Turul Europei cu Dacia ,,Am descoperit pe internet o

Mărimea: px
Porniți afișarea la pagina:

Download "Turul Europei cu Dacia ,,Am descoperit pe internet o"

Transcriere

1 Turul Europei cu Dacia 1300.,,Am descoperit pe internet o pagina dedicata acestor masini. Exact ca un copil am zis ca vreau si eu una" Iulian Bunila, Cercul colectionarilor de autoturisme Dacia 1300 primeste nu numai nostalgici ai acelei perioade, ci si pasionati de masini retro care aveau cativa anisori atunci cand aceste masini ieseau pe poarta fabricii. Unul dintre ei, buzoianul Gheorghita Alexe, detine 13 Dacii vechi de peste 40 de ani, iar cu una dintre ele a parcurs anul trecut mii de kilometri prin marile capitale ale Europei. Batrana Dacia 1300 calita anul trecuta in turul Europei de buzoianul pasionat de Dacii Gheorghita Alexe a fost fabricata in anul 1971 si a fost complet restaurata dupa ce a stat 24 de ani nemiscata in garajul unui pensionar din judetul Valcea. Proprietarul ei de acum marturiseste ca pasiunea pentru vehiculele pe care le admira in copilarie a pornit de la un Trabant, cu aproximativ cinci ani in urma.,,in timp ce ma intorceam de la Vulcanii Noroiosi, am vazut doi batrani, sot si sotie, cu un Trabant oprit intr-o panta. Ramasesera fara discul de ambreiaj. M-am oprit ca sa ii trag la deal si atunci am studiat masina. I-am deschis capota, m-am uitat la motor, la butoane, si deodata am simtit ca vreau si eu masina asta. Am ajuns acasa, am intrat pe internet, seara, si am gasit-o la Brasov. L-am gasit pe proprietar, un batranel, in timp ce o stergea, in

2 fata portii", spune Gheorghita Alexe. Doua saptamani a durat negocierea cu proprietarul Trabantului, castigat in tinerete la loz in plic. Buzoianul cuprins de pasiunea pentru masinile vechi a continuat sa caute,,batrane" pe patru roti. La o luna dupa ce si-a cumparat masina de productie germana (RDG), pe care nici nu apucase sa o duca la restaurare, Gheorghita a descoperit o pagina de internet dedicata Daciilor 1300 si,,,exact ca un copil, am zis ca vreau si eu una".,,pe prima am gasit-o la Valcea, unde proprietarul cerea de euro pe ea. Am negociat si i-am dat de lei. Avea doar de kilometri. Masina arata foarte bine si am venit pe roti de la Valcea. Am tinut-o un an cu vopseaua originala dupa care am dus-o la un atelier specializat, din Bucuresti, unde am vrut sa o revopsesc pentru ca mai avea mici zgarieturi. Un an si jumatate a durat reconditionarea ei. Am demontat totul de pe ea si am pus aceleasi piese, nimic nou. Este suta la suta masina originala", declara Gheorghita Alexe.

3 Masina face parte din primele serii produse la fabrica din Mioveni, cu piese aduse din Franta. Era intr-o stare excelenta, pentru ca proprietarul ei, fost sef de gara in Valcea, o tinea mai mult pentru concedii prin judet si rare drumuri pana la mare. Mandru de achizitia sa, tanarul a botezat-o,,regina" de Km in trei saptamani Batranul autoturism a trecut testul de rezistenta in vara anului 2018, cand Gheorghita Alexe a pornit la volanul lui intr-un tur al Europei care avea sa adune peste de kilometri in trei saptamani. Si-a umplut portbagajul cu provizii si cateva piese de schimb, apoi a plecat la drum. Pana sa porneasca spre vestul Europei, buzoianul isi testase masina cu un drum pana pe litoralul romanesc.,,eu lucrez in Elvetia, venisem acasa pentru un concediu si am hotarat sa plec cu Dacia prin Europa. Simteam ca ma va duce la destinatie si ma va aduce si acasa, chiar daca prietenii ma descurajau si imi ziceau ca nici pana in Arad nu voi ajunge. Mi-am luat disc de ambreiaj, placa de presiune, piesele despre care credeam eu ca ma vor lasa pe drum. Traseul pana la granita a fost Buzau, Brasov, unde am casa, Arad. Mergeam pana la ora zece seara", povesteste soferul temerar.

4 Gheorghita si,,regina" lui au iesit din Romania pe la Nadlac, cu gandul sa ajunga mai repede la Budapesta. Vamesii romani l-au tras pe dreapta ca sa faca poze cu Dacia pe care proprietarul ei o decorase cu multe insemne nationale si stegulete tricolore. L-au intrebat unde vrea sa mearga cu ea iar, dupa ce le-a raspuns ca pornise intr-un tur al continentului, angajatii punctului de trecere au zambit si i-au zis ca sigur o sa-l vada inapoi cu ea, pe platforma, peste numai doua, trei ore.,,nu m-au descurajat si i-am spus <<Reginei>> sa ne vedem de treaba. Dupa Budapesta, pe autostrada, a fost spectacol. Am fost claxonat tot timpul de TIR-istii romani si cum Dacia nu sta foarte bine la antifonare ma asurzeau toate claxoanele. Il vedeam ca pe un semn de incurajare. Ei observau steguletele de pe ea, insemnele tarii, si le dadeam ocazia de a se mandri in tarile prin care am fost", spune Gheorghita. Buzoianul a avut tot timpul grija sa nu ceara prea mult de la masina sa. A tinut cont de sfaturile unor mecanici experimentati, astfel ca odata ajuns pe autostrada Ungariei si-a franat tentatia de a calca pedala de acceleratie pana la podea.,,ea merge pana la 120 de km/h, dar am vorbit cu mecanici, care mi-au zis sa nu trec de suta de kilometri pe ora. Atat cat sa ud bine motorul. Oricum, intreceam TIR-urile care au limitare la 90 de kilometri pe ora. M-am inarmat cu multa rabdare", spune Gheorghita Alexe. A trecut in Austria si a mers fara oprire pana la Viena, unde a innoptat. Pe drum, buzoianul a tinut legatura in permanenta cu un veteran al soferilor de Dacii din Romania, care l-a sfatuit sa aiba grija la combustibilul din vest, pentru ca,,in Europa este altfel de benzina, nu ca cea veche cu plumb pe care o foloseau ei, si sa caut un aditiv ca sa amestec in benzina".

5 Benzina cu cifra octanica ridicata folosita intr-un motor vechi i-a cauzat,,reginei" prima problema, spune proprietarul ei. La sfatul mecanicului din tara, buzoianul a cumparat dimineata un inlocuitor de plumb, iar cand a ridicat capota si s-a uitat la bujii a observat efectele produse deja: o bujie era topita din cauza arderii mai puternice.,,am schimbat bujia pentru ca dupa 100, 200 de kilometri incepea sa dea semne. La orice plin completam cu acel aditiv", spune Alexe. Germania i s-a parut interminabila, mai ales ca sofa pe o vreme ploioasa. S-a cazat la un hotel din Passau, iar dimineata a plecat spre Olanda, in care avea sa ajunga dupa o zi de condus, la miezul noptii. Ploua atat de tare, isi aminteste Gheorghita, incat stergatoarele nu mai faceau fata. Oprea la fiecare suta de kilometri, verifica motorul ca sa vada daca nu a plesnit ceva, vreun furtun; o lasa cateva zeci de minute sa se raceasca si pornea din nou la drum. A stat o zi si o noapte in Belgia, apoi a mers in Franta. La Paris a stat cel mai mult, patru zile, spune buzoianul. A plimbat-o pe Regina prin centrul Parisului, unde si-a dat intalnire cu cativa romani pasionati de masini vechi. Unii voiau sa ii dea bani pentru combustibil, hrana, cazare, crezand ca buzoianul este initiatorul vreunei actiuni umanitare.

6 Dacia lui Gheorghita Alexe a dat primele semne serioase de,,oboseala", dupa primele doua zile de strabatut bulevardele Parisului.

7 ,,La o zi dupa ce s-a gripat schimbatorul de viteze, pompa de frana a avut probleme. In parcarea hotelului, incepuse sa curga lichidul. Ma speriasem un pic pentru ca stiam ca nu aveam piese pentru asa ceva. Apoi m-am incurajat singur, zicandu-mi ca Dacia noastra este Renault 12 la baza, frantuzeasca, si ca daca nici la ei nu gasesc atunci unde", povesteste soferul. Cativa prieteni din Franta l-au pus pe buzoian in legatura cu o familie de romani care detine un magazin de piese auto la Paris. Desi piesa de schimb costa 130 de euro, proprietarii magazinului i-au lasat-o la jumatate de pret.

8 Prin insorita Spanie, fara aer conditionat Dupa alte doua zile de vizite prin sudul Frantei, a trecut granita catre Spania. Marturiseste ca i-a fost cel mai

9 greu in Peninsula Iberica pentru ca era foarte cald. Gheorghita spune ca acesta a fost testul,,reginei" la temperaturi ridicate, dar si proba de anduranta pentru sofer, intr-o masina fara aer conditionat.,,in toiul verii, temperatura in Spania ajungea ziua la 40 de grade Celsius. Am decis sa schimb programul si sa merg mai mult noaptea, cu geamuri deschise, asa cum mergeau parintii nostri. Am mai avut probleme cu pompa de benzina in Spania, din cauza uzurii. Am schimbat-o apoi nu am mai avut deloc probleme. Am ajuns la Madrid, apoi in Portugalia, la Lisabona, unde am intalnit multi romani. Aici imi cereau sa le-o vand", declara buzoianul. La intoarcerea in tara a ales alt traseu, prin Monaco, Italia, Elvetia, unde a stat o saptamana, apoi Italia, Slovenia, Ungaria si Romania. Trei saptamani a durat turul Europei cu Dacia Cand a cumparat masina de la pensionarul valcean, indica in bord doar de kilometri. A urcat kilometrajul, dupa calatoria prin cele 12 tari la aproape de kilometri.,,mai mult de sapte litri de benzina la suta de kilometri nu a consumat. Am avut un buget de de euro si iau ajuns. Cheltuielile mari au fost cu cazarea si mancarea. Un plin imi ajungea la 600 sau 700 de kilometri. Cu o masina noua castigam timp insa nu avea niciun farmec, nu exista impactul acesta pe care l-am produs printre romani, sentimentul de mandrie", este de parere proprietarul,,reginei". Cu Dacia Sport pe,,drumul matasii" Gheorghita Alexe detine in colectia sa inca 12 autoturisme Dacia, din toata gama, intre care si un model produs pentru export in Columbia. Au fost doar 500 de bucati fabricate in anii '80 pentru a deveni taximetre in capitala Bogota, insa nu au mai apucat sa ajunga peste ocean, fiind refuzate la export. Buzoianul pregateste acum o Dacia Sport pentru o cursa extrem de solicitanta, atat pentru masina, cat si pentru sofer, pana in China, pe traseul cunoscut ca Drumul Matasii. In vara anului 2020 a programat turul Asiei, care va insemna parcurgerea a peste de kilometri in doua luni. Il va lua coechipier pe prietenul sau Vali Carabas, si el pasionat de masini retro.

Vorbeşte lumea Situaţia de comunicare: Fragment dintr-un interviu realizat în cadrul emisiunii televizate Vorbește lumea (ProTV), difuzate la data de

Vorbeşte lumea Situaţia de comunicare: Fragment dintr-un interviu realizat în cadrul emisiunii televizate Vorbește lumea (ProTV), difuzate la data de Vorbeşte lumea Situaţia de comunicare: Fragment dintr-un interviu realizat în cadrul emisiunii televizate Vorbește lumea (ProTV), difuzate la data de 12.01.2017 data înregistrării: 27.05.2017 participanţi:

Mai mult

Personal profile – Michael

Personal profile – Michael Schiţă personală Michael Suntem într-o vacanţă-aventură în Asia pe cont propriu, fără ghid. Conducem o maşină închiriată.este un Landrover vechi care merge în medie cu 80 de km/h şi consumă un litru de

Mai mult

Cum sa te imprietenesti cu Google Introducere Povestea acestei carti a inceput in urma cu putin timp cand am participat la conferinta Treptele schimba

Cum sa te imprietenesti cu Google Introducere Povestea acestei carti a inceput in urma cu putin timp cand am participat la conferinta Treptele schimba Cum sa te imprietenesti cu Google Introducere Povestea acestei carti a inceput in urma cu putin timp cand am participat la conferinta Treptele schimbarii, organizata de doua persoane de la care am avut

Mai mult

Real pleaca, iar Auchan ajunge la 30 de hypermarketuri in Romania

Real pleaca, iar Auchan ajunge la 30 de hypermarketuri in Romania Real pleaca, iar Auchan ajunge la 30 de hypermarketuri in Romania 03 Dec 2012 de Mihail Tanase [1] Tranzactia anului in retailul european s-a oficializat: grupul german Metro a vandut hypermarketurile

Mai mult

CARS&CARGO Shaping Transport Collaboration Case study

CARS&CARGO Shaping Transport Collaboration Case study CARS&CARGO Bursa de transporturi Teleroute susține dezvoltarea rapidă a companiei Cars&Cargo prin construirea unei rețele și reducerea numărului de curse goale BOB SNIJDER DIRECTORUL COMPANIEI CARS&CARGO

Mai mult

1: VREAU SA MA APUC DE TREABA CAT MAI REPEDE, VREAU SA SLABESC ACUM Trebuie sa te pregatesti psihic inainte de a te apuca de orice fel de dieta si aic

1: VREAU SA MA APUC DE TREABA CAT MAI REPEDE, VREAU SA SLABESC ACUM Trebuie sa te pregatesti psihic inainte de a te apuca de orice fel de dieta si aic 1: VREAU SA MA APUC DE TREABA CAT MAI REPEDE, VREAU SA SLABESC ACUM Trebuie sa te pregatesti psihic inainte de a te apuca de orice fel de dieta si aici sunt 3 pasi: 1. Motivatia, de ce vrei sa slabesti

Mai mult

The Chalkboard

The Chalkboard Generatorul de motivatie Gandeste Pozitiv, mergi inainte si transforma-ti visele in realitate Introducere Cum am descoperit dezvoltarea personala Rolul motivatiei in atingerea obiectivelor Pregateste-te

Mai mult

Renault si Romania, de zece ani impreuna

Renault si Romania, de zece ani impreuna Renault si Romania, de zece ani impreuna Miercuri, 1 Iulie 2009 De la intrarea sa in grupul Renault, la 2 iulie 1999, Dacia a devenit un actor major al economiei romanesti. In cei 10 ani de la preluarea

Mai mult

NEWSLETTER NR. 4 ECHIPA DE REDACTIE ELEVI: Angelescu Andrei, XI E Bercu Irina, X A Constantinescu Antonia, X A Hera Veronica, IX B Ilie Mara, X A Nicu

NEWSLETTER NR. 4 ECHIPA DE REDACTIE ELEVI: Angelescu Andrei, XI E Bercu Irina, X A Constantinescu Antonia, X A Hera Veronica, IX B Ilie Mara, X A Nicu NEWSLETTER NR. 4 ECHIPA DE REDACTIE ELEVI: Angelescu Andrei, XI E Bercu Irina, X A Constantinescu Antonia, X A Hera Veronica, IX B Ilie Mara, X A Nicu Alina, X A Stirbu Delia, IX B PROFESORI: Corina Vint

Mai mult

NLP Mania CĂLĂTORIA EROULUI DESCOPERĂ CINE EȘTI CU ADEVĂRAT ȘI CUM SĂ ÎȚI ÎMPLINEȘTI DESTINUL

NLP Mania CĂLĂTORIA EROULUI DESCOPERĂ CINE EȘTI CU ADEVĂRAT ȘI CUM SĂ ÎȚI ÎMPLINEȘTI DESTINUL NLP Mania CĂLĂTORIA EROULUI DESCOPERĂ CINE EȘTI CU ADEVĂRAT ȘI CUM SĂ ÎȚI ÎMPLINEȘTI DESTINUL Cuprins: 1. Cine esti tu / cunoasterea eroului (acum faci cunostiinta cu tine insuti) a) cele 12 arhetipuri

Mai mult

Subiectul I (20 puncte) CONCURSUL ȘCOLAR NAȚIONAL DE GEOGRAFIE,,TERRA ETAPA NAȚIONALĂ 18 mai 2019 CLASA a VI-a Citește cu atenție fiecare cerință. Sel

Subiectul I (20 puncte) CONCURSUL ȘCOLAR NAȚIONAL DE GEOGRAFIE,,TERRA ETAPA NAȚIONALĂ 18 mai 2019 CLASA a VI-a Citește cu atenție fiecare cerință. Sel Subiectul I (20 puncte) CONCURSUL ȘCOLAR NAȚIONAL DE GEOGRAFIE,,TERRA ETAPA NAȚIONALĂ 18 mai 2019 CLASA a VI-a Citește cu atenție fiecare cerință. Selectează cerculețul de lângă litera corespunzătoare

Mai mult

Omagiu pentru Vasarely, Soto și Tinguely Omagiu pentru Vasarely, Soto și Tinguely Cinci tineri artiști s-au mutat la Uzina de la Mioveni, România. Tim

Omagiu pentru Vasarely, Soto și Tinguely Omagiu pentru Vasarely, Soto și Tinguely Cinci tineri artiști s-au mutat la Uzina de la Mioveni, România. Tim Omagiu pentru Vasarely, Soto și Tinguely Omagiu pentru Vasarely, Soto și Tinguely Cinci tineri artiști s-au mutat la Uzina de la Mioveni, România. Timp de o săptămână, au transformat pasiunea și talentul

Mai mult

CARE ESTE OBIECTIVUL MEU PENTRU MERS? În timpul celor 4 săptămâni de antrenament, accesează pagina Te provocăm la mers sportiv, pentru a-ţi recăpăta c

CARE ESTE OBIECTIVUL MEU PENTRU MERS? În timpul celor 4 săptămâni de antrenament, accesează pagina Te provocăm la mers sportiv, pentru a-ţi recăpăta c CARE ESTE OBIECTIVUL MEU PENTRU MERS? În timpul celor 4 săptămâni de antrenament, accesează pagina Te provocăm la mers sportiv, pentru a-ţi recăpăta condiţia fizică şi a descoperi beneficiile acestui sport

Mai mult

Cum abordează retailul noua generație de antreprenori?

Cum abordează retailul noua generație de antreprenori? Cum abordează retailul noua generație de antreprenori? 27 Jul 2016 de Alina Dragomir [1] [2] [3] Pagina 1 din 7 [4] [5] [6] [7] [8] Pagina 2 din 7 [9] Modern, diferit și relaxat ar fi răspunsul, dacă ne

Mai mult

7 Pasi simpli pentru a avea succes online Sunteti pasionat de marketingul digital si vreti sa va creati propriul site sau blog cu care sa faceti bani,

7 Pasi simpli pentru a avea succes online Sunteti pasionat de marketingul digital si vreti sa va creati propriul site sau blog cu care sa faceti bani, 7 Pasi simpli pentru a avea succes online Sunteti pasionat de marketingul digital si vreti sa va creati propriul site sau blog cu care sa faceti bani, sau din contra sunteti deja propietar al unei afaceri

Mai mult

CONSTIENT Marius Chirila

CONSTIENT Marius Chirila CONSTIENT Marius Chirila Stau cu mine si ma intreb ce as putea sa iti mai ofer in plus. Ai deja totul, esti deja totul. Nu exista limita la ce ai putea sa faci pentru ca nu exista limita la ceea ce esti.

Mai mult

Chestionar_1

Chestionar_1 Chestionar 1 Partea I: Informatii cu caracter general: Va rugam bifati raspunsul corespunzator: 1.1 Sunteti: Barbat Femeie Cu domiciliul in mediul urban Cu domiciliul in mediul rural Completati: 1.2. Denumirea

Mai mult

ROMÂNIA

ROMÂNIA ROMÂNIA Institutul Naţional de Statistică Acţiunile turistice organizate de agenţiile de turism în anul 2018 - Aprilie 2019-1 Cuprins Pag. Turismul organizat de agenţiile de turism în anul 2018... 5 1

Mai mult

Idee de afacere cu prepelite japoneze: ,,Ouale sunt o bomba

Idee de afacere cu prepelite japoneze: ,,Ouale sunt o bomba Idee de afacere cu prepelite japoneze:,,ouale sunt o bomba de vitamine si costa cat jumatate de pachet de tigari" Ionela Stanila, Un tanar antreprenor si-a incercat norocul in afaceri cu prepelite, iar

Mai mult

CARTEA BEBELU{ULUI FERICIT CORINT UTILIS CUM S -}I CRE{TI COPILUL CU ÎNCREDERE {I CALM GINA FORD Cea mai bine vândută autoare britanică de cărţi desti

CARTEA BEBELU{ULUI FERICIT CORINT UTILIS CUM S -}I CRE{TI COPILUL CU ÎNCREDERE {I CALM GINA FORD Cea mai bine vândută autoare britanică de cărţi desti CARTEA BEBELU{ULUI FERICIT CORINT UTILIS CUM S -}I CRE{TI COPILUL CU ÎNCREDERE {I CALM GINA FORD Cea mai bine vândută autoare britanică de cărţi destinate îngrijirii copiilor 4 Cum să înţelegeţi somnul

Mai mult

Cum se înlocuiesc plăcuțele din față ale frânei cu disc AUDI A4 В5

Cum se înlocuiesc plăcuțele din față ale frânei cu disc AUDI A4 В5 Cum se înlocuiesc plăcuțele din față ale frânei cu disc AUDI A4 В5 Înlocuiți în următoarea ordine: 1 Înlocuiți plăcuțele de frână ale automobilului dvs. Audi A4 B5 în pereche, pe aceeași axă. Acest lucru

Mai mult

ROMANIA

ROMANIA ROMÂNIA JUDEŢUL BUZĂU MUNICIPIUL BUZĂU CONSILIUL LOCAL PROCES VERBAL încheiat astăzi, 07 decembrie 2016, orele 14,00, cu ocazia şedinţei Consiliului Local al Municipiului Buzău Astăzi, data de mai sus,

Mai mult

Nr /38A din APROBAT PRESEDINTE TRIBUNAL Cristina FLOREA SOLICITARE DE OFERTĂ Prin prezenta Tribunalul Neamţ, cu sediul în Municipiul

Nr /38A din APROBAT PRESEDINTE TRIBUNAL Cristina FLOREA SOLICITARE DE OFERTĂ Prin prezenta Tribunalul Neamţ, cu sediul în Municipiul Nr. 1896 /38A din 26.03.2019 APROBAT PRESEDINTE TRIBUNAL Cristina FLOREA SOLICITARE DE OFERTĂ Prin prezenta Tribunalul Neamţ, cu sediul în Municipiul Piatra Neamţ, b-dul Decebal, nr. 5, având codul fiscal

Mai mult

Oferte sejur aparthotel Dyonissos 2* - Nidri - last minute vara Lefkada - Grecia - charter autocar - tarife - rezervari online - localizare

Oferte sejur aparthotel Dyonissos 2* - Nidri - last minute vara Lefkada - Grecia - charter autocar  - tarife - rezervari online - localizare LEFKADA LAST MINUTE VARA 2019 Nidri APARTHOTEL DYONISSOS 2*+ 7 NOPTI - MIC DEJUN PROGRAM SEJUR Ziua 1-2 Plecare pe traseul Bucuresti - Ruse - Sofia - Promachonas - Preveza - Lefkad a. Traseu de noapte.

Mai mult

CUPRINS CHELTUIELILE TURISTICE ALE NEREZIDENŢILOR, ÎN ANUL A. Tabele referitoare la cheltuielile turistice ale nerezidenţilor cazaţi în structu

CUPRINS CHELTUIELILE TURISTICE ALE NEREZIDENŢILOR, ÎN ANUL A. Tabele referitoare la cheltuielile turistice ale nerezidenţilor cazaţi în structu CUPRINS CHELTUIELILE TURISTICE ALE NEREZIDENŢILOR, ÎN ANUL 2018 5 A. Tabele referitoare la cheltuielile turistice ale nerezidenţilor cazaţi în structurile de cazare turistică colective 1. Numărul nerezidenţilor,

Mai mult

Primele reacții din comerțul independent după reducerea TVA

Primele reacții din comerțul independent după reducerea TVA Primele reacții din comerțul independent după reducerea TVA 13 Jul 2015 de Mihaela Popescu [1] Mult așteptata reducere a TVA-ului la alimente și băuturi non-alcoolice a intrat deja în vigoare de mai bine

Mai mult

Detectivii Apei Pierdute

Detectivii Apei Pierdute by ALIN ANCHIDIN O poveste adaptată De ce ai pierderile aşa de mari, bunicuţo?, o poveste adaptată A fost odată ca niciodată, sau, mai corect spus, a fost, există şi va exista o bunicuţă care avea o nepoţică

Mai mult

Un pariu de de euro pe produsele traditionale

Un pariu de de euro pe produsele traditionale Un pariu de 15.000 de euro pe produsele traditionale 10 Sep 2014 de Alina Stancu [1] Donia Bacania cu Suflet este un business de familie care a aparut din dorinta proprietarilor de a le oferi bucurestenilor

Mai mult

LAst minute Paralia Katerini - vara vila Cosmos - 7 nopti autocar optional - Grecia - autocar inclus sau individual - rezervari online - tarife

LAst minute Paralia Katerini - vara vila Cosmos - 7 nopti autocar optional - Grecia - autocar inclus sau individual - rezervari online - tarife 2019 VILA COSMOS 3*** - PARALIA KATERINI - SEJUR GRECIA OFERTE GRECIA VILA COSMOS 3*** - LAST MINUTE VARA 2019 PARALIA KATERINI Este situata la aproximativ 4 minute fata de plaja, 4 minute de Biserica

Mai mult

IN NUMELE TATALUI – Mircea Oprescu, fiul primarului Capitalei Sorin Oprescu, vorbeste in premiera intr-un interviu acordat Lumeajustitiei.ro despre sp

IN NUMELE TATALUI – Mircea Oprescu, fiul primarului Capitalei Sorin Oprescu, vorbeste in premiera intr-un interviu acordat Lumeajustitiei.ro despre sp IN NUMELE TATALUI Mircea Oprescu, fiul primarului Capitalei Sorin Oprescu, vorbeste in premiera intr-un interviu acordat Lumeajustitiei.ro despre spectacolul procurorilor DNA: Orice om politic sau om de

Mai mult

ROMÂNIA Institutul Naţional de Statistică Frecventarea structurilor de primire turistică cu funcţiuni de cazare în trimestrul l mai 2019-

ROMÂNIA Institutul Naţional de Statistică Frecventarea structurilor de primire turistică cu funcţiuni de cazare în trimestrul l mai 2019- ROMÂNIA Institutul Naţional de Statistică Frecventarea structurilor de primire turistică cu funcţiuni de cazare în trimestrul l 2019 - mai 2019- C U P R I N S Pagina Frecventarea structurilor de primire

Mai mult

reteta-video.ro Sos de Caramel Sarat La prima vedere sosul de caramel sarat pare o asociere ciudata. Dar imediat ce bagi lingura in el iti dai seama c

reteta-video.ro Sos de Caramel Sarat La prima vedere sosul de caramel sarat pare o asociere ciudata. Dar imediat ce bagi lingura in el iti dai seama c reteta-video.ro Sos de Caramel Sarat La prima vedere sosul de caramel sarat pare o asociere ciudata. Dar imediat ce bagi lingura in el iti dai seama ce deliciu este!!!! Prepararea lui nu este deloc complicata,

Mai mult

C2 25 aprilie Conversatii cu Dumnezeu vol 4.indd

C2 25 aprilie Conversatii cu Dumnezeu vol 4.indd Neale Donald Walsch Conversatii, cu Dumnezeu Un dialog nou si, neasteptat, Volumul IV Trezirea speciei Traducere din limba engleză de Mihaela Ivănuș Editura For You București 1 Nu credeam că voi face asta

Mai mult

Communicate at your best - Manual - Cap 3 - RO

Communicate at your best - Manual - Cap 3 - RO 1. Principii de bază Ce trebuie să luăm în considerare atunci când comunicăm la birou? Comunicarea la birou nu este nici complicată, nici foarte simplă. Fiecare dintre noi are competențe de bază în interacțiunea

Mai mult

Microsoft Word - pag3.doc

Microsoft Word - pag3.doc ISSN-L: 2066-625x ISSN: 2065-8443 ROMÂNIA Institutul Naţional de Statistică Cheltuielile turistice ale nerezidenţilor în perioada 1.I 30.IX.2012 - Decembrie 2012 - CUPRINS Pag. CHELTUIELILE TURISTICE ALE

Mai mult

18 Emma stătea singură în camera ei de hotel, citind Jurnalul unui deţinut din scoarţă în scoarţă. Nu ştia cine era Max Lloyd, dar era sigură de un lu

18 Emma stătea singură în camera ei de hotel, citind Jurnalul unui deţinut din scoarţă în scoarţă. Nu ştia cine era Max Lloyd, dar era sigură de un lu 18 Emma stătea singură în camera ei de hotel, citind Jurnalul unui deţinut din scoarţă în scoarţă. Nu ştia cine era Max Lloyd, dar era sigură de un lucru: nu el era autorul. Doar un singur om ar fi putut

Mai mult

Van Wijngen International își optimizează factorul de încărcare și planificările folosind platforma bursei de mărfuri şi vehicule Teleroute

Van Wijngen International își optimizează factorul de încărcare și planificările folosind platforma bursei de mărfuri şi vehicule Teleroute Van Wijngen International își optimizează factorul de încărcare și planificările folosind platforma bursei de mărfuri şi vehicule Teleroute Teleroute umple ultimii metri de încărcare ai vehiculului Dezvoltarea

Mai mult

Pacton, Profi: „Ne dorim să ajungem la 500 de magazine anul viitor”

Pacton, Profi: „Ne dorim să ajungem la 500 de magazine anul viitor” Pacton, Profi: Ne dorim să ajungem la 500 de magazine anul viitor 17 Dec 2015 de Mihail Tănase [1] Cu planul de a deschide 100 de magazine în acest an aproape îndeplinit, în condițiile în care an de an

Mai mult

Teoria lucrului bine făcut

Teoria lucrului bine făcut 22 Feb 2016 de Romina Ardelean [1] La 36 de ani, Marius Bîcu, Managing Partner De la Ferma, este exponentul unei generații noi de antreprenori: mai puțin stresați, interesați mai mult de calitatea parteneriatelor

Mai mult

Microsoft Word - p v 28 IULIE 2016 DE INDATA.doc

Microsoft Word - p v 28 IULIE 2016 DE INDATA.doc R O M Â N I A CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI BRAŞOV PROCES-VERBAL încheiat în şedinţa de îndată a Consiliului Local Braşov din data de 28 iulie 2016 Domnul Viceprimar Mihai Costel convoacă o şedinţă de

Mai mult

SITUAȚIE STATISTICĂ PRIVIND GESTIONAREA CAZURILOR CONSULARE ÎN LUNA IUNIE 2015

SITUAȚIE STATISTICĂ PRIVIND GESTIONAREA CAZURILOR CONSULARE ÎN LUNA IUNIE 2015 SITUAȚIE STATISTICĂ PRIVIND GESTIONAREA CAZURILOR CONSULARE ÎN LUNA SEPTEMBRIE 2016 I. CAZURI CONSULARE GESTIONATE ÎN LUNA SEPTEMBRIE 2016 Din numărul total de situaţii gestionate în luna 2016 de către

Mai mult

170 Haruki Murakami şi Seiji Ozawa Murakami : Schippers? Ozawa : Da, Thomas Schippers! Un om extraordinar! Era bun prieten cu Lenny şi s a căsătorit c

170 Haruki Murakami şi Seiji Ozawa Murakami : Schippers? Ozawa : Da, Thomas Schippers! Un om extraordinar! Era bun prieten cu Lenny şi s a căsătorit c 170 Haruki Murakami şi Seiji Ozawa Murakami : Schippers? Ozawa : Da, Thomas Schippers! Un om extraordinar! Era bun prieten cu Lenny şi s a căsătorit cu o tânără frumoasă şi bogată din Florida. A înfiinţat

Mai mult

SE-What to Ask and How to Listen

SE-What to Ask and How to Listen Elemente esențiale în vânzări: Cum să pui întrebările și cum să fii un bun ascultător Copyright 2012 by HRDQ Program de studiu individual Modulul 1: O perspectivă asupra ascultării Unde ne aflăm în procesul

Mai mult

Frederic Bellon, Auchan: „Îmi doresc un comerț mai spectaculos pentru client”

Frederic Bellon, Auchan: „Îmi doresc un comerț mai spectaculos pentru client” Frederic Bellon, Auchan: Îmi doresc un comerț mai spectaculos pentru client 27 Dec 2014 de Mihail Tănase [1] A finalizat cel mai important proiect de integrare din retailul românesc, 20 de hypermaketuri

Mai mult

Prezentare PowerPoint

Prezentare PowerPoint CREA Români din Diaspora Studiu Sociologic, Partea a 3-a București, 20 august 2019 47% dintre românii emigrați își doresc să se reîntoarcă în România, cu 10 procente mai puțin decât în 2017 47% dintre

Mai mult

Tax Free

Tax Free Tax Free Am un vis, acela de a trai intr-o tara civilizata, unde lucrurile se se aliniaze la nivelul altor tari civilizate, in cele mai mici amanunte, de la bunul simt la cadrul legislativ. Visez de asemenea

Mai mult

Ploiesti, Str. Apelor 2 OFERTA CIF RO Tel/Fax: ix GDI 135 CP 6MT 2WD Motorizare Dimensiuni Capacitate cilindrica (cc) 1591

Ploiesti, Str. Apelor 2 OFERTA CIF RO Tel/Fax: ix GDI 135 CP 6MT 2WD Motorizare Dimensiuni Capacitate cilindrica (cc) 1591 Ploiesti, Str. Apelor 2 OFERTA CIF RO 3347315 Tel/Fax: 0244.511835 ix 35 1.6 GDI 135 CP 6MT 2WD Motorizare Dimensiuni Capacitate cilindrica (cc) 1591 Lungime/latime/inaltime (cm) 441/182/167 Combustibil

Mai mult

FOTO Retailerul german KiK continua expansiunea in Vestul

FOTO Retailerul german KiK continua expansiunea in Vestul FOTO Retailerul german KiK continua expansiunea in Vestul tarii. A deschis primul magazin din Timisoara Stefan Both, KiK, cel mai popular retailer de imbracaminte la pret redus din Germania, cu o retea

Mai mult

Vă rugăm ca mai întâi să citiţi instrucţiunile! Stimaţii noştri clienţi, Vă mulţumim că aţi ales produsul Arctic. Dorim să vă prezentăm cel mai perfor

Vă rugăm ca mai întâi să citiţi instrucţiunile! Stimaţii noştri clienţi, Vă mulţumim că aţi ales produsul Arctic. Dorim să vă prezentăm cel mai perfor Vă rugăm ca mai întâi să citiţi instrucţiunile! Stimaţii noştri clienţi, Vă mulţumim că aţi ales produsul Arctic. Dorim să vă prezentăm cel mai performant produs de cea mai înaltă calitate şi fabricat

Mai mult

Nawaf Salameh, Alexandrion: „Businessul înseamnă în primul rând implicare”

Nawaf Salameh, Alexandrion: „Businessul înseamnă în primul rând implicare” Nawaf Salameh, Alexandrion: Businessul înseamnă în primul rând implicare 25 Sep 2015 de Alina Dragomir [1] Nawaf Salameh, președintele și fondatorul Alexandrion Grup România, este unul dintre puținii antreprenori

Mai mult

Coniacul Drobeta: istoria unui brand de succes din Romania

Coniacul Drobeta: istoria unui brand de succes din Romania Coniacul Drobeta: istoria unui brand de succes din Romania comunista. Ce s-a ales de vinarsul de Severin Alexandra Georgescu, Odata cu infiintarea judetelor, pe fondul industrializarii nationale rapide,

Mai mult

Umeno

Umeno 1 Acesta este un translator manual. Kon'ichwa. Hello Oops, versiunea în limba engleză. Kon'ichwa. Bună Dimineata. Gogo, Gogo ( după-amiaza ). Bună ziua. În câțiva ani sau cam asa ceva, avem un telefon

Mai mult

Contact for further information about this collection United States Holocaust Memorial Museum Interv

Contact for further information about this collection United States Holocaust Memorial Museum Interv United States Holocaust Memorial Museum Interview with Anastasia Brăguţă RG-50.572*0041 Numele și prenumele intervievatului: Anastasia Brăguţă Data nașterii: 1925 Locul nașterii: Olăneşti, Republica Moldova

Mai mult

Studiul 11 - Crestinul si datoriile financiare

Studiul 11 - Crestinul si datoriile financiare CREŞTINUL ŞI DATORIILE FINANCIARE Studiul 11 pentru 17 martie 2018 Daţi tuturor ce sunteţi datori să daţi: cui datoraţi birul, daţi-i birul; cui datoraţi vama, daţi-i vama; cui datoraţi frica, daţi-i frica;

Mai mult

Presentación de PowerPoint

Presentación de PowerPoint Lecția 1, 6 Aprilie 2019 Toate își au vremea lor (Eclesiastul 3:1). Dumnezeu a creat timpul și ritmurile care dirijează viața pe Pământ (pentru plante, animale și pentru oameni). Aceste ritmuri sunt identice

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Sărbătoarea Mărţişorului 1 Martie MĂRŢIŞORUL Mărțișorul este un mic obiect-talisman legat cu un șnur format din două fire împletite, unul roșu și altul alb. Purtătorul lui este protejat împotriva răului.

Mai mult

Microsoft Word - comunicat_ nr 126 turism_aprilie_2014.doc

Microsoft Word - comunicat_ nr 126 turism_aprilie_2014.doc ROMÂNIA Biroul de presă B-dul Libertăţii nr.16, sector 5, Bucureşti Tel/Fax: 318 18 69; Fax 312 48 75 e-mail: romstat@insse.ro; biroupresa@insse.ro COMUNICAT DE PRESĂ Nr. 126 din 2 iunie Embargo ora 10.00

Mai mult

PENTRU TINE ȘI COPILUL TĂU Jocurile copilăriei 5 activități în aer liber Oferit de: Te așteptăm la:

PENTRU TINE ȘI COPILUL TĂU Jocurile copilăriei 5 activități în aer liber Oferit de: Te așteptăm la: PENTRU TINE ȘI COPILUL TĂU Jocurile copilăriei 5 activități în aer liber Oferit de: Sezonul cald a sosit, iar noi am pregătit o listă de jocuri perfecte pentru a petrece timpul alături de cei dragi! Echipa

Mai mult

Hotel Apartment Aloe - last minute vara Thassos - Grecia - autocar inclus - rezervari online - reduceri - tarife

Hotel Apartment Aloe - last minute vara Thassos - Grecia - autocar inclus - rezervari online - reduceri - tarife HOTEL APARTAMENT ALOE 3* SKALA POTAMIA THASSOS - GRECIA - LAST MINUTE VARA 2019 Hotel complet renovat, localizat in Skala Potamia la 250 m de plaja si 150 m de magazine si restauranet, dispune de piscina,

Mai mult

Studiul 6 - Lucrarea lui Petru

Studiul 6 - Lucrarea lui Petru Studiul 6 pentru 11 august 2018 T.M. Atunci Petru a început să vorbească şi a zis: «În adevăr, văd că Dumnezeu nu este părtinitor, ci că, în orice neam, cine se teme de El şi lucrează neprihănire este

Mai mult

Layout 1

Layout 1 Ghid esențial pentru viitoarele mirese RENTROP & STRATON Cuprins Capitolul 1 Să începem: De la vis la realitate 3 Capitolul 2 Primii pași către o nuntă de vis 18 Cum răspândim vestea evenimentului Pe cine

Mai mult

Ghidul in materie de fete pentru baieti:Layout 1.qxd

Ghidul in materie de fete pentru baieti:Layout 1.qxd 30 de lucruri pe care nu le po}i afla de la prieteni {i p rin}i CORINT JUNIOR Salutare, Fetele au făcut întotdeauna parte din viaţa ta. Dar până acum, tu şi prietenii tăi v - aţi văzut de treburile voastre,

Mai mult

ROMÂNIA JUDEŢUL ALBA MUNICIPIUL ALBA IULIA CONSILIUL LOCAL PROCES VERBAL Încheiat azi 14 iunie 2018, în cadrul şedinţei extraordinare cu convocare de

ROMÂNIA JUDEŢUL ALBA MUNICIPIUL ALBA IULIA CONSILIUL LOCAL PROCES VERBAL Încheiat azi 14 iunie 2018, în cadrul şedinţei extraordinare cu convocare de ROMÂNIA JUDEŢUL ALBA MUNICIPIUL ALBA IULIA CONSILIUL LOCAL PROCES VERBAL Încheiat azi 14 iunie 2018, în cadrul şedinţei extraordinare cu convocare de îndată a Consiliului Local al municipiului Alba-Iulia.

Mai mult

Aprobat Director Adrian Rizea CAIET DE SARCINI privind achiziţia prin cumparare directa a unui autovehicul

Aprobat Director Adrian Rizea CAIET DE SARCINI privind achiziţia prin cumparare directa a unui autovehicul Aprobat Director Adrian Rizea CAIET DE SARCINI privind achiziţia prin cumparare directa a unui autovehicul I. Introducere Prezentul caiet de sarcini conţine ansamblul cerinţelor tehnice şi calitative minime,

Mai mult

Costul fiscal al unei familii cu un copil în România kpmg.ro

Costul fiscal al unei familii cu un copil în România kpmg.ro Costul fiscal al unei familii cu un copil în România kpmg.ro Conținut 3 6 8 Câți bani plătesc eu la stat pe parcursul vieții? Concluzii Note În acest scop, vă prezentăm în continuare doi oameni obișnuiți:

Mai mult

LISTA DE PRETURI - versiunea WEB - Editia Iunie 2019 NOUA COROLLA SEDAN

LISTA DE PRETURI - versiunea WEB - Editia Iunie 2019 NOUA COROLLA SEDAN LISTA DE PRETURI - versiunea WEB - Editia NOUA COROLLA SEDAN TARIFE COROLLA SEDAN BENZINA Motor Putere Versiune Cod Pret fara TVA Pret cu TVA 1.6 MT 130 CP Eco BS51FL1400 14.911 17.744 1.6 MT 130 CP BS51NL1400

Mai mult

ACTIVITATEA DE TURISM ÎN ANUL 2000

ACTIVITATEA DE TURISM ÎN ANUL 2000 Nr. 4 2018 ACTIVITATEA DE TURISM ÎN ANUL 2018 ¾ ¾ În anul 2018 faġă de anul 2017, frecventarea structurilor de primire turistică cu funcġiuni de cazare se caracterizează prin creúterea capacităġii de cazare

Mai mult

2013 Mituri despre abdomen Valentin Bosioc

2013 Mituri despre abdomen Valentin Bosioc 2013 Mituri despre abdomen Valentin Bosioc By Valentin Bosioc antrenor personal cu recunoaștere internațională (www.valentinbosioc.com) Despre abdomen perfect: cu această broșură cred ca voi dezamăgi multă

Mai mult

Wise King Solomon Romanian CB

Wise King Solomon Romanian CB Biblia pentru copii prezintă Înțeleptul Împărat Solomon Scrisă de: Edward Hughes Ilustraţii: Lazarus Adaptată după: Ruth Klassen Tradusă de: Ana Ionesi Produsă de: Bible for Children www.m1914.org BFC

Mai mult

ROMÂNIA Institutul Naţional de Statistică Cheltuielile turistice ale nerezidenţilor în trimestrul I Iunie

ROMÂNIA Institutul Naţional de Statistică Cheltuielile turistice ale nerezidenţilor în trimestrul I Iunie ROMÂNIA Institutul Naţional de Statistică Celtuielile turistice ale nerezidenţilor în trimestrul I 2019 - Iunie 2019 - i CUPRINS CHELTUIELILE TURISTICE ALE NEREZIDENŢILOR ÎN TRIMESTRUL I 2019 5 A. Tabele

Mai mult

Regulament

Regulament Regulament tombola Testul amprentei de carbon Tu ce lasi in urma? Fa testul si vezi cum arata amprenta ta de carbon! Avem sfaturi pentru mai putina poluare si premii Dacia pentru cei mai buni prieteni

Mai mult

1 - - Cu ce calatoresc spre vacanta, de vis Recunoaşte mijloacele de transport cu care călătoreşti în vacanţă. a) Scrie-le numele sub imagini

1 - - Cu ce calatoresc spre vacanta, de vis Recunoaşte mijloacele de transport cu care călătoreşti în vacanţă. a) Scrie-le numele sub imagini 1 - - Cu ce calatoresc spre vacanta, de vis Recunoaşte mijloacele de transport cu care călătoreşti în vacanţă. a) Scrie-le numele sub imagini. b) Rescrie denumirile în ordine alfabetică. c) Desparte în

Mai mult

_ _BDA_Dörrautomat_Klarstein.indd

_ _BDA_Dörrautomat_Klarstein.indd Uscator pentru alimente 10028629 10028630 Stimate cumparator, Felicitari pentru achizitionarea acestui produs. Va rugam sa cititi cu atentie informatiile din acest manual, si sa il pastrati pentru cazul

Mai mult

EN_IV_2018_Limba_romana_Test_2

EN_IV_2018_Limba_romana_Test_2 EVALUARE NAŢIONALĂ LA FINALUL CLASEI a IV-a 2018 LIMBA ROMÂNĂ Test 2 Judeţul/sectorul... Localitatea... Şcoala... Numele şi prenumele elevului...... Clasa a IV-a... Băiat Fată EN IV 2018 Pagina 1 din 10

Mai mult

Bizlawyer PDF

Bizlawyer PDF Care sunt primele tari din topul investitorilor straini în România Primele trei tari din topul investitorilor straini în România cumulau 51,3% din soldul investitiilor straine directe (ISD), de la finele

Mai mult

Strângerea de mână

Strângerea de mână semnificaţii de Andy Szekely Felul în care interlocutorul dă noroc cu tine îţi poate furniza o mulţime de informaţii preţioase. În plus, gestul în sine este şi un puternic furnizor de încredere. Dr. Allan

Mai mult

Noul Hyundai i10

Noul Hyundai i10 Noul Hyundai i10 Sistem dual benzină / GPL De ce să fii nevoit să alegi, când poți avea orice, oricând? Hyundai oferă împreună și inspirația și tehnologia în modelul i10 cu sistem dual de alimentare benzină

Mai mult

Hyundai Elantra

Hyundai Elantra Hyundai Elantra REDEFINEȘTE-ȚI AȘTEPTĂRILE. Îndrăznește mai mult. Învață să prețuiești fiecare moment, iar în fața ta se va deschide o lume nouă, plină de posibilități nebănuite. Lumea Elantra. Grilă hexagonală

Mai mult

LISTA DE PRETURI - versiunea WEB- Editia Iunie 2019 NOUA COROLLA SEDAN HYBRID

LISTA DE PRETURI - versiunea WEB- Editia Iunie 2019 NOUA COROLLA SEDAN HYBRID LISTA DE PRETURI - versiunea WEB- Editia NOUA COROLLA SEDAN HYBRID TARIFE COROLLA SEDAN HYBRID Motor Putere Versiune Cod Pret fara TVA Pret cu TVA 1.8 HSD 122 CP Business BS6HNL1400 18.599 22.133 1.8 HSD

Mai mult

Casa Anastasie Simu - Vila Retezat, arh. Karel Liman str. Mihail Kogălniceanu 68, oraș Sinaia, județ Prahova 250 m de C

Casa Anastasie Simu - Vila Retezat, arh. Karel Liman str. Mihail Kogălniceanu 68, oraș Sinaia, județ Prahova 250 m de C Casa Anastasie Simu - Vila Retezat, arh. Karel Liman str. Mihail Kogălniceanu 68, oraș Sinaia, județ Prahova 250 m de Centru Preț de pornire: 1.220.000 Estimare: 1.400.000-1.500.000 Suprafață teren: Suprafață

Mai mult

Microsoft Word - RG _trs_ro.doc

Microsoft Word - RG _trs_ro.doc MOLCEANOV, Lida Moldova Documentation Project Romanian 50.572*0013 Cutia 1, CD 1 În acest interviu A discută detaliat despre unul din lagărele de concentrare care au fost în satul în care dânsa a locuit,

Mai mult

EN_IV_2019_Limba_romana_Test_2

EN_IV_2019_Limba_romana_Test_2 EVALUARE NAŢIONALĂ LA FINALUL CLASEI a IV-a 2019 LIMBA ROMÂNĂ Test 2 Judeţul/sectorul... Localitatea... Şcoala... Numele şi prenumele elevului...... Clasa a IV-a... Băiat Fată EN IV 2019 Pagina 1 din 9

Mai mult

Bizlawyer PDF

Bizlawyer PDF Interviu - Serge Durand (Airbus): Suntem aici de aproape cinci decenii; daca România doreste, mai stam cinci Airbus este în România de cinci decenii si, daca aceasta tara doreste, poate ramâne aici înca

Mai mult

Adrian Ursulescu, Scandia: Credem în dezvoltarea producătorilor români prin exporturi

Adrian Ursulescu, Scandia: Credem în dezvoltarea producătorilor români prin exporturi Adrian Ursulescu, Scandia: Credem în dezvoltarea producătorilor români prin exporturi 24 Sep 2014 de Mihail Tănase [1] Pe fondul asaltului mărcilor private ale retailerilor asupra pieței bunurilor de larg

Mai mult

NICI DE ZIUA UNIRII NU LASA GUVERNUL IN PACE – Klaus Iohannis ataca Parlamentul, Guvernul si Curtea Constitutionala si vrea referendum pe gratiere col

NICI DE ZIUA UNIRII NU LASA GUVERNUL IN PACE – Klaus Iohannis ataca Parlamentul, Guvernul si Curtea Constitutionala si vrea referendum pe gratiere col NICI DE ZIUA UNIRII NU LASA GUVERNUL IN PACE Klaus Iohannis ataca Parlamentul, Guvernul si Curtea Constitutionala si vrea referendum pe gratiere colectiva si modificari la Codurile penale. Iohannis nu

Mai mult

Hypermarketurile, amenintate de formatele mai mici de magazine

Hypermarketurile, amenintate de formatele mai mici de magazine Hypermarketurile, amenintate de formatele mai mici de magazine 08 Sep 2011 de Cosmina Capalau [1] Intr-o analiza a tendintelor din industrie, specialistii Planet Retail au identificat cateva provocari

Mai mult

Conferinta de Presa

Conferinta de Presa Mediafax Talks about the Auto Industry Conferinta / 27 iunie 2012 Teme abordate I. Sectorul auto importanţa sa strategică pentru economia României II. Evoluţia pieţei auto III. Impactul măsurilor de stimulare

Mai mult

Ploiesti, Str. Apelor 2 OFERTA CIF RO Tel/Fax: Elantra 1.6 MPI 132 CP Motorizare Dimensiuni Capacitate cilindrica (cc) 1591 Lungim

Ploiesti, Str. Apelor 2 OFERTA CIF RO Tel/Fax: Elantra 1.6 MPI 132 CP Motorizare Dimensiuni Capacitate cilindrica (cc) 1591 Lungim Ploiesti, Str. Apelor 2 OFERTA CIF RO 3347315 Tel/Fax: 0244.511835 Elantra 1.6 MPI 132 CP Motorizare Dimensiuni Capacitate cilindrica (cc) 1591 Lungime/latime/inaltime (cm) 453/177/144 Combustibil Benzina

Mai mult

REGULAMENTUL OFICIAL AL CAMPANIEI PROMOTIONALE Christian Tour implineste 21 de ani. De ziua noastra, iti dam o vacanta! Perioada Campaniei: 17 august

REGULAMENTUL OFICIAL AL CAMPANIEI PROMOTIONALE Christian Tour implineste 21 de ani. De ziua noastra, iti dam o vacanta! Perioada Campaniei: 17 august REGULAMENTUL OFICIAL AL CAMPANIEI PROMOTIONALE Christian Tour implineste 21 de ani. De ziua noastra, iti dam o vacanta! Perioada Campaniei: 17 august 2018 SECŢIUNEA 1. ORGANIZATORUL ŞI REGULAMENTUL OFICIAL

Mai mult

Ambițiile unui manager ajuns de cealaltă parte a baricadei

Ambițiile unui manager ajuns de cealaltă parte a baricadei Ambițiile unui manager ajuns de cealaltă parte a baricadei 25 Feb 2019 de Mihaela Popescu [1] După mai bine de 20 de ani petrecuți în mediul corporatist, lucrând pentru multinaționale aflate în poziții

Mai mult

CÂT DE DIGITALIZAT ESTE TURISMUL ROMÂNESC? STUDIU REALIZAT DE h

CÂT DE DIGITALIZAT ESTE TURISMUL ROMÂNESC? STUDIU REALIZAT DE h CÂT DE DIGITALIZAT ESTE TURISMUL ROMÂNESC? STUDIU REALIZAT DE http://www.digital-travel.ro http://www.digital-travel.ro http://www.digital-travel.ro http://www.digital-travel.ro http://www.digital-travel.ro

Mai mult

Noile tehnologii duc experienta de cumparaturi la un alt nivel

Noile tehnologii duc experienta de cumparaturi la un alt nivel Noile tehnologii duc experienta de cumparaturi la un alt nivel 07 Feb 2013 de admin [1] Totul este retail. Sa cumperi acum nu mai inseamna doar sa mergi intrun magazin sau sa deschizi un site de e-commerce.

Mai mult

1. Învaţă-ţi copilul regula lui Aici nu se pune mâna. În medie, un copil din cinci devine victimă a violenţei sexuale, inclusiv victimă a abuzului sex

1. Învaţă-ţi copilul regula lui Aici nu se pune mâna. În medie, un copil din cinci devine victimă a violenţei sexuale, inclusiv victimă a abuzului sex 1. Învaţă-ţi copilul regula lui Aici nu se pune mâna. În medie, un copil din cinci devine victimă a violenţei sexuale, inclusiv victimă a abuzului sexual. Poţi contribui şi tu ca acest lucru să nu i se

Mai mult

Noi competențe pentru un job de calitate cod proiect /ROBG178 LOCURI DE MUNCA SI COMPETENTE Veliko Tarnovo 11 ianuarie

Noi competențe pentru un job de calitate cod proiect /ROBG178 LOCURI DE MUNCA SI COMPETENTE Veliko Tarnovo 11 ianuarie Noi competențe pentru un job de calitate cod proiect 16.4.2.024/ROBG178 LOCURI DE MUNCA SI COMPETENTE Veliko Tarnovo 11 ianuarie 2019 Proiect cofinanțat de UE, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională,

Mai mult

Microsoft Word - Viata e trista la noi-PusaRoth-comentariu

Microsoft Word - Viata e trista la noi-PusaRoth-comentariu Viaţa e tristă la noi, în schimb salariul e hazliu Postat de Pusa Roth pe 20 Nov 2012. In Carte, Cultura, Promo, Rezumate, Știință Tags: algebră, arizona, bancuri, bancuri cu mirese, defecte omenești,

Mai mult

i30

i30 i30 Plăcerea de a conduce. Obiectivul echipei Hyundai a fost de a pune accent pe plăcerea de a conduce, pe impactul emoțional asupra conducătorului auto și mai puțin pe valorile numerice simpla măsurare

Mai mult

Cu ce scenarii lucrează cel mai mare producător român de cosmetice

Cu ce scenarii lucrează cel mai mare producător român de cosmetice Cu ce scenarii lucrează cel mai mare producător român de cosmetice 01 Jul 2019 de Alina Dragomir [1] Performanța financiară raportată de Farmec în ultimii cinci ani este un exemplu că amenințările pot

Mai mult

Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE) Schema de Granturi pentru Licee Beneficiar: Colegiul Tehnic AL.I.CUZA Suceava Titlul subproiectului: St

Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE) Schema de Granturi pentru Licee Beneficiar: Colegiul Tehnic AL.I.CUZA Suceava Titlul subproiectului: St PROF. SILVIA CHIFAN LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ FIȘĂ DE LUCRU MOROMEȚII, M. PREDA INCIPITUL ROMANULUI MOTIVUL TIMPULUI Citiți incipitul romanului Moromeții de M. Preda. Observă asemănările cu un alt mare

Mai mult