI 598 AGRI

UNIUNEA EUROPEANĂ PARLAMENTUL EUROPEAN CONSILIUL Strasbourg, 13 decembrie 2017 (OR. en) 2016/0282 B (COD) LEX 1787 PE-CONS 56/1/17 REV 1 AGRI 598 AGRI UNIUNEA EUPEANĂ PARLAMENTUL EUPEAN CONSILIUL Strasbourg, 13 decembrie 2017 (OR. en) 2016/0282 B (COD) LEX 1787 PE-CONS 56/1/17 REV 1 AGRI 598 AGRILEG 206 AGRIFIN 115 AGRIORG 110 AGRISTR 102 VETER 97 PHYTOSAN

Mai mult

Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 10 mai 2017 (OR. en) 8964/17 NOTĂ PUNCT I/A Sursă: Destinatar: Secretariatul General al Consiliului ENV 422 FIN

Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 10 mai 2017 (OR. en) 8964/17 NOTĂ PUNCT I/A Sursă: Destinatar: Secretariatul General al Consiliului ENV 422 FIN Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 10 mai 2017 (OR. en) 8964/17 NOTĂ PUNCT I/A Sursă: Destinatar: Secretariatul General al Consiliului ENV 422 FIN 290 FSTR 40 REGIO 56 AGRI 255 Comitetul Reprezentanților

Mai mult

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, COM(2012) 496 final 2011/0276 (COD) Propunere modificată de REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI AL CONSILIU

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, COM(2012) 496 final 2011/0276 (COD) Propunere modificată de REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI AL CONSILIU COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, 11.9.2012 COM(2012) 496 final 2011/0276 (COD) Propunere modificată de REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI AL CONSILIULUI de stabilire a unor dispoziții comune privind Fondul

Mai mult

Asociaţia Producătorilor de Materiale pentru Construcţii din România Membră a Construction Products Europe Telefon: Fax:

Asociaţia Producătorilor de Materiale pentru Construcţii din România Membră a Construction Products Europe Telefon: Fax: Asociaţia Producătorilor de Materiale pentru Construcţii din România Membră a Construction Products Europe Telefon:+40.724.356.404 Fax:+40-21-3211236 E-mail: office@apmcr.ro Web: www.apmcr.ro Masa Rotundă

Mai mult

PROIECT EXPUNERE DE MOTIVE Secţiunea 1 Titlul proiectului de act normativ Lege privind Statutul funcționarilor publici și evidența personalului bugeta

PROIECT EXPUNERE DE MOTIVE Secţiunea 1 Titlul proiectului de act normativ Lege privind Statutul funcționarilor publici și evidența personalului bugeta EXPUNERE DE MOTIVE Secţiunea 1 Titlul proiectului de act normativ Lege privind Statutul funcționarilor publici și evidența personalului bugetar din administrația publică Secţiunea a 2-a Motivul emiterii

Mai mult

REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2016/ AL COMISIEI - din 16 octombrie de stabilire a unor standarde tehnice de

REGULAMENTUL  DE  PUNERE  ÎN  APLICARE  (UE)  2016/ AL  COMISIEI  -  din  16  octombrie de  stabilire  a  unor  standarde  tehnice  de 28.1.2016 L 21/45 REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2016/100 AL COMISIEI din 16 octombrie 2015 de stabilire a unor standarde tehnice de punere în aplicare care specifică procedura de adoptare a deciziei

Mai mult

Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 11 iunie 2019 (OR. en) 9227/19 ADD 1 LIMITE PV CONS 25 ECOFIN 488 PROIECT DE PROCES-VERBAL CONSILIUL UNIUNII EUR

Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 11 iunie 2019 (OR. en) 9227/19 ADD 1 LIMITE PV CONS 25 ECOFIN 488 PROIECT DE PROCES-VERBAL CONSILIUL UNIUNII EUR Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 11 iunie 2019 (OR. en) 9227/19 ADD 1 LIMITE PV CONS 25 ECOFIN 488 PROIECT DE PROCES-VERBAL CONSILIUL UNIUNII EUROPENE (Afaceri Economice și Financiare) 17 mai 2019

Mai mult

PR_NLE-AP_Agreement

PR_NLE-AP_Agreement PARLAMENTUL EUPEAN 2014-2019 Comisia pentru pescuit 21.11.2014 2014/0238(NLE) *** PIECT DE RECOMANDARE referitoare la propunerea de decizie a Consiliului privind încheierea acordului de parteneriat în

Mai mult

Uniunea Europeană și Organizația Mondială a Comerțului

Uniunea Europeană și Organizația Mondială a Comerțului UNIUNEA EUROPEANĂ ȘI ORGANIZAȚIA MONDIALĂ A COMERȚULUI Organizația Mondială a Comerțului (OMC) a contribuit, prin activitatea sa, la menținerea unui sistem comercial internațional reglementat. În ciuda

Mai mult

Despre expozitiei

Despre expozitiei Agromalim cea mai mare expoziție de profil din vestul României și una dintre cele mai importante la nivel național Vor fi expuse tehnologii, mașini și utilaje agricole, inputuri pentru fermele de cultura

Mai mult

Slide 1

Slide 1 Învățământul superior, inovarea și creșterea: bunele practici internaționale Chișinău 15 mai 2019 Education Global Practice Agenda 1. Contextul european și cel din Moldova 2. Capitalul uman și inovarea

Mai mult

TA

TA 3.7.2015 A8-0127/ 001-023 AMENDAMENTE 001-023 depuse de Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale Raport Elisabeth Morin-Chartier Navigatorii A8-0127/2015 (COM(2013)0798 C7-0409/2013 2013/0390(COD))

Mai mult

Microsoft PowerPoint _prezentare RICA 2014 cercetare.ppt [Mod compatibilitate]

Microsoft PowerPoint _prezentare RICA 2014 cercetare.ppt [Mod compatibilitate] Reţeaua de Informaţii Contabile Agricole Elena CHICOSU - Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale 1. RICA România RICA este un instrument statistic bazat pe o anchetă anuală efectuată pe un micro

Mai mult

NOTA DE FUNDAMENTARE

NOTA DE FUNDAMENTARE Ordonanţă de urgenţă 3 2017-01-06 Guvernul României pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal Monitorul Oficial al României nr 16 din 2017-01-06 NOTĂ DE FUNDAMENTARE la

Mai mult

GUVERNUL ROMÂNIEI H O T Ă R Â R E privind reglementarea unor măsuri financiare temporare pentru stimularea gradului de absorbţie a fondurilor alocate

GUVERNUL ROMÂNIEI H O T Ă R Â R E privind reglementarea unor măsuri financiare temporare pentru stimularea gradului de absorbţie a fondurilor alocate GUVERNUL ROMÂNIEI H O T Ă R Â R E privind reglementarea unor măsuri financiare temporare pentru stimularea gradului de absorbţie a fondurilor alocate pentru agricultură aferente schemelor de plăti directe

Mai mult

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, COM(2018) 675 final RAPORT AL COMISIEI PRIVIND ACTIVITATEA COMITETELOR ÎN ANUL 2017 {SWD(2018) 432 final} RO R

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, COM(2018) 675 final RAPORT AL COMISIEI PRIVIND ACTIVITATEA COMITETELOR ÎN ANUL 2017 {SWD(2018) 432 final} RO R COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, 11.10.2018 COM(2018) 675 final RAPORT AL COMISIEI PRIVIND ACTIVITATEA COMITETELOR ÎN ANUL 2017 {SWD(2018) 432 final} RO RO RAPORT AL COMISIEI PRIVIND ACTIVITATEA COMITETELOR

Mai mult

Către : MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR

Către : MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR STADIUL IMPLEMENTARII PROGRAMULUI NAȚIONAL DE CADASTRU ȘI CARTE FUNCIARĂ Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) gestionează sistemul integrat de cadastru și carte funciară, un

Mai mult

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, COM(2013) 246 final 2011/0276 (COD) Propunere modificată de REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI AL CONSILIU

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, COM(2013) 246 final 2011/0276 (COD) Propunere modificată de REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI AL CONSILIU COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, 22.4.2013 COM(2013) 246 final 2011/0276 (COD) Propunere modificată de REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI AL CONSILIULUI de stabilire a unor dispoziții comune privind Fondul

Mai mult

Ordonanţă de urgenţă Guvernul României privind unele măsuri pentru asigurarea participării României la procesul de relocare a instituţii

Ordonanţă de urgenţă Guvernul României privind unele măsuri pentru asigurarea participării României la procesul de relocare a instituţii Ordonanţă de urgenţă 41 2017-06-09 Guvernul României privind unele măsuri pentru asigurarea participării României la procesul de relocare a instituţiilor/agenţiilor Uniunii Europene Monitorul Oficial al

Mai mult

Microsoft PowerPoint - MONITORIZAREA SI CONTROLUL OIPA.ppt [Mod compatibilitate]

Microsoft PowerPoint - MONITORIZAREA SI CONTROLUL OIPA.ppt [Mod compatibilitate] MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE COMITETUL PENTRU ORGANIZAŢIILE Ţ INTERPROFESIONALE PENTRU PRODUSELE AGROALIMENTARE COMITETUL OIPA MONITORIZAREA ŞI CONTROLUL ORGANIZAŢIILOR INTERPROFESIONALE

Mai mult

Hotărâre Guvernul României pentru aprobarea normelor metodologice privind acordarea unui ajutor de stat pentru motorina utilizată în ag

Hotărâre Guvernul României pentru aprobarea normelor metodologice privind acordarea unui ajutor de stat pentru motorina utilizată în ag Hotărâre 763 2013-10-09 Guvernul României pentru aprobarea normelor metodologice privind acordarea unui ajutor de stat pentru motorina utilizată în agricultură Monitorul Oficial al României nr 630 din

Mai mult

GRUPUL DE ACTIUNE LOCALA DIN ZONA VAILOR AMPOIULUI SI MURESULUI Vințu de Jos, str. Lucian Blaga, nr. 20, CIF Tel./Fax ,

GRUPUL DE ACTIUNE LOCALA DIN ZONA VAILOR AMPOIULUI SI MURESULUI Vințu de Jos, str. Lucian Blaga, nr. 20, CIF Tel./Fax , Apel de selectie nr 3 pentru masura M 411.2-121 Data lansarii apelului de selectie pentru masura M 411.2-121:.09.2014 GAL Valea Ampoiului - Valea Muresului anunta lansarea celei de a 3-a sesiuni de depuneri

Mai mult

Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 18 februarie 2019 (OR. en) 6512/19 OJ CRP2 7 COMIX 107 ORDINE DE ZI PROVIZORIE COMITETUL REPREZENTANȚILOR PERMAN

Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 18 februarie 2019 (OR. en) 6512/19 OJ CRP2 7 COMIX 107 ORDINE DE ZI PROVIZORIE COMITETUL REPREZENTANȚILOR PERMAN Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 18 februarie 2019 (OR. en) 6512/19 OJ CRP2 7 COMIX 107 ORDINE DE ZI PVIZORIE COMITETUL REPREZENTANȚILOR PERMANENȚI (partea II) Clădirea Europa, Bruxelles 20 februarie

Mai mult

NOTĂ DE FUNDAMENTARE

NOTĂ DE FUNDAMENTARE EXPUNERE DE MOTIVE SECŢIUNEA 1 TITLUL PROIECTULUI DE ACT NORMATIV : Ordonanță pentru modificarea și completarea Legii nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile SECŢIUNEA A 2-A MOTIVUL EMITERII ACTULUI

Mai mult

Microsoft Word - RS la 1mart 2013.doc

Microsoft Word - RS la 1mart 2013.doc MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE Direcţia Generală Pescuit Autoritatea de Management pentru POP RAPORT DE PROGRES privind implementarea Programului Operaţional pentru Pescuit la data de 01.03.2013

Mai mult

Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 18 septembrie 2015 (OR. en) 15154/10 DCL 1 PECHE 238 DECLASIFICARE a documentului: din data: 10 noiembrie 2010 N

Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 18 septembrie 2015 (OR. en) 15154/10 DCL 1 PECHE 238 DECLASIFICARE a documentului: din data: 10 noiembrie 2010 N Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 18 septembrie 2015 (OR. en) 15154/10 DCL 1 PECHE 238 DECLASIFICARE a documentului: din data: 10 noiembrie 2010 Noul statut: Subiect: ST 15154/10 /EU RESTRICTED Public

Mai mult

TA

TA 25.1.2019 A8-0009/ 001-001 AMENDAMENTE 001-001 depuse de Comisia pentru afaceri economice și monetare Raport Roberto Gualtieri Armonizarea venitului național brut la prețurile pieței (Regulamentul VNB)

Mai mult

RE_QO

RE_QO Parlamentul European 2014-2019 Document de ședință B8-1133/2016 19.10.2016 PPUNERE DE REZOLUȚIE depusă pe baza întrebării cu solicitare de răspuns oral B8-1803/2016 în conformitate cu articolul 128 alineatul

Mai mult

Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 9 octombrie 2018 (OR. en) 12902/1/18 REV 1 OJ CRP2 34 COMIX 543 ORDINE DE ZI PROVIZORIE COMITETUL REPREZENTANȚIL

Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 9 octombrie 2018 (OR. en) 12902/1/18 REV 1 OJ CRP2 34 COMIX 543 ORDINE DE ZI PROVIZORIE COMITETUL REPREZENTANȚIL Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 9 octombrie 2018 (OR. en) 12902/1/18 REV 1 OJ CRP2 34 COMIX 543 ORDINE DE ZI PVIZORIE COMITETUL REPREZENTANȚILOR PERMANENȚI (partea II) Clădirea Europa, Bruxelles

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală Rezultate și perspective Grup de Lucru LEADER Băile Tușnad 25 26 iunie 2019 1 Achiziţia de servicii de organizare de reuniuni ale Grupului de Lucru LEADER (GLL) în

Mai mult

Microsoft Word - ordin-nr-1463-din-2014.doc

Microsoft Word - ordin-nr-1463-din-2014.doc Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 756 din data de 17 octombrie 2014 ORDIN nr. 1463 din 26 septembrie 2014 privind desemnarea organismului de inspecţie a echipamentelor de aplicare a produselor de

Mai mult

Consiliul Uniunii Europene CONSILIUL EUROPEAN

Consiliul Uniunii Europene CONSILIUL EUROPEAN Consiliul Uniunii Europene CONSILIUL EUROPEAN ORGANISMUL STRATEGIC AL UE Consiliul European este instituția Uniunii Europene (UE) care definește orientarea și prioritățile generale ale UE. Acesta este

Mai mult

Universitățile românești participă la NAFSA 2019, evenimentul educațional internațional al anului Numărul 4 Aprilie 2019 La inițiativa Consiliului Naț

Universitățile românești participă la NAFSA 2019, evenimentul educațional internațional al anului Numărul 4 Aprilie 2019 La inițiativa Consiliului Naț Universitățile românești participă la NAFSA 2019, evenimentul educațional internațional al anului Numărul 4 Aprilie 2019 La inițiativa Consiliului Național al Rectorilor din România, universitățile din

Mai mult

C(2015)6507/F1 - RO

C(2015)6507/F1 - RO COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, 25.9.2015 C(2015) 6507 final REGULAMENTUL DELEGAT (UE) / AL COMISIEI din 25.9.2015 de completare a Regulamentului (UE) nr. 609/2013 al Parlamentului European și al Consiliului

Mai mult

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, COM(2011) 804 final 2011/0380 (COD) Propunere de REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI AL CONSILIULUI privind

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, COM(2011) 804 final 2011/0380 (COD) Propunere de REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI AL CONSILIULUI privind COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, 2.12.2011 COM(2011) 804 final 2011/0380 (COD) Propunere de REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI AL CONSILIULUI privind Fondul european pentru pescuit și afaceri maritime

Mai mult

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, COM(2015) 639 final ANNEX 2 ANEXĂ ANEXA II: Fișele de țară la Comunicarea Comisiei Investiții în locuri de mun

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, COM(2015) 639 final ANNEX 2 ANEXĂ ANEXA II: Fișele de țară la Comunicarea Comisiei Investiții în locuri de mun COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, 14.12.2015 COM(2015) 639 final ANNEX 2 ANEXĂ ANEXA II: Fișele de țară la Comunicarea Comisiei Investiții în locuri de muncă și în creștere Valorificarea la maximum a contribuției

Mai mult

Ghid Privind aplicarea regimului de avizare în temeiul articolului 4 alineatul (3) din Regulamentul privind agențiile de rating de credit 20/05/2019 E

Ghid Privind aplicarea regimului de avizare în temeiul articolului 4 alineatul (3) din Regulamentul privind agențiile de rating de credit 20/05/2019 E Ghid Privind aplicarea regimului de avizare în temeiul articolului 4 alineatul (3) din Regulamentul privind agențiile de rating de credit 20/05/2019 ESMA33-9-282 RO Cuprins I. Domeniu de aplicare... 3

Mai mult

FORMULAR CS02 FIȘA DE VERIFICARE A CRITERIILOR DE SELECTIE Numărul de înregistrare al Cererii de Finanţare (CF): Acordul de parteneriat: încheiat la d

FORMULAR CS02 FIȘA DE VERIFICARE A CRITERIILOR DE SELECTIE Numărul de înregistrare al Cererii de Finanţare (CF): Acordul de parteneriat: încheiat la d FORMULAR CS02 FIȘA DE VERIFICARE A CRITERIILOR DE SELECTIE Numărul de înregistrare al Cererii de Finanţare (CF): Acordul de parteneriat: încheiat la data de: Acord de parteneriat încheiat între: Denumirea

Mai mult

SCHEMĂ DE AJUTOR DE MINIMIS

SCHEMĂ DE AJUTOR DE MINIMIS SCHEMĂ DE AJUTOR DE MINIMIS Diaspora Start-Up Art. 1 I. Dispoziții generale (1) Prezenta procedură instituie o schemă de ajutor de minimis denumită Diaspora Start-Up, aferentă Programului Operațional Capital

Mai mult

NOTĂ DE FUNDAMENTARE

NOTĂ DE FUNDAMENTARE Hotărâre 43 2016-02-03 Guvernul României pentru modificarea şi completarea Regulamentului de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.

Mai mult

Raport public 2011

Raport public 2011 Raport public 2011 1. Introducere Aurelia Bondari, Director Executiv al Federaţiei Naţionale a Agricultorilor din Moldova AGROinform Pentru Moldova, anul 2011 poate fi caracterizat ca unul expresiv prin

Mai mult