ROMÂNIA JUDECĂTORIA ODORHEIU SECUIESC JUDEȚUL HARGHITA RAPORT DE BILANȚ privind activitatea Judecătoriei Odorheiu Secuiesc aferent anului 2014 CAPITOL

Mărimea: px
Porniți afișarea la pagina:

Download "ROMÂNIA JUDECĂTORIA ODORHEIU SECUIESC JUDEȚUL HARGHITA RAPORT DE BILANȚ privind activitatea Judecătoriei Odorheiu Secuiesc aferent anului 2014 CAPITOL"

Transcriere

1 ROMÂNIA JUDECĂTORIA ODORHEIU SECUIESC JUDEȚUL HARGHITA RAPORT DE BILANȚ privind activitatea Judecătoriei Odorheiu Secuiesc aferent anului 2014 CAPITOLUL I - STAREA INSTANȚEI ÎN ANUL 2014 I.1. Activitatea instanței în anul Volumul de activitate la nivelul instanței, pe secții/complete specializate/materii Volumul total de activitate Volumul de activitate al instanței în anul 2014 comparativ cu cel al anului 2013 prezintă o creştere de 9,18%. În anul 2014 volumul de activitate a fost de de cauze față de de cauze în anul 2013.

2 2 Volumul de activitate pe secții specializate Judecătoria Odorheiu Secuiesc este o instanță cu încărcătură medie şi raportat la numărul cauzelor înregistrate nu s-au înființat secții specializate, existând doar complete specializate de fond funciar şi complete pentru minori şi familie. Volumul de activitate pe materii Din totalul de cauze, aflate pe rolul instanței în cursul anului 2014, sunt cauze civile şi 409 cauze penale. Raportat la anul 2013, când numărul cauzelor civile era de se evidențiază o creştere de 9,61%. Cu privire la cauzele penale procentul de creştere, raportat la 387 de cauze în 2013, este de 5,68%. Cauzele cu minori şi de familie, față de 274 în 2013, în 2014 s-au înregistrat 323, astfel prezintă o creştere în procent de 17,88%. Graficul evidențiază cele mai sus menționate:

3 Încărcătura pe judecător Judecătorii care îşi desfăşoară activitatea la această instanță au rulat în medie 648 de cauze. Încărcătura pe judecător se prezintă astfel: Numele şi prenumele judecătorului Nr.dosare distincte la care a participat în 2014 Nr.cauze soluționate în 2014 Nr.cauze rămase pe rol la Ilyés Ibolya Besenyei Csilla Izabella Mălăieşiu Gabriela Ramona Szállasy Mária-Magdolna Rédai Zoltán József Ciobanu Ana-Maria D-na judecător Ilyés Ibolya şi dl. judecător Rédai Zoltán József au soluționat şi procesele funciare. La pensionarea d-nei judecător Szállasy Mária-Magdolna au rămas pe rol 108 cauze şi 11 cauze suspendate care au fost repartizate celorlalți judecători Operativitatea pe instanță, pe secții/complete specializate, în diferitele materii şi pe judecător Indicele general de operativitate al instanței Operativitatea reflectată de indicele de operativitate al instanței de 80,76% prezintă o scădere de 8,72% față de anul Scăderea procentului de operativitate se datorează înregistrării unui număr relativ mare de cauze în ultimele două săptămâni din decembrie, care au rămas în stadiul de verificare şi regularizare, precum şi faptului că dl.judecător Rédai Zoltán József a fost delegat la Judecătoria Toplița în perioada 1 februarie 17 aprilie 2014, iar d-na judecător Szállasy Mária- Magdolna s-a pensionat începând cu data de 15 septembrie Operativitatea pe secții specializate Judecătoria Odorheiu Secuiesc nu are secții specializate, doar complete specializate a căror operativitate se va analiza la subcapitolul următor.

4 4 Operativitatea pe materii Indicele de operativitate la soluționarea cauzelor civile a fost de 81,55% în cursul anului 2014 față de 88,40% în anul 2013, prezentând o scădere de 7,74%. La soluționarea cauzelor penale indicele de operativitate este de 77,50% față de 89,14% în anul 2013, prezentând o scădere de 13,05%. În soluționarea cauzelor cu minori şi familie se observă o scădere a indicelui de operativitate, procentul fiind de 75,62% față de 79,85% în anul 2013, prezentând o scădere de 5,29%.

5 5 Operativitatea pe judecător Indicele de operativitate al fiecărui judecător este redat în tabelul şi graficul următor: Numele şi prenumele judecătorului Indice de operativitate Ilyés Ibolya 86,31% Besenyei Csilla Izabella 88,69% Mălăieşiu Gabriela Ramona 95,57% Szállasy Mária-Magdolna 93,32% Rédai Zoltán József 89,20% Ciobanu Ana-Maria 80,03%

6 1.4. Managementul resurselor umane 6 Organigrama Judecătoriei Odorheiu Secuiesc are următoarea structură: şase judecători, paisprezece grefieri, un grefier-arhivar, doi aprozi, un informatician delegat de la Tribunalul Harghita - Miercurea Ciuc, un fochist, un conducător auto. Având în vedere numărul de dosare înregistrate, la Judecătoria Odorheiu Secuiesc nu a fost posibilă înființarea de secții specializate şi nici aplicarea principiului specializării judecătorilor într-un anumit domeniu de drept, cum ar fi minori şi familie (prevăzut la art.37 din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară). Numai astfel se poate evita discrepanța semnificativă care s-ar crea între încărcătura unui judecător față de celălalt. Pe parcursul anului 2014 până la pensionarea d-nei Szállasy Mária-Magdolna cu data de 15 septembrie 2014, au fost şase complete specializate de minori şi dreptul familiei şi două complete de fond funciar. Patru dintre judecătorii care îşi desfăşoară în prezent activitatea în această instanță sunt din localitate, ceea ce conferă stabilitate. Personalul auxiliar este repartizat la compartimentele instanței astfel: - opt grefieri de şedință - un grefier la executări penale - un registrator-arhivar - doi grefieri la compartimentul arhivă - doi grefieri la compartimentul editare-dactilografiere. Activitatea acestora este coordonată de grefierul şef. Informaticianul instanței este delegat de la Tribunalul Harghita. Compartimentul administrativ este format din: doi aprozi, un şofer şi un fochist Probleme de management al instanței Una dintre problemele instanței vizează lipsa de personal. În condițiile în care noile proceduri implică comunicări multiple, calcularea termenelor şi operarea a tot mai multe date în Ecris, ar fi nevoie de doi grefieri pentru fiecare complet. Cealaltă problemă este dată de lipsa resurselor financiare pentru amenajarea spațiilor pe care le prevăd noile proceduri, a mijlocului de transport sigur în vederea comunicărilor în municipiu şi împrejurimi. I.2. Infrastructura şi capacitatea instituțională a instanței Clădirea Judecătoriei Odorheiu Secuiesc este o construcție formată din: subsol, parter şi etaj. La subsol sunt amenajate arhivele instanței şi parchetului. Tot aici se găseşte şi centrala termică.

7 7 La parterul clădirii, în aripa dreaptă, sunt şase birouri închiriate de avocații Baroului Harghita. În aripa stângă sunt şase birouri: arhiva şi registratura (trei încăperi), grefierul care se ocupă de fundații şi asociații, biroul de scanare şi un birou de grefier. S-a amenajat o sală de judecată care a rezolvat problemele semnalate de Direcția penitenciarelor privind traseul deținuților şi a limitat accesul publicului la birourile grefierilor şi judecătorilor. Tot la parterul clădirii se găsesc: camera serverului, biroul informaticianului şi două arhive (curentă şi a mapelor). La etajul clădirii sunt: secretariatul, biroul preşedintelui, cinci birouri ale magistraților, patru birouri ale grefierilor. Judecătoria Odorheiu Secuiesc dispune de trei săli de judecată, două la etaj şi una la parter. În sala mare şi sala de la parter sunt boxe pentru arestați. Instanța este dotată cu tehnică de calcul corespunzătoare şi în prezent dispune de 28 de calculatoare, 11 imprimante, 4 servere, laptop, 2 multifuncționale, copiator, echipament pentru sistemul de arhivare electronică, echipament de înregistrare audio-video destinat audierii martorului cu identitate protejată şi sistem de supraveghere video. Toate echipamentele de calcul sunt montate şi folosite de întregul personal al instanței, care utilizează sistemul ECRIS din luna iulie Pentru efectuarea cercetărilor la fața locului în alte localități precum şi pentru realizarea citării şi comunicărilor pe distanțe mici instanța dispune de un autoturism Dacia 1310 L fabricat în anul Față de gradul avansat de uzură, numărul kilometrilor parcurşi (aproximativ km) autoturismul nu mai prezintă siguranță, impunându-se înlocuirea lui. Instanța este dotată cu o rampă mobilă pentru deplasarea persoanelor cu deficiențe motorii. Spațiul întregii instanțe necesită urgente lucrări de igienizare, având în vedere cei 11 ani care au trecut de la renovarea imobilului. La parterul clădirii pe suprafețe extinse sunt infiltrări de apă. I.3. Calitatea actului de justiție I.3.1. Ponderea hotărârilor atacate din totalul hotărârilor pronunțate. Indicele de desființare La nivelul instanței ponderea atacabilității hotărârilor pronunțate a fost de 9,99% raportat la 252 cauze apelate, 38 cauze recurate şi 19 contestații. Raportat la hotărârile pronunțate situația hotărârilor modificate de instanțele de control în căile de atac, pe judecător, se prezintă astfel:

8 8 Numele şi prenumele judecătorului Nr.hotărâri pronunțate Nr.hotărâri civile modificate penale Ilyés Ibolya Besenyei Csilla Izabella Mălăieşiu Gabriela Ramona Szállasy Mária-Magdolna Rédai Zoltán József Ciobanu Ana-Maria Indicele de desființare al hotărârilor atacate este de 2,32%. Față de numărul hotărârilor modificate apreciem că judecătorii instanței se preocupă în mod deosebit de calitatea actului de justiție. În cele 72 de hotărâri civile modificate/desființate principalele motive au fost: - aplicarea greşită a prevederilor legale; - necercetarea fondului cauzei; - nerespectarea principiului disponibilității; - greşita interpretare a probelor administrate. Motivele principale ale modificării/desființării celor 2 hotărâri penale sunt: - aplicarea greşită a legii; - nesoluționarea laturii civile. I.3.2. Durata de soluționare a cauzelor (inclusiv pe materii) La nivelul instanței noastre durata medie de soluționare a cauzelor pe materii este următoarea: - civile - 5 luni din care: -minori şi familie - 4 luni -procese funciare - 4 luni - penale - 3 luni La sfârşitul anului 2014 pe rolul instanței erau 25 de cauze mai vechi de 1 an în sistemul judiciar (din care 7 cauze au fost strămutate, trimise în rejudecare în 2014), 67 de cauze mai vechi de 6 luni şi 51 de cauze suspendate. Din cele 25 de cauze mai vechi de 1 an în sistemul judiciar 2 cauze au o vechime între 5 şi 10 ani în sistem: 1. dosarul nr.2023/268/r/2008 s-a înregistrat la această instanță la în urma trimiterii spre rejudecare, fiind suspendat în perioada , în sistemul judiciar prima dată a fost înregistrat la sub nr.1079/268/2006, iar după trimiterea spre rejudecare s-a înregistrat la sub

9 9 nr.1144/268/2007; 2. dosarul nr.1493/234/2008* s-a înregistrat la această instanță mai întâi la , în urma declinării competenței de soluționare şi apoi la , în urma trimiterii spre rejudecare, fiind suspendat în perioada , iar în sistemul judiciar prima dată a fost înregistrat la Față de aceste date apreciem că soluționarea cauzelor se realizează într-un termen rezonabil. instanței I.3.3. Mecanisme de unificare a practicii judiciare la nivelul Problemele de practică neunitară au fost dezbătute lunar cu toți judecătorii instanței precum şi în cadrul întâlnirilor profesionale cu judecătorii instanțelor de control judiciar, organizate la Tribunalul Harghita şi Curtea de Apel Târgu Mureş. Se impune continuarea perfecționării individuale a fiecărui judecător prin studii individuale, participarea la întâlniri centralizate şi perfecționări profesionale. De un real folos în unificarea practicii judiciare apreciem a fi studierea portalelor celorlalte instanțe, respectiv a hotărârilor relevante postate. În acest sens am uzat frecvent de accesul la baza de date ECRIS a celorlalte instanțe din circumscripția Curții de Apel Târgu Mureş şi am utilizat aplicația EMAP. I.3.4. Situația pregătirii profesionale a judecătorilor şi a personalului auxiliar În cursul anului 2014 s-au organizat lunar şi de câte ori s-a impus întâlniri cu judecătorii la nivelul instanței, care au avut ca teme dezbateri ale noilor reglementări care au ridicat probleme de interpretare. Judecătorii instanței au participat la seminariile profesionale organizate conform Programului de formare profesională continuă a judecătorilor pentru anul 2014 fiind desemnați după cum urmează: d-na Besenyei Csilla Izabella la seminarul cu tema Noul Cod penal, d-na Mălăieşiu Gabriela Ramona la seminariile având ca teme Noul Cod de procedură penală şi Noul Cod penal, dl. Rédai Zoltán József la seminarul cu tema Noul Cod de procedură penală şi d-na Ciobanu Ana-Maria la seminarul cu tema Noul Cod civil. Magistrații instanței au participat şi la alte conferințe, astfel: d-na Ciobanu Ana-Maria la 3 conferințe naționale organizate de Institutul Național al Magistraturii cu temele Noul Cod penal şi Noul Cod de procedură penală (2 conferințe), precum şi la conferința organizată de CCJE în colaborare cu UNBR în cadrul proiectului privind relațiile dintre judecători şi avocați; d-na Ilyés Ibolya la conferințele având ca teme Teorie şi practică în aplicarea noului Cod penal şi a noului Cod de procedură penală şi Interpretarea şi

10 10 aplicarea unor instituții juridice în lumina noului Cod penal şi a noului Cod de procedură penală organizate de Curtea de Apel Târgu Mureş în colaborare cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş şi Facultatea de Ştiințe Economice, Juridice şi Administrative din cadrul Universității Petru Maior Târgu Mureş; iar dl. Rédai Zoltán József la conferința cu tema Executarea silită în materie civilă şi clauzele abuzive în contractele de credit organizată de Curtea de Apel Târgu Mureş în colaborare cu Baroul Mureş. De asemenea judecătorii au participat la seminariile profesionale organizate la sediul Curții de Apel Târgu Mureş şi a Tribunalului Harghita. Judecătorul responsabil de pregătirea profesională a personalului auxiliar a organizat trimestrial seminarii în care s-au discutat modificările legislative, impactul lor asupra activității. Personalul auxiliar a optat pentru participarea la seminariile organizate în Programul de formare continuă, grefierele fiind desemnate după cum urmează: d-na Bencze Hajnal la seminarul cu tema Arhivare şi registratură, d-na Gábor Gyöngyi la seminarul cu tema Abilități non-juridice, d-na Györfi Silvia la seminarul cu tema Elemente de tehnoredactare. Totodată personalul auxiliar a participat şi la alte seminarii organizate de Şcoala Națională de Grefieri, astfel: d-na Ferencz Ildikó la seminariile având ca teme Informații clasificate, Statistică şi ECRIS, Repartizarea aleatorie a cauzelor aspecte teoretice şi practice, iar d-na Truța Elena-Alina la seminariile având ca teme Drept procesual penal, Drept procesual civil precum şi la seminariile e-learning având ca teme Drept procesual penal Camera preliminară şi Limba română. Elemente de gramatică. Dificultăți. Ezitări. CAPITOLUL II PRINCIPALELE MODIFICĂRI LEGISLATIVE CU IMPACT ASUPRA ACTIVITĂȚII SISTEMULUI JUDICIAR ÎN ANUL 2014 Instabilitatea legislativă determinată de prea desele modificări legislative au în mod cert un impact negativ asupra activității instanței. Nerespectarea normelor de tehnică legislativă conduce la reglementări contradictorii care generează o practică neunitară, atrăgând o percepție negativă a justițiabililor față de activitatea instanțelor judecătoreşti. Intrarea în vigoare a noului Cod de procedură penală a dus la prelungirea cauzelor având ca obiect infracțiuni la regimul circulației şi cele de abandon de familie. Perioada de tranziție, aplicarea legii penale mai favorabile, a ridicat numeroase probleme. Decizia Curții Constituționale nr.641/2014, care a stabilit neconstituționalitatea dispozițiilor art.344 alin.4 Cod procedură penală, a contribuit şi ea la prelungirea soluționării cauzelor penale.

11 11 CAPITOLUL III RĂSPUNDEREA JUDECĂTORILOR ŞI PERSONALULUI AUXILIAR auxiliar III.1. Răspunderea disciplinară a judecătorilor şi a personalului Judecătorii şi personalul auxiliar al instanței nu au săvârşit fapte care să atragă răspunderea lor disciplinară. III.2. Răspunderea penală a judecătorilor şi a personalului auxiliar Judecătorii şi personalul auxiliar al instanței nu au săvârşit fapte care să atragă răspunderea lor penală. CAPITOLUL IV ROLUL INSTANȚEI ÎN DEZVOLTAREA SPAȚIULUI EUROPEAN ŞI COOPERAREA INTERNAȚIONALĂ Realizarea unui spațiu european comun în care persoanele să circule liber şi să beneficieze de o protecție juridică eficientă constituie un deziderat pentru consolidarea căruia instanțelor le revine un rol important. Cooperarea judiciară în materie civilă şi penală sunt instrumentele instanței în exercitarea acestei responsabilități. În anul 2014 instanța noastră a emis 14 mandate europene de arestare, în 3 cazuri am fost instanță solicitată în vederea comunicării actelor judiciare în materie penală, iar în 2 cazuri am fost instanță solicitantă, în toate cazurile procedurile de comunicare fiind îndeplinite. Au fost înregistrate 4 cereri de asistență judiciară internațională pentru recunoaşterea şi executarea sancțiunii pecuniare şi a cheltuielilor judiciare, din care au fost soluționate 3 cereri, iar cea de-a patra este în curs de soluționare. Instanța noastră nu a inițiat ca solicitant cerere în această materie. Tot în cursul anului 2014 instanța noastră a fost solicitată în 9 cazuri pentru comunicarea actelor judiciare în materie civilă şi comercială, din care în 2 cazuri procedura a fost îndeplinită, în 2 cazuri s-a refuzat primirea actelor din cauza limbii folosite, 1 cerere s-a trimis Judecătoriei Iaşi - în circumscripția căreia avea domiciliul destinatarul, iar în 4 cazuri procedura de comunicare nu s-a putut îndeplini din următoarele motive: destinatar necunoscut la adresa menționată, destinatarul nu poate localizat sau destinatarul este plecat în străinătate. Instanța noastră nu a inițiat ca solicitant cerere în această materie. Au fost înregistrate 5 cereri în domeniul obținerii de probe în materie civilă, toate soluționate, iar în 2 cazuri am fost instanță solicitantă, aceste solicitări nefiind încă soluționate.

12 12 La solicitarea părților au fost eliberate 84 de certificate conform art.39 privind hotărârile în materie matrimonială. CAPITOLUL V RAPORTURILE DINTRE INSTANȚĂ ŞI CELELALTE INSTITUȚII ŞI ORGANISME, PRECUM ŞI CU SOCIETATEA CIVILĂ Colaborarea dintre instanță şi parchetul corespunzător s-a realizat fără disfuncționalități, în limitele prevăzute de lege, printr-o comunicare eficientă înfăptuirii actului de justiție. Atât baroul de avocați cât şi experții judiciari, în general au colaborat cu instanța, îndeplinind cu celeritate dispozițiile acesteia. Au fost situații, rare însă, când experții judiciari au fost sancționați cu amenzi judiciare pentru nedepunerea la termenul stabilit a expertizelor judiciare. Colaborarea cu mass-media s-a desfăşurat transparent, instanța oferind date, în limitele legii, la solicitarea ziariştilor. Ei au răspuns solicitării instanței pentru a informa publicul cu privire la noile modificări legislative. Întregul personal al instanței a dat dovadă de amabilitate, respect şi calm în relațiile cu justițiabilii, nefiind înregistrate plângeri la adresa conduitei lor. Raporturile cu asociațiile profesionale au avut un caracter unilateral, manifestări de colaborare existând din partea Asociației Magistraților din România, chiar şi în lipsa achitării cotizației lunare. Asociația a manifestat înțelegere şi disponibilitate la rezolvarea problemelor supuse atenției ei. Comunicarea cu societatea civilă a fost caracterizată de transparență şi promptitudine. CAPITOLUL VI CONCLUZII Analiza activității instanței prin datele prezentului bilanț relevă o serie de vulnerabilități care necesită măsuri în vederea remedierii lor, dar şi progrese în cursul anului Lipsa de personal ar putea fi diminuată prin determinarea juriştilor tineri din localitate să participe la concursurile organizate de INM. Deosebit de importantă este crearea unui climat de muncă favorabil prin depistarea problemelor existente între membrii colectivului şi rezolvarea rapidă şi eficientă a acestora. Creşterea gradului de responsabilizare a întregului personal, prin prelucrarea modificărilor legislative şi monitorizarea aplicării lor, ar contribui la

13

CABINET PREŞEDINTE

CABINET PREŞEDINTE Consideraţii introductive Astfel cum reiese din pct. C al Anexei 1 la Legea nr. 304/2004, în circumscripția Curții de Apel Târgu Mureș se regăsesc două tribunale Tribunalul Mureș și Tribunalul Harghita

Mai mult

R O M Â N I A

R O M Â N I A R O M Â N I A MINISTERUL PUBLIC PARCHETUL DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA PAȘCANI Nr. 68/I/6/2018 25.01.2018 R A P O R T de bilanţ al activităţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani, pe anul 2017 1 PREZENTAREA

Mai mult

Acte a căror acţiune de modificare este inclusă în forma actualizată Tip Număr Data Emiterii Data Aplicării Aprobată / Respinsă Ordin

Acte a căror acţiune de modificare este inclusă în forma actualizată Tip Număr Data Emiterii Data Aplicării Aprobată / Respinsă Ordin Acte a căror acţiune de modificare este inclusă în forma actualizată Tip Număr Data Emiterii Data Aplicării Aprobată / Respinsă Ordin 2337 30.05.2018 11.06.2018 Ordin 3624 13.10.2016 21.10.2016 Ordin 1650

Mai mult

TRIBUNALUL BOTOŞANI

TRIBUNALUL BOTOŞANI TRIBUNALUL BOTOŞANI RAPORTUL DE ACTIVITATE AL BIROULUI DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE PE ANUL 2008 Biroul de informare şi relaţii publice asigură, legăturile instanţei cu publicul şi cu mijloacele de

Mai mult

22 februarie 2019 Nr. 184/VIII/3 Sinteză Raport de activitate 2018 Anul 2018 a fost pentru D.N.A. un an de răscruce, atipic, cu provocări deosebite: -

22 februarie 2019 Nr. 184/VIII/3 Sinteză Raport de activitate 2018 Anul 2018 a fost pentru D.N.A. un an de răscruce, atipic, cu provocări deosebite: - 22 februarie 2019 Nr. 184/VIII/3 Sinteză Raport de activitate 2018 Anul 2018 a fost pentru D.N.A. un an de răscruce, atipic, cu provocări deosebite: - schimbări în conducerea instituției, - schimbări ale

Mai mult

R O M Â N I A CURTEA DE APEL CLUJ COLEGIUL DE CONDUCERE HOTĂRÂREA NR. 85/2018 Data emiterii: 6 decembrie 2018 Colegiul de conducere al Curţii de Apel

R O M Â N I A CURTEA DE APEL CLUJ COLEGIUL DE CONDUCERE HOTĂRÂREA NR. 85/2018 Data emiterii: 6 decembrie 2018 Colegiul de conducere al Curţii de Apel R O M Â N I A CURTEA DE APEL CLUJ COLEGIUL DE CONDUCERE HOTĂRÂREA NR. 85/2018 Data emiterii: 6 decembrie 2018 Colegiul de conducere al Curţii de Apel Cluj s-a întrunit în şedinţa ordinară din data de 6

Mai mult

Microsoft Word - Tematica si bibiografie Abs INM DP+DPP.doc

Microsoft Word - Tematica si bibiografie Abs INM DP+DPP.doc TEMATICA pentru susţinerea examenului de absolvire INM 2015 DREPT PENAL I. PARTEA GENERALĂ 1. Legea penală şi limitele ei de aplicare 1.1. Principii generale; 1.2. Aplicarea legii penale în spațiu; 1.3.

Mai mult

CUVÂNT ÎNAINTE Evaluarea anuală a activităţii desfăşurate de instanţele judecătoreşti şi a rezultatelor ei se impune nu numai prin tradiţie, dar şi ma

CUVÂNT ÎNAINTE Evaluarea anuală a activităţii desfăşurate de instanţele judecătoreşti şi a rezultatelor ei se impune nu numai prin tradiţie, dar şi ma CUVÂNT ÎNAINTE Evaluarea anuală a activităţii desfăşurate de instanţele judecătoreşti şi a rezultatelor ei se impune nu numai prin tradiţie, dar şi mai ales pentru evaluare şi apreciere asupra organizării,

Mai mult

Capitolul VI

Capitolul VI Cuprins Abrevieri... XI PARTEA GENERALĂ Capitolul I. Procesul penal și legea procesual penală... 3 Secțiunea 1. Procesul penal... 3 1. Delimitări conceptuale... 3 2. Particularitățile și diviziunile procesului

Mai mult

ROMÂNIA Nr. Număr crt. lucrare /2015 Hotarare nr. 281< PLENUL ORDINEA DE ZI SOLUTIONATA DIN DATA DE 26 MARTIE 2015 Descriere lucrare MENŢINERE

ROMÂNIA Nr. Număr crt. lucrare /2015 Hotarare nr. 281< PLENUL ORDINEA DE ZI SOLUTIONATA DIN DATA DE 26 MARTIE 2015 Descriere lucrare MENŢINERE ROMÂNIA Nr. Număr crt. lucrare 1. 7098/2015 nr. 281< PLENUL ORDINEA DE ZI SOLUTIONATA DIN DATA DE 26 MARTIE 2015 Descriere lucrare MENŢINERE ÎN FUNCŢIE: 1) Nota Direcţiei resurse umane şi organizare nr.

Mai mult

Legea nr317

Legea nr317 Tabel centralizator Pl x 419/2017 Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii Nr. crt. Legea nr.317/2004 Inițiativa legislativă Pl x 419/2017 1. Lege pentru modificarea și completarea

Mai mult

Tribunal Caraş-Severin

Tribunal Caraş-Severin Tribunal Caraş-Severin Reşiţa Nr. 2505 din 08.10.2018 RAPORT privind indicatorii de eficienţă, conform Dispoziţiei 620/Ad/06.05.2015 a Curţii de Apel Timişoara Instanţa : Judecătoria Reşiţa Perioada de

Mai mult

INTRODUCERE

INTRODUCERE CURTEA DE APEL GALAŢI 2014 Pag. 1/99 INTRODUCERE STAREA INSTANŢEI ÎN ANUL 2014 Conform normelor constituţionale, înfăptuirea justiţiei constituie o sarcină primordială ce revine magistraţilor, constând

Mai mult

ROMÂNIA PLENUL ORDINEA DE ZI SOLUTIONATA DIN DATA DE 29 MARTIE 2016 Nr. Număr crt. lucrare /2016 Hotarare nr. 328 Hotarare nr. 329 Hotarare nr.

ROMÂNIA PLENUL ORDINEA DE ZI SOLUTIONATA DIN DATA DE 29 MARTIE 2016 Nr. Număr crt. lucrare /2016 Hotarare nr. 328 Hotarare nr. 329 Hotarare nr. ROMÂNIA PLENUL ORDINEA DE ZI SOLUTIONATA DIN DATA DE 29 MARTIE 2016 Nr. Număr crt. lucrare 1. 7453/2016 nr. 328 nr. 329 nr. 330< Descriere lucrare ELIBERARE DIN FUNCŢIE PRIN PENSIONARE: Curtea de Apel

Mai mult

120-comunicat-BILANT-2014

120-comunicat-BILANT-2014 SCURTE CONSIDERAŢII PRIVIND SITUAŢIA PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ CURTEA DE APEL GALAŢI ÎN ANUL 2013 Prezentarea generală a parchetului În circumscripţia Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi funcţionează:

Mai mult

JUDECĂTORIA TULCEA RAPORT PRIVIND ACTIVITATEA JUDECĂTORIEI TULCEA PE ANUL 2016

JUDECĂTORIA TULCEA RAPORT PRIVIND ACTIVITATEA JUDECĂTORIEI TULCEA PE ANUL 2016 JUDECĂTORIA TULCEA RAPORT PRIVIND ACTIVITATEA JUDECĂTORIEI TULCEA PE ANUL 2016 2 Cuprins: CAPITOLUL I. INTRODUCERE I.1 Scurte consideraţii privind situaţia instanţei în anul 2016...3 CAPITOLUL II. JUDECĂTOREŞTI

Mai mult

Ce trebuie să ştiţi despre divorţ:

Ce trebuie să ştiţi despre divorţ: La ce vă folosesc căile de atac şi care sunt acestea Acestea vă dau posibilitatea să îndreptaţi greşelile săvârşite de instanţele de judecată, prin aducerea lor la cunoştinţa instanţelor superioare, care

Mai mult

I. DATE STATISTICE PRIVIND ACTIVITATEA INSTANŢEI ÎN ANUL 2018 I.1. Volumul de activitate I.1. Volumul de activitate la nivelul instanţei În anul 2018,

I. DATE STATISTICE PRIVIND ACTIVITATEA INSTANŢEI ÎN ANUL 2018 I.1. Volumul de activitate I.1. Volumul de activitate la nivelul instanţei În anul 2018, I. DATE STATISTICE PRIVIND ACTIVITATEA INSTANŢEI ÎN ANUL 2018 I.1. Volumul de activitate I.1. Volumul de activitate la nivelul instanţei În anul 2018, la Judecătoria Câmpulung, de la 1 ianuarie 2018 la

Mai mult

DECIZIA Nr. 9 din referitoare la interpretarea sintagmei „proces penal în curs” cuprinsa în art. 119 din Legea nr. 302/2004 privind coopera

DECIZIA Nr. 9 din referitoare la interpretarea sintagmei „proces penal în curs” cuprinsa în art. 119 din Legea nr. 302/2004 privind coopera ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE - SECŢIILE UNITE - Decizie nr. 9/2010 din 15/11/2010 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 382 din 01/06/2011 Dosar nr. 10/2010 Sub preşedinţia doamnei judecător

Mai mult

NOTĂ DE FUNDAMENTARE

NOTĂ DE FUNDAMENTARE Ordonanţă 17 2014-08-26 Guvernul României pentru modificarea art. 9 alin. (3) din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor Monitorul Oficial al României nr 629 din 2014-08-27

Mai mult

INTRODUCERE

INTRODUCERE CURTEA DE APEL GALAŢI 2013 Pag. 1/108 INTRODUCERE SCURTE CONSIDERAŢII PRIVIND SITUAŢIA INSTANŢEI ÎN ANUL 2013 Justiţia stă la baza statului de drept şi constituie un pilon fundamental al societăţii democratice,

Mai mult

Microsoft Word - procedura_udroiu_2013

Microsoft Word - procedura_udroiu_2013 Cuprins Abrevieri... XVII TITLUL I. PARTEA GENERALĂ... 1 Capitolul I. Scopul procesului penal... 1 Capitolul II. Principiile fundamentale ale procesului penal... 3 Secţiunea 1. Principiul legalităţii procesului

Mai mult

AH19.doc

AH19.doc CONSILIUL LOCAL SEGARCEA SERVICIUL PUBLIC COMUNITAR DE EVIDENŢĂ A PERSOANELOR R E G U L A M E N T U L PRIVIND ORGANIZAREA ŞI FUNCŢIONAREA SERVICIULUI PUBLIC COMUNITAR DE EVIDENŢĂ A PERSOANELOR AL ORAŞULUI

Mai mult

1. PRIMA PAGINA

1. PRIMA PAGINA R O M Â N I A CURTEA DE APEL BUCUREŞTI ANALIZA ACTIVITĂŢII DESFĂŞURATĂ DE CURTEA DE APEL BUCUREŞTI ŞI DE INSTANŢELE ARONDATE ÎN ANUL 2012 BUCUREŞTI 2013 Introducere INTRODUCERE Scurte consideraţii privind

Mai mult

BUCUREŞTI, Calea Plevnei, nr.145 A, sector 6, cod poştal Număr notificare ANSPDCP 5106 Tel. : 021/ /Fax.: 021/ Nr.124/

BUCUREŞTI, Calea Plevnei, nr.145 A, sector 6, cod poştal Număr notificare ANSPDCP 5106 Tel. : 021/ /Fax.: 021/ Nr.124/ BUCUREŞTI, Calea Plevnei, nr.145 A, sector 6, cod poştal 060012 Număr notificare ANSPDCP 5106 Tel. : 021/312.22.78/Fax.: 021/319.60.27 Nr.124/05.02.2018 RAPORT PRIVIND ACTIVITATEA DESFĂŞURATĂ DE TRIBUNALUL

Mai mult

Parlamentul României - Codul de Procedură Penală din 01 iulie EXTRAS - Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală PARTEA GENERALĂ TIT

Parlamentul României - Codul de Procedură Penală din 01 iulie EXTRAS - Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală PARTEA GENERALĂ TIT Parlamentul României - Codul de Procedură Penală din 01 iulie 2010 - EXTRAS - Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală PARTEA GENERALĂ TITLUL V Măsurile preventive şi alte măsuri procesuale

Mai mult

Microsoft Word - S.C.EU CRIS COM.doc

Microsoft Word - S.C.EU CRIS COM.doc MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE Agenţia Naţională de Administrare Fiscală Direcţia Generală de Soluţionare a Contestaţiilor Str. Apolodor nr. 17 Sector 5, Bucureşti Tel : + 021 3199759 interior 2073 Fax

Mai mult

Drept procesual penal. Partea generala. Caiet de seminar - Anastasiu Crisu

Drept procesual penal. Partea generala. Caiet de seminar - Anastasiu Crisu Cuprins CUPRINS Tema 1 1 Noțiuni generale privind procesul penal și dreptul procesual penal Tema 2 4 Principiile fundamentale ale procesului penal Tema 3 29 Participanții în procesul penal Organele judiciare

Mai mult



 R E G U L A M E N T D E O R G A N I Z A R E Ș I F U N C Ț I O N A R E A L C E N T R U L U I N A Ț I O N A L D E P R E G Ă T I R E Ș I P E R F E C Ț I O N A R E A E X E C U T O R I L O R J U D E C Ă T O

Mai mult

LEGE Nr. 567/2004 din 9 decembrie 2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lân

LEGE Nr. 567/2004 din 9 decembrie 2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lân LEGE Nr. 567/2004 din 9 decembrie 2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea şi al personalului care funcţionează în

Mai mult

Institutul Național al Magistraturii Programul de formare continuă

Institutul Național al Magistraturii Programul de formare continuă 1 CUPRINS A. CONSIDERAȚII GENERALE 3 Proiectul Formarea și consolidarea capacității în sistemul judiciar, finanțat în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2014-2021 3 B. CATALOGUL ACTIVITĂȚILOR DE FORMARE

Mai mult

Microsoft Word - Norme Lege544.doc

Microsoft Word - Norme Lege544.doc HG 123/7.02.2003 -NORME METODOLOGICE din 7 februarie 2002 de aplicare a Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public CAPITOLUL I: Dispoziţii generale Art. 1 (1) Prezentele

Mai mult

MINISTERUL PUBLIC DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE Raport de activitate

MINISTERUL PUBLIC DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE Raport de activitate Raport de activitate 2018 www.pna.ro 1 Context legislativ, evaluări Modificarea Legii nr. 304/2004 prin Legea nr. 207/2018 și OUG nr. 92/2018 Reducerea competenței Direcției Practică neunitară în participarea

Mai mult

Microsoft Word - PARTILE I-II__final

Microsoft Word - PARTILE I-II__final II. CAMERA NOTARILOR PUBLICI 1. CONDIŢII DE FUNCŢIONARE ŞI ORGANE DE CONDUCERE În circumscripţia fiecărei curţi de apel funcţionează câte o Cameră a Notarilor Publici, cu personalitate juridică. La nivelul

Mai mult

Plenul Curţii Supreme de Justiţie H O T Ă R Â R E Cu privire la aprobarea Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea administrativă a Curţii S

Plenul Curţii Supreme de Justiţie H O T Ă R Â R E Cu privire la aprobarea Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea administrativă a Curţii S Plenul Curţii Supreme de Justiţie H O T Ă R Â R E Cu privire la aprobarea Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea administrativă a Curţii Supreme de Justiţie Întru exercitarea eficientă a atribuţiilor

Mai mult

25 august 2010

25 august 2010 Uniunea Naţională a Judecătorilor din România şi Fundaţia Friedrich Ebert, în parteneriat cu Magistrats Européns pour la Démocratie et les Libertés (MEDEL) organizează pe 9-10 noiembrie 2012 conferinţa

Mai mult

ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ Nr. 78/2016 din 16 noiembrie 2016 pentru organizarea şi funcţionarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate O

ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ Nr. 78/2016 din 16 noiembrie 2016 pentru organizarea şi funcţionarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate O ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ Nr. 78/2016 din 16 noiembrie 2016 pentru organizarea şi funcţionarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, precum şi pentru modificarea

Mai mult

Bilanţ 2015

Bilanţ 2015 JUDECĂTORIA CRAIOVA RAPORT ANUAL DE ACTIVITATE AL JUDECĂTORIEI CRAIOVA ANUL 2015 CRAIOVA - ianuarie 2016-1 CUPRINS INTRODUCERE SCURTE CONSIDERAŢII PRIVIND SITUAŢIA INSTANŢEI ÎN ANUL 2015 CAPITOLUL I STAREA

Mai mult

Microsoft Word - Raport Instante luni.doc

Microsoft Word - Raport Instante luni.doc RAPORT PRIVIND ACTIVITATEA INSTANŢELOR DE JUDECATĂ ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ANULUI 213 I. Analiza volumului de activitate al instanţelor în primul semestru al anului 213... 3 Cuprins 1. Activitatea la nivelul

Mai mult

ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE - SECŢIILE UNITE - DECIZIA Nr. 14 din 18 februarie 2008 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 853 din 18/12/

ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE - SECŢIILE UNITE - DECIZIA Nr. 14 din 18 februarie 2008 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 853 din 18/12/ ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE - SECŢIILE UNITE - DECIZIA Nr. 14 din 18 februarie 2008 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 853 din 18/12/2008 Dosar nr. 69/2007 Sub preşedinţia domnului prof.

Mai mult

FIŞA NR. 1 Sediul materiei: art NCPC PRINCIPIILE PROCESULUI CIVIL Noţiune constituie regulile de bază care fundamentează întregul proces civil,

FIŞA NR. 1 Sediul materiei: art NCPC PRINCIPIILE PROCESULUI CIVIL Noţiune constituie regulile de bază care fundamentează întregul proces civil, FIŞA NR. 1 Sediul materiei: art. 5-23 NCPC PRINCIPIILE PROCESULUI CIVIL Noţiune constituie regulile de bază care fundamentează întregul proces civil, guvernând atât faza judecăţii, cât şi faza executării

Mai mult

ROMÂNIA Nr. crt. Număr lucrare PLENUL ORDINEA DE ZI DIN DATA DE 17 DECEMBRIE 2015 ORA 09:00 Descriere lucrare /2015 MENŢINERE ÎN FUNCŢIE: Nota

ROMÂNIA Nr. crt. Număr lucrare PLENUL ORDINEA DE ZI DIN DATA DE 17 DECEMBRIE 2015 ORA 09:00 Descriere lucrare /2015 MENŢINERE ÎN FUNCŢIE: Nota ROMÂNIA Nr. crt. Număr lucrare PLENUL ORDINEA DE ZI DIN DATA DE 17 DECEMBRIE 2015 ORA 09:00 Descriere lucrare 1. 28049/2015 MENŢINERE ÎN FUNCŢIE: Nota Direcției resurse umane şi organizare nr. 27437/2015

Mai mult

ORDIN Nr. 1453/M.34/18769/10161 din 2 mai 2011 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea, funcţionarea şi structura Comisiei centrale de con

ORDIN Nr. 1453/M.34/18769/10161 din 2 mai 2011 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea, funcţionarea şi structura Comisiei centrale de con ORDIN Nr. 1453/M.34/18769/10161 din 2 mai 2011 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea, funcţionarea şi structura Comisiei centrale de contestaţii din cadrul Casei Naţionale de Pensii Publice,

Mai mult

Întărirea capacităţii manageriale a instanţelor prin promovarea de bune practici în administrarea sistemul judiciar şi creşterea satisfacţiei publicul

Întărirea capacităţii manageriale a instanţelor prin promovarea de bune practici în administrarea sistemul judiciar şi creşterea satisfacţiei publicul Întărirea capacităţii manageriale a instanţelor prin promovarea de bune practici în administrarea sistemul judiciar şi creşterea satisfacţiei publicului PHARE/2005/017-553.01.02/02/34 Ghid de evaluare

Mai mult

BILANŢUL CURŢII DE APEL CLUJ pe anul 2018

BILANŢUL CURŢII DE APEL CLUJ pe anul 2018 BILANŢUL CURŢII DE APEL CLUJ pe anul 2018 CUPRINS CONSIDERAŢII INTRODUCTIVE... pag. 1 I. DATE STATISTICE PRIVIND ACTIVITATEA INSTANŢEI JUDECĂTOREŞTI... pag. 4 I.1. PREZENTARE GENERALĂ A CURŢII DE APEL

Mai mult

Anexa nr. 3 la HG nr.583/2016 SNA INVENTARUL MĂSURILOR DE TRANSPARENȚĂ INSTITUȚIONALĂ ȘI DE PREVENIRE A CORUPȚIEI, PRECUM ȘI INDICATORII DE EVALUARE N

Anexa nr. 3 la HG nr.583/2016 SNA INVENTARUL MĂSURILOR DE TRANSPARENȚĂ INSTITUȚIONALĂ ȘI DE PREVENIRE A CORUPȚIEI, PRECUM ȘI INDICATORII DE EVALUARE N Număr Măsură preventivă Sediul materiei Indicatori de evaluare 1 2016 1. Cod etic/deontologic/de conduită Legea nr. 7/2004 privind Codul de conduită a funcţionarilor publici, republicată Legea nr. 477/2004

Mai mult

TA

TA 1.10.2015 A8-0140/ 001-026 AMENDAMENTE 001-026 depuse de Comisia pentru afaceri juridice Raport Lidia Joanna Geringer de Oedenberg A8-0140/2015 Procedura europeană cu privire la cererile cu valoare redusă

Mai mult

ROMANIA CURTEA DE APEL BUCURE$TI Splaiul lndependentei nr.5, Sector 4 Bucuresti.cod postal SECTIA A VIII-A CONTENCIOS ADMINISTRATIV $1 FISCAL D

ROMANIA CURTEA DE APEL BUCURE$TI Splaiul lndependentei nr.5, Sector 4 Bucuresti.cod postal SECTIA A VIII-A CONTENCIOS ADMINISTRATIV $1 FISCAL D ROMANIA CURTEA DE APEL BUCURE$TI Splaiul lndependentei nr.5, Sector 4 Bucuresti.cod postal 050091 SECTIA A VIII-A CONTENCIOS ADMINISTRATIV $1 FISCAL Destinatar: FIRICEL ALEXANDRU CU DOM. ALES sector 4,

Mai mult

xx.pdf

xx.pdf Cuprins Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat... 1 Statutul profesiei de avocat (Hotărârea Consiliului U.N.B.R. nr. 64/2011)... 40 Codul deontologic al avocaților din

Mai mult

INVENTARUL MĂSURILOR DE TRANSPARENȚĂ INSTITUȚIONALĂ ȘI DE PREVENIRE A CORUPȚIEI, PRECUM ȘI INDICATORII DE EVALUARE Anexa nr. 3 la HG nr.583/2016 SNA N

INVENTARUL MĂSURILOR DE TRANSPARENȚĂ INSTITUȚIONALĂ ȘI DE PREVENIRE A CORUPȚIEI, PRECUM ȘI INDICATORII DE EVALUARE Anexa nr. 3 la HG nr.583/2016 SNA N Număr Măsură preventivă Sediul materiei Indicatori de evaluare 1 2018 1. Cod etic/deontologic/de conduită Legea nr. 7/2004 privind Codul de conduită a funcţionarilor publici, republicată Legea nr. 477/2004

Mai mult

Dosarul nr.2r-495/16 Instanţa de fond: Judecătoria Cimişlia judecător: Z. Aramă Instanţa de apel: CA Chișinău judecători: N. Budăi, V. Efros, I. Murui

Dosarul nr.2r-495/16 Instanţa de fond: Judecătoria Cimişlia judecător: Z. Aramă Instanţa de apel: CA Chișinău judecători: N. Budăi, V. Efros, I. Murui Dosarul nr.2r-495/16 Instanţa de fond: Judecătoria Cimişlia judecător: Z. Aramă Instanţa de apel: CA Chișinău judecători: N. Budăi, V. Efros, I. Muruianu D E C I Z I E 11 mai 2016 mun. Chişinău Colegiul

Mai mult

Nr

Nr Nr. 1285 /21304/12.07.2016 Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014 Programul RO 24 Întărirea capacității judiciare și cooperare INVITAŢIE DE PARTICIPARE Selecția a 2 experţi specializați în domeniul managementului

Mai mult

HOTĂRÎRE nr. 55/6 17 mai 2019 mun. Chișinău COLEGIUL DE EVALUARE A PERFORMANŢELOR JUDECĂTORILOR în componenţa: Preşedintele ședinței Membrii Colegiulu

HOTĂRÎRE nr. 55/6 17 mai 2019 mun. Chișinău COLEGIUL DE EVALUARE A PERFORMANŢELOR JUDECĂTORILOR în componenţa: Preşedintele ședinței Membrii Colegiulu HOTĂRÎRE nr. 55/6 17 mai 2019 mun. Chișinău COLEGIUL DE EVALUARE A PERFORMANŢELOR JUDECĂTORILOR în componenţa: Preşedintele ședinței Membrii Colegiului Nelea Budăi Ion Talpa Dumitru Gherasim Oxana Rotari

Mai mult

TRIBUNALUL SĂLAJ Zalău, str. Tudor Vladimirescu, nr. 12, judeţul Sălaj, telefon/fax , Nr. operator date cu caracter pers

TRIBUNALUL SĂLAJ Zalău, str. Tudor Vladimirescu, nr. 12, judeţul Sălaj, telefon/fax , Nr. operator date cu caracter pers TRIBUNALUL SĂLAJ Zalău, str. Tudor Vladimirescu, nr. 12, judeţul Sălaj, telefon/fax 0260611085, e-mail:trsj@just.ro Nr. operator date cu caracter personal 2516 HOTĂRÂREA NR. 5 din 19 iunie 2018 În conformitate

Mai mult

Jurisprudenta

Jurisprudenta România Curtea de Apel Cluj Comisia de examinare Concurs pentru ocuparea posturilor vacante de grefier la instanńele judecătoreşti arondate CurŃii de Apel Cluj 13-14 ianuarie 2012 Baremele de corectare

Mai mult

CONTRACT DE REMUNERARE A ACTIVITĂȚII nr.... Având în vedere faptul că Institutul Național al Magistraturii este beneficiarul Proiectului Justiția 2020

CONTRACT DE REMUNERARE A ACTIVITĂȚII nr.... Având în vedere faptul că Institutul Național al Magistraturii este beneficiarul Proiectului Justiția 2020 CONTRACT DE REMUNERARE A ACTIVITĂȚII nr.... Având în vedere faptul că Institutul Național al Magistraturii este beneficiarul Proiectului Justiția 2020: profesionalism și integritate cod SIPOCA 453, cod

Mai mult

Decizia nr. 803/2015 referitoare la admiterea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 74 alin. (2) din Legea nr. 293/2004 privind Stat

Decizia nr. 803/2015 referitoare la admiterea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 74 alin. (2) din Legea nr. 293/2004 privind Stat Decizia nr. 803/2015 referitoare la admiterea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 74 alin. (2) din Legea nr. 293/2004 privind Statutul funcţionarilor publici cu statut special din Administraţia

Mai mult

DIRECŢIA MANAGEMENT ŞI STRUCTURI SANITARE CENTRUL DE RESURSE UMANE ÎN SĂNĂTATE PUBLICĂ Nr / A P R O B MINISTRU SORINA PINTEA REFERAT D

DIRECŢIA MANAGEMENT ŞI STRUCTURI SANITARE CENTRUL DE RESURSE UMANE ÎN SĂNĂTATE PUBLICĂ Nr / A P R O B MINISTRU SORINA PINTEA REFERAT D DIRECŢIA MANAGEMENT ŞI STRUCTURI SANITARE CENTRUL DE RESURSE UMANE ÎN SĂNĂTATE PUBLICĂ Nr. 30926/27.05.2019 A P R O B MINISTRU SORINA PINTEA REFERAT DE APROBARE Prin OMS nr. 1406/2006 au fost aprobate

Mai mult

h_21.doc

h_21.doc HOTĂRÎREA CURŢII CONSTITUŢIONALE cu privire la interpretarea art. 114 din Constituţia Republicii Moldova Nr.21 din 23.06.97 Monitorul Oficial al R.Moldova nr.45/24 din 10.07.1997 * * * În numele Republicii

Mai mult

NOTĂ DE INFORMARE a persoanelor vizate privind prelucrarea datelor cu caracter personal de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia Parch

NOTĂ DE INFORMARE a persoanelor vizate privind prelucrarea datelor cu caracter personal de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia Parch NOTĂ DE INFORMARE a persoanelor vizate privind prelucrarea datelor cu caracter personal de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, având sediul

Mai mult

Către,

Către, Către, Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Bancar Subsemnata (ul) (nume, prenume) cu domiciliul în str. nr. judet / Sector având CNP adresă e-mail telefon nr. bloc scara etaj apt.

Mai mult

PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAŢILOR SENATUL L E G E privind ordinul european de protecţie, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte n

PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAŢILOR SENATUL L E G E privind ordinul european de protecţie, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte n PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAŢILOR SENATUL L E G E privind ordinul european de protecţie, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Mai mult

JUDECĂTORIA FETEŞTI

JUDECĂTORIA FETEŞTI JUDECĂTORIA FETEŞTI JUDEŢUL IALOMIŢA - CABINETUL PREŞEDINTELUI - RAPORT DE ACTIVITATE ANUL 2016 1 I. INTRODUCERE II. DATE STATISTICE PRIVIND ACTIVITATEA INSTANŢEI II.1. Volumul de activitate II.2. Încărcătura

Mai mult

ROMÂNIA

ROMÂNIA Competenţa jurisdicţional-material-procesuală a Secţiei a VI-a Civile a Curţii de Apel Bucureşti: Competenţa jurisdicţională a Secţiei a VI-a Civile a Curţii de Apel Bucureşti: A. competenţa materială:

Mai mult

ROMÂNIA Nr. Număr crt. lucrare /2015 Hotarare nr. 67< PLENUL ORDINEA DE ZI SOLUTIONATA DIN DATA DE 26 IANUARIE 2015 Descriere lucrare MENŢINERE

ROMÂNIA Nr. Număr crt. lucrare /2015 Hotarare nr. 67< PLENUL ORDINEA DE ZI SOLUTIONATA DIN DATA DE 26 IANUARIE 2015 Descriere lucrare MENŢINERE ROMÂNIA Număr crt. lucrare. 792/205 nr. 67< PLENUL ORDINEA DE ZI SOLUTIONATA DIN DATA DE 26 IANUARIE 205 Descriere lucrare MENŢINERE ÎN FUNCŢIE: Nota Direcţiei resurse umane şi organizare nr. 287/205 privind

Mai mult

Republica Moldova CURTEA CONSTITUŢIONALĂ DECIZIE DE INADMISIBILITATE a sesizării nr. 170g/2018 privind excepţia de neconstituţionalitate a articolului

Republica Moldova CURTEA CONSTITUŢIONALĂ DECIZIE DE INADMISIBILITATE a sesizării nr. 170g/2018 privind excepţia de neconstituţionalitate a articolului Republica Moldova CURTEA CONSTITUŢIONALĂ DECIZIE DE INADMISIBILITATE a sesizării nr. 170g/2018 privind excepţia de neconstituţionalitate a articolului 200 alin. (3) din Codul de procedură penală (suspendarea

Mai mult

Ciurea_Andreea_Fise_de_procedura_civila_PAGINAT_.mdi

Ciurea_Andreea_Fise_de_procedura_civila_PAGINAT_.mdi Andreea CIUREA FIŞA nr. 1 3 FIŞE DE PROCEDURĂ CIVILĂ Universul Juridic Bucureşti -2013- 4 Aplicarea legii penale în timp Editat de S.C. Universul Juridic S.R.L. Copyright 2013, S.C. Universul Juridic S.R.L.

Mai mult

RAPORT DE ACTIVITATE 2018

RAPORT DE ACTIVITATE 2018 MINISTERUL PUBLIC PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE RAPORT DE ACTIVITATE DIRECȚIA DE INVESTIGARE A INFRACȚIUNILOR DE CRIMINALITATE ORGANIZATĂ ȘI TERORISM 1 Odată cu intrarea în

Mai mult

MINISTERUL EDUCAŢIEI NATIONALE UNIVERSITATEA CREŞTINĂ DIMITRIE CANTEMIR FACULTATEA DE DREPT CLUJ-NAPOCA Str. Burebista, Nr. 2, Cluj-Napoca, Jud. Cluj

MINISTERUL EDUCAŢIEI NATIONALE UNIVERSITATEA CREŞTINĂ DIMITRIE CANTEMIR FACULTATEA DE DREPT CLUJ-NAPOCA Str. Burebista, Nr. 2, Cluj-Napoca, Jud. Cluj MINISTERUL EDUCAŢIEI NATIONALE UNIVERSITATEA CREŞTINĂ DIMITRIE CANTEMIR FACULTATEA DE DREPT CLUJ-NAPOCA Str. Burebista, Nr. 2, Cluj-Napoca, Jud. Cluj tel: 0264-432211; fax: 0264-432265 Nr. de înregistrare

Mai mult

INSTANȚA

INSTANȚA INSTANȚA Judecătoria Panciu Raport privind eficiența activității instanței 2015 1 I. Introducere Prezentul Raport este întocmit în acord cu Hotararea nr. 1305/09.12.2014 a Sectiei pentru judecatori a Consiliului

Mai mult

Mecanismul Financiar Norvegian Programul RO 24 Întărirea capacității judiciare și cooperare Nr. 1257/21304/2011/2016 INVITAŢIE DE PARTICIPAR

Mecanismul Financiar Norvegian Programul RO 24 Întărirea capacității judiciare și cooperare Nr. 1257/21304/2011/2016 INVITAŢIE DE PARTICIPAR Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014 Programul RO 24 Întărirea capacității judiciare și cooperare Nr. 1257/21304/2011/2016 INVITAŢIE DE PARTICIPARE Selecția a doi experţi specializaţi în domeniul insolvenţei

Mai mult

GUVERNUL ROMÂNIEI

GUVERNUL ROMÂNIEI EXPUNERE DE MOTIVE LEGE privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor Secţiunea a 2-a Motivul emiterii actului normativ 1. Descrierea situaţiei actuale Avându-se în vedere evoluţia crizei economice

Mai mult

Minuta_Contencios I_2014_portal

Minuta_Contencios I_2014_portal În conformitate cu prevederile art. 26 ind. 1 din Hotărârea nr. 387/22.09.2005 pentru aprobarea Regulamentului de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti s-a încheiat prezenta minută cu ocazia întâlnirii

Mai mult

C ă t r e TRIBUNALUL PRAHOVA Către CURTEA de APEL PLOIEȘTI -ambele în NEFIINȚĂ: FĂRĂ DISPOZIȚII de ÎNFIINȚARE și FĂRĂ SEDII atribuite prin lege -APEL

C ă t r e TRIBUNALUL PRAHOVA Către CURTEA de APEL PLOIEȘTI -ambele în NEFIINȚĂ: FĂRĂ DISPOZIȚII de ÎNFIINȚARE și FĂRĂ SEDII atribuite prin lege -APEL C ă t r e TRIBUNALUL PRAHOVA Către CURTEA de APEL PLOIEȘTI -ambele în NEFIINȚĂ: FĂRĂ DISPOZIȚII de ÎNFIINȚARE și FĂRĂ SEDII atribuite prin lege -APEL dosar nr. 1766/105/2013 Lege 134/2010 R1- CONTESTAȚIILE

Mai mult

Noul Cod penal În vigoare de la 1 februarie 2014 t Noul Cod de procedură penală În vigoare de la 1 februarie 2014 Cu modificările aduse prin O.U.G. nr

Noul Cod penal În vigoare de la 1 februarie 2014 t Noul Cod de procedură penală În vigoare de la 1 februarie 2014 Cu modificările aduse prin O.U.G. nr Noul Cod penal În vigoare de la 1 februarie 2014 t Noul Cod de procedură penală În vigoare de la 1 februarie 2014 Cu modificările aduse prin O.U.G. nr. 3/2014 Ediţia a 2-a actualizată la 10 februarie 2014

Mai mult

ROMÂNIA Nr. Număr crt. lucrare SECŢIA PENTRU JUDECĂTORI ORDINEA DE ZI SOLUTIONATA DIN DATA DE 17 DECEMBRIE /2014 Hotarare nr Hotara

ROMÂNIA Nr. Număr crt. lucrare SECŢIA PENTRU JUDECĂTORI ORDINEA DE ZI SOLUTIONATA DIN DATA DE 17 DECEMBRIE /2014 Hotarare nr Hotara ROMÂNIA Nr. Număr crt. lucrare SECŢIA PENTRU JUDECĂTORI ORDINEA DE ZI SOLUTIONATA DIN DATA DE 17 DECEMBRIE 2014 1. 27339/2014 1400 1401 1402 1403 1404 1405 1406 1407< Descriere lucrare NUMIRE ÎN FUNCŢIE

Mai mult

h101 Executarea creantelor fiscale.indd

h101 Executarea creantelor fiscale.indd Capitolul I. Competenţa 1 1. 1. Confl ict de competenţă între secţiile tribunalului 1 Competenţa de a judeca apelul declarat împotriva sentinţei pronunţate de judecătorie în contestaţie la executare 1

Mai mult

ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ Nr

ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ   Nr NOTĂ DE FUNDAMENTARE Secţiunea 1 Titlul proiectului de act normativ Ordonanța pentru reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare și modificarea și completarea unor acte normative Secţiunea a 2-a Motivul

Mai mult

PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAŢILOR SENATUL L E G E pentru modificarea şi completarea Legii nr. 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei

PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAŢILOR SENATUL L E G E pentru modificarea şi completarea Legii nr. 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAŢILOR SENATUL L E G E pentru modificarea şi completarea Legii nr. 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Mai mult

GASCA DNA ORADEA S-A INECAT LA MAL – Rasturnare de situatie in cazul fostului judecator Mircea Puscas de la Curtea de Apel Oradea, vanat ani de zile d

GASCA DNA ORADEA S-A INECAT LA MAL – Rasturnare de situatie in cazul fostului judecator Mircea Puscas de la Curtea de Apel Oradea, vanat ani de zile d GASCA DNA ORADEA S-A INECAT LA MAL Rasturnare de situatie in cazul fostului judecator Mircea Puscas de la Curtea de Apel Oradea, vanat ani de zile de DNA. Inalta Curte a desfiintat sentinta judecatoarei

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation CONDIȚIILE DE LUCRU ALE MAGISTRAȚILOR DIN ROMÂNIA. SITUAŢII DIN ALTE STATE. Colaj foto. Asociația Forumul Judecătorilor din România, având în vedere dezbaterile publice în care se aduc în discuție condițiile

Mai mult

HOTĂRÎRE nr. 43/4 12 aprilie 2019 mun. Chișinău COLEGIUL DE EVALUARE A PERFORMANŢELOR JUDECĂTORILOR în componenţa: Preşedintele ședinței Membrii Coleg

HOTĂRÎRE nr. 43/4 12 aprilie 2019 mun. Chișinău COLEGIUL DE EVALUARE A PERFORMANŢELOR JUDECĂTORILOR în componenţa: Preşedintele ședinței Membrii Coleg HOTĂRÎRE nr. 43/4 12 aprilie 2019 mun. Chișinău COLEGIUL DE EVALUARE A PERFORMANŢELOR JUDECĂTORILOR în componenţa: Preşedintele ședinței Membrii Colegiului Oleg Sternioală Iurie Diaconu Nelea Budăi Ion

Mai mult

ANUNT

ANUNT Consiliul Superior al Magistraturii Plenul HOTĂRÂRE Nr. 126*) din 1 martie 2007 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului de ocupare a posturilor vacante de grefier

Mai mult

PROCURORII DNA DAU BUNA ZIUA LA SRI – Dezvaluire incredibila facuta de un ofiter SRI: “Procurorul sef al DNA Brasov s-a deplasat la DJI Brasov, din pr

PROCURORII DNA DAU BUNA ZIUA LA SRI – Dezvaluire incredibila facuta de un ofiter SRI: “Procurorul sef al DNA Brasov s-a deplasat la DJI Brasov, din pr PROCURORII DNA DAU BUNA ZIUA LA SRI Dezvaluire incredibila facuta de un ofiter SRI: Procurorul sef al DNA Brasov s-a deplasat la DJI Brasov, din proprie initiativa, si mi-a prezentat, pe rand, doi procurori

Mai mult

DECRET - LEGE Nr. 118 din 30 martie 1990 *** Republicat privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura insta

DECRET - LEGE Nr. 118 din 30 martie 1990 *** Republicat privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura insta DECRET - LEGE Nr. 118 din 30 martie 1990 *** Republicat privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor

Mai mult

Romania. miciliul in In cazul in care unul dintre exemplarele registrului de stare civila este pierdut sau distrus, in totalitate ori in parte, acesta se inlocuieste printr-o copie intocmita de pe registrul

Mai mult

STANDARDIZAREA ACTIVITĂŢII JURIDICE ŞI PROMOVAREA APLICĂRII UNITARE ŞI TRANSPARENTE A ACTELOR NORMATIVE UN PAS IMPORTANT PENTRU MODERNIZAREA INSTITUŢI

STANDARDIZAREA ACTIVITĂŢII JURIDICE ŞI PROMOVAREA APLICĂRII UNITARE ŞI TRANSPARENTE A ACTELOR NORMATIVE UN PAS IMPORTANT PENTRU MODERNIZAREA INSTITUŢI GUVERNUL ROMÂNIEI MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR STANDARDIZAREA ACTIVITĂŢII JURIDICE PROMOVAREA APLICĂRII UNITARE ŞI TRANSPARENTE A ACTELOR NORMATIVE UN PAS IMPORTANT PENTRU MODERNIZAREA INSTITUŢIONALĂ

Mai mult

FIŞA DISCIPLINEI

FIŞA DISCIPLINEI FIŞA DISCIPLINEI Anul universitar 2017-2018 1. Date despre program 1.1. Instituţia de învăţămînt Universitatea 1 Decembrie 1918 1.2. Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale 1.3. Departamentul de Ştiinţe

Mai mult

Microsoft Word - Revista_Universul_Juridic_nr_ _PAGINAT_.doc

Microsoft Word - Revista_Universul_Juridic_nr_ _PAGINAT_.doc Revista Actualitate Universul legislativă Juridic nr. 12, decembrie 2018, pp. 67-68 67 III. ACTUALITATE LEGISLATIVĂ ABSTRACT In December 2018, several amendments were made to the New Code of civil procedure,

Mai mult

1. Scurt istoric al Curţii de apel Bucureşti Dacă ne raportăm la o anumită ierarhie a instanţelor de judecată, dar şi la competenţele de judecată ale

1. Scurt istoric al Curţii de apel Bucureşti Dacă ne raportăm la o anumită ierarhie a instanţelor de judecată, dar şi la competenţele de judecată ale 1. Scurt istoric al Curţii de apel Bucureşti Dacă ne raportăm la o anumită ierarhie a instanţelor de judecată, dar şi la competenţele de judecată ale acestora, putem aprecia că prima formă de organizare

Mai mult

Cuprins 7 Cuprins Abrevieri Cuvânt-înainte Capitolul I. Consideraţii generale privind răspunderea juridică a magistraţilor Secţiunea

Cuprins 7 Cuprins Abrevieri Cuvânt-înainte Capitolul I. Consideraţii generale privind răspunderea juridică a magistraţilor Secţiunea Cuprins 7 Cuprins Abrevieri... 19 Cuvânt-înainte... 21 Capitolul I. Consideraţii generale privind răspunderea juridică a magistraţilor... 23 Secţiunea 1. Noţiuni generale privind răspunderea juridică...

Mai mult

BRIGADA NUFARUL L-A ALBIT PE BUCURICA – Procurorii din CSM l-au scapat pe #rezistentul George Bucurica de dosarul disciplinar deschis dupa o plangere

BRIGADA NUFARUL L-A ALBIT PE BUCURICA – Procurorii din CSM l-au scapat pe #rezistentul George Bucurica de dosarul disciplinar deschis dupa o plangere BRIGADA NUFARUL L-A ALBIT PE BUCURICA Procurorii din CSM l-au scapat pe #rezistentul George Bucurica de dosarul disciplinar deschis dupa o plangere de hartuire sexuala. Bucurica, o vedeta a protestelor

Mai mult

UJ_Ticlea-Concedierea paginat.mdi

UJ_Ticlea-Concedierea paginat.mdi Concedierea 1 ALEXANDRU ŢICLEA Academy of Romanian Scientists Splaiul Independenţei 54, 05009 Bucharest Romania Associated member CONCEDIEREA - Teorie şi jurisprudenţă - 2 Alexandru Ţiclea La elaborarea

Mai mult

Norme privind taxele și cheltuielile arbitrale Art.1 Valoarea taxei arbitrale (1) Pentru remunerarea serviciilor arbitrale prestate de Curtea de Arbit

Norme privind taxele și cheltuielile arbitrale Art.1 Valoarea taxei arbitrale (1) Pentru remunerarea serviciilor arbitrale prestate de Curtea de Arbit Norme privind taxele și cheltuielile arbitrale Art.1 Valoarea taxei arbitrale (1) Pentru remunerarea serviciilor arbitrale prestate de Curtea de Arbitraj Dolj, denumită în continuare Curtea de Arbitraj,

Mai mult

AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARĂ DECIZIA NR.1115/ În temeiul prevederilor art. 2 alin. (1) lit. a) și d), art. 3 alin. (1) lit. c) și

AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARĂ DECIZIA NR.1115/ În temeiul prevederilor art. 2 alin. (1) lit. a) și d), art. 3 alin. (1) lit. c) și AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARĂ DECIZIA NR.1115/10.08.2017 În temeiul prevederilor art. 2 alin. (1) lit. a) și d), art. 3 alin. (1) lit. c) și d), art. 5 lit. a), art. 6 alin. (3), art. 7 alin.

Mai mult

Noul Cod de procedura civila act. 5 ianuarie 2016

Noul Cod de procedura civila act. 5 ianuarie 2016 Noul Cod de procedură civilă Legislaţie consolidată şi index 5 ianuarie 2016 Noul Cod de procedură civilă Universul Juridic Bucureşti -2016- Editat de S.C. Universul Juridic S.R.L. Copyright 2016, S.C.

Mai mult

HOTĂRÎRE nr. 47/4 12 aprilie 2019 mun. Chișinău COLEGIUL DE EVALUARE A PERFORMANŢELOR JUDECĂTORILOR în componenţa: Preşedintele ședinței Membrii Coleg

HOTĂRÎRE nr. 47/4 12 aprilie 2019 mun. Chișinău COLEGIUL DE EVALUARE A PERFORMANŢELOR JUDECĂTORILOR în componenţa: Preşedintele ședinței Membrii Coleg HOTĂRÎRE nr. 47/4 12 aprilie 2019 mun. Chișinău COLEGIUL DE EVALUARE A PERFORMANŢELOR JUDECĂTORILOR în componenţa: Preşedintele ședinței Membrii Colegiului Oleg Sternioală Iurie Diaconu Nelea Budăi Ion

Mai mult

ROMANIA JUDETUL BACAU COMUNA IZVORU BERHECIULUI PRIMARIA NR. 964 DIN RAPORT PERIODIC DE ACTIVITATE PE ANUL 2016 În conformitate cu preveder

ROMANIA JUDETUL BACAU COMUNA IZVORU BERHECIULUI PRIMARIA NR. 964 DIN RAPORT PERIODIC DE ACTIVITATE PE ANUL 2016 În conformitate cu preveder ROMANIA JUDETUL BACAU COMUNA IZVORU BERHECIULUI PRIMARIA NR. 964 DIN 28.03.2017 RAPORT PERIODIC DE ACTIVITATE PE ANUL 2016 În conformitate cu prevederile art. 5, alin. (3) din Legea nr. 544/2001, privind

Mai mult

Minuta%

Minuta% Minuta grupului de lucru privind stabilirea volumului optim de muncă în instanţe 16.03.2010 Participanţi: - judecător Alexandrina Rădulescu membru CSM; - judecător dr. Dan Lupaşcu membru CSM; - judecător

Mai mult