Lectii de propaganda digitala ale Kremlinului in pragul

Mărimea: px
Porniți afișarea la pagina:

Download "Lectii de propaganda digitala ale Kremlinului in pragul"

Transcriere

1 Lectii de propaganda digitala ale Kremlinului in pragul alegerilor din Republica Moldova LARICS, Nu e un secret faptul ca Federatia Rusa si-a facut deja un obicei de a se implica agresiv in campaniile electorale ale statelor din cadrul Parteneriatului Estic (PaE), inclusiv R. Moldova. Analiza realizata de *Nicolae Tibrigan Recent fusese dat publicitatii un raport edificator pe acesasta tema, realizat de Valeriu Pasa de la think tank-ul WatchDog.md, unde sunt explicate pe larg multiplele actiuni de imixtiune ale Federatiei Ruse in alegerile parlamentare din 24 februarie in R. Moldova. De ce ar trebui sa ne intereseze campania electorala din tara vecina? Simplu. Anii 2019 si 2020 sunt electorali in Romania, iar strategii lui Putin vor profita din plin pentru a se implica in alegerile europene, prezidentiale si parlamentare de la noi. Desigur ca vor fi utilizate alte canale de distribuire, dar tehnicile si reteta raman aceleasi. Astfel, Kremlinul utilizeaza diverse tehnici de manipulare online pentru a influenta strategic rezultatele alegerilor din statele Europei de Est.

2 Asa s-a intamplat si acum in R. Moldova. Pe 9 februarie este creata pagina,,ñ РвРРолРове⠜" [Adevarul despre Moldova - trad. rom.]. dupa pagina anonima,,ð вРРо Ðœ лРове⠜ " de pe Facebook (14 februarie 2019) Sursa: Facebook (link indisponibil) Chiar daca pagina nu are nicio postare si ca utilizeaza o imagine preluata de pe internet cu reprezentarea,,justitiei", aceasta reuseste sa atraga simpatia a peste de urmaritori. Ceva nu e in regula. Imaginea n-a fost aleasa la intamplare. Conform ultimului Barometru al Opiniei Publice din ianuarie-februarie 2019, lupta impotriva coruptiei a fost indicata de peste jumatate din respondenti (52,2%) ca fiind printre cele mai importante trei probleme ale R. Moldova. Cei care au facut pagina urmaresc cu atentie agenda publica a statelor vizate. Totusi, pagina a avut postari, insa erau indisponibile pentru vizitatori. Abia daca accesai sectiunea,,informatii si reclame" puteai sa-ti dai seama despre adevaratul scop al paginii. Era vorba despre trei clipuri video scurte, de 6-7, sau 2 minute, cu un continut propagandistic. Doua dintre filmuletele disponibile AICI si AICI fusesera create special pentru un public-tinta: vorbitori de limba rusa, proveniti din familii mixte, locuitori in medii urbane, filo-rusi etc.

3 dupa sectiunea de la Informatii si reclame a paginii РРо М л ове Sur Sursa: Facebook (link indisponibil) In schimb, cel de-al treilea video este adresat unui segment de electorat diferit, vorbitor de limba romana, indecis si profund nemultimit de coruptia endemica a guvernarii Partidului Democrat prezidat de Vladimir Plahotniuc. Tocmai de aceea, este utilizat si sloganul electoral inversat al PD-ului: VORBE NU FAPTE (de notat lipsa virgulei). Este vorba despre un colaj cu diverse reportaje jurnalistice, astfel incat sa se sublinieze starea degradanta a societatii romanesti adusa de guvernarea actuala de la Chisinau, iar muzica de fundal are rol de a accentua nota dramatica. Conform raportului WatchDog.md, toate cele trei filmulete au avut cumulate peste de vizualizari. Cel mai viral clip atinsese pragul de de vizualizari, de distribuiri si peste 900 de comentarii - cifre impresionante pentru spatiul digital din R. Moldova, unde avem doar de conturi pe Facebook (ianuarie 2018). Numarul utilizatorilor retelelor sociale din R. Moldova (ianuarie 2018) Sursa: #diez

4 Ce inseamna astac Lucrurile sunt simple aici. Este vorba despre o campanie de dezinformare electorala eficienta si platita de structuri guvernamentale ale Federatiei Ruse pe Facebook. In spatele acestei campanii se afla date sociologice culese atent pentru a crea profiluri segmentate de alegatori si a le bombarda ulterior cu dezinformari. Am putea vorbi chiar si de realizarea de baze de date culese de pe retelele sociale la care au acces serviciile secrete din Federatia Rusa (Vkontakte, Odnoklassniki). Cele trei filmulete au fost virale in randul utilizatorilor moldoveni timp de mai bine de trei zile. Pe 15 februarie, pagina fusese raportata, iar Facebook a blocat pagina, asa cum procedase anterior cu conturile de propaganda blocate cu doua saptamani inainte de data alegerilor. dupa link-ul paginii РРо М л ове (15 (15 februarie 2019) Sursa: Facebook (link indisponibil) Naratiuni propagandistice Designerii acestor dezinformari urmareau sa intareasca vechea naratiune pe care o tot cultiva prin presa de limba rusa din 2016, si anume:,,vladimir Plahotniuc distruge R. Moldova, executand comenzile venite de la stapanii sai de la Bruxelles si Washington". Va suna a ceva cunoscut Daca ne uitam pe sondajele din R. Moldova, vom observa ca personajul Plahotniuc reprezinta intr-adevar,,raul absolut" (79% din cetateni manifesta atitudini de neincredere fata de acesta). Povestea rusilor s-a cuplat perfect cu starea de spirit a marii majoritati a populatiei din republica. In consecinta, pe langa filo-rusi, chiar simpatizanti ai opozitiei pro-europene si anti-oligarhice (inclusiv unionisti) au distribuit intens in grupurile de discutii materialele rusilor. Calitatea clipurilor video este indiscutabila, daca luam in calcul grafica, muzica. Dar naratiunea dezinformatoare, chiar daca porneste de la fapte reale, strecoara falsuri statistice si manipulari. Iata doar un exemplu de dezinformare prin cifre:,,pe spatele cetatenilor a fost pusa asa-numita,,datorie publica" (pe ecran apare eronat,,datoria publica externa" cu cifre false) care din 2015 a crescut cu aproape 1 miliard de dolari, dar conform prognozei economistilor va ajunge spre finalul anului 2019 la circa 2,266 miliarde de dolari" (min. 1:20). Nu stim la ce fel de datorie se refera autorul clipului. Ori,,,Soldul datoriei de stat" si,,datoria publica externa" sunt doua lucruri total diferite. De altfel, conform estimarilor din Legea bugetului de stat, datoria externe urmeaza sa NU depaseasca ,8 milioane lei (2,170 miliarde de dolari). Asta nu inseamna ca datoria publica externa va ajunge la aceasta valoare in Vezi si datele oferite de Ministerul Finantelor (AICI, AICI si AICI). Nu a scapat de atac nici Romania (minutul 2:48). Banca Transilvania si compania Transgaz fiind acuzate de

5 propagandistii de la Kremlin ca ar fi cumparat,,pe nimic" activele bancilor Victoriabank si Moldova Agroindbank (MAIB); la fel si gazoductele Iasi-Ungheni si Ungheni-Chisinau (ultimul aflat abia la stadiul de proiect). De fapt, gazoductul Iasi-Ungheni a fost decis in 2010 de catre R. Moldova ca prioritate politica, iar 80% din costul constructiei gazoductului (26,5 milioane de euro) fusesera acoperite de partea romana si UE. Totodata, preluarea Victoriabank si MAIB de catre Banca Transilvania nu s-ar fi produs fara suportul oferit de BERD - actionar pe termen lung atat la Victoriabank si MAIB. Ori, BERD detine 8,6% din Banca Transilvania, iar tranzactia marcheaza insanatosirea sectorului bancar marcat de,,scandalul furtului miliardului de dolari". dupa clipul video de propaganda a paginii ове Su s : Faceb Sursa: Facebook (link indisponibil) Miza strategica a acestor materiale este mult mai nuantata: vorbim, pe de-o parte e discreditarea,,partenerilor de dezvoltare" europeni si americani prin asocierea cu regimul instaurat de Partidul Democrat; iar pe de alta parte, mobilizarea electoratului filo-rus si nemultumit, dar nehotarat, in jurul fortelor pro-kremlin, in special a Partidului Socialistilor (PSRM). De ce au ales propagandistii Facebook-ulf Conform aceluiasi BOP (ianuarie-februarie 2019), 18,9% din cetatenii moldoveni se informeaza de pe retele de socializare. Majoritatea dintre acestia prefera,,sa pescuiasca" stirile din bulele lor de Facebook si Odnoklassniki (~59%). In general, campania lansata de Kremlin continua sa faca victime pe reteaua Odnoklassniki. Acolo doua clipuri video promovate de grupul anonim,,ð½ñ Ð ÐµÑ Ñƒ лРкРМолРвР2019â œ [ legeri 2019" [Alegeri in Parlamentul Republicii Moldova trad. rom.] au acumulat peste 1,4 milioane de vizualizari.

6 dupa o pagina similara cu pe re e ua Odno pe reteaua Odnoklassniki Sursa: OK Se vede de la distanta ca sunt activate resurse semnificative pentru a asigura un scor masiv la alegeri pentru PSRM. Epilog In timpul redactarii acestui material, am descoperit pe in reteaua grupurilor cetatenilor moldoveni din,,diaspora" un cont fals Valoghea Vladimir. Nu are poze cu el si nu stim prea multe informatii, doar ca e din Brasov.

7 dupa contul fals Valoghea Vladimir Sursa: Facebook Contul a fost creat pe 18 februarie (la trei zile de la blocarea paginii şi à n s urt tim) si in scurt timp reuseste sa se imprieteneasca cu un numar mare de persoane, inclusiv sa intre in zeci de grupuri ale cetatenilor moldoveni din R. Moldova si din afara, inclusiv in cele unde se vorbeste exclusiv in limba rusa. Am vrut sa vad ce foloseste administratorul contului fals pentru a se loga, si am constatat ca acesta apeleaza la o adresa de Gmail care incepe cu litera,,m" si se termina cu,,e". Asadar, avem de-a face cu o campanie mascata de micro-targeting si strangere de date online. M-am uitat si peste activitatea online a contului, si am constatat ca utilizatorul distribuie insistent pe grupurile din,,diaspora" un sondaj online (Sondaj alegeri 2019) cu intrebari formulate gresit, intr-o limba romana cu dezacorduri grave. Asadar, vorbim de cineva care are carente in a se exprima cat de cat corect in limba romana.

8 Sondajul distribuit de contul fals Valoghea Vladimir pe grupurile cetatenilor moldoveni cu indemnul,,hai sa raspundem cat mai multi, sa aratam politicienilor ca nu ne este frica!" Sursa: Facebook Cetatenii sunt indemnati sa raspunda la sondaj printr-un apel anti-sistem, mai ales din partea tinerilor. Nu stim scopul acestuia, si nici de catre cine a fost realizat. Stim doar ca sondajul,,a fost creat de Diaspora!". M-am uitat peste intrebari, si pe langa datele socio-demografice, respondentii sunt intrebati daca vor participa la alegerile parlamentare, ce partid vor vota (Pe care partid ati vota la alegeric), ce doctrina politica impartasesc (Care este viziunea dumnevoastra politicac), vectorul de politica externa a R. Moldova etc. Totusi, am remarcat doua intrebari care m-au pus in garda: Care partid credeti ca va integra Republica Moldova in uniunea Vamala si (sic!) condusa de Moscova<</strong> si Credeti daca castiga (sic!)psrm sau daca PDM fac alianta PSRM (sic!), vor fi proteste asemanatoare cu cele din 7 aprilie 2009i Evident ca foarte multi cetateni moldoveni au cazut in plasa falsului sondaj, asa ca datele sunt colectate in continuare si vor fi furnizate unei terte parti. Asta pana se incheie campania electorala, cand sondajul si contul vor fi sterse. Punct tintit, punct ochit.

9 Ipoteza unui,,maidan" la Chisinau, intr-un context post-electoral, este tot mai des vehiculat in mediul presei de limba rusa, inclusiv la nivel oficial daca e sa ne referim la comunicatul Ministerului rus de Externe. Asadar, nu putem exclude, nici scenariul unor actiuni,,hibride" din partea Kremlinului pentru a destabiliza contextul post-electoral din republica. E vorba de un asa-numit,,plan B" in ceea ce priveste,,dosarul R. Moldova". Acesta ar putea fi activat abia daca blocul ACUM reuseste sa obtina o majoritate confortabila pentru a guverna si a demara reformele pro-europene. Moscova mizeaza pe actorii lor de pe teren (asa-numitii,,proxi"), folosind experienta asistentei oferite in trecut Donbassului. Actiunile,,hibride" ar putea varia de la organizarea protestelor anti-occidentale si anti-acum, recurtarea de noi,,voluntari" in miscarile,,national-patriotice" socialistilor pentru implementarea pe teren a scenariilor hibride si asigurarea unei platforme de coordonare intre agentiile guvernamentale, civile si militare ale Rusiei cu cele ale autoritatilor secesioniste din regiunea transnistreana. PS. Aveti grija ce sondaje completati si cui va oferiti datele personale. *Nicolae Tibrigan este membru al Consiliului de Experti LARICS.

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Prezentarea sumară a studiului național PERCEPȚIA POPULAȚIEI DESPRE MASS-MEDIA ÎN REPUBLICA MOLDOVA ANGELA VACARU M&E / Program Officer Internews în Moldova avacaru@internews.org Acest studiu este parte

Mai mult

Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova Vox Populi martie, aprilie 2019 Influența schimbării sistemului electoral asupra rezultat

Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova Vox Populi martie, aprilie 2019 Influența schimbării sistemului electoral asupra rezultat Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova Vox Populi martie, aprilie 2019 Influența schimbării sistemului electoral asupra rezultatelor comportamentului electoral al cetățenilor la alegerile

Mai mult

[imas] barometrul socio-politic aprilie 2019

[imas] barometrul socio-politic aprilie 2019 barometrul socio-politic Republica Moldova aprilie 2019 raport elaborat de: Doru Petruţi doru.petruti@imas.md metodologie eşan%onare: stra*ficat, probabilist, tri-stadial; volum eşan%on: 1110 respondenţi,

Mai mult

Microsoft Word - cod-conduita.docx

Microsoft Word - cod-conduita.docx Cod de bune practici de reflectare a campaniei electorale Pentru alegerile parlamentare din 2019 al postului TV8 și portalului de știri TV8.MD Postul de televiziune TV8 și portalul TV8.MD adoptă prezentul

Mai mult

Romania postcomunista. Trecut, prezent si viitor

Romania postcomunista. Trecut, prezent si viitor REPREZENTARE, MANDATE ŞI CALITATEA DEMOCRAŢIEI 181 Fenomenul de realegere în alegerile parlamentare din 2012 Alegerile parlamentare din 2012 au reprezentat o victorie covârşitoare a alianţei politice dintre

Mai mult

Real pleaca, iar Auchan ajunge la 30 de hypermarketuri in Romania

Real pleaca, iar Auchan ajunge la 30 de hypermarketuri in Romania Real pleaca, iar Auchan ajunge la 30 de hypermarketuri in Romania 03 Dec 2012 de Mihail Tanase [1] Tranzactia anului in retailul european s-a oficializat: grupul german Metro a vandut hypermarketurile

Mai mult

Percepţia populaţiei privind informaţiile false şi distorsionate din massmedia Republica Moldova Septembrie 2016 Raport elaborat de: Doru Petruţi - do

Percepţia populaţiei privind informaţiile false şi distorsionate din massmedia Republica Moldova Septembrie 2016 Raport elaborat de: Doru Petruţi - do Percepţia populaţiei privind informaţiile false şi distorsionate din massmedia Republica Moldova Septembrie 2016 Raport elaborat de: Doru Petruţi - doru.petruti@imas.md Anna Legcobit anna.legcobit@imas.md

Mai mult

Barometrul opiniei publice

Barometrul opiniei publice Barometrul opiniei publice Prezentare 7 ianuarie 2019 Metodologia cercetarii Volumul eşantionului: 1224 persoane cu vârstă de 18 ani şi mai mult; Eşantion: stratificat, probabilist, bistadial; Criterii

Mai mult

Grafice romana martie 2004.xls

Grafice romana martie 2004.xls Partea I. Atitudini civice Au fost utilizate patru tipuri de întrebari pentru a evalua influenta media asupra atitudinilor civice. Aprilie 2004 pag. 1 CURS-SA pentru CNA 1. Perceptia populatiei cu privire

Mai mult

Decalajele intre Bucuresti si restul tarii se accentueaza in retailul modern

Decalajele intre Bucuresti si restul tarii se accentueaza in retailul modern Decalajele intre Bucuresti si restul tarii se accentueaza in retailul modern 07 Nov 2013 de Mihail Tanase [1] In urma cu noua luni, Magazinul Progresiv initia seria de analize ale comertului modern si

Mai mult

Microsoft Word - Nota Analitica nr.3_Adio vot geopolitic?_ docx

Microsoft Word - Nota Analitica nr.3_Adio vot geopolitic?_ docx Nota Analitica Nr. 3 /2019 Adio v ot geopolitic? NOTA ANALITICĂ IPRE Nr. 3/2019 ADIO VOT GEOPOLITIC? Autor: MIHAI MOGÎLDEA Expert asociat, IPRE Chișinău, 26 aprilie 2019 După mai bine de două luni de la

Mai mult

Adrian Ursulescu, Scandia: Credem în dezvoltarea producătorilor români prin exporturi

Adrian Ursulescu, Scandia: Credem în dezvoltarea producătorilor români prin exporturi Adrian Ursulescu, Scandia: Credem în dezvoltarea producătorilor români prin exporturi 24 Sep 2014 de Mihail Tănase [1] Pe fondul asaltului mărcilor private ale retailerilor asupra pieței bunurilor de larg

Mai mult

Folosirea mediilor. Interviuri cu elevi si profesori Metodologie: Cercetarea a fost realizata in 7 licee din Bucuresti, un liceu din Petrosani si unul

Folosirea mediilor. Interviuri cu elevi si profesori Metodologie: Cercetarea a fost realizata in 7 licee din Bucuresti, un liceu din Petrosani si unul Folosirea mediilor. Interviuri cu elevi si profesori Metodologie: Cercetarea a fost realizata in 7 licee din Bucuresti, un liceu din Petrosani si unul din Ploiesti, in perioada octombrie-noiembrie 2009.

Mai mult

Slide 1

Slide 1 Studiu politic SINTEZA Raport de cercetare METODOLOGIE Volumul eșantionului: 1.199 subiecți 18+, reprezentativ la nivel național pentru populația adultă a României Tipul eșantionului: Multi-stratificat,

Mai mult

Slide 1

Slide 1 RAPORT DE ANALIZĂ COMPARATIVĂ Sondaj de opinie în vederea măsurării gradului de informare a publicului general privind Regio - Programul Operaţional Regional Iulie Iunie A s p e c t e m e t o d o l o g

Mai mult

VOTĂM SOCIALIȘTII! VOTĂM STEAUA! ION CEBAN SECRETAR PENTRU IDEOLOGIE AL PARTIDULUI SOCIALIȘTILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA ZINAIDA GRECEANÎI PREȘEDINTELE

VOTĂM SOCIALIȘTII! VOTĂM STEAUA! ION CEBAN SECRETAR PENTRU IDEOLOGIE AL PARTIDULUI SOCIALIȘTILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA ZINAIDA GRECEANÎI PREȘEDINTELE VOTĂM! VOTĂM STEAUA! ION CEBAN SECRETAR PENTRU IDEOLOGIE AL PARTIDULUI SOCIALIȘTILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA ZINAIDA GRECEANÎI PREȘEDINTELE PARTIDULUI SOCIALIȘTILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA VLAD BATRÎNCEA DEPUTAT

Mai mult

Communicate at your best - Manual - Cap 3 - RO

Communicate at your best - Manual - Cap 3 - RO 1. Principii de bază Ce trebuie să luăm în considerare atunci când comunicăm la birou? Comunicarea la birou nu este nici complicată, nici foarte simplă. Fiecare dintre noi are competențe de bază în interacțiunea

Mai mult

Lidl, salt spectaculos in topul investitorilor in publicitate

Lidl, salt spectaculos in topul investitorilor in publicitate Lidl, salt spectaculos in topul investitorilor in publicitate 08 Feb 2013 de Romina Ardelean [1] Suma cheltuita de primii 20 de investitori in publicitate a scazut anul trecut cu 25%, ajungand la circa

Mai mult

Centrul de Inovare și Politici din Moldova Acum e momentul! Republica Moldova trebuie să țintească sus

Centrul de Inovare și Politici din Moldova Acum e momentul! Republica Moldova trebuie să țintească sus Centrul de Inovare și Politici din Moldova Acum e momentul! Republica Moldova trebuie să țintească sus WWW.CIPM.MD Context Prima fereastră de oportunitate - 2009 După perioada comunistă care s-a încheiat

Mai mult

Academician Nicolae Dabija: Un nou pact Ribbentrop-Molotov?

Academician Nicolae Dabija: Un nou pact Ribbentrop-Molotov? În toamna anului 1989 un grup de deputaţi ai Sovietului Suprem al URSS am fost invitaţi de un grup de senatori americani în SUA, scrie în literaturasiarta.md, Nicolae Dabija preluat de Romanian Global

Mai mult

1 Barometrul ADEVĂRUL despre ROMÂNIA NOIEMBRIE - DECEMBRIE 2015

1   Barometrul ADEVĂRUL despre ROMÂNIA NOIEMBRIE - DECEMBRIE 2015 1 Barometrul ADEVĂRUL despre ROMÂNIA NOIEMBRIE - DECEMBRIE 2015 2 Metodologie Sondajul Barometrul INSCOP Adevărul despre România a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul Sondajul a fost realizat

Mai mult

Slide 1

Slide 1 Barometrul opiniei publice Martie 2009 Credeţi că în ţara noastră lucrurile merg într-o direcţie bună sau greşită? Nu ştiu (NŞ), 11% Nu răspunde (NR), 1% Direcţia este bună, 29.20% Direcţia este greşită,

Mai mult

RAPORT 2, WATCHDOG, MAI 2018

RAPORT 2, WATCHDOG, MAI 2018 2018 Comunitatea WatchDog.MD Valeriu Pașa, Irina Sterpu [ MONITORIZAREA PREZENȚEI CONCURENȚILOR ELECTORALI ÎN ȘTIRILE TV (11-14 MAI).] Studiul este realizat cu suportul European Endowment for Democracy,

Mai mult

Microsoft Word - polis nr 9 format b.doc

Microsoft Word - polis nr 9 format b.doc Dan SULTĂNESCU: Românii au decis să nu lase toată puterea în mâna unui singur partid ["The Romanians had decided not to give all the power just to one party"] În contextul evoluţiilor politice, economice

Mai mult

Sondaj de opinie - National 2-4 noiembrie 2015

Sondaj de opinie - National 2-4 noiembrie 2015 Sondaj de opinie - National 2-4 noiembrie 2015 Metodologie si esantion Populatia adulta, neinstitutionalizata folosind metoda CATI. Intrebari legate de subiecte actuale. Esantion 992 interviuri. Esantion

Mai mult

APEL

APEL Către: Oficiul Consiliului Europei în Moldova, Delegația Uniunii Europene în Moldova, Ambasada Statelor Unite ale Americii, Ambasada Federației Ruse, Ambasada României, Ambasada Germaniei, Ambasada Franței,

Mai mult

Care este miza preluarii retelei Real din regiune de catre Auchan?

Care este miza preluarii retelei Real din regiune de catre Auchan? Care este miza preluarii retelei Real din regiune de catre Auchan? 10 Dec 2012 de admin [1] Vanzarea retelei Real din Europa Centrala si de Est (ECE) catre grupul francez Auchan, printr-o tranzactie de

Mai mult

Microsoft Word - Oferta ZDI noua 2013.doc

Microsoft Word - Oferta ZDI noua 2013.doc Ziarul de Iaşi ediţia tipărită Oferta valabila incepind cu 1 ianuarie 2013 Ziarul de Iaşi este liderul presei ieşene, cel mai important ziar al comunităţii şi un reper al presei scrise din România. Jurnalişti

Mai mult

Plan de activități Domeniul: Siguranța online Tema: Reputația mea online Grupul țintă: Elevii claselor a VIII-a IX-a Obiective operaționale O1 Elevii

Plan de activități Domeniul: Siguranța online Tema: Reputația mea online Grupul țintă: Elevii claselor a VIII-a IX-a Obiective operaționale O1 Elevii Plan de activități Domeniul: Siguranța online Tema: Reputația mea online Grupul țintă: Elevii claselor a VIII-a IX-a Obiective operaționale O1 Elevii exprimă prin propriile cuvinte sensul noțiunilor de,,imagine

Mai mult

NICI DE ZIUA UNIRII NU LASA GUVERNUL IN PACE – Klaus Iohannis ataca Parlamentul, Guvernul si Curtea Constitutionala si vrea referendum pe gratiere col

NICI DE ZIUA UNIRII NU LASA GUVERNUL IN PACE – Klaus Iohannis ataca Parlamentul, Guvernul si Curtea Constitutionala si vrea referendum pe gratiere col NICI DE ZIUA UNIRII NU LASA GUVERNUL IN PACE Klaus Iohannis ataca Parlamentul, Guvernul si Curtea Constitutionala si vrea referendum pe gratiere colectiva si modificari la Codurile penale. Iohannis nu

Mai mult

Newsletter-ul este elaborat în baza emisiunii radiofonice din 19 aprilie 2017, realizate de Asociaţia pentru Politică Externă (APE) în comun cu Friedr

Newsletter-ul este elaborat în baza emisiunii radiofonice din 19 aprilie 2017, realizate de Asociaţia pentru Politică Externă (APE) în comun cu Friedr Newsletter-ul este elaborat în baza emisiunii radiofonice din 19 aprilie 2017, realizate de Asociaţia pentru Politică Externă (APE) în comun cu Friedrich-Ebert-Stiftung (FES). Emisiunea este difuzată de

Mai mult

Hajek, Henkel: „România este un tigru al Balcanilor”

Hajek, Henkel: „România este un tigru al Balcanilor” Hajek, Henkel: România este un tigru al Balcanilor 01 Mar 2017 de Mihaela Popescu [1] Uneori, trebuie să te distanțezi puțin și să privești imaginea de ansamblu a regiunii pentru a putea evalua în mod

Mai mult

Comunicare politica

Comunicare politica FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ UNIVERSITATEA BABEȘ-BOLYAI superior 1.2 Facultatea FACULTATEA DE ŞTIINȚE POLITICE, ADMINISTRATIVE ȘI ALE COMUNICĂRII 1.3 Departamentul

Mai mult

Noile tehnologii duc experienta de cumparaturi la un alt nivel

Noile tehnologii duc experienta de cumparaturi la un alt nivel Noile tehnologii duc experienta de cumparaturi la un alt nivel 07 Feb 2013 de admin [1] Totul este retail. Sa cumperi acum nu mai inseamna doar sa mergi intrun magazin sau sa deschizi un site de e-commerce.

Mai mult

Autor: Leonard Dilirici, CFTe Raport Saptamanal de Analiza Tehnica 26 august 2018 SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) Evolutie

Autor: Leonard Dilirici, CFTe Raport Saptamanal de Analiza Tehnica 26 august 2018 SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) Evolutie Autor: Leonard Dilirici, CFTe leonard.dilirici@estinvest.ro Raport Saptamanal de Analiza Tehnica 26 august 2018 SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) Evolutie ultima saptamana -0.38% Suport S1 2.5500 Suport S2

Mai mult

IN NUMELE TATALUI – Mircea Oprescu, fiul primarului Capitalei Sorin Oprescu, vorbeste in premiera intr-un interviu acordat Lumeajustitiei.ro despre sp

IN NUMELE TATALUI – Mircea Oprescu, fiul primarului Capitalei Sorin Oprescu, vorbeste in premiera intr-un interviu acordat Lumeajustitiei.ro despre sp IN NUMELE TATALUI Mircea Oprescu, fiul primarului Capitalei Sorin Oprescu, vorbeste in premiera intr-un interviu acordat Lumeajustitiei.ro despre spectacolul procurorilor DNA: Orice om politic sau om de

Mai mult

Cum sa te imprietenesti cu Google Introducere Povestea acestei carti a inceput in urma cu putin timp cand am participat la conferinta Treptele schimba

Cum sa te imprietenesti cu Google Introducere Povestea acestei carti a inceput in urma cu putin timp cand am participat la conferinta Treptele schimba Cum sa te imprietenesti cu Google Introducere Povestea acestei carti a inceput in urma cu putin timp cand am participat la conferinta Treptele schimbarii, organizata de doua persoane de la care am avut

Mai mult

Asociația de Băștinași în 12 pași 17

Asociația de Băștinași în 12 pași 17 Asociația de Băștinași în 12 pași 17 Băștinașii plecați sunt o resursă importantă pentru dezvoltarea localităților de origine. Asociația de Băștinași (AdB) este o modalitate de a contribui la dezvoltarea

Mai mult

E C M F ) Cuvinte cheie Instituţiile Uniunii Europene The work of the European Institutions Timp Obligatoriu : 2h Opţional: 2h 1. Introducere Scopul a

E C M F ) Cuvinte cheie Instituţiile Uniunii Europene The work of the European Institutions Timp Obligatoriu : 2h Opţional: 2h 1. Introducere Scopul a E C M F ) Cuvinte cheie Instituţiile Uniunii Europene The work of the European Institutions Timp Obligatoriu : 2h Opţional: 2h 1. Introducere Scopul acestui modul este de a explica influenţa deciziilor

Mai mult

PROMOTORI PENTRU DEMOCRAȚIE EUROPEANĂ 1. Introducere Metodologie de desfăşurare şi Regulament de înscriere şi participare Prezentul Regulament stabile

PROMOTORI PENTRU DEMOCRAȚIE EUROPEANĂ 1. Introducere Metodologie de desfăşurare şi Regulament de înscriere şi participare Prezentul Regulament stabile PROMOTORI PENTRU DEMOCRAȚIE EUROPEANĂ 1. Introducere Metodologie de desfăşurare şi Regulament de înscriere şi participare Prezentul Regulament stabilește condițiile de înscriere şi participare la cea de-a

Mai mult

TERMENI DE REFERINȚĂ PRIVIND SELECTAREA UNEI COMPANII/ORGANIZAȚII PENTRU MONITORIZAREA PUBLICITĂȚII ȘI DEZBATERILOR ELECTORALE, TALK- SHOW-URILOR ȘI Ș

TERMENI DE REFERINȚĂ PRIVIND SELECTAREA UNEI COMPANII/ORGANIZAȚII PENTRU MONITORIZAREA PUBLICITĂȚII ȘI DEZBATERILOR ELECTORALE, TALK- SHOW-URILOR ȘI Ș TERMENI DE REFERINȚĂ PRIVIND SELECTAREA UNEI COMPANII/ORGANIZAȚII PENTRU MONITORIZAREA PUBLICITĂȚII ȘI DEZBATERILOR ELECTORALE, TALK- SHOW-URILOR ȘI ȘTIRELOR TV PRIN PRISMA DIMENSIUNII DE GEN ȘI A COSTURILOR

Mai mult

Studiul opiniei publice

Studiul opiniei publice Barometrul de Opinie Publică Republica Moldova Noiembrie 2017 Realizat de: Cuprins Programul Barometrul Opiniei Publice..... 3 Centrul de Investigații Sociologice și Marketing CBS-AXA.4 Metodologia cercetării...

Mai mult

În cursul lunii noiembrie 2007, cele 8 ziare supuse monitorizării în cadrul proiectului au publicat mai puţine materiale de presă care au vizat corupţ

În cursul lunii noiembrie 2007, cele 8 ziare supuse monitorizării în cadrul proiectului au publicat mai puţine materiale de presă care au vizat corupţ Strengthening Civil Society Monitoring Capacity in Moldova Reflectarea fenomenului corupţiei în mass-media Anexă Metodologia de monitorizare Programul Consolidarea Capacităţii de Monitorizare a Societăţii

Mai mult

Hypermarketurile, amenintate de formatele mai mici de magazine

Hypermarketurile, amenintate de formatele mai mici de magazine Hypermarketurile, amenintate de formatele mai mici de magazine 08 Sep 2011 de Cosmina Capalau [1] Intr-o analiza a tendintelor din industrie, specialistii Planet Retail au identificat cateva provocari

Mai mult

Harta mortalității infantile: sunt județe unde rata mortalității la copiii sub un an e de aproape trei ori mai mare decât în altele În Botoșani și Căl

Harta mortalității infantile: sunt județe unde rata mortalității la copiii sub un an e de aproape trei ori mai mare decât în altele În Botoșani și Căl Harta mortalității infantile: sunt județe unde rata mortalității la copiii sub un an e de aproape trei ori mai mare decât în altele În Botoșani și Călărași, rata mortalității infantile depășește de aproape

Mai mult

Regulament media - Futsal Introducere (1) Prezentul regulament se aplică cluburilor de futsal din România și are ca scop dezvoltarea și promovarea ace

Regulament media - Futsal Introducere (1) Prezentul regulament se aplică cluburilor de futsal din România și are ca scop dezvoltarea și promovarea ace Regulament media - Futsal Introducere (1) Prezentul regulament se aplică cluburilor de futsal din România și are ca scop dezvoltarea și promovarea acestui segment sportiv, precum și creșterea atractivității

Mai mult

Your Presentation Name

Your Presentation Name 1 Iulie 2014 2 Metodologie Sondajul Barometrul INSCOP ADEVĂRUL despre România a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul Datele au fost culese în perioada 1-6 iulie 2014 Volumul eșantionului

Mai mult

CÂT DE DIGITALIZAT ESTE TURISMUL ROMÂNESC? STUDIU REALIZAT DE h

CÂT DE DIGITALIZAT ESTE TURISMUL ROMÂNESC? STUDIU REALIZAT DE h CÂT DE DIGITALIZAT ESTE TURISMUL ROMÂNESC? STUDIU REALIZAT DE http://www.digital-travel.ro http://www.digital-travel.ro http://www.digital-travel.ro http://www.digital-travel.ro http://www.digital-travel.ro

Mai mult

O EUROPĂ MAI JUSTĂ PENTRU LUCRĂTORI PROGRAMUL CES PENTRU ALEGERILE EUROPENE DIN 2019 EUROPEAN TRADE UNION CONFEDERATION

O EUROPĂ MAI JUSTĂ PENTRU LUCRĂTORI PROGRAMUL CES PENTRU ALEGERILE EUROPENE DIN 2019 EUROPEAN TRADE UNION CONFEDERATION O EUROPĂ MAI JUSTĂ PENTRU LUCRĂTORI PROGRAMUL CES PENTRU ALEGERILE EUROPENE DIN 2019 EUROPEAN TRADE UNION CONFEDERATION 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Alegerile europene 23-26 mai 2019 - vor fi hotărâtoare pentru

Mai mult

Fighting discrimination through art activities

Fighting discrimination through art activities Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei Teatru Forum și Media advocacy factori ai schimbării atitudinii comunității față de persoanele cu dizabilități Lina Malcoci Manager comunicare Keystone

Mai mult

Pacton, Profi: „Ne dorim să ajungem la 500 de magazine anul viitor”

Pacton, Profi: „Ne dorim să ajungem la 500 de magazine anul viitor” Pacton, Profi: Ne dorim să ajungem la 500 de magazine anul viitor 17 Dec 2015 de Mihail Tănase [1] Cu planul de a deschide 100 de magazine în acest an aproape îndeplinit, în condițiile în care an de an

Mai mult

RAPORT: Evoluţia pieţelor de comunicaţii electronice – trimetrul 1, 2012

RAPORT: Evoluţia pieţelor de comunicaţii electronice – trimetrul 1, 2012 Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei a Republicii Moldova Evoluţia pieţei de comunicaţii electronice în trimestrul I - 2019 Prezentul Raport este disponibil

Mai mult

OBSERVAȚIA LA RECENSĂMÂNTUL POPULAȚIEI ȘI LOCUINȚELOR 2011 Potrivit rezultatelor ultimului Recensământ (2002), populația de etnie romă din România era

OBSERVAȚIA LA RECENSĂMÂNTUL POPULAȚIEI ȘI LOCUINȚELOR 2011 Potrivit rezultatelor ultimului Recensământ (2002), populația de etnie romă din România era OBSERVAȚIA LA RECENSĂMÂNTUL POPULAȚIEI ȘI LOCUINȚELOR 2011 Potrivit rezultatelor ultimului Recensământ (2002), populația de etnie romă din România era de 535.140 de persoane. Cercetătorii și activiștii

Mai mult

Marii producatori se bat pe o categorie de 23 milioane euro

Marii producatori se bat pe o categorie de 23 milioane euro Marii producatori se bat pe o categorie de 23 milioane euro 02 Dec 2009 de Romina Ardelean [1] Produsele sana si kefir, desi nu alcatuiesc nici pe departe unul dintre segmentele principale la nivel de

Mai mult

Martie 2019 Clubul Investitorilor - Bogdan Popescu - O companie mică din domeniul publicitatii programatice ne poate aduce câștiguri mai mari decât Th

Martie 2019 Clubul Investitorilor - Bogdan Popescu - O companie mică din domeniul publicitatii programatice ne poate aduce câștiguri mai mari decât Th Martie 2019 Clubul Investitorilor - Bogdan Popescu - O companie mică din domeniul publicitatii programatice ne poate aduce câștiguri mai mari decât The Trade Desk Telaria oferă o platformă software complet

Mai mult

Mihai Georgescu, Kandia: „Suntem pe un teritoriu pozitiv”

Mihai Georgescu, Kandia: „Suntem pe un teritoriu pozitiv” Mihai Georgescu, Kandia: Suntem pe un teritoriu pozitiv 10 Jan 2014 de Romina Ardelean [1] Mihai Georgescu este la conducerea Kandia Dulce doar de patru luni, dar are o experieţă cât capitalismul în România,

Mai mult

Slide 1

Slide 1 METODOLOGIE Volumul eșantionului 1160 subiecți 18+ Reprezentativitate Eroare maximă tolerată ±2,9% Perioada de desfășurare 13-15.07.2016 Tipul eșantionului Multi-stratificat, probabilist Metoda CATI (Computer

Mai mult

7 Pasi simpli pentru a avea succes online Sunteti pasionat de marketingul digital si vreti sa va creati propriul site sau blog cu care sa faceti bani,

7 Pasi simpli pentru a avea succes online Sunteti pasionat de marketingul digital si vreti sa va creati propriul site sau blog cu care sa faceti bani, 7 Pasi simpli pentru a avea succes online Sunteti pasionat de marketingul digital si vreti sa va creati propriul site sau blog cu care sa faceti bani, sau din contra sunteti deja propietar al unei afaceri

Mai mult

Clubul Investitorilor - Bogdan Popescu - August 2019 F-ul din FANG Facebook oferă diverse produse prin care oamenii să se conecteze și să-și trimită c

Clubul Investitorilor - Bogdan Popescu - August 2019 F-ul din FANG Facebook oferă diverse produse prin care oamenii să se conecteze și să-și trimită c Clubul Investitorilor - Bogdan Popescu - August 2019 F-ul din FANG Facebook oferă diverse produse prin care oamenii să se conecteze și să-și trimită chestii digitale prin dispozitive mobile și computere

Mai mult

Microsoft PowerPoint - BOP_05[1].07_ ppt

Microsoft PowerPoint - BOP_05[1].07_ ppt Barometrul de Opinie Publică Republica Moldova Mai 2007 Realizat de Programul Barometrul de Opinie Publică Fundaţia Soros Moldova pledează pentru reflectarea corectă şi transparentă a vieţii social-politice

Mai mult

Cuprins

Cuprins Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei RAPORT STATISTIC EVOLUȚIA PIEȚEI COMUNICAȚIILOR ELECTRONICE ÎN ANUL 2018 Prezentul Raport este disponibil şi în

Mai mult

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, COM(2017) 769 final 2017/0347 (COD) Propunere de REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI AL CONSILIULUI de abr

COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, COM(2017) 769 final 2017/0347 (COD) Propunere de REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI AL CONSILIULUI de abr COMISIA EUROPEANĂ Bruxelles, 19.12.2017 COM(2017) 769 final 2017/0347 (COD) Propunere de REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI AL CONSILIULUI de abrogare a Regulamentului (UE) nr. 256/2014 al Parlamentului

Mai mult

Gheorghe Pop de Băsești ap. 5, Bucureşti - 2 tel: fax Rezumatul discuțiilor Fereastra

Gheorghe Pop de Băsești ap. 5, Bucureşti - 2 tel: fax Rezumatul discuțiilor Fereastra Gheorghe Pop de Băsești 43-45 ap. 5, Bucureşti - 2 tel: +4 0371.083.577 fax +4 0372.875.089 office@crpe.ro www.crpe.ro Rezumatul discuțiilor Fereastra de oportunitate rămâne deschisă: Ce urmează în parteneriatul

Mai mult

Actele necesare pentru eliberarea licenței de emisie prin concurs și condițiile pentru prezentarea dosarelor de participare Condițiile pentru prezenta

Actele necesare pentru eliberarea licenței de emisie prin concurs și condițiile pentru prezentarea dosarelor de participare Condițiile pentru prezenta Actele necesare pentru eliberarea licenței de emisie prin concurs și condițiile pentru prezentarea dosarelor de participare Condițiile pentru prezentarea dosarelor de participare (nomenclatorul actelor

Mai mult

Agenţia de ştiri:"mediafax" din , ora: 11:02 Titlul:"Maior: Un moment similar cu 11 septembrie este posibil. România are capacitatea de a se

Agenţia de ştiri:mediafax din , ora: 11:02 Titlul:Maior: Un moment similar cu 11 septembrie este posibil. România are capacitatea de a se Agenţia de ştiri:"mediafax" din 11.09.2014, ora: 11:02 Titlul:"Maior: Un moment similar cu 11 septembrie este posibil. România are capacitatea de a se adapta" Semnat:Cristian Fierbinţeanu "Directorul SRI,

Mai mult

ROMANIA

ROMANIA ROMÂNIA JUDEŢUL BUZĂU MUNICIPIUL BUZĂU CONSILIUL LOCAL PROCES VERBAL încheiat astăzi, 07 decembrie 2016, orele 14,00, cu ocazia şedinţei Consiliului Local al Municipiului Buzău Astăzi, data de mai sus,

Mai mult

Renault si Romania, de zece ani impreuna

Renault si Romania, de zece ani impreuna Renault si Romania, de zece ani impreuna Miercuri, 1 Iulie 2009 De la intrarea sa in grupul Renault, la 2 iulie 1999, Dacia a devenit un actor major al economiei romanesti. In cei 10 ani de la preluarea

Mai mult

Programul UDMR pentru alegerile Europarlamentare

Programul UDMR pentru alegerile Europarlamentare Programul UDMR pentru alegerile Europarlamentare O Uniune Europeană funcțională însemnă cea mai bună soluție politică pentru popoarele europene, așadar și pentru maghiarii din Transilvania. UDMR a fost

Mai mult

Microsoft Word - Sondaj_creditare_2012mai.doc

Microsoft Word - Sondaj_creditare_2012mai.doc Sondaj privind creditarea companiilor nefinanciare şi a populaţiei, mai 12 Sinteză Standardele de creditare 1 au cunoscut în T1/12 o înăsprire marginală pentru creditele destinate companiilor, dar mai

Mai mult

Percepții și atitudini ale populației privind incluziunea socială

Percepții și atitudini ale populației privind incluziunea socială BOGAŢI ŞI SĂRACI Percepții și atitudini ale populației României privind sărăcia și incluziunea socială LOGO martie 2012 Metodologia cercețării: Volumul eșantionului: 1.073 subiecți 18+ Tipul eșantionului:

Mai mult

Proiect didactic Consiliere și dezvoltare personală Clasa: a VI-a Disciplina: Consiliere și dezvoltare personală Titlul lecției: Da, și eu am o imagin

Proiect didactic Consiliere și dezvoltare personală Clasa: a VI-a Disciplina: Consiliere și dezvoltare personală Titlul lecției: Da, și eu am o imagin Proiect didactic Consiliere și dezvoltare personală Clasa: a VI-a Disciplina: Consiliere și dezvoltare personală Titlul lecției: Da, și eu am o imagine pozitivă despre mine! Tipul lecției: Predare-consolidare

Mai mult

Manifestul Alianței 2020 USR PLUS pentru Europa viitorului - ONLINE

Manifestul Alianței 2020 USR PLUS pentru Europa viitorului - ONLINE Dan Mihai Bălănescu Manifestul Alianței 2020 USR PLUS pentru Europa viitorului. Duminică, 26 mai, suntem chemați să ne alegem reprezentanții în Parlamentul European. Miza însă este mult mai importantă.

Mai mult

Pe o scală de la 1 la 10 în care nota 1 înseamnă sigur nu voi vota, iar nota 10 înseamnă sigur voi vota, indicați în ce măsură intenționați să vă prez

Pe o scală de la 1 la 10 în care nota 1 înseamnă sigur nu voi vota, iar nota 10 înseamnă sigur voi vota, indicați în ce măsură intenționați să vă prez Sondaj de opinie la nivel national Raport - Martie 2019 1 Metodologia sondajului Sondajul de opinie la nivel național a fost realizat de INSCOP Research la comanda Fundației Konrad Adenauer. Datele sondajului

Mai mult

PERFORMANȚA TVR ÎN PEISAJUL MASS MEDIA ROMÂNEȘTI

PERFORMANȚA TVR ÎN PEISAJUL MASS MEDIA ROMÂNEȘTI PERFORMANȚA TVR ÎN PEISAJUL MASS MEDIA ROMÂNEȘTI Explicații: Graficele reprezintă valoarea medie a răspunsurilor experților din fiecare țară, la itemi de sondaj puși sub formă de afirmație. Fiecare răspuns

Mai mult

Bargrilori Logistics folosește Teleroute pentru succesul său zilnic

Bargrilori Logistics folosește Teleroute pentru succesul său zilnic Bargrilori Logistics folosește Teleroute pentru succesul său zilnic Înființată în România în 2005, Bargrilori Logistics este o companie de transport de mărfuri mică, dar cu o dezvoltare rapidă, având legături

Mai mult

Lectia de economie. Derapaje fiscal bugetare majore in

Lectia de economie. Derapaje fiscal bugetare majore in Lectia de economie. Derapaje fiscal bugetare majore in Uniunea Europeana. 12 tari in Procedura de Deviere semnificativa. Jumatate nu indeplinesc regulile fiscalbugetare Cristian Socol, Sistemul de reguli

Mai mult

M Ciocea Mediul Global si European al Dezvoltarii

M Ciocea Mediul Global si European al Dezvoltarii Domeniul Mediul global și european al dezvoltării De ce e nevoie de date despre mediul european și global al dezvoltării într-un astfel de proiect? Domeniul construiește o imagine coerentă a economiei

Mai mult

Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 8 iunie 2017 (OR. en) Dosare interinstituționale: 2016/0370 (CNS) 2016/0372 (NLE) 2016/0371 (CNS) 10044/17 FISC

Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 8 iunie 2017 (OR. en) Dosare interinstituționale: 2016/0370 (CNS) 2016/0372 (NLE) 2016/0371 (CNS) 10044/17 FISC Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 8 iunie 2017 (OR. en) Dosare interinstituționale: 2016/0370 (CNS) 2016/0372 (NLE) 2016/0371 (CNS) 10044/17 FISC 131 ECOFIN 505 UD 146 NOTĂ PUNCT I/A Sursă: Destinatar:

Mai mult

NR…

NR… GUVERNUL ROMÂNIEI MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI, PROTECŢIEI SOCIALE ŞI PERSOANELOR VÂRSTNICE DIRECŢIA EGALITATE DE ŞANSE ÎNTRE FEMEI ŞI BĂRBAŢI Reprezentarea lor şi a bărbaţilor în alegerile parlamentare

Mai mult

FEDERATIA ROMANA DE KARATE TRADITIONAL COMISIA DE PROPAGANDA, PROMOVAREA SI DEZVOLTAREA KARATE-ULUI TRADITIONAL (CPPD-KT) REGULAMENT DE ORGANIZARE SI

FEDERATIA ROMANA DE KARATE TRADITIONAL COMISIA DE PROPAGANDA, PROMOVAREA SI DEZVOLTAREA KARATE-ULUI TRADITIONAL (CPPD-KT) REGULAMENT DE ORGANIZARE SI FEDERATIA ROMANA DE KARATE TRADITIONAL COMISIA DE PROPAGANDA, PROMOVAREA SI DEZVOLTAREA KARATE-ULUI TRADITIONAL (CPPD-KT) REGULAMENT DE ORGANIZARE SI FUNCTIONARE A ACTIVITATII COMISIEI DE PROPAGANDA, PROMOVAREA

Mai mult

Cuprins Volumul 2 Călătoria către adevărata forţă a prezentului tău - 11 Capitolul 1 - Motivaţie sau motorul care te împinge către acţiune - 13 Cum să

Cuprins Volumul 2 Călătoria către adevărata forţă a prezentului tău - 11 Capitolul 1 - Motivaţie sau motorul care te împinge către acţiune - 13 Cum să Cuprins Volumul 2 Călătoria către adevărata forţă a prezentului tău - 11 Capitolul 1 - Motivaţie sau motorul care te împinge către acţiune - 13 Cum să faci cu uşurinţă lucrurile pe care alţii le fac greu

Mai mult

Raport 2, CJI, API, ianuarie 2019

Raport 2, CJI, API, ianuarie 2019 MONITORIZAREA MASS-MEDIA în campania electorală pentru alegerile parlamentare 2019 Raport nr. 2 25-31 ianuarie 2019 (concluzii generale) Raportul este realizat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI)

Mai mult

Microsoft Word - PRIVACY-POLICY-and-cookies_RO_vDec2018.docx

Microsoft Word - PRIVACY-POLICY-and-cookies_RO_vDec2018.docx POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE Datele sunt controlate de Societate BIC, cu sediul social în 14 rue Jeanne d Asnières 92611 Clichy Cedex Franța. 1. Declarație de confidențialitate BIC Group (adică Société

Mai mult

Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iaşi Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor Şcoala Doctorală de Economie şi Administrarea Afacerilor Sp

Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iaşi Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor Şcoala Doctorală de Economie şi Administrarea Afacerilor Sp Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iaşi Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor Şcoala Doctorală de Economie şi Administrarea Afacerilor Specializarea Marketing Rolul comunicării prin intermediul

Mai mult

Retailul modern atrage cea mai mare parte a platilor cu cardul

Retailul modern atrage cea mai mare parte a platilor cu cardul Retailul modern atrage cea mai mare parte a platilor cu cardul 17 Jun 2010 de admin [1] Conform studiului MasterIndex, cea mai mare parte a platilor efectuate cu cardul au loc in supermarketuri si hypermarketuri.

Mai mult

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Carta Europeană pentru Siguranța Rutieră Dezvoltarea Angajamentelor pentru Îmbunătățirea Siguranței Rutiere București, 21 Martie 2019 Conținutul prezentării Ce este Carta Europeană pentru Siguranța Rutieră

Mai mult

MAGISTRATII #REZIST CHEFUIAU CAND ROMANII O PLANGEAU PE ALEXANDRA – Activistii Florentin Riza de la Parchetul Tribunalului Braila si Bogdan Cornea de

MAGISTRATII #REZIST CHEFUIAU CAND ROMANII O PLANGEAU PE ALEXANDRA – Activistii Florentin Riza de la Parchetul Tribunalului Braila si Bogdan Cornea de MAGISTRATII #REZIST CHEFUIAU CAND ROMANII O PLANGEAU PE ALEXANDRA Activistii Florentin Riza de la Parchetul Tribunalului Braila si Bogdan Cornea de la Judecatoria Bals au petrecut cu bautura si femei in

Mai mult

Către domnul Daniel Barbu Președintele Autorității Electorale Permanente Stimate domnule Președinte Daniel Barbu, În baza Legii nr. 52/2003 privind tr

Către domnul Daniel Barbu Președintele Autorității Electorale Permanente Stimate domnule Președinte Daniel Barbu, În baza Legii nr. 52/2003 privind tr Către domnul Daniel Barbu Președintele Autorității Electorale Permanente Stimate domnule Președinte Daniel Barbu, În baza Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică vă

Mai mult

Retailul independent, una dintre prioritățile de viitor ale Mogyi

Retailul independent, una dintre prioritățile de viitor ale Mogyi Retailul independent, una dintre prioritățile de viitor ale Mogyi 12 Nov 2018 de Alina Dragomir [1] După câțiva ani de regândire a businessului, Mogyi România, unul dintre jucătorii importanți din piața

Mai mult

ATENTAT LA SUVERANITATE IN NUMELE UNEI INCULPATE – Oficiali europeni si ambasadori calca in picioare principiile statului de drept, pe care in mod ipo

ATENTAT LA SUVERANITATE IN NUMELE UNEI INCULPATE – Oficiali europeni si ambasadori calca in picioare principiile statului de drept, pe care in mod ipo ATENTAT LA SUVERANITATE IN NUMELE UNEI INCULPATE Oficiali europeni si ambasadori calca in picioare principiile statului de drept, pe care in mod ipocrit pretind ca il sustin, ca sa o salveze pe protejata

Mai mult

Intrebari Frecvente 1. Cum pot deschide un cont PayPal? Iata cum deschideti un cont: 1. Duceti-va la site-ul nostru: 2. Faceti clic

Intrebari Frecvente 1. Cum pot deschide un cont PayPal? Iata cum deschideti un cont: 1. Duceti-va la site-ul nostru:   2. Faceti clic Intrebari Frecvente 1. Cum pot deschide un cont PayPal? Iata cum deschideti un cont: 1. Duceti-va la site-ul nostru: www.paypal.com/hu 2. Faceti clic pe Inscrieti-va in partea de sus a paginii. 3. Selectati

Mai mult

Cu ce scenarii lucrează cel mai mare producător român de cosmetice

Cu ce scenarii lucrează cel mai mare producător român de cosmetice Cu ce scenarii lucrează cel mai mare producător român de cosmetice 01 Jul 2019 de Alina Dragomir [1] Performanța financiară raportată de Farmec în ultimii cinci ani este un exemplu că amenințările pot

Mai mult

Презентация PowerPoint

Презентация PowerPoint Expoziţie internaţională specializată de tehnologii, echipamente, scule şi materiale pentru construcţii, ediţia a XXIV-a 3-6 APRILIE 2019 Organizator: Suport oficial: #beintrend #construct intelligent

Mai mult

Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă (SNUAU) reprezintã o componentã importantã a obligaţiilor serviciului universal, fiind prevãzut şi în

Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă (SNUAU) reprezintã o componentã importantã a obligaţiilor serviciului universal, fiind prevãzut şi în Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă (SNUAU) reprezintã o componentã importantã a obligaţiilor serviciului universal, fiind prevãzut şi în una din Directivele semnificative pentru politicile

Mai mult

Radiografia distributiei in Transilvania

Radiografia distributiei in Transilvania 08 Mar 2011 de Mihaela Popescu [1] Dezvoltarea economica a principalelor orase din regiune - in special Cluj- Napoca, polul investitiilor straine din centrul tarii si unul dintre cele mai mari centre universitare

Mai mult

Microsoft Word - Acord Primaria Chisinau - CN ONG.doc

Microsoft Word - Acord Primaria Chisinau - CN ONG.doc Republica Moldova Chişinău, 22 februarie 2011 ACORD de COLABORARE dintre Primăria Municipiului Chişinău şi Consiliul Naţional al ONG din Republica Moldova. Primăria Municipiului Chişinău ( în continuare

Mai mult

Microsoft Word - declaratie 15 ani NATO

Microsoft Word - declaratie 15 ani NATO PROIECT CAMERA DEPUTAȚILOR SENATUL DECLARAȚIA PARLAMENTULUI ROMÂNIEI cu ocazia aniversării a 15 ani de la aderarea României la Alianța Nord Atlantică și a 70 de ani de existență a NATO Parlamentul României,

Mai mult

Gustarea intre mese, principala ocazie de consum

Gustarea intre mese, principala ocazie de consum Gustarea intre mese, principala ocazie de consum 08 Oct 2012 de Mihail Tanase [1] Cu produse care sa multumeasca tot mai multe preferinte, categoria biscuitilor dulci s-a specializat si diversificat in

Mai mult

EN

EN RO RO RO COMISIA COMUNITĂŢILOR EUROPENE Bruxelles, 8.11.2007 COM(2007) 686 final COMUNICAREA COMISIEI CĂTRE CONSILIU ŞI PARLAMENTUL EUROPEAN prin care se transmite acordul cadru european privind hărţuirea

Mai mult

Layout 1

Layout 1 Ghid esențial pentru viitoarele mirese RENTROP & STRATON Cuprins Capitolul 1 Să începem: De la vis la realitate 3 Capitolul 2 Primii pași către o nuntă de vis 18 Cum răspândim vestea evenimentului Pe cine

Mai mult